Maaltijdvervangers

Onder de categorie maaltijdvervangers vallen alle diëten die voorschrijven dat je iedere dag één of meerdere maaltijden dient te vervangen door een specifiek voedingsproduct. Enkele voorbeelden van populaire maaltijdvervangende producten zijn: maaltijd shakes, maaltijd repen en maaltijd soepen. Er zijn dieetfabrikanten die uitsluitend maaltijdvervangers produceren, maar ook drogisterijen zoals Kruidvat nemen steeds vaker maaltijdvervangers in hun assortiment op.

Voordelen maaltijdvervangers

Het grootste voordeel van een dieet met maaltijdvervangers is dat je er weinig voor hoeft te doen of laten. Je vervangt simpelweg één of meerdere maaltijden door een kant-en-klaar drankje, reepje of soepje, en that’s it. Dit betekent zelfs dat je dagelijks minder tijd in de keuken hoeft door te brengen. Let wel: er bestaan maaltijdvervanger diëten die maaltijdvervangers combineren met lichaamsbeweging en aanvullende richtlijnen.

Kosten maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet alleen omdat de vraag groot is, maar ook omdat de verkoop van maaltijdvervangers behoorlijk lucratief is. Elk maaltijdvervanger dieet heeft namelijk zijn eigen lijn met producten, en die producten moeten per se worden gegeten gedurende het desbetreffende dieet. Een dieet op basis van maaltijdvervangers verplicht je dus om producten te kopen.

Eiwitrijke maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zijn in veel gevallen eiwitrijk en koolhydraatarm. Dat komt omdat maaltijdvervangers relatief weinig calorieën bevatten, maar desalniettemin de honger moeten stillen. Veel diëten die maaltijdvervangers voorschrijven, behoren dus ook tot de categorie ‘eiwitrijke diëten’ en tot de categorie ‘koolhydraatarme diëten’. Voorbeelden van eiwitrijke maaltijdvervangers zijn Atkins, Modifast en Kruidvat.

Hieronder vind je een overzicht van alle maaltijdvervangers uit de Gezondr diëtenlijst

BCM Dieet
Be In Shape dieet
BIAmed Dieet
Cambridge dieet
Dr. Siegal’s Cookie Diet
@Ease4Life Dieet
Herbalife dieet
Hippro dieet
Hollywood Cookie Diet
Modifast dieet
Power Slim Dieet
Prodimed dieet
ProtiSlank Dieet
Pu Erh thee
SanaSlank Dieet
Slank Vitaal dieet
SlimFast dieet
Slimsap Dieet
Streep Je Slank dieet
VP3 Dieet
Weight Care dieet

1 Comment

  1. Hallo

    Ik kwam zo op joun internetpagina maar had een vraag ik snap echt niks van het atkins dieet en word van alle pagina’s niet duidelijk maar ik wil al mijn maaltijden vervangen door de shake’s van atkins
    maar lees overal dat je vetten moet eten wat ik nogal raar vind kan jij mij tips geven groejtes annie

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.