jojo-effect te snel afvallen

Te snel afvallen & jojo-effect: waarom ze altijd samengaan…

Te snel afvallen is de belangrijkste oorzaak van jojoën oftewel het jojo-effect. Ook al hebben we er jaren over gedaan om 10, 20 of 30 kilo overgewicht op te bouwen, dan nog willen we die kilo’s er binnen enkele maanden, of liever nog enkele weken, er weer vanaf hebben. En dat is nu precies de reden waarom we na een langere periode weer even zwaar zijn, of vaak nog zwaarder, dan voorvat we begonnen met het dieet. Dit fenomeen staat beter bekend als (het beruchte en gevreesde) jojo-effect.

Realisme

Als je snel wilt afvallen moet je realistisch zijn, Daarom hierbij enkele feiten om aan te geven wat de grenzen zijn van snel afvallen:

 • Om een kleine 500 gram vet te kunnen verbranden, moet je ongeveer 3500 calorieën minder binnenkrijgen dan je lichaam verbruikt. Als je dat verdeelt over een week, dan kom je uit op 500 calorieën per dag.
 • Een kilo afvallen in één week staat dus gelijk aan 7000 calorieën, en dat is 1000 calorieën per dag. Aangezien een vrouw gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig heeft en een man 2500 calorieën, moet je je calorie-intake dus bijna halveren om slechts 1 kilo vet per week te kunnen verbranden.

Tenzij je veel gaat sporten, is het bijna onmogelijk om meer dan 1 kilo vet per week te verliezen. Als je toch meer dan 1 kilo bent afgevallen in één week, dan is het meestal zo dat je vocht en spieren bent kwijtgeraakt; zeker als je niet aan krachttraining hebt gedaan.

De gevolgen van te snel afvallen

Bedenk goed dat ons lichaam elke minuut van de dag calorieën nodig heeft om te kunnen overleven. We kunnen daarom het aantal calorieën maar tot een bepaald punt verminderen, óók als we snel willen afslanken.

Als we véél te weinig calorieën binnenkrijgen, gaat ons lichaam over op een overlevingsstand. Onze stofwisseling gaat extreem langzaam werken om calorieën te sparen voor de belangrijkste functies van ons lichaam (vitale organen, vitale functies e.a.). Je hebt dan geen energie meer en je krijgt moeite met concentreren. En omdat je (rust)stofwisseling zo langzaam werkt, verbrand je ook bijna geen calorieën.

Helaas kom je met veel diëten in deze overlevingsstand terecht. Afvallen doe je zeker in die periode, maar je kunt al raden wat er gebeurt zodra je lichaam uit die overlevingsstand komt, dus nadat het dieet is afgelopen en je terugvalt in je ‘normale’ eetpatroon… Je lichaam start weer op en gaat alle reserves aanvullen die het in de overlevingsstand is kwijtgeraakt: vocht, spieren en bovenal lichaamsvetreserves! Dat is het jojo-effect.

Overigens zijn er naast het jojo-effect nog twee belangrijke nadelige gevolgen van té snel afvallen: loshangend oftewel loszittend vel en rimpels die zichtbaar worden!

Het jojo-effect voorkomen

Om te voorkomen dat je last krijgt van het jojo-effect, moet je er dus voor zorgen dat je lichaam niet in de overlevingsstand geraakt. Dit kun je doen door niet meer dan 300 tot 500 calorieën per dag te minderen. Het nadeel daarvan is dat je dan hooguit 500 gram per week zult verliezen, maar is dat wel zo erg als je weet dat die kilo’s niet meer terugkomen?! Waarschijnlijk niet, want je zult gezond afvallen en bovendien permanent c.q. blijvend afvallen!

De belangrijkste oorzaak van het jojo-effect is dus te snel afvallen. Houd hier bij jouw eerstvolgende dieet dus rekening mee, zodat dit het allerlaatste dieet wordt wat je ooit hoeft te volgen. Heb je vragen of opmerkingen m.b.t. (te) snel afvallen? Laat dan hieronder een reactie achter!

83 reacties op “Te snel afvallen & jojo-effect: waarom ze altijd samengaan…

 1. Pippa ·

  Ik ben al bijna twee weken minder dan 1000 calorieën per dag aan het eten en ik wil nu heel erg graag stoppen. Maar hoe kan ik dat rustig doen zonder het jojo-effect te krijgen? Ik ben nu heel erg bang dat ik meteen heel dik wordt en ik wil het graag afbouwen zonder aan te komen. Ik weeg trouwens 45 kilo en ben 170 cm. Groet, Pippa

  Reageer
  • Jessica ·

   Sorry naar 45 kilo is echt anorexia.

 2. Willy Roelandt ·

  Ben half januari gestart met mijn voeding aan te passen om 1000 calorieën per dag minder in te nemen dan ik verbrand. Woog 122 kg, 176 cm lengte 62 jaar oud. Ik gebruik daar Fitbit Flex voor. Nu, half mei weeg ik 100.7 kg, maar plots stabiliseert mijn gewicht, ondanks ik nog steeds minimum 700 calorieën minder inneem dan ik verbrand, aangepast aan huidig gewicht. Ik fiets nu regelmatig en begrijp niet dat het afvallen gestopt is. Kan iemand dit verklaren?

  Reageer
  • Paul ·

   Dit kan van alles betekenen; het effect staat ook wel bekend als ‘plateau-effect’, ‘jojo-effect’, ‘spaarstand’ en ‘hongerwinter’. In dit artikel over stofwisselingsveranderingen wordt uitgelegd wat de reden kan zijn dat je plots niet meer afvalt. Hierbij 5 tips als jouw voormalig effectieve dieet niet langer werkt. En tot slot enkele tips om je lijf uit de spaarstand te halen. Hopelijk heb je er wat aan. Succes!

 3. calmette gossou ·

  Ik ben Calmette, was dik, maar ben ook afgevallen.

  Reageer
 4. xavier dossou ·

  Ik ben Xavier; ik meet 1 meter 59 en ik ben ook afgevallen. Mijn gewicht is 45 kilo.

  Reageer
 5. S ·

  Hee , ik ben een meisje van 17 ik ben ong 1.69m en ik weeg 58 . Ik zou graag zo’n 8kilo afvallen alleen ik weet niet hoe ik hieraan wil beginnen. Mijn probleem zelf is datk dikke billen heb en ik wil daarvan af . Heeft er iemand van jullie tips hoe ik zo snel mogelijk en makkelijk zo’n 8kilo kan afvallen ?

  Alvast bedankt !

  S

  Reageer
  • tJaley ·

   Als je 17 bent is 58 kilo veel te licht. Ik ben zelf 15 en weeg nog zwaarder, met een gezond gewicht. Ik raad je aan om niks af te vallen!

 6. Bas ·

  hey,
  ik ben 15 jaar en weeg ca. 80kg en ben 1.70 lang
  doe nu om de andere dag fitness ma,wo,vr,zo
  voetbal op de dagen dat ik niet fitness di,do,za
  als ik in de fitnesszaal kom doe ik 30min-1uur cardiotraining hierbij verbrand ik ongeveer 800-1000 caloriën ook doe ik aan gewichttraining hierdoor zal ik ook wat bij komen maar denk dat het cardio gedeelte tog wel meer gewicht zal kwijt raken opzicht eet soms een tussendoortje maar nuttig tog elke dag de standaard maaltijden alleen ontbijd soms niet kan iemand mij uitleggen wat ik kan verbeteren en misschien wat informatie op het gebied van fitness geven

  Alvast Bedankt,

  B

  Reageer
 7. jasper ·

  ik ben 14 jaar, 178 cm lang, en ik weeg 68 kilo.
  ik vind mezelf veel te dik, ookal vinden andere mensen van niet.
  weet iemand hoeveel ik af moet vallen om een strakke buik te krijgen?

  Reageer
  • Thom ·

   Jasper,
   Helemaal niks afvallen!
   Een strakke buik krijg je niet door af te vallen.
   Daar moet je je buikspieren voor trainen,
   Jij hebt een gezond gewicht, dus met voldoende buikspieroefeningen en wat fitness (voor je spieropbouw) zul ook jij langzaam opbouwend een strakke buik/Sixpack krijgen!.

 8. fred ·

  Ik ben 15 jaar en ben 1.73 m ik weeg 90.3 kg. ik heb dringend hulp nodig wat kan ik doen???

  Reageer
 9. Dennis ·

  Ik ben dennis 19 jaar en weeg 106 kilo, maar in 2 maand ben ik van 121 kilo naar 106 gegaan door compleet te stoppen met snoep, cola , frituurspul alles wat super slecht voor me is . veel beweging heb ik door me werk omdat ik de heledag sta en loop dusja , handigheidje
  Drink veel water 8 glazen per dag en dat is het 🙂

  Reageer
 10. Barbara ·

  Hallo iedereen,

  Ik lees hier dat allemaal mensen een beetje wanhopig zijn met afvallen. Ik weet wel een goede manier, maar niet een hele gezonde. Als je echt snel wilt afvallen voor iets bijzonders, dan moet je gewoon minder eten en het hongergevoel aanvullen met water. Als je genoeg water drinkt, dan krijg je daar al snel een vol gevoel van. Ik zeg niet dat je meteen heeeel weinig moet gaan eten, want dat is natuurlijk ongezond, maar ik bedoel gewoon net iets minder dan je normale portie, wel gewoon ontbijt, maar niet die tussendoortjes over de hele dag verspreid. Zodra je denkt: hmm,, nu heb ik wel weer zin in iets, pak meteen je fles water en drink, drink, drink, tot dat gevoel weg is. Ik pas dit vaak ’s avonds toe. Ik ben inmiddels niet meer aan de lijn, want ik heb mijn ideale gewicht, maar ik heb jaren met het jojo-effect geworstelt. Dit is dus mijn tactiek om het is stand te houden, maar het zou ook goed kunnen helpen om af te vallen. En, het leukste is dat ik niet in een sportschool hang. Al zou ik wel willen dat mijn buik wat gespierder was, strak zeg maar, en dat krijg je echt niet van dun zijn blijkt. Dus toch maar buikoefeningen doen, maar die zijn zo zwaaarr…..

  Reageer
 11. Marielle ·

  Wat schrik van de verhalen op deze site, afvallen kan en is soms ook nodig.
  Ook ik heb er aan moeten geloven na de bevallingen van mijn twee kids, in 2009 ben ik in totaal 44 kg afgevallen. Ik woog na twee zwangerschappen 112,4 kg, dus ik had geen keus. Ik heb het idee dat deze site een platform is voor jonge meisjes die op deze manier een eetstoornis aan het ontwikkelen zijn. Eigenlijk vind ik dat de beheerder van deze site, het echt wat beter in de gaten moet gaan houden, want 500 calorieën per dag is niet goed en zal eigenlijk niet als geweldig benoemt mogen worden.

  Reageer
 12. Maria.. ·

  ik ben een meisje van 13,
  lengte: 1.75
  gewicht: 54 kg.
  en ik vind mezelf echt veel te dik,,
  me vriendinne zeggen dat ik naar modellenburau moet omdat ik zo ”dun&slank” ben :s
  maar ik vind van niet en wil graag nóg 5 tot 8 kilo afvallen..maar hóé?

  Reageer
  • Ineke ·

   Jij mag zeker niet meer afvallen!! Laat je niet gek maken.

 13. hajat ·

  ik ben 14 ik weeg 63 en ik ban 162 lang. ik vind dat ik moet afvallen daarom ben ik nu op dieet geaan ik eet ongeveer 600/700 per dag en ik eet alleen maaar ge zonde dingen zoals groente,fruit en ik eet allen bruin brood ik lust geen wit brood. maar nou heb ik een vraag eet ik wel voldoende per dag of moet ik nog minder eten.
  willen jullie a.u.b terug reageren

  Reageer
  • Ineke ·

   Ben jezelf met dit “dieet”begonnen of krijg je er proffesionele hulp bij? Als ik het zo snel even bekijk krijg je veel te weinig binnen en zal je in het begin afvallen en daarna val je stil. Je lichaam gaat in de spaarstand en op den duur krijg je het bekende jo-jo effect. Ik ben gewichtsconsulente, ook voor jongeren, en als je wil kan ik je helpen.

 14. Ashley ·

  Hey allemaal,

  Ik wil graag in 2 weken 15 kilo afvallen, maar ik moet ook gaan vasten en dat vind ik heel erg jammer, want dan kan ik geen dieet doen. Ik heb thuis een loopband en ik loop er elke dag tussen de 1 en 2 uur op. Ik probeer zoveel mogelijk water te drinken. Kan ik zo afvallen? A.U.B. geef me wat tips!

  Reageer
  • hahaha ·

   ik heb ook ramadan gedaan
   je kan het beste na de ramadan beginnen
   loop banden helpen niet
   het gaat om je eet patroon
   zorg ervoor als je bijvoorbeeld trek hebt in chocola
   dat je dan een vervanger zoekt bijv honing met iets erbij
   eet sochtends goed
   1 ei of 2
   drink veel water
   en dan zal het wel goed komen
   en als je problemen hebt met veel eten of lekker eten zeg het dan
   dan weet ik wel een oplossing

 15. judith87 ·

  wat eng al die jonge meiden die zo zielig doen over hun gewicht. lees na: afvallen tijdens de groei/pubertijd zorgt later voor enorme gezondheidsklachten

  Reageer
 16. meisje ·

  ik ben 13 jaar en weeg 45 kilo. dat vind ik te veel.
  hoe kan ik zo snel mogelijk veel afvallen?
  Xx

  Reageer
  • hahaha ·

   hoe lang ben je
   als je langer dan 1.55 bent dan is er geen probleem

 17. J.Hoogeveen ·

  Ik besloot in 2009 dat ik van 101 kg terug wilde naar iets onder de 90. Dat vind ik redelijk bij iemand van mijn leeftijd en 1.83 m lang. Conform de aanwijzingen kleine veranderingen. In mijn onregelmatige werk gekozen voor krentebollen ipv fastfood hamburger. Ipv milkshakes de lightfrisdranken en joghurtdranken. En gewoon een heeeeel klein beetje minder snoepen. Tot mei dit jaar heeft dat aanpassen mij 8 kg vermindering opgeleverd. Toen ineens zonder enige aanwijzbare oorzaak in 4 weken tijd 8 kg erbij.
  Wat is de oorzaak? Jojo? Kan weer helemaal opnieuw beginnen! Mei en juni ongeveer een halve kg weer kwijt met m’n oude patroon.

  Reageer
 18. Daniel ·

  Hallo, ik ben de afgelopen 3 weken gemiddeld 2,1 kilo per week afgevallen.

  Ik heb elke dag ongeveer 2 uur gewandeld in de ochtend en ongeveer 2 uur in de avond. Dat is gemiddeld, ik heb bijv. een dag niet gewandeld en een andere dag 3 wandelingen van 4 uur gemaakt met steeds een pauze van een uur ertussen. Ik wandel op een normaal tempo. Ik zweet er een beetje van maar kom niet drijfnat thuis.

  Ik eet ’s ochtends en tussen de middag 2 sneetjes bruin brood met kipfilet, gebakken ei of gebakken ui met tomaat. Als avond maaltijd is het elke keer iets anders. Ook een keer afhaal Chinees en oo een keer patat met mayonaise en een hamburger. Tussendoor eet ik wortels, tomaat en een stuk of 3 fruit today’s. ’s avonds soms wat magere yoghurt met aardbeien en ik drink Spa Rood en af en toe Cola Light. Soms heb ik een honger gevoel. De wortelen werken dan even maar het gaat pas over bij de volgende maaltijd. Helaas rook ik en dat helpt bij niets tussendoor nemen.

  Moet ik me zorgen maken om het jojo-effect? Iemand had het erover en zodoende ben ik op deze pagina terecht gekomen. Er staat dat je niet meer dan 1 kilo per week kan verliezen op een gezonde manier tenzij je intensief gaat sporten. Ik wandel naar mijn idee veel maar weet niet of dat voor intensief sporten doorgaat. Ik heb voor de lol even geprobeerd hard te lopen maar hield dat snel voor gezien. Ik ben twee weken geleden weer begonnen met roken na zo’n 8 maanden gestopt te zijn geweest.

  Alvast bedankt voor een reactie.

  Reageer
 19. Jill ·

  Enkele tips: ’s ochtends 30 minuten beweging, daarna stevig ontbijtje, tussendoor worteltje, voor de lunch schaaltje salade (met light dressing) en een kopje bouillon, tussendoor appeltje, om 18.00 uur avondeten (let er op dat dit maximaal 500 kcal is, check dit op internet bij calorieënchecker). Hierna niets meer eten. Hou de hele dag een halve literflesje met water bij de hand. Iedere keer als deze op is vul je het weer bij. Zo drink je over de hele dag minimaal 2 liter water.
  Boosdoeners: koolzuurhoudende dranken (ook light drankjes laten staan), chips, koekjes, zoutjes, alcohol is een vreselijke dikmaker en tijdens een dieet zelfs gevaarlijk (net zoals drugs).
  Rokers: als je stopt met roken ga je meer eten, dat is een feit. Als je niet wilt aankomen kijk dan uit met wat je eet: pak een halve komkommer ipv een koekje; een appel in plaats van een banaan; een paar worteltjes of een tomaat is ook lekker.
  Voor de jonge bezoekers van deze site: in maat XS zie je er uit als een lopende lijk en dat lijkt mij niet bepaald hip. Kies voor een gezond verstand en een gezonde leefstijl 🙂

  Reageer
 20. Lianne ·

  hay ik ben meisje van 14 jaar en ben 1.67 en 53 kilo

  volgens mij niet te zwaar maar ik heb een buikje en die wil ik graag weg voor de zomer

  nu eet ik gewoon geen tussendoortjes meer en het helpt heel erg goed

  ik ben nu 3 dagen bezug en ik wordt al dunner …
  is dat normaal..??

  XXX – mij

  Reageer
  • hahaha ·

   dat moet je gewoon trainen
   dat heb ik ook gedaan
   afvallen haalt je buik niet weg wel het vet
   maar je vel blijft hangen
   rennen en zwemmen helpt niet
   maar gewicht heffen en push ups wel
   succes

 21. britt ·

  Hola Aleide,

  ik zou graag het recept van dat drankje van jou willen proberen.

  ik heb erg vaak en snel last van het jo-jo effect, en misschien werkt dit wel voor mij.

  Groetjes Brit

  Reageer
 22. nietbekend ·

  hallo
  ik ben 13 jaar bijna 14 en ben in een korte tijd streng gaan dieeten.
  nu ik dit lees ben ik bang dat ik zo weer snel en veel aankom.
  hoe kan ik dit voorkomen?
  alvast bedankt
  groetjes mij.

  Reageer
 23. Mooimeid ·

  Hallo
  Ik ben een meisje van 13 jaar wordt bijna 14.
  ik ben 1.58 cm een ik weeg 70 kilo natuurlijk is dat veel te veel maar weet iemand hoe ik snel 30 kilo kwijt kan zoner een dieet

  alvast bedankt
  xx MooiMeid

  Reageer
  • hahaha ·

   dat is niet mogelijk
   al die pillen en anderen dingen zijn troep
   je kan het dieet wel makelijker voor je maken
   als je een zoete kauwer bent eet dan vooral fruit en honing producten
   vergeet de chips
   en beweeg een beetje
   concentreer je bijv op een kledingstuk die te strak zit
   en die je graag wilt dragen
   dat is een motivatie
   ik was 13 en ik woog 84 kilo en was 1,63 lang
   nu ben ik 65 kilo en 1.75 lang
   dus het werkt echt
   het duurt ongeveer een half jaar om 30 kg weg te krijgen
   of anders moet je een heel streng dieet hebben
   succes

  • Lily ·

   Hoi Mooimeid, Het is bij ons bijna ‘tzelfde, ik weeg 68, ben 13, over 8 maanden 14, en 1,60 m lang. Ik denk dat 30 kilo best veel is, maar ik heb er nu al 12 kg af en ik sla gewoon zo goed als het kan alle tussendoortjes over. Ik doe niet heel gezond want ik eet onder de 1000 kcal of net op de 1000, en soms eet ik wat minder. Als je wil zou ik je wel kunnen helpen of zo met App of FB. Hoe dan ook, ik denk wel dat je het gaat redden.

 24. Marius ·

  Hoi, ik ben 22 jaar en 1.82 groot.
  Ik woog 5 weken geleden 123 kilo en dat was/ben ik echt zat.
  Nu ben ik dus 5 weken aan het afvallen door middel van:
  – Gezond eten ( Veel groenten en fruit, 5 maal per dag een kleine maaltijd, en tussen door worteltjes. )
  – Veel sporten ( Elke dag loop ik minimaal 8 km en train ik om de dag verschillende spiergroepen. )
  Alleen deze 2 ingrepen hebben er tot geleden dat ik na 5 weken nog maar 110 kilo weeg. Dat is dus 13 kilo in 5 weken.
  Hierop wil ik zeggen dat ik evengoed af en toe gezondigd heb. Dit wil zeggen, zuipen ( bier heeft heel veel calorieën ) 2 x BBQ, en een keer lekker dikke friet. Waardoor ben ik hierdoor niet weer aangekomen? Vrij simpel, SPORTEN! Naar mijn mening is afvallen echt een mentale kwestie, er moet een knop om, kom uit die luie stoel, ga bewegen, ga gezond eten, en de kilo’s vliegen er af. Om dit vol te houden is het verstandig als je ( bijv. 1 maal in de 2 weken ) zondigt! Maar vergeet niet op die zondig dagen ook te sporten!
  Om even terug te komen op het mentale gedeelte, het is absoluut niet makkelijk om die knop om te zetten. Je ziet vrienden friet eten in de pauze op het werk/school, en dan zit jij daar met je worteltje. LEKKER! =) houd het altijd in je achterhoofd, het is nu even K** maar over een tijd zit ik veel beter in mijn vel, durf ik weer naar het zwembad, durf ik weer naar de sauna, DURF IK MIJN LICHAAM WEER TE TONEN!!! Daarbij komt nog, je zult je veel fitter voelen en dit heeft positieve consequenties voor zowel jou als je hele omgeving.
  Nog 1 punt waar ik het moeilijk mee had:
  Het erkennen dat je dik bent. Door de stap te zetten naar buiten te gaan en te gaan sporten zullen mensen in je buurt zien, hey hij is aan het sporten, hij is dik…nee, dat dachten die mensen allang! Laat dit dus ook geen hindernis zijn om die stap te zetten.

  Het is niet makkelijk, maar zet die stap, zet kleinere doelen op weg naar je uiteindelijk doel en bij elk klein doel dat je behaalt zul jeje weer beter voelen!

  Met vriendelijke groet,

  Marius

  Reageer
 25. Chanel ·

  Hey ik ben wat ouder, 22 jaar, 176cm en 59 kilo.
  Ik ben in november 2008 bevallen waardoor ik toen 78 kilo’s woog, maat 40, na lang dieeten met +- 500kcal per dag en soms 1000kcal ben ik toen
  in totaal 24 kilo’s afgevallen in 5 maanden, ik zat dus toen in juni 2009 steeds op 54 kilo dus allemaal nieuw kleren gekocht mt 34, toch 6 maanden
  op dit gewicht gebleven en sinds januari 2010 ging ik van alles eten noem maar op egt ongezond, vreetbuien, snoepen als ik maar kon
  vette frietjes op werk met me collega’s bijna elke dag!!! mijn kleren zaten steeds strakker en sommige werden egt te klein!! 2 maanden later dus in maart stond ik op de weegschaal tot mijn verbassing stond ik op 62 kilo, dus 8 kilo aangekomen in 2 maanden oeiii, toen dacht ik van nee ik wil niet terug naar maat 40
  dus ben weer gaan dieeten egt streng 500 kcal per dag zo was ik in minder dan 1 week 3 kilo’s kwijt en zou nog 3 willen verliezen
  56 lijkt me perfect
  Nou mensen als je wilt afvallen, moet je het goed doen en wat vooral moeilijk is is op gewicht blijven, eet wat je wilt maar met mate anders is
  het voor niks geweest, want bij sommige is het heel makkelijk om aan te komen dan afvallen.
  Dus hoe je het dan ook doet, doe het goed en ga niet te snel xxxxxxxxxxxxxx

  Reageer
  • bewee ·

   Met 56kg en een lengte van 176 ben je te licht. Je BMI zou dan 18 zijn.
   Gemiddeld genomen geeft men aan dat gezond gewicht ligt bij een BMI tussen 20-25. Het voedingscentrum houdt volgens mij tussen 19 en 25 aan.
   Kortom, kijk uit dat je niet te licht wilt zijn, ook dat is ongezond !

 26. Nella ·

  KUNNEN JULLIE NIET LEZEN?? Bovenaan dit artikel staan uitstekende aanwiizingen: doe zowel cardio als fittnes, neem dagelijks wat minder caloriën dan je nodig hebt en je bereikt rustig je ideale gewicht. Ga desnoods naar een diëtiste maar honger jezelf niet uit. Dat is een schijnwinst, later komt dat er gegarandeerd weer bij. Ik volg South Beach, dat is gezond en je hoeft geen honger te lijden. Want hongeren lijdt echt tot vreetbuien.

  Reageer
 27. xxxxxx ·

  hi,
  ik val heel snel af door gewoon zo weinig mogelijk te eten. op school gooi ik me brood gewoon weg. meestal eet ik nog wel een crackertje ofzo avond eten moet ik wel want anders beginnen me ouders te zeuren.
  op school zijn ze bang dat anorexia krijg ze moeten niet zo zeuren.
  die zien me nooit in m’n balletpakje.
  op ballet voel ik me namelijk altijd zo dik dat is de reden dat ik afvallen wil.
  ik had laatst een enorme vreet bui dus dat moet ik nog ff kwijt zien te raken.
  xx

  Reageer
  • Me ·

   Ga een andere sport doen….
   Je bent echt keihard op weg anorexia te ontwikkelen en geloof me, dat wil je echt niet!

 28. Tara ·

  Hey, ik ben 13 jaar en 55 kilo maar ik voel me echt niet goed in mijn vel, en als ik dan mijn vriendinnen vergelijk met mij ben ik echt dik! ik wil echt afvallen want ik bekom heel de tijd jojoeffecten… in het weekend kan ik nooit weerstaan aan zoetigheden maar eet ook te veel fruit, omdat mijn lichaam zoet wil, en als ik dan van iets eet prop ik me er vol van. ik ben het gwoon een beetje beu. help me x

  Reageer
  • hahaha ·

   fruit is niet erg
   maar je moet wel goed je tanden poetsen
   ik raad je aan om iets met honing te eten
   in honing zit bijna geen vet
   dus je word er ook niet dik van

 29. Marrit ·

  Hallo allemaal!
  Een goed werkend dieet: South Beach dieet.
  Ik ben nu 6 dagen bezig en inmiddels al 3,8 kilo afgevallen. Het is best zwaar, want ik ben gek op eten, vandaar ook mijn overgewicht (1.75 m en was 84.9 kilo), maar in het boek staan veel recepten, waardoor het mogelijk wordt om op een gezonde manier af te vallen. Dit dieet staat niet zozeer in het teken van afvallen, maar leert je meer wat gezonde voeding is en wat niet. Je leert jezelf dus een nieuwe manier van eten aan, met als gevolg veel afvallen. Echt, ik ga hier zeker mee door en echt een aanrader!!!

  Reageer
 30. J. ·

  16 jaar oud, 180 cm lang, 96.5 kilogram zwaar. Op mijn maximum, drie maanden geleden, zat ik op 102 kilogram. Het afvallen zelf gaat dus prima, en op een rustig tempo, maar ik ben de afgelopen twee dagen een halve kilo aangekomen.

  Hier baal ik vreselijk van, omdat ik weet dat het weer een dikke week duurt voordat ik die halve kilo er weer af heb, en ik heb het gevoel dat ik dus helemaal geen resultaat heb geboekt. Dit is de reden dat ik nu overweeg om extremer te gaan minderen, en daarmee meer af te gaan vallen, maar het bovenstaande verhaal maakt me bang voor de gevolgen..

  Zo, ben ik ook weer mijn verhaal kwijt.

  Reageer
  • hahaha ·

   je moet je daar niet druk om maken
   ik was ooit 13 en ik woog 84 kilo
   en nu ben ik 14 en weeg 65 en 1,75 lang
   en het jojo effect is niet terug gekomen
   wat je gewoon moet doen is veel maar gezond eten
   bijv ei in de ochtend
   in de middag een broodje kaas of een tostie
   en savonds van alles
   het maakt niet uit hoeveel je eet
   maar wat je eet

  • Mae ·

   Toen ik 12 was woog ik 93 kilo, ik was toen 1,73 ben nu 1.78 en weeg 67 kilo. Vooral aan het begin drongen vriendinnen nog wel eens aan toch net dat koekje te nemen, maar ben sterk geweest en het heeft was opgeleverd! Het is wel de bedoeling dat je er bij sport, wandelen is ook goed, ga je gewoon half uurtje wandelen ofzo per dag.

   Succes!

 31. karin ·

  ik ben 16 jaar en ik worstel sinds de middelbare school met mijn gewicht.
  ik ben nu 1.78 lang en ik weeg 76 kilo
  mijn bmi zegt dat dit gezond is. maar ik heb een buikje
  en van mijn billen wordt ik ook niet vrolijk 😕
  ik wil graag afvallen, ik sport 4 x per week ( voetbal en tennis) en ik fiets door de week elke dag 2 uur.

  ik ben van plan te gaan afvallen, en heel erg groen te gaan eten, veel groente en fruit dus.

  wens me succes 😛

  Reageer
 32. JH- ·

  16 jaar, 87 kilo, 1.84 lang. Voetbal drie keer per week, twee uur lang. Elke dag 11 km naar school en 11 km terug. Ongeveer 25 min doe ik daar over. Hoe kan ik snel afvallen? Want ik blijf al 3 maanden op die 87 kilo zitten 🙁

  Reageer
 33. S. ·

  Hay ben 14 jaar en vind dat ik veelste dik ben, oordeel zelf maar, ben 1.66 lang en weeg 54 kilo, heb snel hulp nodig ga naar een nieuwe school en wil daar lekker srak en fit uitzien!!:D Ik eet best veel

  ’s ochends: 2 rijstenwafels 2stukes fruit

  tussendoor gewoon kauwgum

  ’s avond wat me moeder voorschoteld! Dan moet ik het eten! En met moeder zit ook nog veel voor me op te scheppen!

  Ik wil dat ik weer in maatje S pas!(A)

  Reageer
 34. petra ·

  halo ik ben 14 jaar en 162 lang ben nu vier weken aan het afvallen want ik woog meer dan 70 kilo en ben al 15 kilo afgevallen 8). Eerste weken het meest heb bijna niets meer gegeten soms een sultana en wat ik savonds van mijn moeder moest eten maar nam ik steeds heel weinig. Soms moest ik alleen eten heb ik het weggegooid 😀 Heb veel water gedronken en geen cola of wat. Helpt echt super, gewoon bijna niets eten dus nu ga ik strak naar mijn nieuwe sgool!!! Echt te gek!!

  Reageer
 35. xxx ·

  sow daar kun je flink in doordraaien. 500 kcal per dag dat is een gewone avondmaaltijd. Je krijgt zo nooit alle benodigde voedingsstoffen binnen daarvoor heb je minimaal 1200 kcal per dag nodig bij goede voeding. Je bent op die manier gewoon aan het spelen met je gezondheid en jaagt anderen ook een eetstoornis aan.

  Reageer
 36. nura ·

  ik eet heel weinig lol
  enne 2maanden geleden ook toen was ik in 1.5 week 5kilo afgevallen 😀 daarna deed ik weer normaal eten en ik kwam niks aan ik viel gewoon halve kilo af en daarna bleef ik het zelfde en toen wou ik weer afvallen toen viel ik 1kilo per week af en nu sport ik heel veel drink veel water en eet weinig onder de 500 cal per dag soms 800 😕 🙁 veel te veel ik heb een eetstoornis al 2 jaar maar boeit mij wat 😛 nog 15kilo afvallen en ik ga elk weekend joggen 2uurtjes dus over 9,5 week zou ik wel meer zijn afgevallen maar ik wil gewoon strakker worden dan en dan nieuw schoolja en ben ik een ander mens 😉 8)

  Reageer
  • lisa ·

   je moet je niet zo aanstellen je weet zelf ook wel dat je niet met 500 cal. het niet niet red. hou die onzin voor je graag

 37. Girl ·

  Beste mensen,

  Het grootste probleem is dat jullie geen moeite willen doen om af te vallen. Het klinkt allemaal erg mooi en makkelijk, 5 kilo in 4 dagen afvallen, maar dit zal nooit een goed effect hebben. Verdiep je eens in het onderwerp met wetenschappelijke artikelen over hoe het menselijk lichaam werkt en je zult zien dat het niet mogelijk is 5 kilo vet te verbranden in 4 dagen zonder OF een jojo effect te krijgen OF dat die 5 kilo geen vet is maar zoals ook in het artikel staat, vocht en spieren. Sorry jongens, maar je kan echt maar een halve kilo per week afvallen als je goed eet en sport. Alleen dan val je puur vet af. Tuurlijk, als je echt heel dik bent helpt minder eten ook wel, maar je verliest dan ook spieren en krijgt dan loshangend vel.
  Gewoon sporten, 5 keer per dag gezond eten, en geduld hebben. Als we zo makkelijk konden afvallen, zou niemand meer dik zijn, dus laat die droom aub varen hoe mooi het ook klinkt

  Reageer
 38. mvo ·

  hoi aleida,

  kun je mij vertellen hoe ik aan dat drankje kan komen
  heel hartelijk bedankt alvast

  groetje mvo

  Reageer
 39. gillike ·

  hallo,
  ik ben een jongen van 15 jaar en weeg 60,8 kilo en ik heb geen overgewicht maar ben gewoon niet dun.
  ik zou graag willen afslanken wnat heb veel vet op mijn borskas buik en heupen ik heb mezelf een voedingschema opgezet net 1200 kcal want ik had gelezen dt je dt precies nodig had is dit juist?
  en zo ik met dit schema afvallen??
  7:30 yogort en banaan
  10:00 liga
  12:00 appel, bruinbrood en tomaat
  15:00 appel banaan vers geperste sinasapeel’s
  18:00 iets wat mijn moeder kookt onder de 372 kcal

  aan sport:
  voetbal verbrand 420 kcal 2x per week
  fietsen 60 min 5x per week 240 kcal
  fietsen op hometrainer 5x 360 kcal
  krachtrainingb 30 min 180 kcal
  en nog eens 30 min krachttrening 180 kcal

  per dag verbrand kcal gemiddeld 780 kcal
  binnen krijg gemiddeld 1200 kcal

  Reageer
 40. Elise ·

  Kan iemand mij uitleggen hoe snel je kunt aankomen?
  en of je snel aankomt door brood en 3 koekjes 1x per week?
  En ik heb zo’n last van eetbuien! Kan iemand me vertellen hoe dat komt? en tips om ze te voorkomen?
  Alvast bedankt 🙂
  Groetjes, Elise

  Reageer
 41. Lucas ·

  Heb morgen een wedstrijd en moet van 60.3kg naar 59 Lukt me dit optijd en hoe? :S

  Reageer
 42. Liz ·

  Hallo,
  Ik weeg 67 en ik kan gewoon niet normaal eten. Een maand geleden woog ik nog 57. Ik eet nix of ik eet alles wat er maar te eten valt. Ik vind dit heel frusterend als ik weer aan kom. Heeft iemand een tip? Normaal eten kan ik gewoon echt niet. Ik ben overgens 1.77 m lang. Dus ik ben gewoon veels te zwaar

  Gr.

  Reageer
 43. natasja ·

  Hoi aleida ik ben ook zo’n persoon die altijd afvalt en weer aankomt en heb heel erg intersse in jouw drankjes kun je me a.u.b. helpen met de recpeten.

  Een heel dankbaar iemand

  Groetjes van natasja

  Reageer
 44. Robin Zieren ·

  Ik wil ook graag afvallen en heel snel, weet alleen dat hoe sneller je afvalt des te sneller het trug komt ik ben in 2 dagen 3,8 kilo kwijt gweest door 8 liter water weg te drinken op een dag en minimaal te eten… Is niet goed, kreeg pijn en steken in mijn nieren en blaas… Wat wel werkt is veel water drinken voordat je gaat eten dan zit je al meer vol, bedenkt je ook dat je veel lichaamsbeweging nodig hebt, zou iemand mij een soort van eetschema kunnen doorstuen of tips naar;

  celebi1991@hotmail.com

  Reageer
 45. Gezond&Snel Afgevallen!! ·

  Ik ben 17 en woog 86 kilo bij een lengte van 1.70 (zo een 12 kilo te zwaar dus!) Ik ben in 4 maanden 14 kilo afgevallen. en die zijn er gelukkig na een halfjaar nog steeds af.

  -Ik heb niet gesport wel geprobeerd te fitnessen maar na 1 week niet meer volgehouden! Dus ging ik elke dag iets doen bijf, (2 uur shoppen) (het halfe strand aflopen) (lekker 3 uurtjes gezinszwemmen) (lekker baantjes in me eentje zwemmen) LEUK! en MAKKELIJK!

  – Ik heb me zelf niet uitgehongerd. maar een ”eigen” dieet voorgeschreven, waardoor ik opeens tot me verbazing maar 900 calorien at? zonder honger en het door te hebben.

  Hoe?

  3 bruine boterhammen smorgens, met wat light drank/thee/water. (geen suiker in je thee)

  plakje ontbijt koek, nog een boterham of een sultana koekje (waar ik gewoon trek in heb) lekker vol eten!

  Me avond eten die mijn moeder gewoon klaar maakt.

  Spaghetti/macaroni/frietjes/aardappels/puree

  noem maar op. LET OP blijf wel onder de 600 calorien qua avondeten!

  Daarna nog een heerlijke Kop Chinese tomatensoep (mits ik trek had)

  VEEL WATER DE HELEDAG EN MAX 2 GLASEN COLALIGHT.
  VOOR ELKE MAALTIJD 1 APPELAZIJN PILLETJE. (4 euro hele pot bij de kruidvad aanrader!!)

  en ja hoor! ik zat heerijk vol. maar bleef toch onder de 1000 calorien per dag? Mischien zullen sommige wel zeggen dat dit slecht is. maar naar mijn ervaring is het alleen slecht wanneer je jezelf uithongerd.

  Vervang gewoon een patatje voor 4 boterhammen.

  Wedden dat je snel vol zit? en de kilo’s zullen er af vliegen !

  Reageer
 46. Gezond&Snel Afgevallen!! ·

  Ik ben 17 en woog 86 kilo bij een lengte van 1.70 (zo een 12 kilo te zwaar dus!) Ik ben in 4 maanden 14 kilo afgevallen. en die zijn er gelukkig na een halfjaar nog steeds af.

  -Ik heb niet gesport wel geprobeerd te fitnessen maar na 1 week niet meer volgehouden! Dus ging ik elke dag iets doen bijf, (2 uur shoppen) (het halfe strand aflopen) (lekker 3 uurtjes gezinszwemmen) (lekker baantjes in me eentje zwemmen) LEUK! en MAKKELIJK!

  – Ik heb me zelf niet uitgehongerd. maar een ”eigen” dieet voorgeschreven, waardoor ik opeens tot me verbazing maar 900 calorien at? zonder honger en het door te hebben.

  Hoe?

  3 bruine boterhammen smorgens, met wat light drank/thee/water. (geen suiker in je thee)

  plakje ontbijt koek, nog een boterham of een sultana koekje (waar ik gewoon trek in heb) lekker vol eten!

  Me avond eten die mijn moeder gewoon klaar maakt.

  Spaghetti/macaroni/frietjes/aardappels/puree

  noem maar op. LET OP blijf wel onder de 600 calorien qua avondeten!

  Daarna nog een heerlijke Kop Chinese tomatensoep (mits ik trek had)

  VEEL WATER DE HELEDAG EN MAX 2 GLASEN COLALIGHT.
  VOOR ELKE MAALTIJD 1 APPELAZIJN PILLETJE. (4 euro hele pot bij de kruidvad aanrader!!)

  en ja hoor! ik zat heerijk vol. maar bleef toch onder de 1000 calorien per dag? Mischien zullen sommige wel zeggen dat dit slecht is. maar naar mijn ervaring is het alleen slecht wanneer je jezelf uithongerd.

  Vervang gewoon een patatje voor 4 boterhammen.

  Wedden dat je snel vol zit? en de kilo’s zullen er af vliegen !

  Reageer
 47. Sue ·

  Hallo Aleida,

  Ben na mijn zwangerschap erg veel aangekomen en dat mag er nu zeker wel af. Ik zou graag willen weten hoe ik aan Slank Drank kan komen. Alvast badankt

  Reageer
 48. lil me ·

  ik ben 17 jaarr.!!
  En ik weeg nu 59 kilo.
  Laatst 55, maardat was te weinig dus mocht ik 4 kilo aankomen!!
  Ik ben intotaal 45 kilo afgevallen, want ik woog ooit 105 kilo!!
  Het ws heel erg moeilijk, en heb er intotaal ook wel anderhalf/2 jaar over gedaan dit resultaat te bereiken, en nog moet ik op letten met wat ik eet, want ik heb nu eenmaal zo’n k*tstofwisseling.
  1 tip, waar ik zelf van heb geleerd.
  ga je zelf niet uithongeren, ik ben in 2 weken een keer 8 kilokwijtgeraakt. eet dan maar weer 2 plakjes brood en TADAAAA; hallo kilo’s!!
  Gewoon normaal blijven eten, je hoeft er echt niet veel minder om te eten hoor, als je maar niet elke dag chocolade of wat eet… Maar ga jezelf dat ook niet verbieden,want dan loop je vanzelf tegen de lamp.
  Je mag heus 3x per week wat lekkers hebben hoor(chocola,snoep, cake) als het maar 1 normaal portie is.
  En Sultana’s ofzo!! Altijd eten, heel erg lekker, en dik wordt je er niet van! 😀
  [wat ik hier heb neergezet zijn ervaringen van mezelf.]

  Reageer
  • jongen14jaar ·

   ik ben dus ook beswel afgevallen (weet niet hoeveel kilo’s) en nu schommelt mijn calorieinname tussen de 1200 en 1800 kcal per dag, en ik ben het helemaal zat om zo weinig te eten ik wil na de zomer weer normale hoeveelheden binnen krijgen (2200 per dag), jongens die zoveel eten zijn ook slank. maar ik wil ECHT ECHT ECHT niet jojo’en…! Ikweet niet hoeveel ik weeg, meiden uit me klas zeggen dat ik te dun ben maar ik vind mezelf normaal… Ooja en ik heb het gevoel dat ik niet meer groei, heb je asjeblieft tips ofzo hoe ik weer normaal kan worden zonder aan te komen of te gaan jojo’en?

  • WonderWoman ·

   misschien is het slim om iets intensiever te gaan sporten ipv je voornamelijk bezig te houden met wat je eet 🙂 Als je een sport uitkiest die je leuk vindt dan blijf je in goede conditie en je ontmoet veel nieuwe mensen. Dat helpt doorgaans erg goed weet ik uit ervaring 🙂 Succes en hou ons op de hoogte!

  • jongen14jaar ·

   ik heb 2x in de week anderhalf uur training + wedstrijd basketball, vind ik leuk ;). nu in de zomer probeer ik gwn nog te bewegen door af en toe te fietsen, gwn flink doorfietsen maar niet dat ik buiten adem ben ofzo 3 kwartier (das volgens caloriewijzer bijna 600 kcal). als ik weer normaal ga eten moet ik denk ik heel veel gaan bewegen want ik ben heel blij met mn lichaam nu en dat hou ik graag zo. Hoe lang duurt het tot je stofwisseling weer normaal is? En in 1 keer of geleidelijk aan opbouwen tot 2200/dag ? alvast bedankt 😉

  • jongen14jaar ·

   ik heb hulp gehad en alles is goedgekomen, maar ik had wel ondergewicht. Ik ben weer gewoon gaan eten zoveel als ik trek had en heb geprobeerd niet te veel op de calorieën te letten. op dit moment weeg ik 53 kilo en ben 1,74 (ik groei dus weer :)).

   dus voor iedereen: als je een lange tijd te weinig eet en je daarna weer gewoon en gezond gaat eten hoef je niet bang te zijn voor het jojo-effect. Gewoon naar je lichaam luisteren 😉

 49. Saki ·

  Ik heb ok veel overgewicht en ik ben 15 jaar maar ik wil echt niet jaren gaan zitten wachten tot alles eraf is…. 😯

  Reageer
 50. megeloes ·

  hallo aleide
  Het recept van dat drankje van jou zou ik ook graag willen proberen.
  Ben namelijk echt een jo-jo type, misschien werkt dit wel voor mij.
  bvd megaloes

  Reageer
 51. aleida ·

  Even voor alle mensen die vinden dat je met sporten en gezond moet eten deze sap bestaat uit gezonde groentes en heel veel voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om vet af te breken op een natuurlijke manier zonder dat je lichaam honger heeft kun je afslanken en daar door krijg je geen jojo effect wat wel gebeurt als je het lichaam uit honger dat is dus ongezond dit niet.

  En wat sporten betreft ik woog ruim 120 kilo dan durf je echt niet na de sport school om aan te melde en ga je ook niet even een flinke wandeling of hard lopen je word van alle kant uit gelachen. En als je minder weegt is de stap niet zo groot meer om dan na een sport school te gaan.

  Heeft u een gezond gewicht en gezond bmi zo niet dan kunt u er ook iets aan veranderen dit is geen herbalife of een ander duur shake programma maar op basis van een grond groenten sapje in 4 verschilde smaken voor elke dag een andere

  Als u echt wilt afslanken. u kunt in slechts vier dagen 5 tot 7 kilo afvallen en daarbij zelfs cellulitis afbouwen. u kunt zelf de drank bereiden de avond van te voor of s’ morgens u begint. Deze volledig natuurlijke drank is afgestemd op de behoeften van u lichaam. Tijdens de vierdaagse drinkkuur krijg u lichaam alles wat het nodig heeft om in conditie te blijven. Daarom zult u geen honger gevoel hebben u kunt de drinkkuur herhalen net Als u echt wilt afslanken. u kunt in slechts vier zo vaak als u wilt. Als u de aanwijzingen opvolgt, dan kunt u morgen al gewichtsvermindering vaststellen .het is een gezonde mannier van afslanken zonder dat er jojo effect ontstaat slank drank die je zo vaak kan gebruiken alles je maar wil ik ben er zelf 30 kilo mee afgevallen in 8 weken. Ik ben nog geen kilo meer aan gekomen ben nu bijna 2 jaar verder. Voordat ik aan dit dieet begon heb ik echt alles geprobeerd en viel ik af maar in nog korter tijd zat het er weer aan ik kocht pillen, poeders, afslankgel. Toen ik begon met slank drank merkte ik de eerste dag rond de middag al gewichtsvermindering voor mij was toen niet zo moeilijk om het dieet te blijven volgen ik viel af op de plaatsen weer het ergst vet zat mij heupen, boven benen en buik. het viel meteen op dat deed me goed. Als je nog vragen heb kan me altijd even mailen.

  Reageer
  • imsaya ·

   ik zat even te surfen op het web. En toen kwam ik jouw berichtje tegen op Gezondr. Je schreef dat je een recept heb voor een drankje waarmee je heel veel afvalt. Kun jij mij a.u.b. het recept mailen? Alvast heel erg bedankt. Imsaya

 52. Vincent ·

  20-30 minuten per dag cardiotraining (fietsen, lopen, roeien, squashen, crosstrainer) op 50% tot 70% van je maximale hartslag doet wonderen. Het liefst in de ochtend VOOR je ontbijt. Dan verbrand je het meeste vet.

  Maximale hartslag = 220 – leeftijd.

  En geen zoete drankjes (cola, alcohol) of snacks (chocola, chips). Drie goede maaltijden per dag en altijd ontbijten.
  En zorg dat je genoeg drinkt (zeker 2-3 liter water per dag).

  Is niet altijd even makkelijk, maar bedenk je dat overgewicht een nationaal probleem geworden is omdat we verkeerde voeding aan krijgen geboden. Het is aan ons om van tussendoortjes en snacks af te stappen en weer gezond te gaan eten.

  Verder gaat het vooral om volhouden. Binnen een maand zul je echt niet heel veel verschil zien. Dat zou ook niet gezond zijn.

  SUCCES!

  Reageer
  • henriette weeber ·

   Ik jojo heel erg,dan ben ik heel slank met een kleine sixpax buik,dan zit er de volgende dag weer een laagje blubberig vet overheen(vet buikje) Ik sport heel veel zwemmen ,hardlopen 3x per week 10 km,en 2 km zwemmen 1x per week,Ook doe ik situps 4x per week 10 min:E n ik eet heel sober,geen vet,geen of weinig suiker,geen vette kaas, snoepen alleen,vet loze biscuit 3 per dag.en magere yoghurt,fruit,sla.komkommers
   wat doe ik nou fout? henriet

 53. Charlotte ·

  Hallo, ik ben 20 jaar, ben 1.65m en woog altijd rond de 62 kilo, nou naar mij bevalling nu bijna 10 maanden geleden terug ben ik 30 kilo aangekomen,en ben nog al een gezondsheidsfreak maar het lukt gewoon niet om het eraf te krijgen:( beweging doe ik nu ook heel veel. Is er iemand die misschien iets voor me weet of me informatie kan geven wat mij een beetje kan helpen? Groeten Charlotte

  Reageer
 54. candy ·

  ik ben 12 ik ben 55 kilo wat moet ik doen

  Reageer
 55. linda ·

  ik ben 14 jaar en ik ben 1.65 en ik ben 77 kilo en ik wil zelf ook meer dan 1 kilo per week kwijt, daar doe ik echt alles voor.

  Reageer
 56. ronald. ·

  het is helaas niet mogelijk nee maar ik kan je wel zo vermogleijk helpen als dat mag ik bne ronald sijtsma ben fitness trainer altans bne gelsaagd der voor ik kan je wel wat dingne zegen der over voegm ij toe op msn dan okee Sijtsmaronald@hotmail.com

  Reageer
  • henriette weeber ·

   Ik ben veel afgevallen, nu zie ik eruit als een vrouw van 80, Ik heb nu hangend vel. vreselijk en een plastisch chirurg kan ik niet betalen.Een kennis zegt: zorgen dat je weer dikker wordt ,gaan de vellen ook weer weg.
   Dus is alles voor niets geweest? niemand had me hiervoor gewaarschuwd.Wat doen?

 57. .... ·

  hallo ik ben 13 jaar ik ben 172cm en 73 kilo dat is dus veel te veel en ik wil graag binnen een hele korte tijd veel gewicht verliezen. is dit mogenlijk? zo ja hoe? want ik heb de hoop al een beetje opgegeven omdat op deze site staat dat het onmogenlijk is om meer aftevallen dan 1 kilo per week…

  Reageer
  • Melissa ·

   Hallo,

   Ik heb waarschijnlijk een heel ander probleem dan jullie.
   Ik ben student 18 jaar.
   En sinds een jaar val ik af. Zonder dat ik er wat aan deed.
   Van de 76 kilo die ik woog weeg ik nu 58…
   Mn moeder is bang dat ik anorexia heb terwijl ik goed eet.
   Sochtens 1 broodje, smiddags 2 en vaak ook een tussendoortje omdat ik anders het gevoel krijg dat ik flauwval.
   Savonds eet ik als een vent… Bord vol met een heel leuk bergje:)
   Soms schep ik daarna nog een keer op.
   Savonds laat eets ik soms ook een broodje omdat ik dan weer honger heb.
   Ik begrijp niet waarom ik zoveel af ben gevallen en nogsteeds afval!!
   De dokter kwam met allerlij sugesties, stress, snelle vetverbranding etc.

   Is er iemand die mij een duidelijker andwoord kan geven?

   Gr Melissa

  • henriette weeber ·

   Ja het kan wel in zeer korte tijd veel afvallen. Maar het kan ook gevaarlijk zijn,zeker als je nog zo jong bent.Ik zou zeggen ,eet veel vis,groenten,en uit de schijf van 5.En beperk het snoepen, zoutjes,chips,cola,ect: wedden dat je dan gezond vermagert.

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.