Acupunctuur + afvallen: waarom het wel & niet werkt

Gezond’r ontving onlangs een mailtje en vroeg of afvallen mogelijk is met acupunctuur. Aangezien de redactie geen persoonlijke ervaring heeft met acupunctuur en niemand persoonlijk kent die het ooit heeft ondergaan, is Gezond’r op onderzoek uitgegaan…

Afvallen met acupunctuur (of acupunctuur) is mogelijk. Of het ook werkt zoals acupuncturisten beweren, is echter een heel ander verhaal. De verdienste van acupunctuur voor afvallen zit hem namelijk voor een groot deel in de placebowerking ervan. Hieronder lees je meer over de werking van acupunctuur met betrekking tot afvallen.

Principe van acupunctuur

Afvallen en acupunctuur zie ik steeds vaker in één en dezelfde zin staan. Hoewel ik van afvallen inmiddels mijn buik vol heb, weet ik over acupunctuur nagenoeg niks. Nou ja, er wordt iets met naaldjes gedaan… Maar naar mijn weten kunnen ze lichaamsvet nog steeds niet laten weglopen door je lek te prikken. Voor mij reden genoeg om me te verdiepen in ‘acupunctuur om af te vallen’…

Acupunctuur blijkt een eeuwenoude Chinese geneeswijze te zijn, waarmee lichaamsenergie kan worden gereguleerd en gemanipuleerd. Zodoende wordt stress, pijn en overgewicht tegengegaan. Het basisprincipe van acupunctuur om te kunnen afvallen is simpel: door naalden op specifieke plekken in het lichaam te prikken, komen stofjes (hoofdzakelijk endorfine) vrij in je lichaam die je een rustig gevoel geven. Stress en spanning vallen van je af, waardoor het mogelijk wordt om de drang naar eten te verminderen. Daarnaast zouden spirituele energie (chi) energiebanen (meridianen) een rol spelen…

Met acupunctuur voorkom je dus in theorie eetbuien, waardoor afvallen gemakkelijker wordt. Dit is echter de theoretische uitleg achter acupunctuur ten aanzien van afvallen. Maar werkt acupunctuur ook écht in de praktijk om af te vallen? De meningen hierover zijn zeer sterk verdeeld als ik op diverse fora kijk op internet. Het lijkt een beetje op homeopathie: als je er in gelooft dan werkt het.

Fysiologische werking

Bij acupunctuur worden haarfijne naalden in je huid gestoken. Hierdoor komt de stof endorfine vrij in de bloedbaan. Endorfine maakt je ontspannen en vermindert stress. Hierdoor ontstaan minder snel eetbuien en kun je de drang naar voedsel bovendien beter weerstaan. Resultaat: je eet minder en valt af. Hoeveel endorfine er vrijkomt tijdens een acupunctuursessie verschilt van persoon tot persoon. Dit geldt dus ook voor de fysiologische werking van acupunctuur als het gaat om afvallen.

Volgens vele acupunctuurwebsites is “een verandering in de manier waarop je leeft” de enige manier om effectief, efficiënt en blijvend af te vallen. Hier kan ik –zelfs als acupunctuurleek c.q. acupunctuurscepticus– helemaal inkomen. Acupunctuur zou volgens professionele acupuncturisten (zo heten mensen die naaldjes in je lijf steken) aan deze verandering kunnen bijdragen. Let wel: veranderingen vinden niet van de ene op de andere dag plaats, maar kunnen weken duren.

Geen wetenschappelijke grondslag

Er is totaal geen wetenschappelijk bewijs dat acupunctuur werkt, maar dan bekijk je het puur vanuit het lichamelijk perspectief. Op geestelijk niveau is de werkzaamheid van acupunctuur echter een totaal ander verhaal. Alternatieve geneeswijzen werken bijna allemaal door zich (indirect) te richten op de geest, het slechtst meetbare deel van het menselijk bestaan.

Er worden naalden in je lichaam gestoken bij een acupunctuurbehandeling, en het geloof dat er iets gebeurt om je te genezen is soms net zo krachtig als een middel dat écht (wetenschappelijk bewezen) geneest. Dit principe staat ook wel bekend als placebo-effect. Uit gerandomiseerd, dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek blijkt keer op keer dat acupunctuur niets noemenswaardigs doet met je lichaam, maar dat acupunctuur o.a. werkzaam kan zijn bij o.a. migraine, misselijkheid, astma, verslavingen, depressies, darmklachten en neurogene pijn, puur omdat je ervan uitgaat dat het werkt.

De afgelopen 30 jaar zijn er talloze klinische onderzoeken gedaan naar de werkzaamheid/effectiviteit van acupunctuur ter behandeling van allerhande gezondheidsklachten. De enkele onderzoeksresultaten die suggereerden dat acupunctuur werkt zijn van twijfelachtige kwaliteit en daarmee onbetrouwbaar. (bron)

Placebowerking

Het principe van een placebo is dat je een medicijn inneemt of toepast dat niet écht werkt (of in ieder geval niet werkt zoals je is beloofd). Omdat je gelooft in de werking van het medicijn, werkt het ook echt. Je hebt namelijk de overtuiging dat er iets positiefs met je lichaam gebeurt, en je lichaam reageert op deze positieve instelling, gedachten en gevoelens. Ook acupunctuur heeft een placebowerking. Als je er stellig van overtuigd bent dat acupunctuur je hongergevoel kan doen verdwijnen, dan verdwijnt het ook.

Lichaam versus geest

Daarom is het zo belangrijk om te geloven in alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur: je lichaam reageert op een positieve geestelijke instelling. Er wordt bijvoorbeeld niet voor niets gezegd dat lachen gezond is. Lachen is een uiting van een positieve emotie en door die positieve instelling maakt je lichaam allerlei stoffen (hormonen, neurotransmitters e.a.) aan die je niet aanmaakt als je verdrietig bent. Het is zelfs meetbaar goed voor o.a. je immuunsysteem om veel te lachen. (bron)

Alternatieve geneeswijze

Acupuncturisten verklaren de werking van acupunctuur veelal als volgt: Accupunctuur zou de innerlijke lichaamsenergie (‘energiebanen’ en ‘meridianen’) ‘reguleren, stimuleren en harmoniseren. Hierdoor zou je sterker in je schoenen komen te staan en beter opgewassen zijn tegen negatieve gevoelens, gedachten en impulsen. Je zou zodoende makkelijker nee kunnen zeggen tegen eten en daardoor afvallen. Het gaat hier om een alternatiefgeneeskundige denkwijze die niet wetenschappelijk wordt ondersteund.

Conclusie

De “insteek” van acupunctuur klinkt prima: goed eten, voldoende bewegen, je tijd nemen voor afvallen etc. Wat acupunctuur nu eigenlijk doet blijft echter een groot raadsel. Acupunctuur reguleert, manipuleert, stimuleert en harmoniseert lichaamsenergie (‘energiebanen’ en ‘meridianen’), maar hoe dit principe bijdraagt aan de stofwisseling, het hongergevoel en de motivatie wordt nergens inhoudelijk uitgelegd. Als ik niet doodsbenauwd was geweest voor naalden, zou ik acupunctuur zeker eens hebben uitgeprobeerd. Ik ben namelijk onwijs benieuwd naar de werking.

Om terug te komen op afvallen en acupunctuur: Waarschijnlijk werkt acupunctuur alléén als je er positief tegenover staat en erin gelooft. Door positief te denken, heb je meer motivatie om je te houden aan een gezonde levensstijl, en uiteindelijk zul je dus afvallen. Maar werkt acupunctuur strikt wetenschappelijk gezien om sneller of efficiënter af te vallen? Naar alle waarschijnlijkheid niet.

Tot slot

Of je meridianen nu wel of niet veranderen; zolang je in de werking van acupunctuur voor afvallen gelooft, werkt het ook… Zo zegt men niet voor niets ‘lachen is gezond’ en ‘stress is ongezond’. Lachen is namelijk een uiting van positieve emoties. Onder invloed van positieve emoties maakt je lichaam stoffen (o.a. hormonen) aan, die niet worden aangemaakt als je gestrest of verdrietig bent. Kortom: er is geen wetenschappelijk bewijs dat acupunctuur werkt voor afvallen, maar je kunt er in ieder geval positief en gemotiveerd door raken, wat zeker ten goede komt aan afvallen!

Wanneer je lichaam gewend is aan lamlendigheid en ongezonde voeding, dan zou het niet erg gewillig meewerken aan veranderingen qua dieet en beweging. Acupunctuur zou je lichaam gewilliger kunnen maken door hongergevoel tegen te gaan, je stofwisseling te versnellen, je energieniveau te verhogen en een positieve en gemotiveerde houding te bewerkstelligen. Ook acupuncturisten hekelen een gebrek aan lichaamsbeweging, een zittend bestaan en junkfood. Het is dus niet zo dat zij acupunctuur als een op zichzelf staand afslankmiddel zien, maar veeleer als een aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet en voldoende beweging. Wat mij betreft is dat positief te noemen.

Ben jij afgevallen dankzij acupunctuur of ken je iemand die succesvol is afgeslankt m.b.v. een acupuncturist? Laat hieronder jouw adviezen en bevindingen achter! En heb jij überhaupt ervaring met acupunctuur? Ten aanzien van afvallen of anderszins… Laat eveneens een berichtje achter!

179 reacties op “Acupunctuur + afvallen: waarom het wel & niet werkt

 1. Elofia ·

  nou in combinatie met afvallen heb ik geen ervaring, ben wel onder behandeling geweest voor mijn schouder. ik ben ook bang voor naalden en prikjes, maar tot mijn grote verbazing voel je helemaal niks van de naaldjes! echt helemaal niks. ook zien is lastig, in mijn geval omdat ik op de behandelbank lag en ze de naalden in mijn benen en in mijn handen (die op mijn buik lagen) werden gezet. als je dan plat ligt zie je het niet en dat helpt. de eerste keren had ik een heel prettig gevoel, het leek wel of ik meer contact met de grond had, soort foute energie die via de grond uit mij ging. het klinkt een beetje zweverig, maar al met al heb ik het als positief ervaren. iets wat ik niet verwacht had omdat ik vrij sceptisch was van te voren. maar als je alles al geprobeerd hebt en je kunt nergens terecht kan het zeker helpen.

  Reageer
 2. Isa ·

  Met acupunctuur kun je ingrijpen in bepaalde energiebanen. Voor mij is voet reflex-massage vergelijkbaar. Met deze invalshoek val je niet direct af maar kun je misschien bepaalde vast ingeslepen gedragspatronenen aanpakken. Wat te doen als je denkt dat je iets moet eten terwijl je geen honger hebt en zelfs wat gewicht kwijt wilt. Dat gaat verder dan een simpel ‘ dieet-menuutje’. Kortom verleg je energie naar iets anders. Zorg dat je ‘in-balans’ komt, dat je niet blijft denken dat je ‘moet-eten’. Het kan iets veranderen in je zogenaamde behoefte. Je moet het willen en eraan werken. Kortom dat zit ook voor een deel tussen je oren. Het kàn werken !

  Reageer
 3. Anon ·

  Hallo, ik heb 3 maanden lang een dieet gedaan met acupunctuur en het is het beste wat ik ooit gedaan heb. ik ben in 3 maanden 19 kilo kwijtgeraakt! Ik voelde me helemaal niet duizelig en had ook geen last van een knorrende maag terwijl ik altijd heel veel heb gegeten. Het is echt een aanrader!

  Reageer
  • dikkiedik ·

   Beste, waar heb je dieet gevolgd en is het een bepaalde soort acupunctuur binnen de wereld van acupunctuur? Ik hoor graag van je! Hartelijke groet, dikkiedik

 4. Evelyn ·

  Heb het 4 jaar gelden geprobeerd, de naaldjes minuscuul blijven drie weken in je oorschelp en zou de trek in zoet minder moeten gaan, dit kan in combi met elke gezond dieet, hun raden aan eerst kwark en de weken daarop een koolhydraatarm, bij mijn werkte het, wel in combi met bewegen.

  Reageer
 5. Sam ·

  Hoi , weet iemand een goeie acupuntuur om afgevallen zo ja waar zo het liefst bij den haag omgeving dank jullie wel alvast

  Reageer
 6. Gonca ·

  Ik heb zelf een jaar terug ook acupunctuur gebruikt bij het afvallen. Het heeft bij mij wel geholpen. Vooral vet bij je buik gedeelte. Je moet inderdaad ook een dieet bij volgen. Ik heb later de dieet ook zonder die naalden gebruikt, maar hebt geen effect gehad.. Die naalden hebben wel effect bij het afvallen. IK heb positieve ervaring mee.

  Reageer
 7. Sanna ·

  Met verbijstering lees ik de vreemde uitleg hoe acupunctuur werkt en de suggestie dat deze methode niet wetenschappelijk bewezen is en alleen werkt op het psycho-emotionele. O ja, je moet er ook nog in geloven! Wat een onzin! En er wordt al zoveel onjuistheden verkondigd over acupunctuur! Schrijf en publiceer niet onzin die jezelf onvoldoende hebt onderzocht! Laat het aan mensen over die weten waar ze over praten! Alvast bedankt voor het niet publiceren van eigen invulling, zonder kennis! Uw acupuncturiste Sanna

  Reageer
  • Juglen ·

   Zonder verbazing lees ik je commentaar. Het ligt immers in de lijn der verwachting dat een acupuncturist het oneens is met kritiek op acupunctuur. Bevooroordeeld, much? Echt verschrikkelijk, mensen die de wijsheid in pacht denken te hebben en ervan uitgaan dat ze meer verstand hebben van iets dan een ander omdat zij datgene in de praktijk toepassen. Zodoende zijn er geen pendelaars die niet in pendelen geloven, geen homeopaten die niet in homeopathie geloven en geen acupuncturisten die niet in acupunctuur geloven. Jouw bevooroordeeldheid is precies de reden dat ik blij ben met sceptische websites als deze. Noem één enkel onderzoek waarin de werkzaamheid van acupunctuur wordt onderstreept en kom dan nog eens terug met je loze uitroeptekens…

 8. Brenda ·

  Haay Jurjan, Het klopt precies zoals je het zegt de 3 naaldjes in je oor die er 3 weken blijven zitten zorgen voor vermindert tot geen hongergevoel en snellere verbranding…! En het eetpatroon wat ik hierbij moest volgen was ook vrij simpel. 3x per dag 250 gram groenten en fruit wat op hun lijstje staat, 2x per dag een cracker, 3x per dag een eiwit of 2 flinke eetlepels magere kwark, nierthee (Kruidvat heeft dat ook blaas en nierthee). Ik heb geen idee of ik de site hier kan vermelden maar als je op Google zoekt naar ooracupunctuur Oldenzaal moet je haar kunnen vinden een Chinees arts! Succes!

  Reageer
  • Jurjan ·

   Dankjewel voor de aanvullende informatie! Ziet er helemaal niet gek uit. Dat acupunctuur kan helpen om een hongergevoel te onderdrukken begrijp ik overigens, want honger is in veruit de meeste gevallen een psychisch/mentaal/emotioneel fenomeen en zelden een teken dat je lichaam een tekort aan bouwstoffen heeft. Het gaat vaak om ‘trek’ en het stillen hiervan is -zelfs al is het niet noodzakelijk- sociaal geaccepteerd. Maar dat acupunctuur de vetverbranding bevordert geloof ik niet. Vetverbranding is een fysiologisch/metabolisch proces en ik kan me niet voorstellen hoe 3 naaldjes in het oor daar invloed op kunnen uitoefenen. Maar ja, als je minder honger ervaart en minder eet, hoef je ook minder moeite te doen om de balans tussen vetverbranding en vetopslag te doen omslaan. :P

  • Elif ·

   Ik wil graag afvallen met acupunctuur. Kunnen jullie mij advies geven naar welke acupuncturist kan gaan in Rotterdam? Alvast bedankt!

 9. Brenda ·

  Ik ben zelf net 15 kilo kwijt geraakt met behulp van acupunctuur. Ik ben er super blij mee en had in de 3 weken met naaldjes in mijn oor ook totaal geen honger en erna eigenlijk ook nog steeds niet. Mijn vriendin had het ook en had wel wat honger en na de 3 weken naaldjes echt honger dus het verschilt echt per persoon. En of je er nou in moet geloven?!?! Ik zelf geloofde er totaal niet in, maar toch ben ik het kwijt, heerlijk! Uiteraard moet je je ook bij acupunctuur aan een bepaald eetpatroon houden, maar dit was zeer makkelijk in mijn ogen. En uiteraard als je jezelf weer vol stopt met ongezonde dingen zitten de kilo’s er zo weer aan duhhh! Dat is met ieder dieet!

  Reageer
  • Jurjan ·

   Dus als ik het goed begrijp val je niet af door het directe gevolg van de acupunctuur, maar dankzij een caloriebeperkend dieet? En de acupunctuur zorgt ervoor dat je het dieet gemakkelijker volhoudt door hongerpieken te voorkomen? In dat geval ben ik heel erg benieuwd naar wat je precies mag eten (en wat niet) tijdens zo’n acupunctuur-dieet… En wordt het dieet samengesteld door de acupuncturist of moet je dat zelf verzinnen? Ik ben echt heel erg benieuwd!

  • Ella ·

   Hi brenda welk dieet heb je erbij gedaan naast de acupunctuur?

  • Ella ·

   Hoi Brenda mag ik weten wat je erbij at?

 10. R.Goris ·

  Het valt me op dat veel artikelen over acupunctuur nog altijd gebaseerd zijn op informatie uit de 70er jaren toen onderzoek nog in de kinderschoenen stond. Acupunctuur, zo is nu bekend, is een soort leersysteem voor de stromingen van chemicaliën, stroom, bloed, spanningen etc. in het lichaam waardoor treinen van invloed georganiseerd worden door naald insertie. Acupunctuur is gebaseerd op bewegingsprincipes zoals gebruikt in traditionele yoga, qigong, taijiquan etc. Acupunctuur voor afvallen en vermageren kent diverse technieken, ooracupunctuur / auriculotherapie en maag reductie technieken zijn er enkele, maar vanuit de medische klassieken neemt men een ander doel, en daarbij word wit vet omgezet in geel vet door het dooraderd te maken. Bij obesitas werkt het niet, dan is de watervulling van vetcellen te groot. Acupunctuur vermageren gaat ook gepaard met voedingsregulering en bewegingstraining om het effect te vergroten. Het nadeel van ons lichaam is dat het langzaam leert. Alles wat er snal af gaat gaat er ook snel weer bij. Qua onderzoek zijn er duizenden onderzoeken gedaan naar allerhande effecten van acupunctuur. Veel onderzoek word gedaan met een bias naar voor of tegen. Belangrijk is om met een open geest aan elke therapie te beginnen. Je antidepressiva werken ook niet als je jezelf er mentaal tegen verzet. Door een negatieve houding zal de destructieve werking van chemo ook niet heel efficient zijn ten aanzien van je kans tot overleven. Kortom, de veroordelingen die men over acupunctuur heeft gelden zeker ook voor reguliere geneeskunde. Hoeveel mensen ken je daar die na behandeling medicijnvrij zijn geworden?

  Reageer
 11. Damian ·

  Laatst was er weer een arts die op wonderbaarlijke wijze pijn bestreed met behulp van acupunctuur… Wat bleek: de naaldjes waren behandeld met een verdovende vloeistof die ook gebruikt wordt door tandartsen.

  Reageer
 12. alfonsine crijns ·

  In 1997 acupunctuur stop met roken, geslaagd tot nu. Ik ben nu 64 en weeg 85kg ik zou 78kg willen wegen wat houd dat in prikjes en dieet heeft u een bepaald dieet of hoe gaat het in zijn werk. Hoe dikwijls is de controle en hoeveel kost het. ieder week kan ik zeker niet tot op hoven geraken tot mijn spijt. hoop op een antwoord

  Reageer
 13. Daiën ·

  Ik wil graag afvallen met acupunctuur, ik was al eerder hiermee begonnen maar vanwege mijn verhuizing, is het te ver om te reizen en op tijd te zijn op mijn afspraken. Kent er iemand een acupuncturist in België (Antwerpen?) of net over de grens in Nederland?

  Reageer
  • Broekske ·

   Ja, bij paramedisch centrum (PMC) Breda. Heb er zelf goede ervaringen mee.

  • Daiën ·

   Dank je wel, Broeske! Ik wil via acupunctuur gaan afvallen. Weet je of ze dat daar ook geven?

 14. Anoniem ·

  Ik weeg 83, ben 167 lang en vrouw. En zoek nu hulp bij afvallen, liefst in Amsterdam. In mijn vorige relatie ben ik begonnen met eten. Wie kan mij helpen?

  Reageer
  • deborah ·

   Hey! Als je nog op zoek bent naar hulp bij het afvallen dan kan ik je eventueel advies geven. Ik woon zelf namelijk in Rotterdam. Ik hoor het graag van je!

 15. anne ·

  Ik heb vaak problemen om mijn dieet en training in stand te houden, maar ik wil wel graag afvallen. Ik weeg 75 kilo en moet 10 kilo’s kwijt, help!

  Reageer
 16. Elisa ·

  Ik ben zelf al 8 kilo afgevallen met acupunctuur. Ik heb werkelijk alle diëten al geprobeerd, maar uiteindelijk hou je het toch niet de rest van je leven vol, dus het komt er gewoon weer bij. Ik ben naar Gopala gegaan in Rotterdam. Zij is acupuncturist en voedingsdeskundige, dus dat vond ik wel een goede combinatie. Ik denk niet dat elke acupuncturist namelijk verstand heeft van afvallen. Zij ging mij wegen en vetpercentage berekenen en aan de hand daarvan een calorieberekening maken. Toen moest ik een week bijhouden wat ik normaal gesproken eet. En daarmee ging zij dan een afvalplan maken. Ik mocht dan sommige dingen minder of niet eten, maar kan wel gewoon blijven eten wat ik zelf lekker vind. En dan is het echt veel makkelijker vol te houden en zo krijg je wel al je voedingsstoffen binnen. Want dat is met veel diëten niet zo. De naalden werken tegen hongergevoel en voor een snellere stofwisseling. En ik merk wel dat ik inderdaad minder honger heb. Maar uiteindelijk moet je natuurlijk ook wel diëten. Ik denk als het zo makkelijk was, dan waren er geen dikke mensen meer op de wereld, haha. In ieder geval ben ik heel erg tevreden omdat het dieet wat ik nu doe helemaal niet lastig is omdat het dus persoonlijk is gemaakt naar wat ik lekker vind (behalve snoep en zo dan). ;)

  Reageer
 17. Joke ·

  Beste mensen, Bij dr. Joosse heb ik destijds 0 cal.dieet gevolgd met een geweldig resultaat. Helaas is dr. Joosse ermee gestopt en heeft hij een opvolger gekregen. Helaas werkt deze dr. heel anders en zijn de rekeningen gigantisch. En het resultaat is pet. Bovendien als je een keer niet kan en ’s morgens vroeg afbelt, krijg je gewoon een rekening van €100 thuisgestuurd. Grote geldklopperij! Trap er niet in.

  Reageer
  • yeliz ·

   Ben ooit 62 kilo afgevallen met Dr Joosse. Ben daarna door privéomstandigheden niet meer geweest bij Dr Joosse en natuurlijk weer al die kilo’s weer bijgekomen. Een jaar later besloot ik toch maar weer een afspraak te make bij Dr Joosse. Nou dat bleek inmiddels een Chinese acupuncturist te zijn. Inderdaad waren de prijzen zeer verhoogd. Nou ben 1x geweest en het heeft me niet geholpen waarbij ik ook men 2e afspraak heb afgezegd. Vind het zo jammer dat Dr Joosse dr niet meer is!

  • Greta ·

   Ik heb ook deze ervaring, eerst bij drie Joost geweest 8kg afgevallen 0 calorieën dieet en daarna naar Kralingen de arts die het heeft overgenomen. De prijzen zijn enorm gestegen. Weet iemand een andere arts in de buurt van Rotterdam met gewone tarieven?

  • Sam ·

   Klopt je heb gelijk dokter joose was super goed en die nieuwe is indd anders en werkt niet echt jammer dat dokter joosse weg is :(

 18. Anoniem ·

  @ Paul: Ik snap geheel wat je zegt, en heb daarom voordat ik begon ook advies ingewonnen bij mijn huisarts. Hij gaf aan dat hij het niet zou aanraden omdat het niet je levensstijl verandert, maar medisch gezien is er niets aan de hand. Wel gaf hij het advies om het maximaal 6 weken te doen, en daarna weer met mate te gaan eten. Zelf heb ik ook goede resultaten geboekt, maar helaas het zat er ook zo weer aan… Logisch als je je levensstijl niet wijzigt. :) Succes aan iedereen die er mee begint of mee bezig is!

  Reageer
  • Chris ·

   Hoi Paul, Zonder als een Jehova te willen klinken, heeft het voor mij wel goed gewerkt, en ik ben er nog steeds erg positief over. Ik ben van mening dat het erg persoonlijk is wat wel en niet voor je werkt. Ik heb het als positief ervaren, eerst het gewicht kwijt te raken en dan je (eet)gewoonte aan te passen in plaats van andersom, dit motiveerde mij beter. Wat bijwerkingen of wat dan ook betreft… Ik ben een keer wat draaierig geweest in de vier maanden dat ik ermee bezig ben geweest. Dat was in de eerste week. Men had mij hiervoor gewaarschuwd en als ik hier last kreeg iets van druivensuiker moest nemen. Heb ik gedaan en het was over. Verder nergens last van gehad, buiten dat ik het erg koude handen en voeten heb gehad. Maar ja dat heb je als je zoiets in de winter doet. Vanwege het positieve resultaat hebben nogal wat mensen in mijn directe omgeving mijn voorbeeld gevolgd. Ook heb ik van hen niets vernomen van problemen of wat dan ook. Na mijn dieet periode ben ik naar een diëtiste gegaan om opnieuw te “leren eten”. Dat heeft goed geholpen om mijn leven aan te passen. Ook ben ik gaan sporten enz. Ik ben er ondertussen achter dat de medische wereld ook een beetje in elkaar zit van: dat wat de boer niet kent… De diëtiste waar ik ben geweest was in het begin erg sceptisch later gaf ze toe dat het systeem toch niet slecht in elkaar zit.

  • Paul ·

   Hoi Chris, Het kan inderdaad goed zijn dat ik bevooroordeeld ben. Ik verdiep me al een jaar of 8 in voeding, humane gezondheid, afvallen en lichaamsbeweging en deze crashmethode druist simpelweg lijnrecht in tegen mijn persoonlijke normen; vandaar mijn terughoudendheid, scepsis en afkeer. Er bestaan talloze soepdiëten, bouillondiëten en andersoortige crashdiëten, waarvan je er veel terug kunt vinden op Gezondr, maar dit 0 Calorieën Dieet is het schraalste dieet wat ik ooit heb gezien als het aankomt op voedingswaarde en variatie qua essentiële voedingsstoffen. Ik sluit echter niet uit dat deze afslankmethode KAN werken; bovendien moet iedereen zelf weten hoe hij/zij probeert af te vallen. Wat ik echter echt niet vind kunnen, is dat artsen met dit soort onwetenschappelijke methodes aan de haal gaan en ze zelfs aanbevelen aan patiënten en er bovendien (indirect) geld mee verdienen door er reguliere en alternatieve behandelingen aan te verbinden. Als er een klacht hieromtrent wordt ingediend bij de klachtencommissie van de betreffende arts, is hij/zij gegarandeerd nog niet jarig…

  • Chris ·

   Waar ligt precies je bezwaar. Er is pas gestart met het dieet na een uitvoerig intakegesprek inclusief een melding naar mijn huisarts. Tijdens het dieet is er altijd de mogelijkheid van een back up geweest. Tijdens de terug kom momenten werd er uitvoerig stil gestaan bij eventuele klachten en de vorderingen. Ik heb op geen enkel moment het idee gehad dat ik met iets onverantwoordelijks bezig ben geweest. Iets onorthodox wel maar dat hieft niet negatief te zijn toch?

  • Paul ·

   Mijn bezwaar ligt bij het risico dat wordt genomen. Natuurlijk kun je met het dieet stoppen indien het fout loopt, maar dan is de schade reeds geleden. Met zo’n drastische en plotselinge dieetverandering als wordt bewerkstelligd met het 0 Calorieën Dieet kun je namelijk je hele lichaam ontregelen en zelfs blijvende schade veroorzaken… Van je mineralenbalans tot je spijsvertering tot je immuunsysteem tot je interne pH-waarde tot je hormoonhuishouding tot je vochthuishouding tot je spiermassa tot je rustenergiestofwisseling tot je hart-longfunctie tot je hersenactiviteit… Ik snap simpelweg niet dat een arts een dergelijke gok neemt en daarbij bovendien andermans gezondheid op het spel zet. Tenzij daar absolute medische noodzaak (morbide obesitas e.a.) toe is. Maar ieder zo zijn ding…

 19. Chris ·

  Ik heb in 2006/2007 het 0 calorieën dieet gedaan. Ik ben er in vier maanden tijd 40 kg mee kwijt geraakt. Ik voelde en voel me een heel ander mens dan daarvoor; positiever en veel beter. Dit dieet heeft voor mij erg goed gewerkt, het is duidelijk (niets eten) en het werkt erg stimulerend dat je snel resultaat ziet. Je moet wel gemotiveerd zijn om het te doen, maar dat werkt met alles zo denk ik. Het is geen wondermiddel. Je moet je eten en zelfs leven ook na dit dieet opnieuw aanpassen en dat volhouden. Als je je “oude” levenspatroon weer gewoon oppakt, dan gaat het niet werken. Is bij mij ook gebeurt en ben toen 10 aangekomen. Ben weer terug gegaan naar Dr. Joosse en heb het dieet weer voor een maand gedaan. Dat vond ik trouwens zwaarder dat de eerste keer. Dat is nu twee jaar geleden en het gaat nog steeds goed. Blijf nu goed op gewicht. Als je gaat beginnen aan dit dieet, succes! Nog een tip: bereid je voor op de meest idiote reacties van mensen in je omgeving. En trek je er vooral niets van aan!

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Chris, Ik had nog nooit eerder van het 0 Calorieën Dieet gehoord en omdat ik van het bestaan ervan schrok, heb ik er wat research naar gedaan. Als ik het goed begrijp mag je gedurende 1 week uitsluitend 3 keer per dag een bouillonnetje eten. De weken daarna 3 maal bouillon plus 300 gram yoghurt per dag… En dit stramien moet je van de ene op de andere dag oppakken (zonder enige op- of afbouw) en bovendien maandenlang volhouden!? En de enige ondersteuning bestaat uit acupunctuur en vitaminetabletten!? Misschien vind je mijn reactie idioot, maar naar mijn mening zou een dokter die dit soort praktijken propageert direct moeten worden geschorst. Echt enorm ongezond en onverantwoord! En zelfs gevaarlijk! Schandalig dat een arts zich hier aan waagt! Natuurlijk zullen er uitzonderingen zijn die dankzij dit soort levensgevaarlijke crashdiëten afvallen, maar de meeste mensen zullen er (in het meest positieve geval) enorm zwak, beroerd, duizelig, ellendig of zelfs levensbedreigend ondervoed door raken. Groeten, Paul

 20. ilona ·

  spannend vandaag ga ik naar de accupunturist voor de afval ronde ppfff wil zo’n 25 kilo kwijt en ben benieuwd.
  Heb het 2 jaar geleden ook gedaan daar kreeg ik geen dieet bij en dat heeft niks opgeleverd.
  Nu ga ik ervoor jammer voor de feestdagen ben het zat dat lichaam.

  Reageer
 21. engelke ·

  hoi neddie..t gaat niet zo snel bij me, maar ik ben inmiddels 8kg kwijt! ik ga 2x per week kost me 41euro. verzekering betaalt de rest. Nog zo’N 4KG en dan ga ik stoppen…kijken of t me lukt. gaat in principe goed. geen zin meer in ‘veel’ te eten…

  Reageer
 22. Neddie ·

  Engelke, hoe gaat het daarmee?
  Ik sta niet achter het nul calorieën dieet, maar geloof wel dat acupunctuur me kan helpen.

  Reageer
  • Ansje ·

   ik ben sinds eind maart 31,3 kg kwijt, voel me SUPER kan heel de wereld aan. ben zo blij dat ik dit door collega’s aanbevolen heb gekregen. ik ben nu bijna op mn streefgewicht en ik weet zeker dat het me gaat lukken zo te blijven, echt hartstikke goed.

 23. engelke ·

  Hallo allemaal! Ik ben 2dgn terug ook gestart met acupunctuur, wel anders dan jullie allemaal beschrijven! Ik ben volgeprikt met naaldjes, vervolgens op 2naaldjes op mn buik n klein voltage stroom en n half uur liggen. Na verwijdering, 3 naaldpleisters in mn oor. Dat was t. Met voor iedere dag n kruidenzakje, wat je moet oplossen en opdrinken, en n capsule…zou genoeg moeten zijn! Geen dieet! Nou, het zal me benieuwen! Ik zal 15kg op deze manier moeten wegwerken!!Hihi…Ik wacht maar af!!

  Reageer
 24. sevda ·

  Ik ben nu ook een week bezig met acupunctuur. Ik heb altijd last gehad van emotie eten. Nu is dat veel minder ik kan me beheersen. Ik heb een poeder die ik moet mengen met melk de eerste dag werd ik er helemaal depressief van omdat ik zo weinig mocht eten maar nu gaat het echt goed.

  Reageer
 25. baba ·

  Ben 6 weken bezig met 0 calorieën dieet + accupunctuur. Ben ondertussen 24 kilo afgevallen. Kon et niet geloven hoe snel resultaat werd geboekt met dit dieet. Heb nog wel een weg te gaan ben op de helft…

  Reageer
  • Sam ·

   Hoi en waar was dat??

  • annelies ·

   ja waar was dat?

 26. maria ·

  Ben na al die succesverhalen ook maar begonnen bij Dr. Joosse in Dordrecht. Heb alles al geprobeerd, acupunctuur en zelfs een maagballon! Ben nu 10 dagen bezig en 5 kilo afgevallen (nog 30 te gaan) en moet zeggen, het valt me niet tegen. Ik heb geen honger je, moet alleen even een omschakeling maken om niet steeds met eten bezig te zijn. Ben er wel positief over, dus we gaan ervoor!

  Reageer
 27. MoMo ·

  Hier dan ook een succesverhaal (in wording), maar wel met scherpe kantjes. Ik ben 16 dagen geleden begonnen met acupunctuur + 0 calorie dieet. De 1ste week is het trouwens echt 0 calorie, thee, koffie en drinkbouillon, v.a. de 2e week komt kwark/yoghurt erbij. De 1ste week voelde ik me zwaar beroerd. Niet mentaal; helemaal geen last gehad van het gemis van het eten. Ik had wel hongergevoel, maar dat was wel te overleven. Zoiets, alsof je lunch een uurtje later is. Waar ik wel last van had as mijn lichaam. Ik had helemaal geen energie, puur om naar boven te lopen hijgde ik, was futloos en voelde mijn hart in mijn keel. Het bleek, dat ik een van de weinigen was die last had van het switchen dat mijn lijf energie vanaf nu uit mijn opgebouwde lichaamsvet moest halen en niet uit het eten. Ik voel me nog steeds moe, maar wel een stuk beter. Ik wil eigenlijk heel graag ervaren, hoe het is om door niet te eten je energiek voelen. Maar als dat niet gebeurt, dan ga ik dat helpen met een kuurtje Q10. ;-) Ik ben na week een 5,5 kg kwijtgeraakt, en nu, naar 16 dagen 10 kg. Ik vind het trouwens wel een mooie ervaring; dat je zonder eten kan functioneren. Ik was op zoek naar boeken over vasten, maar buiten de religieuze redenen is er weinig info erover (iemand tips?). Het is een enorme reiniging van je lichaam en ook geest, een bijzondere periode. Dus niet alleen op de kilootjes fixeren, maar ook dat je je lichaam op een geweldige manier ontgift! Veel kwaaltjes verdwijnen, die door of overgewicht of opgehoopte afvalstoffen veroorzaakt waren. Dus dames, go for it, het is een bijzondere pad en een superbelonend resultaat!

  Reageer
  • saskia ·

   Ik ben nu 2 dagen bezig met het 0 calorieën dieet, maar nog geen gram afgevallen. Heeft iemand daar ervaring mee.

  • Jelte ·

   Of er mensen zijn die teleurgesteld zijn dat ze na 2 dagen nog steeds niet zijn afgevallen? Ja, waarschijnlijk zijn er duizenden mensen die hier ervaring mee hebben. Dat is precies datgene wat er mis is met de wereld. Mensen doen er jaren over om overgewicht te ontwikkelen en zijn vervolgens teleurgesteld als ze na 2 dagen crashdiëten “nog steeds niet” zijn afgevallen. Misschien moet je acupunctuur proberen om af te vallen, ook zo’n debiele afslankmethode. Als je ECHT wilt afvallen, ga dan SPORTEN. En niet na 2 dagen al gaan mauwen dat je niet afvalt, maar een gewoonte maken van lichaamsbeweging!

  • Ella ·

   Hi graag een reactie over de 0 kal dieet is het echt alleen boulion en kwark hoor graag een reacti3!

  • Paul ·

   Het “nul calorieën dieet blijkt te zijn verzonnen door een acupuncturist, aangesloten bij de NAAV… Zijn naam wordt helaas nergens genoemd, maar er zijn minstens zo veel slechte als goede verhalen te vinden over zijn “0 calorieën dieet”. Ik vind deze dieetmethode verschrikkelijk slecht bedacht! In 2008 was de bedoeling dat je gedurende een week niets at. Uitsluitend 3 keer per dag een kopje drinkbouillon, aangevuld met een tweetal vitaminesupplementen en een eetlepel zonnebloemolie. Inmiddels hoef je de eerste week niet meer 100% te vasten; ’s ochtends mag je een portie magere kwark of magere yoghurt nemen. Wanneer je je slap voelt mag je een paar suikerklontjes nemen?! :( Sorry, maar wat is dit voor een ‘dieet’?! Tijdens het ‘nul calorieën dieet’ moet je veel (calorieloze) drankjes drinken, dus voornamelijk water en thee. Na de eerste week mag je je dieet uitbreiden met witvis en sla. De acupunctuur zou ervoor zorgen dat je geen hongergevoel ervaart… Mocht iemand weten welke natuurarts / acupuncturist verantwoordelijk is voor dit ‘0 calorieën dieet’, dan hoor ik het heel graag! Dan kan ik aanvullende informatie inwinnen en hier de ontbrekende details invullen. Groeten, Paul

 28. I.J. ·

  Wat een hoop verhalen over acupunctuur hier, zowel negatief als positief. Heb de afgelopen jaren van alles geprobeerd om af te vallen, maar was enorm aan het jojo-en etc. Regelmatig afgevallen, maar dat kwam er ook weer bij. Na een gesprek met een vriend kwam ik uit bij acupunctuur; hij haf het zelf ook gedaan; dus had een prima voorbeeld in de praktijk om te zien! Zelf ben ik afgelopen 3 januari gestart met acupunctuur in combinatie met een 0-calorieën dieet. De maand is nog niet voorbij en ik ben al ruim 13 kilo afgevallen.. Ik wil er 30 afvallen, dus nog wel even door te gaan. Het is wennen en een omschakeling v.w.b. je eetpatroon. Het is in het begin voor je gevoel erg raar! Je moet de knop in je hoofd omzetten en je gewoontes veranderen. Het is goed vol te houden als je, je houdt aan de afspraken en zoals je het behoort te doen. Bij twijfels en vragen kan ik altijd terugvallen op de arts/ assistente. Zelf tot nu toe nog steeds erg positief en vindt het echt een aanrader!

  Reageer
 29. ezzie ·

  Beste dames en heren, Ik wil graag ook acupunctuur laten doen (ik moet 22 kg afvallen). Ik ben afgelopen 6 maanden 15 kg aangekomen. Een kennis van mij heeft ’t ook gedaan. Zij is in 3 maanden 18 kg afgevallen. Zij laat dat doen in Amsterdam, maar ik kan niet elke week naar Amsterdam. Weet iemand een adres in de buurt van Alkmaar? Alvast bedankt, Ezzie

  Reageer
 30. Jip ·

  thanx annoniem ja de druivensuiker gebruik ik ook.
  Gaat een beetje beter nu.
  Gister terug geweest en de acupunturist zegt dat iedereen anders reageerd.
  wel al 3 kilo kwijt in 5 dagen.

  Reageer
  • Anoniem ·

   Hoe gaat het ermee Jip?

 31. Anoniem ·

  Het zou allicht kunnen, probeer in iedergeval goed te drinken en kijk volgende week even hoe het gaat. Ik mocht er ook druivensuiker bij, wat mij ook erg goed geholpen heeft. Verder heb ik er weinig last van gehad… Succes en houd je lichaam in de gate…

  Reageer
 32. Jip ·

  Ik ben 4 dagen bezig met afvallen dmv acupuntuur en eet 4 boulionnetjes per dag maar ik voel me suf en slap heeft iemand daar ervaring mee en weet je waneer het over gaat ik hoorde in de praktijk alleen maar mensen die erg veel energie kregen.

  Reageer
 33. Anoniem ·

  @Chantal, Dat hoopte ik ook, maar helaas, Dát is nou net niet gelukt :) Het blijft te lekker.

  Houdt vol, ondanks dat je omgeving je voor gek verklaard….ik hoop wel voor je dat je partner of goede vriendin wel in hetgeen geloofd/cq je steunt…want dat heb je wel nodig. Als je omgeving jouw manier van lijnen (acupunctuur of wat anders…) het namelijk zo ontzettend afkraakt e.d. dan moet je heel sterk in je eigen schoenen staan om vol te houden.

  Succes!

  Reageer
 34. Chantal ·

  Ook ik ben begonnen met het 0 calorieën dieet en acupunctuur. Ik vond het de eerste week heel moeilijk. De derde dag dacht ik dat ik het niet zou volhouden, maar dat was de volgende dag over. De eerste week voelde ik mij niet energiek, maar nu heb ik juist veel meer energie dan voor de acupunctuur. De eerste week ben ik 5,5 kilo afgevallen, maar dat is logisch omdat je geen darminhoud meer hebt.
  Mijn omgeving verklaart mij voor gek en zo dacht ik er eerst ook over. Maar door een paar maanden niet te eten, hoop ik ook van mijn snoep/zoetigheid verslaving af te komen. Geen idee of het zo werkt, maar dat merk in de toekomst wel…

  Reageer
 35. Deanne ·

  na zo’n 5 maanden ben ik 42 kilo kwijt en nu al 6 weken weer gewoon aan het eten; dat gaat goed, wel opletten en blijven bewegen. Ook ik heb helaas last van haaruitval, maar het komt goed, zegt iemand die het ook heeft gehad.

  Reageer
  • anja ·

   Jeetje waanzinnig goed zeg Deanne, 42 kilo !!
   En heb je dat ook gewoon met alleen accupentuur gedaan?
   ik heb het nml ook gedaan en was 10 kilo afgevallen, maar bij mij stopte het helaas, ging geen onsje meer van af….maar ook zeggen er is ook nog maar 1 kilo bijgekomen in 3maanden….maar ja wil ook nog zo graag minstens 10 kilo afvallen….
   Succes verder.

 36. Anoniem ·

  Hoi,

  Even de resultaten vanuit mijn kant.

  In een week of 5/6 12,5 kilo afgevallen en voelde me heerlijk!
  Daarna is het de kunst om het er af te houden en dat gaat me wat moeilijker af, maar dat ligt dus niet aan de behandelmethode.

  Wel wil ik nadrukkelijk meegeven, dat ik wel enorm last heb van haaruitval. Dit is pas naar voren gekomen na ongeveer 6 weken na het stoppen met het strenge dieet (bouillion en yoghurt). Dit terwijl ik wel vitamientjes slikte om dit zo veel mogelijk tegen te gaan…maar helaas… Weet dit goed, als je er aan begint en herken het als je er zelf ook last van heb.

  Succes allemaal. De methode zou ik zeker wel aanraden, maar het haaruitval zorgt er wel voor dat ik er zelf niet meer voor zal kiezen.

  Succes!

  groetjes!

  Reageer
  • margreet ·

   Beetje laat maar Vitamine B zorgt dat je haar weer gaat groeien
   Wordt ook geadviseerd na een zwangerschap als je last hebt van haaruitval. Succes

  • Anoniem ·

   Vitamine B complex Extra forte, heeft er voor gezorgd dat het allemaal weer een beetje in balans kwam inderdaad. Het heeft wel eventjes geduurd, maar het helpt wel.

   groetjes

 37. priscilla ·

  Ik ben voor 6 weken geleden begonnen met accupunctuur en ik ben nu 6,5 kilo afgevallen en ben 5,2 % aan vetpercentage omlaag gegaan. Ik mag gewoon 6x op een dag eten de eerste drie weken is ‘streng’ wat streng is en daarna gewoon normaal weer s’avonds eten.
  ik heb 6 weken geleden 3 naaldjes in de oren gekregen en die waren er naar 6 weken ookm pas weer uit en nu heb ik weer nieuwe gekregen en ik moet 1x in de 6 weken langs komen.
  Over het verhaal je moet er in geloven is niet waar want ik geloof er helemaal niet in en het helpt toch. Je moet er zelf achter staan om af te vallen dankun je alles bereiken.

  Reageer
 38. Martine ·

  Helemaal mee eens Anja! Zulke types moet je gewoon laten lullen. Blijkbaar weet hij het allemaal zo ontzettend goed. Begin je eigen praktijk joh, slimmerd!

  Reageer
 39. anja ·

  jee mark ben jij een randdebiel zeg, als je dit zegt weet je dus duidelijk niet wat het met mensen doet die overgewicht hebben en er alles aan doen om eraf te komen en jaaaaa ook sporten……doen wij….het is zo makkelijk te oordelen he, en zeggen je moet minder eten en gaan sporten..als dat zo was , was er niemand dik …bijdehand…dus ga jij maar met je vooroordeel hoofd op de bank GTST kijken en mensen in hokjes plaatsen

  Reageer
 40. Mark ·

  Wat zijn jullie stom om te geloven dat dit werkt.

  Wat moet je erbij eten, wordt er dan nog gevraagd. Drink bouillon en kwark LOL

  Als je dit alleen al eet dan val je al af als een gek. Wat denk je dat er in bovenbeschreven zit?

  Je raad het al, bijna niks. Dus wat je niet eet, komt er ook niet aan.

  Het enige dat werkt is een evenwichtige voeding, 2 stuks fruit en bewegen is het magische woord. Dus niet met je dikke luie reet op de bank wonen bij GTST. Ga eens sporten, bodypump ofzo.

  Reageer
 41. Anoniem ·

  vervolg..

  Ben nu 6 volle weken bezig en het gaat hartstikke goed :)
  Vorige week ook weer begonnen met af en toe eten, want er is nu 11 kilo af!

  Voel me goed, goed vol te houden en echt een aanrader.
  Nu rustig verder met afvallen, maar wel in combi met normaal eten!

  Succes allemaal

  groetjes

  Reageer
 42. Regina ·

  Ik ben ook begonnen met accupunctuur, maar ik heb op beide oren pleisters zitten met balletjes erin. Deze pleistertjes blijven er 14 dagen op zitten en dan moet ik weer terug voor nieuwe. Ik ben begonnen op 4 februari en ben al 10 kg afgevallen. Ik heb een koolhydraat arm dieet en heb geen honger of trek, het enige nadeel is, dat ik vaak neerslachtig ben, maak me niet echt druk, maar dit was ik nooit. Ik moet nog 20 kg afvallen, maar als het net zo snel gaat als nu, dan ben ik in 3 maanden tijd een slanke den. Ik hoop het, want ik heb al zoveel dieeten gedaan en vrijwel niks hielp.

  Reageer
 43. Anoniem ·

  @Ilona, bij mij is er gezegd, elke kilo 15 calorieën, dus elke 10 kilo = 150 calorieën minder per dag dan dat je normaal heb gedaan.

  Ik ga morgen voor de 2e keer naar de acupunctuur in Hendrik Ido Ambacht, dus mijn eerste week zit er bijna op. Heb vanmorgen even gewogen, er is nu 4 kilo af! (na 5 volle dagen). Moet echt zeggen dat het heel goed gaat, verbaas me er echt over. Ben wel blij dat ik er zo een bakje yog bij mag op een dag, want ik mis het eten eten wel.

  Op advies van mijn dokter mag ik dit maximaal 6 weken volhouden (hij staat er niet achter, maar het is medisch niet onverantwoord!) Dus 6 weken enkel bouillion en na de 1e week ook yog of kwark. Daarna wil ik wel doorgaan met de prikjes, want dat helpt gewoon enorm in je behoefte naar eten! Maar dan gewoon in combi met een aangepast dieet.

  Succes allemaal.

  groetjes.

  Reageer
 44. Davina ·

  Ik ben zo’n 5,5 jaar geleden onder behandeling bij Dr Joosse in Dordrecht geweest. Ik ben toen 30 kilo afgevallen. En nu met een beetje zelfdicsipline is het er nog steeds af.
  Het ging echt heel snel bij mij. Maar heb me nooit rot gevoeld. Ik kreeg juist enorm veel energie. Ondanks dat ik het 0 calorieeen dieet heb gevolgd.
  Je moet het wel echt zelf willen!! Maar ik raad het zeker iedereen aan.
  En wat ik aan mijn eetpatroon moest veranderen viel ook heel erg mee. Ik kwam met een a4tje vol met dingen die ik dacht wel te kunnen gaan wijzigen. Maar na 4 dingen opgenoemd te hebben gaf Dr Joosse aan dat dat genoeg was om op gewicht te blijven.

  Gr Davina

  Reageer
 45. ilona ·

  oke bedankt ja tips zijn altijd welkom zeg ik maar ik vond het ook al bizar weinig maar ja alles om het gewicht te behouden he

  gr.Ilona

  Reageer
 46. Martine ·

  @ Ilona, wat een enorme onzin zeg! Een vrouw met gemiddelde activiteit mag rond de 2000 kcal per dag eten om gewoon op gewicht te blijven. Ik ken iemand die 60 kilo is afgevallen en die zou dan 1800 kcal minder moeten eten dan normaal??? Echt niet dus.
  Eet gewoon normaal en snoep minder en je blijft echt op gewicht. Je moet niet in je oude eetpatroon vallen want je bent niet voor niets zwaar geworden. En ga anders na afloop van het dieet onder behandeling bij een dieetist zodat je gaat leren gezond te eten!

  Reageer
 47. ilona ·

  ik heb vandaag gehoord voor elke 10 kg die je afvalt moet je 300 calorieen minder eten

  gr ilona

  Reageer
 48. anja ·

  Ow dat had ik echt niet verwacht jeetje nou dan hou ik het nog wel even vol
  dat geeft de burger moed hahahaha tnx voor je snelle antwoord Martine, ik
  moet er nog zeker 10 af maar er is dus licht aan het einde van de
  tunnel…en sterkte met je “kerstkilo’s” gaat lukken ;-)
  Groetjes anja

  Reageer
 49. Martine ·

  @ Anja, zodra je klaar bent mag je/moet je direct je gewone eetpatroon weer oppakken.
  Ik was half september klaar met het dieet en ook direct weer gewoon gaan eten zonder problemen overigens. Zolang je gemiddeld rond de 1500-1800 kcal per dag gaat eten kom je niet aan. Alleen de 3 kilo maag en darm inhoud, daar moet je wel rekening mee houden.
  Ik sport er ook 3x in de week bij en dan blijf je redelijk stabiel. Op dit moment ben ik mijn december kilo’s eraf aan het halen want in december heb ik echt veeeeeels te veel gegeten. ha ha.

  Reageer
 50. anja ·

  Hoi,

  Ik zit ook bij dr. Joosse met het 0 caloriendieet en tja…ik smokkel toch wel, ik doe me yoghurt tussen de middag nemen en s’avonds vis uit de oven of gebakken ei, koolhydraatvrij dus, want ik heb toch het rare idee, dat je verbranding wel moet blijven stimuleren vandaar maar ik val nog steeds beetjes af nu 9 kilo in 4,5 week , en weet ook dat je kan kiezen nml tussen 0 calorieen dieet of toch iets met eten, al weet ik niet wat je dan mag eten en dat zou ik eigenlijk wel graag willen weten, dus weet iemand dat toevallig, want dr. joosse zegt het niet helaas.
  gr. anja

  Reageer
  • Jacqueline ·

   Hallo Anja,

   Ik sta op de wachtlijst bij dr Joose, ik heb bovenstaande gezelen en ik vroeg me af hoe het nu met je gaat en hoeveel kilo je kwijt bent

 51. ilona ·

  @martine of willem heb dus dr vd pijl gemaild heeft hij ook een wachtlijst? of is hij smaandags gesloten?Niemand weet toevallige een goede praktijk in Limburg
  gr.Ilona

  Reageer
  • monica ·

   Ik ben vandaag in belgie geweest daar kost accapuntuur 23,50 euro , in ophoven en je mag gewoon geen suiker , alcohol hebben veel water drinken

 52. Martine ·

  @ Ilona, Ik ben in 3 maanden, 30 kilo afgevallen. Als je klaar bent met het dieet kom je 3 kilo aan, dit is maag en darm inhoud, Daarna is het een kwestie van bijhouden. Ik ben in december me te buiten gegaan aan teveel eten dus nu weer even de rem erop.
  Maar het dieet is echt goed te doen hoor.

  Reageer
 53. ilona ·

  hoi martine bedankt mag ik vragen hoeveel en in welk tijdsbestek je bent afegevallen??

  gr ilona

  Reageer
 54. Martine ·

  @ Ilona, zoals het dieet al zegt. Helemaal niet eten! je moet voor je zout huishouding 3x per dag een beker bouilon, verder 300 cc mag yoghert met 1 eetl olie. Dit aangevuld met vitamine en mineralen pillen en meer mag je niet.
  Het is echt heel goed te doen hoor!

  Reageer
  • ilona ·

   mag ik vragen wat die tabletten daar kosten of wat je bij het eerste consult kwijt bent aan kosten?
   gr ilona

 55. Martine ·

  In het verhaal van Anna kan ik me meer vinden als in dat van Anita. De haaruitval is bij iedereen verschillend. Toen ik klaar was heb ik inderdaad haaruitval gehad (pas 4 weken nadat ik klaar was met afvallen) Dit heeft 2 maanden geduurd ongeveer en is nu weer helemaal over. Het aankomen na het afvallen heeft alles te maken met het aanpassen van je eetgewoontes. En inderdaad Anna, je zal die aan moeten passen anders kom je net, zoals na elk dieet gewoon weer aan. Als je gemiddeld tussen de 1200-1800 kcal per dag eet en een beetje oplet blijf je echt wel op gewicht. Dat is moeilijk want als je ziet wat bijvoorbeeld al een koekje of appelflap aan kcal bevat, pffff.
  Dus je hebt inderdaad levenslang. Het o kcal dieet is perfect voor iemand die snel (en makkelijk vond ik) wilt afvallen maar je zal echt op je voeding moeten blijven letten wil je slank blijven. Als je daarbij ook nog wat aan beweging doet kom je echt niet aan.
  Succes allemaal met deze eeuwige strijd!

  Reageer
  • ilona ·

   wat houd eingelijk het 0-calorieendieet in wat mag je per dag eten? heb net dr pijls gemaild

   gr.Ilona

 56. Anna ·

  ik kan het verhaal van mijn voorgangster bevestigen. Het werkt wel, maar je zult daarna je eetgedrag moeten veranderen. Anders zitten de kilo s zoals bij elk dieet er zo weer aan. Ik heb t drie keer geprobeerd. En elke keer weer met de overtuiging dat ik het er wel af ga houden, maar helaas dat lukt niet. Je gaat toch weer normaal eten en de kilo s vliegen er weer bij. Je hebt die vetcellen gewoon nog en die vullen zich weer. Overweeg nu liposuctie zodat die vetcellen verdwijnen, maar weet ook niet of dat wat is …

  Vrede hebben met je lijf is denk t beste maar das ook al niet gemakkelijk.

  Iedereen succes.
  Gr. Anna,

  Reageer
 57. Nathalie ·

  Goede verhalen zeg hier! Ik weet niet hoe ik op het idee ben gekomen, maar ik denk al een paar dagen om met acupunctuur te proberen de 40 (!) overtollige kilo’s weg te krijgen. Het 0 cal. dieet zal voor mij niet moeilijk zijn, want ik eet niet graag. Dat is juist mijn probleem: ik eet te weinig, waardoor er bijna geen verbranding is. Weet iemand een goed adres in Eindhoven of omgeving?

  Alvast bedankt!
  Groetjes Nathalie

  Reageer
 58. anita ·

  Nu wil ik toch ook eens de nadelen benadrukken van het nul calorieen dieet !
  Ik hoor niemand praten over de verschrikkelijke haar uitval ondanks het gebruik van de medicijnen ,voor geschreven door dr joosse. nl haarnorm
  Echt iedereen die ik persoonlijk ken heeft hier last van .
  En als je stopt zitten de kilos er net zo snel aan ,als dat ze er afgingen.
  Wat mij betreft is voor op termijn 3 keer per dag normaal eten de beste methode
  want iedereen weet hoe deze crase dieeten werken

  Reageer
 59. Deanne ·

  ik zit sinds 18 november 2010 bij dr Joosse en ben nu 20,9 kg kwijt in plm 7,5 week. Werkt prima; heb me sinds jaren niet zo fit gevoeld en relaxed. Geen honger, geen trek. Ik kan het iedereen aanraden

  Reageer
 60. wilma ·

  Ben maandag begonnen,het valt me niet mee,ik mis eten,heb af en toe een hongergevoel ondanks de bouillon en s’morgens neem ik kokhalzend mijn verplichte tabletten in.
  Ik ben wel al 4 kg kwijt in 5 dagen tijd.
  Volgens de acupuncturist is de 1e week het moeilijkst.
  Het valt ook niet mee om voor het gezin wel te koken.

  Reageer
 61. bianca ·

  Beste Frits,
  In Hendrik Ido Ambacht heb je praktijk v.d. Pijl.

  Reageer
  • Frits ·

   Beste Bianca,

   Dank voor je antwoord. Heb je misschien ook een adres en/of telefoonnummer van deze praktijk?

  • bianca ·

   Dit kan je vinden via: Praktijkvdpijl.nl. Groet, Bianca

  • Willem ·

   Ben ook bij praktijkvdpijl geweest. In 3 maanden 35 kg afgevallen met het 0 calorien dieet. Geweldig systeem, je voel je als je bezig bent al fitter al zou je dit niet zeggen als je niets eet. Het is daar nog gezellig ook, koffie en thee als je in de wachtkamer zit te wachten.

 62. Frits ·

  Ik ben ook bekend met dr. Joosse uit Dordrecht.
  Weet iemand of er nog meer acupuncturisten in Dordrecht of direct omgeving zijn waar je kan afvallen met acupunctuur (eventueel met een 0 calorien dieet)?

  Reageer
  • Hermine slootweg ·

   In dordrecht zit ook Peter Zaatman, tegeover het station. Er is wel een wachtlijst , maar ik hoor er veel goede verhalen over.

 63. Annna ·

  Bij mij zit het er eerlijk gezegd wel weer aan.
  Maar ik denk dat dat bij ieder dieet wat je volgt is, dat je daarna minder moet blijven eten.
  Mijn probleem is dat ik langzaam steeds weer meer ga eten en komt het er helaas weer aan.

  Maar puur of het werkt om af te vallen: ja!

  Maar daarna komt eigenlijk het belangrijkste en moeilijkste van lijnen, het eraf houden…..
  Ik ben gewoon niet sterk genoeg, ook al neem ik mezelf nog zo goed voor het niet weer zover te laten komen…..helaas….

  Reageer
 64. Eva ·

  Hallo allemaal, Ik word helemaal enthousiast van al jullie verhalen. Zelf ben ik begin dit jaar begonnen met Sonja-en en inmiddels 17 kilo kwijt (maar sinds de zomer het niet meer opgepakt). Gelukkig blijf ik redelijk stabiel maarrr ik wil er meer vanaf hebben en dat lukt niet meer met het Sonja-dieet. Een kennisje gaat binnenkort ook beginnen, even bekijken hoe het bij haar gaat, maar de berichten hierboven zijn positief. Wat ik alleen mis in de verhalen is blijft het er ook vanaf??? En vallen jullie niet terug in het oude eetpatroon ?? ZIe jullie reacties graag tegemoet!

  Reageer
 65. Ellen ·

  Hallo allemaal,

  Ik ben in januari bevallen van mijn 1e kindje. Ik was alleen 24 kilo aangekomen. De eerste 10 gingen er vrij makkelijk af, alleen de rest lukte maar niet.
  Heb van alles geprobeerd. 1000 cal per dag en 3 keer per week sporten, Herbalife, voedingsadvies bij diëtiste enz. Niets hielp. Als ik dan ook maar 1 keer een chocotof oid nam, was ik gelijk ook weer zwaarder. Die 14 kilo die ik nog moest zijn ondertussen 16 kilo geworden. Ik word er erg depressief van! :-( Aan de ene kant denk ik.. ach, dit zal bij mij dan ook wel niet helpen, maar aan de andere kant.. ik lees zo veel goede verhalen! Ik ga komende 2 maanden klussen en verhuizen, dus lijkt me nu niet handig om te beginnen. Zodra ik in het nieuwe huis woon, ga ik beginnen. Ik ga wonen in Eemnes, maar daar zijn geen acupuncturisten die ook een afvalprogramma doen. Ik las op internet wel dat er 1 in amersfoort zit (acupunctuurpraktijk Wieis). Heeft iemand hier ervaringen? Of weten jullie misschien een andere praktijk in de buurt? Mag best 25 min rijden zijn, maar niet te lang aangezien ik met mn zoontje zit…
  Ik hoop dat iemand ervaringen heeft of adresjes heeft voor mij.
  Groetjes Ellen

  Reageer
 66. JSB ·

  Was gistern geweest!! Intake, op de weegschaal (95.6kg) en dan op de tafel voor de behandeling. Naalden in mij ooren – 7 de een oor en 4 de andere – lekker liggen voor 20 minuten. Na dat de naalden eruit waren, krijg ik de verblijf naalden – 2 een kanet en 2 de andere, deze deed en beetje pijn, MAAR het ging er ook gelijk weg. Heb pillen mee gekregen – Multi Vit en Rein – 2 van elk s’ochtends en s’avonds. Mag 250g magere kwart of Yougurt voor het eten, tussendoor fruit en/of boullion. Had gelijk en vol gevoel van de kwark (kan zijn om dat ik heb en hekel aan kwart) Maar ja, ik ga door, Wil het eind resutaal zien. Dag 1 zit er bijna op!!

  Reageer
  • ilona ·

   mag ik vragen hoeveel je al afegevallen bent?
   gr ilona

 67. JSB ·

  Ik heb mijn eerste afspraak op dinsdag, ik ben heel benieuwed hoe het allemaal gaat. Ik zou je allemaal op de hoogte houden. Ik weet zeker dat dit allemaal tussen de ooren zit, het voelt als of ik nu ff in de rouw voor mij eten bent. Heel raar, nog 6 dagen, wou dat het nu al was!
  J

  Reageer
 68. Madelief ·

  Weet iemand een acupuncturist in Doetinchem die goed werkende afval-acupunctuur doet?

  Reageer
 69. goofy 60 ·

  Hallo iedereen,
  morgen bel ik op naar mijn acupuncuur therapeut en ga ook beginnen, ik ben erg gemotiveerd, want een bekende is in 4 mnd. ruim 20 kilo afgevallen.
  Wens me sterkte en ik hoop dat ik zo sterk ben om het vol te houden.

  Reageer
  • JSB ·

   Sterke, ik hoop dat je het nog aan volhouden ben! Sucess!

 70. Sevvie ·

  Hallo allemaal,

  Ik ben 14 kg afgevallen met acupunctuur. Het werkt echt als je maar volhoudt.

  Reageer
 71. Martine ·

  Hoi Ilona,

  Jeetje helemaal uit Limburg! Nou dat noem ik nog eens een goede motivatie toch?
  Eigenlijk is de enige goede tip die ik je kan geven is dat je gewoon even je verstand moet uitschakelen en gewoon doen! Het werkt echt zolang je maar geen hap eet. De eerste week is echt moeilijk omdat je lijf moet omschakelen van suikerverbranding naar vet verbranding. Daarna gaat het eigenlijk vanzelf en omdat je van die goede resultaten boekt is het het echt waard en houdt je het ook vol. In plaats van bouillon uit een pakje, maakte ik ook vaak een pan verse groentesoep en zeefde dan alles eruit. De smaak van die bouillon vond ik lekkerder dan bijvoorbeeld de opkikker. En mensen in je omgeving gaan er niets van snappen en zullen roepen dat het slecht voor je. ONZIN! en dus gewoon laten praten, echt!
  Zet hem op. Ik ben nu ondertussen al 6 dagen weer aan het gewoon eten omdat ik op gewicht was en nog elke dag blij dat ik er ooit aan begonnen ben..
  Succes!

  Reageer
 72. Elly ·

  Ik ben zelf bij Gopala geweest in Rotterdam. Ik kreeg toen een dieet en naaldjes in mijn oor om mijn hongergevoel te verminderen en mijn stofwisseling sneller te maken. Het werkte echt supergoed, want in de eerste week was ik al 3 kilo kwijt en de week daarna 2! Het dieet is wel zwaar, maar die naaldjes helpen wel goed, waardoor ik het makkelijker kan volhouden. Ik ga zeker nog wel even door, want ik wil graag nog 10 kilo eraf! Dan kan ik volgend jaar zomer wat zelfverzekerder over het strand lopen als afgelopen zomer:-)

  Reageer
 73. Elly ·

  Ik was bij Gopala geweest in Rotterdam om af te vallen. Ik kreeg toen een dieet mee en naaldjes in mijn oor om het hongergevoel te stoppen en de stofwisseling te laten versnellen. Ik was echt verbaasd want in 1 week was ik al 3 kilo kwijt en de week daarna nog 2! Het dieet is best pittig, maar die naaldjes helpen goed om het te kunnen volhouden. Ik ga er nog wel even mee door, want ik wil het liefst nog 10 kilo eraf:-D Kan ik volgende zomer wat zelfverzekerder op het strand lopen als afgelopen zomer;-)

  Reageer
 74. Bianca ·

  Eind augustus was ik begonnen met een acupunctuurdieet. Maar al na een paar dagen gingen me de bouillontjes erg tegenstaan (en dat was zo ongeveer het enige wat je mocht eten…). Ook toen de yoghurt erbij kwam, vond ik het niet beter worden. Ik ben dan ook gestopt met dit dieet (na 12 dagen).

  Wel heb ik nu een heleboel vitamines (Multi 4 All en Mineral Max) over…. Ik had van Multi 4 All een pot met 180 tabletten aangeschaft en van de Mineral Max een pot met 90 tabletten. dus ik het nog bijna 85% van de tabletten in de pot. Om beide potten aan te schaffen in een gezondheidswinkel, ben je meer dan 70 euro kwijt, mijn aangebroken potten (houdbaar tot resp. mei 2013 en juli 2013) kan je overnemen voor slechts 50 euro (op te halen in Hendrik Ido Ambacht).

  Reageer
  • mirjam ·

   Hoi Bianca, Ik ben net weer begonnen met het dieet. Stuur me even een mailtje op mschenkel-verveer@hotmail.com, ik wil ze wellicht wel van je overnemen.

 75. Martine ·

  Hier even een reactie van mijn positieve ervaring met acupunctuur. Ik ben op 18 Juni begonnen en ben nu 27.5 kilo afgevallen door acupunctuur in combinatie met het o kcal dieet. De eerste week vond ik het heel erg moeilijk maar daarna was het echt heel goed te doen. Vandaag dus met succes met acupunctuur sessies afgesloten. Ik ga nog 2 weken door om de laatste 2.5 kilo kwijt te raken en ben dan waar ik wezen wil.
  Ik woon in Hendrik Ido Ambacht maar ben bij dr Joosse in Dordrecht geweest omdat ik daar veel goede verhalen over had gehoord. Ik heb 90% van de behandelingen vergoed gekregen dus voor mij gelukkig financieel ook haalbaar op deze manier.
  Succes allemaal!

  Reageer
  • ilona ·

   hoi Martine, ik ga vanaf 30 sept beginnen een vriendin van me heeft het ook gedaan en veel afgevallen ik kom er helemaal voor uit limburg gereden en vind het ook erg spannend heb je misschien nog tips voor me??

   gr ilona

  • anja ·

   Hoi Martine,
   Ik ben ook bij dr. Joose en ben nu 4, 5 week bezig en 8 kilo afgevallen, denk dat jij nu wel aan het afbouwen ben, mijn vraag is wat mag je eten als je je streefgewicht bereikt heb?

  • loes ·

   wat waren de totale kosten?

 76. Nic ·

  Het werkt als een gek! Ik ga naar een acupuncturist die Acupressuur toepast. Zuignapjes op de buik. Ik krijg er wel kruidenpillen bij en ik ben 6 en een halve kilo afgevallen in 8 weken. Kilo’s die ik er niet afkreeg. Het is niet een kwestie van geloven, het werkt bij iedereen die er naartoe gaat. Het blijft er ook af en als ik weer een beetje aankom ga ik weer terug.

  Ik ben te zwaar omdat ik ‘s-avonds graag een wijntje drink. Alle andere dieeten werken niet.

  Nu 61 kilo en ik voel me fit. Ik ben ook meteen van mijn hooikoorts en vreselijke menstruatiepijn af.

  Gewoon proberen. Het is alleen kostbaar.

  Reageer
  • kelly ·

   heyy
   drink je met de accepentuur nog steeds een wijntje?
   wand ik ben ook gek op me wijntje in het weekeind
   groetjes
   kelly

  • loes ·

   wat is het adres?

  • Nellie ·

   Hallo Nick
   Wat is kostbaar???? Kan je daar ook bij een gewone accupuntuur terecht,en heb je ook een dieet gekregen? Gr. Nellie

 77. Keesje. ·

  Ik ga vanavond beginnen!:D

  Reageer
 78. naomi ·

  hallo allemaal:)

  ik ga volgende week voor het eerst naar de praktijk ik hendrik ido ambacht ik ben benieuwd!

  Reageer
 79. Sarina ·

  Hier kost het 44 euro per consult. Ik ben normaal ook geen voorstander voor acupunctuur, geloof er niet zo in. Toch geprobeerd omdat ik
  na mijn zwangerschap van 5 jaar geleden nooit meer op het oude gewicht ben gekomen, ALLES geprobeerd. Nu ben ik enige maanden
  bezig met acupunctuur en ben 7,7 kg nu al afgevallen. Het was goed te doen. Ik heb geen speciaal dieet gevolgd , maar merkte wel
  dat ik minder ging eten en de zoetigheid (wat mijn grote struikelblok is) liet staan. Dit ging vrij goed moet ik zeggen. Nu vraagt mijn
  lichaam ook niet meer zo naar zoetigheid etc. Ik ben nu 4 weken niet meer naar de acupunctuur geweest en weeg nog precies hetzelfde,
  zelfs 0,4 nog afgevallen.
  Ik ben dus echt een voorstander voor dit, het heeft mij enorm geholpen. Dit heb ik met andere dieet, sporten etc. nog niet bereikt.

  Reageer
  • Nellie ·

   Beste Sarina
   Heb jij naalden in je oor gehad of in je buik. Gr. Nellie

 80. ANNA ·

  Dag shani,

  Ik volg denk ik een soortgelijk dieet, zie mijn bericht ergens boven. Ik voel me er super goed bij. De naaldjes onderdtukken het hongergevoel waardoor het goed vol te houden is.
  Wens je veel succes.

  Dag Marg,

  Weet niet welke regio je woont, maar mijn acupuncturist zit in lichtenvoorde en kost maar 15 euro per consult. Make it easy kost 1x 65 daarna 35, beide zelfde type acupunctuur.
  Ook jij veel succes gewenst.

  Gr. Anna

  Reageer
 81. Marg ·

  Intakegesprek gehad bij de acupuncturist: eerste consult 65 euro, vervolgconsult 55 euro + 45 euro voor een buikmassage. Even snel rekenen: 110 euro per week gedurende ?? weken. Het aantal weken is niet vooraf aan te geven: hangt van de werking van je schildklier af. Ik ga toch maar even zoeken naar een andere methode: dit gaat wel erg snel (uit mijn portemonnee!)
  marg

  Reageer
 82. shani ·

  hallo allemaal.
  vandaag gaat ik beginnen met acupuntuur in combinatie met een 0 calorieen dieet.heeft imand ervaringen mee , ik wil graag weten hoe je voelt al ligt het bij iedereen anders.
  ik wil minstens 40 kilo afvallen.
  ik hoor graag van jullie.

  alvast bedankt, groetjes

  Reageer
  • ilona ·

   is het jou oo kgelukt die 40 kg shani

 83. SPLT ·

  hoi allemaal,

  ik ben zo benieuwd wat er aanstaande woensdag gaat gebeuren ik ga voor het eerst naar de acapuntuur wat ik hier allemaal lees heeft me erg gemotiveerd wil zelf ook 15 kilo afvallen, maar in iedergeval wil ik in 3 weken minstens 6 kilo afvallen hoop dat het lukt,

  groetjes

  Reageer
 84. Paula ·

  Owja,

  Deze man heeft ook een vestiging in amsterdam

  Reageer
 85. Paula ·

  Hoi Mirjam,

  Ik zit momenteel in alkmaar bij “Ying Yang balans”. Maar omdat deze meneer gaat verbouwen omdat hij te weinig ruimte heeft en meer personeel krijgt is het komende 8 weken eigenlijk best verrot en moet ik half de stad aflopen voor de massage (niet echt leuk maar wel gezond haha ).

  Ik ben nu aan het rond bellen in de buurt bij men eigen woonplaats want ik heb diverse personen gesproken en ze zeggen dat als je de punten weet waar die meneer ze zet en die even noteerd iemand anders het dus ook kan doen.

  Mijn advies naar jou is om even rond te kijken bij je woonplaats naar diverse accupunctuur salons zeg maar en gewoon bellen en vragen of ze ook iets doen in de trand van afvallen. De mensen adviseren je altijd super goed want als je naar iemand gaat die bij je verzekering is erkend zit je gewooon goed.

  Je krijgt meer informatie bij hun dan dat je op internet kan vinden vind ik persoonlijk.

  Succes!

  Reageer
 86. MVDB ·

  Oh ja en ik neem ook niet stiekem iets ;-)
  Mag nu overigens weer van alles eten volgens mijn schema en dat is goed vol te houden.

  Reageer
 87. MVDB ·

  Hoi allemaal,

  Ik ben nu ruim 11 kilo kwijt in circa 6 weken ben er echt super blij mee. Het gaat een hoop mensen nu ook opvallen dus das heel lekker. Vetpercentage is gezakt met 3,1%

  Groeten Michelle

  Reageer
 88. mirjam ·

  hoi Paula,

  kun je mij vertellen waar jij heen gaat, ik “moet” ook zoveel kilo’s kwijt en die naalden, massage, maar wel gewoon/gezond eten lijkt mij de beste oplossing.
  Ik hoor het graag van je.

  Reageer
 89. ANNA ·

  Ik ga naar een acupuncturist in Lichtenvoorde.
  Voor mij een uur rijden, maar de moeite waard.
  Het kost maar 15 euro per keer en wordt (bij mij) vergoed door mijn ziektekostenverzekering.
  Dus kost me alleen reistijd en benzine….

  Ps: Na de behandeling moet je wel echt je eetpatroon wijzigen!!!
  Maar dat moet je bij ieder dieet.
  Mijn probleem is dat ik het in het begin goed in de gaten houd,
  maar naar verloop van tijd langzaam toch weer steeds meer ga eten en drinken,
  en de kilo’s er weer aan zitten.
  Maar ik onderneem weer actie en wil het er dit keer ook echt af houden.
  Nee ik ga het er dit keer ook echt af houden.
  In plaats van altijd maar bezig te zijn met afvallen,
  ga ik nu altijd bezig zijn met slank blijven :-)

  Iedereen succes en groetjes van Anna

  Reageer
 90. loes ·

  Ik ben bij de acupunctuur praktijk Lingzhi (www.lingzhi.nl) twee maanden onder behandeling, en al nu 10 kilo afgevallen. Ik ga alleen een keer per week behandelen met acupunctuur en kruiden; Ik krijg een vezelrijk dieetlijst; het werkt erg goed bij me, geen obstipatie mee.
  Tevens is mijn migraine ook weg.

  Reageer
  • Nellie ·

   Hallo Loes ik ben namelijk ook bij lingzhi geweest in rotterdam,ben jij daar ook geweest,heb naalden in mijn buik en benen en armen en kreeg een kachteltje boven mij,en 20 min stil liggen,en toen was ik klaar,kreeg ook kruiden en een dieetlijst mee,dat dieet was wel weinig eten,want het leek of ik nog meer trek in eten kreeg,mijn vraag is ben jij iedere week geweest of 2x in de week,en had jij ook geen hongergevoel meer. Van een ander hoor ik dat je het in je oren moet krijgen en die blijven dan heel de week zitten,dat je geen trek meer heb,en die mogen gewoon alles eten,behalve zoetigheid!!!!! Groetjes Nellie

 91. Fatimazohra ·

  hallo MDVB,

  Ik vindt het kei goed van je dat je goed hebt volgehouden en hoe lang ben je nu bezig? en wanneer ga je wegen? Ik doe maandag mee en dan wel zonder naalden! Mijn vriendin heeft het ook ooit gedaan en werkte prima! en met 2 a 3 dagen gaat de honger gevoel van zelf weg ivm dat je maag klein wordt… Eigelijk zit alles tussen je oren gewoon! Ik ben benieuwd hoeveel je bent afgevallen en eerlijk zeggen heb je niet stiekem iets genomen? ik hoor het van je groetjes Faatje

  Reageer
 92. MVDB ·

  Hallo,
  Ik ga naar een praktijk in Dordrecht op aanraden van mijn huisarts. Morgen is het voor mij twee weken geleden dat ik ben begonnen. Ik wil graag zo’n 20 kilo afvallen. Dan heb ik ook weer een volledig gezond gewicht.
  Ik ben gegaan en heb eerst een gesprekje gehad vervolgens ongeveer 15 a 20 naalden in mijn oren gekregen en die moesten 20 minuten blijven zitten. Toen deze naalden eruit gingen heeft ze 6 onderhoudsnaaldjes geplaatst die gedurende 2 weken moeten blijven zitten. Gedurende de eerste 2 weken mag ik 3 maal per dag 200 gr/ml magere kwark, magere yoghurt of optimel 0% suiker en 0% vet. Daarnaast 3 tot 6 opkikkers per dag. Als er dagen zijn dat ik het niet trek mag ik 1 glas light frisdrank en een extra portie kwark.
  Ook heb ik supplementen mee gekregen om mijn bouwstoffen binnen te krijgen en om mijn afval stoffen kwijt te raken. Moet van beide 2 maal daags 2 tabletten. Ook mag ik als ik een vieze smaak in mijn mond heb een suikervrij kauwgompje of een Smintje.
  Morgen ochtend is het moment daar wegen…. Ik merk al heel goed dat mijn kleding losser zit en mensen zien het ook al aan me, super stimulerend.
  Overigens denk ik wel dat ookal heb je de naalden je moet er zelf wel 100% achter staan anders red je het niet. Ik heb geen honger, maar ik lust heel veel dingen nog steeds heel graag. Ik mis smaken en ook vind ik het niet heel gezellig, maar waar een wil is is een weg.
  Heel veel succes en dat we maar slank de zomer in mogen gaan met z’n allen!!!!!!

  Reageer
  • Erika ·

   Hallo,

   Wil zelf ook heel graag naar Dordrecht, kun je me aangeven hoe vaak jij er heen moet en wat het daar kost.

   Groetjes Erika

  • jannie kievit ·

   ik wil graag het adres en/of telefoonnummer van deze praktijk

 93. duygu ·

  hallo allemaal,
  ik hoor van jullie dat hoop wat kilo´s kan afvallen maar ik ben ook begonnen sinds vorige week ik gewoon honger gevoel en ik heb trek in alles maar bij jullie blijven die naalden in jullie oor bij mij niet alleen tijdens het behandeling 20 minuten daarna gaat het uit volgende week weer het zelfde en ik ben niet afgevallen kan iemand mij helpen hoe ik het moet oplossen?

  Reageer
 94. Fatimazohra ·

  Hallo Julia,

  Ik ben nu week je bezig met prodimed en ik moet eerlijk zeggen ik kan het niet aan… Vindt alles zo vies. en kwark en yogert vindt ik best lekker.

  Je mag trouwens ook yogert vanilie van optimel had zn colsult gezegt!

  Maar vraagje hoeveel kwark en yogert neem je per dag? je neem toch wel mager?

  groeten.

  Reageer
 95. Julia ·

  Hallo Allemaal,

  Ook ik ben vandaag begonnen met 6 naaldjes in mijn linker oor en ik mag ook alleen ’s ochtends en ’s avonds kwark met zemelen en gebroken lijnzaad. Bouillion mag ik om de 2 uur. Ik moet er ook nog veel bij drinken 1,5 liter water en 3 potten met groene thee. Ik heb er ook vitaminen bij gekregen. Ik moet zeggen dat ik best wel honger heb, maar misschien gaat het hongergevoel later wel weg. Ik ben benieuwd of het gaat helpen.

  Reageer
 96. Natascha ·

  Ik heb 1 maart 3 naaldjes laten zetten in mijn rechteroor. Hierdoor ben ik in 3 weken ruim 7 kilo kwijt geraakt. Heb het een aantal jaren geleden ook gedaan en toen ook na 3 weken naaldjes en 3 weken herstellen was ik 13 kilo kwijt!!! Ik heb er alle vertrouwen in al moet ik eerlijk toegeven deze keer wel een hongergevoel te hebben gehad. Het lijkt net of je door de naaldjes een ijzersterke wil krijgt!!! Moet er nu nog 15 kilo af!!!!

  Reageer
 97. Paula ·

  Ik ben nu sinds oktober bezig en ben 22 kilo afgevallen.

  Ik betaal 55 euro voor acupunctuur en 55 euro voor buikmassage. Daarnaast slik ik pillen en die moet ik 1 keer per maand halen en kosten 130 euro.

  Ik kan alleen de 55 euro van de acupunctuur terug vragen omdat ik maar min. ben verzekerd tegen alternatieve geneeskunde en kan ik maar tot zoveel terug vragen per jaar. Als je voor alternatieve geneeskunde beter bent verzekerd kun je ook meer terugvragen.

  Reageer
 98. Arzum ·

  Hoi hoi,
  Ik ben in 2 mnd 8 kilo kwijt.Ik moet nog 10:) Bij makeiteasy.nl is het 1 ste keer 75 euro en de volgende 35 euro. Helaas wordt het niet vergoed.
  Veel succes.

  Reageer
 99. ilona ·

  mag ik het van jou ook wete nhoeveel het kost en welke?? gr iloa

  Reageer
 100. Mandy ·

  @ Rembrandt:
  waar in HI ambacht zit de praktijk waar jij bent geweest?
  Heb je Miss een adres? En wat kost het per behandeling?

  Reageer
 101. Kitty ·

  Haai iedereen,

  hoeveel zijn jullie ongeveer kwijt per behandeling? of dekt de verzekering het?

  liefs

  Reageer
 102. kaar ·

  Ik heb een afspraak gemaakt met een therapeur die naast “gewone” acupunctuur ook met bioresonantie werkt. Omdat ik niet zo van naalden hou, lijkt dit me wel iets. Maar aan de andere kant is bioresonantie ook zeer omstreden.
  Is er iemand die hier ervaring mee heeft?

  Reageer
 103. Rembrandt ·

  Ik ben vanavond voor het eerst geweest in Hendrik Ido Ambacht.
  Ik ben erg benieuwd of het voor mij gaat werken. Ik wil graag voor de zomer zo’n 20 kilo kwijt en weer in mijn zomerkleding van twee jaar geleden passen……..
  Rembrandt.

  Reageer
 104. liesbeth ·

  Ik ben afgelopen dinsdag begonnen! 2 naaldtjes in mn rechter oor voor honger tegen te gaan en dorst te stimuleren. In mn linker oor 3 naaldjes om de stofwisseling en vetverbanding te stimuleren. Over 2 weken mag ik terug komen om te wegen! Ik heb geen honger. Mag geen suiker en geen alcohol en dan moet het goed komen met me!

  Reageer
 105. Arzum ·

  Hoi,
  Makeiteasy.nl zij komen ook naar schiedam ik geloof dat ze ook wel naar rotterdam komen. Moet je effe op de website kijken.
  veel succes.

  Reageer
 106. Madelones ·

  Hallo,
  ik wil graag acupunctuur proberen om af te vallen.
  Wie kan er een praktijk in de omgeving van Rotterdam aanbevelen?
  Groeten

  Reageer
  • I.J. ·

   Dr. Joosse – Dordrecht.

 107. Arzum ·

  Hoi hoi,

  Ik ben nu ook bezig met accapunctuur. 1ste mnd is nu voorbij en ben 6 kilo afgevallen. Maar ik heb geen dieet gekregen hoofdlijn is 3 keer eten, geen suiker, geen chips, nootjes etc. en min. 1,5 liter water. Iedereen veel succes!

  Reageer
  • nellie ·

   Hallo mijn vraag is waar heb je die naalden gekregen,en heb je ook kruiden en een dieet gekregen. IK HEB namelijk naalden in mijn buik gekregen benen armen em moest 20 min. Stil liggen met een kacheltje boven mij. Ik had de de hele week enorme trek,er word gezegd als je het in je oren heb beter werkt. Kan jij me uileggen wat jij heb gehad omdat je zoveel bent afgevallen. Gr nellie

 108. Paula ·

  Er is geen accapunctuur specialist voor afvallen denk ik. Je kunt gewoon naar een specialist gaan in accapunctuur en die doet verschillende dingen. De meesten hebben ook methodes voor rugpijn en stoppen met roken enzovoort.

  succes

  Reageer
 109. Sevvie ·

  Ik ben in Oldenzaal geweest deze werkt wel, ik ben nu een week verder heb geen hongergevoel meer. Het afvallen gaat nu wel wat langzamer maar ik voel me hartstikke goed.

  Reageer
 110. annemarie ·

  doen alle acupuncturisten deze behandelingen of moet je echt iemand zoeken die zich hier op richt? heb geen ervaring met acupunctuur behalve van horen zeggen maar kan wel wat hulp gebruiken om hongergevoel tegen te gaan… probeer nu af te vallen maar heb constant een hongergevoel.

  Reageer
 111. Sevvie ·

  hallo allemaal,

  ik ben afgelopen vrijdag begonnen met accupunctuur in combinatie met een strenge dieet het klopt niet precies dat je geen hongergevoel meer hebt. maar ik weet wel dat je heel snel vol zit als je eet en ik heb geen trek meer in lekkere dingen. Het regelt zeker wat aan je hormonen ik ben in deze tijd zelfs ongesteld geweest zonder dat ik zat te graaien in de kast op zoek naar chocola. Ik ben zaterdag met het dieet begonnen en ben nu al 3 kg kwijt. ik ga mooi door want er moet nog 10 kg af. Ik hou jullie op de hoogte!!!

  Reageer
 112. rachel ·

  hallo allemaal
  Na lang aandringen van me moeder ga ik morgen naar een praktijk.
  Ik geloof zelf niet dat een paar naaldjes z’n uitwerking kan hebben dat je kilo’s afvalt.
  Wil iedergeval niet aan yoghurt of wat dan ook voor dieeet.
  Je leest al sta er sceptisch tegen over maar als het werkt laat ik het zeker weten!!
  Ik hou jullie op de hoogte!

  Reageer
 113. Janine ·

  Ik ben vanaf 26 januari 2010 begonnen met het nul calorieen dieet. Ik heb inderdaad geen hongergevoel maar voel me wel wat minder energieker ondanks de voedingssuplementen die ik dagelijks gebruik. Ik ben sinds de tweede dag niet meer naar de wc geweest voor de grote boodschap. Ik vraag me af of dit normaal is. Heeft er iemand ervaring hiermee?

  Reageer
 114. Paula ·

  Ik ben een erg nuchter persoon en geloofde ook niet in deze methode van afvallen. Een kennis van mijn moeder heeft dit gevolgd en was er onwijs mee afgevallen dus ben ik het ook maar gaan proberen.

  Ik volg een andere methode van accupunctuur dan deze hierboven, De eerst 2 maanden moest ik elke week langs en dan kreeg ik rond de 30 a 40 naalden geplaatst over de voorkant van mijn lichaam (benen, buik, armen en oren). Na de eerste maand krijg je ook nog pillen erbij. Na deze 2 maanden heb ik zelf besloten om het rustig aan af te bouwen, ik ben nu 3 maanden bezig en ga sinds een maand 1 keer in de 2 weken heen. Naast de accupunctuur krijg ik ook nog een buikmassage om je darmen op gang te houden en de resten die normaal blijven zitten te verwijderen.

  Ik heb elk dieet vroeger geprobeerd en niks werkte, nu ben ik in 3 maanden 15 kilo afgevallen. Het verschil tussen de dieten is denk ik dat ik geen naalden in mijn lichaam krijg die moeten blijven zitten voor een week, ze worden na 45 minuten gewoon weer verwijderd. Naast dit hoef ik niet te letten op mijn eten. Door de sessies heb ik niet meer honger en eet ik ook geen vettigheid meer. Het klinkt raar maar ik eet 3 keer minder dan vroeger en het werkt gewoon zonder te sporten en zonder te dieten.

  Ik hoop dat dit voor iemand een inspiratie is om een overbrugging te doen want het werkt echt en ik geloofde het eerst ook niet. Veel succes in ieder geval.

  Reageer
  • Barbara ·

   Waar zit deze praktijk?
   Dank je

 115. Sanne ·

  Ik zou deze methode van afvallen ook graag willen gaan proberen, na veel elende met dieeten. Kan iemand mij verwijzen naar een goede praktijk? Liefst omgeving Overijssel, maar ik vind het ook wel waard om er even voor te reizen.

  Reageer
 116. ilse ·

  het 0 calorieen dieet zegt het al… niks… nou ja, een drinkbouillonnetje en kwark of yoghurt…en verder dus niet. je kan ook kiezen
  voor een andere variant, dan mag je wel wat eten, maar bij mij ging dat in overleg. ik weet van een andere acupuncturist die een soort
  sober standaard dieet had voor haar clienten..dus het is bij iedereen anders.
  succes.

  Reageer
 117. Hennie ·

  Even een vraag voor Ilse en Anna. Wat is het dieet dat je bij de accupunctuur gebruikt. Krijg je dat van de accupuncturist of heb je dat zelf gezocht. Mijn dochter en ik willen graag afvallen en we hebben al van alles geprobeert maar nog niet de geschikte methode voor ons gevonden. Misschien is dit iets voor ons met de ondersteuning van accupunctuur.

  Reageer
 118. ilse ·

  ik ben nu net 2 weken bezig en val goed af, maar vind het soms wel moeilijk. vooral tussen mijn oren, want honger heb ik niet,
  zit al vol na een vingerhoedje yoghurt…maar hou wel trek in dingen, vooral als ik eten ruik, en met een gezin moet je toch
  iedere dag koken. mijn vriendin doet het nu ruim 2 maanden, valt nog steeds goed af en zij zegt dat die trek in eten na de tweede
  week afneemt, dus daar wacht ik met smart op.

  Reageer
 119. Anna ·

  Ik ben het met het artikel eens, als je erin gelooft en echt wilt afvallen, werkt het.
  Ik ben een nuchter persoon en geloofde niet zo in de werking van dit soort dingen,
  maar kan niet anders zeggen dan dat het bij mij wel werkt. Daar waar ik zonder naaldjes moeite heb met zelfs iets minder te eten. Lukt het me met naaldjes gemakkelijk het bijbehorende strenge dieet vol te houden, zonder honger te hebben. De naaldjes onderdrukken o.a. het hongergevoel en stimuleren je spijsvertering.

  Bij mij worden 4 naaldjes geplaatst die 3 weken blijven zitten, en het dieet komt er in grote lijnen op neer dat je je beperkt tot groenten, fruit, soep, opkikker, magere joghurt en kwark. Maar het is werkelijk goed te doen met de naaldjes. Als je met het dieet stopt is het wel zaak dat het eten langzaam weer opbouwd, maar dat is bij elk dieet zo.

  Voor mij is dit de beste manier om wat kilo’s kwijt te raken, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Voor de een werkt dit, voor de ander iets anders……

  Reageer
 120. Obesi ·

  Ik heb het net een halfjaar gedaan, houd telkens het wekenlang helemaal niets eten niet vol omdat ik behoefte lijk te hebben om naar de wc te gaan.
  Bij de mannen in de praktijk werkt het als een speer (bij mij de 1e vier weken ook), mits je je eraan houdt om behalve bouillon (Opkikker) en kwark met olie niets te eten.
  Begeleiding, juist daarna is absoluut nodig. 15-20 kilo in 3 maanden moet kunnen, mits je je aan de regels houdt.

  Reageer
  • angela ·

   beetje late reactie maar wat voor olie doe je dan in je yoghurt ?

 121. peter ·

  wie heeft er ervaringen met een nul -dieet incombinatie met acupunctuur – hoor graag ervaringen /peter

  Reageer
  • J.W. ·

   Ik heb het uitrgeprobeerd en ben ruim 20 kilo afgevallen zonder probleem en zonder bijwerkingen of zo, ik heb me wel strikt aan de afspraken gehouden. Dus niet
   smokkelen en trouw doen wat de dokter zegt. Ben al weer maanden “normaal”
   aan het eten en ik kom niet weer aan of zo. Ook hier geld je aan de afspraken
   houden. Sucses.

 122. WonderWoman ·

  @c-bone: Het probleem is gelijk al dat de site waar je het leest niet objectief lijkt.

  Reageer
 123. accupunctuur ·

  Ik geloofde er ook niet in, maar ik heb het een keer geprobeerd en na de behandeling voelde ik niets, de volgende ochtend werd ik heel erg vrolijk en energiek wakker en dat hield een paar dagen aan. Eetbuien namen af omdat je je gelukkiger voelt. Het was heel vreemd dat een paar naaldjes dat teweeg konden brengen terwijl ik er absoluut niet in geloof. Nadeel: om ermee te kunnen afvallen zou je elke week terug moeten, aangezien de werking toch echt na een dag of 5 afneemt. ik heb bovendien de behandeling gehad waarbij de naaldjes een paar dagen bljven zitten, dus hoe het met de reuliere accup werkt weet ik niet. Succes!

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.