sexercise afvallen dankzij seksen

Sexercise: 5 tips m.b.t. seks & afvallen

Sexercise komt van de woorden ‘sex’ (seks) en ‘exercise’ (training). Sexercise is dan ook een vorm van seks om in conditie te blijven. Deze vorm van actieve gemeenschap en liefdesbedrijving kan positief uitwerken op:

 • Lichaamsgewicht (afvallen)
 • Lichaamsvetpercentage (vermageren)
 • Conditie & uithoudingsvermogen
 • Souplesse & flexibiliteit
 • Bloedsomloop (hart- & vaatstelsel)
 • Algehele lichamelijke gezondheid
 •  Mentale gesteldheid

Voordelen sexercise

Sexercise werd bedacht door kamasutra-visionair Jason Page. Sexercises zijn lichamelijke oefeningen die je doet tijdens de seks. Deze invulling van “het extreem actief bedrijven van de liefde” omhelst niet alleen lichamelijke oefeningen, maar ook een dieet en levensstijl waarbij de voordelen van seks voor je lichamelijke en geestelijke gesteldheid zo veel mogelijk worden uitgebuit. Sexercises omhelzen onder meer:

 • Training van de bekkenbodemspieren (kegel-oefeningen e.a.)
 • Conditietraining (zodat je langere vrijpartijen kunt volhouden)
 • Krachttraining (voor seksstandjes waarbij kracht vereist is)
 • Opbouwen van flexibiliteit (voor lastige standjes)
 • Verbeteren van de bloedtoevoer (voor een hardere & langdurigere erectie)

Sexercise werkt bovendien als een positieve spiraal: seks maakt fit, en wanneer je fit bent, heb je doorgaans meer zin in seks.

Sexercise & calorieën

Dat seks hand in hand kan gaan met afvallen en gewichtsverlies is een feit. Tijdens het bedrijven van de liefde verbrand je tot wel 300 kilocalorieën per uur. Dat komt omdat je hart, longen en spieren flink aan het werk worden gezet tijdens de seks. Het aantal calorieën dat je verbrandt is natuurlijk wel afhankelijk van de intensiteit waarmee je de liefde bedrijft.

Tips

De IJslandse seksuologe Dr. Yvonne Kristín Fulbright bedacht enkele tips om van seks een heuse work-out te maken. Haar 5 beste sexercise-tips zijn als volgt:

 • Stel 3 tot 5 keer per week een vrijpartij van ten minste 30 minuten tot doel.
 • Richt je tijdens de seks op gebruik van kracht, uithoudingsvermogen & flexibiliteit.
 • Blijf gefocust op de training; je kunt immers gemakkelijk afdwalen tijdens een sessie.
 • Varieer continu; dankzij afwisseling train je al je spieren. Bovendien blijven sexercises zodoende spannend en uitdagend.
 • Las desgewenst een pauze in tijdens een sexercise; ga na 5 of 10 minuten verder waar je gebleven was.

Sex is gezond!

Nog 7 redenen waarom seks gezond is…

Seks is niet alleen gezond omdat je lichamelijk actief bent en dus fit en slank blijft. Er zijn veel meer voordelen voor je gezondheid die je misschien nog niet wist. In dit artikel vind je 7 van die redenen waarom seks zo gezond is…

1. Je versterkt de spieren van je bekkenbodem

Met seks versterk je als vrouw de spieren van je bekkenbodem. Dit is erg gezond omdat je hiermee je blaas onder controle houdt en meer kunt genieten van seks.

2. Een orgasme verlost je tijdelijk van een verstopte neus

Stomen is een manier om je neusholte en luchtwegen vrij te maken en een verstopte neus tegen te gaan, maar wat dacht je van een orgasme? Een orgasme zorgt er namelijk ook voor dat je neusholte en luchtwegen tijdelijk open gaan staan waardoor je verstopte neus voor even verleden tijd is.

3. Seks verhoogt je immuunsysteem

Vergeet probiotica zoals Yakult, maar heb vaker seks. In tegenstelling tot speciale drankjes is bewezen dat minimaal één tot twee keer seks per week zorgt voor een verhoogt immuunsysteem. Dit komt omdat je door seks tot 30 procent van de stof immunoglubuline A aanmaakt, wat er weer voor zorgt dat je veel minder vatbaar bent voor verkoudheid en griep.

4. Seks zorgt er voor dat je beter slaapt

Tijdens sex maak je het hormoon oxytocine aan. Dit hormoon zorgt er voor dat je dieper slaapt. Slaap is een belangrijk onderdeel van een goede algemene gezondheid. Als je dus slecht slaapt, dan is het goed idee om vaker seks te hebben!

5. Seks helpt beroertes + hart- en vaatziekten voorkomen

Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen die minimaal drie keer per week seks hebben, 50% minder kans hebben op een beroerte en hart- en vaatziekten. Seks verlaagt je bloeddruk en het voorkomt aderverkalking; beide zijn belangrijke oorzaken van hartfalen en beroertes.

6. Seks zorgt er voor dat vrouwen langer leven

Vrouwen die genieten van seks leven gemiddeld twee tot acht jaar langer. Dit komt onder andere omdat je minder snel depressief wordt als je geniet van seks, maar ook en verlaging van je bloeddruk levert een belangrijke bijdrage. Overigens zijn er ook aanwijzingen dat mannen langer leven door regelmatig seks te hebben, dus je hoeft als man niet te treuren dat je een voordeel mist.

7. Minder stress door seks

Net als sporten zorgt ook seks voor minder spanning en stress. Dit komt voornamelijk door een verlaging van je bloeddruk en omdat je endorfine aanmaakt tijdens seks, een stofje in je hersenen die zorgt voor een plezierig gevoel. Ook zorgt seks er voor dat je tijdelijk aan iets anders denkt dan de problemen in je leven.

Heb jij aanvullende tips, adviezen, ervaringen, bevindingen, opvattingen of vragen ten aanzien van sexercise? Deel ze in een reactie hieronder!

Vrijen als gezond middel om af te vallen

Het woord lichaamsbeweging roept bij mij al snel visioenen op van eindeloos afzien en zweten op een hometrainer of een lange suffe wandeling met mijn schoonouders in het park. Mocht jij deze visie delen, dan heb ik erg goed nieuws. Lichamelijke oefening kan namelijk een heel stuk minder saai (en zelfs spannend) zijn!

300 calorieën verbranden per uur

Dat een goede vrijpartij niet alleen lekker is, maar ook nog eens ontzettend goed voor het verbranden van een flinke portie calorieën, zal voor veel mensen als muziek in de oren klinken. De liefde bedrijven is namelijk een activiteit waarbij het hart en de longen flink aan het werk worden gezet. Tijdens seks gebruik je al je spieren en verbrand je tot wel 300 calorieën per uur. Mocht je genoeg tijd hebben voor een 1-uur durend voorspel, dan is dat ook nog eens goed voor zo’n 100 calorieën.

Hoofdpijn is geen excuus

Een goede reden om je van seks te onthouden is er eigenlijk niet. ‘Ik heb geen zin want ik heb zo’n hoofdpijn’ is geen goed excuus om onder seks uit te komen. Seks is namelijk een natuurlijke pijnstiller. Tijdens het vrijen maken de hersenen het stofje endorfine aan, dat volgens Amerikaanse studies juist helpt tegen hoofdpijn. Ook worden er tijdens het vrijen stofjes aangemaakt die helpen tegen stress. Seks is dus een vorm van gezonde lichaamsbeweging die een positieve werking heeft op lichaam en geest. Er zijn dus genoeg redenen te bedenken om voldoende te sexercizen!

Lees ook ‘Erotisch eten: het 48-uur Super-Sexy Dieet weekend‘. En laat hieronder desgewenst een reactie achter!

4 reacties op “Sexercise: 5 tips m.b.t. seks & afvallen

 1. Pietjansnot ·

  Ik vond vooral het plaatje opwindend wat erboven staat. K zou t graag verder zien aflopen. xD

  Reageer
 2. Maaike ·

  aardig hoor

  Reageer
 3. Damian ·

  @ Onzin: Je zegt het volgende: ‘Er wordt beweerd dat tijdens seks er 300 Kcal worden verbruikt.’ Je bent zeker niet de allerslimste thuis? Er staat namelijk dat er tijdens een UUR seks TOT wel 300 kilocalorieën worden verbruikt. Dit is geen onzin, maar uiterst aannemelijk. Misschien dat je nog maagd bent, maar een uur seks is lang! ‘Tot’ geeft bovendien een maximum aan, dus 300 kilocalorieën per uur geldt voor mensen die uiterst intensief tekeergaan. De term ‘sexercise’ suggereert zelfs dat je seks hebt met als DOEL calorieën verbranden. Je moet dus niet op je dooie gemakje opa-en-oma-seks bedrijven. Er kan ook zeker geen sprake zijn van het verwarren van calorieën met kilocalorieën. Suggereren dat je “tijdens gewone seks tussen de 100 en 200 calorieën verbruikt” is pas onzinnig, want je verbruikt met gemak 100 calorieën met iedere stap die je zet. Denk in het vervolg na voordat je een ander zulk ongenuanceerd en ongefundeerd commentaar toeschuift.

  Reageer
 4. Onzin ·

  Dit artikel is ronduit onzin. Er wordt beweerd dat tijdens seks er 300 Kcal worden verbruikt. Mocht dit echt waar zijn dan zou je er inderdaad van afvallen. Helaas wordt hier weer gezondigd tussen Kcal en cal. 300 Kcal zijn 300 000 calorieën en geloof me, daar moet je al HEEL ERG VEEL seks voor hebben. Nee, tijdens gewone seks verbruik je tussen de 100 en 200 calorieën en dat is lang niet genoeg om enkel op basis hiervan af te vallen.

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.