Vrouwen met kleine borsten zijn vaak jaloers op vrouwen met grotere borsten. Het gras is tenslotte altijd groener bij de buren. Wat zij zich echter niet realiseren is dat vrouwen met grote borsten juist vaak kleinere borsten willen. De belangrijkste reden hiervoor is dat kleinere borsten vaak steviger zijn dan grote borsten. Daarom hierbij enkele tips m.b.t. borstmassage voor stevigere borsten…

Borsten masseren voor stevigere borsten

Een borsten-massage is een vorm van lichaamsmassage die specifiek gericht is op het bewerkstelligen van stevigere borsten. Het masseren van de borsten is vooral nuttig als je grote borsten hebt, want de zwaartekracht zorgt ervoor dat grote borsten sneller hun stevigheid verliezen en dus gaan hangen.

Massage van de borsten verbetert de doorbloeding van de borsthuid, waardoor deze steviger blijft en zijn elasticiteit minder snel verliest. Daarnaast helpt een borstmassage de borstspieren in conditie te houden; dit zijn de spieren die de borsten op hun plek (hoog) houden. De vorm van borsten-massage die we hier bespreken is dan ook geen vorm van erotische massage, maar puur gericht op de stevigheid en esthetiek van de borsten. Daarnaast kan een vakkundige borstmassage pijn in de borsten helpen tegengaan en striae (striemen) op de borsten helpen voorkomen. (bron)

Hoe gaat een borsten massage in zijn werk?

Vrouwen met grote borsten overwegen nog weleens een operatieve borstverkleining. Dit is geenszins ideaal, omdat je er doorgaans zichtbare littekens aan overhoudt. Het masseren van de borsten is dan ook een goed alternatief om de borsten steviger te maken.

Een borsten-massage voer je uit door middel van gecontroleerde opwaartse en inwaartse bewegingen. Je moet je borsten dus niet van binnen naar buiten en van boven naar beneden masseren. Je borsten kun je het beste masseren met een massageolie; vlaszaadolie is een goede optie voor een verstevigende borstmassages. Hierbij een filmpje waarin een professioneel masseuse een borsten-massage uitvoert:

Hopelijk maakt dit filmpje de techniek duidelijk… Helaas is dt filmpje niet langer beschikbaar via YouTube; en een onnodig erotiserend alternatief leek me niet gepast.

Borstmassage & yoga

Het is raadzaam om borstmassages te combineren met yoga. Ook yoga-oefeningen kunnen namelijk zorgen voor stevigere borsten. Enkele voorbeelden van yoga-oefeningen en yoga-houdingen die de borstspieren en borsthuid ten goede komen zijn: ‘Sarvangasana’, ‘Shirshasana’, ‘Biparita Karani’ en ‘Ardha Chakrasana’. Met deze poses voorkom je dat je borsten kleiner worden, maar bereik je wel de gewenste stevigheid.

Heb jij ervaring met lichaamsmassage, specifieke borstmassage en/of yoga voor stevigere borsten? Laat dan a.u.b. hieronder je reactie achter!

4 Reacties

  1. Het filmpje kan je niet meer bekijken. Wat is de juiste massagetechniek? Met je rechterhand je linkerborst masseren en omgekeerd door met de klok mee te gaan? Dus van buiten naar binnen masseren? Ik heb gelezen dat je borsten door verkeerde technieken juist kleiner kunnen worden. Graag reactie. Dank, Lies

  2. Beste Sjouke en Karima, De “vreemde” begrippen die hierboven worden genoemd (‘Sarvangasana’, ‘Shirshasana’, ‘Biparita Karani’ en ‘Ardha Chakrasana’) zijn statische poses c.q. houdingen binnen een bepaalde vorm van yoga. Je kunt ze gemakkelijk googelen of opzoeken binnen Youtube. Groeten, Paul

  3. Hallo, Ik vind ook dat als je uitleg geeft dat je wel duidelijk moet zijn! daar heeft Karima gelijk aan. Borstmassage is belangrijk, dus moet je ook met buitenlandse begrippen deze verduidelijken. Succes verder met het geven van informatie. Sjouke

  4. Hallo, Ik vind dit heel interessant. Ik wil namelijk mijn borsten op een natuurlijk manier stevig houden, maar wat er hierboven geschreven staat over yoga-oefening heb ik niet helemaal begrepen. Kunt u mij dit duidelijk uitleggen a.u.b.? Dank u!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.