Cardiotraining is een vorm van training die veel vergt van je hart- en vaatstelsel. Cardiotraining ofwel aerobische training betreft zo’n beetje iedere oefening die meer vergt van je uithoudingsvermogen dan van je spieren. Enkele voorbeelden van populaire cardio-oefeningen zijn:

 • Wielrennen & Spinning
 • Roeien & Roeitrainer
 • Hardlopen & Loopband
 • Crosstrainer & Hometrainer
 • Zwemmen

Nadelen van cardio…

Het (betrekkelijke) “nadeel” van wielrennen, roeien, hardlopen en zwemmen is dat je er per se je huis voor uit moet – tenzij je een zwembad of fitnessruimte in je kelder hebt. Het nadeel van een spinningbike, roeitrainer, loopband en hometrainer is dat ze permanent ruimte in beslag nemen, tenzij je ervoor naar een sportschool gaat…

Afvallen met touwtje springen = ideaal!

Veel mensen vinden een sportschool onpraktisch; fitnessapparaten lomp en duur; en buiten trainen onprettig. Voor hen is er een uitstekend cardio-alternatief:

 • Dat je thuis kan uitvoeren
 • Dat je op 1 vierkante meter kan uitvoeren
 • Dat geen permanente ruimte in beslag neemt
 • Waarvoor je niet naar de sportschool hoeft
 • Dat niet of nauwelijks geld kost

Je hebt de titel naar alle waarschijnlijkheid al gelezen, dus het zal je niet verbazen dat het hier gaat om afvallen m.b.v. touwspringen, springtouwen, touwtjespringen oftewel touwtje springen!

Inspirerende springtouw-filmpjes

Hierbij 2 inspirerende filmpjes van springtouwers…

Ben je benieuwd hoe Victoria’s Secret-modellen Doutzen Kroes en Adriana Lima omgaan met hun ‘speed rope’? Lees dan verder…

Voordelen van touwtjespringen m.b.t. afvallen (calorieën)

touwtje springen Touwtje springen heeft niet alleen praktische voordelen, maar ook voordelen voor je lichaam. Met touwtje springen verbrand je namelijk veel calorieën, omdat de sport zeer intensief is. Je verbruikt ongeveer 1,5 kilocalorieën per kilogram lichaamsgewicht per 10 minuten…

 • Dat staat gelijk aan 0,15 kilocalorieën x aantal minuten trainingsduur x aantal kilo’s lichaamsgewicht.
 • Als jij 65 kilogram weegt en 30 minuten traint, dan kom je tot de volgende berekening qua calorieverbranding: “0,15 x 65 x 30 = 292 kilocalorieën” (per halfuur)!

Dat is beduidend meer dan je gedurende dezelfde tijd zou verbranden met bijvoorbeeld zwemmen of voetballen.

Touwtje springen: schema voor je training

Als jij dit artikel over touwtje springen leest, dan zit de kans er dik in dat je wilt gaan beginnen met touwspringen. Hierbij een volledig “touwtje springen-schema” voor afvallen & afslanken…

 • Koop een paar goede, schok-absorberende sportschoenen om blessures te voorkomen.
 • Koop een simpel springtouw van ongeveer 2 meter lang; duur touw is onzin.
 • Loop nooit te hard van stapel; dat is zeer slecht voor je spieren.
 • Wissel 1 actieve dag af met 1 rustdag; train bijvoorbeeld op dinsdag, donderdag en zaterdag.
 • De rustdag is nodig om je spiervezels te laten herstellen.
 • Begin met sessie van 15 minuten.
 • Je kunt je trainingsduur langzaamaan opbouwen; liefst met enkele minuten per week.
 • Bouw toe naar 3 x 45 minuten per week.
 • Houd je rug zo recht mogelijk tijdens het springen; dat is de meest efficiënte lichaamshouding!
 • Zet eventueel muziek op om jezelf op te zwepen.

En nog een leuke en uitdagende ‘Jump Rope Training’ van FitnessBlender.com:

Doutzen Kroes blijft fit, fris, gezond en sexy dankzij het ouderwetse springtouw. Je kent hem vast nog wel van vroeger, maar ook als volwassenen kun je veel plezier hebben met een springtouw! Het staat garant voor een fikse cardio workout waarbij ook nog eens de nodige skills vereist zijn. Na 15 minuten met een springtouw vraag je je vast af hoe je dit vroeger zo eenvoudig vol hield… Tijd om weer te gaan trainen dus!

Kijk maar eens waartoe Doutzen zoal in staat is met een springtouw in onderstaand filmpje:

Ook Doutzens Victoria’s Secret-collega Adriana Lima is een fanatiek touwspringster. Zij is wellicht nóg bedrevener met het springtouw…

Voordelen van touwspringen

Touwtjespringen behoort niet alleen tot de simpelste vormen van cardiotraining die je kunt doen, maar ook tot de meest effectieve als het aankomt op calorieverbranding. Je verbrandt namelijk al snel 800 à 1000 kilocalorieën per uur als je fanatiek tekeergaat met je springtouw. Touwspringen kent overigens beduidend meer voordelen dan de efficiënte verbranding van calorieën. Hierbij een kleine opsomming:

 • Relatief snel en gemakkelijk te leren
 • Nauwelijks attributen voor nodig…
 • …Dus goedkoop
 • Ideale vorm van thuis-fitness…
 • …Dus géén sportschoolabonnement vereist
 • Op 1m² uitvoerbaar
 • Neemt geen permanente ruimte in beslag

Ook voor je lichaam kent touwspringen vele voordelige effecten naast een verhoogd calorieverbruik. Zo zorgt een robbertje touwtjespringen voor:

 • Ideale manier van vetverbranding
 • Conditie c.q. uithoudingsvermogen optimaliseren
 • Optimalisatie van je hartlongfunctie
 • Toning” van je spieren

Touwtjespringen met “Speed Rope”

Koester jij het serieuze voornemen om fanatiek te gaan springtouwen? Dan is een zogenaamde “speed rope” absoluut de moeite waard. De speed rope is speciaal gemaakt voor mensen die touwtjespringen beoefenen als vorm van cardiofitness. Een speed rope draait beduidend sneller en soepeler dan een “normaal” springtouw, waardoor je minder vaak de fout in zult gaan en dus efficiënter zult trainen. Bekijk het filmpje hieronder maar eens…

Al met al is touwtjespringen vooral een kwestie van heel veel oefenen en er handigheid in krijgen.

Tot slot

In bovenstaand artikel over touwtjespringen c.q. springtouwen kon je veel lezen over de gezondheidsvoordelen van touwtjespringen met behulp van een klassiek springtouw of ‘speed rope’ Maar er is meer… Trek bij touwtjespringen allereerst goede sportschoenen aan met schokabsorberende demping in de voorvoet.Span tijdens het springen je buikspieren aan, houd je bekken en rug recht en je knieën lichtjes gebogen. Wissel iedere 5 minuten springen af met 5 minuten lopen. Oefen liever langdurig en langzaam dan snel en kort. Let bovendien op de belasting van je knieën; hoe lichter de impact, des te beter je traint! (bron)

Touwtjespringen & afvallen is onwijs leuk; het is niet voor niets dat kinderen het als spel bedrijven. Touwspringen is bovendien echt effectief. Zo gebruiken professionele boksers een springtouw nog steeds voor hun warming-up.   Hoe beter je in touwtje springen wordt, des te verslavender je springtouw zal aanvoelen. Als je eenmaal 100 aaneengesloten sprongen hebt gemaakt, dan wil je er de volgende keer minstens 110… Kortom: Als jij wilt afvallen, ga touwtje springen!

Wat vind jij van touwspringen / springtouwen om af te vallen? Heb jij ervaring met touwtje springen? Laat hieronder weten wat je precies doet, hoe vaak en met welk soort springtouw!

48 Reacties

 1. Ik ben 54 jaar, fit, doe veel fitness en looptraining. Ben sinds een week begonnen met touwtje springen via een tabata schema. 20sec springen, 10sec rust, 8x is 1 set.
  Daarna 30sec rust en volgende set. Doe nu 4 sets. Maar het is echt een cardio workout.
  Het is vooral in het begin de techniek goed onder de knie krijgen maar vergt veel uithoudingsvermogen, dat valt het zwaar tegen. Je kunt een tabata timer zo via de app krijgen, werkt heel prettig. Kunt zelf instellen hoeveel seconden je wilt springen en hoeveel rust je wilt hebben. Ben blij dat ik er mee begonnen ben, geeft een goed gevoel.

 2. Hoi allemaal. Ik heb al ongeveer een jaar last van fasciitis plantaris (hielspoor en een peesscheur in de hielpees). Mag ik dan wel aan touwtjespringen doen?

 3. Hallo. Ik ben 63 heb al jaren een hoelahoep eerst een lichtere nu een powerhoep. Helemaal geweldig! Ik wilde ook gaan touwtjespringen. En sinds een paar dagen ben ik bezig… Nou dan merk je dat er wat gevraagd wordt om je conditie op te bouwen!

 4. Ben vandaag gestart met touwtje springen hahaha! Vroeger kinderspel, maar moest nu toch even proberen om erin te komen hoor… Ik ga wekelijks tot drie kwartier lopen, ik fiets op de hometrainer, doe ook de crosstrainer, de stepmachine, en buikspieroefeningen. En wat krachtoefeningen voor de armen met gewichtjes en van die elastieken dit alles in een week. Ik schrok dat ik bijna geen conditie had na dat touwtjespringen. Zo hijgen man man man… dus nog veel werk zeker! Hopelijk raak ik wat kilootjes kwijt nu. O ja ben ook met hoelahoepen begonnen, ik ben vijfenveertig jaar en weeg drieënzeventig best veel hè? En ben een meter vierenzestig; mag je nu eigenlijk elke dag sporten of is dat niet goed want ik raak er niet meer wijs uit… En is het beter om cardio en kracht te combineren? Sportieve groetjes, Snoopy

 5. P.S. Ik wilde ook graag weten welke app ik kan downloaden voor het springen. Ik heb een Samsung… Weet iemand een app hiervoor…???

  • Google even op ‘Jump Rope App’… ‘Jump Rope Workout’ is een bekende app voor touwtjespringen, maar bijvoorbeeld ook ‘Jump Rope Training’…

 6. Hallo, wat een leuke reacties allemaal, ik heb vandaag dus ook een springtouw gekocht bij de HEMA 3 euro. En begin vandaag voor het eerst heb al 100x touwtje gesprongen, hihi… maar zie hier dus nu een schema staan van 30 seconden springen, 30 seconden rust, dus dat ga ik nu ook doen… thanks! :) #hoopvol

 7. Welke apps kan je gebruiken om te zien hoeveel je afvalt met touwtjespringen? En is er ook een speciale app of een trainingsschema voor touwtjespringen?

 8. Ik ben met springen begonnen omdat ik een paar kilo wilde afvallen. Nadat ik gestopt ben met roken (nu een jaar geleden) ben ik 6 kilo aangekomen. Met wat aanpassingen in mijn eetpatroon ook begonnen met touwtje springen. Ik spring inmiddels iedere dag zo’n 45 minuten en maak ongeveer 5200 a 5300 sprongen. En ik ben 7,5 kg. afgevallen.

  • Wow, 45 minuten touwtjespringen aan één stuk, of met rust pauzes?

 9. Ik ben ooit met een springen begonnen en zag binnen enkele weken resultaat aan mijn lijf. Ik wilde 5 kilo kwijt en dat ging perfect met touwtje springen. In het begin was ik na 800x helemaal gesloopt!!! Maar spring nu 5x in de week en per keer iets meer dan 3000x. Ik spring op muziek en spring een heel nummer door, dus ongeveer 4 min lang. Dat is (na wat ervaring) ongeveer 500x. En spring nu 6 nummers met tussen elk nummer 60 sec rust. Ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging dus heb enkel gewichtjes gekocht! Spring de laatste 3 nummers nu met enkelgewichtjes… Zo kan je blijven experimenteren! Het moeilijkste is volhouden… Je gaat pas resultaat zien als je het langere tijd volhoudt, maar ach, wat is nou een halfuur?! Succes allemaal X

 10. Gisteren een springtouw gekocht (nu bij Aldi en Lidl voor 10 Euro; verstelbaar en goed touw), maar oh wat valt dat nog tegen zeg! Twee keer anderhalve minuut en ik had m’n tong op m’n knieën pfff… Dat word conditie opbouwen! Ik wil 10 kilo kwijt. Vorig jaar ven ik 25 kilo afgevallen en nu de laatste loodjes. Nog een tip voor de afvallers: een app waarop je je calorieën bijhoudt helpt heel goed. En zo gezond mogelijk eten (met af en toe wat lekkers tussendoor)!

  • Inderdaad. Een leuke app is MyFitnessPal werkt voor mij ben nu 3 kg kwijt na 3,5 week en ga nu ook starten met touwtje springen. Goeie springtouwen zijn er ook bij de Action voor zeer weinig (€1,19) dus wie doet je wat… gewoon uitproberen!

 11. Ik heb vandaag een springtouw gekocht, hoop zo ook een paar kilo af te vallen, goed voornemen voor 2014.

 12. Ik ben 14 jaar en woog 75,5. Ik moest 5 kg afvallen. In het begin lukte het me niet maar, toen ik ben begonnen met touwtjespringen vlogen de kilo’s eraf. Nu weeg ik nog maar 62,3 kg.

 13. Hoi! Ik wil graag mijn conditie verbeteren hiermee. Nu zag ik op (maar) 1 site staan, dat touwtjespringen niet mag met scoliose, wat ik heb. Is dit waar?

  • Beste Merijn, In principe zijn alle sporten waarbij schokken optreden (waaronder touwtjespringen/springtouwen, maar bijvoorbeeld ook hardlopen) niet altijd even bevorderlijk als het aankomt op gewrichtsproblemen of groei- en standafwijkingen van botstructuren. Bij scoliose is sprake van een zijdelingse verkromming van de wervelkolom, waardoor er 1 of 2 bochten in zitten. De rug loopt zodoende S-vormig en is zodoende ‘zwakker’ en ontvankelijker voor belasting. Springen kan in bepaalde gevallen van scoliose een foutieve impact geven op de ruggengraat en zodoende pijn- en mobiliteitsklachten veroorzaken, maar dat is veelal afhankelijk van de aard en ernst van de vergroeiing. Misschien is het handig om met je huisarts te bespreken of springtouwen voor jou de aangewezen sport is, of dat het wellicht beter is om voor een sport te kiezen die de rug minder intensief belast? Wat ik erover heb gelezen is dat er veel scoliosepatiënten zijn die heel veel baat hebben bij sport; zelfs belastende, schokken veroorzakende en asymmetrische sporten. Sport zou scoliose zelfs draaglijker maken. Er wordt nog weleens beweerd dat zwemmen heel goed is voor scoliose, maar dat is nooit bewezen; anderzijds wordt ook beweerd dat asymmetrische sporten (waarbij je continu één en dezelfde kant op moet bewegen) heel slecht zijn voor scoliose, maar ook dat is nooit aangetoond. Ik denk dat het een individuele kwestie is waarvoor je het beste even advies kan inwinnen bij je huisarts of fysiotherapeut. Sterkte & groeten, Paul

 14. All, Touwtje springen is echt een goede workout! Ik ben een aantal jaar actief geweest in de bokssport en heb daar dus goed leren springen. Spring elastisch, op de bal van je voet. En zorg ervoor dat je sprong zo laag mogelijk is. Dus je voet zo dicht mogelijk bij de grond houden. Dat is het beste voor het tegengaan van blessures. Ik spring (als ervaren springer) zo’n 2.500 jumps per sessie! Met alleen een pauze daar waar ik mis spring. Om de dag is het beste, om de belasting op je knieën zo minimaal mogelijk te houden! Succes allemaal, Sylvia

 15. Ik ga aankomende week een springtouw kopen en ik ga hard aan de slag. Ik ben met mijn 14 jaar 89 kilo helaas. :( Komt vooral door emoties weg eten, maar ik hoop echt dat dit helpt. Heeft iemand ook nog een tip voor me met het springen als je zwakke knieën hebt? Ik heb namelijk al 2-3 keer gehad dat mijn knieschijf uit de kom is gegaan, maar ik heb hier wel zooltjes voor gekregen! Dus als iemand een tip heeft, hoor ik het graag! Groetjes! :D

  • Om minder last te hebben van je knieën -en in mijn geval ook enkels- moet je zeker je zooltjes dragen en stevige (sport)schoenen. Let er ook op dat je enkel op de bal van je voet landt en je je knieën niet op slot zet. Als je het plooien van je knieën tegenhoudt, spring je ten eerste al minder hoog, maar het belangrijkste is dat je ze op die manier ook veel zwaarder belast.

 16. Hoi, Ik wil ook beginnen met touwtjespringen. Ik heb ergens een handige foto gevonden waar verschillende soorten sprongen op staan, voor 25 minuten. Wat gebeurt er als je spieren overbelast zijn? Ik wil dit natuurlijk liever niet. Ik wens iedereen succes met afvallen en touwtjespringen! :)

 17. Schema voor beginners op tijd: 30 seconden springen; 30 seconden rust (6x herhalen)… Schema voor beginners op aantal sprongen: 50 keer springen; 30 seconden rust (6x herhalen)… Je zult merken dat het steeds gemakkelijker wordt om te springen. De conditie gaat, vooral in het begin, heel snel vooruit. Na ongeveer 8 work-outs is het goed om de tijd of het aantal sprongen op te bouwen. Je kunt opbouwen door de tijd of het aantal sprongen te verhogen. Ook kan je, wanneer je met tussenhopje springt, overgaan op springen zonder tussenhopje, dit is veel intensiever. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om meer herhalingen te doen. Het is aan jezelf de keuze wat jouw voorkeur heeft. Een andere optie is om op termijn de pauzes helemaal te laten vallen.

 18. ik vind dus geen enkel deftig springtouw, ben nog maar 14 jaar dus kan niet zomaar naar de decatlon ofzo gaan, heb er nu zo 1 voor kindere maar dat is veeeel te kort ik ben 1.75m ik vind nooit een springtouw van de juiste lengte, jullie zijn mijn laatste hoop? :(

  • Hee Charlotte! Ik heb onlangs een springtouw gekocht bij blokker voor maar 4 euro… Het is lang (ik heb dezelfde lengte als jij) en er staat zo een tellertje op en het berekent ook hoeveel kcal. je al hebt verbrand. :) Succes!

 19. ik zou graag 10 kg afvallen.Ben nu wel begonnen met gezonder te eten en ben al 5 kg kwijt van 31 januari. Hebben mij de raad gegeven om touwtje te springen,beweren dat de kilo’s eraf vliegen! Graag reacties van mensen met hun ervaring. Thanks

 20. Dag allen, Ik ben vorige week begonnen met touwtje springen. Ik vind het nu al verslavend omdat het ook zo leuk is. Ik houd het springschema aan van een dieetprogramma. Dat is 50 keer springen 30 sec rust en dat 6 keer herhalen. In principe ben je niet langer dan 15 min. ermee bezig. Je krijgt meer energie en je voelt je fit. Ik sta op en ga meteen touwtje springen en daarna douchen. Ik spring dan ook aan het einde van de dag nog een cyclus (dus tweemaal per dag). Uiteraard val je hier wel van af, maar men moet ook niet vergeten dat de mensen die extreem afgevallen zijn daarnaast veelal ook een dieet volgen of wat minderen met eten.

 21. Heel toevallig ik heb ook de app gedownload die Robin vermeldde. En het springtouw van de Etos gekocht. Ik spring elke dag 2 minuten op vol tempo. Ik wil dit opbouwen naar 30. Maar je lichaam moet er ook aan wennen en niet te overhaast beginnen. Ik hoop op meer tips.. Van jullie. Want het motiveert.

 22. Hallo, Ik zag toevallig in de folder van de Etos voor 1 euro een springtouw staan en toen dacht ik gelijk, PERFECT! Ik ben sinds een paar weken op een streng dieet. Ik ga dagelijks op de fiets naar het werk. Dit is in totaal ongeveer 30 min lichaamsbeweging per dag. Hiernaast zwem ik 1 keer per week intensief. Ik heb altijd wedstrijden gezwommen dus ik zwem in een aardig tempo. Ik wou graag vaker zwemmen maar heb hier weinig tijd voor. Dus ik dacht touwtje springen? Ideaal. Ik wil 5 tot 10 kg afvallen. Ik heb zojuist de app geïnstalleerd die Robin vermeldde. Ik ga elke dag 15 minuten touwtje springen en wil dit opbouwen naar 45 minuten per dag. Groetjes, Lisa

 23. Hoi Christiane, Wat geweldig dat je zoveel bent afgevallen! Hoeveel minuten sprong jij? En heb je het inderdaad zo opgebouwd met die 30 sec enz.? Het is een late reactie, dus ik hoop dat je hem nog leest. :)

 24. Ik ben (na een pauze) weer begonnen met touwtje springen. Het springtouw wat ik gebruik is van Leontien van Moorsel. Ik gebruik de ‘jumping rope workout’ app voor iPhone. Deze app houdt het aantal sprongen en tijd bij, maar het meest belangrijke: de calorieën.
  Je ziet dus meteen aan het eind van je work-out wat je hebt verbrand. Mijn work-out tel ik in sprongen, niet in tijd. De app stopt ook met het tellen van tijd zodra je stopt met springen, dus rekent alleen effectief de tijd dat je springt. Ik neem kort pauze nadat ik 300 sprongen heb gedaan. Nu is mijn work-out ongeveer 2100 sprongen en ik verhoog bij elke work-out met 300 sprongen. Daarbij spring ik om de dag (dus bijvoorbeeld: maandag woensdag vrijdag zondag dinsdag donderdag etc. Mijn conditie is echt merkbaar vooruit gegaan en je traint bijna elke spier in je lichaam. Hou je armen zo stil en aangespannen mogelijk om je armspieren en rugspieren te trainen. Ook wissel ik elke 10 sprongen af. Dus: 10x springen met je hakken tegen je billen, 10x springen met je knieën zo ver mogelijk omhoog, dan weer 10x hakken billen. Zo train je bijna alle spieren in je benen ook. Nog even tijdens de workout je buikspieren aanspannen en alles wordt getraind! Ik gebruik ook zo’n band voor om je boven arm waar je telefoon in kan. De muziek waar ik het lekkerste op spring is van Vato Gonzales – dirty house mixtape. Dit zijn 45 minuten lange aan een gemixte up-tempo muziekjes waar je een lekker ritme op houdt. Succes!

 25. Hoi, Ik ga morgen proberen te springtouwen. Ik deed dat vroeger ook en ik viel toen een paar kilo’s af. Veel succes allemaal! :D

 26. Ik ben sinds mijn eerste post begonnen met touwtje springen. Dat heb ik om de dag volgehouden en nu ben ik 18 kilo lichter. Binnenkort ga ik ermee stoppen want ik begin nu op een anorexiapatiënte te lijken. :)

  • Hoi, Je bent 18 kg in 6 maanden afgevallen? Dat is best veel. Dit is misschien een beetje een vervelende vraag, maar hoeveel woog je? Ik zou het ook heel graag willen doen, maar ik heb er de moed niet voor… Ik weeg nu 59kg, maar ik zou graag 50 wegen. Ik heb te veel vet aan mijn bovenbenen, bovenarmen en onderbuik. Wanneer zag je bij jou het eerste resultaat? En waar zag je dat? Groetjes.

  • Wat onwijs goed Christiane! Hoe gaat het nu met je gewicht en je conditie? Ik wil ook graag weer beginnen, ik wil graag 10 kilo kwijt, maar ben inmiddels 57 jaar. Zal dus een beetje voorzichtig moeten opstarten. Ik heb vroeger touwtje springen gebruikt na de geboorte van mijn kinderen om op gewicht te komen. Ik was toen 26, en ben destijds in 4 maanden 12 kilo kwijtgeraakt. Heb dat gezonde gewicht behouden tot ik in de overgang kwam. Toen kwam ik ongemerkt weer aan en ben nu 10 kg te zwaar. Even kijken of ik het nu weer kan volhouden tot alles er af is… Ik hoop het, want ik kan ook wel weer wat meer conditie gebruiken! Even kijken of ik het nu weer kan volhouden tot alles er af is… Ik hoop het, want ik kan ook wel weer wat meer conditie gebruiken!

  • Hoi Christiane, Ik weet dat het al een jaar geleden is dat je hier een post hebt achtergelaten, maar toch wil ik het graag vragen; je weet inmiddels maar nooit. ;) Jij bent dus in 6 maanden 18 kilo afgevallen, maar wat at jij dan zoal? At jij alleen magere dingen en hield jij je aan een schema? Of at je gewoon wat je wou, maar met mate? Ik probeer al zo lang om af te vallen, maar het lukt me maar niet. En als ik dan 1 zoet dingetje in mijn mond steek, dan kom ik meteen bij. Het zou erg fijn zijn als ik iets van je zou horen. M.v.g, Lina

 27. Maakt het ook uit hoe je springt? met twee benen tegelijkertijd of een lopende beweging? Ik wil ook gaan beginnen om af te vallen, loop nu 2x per week hard, maar wil er iets bij doen wat meer effect heeft op mijn gewicht.

 28. Hoi, Ik ben pas onlangs begonnen met touwtjespringen, daarvoor ging ik 2 tot 3 maal per week 5 kilometer lopen. Nu ik touwtjespring verlies ik veel meer vet en gewicht dan met het lopen. Waarom dan nog gaan lopen!? Van maandag tot zaterdag iedere dag 10 minuten touwtjespringen. Ik raad het zeker iedereen aan!!! Greetz

 29. Ik train op een Maandag, Woensdag, Vrijdag. Per trainingssessie 30 minuten springtouwen. Ik neem de pauzes telkens als ik mijn record verbeterd hebt. Mijn hoogste record is 211 keer. Ik ben nog een maandje bezig. Ik doe het voor een sixpack (heb nog klein beetje buikvet)…

 30. Linda Oerlemans Reageer

  Ik spring elke dag een kwartier met m’n springtouw! 3 x 45 minuten touwtjespringen is oké, maar dat is veel te lang! vooral zonder pauzes. Spring 15 minuten. 30 seconden springen en 30 seconden rust. Hou je dit goed vol, bouw dit op tot 1 minuut springen, 30 seconden rust. Ga zo door tot je 15 minuten achterheen kan touwtjespringen. Daarbij is het bewezen dat als je af en toe een rustpauze neemt dat je meer calorieën verbrand dan je aan 1 stuk door springt! :)

  • Hoi, Ik wil graag gaan touwtjespringen. Jij zegt 30 sec springen, 30 sec rust dat trekt me wel aan in het begin haha. Maar die 30 sec rust doe je dan niets? En spring je zeg maar kleine sprong, grote sprong of gelijkmatige sprongen? Ik hoop van je te horen
   Ga nu een springtouw kopen :) Gr. Christiane

  • Ik wil graag beginnen met touwtje springen zodat ik meer beweging heb. Ik zou graag een paar kilo willen afvallen. Als ik iedere dag een kwartier spring zoals jij beschreven hebt, zal ik dan daadwerkelijk wat afvallen? Ben jij ook begonnen met touwtje springen om af te vallen? En zo ja, hoeveel kilo ben je dan afgevallen in een bv een maand?

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.