Slakkenslijmcrème en slakkenslijmgel, je hebt deze producten ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen bij Tel Sell… Slakkencrème, wat (indien je de goede koopt) overigens inderdaad gemaakt wordt van écht slakkenslijm, zou rimpels doen vervagen, acne voorkomen en littekens helen. Het klinkt natuurlijk zo ongeloofwaardig als het maar zijn kan, zeker als het voorbijkomt in een tv-reclame van Tel Sell.

Maar aangezien een vriendin van mij erg positief was over Elicina (één van de vele producenten en merken die slakkenslijmcrème & slakkenslijmgel maken), heb ik besloten om het toch een kans te geven. Ik heb nu een maand slakkenslijmcrème gebruikt voor mijn problematische gezichtshuid, en tot mijn grote verbazing werkt het prima!

Hoe werkt slakkenslijm crème?

Het belangrijkste ingrediënt van slakkenslijmcrème en slakkenslijmgel is allantoïne, wat tevens voor de werking van slakkenslijmcrème zorgt. Deze stof komt in de natuur veel voor, onder andere in smeerwortel en in tarwe. Allantoïne wordt overigens in meer huidverzorgingscrèmes gebruikt die je in speciaalzaken kunt vinden.

De werking van allantoïne in slakkenslijm zou wetenschappelijk zijn bewezen, maar betrouwbare bronnen heb ik helaas niet kunnen vinden. De mogelijke werking van slakkenslijmcrème zit hem in het volgende: door glycolzuur wordt de huid licht gepeeld (ontdaan van oude huidcellen), waardoor nieuwe cellen worden aangemaakt. Als ik minder betrouwbare bronnen mag geloven, voedt slakkencrème bovendien de huid en helpt het deze sneller te herstellen.

Mijn ervaring met slakkenslijmcrème

Mijn ervaring met Elicina slakkenslijmcrème is in elk geval positief: mijn huid voelt zacht en strak aan. Het strakke gevoel kende ik al van Tretinoïne (vitamine A zuur) dat ik voorschreven kreeg van mijn dokter tegen acne. Helaas wordt mijn huid echter erg droog en schilferig van Tretinoïne. Bij Elicina slakkenslijmcrème had ik daar gelukkig geen last van.

Voor wie is slakkenslijmgel of crème bedoeld?

Ik heb slakkenslijmcrème vooral gebruikt op mijn gezicht tegen acne, en ik heb het dan ook alleen voor deze werking getest. Slakkencrème (of slakkengel) schijnt ook goed te werken tegen rimpels en littekens. Of het daar ook daadwerkelijk tegen helpt weet ik niet, maar ik denk dat het goed zou kunnen.

Conclusie slakkencrème & slakkengel

Ondanks mijn sceptische houding tegenover slakkenslijmcrème, ben ik toch erg te spreken over de werking ervan. Ik blijf het dan ook gebruiken en heb de volgende potjes al besteld. Overigens geen Snail Slime Creme of Slug Gel via televisie, want daar is slakkengel veel te duur. Of slakkenslijm ook voor jouw huid werkt, is puur persoonlijk denk ik. Er zijn zoveel verschillende typen huid dat het onmogelijk is om een crème te ontwikkelen die voor al deze types werkt. Daarom is mijn advies ook om gewoon een potje slakkenslijmcrème of slakkengel te kopen en het minimaal een maand te gebruiken. Je kunt de slakkenslijmcrème kopen bij onder andere online drogisterijen, en ook Action verkoopt tegenwoordig nog weleens slakkenslijmcrème.

Heb jij wel eens slakkencrème of slakkengel gebruikt en wat zijn jouw ervaringen? Deel het hieronder d.m.v. een reactie!

61 Reacties

 1. Grappig, ik had ook mijn twijfels of dit nu echt werkt. Even googelen en ik kom op deze pagina uit. Heeft iemand ervaring met de slakkenslijmgel van FitVitals.nl?

 2. Dus snail secretion dingetje is geen echt slakkenslijm? Aan welk ingrediënt kun je zien dat er ergens wel echt slakkenslijm in zit?

 3. Ik gebruik al jaren slakkencreme voordat ik ga slapen. Ben erg tevreden over. Nu was ik laatst aan het eten bij Jade in amstelveen er zag ik een advertentie van Miracle Escargot Creme met daarbij 30% kortingscode. Ik wil graag deze proberen maar heeft iemand er ervaring mee voordat ik het bestel?

 4. Ik gebruik nu ongeveer drie kwart jaar slakkenslijm voor wat eerst een gat in mijn huid was. Ik had op mijn wang een ontsteking gehad en dat was een groot gat geworden. Ik smeer er twee maal daags slakkenslijm op nadat ik mijn huid heb gereinigd. In het begin merk je nog niet veel maar nu zie ik de laatste tijd dat het gat van binnenuit dicht groeit. Het zal wel een klein litteken blijven maar ben hier al zo blij mee. Ik blijf het volhouden wie weet wordt het wel weer egaal.

 5. Hallo iedereen! Zou slakkenzalf ook helpen voor striemen te verminderen of de roodheid? Alvast bedankt!

 6. Ik heb al jaren last van rosacea. Van alles geprobeerd, twee jaar via dermatoloog, maanden antibiotica, behandelingen bij schoonheidsspecialisten en ga zo maar door. Een vriendin gaf me de tip om slakkengel te gebruiken. Die van de Action… 1,99 per potje! Ik gebruik het nu 4 dagen, ’s ochtends en ‘ s avonds en heb in jaren niet zo’n rustige huid gehad! Puistjes bijna weg, roodheid en jeuk al helemaal!!! Ik kan bijna niet geloven dat er nu na al die jaren van alles geprobeerd te hebben, er binnen een paar dagen al zóveel resultaat is… met een potje slakkengel van nog geen EUR 2,-… Ik kan het iedereen aanraden!

 7. Werkt de nieuwe slakkenslijmgel (wit potje met groene rand) van Action net zo goed als de oude, roze pot met gouden slak? Ook voor waterwratjes?

 8. De Camille slakkenslijmgel (met de gouden slak) die vroeger in de action verkocht werd bevatte wel degelijk allantoïne. Ook is er echt slakkenslijm in aanwezig. De slakkenslijm die nu in de action wordt verkocht (de groene smurrie) is daarentegen wat anders. Ook zie je opmerkelijk dat deze veel minder gekocht wordt dan de slakkenslijm die ze vroeger verkochten. Ikzelf en een heleboel vrienden(innen) zijn hier zeer tevreden van. Ik gebruikte het voornamelijk voor littekens en acne en anderen dan weer voor striemen en kraaienpoten. De slakkenslijm van de tuinen is te prijzig naargelang zijn effect.

  • Slakkengel en slakkencrème bevatten beide het slakkenslijm-extract (Helix Aspersa Muller). Het extract bevat de stof allantoïne die vervagend werkt tegen pigmentvlekken, littekens, striae, eczeem, psoriasis en acne. De slakkencrème / slakkengel is vrij van parfum en parabenen, werkt verzachtend en is geschikt als dagcrème en als nachtcrème. Vaak maakt men de vergelijking in prijs, echter bepaalt de hoeveelheid allantoïne en aloë-vera wel degelijk de kwaliteit van de gel of crème. Enkel staat prijs niet altijd gelijk aan kwaliteit helaas deze dagen. Wij bieden zelf ook dergelijke producten aan en krijgen ook vaak vragen omtrent dit onderwerp, deze beantwoorden wij graag! MVG Team Miracle Escargot Crème

  • Hallo Team MEC, Dit is de laatste keer dat u een waarschuwing van me ontvang… Het reactiesysteem van Gezondr is GEEN commercieel reclameplatform voor slakkenslijmproducenten. Mocht hier voor een derde keer een reclame-achtig bericht met een commerciële link naar een website waarop slakkenslijm wordt verkocht worden achtergelaten, dan wordt u geblacklist en verdwijnt uw correspondentie. Zie ook Gezondr’s algemene voorwaarden

 9. Na alle positieve reacties ben ik zeker van plan escargotgellage aan te schaffen! (Klink me iets fijner in de oren????) Maar zoals de vraag van Jac: hoe vaak moet ik de gel aanbrengen en is het raadzaam om ook in combinatie met andere producten te werken? (Zo ja, welke?) Ik ben nog maar 14 en heb toch al veel last van acne op mijn bovenrug. Gedurende de zomervakantie is mijn gezicht ook aangetast geraakt, zelfs mijn voorhoofd waar voorheen geen pukkel te bekennen was zit nu vol mee-eters. Ik heb de acne dus de oorlog verklaart en ben sites af gaan zoeken. Is het verstandig nog langs de huisarts te gaan voor advies?

 10. Hoe zit het nou met de crème van Cochlea Garden is een dagcrème met Aloë Vera en 60% slakkenslijm die is te koop bij Bol.com voor 29,95… Hoe zit nou dat werkelijk met die crème? Ik zie namen voorbij komen met tekst en uitleg, maar bij de bovengenoemde crème niet… Wel jammer.
  M.v.g. Stanley

  • ‘Cochlea Garden Snail Mucus Cream’ bevat in elk geval echt slakkenslijm. Op de verpakking staat “100% snail mucus”, maar aangezien er onder andere ook water, kokosolie, amandelolie en aloë vera in dit product zit, kan het simpelweg niet voor 100% uit slakkenslijm bestaan. Wat men bedoelt te zeggen (of zou moeten zeggen) is dat van de slakkenslijm die in het product zit 100% ook echt slakkenslijm is en geen synthetische vervanger van slakkenslijm. Voor hoeveel procent dit product ook daadwerkelijk uit slakkenslijm bestaat, is en blijft helaas een groot vraagteken. :( Aangezien “snail secretion filtrate” ergens achteraan in de ingrediëntenlijst staat, ga ik ervan uit dat het niet zo heel veel kan zijn…

  • Goedemiddag Stanley, Graag willen we jouw kennis laten maken met ons prodcut. Miracle Escargot Creme! Juist daarom bieden wij op dit moment bij elke bestelling gratis slakkencreme aan, zodat u kennis kunt maken met zowel de slakkengel als creme! Daarbij staan we altijd open voor het beantwoorden van vragen! We zien je graag als bezoeker terug op onze website! Met vriendelijke groet, Team Mec

  • Hallo MEC, Het reactiesysteem van Gezondr is geen reclameplatform, dus de commerciële links heb ik uit je bericht verwijderd. Groeten, Paul

 11. Heb deze slakkengel gekocht in Action afgelopen maandag en is een heerlijke gel. Heb al een paar keer gelezen 5 euro? In België in Action heb ik deze 1.99 euro betaald 250 ml dezelfde dat ze hier beschrijven. Ik had nog nooit gehoord van crème van slakken of gel maar raad deze iedereen aan.

  • Nogmaals: de zogenaamde Slakkengel van Action is helemaal geen slakkengel. Sowieso bevat Action Slakkengel ongeveer 0% allantoïne: de werkzame stof waaraan ECHTE slakkengel zijn werkzaamheid ontleent. Bovendien is dit minuscule beetje allantoïne-extract gesynthetiseerd (fabrieksmatig / synthetisch nagemaakt) uit plantaardige bronnen en helemaal niet afkomstig van slakken. Action Slakkengel is niets meer of minder dan Aloë Vera Gel met een andere naam. Ik beweer overigens niet dat Action Slakkengel een slecht product is, enkel dat de productnaam misleidend is. Bij dit product is immers nooit een slak in de buurt geweest, dus waarom zou je het dan ‘slakkengel’ noemen? Juist ja, voor de verkoop! Al met al zit er iets anders in de verpakking dan wat er op de verpakking gedrukt staat… Action Slakkengel = Aloë Vera Gel…

  • Paul Dank u voor uw reactie maar ik weet goed genoeg wat er inzit..bespaar je de moeite met de uitleg.. Ik vind deze SLAKKENGANG goed…en ALOË VERA is een goed product..Dus wat is het probleem dan eigenlijk

  • Beste Christel, Het probleem is dat een producent een product onder valse voorwendselen verkoopt. Ik kan en mag toch ook niet zomaar een ‘cavallino rampante’ (steigerende paard) op mijn Fiat Panda plakken en deze auto vervolgens als Ferrari op marktplaats zetten, simpelweg omdat het een goed product is?! Natuurlijk is er niks met met aloë vera, maar verkoop het dan ook gewoon als aloë vera en niet als slakkengel… Misleidende marketing is precies de reden waarom consumenten tegenwoordig een master in biologie en scheikunde nodig hebben om nog weloverwogen beslissingen in de supermarkt te kunnen nemen… Daarom licht ik bezoekers op mijn website graag eerlijk in over producten. Dus wederom: Action ‘Slakkengel’ is mogelijkerwijs een prima product dat NIKS te maken heeft met slakkengel en waar dus eigenlijk het verkeerde etiket op is geplakt.

  • Paul Ik begrijp volledig wat je wil bedoelen. Ik heb zelf geen probleem met Action Slakkenslijm en ben er tevreden van. En maak me er zeker niet druk om met de verkeerde etiket Jij blijkbaar wel. Schrijf hen zelf even aan. Ik ben er niets mee

  • De boodschap is ook niet voor jou bedoeld, maar voor mensen die dankzij jouw bericht op het punt staan om Action Slakkengel te gaan kopen. Hen wil ik graag eerlijk en volledig informeren over het betreffende product, zodat ze daaromtrent een weloverwogen keuze kunnen maken. Daar laat ik het verder bij. Groeten, Paul

 12. Na ontharing van de benen werkt slakkenslijm prima als verzachtende gel. Gewoon bij de Action, ruikt ook lekker fris!

 13. Gebruik je de slakkengel onder je dagcrème? Of gebruik je het als (in plaats van) dagcrème?

 14. Wow, wat een verschil geeft de slakkenslijmgel, ik gebruik hem van de Action die ik overigens heb gekregen voor mijn verjaardag. Ik las dat deze geen echte slakkenslijmgel bevat, maar hij werkt wel prima. Ik gebruik heb voor de puisten op mijn gezicht die zo goed als zijn verdwenen. En de striae is ook verminderd, hier had ik het per toeval op gesmeerd aangezien ik niet wist wat slakkenslijm inhield.

 15. Hoi allemaal, Ik heb inderdaad ook het potje slakkenslijm van de Action, de witte met een groen randje. Wonder boven wonder; er helpt echt iets om die puistjes van je gezicht te krijgen. Ik had namelijk al va nalles geprobeerd, maar niks hielp echt. Ik gebruik slakkenslijm wel in combinatie met brandnetelthee, wat ook bloedzuiverend is. Dit heeft ook de enkele pukkeltjes op mijn rug doen verdwijnen, terwijl ik daar het slakkenslijm niet smeer. Ik heb ’t slijm ook enkele keren op mijn striae aangebracht. Dit gaf echt wel een betere huidstructuur! wel even inlaten trekken voordat je je broek etc. weer over je benen/buik trekt. Helaas heb ik niet echt discipline, dus ik doe het niet regelmatig genoeg… Toch maar wel gaan doen want het slakkenslijm werkt echt mensen. Jammer dat de Action producten vaak maar tijdelijk in het assortiment heeft, dus de Action van de week maar weer eens leeg kopen. En als reactie op al het bovenstaande; al zit er geen slakkegel in de pot maar aloë vera; who cares? Als het helpt helpt het. En geeft je zelfvertrouwen zeker een boost.

  • Natuurlijk maakt het wel uit dat er geen slakkenslijm in slakkenslijm-gel zit. Bedrijven moeten transparant zijn in wat ze verkopen. Water werkt ook tegen puistjes, maar je mag niet zomaar water in een tube stoppen en het verkopen onder de noemer slakkenslijm. Dit soort trucjes is neigt naar oplichterij! Noem het beestje bij de naam en verkoop aloë vera gewoon onder de noemer aloë vera, zodat mensen weten wat ze kopen en een reële beslissing kunnen nemen. Niet alleen of ze een product überhaupt willen kopen, maar ook hoeveel geld ze aan het product willen uitgeven.

 16. Slakkengelervaring.nl Reageer

  Slakkengel helpt echt, wel kan het resultaatniveau per huidtype verschillen. Slakkengel helpt onder andere tegen rimpels, littekens, striemen en puistjes. Zie ook Slakkengelervaring.nl

 17. Hallo, Ik gebruik de slakkencrème van de Action en heb daar hele goede ervaringen mee. M’n vriendin die pas bevallen is, is ook binnen 2 weken trouw elke dag gaan smeren, waarna de paarse striemen verdwenen. Ook bij mij werkt slakkenslijm goed tegen de striemen op de buik en bovenarmen en tegen bepaalde puisten in het gezicht. Heb ook die van De Tuinen geprobeerd, maar zonder resultaat, bij mij althans.

  • Hai Yasmin, Die slakkengel van Action, die heb ik ook pas gekocht. Ik heb streepjes op mijn buik van een zwangerschap van heel lang geleden. Zou slakkenslijm daar ook voor helpen of is het nu te laat denk je? Grt, Marjan

 18. Ik heb de slakkengel van Wibra voor 2 of 3 weken gebruikt en ben zeer tevreden. De donkere vlekken op mijn kin zijn minder goed zichtbaar en mijn huid is zacht en rimpels zijn minder geworden.

 19. Hey lezertjes, Even melden dat ik vorig jaar slakkenslijmgel van Action had aangeschaft voor huidirritatie door het scheren. Nu had ik ook vernomen dat het goed zou zijn tegen rimpels. Niet dat ik die had, want heb een heel strak gezicht en voorhoofd, maar voorkomen is beter dan genezen dacht ik… Dus smeren: elke dag 2 keer en getrouw geen dag overgeslagen. Resultaat: huidirritatie verdwenen, maar op voorhoofd kwam een grote fronslijn tevoorschijn, elke dag meer zichtbaar, en daarboven een kleintje. In paniek ben ik gestopt met insmeren en resultaat: de lijntjes vervagen weer langzaam.

 20. Helaas is slakkenslijm het net als Labello verslavend en geeft het op den duur een schrale, rode, gevoelige huid. Aan den lijve ondervonden en veel van mijn cliëntes ook.

 21. Hai, Ik heb laatst ook slakkenslijmgel gekocht bij de Action. Ik heb namelijk een groot litteken na de operatie van mijn enkel. Ik wilde graag uitproberen of het de litteken zal verminderen. Daarnaast heb ik ook veel last van striemen op mijn benen. Zou het ook helpen om de striemen minder zichtbaar te laten maken? Liefs, Do

  • De Action? is dat dan die winkel waar je van alles kunt kopen?

 22. Ik gebruik dit middel tegen wondjes op m’n benen. Heb al een jaar lang met een open wond aan m’n been gelopen en deze gaat nu eindelijk dicht, gelukkig, dankzij dit middeltje. Ik heb suikerziekte, dus wondjes gaan normaliter heel moeilijk dicht.
  vriendelijke groet

 23. Ik gebruik al enige tijd de slakkengel van de Wibra. Het ziet er mooi heldergroen uit, ruikt fris en plakt niet, zoals andere dat wel doen! Ook voor het slapengaan, breng ik de gel onder mijn ogen aan, nadat ik de make-up er heb afgehaald. Een zéér goede vocht-inbrenger. Op braderieën kom je véél soorten slakkengel tegen die je kan uitproberen. En zelfs de “echte” slakkengel van 25 euro plakt! Ik ben supertevreden, want crèmes zijn allemaal vettig en blijven als een filmlaag op je huid achter. Ik hoop dat de slakkengel van de Wibra blijft! Het is de beste die ik ooit heb gebruikt. Ik wil nog opmerken dat de werkzame stof niet in de prijs zit, maar in de gel.

  • Hallo Elisabeth, In de slakkengel van Wibra zit in ieder geval slakkenslijm; er zijn namelijk ook slakkenslijmproducten die 0% materiaal van slakken bevatten!? Maar hoe veel slakkenslijm erin zit (en van welke kwaliteit) is nog maar de vraag. Er zit in ieder geval meer water in dan slijm, maar slakkenslijm is het tweede ingrediënt in de ingrediëntenlijst, dus als er van de vele overige stoffen niet al te hoge concentraties zijn gebruikt, moet er eigenlijk wel veel slakkenslijm in zitten. Het vreemde vind ik echter dat de slakkenslijm van Wibra niet plakt, want dat is nou juist een kenmerkende eigenschap van slakken(slijm). Slakken kunnen immers overal op kruipen zonder ervan af te vallen. Verder hoor ik hele slechte verhalen over slakkenslijmgel van Action (0% slijm) en hele goede verhalen over de slakkencrème van De Tuinen (+/- 13 euro). De variant van Tel Sell kost bijna 60 euro en is volgens velen niet beter of slechter dan die van De Tuinen. De (voor Nederland) nieuwste rage is trouwens levende slakken over je gezicht laten kruipen; slobber, slobber, slobber… :P Wellicht heb je iets aan deze info. Groeten, Paul

  • Nou, Ik heb anderen ervaringen de slakkenslijmgel van de Action. Het werkt hier erg goed. Mijn jongste zoon zijn gezicht is geheel gaaf geworden en hij had veel last van acne. En bij mij helpt het echt tegen de rimpels en ouderdomsvlekken. Die van De Tuinen had hier juist geen enkel effect.

  • De “slakkenslijmgel” van Action bevat geen slakkenslijm, en dat is op zijn minst opmerkelijk. Misschien dat het goedje werkzaam is voor bepaalde klachten, maar het is natuurlijk onzinnig om zo’n product aan te duiden met slakkenslijm. Dat is hetzelfde als water verkopen en wijn op de verpakking zetten. Dit product van Action bevat water, sap van de aloë vera, D-panthenol (soort alcohol), phenoxyethanol (soort alcohol), ethylhexylglycerine, triethanolamine, DMDM en een aantal chemische componenten en etherische oliën. Als ik een gok mag doen, is het de aloë vera die voor jullie zijn nut bewijst.

 24. Nee toch krijg je er echt meer me-eters van ook als je ze niet hebt want ik reinig mijn gezicht 2 keer per dag met clera sel of zo en gebruik dag en nacht cream en stoom ook bijna elke dag mijn gezicht en eet alleen op de vrijdag ongezond ik heb helemaal geen pukkels of zo iets op mijn gezicht maar wel een litteken vandaar dat ik slakken slijm heb gekocht. Hoe het komt dat ik zo veel aan mijn huid doe ik ben model $ maar mijn vraag is als je geen pukkels of mee-eters hebt en je gebruikt dat slakkenslijm krijg je dan meer zoals Carla zei???

  xx

 25. De slakkenslijmgel van de Action helpt ook goed tegen acne en mee-eters. In het begin kun je er inderdaad juist tijdelijk meer mee-eters en acne van krijgen omdat de gel de troep en de vuiligheid uit je huid trekt. Maar dat is dus tijdelijk. Dus zeker in het begin de gel 2 keer per dag gebruiken. Na iets van een maand zul je van die mee-eters en acne af moeten zijn. Je huis zal er gladder uitzien en aanvoelen. Dus reken niet op direct resultaat, maar je zult zeker verstelt staan van het resultaat.

 26. heee, weten jullie of die van de action ook tegen mee-eters helpt? zo ja, dan ga ik hem zeker kopen!

  • dat weet ik eigenlijk ook niet. Ik heb hem zelf maar ik het idee dat ik juist meer mee-eters krijg

 27. Ik had een hele tijd terug die dure slakkengel van TellSell gekocht en na dat potje te hebben opgebruikt viel het resultaat behoorlijk tegen. Toen ik tegen die van de Action opliep dacht ik het voor die vijf euro toch nog eens te proberen. Die heb ik nu al paar maanden gebruikt en mijn huid is er echt een stuk beter van geworden. De kraaienpootjes zijn praktisch weg en ik heb er een hele gladde huid aan over gehouden. En de complimenten vliegen mij om de oren. Ik had altijd een vermoeide slappe huid met veel zonnesproeten en de nodige rimpeltjes. De sproeten zijn bijna niet meer zichtbaar en de rimpeltjes ook niet meer. Bovendien maakt het je huid iets lichter. En het leuke is dat die gel van de Action ook nog eens als de beste uit de tests komt. En dat voor die 5 euro. Verwacht niet direct resultaat, maar na een paar weken valt het resultaat door iedereen op. Na de eerste keer opsmeren merk je zelf al dat het werkt. Doe het in hte begin wel 2 keer per dag. Dat geeft het beste resultaat.

 28. toevallig dat ik pas geleden ook tegen de slakkenslijmgel van de action aan liep. 5 euro voor 250 ml is toch duidelijk goedkopen als 40 voor zo’n klein potje. maargoed. Ik zie duidelijk resultaat, ik heb geen rode vlekjes meer in mijn gezicht en mijn huid ziet er weer fris en gezond uit. bijkomend worden je nagels er erg hard/sterk van als je het op de nagels doet ( ik heb namelijk ook last van droge handen en gebruik het hier ook voor ).
  al met al vind ik deze van de action voldoen aan mijn eisen. en ga ik zeker geen duurdere variant er van kopen.

 29. Die van de Action is wel goedkoper, maar ik verwacht dat die een mindere werking heeft.

  Via internet heb ik Camille Slakkenslijmgel besteld, die heeft volgens hun website een erg hoge concentratie werkende stof. Ik ben tot nu toe erg tevreden, na een week gebruik zie ik al daadwerkelijk een verminding van mijn pigmentvlekken en puistjes.

  • Hoi Marian, Die bij Action is van het merk Camille. En komt inderdaad als beste uit de test.

 30. Ik kocht het vandaag ook in action. Had er nog nooit over gehoord. Maar ik zou alles proberen om die acné weg te krijgen. Ik heb er wellicht te veel op gesmeerd want mij huid trekt nogal momenteel… Ben benieuwd of het ook bij mij zal werken.

  • dat is normaal dat het een beetje trekt ik heb slakkenslijm gehaald in de kruidenwinkel en ik gebruik dit nu al 2 dagen en ik moet zeggen het lukt heel goed maar zoals je zegt het trekt een beetje en bij mij brand het ook een beetje ik heb een beetje acne maar ik ben heel tevreden met dit product zoals ik al zei ik gebruik het nu 2 dagen sochtens en savonds en ik zie al een groot verschil

 31. Ik ben ook helemaal verbaasd, het werkt bij mij echt heel goed! Ik heb geen acne, maar een hele onzuivere huid met vlekken. Ik heb het gisteren en vandaag voor het eerst gebruikt (ook die van action)) en had vandaag al geen rode vlekken in het gezicht. bij mij dus wel de resultaten als bij telsel op tv. nu nog op mijn striae proberen, ik laat het jullie weten of het daar ook tegen helpt.

 32. ik ben één dag slakkenslijmgel aan het gebruiken boven om reinigingsmiddelen die ik van de apohotheker heb gekregen omdat iknogal een acne-huid heb … het is niet super erg , maar gewoon naastmen neus een paar puisten en op men kin wat kleintjes en men voorhoofd heeft het het ergst maar daar doe ik gewoon men haar over , dus ik durf dus echt wel buiten komen , maar mijn vraag , julie gebruiken het nu toch al een tijdje ? werkt het echt tegen de huidkwaaltjes ?

 33. Ik heb het vandaag gekocht, ook bij de Action voor 5 euro! Erg blij want had er goede berichten over gehoord maar vond het zo duur! Dus ben zeer benieuwd. Hoevaak smeer je het want dat staat er niet op en op je gehele gezicht smeren of alleen op de probleemzone?

 34. Natuurlijk helpt het.. Koop gewoon die van de Action.. 5 euro..

  Je moet wel elke dag volhouden en het is echt niet zo snel als ze op TV beweren. Ook niet zo goed, maar helpen doet het zeker.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.