Een zwangerschapstest is een thuistest die een vrouw kan gebruiken als ze wil bevestigen dan wel uitsluiten dat ze zwanger is. Er zijn allerlei soorten, merken en sub-varianten van de zwangerschapstest. Veruit de meeste hiervan werken met een ‘midstream’ of ‘dipstick’ systeem. Deze zwangerschapstests zijn doorgaans “niet-digitaal” en dienen handmatig te worden afgelezen. Er zijn tegenwoordig echter ook digitale zwangerschapstests. Hieronder vind je 4 tips c.q. voordelen m.b.t. de digitale zwangerschapstest.

Voordeel 1: Geavanceerd

zwangerschapstest betrouwbaar week

Clearblue is de eerste producent die met een digitale zwangerschapstest op de markt is gekomen. Deze zwangerschapstest bevat elektronische componenten die niet alleen aangeven of je zwanger bent, maar zo ja, ook hoelang je zwanger bent. De (potentiële) uitkomst kan op een digitaal schermpje worden afgelezen en luidt als volgt:

  • Je bent niet zwanger
  • Je bent zwanger, de bevruchting vond 1-2 weken geleden plaats.
  • Je bent zwanger, de bevruchting vond 2-3 weken geleden plaats.
  • Je bent zwanger, de bevruchting vond meer dan 3 weken geleden plaats.

Voordeel 2: Ondubbelzinnig

Conventionele thuistests kunnen verkeerd worden afgelezen. Ze werken met stipjes en/of streepjes, en als je deze verkeerd interpreteert, komt de uitslag van de zwangerschapstest niet goed over. De boodschap van een digitale zwangerschapstest is daarentegen eenduidig. Omdat de uitslag in concrete bewoording wordt weergegeven, kan deze vrijwel onmogelijk verkeerd worden geïnterpreteerd of afgelezen.

Voordeel 3: Nauwkeurig

Een digitale zwangerschapstest van Clearblue schat het aantal weken dat je zwanger bent. Deze schatting is zeer nauwkeurig en daarom erg praktisch. Je huisarts, gynaecoloog en/of verloskundige kunnen met behulp van de uitkomst van de digitale zwangerschapstest het moment van bevruchting en je uitrekendatum vaststellen.

Voordeel 4: Betrouwbaar

Volgens Clearblue is geen enkele test betrouwbaarder dan hun digitale zwangerschapstest. Hoewel dit wellicht helemaal klopt, zijn er niet of nauwelijks zwangerschapstests op de markt die minder betrouwbaar zijn dan Clearblue. Bijna alle moderne zwangerschapstests hebben namelijk een betrouwbaarheid van 99% wanneer ze naargelang de bijsluiter worden uitgevoerd.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.