PlayerPlayers zijn mannen die enkel uit zijn op seks. Ze houden er meerdere schatjes op na, die doorgaans niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn. Sterker nog: players willen zo veel mogelijk vrouwen versieren en met hen het bed in duiken, zonder een emotionele band aan te gaan. Hieronder vind je een opsomming van eigenschappen waaraan je een player kunt herkennen. Handig als je niet zit te wachten op iemand die enkel op je lichaam uit is!

Herken een player ‒ Tip 1: Players gaan pijlsnel!

Een player is niet uit op een langdurige, standvastige en gelijkwaardige relatie. Hij wil je lichaam, en dat wil hij zo snel mogelijk. Hij wil bovendien zo min mogelijk tijd, moeite en geld investeren. Als een man je bij jullie eerste contact direct probeert te zoenen of zelfs het bed in wil duiken, dan is de kans groot dat jij niet de eerste bent bij wie hij dit probeert. Als hij uit zou zijn op een kwalitatief hoogwaardige relatie, dan zou hij je eerst beter willen leren kennen.

Herken een player ‒ Tip 2: Players zijn thuisblijvers

Een player gaat liever niet met je uit. Hij spreekt bij jou thuis of bij hem thuis af, maar niet in een café, restaurant of discotheek. Hij wil namelijk niet met jou gezien worden door zijn andere “vriendinnen”. Een keertje ’s middags koffiedrinken in een broodjeszaak kan nog, maar grote openbare en sociale plekken zal hij mijden. Op een openbare plek verspilt hij bovendien zijn tijd, want seks in het openbaar is niet zijn ding. Thuis kan hij ongestoord zijn gang gaan.

Herken een player ‒ Tip 3: Players zijn ongeïnteresseerd

Een player lijkt geïnteresseerd, maar is dat niet. Hij zal naar je privéleven vragen, maar alleen uit eigenbelang. Hij wil weten waar je woont, of je een relatie hebt, wat je telefoonnummer is en waar je werkt. Hij zal je echter niet (of in ieder geval zonder oprechte interesse) vragen naar je gevoelens, interesses, familie of emoties. Het boeit hem niet hoe je dag is geweest of wat je op je werk hebt gedaan. Als hij aan het eind van de rit maar bij je in bed ligt.

Herken een player ‒ Tip 4: Players zijn vaak onbereikbaar

Een player sms’t en belt je zo min mogelijk (vaak onder het mom: ‘oeps, vergeten’). Bovendien is hij voor jou heel vaak onbereikbaar. Hij neemt niet op, belt niet terug, reageert niet op sms of e-mail en zoekt alleen contact op momenten dat het hem uitkomt.

19 Reacties

 1. En dat zijn maar 4 van de minstens 20 eigenschappen van een echte ‘ player ‘ , wat ik toch wel jammer vind , simpelweg omdat menig vrouw zich in een relatie bevindt met een player ! Daarom , reden te meer om werkelijk het typische gedrag van een player neer te zetten , want ook in een relatie zijn players aan de macht en laten ze een spoor van gebroken harten achter zich en laten we er ook niet aan voorbij gaan dat er vrouwen genoeg zijn die op de player vallen , juist om dat hij dat is , kortstondig of juist voor een duurzame relatie … En dat is tevens perfect mogelijk , je kan 1. een player ontmaskeren , 2. Een player toch oprecht in jou geïnteresseerd maken en zelfs verliefd ! je dient er wel rekening mee te houden wat voor type man het dan ook juist is ( naast t feit hij een player is ! ) en tevens dat je alsnog gedumpt kan worden of gewoon afgewezen . Ik citeer uit Uw artikel : “Hij wil je lichaam, en dat wil hij zo snel mogelijk. Hij wil bovendien zo min mogelijk tijd, moeite en geld investeren. ” Ik moet U tegenspreken daarin , er zijn ruim genoeg players die een vrouw waar ze moeten voor zwoegen en zwichten nog méér gaan willen dan voorheen ! dat is al een eerste tip die ik overigens kan meegeven om een player wél geïnteresseerd in je te laten worden , of om dit in je voordeel te gaan gebruiken om hem op afstand te houden , een goede techniek voor vrouwen die zich er kwaad in maken als een player avances blijft maken is dan ook de player simpelweg aan het lijntje houden en als het moment zich voordoet ben je er voorgoed vanaf . wil je er uberhaupt niets mee te maken hebben dan is het simpel ! Bewaak je grenzen , zeg hem DIRECT waar het opstaat ( mannen hebben geen subtiele hints nodig want dan begrijpen ze het vaak niet of niet volledig ! ) , je kan bv. reageren op de vraag als hij bij jou thuis , of bij hem thuis wil afspreken dat je daar geen zin in hebt en dat je elders wil afspreken , tevens zullen ze meer geneigd zijn om ’s avonds af te spreken , stelt hij vb de vraag ‘ kom je vanavond mee een filmpje kijken ? ‘ , hou er dan rekening mee dat het helemaal niet om een filmpje gaat en reageer direct met een eenvoudig antwoord zoals ” ik ben niet dat type vrouw dat jij van mij denkt dat ik ben ” , of ” je beledigt mij , dacht je dat ik zo’n vrouw was ? niet dus! ” , dat is duidelijke communicatie en je bent ofwel : er meteen vanaf , ofwel : hij zal blijven proberen , in dit laatste geval investeert hij in je en kan het nog uitdraaien op iets serieus ! just my two cents , als ervaringsdeskundige die reeds genoeg players afwees én zelfs 3 players toch tot langdurige relatie kon verleiden ;-) ! ! en btw : er was wel degelijk sprake van monogamie , maar zekerheid heb je nooit !

  • Ik heb je verhaal zojuist gelezen, maar bij mij reist nu de vraag: “Wie is in jouw situatie(s) de player, hij of jij”?

  • Vicky Iliaens

   @ Jurjan : de player is nog steeds de man in deze kwestie , de reactie is louter om hem ofwel af te schrikken zonder zelf gepijnigd te worden ( players nemen de ‘ neen ‘ vaak NIET voor antwoord ! en durven gewelddadig worden eveneens ! ) het feit je als vrouw zelf een play techniek gebruikt wil daarom niet zeggen dat zij de player is , je gaat er aan voorbij dat de vrouw het serieus wil houden en geen player wenst , tenzij ze hem wil versieren , maar dan nog om een serieuze relatie , het antwoord op jouw vraag is dus nog steeds ‘ de player is en blijft HIJ ‘ , bewapenen is niet spelen met .

 2. Laatst zat ik bij een buurman en wat vrienden van hem. Er was een jongen die mij wel leuk vond. Zei hij. Hij zat me ook de hele avond aan te kijken. Op een gegeven moment hoorde ik mijn buurman met hem praten over mij. Over dat hij wel een relatie met mij zou willen. Ik deed net alsof ik het niet hoorde. Later toen hij naar huis ging keek hij me weer heel lang aan en ik keek terug. Vanaf toen zit hij in mijn hoofd en krijg ik hem er niet meer uit. Het is nu 4 weken geleden en ik kan hem niet vergeten. Ik ben degene die hem op Facebook toegevoegd heeft en van te voren heeft hij mijn nummer gevraagd maar toen vond ik hem nog niet leuk dus deed ik een beetje moeilijk haha. vandaag heb ik hem op Facebook gevraagd waarom hij me toen zolang aankeek. Hij heeft het wel gelezen maar nog niet gereageerd… Nu ben ik helemaal in de war! Vind hij me nou wel of niet leuk? Ik moet er wel bijvertellen dat het wel een foute jongen is… Helaas val ik daar op… Maar waarom reageert hij nou dan niet? Had ik niks moeten sturen op Facebook?

 3. Al de symptomen zijn juist maar alleen de laatste niet hij belt en sms’t heel vaak maar inderdaad hij wil direct met me kussen en direct met me seks hebben maar voor hem is dat allemaal oké maar ik ben 14 (hij ook) maar hij stuurt me ook sms’jes dat hij het nu al wilt en dat hij mij wil voelen en zo maar hij belt vaak en zo en hij heeft ook gezegd dat als ik het niet wil dat het dan ook niet moet maar dat we misschien eerst eens kunnen voelen of zo dus nu weet ik niet of jij nu wel werkelijk een player is of niet???

 4. Hoii, ik ben een meisje van 14 jaar oud en ik heb een jongen 3 weken geleden ontmoet via instagram, ik likete een van zijn foto’s en stuurde een reactie

 5. ik had ook es meegemaakt laatste tijd met die oudere ventje, anders was ik altijd met jongere jongens, wel, hij smeekt om men kans om te bewijzen dat hij anders is dan men exen, gaf ik em kans, in begin wees ik hem af tot hij uiteindelijk men kans kreeg, dan kreeg paar dagen of een te horen dat hij beweerde zijn gsm stuk was en kon me niet bereiken, kon enkel via FB, en ik ging volgende dag naar hem om te daten, bij zen thuis. 4 uren lang onderweg naar hem, 35 euro kwijt. wel, ik was bij hem, hij gamet en heeft FB nog steeds staan, hij was echt gehecht aan FB, altijd chatten en filmpjes samen kijken die hij veu mij gekookt had. hij beweerde dat hij single was, maar op zen FB van zen “ex” stond zij in relatie met hem, maar tja, hij zeide dat al maandjes gedaan tussen hen. ik geloofde hem, hij vertelde dat zijn gsm in jacuzzi gevallen, dan vond ik raar omdat ik dacht dan wss hij met vriendin of zo gezeten dan zeide hij ineens dat in jacuzzi gevallen, wss omdat hij niet wil ontdekt door zen vriendin dat we afgesproken, dan nog, savonds beweerde hij dat veel meegemaakt zoals ik blabla noem ma op en hij zeide precies zelfde verhaal als ik om medeleven of medelijden te krijgen. dan vond ik vree verdacht.. hij heeft dan tja gemeenschap gehad met mij. hij zeide dat ik zo mooi ben maar hij zeide niet dat hij verliefd is of zo. dan volgende dag moest hij vroeg op naar “sport” tot 14 uur. dan ik moest naar huis gaan, liet hij niks meer horen, enkel als ik moest sturen, reageerde hij zo koel tegen mij, kort en zo, hij was niet constant online. hij beweerde dat hij voor mij FB en Twoo zou wegdoen voor mij. wss omdat hij bang was om ontdekt zou worden door vriendin :s

 6. Hoi allemaal, Ik heb een jongen leren kennen en ik ben erg geïnteresseerd in hem. Ik kwam hem vaak tegen in de stad en m’n vriendin zei dat hij steeds naar me keek. Ik heb veel op zijn FB gekeken en vond hem een interessante persoon en hij heeft weinig meisjes in z’n lijst. In de stad zei hij opeens hoi tegen mij en ik raakte aan de praat met hem. Hij was met een vriend en hij vroeg al snel mijn Whatsapp. Die heb ik niet gegeven, maar later voegde hij mij toe op Facebook. Dus ik heb nu al een gesprek met hem gehad, maar hij vraagt steeds om af te spreken. En hij zegt beter doen we dat snel en af en toe reageert hij best laat en hij zegt dat ik ik echt mooi ben en dat ie mij belangrijk vind… Nou ik weet niet of ik dat moet geloven, ik heb het idee dat hij denkt dat ik hem zo leuker ga vinden… Ik weet bijna zeker dat hij niet zichzelf is… Zou hij een player zijn of is hij gewoon wanhopig en wil hij dat ik hem leuk vind? Is het misschien een goed idee als ik tegen hem zeg dat ik het idee heb dat hij niet zichzelf is en dat ik dacht dat hij leuker zou zijn en dan kijken naar zijn reactie? Sorry voor het lange verhaal, maar ik heb echt advies nodig!

  • justaperson

   Ik zou hem laten want je nu al twijfelt over hem en dat is geen goed begin. Tenzij je hem echt leuk vindt, dan zou ik zeggen tegen hem dat je het gevoel hebt dat hij zich anders voor doet dan hij echt is.

  • Hei Lisa, Ik had tot kort een lange afstandsrelatie. Ik ben 13. Het is sinds gister uit. Misschien heb je er nog wat aan, ik hoop het. Hij was in het begin super lief, en hij had me echt lief, we Skypeten veel. Daarna begon hij te vragen naar m’n lichaam, naaktfoto’s. Dat heb ik gedaan. Hij was verdrietig als ‘k da niet deed. Daarna vroeg hij filmpjes, die hij kreeg. Daarna, we hadden een maand, vroeg hij me uit te kleden voor de camera. Dat deed ik ook. Daarna had ik het nog 2 weken gezellig, maar daarna was hij gemeen en kortaf. Hij had geen tijd meer voor me. Ik vroeg erna, en hij zei dat hij me niet leuk vond. ’t Was uit. En toen kwam hij huilend aan op WhatsApp en vroeg me terug. Na de foto’s kreeg ik verhalen over wat we bij hem thuis zouden gaan doen. Maar ik hield van hem… ’t Ging weer aan. Hij deed nog 1x geil, maar ik stuurde geen foto’s meer. Twee weken later is het uitgegaan, gister. Ik mis hem, hoe hij was, maar ik weet dat hij me nooit echt heeft leuk gevonden, alleen mijn lichaam. :(

 7. Hallo, Ik ben een meisje van 16 en weet niet precies wat ik moet doen. Ik ben met een jongen van 16 en hij zit op mijn school… we hebben 1 date gehad in de bios en we zijn 2x bij mij thuis geweest. Maar op school doet hij net alsof ik niet besta. Is dit een player of niet?

  • justaperson

   Het komt over alsof hij zich voor je schaamt. Ik zou het hem gewoon vragen. Ik weet natuurlijk niet of dat jij hetzelfde doet, want als jij ook geen hoi tegen hem zegt, kan het ook zijn dat jullie allebei verlegen zijn. als je hem de volgende keer ziet, zou ik gewoon hoi zeggen en kijken wat hij dan doet.

 8. M’n vrienden beginnen steeds vaker te zeggen dat ik een player ben. Wanneer ik dit telkens hoor, raak ik altijd in shock. Is dit wat ik wil? Ben ik het echt? Maar als ik dit zo lees, dan ben ik toch bang dat ik echt een player ben. Heb op dit moment 7 verschillende gesprekken met meisjes en spreek ook regelmatig met ze af. Hoe kan ik hier subtiel vanaf komen? Ze zijn allemaal leuk… Moet ik er dan echt 6 wegdoen? Of wat is slim?

 9. Iedere player heeft zo zijn eigen tactiek. Helaas ken ik ze uit ervaring op mijn duimpje. De ene player jaagt met als doel seks. Deze gaat vooral pijlsnel en is inderdaad een thuisblijver en ongelofelijk egoïstisch en ongeïnteresseerd. De andere player heeft een enorm ego dat af en toe gestreeld moet worden. Deze gaat alles behalve pijlsnel. Nee, deze houdt je zo lang mogelijk aan het lijntje door je op een voor hem ‘veilige’ afstand te houden. Hij geeft je dusdanig aandacht dat jij je gevleid voelt en de aandacht teruggeeft die hij nodig heeft. Het gaat hem niet eens per se op de seks, welnee, als hij maar de man kan zijn. Alleen serieuze stappen zal hij nooit ondernemen. Mannen die overdreven goed gebekt zijn, hebben blijkbaar al veel ervaring met vrouwen en bevinden zich ook in het risicogebied. Daarbij, als hij je écht leuk vind doet hij moeite om je te zien en zal hij voorzichtig aftasten wat jij wil op welk gebied dan ook. Hij wil je natuurlijk niet kwijtraken! Daarom, foutjes kunnen gebeuren, maar stomme excuses bij afspraakjes die niet doorgaan zoals: miscommunicatie, vergeten, of de verklaring dat hij je weinig SMS’t of Whatsapp’t omdat hij niet van berichtjes sturen houdt, slaan nergens op. Natuurlijk hoeft hij niet continu online te zijn voor jou, maar als een man oprecht in je geïnteresseerd is, wil hij graag wat van je horen en zal daarom ook regelmatig contact zoeken. Wat de dates betreft, geloof mij, een man die het meent ziet uit naar de dates, en zorgt dat hij er is. Excuses zijn een no go, tenzij hij wel een hele gepaste reden heeft.

 10. Haha, Ik ben een Jongen van 14 en als ik dit zo lees ben ik best een player. Ik heb geen seks of zo, maar zit nu ook met meer meisjes tegelijk te praten en lief te doen en shit, maar ik ben ook nooit bereikbaar op mobiel en zo en spreek ook niet graag af op openbare plekken. Tenminste niet als haar vriendinnen erbij zijn. Mijne vind ik niet zo erg, niet dat zei dat weet.

 11. hallo, ik ben een meisje van 14 en ik praat bijna 24/7 met een jongen van dezelfde school. hij is wel heel lief tegen me maar ben bang dat hij een player is en er niks van meent.. hoe kom ik erachter of hij het meent? xx

  • Players doen het liefst niet al te veel moeite. Als het te veel moeite kost om een meisje te veroveren, dan gaan ze op zoek naar een ander die makkelijker is. Dus ik zou zeggen: neem het risico, want anders kom je er nooit achter of hij echt zo leuk is als je denkt!

 12. Luister en handel naar je intuïtie, je innerlijke stem, als je te maken krijgt met een player! Blijf er niet in hangen, laat je niet meeslepen door je verliefdheid, hoe fijn het ook is met die man en hoe leuk hij ook is. Vroeg of laat voel je je vreselijk gebruikt en het is zonde van je tijd. Niets waardevols aan! Dames! Blijf alert, blijf uit de buurt van players! Doe het jezelf niet aan!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.