Groene thee is nagenoeg onmisbaar als je op een gezonde en natuurlijke manier wilt afvallen. Als je in plaats van frisdrank vanaf nu groene thee gaat drinken, kun je zeker 5 kilo afslanken in enkele maanden. Hierbij de nodige uitleg over groene thee & afvallen…

Hoe werkt groene thee bij het afvallen?

Groene thee werkt zo goed als je wilt afvallen door de combinatie van cafeïne en antioxidanten die in groene thee voorkomen. En juist die combinatie maakt het verschil met koffie. In koffie zit ook cafeïne, maar door een aantal andere stoffen in koffie stijgt je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor dat de vetverbranding geblokkeerd wordt, wat niet ten goede komt aan je afslankresultaten.

Groene thee bevat stoffen, de zogenaamde fenolen, die er indirect voor zorgen dat vetcellen hun inhoud gemakkelijker af kunnen geven aan je bloed. Dit is ideaal als je wilt afvallen, want zo kunnen je organen en spieren het losgelaten vet eenvoudig gebruiken als brandstof.

Ook op celniveau werkt groene thee bij het afvallen. Door fenolen zoals EGCG worden cellen gestimuleerd meer vet te verbranden dan normaal. Cafeïne/theïne maakt cellen ook nog eens gevoeliger voor fenolen, wat weer een extra boost geeft aan het hele afslankproces. Vandaar dat de combinatie cafeïne en groene thee zo goed werkt. Lees hier meer over de spraakmakende stof EGCG in groene thee

Naast de goede werking op je vetverbranding en als hulpmiddel bij een dieet, heeft groene thee nog veel méér voordelen. Zo helpt het groene thee bepaalde soorten kanker en andere ingrijpende ziektes te voorkomen. (bron)

Maakt het uit welke groene thee je koopt?

In principe zijn alle soorten groene thee gezond en helpt ook de “standaard” groene thee uit de supermarkt goed als je wilt afslanken. Je hoeft dus niet per se dure of exotische soorten te kopen die je in natuurwinkels en toko’s vindt. Toch is de kwaliteit van groene thee uit de supermarkt beduidend minder goed, is de smaak minder verfijnd en vaak een tikkeltje bitter. Probeer vooral zelf welke soort jij het lekkerste vindt en hoeveel geld jij ervoor over hebt. Lees hier meer over de allerbeste soort groene thee voor afvallen

Helpt groene thee met suiker of zoetjes ook met afvallen?

Aangezien groene thee toch al heel anders smaakt dan ‘normale’ thee, vragen veel mensen zich af of je er suiker of zoetjes in mag doen. Suiker is in elk geval géén goede optie, omdat je dan weer te veel energie per kop thee binnenkrijgt (vooral als je minimaal 5 koppen per dag gaat drinken). Bovendien bestaat suiker volledig uit lege calorieën waar je lijf niks aan heeft; het wordt dus al snel opgeslagen als vet en bemoeilijkt zodoende het afvallen.

Zoetjes is in principe prima, maar probeer deze ook zo weinig mogelijk te gebruiken. In één keer stoppen met zoetstoffen is vaak niet lekker, maar als je het langzaam afbouwt, dan wen je heel snel aan de minder zoete smaak van groene thee. Je doet dit door bijvoorbeeld door elke week een kwart minder zoetstof te gebruiken per kopje.

Overigens zijn er volop aanwijzingen (geen harde bewijzen) dat ook het gebruik van synthetische zoetstoffen en zoetjes erg ongezond is en slecht voor afvallen. Gebruik dus liever helemaal geen suiker of zoetjes in je groene thee. Goede kwaliteit groene thee is sowieso al behoorlijk zoetig van smaak, dus het toevoegen van een zoetmiddel is eigenlijk helemaal niet nodig.

Groene thee capsules & green tea fatburners/stackers

Hou je helemaal niet van groen thee? Dan kun je altijd nog capsules kopen met groene thee-extract. Recent wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van deze voedingssupplementen wijst namelijk uit dat groene thee-supplementen minstens zo goed zouden kunnen werken als verse, drinkbare groene thee. Vooral de Green Tea Fatburners met extra cafeïne (een soort Stackers) helpen goed bij het afvallen.

Maar let wel: vaak wordt na een tijdje duidelijk dat “wetenschappelijke” onderzoeken naar commerciële producten zoals Green Tea Fatburners allesbehalve objectief en betrouwbaar zijn en is sommige gevallen zijn ze zelfs bekostigd en/of uitgevoerd door belanghebbenden (producenten, patenthouders, aandeelhouders etc.). Ga dus liever voor échte groene thee als je op een veilige en natuurlijke manier wilt afvallen.

Heb jij wel eens groene thee geprobeerd als hulpmiddel bij het afvallen? Zo ja, heeft het bij jou geholpen? Laat ook weten hoe vaak en wat voor soort je drinkt/dronk.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.