Gemakkelijk afvallen? Hoe pittig eten je kan helpen!

Wil je gemakkelijk afvallen? Dan is de uitkomst van een Koreaans onderzoek interessant om te weten: er is steeds meer bewijs dat pittig eten helpt om gewicht te verliezen. Sterker nog, de onderzoekers denken dat een stof in chili pepers, genaamd capsaïcine, kan bijdragen aan het bestrijden van obesitas.

Capsaïcine werkt op drie manieren tegen overgewicht: de stof zorgt ervoor dat je minder eet, dat vetcellen krimpen en de stof verlaagt het vetgehalte in je bloed. Eerder was al duidelijk dat pittig eten in het algemeen helpt bij gemakkelijk afvallen:

  • Gemiddeld eet je 200 calorieën minder per maaltijd als deze pittig is – niet alleen door de stof capsaïcine, maar ook omdat je langzamer eet
  • Pittig eten kan je metabolisme versnellen en je lichaamstemperatuur iets verhogen waardoor je 10% meer calorieën verbrandt op een dag

De stof capsaïcine die je kan helpen met gemakkelijk afvallen komt (gelukkig) vooral voor in de vrucht van pepers, en vrijwel niet in de zaden. Je hoeft dus niet direct pijn te leiden om de voordelen van deze stof te merken.

Als je niet van pittig eten houdt, probeer het dan toch een tijdje. Je went namelijk heel snel aan pikante maaltijden en leert het vanzelf waarderen.

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.