We mogen stellen dat het eindelijk voelbaar zomer is. De eerste zon-, zee- en stranddagen hebben we namelijk alweer achter de rug. De zomer brengt tal van mogelijkheden met zich mee op het gebied van vrijetijdsbesteding, maar voor velen blijft het helaas bij ijs eten en luieren. Voor hen die er wél op hun best willen uitzien in bikini, badpak of zwembroek, hebben we een selectie gemaakt van artikelen die je binnen een handomdraai klaarstomen voor het strand.

A. De 5 beste tips voor een platte buik deze zomer!

Als je dan eindelijk weer in je zwemkleding de hort op kan, is het natuurlijk wel zo prettig als je je buik niet hoeft te camoufleren met een tactisch over je schouder hangende handdoek. In dit artikel kun je precies lezen wat je kunt doen om je buik op korte termijn strakker, subtieler en mooier te krijgen! > Lees meer…

B. Tips voor mooie en strakke benen & billen

Niet alleen je buik is belangrijk als het gaat om een ideaal bikinifiguur. Je billen en benen zullen natuurlijk ook gezien worden. Het bewerkstelligen van strakke benen en billen is lastig, maar met de tips in dit artikel kom het vast en zeker goed. > Lees meer…

C. Voel je goed in je bikini of badpak

Je wilt er natuurlijk niet alleen goed uitzien in je zwemkleding, maar je ook comfortabel en zelfverzekerd voelen wanneer je over het strand loopt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten om je goed te voelen in (schaarse) zwemkledij. > Lees meer…

D. Dieettips voor een stralende (goudbruine) huid

slank in de zomerAlles wat je eet is van invloed op je huid. Sommige etenswaren verbeteren de kwaliteit, kleur en souplesse van je huid, andere verslechteren deze eigenschappen. Alvast een goede zomertip: als je meloen, abrikozen, rode pepers, wortels en spinazie toevoegt aan je dieet, krijg je een mooiere bruintint dan door bakken in de zon! > Lees meer…

E. Het Bikini Dieet

De Duitse auteur Sven-David Müller schreef in 2009 een boek rondom zijn zelfbedachte Bikini Dieet. Dit dieet zou ervoor zorgen dat je binnen no-time over de perfecte “beach body” beschikt.Met het Bikini Dieet zou je binnen 3 weken een superstrak lijf bewerkstelligen, inclusief slanke benen, mooie borsten en platte buik (met sixpack). > Lees meer…

F. Tips tegen cellulite

Als extraatje een artikel voor als je specifiek te kampen hebt met cellulite (sinaasappelhuid). Want je wilt natuurlijk niet dat je strakke lijntje wordt ontsierd door blubberhuid! > Lees meer…

Heb jij aanvullende tips om zomerslank de zon tegemoet te kunnen treden? Deel jouw zomerse afslanktips in een berichtje hieronder!

Nog even en dan breekt voor veel mensen de zomervakantie weer aan. Je hebt plotseling veel meer tijd voor ontspanning, het is buiten (hopelijk) lekker weer en met een beetje geluk ga je op vakantie in een paradijselijk land. Het klinkt allemaal ideaal, maar vooral je dieet moet het vaak ontgelden tijdens de zomervakantie. Niet getreurd, want hieronder vind je een survivalgids met alle informatie die je nodig hebt om vóór en tijdens je vakantie het afvallen vol te houden en dus niet aan te komen…

Nog snel afvallen voor de zomer?

Wil jij eigenlijk nog snel een paar kilo afvallen voordat je je weer in bikini op het strand moet vertonen? Raadpleeg dan dit overzicht met artikels die je daarbij kunnen helpen!

5 tips om niet aan te komen in de zomer

Tijdens je vakantie wil je waarschijnlijk lekker ontspannen en niet al te veel verplichtingen hebben. Geen probleem, er zijn namelijk genoeg eenvoudige manieren om te voorkomen dat je aankomt tijdens de zomer. Lees hier 5 tips voor niet aankomen tijdens de zomer(vakantie).

Barbecueën doe je zo!

Tijdens de zomer ga je ongetwijfeld barbecueën. Lees voordat je de barbecue aanzet deze tips voor barbecueën als je op dieet bent. Ook deze tips voor gezond barbecueën zijn absoluut aan te raden als je tijdens de zomervakantie een BBQ op de planning hebt staan.

Voedselinfectie (op vakantie) voorkomen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om op vakantie te gaan, maar je hoort maar al te vaak verhalen van mensen die super beroerd terugkomen als gevolg van een voedselvergiftiging. Lees hier wat je kunt doen om een voedselvergiftiging (op vakantie) te voorkomen.

Sporten tijdens de zomer

Staat jouw crosstrainer op zolder en is het daar tijdens de zomer veel te warm voor een goede work-out? Of ga je op vakantie naar een zonnig land waar je geen fitnessapparaten bij de hand hebt? Geen probleem… Lees hier alles over fitness op het strand.

Zomerse recepten

Tijdens de zomervakantie hebben veel mensen net wat minder zin om uitgebreid in de keuken te gaan staan. Raadpleeg daarom eens het gezonde recepten-overzicht voor veel ’s zomerse recepten die lekker en eenvoudig te bereiden zijn. Denk maar eens aan salades, barbecue-gerechten, grill-gerechten, koude soepen etc.

Heb jij aanvullende tips voor afvallen vóór en tijdens je vakantie? Deel ze hieronder!

 

Momenteel regent en hagelt het nog regelmatig; toch is het binnen no-time alweer zomer. Dat betekent massaal terrassen, naar het zwembad en op vakantie. Dit soort bezigheden is niet alleen heel erg leuk, maar helaas ook een valkuil als het aankomt op afslanken en gewichtsafname. Daarom hierbij de top 5 tips & adviezen voor een slank zomerlijf…

1. Stop met suiker

Als je binnen 8 weken resultaat wilt zien, dan is stoppen met suiker toch wel de meest efficiënte verandering die je kunt doorvoeren in je eetgedrag. Verwijder alle vormen van geraffineerde suiker per direct uit je dieet. Niet alleen snoep, gebak, koekjes, ijs en frisdrank, maar alles waar suiker en siroop aan wordt toegevoegd.

2. Korter trainen

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar je zult veel sneller resultaten zien als je de duur van je trainingssessies inperkt. Train korter, en maak dit goed door veel intensiever te trainen!Veel mensen trainen namelijk veel te lang en tegelijkertijd veel te licht. Ze verbruiken zodoende weinig calorieën per tijdseenheid en verbranden niet of nauwelijks vet.

3. Zwaardere gewichten

Train minstens drie keer per week met gewichten en/of weerstanden. Gebruik je eigen lichaamsgewicht als ballast of gebruik halters, handgewichten en expanders. Maak oefeningen echt zwaar. Je moet je spieren voelen branden!

4. Vaker eten

Verdeel je dagelijkse calorie-intake evenredig over 5 of 6 kleine porties. Dit zorgt ervoor dat je minder honger hebt gedurende de dag en dat je tussen de maaltijden door niet zo snel geneigd bent te gaan snacken, snoepen en snaaien… Ook zal je maag uit zichzelf inkrimpen als je standaard kleine porties eet!

5. Tunnelvisie

Als je binnen 8 weken resultaten wilt bemerken, dan moet je een tunnelvisie aannemen… Jij aan de ene kant van de tunnel, een slank lijf aan de andere kant. Wees gefocust en ga recht op je doel af! Ga bovendien helemaal voluit. Klim over eventuele obstakels heen of beuk erdoorheen. Laat niks je ervan weerhouden om de gezonde leefstijl aan te nemen die jou aan een slank zomerlijf kan helpen! (bron)

Heb jij nog meer tips voor een slank zomerlijf? Laat hieronder je reactie achter!

 

 

Het voorjaar staat voor de deur en voor je het weet is het zomer. ’s Winters kun je je buikje nog gemakkelijk camoufleren met dikke truien en winterjassen. Met bikini’s, zwembroeken en zomerjukjes valt echter weinig te verbloemen. De reden waarom men rond deze tijd begint met afvallen is dan ook meestal om er topfit uit te zien tijdens de zomervakantie. Hierbij 5 tips om aanstaande zomer strakker in je vel te zitten…

1. Start direct

Velen vragen zich in juni af hoe ze hun buikje vóór juli kunnen omtoveren tot een wasbordje. Een strakke buik kun je helaas niet bewerkstelligen zonder dat er bloed, zweet en tranen aan te pas komen. Begin daarom PER DIRECT met het aanpassen van je eetpatroon en bewegingspatroon!

2. Kracht & cardio

Begin nu al met lichaamsbeweging, zowel cardio als krachttraining. Wat je doet is ondergeschikt aan hoe vaak je het doet en hoe lang je het volhoudt. Je weet gegarandeerd zelf of je er echt voor gaat of dat je er eigenlijk meer van zou kunnen maken. Wees kritisch en eerlijk jegens jezelf.

3. Eiwitten

Voor een strakker lichaam zijn spieren nodig, en spieren worden grotendeels opgebouwd uit eiwitten. Als je ’s zomers een strak lijf wilt bewerkstelligen, dan is het belangrijk om cardio en krachttraining te combineren met een eiwitrijk dieet. Gebruik regelmatig eieren, mager vlees, vis en magere zuivel. Neem bovendien eventueel een proteïne-shake na je training.

4.  Géén suiker

Gebruik geen simpele suikers zoals tafelsuiker, frisdrank, snoep, koek en ijs. Wees echter niet te bang voor koolhydraten. Kleine porties volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, aardappels en havermout zijn ideaal voor een strakker lijf. Vooral als je voldoende traint!

5. Tactisch eten

Eet nooit direct voordat je naar het strand of het zwembad gaat. Je maag en darmen zijn dan wel niet aan de buitenkant zichtbaar, maar een vol spijsverteringsstelsel drukt je buikvet wél verder naar voren. Gebruik je maaltijden dus na je strandbezoek. Eet bovendien geen voedingsmiddelen die gasvorming in de hand werken.

Wil jij aanstaande zomer met een strakker lijf het strand op kunnen lopen? Laat hieronder jouw tips en adviezen achter. Inspireer en motiveer elkaar!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.