Recept: échte krokante zoete aardappelchips uit de oven

Recept: échte krokante zoete aardappelchips uit de oven

Tussendoortje Voorbereiding: 7 min Baktijd: 38 min Totaal: 45 min Calorieën: 205 Dit recept voor zoete aardappelchips uit de oven is het perfecte gezonde alternatief voor een standaard zak gefrituurde aardappelchips. Zelfgemaakte zoete aardappelchips is wat mij betreft bovendien minstens zo lekker als de fastfood-variant omdat er simpelweg veel meer smaak aan zit. Je kunt

Lees verder
Recept: bloemkool met kerrie (“Curried Cauliflower”)

Recept: bloemkool met kerrie (“Curried Cauliflower”)

In Nederland wordt bloemkool maar al te vaak gegeten met een dikke roomsaus op basis van boter, kaas en/of maïzena. Hoewel bloemkool erg gezond is, doet een dergelijke saus enorme afbreuk aan de gezondheidsvoordelen ervan. In India wordt bloemkool beduidend gezonder bereid; en bovendien minstens zo smaakvol, origineel en makkelijk! Hierbij een recept voor bloemkoolroosjes

Lees verder
Smaakvol recept voor caloriearme ijscappuccino

Smaakvol recept voor caloriearme ijscappuccino

‘Frappuccino’ is een geregistreerde merknaam van koffieconcern Starbucks. Het is een extreem populaire ijscappuccino die ook wel bekend staat als, ‘frozen cappuccino’, ‘iced cappuccino’ ofwel “frappé”. Zoals je eerder al op Gezondr kon lezen in het artikel over ijskoffie, kan een dergelijke Frappuccino maar liefst 561 kilocalorieën leveren. En als je wilt afvallen, moet je

Lees verder
Recept voor gezonde groentestrudel

Recept voor gezonde groentestrudel

Strudel is van oudsher een gelaagd gebak dat veelal wordt gegeten met slagroom, roomijs en/of suikerrijke vanillesaus. Hoewel mierzoete, Oostenrijkse apfelstrudel lekker kan zijn, is het niet bepaald gezond te noemen. Daarom hierbij een recept voor beduidend gezondere groentestrudel… Ingrediënten voor 4 porties 150 gram verse spinazieblaadjes 2 rode paprika’s 1 kleine muskaatpompoen ( “yellow

Lees verder
Recept: pittige gevulde paprika’s met vegetarisch gehakt

Recept: pittige gevulde paprika’s met vegetarisch gehakt

Het is altijd fijn om een paar makkelijke en gezonde recepten achter de hand te hebben die niet al te veel tijd in beslag nemen. Onderstaand paprikagerecht staat binnen 20 minuten in de oven en nog eens 20 minuten op tafel. Lees hier hoe je overheerlijke, pittige gevulde paprika’s met vegetarisch gehakt kunt maken… Ingrediënten

Lees verder
Gezond gerecht: wraps met asperges & avocado

Gezond gerecht: wraps met asperges & avocado

Als je niet weet wat je moet eten, dan is een wrap een makkelijke oplossing. Een wrap is een niet-gerezen brood dat de vorm heeft van een pannenkoek. Er zijn verschillende soorten wraps, waaronder tortilla’s, enchilada’s, taco’s, fajita’s, burrito’s, chimichanga’s en roti’s. Wraps zijn ideaal omdat je er eigenlijk alles in kunt rollen: van vlees

Lees verder
Makkelijk recept: biefstukreepjes met knoflook

Makkelijk recept: biefstukreepjes met knoflook

Vlees heeft –net als ieder ander voedingsmiddel– goede en slechte eigenschappen. Het is dus niet raadzaam om dagelijks rood vlees te eten, maar een biefstukje op zijn tijd is erg gezond en voedzaam. Mager rundvlees is namelijk rijk aan essentiële (omega-)vetzuren, essentiële aminozuren (eiwitbouwstenen), B-vitamines, ijzer, zink en selenium. Tip: onderstaand recept voor biefstuk &

Lees verder
Recept: linguine met paddenstoelen & garnalen

Recept: linguine met paddenstoelen & garnalen

Linguine is een langwerpig soort pasta; de stengels zijn beduidend dikker en breder dan spaghetti. Ze hebben een lensvormige tot ovale doorsnede, waardoor ze er net even wat origineler en luxueuzer uitzien dan spaghetti of macaroni. Linguine is bovendien gemaakt van durumtarwemeel, waardoor het een stevige textuur en opmerkelijke “bite” heeft. Hierbij een uiterst smaakvol

Lees verder
Recept: volkorenpasta met tartaar & tomatensaus

Recept: volkorenpasta met tartaar & tomatensaus

Volkorenpasta bestaat niet uit witte tarwebloem, maar uit volkorentarwemeel. Volkorenpasta is dan ook rijk aan complexe koolhydraten en voedingsvezels, waardoor deze pastavariant uitstekend past in een gezond, gevarieerd en uitgebalanceerd (afslank)dieet. Daarom hierbij een gezond recept voor volkorenpasta met tartaar en tomatensaus… Ingrediënten (voor 4 personen) 250 gram volkorenpasta (penne o.i.d.) 300 gram rundertartaar 2

Lees verder
Herfstrecept: Rauwe andijviestamppot met spekblokjes

Herfstrecept: Rauwe andijviestamppot met spekblokjes

De herfst is ingetreden en het begint dan ook alweer wat kouder te worden. Het eerste recept voor stamppot van dit jaar is daarom niet geheel misplaatst. Hieronder vind je een smaakvol recept voor andijviestamppot. Deze stamppotvariant is goed te doen in september en oktober (zelfs als er nog warmere dagen in het verschiet blijken

Lees verder