Van citroensap wordt nog weleens gezegd dat het vet afbreekt en dat je sneller kunt afvallen als je het sap uit citroenen opdrinkt. Helaas is dit niet waar. Op zich heeft citroensap wel ontvettende eigenschappen, maar die komen in het menselijk lichaam niet tot hun recht om vetcellen af te breken. Er is tegenwoordig zelfs een citroensapdieet, maar of dit dieet ervoor zorgt dat je succesvol afvalt, is dus nog maar de vraag…

Citroensapdieet & afvallen

Dat een citroensapdieet een fantastische afslankmethode is, is een dieetmythe, en je zult dus niet afslanken door louter citroensap te drinken. De vitamine C die in citroensap zit, is overigens wel gezond… Volgens wetenschappelijk onderzoek helpt vitamine C namelijk bij de opbouw van gezond huidweefsel. Je krijgt er dus een mooie huid van. (bron) Daarnaast heeft vitamine C tal van andere voordelen… Maar als het puur en alleen gaat om afslanken en gewichtsverlies, wordt citroensap enorm overschat.

In dit artikel over afvallen met citroensap kun je nog veel meer lezen betreffende de overschatting van citroenen en citroensap voor afslanken en gewichtsafname… Meer algemene, praktische informatie (inhoud, voedingswaarde, calorie-aantal) over het Citroensap Dieet vind je op de Citroensap Dieet-pagina. Zie ook:

Citroensapkuur: werkt een dieet met citroensap écht voor afslanken!?

Citroenen bevatten citroenzuur, een stof die zou helpen bij afslanken & gewichtsverlies. Citroenzuur zit met name in het sap van de citroen, en daarom zijn er talloze afslankdiëten gebaseerd op citroensap. Deze diëten staan onder meer bekend als:

 • Citroensapdieet / citroensapkuur
 • ‘Lemon Detox Diet’
 • Citroensapvasten

Er zijn nog altijd veel mensen die geloven dat je kunt afvallen door citroensap te drinken. Maar is een citroensapdieet écht werkzaam voor afvallen? In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van citroensap en citroensapkuren…

Citroensap ontvet (niet)…

Men zegt dat citroensap een ontvettende werking heeft vanwege het citroenzuur dat van nature in citroenen voorkomt. Afwasmiddel met citroen ontvet toch ook!? Nee; dit is volkomen onjuist…

 • Zure stoffen: pH-waarde lager dan 7
 • Neutrale stoffen: pH-waarde gelijk aan 7
 • Basische stoffen: pH-waarde hoger dan 7

De pH-waarde van citroenzuur ligt rond de 2, en citroenzuur is dan ook een extreem zure substantie. Dat brengt met zich mee dat citroenzuur NIET ontvet. Zure schoonmaakmiddelen lossen namelijk kalk op (ontkalken). Het zijn basische ofwel alkaliserende schoonmaakmiddelen zoals ammoniak die vet oplossen (ontvetten). Dat citroensap ontvet is dan ook een fabeltje. Afwasmiddelen ontvetten niet dankzij citroensap, maar dankzij zeepachtige was-actieve stoffen.

Ontvetting versus vetverbranding

De fabel rond citroensap & diëten kan niet alleen worden ontkracht op basis van bovenstaand “basen-zuren-verhaal”. Er is bovendien een sterk verschil tussen het ontvetten van bestek en servies enerzijds, en lichaamsvet verbranden anderzijds. Je vetcellen slaan namelijk vetzuren in zich op onder invloed van hormonen; citroensap heeft hier niet of nauwelijks effect op.

Het is totaal onlogisch –en niet te onderbouwen– dat vetcellen hun vetreserves “loslaten” omdat er citroensap in je maag terechtkomt. Oorzaak en gevolg zijn volledig hypothetisch. Als je lichaamsvet wilt verbranden, zul je zeer langdurig en regelmatig aan intensieve cardiotraining moeten doen.

Misschien dat de vitamines en mineralen in citroensap een ietsepietsie kunnen bijdragen aan het afvallen, maar daar houdt het dan ook écht bij op.

Verzurend versus alkaliserend

Citroensap ontvet dan wel niet, maar de hetze rondom citroensapkuren is niet volledig uit de lucht gegrepen. Citroenen zijn dan wel zuur, maar als ze de spijsvertering en stofwisseling hebben doorlopen, hebben ze namelijk een ontzurende (alkaliserende) werking! Citroenen zijn namelijk rijk aan mineralen en spoorelementen (calcium, kalium, koper, mangaan, silicium, zwavel e.a.) die uiteindelijk een basen-overschot vormen in je lichaam. Je weefsels en cellen worden zodoende minder zuur dankzij een citroensapkuur.

Het is niet per definitie zo dat voedingsmiddelen die zuur smaken of veel zuren bevatten ook daadwerkelijk verzurend zijn. Niet-zure of zelfs mierzoete producten kunnen daarentegen weer sterk zuurvormend zijn. Zo zijn tafelsuiker, bloem, zout, suiker, koffie, bier, wijn en synthetische zoetstoffen erg verzurend voor je lichaam. Ook eiwitrijke voeding (aminozuren) en vetrijke voeding (vetzuren) zijn erg verzurend voor je lijf. Wat je je moet afvragen is:

 • Welke (en hoeveel) verzurende en alkaliserende bestanddelen bevat dit voedingsmiddel?
 • Hoe efficiënt is mijn lichaam in het neutraliseren van zuren en basen (heb ik vaak last van maagklachten)?
 • Hoeveel zuren en basen krijg ik voor de rest binnen via mijn eten en drinken?

Voor een goede balans tussen basen en zuren dien je 80% alkaliserend en 20% zuurvormend te eten! (bron)

Citroensap in je maag…

Op het moment dat je citroensap drinkt, is het citroenzuur dat erin zit ongeveer net zo zuur als je maagzuur. Het is dan ook logisch dat het milieu van je maag verandert als je veel citroensap drinkt. Je maag wordt namelijk beschermd door maagslijmvlies. Zolang het maagmilieu stabiel is (en niet te zuur of basisch), beschermt dit slijmvlies je maagwand tegen inwerking van maagzuren, agressieve maag-enzymen en schadelijke maagbacteriën…

Als je maag plotseling sterk verzuurt of alkaliseert door grote hoeveelheden zuren of basen, dan raakt de interne zuurgraad uit balans. Totdat het lichaam de sterke zuren of basen heeft geneutraliseerd, wordt je maag tijdelijk ontvankelijk voor maagslijmvliesontstekingen, maagzweren, maagbloedingen en maagperforaties. Maagpijn, oprispingen en brandend maagzuur zijn bekende voorlopers van dit soort maagaandoeningen. De kans op maagklachten is extra groot als je geconcentreerde citroensap drinkt op “nuchtere maag”.

Een kleine hoeveelheid verdund citroenzuur kan maagklachten verhelpen of voorkomen. Maar overmatige inname van citroensap –zoals tijdens een citroensapkuur– werkt maagklachten in de hand!

Maar kún je afvallen dankzij citroensap?!

Citroensapdiëten en citroensapkuren helpen niet bij afslanken (vetverbranding). Sommige mensen vallen af (gewichtsverlies) dankzij een citroensapkuur omdat ze verder nauwelijks iets eten. Zodoende verliezen zij lichaamsvocht en spierweefsel, waardoor de weegschaal minder kilo’s aangeeft. Zodra zij echter stoppen met de citroensapkuur, en weer gaan eten, komen de verloren kilo’s er dubbel en dwars weer aan. Vanwege de enorme calorieschuld die men tijdens een citroensapkuur opbouwt, vertraagt de stofwisseling namelijk enorm!

Ontgiften dankzij een citroensapkuur…

Citroensapkuren worden niet enkel gevolgd om af te vallen, maar ook om te “ontgiften” oftewel “ontslakken” oftewel “detoxen”. Een meerdaagse kuur met citroensap zou er namelijk voor zorgen dat je lichaam wordt ontdaan van gifstoffen. Dit is pure speculatie, want het zijn je lever en nieren die je lichaam vrijmaken van schadelijke toxines. Een dieet dat rijk is aan citroensap heeft hier niet of nauwelijks effect op.

Als je je lichaam wilt ontzuren of ontgiften, dan kun je veel beter groene bladgroenten, kiemgroenten, tarwegrassap, komkommer en rijp fruit nuttigen. Deze voedingsmiddelen bevatten namelijk talloze vitamines, mineralen, spoorelementen, antioxidanten en fytochemicaliën die veel heilzamer zijn dan grote hoeveelheden citroensap en een veel sterkere alkaliserende werking hebben. (bron)

Weetje: Overmatige inname van citroensap –zoals tijdens een citroensapdieet– kan je tandglazuur aantasten.

Maar wáár komt dan de citroensapfabel vandaan?

citroensap afvallenCitroen en citroensap komen in talloze diëten voor. Soms één van beide en soms allebei tegelijkertijd. In veel diëten is citroen of citroensap zelfs één van de belangrijkste ingrediënten. Dit betekent dat er mensen zijn die geloven dat citroen(sap) helpt om af te vallen. Maar is dat ook zo? Bij ons rijst de vraag: is citroen werkzaam voor afvallen, afslanken en/of gewichtsverlies, en zo ja, hoe? Lees verder voor het antwoord.

Wasmiddelen

Op verschillende websites wordt vermeld dat citroen vet afbreekt. Dit komt waarschijnlijk omdat citroensap (of eigenlijk citroenzuur) een ontvettende werking heeft en onder meer wordt gebruikt in afwasmiddelen. Het verband dat door afslankproducten wordt gesuggereerd is dus een makkelijk en enigszins geloofwaardig marketingtrucje.

Ontvetting…

Het verband tussen afwasmiddel en dieetproducten gaat simpelweg niet op. Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen ontvetten en vet afbreken. Ik bedoel, Glassex werkt toch ook niet bevorderend voor je dieet omdat het ontvet? Daarnaast komen de ontvettende eigenschappen van citroensap niet tot hun recht in het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam betreft namelijk een heel ander milieu dan bijvoorbeeld een vaatwasser of een spoelbak. Kortom: dat citroensap / citroenzuur vet afbreekt in het menselijk lichaam is nooit bewezen en pertinent onwaar.

Dat citroensap werkt voor afvallen, is al met al een mythe. Als je afslanken en gewichtsverlies zou kunnen bewerkstelligen met iets simpels als citroensap, dan zou iedere zichzelf respecterende sporter citroensap drinken in plaats van water. De vitamine C in citroensap is overigens wel gezond, maar vitamine C krijg je doorgaans (meer dan) voldoende binnen als je niet al te ongezond eet. Tot slot kent citroensap ook nog een nadeel: in hogere concentraties kan het je tandglazuur aantasten en afbreken.

Lemon Detox Diet: afvallen gegarandeerd! Methode twijfelachtig…

Het lijkt alsof ze in Hollywood wekelijks met een nieuwe dieetmethode op de proppen komen. Een tijdje geleden was het Lemon Detox Diet ofwel het citroensapdieet helemaal hot. Je zou er supersnel mee afvallen en fit blijven zonder veel moeite te hoeven doen. Dit is exact hetgeen wat al dit soort diëten nogal twijfelachtig doet voorkomen.

Zoveelste dieethype

Half Hollywood beweert dat de alom bekende citroen het ultieme ingrediënt is in de strijd tegen overtollige kilo’s. Het Lemon Detox Diet wordt door velen nog steeds gezien als een klassieke afvalmethode onder celebrities. Het Lemon Detox Diet is volgens “dieetgoeroes” (die zogenaamd heel erg beroemd zijn in de VS) zelfs een veilige en gemakkelijke manier om af te vallen en te ontgiften.

Eigenschappen van een citroen

De eigenschappen van een citroen zijn prima. Een citroen verlaagt de bloedsuikerspiegel. Citroenen bevatten pectine, een stofje dat een voldaan gevoel geeft en zodoende het hongergevoel verdrijft. Citroen verhoogt de spijsvertering en verdrijft zodoende afvalstoffen en bevordert. Hoewel deze eigenschappen goed zijn, helpen ze niet direct om af te vallen.

Methode Lemon Detox Diet

Het dieet maakt dan ook niet zozeer gebruik van de goede eigenschappen van de citroen, maar gebruikt deze als excuus voor een extreem crashdieet. Het Lemon Detox Diet of Citroensapdieet bestaat namelijk uit het volgende: 6 of 9 glazen aanmaaksiroop uit een kan van Lemon Detox, aangelengd met wat vers geperst citroensap. En voor de rest… niks. Volgens de bedenkers bevat de aanmaaksiroop van Lemon Detox namelijk uiteenlopende goede voedingsstoffen die vast voedsel tijdens de dieetperiode overbodig maken.

Niet doen!

Onderzoek wijst echter uit dat 6 tot 9 glazen Lemon Detox slechts een derde tot de helft van de dagelijks benodigde energie in calorieën levert en slechts een vijfde van de benodigde eiwitten. Afvallen zul je dus vast en zeker met het dieet; met een dusdanig lage calorie-inname valt iedereen af. Je zult echter niet alleen vet, maar ook een groot deel van je spiermassa verliezen. En zodra je stopt met het dieet en weer begint te eten voel je je vast en zeker slechter dan ervoor. Niet doen dus.

Filmpje

Hieronder kun je een (Engelstalig) filmpje bekijken waarin een voedingsdeskundige de eigenschappen van het Lemon Detox Diet of citroensapdieet heeft onderzocht en de voedingswaarden heeft berekend. Ook hij is er alles behalve enthousiast over…

..

Afvallen dankzij citroensap: tot slot…

Voor mensen met een sterk verstoorde “zuur-base-balans” kan het drinken van een glas aangelengd citroensap positieve effecten hebben op de algehele gezondheid. Een langdurige & intensieve citroensapkuur is echter voor niemand wenselijk.

Waarschijnlijk zul je tijdelijk afvallen door een citroensapdieet, puur doordat je veel te weinig calorieën binnenkrijgt. Maar zodra de citroensapkuur achter de rug is, zul je niet alleen weer aankomen, maar naar alle waarschijnlijkheid ook je interne zuurgraad hebben verpest.

Mensen die afvallen tijdens het drinken van citroensap, doen dat al met al NIET door de veronderstelde vet-verbrandende werking van citroensap, maar doordat citroensap de plek heeft ingenomen van calorierijkere drankjes zoals frisdranken, vruchtensappen, zuiveldrankjes en met suiker gezoete koffie en thee.

Hoe denk jij over afvallen dankzij citroen of citroensap? Heb jij goede of slechte ervaringen met citroensapdiëten of citroensapkuren? Deel hieronder jouw opvattingen & bevindingen…

203 Reacties

 1. Ik ben toch ooit 5 kilo afgevallen door alleen citroen sap door mijn drinken te doen en een heel klein beetje op mijn eten gelet maar niet streng of zo

 2. Het klopt, ik heb ook heel lange appeldieet gedaan. Ik was op 133 kilo, nu weeg ik 110 kilo. In een maand tijd heb ik alles eruit gegooid, ik heb hele moeilijke dagen gehad. Het komt misschien ongeloofwaardig over, maar het appeldieet lukt wel, daar geloof ik wel in. Het is me gelukt met 2 appels en 1 kiwi op een dag, 3 liter water en elke dag gaan joggen met een zweetpak. Het is een hele gevaarlijke dieet! Op een gegeven moment begon ik last van me nieren te krijgen. Toen ben ik ermee gestopt. Ben ook niet aangekomen achteraf. Het ligt gewoon puur aan jezelf of je der voor wil gaan…

 3. Ik ben al een poos citroenwater aan het drinken. Alleen gebruik ik verse citroen gecombineerd met limoen en sinaasappel. Dat allemaal pers ik vers en gooi ik in een pot met water. En ik zeg je eerlijk, het helpt heel erg goed met afvallen. Ik drink elke dag 2 glazen.

 4. Ben zonder citroensap afgevallen van ruim 115 naar 78 kg. Wilde nog twee kilo afvallen en ben daarom een maand geleden begonnen met citroensap i.p.v. andere drankjes. Er is geen gram meer afgegaan. Volgens mij doet citroensap inderdaad helemaal niets voor je gewicht, maar om andere redenen (o.a. vitamine C) blijf ik het wel gebruiken.

  • Hoe heb je dat gedaan, afvallen van 115 naar 78 kilo!? Kan u mij a.u.b. zeggen hoe? Dank u!

 5. Hoi. Morgen ga ik citroensap kopen. Hoe heet die ook alweer van de Aldi? En vanaf wanneer begint het ongeveer te werken? Succes allemaal!

  • Abdoellaah

   Uit een flesje helpt niet, waarschijnlijk omdat dat chemische troep is. Maar echte verse citroensap helpt wel.

  • Nee hoor, de welbekende flesjes citroensap en limoensap van Sicilia bevatten 100% citroensap of limoensap, dus er is geen sprake van “chemische troep”.

 6. hallo mensen van waar kan ik citroensapkuur kopen en hoeveel maanden moet ik dat gebruiken?

 7. ben net vandaag begonnen met de citroen en water ik weeg nu 99 kilo ik ga elke zondag en update laten horen

  • Verse citroenen zit geen conserveer middel in, vers is altijd het beste. En met cayennepeper (klein theelepeltje) erbij is nog gezonder en het werkt als een tierelier het gaat ontstekingen tegen en is goed voor de stoelgang. Cayennepeper wel bij een reform winkel halen.

 8. hallo allemaal heb ook iets op deze pagina gezet maar nog steeds geen reacties gehad. misschien omdat ik nieuw ben of zo ? anders heeft het dus geen nut dat ik ergens over mee ga praten toch ? gr margo

 9. Jevetofjeleven Reageer

  Citroen beschadigt je maagwand. De reden waarom je afvalt is, omdat je je lever reinigt. Overmatig gebruik van citroen zal op een gegeven moment ook je hart en lever beschadigen. Je kunt beter een leverdetox doen. En je schildklier-, cortisol- en insulinehormoon herstellen. Daarnaast dien je spierverstrekkende oefeningen te doen.

 10. Hallo, Ik heb ook al veel gelezen over het citroensap dieet. Wil het ook wel eens proberen, maar heb gelezen dat het niet echt gezond is voor de lever. Twijfel een beetje. Grtjs

 11. ik ben 69 jaar ben heel mijn leven al aan het lijnen wil niet echt lukken . ben echt benieuwd gr margo

 12. ik ga volgend week ook mee beginnen. ik ben sinds ik gestopt ben met pil veel aan het stress eten. ik begin volgend week gelijk mee want ik moet dan 3x per week werken en dan loop ik veel en fiets ik veel.. ik loop dan in dag meer dan 1uur.. en 30minuten fietsen. ik ben 25jaar weeg 84kilo en ben 1.63m ik moet na 65kilo ik ben te hoge overgewicht.. ik hoop dat mensen mij veel advies geven.. want ik heb zelf net een miskraam van tweeling achter de rug gehad.. en ik wil binnen 3 maanden weer zwanger zijn.. ik wil voor die tijd afgevallen zijn zodat ik dan niet te zwaar ben en heb veel last van mijn rug anders krijg ik weer ergere rugklachten als ik dan te zwaar weeg.

  • Heel veel sterkte met je verlies, als je al begint met minder eten zie Je ook gelijk resultaat, ik hoop met hulp van Allah (cc) dat het lukt

 13. Mustapha Habchi Reageer

  Uhmmm een beetje een genante vraag.. Kan het kloppen dat je (mannelijk) geslachtsdeel gaat krimpen van citroensap? Ik drink nu bijna 6 weken citroensap en ik ben 4 kilo afgevallen maar mijn geslachtsdeel is aanzienlijk gekrompen lijkt wel. Niet dat mijn vriendje dat een probleem vindt maar leuk is anders.

  Iemand anders hier ook ervaringen mee..?

 14. Hallo allemaal,
  Ben nu 4 dagen bezig met elke dag 2 liter water met citroen te drinken..Voel mij veel fitter en hoop ook dat ik wat kan afvallen,want daar doe ik het vooral voor.Heb nu zoveel positieve reacties gelezen dat het gewoon te proberen valt.En hopelijk met resultaat :)

 15. Hallo iedereen,

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf niet aan het dieten ben of op mijn gewicht let, dus of je van citroensap afvalt weet ik niet. Ik vindt het zelf gewoon lekker om te drinken, zeker in de zomer. Maar als je een keer wat af wil wisselen qua smaak zou je misschien ook wat grapefruitsap, limoensap of verse munt kunnen toevoegen. Het lijkt mij dat dit nooit kwaad kan.

 16. Hallo iedereen,
  Ik ben in een jaar 27 kilo’s kwijt geraakt, met alleen maar drie normale maaltijden per dag te eten, geen snoep of snacks. Ik eet gewoon met de rest van de familie, wat er ook maar op tafel komt, ook als het frietjes zijn (zelfs met een beetje mayonaise), of pasta. En na het avondmaal zeker niks meer eten, tenzij een appel, of een potje magere yoghurt, zonder suiker. Daarbiij doe ik elke dag een uurtje fitness, op de Wii (Wii-fit). Toen ik begon, woog ik 105 kg, nu nog 78. Ik heb nooit echt het karakter gehad om een streng dieet te volgen, maar dit hou zelfs ik met gemak vol. Nog tien kilo te gaan. Enne…citroen is daar niet aan te pas gekomen…

 17. Hoi,

  Hebben jullie geen hoofdpijn de volgende dag door citroensap te drinken ?
  Citroensap ontgift je lichaam.
  Ik heb een halve citroen uitgeperst in een halve glas water en nuchter uitgedronken, paar dagen na elkaar en ik had barstende hoofdpijn.

 18. Hey iedereen,
  Ik zal een paar goeie tips geven om af te vallen.
  Ik ben naar iemand geweest die ingenieur in voeding en scheikunde is nl Raph Dochy, tik de naam in op Google en je vind ook wat tips.
  Er zijn heel veel producten die men moet laten en heel slecht is voor de gezondheid zoals, alle soorten melk (enkel de melk rechtstreeks van de boer is goed), niks van zuivel (enkel geitenkaas), geen brood (wel zuurdesembrood), geen choco/confituur enz..,
  Mijn voeding bestaat voornamelijk uit veel fruit en groenten, alsook gezonde vetten = botermelkerij, kokosolie, olijfolie (geen solo, geen margarine …) , volle room, noten.
  Als ontbijt eet ik elke ochtend veel fruit met mengeling van noten gemixt en 2-3 soeplepels volle room. Tussendoor fruit, af en toe een gezond koekje. S’Middags gekookte groenten (die moet zeker 1 uur of meer lichtjes laten koken) met aardappelen of gebakken aardappelen of frietjes, s’avonds ook groentesoep met vis of een eitje of een stukje vlees zonder aardappelen erbij. Je mag nooit vlees/vis met aardappelen eten. Groenten is het hoofdgerecht. Dus het is de bedoeling van veel fruit er groenten te eten en gezonde vetten en ik ben 3 kg vermagerd. Ik voel mij goed en niet meer zo moe.
  Zeker geen cola, koffie, limonade, (wel spa water, thee, of echte cichorei die je zeeft om koffie te maken). Veel water drinken is heel belangrijk, nuchter/voor het eten enz..
  Lieve Grtjs x

 19. Hej iedereen,

  Ik heb al jullie ervaringen gelezen en ben nu ook echt overtuigd geraakt van het afvallen met citroensap, maar is het echt noodzakelijk om dit te vermengen met water? of mag je het ook gewoon puur drinken?
  Ik lust het namelijk liever puur dan vermengd met water, maar misschien dat dit dan niet hetzelfde effect heeft. Water zelf drink ik al genoeg per dag (3 liter/dag).
  Ook vroeg ik mij af wanneer ik het citroensap het beste kon drinken voor het beste resultaat te krijgen: ’s morgens of na elke maaltijd?

  Ik ben al serieus wat afgevallen maar wil die laatste kilootjes er ook af en wil dan een constant gewicht aanhouden. Tips zijn altijd welkom!

  Groetjes,

 20. jah man help echt!!
  150 kg afgevallen ik weeg nog maar 30 kg :P wuhahaha
  nee werkt echt!
  Ik ben prof kickokser dus moet op gewicht blijven’
  Gewoon mengen met water en goed trainen en normaal eten

 21. ik ben in 5dagen tijd 1,5kilo kwijt door water met citroensap te drinken ben zo blij aan jullie reacties te zien ga ik door ik wil voor 1juli zeker 15kilo kwijt zijn het liefst nog meer als het kan

 22. het helpt echt met combi van gezonde eten !diegene die niet geloof dan raad ik aan week te proberen!

 23. Hee
  Allemaal ik heb 1jaar geleden ook 11 kilo afgevallen door citroensap , joggen, en gezond eten.
  Gewoon opletten wat je eet.
  Nou heb ik een zoontje van 5maanden en ben echt wat aangekomen.
  Ik ga morgen beginnen met afvallen over een maand zal ik jullie laten weten hoe het ging.

 24. Hallo,
  Ik heb de vele reacties gelezen over watercitroen.
  Citroen is gezond, maar probleem is bij mij, als ik een halve citroen uitpers met een bierglas water uitdrink heb ik barstende hoofdpijn ervan, want citroen werkt ontgiften.
  Hebben jullie daar ook last van van hoofdpijn of gebruiken jullie maar 1 schil citroen op een glas water ?
  Graag reacties.

 25. Hallo mensen!
  Ik wil heel graag afvallen, maar ik ben gewoon slank en heb gewoon dat soort probleem zones(buik, dijen etc.) en die willen maar niet weg. Hoeveel gaat men dan ongeveer per week afvallen? Hoeveel citroen moet ik binnen krijgen?
  Het lijkt me best leuk om het is uit te proberen, na al deze reacties! (:

  Groetjes Eliza

  • Wellicht is sporten een beter optie dan citroensap om af te vallen. En dan bedoel ik fanatiek sporten. Gerichte oefeningen voor de “probleemzones”.

 26. Ik ben een man en ook ik doe aan afslanken, als je minimaal 2 liter water per dag drinkt remt dat je hongergevoel, de citoen in het water is een lekker smaakje en tevens ook gezond, maar het afslanken zelf zit hem toch echt in de hoeveelheid lichaamsbeweging en gezonde vooral magere/light producten die je doorgaans standaard gebruikt, (veel) water drinken is goed voor je en met een lekker citroen smaakje is het nog eens lekker fris ook, SUCCES met U “strij” tegen de kilo’s!!!

  • Gezonde light producten bestaan niet light is een farce bedacht door de commercie. Gewoon normaal eten en meer bewegen. Vooral suikers en alcohol laten staan!

 27. Hoi @lisa ik ben er gisteren voor het eerst mee begonnen!!
  Ik was helemaal geen fan van WATER maar nu met een kantenklaar flesje vd aldi vind ik het heerlijk fris!
  Ik heb 4 flesjes water gekocht van 0,5cl daar doe je 1cm citroensap in en vult ze dan gewoon met water weet je ook vd gehele dag dat je die 4 flesjes gaat leeg drinken en hebt zo aan het eind vd dag 2liter gedronken!!
  Ik hoop dat het een beetje werkt en ook ik kan zeggen over een maand dat er een paar kilo vanaf is SUCCES!!!!!

 28. Zou nou echt leuk zijn als er nu daadwerkelijk iemand terug zou komen om even te laten weten hoe het nu is.
  Ik zal er ook mee beginnen vanaf vandaag, ik moet namelijk minstens 20 kilo kwijt. Dat ga ik natuurlijk wel in combinatie met gezond eten en bewegen doen, maar ik hoop dat het hierdoor wat sneller gaat, want ik ben al 8 maanden heel goed bezig maar ben tot nu toe maar 8 kilo kwijt (ik heb ook wel n te trage schildklier dus komt ook daardoor maar ok, het zou leuk zijn als het wat opschoot)
  Ik hoop dat er is iemand komt die dit kan beantwoorden;

  1. In hoeveel tijd ben je hoeveel afgevallen door o.a. het citroensap?

  2. Ben je er daarna mee gestopt? Ben je toen weer aangekomen of niet? (dat vraag ik mij vooral af, of het niet voor eventjes is) Of drink je het nu gewoon iedere dag? (want ik heb namelijk ook gehoord dat teveel citroen niet goed is voor je hart en al zeker niet voor je tanden)

  3. Hoe meng je nu weer 2 liter water met 1 citroen? Want je koopt een volle fles van 2 liter water? Of haal je daar wat uit zodat de citroen erbij kan? Of gooi je dat in een nóg grotere fles die ik niet ken? Kan je het ook in een fles doen, de dop erop draaien en zo over heel de dag wat beetjes eruit drinken? Zonder dat het koel is, want ik houd niet van koud drinken? (klinkt misschien dom of zo, maar ja, ik vraag het me af)

  Ik zal in ieder geval hiermee beginnen (en hopelijk houd ik het vol want ik hou helemaaaaaaaaaal niet van zure dingen) en ik zal deze dingen wel laten weten zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Waarschijnlijk na een tijdje, voor de beste evaluatie :)
  In ieder geval heel veel succes iedereeen!!!!

  • 1. In twee maanden 6 kilo.
   2. Toen ik ermee gestopt was ben ik geswitcht naar appelazijn en bleef afvallen..
   3.Ik doe één citroen op één liter water, vond het t makkelijkst om 2 halve liter flesjes te nemen en elk half-citroen daarbij. (Neem gewoon een grote slok van het water en dan is er genoeg ruimte voor t sap)

 29. Hey Hallo!
  Ik ga het proberen, maar om eerlijk te zijn, ben een beetje de kluts kwijt.
  Wat zijn de “beste” afmetingen? En nou wel met echte citroenen of een fles A.H.?
  Liefs, Chantal

 30. dus als ik het goed begrijp, citroen (sap) vermindert alle gifitige stoffen in je lichaam en helpt dus ook tegen cellulitis?

 31. Het werkt echt!!!

  Ik at eerst een pak koek per dag en zeker 2 liter cola. Nu ben ik hier mee gestopt en eet ik nog maar 2 koekjes per week en geen frisdranken meer. En ja ik drink ook 1 glas citroensap per maand.

  Kom op mensen. Bewijs uit onderzoek geeft aan dat het niet werkt. Nu geloof ik best dat het een mentale boost geeft als je een bak water me geperste citroenen naar binnen werkt en dat je denkt dat je goed bezig bent en hierdoor ook op meer dingen gaat letten. Prima, hulde zelfs. Maar denk niet dat citroen je vet wegbrandt, daar moet je echt gewoon je voedingspatroon voor op orde brengen. Geloof mij, ik ben ook 35 kilo afgevallen in een half jaar, door enkel en alleen de ongezonde dingen te minderen, en op een gegeven moment te laten staan.

  • Ben ik het helemaal mee eens. Laat al het extra’s eens staan i.p.v. te geloven in “wondermiddeltjes” zoals citroensap. Gewoon water drinken en voldoende fruit en groente eten.

 32. Ik was dus begonnen met die citroencapsules. Ze zullen best werken, maar niet bij mij. Dit omdat er peper in verwerkt zit. Ik heb namelijk nogal gevoelige darmen, dus dat reageerde meteen als een gek. Dus ben gestopt met die pillen, aangezien ik anders de hele dag met een zere buik en diarree rondloop.

  • Of het werkt weet ik zo niet, maar het schijnt wel dat pure citroenen slecht zijn voor je tanden. Dus dan kun je het beter mengen met water, voordat straks je tanden zijn aangetast. Volgens mij gaat het er vooral om dat je genoeg water drinkt en dat water kun je wat lekkerder maken door er een beetje citroensap in te doen (van een echte citroen of uit zo’n flesje).

 33. ik ben net begonnen om mijn gewicht wat te laten verminderen, want het is duidelijk geen fabeltje dat als je met iemand samen woont dat je een beetje bij komt, nu ben ik begonnen met citroenen te eten, voor mijn eten en na mijn eten. Is dit goed of moet het echt citroen sap zijn?

 34. Bij de kruidvat ofzo kun je ook citroensapkuur-capsules halen. Is een kuur van 20 dagen en dan moet je 3 capsules per dag. Steeds 1 innemen een half uur na je eten. Zo’n pot kost ongeveer €15,-. Heb nog geen idee of het werkt, gebruik het net een dag, maar het is iig een stuk goedkoper als die potten die je overal op internet vind van €60,- ofzo. Die capsules die ik heb gekocht zijn van het merk X-trine. Het voordeel is dat ze bijdragen aan de vetverbranding, bevordert de stofwisseling, geeft energie, vermindert hongergevoel en helpt bij gewichtsbeheersing.
  Het is gewoon belangrijk dat als je zo’n kuur doet of citroensap gaat drinken dat je verder ook gezond en regelmatig eet. En natuurlijk minimaal 30 min. beweging per dag. Want als je stil op de bank blijft zitten, dan gebeurd er niet zoveel.
  Als je er over denkt om van die capsules te gaan gebruiken, zou ik je aanraden om gewoon naar de drogist te gaan. Kan veel geld schelen.

  Ik ga dus gewoon lekker verder die kuur afmaken en ik zal jullie laten weten wat de resultaten zijn.

 35. Hoi hoi! Ik ben sinds vandaag ook begonnen met het citroen water erbij,
  ik ben in 2 weken 3,5 kilo afgevallen door veel te sporten en niet meer te snoepen/ geen brood, aardappelen en spaghetti’s te eten.
  Als ontbijt neem je gewoon lekker magere yoghurt met een appeltje,
  om 12 uur neem je een pakje crackers en een hardgekookt eitje,
  als tussendoortje bijv.. een plakje peperkoek en fruit
  en als avond, groentes, met af en toe een stukje vlees of kip.
  en niet meer snoepen!

 36. ben nu een week bezig met citroensap en 3 kilo kwijt
  neem voor de ochtend en lunch een shake van fruit en yoghurt en gewoon mijn avond eten
  en voor elke maaltijd een glas water en citroensap

  groetjes

 37. hallo dames

  Ben vandaag ook begonnen met het drinken van citroenzuur uit een flesje uit de supermarkt.
  Ik meng dit met water en drink het met een rietje om mijn tanden wat te sparen.
  Ik weeg nu 83 kilo en wil graag naar 69 kilo, mijn gewicht voordat ik zwanger werd, ben mede door medicijnen veel aangekomen, maar die ben ik gelukkig alweer aan het afbouwen.
  Ik ben zeer benieuwd of het ook helpt, ik hou jullie op de hoogte

  groetjes

 38. Hihi, het eerste dat ik morgen doe is naar de winkel wandelen (lekker gezond) ;) en enkele kilootjes citroenen inslagen, zodat ik van mijn kilootjes verlost geraak! Ik hoop dat het werkt, maar na al die positieve reacties kan dat bijna niet anders! Groetjes

  • Ik ga naar de Lidl en koop die citroentjes (0.28€). Is supergoed! 1/2 liter water en uitdrinken – koud of kamertemperatuur.

 39. Wauw, al die positieve reacties hierover!
  Als ik een kwart glaasje pure citroensap drink word ik altijd hyperactief. (Wat ik normaal dus helemáál NIET ben.)
  Waarschijnlijk heeft dit dus wel effect op me.
  Ik zal het proberen en jullie zullen het horen :)

 40. ik zelf heb al een keer geprobeerd met citroensap af te vallen, lukte wel, was in twee weken 3 kilo kwijt. Dit met gewoon eten zoals altijd en dan wel het gesnoep achterwegen laten.

  en om te reageren op alle mensen die er van overtuigd zijn dat het onzin is….

  in feite maakt het niet uit of het wel of niet werkt, wanneer het voor jou in je hoofd werkt en dus jezelf nog meer het gevoel geeft dat je het kan en je dus motiveerd bereik je toch ook het perfecte resultaat?

  Xxx

 41. Dus ik kan 16 kilo afvallen voordat ik naar vakantie ga? Ik ga pas 16 juli. Dus na elke maaltijd verse citroensap drinken xx leyla

 42. en ik zou wel blijven eten hoor! ..alleen bewuster ;-)
  In mijn vorige bericht heb ik precies gezet hoe ik 16 kilo ben afgevallen..

  • Hoi Niesje, wat goed van je! Heb je er ook bij gesport of puur wat je hebt opgeschreven? Groetjes

 43. Ik wil graag 10 kilo kwijt in 2 maanden omdat ik op vakantie ga. Dus ik moet 3 glazen versen citroen drinken en niks eten heeft iemand tips voor mij aub? Alvast bedankt xx

 44. Zullen we met z’n allen dan maar concluderen dat het wel werkt voor afvallen, maar niet voor iedereen?

  @Niesje
  Wat goed! In 3 maanden tijd, ik hoop dat je er superblij mee bent!

 45. WERKT WEL !!! ;-)

  Om af te vallen deed ik 3 x per dag 1 grote citroen persen en 1 op 1 met water mengen en tijdens de maaltijd drinken…en verse ananas met volkoren muesli + magerte yoghurt als ontbijt.
  Ben 16 kilo afgevallen binnen 3 maanden en voel me sindsdien TOPFIT! Mijn weerstand is prima met al die vitamientjes! Ik geloof best dat citroensap uit een flesje ook helpt, maar doe mij maar vers…veel gezonder, in zo’n flesje dan zit er ook weer allemaal troep bij :-(
  En vers is ook beter…denk ik! Aan die citroenen en ananas ben ik trouwens verslaafd geraakt, hihi … Maar ben dan ook nog steeds op gewicht!

 46. Ik lees hierboven van alles dat citroensap echt helpt.. Nou is mijn vraag is citroensap SLECHT voor je hart? Want dat heb ik namelijk gelezen op het internet en dat het niet verstandig is om langere periode te gebruiken?

  Weet iemand meer?

  • Hoi Sandra!

   Ik moet je eerlijk zeggen dat ik geen flauw idee heb, het bevat van nature antioxidanten die letterlijk je lichaam ontgiften, hierdoor lijkt het mij sterk dat het slecht is voor je hart!
   Maar je kan het voor de zekerheid natuurlijk ff aan de dokter vragen!
   Ik drink het nog steeds, gewoon uit zo’n geel flesje van Sicilia en heb nergens last van.

   Het lijkt me sowiezo verstandig om af en toe je lichaam even een pauze te gunnen, omdat je wel zwaar aan het detoxen bent, teveel en te lang is nooit goed.
   Zelf drink ik het puur, gewoon een klein slokje en dan nog niet eens elke dag.

   Hopelijk ben je geholpen!

 47. Wat een onzin inderdaad.
  Al die dames die beweren dat ze zoveel afvallen van water met citroensap houden zichzelf voor de gek.
  Jullie drinken waarschijnlijk ook meer water en kijk, dát helpt dus wel als je wilt afvallen.
  Het reinigt je lichaam en helpt je maag een wat voller gevoel te geven.
  Ik drink zelf altijd veel water en ja, mét een scheutje citroen erdoor. Ik vind water namelijk niet lekker en met dat sap wordt het nog wat.
  Maar extra afvallen erdoor is onzin.

 48. ook ik ben nu 2 weken bezig met het citoensap in water drinken..en ben al 3 kilo kwijt!
  dus het helpt tog wel..ik drink wel tot 2 liter water op n dag..

 49. Ik vind erg goed al die berichten en ervaringen maar ik was stom verbaast om te lezen dat citroen bij het afvallen helpt,het kan heel goed.Ik kan mijn herinneren van het land waar ik vandaan kom dronken we iedere dag geperste citroen met water en suiker als klein kind.Daar is warm en je krijgt een heerlijke koude citroen sap van de koelkast om te drinken.i.p.l van siroop.We vielen nooit van af maar wij bleven wel energieker en je wordt ook nooit ziek vanwege die vit c. Ik kan me wel voorstellen dat je zou denken dat vanwege de suiker dat ik niet afviel.kan!tot nu toe drink ik af en toe citroen sap met goede suiker erin.
  Nou heb ik een vraag misschien weten jullie hiervan, is citroen pillen goed met appel azijn te combineren ? ik heb allebei in huis maar ik weet niet met welke moet ik beginnen.Ik weet wel dat appel azijn een bijzondere reinigen effect op de lichaam heeft,ik heb zelf in een week of twee 5 kilo afgevallen door alleen de capsules van appel azijn te slikken en 2 liter water per dag drinken en daarnaast een gezonde voeding.Allen ben ik daarmee gestopt.

 50. Hallo,
  Heb, ergens gelezen dat het niet echt gaat uit doen voor te vermageren. Maar ik denk dat het nu wel nuttig is met dat weer, er zit toch veel vit. c in .

  Groetjes
  Wis

 51. Hallo allemaal,

  Ik ben een meisje van 17 jaar en ik ben te zwaar. Ik weeg 85 kilo en mag met mijn lengte (1.72) maximaal 70 kilo wegen dit betekent dat hier nog 15 kilo vanaf moeten. Ik zit nu bij een dietiste van haar moet ik 6 boterhammen per dag eten met mager beleg en goed m,n avond eten eten. Daarnaast moet ik ook nog fruit eten. Zal de citroensap kuur dan bij mij helpen aangezien ik toch nog best veel gezond moet eten?

  groetjes,

  Claire

  • 6 boterhammen?das teveel als je wilt afvallen hoor!!
   ga eens naar de weight watchers claire,onozel om al die puntjes te tellen,maar wat een resultaat,ik heb me 1 keer laten wegen om mijn punten te laten uitrekenen,maar ben nooit naar die meetings geweest hoor…dan val je ook echt af en kun je bv je punten opsparen in de dag als je wet dat je s’avonds bv moet gaan eten…allez ik wou dit gewoon eens met je delen… ;-))

 52. ben er gister mee begonnen) ga om de dag één citroen met water aanlengen, een halfje ‘s-avonds en een halfje ‘s-ochtends (het zuur zorgt ook meteen voor en wake-up call!)

  je moet dit natuurlijk wel combineren met beweging en gezonde voeding, het beste een eiwitdieet.

  ik ga dit een weekje testen kijken hoeveel ik volgende week zaterdag weeg ;-)

 53. Hallo, ik wil ook beginnen met een citroensap kuur, maar ik heb ergens gelezen dat er ook ahornsiroop bij kan gevoegd worden. Zou dat dan rapper, beter, gezonder en lekkerder zijn misschien? Maar ik lees dat men ook met tussenpozen dat moet drinken, alle dagen citroensap mag dat dan niet.?
  Zou er daar iemand mij op de hoogte willen zetten? Alvast bedankt hoor!

  Groetjes Wis

 54. Heey!

  Het helpt bij mij niet om af te vallen, nu ben ik al slank van mezelf, maar de gebruikelijke probleemzones (buik, lovehandles) blijven gewoon zitten!
  Ik voel me altijd wel frisser na het eten van een citroen, maar mijn tanden zijn te gevoelig voor het zuur.

  Nu gebuik ik het ergens anders voor; mijn huid, citroensap uit een flesje giet je over een watje heen, je doet er een theelepel suiker bovenop en scrubt hiermee je gezicht.
  Je huid wordt er superzacht van en het werkt reinigend.

  Groetjes Laura

  • Hallo Laura, ik zie hier dat het al een maand is geleden dat er hier wordt geschreven, zou er geen intresse genoeg meer zijn voor hetcitroensap dieet. Of zou het misschien niet echt de ( ideale ) afslankingskuur zijn , wat iedereen er van verwacht?

   Groetjes Wis

 55. Hoi hoi
  Ik wilde graag weten of een flesje citroen ook goed genoeg was, en hoeveel is een litter?

  Groeten wendy

  • Hey Wendy,

   Je kan gebruiken wat je zelf prettig vind. Dus in jouw geval kan je best een flesje gebruiken!

 56. ik ben nu 14 en wil een klein beetje afvallen, ik weeg nu 60 kilo en ik vind dit niet super veel kwa mijn lengte, maar aan mijn lichaam ben ik toch een beetje mollig.
  ik wil graag dun zijn netzoals me vriendinnen, maar heb nu ook appelazijn gekocht net begonnen.
  ik wil graag gezonder gaan eten want ik snoep echt teveel!
  hoop dat hetw erkt

 57. Hallo,
  Nu ik jullie alle reacties lees wil ik ook heel graag beginnen met het citroensap
  beginnen ik ben heel erg onzeker over mijn buikk !!! IK HOOP DAT IK EM SNEL WEGKRIJG!!

 58. Hooi iedereen!
  ik wil over een paar dagen ook beginnen met het citroensap “dieet”
  ik hoop maar dat het werkt, en als het niet werkt dan is het in elk geval
  toch nog gezond!
  Persen jullie allemaal elke ochtend 1 of 2 citroenen?
  of kan je het citroensap ook invriezen ofzo?

  thx chayenne voor je tips ga me er aan proberen te houden! zou fijn zijn als ik nou eindelijk iets heb gevonden!

  Groetjes Anna

  • Hey Anna,

   Je hoeft niet perse een citroen te persen als dit niet handig is voor naar bijv. werk. Ik at altijd gewoon een citroen in stukjes gesneden en nam dit dan mee naar werk voor bij mijn lunch, niet als vervanging.

   Ik zou als ik jou was geen citroensap invriezen! Je kan eventueel ook een flesje halen in de supermarkt, die kan je gewoon meenemen.

 59. Aan janice

  je moet alles niet zo letterlijk nemen, denk je nou zelf dat je in 2week 10kilo’s kan afvallen?
  haast onmogelijk..
  ik neem mijn 6 eetmomenten echt wel op een dag, ik heb nooit gezegd dat ik dat niet deed? ofwel dan?
  ik ben en blijf een gezonde eter en afentoe wijk ik hievan af, maar dat is ook niet erg.
  zoals ik al eerder zei 2liter water reinigt je lichaam al enorm mensen behalen dit meestal niet op een dag en als je dan een zure citroen erbij inneemt helpt het al helemaal, neem dit maar van mij aan! dit helpt al voldoende om zo op een normale/gezonde manier af te vallen..

  zure vruchten ontslakken je lichaam (alle slechte/giftige afvalstoffen zullen uit je darmen gespoelt worden.)
  De zure vrucht bevordert de verbranding van vetten in het lichaam. Op die manier helpt citroensap de spijsvertering en verwijdert het effectief afvalstoffen die het verteren van het voedsel vertragen.

  mensen als je echt snel resultaat wilt boeken dan moet je geen snoep of andere vette dingen meer eten, je moet een paar keer in de week flink sporten, elke dag 2liter water drinken.. gewoon je gedachtengang omzetten en denken aan het resultaat dat je zult behalen en je zult je veel lekkerder voelen..
  van snoep en vette dingen word je alleen maar moe, dus je zult je ook sneller fit gaan voelen!

  tips:

  Snel afvallen tip 1:
  Eet langzaam – Dit is een bewezen methode om eerder een vol gevoel te krijgen. Neem de tijd voor je maaltijd en maak er een gezellige gelegenheid van. Doordat je eerder een vol gevoel hebt, zul je ook minder snel te veel eten.

  Snel afvallen tip 2:
  Eet 5 tot 6 keer per dag – Door zo vaak te eten per dag zorg je er voor dat je bloedsuiker niveau constant blijft over de hele dag. Je hebt de hele dag meer energie en je voelt je nooit slapjes tussen maaltijden in. Het voordeel is daarnaast ook nog dat je minder pieken in je bloedsuiker niveau krijgt. En juist in de hoge pieken slaat je lichaam vet op!

  Snel afvallen tip 3:
  Eet ALTIJD een ontbijt – Ik heb er zelf ook een tijd moeite mee gehad maar je merkt dat je veel meer energie hebt in de ochtend als je netjes een ontbijt eet. Zorg er voor dat er veel vezels in je ontbijt zitten door volkorenproducten te eten. Een goed ontbijt zorgt voor een goede stofwisseling die veel minder vet opslaat.

  Snel afvallen tip 4:
  Eet minder zodra de zon onder gaat – Wat ik hiermee bedoel? Zo belangrijk het is om het ontbijt niet over te slaan om je stofwisseling op gang te krijgen, zo belangrijk is het ook om minder te gaan eten zodra de avond valt. Je lichaam is dan minder actief en minder goed in staat om de calorieën die je op eet te verwerken. Let daarom op dat je niet te veel eet ’s avonds.

  Snel afvallen tip 5:
  Stop 3 uur voor je gaat slapen met eten – Eigenlijk is dit een vervolg op de vorige tip. Omdat je lichaam minder actief is, en je stofwisseling langzamer werkt, helemaal als je slaapt, is het belangrijk om niet meer te eten vlak voor je gaat slapen.

  Veel mensen hebben onterecht het gevoel dat ze honger hebben rond 21:00 uur of nog later en plunderen de koelkast voor ze gaan slapen.

  Daarom is dit misschien wel de moeilijkste tip om vol te houden, maar het is gelijk ook de tip waarmee je het snelst afvalt zonder dat je er écht iets voor hoeft te doen.

  Snel afvallen tip 6:
  Eet veel groene groenten – Probeer om in elke maaltijd groene groenten te eten. Waarom? Omdat groene groenten heel erg veel belangrijke vitaminen en mineralen bevatten. Bovendien zitten ze vol met vezels die voor een goede stofwisseling zorgen.

  Eet daarom vaker een salade met sla en eet vaak spinazie en broccoli.

  Groene groenten zorgen ook voor een lage bloedsuiker niveau en daarmee voorkom je dat er hoge pieken ontstaan. Die hoge pieken in het bloedsuiker niveau zijn zoals ik al eerder heb verteld er de oorzaak van dat je lichaam vet gaat opslaan.

  Groet Chayenne

  • Dit berichtje is het best geplaatste bericht. Zeer eerlijk en vaak genoeg bewezen tips. Citroen KAN een bijdrage leveren. Je moet daarnaast echt op je eten letten en zeker bewegen. Met alleen citroen in je gedachten kom je er wel: voor hooguit een aantal weken.

 60. Tim & Chayenne…

  Tim, jou raad ik aan je te verdiepen in het ” BenFit” afslankprogramma.
  Dit 12 weken durende programma helpt je met verantwoord afvallen door juist goed, voldoende en gezond te eten!
  Het programma word compleet op jou afgesteld en je word begeleid door een coach die je adviezen geeft en elke week een menu met je samenstelt, aangepast op jou leefstijl en doel. Wel is het nodig om hier minimaal 3x per week wat bij te bewegen, Succes!

  Chayenne,
  Jij bent ongezond en onverantwoord bezig!!
  Ik weet niet hoe je het doet maar doorgeslagen ben je wel een beetje..
  Iedereen vergeet dat je om af te vallen juist voeding nodig hebt om je verbranding hoog te houden. Daarom is om de 2 uur kleine porties eten ook juist zo belangrijk!
  Doe je dit niet, dan val je af (denk je) maar dan gaat je lichaam leven op je vetreserves en komt het er daarna als je weer op je gewone gewicht zit 3x zo hard bij op.

  Dus mensen blijf (gezond) eten, 6 eetmomenten op een dag en drink veel water. En idd citroensap kan bijdragen aan afvallen!!

 61. chayenne,
  Ik zou graag willen weten hoe je dat doet. en wat je zo al eet op een dag.
  Ik ben zelf vanaf afgelopen maandag weer begonnen met citroenen door koud water. 1 citroen op 0,75 l water. Heb dit vaker gedaan en heb er ook resultaat mee geboekt maar dit was in combinatie met 3 x zwaar fitnissen in de week. Dit kan ik nu niet ivm blessure. Ik ben 130 kilo en over 6 mnd word ik papa. Ik wil an zeker 30 kilo kwijt zijn. Trouwens nog een kleine tip voor mensen die de citroenen na enkle dagen moe worden. wissel eens een dag af met een grape fruit.
  Gr Tim

 62. mensen ik ben in 2 week 10kilo’s afgevallen..
  ik weet niet of dit wel de goede kant opgaat maar volgens mij sla ik hierin door..
  please help me?

  Gr Chayenne

  • hoe heb je dat gedaan? ik ben ook al agen bezig en eet amper wat maar vertel me je geheim

 63. Ik ga pas weer in sept .. sporten .. dus ga ik 2 maanden beginenn met citroensapkuur en daarna sporten .. ben benieuwd.

 64. hallo lieve mensen,

  ten eerste NATUURLIJK vallen er mensen af…als je echt alleen een appel eet s´ochtends en een pakje crackers met de lunch is het niet heel raar dat je dan afvalt…daar hebben die twee glazen citroen dan natuurlijk niets mee te maken!!
  Ten tweede citroen is wel zeker een heel gezonde vrucht, vol vitamines (vooral Vitamine c bom) en mineralen die helpen om afvalstoffen te verwijderen uit je lichaam. Het kan dus wel zeker resultaat geven als een mooiere en gladdere huid.
  Het beste is om s´ochtends gewoon normaal te ontbijten (kom yoghurt met muesli etc) en dan alle tussendoortjes op een dag te vervangen door een glas citroenwater (het liefste lauw om je lever te stimuleren).

 65. ik drink al cedert 3 weken trouw mn citroen water. s morgen in een glas warm water een halve citroen. door de dag drink ik dan ook citroen water en tydens het sporten. Ik sport cker 6 dagen id week. ik ben inmiddels al anderhalve kilo kwijt.. Toen ik met de citroenen begon wist ik niet wat me overkwam. De gassen die zich in mn darmen bevonden (nare luchtjes) zochten allen hun weg naar buiten. En dat geeft me eenlekker schoon gevoel van binnen. Dus het werkt..die citroen…
  succes allemaal

 66. NOG WAT DIVERSE TIPS OM AF TE VALLEN (met betrekking tot citroenen):

  – drink elke ochtend een glas gekookt water meteen scheutje citroensap en wat zout op de nuchtere maag
  – drink voor elke maaltijd en glas koud water met citroensap (een halve citroen op 1 liter water)
  – maak een dressing voor je salade met citroen en azijn (vooral deze combinatie is vetafdrijvend)
  – snijd een appel in stukjes en smeer ze in met citroensap (helpt tevens tegen het bruin worden van de appel in bijvoorbeeld salades)
  – voeg een scheutje citroensap toe aan een glas jus ‘d orange of een andere vruchtensap

  Succes allemaal!

  Groetjes Mari

 67. nu 6 dagen verder en nog geen kilo eraf… ik blijf nog even volhouden hoor, ik vind het op zich best lekker fris om te drinken, helemaal niet vies..

 68. Ik slik medicijnen.In de bijsluiters staat dat bij het gebruik daarvan gewichtsvermeerdering op kan treden.Heeft het dan wel zin om citroesap te gebruiken?Ik ben er al best lang mee bezig.Het enige wat ik merk is dat ik minder trek in tussendoortjes heb.Maar ik ben nog bijna niks kwijt aan gewicht.En dat wil ik juist zo graag.

 69. hoi allemaal,

  helpen nou die citroenpillen nu wel of niet , dat was ik benieuwd naar, en w at zijn de resultaten van de mensen die beloofd hadden om iets te mailen over hun reactie, groeten chris

 70. Lady’s,

  Ik ga na jullie enthiosiaste verhalen ook zeker het citroenkuurtje proberen. Ik heb nog 4 weken de tijd en moet er zeker 7 kilo af hebben, dus wish me luck :)

  Groetjes Joyce

 71. het help echt , gewoon 1 cm citroen sa]p [ van de aldi of gewoon de gele kleine flesjes in een glas met water doen [ dat 2 of 3x per dag ].
  en 4 tot 5 kilo per week moet te redden zijn ,
  en citroen drijft vet weg ,

 72. hoi,
  Het zuur water loopt in mijn mond en mijn kaken trekken samen maar ik ga de sprong wagen..
  Ivm met een langdurige rug blessure kan/mag ik niet sporten en kan ik door de dag heen niet veel bewegen. Let al wel super op mijn eten, want een zittend bestaan is funest voor je lijn. Maar ik ga toch die kuur eens volgen kijken wat het met mijn volslanke lijf doet,
  bedankt voor de inspiratie

 73. 2 liter water met 1 uitgeperste citroen….steeds een glas voor je maaltijd drinken en…..idd wel op letten met wat je in je mondje stopt….dus misschien even een tijdje geen taartje(s)
  De rest van je citroen water verdelen over je dag/avond.

  Let op: na het drinken van je citroentje, je mond goed spoelen ivm zuurte aanslag op je glazuur van je tanden en kiezen……succes!!!

  • Hoi.

   Ik drink nu ruim een week elke dag, over de gehele dag 2 Liter water met 1 uitgeperste citroen.
   Heb nog geen idee of ik ben afgevallen. Maar ik voel me wel energieker en heb minder tussendoor trek!
   Ben ook erg benieuwd!!!!!!!!

 74. Ik wil ook een paar kilootjes kwijt en wil dat proberen met water met citroen te gaan drinken , maar ik heb wel een paar vraagjes, kun je er gewoon bij blijven eten zoals je dat altijd al deed.
  Ik drink geen frisdranken.of sapjes
  snoepen doe ik ook zelden soms een gebakje 1 keer inde week
  gebruik inmiddels ook minder suiker.
  en mijn vraag is nu dan ook hoe snel merk je dat je afvalt met het drinken van water met citroen

 75. ik denk dat wij allemaal medelijden hebben met die mensen….respect??? maar ik ben het niet met je stelling eens, je kan ook niet zeggen zet door met de nijmeegse 4 daagse want kijk naar de vluchtelingen die moeten zoveel lopen…..je kunt de derde wereld en oorlogs landen met onze ( eerste wereld , dat zijn wij dus ) rijkdom niet en nooit vergelijken.

 76. Nee dat doe ik ook helemaal niet!
  je vat dit verkeerd op.
  ik bedoel hiermee te zeggen dat wij als westerse landen wel genoegen kunnen nemen met minder..
  wij hebben het hier super goed, juist een voedsel overschot in vergelijking tot arme landen.
  duizenden zwaarlijvigen, ik vind dit een schande!
  we zouden wat meer respect moeten tonen naar hun toe.

  Gr Chayenne

 77. hallo allemaal ik ben sints gisteren begonnen met het afvallen met capsules van de citroen sap kuur maar ik ben wel benieuwt hoe veel ik ga afvallen met dit ik ga me zondag wegen en dan weet ik meer maar moet ik de capsule nu voor of na het eten in nemen ik doe het geregeld voor het eten een alfuur

 78. Moeite met dieetje:
  hier is de verleiding groter…..je kunt en mag derde wereld landen niet maar dan ook met niets vergelijken….en zeker niet met voedsel.

 79. Hallo,

  Citroensap helpt WEL als je wilt afvallen..
  Zowieso 2liter water reinigt je lichaam al enorm mensen behalen dit meestal niet op een dag en als je dan een zure citroen erbij inneemt helpt het al helemaal, neem dit maar van mij aan!
  zure vruchten ontslakken je lichaam (alle slechte/giftige afvalstoffen zullen uit je darmen gespoelt worden.)
  De zure vrucht bevordert de verbranding van vetten in het lichaam. Op die manier helpt citroensap de spijsvertering en verwijdert het effectief afvalstoffen die het verteren van het voedsel vertragen.

  Mijn mening:
  Het maakt niet uit of je nou capsules slikt, geperste citroenen of citroensap uit een flesje drinkt het komt allemaal op hetzelfde neer.
  Je hebt hiervoor een sterke wilskracht nodig..
  je moet maar zo denken mensen in arme landen lijden hun hele leven al honger, waarom zullen wij moeite hebben met zo’n dieetje?
  succes ermee!

  Gr Chayenne

 80. Roxen, sorry ik vergiste mij…..1 uitgeperste citroen op 2 liter water…..dus een halve citroen op 1 liter water. De rest , zie eerder bericht.

 81. tsja……een beetje simpel vraagje, pers je weleens een sinaasappel uit? Nou zo doe je dat ook met een citroen,dus ook de citroen door midden snijden en persen op een sinaasappelpers, te koop bij huishoudzaken.
  Dan een hele citroen op 1 liter water, die schenk je in een kan afgedekt met folie in de koelkast, je neemt je hoeveelheid citroenwater wat jij wilt mee in een afgesloten fles en s,avonds drink je de rest.
  Makkelijk he, nou succes!!!

 82. Hoi iedereen, ik doe dit ook af en toe maar dan met van die gele flesjes. Ik heb alleen het idee dat die flesjes op basis zijn van suiker en zuurstofjes etc. Je kan denk ik beter citroensap van een echte citroen gebruiken. Misschien een beetje een domme vraag, maar hoe pers je zo een ding dan uit? Hoeveel water voor een halve citroen? Ik ben alleen savonds thuis. Dan kan je toch alleen savonds aan het citroenwater en de andere halve de volgende dag gebruiken?

 83. Als ik de verhalen hierboven zo lees denk ik bijna “zo makkelijk kan het toch niet gaan!”, maar ik ga het ook maar proberen. Morgen begin ik er mee. Mijn man en ik willen al een tijdje een paar kilo kwijt. We hebben een normaal eetpatroon, maar het het ligt hm gewoon aan de sappen die we drinken, als we dit vervangen door citroenwater dan ben ik erg benieuwd of dit wat op gaat leveren!
  Ik heb een verleden met een eetstoornis, en kan enorm doorslaan in het afvallen, maar ik ben er nu al van overtuigd dat dit voor bij beter gaat werken dan ‘gewoon NIET eten!’

  Voor iedereen ‘SUCCES…!’

 84. ow, en hier nog een antwoord op Peter zijn vraag: Daarom werkt het vetafbrekend:)
  Het sap van de citroen heeft een reinigende werking en zorgt ervoor dat het vet in je lichaam gemakkelijk wordt afgevoerd.

 85. hallo mensen,
  rode wijn helpt ook bij het afvallen, en niet zomaar rode wijn. Zure rode wijn, ik ben geen fan van zure rode wijn. Maar het helpt gigantisch met het afvallen.
  Ik ben al maanden aan het sporten en gezond eten, maar ik val nix af. Het is net of mijn lichaam zegt: nee het is niet nodig, terwijl ik mensen zie kijken van nou dat je er zo uit kan zien op zo’n jonge leeftijd. Ik ben 16 jaar, 1.58 en 73 kilo. ik ga ook proberen met de citroensap!

 86. Ik lees al die verhalen over afvallen, maar ik wil graag van jullie weten of iemand ervaring heeft met die citroen capules. Ik heb nog niemand horen zeggen dat het werkt of juist niet werkt. Kan iemand iets vertellen over mogelijk slechte ervaringen met de capsules?
  Verhalen dat je ook citroenen kan persen en met water drinken ken ik al en heb ik voldoende gelezen in eerdere reacties.

  Groetjes,

  Susanne

  Susanne

 87. Hey mensen..
  Ik wil der graag een paar kilootjes af.
  Nu ik jullie positieve verhalen heb gelezen ga ik ook beginnen met citroensap door mijn water te doen..

  ik wil er graag 7 kilo af, wil graag strak in mijn bikini haha..

  Ik laat jullie weten hoe het is gegaan.

 88. …….Nou da’s allemaal heftig wat je schrijft…..een ieder heeft zijn eigen mening….dus waar maak je, je druk om….iniedergeval succes met je afval plannen…..

 89. halo iedereen.volgende week ga ik beginnen met sporten-als je een brief van je huisarts hebt ,bataalt de verzekerig alles-dat even voor mensen die dat niet weten.maar ik zal ook een paar kilo’s citroenen kopen.ik denk dat ze gezonder zijn dan de capsule’s met citroensap,en zeker veel beter dan de geele flesjes van de winkel-mijn opinie is dat wat in de flessen staat is niet naturaal,dus ook gevaarlijk voor je maag.bedankt aan iedereen die hierover heeft geschreven.heel leuk om zo vee opinie’s van anderen te lezen.ik wens iedereen-en ook aan mezelf- veel succes met afslanken.en nog iets:te veel zuur kan maag klachten veroorzaken.wees maar voorzichtig daarmee.beter dik met een gezonde maag,dan slank en ziek-ik heb een kennis ,een meid,die zo erg is afgevalen na een dieet,dat ze echt ziek is geworden.nu,na 3 jaar, kan ze nog niet alles eten en heeft heel veel last van haar maag.weet dus wat je doet.en nog iets voor peter:d^%$*# maar op.mijn opinie is dat je een “dikkie” bent ,die te lui is om een dieet te volgen.je bent heel troots met je IQ-20-anders zou dat niet met iedereen willen delen.ik zou me schamen als ik jou was.

 90. Ally, geen wonder dat jij afvalt, je krijgt veel te weinig voedingstoffen binnen, dit is een erg ongezond dieet. Met dat afvallen van jou heeft die citroen niets te maken hoor.
  Omdat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt gaat jouw lichaam de vetreserves aanspreken en zogezegd in de spaarstand.. prima, zul je zeggen. Maar op het moment dat jij weer normaal gaat eten, gaat je lichaam alles enorm snel opslaan als vet, en zitten die kilos er weer net zo snel weer aan, met nog wat extraatjes.

 91. hey mensen nou ik heb jullie verhalen gelezen en denk dat ik het ook ga proberen
  hoop dat het help ik zou echt blij zijn als het helpt vind me zelf veel te dik
  groetjes

 92. ’s ochtends een proteïne shake met 6 soorten eiwitten (time released) , tussendoor water met citroensap uit een flesje , ’s middags weer een shake en verder de dag door met water met citroensap uit een flesje.
  verder gebruik ik een goed vitamine preparaat.
  in de koffie doe ik een zoetje.
  ik heb geen honger en val heel behoorlijk af.
  groetjes mel

 93. ’s ochtends een proteïne shake met 6 soorten eiwitten (time released) , tussendoor water met citroensap uit een flesje , ’s middags weer een shake en verder de dag door met water met citroensap uit een flesje.
  verder gebruik ik een goed vitamine preparaat.
  in de koffie doe ik een zoetje.
  ik heb geen honger en val heel behoorlijk af.
  groetjes mel

 94. Hallo Allemaal,

  Ik wil aankomende maandag beginnen met citroenwater en na al jullie verhalen/ervaringen ben ik erg benieuwd hoe het op mij werkt. De laatste tijd hoor je het steeds vaker, een soort crash dieet dmv citroensap kuurtje!!
  Dus aankomende maandag tot de maandag erop… en kijken wat het resultaat is… Daarnaast eet ik gewoon, maar dan wel gezond.

  Hopen dat het luk!! Hebben jullie verder nog tips uit eigen ervaringen?

  Groetjes Amanda

  • ontbijt en lunch vervangen door een maaltijdshake van 200 kcal per shake en diner gewoon lekker eten maar dan zonder brood (koolhydraat arm mag wel) geen rijst aardappels en pasta, deze dingen vervang je door extra groente en een extra stukje vlees kan ook heus geen kwaad, drink voor en na je diner een glas water met een halve uitgeperste citroen.tussendoor een stukje kaas of tomaatjes, komkommer, plakje worst ’s avonds een schaaltje alpro soja met een stukje fruit erdoor, heerlijk en het vult en je eet de hele dag door terwijl je afvald, geloof me, werkt super.

 95. hallo allemaal.. ik heb citroensap 3 weken gebruikt waardoor ik 8 kilo ben afgevallen.. ik weet dat het ongezond is.. daarom was ik voor 1 maandje gestopt nu ben ik weer 1 week bezig.. en merk het weer aan mijn kleding…

  in de ochtend eet ik 1 appel… op werk rond 9 uur drink ik warm water met 1 citroen.. en daarin doe ik ook turkse afslankthee erin…

  in de middag eet ik pakje crackers…

  rond 4 uur drink ik weer koppie warm thee met turkse afslankthee en 1 citroen..

  in de avond eet ik rode kool sla met wortel en beetje turkse witte kaas en citroen erbij…

  het is heel goed vol te houden en raad het iedereen ook aan…

  ben vandaag ook voor extra begonnen met de citroenen kapsules… ben benieuwd hoe dat gaat aflopen..

  dus nu neem ik extra ochtend middag en in de avond nog een citroen kapsules in.. het is wel duur 3 potjes 90 euro.. maar wat zeggen ze niet goed geld terug.. dus als het idd niet helpt gewoon terug sturen en je geld terug krijgen….

  als jullie hierover vragen hebben mogen jullie mij gerust mailen op ozgurkiz26@live.nl

  ik weeg nu 100 mijn ideale gewicht is 85 en voorheen was ik 115.. dus schiet aardig op…:)

  • jij bent echt ongezond bezig, weet jij wel wat je jouw lichaam aan doet??
   je valt dan wel af maar je verliest hierdoor ook spierweefsel. het grootste probleem is wel dat als je het zo mager blijft eten je het op langdurig termijn gaat merken aan je lichaam. je gaat er ongezond uitzien en je wordt lusteloos door het tekort aan voedingsstoffen.

   ik zal zeggen stop er mee en begin met een voedzamer dieet zoals het eiwitdieet. dan eet je tenminste nog normaal (en eiwitrijk) voedsel zoals tonijn, broodje pindakaas en yoghurt met muesli!

  • niet vreemd dat je afvald , niet gezond ook hoor, je kan beter iets meer eten en langzamer afvallen, zo hou je je gezondheid, je energie en je resutaat is blijvend.

 96. Bij mij heeft het nog niet veel gedaan,Luana.Soms heb ik ineens weer dat stress-eten.Daar wil ik vanaf komen,maar ik weet niet hoe.Toch blijf ik maar doorgaan.Wie weet……stopt het stress-eten dan ook.Succes ermee.

 97. Baat het niet, dan schaadt het niet. Het is immers hartstikke gezond, die citroenen. Mijn vriend en ik gaan het daarom ook proberen. Kijken of het werkt. Hoe is het met de mensen die hier 2 weken geleden mee begonnen zijn? Al resultaat?

  • Ik heb wel resultaat. heb net een week vakantie achter de rug gewoon lekker gegeten en toch zo’n drie kilo afgevallen

 98. Citroen is volgens dieetgoeroes een veilige en makkelijke manier om af te vallen en het lichaam een flinke reiniging te geven. Citroensap zou het lichaam vrijmaken van giftige afvalstoffen en helpt om af te vallen. De zure vrucht bevordert de verbranding van vetten in het lichaam. Op die manier helpt citroensap de spijsvertering en verwijdert het effectief afvalstoffen die het verteren van het voedsel vertragen. Citroen stimuleert niet alleen het maagsap, maar het zit ook boordevol vitamine C. De vrucht verlaagt de bloedsuikerspiegel en helpt het constant te houden. Bovendien bevat citroen pectine, een stof dat een vol gevoel geeft en het hongergevoel doet verdwijnen.

  • dat weet je pas als je het geprobeerd hebt, het kan natuurlijk nooit kwaad, als je dat prettiger vind als vers moet je het proberen, kan je later altijd nog overstappen

  • wietske de vries

   nee je moet er niet aan beginnen ze helpen niet
   maar ik heb al eens eerder een citroen sap kuur gedaan en dat heeft wel geholpen maar dat kwam uit een flesje en dat smaakt vies
   ik ga nu het sap van de citroen p twee liter water proberen

 99. Essie, dat zeg ik niet, het enige wat er speelt met die caps. is dat het waanzinnig veel geld kost!!!! En een citroentje wat je zelf uitperst of zo,n plastic flesje ( kun je ook doen ) kost nog geen € 0,19 , aan jou de keuze….succes!!!

  • of… een glazen flesje van de Aldi (citroen chef heet het geloof ik) er zit een halve liter in. ik doe daar een week mee.
   zelf vind ik de citroensap uit een plastic flesje heel erg vies,
   die van de Aldi smaakt echt naar verse citroenen!
   liefsx

 100. Nou ik raad aan wat ik al eerder heb geschreven……1 uitgeperste citroen op 2 liter water!!

 101. ik wil ook met die citroensap gaan beginnen maar heb gehoord dat er ook citroenpillen zijn wat raden jullie me aan?

 102. Bij mij helpt het nog niet.Maar ik heb ook last van “stress eten”.Maar ik blijf doorgaan met citroensap.

  • zelf ben ik ook een enorme stress-vreter maar met mijn dieet (beetje dr.frank) en veel water(met citroen) gaat het super, als ik trek krijg eet ik mini tomaatjes die heb ik altijd bij me staam en stukjes haas enzo, geen honger, na 2 dagen word de trek en behoefte al minder ik val niet SUPERSNEL af maar het blijft minder worden

 103. Goedemorgen Willeke, Nee ik zou geen snoepjes doen dus ook geen citroensnoepjes. gewoon voor je lunch een glas citroenwater, goed ontbijten voor je lunch citroenwater goed lunchen en voor het diner citroenwater en……goed dineren, onbeperkt koffie en thee en zorg voor 2 liter water per dag….

 104. Oke bedankt. Ik zal het volhouden. =)
  En zijn citroensnoepjes erbij ook goed? =P Of valt dit gewoon onder snoep en kan ik dat beter laten?
  Groetjes! =D Willeke

  • hahaha die willeke, citroenzuurtjes? nee joh gekkie, maar wel grappig :)

 105. Hallo Willeke, Ik lees dat je nog maar net bent begonnen, het duurt echt wel even voordat je resultaat ziet of / en merkt, je doet het wel in combinatie van een gezonde maaltijd gebruik, dus geen overmatig gebruik van snoep oid.
  Niet twijfelen gewoon doen,werkt het niet dan heb je toch voldoende vit.c binnen…maar echt het werkt wel!!!

 106. Hallo allemaal!
  Ik twijfel nu een beetje of je wel écht afvalt van citroensapwater….
  Ik ben er zelf net mee begonnen nadat ik er iets over had gelezen, maar hoe groot is nou de kans dat je ook echt afvalt hiervan? En wordt alleen je gewicht minder? Of ga je er ook dunner van uitzien?
  En hoelang duurt het ongeveer voordat je resultaat ziet?
  Ik hoop dat iemand hierop antwoorden weet..! =)
  Groetjes Willeke

 107. Beste Anouk,
  Een uitgeperste citroen op twee liter water, zet je in de koelkast en dit drink je per dag op….of doe van die flesjes kopen bij kruidenier en neem daar per dage een half glas van verdeeld over twee liter water…

 108. Beste mensen, ik wilde een citroencapsules kuur gaan kopen, maar het is erg duur. Nu zit ik dus te twijfelen of ik ook gewoon citroensap door mijn drinken moet doen of dat ik die capsules moet kopen… Wie neemt mijn twijfels weg?! groetjes Anouk

  • vers natuurlijk waarom niet, weet je zeker dat je goed zit, en kost ook stukken minder

 109. Jonge Peter dat het nou bij jou niet werkt en jou IQ – 20 is, hoef je het niet op al die andere mensen te reageren. *piep*

 110. Heel goed Evelien, dank voor je steun, en….citroen-water helpt echt , ook je huid gaat er stralender van uit zien. Plus erbij is VIT.C ook nooit weg.

  Veel succes en we geven geen aandacht meer aan ” zuur” pruim oh nee citroen-mensen!!!!

 111. Amai, Peter is al even zuur dan een citroen! Man, laat anderen nou eens hun eigen ervaringen vertellen zonder daar chagrijnige commentaar op te leveren! Niemand verplicht jou toch om citroensap te drinken? Jou post zegt meer over jouw IQ dan over de mensen die hun eigen ervaringen meedelen. Ik vind ervaringen van anderen (zowel positief als negatief) zeer interessant, ik ga (desondanks je van zure Peter eerst alles wetenschappelijk moet onderbouwen) toch beginnen met citroensap in mijn water te doen!
  Aan iedereen behalve Peter: bedankt voor de reacties!

 112. Heb net voor 3 maanden citrondieet gekocht hoop dus echt wel dat het helpt.
  Laat jullie over maand wel weten wat het resultaat is.
  Verder iedereeen succes met afvallen!!

 113. Goh Peter, waarom zo BOOS en VERBITTERD zo iets schrijven……Je kunt ook zonder beledigingen je mening verkondigen!!

  Probeer eens aardig te zijn.

 114. Wat een hoop onzin lees ik hierboven zeg. Geen enkele onderbouwing alleen loze teksten als “het helpt”. Nauwelijks argumenten of onjuiste argumenten. Ik hoor niemand over WAAROM citroensap vet zou afbreken. De huidige wetenschappelijke kennis is zoals in het artikel staat beschreven. Totdat er een test + een goede argumentatie komt die het tegendeel bewijst kun je er vanuit gaan dat het onzin is. Mensen die het gebruikten en afvielen zijn dus ergens anders van afgevallen. Wat een sukkels hierboven zeg, ongelooflijk. IQ van -20

  • nou nou peter, beetje onbeschoft.
   ik ben al 7 maanden aan het lijnen op een rustige manier door mijn eiwit-toename te verhogen en koolhydraten te verminderen, pas sind 1 maand doe ik ik elk glas water een halve uitgeperste citroen en ik val eindelijk ECHT af, niet alleen ik maar de hele “dieetclub” waarmee ik samen dieet.
   dus… wetenschappelijk bewezen of niet, niet uit kunnen leggen waarom het werkt, waar maak je je druk om, het werkt.

  • ach wat je sukkels noemt. het helpt al is het niet wetenschappelijk bewezen.
   Ik eet namelijk gewoon als anders maar nu met 1 x daags een halve uitgeperste citroen en ben van de week 3 kilo afgevallen. Misschien kun je al deze mensen die hier hun verhaal hebben neer gezet als bewijs gebruiken.
   Dat is ook een onderzoek zullen we maar zeggen. of denk je dat al deze mensen, in de citroen handel zitten en er beter van worden dat ze dit hier op de side zetten.

  • he peter wil je aub niet zo onbeschofd willen doen..
   slaat nergens op die uitspraak

  • @ peter.
   Jouw reactie slaat nergens op. Zie ook geen ENKELE onderbouwing.
   Zoals je misschien ook wel kan lezen zijn er een hoop mensen die hun ervaringen met citroensap delen. Of dat nou wetenschappelijk beargumenteerd is nee. Wetenschappers weten ook niet alles. Vroeger dachten ze nog dat de aarde rond was of die mooie verhalen over de oerknal.

   Meerdere ervaringen zou toch wat moeten zeggen.

 115. Onzin, natuurlijk bevordert citroensap de vetafbraak in je lichaam. Misschien wel in kleine maten maar als je gezond eet en veel beweegd is citroensap een mooie extra!
  Ook andere zure vruchten zijn welkom in een dieet. In combinatie met vochtafdrijvers zoals ananas , meloen en komkommer/asperge , ben je al helemaal goed bezig!

 116. Het zou ook niet onverstandig zijn om het water met citroen met een rietje te drinken, zo ontlast je jou gebit, want het zuur van de citroen is super slecht voor je gebit, ook spoel ik meteen naar inname met wat water mijn mond even na.

 117. Vandaag flesje citroensap gekocht.Ik drink altijd 4 a 5 grote bekers (400cc) water.Nu doe ik daar gewoon een scheut citroensap door.Heerlijk!!!Volgens mij maakt het niet uit hoeveel citroensap je per dag gebruikt.

 118. dat wil ik ook proberen,maar
  hoeveel (uitgeperste) citroenen per dag?
  Of hoeveel flesjes citroensap per dag?

 119. ik wil het ook gaan proberen met citroensap moet ik dan gewoon zo’n geel flesje met groene dop uit de supermarkt halen??

  • je kunt beter zo’n glazen fles bij de Aldi halen voor 0.99 cent.
   dat is vers geperst citroensap, en werkt beter!

 120. Citroensap helpt bij afvallen! ben 2 weken geleden ermee begonnen en ben al ruim 2 en half kilo afgevallen. ik drink 3 glazen citroensap per dag. en let ook op wat ik eet.
  werkt echt!!! superrrr! ben super trots.

  • ik heb een vraagje
   hoeveel glazen op een dag moet je drinken op een dag met citroen
   ik ben er een week mee bezig

 121. Citroensap stimuleert de lever en het helpt om je huid strak te houden (als je afvalt, heel handig).
  En je lever zorgt voor vetverbranding in de spijsvertering. Dus je eten wordt beter verwerkt hierdoor. Bovendien zuivert de lever je bloed en dus worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Perfecte ondersteuning bij het afvallen. Echter, als je ongezond blijft eten, dan is het effect beperkt. Ben je op een gezond dieet, dan versneld citroen het volgens mij wel.

 122. Ik ben vandaag ook begonnen met citroensap door mijn water en dan de sap uit zo’n flesje, maar hoeveel gebruiken jullie hiervan als je 0,5liter water neemt??

 123. maar breekt het ook je vetten af die in je borsten zitten=
  want thja ik wil best een beetje wat vet kwijt maar dadelijk worden mijn borsten ook kleiner
  merken jullie dat wel?

 124. Moet je dan alleen citroensap drinken en hoeveel dagen en echt niets anders er bij eten….?

 125. ik ben erg veel afgevallen!
  En ook mede citroensap in mijn drinken
  tedoen.
  En je valt er wel vanaf ben meer dan 40 kilo afgevallen
  En gebruik het nu nog steeds dagelijks.
  Het breekt vetten af.

 126. Ik gebruik het ook zn Flesje en het help Kei goed ben al heel veel afgevallen veel water met citroen er door.! het beste ben nu in pa wkn tijd al 7 kilo afgevallen

  • Nee, alleen verse citroen gebruiken. Hierin zitten geen toegevoegde stoffen, altijd beter!
   Tijdens een bio-HCG dieet wordt het drinken van een glas lauw water met een uitgeperste halve citroen sterk aangeraden! Het heeft mij enorm geholpen en helpt me nog steeds mijn gewicht op peil te houden! Iedere ochtend eerst glas met citroen, dan nog een gewoon glas lauw water n ten slotte een kom groene thee. Een goede basis om de rest vd dag alleen nog 3 maaltijden te nuttigen.

 127. ja ik heb me 5 kilo citroene ingekogt en een oud leraar zij me dat dat ik afval en ouden mense weten het best vindt ik en het klopt het breekt vette af

 128. zekers te weten dat het WEL werkt, gewoon na de maaltijd een beste scheut citroensap gemengd met water en je zult zien dat het meehelpt om af te vallen

 129. ik gebruik het ook en het helpt zeker! gewoon twee keer per dag een scheut citroen sap door je water of 7-up doen en je zult van zelf zien dat je af valt :)

 130. Volgens mij is het zo dat citroen de maag verkleind en dat je dus sneller een vol gevoel hebt en dus afvalt!!
  Dus gewoon gebruiken die citroenen (vooral bij warm weer lekker door door het drink water)

 131. Tuurlijk helpt het met afvallen, punt 1 maakt Nostradamus duidelijk en punt 2 is dat citroenen je eetlust onderdrukken, combineer dat met roken en je hebt een superdieet. Maar geen ziel op deze aarde zal het je aanraden gezien het superongezond is.

 132. als je logisch na gaat denken helpen zuren fruiten met het afvallen en als eerste CITROEN, het is onzin al er gezegd word dat citroensap niet helpt met afvallen. Ik heb het goed gezocht op internet en boeken citroen helpt sneller met afvallen :evil:

 133. hoi, ik ben door behulp van citroensap in mijn water ook afgevallen, ik kocht gewoon zo’n flesje van een paar cent en dronk dit gedurende dag met veel water op, hielp mij zeker wel!
  groetjes :wink:

 134. ow wat raar men zeg je valt er sneller af omdat het vet cellen afbreek hmmmmm nou weet ik het niet ???of het zo is en of dat waar is wat men nou zeg?!

  • Vetcellen kun je niet afbreken. Ze worden enkel groter of kleiner.

  • Het zit zo, citroensap helpt direct na een maaltijd, het neemt het vet in deze maaltijd op, geen vet dat al gevestigd is. maar doordat er dus geen vet bijkomt worden oude voorraden aangesproken en val je dus toch af.

  • ha citroen is een tover middel ik gebruik het nu 9 weken ben al 11.5 kilo kwijt alleen door citroen sap verder eet en drink ik het zelfde het stimuleerd de darmen groeten en sucses

  • Beste, Ik woog in 115 kg. Na het gebruik van citroensap in 2 liter water + 2 citroencapsules per dag te nemen in 6 maanden is mijn gewicht omlaag gegaan: 88 kg (2013) en doel is 77kg. Dit heb ik natuurlijk gedaan onder doktersbegeleiding. De boosdoener is ook de voeding. Iik ging ook elke dag 3 uur gaan fitnessen met fitnesstrainer. Voorbereiding bij fitness is altijd 30 min want dan zijn alle spieren opgewarmd. Er komt meer bij kijken als je gaat sporten + diëten.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.