Meer seksdrift: 4 praktische tips om je libido te verhogen

LibidoLibido staat ook wel bekend als seksdrift of sekslust. Het is de mate waarin je verlangt naar seks. Je kunt je wellicht voorstellen dat het niet prettig is als de ene partner een extreem hoog libido heeft en de ander een extreem laag libido. Als de een continu verlangt naar seks en de ander nooit zin heeft, dan kunnen er onaangename spanningen ontstaan. Omdat het makkelijker is om je libido te verhogen dan te verlagen, lees je hieronder 4 tips voor het opvoeren van je libido…

1. Gezond drinken

Slecht drinkgedrag is funest voor je libido. Een glaasje alcohol haalt je remmingen weg, maar na een half kratje bier is er niks meer over van je libido. Ook grote hoeveelheden cafeïne (koffie, energiedrankjes e.a.) en suikerrijke drankjes (frisdrank, vruchtensap e.a.) werken libido-dodend. Neem bij voorkeur water en groene en/of witte thee.

2. Koude douche

Seks wordt vaak gekoppeld aan ‘heet’, ‘hitsig’, ‘klam’ en ‘zweterig’. Om die reden denken veel mensen dat kou de sekslust en het temperament remt. Het tegendeel is echter waar: een koude douche verhoogt bepaalde hormoonniveaus en daarmee het libido. Een koude douche maakt je bovendien wakker en alert.

3. Spanning & sensatie

Het is normaal dat de passie keldert naarmate een relatie voortduurt. Je kunt de sekslust echter aanwakkeren met behulp van spanning, sensatie en vernieuwing. Probeer eens een striptease, een rollenspelletje, een seksspeeltje of een erotische film. Ben open en eerlijk over je wensen en verwachtingen, en je zult zien dat je libido weer oplaait.

4. Libido-verhogend middel

Een drankje, pilletje of poedertje dat het libido verhoogt, noem je een afrodisiacum. Een afrodisiacum wordt ook wel afrodiserend, libido verhogend, lust opwekkend of erotiserend middel genoemd. Bekende voorbeelden van afrodisiaca zijn absint, saffraan, yohimbe, ginseng, ylang ylang, cantharis, fenergiek en geelwortel. Ze worden verwerkt in allerlei libido-verhogende middeltjes.

2 reacties op “Meer seksdrift: 4 praktische tips om je libido te verhogen

  1. anonymous ·

    Ga niet aan de pillen of andere zaken. Leef gezond, breng jezelf in balans en alles gaat vanzelf. Laat de natuur haar werk doen!

    Reageer
  2. Sjors ·

    Als je op een oudere leeftijd komt dan zijn veel dingen al de revue gepasseerd. Tip 3: Spanning en sensatie, na een lang huwelijk is dat pittig weer op te peppen. Maar dat van oppassen met drinken dat klopt. Maar ik denk dat het meer een combinatie is van geest en lichaam. Beter voor je gaan zorgen, zowel met wat je tot je neemt en wat je zo in je hoofd doet. Je weer top gaan voelen want seksdrift zit toch veel tussen de oren. Ik kreeg het niet voor elkaar ook al was mijn vrouw goed bezig. Ik ben gaan kijken naar natuurlijke middeltjes maar wat en hoeveel en wanneer? Uiteindelijk kwam ik, een tip van mijn broer, op een middel wat in Duitsland razend populair is: Androxan600. Een natuurlijk potentie middel wat mij gewoon weer zin gaf in seks maar ook zat ik veel beter in mijn vel. Het bouwt je “geleidelijk” op en zorgt voor dat alles weer op z’n plek komt, energie, libido, zelfverzekerd, afweer. Is in Duitsland vrij verkrijgbaar in de apotheek. Zelf heb ik het in Nederland online besteld. Gewoon googelen voor meer info. Wat eigenlijk ook heel belangrijk is, is eerst er over te praten met je partner. Afstemmen en niet bang zijn te zeggen dat het niet zo wil. Daarna stapje voor stapje meer durven, samen. Succes… en vergeet niet ook plezier te hebben!

    Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.