Verzamel je vrienden en ga erop uit, want met deze zomeractiviteiten in Rotterdam haal je alles uit dit mooie weer.

1. Loop over de erasmusbrug en bekijk de zonsondergang

erasmusbrug-rotterdam

Een klassieker in Rotterdam, maar niet voor niets! De brug is prachtig van welke kant je hem ook bekijkt. Loop langs de rivier naar de brug, steek hem over en loop naar de Kop van Zuid. Zo kun je de brug van alle kanten bekijken, je ziet de Maaskade, de Wilhelminakade, de skyline van Rotterdam en de Kop van Zuid. Prachtig met zonsondergang!

2. Picknicken in het park

Heerlijk picknicken in Rotterdam doe je in het park! Er zijn genoeg parken in Rotterdam! Kies bijvoorbeeld voor het Vroesenpark in Blijdorp, waar genoeg ruimte is om te picknicken, barbecueën of voetballen. Andere parken die hier ideaal voor zijn, zijn Het Park, de Kralingse Plas en -Bos en het Zuiderpark of een van deze andere mooie picknickplekken in Rotterdam.

3. Verken de Maas met de watertaxi

Er zijn veel leuke manieren om de Maas te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een ritje maken met de watertaxi. Boek een rit op de website of bestel telefonisch een taxi en laat je afzetten op een van de 50 locaties in de stad.
Een leuke manier om Rotterdam vanaf het water te zien en ook een avontuur, want de taxi’s kunnen vrij snel over de golven rijden.

4. Ontdek de beste terrassen in Rotterdam

terras-nederland-drinken

Met een toplocatie, uitgebreid terras en grote bar, is de Gele Kanarie de go-to plek voor menig Rotterdammer.
Zet je zonnebril op, doe je jas uit en neem plaats op een zonnig terras met een biertje, wijntje of een ijskoude cola. Want gelukkig heeft Rotterdam veel mooie terrassen in het centrum. En dat is niet voor niets, want zodra de zon schijnt zitten ze bomvol!

5. Ga naar het strand vanuit Rotterdam

Dit is een tip waarvoor je buiten de stad moet reizen. Maar tegenwoordig kun je Hoek van Holland vanuit Rotterdam gemakkelijk bereiken met de metro! Sinds maart 2023 rijdt de metro van Rotterdam naar station Hoek van Holland Strand. Vanaf Schiedam Centrum rijdt de Hoekse Lijn met metrolijn B rechtstreeks naar het strand. Leuk voor een stranddag! Neem je eigen picknickmand mee vol hapjes en drankjes of ga naar een van de strandtenten om lekker te zitten en te genieten van hun menu.

6. Bezoek de botanische tuin trompenburg

Deze verborgen parel in Rotterdam is een botanische tuin in Kralingen. Het is prachtig aangelegd en staat vol met bomen, struiken en de meest unieke bloemen. Of je nu van flora houdt of gewoon wat rust wilt, je bent van harte welkom om langs te komen en alleen of met een gids te wandelen. Je kunt gewoon een kaartje kopen bij de ingang.

7. Ga het water op met een SUP board

sup-rotterdam-zomer-activiteit-sport

Zin in een sportieve activiteit in de zomer? Ga het water op met een sup board! Je kunt bijvoorbeeld naar de Bergsche Plas, waar je via een app een sup board kunt reserveren. Stap op je board en peddel rustig over het water de natuur in. Geniet daarna van een welverdiend drankje op het terras van restaurant De Bergsche Plas. Voor de minder zonnige dagen kun je een wetsuit heren aanschaffen, dan blijf je warm genoeg om de activiteit met plezier uit te voeren.

8. Uitwaaien op de Euromast

Genieten van het uitzicht op het terras van de Euromast is ideaal als de zon schijnt. Vanwege de heldere lucht kun je namelijk kilometers in de verte kijken! Wij raden aan om tijdens zonsondergang te gaan, om te zien hoe de gouden zonnestralen de stad verlichten. Genieten van het uitzicht op het terras van de Euromast is een geweldige manier om je zomerdag door te brengen. Door de heldere lucht kun je kilometers ver kijken!

9. Huur een sloep op de kralingse plas

Omringd door het Kralingse bos, is deze plas dé plek waar de Rotterdammer heengaat tijdens een zomerse dag. Als de zon schijnt staat het vol met barbecuende mensen, spelende kinderen en vrienden die genieten van een drankje. Omringd door het Kralingse Bos is deze plas dé plek waar de Rotterdammer naartoe gaat tijdens een zomerse dag. Als de zon schijnt is het vol met barbecuende mensen, spelende kinderen en vrienden die genieten van een drankje. Onze tip is om een bootje te huren en rond te dobberen op de Kralingse Plas. Even zoeken op Google en je vindt verschillende plekken waar je een bootje kunt huren!

10. Ga wandelen in Rotterdam

Trek je wandelschoenen aan en verken Rotterdam te voet! Vooral leuk op een zonnige dag (als het niet te warm is) en wie weet ontdek je plekken in de stad die je nog niet kende. Er zijn genoeg leuke plekken om te wandelen in Rotterdam, zoals de Maasboulevard waar je een prachtig uitzicht hebt op de skyline van Rotterdam. Daarnaast zijn er genoeg mooie weelderige groene parken, verborgen plekjes en coole street art om te ontdekken!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.