Vaak verkouden? Stop met streng diëten en afvallen in de winter!

Vaak verkouden in de winter?

Ben jij vaak erg verkouden en grieperig in de herfst- en wintermaanden? En ben je in deze periode ook vaak op dieet (wie niet in januari)? Dan heb je nu een extra reden om niet te snel overtollige kilo’s kwijt te raken, naast dat snel afvallen sowieso niet goed is voor je lichaam.

Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die op dieet zijn veel sneller en vaker verkouden zijn en griep krijgen dan mensen die niet op dieet zijn gedurende de herfst- en wintermaanden. Door te weinig te eten kan je lichaam zich namelijk minder goed wapenen tegen virussen en infecties.

De onderzoekers aan de Universiteit van Michigan zeggen dat dit voornamelijk komt door de inname van te weinig calorieën, en dus niet door te weinig voedingsstoffen. Ze hebben aangetoond dat zelfs met genoeg vitaminen en mineralen het risico op verkoudheid en griep groter is, en dat beide langer duren dan normaal.

In de winter hebben we meer reserves nodig om ons lichaam warm te houden. Ga daarom vooral niet in de winter op een streng dieet en ga meer sporten in plaats van veel te weinig te eten. Zo voorkom je dat je vaak verkouden bent en je grieperig voelt.

Gerelateerde artikelen:
De waarheden en fabels rond inname van vitaminesupplementen in de herfstmaanden
Vitamine C tegen verkouden zijn, helpt het echt?
Hoe houd ik mijn immuunsysteem in conditie

1 reactie op “Vaak verkouden? Stop met streng diëten en afvallen in de winter!

  1. Daan ·

    Om je weerstand te verhogen kan je in de winter ook extra vitamine-D slikken. Deze vitamine zit nauwelijks in voedsel. Ons lichaam maakt het aan onder invloed van zonlicht. Dat gebeurt dus ’s winters een stuk monder.
    Vitamine-D heeft een cruciale rol in de opbouw van onze weerstand, blijkt uit onderzoek van de laatste 5 jaar.

    Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.