Dat nieuwe bundeltje geluk kan dramatische veranderingen teweegbrengen in je leven. Veruit het grootste deel van deze veranderingen is het hebben van een baby meer dan waard, maar sommige maken het erg lastig om op gelijke tred te blijven met belangrijke dingen zoals regelmatig trainen, genoeg slapen en lichamelijk en geestelijk in vorm blijven.

Gelukkig sta je er als spiksplinternieuwe moeder niet alleen voor. Bijna iedere moeder heeft op een bepaald moment gesukkeld met trainen na de zwangerschap. Hierbij enkele tips om fitness terug in je leven te brengen na een zwangerschap en weer in vorm te raken.

Maak fitness tot een prioriteit

crosstrainer-sporten

Je wordt niet alleen beroofd van je slaap, maar hebt onlangs ook nog eens ontzettend hard geploeterd en dat vergt lichamelijk herstel. Je ziet overal om je heen het stof, de was en de afwas die alsmaar opstapelen terwijl je bij de kleine gaat kijken. Zin om te trainen? Waarschijnlijk niet. Alhoewel, training kan dé stimulans zijn die je nodig hebt om weer gemotiveerd te raken. Maak het dus een prioriteit.

Babystapjes

Begin langzaam. De eerste zes weken na de geboorte van de baby is je lichaam aan het genezen en heeft het extra tijd nodig om weer in vorm te raken. Het zorgen voor de baby en het regelen van het huishouden is tijdens deze weken meer dan genoeg training voor je lichaam. Zorg ervoor dat je de post-partum (= na een bevalling) voorzorgsmaatregelen en beperkingen voor je lichaam goed doorspreekt met je arts.

Wees creatief

Wanneer de isolatiekoorts toeslaat, en je je opgewassen voelt tegen de taak, ga dan naar het winkelcentrum en geniet van een lichte cardiovasculaire workout genaamd “wandelen door het winkelcentrum”. Verzin een bepaald aantal minuten dat je wilt lopen om een doel voor ogen te hebben en ga daar niet overheen. Als je moe wordt, ga dan op een bankje zitten. Wanneer het mooi weer is, doe deze wandeling dan in het park of in de buurt.

Laat de baby helpen

De tijd die je oefent hoeft niet af te doen aan de tijd die je spendeert met de baby. Laat de baby toekijken terwijl je traint. Zet hem of haar in een elastisch schommelzitje terwijl jij je favoriete oefeningstape bekijkt, crunches doet, op de loopband staat of aan je conditie werkt op een grote gymbal. Op sommige dagen kan het spelen met en het ronddragen van je baby op zichzelf al een goede workout zijn.

Accepteer een beetje hulp van je vrienden

sporten-gewichten

Trainen met een vriendin of familielid, of een andere kersverse mama kan een positieve uitwerking hebben. Iemand hebben om mee te trainen werkt als de beste motivering. Spreek specifieke dagen en tijden af en houd je hieraan. Het is ongelooflijk hoe de tijd voorbij vliegt wanneer je jogt in het park en ondertussen met een vriendin over babydingen kletst. Word lid van een sportschool en schrijf je in voor lessen.

Je kunt ook via internet in contact komen met andere recente moeders. Zoek iemand die zich interesseert voor fitness en houd wekelijks contact. Motiveer elkaar en moedig elkaar aan. Een vriendin hebben waarmee je bepaalde oefeningsdoelen vastlegt, helpt je gemotiveerd te blijven en succesvol te trainen.

Mam, je kan het!

Door fit te blijven zorg je ervoor dat je het activiteitsniveau van de kleine kan blijven bijbenen. Je hebt meer energie om met de baby te spelen en contact met andere moeders houdt je motivatie op pijl. Blijf in vorm en geniet van elk moment van het moederschap!

Gerelateerde artikelen

5 manieren om het bezoek aan de sportschool aan te leren
5 tips als afvallen niet meer lukt…
Effectief afvallen: de tips die je leven zullen veranderen

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.