Kinderanorexia en kinderboulimia… Bij kinderen vanaf 6 jaar wordt al anorexia en boulimia vastgesteld. Dit schokkende feit is aan het licht gekomen tijdens een 13 maanden durend onderzoek in Groot Brittannië en Ierland…

Gevolgen van eetstoornissen bij kinderen

De aandoeningen zijn bovendien veel schadelijker voor jonge kinderen dan voor jongeren en jongvolwassenen, aangezien kids nog in de groei zijn. Eetstoornissen tasten op deze piepjonge leeftijd al de toekomstige vruchtbaarheid aan en kan zelfs voor onvruchtbaarheid op latere leeftijd zorgen.

Omdat kinderen die in de groei zijn juist extra veel bouwstoffen nodig hebben, kunnen er bovendien groeiafwijkingen optreden als gevolg van eetstoornissen, evenals een verslechterde kwaliteit van de botten. En dan nog maar niet te spreken over de mogelijke psychologische schade!

Bovengenoemd onderzoek werd uitgevoerd tussen maart 2005 en april 2006. Bij 206 van de kinderen die deelnamen aan het onderzoek werd anorexia en/of boulimia vastgesteld. Van deze groep hadden sommigen verschijnselen van uithongering zoals een lage lichaamstemperatuur en een lage hartslag. Tien procent van deze groep moest met spoed worden gevoed via een sonde. (bron)

Op welke symptomen bij kids moet je letten?

Dit is het eerste grootschalige onderzoek naar anorexia en boulimia bij kinderen onder de 14 jaar. Vooral dokters moeten oplettend zijn als zij kinderen onder ogen krijgen die niet volgens verwachting groeien, erg dun zijn en/of er extreem vermoeid uitzien. Het zou namelijk best weleens kunnen komen doordat ze te weinig en/of niet gezond, gevarieerd en uitgebalanceerd eten.

Moeders of modellen?

Dankzij dit soort onderzoeken raken steeds meer mensen ervan overtuigd dat ouders een cruciale rol spelen bij het ontwikkelen van eetstoornissen. De meeste mensen geven de media de schuld: popsterren, catwalkmodellen en actrices die altijd dun zijn en een slecht voorbeeld zouden geven.

Maar als kinderen zo jong al eetstoornissen zoals anorexia en boulimia ontwikkelen, dan ligt het naar alle waarschijnlijkheid veel eerder aan bijvoorbeeld de moeder die eeuwig op dieet is. Als je het altijd hebt over ‘dit mag ik niet eten want ik ben te dik, wat voor signaal geef je dan aan je kinderen?

Update: anorexia risico ontstaat in de baarmoeder

Uit nieuw onderzoek blijkt dat een bepaalde groep mensen een verhoogd risico op anorexia heeft door de ontwikkeling van de hersenen in de baarmoeder. Door 200 vrouwen met anorexia in de leeftijd van 12 tot 25 jaar te onderzoeken kwamen de onderzoekers er achter dat 70 procent van deze groep beschadigingen had aan hun neurotransmitters. Neurotransmitters is een verzamelnaam voor stoffen die signalen doorgeven in de hersenen.

In het verleden dachten onderzoekers dat de beschadigingen aan de neurotransmitters het gevolg waren van extreem ondergewicht. Nu blijkt dat deze afwijkingen al in de baarmoeder worden gevormd. Deze ontdekking van de oorzaak van anorexia is vooral belangrijk bij het ontwikkelen van medicijnen. Mogelijk kan in de toekomst een medicijn worden gebruikt om de gevolgen van de beschadigingen te beperken.

Ook is deze ontdekking belangrijk voor de ouders van anorexia patiënten. Deze hebben nu vaak de neiging om zichzelf de schuld te geven van de ziekte van hun kinderen. (bron)

Anorexia erfelijk? De oorzaak van anorexia nervosa is gedeeltelijk aangeboren en genetisch bepaald. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek naar eetstoornissen onder leiding van auteur en wetenschapper Craig Johnson. Indien anorexia in je familie voorkomt, heb je maar liefst 12 keer meer kans om deze ziekte ook te ontwikkelen.

Anorexia erfelijk + genetisch bepaald

“De genen laden het pistool, de omgeving haalt de trekker over,” zegt Johnson in Novum Nieuws. Vooral de cultuur en de maatschappij zijn de afgelopen 40 jaar veel onderzocht als het gaat om onderzoek naar de oorzaak van anorexia. De laatste tijd komt anorexia vaak in het nieuws omdat dunne modellen en popsterren een belangrijke veroorzaker van anorexia zouden kunnen zijn.

Anorexia nervosa betekent letterlijk ‘gebrek aan eetlust door nerveuze oorzaken’. Maar dat is eigenlijk misleidend, omdat anorexia patiënten geen gebrek aan eetlust hebben, maar juist doelbewust proberen hun eetlust en hongergevoel te onderdrukken. Alles wat te maken heeft met eten, gewicht en lichaamsomvang is een obsessie voor ze. Anorexia komt vaak voor bij jonge vrouwen.

Anorexia bij jonge meiden…

Vooral bij 11- tot 14-jarige meisjes zijn vaak signalen zichtbaar die tot anorexia kunnen leiden. In die periode komen zij namelijk een derde van hun volwassen gewicht aan. Als iemand in die periode iets zegt van hun gewichtstoename kan het mis gaan. Ze komen dan in een periode van diëten, waar ze mogelijkerwijs niet meer uit kunnen komen.

Het van Craig Johnson onderzoek naar erfelijke / aangeboren / genetisch overgedragen anorexia nervosa (dat nu al meer dan 10 jaar loopt) wordt uitgevoerd in 8 grote steden, waaronder Londen en München. (bron) Dus wellicht ken je mensen die betrokken zijn (geweest) bij het betreffende onderzoek naar de erfelijkheid / genetische overdraagbaarheid van de eetstoornis anorexia nervosa…

Als bovenstaande aanname klopt, zou je verwachten dat zich in gezinnen en families vaak meerdere gevallen van anorexia nervosa voordoen. Heb jij ervaring van moeders, dochters, vaders en/of zoons die beiden te kampen hebben (gehad) met anorexia? Laat hieronder een reactie achter!

Kinderanorexia & kinderboulimia: tot slot…

Het is van ongekend belang dat eetstoornissen bij kinderen (anorexia, boulimia e.a.) bij kinderen zo spoedig mogelijk worden herkend en behandeld. Hoe sneller je erbij bent, des te groter de kans dat de stoornis succesvol wordt behandeld en des te kleiner de kans dat er blijvende, onherstelbare restverschijnselen achterblijven.

Heb jij ervaring met of koester jij verdenking van een eetstoornis bij een kind? Laat jouw vragen en ervaringen achter in een reactie hieronder. In dit artikel vind je alvast een aantal praktische tips en adviezen…

188 Reacties

 1. Mijn dochter van 8 heeft boulemie. Ik weet dat jullie vinden dat het ook aan de ouders ligt, maar wij zijn echt nooit op dieet. Wij eten alles, kijken niet naar het aantal calorieën en komen gelukkig niet te veel bij.
  Mijn dochtertje weegt nu 27,1 kg voor 1m40.
  Buiten haar eetstoornis sport ze nog 8 u per week.

  Wat kan ik doen opdat ze terug gaat eten en niet steeds na het eten naar de wc loopt om alles terug uit te braken ?

 2. Heee,
  Ik ben een meisje van 15 jaar. Ik weeg 67 kilo ik ben te dik wat moet ik doen om af te vallen? Sporten helpt niet want volleybal 3,5 uur in de week loop 3 keer hard in de week dus meer kan er noet bij maar wat moet ik doen? Ik sta niet te popelen om anorexia maar,als ok het krijg vind ik het niet erg

  X

 3. ik wil anorexia??????????? doe effe normaal zeg. ziek ziek ziek…. je gaat toch ook niet zeggen dat je hiv wilt of so? jullie zijn echt ziek. en mensen die anorexia hebben die zullen dat echt niet aanprijzen als een geweldige ziekte hoor, en ik spreek uit ervaring.

  • Eigenheimer

   Stom om jullie te zeggen, want wie is jullie? Dat ene meisje / jongen met een (goede/slechte) mening??? Het is dus een mening niet iets wat als normaal wordt ervaren. Anorexia is een serieuze en ernstige ziekte! Blijkbaar vind je jezelf dan nooit mooi, nooit goed of wat dan ook genoeg en dan heel extreem… Je houdt blijkbaar niet van jezelf en gaat je lichaam straffen. Maar normaal is dit echt niet.

 4. Ik ben nog al dun. M’n zus vroeg laatst of ik misschien anorexia had. Ik zei nee, en dat is ook zo. Ik wil graag wat voller zijn. Maar hoeveel ik ook eet, ik wordt niet dikker! Weten jullie tips? X me

  • skipperenee

   Hey Me! Gezond aankomen is net als afvallen een flinke opgave. Het beste wat je kan doen is dat je op een dag veel koolhydraten binnen krijgt. Die zitten in brood, aardappelen, pasta’s, kaas noem maar op. Vergroot de porties die je nu eet, maar probeer wel gezond te blijven eten! Je kan je ook overgeven aan snoep, koek en chocolade, maar daar krijgt je huid een opdonder van en al die suikers en vetten kunnen ook je cholesterol verhogen. Jou stofwisseling en stoelgang zijn waarschijnlijk ook sneller dan een gemiddeld mens waardoor vetten niet meteen worden opgeslagen. Misschien een ideetje om langs een diëtist te gaan of schoolarts? Ik ben benieuwd hoe het gaat! Renee

 5. Ik heb 3 jaar lang anorexia gehad, ik dacht dat ik mooier zou zijn als ik dunner was. Maar dat was helemaal niet zo, mensen gaan je vermijden. Je ziet er eigenlijk gewoon niet uit. Alleen zie je dat zelf niet zo, en je wilt steeds dunner en dunner worden. Gelukkig had ik wel hulp, maar dat hielp eigenlijk niet. Op een gegeven moment kwam ik op het besef dat ik met mijn anorexia helemaal niet gelukkig was, ik wilde zo niet heel mijn leven doorbrengen. Ik wilde borsten en een kont, daar houden jongens van. Ik wilde niet meer kinderkleding passen. Ik wilde gelukkig zijn. Vanaf toen heb ik een soort knop omgedraaid, positief denken!!! Ga daarvoor! Het helpt zo erg! Maar je moet wel je best doen. Nu ben ik inmiddels op een gezond gewicht, mooie borsten, strak kontje, en ik krijg meer aandacht van jongens dan ooit!! Ik ben zo blij met mezelf, en barst van de zelfvertrouwen! Ik zou niet dunner willen zijn! Ik ben GELUKKIG en zo blijf ik! Meiden en jongens, alsjeblieefftttttt ik smeek jullie, doe het niet!! Zet niet die ene stap tot anorexia!! Doe het niet!! Het verpest je leven. Ik had geen vrienden meer, sociaal leven, ik was namelijk bijna dood….

 6. Hee,
  Ik ben 12 jaar en ongeveer 1.60 lang.
  ik weeg 50 kilo, en ik vind het veel te veel!
  ik wil zograag afvallen, maar het lukt me gewoon niet!
  ik heb 1 keer me vinger in me keel gestoken, maar dat doe ik dus echt nooit meer!
  ik weet echt niet wat ik moet doen. niemand vind me dik, maar ik denk daar echt anders over!

  Liefs Dikkie!

  • Hey “Dikkie!”
   Ik wil ff zeggen dat 50 kilo voor jou helemaal niet zwaar is!
   Wees niet te onzeker over je lichaam en maak je geen zorgen!~
   Xme

 7. ik wil graag een paar kilo afvallen ik ben 12 jaar ik weeg 55 en ik ben 1.50 .
  als ik een leuk t-shirt zie in de winkel kan ik die niet aan want dan zie je mijn buik zitten!
  wilt u mij een paar tips geven om zo snel mogelik aftevallen

  • skipperenee

   Hey Romy!

   Als je een paar kilo wilt afvallen zal ik als ik jou was lekker gaan sporten! Dit kan vanalles zijn! Dans, hockey, voetbal. Net waar jij je lekker bij voelt. Halfuurtje per dag is voldoende :)

   Je zult merken dat je na het sporten uitgeput en tevreden onder de douche zal stappen. En je hart word er ook nog is blij van!

   Maak het niet te gek, en luister naar je lichaam!

   Renee

 8. Ik vindt het belachelijk dat deze site niet objectief is en persoonlijke meningen geeft over het feit dat het aan de moeder ligt als een kind anorexia krijgt of heeft!!!! Mijn dochtertje van 7 heeft dermate eetproblematiek en zegt ook bang te zijn dat ze dik wordt. Dit heb ik haar ECHT NIET meegegeven hoor.Denk eerst na voordat je conclusies trekt, dit is erg kort door de bocht.

 9. Ik ben een meisje van 12 weeg 43 en ben 1,55 ik weeg teveel toch
  help mij pleass ik vindt me te dik

 10. onbekendmeisje Reageer

  heey allemaal,

  Ik ben 12 jaar
  en ong 1,58.
  ik weeg 52
  maaaar ik wil 45 wegen :$.

  HET LUKT ME NIET.
  ik lus ook geen groente :(
  en ik hou ontzettend veel van chocolade!

  helpme.

  x

 11. mensen die anorexia hebben of overgewicht hebben wij kiana jelena en oceane doen een project werk ront gezond eten en we hebben intresse in zo’n mensen pliese u kan me berijken op msn op :kianavdv@live.be danku en hopelijk tot de volgende keer

  • Zou je voor je project niet beter een diëtiste raadplegen i.v.m. gezonde voeding? Ik denk niet dat mensen met overgewicht of ondergewicht je hiermee zullen kunnen helpen, aangezien deze typerend zijn voor ONgezonde voedingsgewoontes…
   Als je echt waarde in je werk wil leggen zou ik op zoek gaan naar betrouwbare bronnen…

 12. ik vin het heel erg voor je maar je moet weten dat anorexia ook niet echt een pretje is want we doen een project werk ront gezond eten en wat we allemaal al gezien hebben

 13. beste allemaal,
  het lukt mij ook niet zo goed om snel af te vallen.
  wat in ieder geval wel helpt is niks tot bijna niks eten.
  heel veel sporten!! Gewichtjes kopen, opdrukken, alles wat met sporten te maken heeft.
  ik ben zelf veel te dik!! Aleen let op je ouders, mijn moeder controleert alles wat ik eet, echt niet leuk!! Ik wil niks meer eten, maar bij het ontbijt ging mijn moeder mij voeren.
  oja, ik gebruik ook laxeerpillen, die kun je gewoon kopen bij de kruidvat 1,85.
  veel succes
  Xxx Annelies

 14. Ik ben een jongen van 12 jaar, 1.65 ongeveer en weeg 50 kilo dat vind ik zlef veeeeeel te dikk

  Iedereen zegt maar: je bent niet dik, maar dat ben ik wel.

  Kan iemand mij helpenn ?

  Ik eet nu al 2 dagen helemaal niks maar kan iemand mij helpenn heel snel af te vallen? en niet zoon dikke pudding te zijn?

  • skipperenee

   Hey Kaay,

   Niet eten is ontzettend ongezond. Als je niet eet dan verkleind je maag, wordt je bloeddruk te laag en vervolgens kan je dood gaan.
   Als je na 2 dagen niet eten weer begint krijgt je lichaam een opdonder en slaat hij meteen alle suikers op als vet. Het werkt dus averechts!

   Als je wilt afvallen kan je beter lekker gaan sporten, 1 of 2 keer in de week, dan maak je meteen nieuwe vrienden en dan kan je je met iets leuks bezig houden :)

   Succes!
   Renee

 15. Ons dochtertje gaat gelukkig behandelt worden door de kinderarts bij de Mutsaertsstichting.Hij is gespecialiseerd in eetstoornissen en doet dit samen met een heel team.
  Ik ben hier heel blij mee en hopelijk gaat er nu iets veranderen.

 16. Beste mensen,

  Ik ben laatstejaars studente Toegepaste Psychologie en zou graag mijn eindwerk maken over eetstoornissen bij (jonge) kinderen…

  Wie mij hierbij kan helpen of meer informatie kan geven of zelfs voor wie gewoon eens zijn verhaal kwijt wil contacteer mij dan aub!

  Niet alleen de jongeren maar ook ouders of andere mensen die hiermee in aanraking komen of gekomen zijn !!

  Groetjes,
  een studentje

  • Beste studentje,
   Heb een vraag, ik heb een dochtertje van bijna 7 jaar en die vindt zichzelf te dik, maakt vaak opmerkingen van of het wel gezond is om te eten, en die dikke buik vanzichzelf zou er af gesneden moeten worden, en ze is gewoon slank. Maar er is weinig informatie te vinden van deze leeftijd en anorexia, dus mocht je informatie hebben dan zou ik het graag willen hebben van je. Alvast bedankt.
   ps. we hebben het bij de kinderarts neergelegd en ze wordt door gestuurd naar een psycholoog.

  • Beste Joyce,

   Het is inderdaad zo dat er heel weinig informatie te vinden is over anorexia bij kinderen op zo’n jonge leeftijd, hoewel het zich steeds vaker voordoet…

   Een psycholoog zou misschien de oplossing kunnen bieden, indien deze gespecialiseerd is in omgang met jonge kinderen.
   Het is zo dat de leefwereld van jouw dochtertje heel wat verschilt met die van een meisje van bijvoorbeeld 14 of 15 enjuist daarom moet er zeer voorzichtig mee omgegaan worden…

   Ik heb tot nu toe, jammer genoeg, ook nog niet veel informatie erover gevonden die jullie van nut zou kunnen zijn.

   Is het je opgevallen dat ze minder is beginnen eten? Of dat ze misschien alleen minder eet de momenten dat ze het over haar buik heeft…
   Misschien moet je eens voorzichtig nagaan of er op school mogelijk aanwijzingen zijn die haar gedrag kunnen verklaren, zoals heeft ze een vriendinnetje die wat zwaarder is? wordt er op school aandacht geschonken aan gewicht?

   Ik denk dat het op dit moment vooral belangrijk is om alert te zijn zonder haar het gevoel te geven dat ze ‘onder controle’ staat!
   En probeer vooral haar mama te blijven :-) kinderen hebben die houvast nodig…

   Ik hoop dat ik je hiermee wat kan helpen, of steunen…

   Hoe dan ook, aarzel niet om mij nog te contacteren!

   Veel sterkte!
   Studentje

 17. Hoi N,
  Ze gaat ook op sport bij jazz-ballet,streetdance en ik wil de komende keer bij de psychiater het ook hebben over proffesionele hulp voor kinderen met een eetstoornis.
  Zij slikt ook nog eens Risperdal en dat bevordert ook nog een het hongergevoel hebben.
  Ook hebben we vaste tijden om te eten maar het blijft moeilijk als ze continu vraagt om eten en ze geeft dat ook niet op op een gegeven moment,dus je bent er continu mee bezig.
  Hopelijk stuurt de psychiater mne door en word het geen gevecht zoals meestal bij de instanties.
  bedankt voor je reactie.

 18. Hoi hoi,ik heb een dochtertje van net 8 jaar oud en zij is altijd met eten bezig.Zij heeft een reactieve hechtingsstoornis en heeft de eerste jaren van haar leven heel erg veel moeten overgeven omdat ze een niet volgroeide slokdarm had en heeft dus ook altijd honger gehad.Mijn dochtertje is altijd bezig met eten en probeert ook op elke manier(ook al moet ze het uit de prullebak halen )aan eten te komen.Ze weegt nu al meer dan 50 kilo en word uitgescholden voor dikke enz. en hier is ze heel erg verdrietig over en zichzelf gekeerd.Ik ben heel erg bang dat ze over een tijdje zich blijft volproppen en daarbij gaat overgeven.
  We zijn al de hele tijd bezig met gezond eten,beweging enz. maar ze blijft zich maar volproppen.Ze gaat bijv.bij Albert Heyn de gratis worstjes en kaasjes opeten.Bij de buren snoep halen.Hoe meer we haar proberen duidelijk te maken hoe erger het probleem word met huilbuien enz.
  Wat kan ik doen?????

  • Sowieso hulp zoeken, als je dat nog niet hebt gedaan. Dit kan veel ergere dingen nog voorkomen. Misschien is het een idee om het kind op een leuke sport te laten gaan (als ze dat nog niet doet), om ervoor te zorgen dat ze op gewicht blijft en misschien leert ze zo leuke vriendinnetjes kennen. Maar to-the-point:
   Lastig dat ze overal eten vandaan probeert te halen. Misschien weet een arts wel middelen(medicijnen, voedingsproducten) om de honger (een beetje) te onderdrukken. Ik zou het kind proberen patronen aan te leran, zoda ze op vaste tijden voldoende kan eten, dan hoeft ze tussendoor niet te snacken. (Bv. om 7 uur, 10 uur, 12 uur) Dit geeft duidelijkheid voor haar. Verder ben ik (nog) geen voedingsdeskundige, dus ik wil je veel succes wensen!

 19. Ik ben een meisje van 14, ik weeg 66 kilo ik ben 1.66. Veel te zwaar! mijn moeder zeurt ook dat ik te dik ben, maar ze weet niet hoe onzeker ze me
  daardoor maakt. Ik probeer af te vallen maar dat lukt niet. met gym ben ik ook onzeker omdat alle andere meisjes uit me klas veel dunner
  zijn dan mij. ik heb dus maar een afspraak gemaakt bij de diatiste.

 20. beste loes

  ik weet het is niet leuk maar zie je magere meisjes wil je ook zo mager zijn
  doe dat dan op de gezonde manier je groeit nog he eet smiddags heel goed
  en eet elke avond een appel en wees gerust je verdikt niet doe veel sport en het lukt je
  we maar doe geen domme dingen je lichaam zal goed uitgroeien en het komt allemaal goed
  als je 1 meter 70 bent is alles weer normaal en heb je nog vragen vraag het maar ik bijt niet
  en geen anorexia he dat ze jouw ribben al kunnen tellen

 21. Ik ben een meisje van 12 jaar.
  Ik ben 1.66 en weeg 53 kilo.
  Ik vindt me zelf te dik en wil 45 kilo wegen.
  Ik wil dus heel graag afvallen maar m’n ouders worden dan boos omdat ze niet vinden dat ik dik ben enzo.
  ik sport nu ook 8 uur in de week en drink alleen maar water en eet gezond maar ik wordt niet dunner:'(
  kunnen jullie me helpen hoe ik wel kan afvallen?

  kuzzz

  • Wanna know my name?

   Ik ben ong zelfdeleefdtyd als jou ik heb zelf dta probleem ongeveer ook…

   Behalve dat alleen water dirnken maar dat gedoe met ouders

   BIj mij worden ze ook erg boos… ik ken jou niet en weet ook niet of je erg dik ben ofso bealve je gewicht

   Maar reken je BMI anders een keertje… zoke op google: bmi berekenen…

   xxx Huggg

 22. hallo als je heel snel afvalt heb je een probleem te mager zijn is niet mooi
  je kan beter afvallen met heel veel groenten en fruit te eten en trouwens
  weeg je altijd als je opstaat dat telt en de rest tip om niet dik te komen eet elke avond een stuk fruit maar niet eten niet ok

 23. Hallo,
  Jullie zijn echt ziek in je hoofd als jullie anorexia willen hebben,ik ken ook iemand,en die heeft dat ook(anorexia) . Het is gewoon erg,meiden die eruit zien als een broodkruimel,is dat wat jullie willen? Nou,ik kan jullie zeggen dat jongens je dan echt niet willen hebben,zulke meiden met zulke stokjes als benen . Maar ik vind mezelf ook een beetje te dik,ik ben 11 jaar, ben 1.66 meter lang en weeg 57 kilo. Is dit te dik,of is dit goed? Help me alsjeblieft.
  xx

  • Zelf ben ik een jongen van 12 165 en 50 kilo ;o dat vind ik egt veel te veel

   Jij weegt precies goed!

   Ik had gekeken en bij mij ben ik al te mager, en bij jou ook ff gechekt en je weegt precies goed, niet te veel eten en gew00n blijven wie je bent.

   ALs je je jezelf te dik vind is dat spijtig, maar ga anders naar je vriendinnen/vriendje oso.

   Als je eht moeilijk heb moet je naar de emnsen van wie je houd – ouders niet altijd de best ekeuze… –

   Oke ik ga weer ziek zijn door nix te ete xxx

  • hey
   als je je goed voelt in je vel laat je dan meeslepen door andere die zegge da je te dik bent ik hem da zelf ook gedaan en zn nu te mager en ik ben alleen nog maar moe en depri en je moet je ook ni spiegelen aan andere
   dus je moet het zelf wete wa je doe ik geef een tip JE HEBT MAAR 1 LEVE en maak die gewoon perfect mn ene vriendin is door anorexia gestorven en heb het zelf ook byna mee gemaakt n das geen pretje geloof me en anoniempje heeft gelijk da jullie ziek zn in juli hoofd

 24. Zijn jullie gek ofzo? Mensen hier zitten anorexia gewoon de hemel in te prijzen, terwijl dat juist niet de bedoeling is van dit artikel! Ik weet zelf wat het is…ben 17 1.67 en 35 kg en ben er al 5 aangekomen…in een ziekenhuis! Dus mensen, please, als je niet voortdurend ”dikke” wordt genoemd ben je gewoon normaal!
  x

 25. hoi hoi,

  Ik vind mezelf ook te dik..
  Ik ben 17 jaar en 1.61m en 48kg
  Ik wil iets van 45kg wegen of minder.. lekker straks buikje geen vet rollen of wat dan ook.
  wie kan mij helpen?

  xxx

  • ga ni op strenge dieten maar ga gewoon veel sporten waar je alles me nodig hed of ga naar de fitnis
   maakt ni uit wa je doe maar blijf gewoon jezelf en voel jeje goe in je vel laat het dan ok je bent goed als je da zelf vind ik ben 12j en 1.70 en weeg iet boven 40kg maar ik ben ondertussen nog wa bijgekomen ma ik zeg het u het is geen pretje als je net op het randje zit dus zeker ni als je zelf anorexia hebt

 26. Voor meisjes met anorexia:

  Lieve meiden, ik snap dat jullie zo graag dun willen zijn, ik heb zelf ook in zo’n periode gezeten als jullie. Maar als je vrienden tegen je zeggen dat je te dik bent, zijn ze je echte vrienden niet, ga op zoek naar echte vrienden! Ga lol maken, doe wat nuttigs met je leven in plaats van caloriën tellen. Je lven is zo veel waard!
  en als je voor die ene leuke jongen probeert af te vallen, heeft dat geen zin.
  want het is een feit::

  JONGENs WILLEN ( maar dat maakt niet uit ) MET EEN DUN EN GEMEEN MEISJE, MAAR HOUDEN ZO VEEL MEER VAN EEN LIEF EN VOLLER MEISJE.

  voor meiden en ouders waarvan hun vriendin/dochter anorexia hebben:

  Ga erover praten, zonder haar diehard proberen over te tuigen of boos te worden. Het blijft haar weg om weer haar oude leventje op te pakken.
  Ga gewoon gezellige en leuke dingen doen met haar en praat met haar erover terwijl je zelf iets aan het eten bent. En laat vooral weten dat je er voor haar bent. Laat haar zelf haar weg terug vinden naar een gzonde leefstijl.

  SUCCES

 27. Ze was mijn beste vriendin, had anorexia, en ging er compleet aan kapot!
  Ze kon niet meer stoppen, had geen controle meer over zichzelf.
  Ze dacht alleen nog maar aan: nee, ik mag niks eten.
  Elke keer weer bedacht ze een nieuw doel voor zichzelf.
  Eerst 50 kilo, daarna 45, daarna 40, toen 35.
  en ze was verdomme 15!
  Op een gegeven moment kon haar lichaam het niet meer aan.
  Alles ging kapot.
  En toen was het voorbij.
  ik heb veel gehuild. Vaak gebeden, en gevraagd waarom nou toch…

  Lieve mooie meiden, denk asjeblieft na!
  Met anorexia maak je niet alleen jezelf kapot, ook de mensen om je heen, je vrienden, je ouders. Eet gezond, beweeg genoeg, dan zal je nooit dik worden!
  Wees trots op je lichaam, geniet van alles om je heen, en vergeet nooit dat je ongelooflijk mooi gemaakt bent!

  Ik was vaak onzeker, deed af en toe pogingen om af te vallen,
  Maar mn beste vriendin aan zo’n rotziekte kapot zien gaan heeft me wakker geschud.
  Ik ben tevreden.

 28. Beetje triest dames,

  Anorexia is ook leuk, is het ook zo leuk en fijn voor je vrienden, familie, en echt zo leuk voor je zelf? Anorexia is niet alleen een “ziekte” wat meisjes krijgen omdat ze af willen vallen, maar voornamelijk meisjes die zich willen af straffen. Want mooi word je er niet van. We leven in 2010, we willen alleen maar meisjes met spek. En met spek bedoel ik dus geen rollappen over je buik, maar een gezond figuur.

  Verder lees ik ook reacties over meisjes die 50 kilo wegen en rond de 1.60 zijn. Maak je geen zorgen, je bent niet te dik, ik weeg ook 52 en ben 1.67. Ik heb vaak van andere mensen moeten aan horen dat ik anorexia heb (o.a leraren/vrienden/schoonouders) wat gewoon bullshit is. Ik heb gezond spek om mijn lijf, sommige mensen weten gewoon niet meer wat een normaal figuur is. Mensen spreken over popsterren als slecht voorbeeld omdat ze te mager zouden zijn. Maar wat nou als gewoon de rest van de bevolking aan overgewicht lijd? Als jullie al willen afvallen vertel dna hooguit je familie en vrienden van je plannen.

  Meer heb ik niet te melden

 29. hallo, ik ben een meisje van 13 jaar ik weeg nu 69 kg ik wil al mijn hele leven afvallen mijn ouders waren ook niet dun toen ik werd geboren dus het is ook mijn bouw. Maar ja dan nog. Ik word gelukkig wel gewoon gesteunt door mijn vriendinnen en mijn moeder, ik zit nu bij een dieetiste maar dat helpt ook niet veel. Ik ben blij dat ik niet veel word gepest soms wel met hahah jij hebt maatje 40 maar dat is alles. Het is echt … want ik zit wel in een sport familie en ik kan goed sporten maar heb geen conditie. Maar voorderest of je nu te dik bent of te dun bent volgens je zelf geniet wel van het leven het is je dierbaar. ookal ben je ziek beter een dag niet geleeft dan een dag niet gelachen toch?!!!!!!!!!!!!!!

 30. Beste iedereen,
  Ik voel me zo ongelukkig. De mensen op Pro-ana zeggen dat ze blij zijn met anorexia. Maar ik niet !!!!!!!!! Ik weet niet hoe ik moet stoppen.

 31. @ lony, ik geloof er eigenlijk niets van, en als je nu no ggelukkig bent (wat niet kan) dan zal dat niet lang meer duren. Je haren gaan dalijk uit vallen, je kan en mag niet meer sporten, je hebt geen energie meer en iedereen komt er toch wel achter. je moet echt hulp in schakelen want je tast zo heel je lichaam aan!
  @ mensen die écht te zwaar zijn: als je echt af wilt vallen omdat je echt te zwaar ben, schakel dan professionele hulp in van bv een dietist! Anders is het erg ongezond om af te vallen! Maar bedenk dat je nog groeit en dan komt allles goed. Later heb je nog genoeg tijd om te dieten als je te dik bent, nu is dat erg ongezond. Niemand die anorexia heeft is gelukkig en je moet echt niet wensen dat je dat wilt hebben, want dat wil je niet!

 32. @lony, dat is niet gzond
  ik weet niet hoelang je bent
  maar als je 11 bent,
  hoor je rond de 40 te wegen
  dan is 30 k nog zelfs te licht
  en als je 18 kilo weegt
  dan ga je cht te ver!
  STOP!

 33. eeen meisjeee. Reageer

  mensen doen dom,
  iedereen die zegt dat die anorexia heeft,
  en er blij mee is,
  geloof me die zegt dat zomaar.
  zelf heb ik geen anorexia,
  maar ik heb genoeg verhalen gehoord.
  het kan best zijn dat je wilt afvallen,
  maar dan moet je niet helemaal niet gaan eten.
  sport meer, en eet gezond !

 34. Hey, ik ben een meisje van 14, weeg 46 kg en ben 166cm
  Ik sport 10u /week (klassiek ballet) ik ben veel bezig met mij lichaam.
  En braak vaak mijn eten uit (elke dag)
  Een vriendin merkte op dat ik vermagerde en snel moe was en vaak koud had
  Ze zegt dat ik anorexia heb maar ik geloof haar niet.
  Is het zo heb ik anorexia?

 35. Lieve mensen weet wat je doet.
  ik heb zelf anorexia en geloof me, dat wil je niet!
  je leven is een grote puinhoop, je word er helemaal gek van!
  doe het jezelf niet aan, want het is het echt NIET waard!
  eet gezond, sport er af en toe bij. dan word je echt niet dik…
  Reactie op anoniem: je kan haar alleen maar helpen door te zeggen dat je er altijd voor haar bent, en dat je haar wil helpen. meer kan je niet voor haar doen.. als je er maar voor haar blijft zijn!

 36. Oh mijn god.
  En ik dan.
  Ik weet niet wat ik moet doen.
  Een vriendin is onwijs aan het afvallen.
  Koud heeft ze het. En ze kots toen we is een keer keekjes ginge maken.
  Heeft ze anorexia? Ik weet het niet! Maar ik wil d’r zo graag helpen.

  Help me astublieft.

 37. hoe kunne jullie zeggen het geweldig is
  ik heb een docherster van 11 die heel slecht tot niet wil eten nou ze is zo veel moe
  en als ouders ga je hier aan kapot elke dag weer een strijd en bang zijn voor de gevolgen
  als dit zo door gaat de dokters hebben ook gezecht ze moet eten maar dat werkt ook niet
  van de ene persoon hoor je dit moet je doen van de ander dat nou ik weet het niet meer
  ik weet wel ik er beetje bij beetje meer gestrest door raak en echt waar als je wil afvallen
  prima maar doe het op de gewoone manier dit is niet de oplossing
  ]een bezorgde moeder

 38. Anorexia leuk? Whowwwwww!!!!! Gaat me net iets te ver. Ik neem aan dat menig mens wie beweert dat anorexia leuk is zich zelf in de maling neemt.

 39. Ik zou absoluuut geeen anorexia of boulimie hebben. Wees blij met je gewicht, ook al weeg je een beetje te veel. Mensen hebben je veel liever als je wat dikker bent en blij, enthousiast bent, dan dat je mager en onglukkig bent.
  Ik vind van mezelf dat ik gzond bzug ben ( 1.76m , 59kg) ik eet geen chips of andre snoep, ik drink geen cola of limonadu, maar in de plaats daarvan drink ik veel water en eet ik veel groenten en fruit. Ik sport ook 4U. in een week, wat een beetje te weinig is.
  Maar soms heb ik gwoon geen hongr en eet ik een dag niet. Maar dan zijn mn oudrs wel eel boos.
  JUST LIFE YOUR LIVE!!

 40. vaak willen meisjes afvallen voor een jongen,
  maar denk je dat een jongen op een skelet valt?
  Egt niet..
  weet wat je doet!

 41. hoi, ik ben 11 jaar en ik eet niet meer want ik ben te dik voor mijn leeftijd. teminste…. ik was te dik voor mijn leeftijd, eerst woog ik 30 kilo en dat vond ik veelste zwaar voor mijn leeftijd. toen hoorde ik van anorexia omdat een vriendin van mij haar zus het had en het beviel me wel.. dus toen ben ik er ook aan begonnen en nu weeg ik gelukkig nog maar 18 kilo. ik heb al 20 dagen niks meer gegeten en ben super blij met mijn figuur, dus de mensen boven mij die zeggen dat ik gek ben en er nooit blij mee zou zijn hebben het fout want ik voel me echt geweldig. oke ben soms een beetje moe maar dat trekt wel weer weg. oohja en voor de mensen die ook anorexia hebben/willen maar niet willen dat hun ouders het weten moeten gewoon veel kleren aan doen of een dik vest als ze thuis zijn. De mijne hebben het nog niet gemerkt en ik ga door. ik hoop jullie ook

  greetzz lony en veel suc6

  • iemand op het web

   joenges jullie zijn gewoon gek ermee door gaan whowww da moet je ni doen ik hem da ook ne keer mee gemaakt maar vroegof laat merken je ouders da ik ben eerst naar het ziekenhuis gemoeten maar omda ik me daar strafte me krassen overmn lichaam te zetten en nog niks ete ik ben dar van 30 kg naar 25kg gagaan en ben toen naar een instelling gemoeten k zeg een ding begin er ni aan en die tip da werkt bij domme ouders maar bij andere ni of opt sgool srry maar daar moet je ni mee beginnen 12 year old boy. ps en de rest ook ni het isni leuk

  • 18 kilo of is het een typ foutje/ dan is echt zoooo weinig!!!! xx

 42. Er is een verschil tussen afvallen en diëten.
  Veel van jullie (die zich zelf te dik vind) heeft volgens mij gewoon een gezond gewicht.
  Als je wilt afvallen moet je gewoon een beetje letten op wat je eet.
  Zeker je zelf niet uithongeren.
  Niet snoepen bijvoorbeeld, in plaats van een glas cola water.
  Ook sporten helpt hierbij heel goed.

 43. Kijk mensen, die ene boven mij heeft gelijk. Als je wilt afvallen (want je als kind niet moet doen) moet je gewoon verantwoord eten en genoeg sporten (minstens 1 uur per dag)

  Latah Kaas

 44. Lieve jonge dames, Volgens mij hebben jullie niet door dat anorexia een vreselijke ziekte is die vaak niets met gewicht te maken heeft maar vooral met controle. Het neemt je leven over. Je wordt depressie en kan alleen nog maar denken aan wat je wel en niet en wanneer kan eten. Dit is erg vermoeiend. Je gaat liegen tegen iedereen die je dierbaar is. Door de honger ben je snel geïrriteerd en maak je veel ruzie waardoor je vrienden kwijtraakt. Omdat je geen reserves hebt heb je het voortdurend koud. Daarnaast ben je de hele tijd moe en functioneer je op een gegeven moment haast niet meer. Je ongesteldheid blijft uit, je krijgt plekken op je huid en je haar gaat uitvallen. Dat heeft dus niets meer te maken met mooi zijn of worden. En uiteindelijk kun je er aan doodgaan. Ik begrijp dat jullie graag slank willen zijn, maar doe dit dan verantwoord. Van gezond eten wordt je niet dik. Daarnaast is sporten de beste manier om je lichaam in toon te houden. (Bovendien heb je daar ook profijt van wanneer je ouder wordt en alles uiteindelijk gaat hangen. :) Houd genoeg van jezelf om je niet over te geven aan zo’n verschrikkelijke ziekte als anorexia. Succes!

  • thanx, ik heb ook veel willen afvallen, maar nu ik dit zo lees geloof ik dat het inderdaad goed is dat ik mensen om me heen heb die me dwingen te eten.

 45. dikkkkkmeisjeeeeeee Reageer

  hoooii,, ik ben een meisje van 16 jaar en weeg al 52 kilo. Ik wil graaaag afvallen alleeen weet niet hoe dat ik voor alkaaar krijg zonder uitehongeren !!!! wil u a.u.b HELPEN !

 46. Hoooi
  Ik ben een meisje van 1.70 en weeg 81 killi dat is dus veeeel te zwaar ik wil anorexia kan iemand me helpen?
  :$

 47. Hoi ik ben een meisje van 14 en veel te dik voor mijn leeftijd! Ik wil graag afvallen maar na zoveel mislukte dieetpogingen weet ik niet meer wat ik moet doen ! Kan iemand me helpen en tips geven om snel af te vallen zonder mezelf uit te hongeren ? x

 48. Heey, ik ben een meisje van 12 jaar kben 1.65 m groot en weeg 52 kilo ik wil egt afvallen ik zou graag 45 kilo wegen is dat te weinig voor myn grootte als ik mij vergelijk met meiden van men klas zie ik dat ik de dikste ben! help my a.u.b. ik weet egt niet wat ik moet doen ik drink veel water eeet byna niet meer en tog vermager ik niet! ik wil egt weer zo mager zyn als vroeger! vroeger was ik egt een mooi meisje ik was mager ik verdikte niet en nu by het minste dat ik eet verdik is! wat is er tog met my??? Antwoord a.u.b.

  • Ik weeg ook 52.
   En ik ben ook 12 ik wordt bijna 13.
   Ik vindt dat ik te zwaar ben!
   En ik vindt dat ik moet afvallen.
   Want ik wil een dunne buik net als vroeger.
   Ze zeggen dat ik dun ben maar dat vindt ik echt niet!!
   Ik heb dikke benen en een dikke buik!
   Wie kan mij helpen??

 49. Als je annorextia wil ben je GESTOORD!

  Ik heb het zelf gelukkig nooit gehad, maar ken wel een meisje die het heeft(gehad). Ze is hardstikke ongelukkig:(

  Nog 1 tip: Lees het boek Stille Strijd als je anorectia wil(hierna ben je blij met je eigen gewicht! geloof me!)
  groetjes

 50. Jullie zijn een stelletje [b]zieke[/b] mensen..

  als ik zo een aantal berichten lees
  valt het gewicht best mee.. het is gewoon een goed gezond gewicht

  jullie zijn gewoon zo [b]zielig[/b] als jullie naar anorexia verlangen
  wat denk je te bereiken ?
  [b]aandacht te kort ofso !?[/b]

  naar anorexia verlangen is echt het [b]zieligste[/b] en het [b]laagste[/b] van alles

  .

 51. jullie zijn ziek in je hoofd. anorexia-lovers. roxanne, jij hebt geen anorexia, want dan zou je niet zeggen dat je er gelukkig van word. niemand word gelukkig van anorexia. dus je bent een faker. punt. en kap nou met deze discussies. kindjes, ga met je barbie spelen ofzo. dat horen jullie te doen. niet naar anorexia verlangen.

 52. jullie zijn ALLEMAAL hartstikke GESTOORD!! jullie willen anorexia, zeg je? DAT WIL JE VERDOMME NIET! jullie weten niet waar je het over hebt! het is afschuwelijk om het te hebben! en boulimia is misschien nog wel iets erger, kotsen tot je omvalt! Jeeezus, doe allemaal even normaal ofzo!!

 53. ik vindt anorexa echt mooi ik heb het zelf ook
  en ik ben echt gelukkig zo
  ik vindt het zo mooi
  en nu hoeven kinderen in mun klas niet meer te zeggen dat ik dik ben
  echt ik voel me echt zo gelukkig je kan je het niet voor stellen :D :D :D :D :D :D :D

 54. sommige mensen vinden anorexia mooi
  maar dat is niet zo het ik vreselijk als je anorexia hebt
  veel mensen met anorexia die het mooi vinden weten niet wat het je aan kan doen
  je wordt er lelijk van en mager
  mensen willen niet met je omgaan omdat je zo mager bent (dat je anorexia hebt dus)
  als je een par kilo’s alvalt maakt niet uit maar niet te veel
  je kan er anorexia van krijge als je te extreem afvalt.
  je kan beter dik zijn dan anorexa hebben
  want anorexia is niet prettig
  ik heb al een aantal mensen gezien die anorexia hebben en die dat ook zeggen dat het geen pretje is en dat het niet mooi is .
  maar het is jullie eigen keus.
  ik wil je zeggen PAS OP !!voor de ernstige ziekte.

 55. jullie moeten je allemaal doodschamen.
  Ik wil anorexia hebben, hebben jullie enig idee wat je zegt?

  Weetje hoe het is om anorexia of een andere eetstoornis te hebben? Weetje hoe het is om rillend in je bed te liggen en bang te zijn dat je doodgaat? Weetje hoe het is als al je vrienden je alleen laten? weetje hoe het voelt om jezelf te haten en uiteindelijk alleen maar dood te willen ?
  Weetje hoe het voelt als meisje van 14 jaar om een opname te krijgen? Hoe je daar in een lege kamer ligt met enkel en alleen je teddybeer? Geen school, geen vrienden , je familie niet mogen zien? ENIG idee??

  een andere leuke bijkomstigheid van een eetstoornis is ook dat het over kan gaan in een andere eetstoornis. Dan krijg je boulimia, kan ook altijd leuk zijn. Geweldig hoor als je bij de tandarts komt die ziet dat je overgeeft omdat je erge tanderosie hebt, leuk hoor als je mooie lange gezonde haar uitvalt. Andere leuke bijkomstigheid is dat je fulltime keelpijn hebt door het overgeven, elke keer dat je slikt is hells. Of een week niet naar de wc kunnen omdat je teveel laxeermiddelen hebt gebruikt!

  ik snap best dat er hier ook zat mensen zijn die serieus een eetprobleem hebben, maar ik kan serieus niet tegen mensen die lopen te janken dat ze geen anorexia hebben..wees verdomme blij het heeft mij 10 jaar van mijn leven gekost.

 56. ik vind mezelf dik, maar mijn vriendinnen zeggen dat ik dun ben en denken dat ik anorexia heb. ik ben 1.65 meter, 13 jaar en weeg 43. wat moet ik doen??????????

 57. Toen ik ging turnen,
  waren er een paar dunnere meisjes in mijn groep,
  maar even lenig als mij.
  en de eigenares van de dansschool kwam langs en ze ging kiezen wie er naar selectie mocht, en ze koos 1 van de dunnere meisjes
  maar even lenig. dus daarom wil ik ook afvallen.

  Ik ben 15 jaar
  en weeg 50 kilo.
  Ik wil tot 45 gaan. das toch nog best oké?

  voeg me toe. hanne_121@HOTMAIL.COM

 58. wie wil er nou in hemelsnaam anorexia????

  word je echt niet gelukkiger van

  (hoe lullig het ook klinkt, maar ik hoop dat je eens een tijdje mag voelen hoe het is… dan denk je wel anders)

  ophouden met die domme rotreacties!!!

 59. en wtf anoniem! 33.8kg by een lengte van 1.47m!!

  dat is een bmi van 15.6! KAPPEN MET TE ZEGGEN DAT JE DIK BENT GVD JE HEBT SERIEUZE ONDERGEWICHT EN ALS ER NOG EEN KEER IEMAND DURFT ZEGGEN DAT Y ANOREXIA WIL DAN BEGA IK EEN ONGELUK!!

  niemand wil anorexia! je weet niet wat t is en wat t met je doet! t is niet zomaar een dieetje hoor! t achtervolgt je je hele leven lang! je kan nergens meer van genieten. geloof wat je wilt he, maar dit WIL JE NIET!

  zo, nu zijn we uitgepraat.

 60. ohja, en mensen ik zou willen adviseren om GEEN TIPS MEER TE GEVEN of NIET MEER OM TIPS TE VRAGEN!

  help jezelf en anderen ajb en doe dat gewoon niet meer. je verkloot je eigen leven én dat van anderen ermee. dus wees ajb verstandig, en wees nog even kinds. geloof me, je wordt elke keer weer ongelukkiger en je zal gvd wensen dat je nooit geboren was! dat je weer kind kon zijn!

 61. De eerste reacties die ik hier las waren allemaal dezelfde. "ik ben dik, hoe val ik gemakkelyk snel en veel af".
  lieve help! dit is NIET de bedoeling! ja ik heb zelf een eetstoornis, ja. maar ik loop niet te promoten wat ik doe! hoewel ik weet dat zowat iedereen zegt dat we dat wél doen, maar daar maak ik me al niet meer druk over omdat t toch niet helpt. (maar dat ff terzijde).
  en dat sommigen zeggen dat ze anorexia WILLEN hebben? komaan zeg! je hebt geen idéé waar je t over hebt! nu kunnen jullie wel zeggen "hoor ze spreken!" maar ja nu gaan jullie even allemaal heel goed naar me luisteren!

  begin er niet mee! en stop anders voor het te laat is! als je wil afvallen, ga dan sonjabakkeren of naar de weight watchers ofzo, [b]maar trap NIET in de val van anorexia![/b]
  ik ben een meisje van 16 jaar, nu al ruim twee jaar bezig met eten, het laatste jaar érg intensief. het verkloot myn hele leven! geen énkele moment gaat er voorby dat ik er niet mee bezig ben.
  [b]meiden en jongens moeten plezier maken!^/b] moeten met vrienden optrekken, op de pc zitten, gamen, roddelen met hun beste vriendinnen, uitgaan, lachen, een gezellige meidenavond met romantische films en BAKKEN IJS houden en wat nog allemaal niet! [b]maar ze behoren NIET in de hel waar ik zit! [/b]

  begin er niet aan! want stoppen is niet zo makkelyk als je zou denken. ik wéét dat ik mn leven verkloot en dat ik alleen maar ongelukkiger wordt, maar ik kàn niet stoppen. [b]it’s my drug![/b] want dat IS het!

  kijk, je doet ermee wat je wilt, het is je eigen leven, maar ik ka nniet genoeg benadrukken hoe je je leven ermee verkloot. ik heb helemaal geen gelukkige jeugd ofzo. ik ben 16 en door myn eetstoornis al volwassen! ik ben myn onbezorgde kinderjaren al tyden geleden kwijt geraakt! als iemand mij vraagt wat ik het allerliefste wil?
  [b]weer kind zijn![/b]

  het zijn de mooiste jaren van je leven die je vergooit!

 62. Ik ben 13 jaar ik weeg 41 :|
  ik ben heel erg dun,
  maar vind me zelf ook weer dik,
  ik durf niet naar me moeder toe tegaan of me vriendinnen,
  dan val ik hun er weer mee lastig

  HELP!

 63. anonieme 18 jaar Reageer

  Hallo allemaal.
  ik heb net alle reacties gelezen.
  Misschien klinkt het dom, maar ik wil ook weer aan
  anorexia leiden,, ik weet dat het een kut gevoel is.
  Toen ik 15 was, was ik van 58 kg tot 44 kg afgevallen binnne een ander half maand ongeveer.. ik at niets meer en ik werd 10 maanden niet ongesteld. Het is echt een kut gevoel, maar nu ik 59 kg weeg. VOEL IK ME ECHT LELIJK want ik ben ook niet zo lang.. ik ben maar 1.60 en ik weeg 59… mijn buik is niet dik alleen ME KONT ikheb geen buik, maar ik zou liever een maatje zero willen bij me buik en me kont wil ik niet IK WIL NIETS ik wil net als eerst wegen.
  Ik ben een beejte begonnne ik drink ongeveer 5 flessen water per dag ( van een hlaf liter)
  ik probeer savonds heel weinig te eten overdag eet ik wel wat twee broojdes ofzo en fruit als ik het echt niet kan eet ik ook een liga koek ofzo..
  spijt voel ik me nog niet,,,maar ik weet dat die gevoel met de loop van de tijd wel gaat ontstaat. Ik weet dat ik weer een verkeerde begin maak MAAR AFVALLEN TOT 50 is zeker in me hoofd daarna zie ik het wel…dan gaat het toc h automatisch.
  Trouwens het is neit leuk om aan anorexia te leiden, alles in je leven verandert. Je leeft niet meer lijkt wel. Het lijkt net als of jij de enigste op de aarde bent….en niemand boeit je je wilt alleen maar afvallen, je wilt nooit meer met vriendinne afspreken, je denkt voordurend aan CALORIEEN en heoveel vet je nog over hebt…. je gaat meer dan 20 keer op de weegschaal…..
  ik adviseer jullie om niet aan anorexia te lijden…

  IKhbe het mee gemaakt maar ik wl het weer… niet omdat ik het leuk vond maar ik wil gewoon slank zijn. Mensen die nog niet weten wat anorexia is: hou jullie mond en wees blij met je zelf.
  als je der aan lijdt blijft het voor altijd inje hoofd zitten.

 64. ben een meisje van 15 jaar,
  & vind me zelf veel te dik !
  ben nu wel 6 kilo kwijt maar wil noch 5 kilo

  probeer te kotse maar lukt niet
  kan iemand helpe dan?
  x

 65. ik ben een meisje van 13 jaar ik vind mezelf veelste dik please kan iemand me helpen ik weeg namelijk 60 kilo, mensen zeggen dat ik niet dik maar stevig ben ja vast ben gewoon een dik wicht een varken niks helpt heb alles al geprobeerd
  ik wil een makkelijk dieet waarbij mijn vader en moeder niet hoeven te weten dat ik dieet zoals speciale dingen ervoor moeten kopen enzoow
  ik wil geen anorexia maar ongeveer 5-10 kilo eraf
  plkease help me

  meisje die wilt afvallen

 66. little_size_xxs Reageer

  Een paar bekende tips :
  -drink water of energy drink met 3ckal per 100/ml in plaats van te gaan eten
  -drink laxerende thee
  -slik je eten niet door maar spuug het uit
  -als je wel slikt, kots het binnen 30min. er weer uit
  -eet dingen waar minder dan 50ckal per 100/gr inzitten
  -wees altijd in beweging, bijv. met je voet zwaaien of met je vingers trommelen

  Wie meer pro-ana tips wil, moet me toevoegen op little_size_xxs @ hotmail. com Voeg me niet toe als je tegen pro-ana bent, ga dus niet tegen me lopen zeiken…

 67. Heey allemaal,

  klinkt misschien stom maar ik ben een jongen met anorexia. Ik kan der verder niks aan doen maar ik mag niet meer sporten en heb veel keren in het ziekenhuis gelegen omdat ik ingezakt was terwijl ik genoeg weeg..
  ben 19 jaar en heb een lengte van ongeveer 1,95 en weeg 55 kg dus veel te weinig..

  mensen jullie willen echt geen anorexia dan heb je echt een klote leven..

 68. ok hoi iedereen ik ben het weer dikke sanne :D uhm…iemand wou mijn lengte weten denk ik mijn lengte is nu 1m55 ik weeg nu 49kg maar ik begrijp echt niet wrm ik zo dik ben vrgr heel vroeger was ik echt een mager skelet en toen op mijn 7-8 begon ik echt te verdikken ik eet trouwens echt niet veel 1 boterham per dag en avond eten en ik drink wel veel limonade:p mijn mama zegt dat het door de limonade is kan iemand mij helpen om te vermageren??

 69. [b]Veel meisjes hier overdrijven dus wel heel erg ! :x sommigen onder jullie zijn helemaal niet dik !Hoe kunnen jullie verdrietig zijn als je 13/14/15/16 jaar bent en 39/40/45/50/60 kg wegen !?!?
  En de meisjes van 10jaar onder jullie dat 30/35/40 kg wegen zijn niet dik!
  En als jullie willen vermageren begin niet over dat gedoe met :Ik wil anorexia hebben !
  Als jullie echt willen vermageren zullen jullie er hard moeten voor werken,maar op en gzonde manier ! OK ?! :wink: [b]

  Succes,meisjes !

 70. ik ben 15 jaar en vind mezelf te dik hoe kan ik afvallen
  en ik wil nog ff zeggen een meisje die ik ken die is 8aar en weegt 51 kilo dus praat niet zo dom

 71. Ik wil jullie best helpen, maar ik wil jullie waarschuwen. Het is een rare ziekte. Ik weet van mezelf dat ik het heb, maar ik wil niet geholpen worden.
  Ik snijd ook, maar ja. Soms heb ik dus echt een depressief gevoel.
  Maar wil je dat ik je help *elkaar helpen*. Mail me dan. Mijn email adres is friendly_nadine@hotmail.com

  xxx! Mischien tot horens!

 72. ik ben eileen en ik ben 13 jaar.
  ik vind dat ik veel te dik bent maar mijn ouders zeggen van niet, ik weeg 39/40 kilo :-( :cry: :cry: :cry: :-( :-( :-( :oops: :oops: :cry:

  wil iemand mij helpen??

  kus

 73. ik ben 11 jaar bijna 12 ik weeg 33.8 en ben 1.47 is dit normaal voor mijn leeftijd of moet ik zwaader zijn?

  help me want ik weet het niet

  • ik denk dat je nog wat moet aankomen zelf ben ik ook 11 bijna 12 en 38 kilo dat vind ik best normaal (er kan altijd wat van af!) misschien 2 of 3 kilo of zo <3

 74. WelcomeToMyLife. Reageer

  Niemand wil toch Anorexia ?
  Ik heb zelf Anorexia en ben 12 jaar, ik zit al in een zware depresie. Wat voor een twaalf jarige niet normaal is. Soms denk ik aan zelfmoordpogingen en zie ik het allemaal niet meer zitten, Dus stop met tezeggen dat je ook anorexia wilt. Want het is 10 duizend keer erger dan het lijkt. Er komt maar geen einde aan, Het is zo’n groot .. zwart gat !

 75. halo dames en heren die anorexia willen!(kaper mee dat te denken!) Dat je te dik bent enzo ook jij varkentje! rn ook ij dikkiedik! dikkiedik ff dat je het weet je hebtr een gezond gewicht anders hoor!
  en niet over geven van anorexia kan je dood gaan dus ale mensen hou op met grienen omdat je te dik bent en ga liefer voetbal doen ofzo(ik ga toch ook niet tegen iedereen zegen dat ik anorexia wil!) je kan er aan dood gaan! en na dit berichtje moet je ook geen bolimia ofzoiets krijgen want dats nergens voor nodidig(nog iets beloof me pleass nooit pro anna sites te bezoek! daar kan je van dood gaan! :oops:

 76. voor steenbokje:
  als je 14 jaar bent en je weegt 38,5 kilo is dat egt niet veel!!!!
  ik ben zelf 13 en heb anorexia ik weeg 34 dat is te weinig dus steenbokje je bent egt NIET te dik!!! :P

 77. was dik nu veel te dun!! Reageer

  hoi iedereen ik zou egt dunner wille zijn ik ben 11 en weeg 30!!!!!!! :x
  ik wil naar de 27 maar iedereen pest me op school dat ik een mager skelet ben maar ik wil juist dunner worden ik wee niet wat ik moet doen ik zou dunner willen worden maar als iedereen zegt dat ik dun ben is dat dan waar of niet?????? :|
  dat vroeg ik me dus een tijd geleden af.
  ik was gaan afvallen en werd geen 27 maar 25 kilo ik vond eht te weinig maar ik kon niet meer mijn eten binnen huoden (ik stak elke keer als ik haad gegeten mijn vinger in mijn keel)
  ik weet niet wat ik moet doen ik ben nu 24 kilo en ik ben bang dat ik anorexia heb
  en dat wil ik NIET!!!!
  ik wil eten maar het lukt gewoon niet!!!!!
  Geef ALSJEBLIEFT TIPS!!!!!!!!!!
  ik wil niet nog dunner worden wil iemand reageren en zeggen hoe ik moet aankomen??????? :cry: :-(

 78. hoi ik ben 11 en weeg 45 kilo VEEL TE VEEL DUS! :-(
  ik wil afvallen ik heb al een paar keer overgegeven na het avondeten en het helpt een beetje maar ik weet dat het slacht voor je is dus ik ga iets anders verzinnen :idea:

 79. Help ik ben 13 jaar en heb een overgewicht ik weeg nu 50 kilo en ben 1.60 m
  ik wil zeker 5 kilo affallen
  hoe ?
  please geef me wa tips

 80. Oke.
  best fout, al die mensen die anorexia willen.
  probeer gewoon gezond af te vallen.

  Ik ben 15, ben 1.63 & weeg 45 kg.
  ondergewicht dus.
  Maar ik roep niet van alle daken dat ik anorexia wil!

 81. ik vind me zelf dik ik denk dat ik laxeermiddel ga kopen ik probeeer maaltijden over te slaan het lukt soms ik ben een meisje van twaalf lengte 1.70 gewicht 68 kilo veel he ik wil met iemand mailen die het zelfde voelt als mij lotte_2502@hotmail.com

  groetjes van de dikke oliebol lotte

 82. Hallo (dikke) Sanne

  dat ligt aan je lengte of je dik bent. ik denk van niet maar als ik je lengte mag weten zal ik je bmi vertellen en zeggen of je dun normaal of iets te dik bent goed doei liefs van mij

 83. Voor diegenen die zo idoot doen van: ik wil anorexia.. Bla bla het is hartstikke idioot om zoiets te zeggen ! en ook heel erg beledigend voor degenen die daar ook echt daad werkelijk last van hebben!! anorexia is niet even afvallen en dan is het klaar..!! Het is een eetobsesie ! voor je dun genoeg bent ben je al dood! Je krijgt het ook niet zomaar! dat is erfelijk bepaald of je daar kans op zou hebben ook is er een keer vastgesteld dat mensen die daar last van hebben meestal erg slim zijn en dus een hoog iQ hebben! nou dat zou ik van diegenen die anorexia willen hebben nou niet bepaald zeggen!! :evil: Jemig Urgg hier word ik pissig van maarja doe lekker wat je wilt anorexia krijg je toch niet dat kan namelijk niet !! Ojaa je zou het niet eens moeten willen!

 84. hallo, ik heb vanaf mijn 7,8ste jaar anorexia ( toen ontkende ik dat) maar er is toen vastgesteld dat ik wel degelijk eetstoornis had .. ik zal het hele verhaal nu niet vertellen want dan zit ik hier morgen nog.. ik wil meegeven dat het niet onmogelijk is om er van te genezen .. Al moet je er natuurlijk alle kracht voor inzetten het echt graagg willen nooit opgeven etc.. ik ben nu 12 en het gaat steeds beter al is en blijft het moeilijk het is voor mij nu leef baar geworden.. helemaal genezen tja het is en blijft een gevoelig punt dusjaa of dat ooit gebeurd weet ik niet zeker ..

  maar voor jullie allemaal die op diet gaan enzz ik ben er achter gekomen dat dieten gwn nuteloos is !! stel dat je gwn een beetje te dik bent : Dan moet je niet heel weinig gaan eten ( want dan krijg je namelijk het jojo efect ) probeer gwn een normaal eetpatroon aan te nemen want met een normaal eetpatroon krijg je een gezond gewicht :wink:

 85. Heey

  ik ben 16 en had byna 2 jaar anorexia
  gelukkig overwon k het en k zeg tegen alle
  meisjes die anorexia willen this egt n Hell..
  Je wilt het egt niet.. Denk is goed na Wil
  Je alles in je leven verlaten door Dom te zijn ??
  Niet doen hoor… Je leeft maar 1 Keer Verpest
  het nouw niet.. Alsjeblieft :cry:

 86. Heey

  ik ben 16 en had byna 2 jaar anorexia
  gelukkig overwon k het en k zeg tegen alle
  meisjes die anorexia willen this egt n Hell..
  Je wilt het egt niet.. Denk is goed na Wil
  Je alles in je leven verlaten door Dom te zijn ??
  Niet doen hoor… Je leeft maar 1 Keer Verpest
  het nouw niet.. Alsjeblieft :cry:

 87. heej mensne wie kan mij helpen???????
  ik ben 14 jaar oud en ik ben 1,77 lang ik weeg egt gewoon ongelooflijk veel egt gewoon 70kiloO.o
  egt ik vind het super erg ik voel er me niet op me gemak mee ik wil hel graag 55 kilo wegen wie kan me helpen>????
  ik durf niet meer te gaan zwemmen of een topje aan te doen omdat ik bang ben dat andere mensne mun blubber buik zien .wie kan me helpen ??

 88. (dikke sanne)
  je bent niet veel te dik wand een meisje in mijn klas is wel ook 10 weegt ook zoveel maar je bent mischien wel ietsje te zwaar maar je moet nog niet beginnen met afvallen en trek j er niks van aan dat ze je pesten wand te dun is ook niet goed

 89. HOI ALEMAAL ALS JE DIT ZIET BEANTWOORDT HET DAN IK HEB ERG ERG VEEL COMPLEXEN. ik ben 10jaar ik weeg45kg ik huil elke nacht omdat ik zo veel weeg. ik probeer 4dagen niet te eten maar dan honger ik uit. soms huil ik zo hard van verdriet ik heb zo veel complexen ik word heel vaak gepest op school bijna elke dag . ik wil julie gewoon vragen als je 10jaar bent en je weegt45kg ben je dan te dik? astublieg beantwoordt het ik zit al jaren met die vraag

 90. Hallo.

  Ik ben een paar maanden geleden ook begonnen met lijnen want toen was ik ongeveer 1.60 meter en 45 kg.
  Op het begin ging het veel te traag maar na ongeveer 2 maanden ben ik aan de 40 kg ontsnapt en toen was ik een tijdje 38 kg.
  Daarna werd het 37 en het is ook een paar keer 36,5 kg geweest.

  MIjn manier was: ’s morgens heel vroeg ”eten” en het dan gewoon weggooien en ’s middags gauw naar huis fietsen (ik zit ikn groep 8 van de basisschool) en dan ggauw een boterham smeren en direct weggoooien zodat mijn ouders geloofdewn dat ik gegeten had omdat ze keken hoeveelk brood er uit het zakje verdween.
  En ’s avonds gewoon opeten wat er op mijn bord werd gelgt enb af en toen nadat ik de helft op had gewoon zeggen dat ik genoeg had.
  Ik heb mijn ouders Heeel vaak voor de gek gehouden.
  Maar na een tijdje geloofden ze dat niet meer

  Helaas Kwamen mijn ouders er steeds vaker achter dat er weer brood in de prullenbak lag en dan werden ze heeel boos en moesten ze weer een uur met me praten over dat ze zich zo zorgen maakten en ze wogen me ook regelmatig.
  Van die gesprekken werd ik heel erg verdrietig maar dat liet ik niet merken.
  OPgeefment was ik bang voor mijn vader omdat als hij binnen kwam wist ik bijna zeker dat hij dan weer ging schreeuwen en heel boos zou zijn terwijl mijn vader bijna nooit boos is.

  Nadat mijn ouders er weer eens achter waren gekomen hebben ze een afspraak met de dkokter gemaakt en die stuurde me naar het ziekenhuis en die sturen me nu naar de pshyciater.

  Mijn ouders letten nu zo veel op me dat ik elke dag wel drie boterhammen moet eten en een vol bord avondeten maar als je (zoals mij) vroeger veel meer dan dat at dan val je daar ook wel vamn af.

  Ik heb nu afgelopen weken wat vreetaanvallen gehad en mijn gewicht is nu iets van 39 kg ofzo.

  Maar ik wil weer terug naar 36.5 en eigelijk nog lagen.
  Eigelijk deze week al.

  Maar alle feestjes en het EK zitten me een bveetje in de weg.
  NU ga ik er weer helemaal voor en eet 1 boterham ’s morgens en 2 ’s middags.
  Maar zodra mijn ouders me weer in vertrouwen nemen kan ik wel weer wat proberen weg te gooien en volgend jaar op de middelbare school gaat het vast ook makkelijker en hoef ik ’s middags niks te eten.

  IK vind het heel stom van mezelf dat ik eraan begonnen ben maar ik kan niet meer stoppen met denken dat er meer kilos af moeten en ik wil zooo graagf wil gewoon eten maar ik weet zeker dat ik dan mezelf weer te dik vind.

  Ik kan nu ook wel gaan eten maar dan weet i zeker dsat ik mezelf heel ongelukkig maak.

 91. "Ik wil Anorexia" Hoe durf je het te zeggen, laat ik je 1 ding vertellen DAAR KIES JE NIET VOOR, je begint ook gewoon met afvallen alleen daar ga je veel te ver mee, ik vind het echt creselijk dat mensen kunnen zeggen: help ik wil het ook, echt hoor wat een verstand!!!!

  Mijn beste vriendinnetje kreeg het, heb gezien hoe het gaat, heb zelf ook moeite met eten, en ik ben er echt niet happy mee!!

 92. ik wil even 1 ding kwijt
  ik wind het heel erg voor mensen die anorexisa
  hebben ik ben zelf ook niet zo heel erg dik
  maar alsjeblieft haal het uit je hooft om
  te gaan lijnen vooral als je nog niet zo heel erg oud bent ik ben nu 16 jaar ik heb dat ook willen doen
  alleen ik heb er s avonds overnagedacht waar ik mee bezig was ik daxcht dit moet gouw stoppen
  maar dat wou ik even zeggen begin er dus niet mee !!!

  xxx en sterke voor mensen die anorexia hebben
  Esmee vijfschaft
  X-SmeeJ-X[at]hotmail.com
  als je iets wil weten van me ofzo voeg me maar toe en schaam je niet

 93. Hallo ,
  ik ben een meisje
  ik ben 14 jaar 1.80 en 63 kilo,
  ik HAAT mijn lichaam 63 kilo ,
  welk varken weegt nou weer 63 kilo nou ik dus.
  Ik ben sinds vorige week maandag begonnen met niets te eten. Ik heb ook een keer mijn polsen door gesneden en teon heeft mijn moeder my optijd gered. Anders was ik hier niet meer geweest , ik had het gedaan , omdat ik zo verdrietig was en boos op mijn lichaam. ! Wat ik overigens nog steeds ben. Ik eet nu niets en ik woog 69 ik ben in 1 week 6 kilo afgevallen echt geweldig! Maar dit is echt niet wat ik wil , ik wil naar de 50 maar, als ik 50 weeg wil ik kijken of ik ook naar de 45 kan!

  Ik heb al een week alleen maar een appel in de ochtend gegeten , en avondeten 8Owant, dat moet van mijn moeder , echt dom!!
  Want, zei denkt dat ik op choolalles eet, NOu dus niet!! hahahaha

  groetjes, een VARKEN.

 94. hallo mensen..

  je moet er toch niet aan denken om elke dag op de weegschaal te staan om te kijken of je al wat afgevallen bent?
  ik snap het ook weer wel want je denkt dat je kan stoppen als jij jezelf dun genoeg vind
  voor de mensen die niet goed ingelicht zijn!
  je denkt dat je bij de juistre dunheid kan stoppen..
  maar als je anorexia hebt wil je niet meer stoppen en kan je nie tmeer stoppen

  bedankt

 95. Hoe kunnen jullie -in Gods naam- anorexia willen!!!!! :evil: 8O ???? En dat allemaal omdat je ronde’re vormen hebt!!!!!! :| :roll: 8O ‘jeminee!!!’

 96. bericht voor: ‘VARKEN’…nu moet je ’s goed luisteren naar mij é!!!!! Anorexia hebben is echt geen pretje!!!! En moest je het niet weten je kan er aan sterven :evil:. Als je wil sterven ga dan lekkr uit een raam springen fso é!!! 8O Mijn **** is toevallig aan anorexia gestorven en ik heb het… gehad!!!!! :cry:

 97. hoi,
  ik heb een beetje overgewicht en ik wil heeel erg graag afvallen. soms eet ik dagen niks, en dan eet ik weer dagen heel veel. ik weet niet meer wat ik moet doen. niks lukt me :-( ik weet het niet meer.kan iemand me helpen??

 98. Ik ben 10 jaar,
  weeg 67 kg en wil afvalle.
  hoe moet ik da doen?
  moet ik anorexia nemen?
  helpt dat?
  :o ja, ben 1.55/1.60 meter ( ben groot voor leeftijd! )
  hep my please!!!!!
  groetjes Piggy 8O

 99. heey mensen ik ben 13(okee over 2 weken dan)en ben tussen 1.61 en 1.62 en ben bang dat ik niet meer ga groeien hebben jullie groei tips???
  doeii groetjes….. :wink:

 100. zeg ik liever niet Reageer

  heey Karin ben jij soms gek geworden ofsow 80 jij ben helelmaal nniet dik in tegendeel jij bent juist dun jij moet komen hoor want straks krijg je nog anorexia!!!! 8O :o
  naja ik ben blij hoor voor mijn gewicht ik ben 12 jaar wordt bijna dertien en ben 1.62 lang en weeg50 of 52 en ben er heel erg blij mee en ik ben niet dik ofsow mischien als je het nu ziet denk je wow die zou wel dik zijn maar nee hoor ik ben gewoon dun :wink:voor de meisjes die willen afvallen heb ik paar tips:
  heel veel sporten:voetballen tennissen enzo zo,n 30 of 60 min perdag moet rennen.
  en heel veel buiten spelen.enm jah verder geen dingen eten waar vet in zit bijv. i snoepje perweek (beloninkje) :Den verder heel veel succes allemaaal doeiiii:P :wink:
  ps.als je wilt weten of je zwaar bent of niet ga dan naar Gezzond.nl, daar vind je veel info!!! :wink:

 101. ik ben meisje
  mijn lente is 1.60
  mijn gewicht is 68 kilo
  en ik ben diyeet geweest ben ik niet dun geworden
  ik wil dun zijn maar hoe moet ik doen zijn help mijn graag

 102. :-(hallo ik ben super dik ebn 13 jaar en 67 kilo en 1.65 lang ik ben echt dik heb heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele dike dijjen en een buikje ik wil dun zijn maar anorexia ook weer niet ik wil graag 50 wegen dus 17 kilo afvallen hoe ik doe het gezond ben al 1.5 jaar bezig en ben alleen bijgekomen inplaats van afvallen ik krijg alleen maar honger en dan eet ik het gewoon maar ik eet geen snoep ijs ships dus geen vetige dingen en sport heeeeeeel veeeeeeel maar ben nog steeds neij afgevallen alleen maar bijgekomen hoe kan dat weet iemand het ilt iemand er aub op reager ik wil graag net zo dun zijn als bill van tokio hotel p.s ben er ook fan van

 103. ik heb zelf ook anorexia en dat is voor mij echt een hel alles draait alleen nog maar om eten bij mij ik kan gewoon niet begrijpen dat andere mensen dat willen ze vinden zichzelf te dik nou en? dat is toch nog geen reden om anorexia te willen?? ga gewoon wat afvallen totdat je een gezond gewich hebt dat ben je helemaal gezond en heb je ten minste geen anorexia dat is echt geen pretje hoor…maanden in een kliniek zitten waar je voordurend in de gaten wordt gehouden en zowat elke dag wegen ik ben hard bezig om er vanaf te komen maar ik heb weer eens een terugval gehad het lukt me gewoon niet ik wou ook anorexia echt dom en wat heb ik ermee bereikt..heel veel verdriet en andere mensen pijn gedaan dat was echt niet het beeld wat ik voor me had de meeste die dat willen denken gewwoon van dan ben ik lkkr smal maar dat is de buitenkant hoor maar dan weet je nog niet wat je allemaal te wachten staat!!! :cry:

 104. ik ben een meisje van 14 (bijna 15) en vind mezelf egt te dik, ik kon namelijk 5 maanden geleden nog broeken aan die me nu allemaal te strak zitten. ook krijg ik van die vieze vet flappen op mijn bovenbenen en ik krijg blubbers op mijn heupen. ik weeg 54 en zou graag10 kilo willen afvallen voordat ik op vakantie ga naar tunesie (3 weken) wat moet ik nou doen?

 105. ik vind het heel erg dat mensen gaan zeggen dat ze anorexia willen hebben! zelf heb ik een eetstoornis.. en ik weet hoe erg het is om het te hebben, je gaat door een hel heen!! ik wou dat ik het nooit had gekregen.. want dit wens ik niemand; dus denk eerst even goed na voordat je gaat zeggen dat je anorexia wilt hebben!!

 106. Hallo allemaal,
  Ik weeg juist te zwaar en ik zou graag willen dat ik wat dunner was, maar hoe?
  ik heb geen idee,dus weet jij/u misschien goede raat zou jij/u dat dan even op deze site willen zetten, wel met mijn naam er ook in please anders weet ik nog niks ( naam is Lijntje) bedankt alvast.
  Lijnje :oops:

 107. ik wil ook anorexia ik ben 12 en weeg 38 kg en heb een redelijk nrormale lengte maarik vind mezelf veel te dik ik eet op school meestal niks maar als ik dan een half uur tegen de wind in naar huis moet fietsen val ik bijna vlauw dus eet ik weer en word ik weer dik
  wie wil mij helpen???
  xXx

 108. Wat ik hier allemaal lees.. vind ik best wel erg,
  al die ontwetendheid.

  Alos anorexia een levensstijl van afvallen is geworden ofzo. zoeits van: ik krijg ff anorexia en als ik ik afgevallen ben dan heb ik het niet meer nodig. Nou… vergis je daar maar lekker in hoor.. als jij anorexia WIL wil je ook alles wat erbij hoort: haaruitval, moe constant ziek zijn ziekenhuizen en je komt er heel heel heel moeilijk vanaf… lees eerst is goed wat anorexia inhoud voordat je als gewetenloos dom mens zegt dat je anorexia wilt ze moemen het niet voor niets een ziekte.

 109. ik wil ook anorexia maar als ik dit allemaal lees zou dat me juist tegen moeten houden om het niet te willen maar dat is juist zo gek dat gebeurt niet ik blijf het maar willen en ik weet niet hoe ik ervan af moet komen ik heb een normaal gewicht zeggen ze maar ik vind van niet ik ben 1.60 en weeg 54 kilo ik wil naar de 35 maar weet dat, dat alleen maar kan gaan gebeuren als ik anorexia krijg
  het spijt me voor de kinderen die al anorexia hebben of hebben gehad maar ik wil tog egt anorexia!!!

 110. De meeste kinderen krijgen een eetstoornis idd door hun ouders. Mijn moeder is al jaren lang bezig met afvallen en dieten. Hierin heeft ze mij vanaf het begin af aan meegetrokken. Toen ik klein was at ik helemaal niets en heb ik zelfs een paar keer met ondervoeding in het ziekenhuis gelegen.
  Toen ik een jaartje of 10 was woog ik te veel. En mijn ouders zeiden dit ook tegen mij. Ik was te dik, en ik moest echt af gaan vallen. Ik wilde ’s ochtend 2 boterhammen eten want ik had honger, maar mocht alleen maar een beschuitje.
  Toen ben ik een tijd lang slank geweest. Maar het is sinds een jaar weer mis aan het gaan. Ik weeg te veel. Ik ben nu 18 jaar ben 1.62 lang en weeg nu 64 kilo. Mijn moeder confronteert me elke dag hiermee. Elke dag krijg ik te horen dat ik te veel weeg, dat ik dik aan het worden ben.
  Nou krijg ik niet de neiging tot anorexia, maar ik ben wel al mijn hele leven bezig met eten.
  Ik kan nergens heen zonder ook maar aan eten te denken.
  Nu heb ik mezelf voorgenomen om niet meer te snoepen, nog meer te sporten (dit doe ik nu al 4x in de week) en zo hoop ik toch die 10 kilo eraf te krijgen. En nu doe ik het niet eens voor mezelf, maar zodat ik van het gezeik af ben van mijn ouders…

 111. ik wil echt afvallen pff hoe kan je in godsnaam afvalle? het lukt me niet ik eet niet veel of eet helemaal niet op sommige dagen ik word gewoon gek het lukt niet om af te vallen ! hoe moet ik dit doen zeg het me =(

 112. ik ben 14 jaar..
  1.61 lang
  en weeg NET 38.5 kilo..
  is dit erg..??
  ik zit er erg mee en hoop dat er iemand reageert of mij mailt..

  Kus (L)onzeker steenbokje

 113. ik ben 15 en ik weeg 57 en ik vind me self egt gewoon TE dik!! Ben vanaf de zomervakantie al zowat 10 kilo afgevalle omdat ik speed hebt gebruikt,,En ik viel daar erg veel vn af en nu wil ik meer afvallen inplaats drugs te gebruiken !!
  Help me!!

 114. Weneedadoctorbaby Reageer

  Help
  Ik weet van mezelf dat ik helemaal niet te dik ben (1m62 – 47kg), maar sinds kort ben ik erg obsessief bezig met eten, gewicht enz. Mijn moeder is 11maanden geleden gestorven en in de maanden die daarop volgden was ik vaak misselijk en draaiierig, waardoor ik afviel. Maar toen het weer wat beter ging en een beetje bijkwam, kreeg opeens het gevoel ‘dik te zijn’ in mijn hoofd. Ik ben 15jaar en heb zo’n heel klein eilandje (zo rond de navel, weet je wel?^^) gekregen, maar als ik een strakke bloes aanheb, is hier helemaal niks van te merken en ben ik nog steeds even slank als altijd. En toch blijf ik mezelf verbieden om af en toe wat te snoepen. Ik heb geen anorexia, en zou dit dan ook graag willen vermijden voor het te laat is. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik weer kan genieten van mijn eten, zonder te overdrijven?

 115. ik wil graag anorexia, iedereen denkt dat ik het al heb, maar dat is niet waar, ik ben een meisje van 14jaar en weeg 446kg… please some help !!

 116. Ik wil anorexia , iedereen is boos op me …… ik ben 13 ik weeg 47kg maar nu wil ik anorexia

  • skipperenee

   Lieve Anoniempje,

   Mijn naam is Renée en ik ben persoonlijk sportbegeleidster en ik help mensen met afvallen/gezond te leven.

   Voordat je gaat afvallen of er uberhaupt aan denkt moet je een paar dingen bij jezelf nagaan:

   – is het gewicht dat ik nu heb gezond?
   – zit ik lekker in mijn vel?
   – wat zie ik liever anders?

   Het is niet erg dat je wilt afvallen maar heb respect voor je lichaam en voor jezelf als je daarmee wilt beginnen. Afvallen is hard werken. Daarom is het ook belangrijk dat je het VOOR JEZELF doet en niet voor anderen!
   Het meest effectieve is door 3 maaltijden op een dag te eten en minstens een halfuur te sporten per dag. Zo krijg je een mooi figuurtje zoals de celebrities op TV ook hebben :)

   Mocht je je afvragen hoe iemand eruit ziet met anorexia dan moet je de laatste Twilight film eens kijken! Zoals Bella eruit ziet, zo mager, dat word jij dan ook, en eerlijk is eerlijk. Ze werd er absoluut niet mooier op.

   Heb je nog vragen, dit geld voor iedereen. Reageer gerust.

 117. Speciaal voor alle meisjes die "anorexia" willen omdat het zo efficient is, maar het maar niet krijgen omdat hun zelfbeeld niet verwrongen genoeg is:

  Ik heb het ultieme dieet gevonden. Ik wilde er zelf iets vanaf, ik ben 1.60 en woog rond de 70kg. Op deze manier ben ik 20 kg afgevallen, zonder heel veel moeite. Mijn eetpatroon is compleet gewijzigd.Denk goed na en keur dit dieet niet direct af oke?

  Stap 1. Op het moment dat je ECHT wil gaan dieten. Doe het dan gelijk! Ga geen smoesjes verzinnen van "Ik begin morgen". Gelijk beginnen dus. En onthou de motivatie die je had in het begin om te gaan dieten. Het kan je helpen bij verleidingen.
  Hou de gedachte vast wat je wil bereiken. Welke kleren je aan zult kunnen, de energie die je zult krijgen. Is een frietje dat nou echt waard? Het is verraad aan jezelf.

  Stap 2. Om goed af te vallen moet je houding tegenover eten veranderen. Wanneer je honger hebt, kijk je iets heel smerigs. Dat is genoeg te vinden op internet. Ik heb zelf 2girls1cup gebruikt (voor de niet-kenners, google het maar. Het is heel vies). Telkens als ik dat filmpje keek moest ik kokhalzen en was de honger weg. Ik begon eten te associëren met iets heel smerigs.

  Stap 3. Nu je dat hebt gedaan kun je inmiddels je eetpatroon gaan drastisch gaan wijzigen, maar denk wel aan de energie die je nodig hebt. Per dag at ik een manderijn, sla, een halve biefstuk en wat kippenbouillon of kruidenbouillon. Verder dronk ik veel thee, water en soms koffie. Ik slikte braaf elke dag vitamine pilletjes.

  Stap 4. Hou dit vol! Je zult merken, je voelt je beter, het is goed voor je portemonee, je kleren passen beter, je krijgt meer complimenten, je krijgt zelfs meer energie (het hongergevoel is een sein van je hersenen dat je op zoek moet naar eten, veel mensen weten niet dat je juist hier energie van krijgt. Daarom komt het hongergevoel ook met vlagen). Altijd als je in de verleiding wordt gebracht, denk dan na dat je al zover bent, wat je wilt worden. En geloof me, het eetpatroon went echt wel. Voel je trots als je op een avond uit geen alcohol op hebt, of dat je met je vrienden bij de mac hebt gezeten en alleen koffie besteld heb. Weten zij veel dat jij constant aan 2girls11cup aan het denken was, waardoor je geen trek had.

  Stap 5.
  Als het eetpatroon helemaal gewend is ga je er ook wat meer oefeningen bij doen. Ik gebruikte mijn Wii, fietste 1 uur per dag, en liep bijna constant. Je zult zien dat het nu nog sneller gaat.

  Stap 6.
  Je bent op je streefgewicht maar je bent bang dat je enorm gaat jojo-en. Je hebt inmiddels je eetpatroon drastisch gewijzigd, dus je moet het niet weer geheel omgooien. Je eet elke week 200 caloriëen meer, maar het moet wel gezond blijven. Producten als brood, pasta, rijst mag je langzaam aan weer gaan eten. Uiteindelijk bouw je dit op naar 3 gezonde maaltijden per dag, dat wel onder de 1800 calorieën ligt.
  Je zult merken dat je je eten veel beter leert waarderen en geen trek meer hebt in de rotzooi die je vroeger at.

 118. Idontknowitanymore Reageer

  er zijn stemmen in mijn hoofd die zeggen, dat ik niet meot eten, dat ik mijn broof moet weg gooien.
  ik wil dit niet en toch wel, wat moet ik doen.

 119. Mensen dit is een waarschuwing!
  Niemand wilt anorexia hebben en dat weet ik!! ik lijd er zelf aan! Ik ben nu 14 jaar een weeg nu 34 kilo! Jullie willen dit niet !! Gloof mij! Je moet naar psychiater! Je wordt opgenomen met een buisje in je neus waar voedsel doorheen gaat! Ik lag in coma! Door dit allemaal is mijn leven verpest! Ik wil niet dat iemand wenst om anorexia te hebben! Dat wou ik eerst ook maar het was een grote fout van mij! En dat weet ik nu! Ik woog eerst 26 kilo! Ik ben nu gelukkiger omdat ik langzaam aan naar mijn normale gewicht gaa. Je ken er niet mee leven en je wordt helemaal gek.. ik eet nog steeds niks en dat willen jullie niet!! Jezelf uithongeren! Het geeft je wel een sterk gevoel denk je maar dat is maar 20 minuten! Daarna moet je huilen om dat je dit doet en waarom je dit wil! Want het slaat nergens op! Mensen kunnen foto’s bewerken op de computer weet je wel! Zo kunnen ze mensen dunner maken! Je moet wezen wie je bent! Vroeger was ik normaal en vonden mensen mij aardig ! Maar nu leven ze anders met mij en ik met hun en je raakt heel veel mensen kwijt! Je contact verkloot je helemaal door dee teringziekte! Mensen! Doe jezelf dit niet aan! Je weet zelf wel dat dit niet de goeie manier is om af te vallen! Niemand wil leven zoals ik leef! Doei!

 120. ............................... Reageer

  ik ben veel te dik ben 11 jaar en weeg 51 kilo op school zeggen ze ook dat ik dik ben en dan hoor ik het thuis ook nog.
  ik eet nou niet veel meer 1 boterham en wat groente en miechien soms nog heel iets vlees

 121. Wat een vreselijke verhalen.
  Ik ken iemand die is 12 en heeft anorexia.
  Wat een lijdens weg voor haar en haar familie.
  Heel lang in therapie gaat het worden!!!!
  Ik maak me zorgen.

 122. allemaal dikke zever ik ben nu 14 en weeg 52 voel me echt perfect wat maakt mij het uit of ik nu dik of dun ben zolang ik maar gezond ben wat is er belangrijker dan dat?

 123. Je moet wel het verstand van een visstick hebben om te zeggen dat je graag anorexia zou willen hebben. Het is namelijk in een groot aantal gevallen 10% !!! een dodelijke ziekte en nog eens 40 % blijft er levenslang last van hebben.
  Gebruik toch je verstand !! Het gaat er toch niet om hoe je eruit ziet maar om hoe je bent.

 124. anorexia wil je niet hebben (Ik) je ken er dood aan gaan je ken beter alles eten en gezond eten dan helemaal niet meer eten. Oh god kind laat het jullie niet zo gebeuren dat jullie anorexia willen. WATER DRINKEN ELKE DAG MEER DAN 1 LITER IS HET BESTE TIP.

 125. alles eten maar geen frisdrank drinken alleen water als je meer dan 1 liter water drinkt op een dag merk je gelijk de volgende dag dat je broek niet meer strak zit.
  Heb het zelfde gedaan water is de beste oplossing dan die dieet gedoe en afslank pillen.

 126. ik wil ook anorexia, nou ja in iedergeval afvallen.
  het lukt goed als je regels op stelt.
  De hele tijd jezelf in praten dat eten slecht is.
  Wees sterk je hebt geen eten nodig
  Ik ben een ongelooflijke snoeper, maar ik houd het nu nog vol
  veel succes ik hoop dat iemand ook nog tips of handige sites weet
  xx ik

 127. ik wil anorexia Reageer

  hoi ik wil graag anorexia maarhet lukt meniet ikzou het echt willenik ben nu 16 en weeg 43 ik kan niet mer afvallen maar ik wil het echt wel tha nie meer help me xxxxxxx

  • eat dachyt je van not,aal doe idioot die er op reageert ! 16 en 43 kilo is niet gezond namelijk

 128. Hee mensen, wij maken voor school een presentatie over anorexia. Mensen die hier zeggen dat ze anorexia willen moeten eens flink nadenken, kijk eens op google naar die plaatjes. Is dat waar je blij van wordt? :|

  Je kan jezelf best te dik vinden, maar wen jezelf dan gewoon aan gezond te eten, niet té veel en voldoende te sporten! Je moet ook gewoon jezelf leren accepteren/respecteren!!!

  Je hoort het zelf van meisjes hier op de site die anorexia hebben: het is een hel.

  • Séég bijna alle foto’s op google zijn gefotoshopt gewoon om alleen maar mensen bang te doen krijgen.

 129. Ik vind mensen met anorexia echt te dom het is iets wat je jezelf aan wilt doen en later wil je ervan af hoe triest ben je dan als je wilt lijken op paris hilton ze is egt godsgruwelijk lelijk net zoals al die andere wandelende takken…
  Serieus er zijn makkelijkere manieren om jezelf te vermoorden neem gewoon de trein ;)

  Succes

 130. ik ben een meisje van 14j.en ik weeg 70kg!!!!! ik wil absoluut afvallen maar het lukt gwn niet!! ik haat mijn lijf!! ik ben egt super dik! help!!!

 131. ik ben 1.73 en weeg 49 kilo, ik zou wel iets zwaarder willen zijn! dunne botjes vind ik lelijk. maar als ik veel g eten krijg ik last van celulltis, weet iemand wat ik er tegen kan doen?

 132. Mensen,
  Wie wil er nou anorexia? Je hoeft echt niet zo veel af te vallen, dat je erbij neervalt! Zelf heb ik geen anorexia, maar aleen een paar kilo’s teveel. Om eerlijk te zijn, 4 kilo teveel. Vroger at ik veel ongezonde dingetjes (ijs, chips, snoep, chocolada) Nu word ik misselijk als ik daar weer aan denk. Ik erger me niet zoveel dat ik een beetje dik ben. (misschien een klein beetje…..) Zelf ben ik 12, 1.60, en weeg 54. Maar hebben jullie geen dikke mensen gezien? Ik raad jullie aan, om blij met jezelf te zijn. Denk eens na! Ben je supermooi als je anorexia hebt?

  Het is echt niet het einde van de wereld dat je te dik bent. Wees blij met jezelf!!!!!!!!!

 133. ik ben 16 jaar en weeg 64 kilo. ik weeg veels te veel. mijn streefgewicht is 40 kilo. Ik wil anorexia maar het lukt me maar niet. hoe moet ik dat aanpakken?

  • get real!! anorexia wil je niet het is een ziekte en ok zeker niet mooi! val een paar kilo gezond af en kijk is met een dieetiste ! want 40 wegen op je 16de is niet gezond ik heb het ok gedaan maar geloof me je voelt je niet goed! en daarbij is het egt een hel snacht lig je met buik pijn in je bed smorgens sta je op me buik pijn hooftpijn en futloos! je hebt nergens zin in en je kan egt veel slapen om dat je continu moe bent omdat je geen koolhytraten eet ik ben 20 jaar 172 lang en weeg 60 ! ik ben trost ik heb geen vet maar wel spieren dan weg ik maar wat meer ga trainen als je je zelf tedik vind is ok een oplossing ! gewicht zegt niets je kan wel 100 kilo wegen en niet dik zijn maar wel gespiert! ga met een dieetist praten school arts en leg je problem voor en ga dan densoots trainen maar dit is egt geen oplossing greets soof

 134. Okee mensen, als je anorexia wil, kan je beter vast beginnen hulp te zoeken, want dan ben je dus al ziek.

  Ikzelf heb ook anorexia en inderdaad, het is de hel.

  Dit wil je echt niet hoor. Als je op een normale manier kan afvallen, kies er dan voor.

 135. Hoi,
  Ik heb zelf een eetstoornis gehad. Ik vond me zelf te dik en dacht als ik dunner ben dan iedereen dan heb ik alles onder controle en zal ik gelukkig zijn. Want van een laag getal op de weegschaal voel je je goed. Nou het tegendeel bleek waar. Ik werd ongelukkig. Het ging uit met mijn vriend, mijn haar viel heel erg uit(van een dikke bos tot een dun plukje. Ik isoleerde van de buitenwereld. Amper vriende want als we zouden winkele wilde ze natuurlijk ook en eten en daar wil ik natuurlijk niet bij zijn. Het is een nachtmerrie. Zorg dat je hulp zoekt voor het te laat is. Ik was 1.78 en woog 49 kilo. Ik dacht dat ik dik was want mijn heupen zagen er breed uit. Snachts trilde ik in mijn bed van honger. En onder mijn broeken had ik 3 majos aan. Ik ben nu op het rechte pad. Alles is me duidelijk geworden. Het gaat erom dat je gelukkig bent leer met jezelf leven, en geef om wat gezond is en niet om wat mager is! Iedereen is mooi op zijn eige manier. En wil je mooi dun zijn? doe het met een dietiste. Echt waar ik raad het jullie zo aan. Ik vind het nog steeds moeilijk om uit eten te gaan zonder de callorieen te kunnen bekijken, maar het is geen ramp. Sterkte iedereen. liefs. Ik.

 136. Lees dit nou even na:

  Karin schreef:
  Ik ben 16 ben 1.69 lang en weeg 48 kilo <<=te dik! Ik moet echt nodig een aantal kilo’s kwijt wie weet meer?

  Meisje, je weet toch zelf wel dat je niet te dik bent en dat als je 48 kg weegt, je aan ondergewicht lijdt. Get real alsjeblieft! En inderdaad zoals Anne schreef; je wilt geen anorexia voor degene die zo stom is om dat te zeggen. Hou je hier niet mee bezig meisjes want je hoeft geen 40 kilo te wegen om mooi te zijn! Een meisje van 60 kg die zelfverzekerd is ziet er 10 keer mooier uit dan een meisje van 40 kilo (om maar even te overdrijven) die er altijd maar down bijzit.

  En ga gewoon sporten en blijf hetzelfde eetpatroon behouden (je kan hierbij natuurlijk wel wat minder gaan snoepen, maar zo nu en dan een keer naar de MacDonalds en een lekker bigmac menu bestellen kan echt geen kwaad!). Door meer te sporten kweek je meer spieren waardoor je metabolisme verhoogd en je in ruststand meer calorieën verbrand. En als je wilt afvallen hoeft dat echt niet binnen 1 maand allemaal te gebeuren, je hebt je hele leven nog voor je, en er zijn veel meisjes die in de puberteit wat dikker zijn/worden dus dat is heel normaal. Verhonger jezelf nou niet. Alsjeblieft.

  Kom op meiden get real en val gewoon gezond af of val niet af want er zijn teveel leuke dingen in het leven om je mee bezig te houden, je leeft maar 1 keer ten slotte dus verpest het nou niet!

  Bo Steentjes

 137. ik kan wel anorexia gebruiken want ik wil afvallen m,aar het lukt me niet, ik ben wel gezond gewicht maar als ik aan kom niet

 138. Je wilt geen Anorexia hoor.
  Denk na voor je iets zegt..
  Ik ben zelf 16 en lijdt 5 jaar aan deze ziekte
  Het is de hel.

  Dus doe normaal en val gezond af..

 139. Ik ben 16 ben 1.69 lang en weeg 48 kilo <<=te dik!
  Ik moet echt nodig een aantal kilo’s kwijt wie weet meer?

  xxx

 140. ik wil dun zijn. ik wil 40 kilo wegen en weeg nu 55 kilo. alsjeblieft hoe moet ik afvallen?

 141. Ik ben 14 en heel erg dik.
  Ik weeg nu 78.. *Schaam.*
  Mijn streefgewicht is 48!
  Dat is ook mijn gezonde gewicht.
  ik wil anorexia help.

  • ik vin het heel erg voor je maar je moet weten dat anorexia ook niet leuk iswij doen een project werk rond gezond eten en wat we daar allemaal al gezien hebben

  • hee dame!
   ik ben sophia en ik heb vroeger anorexia gehad het is niet fijn je voelt je niet meer goed. en daarbij het is ok niet mooi! je kunt beter als je je niet goed in je vel voelt een leuke sport zoeken of verandwoord afvallen door anders tegaan eten.

   groetjes sophia

  • Heei,

   Je kan ut beste gewoon echt heel gezond sochtends eten, en heel veel.
   want dan heb je al bijna geen honger meer, in die tussendoortjes,
   je moet smiddags ook goed ete, maar minder als sochtends,, en savonds iets minder,
   en al die tussendoortjes late staan.

   Je bent net mij,
   ik ben 13,
   en ik weeg 60 .
   ik voel me ook zo dik,
   en ik wil ook anorexia.
   ik ben er nu mee bezig om niet te ete,
   ik weet da da nie de beste optie is, maar meer lukt niet,
   ik las jou ding, en ik d8, daar ga ik ff op reagere..;$

  • heej,
   ikheb anorexia en dat is niet leuk ofzu
   kheb 3maanden in een kliniek gezeten
   ik weeg nu 47 nog te weinig zegge ze maar ga naar
   de 55 kg ofzu dat is een gezond gewicht het ligt ook aan
   hoe groot je bent dus niet zoveel afvallen ik wil niet dat
   jij ook in het ziekenhuis gaat of in naar een kliniek
   kmoet nu nogelke week naar de dokter

   maar wat je ook kunt doen is 2 a 3 keer in de week sporten en
   een dieet plan opstellen niet meer al te vettig eten.
   savonds geen snoep meer eten en tussen door ook niet
   en water drinken als je toch wilt afvallen.

 142. Wil je me helpen ik ben 12 jaar en dik..
  Hoe moet ik snel afvallen .
  Zonder producten en dieeten?

  • he Renske
   ik weet niet hou oud je bent
   maar als je op jonge leeftijd gaat lijnen is erg ongezond. zelf ben ik ook nog maar 12 en soms ben ik wat aan de zware kant en ga ik samen met mijn moeder rustiger aan doen. we gaan dus niet lijnen. voor idereen op jongen leeftijd is het niet goed om te gaan lijnen. bij kinderen gaat afvallen ook veel sneller dan bij volwassenen
   maar je kan wel rustig aan doen en opletten wat je eet ;)
   xx Alicia
   suc6 met rustig aan doen

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.