afvallen rond je buik

Snel afvallen rond je buik doe je zo: 3 onmisbare tips

Afvallen rond je buik is misschien wel de allerlastigste taak op het gebied van afvallen. De buik is namelijk dé plek waar bij de meeste mensen het vet het eerste komt… En helaas ook nog eens de plaats waar het vet doorgaans het laatste weer verdwijnt tijdens het afvallen. Om een slankere buik te krijgen, heb je dus motivatie, doorzettingsvermogen én de juiste kennis nodig.

Lukt plaatselijk afvallen rond je buik niet?

Veel fitnessgoeroes, apparaten en pilletjes beloven dat je super snel plaatselijk kunt afvallen rond je buik, maar daadwerkelijke resultaten blijven doorgaans uit. Je zult hoogstens beter getrainde buikspieren overhouden, maar als je veel overgewicht hebt, dan is het onmogelijk om daadwerkelijk zomaar binnen een mum van tijd al het vet rond de buik te verliezen. En zonder vet te verliezen rond je buik kom je nergens; ook steenharde buikspieren blijven dan namelijk simpelweg onzichtbaar. Voor effectief en relatief snel afvallen rond je buik zijn 3 simpele basisprincipes vereist, namelijk:

#1 Snel afvallen rond je buik door vetverbranding

Vetverbranding – Als je wilt afvallen rond je buik, dan kun je dit niet expliciet plaatselijk doen. Je moet voor een strakke en sexy buik dus in het zijn algemeenheid afvallen en vet verbranden. Vooral cardiotraining helpt hierbij erg goed. Cardiotraining kun je bijvoorbeeld uitoefenen op een crosstrainer, hometrainer (fietsen), loopband (wandelen en hardlopen) of roeimachine. Het gaat erom dat je hartslag sneller gaat, je moeilijker ademhaalt en gaat zweten.

#2 Voeding & het juiste dieet zijn cruciaal voor afvallen bij je buik

De juiste voeding – Door de juiste dingen te eten, kun je sneller afvallen rond je buik. Je dieet is namelijk enorm belangrijk als je vet bij je buik wilt kwijtraken en een mooie strakke buik wilt krijgen. Denk bij gezonde voedingsmiddelen voor een mooie buik o.a. aan volkorenbrood, grapefruit en meloen. Lees hierover meer in dit artikel op Gezondr.

#3 Afvallen rond je buik met krachttraining

Krachttraining voor een strakker lichaam – Alleen afvallen zorgt nog niet per se voor een strakke en sexy buik. Hiervoor heb je ook krachttraining nodig. Belangrijk hierbij is dat je niet alleen je buikspieren traint, maar ook andere grote spieren en spiergroepen zoals je onderrug en je bovenbenen. Je lichaam wil namelijk altijd een balans creëren qua spiermassa. Door de grootste spieren mee te nemen in je training, krijg je automatisch ook een mooiere, gespierde buik.

Van afvallen bij je buik een succes maken…

Voor het verkrijgen van een slanke en strakke buik, is de kunst om bovenstaande drie basisprincipes te balanceren om zodoende echt af te vallen rond je buik. Neem je één van deze uitgangspunten weg, dan zal het resultaat langer op zich laten wachten en minder mooi zijn.

Dikke buik? 5 redenen om je buikspieren te trainen

Misschien heb je al langere tijd een dikke buik en denk je er om die reden niet eens over om je buikspieren te trainen. Want wat voor zin heeft het überhaupt als er een laag vet overheen zit? Dit is een funeste beredenering, want het is extreem belangrijk om je buik te trainen, zelfs al kun je je buikspieren (nog) niet zien!

Vijf redenen voor het trainen van de buikspieren

Dit zijn de 5 redenen om je buikspieren te trainen en iets te doen aan je dikke buik:

 1. De basisreden: Sterke buikspieren vormen een sterk middengedeelte van je lichaam en helpen daarom om je hele lichaam beter te laten functioneren.
 2. Ziektes voorkomen – Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van een dikke buik erg slecht is voor je algehele gezondheid. Als je een flinke buik hebt, heb je een veel grotere kans op o.a. hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker.
 3. Pijnbestrijding & rugklachten: sterke buikspieren kunnen tot op zekere hoogte voorkomen dat je last krijgt van pijn in de onderrug en allerhande rugklachten. (bron)
 4. Slaapproblemen tegengaan – Obesitas oftewel zwaarlijvigheid (en dan voornamelijk van het bovenlichaam, dus rond de buik) is één van de belangrijkste redenen van apneu. Bij apneu stop je tenminste 10 seconden aan één stuk met ademen in je slaap, wat tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden.
 5. De esthetische reden –  Laten we eerlijk zijn: een strakke, platte en gespierde buik is mooier dan een kolossale blubberpens. ;)

Om je buikspieren te trainen en iets te doen aan je dikke buik kun je de volgende oefeningen doen (de uitvoering kan overigens stukken beter)…

Tot slot

Het is goed om te weten dat het trainen van je buikspieren belangrijk is, maar wat daadwerkelijk telt is de praktijkervaring die je opdoet. Er zijn talloze oefeningen waarmee je je rechte en schuine buikspieren kunt trainen, maar de allerbeste buikspiertraining vindt je in dit overzicht met buikspieroefeningen! Heb je liever buikoefeningen die worden voorgedaan door een fitnessinstructeur, dan vind in dit artikel de belangrijkste oefeningen voor de buikspieren in de vorm van handige filmpjes. Meer filmpjes vind je in dit artikel over het bewerkstelligen van een strakke en gespierde buik.

Dan hier nog de nodige uitleg, specifiek en expliciet voor de schuine buikspieren. En in dit artikel over afvallen rond de buik nog wat algemene adviezen om buikvet te verbranden. En wil je er echt helemaal voor gaan dan vind je in dit overzichtsartikel voor de buikregio zo’n beetje alles wat je moet weten over hardnekkig buikvet en sterke buikspieren!

Ben jij geïnspireerd geraakt door bovenstaande redenen om je buikspieren te trainen of heb je iets gehad aan de buikspieroefeningen? Lukt het jou om af te vallen bij je buik? Wat werkt het beste en heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat het weten in een reactie!

160 reacties op “Snel afvallen rond je buik doe je zo: 3 onmisbare tips

 1. emine ·

  Hallo, ik heb gekeken naar de eerste film en nu is mijn vraag of dat 5 minuten wel genoeg is voor een dag?

  Reageer
 2. Millie ·

  Zoals deze vrouw haar buikspieren traint zal ze inderdaad last van haar nek krijgen. Met deze oefeningen moet je namelijk je handen over je oren houden, zodat je vingertoppen je schedel achter het oor aanraken. Dit is 1 omdat je dan je buikspieren meer zult gebruiken in plaats van dat je nek en 2 omdat je dus geen last van je nek zult krijgen.

  Reageer
 3. Claud ·

  Nou, zoals de meid op het filmpje haar buikspieren traint, zal ze meer last van haar nek krijgen dan dat ze haar buikspieren traint…

  Reageer
  • Joanne ·

   Volgens mij krijgt die vrouw geen last van haar nek want ik heb vaak professionele sporters gezien die het op precies dezelfde manier doen

 4. Daan ·

  Ik heb gisteren een goede manier gevonden om je buikspieren te trainen. Ik ben ondersteboven aan een stang gaan hangen en toen steeds met mijn bovenlijf naar boven gegaan. Mijn broer deed het voor en toen zou ik het doen Ik deed het 2 keer en schoot toen in de lach doordat mijn broer rare geluiden maakte, maar nu heb ik wel spieren in mijn buik na die 2 keer. Dus ik kan het iedereen aanraden.

  Reageer
 5. Peter ·

  Op het filmpje zie je idd dat het vrouwtje haar handen achter het hoofd houdt tijdens het omhoog komen, dit is erg schadelijk voor de nek. Het beste is om je handen achter je oren te houden en zodra je naar boven gaat de buikspieren 5 seconden aan te spannen.

  Reageer
 6. Bob ·

  Heb zelf een nieuwe buikspiertrainer aangeschaft waar ik heel blij mee ben. Een laag wiebelend bankje waarop ik voor de TV zit. Een beetje achterover leunen en wat kantelen werkt al goed. Voor mij werkt het in ieder geval goed en kan het aanbevelen.

  Reageer
 7. Annemieke ·

  Goed artikel! Ik merk zelf dat het vet rond mijn buik het lastigst is om weg te krijgen. Maar ik blijf doorgaan tot ik mijn doel heb bereikt! Haha. Ik las net toevallig een stuk waar je een aantal handige gadgets kon vinden die helpen om doel te bereiken. Vooral nummer 3 (Fitbit Charge 2 Activity Tracker) is handig. Ik denk dat als ik 3 à 4 keer ga sporten en goed op mijn eten let, het bij mijn buik ook wat strakker wordt.

  Reageer
 8. Roel ·

  Wilt er iemand met mij gaan fitnessen ik woon in balen ik doe namelijk fietsen en wandelen loopband?

  Reageer
 9. Anne ·

  Hoi, ik ben Anne ik ben 14 jaar oud en weeg 68 kilo. Ik heb dikke boeven benen en een klein onderbuikje, maar ik zou graag daar vanaf willen. Ik doe aan basic fit 3 keer per week. Maar ik wil graag weten hoe ik mijn dieet moet aanpakken.

  Reageer
 10. Lisa ·

  Ik ben 19 jaar, 1.57 en weeg 70 kilo. Ik wil niet beginnen aan al die middeltjes want daar geloof ik niet in! Heeft er iemand tips wat ik kan doen als sport? Ik ben eik ook op zoek naar iemand die met mij wil sporten. Ik wil graag werken aan een platte buik en dunnere bovenbenen en ronde billen. Dit is de eerste keer dat ik ergens een reactie op plaats ben heel benieuwd of ik antwoord krijg!

  Reageer
  • Hind ·

   Hoi Lisa, ik ben 26 jaar. En ik zoek ook een sportmaatje. Met wie ik samen een doel kan bereiken. Waar woon je als ik vragen mag?

  • Anaëlle ·

   Amai je bent super klein voor je leeftijd ik ben 12 en ben 1m60cm groot en ik groei nog veel meer en super rap

  • Jurjan ·

   @ Anaëlle: Knap dat je in de toekomst kunt kijken en nu al weet dat je nog veel (en snel) zult groeien… Met een beetje pech blijf je 1m57… :P

 11. Mariska ·

  Hey, Ik ben 20 jaar, 1.69m en woog eerst 75 kilo. Voornamelijk fiets ik veel en maak elke dag maximaal 30kilometer, maar toch was ik best wel zwaar na mijn zin. De oorzaak was nogal veel avond eten na negenen, maar daar kickte ik zogezegd van af en richtte me op een gezonder levensstijl. Mijn doel was om tegen de 50 kilo te wegen en een sportiever lichaam te krijgen. Na 6 maanden geen avond eten, frisdrank en koekjes tot chocola te hebben gegeten boekte ik al resultaat. Ik woog 67 kilo. Ik heb dit 3 jaar lang volgehouden en tot heden doe ik dat nog steeds, maar nu probeer ik een strakker lichaam te krijgen en een “sexy” platte buik. Nu heb ik een hulpmiddel ingeschakeld (Garcinia Cambogia Extract), dat zorgt voor een snelle spijsvertering om de laatste beetje vet weg te krijgen. Nu weeg ik 60 kilo. Ik fiets nog steeds elke dag en heb daardoor best gespierde benen, daarnaast doe ik een krachttraining bij de sportschool met een vriendin (zodat sporten gewoon gezelliger is). Nu heb ik een zweetband om mijn buik gedaan en dit geeft me extra steun. Naast alle sport en hulpmiddelen is mijn etenspatroon ook bijgesteld: ’s ochtends 1 bak koffie, half 12 die capsule ter spijsvertering, rond 1 uur 2 boterhammen met suikervrij jam, ’s middags eet ik niet, fiets ik alleen met 2 bidons vers water, ’s avonds eet ik maar 1 bord, na zessen eet ik niks meer en mocht ik honger krijgen dan neem ik wat suikervrije noten of eet ik suikervrij kauwgom, bij lekkere trek eet ik vaak fruit om geen vitamines tekort te komen, maar koekjes en chocola vermijd ik. Wat mij zo’n doorzettingsvermogen geeft is dat ik dit samen met een vriendin doe en je moet niet elke dag op de weegschaal staan en gaan piekeren om je gewicht. In mijn werk loop ik vaak, dus dat geeft ook extra steun voor het afvallen. Ik weeg nu 56 kilo, maar wil niet lager of eindigen als een anorexia patiënt of panisch worden van eten, dus zo eens bij het letten hoeveel calorieën en vetten je op een dag eet mag een lekkernij heus wel. Het klinkt misschien zwaar en moeilijk, maar als het eenmaal in je ritme zit dan is het wel een meevaller. Zo pak ik het zelf eigenlijk aan. :)

  Reageer
 12. Brientje ·

  Hallo ik ben 26 jaar en woog 131 kg ik heb mij een gastric bypass laten uitvoeren… Nu ben ik al 30 kg kwijt en ben er nog niet dus ja… Nu moet ik je niet vertellen hoe mijn vel hangt aan mijn bovenarmen, binnenkant benen, billen en buik. Nu stelde ik mij de vraag van als ik nu thuis boks op een zak en touwtjespringen doet en sit-ups zou dat helpen aan dat vel. Voor dat wat strakker te krijgen? Ik hoop dat iemand mij kan helpen…

  Reageer
  • Paul ·

   Ja, krachttraining zorgt voor aanvullende spiermassa en een verhoogde stofwisseling, wat ten goede komt aan een strakke huid en de huidkwaliteit in zijn algemeenheid. Maar aanzienlijke hoeveelheden loszittend / loshangend vel los je er helaas niet mee op. Je moet er dus geen wonderen van verwachten.

  • Anaëlle ·

   4 woorden VEEL.TE VEEL GESCHREVEN. … niet slecht bedoeld

 13. Mariam ·

  Ik Ben Mariam uit Marokko ik ben 1 meter 64. Ik weeg 84 kilo ben 45 jaar en heb 5 kinderen. Hier in ons dorpje kan je niet veel gezonden eten kopen, wij eten veel brood, ik heb een kleine sportschool voor vrouwen, ik doe mijn best om af te vallen, maar het Lukt niet. Wat moet ik doen dank je wel de groeten uit Marokko!

  Reageer
  • Gonnie ·

   Heb je ruimte om een klein groentetuintje / kruidentuintje op te zetten?

 14. ikke ·

  hallo ik ben een meisje van 14 jaar weeg 61 kilo en ben 1,72 lang ik wil graag voor de zomer (over 4 maanden) een strakke buik hoe kan ik dat zo snel doen? heb nu 2 middel groten zwembandjes

  Reageer
  • banaan ·

   Hey, ik ben ook 14 jaar en wil ook graag een strakke buik. ik drink heel veel water per dag zodat ik veel moet plassen dit helpt om af te vallen. Ik eet ook vaak tussendoortjes maar gezonde bijvoorbeeld: snoeptomaatjes, wortels… dit helpt ook. Ik ga ook 2 keer per week sporten. Dit hoeft niet veel te zijn het kan zelf gaan door gewoon een halfuurtje om de twee dagen te gaan lopen of fietsen. Ik doe dit al een maand ongeveer en ben ondertussen al een kleine kilo afgevallen. Veel succes!

  • Anaëlle ·

   4 maanden is toch niet kort om af te slanken ik wil 27 kilo in 2 weken verliezen nog 10 kilo te gaan hier is een tip 1 grote fles per dag drinken en als je honger hebt eet een stuk fruit of groente en wat het beste helpt van fruit is meloen en als je een beetje honger hebt drink wat thee ik hoop dat je hier wat aan hebt dus veel succes

 15. Debbie ·

  Hallo allemaal, Ik ben 23 jaar oud, 1.66 lang en ik weeg 82,7 kilo… veel te zwaar dus. Ik eet vrij gezond, en let op goede en gezonde vervangers en zo. Daarmee bedoel ik geen gewone pasta maar speltpasta, geen brood maar crackers enzovoort. Ik drink water, groene ijsthee / Crystal Clear, thee en melk. Naar mijn idee is mijn levensstijl niet echt heel slecht (of toch wel)? Ik fiets dagelijks in totaal 30 min naar mijn werk. Ben 4x per week aanwezig op een manege, 4 uur lang ongeveer in de weer om mijn paard te voorzien van beweging en verzorging. Ik probeer als dat gaat qua tijd, 2x per week naar de sportschool te gaan. Ik ga dan altijd één uur. Wie heeft tips voor mij? Groetjes!

  Reageer
 16. Bjorn ·

  Goedemorgen, Ik ben Bjorn 34 jaar 1.76 en 130kg. Ik heb dit verkregen na een aandoening aan de voet genaamd ‘syndroom van Sudeck’ (algoneurodystrofie). Voor deze aandoening die nu niet meer weggaat trainde ik 5 mal in de week. was 85kg en in topconditie. Maar vanaf deze aandoening blaas ik op als een zeppelin. Het probleem voor me is dat ik niet meer alle dingen kan doen om te trainen. Ik heb al een aanvraag gedaan voor een handbike om bezig te blijven maar helaas zijn deze veel te duur (€4.500). Zelfs een rolstoel was al te veel omdat ik volgens de weg mijn voet niet lam is aan de onderste ledematen. Toch kan ik deze niet gebruiken. Na deze aandoening waardoor ik zelf niet meer kan gaan werken heb ik een slechte eetgewoonte opgepakt die ik nu met overtuiging moet bestrijden. Ik wil gewoon terug gezond eten en een gezonder lichaam hebben zodat ik niet ineen zak voor mijn 40st verjaardag. Heeft u misschien wat informatie waar ik me zelf een beetje trainen.

  Reageer
 17. pb ·

  hallo, ik ben 23 jaar 1,71 meter lang en ik weeg 74 kilo ik ben niet echt dik vind ik zelf maar heb wel een buikje heb ik eigenlijk altijd wel gehad maar ik ben de laatste tijd wel aangekomen nu wil ik beginnen met sporten zo dat ik dat buikje er af kan trainen ik heb niet de financiën om naar een sportschool te gaan of ander hulp in te schakelen hoe kan ik het beste beginnen met trainen? kan iemand mij hier mee helpen? groetjes

  Reageer
 18. Harrie ·

  Hoi allemaal ik ben 186 cm weeg 100kg ben 59 jaar ik wandel 4x in de week 10 km op marstempo plusminus 6 a 7 km per uur. Ik eet als ontbijt een boterham, als lunch 3 boterhammen met beleg allemaal waldkorn brood eet ’s avonds een goed bord warm, eten pak niks tussendoor geen chips, geen mayonaise, en ik val dus helemaal niets af hoe zou dit komen, eet ik te weinig dat mijn metabolisme niet klopt ik weet het niet goed meer?!

  Reageer
  • karel cuypers ·

   Je eet te weinig, daar bedoel ik mee eet meer, maar verdeel het in drie momenten (gelijk je nu eet) en 2 of drie gezonde tussendoortjes, eet om de 2 a 3 uren telkens niet meer dan dat je elke keer dat het weer tijd is voor te eten je een beetje honger hebt, maar GEEN reuzenhonger!!!

  • Hetold ·

   Hoi, Wat je zou kinnen proberen is om tussendoor een gezonde snack te pakken. Fruit of rauwkostsalade. Volkorenbrood eten en na alles wat je eet een glas water. Succes!

  • Paul ·

   Meer tips voor gezonde snacks vind je desgewenst in deze lijst met heilzame tussendoortjes

 19. anoniem ·

  Hey, Ik ben 27, 1m69 en weeg wat meer dan 60 kilo. Weet ik niet precies aangezien ik in een rolstoel zit en niet op een normale manier op de weegschaal kan gaan staan. Ik heb wel last van een buikje kan ik hier oefeningen voor doen? Zittend?

  Reageer
  • Paul ·

   Er zijn wel zittende buikspieroefeningen waarmee je je buikspieren kunt verstevigen, maar zittende cardiotraining (om buikvet te verbranden) wordt lastiger… Tenzij je natuurlijk een rolstoelsport gaat doen, zoals rolstoelvoetbal, rolstoelbasketbal, rolstoeltennis, rolstoelhockey, rolstoeldans, ‘wheeling’, ‘handbiking’, ‘langeafstandsrolstoeltochten’, et cetera. Hierbij gaat het erom dat je langdurig je hartslagfrequentie verhoogt tot in de vetverbrandingszone. Daarnaast zijn er ook wel vormen van rolstoelfitness en zelfs rolstoelcardio (zoals rolstoelroeitrainers en rolstoelhometrainers, waarbij je je handen/armen i.p.v. voeten/benen gebruikt), maar ze worden (helaas) niet zomaar overal aangeboden. Je dient de op rolstoelen aangepaste apparaten veelal zelf aan te schaffen of je moet toevallig in de buurt wonen van een gespecialiseerd sportcentrum. Succes!

 20. ellen ·

  Hoi ik ben een meisje van 13, ben 1.60 cm en 63 kilo. Natuurlijk is dit gewoon veel te zwaar! Twee jaar geleden woog ik nog 48 en ben dus hartstikke veel aangekomen, nu zei mijn moeder dat dit komt omdat ik begonnen ben met voetbal. Maar dan kom je niet zoveel aan? Ook eet ik nooit snoep, en ben de laatste tijd begonnen met water en thee te drinken. Alleen in het weekend eet ik een bakje chips en drink ik fris. Nu weet ik dat dat natuurlijk niet goed is, en moet daar dus ook mee stoppen. Ik heb de hele zomervakantie niet gezwommen, omdat ik me schaam voor me lichaam. Maar na 2 en een half jaar op voetbal hebben gezeten, ben ik eigenlijks wel opzoek naar iets nieuws. Nu ga ik waarschijnlijk samen met een vriendin op kickboksen, voor zelfverdediging. En als ik daar mijn benen + buik slanker mee zou kunnen krijgen zou een voordeel kunnen zijn. Maar klopt dat wel? Ik heb al op websites gezocht maar de 1 zegt dat je juist dikkere spieren krijgt, en dus dikkere benen, en anderen zeggen weer dat je er wel slank van word. En wat voor andere sport zou ik dan kunnen gaan doen? Groetjes, Ellen

  Reageer
  • Paul ·

   Je BMI is 24,6… wat aan de hoge kant is… maar je BMI zegt bij lange na niet alles. Zo kan het best zijn dat je flinke beenspieren hebt gekregen door voetbal, dus ben je “te zwaar” omdat je veel lichaamsvet hebt of omdat je veel spieren hebt? Kun je daadwerkelijk vetrolletjes beetpakken? Overigens zullen dikker wordende spieren er sowieso nooit voor zorgen dat je dik wordt. Over het algemeen is kickboksen een beduidend intensievere sport dan voetbal, dus kickboksen zal er hoe dan ook voor zorgen dat je een strakker en gestroomlijnder figuur krijgt. Als je efficiënt lichaamsvet wilt verbranden, zul je daarnaast ook cardiotraining/cardiofitness moeten gaan doen; bijvoorbeeld joggen, hometrainer, crosstrrainer, spinning of iets dergelijks. Er zijn veel kickboksers die touwtjespringen/springtouwen als cardiovasculaire warming-up hanteren. Als je momenteel te zwaar bent door een te grote hoeveelheid lichaamsvet, wees dan niet bang dat je ‘dikker’ wordt door kickboksen. Ja, je zult er spieren bij krijgen, maar die spieren zullen in de plaats komen van voormalig vet. Google eens op “female kickboxer”, dan zie je heus geen dikke dames. ;) Heel veel succes!

 21. Geschrokken ·

  Hallo, Ik ben echt geschrokken van de vele reacties. Meisjes in de leeftijd van 10 tot 16 jaar… Sommigen met heftige verhalen en een minderwaardigheidscomplex. Jullie zijn zo jong nog… Je lichaam ontwikkeld zich vanzelf. Om op deze leeftijd krachttraining en zo te doen is zelfs gevaarlijk omdat je spieren nog niet zijn ontwikkeld en kunnen scheuren, daar kun je de rest van je leven littekens en beschadigingen aan overhouden. Je bent nog een kind, hou je bezig met andere dingen. Dat je iets aan je lichaam wilt doen, prima. Maar hou het dan bij fietsen of zwemmen. Let op je voeding. Naar mate je ouder wordt veranderd je lichaam vanzelf. Ga je wat vaker optutten. Doe iets leuks aan. Doe iets met je haar. Probeer wat verschillende make-up uit. Ga voor de spiegel staan en kijk naar je gezicht in plaats van je buikje want die heb je nou wel vaker gezien. Kijk naar je ogen. Als je mascara gebruikt, ziet het er dan niet nog mooier uit? Het zijn maar een paar jaar van je leven. Dat je zo jong bent en puber bent. Later heb je veel grotere zorgen en meer zorgen. Als je je nu zo ongelukkig voelt kan je je ook niet concentreren op school. Voel je je niet op je gemak bij je vrienden. Zo zonde! Kijk bij artiesten af hoe ze zich opmaken. Want zonder make-up zijn ze echt niet mooier dan jou. Dit is gewoon een moeilijke fase in je leven, het gaat voorbij, echt.

  Reageer
 22. mevr jansen ·

  Goedenavond, Ik ben eigenlijk zolang ik weet te zwaar, bijna 40 kilo te zwaar. Ik ben nu aan het afvallen en al 15 kilo kwijt. Zoals je begrijpt heb ik nu al overtollig vel, daar baal ik ontzettend van. Dit gaat door het lopen wat ik doe niet weg en ik wil graag een platte buik hebben. Kan dit nog en hoe ga ik dan te werk? Ben het zo zat om te zwaar te zijn… Hoop dat je tips voor me hebt!

  Reageer
 23. Sanne ·

  Hallo, Na 3 kinderen was ik veel aangekomen. Ik eet nu ruim een jaar koolhydraatarm en wil dit ook de rest van mijn leven blijven doen. Ik snoep niet, drink minimaal 2 liter water per dag en leef verder hartstikke gezond. Nu ben ik het afgelopen jaar 30 kg afgevallen en zie er erg strak uit. De spieren zijn overal duidelijk zichtbaar maar helaas nog niet op mijn buik. Ik sport 4-5 X per week (min. 1,5 uur per X) en doe voornamelijk aan krachttraining. Ik neem extra eiwitten en creatine maaaaaar dat laatste buikvet wil maar niet weg. Ik vraag me af of het huid of vet is en of het Überhaupt wel weg is te krijgen. Ik ben overigens 165 cm, weeg 62 kilo en mijn vetpercentage is 21,8. Is er iets wat ik niet goed doe of iets wat ik kan doen om mijn buik ook strak te krijgen. Het is namelijk zo frustrerend! Ik lees en hoor vaak dat ik me erbij moet neerleggen omdat ik eenmaal kinderen heb en dat het dus nooooooit meer strak zal zijn. Misschien heb ik nog was geduld nodig, maar heb er i.i.g. alles voor over (op een natuurlijke manier) om m’n laatste beetje buikvet/buikvel kwijt te raken, maar weet niet wat ik moet doen, kan je me a.u.b. adviseren of een schema geven?

  Reageer
 24. Yasmine ·

  Ik ben 14 jaar en ik ben 1.58 m. Ik weeg 53 kilo. Ik ben 2 weken geleden begonnen met elke dag een halfuurtje hardlopen, ook eet ik geen fastfood, junkfood en frisdrank meer. Ik train elke dag me billen, buik, benen, armen en ik doe cardio met een bepaalde app. Ik heb wel het gevoel dat het helpt, me benen worden harder en me buik ook, maar helaas zie ik nog geen verschil bij mijn buik. Terwijl dat wel echt hetgeen is waar ik het vet weg wil werken. Ik doe cardio en daarna kracht. Daarom vind ik raar dat ik nog geen prestatie zie. Wat doe ik fout? Of hoelang moet ik het ongeveer volhouden tot ik echt resultaat zie? Ik wil echt spieren zien. Lichtje blokjes bij mijn buik en me armen en benen wat meer gespierder. Kan iemand helpen?

  Reageer
 25. SARA ·

  Hallo ik ben 13 en ik weeg 63 kilo dit is tocht niet normaal. Dit komt vooral omdat ik teveel snoep eet, maar ik kan er niet van afblijven. Wie heeft hierop een reactie?

  Reageer
  • lola ·

   Je moet echt stoppen met snoep eten en gaan trainen. De beste toestellen zijn de cardiotoestellen. Veel succes!

  • Paul ·

   Dit wordt ook wel een suikerverslaving of zoetverslaving genoemd. Zorg ervoor dat er geen snoep in huis wordt gehaald. Dit klinkt simplistisch, maar het is echt de allerbeste manier om ervoor te zorgen dat je niet de hele dag door snoept, snackt en snaait. Zeg tegen je ouders dat je gezonder wilt eten en vraag hen of ze uitsluitend voor het weekend iets te snoepen in huis halen, maar voor de rest alleen gezonde tussendoortjes meenemen, zoals groenten, fruit, noten, et cetera. Succes!

 26. ashely ·

  Hallo, ik ben 13 jaar en ik weeg 63 kilo dit is toch niet normaal! Ik wil heel graag 15 kilo afvallen maar dat lukt me niet want als ik snoep zie dan ga ik er gelijk op af ik zeg weleens in mijn zelf eet geen snoep maar dan doe ik het nog steeds. Wilt iemand me helpen!?

  Reageer
 27. sophie ·

  Hallo, Ik ben 17 jaar oud, ben 171 centimeter groot en weeg zo’n 60 kilogram. Heb je tips om onderbuikvet te verbranden en welke oefening helpt voor betere bilspieren?

  Reageer
 28. anoniempje ·

  Ik ben 11 jaar, 1,60 meter lang en weeg 45 kilo. Ik heb een vetrol ook als ik sta, dat vind ik heel erg. Het buikvet hangt over mijn broek heen. Wat moet ik doen?

  Reageer
  • lieve ·

   Hey, Je bent echt niet dik! 45 kilo is prima! Je bent 11 jaar… je moet je helemaal niet bezig houden met je gewicht. Maak lekker lol, ga buiten spelen, dan val je ook af! Je bent mooi zoals je bent en iedereen heeft last van twijfels over het eigen lichaam. x

 29. Emma ·

  Hallo, Ik ben 1.71m en weeg nu ongeveer 77 kg. Ik ben in januari begonnen met 2 keer per week cardio en krachttraining en 2 keer per week anderhalf uur wandelen. Ik ben inmiddels al 5 kilo afgevallen, maar zie zelf nog niet erg veel resultaat! Vooral mijn buik blijft slap en niet strak. Hoe kan ik dit het beste strak krijgen? En ben ik te dik? Om nog meer kilo’s af te vallen moet ik dan meer cardio of kracht gaan doen in de sportschool? Hoor graag jullie reactie. ;) Groetjes, Emma

  Reageer
 30. Ilse ·

  Hi, Ik ben een meisje van 14 jaar, ben 1,68 en weeg 54 kg, dat is normaal. Ik wil graag een strakke buik. Heb ik al wel een beetje, maar als ik zit, zie je hele vetrollen. Ik ben al een jaar met buikspieroefeningen bezig en je voelt de buikspieren inmiddels al wel, maar ziet ze niet. Wat moet ik doen? En weet iemand goede oefeningen waarmee je een dikkere kont krijgt? Alvast bedankt!

  Reageer
 31. Jeanine Verboom ·

  Dag, Ik ben 58 kilo, en de leeftijd van 14 jaar. ik zou graag zo’n 2 kilo willen afvallen. hoe zou ik dat moeten doen? En wat moet ik dan eten? Gr. Jeanine PS. met fitnessen: hoeveel raak je dan in die tijd kwijt?

  Reageer
 32. Nick ·

  Beste Mensen, Ik ben sinds een tijdje bezig met bokszaktraining. Ik doe dit zo’n 3 a 4 keer in de week en vind het erg leuk. Nu moet ik zeggen dat het resultaat (qua afvallen en vetverbranding) een beetje tegenvalt nog. Kan dit misschien liggen aan het feit dat ik te weinig eet? Ik heb geteld wat ik op een standaard dag eet en ik kom uit op zo’n 2381 kilocalorieën, 177 gram eiwit, 261 gram koolhydraten en 71,55 gram vet. Ik ben 30 jaar, 1,85 meter lang en weeg 98 kilo. Ik zou graag weer 85 kilo willen wegen, maar heb geen idee hoe dit te doen qua eten. Kan iemand mij een advies geven? Alvast bedankt!

  Reageer
  • Paul ·

   Trainen met een bokszak is fantastisch, maar de meest efficiënte manier van afvallen of spieren kweken is het niet. Boksen zit (net als roeien) een beetje tussen krachttraining en cardiotraining in. Het is een fantastische sport voor je conditie, evenwicht, coördinatie, uithoudingsvermogen, behendigheid en kracht, maar boksers doen naast hun standaard bokstraining een heleboel specifieke krachttraining (bankdrukken e.a.) en specifieke cardiotraining (touwtjespringen e.a.). Als je echt wilt afvallen zou je naast je bokszaktraining ook moeten gaan cardiofitnessen, bijvoorbeeld hardlopen of op de crosstrainer. En als je echt spiermassa wilt opbouwen, zul je ook aanvullende spieroefeningen moeten doen. Ik weet niet hoelang je per keer bokst en wat je verder nog aan lichamelijke activiteiten doet, maar bijna 2.400 kilocalorieën is best fors als je wilt afvallen vanaf de 98 kilo. En wat eet je zoal aan specifieke voedingsmiddelen/producten?

 33. ik ben dik ·

  Hallo allemaal, Ik ben een meisje van 10 jaar en ben 1,56, ik weeg meer dan 50 kilo, ik vind mezelf verschrikkelijk dik en het is nu zover dat ik sportdrankjes drink zoals Red Bull dat ik meer energie krijg om te sporten. En ja, er zijn ook een paar ongezonde drankjes bij en vanmiddag noch wou ik met een mes mijn buikvet eraf snijden. Ik kan buikspieroefeningen gewoon niet volhouden, dan krijg ik heel veel pijn in me rug. Kan iemand me alsjeblieft helpen ik zou niet weten hoe het anders verder moet.

  Reageer
  • Je bent niet dik ·

   Ten eerste, je bent niet dik. Oké? Je bent NIET dik! Als je wilt afvallen kan je dat doen door bijvoorbeeld in plaats van ongezonde dingen fruit te nemen. Ga een keer mee met je ouders boodschappen doen en pak dan fruit in plaats van chips of chocola. Ik weet het, het is heel moeilijk. Geloof me, ik probeer het nog steeds en ik probeer het nu al voor een half jaar. Ten tweede. Je moet jezelf leren accepteren. Je moet in de spiegel kijken en zeggen, ik ben mooi, ik ben dun en ik ben niet dik. Elke dag. Net zolang tot je het gelooft. Als je zelf gelooft dat je niet dik bent, zal het afvallen steeds sneller gaan omdat je zelf sneller gelooft dat je dun bent. Nog even over dat fruit. Je hoeft niet al het ongezonde eten af te wijzen. Een paar snoepjes per dag kan makkelijk, als je maar fruit erbij eet. Zorg dat je minimaal 2 stukken fruit eet. Neem als voorbeeld appel, banaan of druiven. Daarnaast moet je veel water drinken. Water helpt heel erg veel bij afvallen. Ook moet je vroeg gaan slapen. Als je slaapt, verbrandt je heel veel . Zorg dat je minimaal 9 uur per nacht slaapt. Zorg dat je niks eet 2 uur vóór het slapen. Ga hongerig naar bed en drink als je wakker wordt 1 glas water. Als je dit een paar weken doet, ben je gelijk wat vet kwijt. Ten derde. Ik ben het totaal met je eens, buikspieroefeningen zijn verschrikkelijk. In plaats daarvan fiets ik. Ik fiets 10 kilometer elke dag vanwege school. Als je niet zo ver hoeft te fietsen, lopen of wordt gebracht, ga dan een keertje lopen of neem een langere weg. Totdat je zelf gelooft dat je er goed uitziet, kan je bijvoorbeeld kleding dragen met patroontjes erop, of donkerdere kleding. Draag anders high-waisted jeans, dat zijn skinny jeans die boven je heupen zitten. Je ziet er gelijk een stuk dunner uit. Wat je ook doet, verhonger jezelf NIET. Als je dat doet, is je lichaam op een begeven moment gewend aan weinig eten. Als je dan ineens meer gaat eten, kom je meteen heel veel aan. Doe dat dus NIET. Veel sterkte! :) x K

  • Redbull ·

   Redbull is ook nog is vet ongezond voor iedereen en vooral jouw leeftijd. Al die cafeïne en suikers gaan alleen maar op je buik zitten. Gewoon normaal eten en geen suiker dan heb je energie genoeg. Want suiker werkt voor even maar daarna krijg je een tegen effect waardoor je je juist slap voelt en meer wilt. Daarnaast.. wtf je bent 10.. alles wat je nu iets teveel hebt groei je nog uit. Dus als je niet snoept en normaal blijft eten dan gebruikt je lichaam je vet om te groeien (wat je ook nodig heb anders groeiachterstand) denk maar aan een baby, die word toch ook niet slank geboren.

 34. Dominik ·

  Hallo, Ik ben een man van 30 jaar, ben al terug 1 jaar bezig met krachttraining. Heb al een mooi resultaat gehaald, ben van 93 kg naar 67 kg gegaan en geen vel overschot, maar gespierd. Alleen de buik heb ik nog een probleem mee, hij is hard door te trainen maar blijft toch nog een buikje. Probleem is dat cardio moeilijk is voor mij. Als ik loop, fiets en dergelijke krijg ik pijnlijke benen en kan ik moeilijk gaan. Wat zou voor mij een oplossing zijn om toch van m’n buikje af te geraken? Alvast bedankt! Groetjes, Dominik

  Reageer
  • Pannekoek ·

   Crosstrainer is het minst belastend voor je gewrichten.

 35. meisje ·

  Hoi, Ik ben een meisje van 12 jaar en ik ben ongeveer 1.65 m lang ik weeg 58 kilo. Ik wil heel graag afvallen, maar het lukt me gewoon niet. Heeft iemand tips? Vooral bij m’n benen en bij m’n buik wil ik afvallen…

  Reageer
 36. Joytjuhhh ·

  Hey iedereen, Ik ben nu een dagje of 2 bezig met elke ochtend als je wakker wordt een kwartier buiktraining te doen en ’s avonds voor ik naar bed ga ook een kwartiertje. Mijn oefeningen zijn veel variaties; chrunches, leg raises, sit-ups enz. Ik eet nu in plaats van 4 nog maar 3 broodjes op school en geen Oreo-koekies meer, maar gewoon iets kleins en een mandarijn of appel. Het beste is om water mee te nemen. Ik jog ook nu, maar ’t is best koud.

  Reageer
 37. JOYTJUHHH ·

  Jullie praten wel allemaal over krachttrainingen, maar kunnen jullie er dan wat opnoemen zodat ik zo snel mogelijk kan beginnen? Ik ben namelijk echt een slappe griet. (:

  Reageer
 38. Valery ·

  Wees gerust. Als vet nog maar op een plek kan verdwijnen (dus nadat je al je andere vetreserves kwijt bent geraakt), kun je in principe wel plaatselijk afvallen. Dat gebeurt dan automatisch. Op een gegeven moment kan het dus heel snel gaan met het kwijtspelen van je buikje.

  Reageer
 39. matyas ·

  Hoi ik ben 12 jaar, 1,57 meter lang en 41 kilo. Ik zou graag een wat strakkere buik willen hebben. Iemamd tips voor me?

  Reageer
 40. Angelique ·

  Wie kan mij helpen? Ik ben een persoon met een schildkliervertraging. Ik doe een week aan yoga en heb nu voor de 2de dag helemaal niet meer gesnoept. Ik begrijp nu niet waarom ik aankom. Ik ben in 10 jaar tijd 10 kilo aangekomen. Ik ben 1m52 en ik ben van 42 kilo nu omhoog gegaan naar 54 kilo. De dokter blijft maar zeggen dat het niet aan mijn schildklier ligt. Wie kan mij uitleggen waar het dan wel aan ligt?

  Reageer
 41. Anoniem ·

  Door mijn ex kwam ik 10 kilo aan. Of ligt zoiets toch aan mezelf?

  Reageer
 42. Meisje ·

  Hoi. Ik ben een meisje van 13 jaar en ik weeg 61 kilo. Ik ben wel heel lang, namelijk 1.77. Ik wil later bij de politie, maar ik ben bang dat ik de sporttest niet haal. Ik voel me dik en ik heb (behoorlijk) astma. Ik wil mijn droom niet opgeven. Ik wil heel wat dunner worden zodat ik er in uniform normaal uit zie. Iemand tips? Ik sport elke dag bijna 1,5 uur en ik ga naar fysio, daar krijg ik veel oefeningen. Alleen ik val gewoon niet af. Ik eet heel gezond en snack maar 1x in de maand. Ik wil heel graag iets doen maar ik weet niet wat.

  Reageer
  • John ·

   Op jouw leeftijd moet je helemaal nog niet bezig zijn met afvallen! Je lichaam zit nog volop in ontwikkeling en heeft daar veel energie voor nodig. 61 kilo bij jouw lengte lijkt mij echt te weinig en kan mede de oorzaak zijn van je astma, of dit verergeren.

 43. marilou ·

  Hoi, ik ben een meisje van 17 ik weeg 58kg en mijn lengte is 1,63. Ik zou zeer graag mijn vet rond mijn buik weg krijgen. Ik sport 3-4 keer per week maar ik krijg mijn vet maar niet weg. Tips zijn zeer welkom! :-)

  Reageer
  • Dombo ·

   Gewoon van die Oreo-koekjes afblijven en meer gaan sporten!

 44. Loes ·

  Hoi, Ik ben Loes, ik ben 1.75 lang en ik weeg 75 kilo, is dit te veel?

  Reageer
 45. stephanie ·

  Hoi, Ik ben al een tijd bezig met afvallen; dat doe ik door middel van gezond eten en sporten. Ik ben 27 jaar, 1,68 en 67kg. Ik heb vooral veel vet op mijn bovenbenen en buik, ik sport nu 4 keer in de week en doe meestal cardio, ik zorg altijd dat ik minimaal een uur cardio doe. Toen ik begon met sporten was ik 73kg, nu blijf ik al een tijd hangen op 67kg en ik wil het liefst een paar kilo meer kwijt. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

  Reageer
 46. Marga ·

  Ik denk dat de meesten van jullie zich toch eens achter de oren moeten krabben; veel verhalen doen me denken aan anorexia en dat is niet goed!

  Reageer
 47. yxxlovee ·

  Hee allemaal! Ik ben een meisje van 15 jaar, 1,78 lang en weeg 48 kg. veelste zwaar vind ik zelf! Als ik in de spiegel kijk zie ik een dik lelijk meisje! Ik wil dit niet meer. Ik wil graag kilo’s kwijt. Maar t lukt nog niet helemaal. Ik wil vooral me dikke buikje kwijt! Iemand tips? Xx onzeker meisje.

  Reageer
  • tip ·

   Door de gegevens die je geeft kan ik alleen maar zeggen dat je ondergewicht lijkt te hebben. Het kan zijn dat je alsnog onzeker bent over verdwaalde vetjes. Blijf a.u.b. gewoon goed/gezond eten, 3 maaltijden per dag, gezonde tussendoortjes en het liefst op gestructureerde tijdstippen. Voor de verdwaalde vetjes kan je altijd wat cardio en krachttraining doen, maar overdrijf dit niet, anders word je echt ongezond dun.

  • Esther ·

   Je hebt al ondergewicht. Niet afvallen dus!

  • Yara ·

   Jij hebt een ongezonde BMI en gaat richting anorexia. Wake up!!

  • Deetje ·

   Je bent kei mager, je hebt m.i. ondergewicht!

 48. Linda ·

  Hallo! Ik ben Linda en ik ben 13 jaar oud. Ik weeg 49,0 kg (op zich niet te zwaar toch?). Maar ik heb best veel ‘vet’ op m’n buik zitten. Als ik zit heb ik van de kleine rolletjes en als ik in mijn bikini loop, schaam ik me omdat ik denk dat mensen me dik vinden. Ik wil graag een plat buikje, maar weet niet hoe! Kan iemand me alsjeblieft helpen?

  Reageer
  • Paul ·

   Een platte buik bewerkstelligen is een kwestie van vet verbranden (cardio) + spieren opbouwen (kracht). De basisprincipes kun je lezen in dit artikel over sixpacks. In dit artikel over duurtraining kun je alles lezen over cardiofitness en in dit artikel over power training komt krachttraining uitgebreid aan bod. Hopelijk kun je hier iets mee! Groeten, Paul

 49. kelly ·

  Ik ben een jonge mama van 19, bevallen in 2011. Voor mijn bevalling woog ik 65, wat ik toen al te veel vond. Ik ben 1,55 meter groot en weeg nu 62,6 kilogram. In januari begonnen met fitnessen, maar wil heel graag 55/50 kg wegen op korte tijd. Dit is nodig voor het werk wat ik doe. Ik moet er super uitzien en fitness helpt niet echt veel! Help a.u.b.

  Reageer
 50. Lindsey ·

  Hallo allemaal, Ik ben een jonge vrouw van 22 jaar en ik weeg op het moment 56 kilo ik ben 1,66. Ik ben niet dik maar heb zo mijn vormen mijn buik en heupen zou ik graag plat hebben en wie weet wel goed getraind. Ik let erg op mijn voeding; zo drink ik veel water en eet ik Waza crackers i.p.v. brood en vervangbare producten die beter voor mij zijn. Mijn beweging ben ik ook mee bezig. Heeft er iemand tips of trucs? Bepaalde stofjes of voedingsmiddelen waarmee je sneller afvalt? Geen pillen of zo, maar gewoon iets natuurlijks? Ik hoor het graag, groetjes!

  Reageer
  • Lindsey ·

   Ook eet ik elke dag twee eieren zonder eigeel. Ik hoop op reacties en wie weet van iemand wel een top tip! alvast bedankt.

  • Esther ·

   Je zit volgens de BMI index al bijna tegen ondergewicht aan. Niet afvallen dus! Vraag op de sportschool een trainingsprogramma aan voor het kweken van meer spiermassa op de plaatsen die je strakker wilt hebben. Dat kan ook zonder al te veel gewicht te verliezen.

 51. Myrddin ·

  Haai allemaal, Ik ben Myrddin, 17 (over een maand 18) jaar oud, ik ben 1,65 meter en weeg 50 kilo. Ik doe een behoorlijk intensieve opleiding met zes uur sport in de week. Deze sporten zijn kracht, hardlopen, boksen en constability en nog val ik niks af. Ook drink ik op aanraden van mijn vriend shakes om mijn spieren te versterken. Ik denk wel dat ik te weinig water drink op een dag, maar ik eet ’s ochtends twee boterhammen, ’s middags vier en ’s avonds warm eten met af en toe een bakje vla of yoghurt tussendoor. Ook fiets ik 32 km per dag en nog val ik niet af rond mijn buik. Kan iemand me helpen?

  Reageer
  • Anne ·

   Beste Myrrdin, Met jouw sporten bouw je alleen spiermassa op (belangrijk voor mannen, superslecht voor vrouwen). De shakes maken dat je nog meer groeit. Je gewicht is net op het randje van ondergewicht. Als je aangepast gaat trainen (voor een vrouwenlichamen dus) zal je zien dat je er beter gaat uitzien.

 52. Luna ·

  Hey, Ik ben 16 en ik weeg ongeveer 58,5 kilo. Ik wil echt zo graag 1 kilo in 1 week kwijt, maar ik heb dat geprobeerd, en dat lukt niet goed. Wat moet ik doen? :/ Wil je wel antwoorden a.u.b. ’t is belangrijk!? :D

  Reageer
  • leonie ·

   Jij ben 16 en je weegt 58 kilo. Dan moet je toch niet afvallen? Daar moet je mee oppassen! Toen ik 20 was woog ik 65 kilo. Da’s echt een mooi gewicht, maar jij bent 16 jaar… Kom op hé!

 53. juliaa ·

  Heey, Ik ben juliaa, Ik ben 13, word 14, en ik weeg 73 kilo en ik ben 1.67. Ik denk dat het door mijn bouw komt, maar ik wil er toch zeker 10 kilo vanaf. Ik eet ’s ochtends 1 of 2 boterhammen, in de pauze fruit, ’s middags 3 boterhammen en ik drink veel water. En ik ga binnenkort sporten. Ik wil graag afvallen want we krijgen een waterkamo en ik heb een klein buikje. Ze zeggen dat ik ben wie ik ben, maar ben niet zeker. Ik heb al een koolhydraatarm dieet gevolgd, 1 kilo kwijt, dus 72 kilo nu… :(

  Reageer
 54. Fleur ·

  Hallo mensen, Ik ben een doof meisje van 22 jaar. Ik schaam me vaak voor mezelf: dik lichaam en benen… Het ziet er niet mooi uit en daarom wil ik graag afvallen voor mezelf! Het belangrijkste probleem zit in mezelf: vaak stress, verdrietig, bang en zo. Ik moet nu mijn best doen en nadenken over wat ik moet doen in m’n leven… Wie kan me ermee helpen en heeft tips voor me? Groetjes van Fleur

  Reageer
  • paul ·

   Beste Fleur, Het belangrijkste in jouw verhaal is dat je meer van jezelf gaat houden en wees dankbaar dat je het zelf kan veranderen. Wees ook realistisch dat lichaamsvet niet vanzelf gaat verdwijnen. Er zal veel aan je levenspatroon moeten veranderen bv elke dag gemotiveerd cardio doen en een ander eetpatroon gaan volgen. Wees gemotiveerd, dan komt alles goed.

 55. Pieterke ·

  Hallo allemaal, Ik ben sinds kort. En ik ben heel boos. Ik ben 2 jaar en heb nu al last van een beginnend buikje. Ik eet voldoende, maar niet overmatig en drink best wel veel flesjes leeg. Meestal loop ik op handen en voeten thuis in verband met het trainen van alle spiergroepen. Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe?

  Reageer
  • Paul ·

   Als je op je tweede al vloeiend Nederlands typt, ben je meesterlijk bezig. Dus gewoon zo doorgaan! :P

 56. Sven ·

  Dit is het overwegen waard… Heb hier veel goede dingen over gehoord en ik kwam via deze site op het de Oermens Methode… Heeft een stuk over het Oerdieet in Men’s Health gestaan.

  Reageer
 57. maddy ·

  Ik ben Maddy, 25 jaar oud. Ik ben met mijn zwangerschap van 52 kg naar 75 kg gegaan. Op dit moment weeg ik 56 kg. Maar ’t is net alsof de laatste kg er niet af willen… Vind ’t erg frustrerend worden. Wel vind ik de tips van de 3 pilaren echt geniaal! Dat vertellen ze nog niet eens in de sportschool! Maar hoe krijg ik mezelf weer gemotiveerd als de teller op 56 blijft staan… :-(

  Reageer
  • Cindy ·

   Hallo Maddy, Je moet juist hartstikke blij wezen met je gewicht! Er zijn meisje van 14/15/16 en ouder die 57 kilo wegen. En zelfs dat is niet zwaar voor hun! Iemand van 14 mag minstens 68 kilo wegen. En jij bent 25! Misschien moet je accepteren dat je een goed lichaam hebt, je mag er zeker trots op zijn! Velen zullen jaloers op je zijn.

 58. Dr Karel Ten Hoogstaende Aertse ·

  Afvallen is een zaak van minder eten dan dat je verbruikt. Wanneer het verbruik erg laag is, betekent dat dus dat er erg weinig gegeten kan worden.

  Reageer
  • pol ·

   EDH en ik viel 10 kilo af. Eet de helft, en bovendien veel minder koolhydraten, dat is de clou.

 59. Lynn ·

  Hoi, Ik ben een meisje van 16 en doe acrobatiek op internationaal niveau. Hierdoor ben ik erg gespierd en dus ook erg zwaar. Ik train 20 uur per week (dit bevat cardio, maar vooral veel krachttraining) en consumeer ongeveer 2000 calorieën per dag. Ik zou graag wat kilo’s kwijt willen, maar weet niet hoe. Welke producten moet ik juist wel eten en welke niet?

  Reageer
 60. Leon ·

  Ik maak gebruik van de calorieën app ‘Shape Up’ in combinatie met 4x in de week racefietsen en daarmee lukt ’t aardig. Ik zal eens proberen m’n hartslag lager te houden… Momenteel is ie Rond de 140 en is volgens jullie 65% wat aan de hoge kant en zal de vetverbranding niet optimaal zijn. Ik ga ’t proberen en zal de resultaten over ca. 4 weken laten horen…

  Reageer
 61. Margriet ·

  Toen ik vroeger probeerde af te vallen lukte het me nooit om het laatste restje buikvet weg te krijgen… Ik ben uiteindelijk gaan hoelahoepen, en dat heeft heel erg geholpen! Ik weet niet of het komt doordat ik er veel calorieën mee verbrandde of omdat ik bepaalde spieren opbouwde, maar het hielp als een trein :D Ik raad het iedereen aan, want het kost heel weinig tijd!

  Reageer
 62. Leonie ·

  Dan heb ik toch de vraag hoe het dan kan dat ik gewoon niet afval bij alle lichaamsbeweging die ik op een dag heb. Ik werk namelijk in de zorg, werk minimaal 30 uur per week en dat werk bestaat als huishoudelijk hulp in gezinnen met jonge kinderen bij oudere mensen en zieke mensen. En ja, huishoudelijk werk is best intensief, al zeg ik het zelf. En geloof me, als ik bij een gezin ruim een uur sta te strijken, liggen er ook zweetdruppels langs me op de grond. En ik let op m’n eten! Het enige probleem wat ik heb is dat ik ’s avonds niet naar de sportschool ga en eerlijk gezegd ook dan de puf daarvoor niet meer heb. Help, help! Hoe kom ik van mij buik af? Wilde nu een koolhydraat-arm dieet gaan proberen… Iemand anders tips?

  Reageer
  • Ellen ·

   Beste Leonie, Ik las dat je je afvraagt waarom je niet afvalt terwijl je fysiek vrij zwaar werk doet. Wat ik heb geleerd is dat je lichaam gewend is geraakt aan deze inspanning. Wil je dus afvallen (en je conditie verbeteren) dan zul je, wat gezond is, 2/3 keer per week je lichaam zwaarder moeten laten inspannen. Ga niet dagelijks als een gek sporten, maar zorg dat je je lichaam na het sporten een dag of twee dagen rust geeft en tijd geeft om bij te komen. Dat is nog belangrijker dan het sporten zelf. Je lichaam moet kunnen herstellen, dat zorgt ervoor dat je conditie opbouwt. Als je je lichaam niet de tijd geeft te herstellen, gaat je conditie juist achteruit.

 63. M ·

  Ik ben 14, 1.80 meter en weeg 72 kilo. Zo’n BMI site zegt dat ik goed zit, maar ik krijg groei-striemen. Heb best wel grote bovenbenen en heb een buikje dat ik graag kwijt wil. Ik doe aan fitness en dans, maar ’t helpt niet echt… Weet iemand wat ik kan doen om van dat buikje af te komen? Groetjes…

  Reageer
 64. annie ·

  Hoi, Ik ben een meisje van 16 jaar. Ik weeg 60 kg, ben 1 meter 70 en wil graag 10 kilo eraf. Ik eet 3 maaltijden op een dag en verder fiets ik elke dag 3 km. Maar m’n buikje gaat niet weg en ik kom niks aan of val niks af. Kan het zijn dat m’n buikje verslapte spieren zijn? Want vroeger turnde ik en danste ik, dus ja…

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Annie, Als je bedoelt dat je buikje uit verslapte spieren bestaat, dan is het antwoord absoluut ‘nee’. Als je vaak en intensief sport en vervolgens stopt met sporten, zal je spiermassa afnemen, maar je spieren zullen niet zomaar gaan “hangen”. Het is waarschijnlijker dat spieren zijn gekrompen en er vetweefsel is bijgekomen. Je gewicht is hetzelfde gebleven, maar de verhoudingen zijn veranderd. 3 kilometer per dag fietsen is een aardig begin, maar niet genoeg om af te vallen en/of spieren op te bouwen. Je zou eigenlijk intensiever moeten sporten (cardio + een beetje krachttraining). Groeten, Paul

 65. ali ·

  Nou, ik ben Ali; ik ben 15 jaar, 1,67 lang en 77 kilo zwaar. Is dit te dik? Zo ja, wat kan ik doen? Pfff… Help mij! Heb echt hulp nodig hiermee.

  Reageer
  • Laurens ·

   Ik denk wel dat je iets te dik bent. Wil je dit goed kunnen uitrekenen, zoek dan een BMI calculator op internet.

  • Anne ·

   Hoi Ali, Je gezonde ideale gewicht is je lengte minus 1 meter. In jouw geval, 1.67, zou dan je gezonde gewicht 67 kilo zijn. Online je BMI checken heeft geen nut. Je bent ongeveer 10 kilo te zwaar. Ga je sporten, begin dan niet meteen met een zware cardiotraining. Je lichaam heeft meer aan herhaling van beweging met behulp van spier-aanspanning in plaats van gewichten. Val niet meer dan 1 kilo expres af per week, je huid moet blijven passen en niet lubberen. Pas je voedsel aan. Meer groenten dan vlees, (vers) fruit… je kent het rijtje wel. ;) Succes!

 66. snelafslankendieet ·

  Hey Chelsie, Dat kan door te trainen. Je valt dan af, maar behoud al je bilspieren c.q. billen!

  Reageer
 67. Marcel ·

  Mijn naam is Marcel en ik ben inmiddels 19 jaar oud. Ik was altijd best tevreden over mijn lichaam, maar inmiddels begin ik een aardige bierbuik te krijgen. Ik drink inmiddels een stuk minder en ben flink gaan sporten. Ben elke dag een kwartier aan het hardlopen en doe dagelijks een uur fitness, maar mijn buik groeit alleen maar. Ik eet alleen boterhammen, fruit en in de avond eet ik gewoon ‘normaal warm’. Wat doe ik verkeerd?

  Reageer
 68. Chelsie ·

  Hey, Ik wil afvallen, maar graag mijn billen houden, haha! Hoe doe ik dit?

  Reageer
  • Elbrich ·

   Joggen! Dat helpt bij mij het beste… ;)

 69. Marco van Loon ·

  Hallo allemaal, Ik ben 13 jaar, 173 cm en ik weeg 90 kilo. Ik wil minimaal 35 kilo kwijt. Kan iemand me helpen om 35 kilo kwijt te raken? Want ik ben erg zwaar. Ik sport ook al 2x in de week, maar dat is niet genoeg. Ik wil graag 55 à 60 kilo wegen. Ik heb ook veel eetlust, dat wil ik weg hebben. Ik zit hier erg mee. Gr. Marco van Loon

  Reageer
  • Jennifer ·

   Ik ook! Ik ben een meisje van 13 en weeg bijna 100 kilo, maar dat zie je niet echt. Ik wil heel graag voor de zomer 30/35 kilo kwijt zijn of zelfs voor mijn One Direction concert en dat is over drie maanden! Wie helpt ons?

 70. Laila ·

  Hoi, Ik ben Laila, 22 jaar, 160 cm en 72 kilo. Ik heb dunne armen. M’n buik is het enige waar ik niet vanaf kom, deze hangt en is super dik! Ben met 1 week geen chocola/snoep en zo eten al 2 kilo afgevallen, alleen zie ik met m’n lichaam niks gebeuren. Wat kan ik nog meer toepassen? Ik wandel een aantal keer per week 30 min/1 uur.

  Reageer
 71. Sander ·

  Wat ik mis in dit artikel is de oorzaak van de “grote” buik. Deze komt er niet vanzelf en is vaak een gevolg van te veel eten en te weinig beweging. Je kan jezelf dan afvragen, waarom eet ik meer dan ik beweeg? Dit is gedrag dat eerst veranderd dient te worden (en erg moeilijk is) voordat je structureel resultaat hebt en aan de slag kan gaan met deze pijlers.

  Reageer
  • Anne ·

   Sander, Een tiener heeft nog last van de laatste vetjes en doorgaans een verkeerde lichaamshouding van zijn/haar kinderperiode. Babyvet noemen we dat. Met een dikke buik bedoelen de dames de moeilijkste plek voor vrouwen om af te vallen, namelijk buik/maag, billen en bovenbenen (en in mijn geval klutsknieën. Een vrouwenlichaam reageert anders op voedsel en trainen, vanwege onze oestrogeentjes. Als meiden ondergewicht hebben, en er dus een oestrogeentekort dreigt, slaat ons lichaam zo snel mogelijk oestrogeen in vet op. Elke hap die ze nemen gaat dan daadwerkelijk direct naar deze zones. Dus voordat je overhaaste ‘vreetbui-eigenschuld-dikke-bult’ conclusies trekt, google het verschil van de mannelijke en vrouwelijke metabolisme, spieropbouw, testosteron en oestrogeen. Ik geef toe, sommige zijn gewoon te vaak naar de snackbar geweest, leven met een hand in de chipszak en de andere aan de colafles(sen) en passen niet in hun spijkerbroek.

 72. greet ·

  Hallo allemaal, Ik ben 58 jaar en ga niet vertellen wat ik weeg… Ik vind het abnormaal dat een meisje van 14/15 jaar bijhoudt hoeveel calorieën zij gebruikt! Je kunt niet plaatselijk (buik) afvallen, dat is een ding wat zeker is… Ga toch gewoon allemaal gezond eten en een paar keer sporten in de week en laat je niet verleiden tot dure diëten en maffe afvalmethodes! 10 kilo afvallen in een maand is echt te bizar voor woorden.

  Reageer
  • Sandra ·

   Ja, helemaal gelijk! Ik verbaasde me ook dat zulke jonge meisjes -nog in de groei- zich al met dit soort dingen bezig houden. Wees blij met jullie gewicht en houd je bezig met je opleiding!

 73. cinni ·

  Ik wil graag rond de buik afvallen, maar welke oefeningen kun je gewoon thuis doen? Ik woog eerst 67 en ik weeg nu 56 kilo. Ik ben al in een maand tijd 10 kilo afgevallen, maar ik vind dat mijn buik nog wel mag afvallen. Dat is ook eigenlijk de enige plek. Iemand tips?

  Reageer
  • marissa ·

   Jeetje, 10 kilo. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen in zo’n korte tijd?

  • JOYTJUHHH ·

   Wowww, ja helemaal gelijk Marissa, hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Vertel ’t ons!

 74. Lilly ·

  Hallo, Ik ben Lilly en ik ben 14 jaar oud. Ik eet elke ochtend een broodje met ei, ’s middags eet ik fruit en drink ik cola zero en ’s avonds eet ik een normale portie wat m’n moeder voor me opschept. Ik fiets elke werkdag naar school, totaal ongeveer 36 km. Als ik thuis ben doe ik 50 sit-ups. Ik heb een bijhou boekje hoeveel kcal ik eet en afval. Ik ben wel veel dunner dan vorig jaar heb ik gemerkt, maar het lijkt of ik niet meer afval. Ik voel me daardoor onzeker dat ik nog een klein vet kwakkel heb om mijn buik. Kan dat door mijn bouw zijn dat ik niet meer afval? Of dat ik heel traag afval, maar dat ik het niet door heb?

  Reageer
  • sandra ·

   Ik vraag me af waar je mee bezig bent volgens mij ben je langzamerhand een eetstoornis aan het ontwikkelen wat kan uitgroeien naar anorexia. Volgens mij ben jij je helemaal niet bewust ervan dat je veel te weinig eet met alle bezigheden en fietsen per dag. Nu kun je het nog veranderen geluk zit niet in een klein buikje wat weg gaat. Iemand die alleen uit botten bestaat is niet mooi, mooi zijn is je uitstraling en een mooie huid en glanzende haren die je krijgt door gezond te eten en niet door je uit te hongeren.

 75. Yasmin ·

  Hoi, Ik wil ook mijn buikje kwijt maar ik heb 16 maanden geleden keizersnee gehad maar als ik iets zwaars doe krijg ik pijn. Wat kan ik het liefst doen om mijn buikje weg te hebben?

  Reageer
 76. Sarah ·

  Ik ben Sarah en ben 15 jaar. Ik ben 1.61 lang en weeg 66kg. Ik heb niet heel veel overgewicht, maar zou graag minder willen wegen. Ik ben namelijk door mijn lichaam niet zo zelfverzekerd. Ik zou graag willen afvallen bij mijn buik en vooral bij mijn boven benen. Ik sport trouwens best veel en eet ook niet veel! Ik hoop dat ik ook strak in mijn vel zit. Kan iemand mij helpen? Groetjes, Sarah

  Reageer
 77. Kanisha ·

  Olaaaa, Ik ben 1,65 en weeg 87 kilo en wil graag afvallen mijn BMI is 39. Dit wil niet gaan werken dit is gewoon bullcrap.

  Reageer
 78. noa ·

  Hey, ik ben Noa. Ik ben 12 jaar en ik ben 1.65 cm en ik weeg 62 kilo ik ben een tijdje op dieet gegaan maar ik kwam juist aan. Heeft iemand tips voor me die ik kan gaan gebruiken om te gaan afvallen. Dank uw wel. Groetjes, Noasha

  Reageer
  • huppeldepup ·

   Heey, Ik snap je helemaal. Ik ben ook 12 en 1.71 lang en woog 74 kg. Daar was ik helemaal niet trots op. Maar 3 maanden voor de zomervakantie ben ik gaan inzien dat ik er toch maar wat aan moest doen in 3 maanden tijd 15 kilo afgevallen. Ik weeg nu 58 voor mij is dat nog best zwaar maar ben ook weer 5 kilo afgevallen. En weetje wat jij nodig hebt ik wat zelfvertrouwen. Dat heb ik nu ook ik ben nu trots op mijn gewicht en kan rustig naar het strand zonder dat mij iets in de weg zit. Veel succes!

 79. fatima ·

  ik ben fatima ik ben 13 en ik weeg 68 ik ben heel boos en ik ga af vallen met zo veel mogelijk te eten en vel fitsen

  Reageer
 80. Fred Zoer ·

  Hoewel ik met het Bonendieet in enkele maanden “slechts” zeven kilo ben afgevallen, is het wel opvallend dat mijn buikomvang van 112 cm naar 102 cm is gegaan. Misschien iets om te overwegen voor diegenen bij wie het buikvet maar niet wil verdwijnen?

  Reageer
 81. Michelle ·

  Ik heb sinds 3 maanden een loopband waar ik 6 keer per week 30 minuten op snel loop (niet rennen), ik doe 15 minuutjes yoga/stretchen en 15 minuten krachttraining (langer lukt me niet). Mijn billen zijn weg (helaas) en ik ben van maatje 40 naar 38 gegaan (was ook niet belangrijk). Mijn bolle buikje is er nog steeds! Ik vraag me af wat ik fout doe…

  Reageer
  • Berry ·

   Erg goed dat je het al zo lang volhoudt! Maar hou vooral vol! Probeer wel het tempo iets te verhogen of een helling in te stellen als dit mogelijk is op jouw loopband. Ons lichaam zit af en toe een beetje vervelend in elkaar, want waar je het eerste aankomt, daar gaat het ook als laatste weg. Dus ik vermoed dat dit bij jou je buik is, dus vooral volhouden en dan wordt het vanzelf beter!

 82. Marieke Meerdijk ·

  Heel erg goed artikel. Deze tips heb ik nu ook gebruikt om af te vallen.

  Reageer
 83. Lieke ·

  s Morgens eet ik 1 boterham en drink ik optimel. in de kleine pauze eet ik meestal een appel af ander fruit. in de grote pauze 3 grijze boterhammen met vlees of smeerkaas en ik drink water. als ik thuis kom pak ik 3 cracottes. S avonds eet ik gewoon 1 portie wat mijn moeder klaarmaakt, door de week is dat gezond en in het weekend frieten en boterhammen. s avonds ( kwart over 8) pak ik meestal ook 3 cracottes

  Reageer
  • JOYTJUHHH ·

   Hey Lieke, Het is niet verstandig om na 8 uur nog te gaan eten want meestal zit je dan lekker thuis niks te doen en als je niks zit te doen hoef je ook niet te eten. Zo bekijk ik het altijd…

 84. cindy ·

  Hallo iedereen, Ik ben een meid van 23 weeg 74 kilo en ben 1.72. Ik ben door mij 3 operaties 10 kilo aangekomen! Ik doe nu veel aan Zumba en moet zeggen hier val je ook lekker van af! Ik heb me voorgenomen om veel te gaan fietsen, roeien en te gaan lopen! want m’n buikje is toch aardig dik aan het worden… Veel succes iedereen!

  Reageer
  • Dion van Kessel ·

   Goed zo! Ga zo door! Zumba is idd een leuke manier om in beweging te blijven! :)

 85. Lieke ·

  Heej, ik ben een meisje van 13 jaar en ik ben 1.70. ik weeg bijna 60 kg en ik wil er minsten 10 kg van af. ik fiets elke dag 12 km heen en 12 km terug van school, ook eet ik altijd fruit onder de pauzes en bijna elke dag groente. ook doe ik s avonds 50 sit-ups maar ik merk niks, het lijkt juist dat ik aankom, wat moet ik doen ?

  Reageer
  • Erik ·

   Wat eet je tijdens normale maaltijden en hoeveel?

 86. hans ·

  het beste is gewoon iedere dag 2 uur cardio en 1 uur kracht training. dit is het beste methode om dun en gespierd te worden!

  Reageer
 87. jan ·

  Je neemt 2500 kcal binnen. hoeveel verbrand je? waar ligt je omslagpunt? 2500 kcal is veel. Helemaal om af te vallen. Wil je spiermassa kweken dan mag je nog wel meer eten (ligt aan je training, je dagelijkse bezigheid, je verbranding e.d.). Wil je afvallen, dan zul je minder kcal binnen moeten krijgen dan dat je verbrandt, daardoor ga je afvallen. Ik zit soms een week op +/- 500 kcal per dag terwijl ik zwaar werk heb, elke avond train en dus een dikke 3000 – 3500kcal per dag verbrand. Zo val je af. Ik zorg dat mijn eiwitten genoeg zijn op een dag dus het verbranden word niet van mijn spiermassa afgesnoept. Zo blijf ik mijn spiermassa behouden, val ik toch een beetje van mijn reserves af en dat is waar je het allemaal voor doet, toch… Ik ben 23 jaar, 176cm, 97,3 kg, vetpercentage tussen de 6% en 8%, bankdrukken max. 145 kg, sqaut max 222,5 kg, deadliften max 287,5 kg. Maar naast mijn krachttraining doe ik ook heel veel aan cardio. Ik train 4x per week kracht maar ook 4x per week aan mma of kickboksen en 2x per week een uur los gaan op de crosstrainer. Ik gebruik supplementen zoals eiwitten, aminozuren, stackers en zo nog wat andere dingen. Je moet niet alleen kijken naar wat je wilt maar ook naar wat je ervoor over hebt!

  Reageer
  • Mama29 ·

   Hallo allemaal, Wat ik nu ben begonnen is i.p.v. 2000 calorieën te eten eet ik 1000 calorieën. Gewoon lekker veel groente en geen maaltijd overslaan en ik sport nu ook: hardlopen 3 à 4 dagen in de week. Voel me fit en ben van plan om ’t lang vol te houden, want ik wil 20 kilo afvallen.

 88. Bassie ·

  Hoi allemaal, Ik ben 190 cm en weeg 87 kg. Mijn gehele lichaam is best gespierd en rond mijn bovenbenen en mijn armen zit bijna geen vet (dat ik kwijt wil). Maar ik heb wel nog steeds een buikje. Weet iemand hoe ik dit weg krijg? Het apparaat voor de bovenbenen en het buikspier apparaat kan ik inmiddels wel bijna op z’n zwaarst en merk wel heel erg dat ik sterke buikspieren heb, maar je ziet ze niet omdat er veel vet overheen zit. Ik ben 20 jaar en krijg iedere dag maximaal 2500 kcal binnen… Iemand enig idee hoe dit kan en hoe ik het eraf kan krijgen? Zomer komt eraan :D Dankjewel alvast, Groetjes!

  Reageer
 89. lalalala ·

  Heey, Alles kids? Kijk: ik heb alles gedaan wat op deze pagina stond en niks heeft geholpen… Dus wat jullie hier zeggen is niet waar! Jullie willen gewoon geld verdienen hiermee dus ja maar je moet mensen niet hier in laten geloven. xx Lalala

  Reageer
  • Evelien ·

   Deze methode helpt zeker wel als je wilt afvallen, sterker nog het is de enige methode die blijvend werkt. Er bestaan geen magische pillen of producten die je kunt eten waarmee je snel kunt afvallen. Wat heb je precies gedaan dan?

  • Wesley ·

   Beste Lalalala, Zojuist heb ik het artikel doorgelezen (voor de 100e keer, het blijft motiveren!) en kom ik tot de conclusie dat ik al 100 x gratis geholpen ben. Wat blijkt, deze informatie IS ook gratis! Ik snap niet waar jij de conclusie vandaan haalt dat men je probeert op te lichten. Verder is de combinatie van de 3 benoemde pilaren precies datgene wat ook uit wetenschappelijke onderzoeken naar voren komt. Wanneer je de moeite neemt om dat even op te zoeken op bijvoorbeeld Google, heb je ook al weer een calorie verbrandt… Ik snap overigens wel dat het erg frustrerend is als je “denkt” goed bezig te zijn met deze 3. Ik wil je daarom graag van ondersteuning voorzien. Indien je een reactie plaatst met je e-mailadres, zal ik contact met je leggen. Ik ga je dan bijvoorbeeld vragen of jij je voedingsschema, cardioschema en krachttrainingsschema naar me wilt sturen, zodat ik kan nagaan waar er daadwerkelijk nog ruimte voor verbetering is, om alsnog op het gewenste resultaat uit te komen. Succes en ik hoop wat van je te horen. Gr. Wesley

  • jorien ·

   Hallo, Ik heb een vraag. Ik las namelijk op dit forum dat u verstand heeft van voeding en sport? Ik ben een meid van 23, zit in een rolstoel door evenwichtsstoornissen tweemaal een operatie te hebben ondergaan vanwege herentumoren en epilepsie. Nou zie ik gewoon dat mijn lichaam slap begint te worden en dit vind ik echt afschuwelijk! Ik ben 1,74 en 64 kg. Weet u misschien oefeningen op de grond en een goed en gezonde eetpatroon/voedingsschema? Groetjes Jorien

 90. sasja ·

  Ik ben ook een tijd aan het vermageren geweest. En het heeft geholpen!. Zonder één kuurtje of uithongeren. Het helpt natuurlijk ook om pilates te doen!. Van maatje 42 naar 36!. Ik eet verder gezond.

  Reageer
 91. K.Peter ·

  Het is idd belangrijk om ook andere spiergroepen van het lichaam te trainen en niet alleen de buikspieren. Want zodra je meer spieren hebt worden er ook meer calorieen verbrand. Als je alleen op de buikspieren focust duurt het vele malen langer voordat je afvalt bij je buik. Helaas gaat het vet meestal als laatste bij de buik weg.

  Reageer
 92. meyskens.freddy ·

  het spijtige is dat je het lichaam niet kan commanderen waar het moet afvallen.je doet maar op maar het gelaat zal altijd eerst zijn vet verbranden daarom zal men door anderen er op attent gemaakt worden dat je vermagerd bent

  Reageer
 93. Mieke Missinne ·

  Deze 3 punten zijn heel belangrijk maar werken nog sneller als je ze combineert met een Chlorella kuur van 3 maanden. Dit groen algje ontgift je systeem waardoor je ook wat kilo’s afvalt. Het belangrijkst bestanddeel chlorofyl staat erom bekend, dat het één van de aller sterkste ontgiftingsmiddelen is, die de mensheid kent. Wanneer uw cellen ontgift worden van chemicaliën en zware metalen, stoppen ze met zwellen en houden minder water en oliën vast. Ze krimpen dus als het ware weer tot hun oude gezonde formaat, hetgeen de nodige pondjes op uw gewicht kan schelen.

  Reageer
  • dr. oetker ·

   Leuke theorietjes allemaal, maar nergens op gebaseerd. Als je bewijs hebt voor je aannames (in vivo), plaats ze dan maar eens hier. Geen case-studies, want die zijn niet zo betrouwbaar.

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.