Dieettrainingen & afslankprogramma’s

Dieettrainingen en afslankprogramma’s gaan een stapje verder dan het volgen van een dieet. Tijdens een dieettraining of afslankprogramma ga je namelijk zeer actief aan de slag met je gezondheid en gewicht. De exacte invulling van het programma verschilt per training, maar het bestaat doorgaans uit periodieke bijeenkomsten of afspraken die al dan niet in groepsverband plaatsvinden. Er zijn tegenwoordig zelfs online dieettrainingen voor gewichtsverlies beschikbaar.

Voordelen dieettraining of afslankprogramma

Door actief met je gewicht bezig te zijn, word je er continu aan herinnerd en blijf je doorgaans langer gemotiveerd. Als je je resultaten regelmatig monitort en bespreekt met anderen, dan is de kans groot dat je er meer voor zult doen om tijdens de volgende afspraak resultaten te kunnen laten zien. De keerzijde is echter dat de stap tot het inschrijven voor een dieettraining of afslankprogramma behoorlijk groot kan zijn. Het is vooral belangrijk om een dieettraining of afslankprogramma te kiezen dat bij je past en waar je je prettig bij voelt.

Kosten dieettrainingen & afslankprogramma’s

De kosten van een dieettraining of afslankprogramma variëren sterk per methode. Zo bestaan er trainingen waar je voor enkele euro’s per maand al aan kunt deelnemen, maar ook intensieve individuele afslankprogramma’s die behoorlijk prijzig zijn. Er zijn zelfs dieetprogramma’s waarbij je een aantal dagen of weken op een bepaalde locatie verblijft. De kosten zijn in dat geval uiteraard een stuk hoger.

Dieetclub opzetten

Een goed alternatief voor een dieettraining is zelf een dieetclub opzetten. Spreek met je vriendinnen een vaste avond af waarop jullie samenkomen en bespreek je methodes, resultaten en valkuilen. Combineer zo’n avond desgewenst met lichamelijke activiteit en je hebt een prima stok achter de deur op niet zomaar op te geven!

Hieronder vind je een overzicht van alle dieettrainingen & afslankprogramma’s uit de Gezondr diëtenlijst:

Balans Slankclub
Bea’s Afslankmethode
Beck Dieet
BIAmed Dieet
Bikini Bootcamp dieet
Diplan dieet
Dr. Bernstein Dieet
Dreamline Dieet
Duke dieet
EGA dieet methode
Jen4Men Dieet
Jenny Craig Dieet
Lindora ‒ Lean for Life Dieet
VP3 Dieet
Waistline Dieet
Weg Met De Weegschaal dieet
Valtaf Dieet

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.