CLA groene thee

Afvallen met CLA & groene thee pillen

Afvallen met CLA en groene thee wordt steeds populairder. Dat is niet gek, want er zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat zowel CLA als groene thee (extract) je kunnen helpen bij afslanken en gewichtsverlies. Een bijkomend voordeel is dat beide stoffen volledig natuurlijk zijn, en je je lichaam dus niet totaal volpropt met rotzooi door het slikken van pillen met CLA en groene thee extract. In dit artikel lees je alles over de werking van CLA en groene thee, en vind je  tips voor het kopen van de juiste CLA met groene thee pillen.

Werking van CLA en groene thee

CLA is een onverzadigd omega-6-vetzuur dat diverse positieve effecten heeft op afvallen. Er zijn namelijk studies waaruit blijkt dat CLA vetopslag tegengaat en tegelijkertijd spieropbouw en spierbehoud bevordert. Spieren verbranden op hun beurt calorieën, wat weer gunstig is voor afvallen.  Groene thee bevordert de vetverbranding en kan bovendien de insuline- en bloedsuikerniveaus in je bloed verbeteren… En dit is weer goed voor je hongergevoel en metabolisme. Wil je meer weten over de exacte werking van CLA en groene thee, raadpleeg dan onderstaande artikelen:

Combinatie van CLA & groene thee

Er worden al jaren dieetpillen en -supplementen gemaakt met groene thee extract. Het is niet ongewoon dat in dergelijke dieetpillen niet alleen groene thee extract wordt gebruikt, maar ook allerlei chemische troep om gewichtsverlies te bevorderen. Dit zorgt op korte termijn wellicht voor afvallen, maar brengt doorgaans ook het jojo-effect alsmede ernstigere gezondheidsrisico’s met zich mee. De combinatie van CLA en groene thee extract in supplementen en dieetpillen is relatief nieuw op de dieetmarkt, en wat mij betreft een welkome aanvulling omdat het beide natuurlijke ingrediënten zijn. Let op: er zijn inmiddels ook dieetpillen die CLA, groene thee en chemische troep bevatten, dus kijk altijd even goed op de ingrediëntenlijst als je op zoek bent naar iets natuurlijks.

Wat je mag verwachten

Er zijn op internet inmiddels diverse positieve berichten te vinden over de combinatie van CLA en groene thee voor afvallen. De een lijkt er meer baat bij te hebben dan de ander, maar de berichten zijn veelal vrij positief. Over het algemeen vallen mensen die pillen met CLA en groene thee slikken niet enorm veel af… Het gaat veelal om enkele kilo’s per maand. Mensen die het gebruik van CLA & groene thee combineren met een dieet en lichaamsbeweging, berichten doorgaans een paar kilo per week af te vallen. Dieters die geen enorme verschillen merken op de weegschaal, stellen vaak dat de combinatie van CLA en groene thee wel voor een strakker en mooier figuur zorgt.

CLA & groene thee pillen kopen

Je kunt er uiteraard voor kiezen om CLA en groene thee extract als afzonderlijke supplementen te kopen en deze beide in te nemen. Er komen echter ook steeds meer combinatieproducten van groene thee en CLA op de markt. Zo kun je bij Kruidvat tegenwoordig supplementen met CLA en groene thee kopen. Tip: kijk altijd goed op de verpakking van een supplement of dieetpil en probeer na te gaan in hoeverre de kwaliteit van het product is bewezen en wordt gegarandeerd.

Vragen en ervaringen

Heb je vragen over afvallen met CLA en groene thee? Of heb je er wellicht al ervaring mee? Ik ben erg benieuwd naar reacties. Deel ze dus a.u.b. hieronder!

4 reacties op “Afvallen met CLA & groene thee pillen

 1. Cristina ·

  Anders uitgelegd door iemand bij de sportschool toen… Wat ze bedoelden denk ik, was zoals hier o.a. “helemaal boven” aan het begin is vermeld. CLA gaat de vetopslag tegen en tegelijkertijd bevordert het de spieropbouw en het spierbehoud. Ikzelf gebruik het trouwens weer nu sinds 4 weken bijna, samen met mijn vriend, en weer van het merk De Tuinen… En we zijn allebei nu zo ongeveer 2,5 a 3 kilo afgevallen. Op de weegschaal nu ook te zien en ook aan kleding te merken rond de taille. Wel moet ik erbij zeggen dat we enkel crackers eten met ham en kaas en veel fruit, zowel in de ochtend als in de middag en ’s avond geen vlees combineren met aardappelen of zo, maar licht proberen te eten met veel groenten en veel water drinken. Dit keer ga ik ook normaal naar de wc. Ben wel benieuwd wat er gebeurt als ik weer stop, of het dan weer een paar maanden doorgaat. Ik hoop het niet, want in mijn geval gaat het maar over 4 kilo en wil er niet meer af.

  Reageer
 2. Glitterz ·

  Hoi, Bedankt voor dit artikel! Ik ben recent (vandaag 3de dag) begonnen met de inname van CLA, in combinatie met een gezonde voedings- en bewegingsstijl. Nu las ik in je artikel dat alleen het merk Tanidol (en een paar afgeleide merken) goed zouden zijn? Ikzelf gebruik CLA van Clarinol. Weet jij hier ook iets over? Groet.

  Reageer
  • Cristina ·

   Hoi, Zelf heb ik ervaring met CLA van ’t huismerk van De Tuinen en ook de Groene thee van ’t merk De Garden daar gekocht. Heb ’t ongeveer 6 weken gebruikt; 2 capsules van CLA en 1 van de groene thee, 2 keer per dag. Meestal bij de lunch en bij ’t avondeten. Wat ik merkte tijdens ’t gebruik was dat ik na de inname ervan altijd naar de wc moest. Ik denk dat je daar ook erg van afvalt? Want wat je eet, komt er meteen uit. :) Ik merkte tijdens die 6 weken dat ik ’t gebruikt heb niet veel van ’t afvallen, maar na het stoppen ervan wel! Ik bleef afvallen tot wel 4 maanden erna. Het gekste was dat op de weegschaal zo goed als niks te zien was, maar aan mijn kleding wel, want die zat veel losser. Heb gelezen dat de CLA het vet omzet in spieren? Daarom idd is er vaak op de weegschaal niet veel van te merken. Bij mij heeft de combinatie van de CLA en de groene thee gewerkt. Gr. Christina

  • Rick ·

   Vet omzetten in spieren is totaal onmogelijk!

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.