10 tips voor snel afvallen & vlug gewichtsverlies

Heel snel afvallen is iets wat vrijwel iedere diëter graag zou zien. Dat is logisch, want afvallen zelf is doorgaans niet leuk en het resultaat wel… Dus hoe sneller, hoe beter natuurlijk. In dit artikel gaan we niet in op de vraag of heel snel afvallen nou wel of niet gezond is en of het op de langere termijn zin heeft. Je vindt hier simpelweg 10 concrete tips voor snel afvallen en gewichtsverlies. Het doel van deze tips is dus enkel en alleen zo snel mogelijk afvallen… Binnen deze tips maak je geen gebruik van speciale afslankmiddeltjes of drankjes, dit zijn algemene tips die iedereen kan toepassen voor vlug afvallen.

Tip 1. Veel lichaamsbeweging = snel afvallen

Probeer dagelijks minimaal 30 minuten aan lichaamsbeweging te doen. Ga wandelen/hardlopen, breng een bezoek aan de sportschool of stap op de crosstrainer. Hoe meer je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe sneller je zult afvallen.

2. Drink groene thee

Drink dagelijks minimaal 5 koppen groene thee. Groene thee stimuleert je metabolisme en vetverbranding, en zorgt zodoende voor snel gewichtsverlies.

3. Calorieën tellen

Tel het aantal calorieën dat je dagelijks eet en drinkt. Hierdoor krijg je enorm veel inzicht in je eetgedrag. Als je weet hoeveel calorieën je eet en welke voeding veel calorieën bevat, dan kan je dit helpen om slimmer te eten, snel gewicht te verliezen en minder calorieën te nuttigen.

4. Weinig eten & afvallen

Maar let op: de meningen zijn verdeeld over de vraag hoeveel calorieën je moet nuttigen om vlug af te vallen. Je lichaam heeft dagelijks gemiddeld zo’n 2000 calorieën nodig voor alle lichamelijke processen. Eet je minder calorieën dan je nodig hebt, dan gaat je lichaam je vetreserves en eiwitten aanspreken voor energie, waardoor je afvalt. Plotseling veel minder calorieën eten zorgt dus voor snel afvallen, maar het zorgt ook voor het jojo-effect als je weer “normaal” gaat eten. Door weinig te eten gaat je lichaam bovendien spierweefsel verbranden, wat nadelig is als je fanatiek sport. Er zijn daarom ook veel diëtisten die juist aanraden om je calorie-inname niet te veel te beperken om snel én blijvend af te vallen. Hoe dan ook; als je enkel en alleen super snel wilt afvallen, dan helpt heel weinig tot niets eten absoluut (op zeer korte termijn).

5. Eet gezond

Of je je calorie-inname nou drastisch inperkt of juist ongeveer hetzelfde houdt: eet in ieder geval zo gezond mogelijk. Dat betekent geen snoep, snacks en frisdranken, maar groenten, fruit, magere eiwitten en gezonde onverzadigde vetten.

6. Eet regelmatig & verspreid over de dag

Om je stofwisseling continu te stimuleren, is het belangrijk om regelmatig te eten. Zelfs als je maar weinig wilt eten om heel snel af te vallen, dan nog is het belangrijk om je maaltijden wel regelmatig over de dag te verdelen. Zodoende heb je ook minder last van hongerpieken. Kortom: wachten totdat je je hongergevoel echt niet langer aankan helpt niet voor vlug afvallen.

7. Ontbijt belangrijk om vlug af te vallen

Neem altijd een (klein) ontbijt om vlug af te vallen. Het klinkt misschien enigszins tegenstrijdig, maar onderzoek wijst keer op keer uit dat het nuttigen van een ontbijt voor meer en sneller gewichtsverlies zorgt. Een ontbijt activeert je stofwisseling en resulteert erin dat je in totaal dagelijks minder eet.

8. Kijk naar de samenstelling van hetgeen je eet

Focus je niet enkel op het aantal calorieën van je voedsel, maar kijk ook naar de soort voedingsstoffen die je voeding bevat. Zo zijn verzadigde vetten een absolute afrader als je snel wilt afvallen, terwijl eiwitten juist heel nuttig kunnen zijn om vlug gewicht te verliezen. Eiwitten zijn namelijk goed voor je spieren (die op hun beurt weer calorieën verbranden) en zorgen er tevens voor dat je minder snel weer honger krijgt.

9. Drink voldoende & verstandig

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat groene thee goed is voor vlug afvallen, maar vergeet überhaupt niet om voldoende te drinken. Drink gerust 1,5 tot 2 liter per dag. Je lichaam heeft, zeker als je super snel aan het afvallen bent, vocht nodig om afvalstoffen af te voeren en lichamelijke processen (waaronder afvallen) optimaal te kunnen uitvoeren. Nog even voor de zekerheid: drink bij voorkeur water of thee, en natuurlijk geen frisdranken of andere dranken met veel calorieën. Tip: neem een groot glas water bij iedere (kleine) maaltijd, en je krijgt eenvoudig een heleboel extra vocht binnen.

10. Raak niet te snel ontmoedigd

Oké, je wilt super snel afvallen en je hebt dus weinig tijd.. Maar wonderen bestaan niet en het is totaal nutteloos om de hele dag op de weegschaal te gaan staan als je zo snel mogelijk wilt afvallen. Houd de moed erin, zelfs al zie je nog geen resultaat op de weegschaal. Door veel te drinken (tip 9) kan je extra “gewicht” zien op de weegschaal terwijl je in werkelijkheid super snel vet aan het verbranden bent. Hecht dus niet te veel waarde aan het cijfertje op de weegschaal maar denk vooral logisch na. Als je bovenstaande tips voor heel snel afvallen opvolgt, dan ben je goed bezig en zul je vlug resultaat zien!

Heb jij tips voor super snel afvallen?

Is het jou weleens gelukt om zeer snel af te vallen en hoe heb jij het aangepakt? Laat hieronder jouw reactie achter. Aanvullende tips voor snel gewichtsverlies zijn uiteraard ook meer dan welkom!

1 reactie op “10 tips voor snel afvallen & vlug gewichtsverlies

  1. Kimbor ·

    Appelazijn voor iedere maaltijd (in een shotglaasje) doet wonderen! Zelf heb ik ervaring met de citroensapkuur en dát is hét dieet om in een week behoorlijk veel af te vallen. Mijn maag was daarna weer kleiner geworden waardoor ik minder hoefde te eten om vol te raken (ik werd snel misselijk van veel eten daarna). Het gewicht is er jaren later nog steeds af. Wel even doorbijten! Zelf kan ik niet 9 dagen niks eten, dus ik at in de ochtend een cracker en in de avond een tosti anders hield ik het niet vol. Je moet toch iets kauwbaars/warms/hartigs eten naar mijn idee om het vol te houden.

    Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.