Als je last hebt van spijsverteringsproblemen – van constipatie tot diarree en alles daartussenin – overweeg dan om Magnesium citraat aan je routine toe te voegen.

Magnesium is een essentieel mineraal dat elke cel in het lichaam nodig heeft om te functioneren. Het is cruciaal voor je algehele gezondheid, het helpt bij honderden cellulaire processen en bevordert een gezond zenuwstelsel, hersenen en spierstelsel. Magnesium citraat is verantwoordelijk voor de spijsvertering en speelt daarom een grote rol bij een gezonde spijsvertering en darmen.

Wat is magnesium citraat precies?

pillen-supplement

Magnesium citraat bestaat uit gelijke delen magnesium en citroenzuur. Deze supplementen helpen om water in je darmen te trekken, een proces dat kan helpen om het spijsverteringsproces te versnellen en je darmspieren te ontlasten, wat resulteert in een regelmatige, gemakkelijke stoelgang.

Sommige onderzoeken suggereren dat Magnesium citraat een van de meest biobeschikbare vormen van magnesium is die je kunt nemen. Dit betekent dat het supplement gemakkelijker wordt opgenomen in je bloedbaan via je darmen, waardoor het sneller en efficiënter door je lichaam kan reizen voor maximale resultaten.

Voordelen van magnesium citraat

Magnesium ondersteunt meer dan 300 belangrijke cellulaire functies in je lichaam, van je hersenen tot je hart, spieren en botten.

Magnesium citraat innemen is hetzelfde als Magnesium innemen plus de toegevoegde bonus van verhoogde ondersteuning voor je darmen en spijsverteringsstelsel. Als je lichaam Magnesium citraat absorbeert, helpt het bij de spijsvertering, terwijl het ook profiteert van alle andere potentiële voordelen van Magnesium.

De voordelen van Magnesium citraat zijn onder andere

 • Bevorderen van een gezonde spijsvertering – Zoals hierboven vermeld, is een van de primaire voordelen van Magnesium Citraat dat het je spijsvertering op de rails houdt. Magnesium helpt ook bij de aanmaak van de enzymen die worden gebruikt om je voedsel in je mond en maag af te breken.
 • Reguleren van het zenuwstelsel – Magnesium speelt een belangrijke rol bij het reguleren van je centrale zenuwstelsel. Het balanceert de twee belangrijkste soorten chemische boodschappers -glutamaat en GABA- die verantwoordelijk zijn voor het stimuleren en kalmeren van je lichaam gedurende de dag. Als deze in balans zijn, voel je je overdag wakkerder en ’s nachts rustiger. Wil je je hersenen een extra boost geven? Overweeg dan het NAC supplement. De neurotransmitter glutamaat is betrokken bij een breed scala aan leer-, gedrags- en geheugenfuncties, terwijl de antioxidant glutathion helpt bij het verminderen van oxidatieve schade aan hersencellen die gepaard gaat met veroudering.
 • Natuurlijke slaap bevorderen – Magnesiumsupplementen worden vaak ingenomen om de slaap te verbeteren en de algehele ontspanning te bevorderen. Het doet dit door de natuurlijke productie van Melatonine, het slaaphormoon, in je lichaam te bevorderen. Magnesium kan ook je spieren kalmeren en ontspannen om je lichaam klaar te maken om te gaan slapen.
 • Verbetering van de botgezondheid – Ongeveer 60% van de magnesium in je lichaam is opgeslagen in je botten, waar het een grote rol speelt bij de gezondheid en sterkte van je botten. Magnesium werkt nauw samen met je bijschildklierhormonen, die verantwoordelijk zijn voor de opname en het transport van calcium uit je botten en door je hele lichaam.
 • De gezondheid van je hart beschermen – Magnesium kan ook een belangrijke rol spelen bij de gezondheid van je hart door te helpen de bloeddruk te stabiliseren, zodat je hart niet overbelast raakt.

Mogelijke bijwerkingen van Magnesium citraat

De bijwerkingen van Magnesium Citraat zijn over het algemeen minimaal, zolang je de juiste dosering volgt die door het product of je arts wordt voorgeschreven. Maar als je te veel van dit supplement gebruikt, kun je een paar bijwerkingen ervaren.

Het consumeren van te grote hoeveelheden Magnesium Citraat kan leiden tot:

 • Maagkrampen
 • Diarree
 • Misselijkheid
 • Overmatig gas of een opgeblazen gevoel
 • Braken
 • Uitdroging
 • Hypermagnesemie (een te hoog magnesiumgehalte in het bloed)

Een bepaalde hoeveelheid Magnesium kan via voedsel worden opgenomen. Magnesium is het meest aanwezig in plantaardige voeding zoals peulvruchten en bladgroenten. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat je een overmaat aan Magnesium binnenkrijgt via je voeding.

Hoe gebruik je magnesium citraat

vrouw-supplement-pil-gezondheid

Magnesium citraat is een van de verschillende soorten magnesium. Zoals eerder gezegd, wordt Magnesium citraat beschouwd als een van de meest biobeschikbare, wat betekent dat je lichaam in staat is om het actieve ingrediënt snel en gemakkelijk op te nemen en te gebruiken. Dit maakt Magnesium citraat een van de beste en gemakkelijkst te gebruiken opties om je spijsvertering en algehele gezondheid te ondersteunen.

Voordat je Magnesium citraat gaat gebruiken, wil je weten welke verschillende vormen er zijn en hoe je het beste met dit supplement kunt beginnen.

Soorten Magnesium citraat

Magnesium citraat is er in drie veel voorkomende vormen:

 • Capsule pillen – Je kunt Magnesium Citraat pillen vinden in het vitamine gangpad bij veel supermarkten of online.
 • Oplosbaar poeder – Je kunt Magnesium citraat ook kopen als een in water oplosbaar poeder. Een van de belangrijkste voordelen van Magnesium citraat in poedervorm is dat je het in een drankje naar keuze kunt mengen om je spijsvertering een boost te geven – meng het door je ochtend smoothie of roer het ’s avonds door de thee om je humeur, je spieren en je spijsvertering tot rust te brengen.
 • Vloeibaar – De vloeibare vorm van Magnesium citraat komt in veel hogere doseringen en wordt meestal alleen voorgeschreven in medische instellingen. Voor regelmatige suppletie zijn de bovenstaande vormen meestal beter geschikt om je systeem te ondersteunen zonder te overdrijven.

Tips voor het gebruik van magnesium citraat

Als je worstelt met spijsverteringsproblemen veroorzaakt door vezeltekort, reizen, stress of andere gezondheidsproblemen, kan Magnesium Citraat verlichting bieden. Als je andere medische aandoeningen hebt, wil je misschien eerst je arts raadplegen voordat je met dit supplement begint om er zeker van te zijn dat het niet interfereert met andere gezondheidsfactoren of medicijnen die je gebruikt.

Andere tips om het meeste uit Magnesium citraat te halen zijn:

 • Begin klein – Begin met één of zelfs de helft van een dosis Magnesium Citraat als je last hebt van spijsverteringsproblemen. Dit kan helpen om je systeem weer soepel te laten werken en ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van de bijwerkingen die we eerder hebben genoemd.
 • Gebruik met mate – Magnesium citraat tabletten en poeders kunnen in een dagelijkse dosis worden ingenomen, maar je kunt bijwerkingen tot een minimum beperken als je ze om te beginnen maar één keer in de paar dagen inneemt.
 • ’s Nachts innemen – Om de natuurlijke “rust en vertering” cyclus van je lichaam te ondersteunen en je spijsvertering ’s nachts te ondersteunen, kun je het voor het slapen gaan innemen. Dit schema kan helpen om het natuurlijke ritme van je spijsvertering te ondersteunen.

Neem Magnesium citraat op in je routine voor het slapengaan

Vanwege de cruciale rol van magnesium in je lichaam en je algehele gezondheid is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende van dit mineraal in je systeem hebt. Hoewel je dit supplement op elk moment van de dag kunt nemen, maken de krachtige voordelen van verlichting van de spijsvertering in combinatie met het vermogen om je lichaam en geest te kalmeren Magnesium citraat een uitstekende aanvulling op je routine voor het slapengaan. Je kunt Magnesium Citraat poeder door je avondthee roeren of een poeder met een smaakje gebruiken voor een rustgevend drankje voor het slapengaan waar je elke avond naar uitkijkt.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.