LibidoLibido staat ook wel bekend als seksdrift of sekslust. Het is de mate waarin je verlangt naar seks. Je kunt je wellicht voorstellen dat het niet prettig is als de ene partner een extreem hoog libido heeft en de ander een extreem laag libido. Als de een continu verlangt naar seks en de ander nooit zin heeft, dan kunnen er onaangename spanningen ontstaan. Omdat het makkelijker is om je libido te verhogen dan te verlagen, lees je hieronder 4 tips voor het opvoeren van je libido…

1. Gezond drinken

Slecht drinkgedrag is funest voor je libido. Een glaasje alcohol haalt je remmingen weg, maar na een half kratje bier is er niks meer over van je libido. Ook grote hoeveelheden cafeïne (koffie, energiedrankjes e.a.) en suikerrijke drankjes (frisdrank, vruchtensap e.a.) werken libido-dodend. Neem bij voorkeur water en groene en/of witte thee.

2. Koude douche

Seks wordt vaak gekoppeld aan ‘heet’, ‘hitsig’, ‘klam’ en ‘zweterig’. Om die reden denken veel mensen dat kou de sekslust en het temperament remt. Het tegendeel is echter waar: een koude douche verhoogt bepaalde hormoonniveaus en daarmee het libido. Een koude douche maakt je bovendien wakker en alert.

3. Spanning & sensatie

Het is normaal dat de passie keldert naarmate een relatie voortduurt. Je kunt de sekslust echter aanwakkeren met behulp van spanning, sensatie en vernieuwing. Probeer eens een striptease, een rollenspelletje, een seksspeeltje of een erotische film. Ben open en eerlijk over je wensen en verwachtingen, en je zult zien dat je libido weer oplaait.

4. Libido-verhogend middel

Een drankje, pilletje of poedertje dat het libido verhoogt, noem je een afrodisiacum. Een afrodisiacum wordt ook wel afrodiserend, libido verhogend, lust opwekkend of erotiserend middel genoemd. Bekende voorbeelden van afrodisiaca zijn absint, saffraan, yohimbe, ginseng, ylang ylang, cantharis, fenergiek en geelwortel. Ze worden verwerkt in allerlei libido-verhogende middeltjes.

Voeding & seks: 10 voedingsmiddelen die je libido verhogen

Voeding seksSeks zorgt voor de aanmaak van endorfine, DHEA en groeihormoon. Deze stoffen verhogen de gemiddelde levensduur. Seks vermindert stresshormonen, adrenaline en cortisol. Dit zijn stoffen die je levensduur verkorten. Seks verlengt je levensverwachting dus! Let wel: goede seks staat of valt bij goede voeding. Zo zijn er voedingsmiddelen die:

 • Je opgewonden doen raken (afrodisiaca)
 • Je vruchtbaarheid verhogen
 • Je potentie verhogen
 • Je seksuele aantrekkingskracht vergroten

1: Oesters

Oesters zijn rijk aan fosfor en staan bekend als natuurlijke Viagra. Giacomo Casanova – ’s werelds beroemdste vrouwenversierder – beschouwde oesters als het afrodisiacum bij uitstek.

2: Haver

Haver bevat avenacoside, een stof die ontoegankelijk testosteron vrij maakt, waardoor een hoger libido ontstaat. Daarnaast verhoogt haver de spierkracht en het uithoudingsvermogen.

3: Lijnzaadolie

Lijnzaadolie bevat lignanen. Dit zijn stoffen die het oestrogeen- en testosteronniveau stabiliseren. Dit is cruciaal voor het mannelijk en vrouwelijk libido. Lijnzaadolie beschermt tevens tegen vaginale droogheid.

4: Kreeft

Kreeft zou seksdrift opwekken. In het vlees van de kreeft zouden namelijk stoffen zitten die de seksuele energie stimuleren.

5: Noten & zaden

Walnoten, amandelen, kastanjes, sesam en hennepzaad zouden seksuele energie geven. Ze zijn namelijk rijk aan arginine, een stof die de groeihormonen stabiliseert.

6: Honing

Honing is rijk aan energie, mineralen, aminozuren, enzymen en B-vitamines. Dichter Publius Ovidius Naso, medicus Claudius Galenus en auteur Sjeik Nefzawi geloofden alle heilig dat honing zinnenprikkelende krachten bezit.

7: Fazant

Fazant bevat histidine. Vrouwen die een uur voor de seks histidine nuttigen, ervaren een verhoogde opwinding en een versterkt seksueel gevoel.

8: Truffels

Truffels zijn – net als oesters – rijk aan eiwitten en staan eveneens bekend als peperdure delicatesse. Casanova en Napoleon prezen de kracht van deze zwam als afrodisiacum.

9: Paling

Paling zou een zinnenstrelend effect hebben op de blaas en de genitaliën. Paling wordt – net als banaan – waarschijnlijk ook als afrodisiacum aangemerkt vanwege zijn fallische verschijningsvorm.

10: Perzik

Perziken werden door de plantkundige Nicholas Culpeper beschreven als “de boom van Venus”. Zowel in Azië als Saoedi-Arabië wordt de perzik als symbool voor de vagina beschouwd.

Geen zin in seks? Probeer deze tips!

Geen zin in sex? Probeer deze tips!Iedereen heeft weleens geen zin in seks en dat is ook helemaal niet erg. Maar als het heel erg vaak voorkomt dat één van tweeën geen zin in seks heeft, dan kan dit leiden tot bijvoorbeeld boosheid en frustratie. In dit artikel vind je een paar eenvoudige tips om je seksleven weer op gang te krijgen.

Oorzaak van verminderde sekslust: geestelijke + lichamelijke factoren

Geen zin in seks hebben kan komen door allerlei geestelijke en lichamelijke factoren. Geestelijke factoren zoals onzekerheid, een minderwaardigheidscomplex, geen vertrouwen hebben in je partner, faalangst en je niet durven laten gaan kunnen je libido sterk negatief beïnvloeden. Lichamelijke factoren kunnen ook een grote rol spelen waardoor je geen zin in seks hebt: een belabberde conditie, onbalans in je hormoonhuishouding en een slechte bloedsomloop zijn slechts enkele voorbeelden.

Tips om weer zin te krijgen in seks

 • Je krijgt wat je geeft: geef liefde om liefde terug te krijgen blijft een belangrijke tip om je seksleven weer op gang te krijgen. Doe moeite en verras hem of haar.
 • Maak plezier: Lachen is een goed medicijn wordt wel eens gezegd en zo werkt het ook met seks. Misschien weet je nog hoe het vroeger was, dus een bezoek aan dat eerste restaurant waar jullie samen aten kan een leuke manier zijn om de goede oude tijden te doen herleven.
 • Luister naar elkaar en zorg dat je weet wat de ander wil: Vraag het letterlijk, ook al voelt het raar om te vragen.
 • Geen kusjes en knuffels om intiem te zijn met je partner: Zeker voor vrouwen is dit een vorm van voorspel die je als man niet mag missen.
 • Breng de kinderen naar hun opa en oma: Misschien mis je intimiteit omdat jullie nooit meer alleen zijn door de kinderen. Vraag je ouders of zij een weekend op willen passen, zodat jullie een tijdje romantisch samen kunnen zijn.
 • Eet gezond: Eet veel groenten en fruit en zo weinig mogelijk overgefabriceerde troep. Eet ook regelmatig noten en andere producten met onverzadigde vetzuren. Meer energie en een betere geestelijke gesteldheid die leiden tot zin in seks zijn het gevolg.
 • Ga regelmatig sporten: Geen zin hebben in seks is ook zwaar afhankelijk van je fysieke gesteldheid. Dunne mensen hebben een beter seksleven dan mensen met overgewicht. Sporten zorgt namelijk voor meer conditie en een betere bloedsomloop, maar ook voor zelfvertrouwen en een algemeen positief zelfbeeld.

Weet jij nog meer goed tips ten aanzien van libido verhogende middelen of afrodisiaca? Laat weten wat jij doet als jij geen zin hebt in seks of je partner geen zin in seks heeft!

4 Reacties

 1. Van twee eieren de dooiers kloppen een snufje zout en peper toevoegen. 24 uur in de koelkast zetten, het uit de koelkast nemen, en weggooien. Werking verzekert. Dit is een recept uit de oude doos.

 2. “Androxan 600” is een anabolisch steroïde (stof: Androisoxazole). Hierover is weinig bekend gemaakt! Wordt gebruikt door Bodybuilders. Fabricage in Italië en Spanje, lijkt mij een gevaarlijk goedje!!!

 3. Ga niet aan de pillen of andere zaken. Leef gezond, breng jezelf in balans en alles gaat vanzelf. Laat de natuur haar werk doen!

 4. Als je op een oudere leeftijd komt dan zijn veel dingen al de revue gepasseerd. Tip 3: Spanning en sensatie, na een lang huwelijk is dat pittig weer op te peppen. Maar dat van oppassen met drinken dat klopt. Maar ik denk dat het meer een combinatie is van geest en lichaam. Beter voor je gaan zorgen, zowel met wat je tot je neemt en wat je zo in je hoofd doet. Je weer top gaan voelen want seksdrift zit toch veel tussen de oren. Ik kreeg het niet voor elkaar ook al was mijn vrouw goed bezig. Ik ben gaan kijken naar natuurlijke middeltjes maar wat en hoeveel en wanneer? Uiteindelijk kwam ik, een tip van mijn broer, op een middel wat in Duitsland razend populair is: Androxan600. Een natuurlijk potentie middel wat mij gewoon weer zin gaf in seks maar ook zat ik veel beter in mijn vel. Het bouwt je “geleidelijk” op en zorgt voor dat alles weer op z’n plek komt, energie, libido, zelfverzekerd, afweer. Is in Duitsland vrij verkrijgbaar in de apotheek. Zelf heb ik het in Nederland online besteld. Gewoon googelen voor meer info. Wat eigenlijk ook heel belangrijk is, is eerst er over te praten met je partner. Afstemmen en niet bang zijn te zeggen dat het niet zo wil. Daarna stapje voor stapje meer durven, samen. Succes… en vergeet niet ook plezier te hebben!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.