Supersize vs Superskinny

Supersize vs Superskinny: tv-programma over afvallen!

Supersize vs Superskinny, wellicht ken je het allang, maar ik had er nog nooit van gehoord. Ik kwam een paar filmpjes om Youtube tegen en heb ze met tegenstrijdige gevoelens zitten bekijken. Verwondering en ongeloof streden om voorrang. Supersize vs Superskinny is een televisieprogramma van het Britse Channel 4 waarin o.a. de nieuwste dieetmethodes worden getest.

Daarnaast worden er interviews over lichaamsgewicht afgenomen bij controversiële figuren binnen de mode- en filmindustrie. Het merkwaardigste van Supersize vs Superskinny is het item waarbij iemand met zwaar overgewicht en iemand met ernstig ondergewicht met elkaar in aanraking komen en vijf weken lang moeten switchen van dieet.

Allereerste aflevering van Supersize versus Superskinny seizoen 1:

Kijk hier alle afleveringen van Supersize versus Superskinny terug via Youtube.

Supersize vs Superskinny is confronterend

Supersize versus Superskinny bewees dat extreem zwaarlijvige mensen en graatmagere mensen veel van elkaar kunnen leren. Dr. Christian Jessen en presentatrice Anna Richardson presenteerden de afgelopen twee seizoenen van het populaire televisieprogramma. Supersize vs Superskinny betreft een confronterende weergave van alle mogelijke problemen met betrekking tot voedsel. Alles wordt aangegrepen en onderzocht, van eetstoornissen tot morbide obesitas en van extreme diëten tot ingebeelde lelijkheid. (bron)

Moddervet versus Graatmager

Een van de items betreft een confrontatie tussen dik en dun. Beide personen hebben een obsessieve relatie met eten en wisselen onder begeleiding van Dr. Christian Jessen vijf weken lang van dieet en eetgewoonten. Ze worden gedurende die tijd samen in een kliniek ondergebracht en degene met ondergewicht neemt het dieet over van iemand met overgewicht en vice versa. Vervolgens staan ze allebei 12 weken lang onder medische supervisie en tot slot wordt hun nieuwe gewicht bekendgemaakt.

Supersize vs Superskinny Seizoen 6 – Aflevering 1 (S06E01):

Klik hier voor een volledige afspeellijst op Youtube van Supersize vs Superskinny

Supersize versus Superskinny: amusant, heftig & zeer schrijnend

Anna Richardson probeert de extreemste diëten ter wereld uit en gaat na hoe je het ultieme Hollywood-lichaam krijgt en wat de allerbeste bilspieroefeningen zijn. Ze volgt jonge vrouwen die worden behandeld voor anorexia nervosa en probeert zelf een SmartLipo-behandeling die faliekant misgaat. Niet alleen de deelnemers, maar ook de kijker wordt met de neus op de feiten gedrukt. Al met al: amusant, heftig en zeer schrijnend.

Heb jij Supersize vs Superskinny weleens gezien? Wat vond je van dit tv-programma over afvallen, diëten, afslanken en gewichtsverlies? Laat hieronder je reactie achter!

3 reacties op “Supersize vs Superskinny: tv-programma over afvallen!

 1. Jenneke ·

  Erg leuk programma, echt de moeite waard om te kijken!

  Reageer
 2. Soraya ·

  Echt heel jammer dat Supersize vs Superskinny niet in Nederland wordt uitgezonden! In België komt/kwam dit programma op de Vlaamse zender Vitaya. De eerste 3 seizoenen werden in België uitgezonden, van het vierde seizoen ben ik niet zeker. Dokter Christian Jessen is echt geniaal. Leuk om te zien hoe extreem zwaarlijvige mensen en extreem magere mensen van elkaar kunnen leren als ze goede begeleiding krijgen.

  Reageer
 3. Hans v.d. Wetering ·

  Schitterend programma; echt heel erg origineel. Ik heb alle seizoenen van Supersize vs. Superskinny gedownload omdat de serie niet in Nederland wordt uitgezonden. Ik hoop dat alle seizoenen door een Nederlandse zender worden aangekocht, dan kijk ik ze graag opnieuw! Als je ziet hoeveel fantasieloze en inhoudsloze rotzooi er tegenwoordig wordt uitgezonden (Idols, X-factor, The Voice, …Got Talent, Popstar, enzovoort)… Zend liever Supersize vs. Superskinny uit!

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.