Je hoort het maar al te vaak: “Ik heb álles geprobeerd, maar het lukt me niet om zelfs maar een grammetje af te vallen.” Onderstaande beroemdheden laten zien dat de exacte invulling van ‘alles proberen’ behoorlijk relatief en subjectief is. Als je echt ALLES in het werk stelt om af te vallen, zúl je ook afvallen, gegarandeerd! Of je dit moet willen, is overigens een tweede…

1. Christian Bale | The Machinist

Wellicht ken je deze acteur van ‘American Psycho’, ‘Equilibrium’ of ‘The Dark Knight’ trilogie. Om de zware slapeloosheid aannemelijk te maken van het karakter dat hij zou gaan vertolken in ‘The Machinist’ (2004), werd hem gevraagd om een kilootje of 5 af te vallen. Wat hij echter deed, was terugzakken van 82 naar een schamele 54 kilo door te teren op één blikje tonijn en één appel per dag. Gedurende vier maanden! Vervolgens verdubbelde hij binnen 2 jaar zijn graatmagere lichaam… hij transformeerde tot een hevig gespierde, 100 kilo tellende superheld voor ‘Batman Begins’ (2005).

 • Toen zakte hij naar 61 kilo voor ‘Rescue Dawn’ (2006)
 • Terug naar 100 kilo voor ‘Batman: The Dark Knight’ (2008)
 • Slechts 66 kilo voor ‘The Fighter’ (2010)
 • Opnieuw 100 kilo voor ‘Batman: The Dark Knight Rises’ (2012)
 • En direct daarna 120 kilo voor ‘American Hustle’ (2013)

Voor deze laatste rol kweekte hij overigens geen spieren, maar vetmassa. (bron)

Al met al is Christian Bale de belichaming van effectieve gewichtsbeheersing en snelle gewichtsalteratie (zie bovenstaande foto).

2. Anne Hathaway | Les Miserables

Anne Hathaway (The Princess Diaries (2001), Brokeback Mountain (2005), The Devil Wears Prada (2006), Rio (2011), Interstellar (2014) e.a.) verloor 5 kilo in slechts 3 weken voorafgaand aan haar optreden in Les Miserables (2012). Tijdens de productie verloor ze ook nog eens 7 kilo. “Ik volgde een streng uithongeringsdieet om er bijna-dood uit te zien…”, aldus Hathaway. Inhoudelijk wil ze echter zo min mogelijk kwijt over haar dieet om mensen te ontmoedigen haar ‘slechte voorbeeld’ te volgen. ‘Ik moest als het ware stoppen met eten gedurende de 13 dagen waarin werd gefilmd’. Haar tien jaar oude co-ster Isabelle Allen beschrijft Anne’s dieet als konijnenvoer; sla zou de boventoon hebben gevoerd. (bron)

11

Voor de duidelijkheid: Anne Hathaway stond onder strenge begeleiding en brak zelfs haar arm tijdens een val door toedoen van lichamelijke zwakte. Ze raadt het dieet dan ook ten strengste af!

3. Jared Leto | Chapter 27

Jared Leto, frontman van de rockband Thirty Seconds to Mars en bekend als acteur in talloze films (The Thin Red Line (1998), Requiem for a Dream (2000), Panic Room (2002), Lord of War (2005) e.a.) verloor en verwierf voor eerdere films keer op keer de nodige kilo’s… Maar toen hij de gevleesde moordenaar van John Lennon moest gaan spelen in ‘Chapter 27’ (2007) kwam hij maar liefst 30 kilo aan, uitsluitend in de vorm van vet. Op de filmset was hij deels rolstoelgebonden vanwege zijn plotselinge gewichtstoename en hij hield zelfs verregaande hypercholesterolemie en jicht over aan zijn kortstondige ongezonde leefstijl. (bron)

4

Zes jaar later vertolkte Jared Leto de rol van transseksuele aidspatiënt in ‘Dallas Buyers Club’ (2013), waarvoor hij in korte tijd 14 kilo verloor door extreem streng te vasten.

4. Natalie Portman | Black Swan

Natalie Portman (Léon (1994), Heat (1995), Star Wars (1999, 2002, 2005), Cold Mountain (2003), V for Vendetta (2005), Thor (2011 & 2013) e.a.) zou in de film de film ‘Black Swan’ (2012) een balletdanseres gaan spelen. Om met een graatmagere ballerinalijf voor de dag te kunnen komen, trainde Portman 5 tot 8 uur per dag, 6 dagen per week, gedurende een héél jaar. Dit in combinatie met een schraal dieet ter waarde van enkele honderden kilocalorieën per dag. Hoewel beide actrices altijd slank zijn geweest, woog zowel Natalie Portman als haar tegenspeelster Mila Kunis tijdens de filmopnames ergens rond de 45 armetierige kilo’s. (bron)

5

“De dag na de laatste opnames, dacht ik alleen maar pasta, pasta, pasta…”, aldus Portman.

5. Chris Pratt | Guardians of the Galaxy

Chris Pratt (Everwood (2002-), The O.C. (2006-) Moneyball (2011), Her (2013) e.a.) speelde tussen 2009 en 2015 nog een enigszins mollig manusje-van-alles in de televisieserie ‘Parks and Recreation’. Voor zijn rol in Marvel’s superheldenfilm ‘Guardian’s of the Galaxy’ verloor hij in een tijdsbestek van maanden maar liefst 36 kilo. Hij ruilde nagenoeg ál zijn lichaamsvet in voor spieren door een strikt Paleo-achtig dieet te adopteren en zichzelf elke dag opnieuw tot loodzware trainingen te dwingen. (bron)

225

Chriss Pratt had overigens uitstekende rolvoorbeelden; zijn naamgenoten en mede-Marvel-acteurs Chris Evans (Captain America) en Chris Hemsworth (Thor) gingen hem namelijk voor.

En nog véél meer van dit…

Natuurlijk vormen bovenstaande 5 acteurs en actrices slechts het topje van de afslankende ijsberg als het gaat om effectief en pijlsnel lichaamsmassa verliezen en/of verwerven. Hierbij nog meer filmsterren die zichzelf volledig op een rol stortten, zich aan hun karakter overleverden en de grenzen opzochten (of zelfs overschreden) v.w.b. verstandigheid, heilzaamheid en veiligheid…

 • Robert De Niro maakte gedurende zijn acteercarrière enkele fysieke transformaties door; voor ‘Raging Bull’ (1980) werd hij een boksende spierbonk (+27 kilo).
 • Tom Hanks verloor 23 kilo voor zijn rol als drenkeling in ‘Cast Away’ (2000).
 • George Clooney gebruikte een pastadieet om 16 kilo aan te winnen voor de film ‘Syriana’ (2005).
 • Renee Zellweger kwam 14 kilo aan voor Bridget Jones’s Diary (2001).
 • De van nature gespierde Matthew McConaughey teerde op een dieet van cola light, een eiwit en een stukje kip per dag om af te vallen tot 60 kilo voor zijn rol in ‘Dallas Buyers Club’ (2013).
 • Matthew Fox volgde een absurd zwaar trainingsregime en viel 20 kilo af om een seriemoordenaar te spelen in ‘Alex Cross’ (2012).
 • Hilary Swank bracht haar lichaamsvet terug tot een schamele 7% voor ‘Boys Don’t Cry’ (1999).
 • Matt Damon speelde 20 kilo kwijt in 3 maanden voor ‘Courage Under Fire’ (1996) en trainde zich suf voor een lijvig lichaam in ‘Elysium’ (2013).
 • Etc etc. etc.

Méér afslanksuccesverhalen van beroemdheden

Succesverhalen met betrekking tot afvallen, afslanken en gewichtsverlies zijn altijd leuk om te lezen. Het is extra geloofwaardig en indrukwekkend als je de mensen op de ‘voor-en-na-foto’s’ daadwerkelijk kent, al is het maar van gezicht. Daarom hierbij 5 beroemdheden die een verrassende metamorfoses ondergingen…

1. Pop-icoon Mariah Carey

Mariah Carey kwam ruim 30 kilo aan tijdens haar zwangerschap van tweeling Moroccan en Monroe. In 3 maanden tijd is ze ruim de helft daarvan weer kwijtgeraakt, en dat zou ze mede te danken hebben aan het Jenny Craig Dieet. Ze at 1.500 kilocalorieën per dag en sportte 3 keer per week. Inmiddels is Mariah woordvoerster voor Jenny Craig.

2. Soullegende Aretha Franklin

Toen bekend werd dat Aretha bijna 40 kilo is afgevallen, gingen veel mensen ervan uit dat ze een bariatrische (afslank-) ingreep had ondergaan. Het enige wat Aretha zelf over haar operatie zegt is dat de ingreep met succes is uitgevoerd. Over haar gewichtsverlies laat ze weten dat ze veel gezonder is gaan eten en een beduidend actievere leefstijl heeft aangenomen.

3. Acteur Jason Segal

Jason Segal is hoofdzakelijk bekend als ‘Marshall Eriksen’ in de sitcom How I Met Your Mother. Hij woog op zijn hoogtepunt c.q. zwaartepunt ruim 110 kilo. Toen hij geconfronteerd werd met een foto van zichzelf – waarop hij knock-out op bed lag, omringd door verpakkingen van junkfoodketen X – was de maat vol. Hij begon gezonder te eten en meer te bewegen en verloor afgelopen jaar bijna 15 kilo.

4. Acteur Jonah Hill

Jonah Hill is vooral bekend van comedy’s als Superbad, Knocked-up en Forgetting Sarah Marshall. In 2011 speelde hij in de serieuze en alom geprezen film Moneyball met Brad Pitt. Vervolgens moest hij 18 kilo afvallen voor zijn film 21 Jump Street. Hij heeft de volgende tip: ‘Ik zou graag vertellen dat ik ’s werelds grootste geheimen heb ontdekt, maar het was helaas een kwestie van keihard werken.’

5. Actrice Carrie Fisher

Carrie Fisher is nog altijd bekend als Princes Leia uit de eerste drie Star Wars-films. Zij viel in 2011 bijna 25 kilogram af met de hulp van dieetgoeroe Jenny Craig. Voor foto’s en aanvullende celebrity-succesverhalen kun je desgewenst dit bron-artikel van FitSugar bekijken.

De discutabele diëten van o.a. Lady Gaga, Beyoncé & Britney Spears

Niet alleen de gewone sterveling loopt weg met diëten; ook filmsterren, popidolen, topmodellen en andere celebrities blijven het keer op keer proberen. Hieronder vind je een lijstje met beroemdheden en de diëten die zij hebben geprobeerd…

1. Lady Gaga: Babyvoeding dieet

Zangsensatie Lady Gaga werd – net als actrice Reese Witherspoon – bevangen door het Babyvoeding dieet. Je vervangt 2 maaltijden door een minuscuul potje babyvoeding.

2. Beyoncé: Ahornsiroop dieet

Voor haar rol in de film Dream Girls zou Beyonce een hels dieet hebben gevolgd. Ze at niks, maar dronk uitsluitend 9 keer per dag een mengsel van o.a. ahornsiroop.

3. Victoria Beckham: Edamame Eating Plan

Voormalig Spice Girl Victoria Beckham volgde het Edamame Eating Plan. Dit dieet bestaat uit aardbeien, garnalen, edamame bonen, zeewier en bevroren druiven.

4. Britney Spears: Rauw Voedsel dieet

Britney Spears ondervond – net als Katie Holmes – de voordelen van rauw voedsel. Het Rauw Voedsel dieet bestaat uit rauwe groenten, fruit, noten, zaden, kiemen en zeewier.

5. Kylie Minogue: Glycemische Index dieet (GI diet)

Popartiest Kylie Minogue volgde zeer nauwlettend het Glycemische Index (GI) dieet. Dit dieet rangschikt voedingsmiddelen aan de hand van langzame en snelle koolhydraten.

6. Eva Longoria: St. Tropez dieet

Desperate Housewive Eva Longoria was druk in de weer met het St. Tropez dieet. Dit dieet is rijk aan essentiële omega-3-vetzuren. Vers is super; geraffineerd voedsel is verboden.

7. Jennifer Aniston: All-New Atkins

Jennifer Aniston liep weg met All-New Atkins: de nieuwe versie van het Dr. Atkins dieet. New Atkins bestaat voornamelijk uit eiwitten. Na een paar weken mogen kleine beetjes koolhydraten worden toegevoegd.

8. Sarah Jessica Parker: Zone dieet

Sarah Jessica Parker blijft slank met behulp van het Zone dieet. Elke maaltijd of snack bestaat exact voor 40% uit koolhydraten, voor 30% uit eiwitten en voor 30% uit vetten.

Wat denk jij van bovenstaande sterren c.q. celebrities c.q. beroemdheden en hun dieetmethodes? Deel hieronder jouw mening!

Anna Paquin traint kei- en keihard voor strak lichaam!

Er zijn tal van redenen om jaloers te zijn op Anna Paquin. Op de eerste plaats vanwege haar superstrakke lichaam. Ten tweede om haar schitterende carrière… Anna Paquin brak op 11-jarige leeftijd door als actrice met haar rol in ‘The Piano’, waarvoor ze een Oscar kreeg.

Inmiddels wordt in Amerika alweer het vierde seizoen uitgezonden van de HBO hit-serie ‘True Blood’, waarin Anna Paquin de telepathische serveerster Sookie Stackhouse speelt… En in deze fantasy-dramaserie wordt zo’n beetje iedere vierkante centimeter van Anna’s lichaam tentoongesteld.

Acteurs & actrices in True Blood

True Blood staat bekend om de (extreem) slanke actrices en (extreem) gespierde acteurs. Hoewel er in de serie veel junkfood wordt gegeten, bier wordt gedronken en uiterst fanatiek aan zonnebaden wordt gedaan, wordt er achter de schermen volop getraind!

Interview met Anna Paquin

Anna heeft haar work-outs het liefst super-intensief. Daarnaast vertelt ze dat ze niet kan stilzitten. Hieronder een aantal uitspraken van Anna Paquin uit een interview met afslank- en dieetwebsite Diet.com…

 • Als je dagelijks moet rondlopen in kleren die je lichaam nauwelijks bedekken, dan wil je er vanzelf goed uitzien.
 • Ik zou best wel wat minder koffie en wat meer water kunnen drinken.
 • Als je letterlijk omvalt van uitputting, is het dan wel zo verstandig om nog de sportschool in te duiken?
 • Ik ben geneigd om door te gaan totdat ik tegen een muur aanloop… of iemand stop zegt.
 • In tegenstelling tot wat je soms denkt, ben je niet écht bovenmenselijk.
 • Soms is het beter om van de crosstrainer af te komen en buiten te gaan relaxen. Zodoende verbetert je stemming enorm!
 • Veruit mijn favoriete work-out is boksen! Het is zo leuk; eerst touwtjespringen, dan de sparring-pads.
 • Ik doe ‘The Bar Method’ en ga zeer regelmatig naar ‘Hot 8 Yoga’.
 • De kerels beginnen zich doorgaans vol te proppen zodra ze op de set arriveren.
 • De meisjes zijn niet echt eters van het “5 uur ’s ochtends-type”.
 • Ik heb een weegschaal, maar probeer er zo ver mogelijk uit de buurt te blijven.

Jessica Alba kort na zwangerschappen alweer in topvorm!

Actrice jessica Alba is onder meer bekend van televisieseries Flipper (ja, met die dolfijn) en Dark Angel en films als Into The Blue, Sin City, Spy Kids, Little Fockers, Valentine’s Day, Machete en Fantastic Four. Wil je vandaag de dag rondkomen in Hollywood, dan moet je in absolute topvorm verkeren. Jessica Alba blijkt expert te zijn op dit gebied, want zij zit enkele maanden na haar zwangerschap alweer superstrak in haar vel

Jessica Alba in topvorm…

Natuurlijk was deze bloedmooie actrice al in perfecte vorm vóór haar zwangerschap, en dat maakt het ietwat makkelijker; desalniettemin moet je het wel even doen. Aangezien je niet gelijk heel intensief mag sporten tijdens de eerste maanden na een bevalling, is Jessica Alba voornamelijk aan het fietsen op een hometrainer; lekker simpel en ze kan het bovendien gewoon thuis doen.

Jessica Alba heeft inmiddels twee kids: Honor en Haven. Ze is nog maar 3,5 maand geleden bevallen van haar dochtertje, maar ze ziet er alweer even strak en sexy uit als altijd *zucht*. De onderstaande foto is van eind september.

Lees verder om erachter te komen hoe Jessica Alba zo snel alweer in goede vorm is…

Update: Nieuwe foto van eerste zwangerschap!

Onderstaande foto van Jessica Alba is genomen in de eerste week van september 2008, amper drie maanden na haar zwangerschap! Bron: People.com

Wat is Jessica’s geheim?

jessica_albaMaar wat is haar geheim om zo snel na een bevalling alweer sexy en slank te zijn? Jessica Alba heeft wel een hele geavanceerde hometrainer (S2U Bike) thuis staan van het merk Expresso Fitness. Het leuke aan deze hometrainer is dat je verschillende fietsspelletjes kan spelen via het ingebouwde beeldscherm.

Hiermee kun je punten halen door bijvoorbeeld op de goede momenten harder of zachter te fietsen, terwijl de weerstand wordt gevarieerd door de fiets. Omdat Jessica dankzij de spelletjes gemotiveerd wordt om haar voorgaande topscore te verbeteren, is het veel minder saai dan ‘normaal’ crosstrainen en vergeet ze dat ze aan het sporten is! (bron)

expresso_fitness_hometrainer
De adviesprijs van bovenstaande Expresso Fitness S2u Bike ligt rond de 3.500 euro. Zou jij dit ervoor over hebben als je het geld zou hebben?

Foto’s van tweede zwangerschap!

jessica-alba-afgevallen-na-zwangerschap

Bron: StealTheirStyle.com

Na haar tweede zwangerschap in 2011 trainde Jessica Alba dus 45 minuten per dag op hometrainer en crosstrainer; daarnaast deed ze aan prenatale yoga. Ook volgde ze een streng dieet van 1.200 kilocalorieën per dag en dronk ze veelvuldig water. Al met al lijkt er de tweede keer meer nodig om af te vallen na de zwangerschap.

Wat vind jij van de prestaties van Jessica Alba voor wat betreft het in vorm geraken na haar zwangerschappen? Laat hieronder een berichtje achter!

Beroemdheden & afvallen: tot slot…

Het is zeker niet de bedoeling mensen ertoe aan te zetten op een extreem rigoureuze manier af te vallen. Dit is namelijk uiterst onverantwoord en potentieel levensgevaarlijk. Filmsterren krijgen letterlijk miljoenen betaald voor dit soort rollen en hebben dan ook onuitputtelijke (financiële) middelen. Op elk moment van de dag staat hun professionele ondersteuning ter beschikking en ze worden begeleid bij álles wat ze doen en bij álles wat ze eten. Hollywoodsterren staan bovendien onder controle van artsen, diëtisten, personal trainers enzovoort. Bovendien is dit hun werk; ze hebben 24 uur per dag de tijd om aan hun lichaam te werken en verkeren in de ‘luxepositie’ om eventuele andere verantwoordelijkheden opzij te schuiven of uit te besteden.

Punt is dat de prestaties van celebrities termen als ‘mogelijk’ en ‘onmogelijk’ kunnen relativeren of zelfs herdefiniëren. En in een totaal buitensporig perspectief kunnen plaatsen. De boodschap van bovenstaande opsomming is dan ook veeleer dat lichaam en geest tot héél veel in staat zijn. Kortom: waar een wil is, is een weg; niet over rozen, maar met de nodige valkuilen. Dat je echt álles hebt geprobeerd, is al met al zeer onwaarschijnlijk. En al zou dat wel zo zijn, dan toch zeker niet lang genoeg, vaak genoeg of intensief genoeg. Mensen onderschatten hoeveel tijd en energie het kost om een kilo vet te verbranden. Daar dienen te allen tijde bloed, zweet en tranen aan te pas te komen. (bron + bron)

Wat heb jij zoal gedaan om vetmassa te verliezen of spiermassa te vergaren? Deel jouw afslank-ervaringen in een reactie hieronder! Werken bovenstaande succesverhalen inspirerend voor jou? En wat vind jij van Anna Paquin? Laat het eveneens hieronder weten!

23 Reacties

 1. Rachel Rijsdijk Reageer

  In de voorlaatste aflevering was Sookie te zien in een rood ondergoed setje en ze was eng mager. Veel te mager. Als het mogelijk was zou ik hier nu een foto toevoegen.. in de eerste serie was ze gewoon mooi, slank maar niet te dun. Nu inmiddels wel. Zag er ongezond uit.

  • Griezelig hoe deze dame met haar lichaam en gezondheid omgaat. Het is voor haar gewoon een kwestie van afwachten wannéér de man met de hamer langskomt als ze zo doorgaat…

  • Bernadette

   Ik ben een groot Anna fan. Maar ben het toch met Nicky en Rachel eens dat ze her en der erg mager lijkt. En dat is niet ten goede voor het zelfbeeld van de tieners die True Blood kijken. Merk het namelijk ook bij mezelf: hoeveel ik ook spin, ik krijg nooit maatje Sookie Stackhouse. ????

  • Nee; de man met de zeis is de dood; de man met de hamer staat voor totale uitputting.

  • SIJS? Wat voor sijs? Een drijfsijs of een vliegsijs? In mijn beleving heet het ZEIS! Wel even de spellingchecker eroverheen voordat je commentaar geeft, hoor!

  • Net work-out en voedingstips van Jesse v/d Velde gezien. Zojuist de ‘Tabatha’ work out gedaan. 8 minuutjes inspannen en ik heb spierpijn in mijn buik, benen en armen, haha. Ik voel dat als ik dit doorzet zeker van dat laatste stukje bierbuik afkom.

 2. Hierboven lees ik weer het volstrekt en op niets gebaseerde fabeltje van de calorieën inname. Je zou afvallen als je minder calorieën eet dan verbruikt. Deze stelling lees je in iedere duscussie over obesitas. Mijn EGA en ik zijn sinds vijf jaar op dieet en zijn samen meer dan 80 kilo afgevallen. En wat belangrijker is dan afvallen: sinds 4,5 jaar beide een gezond en stabiel gewicht. Maar we eten duizenden calorieën per dag en sporten doen we helemaal niet. De truuc is van koolhydraten af te blijven en veel vlees, eieren en vet te eten. Hoe vetter je eten hoe beter. Zo simpel is het. Geen honger, lekker eten en de kilo’s van je lichaam zien smelten. Wel consequent geen aardappels, geen brood, geen suiker geen fruit eten. Tel koolhydraten, geen calorieën.

  • Een paar (kritische) vragen / opmerkingen:

   • 1. Als calorierestrictie c.q. caloriebeperking inderdaad nergens op gebaseerd zou zijn, waarom lees ik dan al jaren wetenschappelijke onderzoeken waaruit ontegenzeggelijk diens werkzaamheid blijkt (bron + bron + bron + bron + bron + bron)? Wellicht verbeeld ik me dit…
   • 2. Je weet wel dat “een gezond en stabiel gewicht” niet per se garant staat voor of gelijk staat aan een gezond en stabiel lichaam? Je kunt afvallen door fruit, granen, peulvruchten en knolgroenten te mijden, maar daarmee loop je ook allerlei vitamines, macromineralen, sporenelementen, voedingsvezels, plantaardige proteïnen en enzymen mis… Je kunt een ideale BMI hebben en tegelijkertijd een heleboel diepliggend orgaanvet en een schrikbarend slechte gezondheid… Lichaamssamenstelling zegt wat dat betreft veel meer dan lichaamsgewicht
   • 3. Ben je ervan op de hoogte dat ieder lichaam anders is en dat niet ieder lichaam hetzelfde reageert op een specifiek dieet, bepaalde voedingsmiddelen en verscheidene voedingsstoffen? Als je niet sport, heb je bijvoorbeeld niet veel koolhydraten nodig, maar sport je wel veelvuldig en intensief, dan is een extreem koolhydraatarm dieet ronduit funest en treedt algauw een koolhydraattekort op.
   • 4. Wist je dat er verschillende soorten koolhydraten bestaan en dat het effect van koolhydraathoudende voedingsmiddelen enorm afhankelijk is van aspecten als glycemische last / lading, complexiteit qua koolhydraten, snelheid waarmee koolhydraten in de bloedbaan worden opgenomen, vezelrijkheid van voedingsmiddelen, et cetera?
   • 5. Weleens gehoord dat er verschillende soorten voedingsvetten bestaan? Een mensenlichaam heeft bepaalde soorten vetten (met name de vetten uit de ‘omegagroepen 3, 6, 7 en 9) nodig, maar een extreem vetrijk dieet is absoluut niet heilzaam of gezondheidsbevorderend. “Hoe vetter je eten hoe beter” is in ieder geval pertinente onzin! Misschien dat je er chronische vetdiarree van krijgt, waardoor je darmperistaltiek toeneemt en je darmen amper de kans krijgen iets aan je darmbrij te onttrekken (waardoor je inderdaad zult afvallen), maar “gezond” zou ik dit geenszins willen noemen…

   Al met al is een koolhydraatarm dieet niet per se geschikt voor iedereen en staat het absoluut niet garant voor afslanksucces. Zeker niet als je daarbij zo veel mogelijk vet probeert te eten… Wat dat betreft heeft je lijf veel meer aan essentiële eiwitten… Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut geen fan van strenge caloriebeperkende diëten zoals vele beroemdheden volg(d)en en ik kan me zelfs prima vinden in relatief koolhydraatarme c.q. koolhydraatbeperkte diëten (met zo min mogelijk simpele / geraffineerde suikers en bloem, maar wel volop ‘goede koolhydraten’: fruit, groenten, volkorenproducten, knolgewassen, bonen, peulvruchten, et cetera), maar wat jij hierboven schrijft, is uitermate generaliserend, kortzichtig en kort door de bocht. En de weinige aspecten waar ik me in kan vinden zijn geenszins van toepassing op iedereen of in iedere situatie. Groeten, Paul

 3. Helemaal eens met Paul. Als je echt wilt afvallen moet dat lukken, en dat is niet eenvoudig. Je moet er wat voor doen en dat is nou net hetgeen iedereen over struikelt, bewegen. Je zal je vet moeten verbranden wat je al die tijd naar binnen hebt gewerkt. En dat is nou net waar de meeste mensen een hekel aan hebben, bewegen. Bovendien vindt ik ook dat we t allemaal maar heel gewoon vinden heel de dag te moeten eten, van alles staat en ligt kant en klaar op ons te wachtten, in de winkel, thuis.We hoeven nergens geen moeite meer voor te doen. En honger, is t een keer erg om honger te voelen. So what? Laat ons maagje maar eens knorren. Vroeger moesten wij ook zelf achter ons eten aan jagen. En kijk eens naar een programma als expeditie Robinson, daar kijken we massaal naar, hoe mensen met z’n allen op een eilandje moeten zien te overleven, met heel weinig voedsel. En dan ook nog allerlei spelletjes moeten doen, terwijl je de mensen iedere week magerder ziet worden… Nee daar we zelf naar en vinden we wel gewoon, maar als we zelf moeren afvallen en op rantsoen moeten is dat ineens heel erg.

  • Je hoeft helemaal niet op rantsoen om af te vallen. De basis is: zorg dat je meer calorieen verbruikt dan dat je tot je neemt maar niet te weinig want dan gaat je lichaam reserves opbouwen en vet vasthouden. Je moet uitrekenen door middel van genoeg online tools wat je nodig hebt aan calorieen koolhydraten eiwitten vet en vezels. Al deze voedingstoffen heb je nodig, een koolhydraat arm of vet arm dieet is onzin, elk dieet is onzin. Iets wat je niet de rest van je leven kan volhouden werkt niet. Eet bewust houd bij wat je eet in een app als myfitnesspall. Leer wat je nodig hebt en maak een passend voedingsschema voor jezelf. Eet geen producten die in verpakkingen zitten of in elk geval zo min mogelijk, geen E nummers en geen bewerkt vlees. Ga naar de sportschool 3 a 4 keer in de week en train, niet bewegen zoals de meesten mensen in de sportschool doen maar trainen. No Pain No Gain. Het moet moeite kosten het moet zwaar zijn. Ga niet eindeloos op die cardio machines staan maar pak die dumbells en halters. Krachttraining zorgt ervoor dat je calorien verbrand terwijl je slaapt. Ga lezen op internet over voeding en training die kennis heb je nodig om je doel te bereiken. En het allerbelangrijkst: hou vol zet door en geef niet op. Je zal niet na 2 maanden je doel bereikt hebben. Dit kost tijd inzet en dicipline.

 4. Fantastisch wat die mensen klaarspelen! De belichaming van “waar een wil is, is een weg”. Echter moet wel gezegd worden dat deze sterren alle hulp en zeker ook de middelen hebben om de beste diëtisten, personal trainers, masseurs enz… in te schakelen voor deze rigoureuze transformaties. Dat privilege hebben we niet allemaal en de manier waarop zij het doen geeft naar mijn mening een verkeerd beeld van hoe het zou moeten of kunnen.

 5. Interessant artikel. Iedereen zou toch moeten begrijpen dat acteurs dit voor hun rollen doen. Chapeau! Ik vind het ook verbazingwekkend hoe snel actrices weer op ‘gewicht’ zijn na zwangerschappen. Keihard werken dus en niet voor ons ‘gewone volk’ weggelegd. De conclusie is voor mij helder en heeft voor mij ook in de praktijk gewerkt. Goed eten, geen honger lijden, maar zeker ook niet volproppen en wel lekker bewegen. Wat mij betreft vooral in de buitenlucht: wandelen, hardlopen, oefeningen. Wat betreft eten voel ik me fit en energiek als ik mij BEPERK met koolhydraten, dus niet ONTHOUDEN en elke dag variëren. Dit is geen dieet, maar wel mijn leefstijl (geworden) en ja, daar is geduld en wilskracht voor nodig en leuke mensen om je heen. En niet te vergeten: HUMOR. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Success for all!

 6. Ik ben het volledig met r eens. De kop had ook kunnen zijn: Welke onverantwoorde dieeten filmsterren volgen om een rol te krijgen. Nu geeft de kop alleen al het idee dat anderen niet goed bezig zijn. En velen klikken dan al door, dat wil je toch niet lezen. Maar het gevoel beter je best te moeten doen blijft hangen. De schrijver is of zeer naïef of heeft in mijn ogen een dubbele agenda.

  • Combinatie van beide: tikkeltje naïef + bomvolle dubbele agenda (waar heel veel samenzweringstheorieën in staan). ;) Overigens mag je de filmsterren hierboven niet allemaal over een kam scheren; lang niet iedereen van hen volgde immers rigoureuze afslankdiëten.

 7. Ik ben nu met een gezonde, nieuwe shake bezig. Een als ontbijt en tweede als lunch. Tussendoor neem ik fruit en een gezond koekje. En ’s avonds eet ik een gewone avondmaaltijd. Overdag veel thee en water. Normaliter val ik moeilijk af en hou ik een dieet heel moeilijk vol, voel ik me ellendig en niet in staat om te sporten. Met deze nieuwe shake voel ik me de hele dag voldaan en voel ik me energiek genoeg om gewoon te sporten (tennis en volleybal). Nu ben ik in 29 dagen toch 3,8 kg kwijt. Uiteindelijk wil ik in totaal 8 kilo kwijtraken. Volgens BMI meting heb ik flink overgewicht, maar mijn vetpercentage is nu 19%. Dus je moet je niet blindstaren op die BMI.

 8. Eerlijk gezegd vind ik dit artikel balen en dan vooral de onderste regels… “Kortom: waar een wil is, is een weg; niet over rozen, maar met de nodige valkuilen. Dat je echt álles hebt geprobeerd, is al met al zeer onwaarschijnlijk. En al zou dat wel zo zijn, dan toch zeker niet lang genoeg, vaak genoeg of intensief genoeg.” Dit is voldoende om meisjes of jongens met eetstoornissen nog verder te laten gaan. Typisch weer… Het is zoals bij een magazine: een artikel over gezond eten en je slaat een pagina om waar dan staat: we willen je niet aansporen hoor maar probeer toch eens deze vetkillers… Proficiat! Ik had gehoopt om een deftige pagina te treffen.

  • Beste R, Ik snap je kritiek enigszins, maar je verklaring vind ik wel een tikkeltje ongenuanceerd en generaliserend. Het punt wat ik hierboven probeer te maken, is immers niet dat je gevaarlijke dieetpillen moet proberen, maar dat er een wereld van verschil is tussen “proberen om af te vallen” enerzijds “en je uiterste best doen om af te vallen” anderzijds. En dat je niet zult afvallen door eens per week een stukje te wandelen. Dit is mijns inziens relevant en realistisch. Overigens wijkt de strekking van het artikel niet af van de conclusie. Sterker nog: het artikel laat zien welke rigoureuze dieetmethodes Hollywoodsterren zoal hanteren om af te vallen en in de conclusie wordt prominent AFgeraden om dit gedrag na te bootsen. Het is dus geenszins zo dat er eerst tips worden gegeven voor een gezonde leefstijl en vervolgens contradictoir gepoogd wordt geld te verdienen over de rug van welwillende diëters door discutabele producten aan te bieden; integendeel! Met het stukje “niet lang genoeg, vaak genoeg of intensief genoeg” wordt logischerwijs gedoeld op langer, vaker en intensiever sporten; hoe dit een eetstoornis in de hand zou werken, begrijp ik niet helemaal. Nogmaals: ik begrijp de aard en strekking van je commentaar, maar vind ’t ietwat overdreven. Ik probeer juist aan te geven dat het voor mensen die willen afvallen handig kan zijn om diens perceptie, referentiekader en relativeringsvermogen aan te scherpen. Hopelijk heb ik hiermee de intentie en motivatie van bovenstaand stukje verklaard… Groeten, Paul ;)

  • Misschien was mijn reactie inderdaad wel wat overdreven en heb je de pech de pispaal te zijn van het zoveelste artikels dat ik over zo’n zaken op het internet terugvind terwijl ik eigenlijk naar deftige informatie aan het zoeken was. Ik lees dit artikel trouwens ook niet voor de eerste keer, het is een afkofsel van een Engels artikel waar ik me eveneens aan geërgerd heb om juist dezelfde reden. Het ergert me gewoon en de banalisering rond voeding en gezondheid des te meer. Ik snap het nut van dergelijke artikels niet en de meerwaarde al helemaal niet. De meeste mensen nemen trouwens niet eens de moeite om het einde te lezen. Dus het kleine zinnetje dat dit geen poging is om mensen aan te sporen heeft toch geen effect. Enfin, je zal er je doelpubliek vast voor hebben. :) Zoals ze zeggen: als je het niet wil zien, klik er dan niet op… Dus ik ga even verder klikken.

  • Ik heb eigenlijk geen zin om uitgebreid in discussie te gaan, maar mijns inziens is er totaal geen sprake van ‘slechts een klein zinnetje waarmee wordt geschetst dat dit geen poging is om mensen aan te sporen om rigoureuze afslankpogingen te ondernemen’. De hele tekst staat vol met waarschuwingen. Ter illustratie: “Het is zeker niet de bedoeling mensen ertoe aan te zetten op een extreem rigoureuze manier af te vallen. Dit is namelijk uiterst onverantwoord en potentieel levensgevaarlijk.”, “Of je dit moet willen, is overigens een tweede…”, “…om mensen te ontmoedigen haar ‘slechte voorbeeld’ te volgen…”, “…was hij deels rolstoelgebonden vanwege zijn plotselinge gewichtstoename en hij hield zelfs verregaande hypercholesterolemie en jicht over.”, “…de grenzen opzochten (of zelfs overschreden) v.w.b. verstandigheid, heilzaamheid en veiligheid…” etc. Dus voor de duidelijkheid: de boodschap van bovenstaande opsomming is veeleer dat lichaam en geest tot héél veel in staat zijn en dat termen als ‘mogelijk’ en ‘onmogelijk’ in een ander daglicht komen te staan door toedoen van beroemdheden. Wil je afvallen, ga dan simpelweg een stapje verder dan ‘eens per week een stukje wandelen om vervolgens een koek naar binnen te proppen omdat je veel energie hebt verbruikt’. Mensen moeten stoppen met zichzelf voor de gek houden; als je wilt afvallen, moet je eerlijk naar jezelf zijn en oprécht je best doen als het aankomt op gezond eten en optimaal bewegen. Zichtbaar lichaamsvet bouw je niet van de ene op de andere dag op en gaat er ook niet van de ene op de andere dag af. Hier zul je simpelweg keihard voor moeten werken. Succes met je zoektocht in ieder geval! Groeten, Paul

 9. Die sterren zijn gek joh! Zo dun zijn is echt niet gezond hoor. Een beetje vet op de juiste plekken is goed voor je. En veel mooier dan zo’n uitgemergeld lijf.

 10. Klopt helemaal; veel mensen gaan zo ver als ze willen; niet zo ver als ze kunnen. Zodra iets oncomfortabel wordt, denken ze de grens van hun kunnen te hebben bereikt, maar afvallen IS nu eenmaal oncomfortabel. Je moet dan ook gewend raken aan lichaamsbeweging en beetje bij beetje je grenzen opzoeken en verleggen. En niet denken dat je niet meer kunt zodra je begint te hijgen, te zweten en je spieren moe worden. Hier moet je doorheen! Daarnaast moet je trots zijn op elke kilometer die je wandelt en blij zijn met elk beetje lichamelijke activiteit dat je mee kunt pakken. Het allerbelangrijkste is om lichaamsbeweging als een positief voorrecht te zien en niet als een negatieve verplichting. Overigens vind ik crashdiëten bagger en hun doel totaal voorbijstreven! Je wilt toch dunner worden omdat dik zijn ongezond is!? Waarom zou je jezelf dan ongezond maken, puur en alleen om dunner te worden!? Verantwoord afvallen is waar het om draait!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.