Pijnlijke borsten: oorzaken & tips bij pijn in je boezem

pijnlijke borstenPijnlijke borsten, veel vrouwen hebben er wel eens last van. Sommigen sporadisch, anderen met grote regelmaat. Pijnlijke borsten hoeven absoluut niet te duiden op borstkanker. Angst is begrijpelijk, maar kwaadaardige tumoren in de borsten doen vrijwel nooit pijn. Als je regelmatig pijn hebt in je borsten, dan kan er toch iets aan de hand zijn. Hieronder bespreken we de oorzaken van pijnlijke borsten c.q. pijn in je borsten.

Pijnlijke borsten door hormonen

Pijn in de borsten kan zich voordoen in één borst of in beide borsten. Pijnlijke borsten worden negen van de tien keer veroorzaakt door veranderingen in de hormoonhuishouding (oestrogeen en progesteron). Hormonale schommelingen worden veelal veroorzaakt door de menstruatiecyclus. Veel vrouwen krijgen daarom pijnlijke borsten of gezwollen borsten net voor of net na de menstruatie.

Pijn boezem door toedoen van infectie

Een specifieke pijnlijke plek op je borst, gepaard gaand met koorts, duidt op een infectie. Vaak gaat het dan om een ontstoken borstklier c.q. melkklier, wat ook wel bekendstaat als melkklierontsteking, borstklierontsteking of mastitis.

Pijn TUSSEN beide borsten kan overigens ook duiden op een middenrifsbreuk oftewel hernia diafragmatica…

Borstkanker veroorzaakt pijn in borst

Als je pijn hebt in één of beide borsten en je zorgen maakt over borstkanker, dan kun je zelf op zoek gaan naar knobbeltjes in je borst. Een borst bestaat uit vetweefsel, bindweefsel en melkklieren. De bobbeltjes die je normaliter voelt zitten, zijn de melkklieren. Deze zijn relatief zacht en voelen in beide borsten hetzelfde aan.

Een tumor daarentegen, voelt aan als een plaatselijke verdikking. Het kan een hard, stug, rond of kogelvormig plekje zijn. Een dergelijk knobbeltje is nog geen reden tot paniek. Een knobbeltje kan namelijk ook goedaardig (o.a. bindweefselknobbel, vetweefselknobbel of cyste) zijn. Maak sowieso direct een afspraak met een arts om te laten onderzoeken of het om een kwaadaardig knobbeltje gaat. Hoe vroeger je erbij bent, des te beter.

Tips voor pijnbestrijding bij pijn in borsten

Probeer bij “onschuldige” pijn in de borsten de volgende tips:

 • Draag een goede ondersteunende beha.
 • Drink minder (of geen) cafeïne.
 • Lees de bijsluiters van je medicijnen.
 • Probeer Bio-Femin.
 • Gebruik een warm kompres.
 • Neem een warm bad of warme douche
 • Probeer een vochtafdrijvend middel.

Heb jij vragen, suggesties of opvattingen omtrent pijnlijke borsten die je wilt delen? Laat ze achter in een reactie hieronder!

56 reacties op “Pijnlijke borsten: oorzaken & tips bij pijn in je boezem

 1. Alex ·

  Hoi, Ik ben 19 jaar en heb al meer dan 4 jaar last van pijn rond om mijn borst, rond mijn 15e begon voor het eerst een soort van steek voor te komen. Na een aantal jaar ben ik toch naar de dokter gegaan en die concludeerde dat het om het Syndroom van Tietze gaat. Ze heeft me door verwezen naar de fysio en die heeft me een paar tips gegeven om de pijn iets te verminderen. Het hielp niet, de pijn werd alleen maar erger en zelfs een beugelloze beha doet al zo veel pijn… Ik wil ook niet de hele dag pijnstillers slikken, maar ook niet zonder beha de deur uit gaan. De pijn is moeilijk te beschrijven, als ik onder mijn borst druk tegen mijn ribben aan, is een pijnlijke steek het gevolg… Maar bij het Syndroom van Tietze is het alleen het middenrif wat pijn hoort te doen… Maar bij mij gaat het bijna helemaal rondom. Als ik in het midden van mijn borst druk, doet het geen pijn. En het doet ook geen pijn als ik inadem of uitadem. Alleen als ik een beha draag of erop druk. Ben een beetje ten einde raad, hopelijk weet iemand iets meer.

  Reageer
 2. 123 ·

  Hallo, Ik ben bijna 14 maar heb al een jaar last van borstpijn… Daardoor doen ook altijd mijn ribben en slokdarm pijn, heb ook last van schouders & nek (en kaken, ik weet niet of dit ermee te maken heeft). Ik heb dit al tegen mijn mama gezegd, maar ze zegt er niet echt veel op… Het stoort me wel want als ik bijvoorbeeld op school ben kan ik mijn beha niet uit doen. Ik kan dan ook niet recht lopen, ik loop dan met een gebogen rug. Ik heb al wat onderzoek gedaan, ze zeggen dat het door de menstruatie kan komen (die ik nog niet heb). Moet ik naar de huisarts of bestaat er een manier om dit te stoppen… M.v.g. 123

  Reageer
  • Paul ·

   Beste 123, Pijn in de borsten kan inderdaad te maken hebben met de menstruatiecyclus, zelfs als je je eerste menstruele bloeding nog niet hebt ervaren. Als borstpijn gepaard gaat met pijn in de ribben, pijn in de slokdarm en pijn in de kaken, denk ik eigenlijk dat er meer aan de hand moet zijn. Bedoel je trouwens wel ECHT dat het borstweefsel (dus je borsten zelf) pijn doen? Of is er veeleer sprake van pijn op de borst (dus pijn die je in de borstregio ervaart)? Hoe dan ook zou ik hier zeker eens mee langs de huisarts gaan, met name omdat je er zo veel last aan ondervindt en er zelfs je loophouding op aanpast… Dit lijkt me echt niet goed… Heel veel sterkte ermee! Groeten, Paul

  • 123 ·

   Hallo, Ondertussen heb ik mijn eerste menstruatie al gehad… De pijn is meer op de borst, mijn mama zegt dat ze aan het groeien zijn, maar dan gaan mijn ribben, nek en kaken er toch niet echt last van hebben? Of wel? Ik hoop niet dat het ernstig is… M.v.g. 123

  • Paul ·

   De pijn in schouders, halsregio en kaak kan indirect het gevolg zijn van de pijn op de borst. Als je je lichaamshouding aanpast (waardoor je foutief gaat staan, zitten, lopen, liggen e.a.) kunnen zulke pijnklachten elders in het lichaam optreden. Dat hoeft niet per se, maar het KAN dus wel. Of hier daadwerkelijk sprake van is, is op afstand niet te bepalen. Voor uitsluitsel zul je dan ook echt langs de huisarts moeten gaan… Over iets ernstigs zou ik me niet zomaar zorgen maken. Misschien heb je nog iets aan –(de vele reacties onder)– de volgende artikels:

  • Anoniempje ·

   Mijn linkerborst is groter dan mijn rechter en groeide ook al eerder. Ik ben pas 11 maar toch een beetje bang dat het ernstig is.. Is dat zo? Mijn linkerborst kreeg ookal eerder dat knobbeltje en deed dus ook al eerder pijn HELP!

   Reageer
  • Laura ·

   Hallo, Ik ben 19 jaar oud en ik heb nu ongeveer een jaar last van een pijnlijke borst (links). Voor mijn gevoel zit er een knobbel en zodra ik erop druk doet dit ook enorm veel zeer. Al eens eerder bij de huisarts geweest, die vertelde mij dat ik het maar moest afwachten en als het erger werd dat ik terug moest komen (dacht aan een cyste). Onderhand krijg ik er opeens steeds meer last van, eigenlijk voortdurend en een beha dragen is ook gevoelig. Wat kan ik nu het beste doen?

   Reageer
   • Paul ·

    De pijn in je linker borst is erger geworden, dus het lijkt me raadzaam om terug te gaan naar de huisarts.

   • lol ·

    Gewoon afwachten. Misschien wordt je zwanger. Ik ben pas 13 en ben nog niet ongesteld maar wanneer wordt ik dat, dan kan ik me erop voorbereiden.

   • Paul ·

    Beste Lol, De meeste meisjes worden voor het eerst ongesteld tussen hun 11e en 15e levensjaar. Hieromtrent kan niemand zinnige voorspellingen doen, want wanneer zich de eerste menstruatie voordoet, is volkomen afhankelijk van je individuele lichamelijke ontwikkeling en hormoonhuishouding: groeihormonen en geslachtshormonen. In dit berichtje heb ik geprobeerd nadere uitleg te geven… Groeten, Paul

   • Lisa ·

    Ik heb het ook al paar dagen borsten pijn en buikpijn en me buik zet op vanaf me schaamstreek dus wat is dat om ik slik de pil door en heb geen gemeenschap gehad dus hoe kan dat

  • Jane horning ·

   Beste dokter mijn dochter heeft al een jaar of 7 last van een knobbel in haar borst.. Ze in verschillende keren bij een huisarts geweest.. De dokter zegt oh het in een melkklier.. Ik heb nog een dochter met hetzelfde liedje.. Maar zij moet naar een specialist.. Wat moet ik nu met de andere dochter aan.. Moet ik een verwijskaart halen voor een specialist.. Help mij gr Jane Horning

   Reageer
  • Dalila ·

   Ik ben 15 jaar en waa gisteren ziek en kreeg pijn in mijn borst ik was bang dat ik borstkanker heb maar mijn moeder zei dat ie verder aan het groeien is en dat je niet bang hoeft te zijn weet je wat er aan de hand is?

   Reageer
  • natacha ·

   Hallo ben bijna 41 heb last van pijnlijke bosten. voel me dan ook vak koortsachtig, maar heb geen koorts. wat kan het zijn.

   Reageer
   • Nadine, ·

    Serieus, hoe zou een willekeurige vreemde die je via internet benadert in hemelsnaam moeten weten wat er met jouw borsten aan de hand is? Wat verwacht of hoop je van zo iemand te horen? Als je je zorgen maakt, ga dan gewoon even langs de huisarts! Zoals je hierboven kunt lezen, ligt de pijn in je borsten waarschijnlijk aan hormonale factoren of ontstekingen.

  • Wendy ·

   Ik ben 15 jaar en heb een enorme zwelling in mijn linker borst. Hier heb ik ook nog koorts bij. Zelf denk ik dat het een ontstoken melkkanaaltje is, maar ik vraag me af of dit wel kan met deze leeftijd?

   Reageer
  • Danielle ·

   Hallo, Ik ben Danielle en ik ben 14/15 jaar. Ik heb al langdurige pijn op de borst. Eerst dacht ik dat er dan hormonen gaan ontwikkelen, maar dit heb ik vaker, bijna heel het jaar door. Wat zou dit kunnen zijn?

   Reageer
   • Paul ·

    Beste Danielle, Heb je pijn OP de borst of IN je borst(en)? Mocht er sprake zijn van pijn op de borst, zou je dan iets meer informatie kunnen geven? Aan pijn rondom het borstbeen kunnen namelijk tal van mogelijke oorzaken ten grindslag liggen. In dit artikel over pijn op de borst (en de vele reacties eronder) kun je alles lezen over de mogelijke oorzaken van pijn (en druk) op het sternum/borstbeen. En in dit artikel over pijn in de boezem kun je aanvullende informatie vinden over de mogelijke oorzaken van pijn vanuit de borsten. Sterkte & groeten, Paul

  • Kiki ·

   Ik heb een vreemde pijn in mijn borsten en ik ben 13. Ik heb het nog niet heel lang, maar ik heb er wel veel last van. Zelfs als ik niks doe, doet het pijn in de borsten. Verder heb ik ook nog pijn in mijn armen, benen en hoofd. Ik ben laatst wel ongesteld geweest, heeft dat ermee te maken?

   Reageer
   • lol ·

    Dat kan. Je moet er niet van uit gaan dat je als je 12 bent net als ieder meisje borsten zou krijgen iedereen heeft een andere bouw het zit in je familie. En pijn doet het wel dat heb ik ook heel erg het beste is om veel sportbeha’s te dragen en lekker warm douchen en als je naar bed gaat laat die beha gewoon om en probeer veel gezonde dingen te eten want ze zijn nog in de groei ik hoop dat je hier iets aan hebt! Groetjes lol

  • Femke ·

   Hallo ik ben 13 jaar en ik heb al heel lang pijn in mijn borsten. Eerst dacht is dat het vanzelf zou weggaan, maar inmiddels twijfel ik een beetje. Toen ik 11 was kreeg ik al een beetje borsten, maar dat is weer weggegaan. Toen is 12 werd kwam het terug en ze zijn nog steeds niet dikker geworden en het doen meestal pijn als ik aan de zijkanten kom en aan mijn tepels en als ik erop lig. Toen ik klein was deed mn zus mij altijd pijn. Ze schopte tegen mijn borsten en mijn buik, kan het daarmee te maken hebben?

   Reageer
  • Mindie ·

   Hoi. Ik ben 11 en de linker borst begint al te groeien, maar de rechter nog niet. Maar de rechter doet verschrikkelijk veel pijn, tintelingen van binnen, pieken en zo, maar wat moet ik nu doen? Heb ik borstkanker of is dit iets anders? En bijna vergeten te zeggen, hij ziet ook rood… Iemand help!

   Reageer
   • Paul ·

    Beste Mindie, Hoelang bestaat de pijnlijke zwelling op je borst al? Borstkanker komt in ieder geval nauwelijks voor bij jonge meisjes, dus zolang er geen gegronde reden toe is, zou ik me daar absoluut geen zorgen over maken. Waarschijnlijk is er sprake van een borstklierontsteking of verstopt melkkanaaltje (mastitis). Dit komt relatief vaak voor bij beginnende borstontwikkeling (door groei van de borstschijven/groeischijven). Wat je het best kunt doen is je ouders/verzorgers inlichten. Mocht er inderdaad sprake zijn van een ontsteking, dan kan die zich (afhankelijk van de aard en oorzaak) namelijk ontwikkelen tot een bacteriële infectie die vaak weer een zeer pijnlijk abces tot gevolg heeft indien de ontsteking onbehandeld blijft. Je huisarts zal waarschijnlijk een antibioticazalf voorschrijven indien er sprake is van een beginnende infectie, waarmee je het best in een vroeg stadium kan beginnen te smeren, dus voordat zich een abcesje vormt. Beterschap & sterkte in ieder geval! Groeten, Paul

  • someone ·

   Hoi, Ik ben een meisje van 12 en heb nog niet echt borsten, alleen sinds gister voel ik dat in een van mijn ‘borsten’ een soort knobbeltje zit. Het doe een heeeel klein beetje pijn. Ik heb dit al eerder gehad en toen ging het vanzelf weer weg, weet iemand wat dit is? :-(

   Reageer
   • Me ·

    Hey, Toen ik rond de 12/13 was had ik ook last van een knobbeltje. Dat betekent dat je borsten beginnen te groeien. Maar als je je er niet goed bij voelt, kun je langs de huisarts gaan. Groetjes, Me

  • Hann ·

   Ik ben 12 en heb last van mijn borsten. Dit is al best lang en heb het net wel aan mijn moeder vertelt. Die zegt dat het gewoon van de groei is. Maar ik twijfel daarover omdat het al best lang is. Verschilt het bij iedereen qua tijd? Of klopt er iets niet?

   Reageer
  • Lila ·

   Hoi Essi, Ik was even vergeten om te zeggen dat je liever van dokter verandert. Zoek liever een andere huisarts.

   Reageer
  • Lila ·

   Hoi Essi, Het is mij ook een beetje bekend. Het is zeer pijnlijk tijdens het ademen. Je kan er niks tegen toen. Ik kan iemand (familie) die dit heel lang had en het is uiteindelijk vanzelf overgegaan. Benauwdheid en kortademigheid waren ook symptomen. Als het warm werd, moest ze weleens hyperventileren en flauwvallen. Groetjes, Lila

   Reageer
   • lol ·

    Het kan ook hyperventilatie zijn heb ik ook groetjes lol

  • Lila ·

   Hoi Renske, Ik weet dat je je zorgen maakt. Ik vind het jammer. Je moeder had beter kunnen uitleggen dat dit een normale pijn is. Kan aan je beide borsten voorkomen. De spieren trekken ook omdat de borsten voller/groter worden zal je misschien tot je 18e jaar er last van hebben. Een voorbeeld hiervan is mijn dochter. Je kan eventueel met je leeftijdsgenoten/vriendinnen hierover praten. Groetjes, Lila

   Reageer
  • essie ·

   Hallo, Ik had op het begin last van hyperventilatie, maar dat is inmiddels een klein beetje over. Maar nu heb ik super erg last van m’n rug en onder m’n borst en rond m’n tepel. Als ik inadem, voel ik de botten onder m’n linker en rechter borst pijn doen; ben duizenden keren naar de huisarts gegaan, maar ze zeiden dat het door hyperventilatie komt.

   Reageer
   • Paul ·

    Beste Essie, Ik kan de diagnose chronische/verborgen hyperventilatie niet betwisten, dan wel beamen. Maar ongeacht of het om hyperventilatie gaat, heeft je arts dan in ieder geval een (potentiële) oplossing of vervolgstap voorgedragen? Van een doorverwijzing (voor vervolgonderzoek naar een specialist) tot een recept voor een medicament? Of ben je gewoon naar huis gestuurd zonder nader vooruitzicht? Ik ben benieuwd. Sterkte & beterschap, Paul

  • Renske ·

   Hoi ik ben 16 jaar oud en heb sinds donderdagochtend -toen uit bed kwam- last bij m’n linker borst, aan zijkant, richting m’n rechter borst. Als ik me inspan, doet het zeer, bij meerdere dingen, maar ik voel het ook gewoon als ik niks doe. Door de pijn de hele tijd voel ik de hele tijd iets raars als ik eraan voel. M’n moeder wil niet naar de huisarts met me. Wat moet ik doen? Want heb deze pijn nog nooit gehad, kan ook niet op m’n linker zij slapen omdat het zo’n pijn doet op die plek.

   Reageer
  • nathalie ·

   Mijn dochter van bijna 11 heeft last van haar groeiende borsten. Hoe kunnen we dit voor haar verzachten?

   Reageer
  • jolien ·

   Ik heb sinds kort pijn aan mijn linkerborst, vooral onderaan. Als ik het aanraak doet ’t zeer en het voelt warm aan. Volgens mij zijn het knobbels, maar het ’t kan zijn dat ik ’t mis heb want ik draag vaak sportbeha’s. Het is niet gezond voor mijn borsten zeggen ze. Laat me weten of ’t ernstig is.

   Reageer
   • Paul ·

    Beste Jolien, Niemand kan op afstand bepalen of de pijn in je borst wordt veroorzaakt door een ernstige, achterliggende aandoening. Als je twijfelt, ga dan a.u.b. contact op met je huisarts. Dit is de betrouwbaarste en snelste manier om uitsluitsel te krijgen. Sterkte en groeten, Paul

  • Prive ·

   Wanneer je ook last van je rug hebt, kan het zijn dat er een aanknopingspunt van een spier in je rug geïrriteerd is. Deze spier loopt van je rug, over je schouder naar je borst. Wanneer deze spier op het aanknopingspunt in je rug geïrriteerd is, is de kans erg groot dat deze op het aanknopingspunt op je borst ook geïrriteerd is. Heb hier zelf namelijk aan de linkerkant last van. Je zou een chiropractor kunnen bezoeken als je er erg veel last van hebt.

   Reageer
  • lisa ·

   Hai,

   Ik wou heel even iets vragen.

   Kun je een knobbeltje zien op je huid of kan het ook zijn dat je een knobbeltje hebt en dat je het niet kunt zien?
   ( sorry voor deze domme vraag)
   Want mijn linker borst bij mijn tepel daar voelt het een beetje hard.
   Het voelt een beetje harder dan mijn rechter borst.
   En ligt het knobbeltje op je tepel of ergens anders?

   -Bedankt :)

   Reageer
   • Veronique ·

    Hai Lisa, Een knobbeltje hoef je niet altijd te zien of te voelen. Bij mij is er vorig jaar een cyste ontdekt. Goedaardig, maar ik heb de laatste dagen weer erg veel last van mijn borsten, met name linkerborst (an de linker buitenkant). Ik ga weer terug, want deze pijn leidt ook tot ergernis en geen seks willen hebben. Ik heb constante pijn ook als er geen druk op staat of zonder dat er aan gezeten wordt. Blijf aan die bel trekken bij je huisarts!

   • lise ·

    Dat heb ik dus ook. M’n moeder zegt dat het gewoon betekent dat ze groeien.

  • maud ·

   Hallo,

   ik heb een knobbel in een borst ( al 3 jaar)
   Hier heeft de doktor al aan gevoelt en zei dat het om een cyste ging.
   ik vertrouw het niet helemaal want mijn borst begint nu ook pijn te doen.
   Heb ik echt een doorverwijzing nodig van mijn huisarts om een onderzoek te doen?

   bedankt

   Reageer
  • Khalidi ·

   Hai ik heb zins kort pijn in mijn linker borst soms is een brandende pijn die naar het midden borst trekt kan het komen door auto rijden mijn beroep is schauffeur het is een onpretige gevoel het voelt vaak of daar een gat zit .
   Dank uw ..

   Reageer
  • veurink ·

   ik heb al een mamografie laten maken van de borsten maar daar kwam niet uit had vroeger ook al wel vaak last van de borsten dan werd er gezegt de melkklieren spelen op,
   maar nu ben ik 45 jaar en nu zijn mijnborsten zo gevoelig en pijnlijk een bh aan hebben is geen pretje en alle bewegingen die je maakt zijn pijnlijk mijn teppels zijn heel hard en steken recht uit weet niet of de buik pijn en rug klachten en gewichts toe name hier ook mee te maken kunnen hebben ik groei maar en word steeds zwaarder maar ben niet zwanger . ik heb een mirena spiraaltje of dit de oorzaak is ik weet het niet ben met de gewichts toename naar de huisarts geweest hij zegt ieder pontje gaat door het mondje . maar ik eet niet zo veel

   Reageer
   • Karin Titselaar ·

    Hallo

    Ik heb je berichtje gelezen, en moet je zeggen dat ik het zelfde heb wat jij beschrijft
    Weet je al iets meer erover?
    Heb zelf ook de Mirena, begin me af te vragen of het niet door de pil of Spiraal komt
    dat die pijn zo heftig is.
    Ik ben nu 43 jaar
    Zou je me teug kunnen mailen,misschien heb jij een oplossing,ga niet zo graag naar de dokter
    alvast bedankt voor je reactie

    groetjes Karin

  • Nathalie ·

   Hallo,……

   Ik heb heel erg last van me linker borst (tiet)
   Ik heb steeds steken erin en heb de huisartsen post
   Gebelt en die zeggen gewoon van de pijn word later minder
   Er is niks met je hart en je heb geen last van borstkanker
   Allemaal leuk lief en aardig dat ze dat zeggen door de telefoon
   Maar ze hebben me niet gezien en aangezien
   Ik ok last heb van paniek aanvallen als ik dit soort
   Dingen heb is het niet fijn wie kan mij hier mee helpen of tips geven dat ik mis
   Wat rustiger word want ik hoor vaak dat het in beide borsten is dan pijn als je
   Er last van heb maar ik heb het alleen in me linker borst nou hoop wat te horen van jullie die
   Dit herkennen of der wat van weten

   Gr. Nathalie

   Reageer
   • gaby ·

    Hallo Nathalie
    je heb mij email toe gezonden bedankt daar voor ,
    zou je me je email adders door kunnen sturen
    als tip geef ik je mee volg je eigen hart , artsen / dokters kunnen zoveel zegen
    als je meer zekerheid wil hebben laat je zelf onder zoeken …….. zelf loop ik in ziekenhuis
    heb de uitslagen van ziekenhuis gekregen …………… blij ben ik niet …… ik hoop via de mail weer iets van je te horen …. ik laat me niet met kluit in riet sturen ………..

    Groetjes

  • gaby ·

   Hallo
   ik heb cysten in bijde borsten dagelijks heb ik veel pijn .. me rechter borst is net boven de tepel
   rood er zit blaasje op dat wil niet genezen ………… geen pretje soms komt voor dat ik 1 dag geen pijn heb in me borsten dan ben ik blij mens ….. ik vraag me zelf af is er geen midel / tabletje of zalf dat de onstekingen kan remmen ……….
   binnen kort ga ik weer naar me huisarts om te vragen weer mamagrafe te laten maken .. omdat ik
   bang ben om K te krijgen ……… ik laat regelmatig na kijken

   groetjes

   Reageer
  • k ·

   groeien je borsten als ze pijn doen

   Reageer
  • T. ·

   hoi ik heb een vraag …
   uhmm hoe moet ik dit zeggen ik heb best grote borsten en laatst op me werk kwam ik klem te zitten met mijn linkerborst en stuk van mijn zij(buik) gedeelte en in paniek heb ik me los getrokken en hoorde ik wat scheuren bij mijn borst… nu is mijn vraag zou dat kunnen dat een borst van binnen kan scheuren??? want mijn linker borst zit nog steeds vast alleen hangt nu wel wat meer en is erg pijnlijk.
   m.v.g
   t

   Reageer
  • reina ·

   reina ik heb last van m.n borsten aan de zij kant van de borst wat zou dat kunne zijn ?

   Reageer
  • Anoniem D ·

   Hallo,
   ik heb pijnlijke borsten het is begonnen na mijn menstruatie dat heb ik een maand gehad en toen werd ik weer ongesteld toen was het opgehouden. nu begint het weer ook heb ik soms paarsen vlekjes op me borst wat kan het zijn?

   Reageer
  • privé ·

   Hey ik heb net hetzelfde privé. heb je al nieuws over wat het is?

   Reageer
  • prive ·

   hey ik heb een pijnelijk rechter borst en heb daar bij ook nog last van mij rug wat is dit?

   Reageer
  • anouska ·

   hallo ik heb pijnlijke tepels en ben moe waar kan dit op duiden..?
   mvg

   Reageer
   • pi9et ·

    Zwanger?

  Plaats een reactie


  Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.