Overige diëten

De meeste diëten zijn naar soort in te delen. Zo heb je diëten op basis van bijvoorbeeld koolhydraten, vezels, vetten of eiwitten. Er zijn echter ook diëten die simpelweg uniek zijn in hun soort. En deze diëten vind je terug in de Overige diëten categorie. In deze categorie vind je bijvoorbeeld diëten die werken met specifieke maaltijdschema’s of tijdschema’s, maar ook diëten die een bijzonder uitgangspunt hebben of een afwijkende invalshoek voor afvallen hanteren.

Diëten op basis van een maaltijdschema

Sommige diëten geven geen algemene richtlijnen voor de juiste voeding, maar omschrijven per maaltijd of per dag exact wat er gegeten mag worden. In dat geval spreek je van een maaltijdschema. Zo dien je tijdens o.a. het Sonja Bakker dieet, het Hartstichting Dieet en het 10 dagen dieet een zeer specifiek maaltijdschema te volgen.

Diëten op basis van een tijdschema

Er zijn ook diëten die niet zozeer een maaltijdschema centraal stellen, maar wel richtlijnen geven voor de tijdstippen waarop er gegeten mag worden. Zo dien je tijdens Intermittent Fasting op zeer specifieke tijden te eten, en is het bij het Om De Dag Dieet de bedoeling dat je dieetdagen en “normale” dagen afwisselt.

Diëten, maar dan anders

Dat afvallen ook op een geheel andere manier kan bewijzen diverse diëten in de Overige categorie. Zo draait het bij het 7 Kleuren Dieet allemaal om de kleur van natuurlijke voedingsmiddelen en mag je tijdens het Brooddoos Dieet dagelijks een broodtrommel met gezonde voedingsmiddelen leeg eten. Als je dus geïnteresseerd bent in dieetmethodes die afvallen op een geheel unieke wijze benaderen, dan zijn deze diëten zeker wat voor jou.

Hieronder vind je een overzicht van alle overige diëten uit de Gezondr diëtenlijst:

7 Kleuren Dieet
8 Dagen Dieet
10 dagen dieet
Allen Carr Methode
Anabolisch Dieet
Beverly Hills Dieet
Bodybuilding Dieet
Brooddoos Dieet
Geen S Dieet
Groot Ontbijt Dieet
Hartstichting Dieet
How The Rich Get Thin (Hoe de rijken dun worden)
Intermittent Fasting
Israëlisch Leger Dieet
LA Weight Loss Dieet
Lintworm Dieet
Marilu Henner Dieet
Negatieve Calorieën Dieet
Om De Dag Dieet
Sensa Sprinkle Dieet
Smaakpunten dieet
Stappen Tellen Dieet
Sonja Bakker dieet
St. Tropez Dieet
Supermarkt Dieet
Valtaf Dieet
Volumetrisch Dieet

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.