castratie-manCastratie is het volledig verwijderen van de teelballen en bijballen van een man of mannelijk dier. Vroeger lieten mannen zich castreren omdat zij niet langer de kans wilden lopen om kinderen te verwekken. Mannen werden destijds ook nog weleens gedwongen gecastreerd na een seksueel misdrijf (seksueel misbruik, aanranding, verkrachting, incest e.a.). Tegenwoordig wordt “klassieke” castratie bij mannen uitsluitend nog toegepast als daar acute medische gronden voor zijn. Wel wordt er nog steeds gebruik gemaakt van chemische castratie. Hieronder lees je meer over de 4 belangrijkste redenen voor (chemische) castratie bij mannen…

Castreren: vruchtbaarheid afkappen

Mannen die onveilige geslachtsgemeenschap willen bedrijven zonder daarbij de kans te lopen om kinderen te verwekken, hoeven zich niet langer “klassiek” te laten castreren. Tegenwoordig bestaat er namelijk mannensterilisatie. Sterilisatie is een definitieve vorm van anticonceptie. De mogelijkheid van transport van zaadcellen wordt weggenomen door het dubbelzijdig onderbinden van de zaadleider. Theoretisch gezien is herstel mogelijk na opheffing van de gemaakte afsluiting. In de praktijk worden er na de sterilisatie nogal eens antistoffen aangemaakt tegen de eigen zaadcellen, waardoor blijvende onvruchtbaarheid kan ontstaan.

Ter voorkoming van uitzaaiing teelbalkanker

“Klassieke” castratie van mannen komt in de westerse samenleving enkel nog voor wanneer er zeer dringende medische redenen voor zijn. De bekendste medische reden voor castratie is het voorkomen van uitzaaiing bij teelbalkanker. Heel soms wordt castratie overwogen bij zeer ernstige prostaatklachten.

Castratie als strafmaatregel

Chemische castratie is het toedienen van medicijnen die de werking van geslachtshormonen tegengaan. Meestal verliezen mannen na chemische castratie hun drang om seksueel gedrag te vertonen en neemt agressie af. Om die reden wordt chemische castratie opgelegd aan bepaalde zedendelinquenten, waaronder (serie)verkrachters en pedoseksuelen. Het effect van chemische castratie kan worden teruggedraaid en wordt daarom door sommigen als hét wondermiddel tegen zedendelinquenten gezien.

Castreren & homoseksualiteit

Vanaf de jaren ‘30 tot en met de jaren ‘60 werden in Nederland regelmatig homoseksuelen ’therapeutisch’ gecastreerd. De meeste castraties werden uitgevoerd op verzoek van de homoseksueel zelf of onder druk van de familie. Castratie vond plaats omdat homoseksualiteit destijds zwaar onderhevig was aan scepsis, taboe, afkeer en onwetendheid. Menig homoseksuele man worstelde destijds zodanig met zijn seksualiteit dat hij liever zonder testikels door het leven ging.

71 Reacties

 1. hoi,
  heb al jaren last van zere ballen, dit na een sterilisatie zon 25 jaar geleden, van alles geprobeerd, therapie, injecties niets heeft geholpen
  heeft hier iemand ervaring mee, en wat is eventueel een oplossing ?
  zelf zat ik te denken aan het verwijderen van de ballen, maar misschien is chem.castratie ook een oplossing

  • Hi ‘Pijnlijk’, vervelend voor je dat je er al zolang last van hebt. Ik ben in t verleden ook gesteriliseerd en had in t begin er ook last van, althans bij 1 van m’n ballen. Ook toen naar specialist geweest en kon op dat moment niks doen, maar als t niet overging zou t weghalen n optie zijn. Na n tijdje had ik geen last meer dus er verder niks mee gedaan. Nu denk ik wel eens had ik toen maar doorgezet dan was ik ze misschien al kwijt geweest. Vwb chemische castratie zou je kunnen proberen, misschien brengt dat verlichting en kun je later dan alsnog overgaan tot castratie.

  • ik denk dat chemische castratie een goede tussenoplossing is. Mocht het je niet bevallen dan kun je nog terug. Bevalt je status je wel dan zou je kunnen proberen een chirurgische castratie te krijgen. Ik hoor graag hoe je daarover denkt .

 2. Ik worstel ook al n tijdje met de gedachte over chemische castratie. Prettig om te lezen hier dat meer mannen dit willen. Kleinere ballen en n penis die niet meer stijf wordt zou ik echt graag willen. Dus n behandeling met androcur zou ideaal zijn. Nu nog de moed verzamelen dit met n arts te bespreken, ik wil wel graag maar durf nog niet zo goed,

 3. ik lees hier en verder online steeds vaker verhalen van mannen die graag hun ballen kwijt willen omdat de testosteron ze in de problemen brengt; ze dingen laat doen die ze eigenlijk niet willen. maar het blijft moeilijk.. ik hoor veel mannen die experimenteren met depo provera en androcur en daar goede resultatyen mee halen. Wie heeft daar ervaring mee en wil die ervaring delen? ook hoor ik mannen die proberen te bandnn (elastrator) of injecties met alcohol gebruiken ; riskant misschien of zijn daar toch goede ervaringen mee? ik hoor ze graag..

 4. ik gebruik sinds 2 jaar depo provera en dat werkt voor mij goed. Mijn libido is totaal verdwenen. Nooit meer stijf. Nooit meer orgasmes. Flink gekrompen. Daarnaast wel borstvorming, maar dat accepteer ik als niet echt een probleem. Het is alleen heel moeilijk om aan die medicatie te komen.

  • Hallo Julian ,
   Ik zelf ben chemische castratie .ik ben daar zeer tevreden over met het medicijn androcur.
   Als je nooit meer stijf wilt hebben vind ik dit een goed middel voor. Wat er wel gebeurt met u lichaam u teelballen worden kleiner, penis wordt kleiner u lichaamshaar en schaamhaar wordt heelveel minder tot bijna niets.als ik van u was zal ik dit proberen . Als je toch geen stijve meer wilt hebben vind ik dit het beste.
   Veel groetjes.

  • ja als je iemand gevonden heeft die dat doet hoor ik t graag! wil ook al heel lang gecastreerd worden, ben senior, maar meer vrouwelijk, gedraag me als vrouw, en gebruik m’n geslachtsdelen nooit.

  • Beste Gerard ,
   Ik heb ook altijd gewild dat ik me kon laten Castreren.
   Maar de dokter heeft met mij gepraat en ze deed een voorstel om mij chemische Castratie te laten doen . dat heb ik dan aanvaard en heb er tot nu toe nog geen spijt van gehad ge moet juist elke dag een pilletje nemen dat heet androcur dat heb je in van 10 mg 50 mg en van 100 mg ik neem 50 mg ben daar heel goed mee . Je kan overeen komen hoeveel je er mag nemen en hoe zwaar . ik ben in behandeling in het vitaz kliniek in Sint – Niklaas ( Belgie ) je kan eens kijken op site van de kliniekals je wilt.
   groetjes ,
   Ronny

  • Goedemiddag, ik las uw stukje. Mijn vraag is het u gelukt om gecastreerd te worden.
   Zo ja zou u mij verder kunne vertellen hoe het is gegaan en wat u als gevolg heb ervaren. Zelf heb ik prostaatkanker gehad en het seksuele leven moeten afsluiten vanwege de problemen die zijn ontstaan na de bestraling. Zelf zou ik mij graag willen laten helpen, maar de uroloog staat daar niet zo achter. Ik hoor graag uw antwoord

 5. Ik wil graag gecastreerd worden. Ik ben al bij de huisarts geweest maar die zei nee. Ik ben 60 jaar.

  • Ik wil ook gecastreerd.ik zie op internet door afbinden met speciaal elastiek en speciale castratie tang.zie heel veel foto.s en reacties hoe blij ze zijn zonder ballen.net als bij de dieren arts die bind ze ook gewoon af.nederlandse dieren arts dokter Pol

 6. Hoi. Na lang zoeken kwam ik op deze site terecht. Voor mij heel herkenbaar. Al jaren weet ik dat ik een a-seksuele man ben en totaal geen behoefte heb aan welke vorm van seks dan ook. Helaas werken mijn hormonen mij vaak tegen en ontstaat er een soort van drift. Dan ga ik masturberen om van het gevoel af te komen. Ik heb dit besproken met mijn huisarts en deze schreef mij clomipramine voor om de lust af te remmen. Echt dat werkte… maar de bijwerkingen waren niet gering. Het voelde wel heerlijk dat er geen spanning meer in de ballen en in de penis was. Maar goed toen de medicijnen werden gestopt kwamen alle gevoelens weer terug. Op een dag stelde ik de huisarts voor dat ik wel gecastreerd wilde worden omdat mijn lustgevoelens weer sterk terugkwamen en mij in de weg gingen zitten. Dit blijkt niet mogelijk te zijn. Terwijl wij mensen onze dieren mogen laten castreren zoals kat, hond en paard, mogen wij mensen niet gecastreerd worden. Jammer want het lijkt mij heel bevrijdend wanneer mijn teelballen weg worden gehaald en ik daardoor minder snel opgewonden zal raken. Er wordt dan gezegd stel dat je anders gaat denken en/of je krijgt een nieuwe partner met kinderwens… of maar het hormoon testosteron is belangrijk voor je… heb je het niet of minder dan zijn er allerlei gevaren zoals botontkalking… Helaas… maar bij dieren wordt deze waarschuwing nooit gegeven en zij halen soms een hoge leeftijd zonder gekke dingen. Daarom: als ik gecastreerd wil worden dan is dat toch mijn zaak en helemaal als ik voor 100% overtuigd ben dat het goed is… Zelfbeschikking… nou op dat vlak zeker niet… maar wil je van geslacht veranderen dan kan dit wel… maar wil je gecastreerd worden dan gaan alle deuren dicht. Graag jullie reactie. En is er iemand die het wel gelukt is?

  • hoi rocco hoe zou ik met jou in contact kunnen komen en heb je die pillen van je huisarts

  • Anonymuske

   Tja… je kan ook aan een dokter gaan vragen of hij je linkerarm wil afhakken, daar zijn ze qua ethiek natuurlijk niet voor opgeleid, hè… Uiteraard wil er geen enkele dokter hier in Nederland zomaar iemands ballen verwijderen. Waarom opteer je niet gewoon voor chemische castratie? Gaat prima hoor. Heb zelf 4 jaar lang aan de Androcur gezeten. Als je de emotionele rollercoasters kan verdragen, is het een hele goeie werkende oplossing!

  • Ik ben Michelle een t-girl en heb hypospadie, heb een kleine penis en kom mega snel klaar. Daardoor veel relaties gewoon stuk gelopen en nu wil ik er vanaf. Maar ook ik loop tegen de muur dat je nergens het kan laten doen. Heb ook al de weg ingeslagen van de dierenartsen maar dat is ook lastig. Wie heeft een echte tip?

  • Ik ben een transgender met enorme drang naar vrouwenkleding en vrouw zijn. heb een hekel aan mijn mannenlichaam en draag liever vrouwenslipjes maar soms past het niet helemaal omdat het in de weg zit. Ik kom ook te snel klaar wat de gemeenschap ook geen voldoening geeft. Heb al wel de pil geslikt maar daar is ook al moeilijk aan te komen.

  • nou ik vind het ook gekkenwerk, dat je inderdaad van geslacht mag veranderen en de dieren mag castreren, maar wou niet, heel tegenstrijdig en ook oneerlijk en onlogisch, je maakt toch zelf uit dat je geen kinderen wil en ook geen testikels? steriliseren kan dan weer wel? heel vreemd… een fanatieke man die gecastreerd wil worden, ik zag al op internet dat mannen het zelf doen met elastiek net als bij stier en andere dieren, dan valt na een tijd je ballen er vanzelf af, sterft vanzelf af, misschien onze oplossing geen infecties?

  • James Sletfield

   Dat is compulsief masturberen, hoort bij een aandoening. Je bent niet aseksueel want je hebt het over “lusten” en “drift”. Mannen hebben dat ja.

  • Hoi Dirk, ik wil ook graag met iemand over dit onderwerp willen praten. Ik las op deze site dat jij je, net als ik, wil laten castreren. Is het jou al gelukt om gecastreerd te worden? Ik wil ook het ook graag maar het lijkt in dit land niet te gaan lukken. Ook al ben ik wilsbekwaam en het ik het zelfbeschikkingsrecht, het mag eenvoudig niet en dus geen arts die het wil gaan doen. Wel kan ik pillen krijgen om chemisch gecastreerd te worden. Heb ik inmiddels gedaan en ja, het werkte wel. Maar toen ik stopte was het weer hetzelfde liedje: veel driften terwijl ik aseksueel ben en totaal geen behoefte heb aan gemeenschap. Hoe zit het met jou? Laat eens wat van je horen en wie weet krijgen wij een leuk contact.

  • Hoi Dirk, Ik wil hier best eens met jou over chatten hoor. Ik vind dit een onderwerp waar veel te weinig aandacht aan wordt geschonken en zie on line steeds meer mannen die rondlopen met deze wens, maar ook vrouwen die graag zien dat hun man deze stap neemt .

  • Dag Dirk,
   Ik zelf ben nu 3 maanden bezig met chemische castratie met het medicijn androcur. ik ben er zeer tevreden over. ik had liever gewoon een castratie had maar dat mag niet meer zomaar gedaan worden ze noemen dat zelf verminking , ik moet eerst een jaar chemische castratie proberen als ik er niet tevreden bij ben kunnen ze altijd nog castratie doen dan . Dan kunnen ze nog altijd zeggen dat mijn teelballen ziek zijn om het woord kanker niet te gebruiken.
   Ik ben in behandeling in België in het Vitaz ziekenhuis in Sint – Niklaas . Bij Dokter Loes Moerenhout je kan dit eens opzoeken op het internet en je kan altijd om uitleg vragen ik ben er zeer tevreden over.
   Groetjes Ronny

 7. Toevallig hier terecht gekomen, schrik me wezenloos, castratie?! Velen omdat ze seksverslaafd zijn? Dit is voor mij totaal onbekende kost, ik ben zelf niet seksverslaafd of zo, wel heb ik dagelijks zin, ik weet niet beter, dan dat het niet meer dan normaal is voor een man, om zin te hebben, al is het dagelijks, niet meer dan gezond, en als je vaak klaar komt, heb je ook veel minder last van een teveel aan testosteron, ik zeg, niet doen! Castratie?! Je bent toch niet gek?! Goed, dat is mijn mening, hoef je niet mee eens te zijn, begrijp me wel goed, ik ben echt geschokt, en had deze informatie liever niet geweten, veel succes als je dit gaat doen!

  • Nou van mij mogen ze de serieverkrachters en pedofielen castreren hoor. Ik ben er niet tegen. Je blijft gewoon met je poten van kinderen af en serie verkrachten? Castreer ze maar!

  • Ik zou graag in contact willen komen met een vrouwelijke arts/Uroloog die hier de fijne kneepjes van weet! Ik ben al heel lang opzoek naar iemand die mij wilt castreren, ben serieus en weet alle in’s en out’s ervan.. ( voordelen en nadelen) ken ik nu allemaal wel ik wil dit heel erg graag en zou graag willen dat iemand contact met me opnam! Heel erg graag !!!!

 8. Hoi ik ben een gezonde man. Ik wel gewoon gecastreerd. Maar wel plaatselijk verdoven ik wel het zien hoe ze eruit gehaald. Ze willen me niet castreren om dat ik gezonde man ben. Kan ik mezelf castreren. Graag advies.

  • Herkenbaar ik wil ook gecastreerd worden, maar het is moeilijk voor zover ik weet word je plaatselijk verdoofd operatie duurt niet zo lang. Waarom dat men zo moeilijk doet vreemd het is mijn lichaam van mij mogen die ballen weg.

 9. Op zich is het niet bijzonder als een man een wens tot castratie leeft. Allerlei argumenten kunnen hieraan ten grondslag liggen getuige de vele, vooral Amerikaanse, websites op dit gebied. Vaak gaat ook de partner, of dit nu een man of een vrouw is, er in mee. Je hoeft je voor dat verlangen toch echt niet te schamen maar er over praten buiten je relatie is beslist moeilijk. Natuurlijk denk je dat in eerste instantie je huisarts de aangewezen persoon is maar wat is tegenwoordig nog een huisarts? Ik kijk alleen maar naar dat gezondheidscentrum waar ik zelf bij aangesloten ben. Mocht ik al eens een arts nodig hebben, nou dan zit er elke keer weer een ander, meestal een jonge vrouw die blijkbaar pas is afgestudeerd. Het lijkt mij moeilijk om daar een vertrouwensrelatie mee op te bouwen, want over een paar maanden is ze toch weer weg. En wat wil je dat ze doet, een verwijskaart voor een psycholoog of een seksuoloog geven? Of libido-onderdrukkende medicijnen voorschrijven? Je kunt buiten het reguliere systeem om informeren bij privéklinieken die op hun website urologische service aanbieden. Castratie staat daar niet bij, dus je moet contact opnemen met de kliniek om te vragen of dit kan. Bij een positief antwoord is wel een intake gesprek nodig. Houd ook rekening met het kostenaspect, de ziektekostenverzekering zal het vast niet willen vergoeden dus je zult al gauw een paar duizend euro kwijt zijn. Van invloed is of je alleen de ballen laat verwijderen of dat je ook nog je zak grotendeels laat wegnemen. In de Angelsaksische wereld liggen de zaken eenvoudiger omdat de ingreep gewoon als business gezien wordt. Dus daar ben je gewoon klant, maar je zal dan ook wel flink moeten betalen. Maar het zal fijn zijn als de taboesfeer rondom castratie verdwijnt en je het gemakkelijk kunt laten doen als je daar behoefte aan hebt.

  • Ik wil het waarschijnlijk laten doen, een castratie. Je verhaal is heel herkenbaar, als tegenprestatie voor vriendin. Ik hoop dat mijn relatie dan beter word.

 10. Hoi allemaal, Ik lees met pijn alle berichten hier. Verschrikkelijk om te lezen dat er mannen doordat ze seksverslaafd zijn zich willen castreren. Misschien niet helemaal een gewenste opmerking. Maar ik ben christen. Ik was ook geregeld porno aan het kijken en dergelijke. Maar Jezus heeft mij vrijgemaakt. Ook van een verslaving aan blowen. Hij maakt vrij! Geef Hem eens een kans. Roep Jezus aan, lees de Bijbel bijvoorbeeld het boek van lukas daarin. Hij maakt vrij! Hij heeft je lief!

 11. Anoniem, hallo een paar jaar terug heb ik mijn rechter bal afgesneden omdat ik erg seksverslaafd ben in de hoop dat mijn verslaving zou verminderen. Helaas is 1 bal eraf niet genoeg voor mij daar ik nog steeds verslaafd ben, dus ben ik moed aan het verzamelen om mijn laatste bal ook te verwijderen. Dat ik dan geen erectie kan krijgen boeit me niet. Jammer dat je hier in Nederland nergens terecht kunt voor dit probleem.

  • Er is in Nederland wel degelijk verslavingszorg en allerhande gerelateerde ondersteuning op mentaal, psychisch en psychosociaal gebied. Er zijn talloze instanties, waaronder maatschappelijk werk / GGZ, maar ook allerhande stichtingen, klinieken en behandelcentra (Korrelatie, Jellinek, et cetera). Het lijk me dan ook niet onverstandig om je te verdiepen in je hulpvraag en diegenen die je hierbij kunnen helpen. Zie eventueel ook de (vele reacties onder de) volgende artikels:

  • Wat bizar en knap dat je bij je zelf een bal hebt afgesneden, ik loop zelf ook al geruime tijd met het idee om gecastreerd te worden lust kan problemen opleveren, voor je zelf en omgeving dus mogen ze eraf alleen is dat heel moeilijk, maar er zitten veel voordelen aan maar ook nadelen en die zijn met medicijnen op te lossen

 12. Ik heb de reacties gelezen over castreren en wil daar graag meer over weten. Bedankt.

 13. goede dag ben natuurlijk niet voor niks terecht gekomen weet wel dat er een groot taboe op rust om de man te castreren maar wil dit al jaren aangezien dat ik een cuck ben en mijn vrouw een vaste minnaar heb om dat ik onvruchtbaar ben en zei geen gemeenschap wil met mij dus heb ik ze toch niet nodig wie weet raad

 14. IK ben John, ben 51 jaar en ben verleden week geweest bij endocrinologe, omdat ik geen erecties meer heb, maar wel nog prikkelingen. Ik ben ongehuwd, nog nooit een relatie gehad. Ze heeft me onderzocht, zelfs mijn geslacht, op kanker en ik heb ook wel een psychisch verleden en neem nog veel antidepressiva, die het libido laag houd. IK heb ook chronische problemen en heb botontkalking. Normaal zou ik Androcur krijgen (chemische castratie) maar ze durft het me niet voorschrijven. Er moet iets gebeuren zei ze, maar ik zal het moet bestuderen. Maar ze zal eens contact opnemen met het UZ Gent, waar ik ook in behandeling ben voor mijn chronische pijnen.

 15. Ik zou me graag willen laten castreren, heb veel sexuele drang en kan me soms moeilijk inhouden en heb daar in het verleden veel moeite mee gehad. Had een relatie die door vreemdgaan en dat soort dingen is stuk gegaan m’n ex vriendin wilde het wel doen maar dat is strafbaar zijn er andere oplossingen?

  • Ik vind dat je hiermee geholpen zou moeten worden. Je testikels kunnen je echt in de problemen helpen hè.

 16. hey , mag ik ook even iets zeggen en vragen , ik hoor hier van alles , mensen die elkaar helpen , maar ook simpelaars die geen begrip hebben voor andere gevoelens en die proberen stoer te doen met hun uitspraken , maar toch hebben ze moete gedaan om deze site te vinden !!! raar hé , dat wilde ik zeggen en nu een vraag, ik ben een echte cuck en mijn vrouwtje een cuckoldress en héél echt en bewust voor diegene die het niet kennen ! cuckoldress is baas over cuck , zij heeft een vaste vriend of nieuwe man liever gezegd , want ik mag haar niet méér aanraken , het enige wat ik soms moet doen is hun slaaf zijn , alles voor hun doen , ook haar proper likken na de partij met haar nieuwe man nu ben ik op zoek naar een dokter dat bereid is mij te castreren , anders doe ik zelf , maar goed is da niet , dus dokters a.u.b. , wie kan er mij helpen

  • Hoi. Ik kan me je wens tot castratie heel goed voorstellen hoor. Die keus moet jij gewoon zelf kunnen maken en ik vind dat je er ook mee geholpen zou moeten worden. Als cuck heb je alleen maar ondraaglijke last van je ballen die testosteron produceren wat jij eigenlijk niet nodig hebt hè. Ik hoop dat het je gaat lukken.

  • hallo ben ook een cuck en denk ook al jaren aan castratie door dat ik onvruchtbaar ben heeft mijn vrouw een minnaar en wil geen gemeenschap meer met mij wie weet raad

 17. Mooie site hier! Ik wil wel 1 teelbal weg laten halen om mijn hormonen dan te testen. Wie weet waar? Thanks! xxx

  • Hoi. Ik loop hier ook al heel lang mee rond. Ik ben 36 en wil al gecastreerd worden sinds mijn 20e jaar maar hier kan dat nergens. Met andere mensen in contact komen die dat ook willen is enorm moeilijk. Bijna onmogelijk. Jammer dat hier zo’n taboe op rust.

 18. Ik ben een man van 48 jaar en heb al 20 jaar last van mijn balzak en teelballen. De ene keer zijn ze gezwollen, de andere keer doen ze vreselijk pijn. Ik zoek al 18 jaar naar een specialist in het teelballen afsnijden. Nu heb ik een dokteres gevonden in de Filipijnen, Zij wil alleen alles wegsnijden, dus ook de bijballen en de kleine nieren. Of anders zult ge verder ongemakken hebben en zegt ze dat ik niet helemaal onvruchtbaar zal zijn. Ik zal nu, volgende week vrijdag vertrekken om het te laten doen.

 19. Patrick-NewlightLiberalism. Reageer

  Ik wil graag Gezondr oproepen om de seksueel getinte berichten hier onder weg te halen. Velen van hen zijn niks meer dan perverse geesten die opgewonden raken van vernedering/dominantie met name door vrouwen. En Marl-rije dat je een seksuele fantasie hebt allee maar stuur mensen met echte afwijkingen/problemen niet naar malafide landen om zich zo doende te laten helpen! Dat is gewoon ziek en laf! En even over de zelfbeschikking recht als je daadwerkelijk gesacreerd wilt worden dan zijn ze je verplicht te helpen in Nederland mist je bereid bent om gescreend te worden en een traject na te lopen .. De kans overigens is vrij groot dat ze je de eerste keer wegsturen aangezien castratie niet zomaar een kleine ingreep is en vele nadelige effecten kan hebben op de patiënt zowel fysiek als mentaal als op zijn relatie. Een castratie en of sterilisatie is GEEN kleine ingreep! De nazorg is immense. En voor de seksverslaafden een doctor geneest hij slacht niet een castratie zal vrijwel zeker niet van je problemen afhelpen de kans is groter dat de problemen zich verder ontwikkelen! Als de steel zo in de pan zat dan had je nu een heleboel ex-heroïnejunkies gehad zonder armen. + De teelballen zijn niet de enigste plek in het menselijk lichaam waar testosteron wordt aangemaakt.

 20. Hallo mensen, ik wil graag eens reageren op de berichten van Marijke. Marijke, je zei dat je man zich laat castreren in Indonesië of misschien dat dat reeds gebeurd is… Ik zou daar graag iets meer over weten, want zoals blijkbaar zovelen kom ik hier terecht na lang zoeken voor hulp. Ik ben zo seksverslaafd dat het echt niet meer uit te houden is, alles en nog wat lijdt eronder. Kun je mij a.u.b. helpen?

 21. Edwin van de Kuil Reageer

  Aan de reacties van deze mannen (kun je het nog mannen noemen!) concludeer ik dat het allemaal feministenknuffelaars zijn! Je gaat je zakje toch niet chemisch laten castreren voor een stelletje van die achterlijke feministen die alleen maar de ballen van mannen eraf willen hebben…

 22. Waarom moeten ze altijd alles verbieden? Dan gaat men toch naar het buitenland waar men medisch toch misschien wel wat minder secuur is. Alle het nu in een jongen zijn hoofd zit van jongs af aan, dan gaat hij het later toch laten doen. In mijn hoofd had ik al zulke fantasieën en die heb ik lang onderdrukt en dat heb ik niet kunnen blijven doen, dus zijn mijn fantasieën nu werkelijkheid geworden. Met als gevolg dat ik jarenlang depressieve aanvallen had. En dan zal hij het nadeel hebben van minder vrouw te zijn. Omdat hij niet gecastreerd werd tijdens zijn pubertijd, denk daar ook eens aan mensen. Dat is gewoon mijn mening natuurlijk.

  • dat is nu eens echt waar, we mogen gene drugs nemen, want …… weet eigenlijk iemand waarom??? ja ok tis illegaal of tis slecht voor je, maar is dat aan hun om te oordelen, ik wil echt zo graag ook een chemische castratie, des te zwaarder de chemicaliën, des te liever, ik wil dat men ballen en men #$%@ voor altijd slap blijven en nog eens goed krimpen ook. heb daar altijd op ‘gekickt’ ik heb al verschillende medicijnen opgezocht via site’s over chemische castratie, en ik ga er morgen eens werk van maken om wat te bestellen, ik heb maar 1 nadeel, ik durf mijzelf echt geen ‘shot’ te zetten voorbeeld Depo-Provera of (men lieveling chem) wat ik ook zo graag wil uitproberen ’triptoreline’ :-) heb ik al zoveel van gelezen en dat lijkt me geweldig! en ja, omdat er inderdaad zo een groot taboe op ligt (zeker voor viriele dertiger als ik!) bekijken ze u raar! ik vind wat er bij mij onder hangt veel te groot, daarom neem ik regelmatig speed, zodat ik ook eens kan genieten van kleinere geslachtsdelen. maar ik zou het graag definitief willen, groetjes

 23. Andre Verstraete Reageer

  Hallo, ik ben een 51 jarige man en neem nu Androcur voor chemische castratie. sedert een 2 tal weken. Ik ben echt een ander mens. Alvorens ik medicijn nam heb ik me intiem laten scheren, ik heb nu gelijk een babyhuidje. De nevenwerkingen zal ik er moeten bijnemen en in het slechtste geval de breuken ook. De grootste reden is van mij: ik heb nog een meisje of vrouw gehad, nog nooit omhelsd voor een kus op de mond, nog nooit een hand op de bips of haar knie kunnen leggen, niets! Ik heb wel al veel meegemaakt, hersenbloeding gehad, maar ik ben wel 18 jaar buschauffeur geweest. Nu ben ik invalide door een zware depressie en rugpijnen… osteoporose en artrose in nek en voeten. Ik heb me laten vertellen door een seksuologe, dat de teelballen krimpen tijdens de inname van Androcur, maar als ge dan later stopt, komen die teelballen dan terug normaal? De seksuologe zei ook dat waarschijnlijk de kans heel klein is dat ik nog een vrouw zal ontmoeten voor een relatie of vriendschap. Dus voor mij mogen ze de ballen en bijballen er gewoon uitsnijden. Maar dat doen ze dan ook weer niet, indien ik zou een vrouw ontmoeten! Als andere mensen iets niet doen, dan doe ik het wel, ik kik daarop. Ik heb ook al euthanasie aangevraagd, door de vele pijnen die ik nu heb, maar ze willen dat ook nog niet doen.

 24. Ik ben man en zou heel graag vrouw willen zijn. Nu ben ik op een leeftijd dat ik een operatie niet meer laat doen. Wel zoek ik een oplossing hoe ik mijn scrotum kan wegwerken, zeker tijdens de gemeenschap.

 25. Ik ga dit jaar een castratie laten uitvoeren en in april gaat het gebeuren. Ik word voorgoed onvruchtbaar. Mijn vriendin kijkt er al naar uit.

  • Mag ik vragen in welk land je je laat castreren? Heel goed van je om dat te doen. Mijn vriend laat zich in Indonesië castreren omdat het niet in Nederland gedaan wordt. Hoe en waar laat je je castreren?

 26. Tom Denaeyere, Reageer

  Hallo, ik heb per toeval jullie site gevonden, ik smeek om chemische castratie te mogen krijgen, Of nog liever met berlusci tang, me heel laten castreren. Met die tang zetten op de ene helft van de balzak, op de drie leiders, zetten ze dat 6 a 7 minuten erop, zodat alles afgekneld is, dat is wel onder verdoving. dan doen ze de andere bal en leiders, hetzelfde. Zo droogt alles op en krimp het. Maar nu over die chemische castratie moet ik nu op 21/01/2013, naar Breda, naar een endocrinoloog, maar welke onderzoeken doen hij dan? Het is nu nog maar 22/10/2012, ik masturbeer me 6 tot 8 keer per dag, met zelfpijniging erbij, ’s nachts heb ik 2 tot 3 erecties, die een uur duren, ik moet naakt slapen, op een handdoek, doe ik iedere nacht een koude douche op mijn penis en ballen, ik kruip dan terug in mijn bed, rillend van de koude maar als ik dat zeg tegen mijn huisdokter of seksuologe, zeggen ze, dat is niet uit te houden. Maar ik moet nog 3 maanden wachten voor dat ik bij die dokter mag gaan, wat moet doen? Mezelf operatief castreren!!!!

  • Willy De Cubber

   Hallo Tom, Toevallig ook, ben ik op deze site geraakt. Morgen moet ik geopereerd worden van een plasbuisvernauwing, iets helemaal anders dan uw probleem (gevolg van bestralingen). Vijf jaar geleden is de prostaat weggenomen, heb ik bestralingen gehad enz.. De PSA verhoogt nog steeds, dus neem ik om de drie maanden, gedurende drie maand Casodex, een vrouwelijk hormoon, om de gevolgen van de overproductie testosteron te onderdrukken en de PSA op een aannemelijk peil te krijgen. Ik heb echt met je te doen. Toen ik jonger was had ik min of meer hetzelfde probleem. Ik dacht altijd dat het wel vanzelf zou over gaan, maar het gebeurde niet. Nu is het heel uitzonderlijk dat ik nog eens een erectie krijg, maar ik kan het niet laten om te masturberen zonder erectie. Veel sterkte, misschien de moeite waard om een voorschrift, vrouwelijk hormonen te vragen aan de dokter. Opgelet: het is niet altijd aangenaam… opvliegers, zweten, niet veel zin in wat dan ook. Gr. W

  • Ik denk dat het beste is als je je operatief laat castreren, je teelballen helemaal weg laten halen. Je wordt lichamelijk nog gezonder ook en je hebt minder eten en drinken nodig, je slaapt beter en je wordt rustiger. Mijn vriend laat zich ook in april al castreren in Indonesië, dan gaan we trouwen.

 27. JFHAM Broekhaus Reageer

  Ik maak al van kinds af te veel testosteron aan en wat ik aan maak is zeer veel. heb pas een onderzoek gehad of er iets van erfelijkheid in zat. uit die test kwam niks naar voren. zelf wil ik geen kinderen en is de kans ook heel klein. nu zit ik in een gesloten instelling die mij ook niet kunnen helpen. daarom is voor mij castratie de enigste en de laatste hoop om nog naar mijn ouder toe te kunnen op voorwaarde dat ik alle vrijheden krijg en dat ik mijn moeder van 83 wat meer kan bezoeken dan die 1e dag in het jaar. daarom is voor mij castratie de enige oplossing met steun van mijn ouders en mijn vriendin (puur vriendschap).

  • Heb je er ooit aan gedacht om libido (sekslust, en -drang) verlagers te vragen? Scheelt je castratie en je kan je nog blijven voortplanten.

 28. jules callebout Reageer

  Hi, ik heb nu vrijdag, 10/08/2012, een afspraak met seksuologe in Breda, ik zou me graag laten, operatief castreren of met een tang, dat ze op de balzak zetten, juist achter de bal, waarmee ze de leiders toeknijpen, dat is allebei verdord. Met die tang moet wel in 2 maal gebeuren. Ik zie het niet zitten, om heel mijn verdere leven, dagelijks een pilletje te nemen. Ik smeek om operatieve castratie, maar ze willen niet, dat is uit de tijd, zeggen ze. Waar kan ik heen? Kan U me helpen?

 29. Erik Zomerland Reageer

  Wij zijn 3 vrienden van achter in de twintig, allen gehuwd en 2 van ons achten hun gezin voltooid. De derde wil in de nabije toekomst nog een gezinsuitbreiding. We hebben het er wel over gehad dat zodra onze gezinnen voltooid zijn wij ons zullen laten steriliseren. Met de eerste van ons heeft dat nu plaatsgevonden maar hij geeft in gesprekken toe er eigenlijk spijt van te hebben. Dat weerhoudt natuurlijk nummer twee van ons. Hij geeft aan veel pijn te ervaren bij het vrijen, een soort gevoel alsof er iemand de zaadleiders afknijpt op het moment van klaarkomen. Zijn klachten hierover worden afgedaan met loze kreten van daar moet je mee leren leven of dat in de toekomst vanzelf over. Een wat meer genuanceerde uitleg die hij gekregen heeft klinkt aannemelijker. Tijdens het orgasme wordt er vanuit de ballen een hoeveelheid sperma weg geperst dat normaal gesproken via de penis een uitweg vindt. Nu zijn zijn zaadleiders onderbroken dus het sperma vindt geen uitweg meer en dat geeft die pijnlijke druk. Officieel horen de in de ballen aangemaakte zaadcellen in de bloedbaan afgebroken te worden maar het punt schijnt te zijn dat in hoeveelheid de aanmaak de afbraak overtreft. Op deze wijze ontstaat er een pijnlijke stuwing in de zaadleiders. Naast het vrijen is ook het masturberen een pijnlijk gebeuren, begrijpelijk want het is in feite hetzelfde proces. Dat vanzelf overgaan wordt erop gebaseerd dat er in de toekomst een nieuw evenwicht zal ontstaan tussen aanmaak en afbraak. Of dat zo is is natuurlijk afwachten geblazen. Wat hij in de tussentijd moet doen is wellicht libido-remmende medicijnen gebruiken maar daarmee leg je natuurlijk wel een hypotheek op het huwelijksleven. In het uiterste geval zal het tot een herstel-operatie moeten komen zodat hij zijn zaad weer vrij kan laten vloeien. Voor de twee anderen betekent dit dat zij zich wel even bedenken alvorens de knip te laten zetten.

 30. Erik Zomerland Reageer

  Uit diverse websites blijkt dat er meer mannen zijn die zich zouden willen laten castreren, al lopen de beweegredenen nogal uiteen. Zelf zou ik graag preventief gecastreerd willen worden om prostaatkanker te voorkomen. In mijn naaste familie zijn er nogal wat mannen, waaronder mijn vader, aan overleden. Daarnaast bezorgen mijn ballen mij soms in de werksituatie nogal wat overlast. Omdat nageslacht niet meer aan de orde is wil ik er dus vanaf. Ik weet echter niet hoe je dit in Nederland moet aanpakken. Erik

  • Beste Eric, Mijn vriend laat zich in Indonesië castreren door een vriend van hem die chirurg is, want de gewone artsen in het ziekenhuis willen geen castratie operatie doen, in Nederland al helemaal niet. Ik heb de VU in Amsterdam een mail gestuurd of ze evt. een onderzoek willen doen om toch wel castratie te doen bij mannen en vrouwen, om inderdaad allerlei ziektes te voorkomen. En dat als iemand dat zelf wilt, dat het ook geopereerd kan worden.

 31. Erik Zomerland Reageer

  In mijn naaste familie zijn relatief veel mannen waaronder mijn vader aan prostaatkanker en de gevolgen daarvan overleden. Mijn vraag is of het zinvol is om de teelballen preventief te laten verwijderen omdat immers daarin het teststeron wordt aangemaakt dat zo’n belangrijke rol speelt bij prostaatkanker.

 32. jules callebout Reageer

  Ik ben blij dat ik niet de enige ben, die me zou graag laten castreren. Ik heb er zo’n last, altijd maar dat seksuele verlangen, Ik ben wel ongehuwd en heb nog nooit een vrouw gehad voor relatie of vriendin. ik kijk dikwijls in de spiegel en hou mijn teelballen en balzak, opzij, zodat ik ze niet zie!!! Wat vind ik dat beter juist met mijn piemeltje in zicht. Ik heb het al gevraagd aan mijn huisdokter, psychologe, psychiater en seksuologe, maar die antwoorden, dat ze dat niet toelaten, omdat ik nog altijd een jongere vrouw kan vinden. “maar er zijn nog altijd kunstpenissen” Jules.

  • ik ben het met je eens.. ik had het zelfde probleem…. gewoon ziek van die seksdrive…

 33. Hallo, Ik heb behoorlijk last van mijn testikels, ben er al een keer aan geopereerd, maar zonder het gewenste resultaat. Ik heb geen interesse om er weer aan geopereed te worden en wil er echt van af. Mijn partner heeft begrip voor mijn probleem, heeft er geen probleem mee wanneer mijn testikels en balzak verwijderd worden, maar ze zou het toch wel zeer op prijs stellen indien we verder gewone sex kunnen hebben. Ik ben 48, zij 39 en ik wil toch wel dat zij kan blijven genieten. Het wordt dus zaak een manier te vinden waarbij na het verwijderen van de testikels en balzak het mogelijk blijft om een erektie te krijgen of met het probleemblijven rondlopen totdat de natuur er zelf mee stopt. Zelf denken wij aan het nemen van hormonen, maar daarvan heb ik ook weer gehoord dat ze kankerverwekkend zijn. Kan iemand ons van advies dienen? Onze huisarts is niet de jongste en mijn partner vind dat hij best conservatief over komt. Zelf ken ik hem “gelukkig” nog niet, maar dit werpt toch een behoorlijke drempelop om de zaak bij hem aan te kaarten. Graag advies.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.