Online overspel: alles over vreemdgaan via internet

online-vreemdgaanAlles wat in het echte leven mogelijk is, kun je tegenwoordig ook online doen. Van praten tot daten, van winkelen tot bankieren, en van spelletjes spelen tot netwerken. Een relatief nieuwe online activiteit is vreemdgaan. Face-to-face flirtgedrag, achter de rug van je huidige partner om, blijkt namelijk veel te opzichtig en risicovol. Anoniem vreemdgaan via internet is natuurlijk veel discreter en eenvoudiger. Getrouwde mannen en vrouwen blijken deze moderne en virtuele vorm van overspel dan ook volop te benutten.

Ontrouw via internet

Niemand kijkt meer op van virtuele dates en relaties. Sterker nog: datingsites, chatboxafspraakjes, webcamrelaties en in-game huwelijksvoltrekkingen zijn inmiddels alom geaccepteerd. Hoewel de meeste online flirtactiviteiten volkomen onschuldig zijn, kun je via een chatbox moeilijk bepalen of je date een trouwring draagt. Online afspraakjes zijn – juist om die reden – niet meer voorbehouden aan vrijgezelle jongeren…

Veilig, discreet & anoniem

De getrouwde medemens heeft inmiddels de vele verregaande voordelen van het wereldwijde web ontdekt. Sterker nog: ze blijken schrikbarend goed thuis te zijn op het internet. In sommige gevallen dusdanig goed, dat huidige relaties eronder lijden. Sommige mensen gaan zelfs zodanig ver bij hun online flirtgedrag, dat het zou kunnen worden gezien als ontrouw of zelfs overspel. Het internet is overigens niet voor niets populair onder overspelige internetters… Sporen kunnen relatief makkelijk worden verbloemd of uitgewist.

Een stap te ver

Online contacten blijven niet altijd bij virtueel flirtgedrag. Vooral bij (getrouwde) mannen lijkt het internet de innerlijke hitsige puber naar boven te halen. Ze gebruiken het web om seksuele fantasieën te bekoelen en zichzelf ervan te overtuigen dat hun vastgeroeste charmes nog altijd werkzaam zijn. Zo gebeurt het regelmatig dat internetintimiteit uitloopt op face-to-face afspraakjes of zelfs op gezamenlijke ‘bedbezoekjes’.

Betrapt!

Hoewel de meeste online flirtpogingen totaal onschuldig bedoeld zijn, lopen heel wat huwelijken op de klippen door online overspel. Vooral mannen blijken het vooruitzicht op meer niet te kunnen weerstaan. Het is dan ook niet gek dat virtueel geflikflooi steeds vaker wordt ontdekt. Mannen worden voornamelijk betrapt vanwege verdachte e-mails, dubieuze chatberichten en bedenkelijk surfgedrag.

Heb jij ervaring met online overspel c.q. vreemdgaan via internet? Deel hieronder jouw ervaringen en bevindingen…

54 reacties op “Online overspel: alles over vreemdgaan via internet

 1. Wolf ·

  Mijn partner chat met meerdere vrienden ben heel achterdochtig vooral omdat ik niets mag zien dit gaat toch onze relatie kosten ik hou van haar maar er is toch iemand belangrijker wat denken jullie er van ben ik te jaloers?

  Reageer
 2. Mel ·

  Hallo, Ik ben erachter gekomen dat mijn man chat, nu ben ik vrij open en vind ik niet snel iets gek. Alles is bespreekbaar. Maar dit zit me toch niet lekker. Hij chat niet met andere vrouwen, maar met mannen. Hij doet zich voor als mij. Ik denk echt wtf! Wat moet ik hier in godsnaam mee? Voel me een beetje machteloos. Het gebeurt alleen online en is wat erotisch geklets, maar ik schrik er wel van. Ik betrek t op mijzelf. Wat is er niet goed in onze relatie? De frequentie moet omhoog, dat weten we. Ik denk dat we een goede relatie hebben, maar denkt hij wel hetzelfde of? En waarom mannen? Oké, biseksueel is hij dan… Hmmmzzz… Ik ken deze kant niet en misschien valt dat me gewoon tegen. Dacht dat ik hem door en door zou kennen. Wat zouden jullie doen?

  Reageer
 3. Daisy ·

  Sorry hoor, maar tegenwoordig krijgen mannen zo weinig seks en raken ze gefrustreerd. Mannen zijn jagers, het zit in hun bloed, maar vrouwen denken meestal aan zichzelf. Ik zie en hoor het zat gebeuren om mij heen. En kom nou niet zeggen, maar wij hadden zeker 1 keer per week seks… Dat is voor vele mannen niet genoeg! Ikzelf ben nu singel en dat komt omdat wij toch te veel meningsverschillen hadden. In ieder geval het merendeel van de mannen zoekt naar een vrouw online omdat ze thuis te weinig krijgen. Zelf ben ik ingeschreven een datingsite en krijg daar zat berichtjes van mannen die getrouwd zijn. En nee, ik doe daar niets mee, heb ook nog wel een beetje eigenwaarde namelijk. Moraal van het verhaal: geef je man wat meer aandacht, vooral op seksueel gebied! scheelt een hoop in een relatie!

  Reageer
  • Bep ·

   Niet altijd waar, helaas. Ik ben vrij open en seksueel en in voor heel veel. Dit heb ik ook meerdere keren bij mijn man aangegeven. Omdat hij met gesloten is ook aangegeven dat hij mij zijn wensen ook mag appen / mailen of schrijven. Uiteindelijk bleek dat hij op meerdere datingsites aan zijn trekken kwam. Als er in de relatie iets mist, zoals wordt aangegeven, dan zou communicatie het eerste moeten zijn. Het is niet altijd de schuld van de vrouw.

  • Bibi ·

   Ik heb een vriend die dus geen behoefte heeft. Hij was in ene klaar met relatie en wonen apart zijn doordeweeks samen slapen apart en ’s weekends slapen we samen ik heb wel behoefte maar hij niet. Het ligt niet altijd aan de vrouwen hoor die geen zin hebben. Ik raak er ook flink gefrustreerd door omdat ik het niet snap zo van 200% gemeenschap naar 0%.

  • Bibi ·

   Plus dat wij na dat hij er klaar was met de relatie nog gewoon gemeenschap gehad en echt wel elke dag zelfs nog toen ik al in m’n eigen woning woonde en zo in ene heeft hij geen behoefte meer zelfs niet om het zelf te doen. Mannen kunnen dus net zoals vrouwen geen zin hebben.

  • Melanie ·

   Nou ik heb een man die geef ik ontzettend veel aandacht en ik als vrouw hou van spannende gemeenschap en kan er geen genoeg van krijgen maar mijn man wil bijna nooit maar ben er achter gekomen dat hij wel op datingsites zit. Hij kan alles op dat gebied van mij krijgen en ik kom zelfs tekort daarin. Vaak ruzies om gemeenschap omdat hij bijna nooit wil maar toch op datingsites staan ja sorry hoor..

  • Karen de b ·

   Ben ik het ook niet mee eens. Zelf wil ik meer gemeenschap dan mijn man en ook meer aandacht, zoals hij vroeger op mij deed jagen. Mannen willen toch jagen? Nou, ik merk er niets meer van. En online zit hij hele dag te geilen op van alles. Nou, ik kan ook m’n aandacht en seks op andere plekken krijgen hoor. Geen probleem. En ik heb al meerdere huizen alleen gekocht toen ik nog alleen wilde latten. Om deze reden dus. En nu woon ik net een half jaar samen en het jagen is weg en stiekem gedrag is daar.

 4. san ·

  als ik dit allemaal lees wordt ik zo boos ! (en ik ben het ook op mijn aanstaande ex) en ook verdrietig. Het voelt zo onrechtvaardig. Wij vrouwen kunnen ons óf totaal laten vernederen door die klojo’s of we kunnen ons leven weer helemaal zelf op de rit zetten. Ik ben 55 heb geen werk. Mijn vooruitzicht is dan dus de bijstand in. En hij kan lekker blijven zitten waar ie zit, met vooruitzicht op een goed pensioen. Zo vreselijk oneerlijk. Maar ik vertik het toch ook om me nog langer te laten vernederen door deze egotripper.

  Reageer
 5. Suske ·

  Hallo. Mijn man zat op alle dating sites. Hij zocht vrouwen op jonger dan mij. Hij heeft zelfs met 1 afgesproken want ik heb mails onderschept van hey schatje vond je t niet lekker. WANNEER SPREKEN WE AF EN DAN… BEN JE IN VORM ECHT… HET IS OVER IK VOEL ME ZO GEKWETST EN ECHT DOM. Het was zijn favoriete bezigheid en ik ondertussen maar veel werken. Schandalig. 😣

  Reageer
 6. T van Ginkel ·

  Het gaat helaas over van “onschuldig” online flirtgedrag over in een absolute verslaving compleet met online chatting waar ik hem al meerdere malen op betrapt heb. Zodra we thuis zijn hup de laptop weer aan, snel weg klikken zodra ik opsta en het kan zien. En als we weggaan steeds checken op de mobiel. Intussen weet hij precies hoe hoe mij kan pamperen en in de watten moet leggen zodat er maar steeds zand in mijn ogen gestrooid wordt. Ik ben hier erg verdrietig en onzeker door geworden en mijn haar valt uit waarschijnlijk door alle stress hierdoor. In mijn hart voel ik dat het beste wat ik voor mezelf kan doen is weggaan.

  Reageer
  • Stella ·

   Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn man. Dit duurt al ruim 4 jaar. Al 2 keer eerder heb ik een afspraak gemaakt bij een advocaat en weer afgezegd omdat hij beloofde te stoppen maar steeds weer kom ik erachter dat hij niet gestopt is. Ik heb nu de moeilijke beslissing genomen om te gaan scheiden en heb voor volgende week donderdag een afspraak bij de advocaat.

  • Tessa van Ginkel ·

   Daar ben ik weer.. inmiddels is deze site een goede uitlaatklep voor me geworden. Weken verder zijn we en er is niets veranderd. Behalve dat ik maar tob en tob veel huil en een “gesprek” gehad heb alleen van mijn kant want hij zei niets hij bevestigde het chatten alleen maar. Die stilte maakte het alleen maar erger. En zo gaan we door hij weet nog steeds zand in mijn ogen te strooien door lief voor me te zijn en me op “gezette” tijden aandacht te geven, ik heb al 2 keer geroepen dat ik bij hem wegga omdat ik eronderdoor ga ik kan het nu niet meer zeggen zonder de daad bij het woord te voegen want mijn geloofwaardigheid is weg. Ook mijn zelfrespect en dat voelt vreselijk aan. Ik wil ook geen politieagent over hem spelen ik weet en voel dat het beste is wat ik kan doen bij hem weggaan ook voor hem zelf. Hield ik maar niet meer van hem…

 7. Verdriet ·

  Ik ken mijn ex nu 2,5 jaar. Het is een beschadigde man die geen fijne jeugd heeft gehad en ook een hoop heeft meegemaakt in zijn leven. Dit wist ik en daar praatte ik ook met hem over. Als wij samen waren merkte ik niets aan hem. We hadden echt een super leuke relatie waarin hij ook deed voorkomen dat het allemaal goed zat. Totdat ik erachter kwam dat hij chatte met andere vrouwen en loog over waar hij was. Toen ik hem hiermee confronteerde brak hij en kwam er ook voor uit dat hij veel blowde. Hij had heel veel verdriet dus besloot ik hem nog een kans te geven. Toen ik er even later weer achter kwam dat hij internetcontacten had werd ik gek. Ik dacht echt, waarom doet hij mij dit allemaal aan? Waarom is het zo leuk samen, maar is hij een heel ander persoon achter mijn rug om? Ik ben gaan zoeken in zijn huis en ik vond allemaal ongeopende post en dat hij dus schulden had. Toen wist ik zeker dat het psychisch niet goed zat. Ik heb besloten om met hem te breken maar ik kon hem slecht loslaten. Omdat het zo leuk was allemaal en ik dacht, hier moet toch hulp voor zijn. Als hij zo beschadigd is moet daar wat aan gedaan worden. Hij is hulp gaan zoeken en een paar maanden later heb ik besloten weer bij hem terug te gaan. Uit de therapie kwam een depressie, laag zelfbeeld en emotioneel verwaarloosd. Waarschijnlijk had zijn gedrag met hechting te maken. Ik dacht dat de therapie een stap in de goede richting had gedaan en dat hij ervoor wilde gaan. Niet wetende dat hij een paar weken daarvoor nog met iemand had afgesproken. We hadden een halfjaar een toptijd waarin we veel hebben gepraat, totdat ik er via Facebook achter kwam dat hij dus een halfjaar geleden met iemand had afgesproken. Ik brak en was helemaal kapot. Waarom heeft hij dat toen niet verteld? Waarom liegt hij zo knetterhard? Want ik heb er vaak genoeg naar gevraagd. We zijn een halfjaar uit elkaar geweest en toch weer samen gekomen waarin ik er pas geleden achter ben gekomen dat hij mij weer besodemieterd heeft. Ik had aldoor al een voorgevoel dat er iets niet klopte maar hij kan echt heel hard liegen en doen voorkomen dat er niets aan de hand is. Als ik het zelf nu opschrijf, denk ik ook waarom ben ik hier zo vaak en zo lang mee ben doorgegaan. Maar het is zo ontzettend lastig. Als je zoveel van iemand houdt en je krijgt zoveel liefde terug en alles is leuk samen. Ook wetende dat hij verder niemand heeft, dat ik de enige ben op wie hij kan bouwen, dacht ik echt dit verpest hij niet nog een keer. Hij woonde bij mij en had zijn huis te koop gezet. We hadden een gezamenlijke rekening geopend. En onderling hadden we het ook echt heel erg leuk. Dan is het zo lastig en niet te begrijpen dat hij toch elke keer weer de fout ingaat. En je ziet wat een verdriet het hem doet als ik hem ermee confronteer. Hij benoemt ook dat hij het zelf niet begrijpt en het zo graag anders wil en dan is hij zo intens verdrietig. Het lijkt dan wel een verslaving voor hem om die contacten op te zoeken.

  Reageer
  • T van Ginkel ·

   Het is zo vreselijk moeilijk en ik kan niet ontkennen dat ik er veel verdriet om heb. Mijn vriend gaat al geruime tijd virtueel vreemd ik heb hem ook al betrapt dan klikt hij snel het scherm weg. Hij doet het ook in mijn bijzijn.
   Het lijkt of hij eraan verslaafd is. Ik probeer mezelf te sussen door te denken ach het is maar internet maar waar trek je de grens totdat hij echt de vrouw ontmoet? Ik merk dat ik steeds meer van hem vervreemd en denk erover bij hem weg te gaan voor mijn broodnodige rust. Ondertussen is hij poeslief voor me waarschijnlijk om mij zand in de ogen te strooien en zijn geweten te sussen. Ik hou nog steeds van hem maar ben radeloos.

  • Anne ·

   Mijn man doet idem het zelfde zegt dat hij NOOIT op internet komt hij verbergt de geschiedenis in incognito helaas heb ik hem ook betrapt dat hij via tv gids kan inloggen met code en !@#$ films kijkt zijn lijst van provider staat vol met internet tot in onze vakantie toe . Confronteren loopt op ruzie uit en ontkennen. Hij doet het onder werktijd . Voel me zo vernederd door hem ik ben COPD patiënt en afgevallen in de vakantie was het weer eens zo ver ben naar boven gegaan heb me uitgekleed en naar beneden en gezegd als dit lichaam niet goed genoeg is sodemieter maar op hij wilde mij meteen vast pakken helaas voor hem die vlieger ging niet op ben ook zo op de bank gaan zitten hij heeft diverse pogingen gedaan zonder geluk . Hou hield alleen maar van mij en hij kijkt echt niet ik zweer het je moet me geloven . Maandag komt zijn zoon mijn mobiel opnieuw instellen hij had daar ook mobiel van mijn man nodig hij ging op Chrome en ja hoor incognito scherm waarbij zijn zoon mij vragend aankijkt en ik mijn schouders ophaal ik heb er zo genoeg van . Buurman heeft voor de vakantie 3 anti porno apps er op gezet maar meneer heeft ze verwijderd ik vraag hoe het kan dat die weg zijn hij zegt weet ik niet ik heb geen verstand van mobiel . En daar kun je het mee doen .

  • Anoniem ·

   Snap niet dat je tijd in zo’n persoon investeert zonde energieverspilling.

 8. E. Timmers ·

  Mijn vriend is altijd online ik heb hier over iets gezegd en hij was heel boos maar hij doet het steeds weer praat hij dan met iemand dat kan toch niet uren aan een stuk help mij ik weet het niet meer!

  Reageer
 9. elise ·

  Hoe kom je er achter wat je partner doet als alles beveiligd is met een wachtwoord?

  Reageer
  • Paul ·

   Als jij en je partner elkaar vertrouwen, dan zou je hem/haar mijns inziens moeten kunnen vragen om zijn/haar wachtwoord. Geeft hij/zij ze niet, dan weet je genoeg, lijkt me (namelijk dat hij/zij iets te verbergen heeft)… In dat geval doen de wachtwoorden er in principe niet eens meer toe… De vragen die je jezelf in dit geval zou moeten stellen, is volgens mij veeleer: “Wat is de reden dat mijn partner wachtwoorden gebruikt?”, “Vertrouw ik mijn partner voldoende om zijn wachtwoorden niet te hoeven vragen?” en “Mocht hij de wachtwoorden niet willen delen, wat is daarvan de achterliggende reden?” Het is absoluut niet mijn bedoeling om mijzelf als voorbeeld te stellen, maar slechts ter illustratie wil ik aangeven dat mijn vrouw AL mijn wachtwoorden weet, van mijn computer tot mijn bankrekening tot mijn pincodes… En ik de hare (al vergeet ik dat soort dingen altijd)… Mijn punt is denk ik veeleer dat je jezelf moet afvragen of je gegronde redenen hebt om aan te nemen dat je partner online overspel pleegt… en zo ja, vraag hem/haar dan simpelweg om de waarheid te vertellen… als iemand de waarheid voor zijn/haar partner verbergt achter wachtwoorden, weet je naar mijn mening voldoende…

 10. Lyz ·

  Ik ben onlangs 15 jaar getrouwd met een man die tegen mij zei: “hou alles discreet”, dit was op een kennismaking. Ik keek en geloofde mijn oren niet. In zijn gesprekken zei hij altijd dat zij vorige vrouw waar hij mee woonde hem altijd betrapte. Ze rook de parfum van de meisjes toen hij op school zat. Ik maakte mij niet zo druk. Mijn man is al 8 jaar vreemd aan het gaan op internet. Ik heb hem betrapt met Colombiaanse vrouwen welke hij in Colombia had ontmoet toen hij alleen daar naartoe is geweest. Later ging hij op Facebook. En ontmoette er nog meer. Toen stapte hij over naar TWOO. Vorig jaar zei hij tegen mij dat hij de aandacht niet van mij krijgt zoals voorheen. Mijn man werkt niet en is de hele dag thuis. Dus als ik op mijn werk zit is hij bezig. De tijden zijn altijd 9 in de morgen en 5 uur ’s middags. Zelfs in zijn slaap praat hij over deze vrouwen. Op Facebook heeft hij een andere naam en maakt de foto’s van vrouwen open en dan tagt hij ze. Als ik kom dan verbergt hij zijn telefoon of schuift snel met zijn vinger over het scherm. Als ik iets zeg over mannen die vreemdgaan dan komt hij altijd met een smoes. Zijn jongere broer is in december gescheiden terwijl hij nog getrouwd was met een andere vrouw. Nu is zijn ex-vrouw uit huis en een Spaanse vrouw erin. Mijn man die is zo boos en zegt dat zijn broer die vrouw al een hele tijd had. En dan kijk ik naar hem met de vraag en jij? Ik ben het zat en wil een echtscheiding, want in mijn ogen is mijn man niet eerlijk in het huwelijk. Hij is geheimzinnig. Nu krijgt hij grijze haren en maakt ze zwart. Ik zei tegen hem dat hij bang is om oud te worden, hij bleef stil en zei niets. Zijn hoofd draait als een tol op zijn lichaam als hij vrouwen ziet met name jonge vrouwen en Spaanse. En dan is hij de expert die precies weet vanwaar ze komen. En dan krijg ik de schuld dat het huwelijk niet goed is. Hij is zo verliefd dat hij jus d’orange in zijn pap gooit. Laat deuren open en zet de schakelaar van de auto niet in neutraal en dit zie ik al 8 jaar gebeuren. Ik ben het zat. Zijn grootvader was ook zo, ook z’n ooms en neven. Ik heb hem gezegd dat hij verslaafd is aan Facebook en vrouwen. Wat moet ik doen? Ik ben het zat.

  Reageer
  • N. de Jong ·

   Ga weg bij je man. Laat je niet zo behandelen! Jij laat dit al zoveel jaar toe dat hij geen respect voor jou heeft. Jij bent de enige die haar grens kan aangeven. Ik weet het want ik heb dit ook gedaan. Mijn man deed hetzelfde. Zodra ik het ontdekte heb ik hem eruit gezet. Ik zei: als je dat zo spannend vindt dan ga je maar bij die vrouw wonen. Dat deed hij en binnen een halfjaar was de spanning weg en wilde die vrouw hem niet meer. Hij had spijt. Ik niet! Sindsdien heb ik een veel leuker leven! Ik pas me niet meer aan aan een man en doe alleen nog wat ik wil! Dat moet jij ook doen! Zet hem eruit en zeg dat jullie gaan scheiden. Jij staat midden in het leven en jij kunt alles wat je wilt bereiken! Doe het en kies voor jezelf want jij bent het waard!

 11. vin ·

  Hoi. Ik ben zelf een man van 42 jaar. Vind het zelf erg om dit allemaal te lezen die pijn is groot dat weet ik. Maar toch is er een andere kant zoals bij mezelf. ik mail met andere vrouwen wat heel fout is dat weet ik. Je zal wel denken waarom dan? Bij ons is het zo dat me partner mij totaal niet aanraakt of wat dan ook. ik heb alles gedaan wat er mogelijk was en is. Ik hou van haar en van me kinderen en wil ze niet kwijt. Wat voor keuzes heb ik dan nog denk ik dan? Bij haar weg gaan omdat ze me niet wilt? Ik heb ook me verlangens. Hoe fout ben ik dan? Weet dat ik fout ben maar weet het ook niet meer. Zie er verzorgt uit en ben niet onaantrekkelijk als ik die vrouwen moet geloven. Wat moet ik dan???

  Reageer
  • N. de Jong ·

   Stop ermee en geef aan wat jij mist! Wees eerlijk en zeg dat het niet meer werkt omdat jij liefde nodig hebt. Kies voor jezelf en wees eerlijk tegen jezelf! Ik weet het want ik miste ook al jaren die liefde! Ik ben erna gaan daten en sindsdien heb ik zon 5x per week de liefde die ik zo lang heb gemist en het is geweldig en eerlijk!

  • san ·

   mijn man doet dit ook. heb hem leren kennen via chat. na 2 maanden zat hij al weer met andere te chatten! Daar heb ik hem op aan gesproken, dat dat niet de bedoeling is wat mij betreft. Elk jaar kwam het wel weer voorbij en telkens sorry en ach en wee. gemeenschappelijk presteerde hij na een jaar of 4 nog nauwelijks.. De boel zakte al in voor hij was binnengetreden zogezegd.. Na 12 relatie werd ik ernstig ziek. Hij deed daar weinig mee. Ik wilde geen gemeenschap (blaasziekte) en zeker niet nog hem tot erecties brengen die zodra hij mij naderde al weer instortte… Hij heeft geen enkele poging ondernomen de relatie goed te houden (al was het maar met strelen / masseren e.d. , hij zei alleen jij wilde toch niet meer (ja ik was ziek klojo!) Nu ben ik na 3/4 jaar weer behoorlijk opgekrabbeld. Voel me veel beter. En kom erachter dat hij vrolijk aan chatten / skypen en wat al niet meer is blijven doen. Maar mij heeft hij 0 aandacht gegeven. Loopt alleen alles wat ik doe constant af te breken. Lijkt wel of ie het jammer vind dat ik weer opkrabbel en niet dood ben gegaan. Ik zet er een punt achter. Hij doet net of hij in het volste recht staat mij zo te verwaarlozen en dan zelf maar zijn zinnetje te doen in alles..

 12. jojo ·

  Mijn man wordt overspoeld met mails van webchat, maar hij zegt dat zijn naam Haas is… volgens de gegeven noemt hij zich Harm, geboortedatum klopt en er is een provincie opgegeven. Er komen gemiddeld 40 chatmails per dag binnen en hij houdt bij hoog en laag vol dat hij zich niet geregistreerd heeft. We gebruiken samen de laptop en mocht het IP-adres geregistreerd worden, dan zou ik toch ook dergelijke mails moeten krijgen?

  Reageer
  • N. de Jong ·

   Jij bent niet gek. Twijfel niet aan jezelf! Wees je bewust van jouw grenzen en of hij hiermee er overheen gaat. Kies dan voor jezelf! Als iemand je zo behandeld dan is hij jou niet waard! Alleen degene die jou als grote liefde behandeld is jouw waard en zet hem uit je huis! Laat hem lekker bij zijn $!#tten gaan wonen. Jij zult heel gelukkig worden zonder de man die jouw deze kunstjes flikt!

 13. Patty ·

  Ik snap er niks meer van. Mijn vriend betaald gewoon vrouwen om live te chatten en zich te bevredigen. Hier heb ik hem over aangesproken aangezien ik steeds rekeningen kreeg van boven de 150 euro. Hij zou het niet meer doen. Hij scheen te begrijpen dat ik me niet echt lekker in mijn vel voelde. Waarom dit wel maar geen gemeenschap met zijn vriendin. Die nu zwanger is. Ik geef duidelijk aan dat ik veel zin in gemeenschap heb en probeer ook vaker te beginnen. Maar telkens is hij moe. Ik voel me zo klote. En ik ben ten einde raad. Ik kan er met niemand over praten omdat ik hem niet voor lul wil zetten, nja of mezelf niet voor lul wil zetten. Hij wilt geen gemeenschap meer met mij. Ik wil absoluut niet onzeker zijn maar sorry hoor dat wordt je er automatisch van. Ik kwam gisteren terug van mijn werk en merkte dat hij de spiegel in de woonkamer had omgedraaid. Ik wist toen wel dat hij porno had gekeken. En dit maakt me helemaal niks uit. Pornografie vindt ik heel iets anders dan live liggen chatten met wildvreemde dames die hem helpen bij zijn behoeftes. Ik ben er gewoon ziek van.

  Reageer
  • jojo ·

   Tja, genoeg is genoeg lijkt me… maar jij bepaalt zelf wanneer dat is. Sterkte!

  • Ikke ·

   Ik maak dat ook mee ik moet zagen en smeken voor gemeenschap maar betrap hem er telkens weer op dat hij heeft zitten Skypen en zichzelf heeft bevredigd heb ik dan niet goed genoeg? Waarom doen mannen dit?

  • Helen ·

   Herkenbaar… ik reageer normaal nooit op iets dus verlegen maar ik merk ook zoveel, en word zo onzeker. 😢

 14. Erik ·

  Zelf ben ik verslaafd aan seks, ik wil iedere dag kijken naar pornosites. Als ik bij mijn vriendin ben denk ik al, vanavond ga ik thuis weer lekker mezelf bevredigen. Ik voel me wel schuldig want mijn vriendin is heel lief en ik zou haar niet willen missen, maar de enorme variatie aan gewillige mooie meisjes en de anonimiteit, ik kan er geen genoeg van krijgen. Als mijn vriendin hiervan wist zou ze erg gekwetst zijn en dat begrijp ik ook wel weer. Ik eet van twee walletjes. Ik zou het ook niet leuk vinden als zij blote en knappe mannen op internet boven mij verkiest. Maar het is ook zo makkelijk, druk op de knop en voilà! Geen gedoe met naar de hoeren gaan maar wel hoog genot. Maar ik voel me wel schuldig want ergens klopt er iets niet.

  Reageer
  • Paul ·

   Verslaafd zijn aan pornografie is denk ik net even wat anders dan online overspel waarbij ‘live’ contact wordt gezocht. Over een dergelijke seksverslaving kun je desgewenst meer lezen in dit artikel over pornoverslaving.

  • N. de Jong ·

   Erik jij hebt echt een probleem. Jij bent de realiteit uit het oog verloren. Zelf ben ik ook pornoactrice geweest en heb gemerkt dat er zoveel verslaafde mannen zijn. Ze denken ook echt dat je als vrouw een object bent en net zo verslaafd bent aan porno. Ze snappen niet dat het alleen maar wordt gedaan omdat er heel veel geld mee wordt verdiend en helaas is er ook heel veel mishandeling bij de vrouwen. Daarom ben ik ook gestopt. Ik kijk geen porno want ik weet teveel wat er allemaal afspeelt en hoe nep het is. Ik wil nooit meer een man die dat zoveel kijkt.

 15. anoniem ·

  Mijn vriend en ik zijn bijna 3 jaar samen, nog jong, allebei 19. Een jaar terug heb ik hem betrapt op meerdere profielen die hij had aangemaakt. Allemaal seks dating. Daar heb ik hem mee geconfronteerd en het was eigenlijk zo goed als uit. Dat vond hij verschrikkelijk en wilde er alles aan doen om het goed te laten komen. Ik wilde hem ook niet kwijt dus had hem ‘vergeven’, dit is meerdere keren het geval geweest. Het stopte een paar weken/maanden, en dan begon het weer, gesprek, vergeven.. Maar ik bleef hem controleren, ik was alleen maar daarmee bezig. Als we samen waren was het goed, maar als hij weg ging werd ik gek van mezelf en al mijn gedachtes. Ik controleerde alles, maar het was op een gegeven moment gestopt. Alles ging daarom weer goed tussen ons, ik stopte met controleren. Na een lange tijd durfde ik niet meer te controleren; bang voor wat ik zou aan treffen. Ik kreeg het gevoel dat ik de gene was die de relatie verpestte als ik wéér zo’n gesprek moest starten. Ik weet dat hij nooit echt vreemd is gegaan maar ik ben er niet zeker van of dat wel de bedoeling is of dat hij gewoon geilt op de aandacht die hij krijgt. Ik heb hem net voor het eerst weer gecontroleerd. Hij is op zoek geweest naar oudere vrouwen voor seks. Ik weet dat het eigenlijk duidelijk is. Maar ik weet gewoon echt niet wat ik moet doen nu. Weer confronteren en praten? Ik weet dat ik er eigenlijk mee moet stoppen het maakt me gek ik ben niet gelukkig zo. Maar het probleem is dat als ik met hem ben, ben ik heel erg gelukkig ik hou van hem en hij van mij dat merk je aan alles.. Heb ik geen zelfrespect als ik hem weer vergeef? Dit is echt te moeilijk. Ik weet niet waarom ik op een site als deze iets schrijf maar het lucht wel op. Dank je!

  Reageer
  • Sharon ·

   Ha Anoniem. Jeetje, het is alsof ik mijn eigen verhaal lees… Wat vreselijk voor je! Ik zwelg zelf in zelfmedelijden, vooral omdat ik gewoon niet weet wat ik er mee aanmoet. Je voelt je inderdaad bijna schuldig dat je weer moet confronteren. Ik heb ook een tijd niet gecheckt en hem gister gevraagd alles open te gooien. Tot mijn verbazing stond net al zijn e-mail e.d. open. Dus ik was erg blij! Wat een toewijding… Helaas ben ik zelf wel gaan zoeken. En ik vond inderdaad weer e-mail naar s#k$j0bs.nl met een oudere vrouw. Ik ben weer bij de enkels afgeknapt, hoe ga ik ooit hem vertrouwen… Hoe is het nu bij jou?

  • san ·

   ik herken dat hoor van dat je denkt, controleer maar niet… Maar dan weet je eigenlijk al wel dat het niet goed zit hé. En wat is niet echt vreemd gaan ? Emotionele aandacht zoeken bij andere vrouwen (want dat is sex) is wel degelijk vreemd gaan. Mijn vriend zegt ook telkens ik zoek geen contact met anderen.. Maar wel skypen en chatten ? En over dat zelfrespect.. Ik weet inmiddels uit bittere ervaring dat dat zwaar ondermijnd gaat worden in de loop der tijd. Mijn man begint met het laatste jaar over alles een grote bek te geven.. Niets is meer goed en mij wordt niets gegund. TOTAAL respectloos naar mij. Wacht maar tot je dat zelf overkomt. Ze denken dat je toch niet meer bij ze weggaat.. En dan durven ze ineens. En dan ook nog volhouden dat er niets aan de hand is met hun gedrag. Meid.. ga .. voordat je een wrak bent.

 16. Suzan ·

  Hallo, Dit gelezen te hebben voel ik de behoefte te reageren op dit onderwerp. Ten eerste wil ik vermelden dat ik een vrouw ben die regelmatig heeft gechat en erotisch getinte avontuurtjes heb gehad via het internet. Ik ben gehuwd en twaalf jaar samen met mijn partner. Ik ben gaan chatten uit een soort gevoel van eenzaamheid, gemis van contact, van intimiteit. Hij was veel weg, om de dag ging hij ’s avonds naar een vriend. Ook was er een periode aan vooraf gegaan dat hij een aantal dingen heeft gedaan waarin ik het gevoel had dat ik de situatie die was ontstaan moest oplossen en hem diende te vergeven. Lichamelijk contact met partner is al jaren lang zeer minimaal en als vrouw zijnde wil je toch ook je begeerte delen en aandacht van je man voor jouw in je vrouw zijn. Partner had ook regelmatig contact met vrouwen waarvan hij ontkent dat het ooit flirten was… Dat klopt echter niet, ik heb het soms kunnen lezen omdat hij vergat uit te loggen en hij doelde toch aardig op dingen, bv dat hij benoemde dat hij erg passioneel is en een intieme sfeer op had gebouwd, ook vertelde hij dat zijn huwelijk niet goed was en ik was “boring” (wat ik zelf nooit en te nimmer heb gezegd over hem tegen mensen van een chat contact). Partner heeft ook regelmatig muziek evenementen bezocht, vaak een paar dagen, soms met een vriend waarvan ik niet helemaal duidelijk aan heb kunnen voelen wat of er nu daar wel en niet plaats heeft gevonden. Een vriend heeft ooit iets laten vallen over andere dames, maar hoe en wat? Om een lang verhaal kort te maken, zowel ik als hij hebben dus geflirt en contacten met anderen gehad via het internet. Nu was hij zeer boos toen hij de eerste keer realiseerde hoe ver sommige van mijn contacten gingen. Toegegeven, het ging te ver, ik wilde daar zelf ook mee stoppen. Ik heb het meestal ervaren als een snelle afwikkeling van behoeften maar eigenlijk gaf het mij achteraf niet wat ik zocht, de aandacht was wel fijn, te weten dat er vele aantrekkelijke mannen mij mooi vonden etc… Nu heeft hij dus sites geblokkeerd, ik kan daar niet meer op, maar ik heb daar verder geen punt van gemaakt. Alleen zit hij nu zelf wel op een van die sites en tegenwoordig ook op Skype dat hij af en toe vergeet af te sluiten. Ik vraag me af of het een soort wraakactie is van hem. Nu ben ik erachter gekomen dat hij met een vrouw contact heeft waarmee hij plannen maakt om die te ontmoeten. Die voorstellen liegen er niet om, hij heeft haar meegevraagd naar een muziekfestival. Mijn standpunt hierin is, dat je als stel afspraken moet kunnen maken wat wel of niet toelaatbaar is binnen je relatie. Dit geldt dan weliswaar, in mijn ogen, voor BEIDEN. Gelden er nu opeens andere regels voor hem dan voor mij? Hij kan mij lekker controleren en ik hem niet want hij gebruikt nu een ander programma wat hij beveiligd heeft met een wachtwoord. Wat zijn de grenzen? Voor mij is het afpreken met iemand in werkelijkheid toch wel een grens. Als hij die vrouw gaat ontmoeten wil ik dat weten, een oordeel heb ik niet over wat of hij doet, ik heb zelf ook dingen gedaan en het zou kunnen dat dit zoals gezegd een soort wraakactie is. In elk geval ben ik het kat-en-muisspel zat. In een relatie zijn er twee mensen, twee gelijke partijen die samen de relatie dragen. Ik ben ruimdenkend en als iemand over mij wil oordelen als vrouw zijnde dat ik dingen heb gedaan… dan oké, MAAR hoe weet ik of dat hij nooit eens iets heeft gehad met een andere dame nu ik hierachter ben gekomen? Ik ga hem wel vragen of hij die dame gaat ontmoeten… Wat ik zelf denk is dat we beiden moeten stoppen met het zogenaamde stiekeme gedrag. Een gesprek aangaan over onze relatie en wat of wij daar in willen veranderen… Wil er nog bij vermelden dat ik verder een goede verstandhouding heb met hem. We hebben ook een zoon en fungeren prima als gezinnetje, maar de laatste tijd niet of minder goed als stel…

  Reageer
  • Hans ·

   Vervelende situatie, ik hoop dat jullie er samen uitkomen.

 17. Silviadejong ·

  Het is en blijft een kwestie van vertrouwen!

  Reageer
  • boudewijn ·

   Vertrouwen ja maar dat is juist het probleem het gegeil online doet zeer maar de vele leugens en het ontkennen daarover maakt alles kapot. Hoe moet je dan weer vertrouwen terwijl het nooit toegegeven is en je per toeval achter de waarheid komt. Mijn relatie is er van naar de kloten gegaan. Als het echt zo onschuldig is waarom dan al die leugens. Werd een dagtaak al dat gecontroleerd en o wat voel je je dom als je er weer ingetrapt bent.

 18. melissa ·

  Hallo iedereen, Ik ben een 26-jarig meisje met een dochtertje van 5 jaar en 17 weken zwanger van het 2de kindje. Ik ben er net achter gekomen dat m’n vriend waar ik al 11 jaar een relatie mee heb (waarvan ik dacht dat deze goed was) al lange tijd, toch zeker een jaar dat ik heb kunnen terugvinden, virtueel overspel pleegt. Hij zit veel op pornosites, op chats en erotische chats en heeft ook allemaal verschillende profielen waarop al zijn wensen en interesses worden uitgedrukt. Deze zijn dan ook nog helemaal anders dan wie ik ben en waar ik voor sta. Ik heb hem meerdere malen geconfronteerd daarmee en telkens loog hij erover. Dan zei hij dat hij van niks afwist en dat het niet van hem was dat het misschien iemand was die hem een loer wilde draaien, maar nu met de bewijzen van chatberichten en mails die ik gevonden heb, kon hij niet anders meer dan toegeven dat hij daar al even mee bezig was. Nu zegt hij dat het allemaal niks betekende, dat het gewoon voor de lol en pure verveling was… Ook dat hij nooit zou hebben afgesproken en dat ook nooit zou doen… Dat ik de enige perfecte voor hem ben en alles wat ‘ie wil. Ik ben een beetje een mollig gezet meisje, maar hij was daar alleen maar opzoek naar slanke mooie dames. Dit kwetst mij heel erg en ook de dingen die ik gelezen heb. Hij maakte mij slecht tegen die vrouwen om ze zo rond zijn vinger te draaien. Dit kan toch gewoon niet?! Ik weet gewoon niet wat ik moet doen en of ik hem nog ooit terug zou kunnen vertrouwen. Want door hem voel ik mij nu echt minderwaardig en voor niks goed. Pffffff, hoe hebben andere mannen of vrouwen die dit hebben meegemaakt dit ervaren en doorgekomen. Ga ik hem ooit nog kunnen vertrouwen of niet? Want ik weet het niet, ik wil ook geen leven en relatie leiden waarbij ik mij elke dag moet afvragen wat hij aan het doen is. Ik heb al de profielen en vrouwen verwijderd, maar wat gaat hem weerhouden om er terug opnieuw mee te beginnen en nieuwe mails of profielen aan te maken, opnieuw contact te zoeken, en het beter proberen te verbergen? En ik wil ook geen geobsedeerde vrouw worden die haar vriend of man dagelijks controleert, want dat is hetgeen ik nu wel elke dag doe. Bedankt dat ik dit even van me mag afschrijven en eventueel andere reacties kan lezen van personen in hetzelfde schuitje.

  Reageer
  • Lone_wolf ·

   Meid dit lijkt verdacht veel op mijn relatie met een narcist . Hoop dat ik fout zit, maar misschien toch een checken op google “Hoe herken je een narcist?”, “Heeft mijn vriend NPS?”, “NPS en relaties”, “Hoe stap je best uit een relatie met een narcist” en “Hoe herstel je van narcistisch misbruik?”… Trouwens ik dacht dat als je van iemand houd je dan ook respectvol omgaat met je partner, eerlijk en open moet kunnen praten en er rekening word gehouden met de gevoelens van je partner… Als je elkaar kwetst door een belofte te breken ondanks het feit dat je partner je toevertrouwd heeft daardoor gekwetst en ongelukkig te worden en je blijft het stiekem doen… Betuigd dat geen respect voor je partner en iemand die je niet genoeg respecteert en het hele gedoe van hoe jij je erdoor gaat voelen aan zijn laars lapt en het dus vanaf nu gewoon zal ontkennen en beter probeert te wissen heeft echt geen liefde voor jou maar enkel voor zichzelf. En dan is het aan jou om te beslissen wat je ermee wil doen.

  • Paul ·

   Over narcisme kun je eventueel ook heel veel informatie vinden in deze artikels (met 500+ verhalen van ervaringsdeskundigen eronder):

   Hopelijk heb je er iets aan… Onwijs veel sterkte toegewenst!

  • cher ·

   Beste Melissa, Het is naar om er achter te komen dat je partner niet te vertrouwen is. Het is een normale reactie dat je daar zo onzeker van wordt en dat je afvraagt wat heb ik fout gedaan of wat had ik anders kunnen doen. Ik kan je vertellen, het ligt niet aan jouw. Het is zijn behoefte en niet jouw gebrek. Dat mag je goed voor ogen houden. Alles wat een ander doet zonder na te denken en het kwetst jouw mag niet jouw probleem worden. Hij heeft jouw vertrouwen geschaad en als hij wil dat het goed komt dan mag hij dat goedmaken. Als jij geen behoefte hebt om steeds achterom te kijken, dan wordt het tijd om verder te kijken. Jij mag nu bepalen wat jij accepteert en wat niet. Veel geluk, afzender Cher

 19. Ray ·

  Ik ben een man van 53; 20 jaar samenwonend en een zoontje van 11 jaar. Zelf kijk ik porno en webcams met andere dames. Verder vrij ik altijd heerlijk met mijn vrouw (wekelijks). Ik heb altijd een schuldig gevoel over het masturberen en heb dat ook verteld aan mijn vrouw. Zij heeft er zelf geen probleem mee dat ik het doe, alleen dat ik niet date met een andere vrouw. Dat laatste heb ik nooit gedaan en weet ook zeker dat ik dat niet zal doen. Desalniettemin blijf ik het als ontrouw ervaren, maar tegelijkertijd blijft de drang/lust dagelijks aanwezig.

  Reageer
  • N. de Jong ·

   Zelf herken ik het heel erg. Ben je ook misbruikt in je jeugd?

  • nana ·

   Jij bent tenminste eerlijk…

 20. Josje ·

  Hoi, Hier nog zon geval, mijn partner en ik zijn 6 jaar samen en hebben 3 kinderen. Door die jaren heen ontdekte ik steeds mailtjes en sms’jes met andere vrouwen met een seksuele tint. Steeds had hij daar een smoesje op en steeds geloofde ik ze met in mijn gedachte hij wil zijn kinderen niet kwijt dus… Maar een paar weken geleden ben ik er achtergekomen dat hij zich in die 6 jaar samen zijn op vele verschillende seksdatingsites en webcamsites zichzelf aanbiedt voor seks. Hier zijn al zijn seksfantasieën beschreven en wat hij precies wil, zelfs zijn mobiele nummer is voor iedereen zichtbaar. Nu heb ik hem daarmee geconfronteerd en zei hij dat iemand geintjes met hem uithaalt en hem heeft aangemeld. Maar ik heb duidelijk laten merken dat ik daar niet meer intrap en zeker niet vanwege de foto’s die erbij staan, die hebben andere mensen niet! Nu heeft ‘ie het toegegeven, maar zegt hij dat dat geen vreemdgaan is. Hij beweerd dat hij nooit met iemand heeft afgesproken, maar daar heb ik mijn twijfels bij gezien de berichten. Wat moet ik nu? We hebben 3 kinderen samen… pfff…

  Reageer
 21. nitje ·

  Hey Elvira, Hoe is het nu afgelopen? Ik heb nl hetzelfde voor. Denk dat het nog niet zo uit de hand gelopen is bij mijn man, maar hij was wel goed op weg. Ik heb het gelukkig snel ontdekt en heb mijn mond niet gehouden en duidelijke eisen gesteld. Ondertussen heb ik zijn mailwachtwoord veranderd (op zijn aangeven) en als ik naar bed ga, moet hij mee naar boven. Niet meer tot ’s nachts opblijven achter die computer. Maar mijn vertrouwen en respect is volledig weg! Wij zijn al wel langer samen, 12 jaar en 2 kids. En hem zomaar buiten smijten kan ik niet, omwille van de kids (hoewel dat mijn eerste reactie was). Wij gaan in ieder geval naar een relatietherapeut en hopen dat het vertrouwen zo opnieuw opgebouwd kan worden. Maar voordat er over onze relatie dieper wordt ingegaan, wil ik dat hij eerst geholpen wordt met zijn probleem. Het is echt een verslaving die sterker is dan hijzelf. Eerst moet dat uit de weg en dan kan er over de rest gesproken worden, maar dan nog ik weet niet of het te herstellen is…

  Reageer
 22. elvira ·

  Mijn vriend doet heel veel via internet; met vrouwen, van gewoon chatten tot s#k$ch@t. Dat is toch niet normaal?! En we zijn nog maar 2 jaar bij elkaar. Elke keer als ik beneden kom klikt hij alles weg. Hij liegt over alles en zegt tegen veel vrouwen van jij bent leuk, kom naar mij toe. Terwijl we samenwonen… Hij gaat voornamelijk ’s nachts op de pc en dan komt ‘ie om 4 uur naar boven en dan zegt hij, ik heb geslapen. Maar daar blijkt nu niks van waar te zijn, want heb z’n internetgeschiedenis nagekeken en daar stond allemaal s#k$ch@t en gewone chat in. Het lijkt erop dat ik niet meer goed genoeg voor hem ben, zo’n gevoel heb ik. Hij doet ook heel veel chatten met buitenlandse meisjes en ook s#k$ch@t. Ik heb ook heel veel foto’s van naakte vrouwen gezien die naar hem verzonden zijn. En op een e-mail die hij heeft (en zegt, die gebruik ik nooit) heb ik 450 vrouwen gevonden. Ik heb heel die E-mail en MSN en alles verwijderd en nog liegt ‘ie erover. Wat moet ik nog meer doen om m’n relatie te kunnen redden en hem in te laten inzien dat ‘ie een vriendin en een kindje van een jaar heeft?!

  Reageer
  • Lyz ·

   Hi, mijn man is 24/7 op de internet. Hij gaat tegen 2 of 3 uur slacht slapen en dat zegt hij dat hij niet kon slapen van daar dat hij zo laat gaat slapen. En tegen 5 uur s morgen sta ik op om mijn klaar te maken voor mijn werk dan pit deze nog. Als ik op mijn werk ben dan ligt hij nog in ben meestal te slapen, tegen 8 of 9 uur. En dan komen de chats en dan zit hij dat 12 uur etenstijd er nog op. Vaak genoeg zeg ik tegen hem dat hij verslaafd is. Maar hij reageert er niet op. Ik had een tweede mobiele telefoon aangeschaft en hem helemaal gevolgd. Ik heb alles van zijn mobieltje gefotografeerd en naar mijn privémail gestuurd. Heb zelfde nummers gebeld en zei dat mijn kind een nummer heeft gedraaid zonder dat ik het wist. Ik heb alles verzameld. En hem nog niets gezegd. Maar ik weet dat hij iets weet. Weet je vaak is het zo, als een man een vaste partner heeft en daarnaast 10 buitenvrouwen dan blijft het spannend. Totdat de vaste partner een stop aan zet en dat is het niet meer zo spannend. Het stiekem iets uithalen is een rush van de adrenaline. En mannen vinden dit zo spannend want niemand kan ze pakken of iets zeggen. Die van mij die liegt de hele stad bij elkaar. Hij is hulpverlener van huis uit. Hij werkt al 8 jaar niet en ik ga elke dag naar mijn werk, dus hij heeft de vrijheid. En Colombiaanse vrouwen die zetten gewoon door om het huwelijk van een ander kapot te maken. Ze zijn op geld uit en willen alles van een ander op hun naam.

  • N. de Jong ·

   Beslis wat jij wilt en wat jij als voorbeeld wilt geven voor je kinderen. Wat ben jij waard? Of pas jij je alleen maar aan aan je man? Niet pikken dame. Jij bent veel meer waard dan dat lage gedrag van deze man. Jij kunt de beste mannen krijgen! Zet hem eruit en laat hem gelukkig worden met zijn computer en chats…

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.