NewFigure Clinic: afslankbehandeling t.b.v. gewichtsafname

NewFigure is een afslankbehandeling, gebaseerd op persoonlijke begeleiding en individuele voedingsschema’s. Gezondr was benieuwd naar de inhoud van dit afslankprogramma en ging op onderzoek uit. Hierbij de nodige informatie over NewFigure

Inhoud van de NewFigure-methode

NewFigure is een afslankbehandeling, waarbij men zowel online kan afslanken als in de NF-kliniek. Deelnemers van NewFigure gebruiken daarnaast NewFigure voedingssupplementen. Het NewFigure-programma ziet er als volgt uit:

 • Gratis intakegesprek (in de NF-kliniek of online)
 • NewFigure Dieetplan in kliniek: 21 euro per week; inclusief supplementen + begeleiding
 • Het online programma kost standaard 19 euro per week

Online afslankers doen het héle programma via internet en ontvangen tot 20% korting. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om periodiek de New Figure kliniek in Zoetermeer of Rijswijk te bezoeken, waar een voedingscoach de behaalde resultaten, het lichaamsgewicht, het vochtgehalte en het lichaamsvetpercentage analyseert en documenteert.

Afvallen met NewFigure

NewFigure Clinic wordt ondersteund door een arts én persoonlijke voedingscoaches. Direct na het intakegesprek zal een analyse van het lichaam worden uitgevoerd. Er wordt onder andere gekeken naar BMI, vetpercentage, vochthuishouding, bloeddruk en eventueel aanwezig overgewicht (obesitas).

Hierbij wordt gebruikgemaakt van een hypermoderne weegschaal, genaamd ‘Tanita’, waarmee de lichaamssamenstelling in verschillende segmenten kan worden geanalyseerd. Zo kan men met behulp van deze weegschaal het gehalte aan lichaamsvet, spieren en vocht pér lichaamsdeel worden geanalyseerd. met een nauwkeurigheid voor 8 segmenten (romp, linkerbeen, rechterbeen, linkerarm, rechterarm e.a.) tot 98%. (bron)

De persoonlijke voedingscoach zal het wenselijke lichaamsgewicht baseren op bovengenoemde gegevens. Ook zal er een inschatting worden gemaakt van hoeveel weken er nodig zullen zijn om dit streefgewicht te bereiken. Tot slot zal de verwachte gemiddelde gewichtsafname per week worden besproken.

NewFigure 4-stappenplan

Bij aanvang van het NewFigure dieet legt de voedingscoach het volledige afslankplan van aanpak uit. Kort door de bocht beslaat dit uit 4 verschillende stappen, namelijk:

1. Persoonlijk voedingsplan

Het huidige eetpatroon van de cliënt wordt onder de loep genomen en zodanig aangepast dat het binnen de NewFigure afslankbehandeling past. Er worden recepten en gerechten doorgenomen en er worden tips en praktische handvatten overhandigd, evenals een receptenboek.

2. Afvallen in de praktijk brengen

De tweede stap van de NewFigure afslankbehandeling is afvallen. Men heeft tijdens het afslanktraject één- of tweewekelijks contact voor vragen, controles en documentatie. Zodoende staan cliënten er nimmer alleen voor en wordt de afslankvoortgang bewaakt.

3. Re-integratieproces

De derde stap (na het behalen van het streefgewicht) is de re-integratieperiode. Om het jojo-effect te voorkomen, zal men gedurende 2 weken een aangepast voedingsplan volgen waarmee men toewerkt naar een ‘normaal’ voedingspatroon. Hiermee zal men niet nóg meer afvallen, maar ook niet aankomen.

4. Streefgewicht behouden

De vierde stap is gewichtsbeheersing, dus behoud van het streefgewicht. De cliënt zal moeten blijven letten op diens leefstijl en de geleerde theorie in de kliniek moeten blijven brengen. Dit gebeurt echter steeds onbewuster en wordt op den duur een onbewust proces.

Aan het eind van het NewFigure-dieet wordt een re-integratieperiode –inclusief 2 behandelingen– gehanteerd waarmee het jojo-effect dient te worden tegengegaan. NewFigure stelt dat NF-cliënten op die manier niet zullen terugvallen in het oude gewicht of oude gewoontes ná de afslankbehandeling.

Tot slot

De standaard kosten voor de NewFigure afslankbehandeling bedragen ongeveer 21 euro per week. NewFigure is bereid om medische informatie omtrent de afslankmethode te overleggen aan ieders huisarts.

Gezondr heeft geen persoonlijke ervaring met NewFigure en kan bovenstaande afslankmethode dus niet aan- of afraden. We zijn dan ook erg benieuwd naar de bevindingen van ervaringsdeskundigen! Heb jij ervaring met NewFigure? Laat hieronder een berichtje achter!

24 reacties op “NewFigure Clinic: afslankbehandeling t.b.v. gewichtsafname

 1. aynur ·

  Na heel veel mislukte afslankpogingen ben ik nu begonnen met New Figure. Dit is pas mijn tweede week en ben sinds vorige week al 3 kilo’s lichter. Ik ben heel enthousiast en ook benieuwd hoe het verder gaat want meestal ben ik na 3 kilo’s lichter al weer zat om te diëten, omdat ik vaak ziek en moe werd. Maar nu merk ik dat die capsules mij erdoorheen helpen. Heb geen hongergevoel en ben snel verzadigd. Of dat zo blijft, we gaan het zien…

  Reageer
 2. Ivonne ·

  Boulimia nervosa is een vreselijke eetstoornis waar vele mensen aan lijden totdat je professionele hulp krijgt om het een plek te geven. Bij mij duurde dit overal te lang en viel terug in mijn oude gewoontes. Ik kreeg de tip van mijn nieuwe huisarts dokter Eenink in Zoetermeer om contact op te nemen met NewFigure. Zij zouden mij perfect kunnen begeleiden met een methode waarin ik gewoon kon eten, maar met speciale intensieve wekelijkse aandacht mijn gevoel een plek te kunnen geven. Hij had met succes al meerdere patiënten doorgestuurd. Vol twijfels dat ik bij alles had ging ik eerst hun website doorlezen. Op het eerste oog ziet het er professioneel uit, maar gaat het werken? Soms klinkt iets te mooi om waar te zijn. Ik nam de test, want tja, mijn eigen huisarts zweert erbij… Ik kreeg per telefoon extra informatie en besloot om ermee te starten op maandag 1 juni 2012 en nu bijna 1 heel jaar voorbij en maar liefst 38 kilo afgevallen. Was het moeilijk? Ja natuurlijk! Ik moest en zou mezelf leren de controle in eigen handen te nemen. Het geheim? Een mooi uitgebalanceerde manier van eten met allerlei lekkers. Ik kreeg een persoonlijk voedingsschema, die wel eens wisselde om het mezelf aantrekkelijk te houden. Maar het was genieten met af en toe wat lekkers tijdens een feestje. Nooit gedacht dat crackers zo lekker waren met van alles erop. Ik hoefde mijn kaas niet op te geven! Gewoon 6x eten per dag met veel water en light limonade, koffie, thee en een grote bak yoghurt. Ik kreeg er ook supplementen bij, genaamd aminocomplex. Het gaf mij geen honger en een heerlijk fit gevoel. Mijn huid is wel iets zachter geworden, maar ja na 38 kilo is dat niet zo heel gek. Ik ben nu aan de slag met een trainer om dit weer te versterken. 1 ding te gelijk… Ik had ook mijn eigen coach, die mij door dik en dun steunde! De doorzettingskracht en de mooie woorden wanneer ik eens een dipje had, fleurden mij helemaal op… Yes, I can do it! Nu klaar en heerlijk sporten en genieten met als stok achter de deur de maandelijkse weegmomenten bij NewFigure. Sterkte iedereen en dag kilo’s; tot nooit, nooit, nooit meer ziens!

  Reageer
 3. Rick ·

  Kan iemand die dit dieet volgt/heeft gevolgd mij vertellen of je die vetblokkers moet blijven slikken? Ben namelijk op zoek naar een manier om de laatste kilo’s eraf te krijgen. Ben al op eigen initiatief aardig wat kilo’s kwijt. De laatste kilo’s blijven alleen erg lastig. Het op gewicht blijven is op zich geen probleem, alleen wil niet jaren die vetblokkers blijven slikken om dit te kunnen volhouden. Zoals ik ook uit veel reacties lees, verliezen ze na verloop van tijd ook hun werking gedeeltelijk.

  Reageer
  • NewFigure ·

   Beste Rick, Vele cliënten blijven incidenteel de vetblokkers gebruiken om hun gewicht beter stabiel te houden tijdens momenten wanneer u vaak buiten de deur eet. Afvallen doet u met de aminozuren! Wanneer u de aminozuren bedoelt dan kunt u die gebruiken om uw voedingspatroon goed op te pakken en weer af te bouwen op het gewenste streefgewicht. Mvg. Chris – NewFigure Clinic Zoetermeer

 4. Els ·

  Ik ben nu sinds 5 weken bezig met newfigurezoetermeer. Vind het een mooi instituut om online af te vallen en de hulp te krijgen die je nodig hebt. Mijn coach is Chris en belt mij elke week. Ik vind het zo fijn dat het gezond eten is en geen shakes etc. Mocht je het moeilijk hebben kun je 24 uur per dag bellen. Ik ben heel erg blij dat ik hier me in zee ben gegaan. Ben toch al 6 kilo kwijt ondanks dat ik vele lichamelijke kwalen heb. Chris steunt me en helpt me om door te gaan. Bedankt voor alle steun die ik krijg.

  Reageer
 5. Lana ·

  Zoals ik al vertelde, ben ik begonnen op 17 juli 2012, vandaag officieel 15 kilo eraf en ik ga door tot ik 20 kwijt ben. Ik had hoofdpijn heel vaak voor ik begonnen was, nu al 4 maanden geen enkele aanval van migraine meer gehad. En ik barst van de energie. Ik doe er geen sport bij, alleen 2 keer per week een danscursus.

  Reageer
 6. Asel ·

  Ook ik ben anderhalve maand geleden begonnen met NewFigure en helaas maar 2 kg afgevallen. Tijdens deze periode een bijna niet te dragen hoofdpijn ontwikkeld omdat ik waarschijnlijk overgevoelig ben voor de aminopillen! Sinds een week met pillen gestopt en nu weer hoofdpijnvrij. En omdat ik nu dieet zonder deze dure pillen vervalt de coaching want NF is wel heel commercieel. Hadden nog nooit iemand begeleid die de pillen niet verdroeg…

  Reageer
 7. Lana ·

  Jongens, ik ben weer begonnen. Binnen 2 weken 4 kilo eraf. Ik houd jullie op de hoogte! :)

  Reageer
 8. Anita ·

  In 2008 heb ik NewFigure gevolgd in Zoetermeer en ben 14 kilo afgevallen. Door persoonlijke problemen heb ik het weer op een (vr)eten gezet. En ben ik in november 2011 weer begonnen bij NF (nadat ik Herbalife had geprobeerd). Ik kan jullie melden dat ik nu juli 2012 ruim 20 kilo kwijt ben. Ik ben een ander mens! Ik voel mij goed, zie er goed uit en heb nu ook geleerd hoe ik zo kan blijven. Petje af voor NF Zoetermeer die je stimuleren en je verhalen aanhoren. Ze steken je een hart onder de riem, en gemotiveerd en beter in je vel ga je weer weg. Niet alleen beter in je vel omdat je kilo’s kwijt bent, maar ook omdat je je verhaal even kwijt bent. Echt waar, als er iets is dat werkt, dan is het dit wel. Ik voel mij echt super! van maat 46 naar 40, een wereld van verschil.

  Reageer
 9. Volgeling ·

  Ik ben in 2009 36 kilo afgevallen met behulp van New Figure (nu New Fysics) in Hellevoetsluis. Nu, na een zwaar ongeval ben ik toch weer 14 kilo aangekomen vanwege slechte voeding en beperkt bewegen. Nu het weer beter gaat, heb ik me weer gemeld in Hellevoetsluis en ben er van overtuigd dat ik weer terug naar mijn streefgewicht kan. Uit ervaring WEET ik dat het werkt. Iedereen veel succes!

  Reageer
 10. Lana ·

  Ik ben 4 jaar geleden met NF binnen 5 manden 16 kilo afgevallen, zonder te sporten of iets daarbij te doen. Ik had ook helemaal geen hongergevoel. Je moet wel opletten dat je genoeg vitaminen naar binnen krijgt, anders krijg je haaruitval, je nagels worden zacht, je huid ziet er niet uit etc. Nu heb ik de kilo’s terug, niet omdat NF niet werkt, maar omdat ik zelf gekozen heb om taart en broodjes te gaan eten.

  Reageer
 11. Kim ·

  Ik val nu al een paar weken af met NewFigure Zoetermeer, omdat ik een drukke baan heb doe ik dit via de online methode. Dit bevalt me super, mijn persoonlijke coach heeft een apart voedingsplan voor mij geschreven omdat ik verschillende werktijden heb. Zo krijg ik toch voldoende binnen zonder hongergevoel! We hebben een wekelijkse telefonische controle waarin mijn resultaten worden besproken en als ik een keer een dipje heb, hij me hieruit helpt om weer gemotiveerd verder te gaan! Als ik einde van deze maand klaar ben, ben ik in 3 maanden ruim 12 kilo kwijt!

  Reageer
 12. martha ·

  Heb dit dieet in Den Haag gedaan 4 jaar geleden; in 9 maanden 17 kilo eraf. Nu zitten er weer 11 kilo’s aan. Ben weer opnieuw begonnen, maar er gaan niet zoveel kilo’s af als toen: 500 gram per week. Soms minder. Denk dat je lichaam aan de pillen went. Heb nu 3 maten kleren hangen, word er soms moedeloos van. 3 weken vakantie en er weer 6 kilo aan, uffff. En dan eet ik alleen ’s avonds in restaurant met vetblokker. Na rugoperatie mag ik niet te zwaar worden, maar hoe ik dat moet doen, geen idee…

  Reageer
  • Chris ·

   Ik probeer de wekelijkse coach methode van New Figure in Zoetermeer. Zij helpen mij ook wekelijks met het verbeteren van mijn voedingsplan of agenda van de week. Iemand die tegen je praat is wel erg prettig in situaties als die van u.

 13. kim ·

  ik ben zeer tevreden, ben in tijd van 4 maanden 10 kg afgevallen en dat was me niet eerder gelukt met een ander dieet. juist doordat je daar elke week gewogen wordt, en ze motiveren je daarbij heel erg, ging het goed. je mag trouwens WEL koolhydraten eten, alleen geen brood en het dieet is erg afwisselend en met allemaal gezonde ingrediënten. je zit niet vast aan een lidmaatschap, je mag stoppen wanneer je wilt, dus wat is het probleem? en natuurlijk is het zo dat als je je tijdens een vakantie vol gaat proppen met verkeerde dingen dat je dan aankomt maar het is niet zo dat je gelijk aankomt als je een aardappel of gewone pasta eet, daar is veel meer voor nodig! ik eet zelfs af en toe (1 x per maand) een patatje met omdat ik dat heerlijk vindt maar ik blijf keurig op gewicht omdat ik de rest van de tijd wel de dieetvoorschriften volg. O ja, ik ben niet in Zoetermeer, maar in Amsterdam geweest!

  Reageer
 14. omajerome ·

  Het dieet is prima zolang je daarna maar geen koolhydraten gaat eten. Tijdens mijn vakantie zit er binnen 3 weken weer 7 kilo gewicht aan en het kost me steeds meer moeite om af te vallen. Ben er het hele jaar mee bezig. Zodra ik 1 keertje gewoon eet dus bijv. een aardappeltje of gewone pasta i.p.v. volkoren dan ben ik alweer 1 kilo aangekomen. Zelfs met gebruik van de vetblokkers.

  Reageer
  • Paul ·

   Het kan toch nooit zo zijn dat een aardappeltje van 80 gram voor 1000 gram gewichtstoename zorgt; tikkeltje overdreven misschien?

  • Lana ·

   Dat is toch normaal: vetblokkers blokkeren vet, niet koolhydraten. Koolhydraten raak je kwijt als je na dat taartje te hebben gegeten een halfuurtje gaat dansen. En na aardappeltjes lekker gaan fietsen!

 15. cheese ·

  Ik heb 2 jaar geleden New Figure in Amsterdam gedaan en was in nog geen jaar 16 kilo kwijt. Nu 2 jaar later zit er weer 14 bij. Je kan niet je hele leven geen koolhydraten, suikers en vet weglaten. En dat is het stomme aan dit dieet!

  Reageer
  • ML ·

   Koolhydraten weglaten? Hier worden gewoon koolhydraten gegeten, alleen wel “goede” koolhydraten. Opletten op je voeding. Weinig vet en suiker gebruiken lijkt mij normaal als je na een dieet op gewicht wilt blijven. Ongeveer een jaar NewFigure gedaan en op een heel gezonde manier gegeten. Lidmaatschap is al helemaal niet aan de orde! Ben ook in Amsterdam geweest en in 10 maanden 15 kg afgevallen. Op gewicht blijven is altijd moeilijk, maar dat kun je niet afschuiven op NF.

  • jeannet ·

   Zelf ben ik bijna 20 kilo afgevallen bij NF en nu na 2 jaar is dat nog steeds zo. Je kan best wel koolhydraten eten, alleen moet je wel weten hoe vaak je dat doet. Als je na het volgen van het dieet elke dag weer gaat eten zoals je daarvoor deed, denk ik niet dat het zin heeft om NewFigure te volgen. Maar af en toe een lekkere zak patat met mayo kan echt wel.

 16. nellesshuh ·

  Wat een gezeur! Bij mij werkt dit dieet prima en ik vind dat ik erg gezond eet. Bovendien heb ik vaak last van hoofdpijn en als ik dit dieet volg, heb ik er geen last van. Dus zo slecht is het niet… Ik woon in Den Haag , maar ga juist naar Zoetermeer omdat de begeleiding hier veel beter is!

  Reageer
 17. pat ·

  Wat is er mis met het meisje achter de kassa die nu ook bij NewFigure werkt… Ik vind het gewoon een superdieet en je valt er heel goed mee af!

  Reageer
 18. Mirjam ·

  Ik heb 3 jaar geleden New Figure gevolgd (in Amsterdam). Ik had mezelf als doel gesteld om binnen 3 maanden 9 kilo af te vallen. Dat is me gelukt. Je leert bij dit dieet terug te gaan naar de basis en te kijken wat je lichaam nu echt nodig heeft naast alle bewerkte suikers en vette producten. Nu een jaar na mijn bevalling de laatste zwangerschapskilo’s er nog niet af zijn ben ik weer op het NF dieet. Ik ben nu al binnen 5 weken 5 kilo afgevallen. Natuurlijk sport ik ernaast, want met alleen diëten kom je er niet. Ik vind NF echt een aanrader: je wordt er vriendelijk geholpen, staat op een weegschaal met een uitgebreide lijst aan cijfers zoals BMI, vetpercentage, vochtgehalte, metabolische, leeftijd etc.

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.