als afvallen niet meer lukt

Afslanken lukt niet: 5 tips als afvallen niet meer lukt…

Soms heb je van die momenten dat afvallen niet meer lukt. Je bent al een aantal kilo’s kwijt, maar dan kom je op een punt dat je geen gewicht meer verliest. Waarschijnlijk komt dit doordat je lichaam gewend is geraakt aan het dieet dat je volgt en de lichaamsbeweging die je doet. Daarom hierbij 5 tips om het tij te keren en je motivatie weer op te krikken als afvallen niet meer lukt bij jou...

1. Niet zo veel sporten!

Nee, je droomt niet: het is goed om af en toe even een rustpauze te nemen. Als je een weekje rust neemt, kunnen je spieren herstellen en zorg je ervoor dat je lichaam niet te erg went aan het vele sporten. Als je na de rustpauze verdergaat met sporten, verbrand je weer veel meer calorieën. Als afvallen niet meer lukt, is een korte periode van relatieve passiviteit écht een aanrader.

2. Eet méér als afvallen niet meer lukt

Vooral nadat je enkele weken een dieet hebt gevolgd, is je stofwisseling ontzettend traag. Je lichaam wil namelijk zuinig met energie omgaan omdat er minder binnenkomt. Deze “spaarstand” is een van de belangrijkste redenen waarom afvallen bij veel mensen op een gegeven moment niet meer lukt.  Als je een week lang méér gaat eten, zorg je ervoor dat je stofwisseling weer sneller gaat werken. Variatie is de sleutel tot succes in dit geval!

3. Afvallen lukt niet… Eet minder!

Sorry, maar je kunt niet te lang méér eten dan voorheen, want dan vliegen de kilo’s er weer aan. Zoals hierboven al vermeld: variatie helpt heel goed. Bovendien moet je ook je eetgewoonten aanpassen aan je nieuwe gewicht. Je kunt dus niet ná een dieet verwachten dat je evenveel kunt eten als vóór het dieet om je gewicht stabiel te houden. Een slanker lichaam heeft minder calorieën nodig om zo slank te blijven.

4. Sport intensiever indien je niet afvalt

Het klinkt een beetje tegenstrijdig met de eerste tip, maar het punt is dat je alles een tandje zwaarder moet zetten. Je moet niet langer gaan sporten, maar juist meer weerstand instellen op bijvoorbeeld de hometrainer of de crosstrainer. En meer gewichten aan je halters hangen. Je lichaam went namelijk aan sport en op den duur val je bijna niet meer af met dezelfde inspanning. Als je krachttraining doet, is het verstandig om overal een paar kilo bij te doen. Als afvallen opeens niet meer lukt is het verhogen van je trainingsgewichten en -weerstanden een absolute must!

5. Verander je streefgewicht

Misschien werkt moeder natuur je tegen bij het halen van je streefgewicht, simpelweg omdat je lichaamsbouw oftewel lichaamstype het niet toelaat om een bepaald lichaamsgewicht te bereiken. Kijk vooral ook in de spiegel, want zeker als je veel aan het sporten bent, dan is het vaak moeilijk om een bepaald gewicht te halen. Van veel sporten krijg je namelijk spieren en die wegen behoorlijk mee. Meet sowieso je vetpercentage in de sportschool, want misschien gaat je vetpercentage wel omlaag, ondanks dat afvallen volgens je weegschaal niet meer lukt. Kortom: ga voor slank, niet voor licht! (bron)

Als afvallen niet meer lukt, dan kan dat een behoorlijke deuk in je motivatie opleveren. Hopelijk heb je daarom iets aan deze tips. Geef het ook zeker niet op! Weet jij nog een goede tip om gewicht te verliezen als afvallen niet meer lukt? Laat het weten in een reactie hieronder!

92 reacties op “Afslanken lukt niet: 5 tips als afvallen niet meer lukt…

 1. annemarie ·

  hoi allemaal, de beste manier om af te vallen is niet een dieet volgen, dat hou je een paar weken of hooguit een paar maanden vol. het gaat om de verandering van je levensstijl, eet gezond, brood, volkoren crackers, fruit, groente en beweeg. je hoeft echt niet fanatiek te sporten, maar ga gewoon een stukje wandelen of fietsen. april 2016 woog ik bijna 120 kilo, en nu, zo’n 7,5 maand later weeg ik 102. ik heb mijzelf gezond eten aangeleerd en dat is het belangrijkste, voor de rest van je leven. succes iedereen!

  Reageer
 2. Klara ·

  Nou ik vind het ten eerste totaal niet kunnen dat er zulke kleine kindjes reageren op forums als dit. Ik ben altijd erg benieuwd naar andermans berichtjes zodat ik misschien zelf wat kennis kan op doen maar ik lees echt schokkende dingen hier. Maar wat me nog erger verbaast is hoe zijn jullie al zo lang op je 12e? ik zie lengtes van 1.70 etc. Mijn tip naar te dikke kinderen van onder de 17 jaar, ga buiten spelen. Ik was als kind zijnde altijd een grote eter, althans als het ging om snoep en dergelijke. Ik speelde super veel buiten (tikkertje, verstoppertje, buskruit, belletje lellen & we verzonnen zat spelletjes zelf). Ik kwam geen gram aan en was echt dunnetjes toen. Dat terwijl ik op mijn 11e al ongesteld ben geworden en ik speelde tot aan zeker mijn 14e zo. Pas na mijn 14e doordat ik i.p.v. actief buiten spelen ging MSN’en kwam ik keihard aan. Woog toen 65 kilo terwijl ik 1.63 was. Dat is met de jaren flink verergerd, ik weeg nu namelijk 85 na talloze diëten gevolgd te hebben. Ga bewegen! Doe wat leuks met je schoolvriendjes/broertjes/zusjes/nichtjes. Ga een rondje wandelen met je ouders (5km hardlopen en 5km wandelen verbrand je evenveel kcal mee). Jullie internetten jezelf dood dus zoek work-outs op YouTube, volg zulke dingen op Instagram. Eet gezonder met je zakgeld, koop ’s voor de gein verse ingrediënten i.p.v. junkfood en ga lekker verantwoord koken en bakken met vriendinnen. Er is zoveel te doen voor een gezond gewicht, zeker op jullie leeftijd! En echt nogmaals, ik lees het al meerdere keren terug hier in andere reacties… GA NIET STOPPEN MET ETEN. Je bent nog een kind en je hebt voedingsstoffen keihard nodig voor school. Ik voel me al suf als ik op het werk zit met te weinig ontbijt in m’n maag. Laat staan op school.

  Reageer
 3. Mandy ·

  Hallo, Ik ben Mandy en ik ben 19 jaar. Ik ben 1,66 en weeg 64 kilo. Ik vind mezelf te zwaar en wil afvallen. Ik ben al een paar maanden goed aan het sporten en krijg metingen, maar ik vind dat ik nog steeds niet ben afgevallen. Ik let op wat ik eet en sport 3/4 x per week. Hoe kan dit?

  Reageer
 4. Fleur ·

  Hallo, Ik ben fleur, ik ben 16 en ik ben een obese. 🙁 Ik ben 160 cm en weeg 78 kilo. Ik ben al 5 kilo kwijt en dus super blij, maar ik eet al dagen niks en drink alleen koffie. Als ik opsta word ik erg draaierig en voelt het alsof ik ga flauwvallen, is dit een erg teken?

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Fleur, Dat is zeker een kwalijk teken; het zou kunnen duiden op uitputting/uithongering. Zodanig streng lijnen is bovendien NIET de manier om blijvend af te vallen omdat je je stofwisseling hiermee om zeep helpt. Ik denk overigens dat het niet verkeerd zou zijn om eens met iemand te praten over je eet- en gewichtsproblematiek, wellicht met je ouders, huisarts of iemand op school? Heel veel sterkte ermee! Groeten, Paul

 5. Gabuitenspeleninplaatsvanopafvalforumstehangenalsjerondde12bent ·

  Ik ben 3 maanden oud en wil graag voor 15.30 uur 5 kilo zijn afgevallen. Help me, in ben echt in paniek, heb me nog nooit zo rot gevoeld, denk zelfs over zelfmoord. Ik ben vies dik, aaaaaaaah!

  Reageer
 6. marcel lejeune ·

  Ik eet geen brood. Hoeveel aardappelen mag ik per dag hebben? Ben 170 cm lang.

  Reageer
  • manar ·

   En hoe oud?

 7. sweta ·

  ’t Is echt hinderlijk als je dik bent!

  Reageer
 8. Okeee. ·

  Hoi, Ik ben 11 jaar en ik weeg 48 is dat te zwaar of niet? want ik voel me nu daardoor ook wel onzeker, en als ik probeer af te vallen dan blijf ik toch wel een beetje snoepen… Help me?

  Reageer
 9. Okeee. ·

  owhja en ik ben 150 cm Lang!

  Reageer
  • iemand ·

   dat hangt ook een beetje van je lichaamsbouw af he, als je naar je bmi kijk ben je misschien een klein beetje te zwaar, maar meer dan 2 kilo zou ik zeker niet afvallen hoor! ik weeg zelf ook 48 kilo, ik ben 15 jaar en 160m lang

 10. Jo ·

  Twee jaar geleden ging mijn schildklier plotseling heel langzaam werken, allerlei onderzoeken achter de rug inclusief een echo. Mijn schildklier is erg verdikt en ik moet elke dag 3 Thyrax 0,025 mg per tablet slikken om de schildklier sneller te doen werken, helpt helemaal niks, kan wel janken. Ik had twee jaar geleden maatje 36 en woog 54 kilo nu 48/50, ben in totaal al 30 kilo zwaarder. Nog even en ik verhang mezelf boven het trapgat, ik walg van mijn lichaam!!! Ik eet heel weinig altijd al gedaan ben geen snoeper of drinker ‘alcohol’ beweeg meer dan genoeg, ik ben echt ten einde raad.

  Reageer
 11. Haley ·

  Tip: Vul een lege (omgespoelde) frisdrankfles met water en leg deze in de koelkast. Als je een glas koud water pakt, doe hier dan een paar citroensap druppels in! Wat ook helpt is bij de eten, komkommer en of sla. Vooral door komkommer lijk je eerder vol te zitten. Heb je echt heel erg veel trek en kun je de verleiding niet weerstaan om naar de kast te lopen? 1. Drink een groot glas cola light (niet te vaak); 2. Zuig op een ijsklontje; 3. Groot glas lauw water (wanneer de cola light de overhand krijgt); 4. Neem af en toe een rustdag. gun jezelf dat lekkere stukje chocola, een bakje chips of 1x de maand een vette snack. Ander houd je het nooit vol! Maar houd het dan wel beperkt. Niet elke dag! Succes iedereen! 😀

  Reageer
 12. 15 kg kwijt zonder honger. ·

  Hier een dieet waarvan je veel afvalt op een gezonde manier ZONDER HONGER. Benodigdheden: heel veel komkommers en tomaten, bruinbrood, appels, cola light / kristal klier / thee/ koffie / eventueel zoetjes. Bouillon soepgroente. Eet ’s ochtends één gewone / geroosterde bruine boterham zonder boter met tomaat of komkommer, en drink een glas water / cola light/ kristal klier, thee of koffie zonder suiker. Om elf uur eet je weer één gewone / geroosterde bruine boterham zonder boter met tomaat of komkommer, en drink een glas water / cola light / kristal klier, thee of koffie zonder suiker. Om half twee eet je weer weer één gewone / geroosterde bruine boterham zonder boter met tomaat of komkommer, en drink een glas water / cola light / kristal klier, thee of koffie zonder suiker. Rond half 4 komt het moeilijkste gedeelte van de dag, je krijgt honger en je wilt gaan snacken. Eet dan een appel. Als je weer honger krijgt kan je komkommer of tomaat gaan eten. De hoeveelheid maakt niet uit vooral niet van de komkommer want daar zitten weinig calorieën in. Drink lekker veel water / cola light / kristal klier, thee of koffie zonder suiker. Met het eten kan je eventueel eerst bouillon met veel groente eten om je maag te vullen. En schep weinig vlees en koolhydraten op, maar wees niet zuinig met de groente (behalve als er een kaassaus overheen zit. Zzo val je een kilo per 5 dagen af zonder honger. Zodra je honger krijgt kan je calorie arme dranken drinken of komkommer eten. suikervrije kauwgum werk ook. Dan heeft je mond iets te kauwen. Verdere snacks zijn niet toegestaan. Maar dat is ook niet nodig want je krijgt toch geen honger. Succes!

  Reageer
 13. huda ·

  Hey allemaal ik ben huda ik wil al 2 jaartjes afvallen ik ben 14jaar maar ik deed er niet ech wat aan , ik ben nu 1,63 en 56kilo ikwoog 59 ik ben 3 kilo afgevallen door weinig te eten het lukt wel maar ik voel me gewoon ergg te dik en onzeker:(

  Reageer
  • Madelief ·

   Ik heb n tip: je kan 4 kg per week verliezen doordat je ’s ochtends 1 boterham eet en in de namiddag 1 boterham en in de avond te minimaliseren. Als je tussendoor honger krijgt moet je water drinken dit hielp mij om in 7 weken van 66 Kg naar 38 kg te gaan.

  • Paul ·

   Beste Madelief, Het spijt me dat ik je op deze manier moet afvallen, maar dit klinkt in het gunstigste geval als een vergevorderde eetstoornis. Een lichaamsgewicht van 38 kilo is –voor kinderen ouder dan plusminus 11 jaar– in nagenoeg geen enkele denkbare situatie wenselijk. En mocht je 11 of jonger zijn, dan zou je absoluut niet om en nabij de 30 kilogram moeten willen afvallen! Al helemaal niet binnen een termijn van slechts 7 weken! Hoe dan ook is 2 boterhammen + een minimale avondmaaltijd een schrikbarend slecht dieet, met mogelijkerwijs verregaande (of zelfs gevaarlijke tot levensbedreigende) nutritieve en nutritionele tekorten tot gevolg… Dit dieet gaat verder dan een crashdieet en riekt naar een uithongeringsdieet dat als martelmethode door zou kunnen gaan. Nogmaals mijn excuses voor mijn crue en onomwonden taalgebruik, maar ik wil heel duidelijk maken dat niemand dit ‘dieet’ zou moeten willen volgen, aangezien het –zeker op de langere termijn– extreme gezondheidsrisico’s met zich mee kan/zal brengen. Ik weet niet hoe oud je bent, maar laat je alsjeblieft goed voorlichten door een volleerd arts of diëtist! Groeten, Paul

 14. Wendy ·

  Echt hoor! Die kleintjes horen dit eigenlijk niet te lezen! de reacties zijn nietszeggend en irritant… Jammer van zo’n goed artikel..

  Reageer
 15. zeurende pubers ·

  Ik kwam op deze site voor advies en ideeën. Het artikel is goed en dan scroll je naar beneden… Ik lees alleen maar verhaaltjes van zeurende kleine pubertjes van 12 tot 14 jaar oud die zicht te dik vinden. Hahaha ik zou zeggen, meiden speel wat meer op het schoolplein en met de vriendjes en vriendinnetjes na schooltijd! Jullie zitten teveel spelletjes te doen op die pc, ga lekker naar buiten en bezoek geen volwassen sites. Jullie tijd komt nog wel mocht het uit de hand lopen! Ik zoek wel even verder want hier schiet het dus niet op, jammer!

  Reageer
 16. Rosa ·

  Ik voel me nu echt rot door die kou. Ik ben 1m73 en weeg 60 kilo. Ik sport ontzettend veel, maar door de winter kan ik het niet meer zo goed. De kou maakt dat ik snel onderkoeld ben, en uit frustratie ga ik eten. Maar ik wil niet aankomen, want ik ben heel erg blij met het lichaam wat ik nu heb! Ik ben serieus in paniek, want ik weet niet meer hoe ik moet stoppen met die eetbuien! 🙁 Misschien sport ik te veel, en is m’n lichaam uitgeput waardoor ik als tegenhanger energie in voedsel ga zoeken?

  Reageer
 17. Demi ·

  Ik ben te dik en niks helpt oké, ik ga mijn ouders niet vertellen dat ik wil afvallen maar 10 kilo kan ik wel kwijtraken 13 jaar 45 kilo.

  Reageer
 18. Anoniem ·

  Ik vind dit heel erg om te lezen, meisjes van 11, 12, 13 en 14… die al zo bezig zijn met afvallen maar ook niet door hebben waar ze mee bezig zijn. Ik heb anorexia en ik zal je zeggen, dat wil je niet voor je lol. Hou alsjeblieft op met deze rare verhalen. Afvallen is niet iets wat leuk is en een grote grap, voor mensen met overgewicht kan het een hele (heftige) strijd zijn, daarnaast voor mensen met anorexia ook om hier tegen te vechten. Meisjes, jullie zijn mooi en goed zoals je bent. Een gezond gewicht is tussen de 20 en 25, als je daar onder zit zul je problemen krijgen, ziek worden, de hele dag op bed liggen, niet meer kunnen lopen, het koud hebben, beharing krijgen omdat je lichaam het koud heeft, je school loopt in de soep, je kunt geen vrienden blijven houden, geen vriendje, niet uitgaan… Geen normaal leven opbouwen. Denk na waar je mee bezig bent en als je je onzeker voelt, ga daar iets aan doen. Daarnaast is het als je tussen de 10 tot 20 bent nog helemaal niet vreemd als je onzeker bent, dat komt vaak later vanzelf goed. En ja, je wordt iets zwaarder, je wordt nu eenmaal vrouw. Ben er trots op! 🙂

  Reageer
 19. Iris ·

  ik ben al een paar weken niet of weinig aan het eten ik val in een week 7 kilo af ongelofelijk en het helpt echt moet je ook proberen

  Reageer
  • Barbara ·

   Dit is toch niet slim, niet eten?! Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig! Helemaal als je in de groei bent. Eet gevarieerd, gezond en (vaak) genoeg! En beweeg lekker! Wees actief, ga fietsen, touwtje springen, een team sport doen, hardlopen met vriendinnen. Zorg dat je na het sporten genoeg eiwitten binnen krijgt. Eet veel groenten en zorg dat je geen honger hebt, eet meerdere keren per dagje, kleine porties, dan zul je ook niet zo snel slecht gaan snacken. Neem lekker een appel, banaan, komkommer, paprika, tomaatjes, geroosterde kikkererwten, een handje nootjes, avocado, drink veel water, geen frisdranken en probeer zo vroeg mogelijk op de dag al groenten te eten. Dus niet pas bij het avond eten. Probeer eens een salade met avocado en rode biet of maak een omelet met champignons en paprika. Ontbijt goed en gezond. Muesli met fruit en kwark of havermout met kokosrasp, blauwe bessen en kaneel, heerlijk! Er zijn zo veel leuke websites met de lekkerste recepten! Kun je gelijk leren koken 🙂 VoedzaamEnSnel.nl… UitPaulinesKeuken.nl… RrensKroes.com… Maar het allerbelangrijkste: maak er geen probleem van! Geniet van actief zijn en van lekker eten. Let op de balans! Succes en geniet!

 20. Fotografe ·

  Hallo, Ik ben 20 jaar en 1.76 m lang. Ik heb mij al een tijdje niet gewogen. Vroeger woog ik altijd rond de 60 tot 65 kilo. De laatste keer dat ik mij nu woog was ik 76 kilo en ik heb het gevoel dat ik alweer wat aangekomen ben. Nu ben ik sinds vorige week begonnen met ’s ochtends sporten, maar ik ben al maanden bezig met minder snoepen, en niet meer ’s avonds eten na 21:00 uur. Ik fiets al het hele jaar naar mijn werk, dat is een half uur fietsen. Dus een uur per dag. Ik hoop dat het ’s ochtends sporten helpt, maar tot nu toe heb ik het idee dat ik alleen maar dikker wordt. Ik hoef niet eens super veel af te vallen, ik wil gewoon een maatje 38 lekker vinden zitten, ik neig nu al naar de 40, soms 42… Ik las hier iets over de anticonceptiepil, maar door de pil blijf je toch niet dikker worden lijkt me? En als je de pil door slikt, heeft dit dan ook effect op gewicht? Ik lees overal dezelfde tips maar tot nu toe helpt nog niks, iemand nog met een tip die mij echt gaat helpen?

  Reageer
 21. Hlalia ·

  Ik ben 18 jaar oud. Mijn lengte is 1.60 ongeveer. En ik weeg 72 of 71 rond die getallen. Maar het lukt me niet om af te vallen. Iemand tips?

  Reageer
 22. haaai1 ·

  Haai ik ben 12 en een half jaar en ik weeg 62 kilo en ben 1,70 lang ben ik nou eigenlijk dik xxx

  Reageer
 23. blablablah ·

  Hi allemaal, Ik ben een meisje van 12,5 jaar oud. Ik ben ongeveer 1.65 met een gewicht van 85 kg. Ik was het zo zat dat ik gewoon erg goed ging opletten. Ik sliep telkens op tijd. Ik stond om 06:00 uur op, ging een halfuur hardlopen en daarmee verbrandde ik tussen de 150 en de 200 kcal en daarna ging ik lekker gezond ontbijten. Ik dronk elke dag tussen de 2,5 en 3 liter water per dag. Ik ging telkens om 15:45 45 minuten hardlopen en daarmee verbrandde in tussen de 250 en 300 kcal. Ik at gevarieerd. Ik at telkens lekker veel fruit. Ik gebruikte bijna geen vet, alleen soms een klein beetje op m’n brood. Ik at en dronk niks zoets. 🙂 Zo hield ik het maar 11 dagen vol. Eerst waren dat er maar 4. Maar helaas, zonder succes!!! Oh god! Ik ben dus zo gestrest! Ik was erg gemotiveerd, dacht telkens positief na maar niks hielp? Hoe moet ik dan in godsnaam afvallen? Ik wil 20 tot 25 kg afvallen! Iemand tips? 🙁

  Reageer
  • blablablah ·

   Dat is toch een gezonde manier om af te vallen?! Weken daarvoor deed ik ook pogingen om af te vallen, en daarmee viel ik al in 2 dagen 4 kg af! en dat al 2x! Waarom lukt het nou niet meer dan?!

 24. kautar ·

  Ik wil graag afvallen ik ben 1.65 lang en weeg 67 kilo. Ik ga volgende maand naar Miami en wil zeker 7 kilo afvallen. Ik drink nu 20 kruiden thee zonder suiker en ga vanaf nu thuis Zumba doen en springtouwen. Ik hoop dat dit helpt. Ik hoop dat jullie nog wat tips voor mij hebben. Zie niet echt serieuze reactie. Bedoel slanke mensen die willen afvallen kunnen beter op de forum van parnassia (sorry hoor)…

  Reageer
 25. Hovannes ·

  Kan iemand me a.u.b. helpen want ik moet echt snel afvallen, ik ben 12 jaar, ik ben 1.70 en ik weeg 85kg, ik baal ervan, ik heb echt weinig conditie, kan iemand me a.u.b. helpen om snel af te vallen en conditie te krijgen???

  Reageer
  • Amber ·

   Je kan bijvoorbeeld een schep minder patatten nemen en meer groenten en 1 stuk vlees, als je een hond hebt kun je er elke dag mee gaan wandelen (doe ik ook en af en toe 100 meter lopen met je hond helpt ook). Je kan touwtjespringen, fietsen, buikspieroefeningen doen (10 of zo om te beginnen)… En na een tijd zul je het wel merken, blijven volhouden en laat de koekjes en snoepen staan, oké eentje kan geen kwaad, maar denk dan terwijl je het eet of het echt wel nodig is om dat koekje op te eten. 😉 I hope you got it!

 26. Jezus ·

  Ik moet zeggen ik heb goed gelachen om jullie reacties! En van lachen val je af + train je je buikspieren… Ik dank jullie, al 20 calorieën minder!!!

  Reageer
 27. Laura D. ·

  Hallo iedereen, Wat mij echt opvalt is dat de meerderheid die hier hulp wil allemaal maar 13 of 12 jaar oud zijn! Toen ik zo oud was, en ik ben nu 17, was ik nu eenmaal ook wat molliger. Maar normaal gezien groei je nog en een paar jaar erna was ik zo mager als een plank! Jullie moeten nog niet diëten je zal nog wel groeien, geloof mij maar gewoon! 😀 Op mijn leeftijd is het iets normaler om te willen diëten. 🙂 Het is bij mij namelijk overduidelijk dat ik vrouwelijk ben, maar zo ben ik nu eenmaal gebouwd en dat is zelf aantrekkelijker bij mannen! ^^ Hehe xx

  Reageer
 28. Amber ·

  Ik voel me echt niet goed in men vel. K ben gewoon veel te dik! Pfff, k heb mega nijg eetbuien, soms kan k het stoppen maar soms is t gewoon ik eet graag mer k wil vermageren en t lukt niet. 🙁 Help mij!!!

  Reageer
 29. Jessie ·

  Ik ben nu sinds vorige week woensdag bezig met lijnen, simpelweg omdat ik een lippiercing nam waardoor ik alleen maar vloeibaar kon eten. Inmiddels is die lippiercing alweer weg, maar het lijnen bleef. Door vloeibaar te eten val je namelijk echt af! Ik ben 5 kilo in een week kwijtgeraakt! Alleen nu ben ik op het punt waarop er dus niets meer afgaat… 🙁

  Reageer
 30. Jenanne ·

  Hooi, Ik ben Jenanne en ik ben 33 jaar. Weeg nu al 68 kilo en ben 163 cm lang!!! Dat is toch niet normaal? Ik wil elke dag weer beginnen alleen het lukt maar nooit. Ik ben in een paar maanden tijd 8 kilo aangekomen, ik haat mezelf echt ik ben moddervet! Heeft iemand tips hoe ik het op een dag echt is kan volhouden? Ik wil heel graag naar de 58 kilo.

  Reageer
 31. Jenanne ·

  ik ben trouwens 13 jaar oud,

  Reageer
 32. boeie ·

  Over mij: – 11 jaar oud; – 85 kilogram; – 1.65 cm… Dus, HELP!!!

  Reageer
 33. Debbie (een dik wijf ) ·

  Kan iemand me helpen?! Ik ben 13 ik ben 1.73 lang en ik weeg 60 kilo heel er dik dus! 🙁 Ik heb al heel wat gedaan ik doe zelf 2 sporten kickboksen en volleybal en ik moet 7 km naar school fietsen maar ik val niks af help! 🙁 Groetjes, Debbie

  Reageer
 34. Ikke ·

  Ik ben 152 cm lang en weeg 62 kilo… Ik ben in totaal al 12 kilo afgevallen!!! Nu stond ik pas een paar weken op 63 en heb ik een week rust gehouden dus niks sporten niks gezond eten, week erna ben ik weer begonnen en viel ik in een week dus 1 kilo af nu zijn we 2 weken verder en sta nog steeds op 62 kilo, dus val ik weer niks meer af… Dit artikel helpt maar 1 week en dan weer niet… Terwijl ik 3x per dag gezond eet en 3x tussendoortjes pak in de vorm van fruit, Evergreen enz… En ik doe 3 a 4x per week een uur aan sport!!! Ik wil graag nog 12 kilo afvallen, maar als het nu al niet meer lukt, wat moet ik doen dan??? Ik wil sowieso een goed BMI hebben en daar moet ik al 57 voor wegen, het lukt gewoon niet meer en nu???

  Reageer
  • Laynetje ·

   Ik heb met verbazing zitten lezen echt. Wat zijn er toch veel mensen geobsedeerd door hun lichaam en allergisch voor mooie vrouwelijke rondingen, en voor de goede orde BMI heeft niks met je werkelijke gewicht of lichaamsvorm te maken, ’t is een rekenschema, en berekent niet je vetpercentage en vocht die je vasthoudt etc. Het beste is met een meetlint meten en het help als je eerst jezelf respecteert, dat je jezelf goed vind zoals je bent. Doe je dat niet, dan ben je als je bent afgevallen nog niet blij want je vind jezelf dan nog steeds te dik, omdat het beeld wat je van jezelf hebt in je hoofd niet overeen komt met de werkelijkheid en creëer je eetstoornissen, en je hoeft niet super slank te zijn om er goed uit te zien, een mooie persoonlijkheid en er goed verzorgd uitzien, doet ook al heel wat! Veel succes met je zelfbeeld veranderen! Groetjes, Laynetje

 35. anneke ·

  Jullie moesten je schamen! Mensen die zwaarder zijn (en dan bedoel ik echt zwaarder) zouden een moord doen voor zo’n lichaamsgewicht als jullie hebben. En dan lopen jullie te klagen dat je met 47 en 52 kilo te zwaar bent… Denk dat jullie beter een psychiater kunnen gaan bezoeken dan een website voor afvallen…

  Reageer
  • Meisje ·

   Da’s een goeie!

 36. demi ·

  Hallo, Ik vind mezelf echt te dik ik ben namelijk 1.63 en ik weeg 52 kilo! Echt ik voel me zo dik! Wat moet ik hieraan doen?

  Reageer
  • M'etje ·

   Sorry dames, maar sommige dingen hier gaan echt te ver. 1.63 en 52 kilo dat is een goed gewicht, zelfs nog iets te licht. Het gaat hier werkelijk waar echt helemaal nergens over. Jullie moeten inderdaad gewoon in therapie gaan om te vragen waar het aan ligt waar dat door komt dat je zo er over denkt. Wat vinden jullie er dan van als jullie iemand zien die misschien wat kilo’s te dik is? Is dat vies? NEE! Is dat gek? NEE! Is dat vrouwelijk? JA!

 37. ben ik de enige die normaal denkt? ·

  Lieve mensen, Hoe kun je jezelf nu dik noemen als je onder de 60kg weegt!!! Heb je je BMI wel eens uitgerekend? ik ben zelf 27 jr 1.65 en weeg 75 kg. Natuurlijk is dat iets te zwaar en moet ik wat afvallen. Maar ik ben absoluut niet dik! Get real, please! je hoeft niet af te vallen als je 1.75 bent en 56 kg weegt. Het probleem zit hem niet in je gewicht maar in je gevoel voor eigenwaarde dat verander je niet door af te vallen maar door jezelf te accepteren zoals je bent. Je zult ervaren dat je niet gelukkiger bent wanneer je nog magerder bent… ZUCHT… Misschien komt wijsheid dan toch echt met de jaren!

  Reageer
 38. isabela ·

  Jolanda wat wil je gaan wegen ben gek of zo je weegt al weinig je moet juist gaan aankomen gek.

  Reageer
  • Someone ·

   Misschien is ze kort? En waarom letten mensen zo veel op elkaar?! Als je weinig eet dan eet je maar weinig bemoei je er niet mee… -.-

 39. jolanda ·

  Hoi! Ik ben 14 jaar en weeg ongeveer 47 kilo. Wat je ik er aan doen om 44 te gaan wegen? Groetjes, Jolanda

  Reageer
  • demi ·

   Jij bent echt gek je bent hartstikke licht!!!

  • Debbie (een dik wijf ) ·

   Doe is ff normaal ik ben 13 en weeg 60 nou wat een verschil jij bent licht!

  • Meisje ·

   Niet doen. Ik ben 13 en weeg 65 kilo, ben 170 lang, dus nog niet te dik, k weet niet hoelang jij bent!

 40. Anoniemm ·

  Hei mensen! Klopt ’t dat je zwaarder word als je ongesteld moet worden? Ik woog vorige week nog: 57,1 kilo. En nu weeg ik: 59,4 kilo. Ik heb niets veranderd qua eten… Ik voel me er niet lekker bij en heb vandaag: water + cracker op als ochtendeten en als middageten alleen het eiwit van een klein ei. Is dat te veel? 🙁 Ik voel me zo dik! Graag een reactie als dat kan… Gr. meisje die zich zo enorm dik voelt!

  Reageer
  • Anna ·

   Ja dat klopt. Geen zorgen!

 41. bas ·

  Ik heb nog een tip probeer om de 2 en halve uur te eten want, als je iets op heb verbrand je lichaam 2 en halve uur lang, probeer ook veel bruin brood te eten, daar kun je goed van veteren, hiermee val je vast wel een paar kilo’s af. De Wii Fit Plus is ook een hulpmiddel.

  Reageer
 42. mada ·

  Hoi, Ik ben in 6 weken tijd 6 en een halve kilo afgevallen en nu al weken niks meer. Hoe komt dat en wat kan ik er aan doen wat er moet nog wat aantal kilo’s af bij me? Gr. Mada

  Reageer
 43. Kim ·

  Hey mensen beste afvaltips die voor mij super goed hebben gewerkt! 1. Roken als een ketter en veel water drinken; 2. Naar de sportschool en alleen fruit eten en volkorenbrood; 3. Enkele dagen in de week plannen om op een lege maag alcohol te gaan drinken en dan uitkotsen… Ben 4 kilo in 2 weken tijd afgevallen… Challazzz

  Reageer
  • melanie ·

   Opzouten met je tip 1… Een ander niet het roken aansmeren omdat je wat te zwaar bent!

  • iemand ·

   Sorry maar Kim… Ik vind je best wel dom, dat zijn echt onzintips waarom kom je op dit forum? Omdat je mensen aan de sigaret en aan alcohol wil helpen? Als die dingen voor jou helpen, leuk voor je! Erg fijn, maar ik denk dat mensen niet op die manier (moeten) willen afvallen. Ik denk eigenlijk dat jij daar de enige in bent…

  • Lilly ·

   LOL nee tip 3 kan nog wel! 😀

 44. snoozer ·

  Ik heb diabetes type 1 mijn hele leven al, maar de laatste paar maanden ben ik verwisseld van type insuline. Mijn suiker is nu echt stabiel, maar ik val niet af. Ik ben ook veel dikker dan vroeger, maar ja. Ik wil ook graag afvallen (ben 1.61 en 73 kilo) maar het gaat erg langzaam en moeizaam. Ik begrijp verder ook wel dat mensen zich onzeker voelen, want het enige wat ik maandenlang van mijn omgeving heb gehoord is wat is er aan de hand, wat ben je dik en ik krijg ongevraagde dieettips. Hier wordt je ook niet echt vrolijk van. Het voordeel van dit alles is misschien wel dat je een sterker persoon wordt. Blijf sporten en neem genoeg rust, is mijn tip voor de mensen die willen afvallen en durf kritisch te kijken naar partners die teveel op je gewicht letten. Groetjes, Snoozer

  Reageer
 45. Melanie ·

  Op de spelfouten na haalt Lis me de woorden uit de mond…

  Reageer
  • M'etje ·

   Bij mij ook… Wat vinden jullie er dan van als jullie iemand zien die misschien wat kilo’s te dik is? Is dat vies? NEE! Is dat gek? NEE! Is dat vrouwelijk? JA!

 46. Lis ·

  Geweldig dat jullie allemaal van die enorme complexen hebben. Blijkbaar hebben jullie geen zelfvertrouwen. Als ik jullie was zou ik daar eerst aan gaan werken, zodat jullie sterke en gelukkige vrouwen kunnen worden waar anderen naar op kunnen kijken. Dit zal niet gebeuren als jullie mager zijn en geen uitstraling hebben. Ook belangrijk om nu te weten is dat door alle hormonen die nu actief zijn in jullie lichamen, je lichaam anders reageert dat je misschien wilt. Door zwaar te gaan lijnen verstoren jullie die en krijgen jullie later lichamelijke problemen. Kortom: leef gezond, sport regelmatig, wees gelukkig met jezelf en je zult zien dat je over een paar jaar een prachtig lichaam zal hebben. En een persoonlijk bericht voor dikkerdje, als een man nu al moeilijk gaat doen over je uiterlijk, wordt dat in de toekomst alleen maar erger. Dit soort mannen hebben geen respect voor vrouwen. dus dumpen! En hou je ogen open voor een iemand die jou wel respecteer en die jij ook respecteert.

  Reageer
 47. Melanie ·

  Hoi mensen, Ik vind dit allemaal nogal zielig klinken en ik hoop dat het niet serieus is…? Laura… jij bent echt niet te zwaar. Ik ben ook 1.76, 20 jaar en 59 kilo. Ik vind dat ik eruit zie als een fotomodel en niks te klagen heb. Het enige wat jij nog mist als 15-jarige is waarschijnlijk een iets dikkere kont en vrouwelijke vormen. Dus over drie jaar weeg jij ook alleen maar zwaarder, en dat is niet erg! 1.76 is best lang, dus dan mag je dat wel wegen. Als je bang bent dat je teveel aankomt, moet je niet minder gaan eten… Hebben jullie het artikel wel gelezen eigenlijk? Al die tips kloppen! Ik eet gewoon gezond, weinig vet en zoetigheid, veel groente fruit en heel veel brood, wel zes boterhammen per dag. Ik weeg al mijn hele leven weinig en iedereen vindt me dun en vraagt zich af welk dieet ik volg. Geen! Trouwens, ik weet niet hoeveel er van jullie aan de pil zijn, maar ik heb wel gemerkt dat ik echt geobsedeerd ben geraakt van eten door de pil. En al mijn vriendinnen ook, dus houd dat in je achterhoofd en laat je niet overhalen om te vreten. Denise: jij moet gewoon gezond gaan eten. Misschien zul je er eerst van aankomen, dat hangt er vanaf hoeveel je nu eet. Sport twee keer in de week, maximaal drie, maar zeker niet teveel. Het patroon dat je jezelf aanmeet, moet je de rest van je leven volhouden als je dun wilt blijven. Daarom sport ik ook maximaal twee keer in de week; ik heb wel meer te doen. En verder moet je gewoon overal met de fiets of lopend naar toe gaan. Niet altijd in de auto stappen of pappie bellen of hij je komt halen. Dit kan een hoop schelen op jaarbasis… Succes!

  Reageer
 48. Denise ·

  Hey ik ben 1.65 en weeg 65 kilo ik wil minder wegen hoe kan ik dat het beste doen zonder dat niemand het door heeft? Alvast dank je voor het antwoord!

  Reageer
 49. laura ·

  Hoi. Ik wil afvallen. Ik ben 1.76 15 jaar en 57 kilo veel en veel te zwaar. 🙁 Alleen als ik niks eet hoor je steeds mijn maag knorren en het gaat niet weg. En ik heb het vaak koud…

  Reageer
  • Debbie (een dik wijf ) ·

   Hey Laura, Dat heb ik ook ik ben ook 1.76 en ik weeg 60 kilo. 🙁 En dan ben ik ook nog 2 jaar jonger dan jou. 🙁 Als ik niks eet dan gaat mijn maag knorren en ik heb het ook heel vaal koud mijn handen worden soms zelfs blauw en dan krijg ik ze niet warm.

  • iemand ·

   O.m.g. waar hebben jullie het over??? Laura en Debbie? Jullie zijn vet lang en wegen maar 60 en 57 kweet echt niet wat je daar verkeerd aan vind, ik ben 1.73 en 56, t slaat echt nergens op joh! 😀 Da is echt niet te dik hoor!

  • MissPierce ·

   Ik ben zelf 13, bijna 14. Ben ook 1.76, en weeg ook 57 kilo. Mijn moeder heeft me naar een GGD-arts gestuurd en die heeft gezegd dat ik te licht was (ik zat drie kilo onder het gemiddelde). Dus maak je alsjeblieft geen zorgen, ik ben twee jaar jonger en dus is het voor jou helemaal te licht. Trouwens, je geeft het zelf al aan eigenlijk; je hebt het vaak koud. En wie gaat er nu op een dag niks eten? Dat werkt alleen maar tegen je! xx — MissPierce

 50. dikkerd ·

  Kan iemand me a.u.b. helpe ik moet dringend afvallen, m’n vriendje zegt het ook al. 🙁 Maar ik hou een dieet maar paar dage vol? Wat moet ik doen?!

  Reageer
  • Barbara ·

   Dat vriendje zou ik direct dumpen. Hij zou samen met je moeten gaan fietsen, rennen, sporten en andere leuke actieve dingen doen in plaats van tegen je te zeggen dat je te dik bent!

 51. laura ·

  Ik ben 1.76 lang en gewoon 56 kilo en 15 jaar oud. Hoezo dik?! 🙁 Als je veel minder gaat eten gaat het sneller! 😉

  Reageer
 52. I.M ·

  Ik eet gezond, sport 3/4 keer per week maar val NIKS af… wat is mijn probleem dan? ook eet ik niet te veel of te weinig. Variatie is het ook niet want elke dag eet ik iets anders en elke 2/3 weken krijg ik een nieuw sportschema… 🙁

  Reageer
 53. miranda ·

  Ik ben het ook goed zat ik ben al 3 jaar flink op dieet en toch vliegen de kilo’s er aan ook de diëtiste vind dit vreemd ik sport elke dag en toch ben ik moddervet ik baak hier zo van ook ik denk wel een aan om te stoppen met eten…

  Reageer
 54. jennifer ·

  Ik heb overwogen om een week niet te eten maar dan vraag ik me af hoeveel ik dan vermager weet iemand dit en ik wil niet zo’n mensen die zeggen je wilt alleen maar aandacht en zo je ben t zielig en van al dat gezever dat is mijn vraag niet! Hoeveel val ik af als ik een week niet eet?

  Reageer
  • van Wanroy ·

   Jennifer, Je zal niks afvallen, misschien 1KG! Verder ben je dan alleen maar kribbig, moe en ongelukkig en je zal je niet kunnen concentreren, en waarvoor? helemaal niks. Het enige wat je je zelf aan doet met niet eten is je lijf slopen! Geloof me, ik kan het weten! Als je echt een paar kilo’s kwijt wilt, zou je gewoon even naar je gym leraar(es) moeten gaan en het aan hem/haar vragen wat voor jou de beste oplossing is! Sterkte!

 55. tacobreath ·

  Hoi hoi, Door minder te eten & te snoepen ben ik 7 kg afgevallen, ik ben twaalf jaar ben 1.63 en weeg 54 kg. Is dit mijn ideale gewicht? Ik zou eventueel nog 2 kilootjes willen afvallen!!! xx 😈

  Reageer
 56. 19 jarige ·

  Kan iemand mijn helpen? Ik ben 1,63 en weeg 80 heb altijd 65 gewogen. Maar ik weg nu in 6 maanden 80 ik doe er alles aan maar mijn gewicht daalt maar niet. Ik voel me zo ongelukkig en gewoon niet mezelf ik heb van alle diëten gevolgd niks werkt en zie maar geen voor uit gang ik hardloop ik dans ik doe er alles aan wie heeft er tips? Groetjes, een 19-jarige

  Reageer
 57. jemoeder. ·

  Ik weeg 58 kilo. Ik ben 13 jaar. Ik ben 1.65 ongeveer groot. Hoe zwaar kun je zijn? 😳

  Reageer
  • chantal ·

   Wahahaha laat me niet lachen! 😛 Ik ben 12 jaar. C.a. 1.65m. En… c.a. 85 kg…

 58. san ·

  Haha ja dat kan je dus niet menen… hahaha wat een onzin, dat eet een gezond mens niet op een dag… is gewoon g#l@l natuurlijk… Ik neem het niet serieus i.i.g.

  Reageer
 59. dian ·

  ’s Ochtends 3 cheeseburgers met chocomelk. ’s Middags hetzelfde. ’s Avonds meestal MacDonalds of pizza…

  Reageer
 60. Zena ·

  @Dian: Het is misschien niet wat je wilt horen, maar je eet waarschijnlijk toch te veel voor de dingen die je doet. Maar nu weet ik geen details over jouw voedingspatroon dus ik kan het ook niet heel erg goed beoordelen. Misschien kun je meer informatie geven? Groetjes, Zena

  Reageer
 61. Dian ·

  Ik sport behoorlijk veel op maandag 1 uur streetdance op dinsdag 2 uur gogo dance op donderdag 2 uur gogo dance en daarna nog 1 uur stijldansen ik ga elke dag met de fiets naar mijn werk en nog wil het niet lukken… ik wordt alleen maar zwaarder en ik blijf het zelfde eten… hoe los ik dit op want ik wordt er niet echt vrolijk van!

  Reageer
  • Barbara ·

   Als je veel sport, ontwikkel je spieren, die wegen meer dan vet. Dus niet op de kilo’s letten maar op je vorm en of je gelukkig bent! Wat zegt zo’n getalletje op de weegschaal nou? Blijf lekker dansen en fietsen en heb er plezier in. Eet verder gewoon genoeg en gezond, veel groenten en water en gevarieerd! Have fun!

 62. Nina ·

  Stoppen met eten is nooit goed Kim! Je lichaam is net een auto, het heeft brandstof (=voedsel) nodig om je lijf te laten functioneren. Laat gewoon al het zoetigheid staan en je zult verschil merken!

  Reageer
 63. Thes ·

  Wow Kim, niet gaan stoppen met eten meisje, dat werkt nooit goed. Gewoon veel water drinken, veel groenten en lekker bewegen! Oh en een tip: niet te veel achter de pc zitten! 😉 Maar ga naar buiten… 😛 Succes!

  Reageer
 64. kim ·

  Ik denk dat ik gewoon ga stoppen met eten… ik vind het zooo erg dat Ik zooo dik ben…!!!

  Reageer
  • david ·

   Ja zo denk ik er ook over niet meer eten ik weet het gewoonweg niet ben al 2 volle weken aan sporten intensief laten we zeggen per dag eet ik 1200 Kcal ik verlies 220 kcal met sporten en toch bijkomen please!!! SHOOT ME!!!

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.