Een moe gezicht is vaak het resultaat van een korte nacht, een overactieve week of een periode van algehele vermoeidheid en/of ziekte. Een oplossing kan uiteraard zijn om eens goed uit te rusten, maar als je nu een vermoeid gezicht hebt en daar direct iets aan wilt doen, dan vind je hieronder 5 tips om een vermoeid uiterlijk onmiddellijk aan te pakken. Tip: lees ook het artikel over constant moe zijn.

Tip 1: Leg een vochtige, koude doek op je gezicht

Om een moe gezicht te verminderen is het allereerst raadzaam om een washandje te pakken, deze nat te maken met heel koud water en het washandje vervolgens een tijdje op je gezicht te leggen. Je kunt zelfs wat ijsklontjes in het washandje stoppen voor extra effect. Heb je haast? Druk dan simpelweg 5 tot 10 keer met het washandje op je gezichtshuid en specifiek op de huid rondom je ogen.

Deze handeling zorgt ervoor dat je huid wakker wordt, vochtiger wordt en eventuele zwellingen (wallen) verminderen. Heb je iets meer tijd, dan kun je ook eens wat watten in koude melk dompelen en deze vervolgens op de huid rond je ogen leggen. Ook komkommer, vochtige theezakjes en een koude lepel kunnen de huid rond je ogen een boost geven.

Tip 2: Masseer je gezichtshuid

Ook het masseren van je gezichtshuid kan een vermoeid gezicht tegengaan. Duw en tik zachtjes (!) op je huid en maak draaiende bewegingen met je vingers. Dit stimuleert de doorbloeding van de huid en gaat lichte zwellingen tegen. Tip: Focus je met name op de huid rond je ogen, deze huid is namelijk het meest van invloed op een moe gezicht.

Tip 3: Gebruik een gezichtscrème

Een droge huid werkt een vermoeid uiterlijk in de hand. Het aanbrengen van een goede gezichtscrème is dan ook een absolute aanrader, ook voor mannen. Een dergelijke crème verzorgt de huid en resulteert in een frissere blik. Je kunt onder je ogen eventueel een speciale ‘anti-vermoeidheidcrème’ aanbrengen die de huid rondom je ogen een opkikker geeft. Hierdoor zal je er direct een heel stuk wakkerder uitzien. Ziet je huid er slecht uit? Overweeg dan je gezicht te scrubben om dode huidcellen te verwijderen.

Tip 4: Pak rode ogen aan

Rode ogen zien er niet prettig uit en dragen bij aan een moe gezicht. Schaf oogdruppels aan tegen rode ogen, draag je lenzen niet te lang en doe desnoods en dag je bril op om rode ogen tegen te gaan. Het is uiteraard ook verstandig om niet te veel te drinken om rooddoorlopen ogen te voorkomen. :)

Tip 5: Make-up voor een moe gezicht

Deze tip is helaas alleen voor de dames; make-up kan uiteraard wonderen doen voor een moe gezicht. Enkele concrete tips:

  • Gekrulde, lange wimpers zorgen voor een open blik. Pak de wimperkruller en mascara er dus maar bij.
  • Een foundation kan oneffenheden wegwerken en bovendien donkere kringen onder je ogen maskeren.
  • Een lichte blos op je wangen zorgt voor een gezond uiterlijk. Doe een beetje blush op je wangen als je van nature niet gezegend bent met “appelwangetjes”.
  • Een bronzer geeft je gezicht een mooie gloed.
  • Lukt het je niet om je vermoeide ogen succesvol te maskeren? Leg de nadruk dan op je lippen met behulp van een mooie lipgloss of lipstick.

Wat werkt het beste bij jou tegen een moe gezicht? Laat het hieronder weten!

6 Reacties

  1. je gezicht scrubben met koffieprut. (ja gewoon van een bakje filterkoffie of een senseo-padje) klinkt niet zo fris, maar het werkt super! even zachtjes scrubben en oppassen dat het niet in je ogen komt. Je gezicht straalt en voelt heerlijk zacht aan, bovendien geeft het je een gezonde gloed. Als je het lichte koffieluchtje hinderlijk vindt, gebruik je wat extra parfum.

    • Beste Rima, Dit artikel van Gezondr gaat specifiek over donkere kringen onder/rondom de ogen. Hopelijk heb je er wat aan. Groeten, Paul

  2. Hey hey, Wat bij mij erg helpt als ik niet lang genoeg geslapen heb en dus wallen heb, is wattenschijfjes of plakjes komkommer in de vriezer leggen en dan na een paar uur eruit halen en die in je gezicht (en vooral op je ogen) leggen. Na een kwartiertje eraf halen en dan een lekkere gezichtscrème over je gezicht smeren. Daarna een foundation die lichter is dan je eigen huid opdoen (klinkt raar, maar het laat je er gezonder uitzien). En dan een donkerdere blush over je jukbeenderen. Als dat nog steeds niet helpt, dan moet je de aandacht naar je andere gezichtsdelen laten gaan, bijvoorbeeld je lippen. SUC6! xxx Callebel

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.