De meesten van ons hebben waarschijnlijk wel een idee hoe het is om in de buurt te zijn van iemand met veel vrouwelijke energie. Maar wat is vrouwelijke energie precies en wat betekent vrouwelijk zijn eigenlijk? Dit is wat je moet weten over hoe je vrouwelijker kunt zijn en in contact kunt komen met je vrouwelijke kant.

Wat betekent vrouwelijke energie?

vrouwelijke-energie

Vrouwelijke energie verwijst naar een onzichtbare spirituele kracht die verband houdt met eigenschappen die meestal gericht zijn op emoties, compassie en introspectie. Over het algemeen wordt gezegd dat vrouwelijke energie verbonden is met positieve emotionele kwaliteiten, zoals empathie en geduld, en heilzame eigenschappen, zoals creativiteit, goede communicatieve vaardigheden en een hoog gevoel van eigenwaarde. Er wordt vaak gezegd dat iemand die zich bewust is van en focust op zijn vrouwelijke energie of er veel van heeft, deze positieve eigenschappen zal vertonen.

Er zijn ook negatieve eigenschappen die typisch geassocieerd worden met vrouwelijke energie, zoals verleidelijk of assertief zijn. Deze eigenschappen worden vaak aangeduid als donkere vrouwelijke energie (in tegenstelling tot lichte vrouwelijke energie). Maar wat vrouwelijke energie precies is en welke eigenschappen het beïnvloedt, hangt vaak af van wie het uitlegt.

Er is natuurlijk ook mannelijke energie, die vaak wordt beschreven als een logische kracht die mensen drijft om actief hun doelen te bereiken. Degenen die in deze energieën geloven, geloven dat beide energieën de acties van een persoon beïnvloeden en veel mensen zijn dominanter in de ene energie dan in de andere. Ondanks hun namen worden vrouwelijke en mannelijke energieën verondersteld deel uit te maken van elk persoon, ongeacht hun geslacht.

Vrouwelijke energie wordt vaak op dezelfde manier beschreven als andere spirituele krachten, zoals qi of de chakra’s. Over al deze krachten wordt vaak gesproken. Over al deze krachten wordt vaak gesproken naast meditatie, yoga en andere activiteiten waarvan gedacht wordt dat ze iemands spirituele welzijn verbeteren.

En net als andere spirituele of energetische krachten wordt vrouwelijke energie ook in de marketing gebruikt om producten te verkopen, zoals zelfhulpboeken of voedingssupplementen die zogenaamd iemands vrouwelijke energie versterken en de positieve kwaliteiten die ermee verbonden zijn, laten zien.

Vrouwelijke energie wordt soms goddelijke vrouwelijke energie genoemd als de spreker spiritualiteit benadrukt, vooral als hij een product probeert te verkopen.

Waar komt vrouwelijke energie vandaan?

De term vrouwelijke energie combineert de woorden vrouwelijk, dat verwijst naar iets dat met vrouwen of vrouwen te maken heeft, en energie, dat verwijst naar kracht of een bron van kracht. Vrouwelijke energie wordt vaak beschreven als een onzichtbare energetische kracht die verband houdt met eigenschappen, zoals mededogen en empathie, die stereotiep met vrouwen worden geassocieerd.

De term vrouwelijke energie wordt op zijn minst sinds de jaren negentig gebruikt. Vaak werd het gebruikt in discussies door mensen die geïnteresseerd waren in spiritualiteit of religieus denken. Het concept van vrouwelijke energie lijkt geïnspireerd te zijn door veel oudere, soortgelijke ideeën uit het hindoeïsme, de Chinese filosofie en andere spirituele tradities.

Meer recentelijk is de term vrouwelijke energie vaak gebruikt in marketing om boeken of andere producten te verkopen die claimen iemands spirituele gezondheid te verbeteren.

Hoe je meer vrouwelijke energie krijgt

vrouwelijke-energie

1. Word creatief

Het vrouwelijke is de creatieve kracht. Vrouwelijkheid is van oudsher een beschrijving van vrouwen en natuurlijk hebben veel vrouwen lichamen die ontworpen zijn om leven te creëren. Maar creatie kan op vele manieren plaatsvinden: artistieke expressie, schrijven, dansen, schilderen of het bedenken van nieuwe ideeën. Stel je voor wat je wilt creëren. Alles wat je stroom uitdrukt wordt als vrouwelijk beschouwd.

2. Stem af op je intuïtie om beslissingen te nemen

We raken gemakkelijk verstrikt in de dagelijkse gang van zaken, wat ertoe kan leiden dat we op de automatische piloot werken en negeren wat je innerlijke stem of gevoel je vertelt. En als het op beslissingen nemen aankomt, kijken we vaak naar buiten en gebruiken we logica of feiten om tot een conclusie te komen. Probeer in plaats daarvan in contact te komen met je goddelijke vrouwelijke door naar binnen te kijken en ontvankelijk te zijn voor je gevoelens. Het goede nieuws is dat we allemaal een aangeboren intuïtie hebben – het is gewoon een kwestie van erop vertrouwen en het gebruiken. Om je innerlijke weten te ontwikkelen, kun je tijd besteden aan mediteren, je intuïtie volgen en mindfulness beoefenen.

3. Verbeter je emotionele expressie

Terwijl het mannelijke wordt gedefinieerd door logica, wordt het vrouwelijke uitgedrukt door emoties. We hebben allemaal een emotioneel zelf, maar velen van ons hebben niet geleerd hoe we onze gevoelens moeten begrijpen.

Als je in de war bent over je emotionele proces, maak je dan geen zorgen; je kunt leren om meer afgestemd te zijn op jezelf. Dit doe je door te luisteren naar hoe je je voelt en je emotionele intelligentie te vergroten. Als je je gevoelstoestanden leert kennen, zul je je automatisch meer heel gaan voelen.

4. Reflecteer

Velen van ons hebben het zo druk dat we zelden de tijd nemen om te luisteren naar wat er in ons omgaat. Als we altijd op een extraverte manier handelen, creëert dat een innerlijk schisma. We verliezen het contact met ons diepere zelf.

Dit kan gemakkelijk worden veranderd. Het enige wat je hoeft te doen is je innerlijk verbinden met wie je bent. Een uitstekende manier om dit te doen is door in therapie te gaan. Als je met een therapeut werkt om je gedachten en gevoelens te onderzoeken, duik je in wezen in je diepere, interne, vrouwelijke kant.

5. Ga de natuur in

vrouw-natuur

Plaatsen kunnen worden gekarakteriseerd als mannelijk of vrouwelijk, afhankelijk van hun overkoepelende kenmerken. Het vrouwelijke is levenskrachtenergie. Plaatsen zoals het bos, de jungle, parken en de oceaan zijn overvloedig aanwezig met natuurlijke vrouwelijke energie. Ga erheen als je je niet synchroon voelt en nieuwe energie nodig hebt.

6. Sta jezelf toe om gewoon te zijn

Laat de druk los om altijd iets te doen of meer te bereiken en geef jezelf toestemming om te vertragen, niets te doen en gewoon te zijn. Door jezelf toe te staan het rustiger aan te doen en op pauze te drukken, kun je het emotionele evenwicht herstellen (hallo, goddelijke vrouw!), stress verminderen en de besluitvorming en andere cognitieve functies verbeteren. Bepaal om te beginnen wat jou ontspant en zet je daar dan voor in. En onthoud dat rust geen luxe is die je moet verdienen, het is een noodzaak. Door op te laden, maak je alleen maar meer ruimte om je vrouwelijke energie te kanaliseren.

7. Dwing jezelf om te transformeren

Sommigen van ons denken bij het vrouwelijke aan rust en verjonging, maar dat is maar de helft van het verhaal. Vrouwelijke energie is ook moedig, het is de kracht van transformatie.

Als dingen in je leven niet meer voor je werken, is het de vrouwelijke energie die je aanzet tot verandering. Dit kan dramatisch zijn! Vernietiging komt voor creatie; we moeten afscheid nemen van het oude om het nieuwe te verwelkomen.

Hoewel dit proces van transformatie soms weerbarstig en eng kan aanvoelen, is het noodzakelijk. We veranderen tenslotte de hele tijd. Zonder de krachtige beweging van vrouwelijke energie, die zowel rustgevend als zenuwslopend is, zouden we blijven stilstaan. En dat wil niemand.

8. Omarm je sensualiteit

We hebben het niet alleen over seksualiteit, maar ook over het afstemmen op onze vijf zintuigen en het kunnen genieten van fysieke genoegens door aanwezig te zijn. Neem de smaken van je eten in je op, het gevoel van je zijden pyjama tegen je huid, de geur van je favoriete kaars of het zachte fluiten van de wind. Je sensuele zelf ontdekken betekent verschillende sensaties ervaren en luisteren naar de behoeften van je lichaam. Het beste deel? Door je te verbinden met je lichaam en je sensualiteit – of dat nu door yoga, seks of ademwerk is – vul je je vrouwelijke kracht aan en maak je die aan.

9. Geef prioriteit aan je “me-time”

Wellness trend of niet, zelfzorg zou een niet-onderhandelbaar iets moeten zijn om weer in contact te komen met jezelf en je vrouwelijke wezen. We kunnen immers niet ons beste zelf, vrienden of partners zijn als we niet eerst aan onze eigen behoeften voldoen, maar het is vaak het eerste dat het raam uitgaat als we een miljoen andere dingen hebben om van onze to-do lijst af te strepen. Maak dus ruimte om jezelf te verzorgen door activiteiten te ondernemen die je geest, lichaam en ziel verjongen – of het nu gaat om wandelen in de natuur, genieten van een ontspannend bad of een boek lezen.

10. Waardeer spontaniteit en spel

Laten we eerlijk zijn: we hechten niet zoveel waarde aan vakantie, verbinding, vrije tijd of rust als we zouden moeten! We zijn overwerkt (overgemasculiniseerd) en ervaren daarom niet vaak de spontane geneugten van het leven.

Te veel van ons wachten tot de volgende vakantie om ons weer ontspannen en speels te voelen. Wacht niet zo lang! Je kunt elke dag een minivakantie hebben. Geef prioriteit aan downtime en tijd voor ontspanning. Lees boeken, luister naar muziek, doe aan yoga en geniet gewoon van het moment. Als je uit je overspannen toestand komt, zul je je weer meer jezelf voelen.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.