Een glas drinken kan net zoveel calorieën bevatten als een kleine maaltijd. Voorbeelden van calorierijke drankjes zijn onder andere:

 • Frisdrank (niet-light)
 • Fruit- & vruchtensap
 • (Volle) melk & suikerrijke zuiveldrankjes
 • Alcoholische drankjes (bier, wijn etc.)
 • Energiedrankjes & sportdrankjes (Red Bull e.a.)
 • Ice Coffee & milkshakes

Als je op dieet bent en wilt afvallen, dan dien je dus op je drank-inname te letten. Maar welke drankjes kun je dan wel drinken tijdens je dieet? Hieronder lees je de top 6 drankjes voor afvallers & diëters…

1. Water

Water bevat geen calorieën en mag dus onbeperkt worden gedronken. Water is dan misschien weinig smaakvol als je cola gewend bent… Maar als je eenmaal bent afgekickt van suikers, smaakt water heerlijk!

2. Thee

Thee kan ietwat bitter van smaak zijn. Om die reden doen veel mensen suiker in de thee. Als je wilt afvallen, kun je beter kiezen voor groene thee & witte thee. Deze theesoorten zijn van nature zoet en behoeven geen suiker.

3. Koffie

Zwarte koffie bevat geen calorieën en er zit erg veel smaak aan. Een overmatige cafeïne-consumptie is niet goed… Maar enkele kopjes koffie per dag (zonder melk & suiker) is prima!

4. Iced tea (zelfgemaakt)

Geen suikerrijke ‘ice tea’ zoals je die in de supermarkt aantreft… Maar ouderwetse ‘iced tea’. Zet een pot thee en laat deze afkoelen. Doe er citroensap bij en zet hem een uurtje in de koelkast.

5. Limonadesiroop

Zie limonadesiroop als pure suiker. Doe er dus niet meer dan enkele druppels van in een glas water, en alleen als je er écht zin in hebt… Bijvoorbeeld als water begint te vervelen en je zin hebt in iets zoets. Zie aanmaaklimonade als een minder calorierijk alternatief voor frisdrank.

6. Roosvicee 50/50

Vruchtensap kan veel calorieën bevatten. Water bevat 0 calorieën. 50/50 is een drankje van Roosvicee dat voor de helft uit water en voor de helft uit vruchtensap bestaat. 50/50 bevat daarom “slechts” 50 kilocalorieën per glas. Je moet er niet te veel van drinken, maar het is een lekkere traktatie voor in het weekend!

Wat drink jij tijdens het afvallen & diëten? Laat hieronder je reactie achter!

19 Reacties

 1. Een borrel organiseren is niet alleen ontzettend gezellig, maar zorgt er ook voor dat je helemaal zelf de keuze hebt in wat je eet en vooral wat je drinkt! Wat dacht je van een feestelijke kan Spa Rood met een theelepel PowerSlim Waterflavouring en een flinke hand ijsblokjes. Nog feestelijker? Schenk het drankje in een champagneglas, waar je eerst een blaadje munt in legt.

 2. Ik maak altijd een grote kan water en doe daar wat schijfjes citoen met munt in, maar kan ook heel goed zonder munt als je daar niet van houd, of water met komkommer ook erg lekker. Maak het minimaal een half uur van te voren en zet het in de koelkast.

 3. Heb een goede tip,als je water niet lekker vind of moeilijk kunt weg krijgen,drink het dan met een rietje.
  Dan heb je het sneller op en je proeft het bijna niet.
  Bij mij werkt het super.

 4. Karnemelk, Tomatensap, koffie, magere melk en Spa rood en dat bevalt uitstekend.
  Ook doe ik af en toe een flesje Spa rood en daarin laat ik dan een zakje witte thee trekken, erg goed voor de dorst.

 5. Jacqueline Blom Reageer

  Slimpie siroop verkopen ze o.a.. bij Albert Heijn, Plus, C1000, Super de Boer etc. Je kunt voor meer informatie ook kijken op hun website: Slimpie.com. En Stevia, thank God dat het eindelijk “toegestaan/vrijgegeven” is, wordt ook verkocht bij Reformzaken, maar ook op webwinkels waar producten voor een koolhydraatarm/vrij of eiwitdieet worden verkocht. Zoekt, en je zult het vinden…. ;-)

 6. Stevia plantjes zou je normaal kunnen kopen in het tuincenter. Waarschijnlijk zal het aanbod nu pas beginnen omdat het nu pas is toegelaten in heel Europa. Ik ga zelf ook op zoek gaan. Een blaadje aftrekken van de plant en in de thee doen lijkt me ideaal.
  :)
  BBC

 7. Vruchten sappen kunnen tussen de 7 en 15 gram suiker bevatten per 100 ml. Koop vruchtensappen met zo min mogelijk suikers (zie etiket op pak of fles, meestal vermeld onder koolhydraten). Meng een kwart vruchtensap met driekwart (koolzuurhoudend) water en evt nog met ijsklontjes, een schijfje citroen, wat verse blaadjes mint etc. Na 4 van deze glazen heb je maar 1 glas vruchtensap op en 3 glazen water, bovendien met een smaakje.
  Voor eventuele gewenning aan minder zoet drinken, kun je in het begin wekelijks je vruchtensap met een kwart minderen. Ik ben er inmiddels zo aan gewend dat ik een ‘puur’ glaasje sap veel te zoet vind.
  Drink daarnaast nog water, koffie en thee en gun jezelf in het weekend een glaasje wijn of iets dergelijks..

  • stevia kan je kopen in poeder en tabletvorm (zoals andere zoetjes voor de koffie)
   je kan het ook krijgen in natuurvoedingswinkels

 8. Lies Jongeneel-Aafjes Reageer

  Ik doe, als ik behoefte heb aan zoetigheid, wat druppels vloeibare zoetstof in m’n thee of een glas, zoals m’n dochter het noemde toen ze nog heel klein was “busdrinken” Karvan Cevitam sinaasappelsmaak, natuurlijk niet TE veel siroop

 9. Gisteren werd het zoetmiddel steviolglucuside door Europa vrijgegeven voor veilig gebruik. Het bevat geen caloriën en is 300 maal zoeter dan suiker. Het komt uit het plantje STEVIA en de blaadjes kunnen gewoon in thee of in slaatjes worden gedaan.
  Geen probleem meer met de drang naar zoetigheid.
  Je kan de blaadjes ook drogen in de microgolf.
  In Frankrijk is het al lang toegelaten en veel gebruikt.
  Eindelijk ook in België.
  BBC

 10. Sowieso is water drinken het beste maar ik drink daarnaast 1 of 2 glazen Crystle Clear op een dag. Daar zitten ook 0 kcal in maar heeft toch een smaakje. Zeker een aanrader als je even iets anders wil drinken dan water!

 11. Jacqueline Blom Reageer

  Ik drink als ik echt een zucht naar zoet heb, een heerlijk glas aanmaaklimonade met Slimpie-siroop! 0 kcal, 0 koolhydraten, 100% bevredigend voor mijn zoetaanval!

  • Hallo Jacqueline,

   Waar verkopen ze die Slimpie-siroop?
   Alvast bedankt voor de tip en….het antwoord.

   vr, gr,
   Anne.

  • Ja lekker, Slimpie, boordevol kankerverwekkende zoetstoffen zoals aspartaam! Dan geef mij maar natuurlijke koolhydraten uit fruit…

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.