gezond vermageren tips

Gezond vermageren: de beste methode om blijvend af te vallen

Gezond vermageren doe je niet door een willekeurig crashdieet of het Sonja Bakker-dieet te volgen dat maar 1.000 calorieën (of zelfs nog minder) per dag telt. We willen het liefst 10 kilo per maand afvallen, maar zo werkt gezond vermageren helaas niet.

Ons lichaam houdt van langzame veranderingen; niet alleen door het aantal calorieën dat je binnenkrijgt langzaamaan terug te brengen, maar vooral ook door middel van lichaamsbeweging. Als je nooit sport, dan heeft het geen zin om ineens 5 kilometer per dag te gaan joggen. Je moet het langzaam opbouwen zodat je lichaam eraan kan wennen. Anders blijf je achter met enorme spierpijn en blessures, waardoor je motivatie om te sporten gelijk halveert of nog erger: afkeer ontstaat jegens lichaamsbeweging.

Met eten is het ook zo. Als je gezond wilt vermageren moet je niet ineens 1000 calorieën per dag gaan eten. Je lichaam schakelt dan over op een extreem zuinige spaarstand c.q. overlevingsstand en verbruikt daardoor extra weinig calorieën, waardoor afvallen nog moeilijker wordt en het jojo-effect onvermijdelijk is. Om dit tegen te gaan en je stofwisseling juist harder te laten werken, kun je het beste dit artikel raadplegen: Snel afvallen: 6 tips die 100% zeker werken.

Hoe zorg ik er dan wel voor dat ik gezond vermager?

De realiteit is dat velen van ons alles maar dan ook echt alles doen om iedere vorm van beweging te vermijden. We zijn liever de helft van ons leven op dieet dan dat we ook maar één zweetdruppeltje op ons voorhoofd zien verschijnen.

Gelukkig is het niet nodig om je continu in het zweet te werken, maar je moet wel bewegen om gezond te kunnen vermageren. Voor iedereen die niet wil drijven in het zweet, maar toch meer calorieën wil verbranden hierbij een aantal tips:

 • Wandel om de dag ten minste een halfuur in een redelijk tempo. Loop door het park, naar de drogist als je enkele kleine dingen nodig hebt. En pak niet altijd de auto.
 • Als je vaak met de bus gaat, stap dan een halte eerder uit en loop het laatste stuk.
 • Neem altijd de trap in plaats van de lift; dit is een hele goede oefening en kost relatief weinig inspanning.
 • Gebruik een hometrainer tijdens jouw favoriete tv-programma en fiets in een rustig tempo.

Al met al is gezond vermageren echt een kwestie van een actieve leefstijl hanteren: niet af en toe iets gezonds ondernemen, maar stelselmatig gezonde keuzes maken en voor de gezondste optie kiezen…

Gezond vermageren door aantal calorieën te verminderen

Van de meeste diëten die ik ken, word je stapelgek. Je wordt constant herinnerd aan de dingen die je wel of niet mag eten. Je voelt je schuldig zodra je ook maar iets eet dat niet op het heilige lijstje staat en je staat elke dag op de weegschaal om te kijken of je een ons bent afgevallen. Kortom: je hele leven wordt (van dag tot dag) bepaald door eten en er wordt je een ongezonde obsessie met eten opgedrongen.

Opvallend is ook dat we het hebben over een succesvol dieet als we er een paar kilo mee zijn afgevallen of er in extreem uitzonderlijke gevallen zelfs ons streefgewicht mee hebben bereikt. Maar zeg nu zelf, hoe succesvol is dat dieet als de kilo’s er na een paar maanden weer allemaal aan zitten? Of erger nog: als je er op den duur een paar extra bonus-kilo’s bovenop krijgt…

Gezond vermageren = gezond eten!

Daarom moet je calorieën verminderen zonder dat je het echt merkt. Gooi elk dieet dat je dwingt om slechts 1000 calorieën te eten de deur uit, want dat soort diëten is NIET BLIJVEND. Wat je nodig hebt is een gezonde aanpassing van je leefstijl: gezonder, gevarieerder en bewuster eten. Niet per se veel minder, maar veeleer gebalanceerder. Minder lege calorieën uit fastfood, junkfood, snoep, koek, chips en frisdrank.

En juist méér nuttige voedingsstoffen (essentiële eiwitten – gezonde, natuurlijke vetten – complexe koolhydraten – vitamines, mineralen, spoorelementen en fytonutriënten – enzymen, co-enzymen en vezels). Dus: groenten, fruit, volkorengraanproducten, vis, mager vlees, eieren etc. Alles over gezonde voeding kun je lezen in dit artikel over gezond eten.

Tips m.b.t. voeding

Ook al ken je mensen die wel op hun streefgewicht zijn gebleven na een populair dieet, bedenk dan goed dat zij waarschijnlijk 1 van de 100 zijn die het dieet hebben gevolgd. De overige 99 diëters zijn op gewicht gebleven of aangekomen. De kans dat het jou óók lukt om met een ongezond dieet af te vallen is dus minimaal. Helemaal als je bedenkt dat vrouwen gemiddeld 31 jaar van hun leven op dieet zijn! Als je écht gezond wilt vermageren, zorg er dan voor dat je kleine beetjes minder eet dan normaal:

 • Neem vaker een glas water of (groene) thee in plaats van frisdrank of vruchtensap.
 • Eet altijd een ontbijt, het liefst met veel vezels zoals volkorenbrood.
 • Eet je normaal gesproken 4 boterhammen tijdens de lunch? Eet er dan 3 en gebruik gezonder beleg.
 • Eet je normaliter 2 borden tijdens het diner? Eet dan anderhalf bord en eet iets langzamer dan anders.
 • Eet minder tussendoortjes door ze niet in huis te halen. En neem vaker fruit.

Gezond vermageren: tot slot…

Meer tips om gezond te kunnen vermageren heb je eigenlijk niet nodig. Het enige dat je hoeft te doen is 200 tot 300 calorieën minder eten per dag. Dit lijkt ontzettend weinig en je zult er ook niet pijlsnel door afvallen. Maar de kilo’s die je kwijtraakt, blijven er in ieder geval af!

Als jij je houdt aan bovenstaande tips, dan zul je ongeveer 2 kilo afvallen per maand. Dit klinkt misschien weinig aantrekkelijk, maar dat betekent 24 kilo in één jaar! Het voordeel van gezond vermageren met bovenste tips is bovendien dat je amper merkt dat je minder eet, en dat is nu ook precies de bedoeling. (bron)

Het beste dieet is een dieet waarvan je niet weet dat het een dieet is. Heb jij bovenstaande tactiek voor gezond vermageren al toegepast om op gezonde wijze kilo’s kwijt te raken? En werkte hij voor jou ook zo goed? Laat hieronder een reactie achter!

58 reacties op “Gezond vermageren: de beste methode om blijvend af te vallen

 1. RonDonDon ·

  Prima tips hier. En inderdaad, oppassen met diëten omdat dan de stofwisseling op spaarstand gaat. Ik heb zelf overigens baat gehad bij een dieet dat om 800 – 1000 calorieën toegesneden is. De speciale truc die dit voedingscentrum (onder medische begeleiding) gebruikt is dat je elk uur een speciale maaltijd eet. Van het moment tot je opstaat tot het moment dat je naar bed gaat. Deze minimaaltijden zijn zo samengesteld dat je genoeg vitamines, mineralen etc. binnenkrijgt en –heel belangrijk– dat je bloedsuikerspiegel op een normaal niveau blijft. Daardoor gaat je lichaam niet op spaarmodus, maar wordt de stofwisseling geactiveerd. Na dit speciale dieet –wat overigens maar maximaal 1 tot 2 weken mag duren– je eetpatroon aanpassen. Je blijft dan op gewicht zonder het jojo-effect. Ook hier heb ik een DNA-analyse ondergaan en met een arts en diëtiste mijn eetgewoonten onder de loep genomen en uitgebreide gezondheidscheck. Ik kan met redelijk eenvoudige aanpassingen nu mijn gewicht constant houden. Het dieet is ontwikkeld door stofwisselingsspecialisten in Zwitserland en heet EPD (Hepart in Zwitserland) en het kuuroord heet Seeblick in Berlingen, Zwitserland.

  Reageer
 2. Ulrica ·

  Maak kennis met de gratis Fitatu Calorie Counter app.

  Reageer
 3. Anne ·

  Hoi. In 2012 ben ik zo gaan leven. En inderdaad 27 kilo in 1 jaar eraf. Tussendoor paar kilo erbij en toch weer eraf gekregen. Weeg nog steeds 82 kilo, lukt me niet om er meer af te krijgen! Is echt moeilijk om dan weer niet meer te gaan eten. Raak er gewoon van in de put. Gr. Anne

  Reageer
 4. marieke ·

  Het lukt mij niet om af te vallen. Ik heb nooit veel gegeten of gesnoept. Ik kom bij lange na niet aan de calorieën en toch blijf ik elk jaar maar bijkomen. Ik sta de dag op met een bakje koffie en een sigaret. Daarna drink ik groene thee en water de gehele dag ( een half jaar geleden was dat nog gewoon fris etc). Ik eet pas in de avond, af en toe neem ik in de middag een boterham met kaas maar lang niet elke dag. In de avond eet ik net wat er op het menu staat, maar nooit echt ongezond, gewoon normaal eten. Nou heb ik van alles geprobeerd maar ik lijk nergens van af te vallen. Het minder gaan eten lijkt me bij mij niet van toepassing, ik eet al zo weinig op een dag, en dat doe ik eigenlijk al zolang ik mij kan herinneren. Vaak eet ik maar 1 bord eten op een dag, moet ik die dan ook nog halveren? Heeft iemand tips, want ik weet niet wat ik moet doen, ik blijf maar bijkomen en wil eigenlijk ook nog stoppen met roken, maar heb de angst ik dan nog meer bijkom.

  Reageer
  • Paul ·

   Ik denk dat je je heil veel minder dient te zoeken in eten en veel meer in bewegen. Zie eventueel deze artikels over cardiotraining en krachttraining voor inspiratie… Succes!

 5. Petra ·

  Een heel goed dieet is het kettlebell dieet, ‘tis niet echt een dieet, maar een levensstijl van gezond eten en oefening. Neem gerust een kijkje op volgende website…

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Petra, De link die je probeerde te plaatsen verwijst via een redirect door naar KettlebellDVD.nl, een van de honderden webpagina’s waarmee Jesse van der Velde de DVD van zijn Kettlebell Workout verkoopt. Niks mis met deze kettlebell-training, maar ik plaats hier geen commerciële links, alleen informatieve… Groeten, Paul

 6. Sanne ·

  ik ben 13 jaar ik ben 172 en ik weeg 66 kilo ben ik te dik ??

  Reageer
  • Queen Eva ·

   Uh… ja

 7. nikki ·

  hai ik ben 12 jaar 1.65cm en 50kilo ik heb een buikje en hele rare strepen op mijn kont en boven benen. ik wil heel graag mijn buikje kwijt want ik durf zelf niet meer te rennen omdat ik anders op een drilpudding lijk kan iemand goede tips geven om mijn buikje en rare strepen weg te krijgen xx van mij

  Reageer
  • natasja ·

   nikki, slakkenslijm kan je helpen voor de strepen. de action verkoopt die potten wel. na een tijdje gebruikt te hebben ga je verandering zien

  • Paul ·

   In dit artikel over striae kun je eventueel meer lezen over striemen… En meer over slakkenslijm kun je desgewenst lezen in dit artikel over slakkenslijmproducten (slakkencrème, slakkenslijmcrème, slakkengel, slakkenslijmgel, et cetera, )…

 8. Hanneke ·

  Lieve allemaal, Kort geleden heb ik het licht gezien en ben ik pas gaan begrijpen waar wij vrouwen mee bezig zijn! Ik ben 27 en al vanaf kinds af aan te zwaar. Nu ben ik 1.78 en altijd redelijk goed geproportioneerd geweest, maar als je 134 op de weegschaal ziet staan ben je niet meer trots op jezelf of op je lichaam. Geloof me.. Al die jaren heb ik Sonja bakkers, Modifast en shakes voorbij zien komen en een hoop geld en energie gespendeerd om af te vallen. Alles tevergeefs….De laatste 3 jaar ging dat helemaal moeilijk aangezien ik bekkeninstabiliteit heb gekregen door de zwangerschap van mijn dochtertje van nu 2,5 waardoor ik bijna in een rolstoel ben beland. Als ik dan weer eens 3 kilo afviel, was mijn motivatie al weer “long gone” en zelfs toen ik 20 kilo afviel een paar jaar geleden d.m.v. shakes…. het zat er ECHT zo snel weer aan… Dus voor alle vrouwen die zichzelf te dik vinden, Voor mensen met een beperking en willen afvallen, Voor alle jonge meiden die te veel lovehandels zien… En zelfs voor kids: IK WEET HOE JIJ JE VOELT!! Ik heb diëten voorbij zien komen, ik heb het woord discipline gelezen… Allemaal dingen die we onszelf opleggen. Zo’n shake verhaal is leuk want het geeft je een boost als je in de eerste paar dagen de kilo’s eraf ziet vliegen en je weegschaal opeens weer tot je beste vrienden behoort. Minder leuk is, dat je met lange tanden zo’n shake naar binnen probeert te werken en je maag zichzelf lijkt te verteren.. Je krijgt trek!!! We leggen onszelf een bepaalde druk op met diëten… het heilige lijstje, de shakes… Lieve dames…ze dragen eraan bij dat je je een ontzettende loser voelt als je het niet volhoud, waardoor je wellicht nog meer naar binnen werkt omdat het je niet is gelukt.. Mijn moeder is een vrouw van 56 en heeft een figuurtje… je zou er serieus jaloers op worden.. Maatje 36 en een taille waar je U tegen zegt! S middags neemt ze altijd 5 droge bruine boterhammen mee naar haar werk en drinkt de hele dag koffie en water… En s’avonds schept ze soms tot 3 keer toe op.. Dus mijn gedachtes waren altijd: Hoe kan het dat ze zoveel discipline heeft om elke dag droog brood(zonder beleg dus) naar binnen te krijgen?? En, als zij zoveel eet s’avonds.. hoe kan het dan dat ze zo ongelooflijk slank blijft?!?!?! Na een lang gesprek kwam ik erachter dat mijn mamma helemaal geen discipline heeft en ze helemaal niet veel hoeft te bewegen om op haar gewicht te blijven… Ze vertelde mij dat zij in plaats van een dieet te volgen; dit haar LEEFREGEL heeft gemaakt!!!! In plaats van jezelf die koekies te gunnen, of die zak chips, moet je het omdraaien… JE MISGUNT het jezelf!!! Je komt ervan aan! in plaats dat je dikke lagen boter en beleg op je brood gooit, kan je ook genieten van de smaak van brood. In plaats van die zoete vieze frisdranken die slecht zijn voor je tanden en je een modderfiguur geven, drinkt ze water, wat geen rare smaak geeft, en je zuivert! Tegenwoordig eet ik zoveel brood als ik maar wil en ik geniet! (soms wel 12 sneetjes brood op een dag!!) Ik eet rauwkost en bleekselderij en s avonds bij m’n maaltijdsalades om mezelf te verwennen een plakje kalkoenfilet erdoorheen… Ik eet paprika’s en broccoli en fruit… Ik zit elke dag vol én ik heb een goed gevoel!!! Ik heb GEEN discipline, ik kan niet te veel bewegen (i.v.m. bekkeninstabiliteit) en tóch val ik af!!! Dan komen we nog op het punt dat het saai is? Doordat je zulk puur eten eet.. ga je smaken waarderen.. suiker was als gif voor mij!! En gezonde voeding is duur?? Al het geld wat ik spendeerde aan pizza’s, snacks of modifast en shakes etc.. Dat geld geef ik nu uit aan elke dag een vers volkoren brood van de warme bakker en heerlijke rauwkost en groentes.. En dat, voor iemand die nooit groente en rauwkost at daarvoor en dus amper beweegt… Verander je leefwijze!!! Geen dieet gaat je helpen.. Je zal het moeten omgooien en het licht zien 🙂 Succes y’all!!

  Reageer
  • Es ·

   Hallo Hanneke, Klinkt echt allemaal heel logisch, ik ben zelf ook 27 en weeg bijna 100 kilo. ik heb ook echt al van alles geprobeerd. Ik heb reuma, en kan helaas niet heel veel sporten omdat ik dan niet meer op of neer kan. daarnaast heb ik nog een schildklierafwijking, die ook niet erg meewerkt op het moment dat je wil afvallen zeg maar. Ik zou graag willen weten, hoeveel kilo je ongeveer kwijt bent geraakt en in wat voor periode dit is geweest? Groetjes, Esmeralda

 9. brysonalia ·

  Hee ik ben 15 jaar 1.70 & ik weeg 62 kilo bijna 63 kilo en ik zou graag 55 kilo willen wegen 8 kilo dus ik heb best een goede conditie dus sporten maakt niet echt uit en zou een platte stevige buik willen en slankere bovenbenen oh ja en me armen wat slanker. Mensen zeggen dat ik niet dik ben maar als ik naar me bovenbenen kijk en buik denk ik daar heel anders over. Heeft iemand trouwens nog tips hoe je grote kuiten kleiner krijgt 😛

  Reageer
 10. Devie ·

  Ik ben 33 jaar en lijd allang aan een schildklier probleem wat effect heeft op mijn gewicht. Ik ben 161cm lang en weeg 77 kilo. Ik eet mestal maar 1 keer per dag omdat ik minimale lichaamsbewging heb, maar val niets af. Weet iemand raad?

  Reageer
 11. bodine ·

  heey ik ben 13 jaar en ik weeg 43,9 is dat goed?? of ben ik te dik?

  Reageer
 12. Mw T. Arends ·

  Wil graag afvallen Heb Door drievoudige enkel breuk nu 9 maanden bijna niet bewogen Heb Een adres gehoord in Zoetermeer Regentessestraat (plantsoen) in Zoetermeer. Klopt dit?

  Reageer
 13. Pi ·

  Hallo, Ik ben 16 jaar, 1.76 en 61 kilo. Ik vind mezelf niet echt dik, maar ik zou toch liever wat af willen vallen. Ik heb heel erg gespierde benen omdat ik elke dag zo’n 40 km fiets en veel voetbal. Ik vind mijn benen dus wat te dik, zijn er ook manieren om te zorgen dat alleen je benen wat dunner worden, ik ben namelijk in m’n bovenlichaam al vrij dun, en ik ben bang dat als ik veel af ga vallen m’n bovenlichaam er niet mooier op wordt. Heeft iemand tips?

  Reageer
 14. twin ·

  @ Vio, soortgelijke situatie hier, geen Bechterew, maar wel ontstoken gewrichten, slecht gebouwde gewrichten en bijna helemaal rolstoelafhankelijk. Toch is het me gelukt af te vallen. Eerst eens opschrijven wat je precies eet helpt, dan krijg je een beter overzicht waar je wel ietsjes minder van kan doen. Verder drink ik anderhalve liter water per dag. Ik drink gewoon de hele dag door af en toe een paar slokjes uit een flesje, anders red ik die hoeveelheid ook niet, maar op die manier gaat het goed. Verder zorg ik dat ik altijd iets in huis heb waar ik van kan “snoepen” zonder ik er last van krijg. Worteltjes, komkommer etc. en als de rest van het gezin patat eet, eet ik een maaltijdsalade (nu vind ik dat toevallig erg lekker, dus ik hou dat prima vol). Ik val hiermee gemiddeld een pond tot een kilo per week af. Let wel, als je minder beweegt zoals ik met de rolstoel, heb je geen 2000 kcal per dag nodig. Hoeveel wel is even uitvinden, dat verschilt. Ik lees dat jij je kamer nog wel op kan ruimen af en toe, dus jij zal er wat meer kunnen hebben dan ik. Liefs en succes!

  Reageer
 15. Vio ·

  tja, maar wat doe je als je ontstoken gewrichten heb, ziekte van Bechterew, verschrikkelijke pijn en ben je blij als je je eigen kamer kon redelijk opruimen. Ik wil zoooo graag afvallen, maar wat ik ook doe val ik geen 500 gram af, al 4 jaren ben ik 100 kilo!!!! Ik ben niet een snoepert, eet ik gezond… sporten gaat het helemaal niet meer, voordat ik ontdekte dat ik ziek ben, ben ik 20 kilo aangekomen, in een jaar tijd!!! Wat is er aan te doen? Bedankt voor elk advies.

  Reageer
  • Enidan ·

   Elk pondje gaat door het mondje. Je weegt niet zomaar 100 kilo, dan zal je wel niet gezond genoeg eten.

 16. Iemand ·

  Hooii, ik ben 14 jaar, ik ben 1.66m en ik weeg 54. ik ben niet dik, maar ik vind dat ik wel iets dunner mag zijn. ik ben namelijk niet heel erg dun gebouwd.
  ik drink al meer water i.p.v. frisdrank. maar iedereen zegt dat je een half uur per dag moet bewegen, maar is het ook goed als je dat opspaart? ik bedoel, op maandag fiets ik een half uur, maar fietsen is niet echt intensief bewegen, maar ik fiets op dinsdag ook een half uur EN ik train 1,5 uur. is dat dan goed dat dat ook voor maandag telt? of werkt het niet zo? en op zondag beweeg ik eigenlijk helemaal niet. alvast bedankt.

  Reageer
 17. Lisa ·

  Hoi ik heet Lisa en ben 15 jaar. ik ben 162 cm en weeg 65. is het overgewicht? Alvast bedankt

  Reageer
 18. Chika ·

  hallo. ik ben 18jaar en ik weeg 62 kilo, en mijn lente is 1,59 ben vrij kort.. ik wil heel graag afvallen, maar wat voor eten moet ik eten. alvast bedankt!!! (K)

  Reageer
 19. Nicole ·

  Jantiene, ik weet niet wat je per dag eet, maar je moet ongeveer 1700 tot 2200 kcal. per dag eten als vrouw. Mijn tip is: tel je calorieën, er zit vaak meer in dan je denkt. Neem bijv. crystal clear (1 kcal per glas) i.p.v. cola of jus d’orange en het smaakt ook nog lekker zoet. Neem i.p.v. 4 boterhammen 3 boterhammen etc. en eet s avonds minder dan s morgens. Helaas, zonder beweging heeft afvallen weinig zin en is bovendien ongezond. Beweging kan ook zijn je huis schoonmaken of winkelen! Ik hield ook niet van sport, maar sinds een weekje ben ik bezig en vind het nu heerlijk. Ik voel me er nu fris en gezond door én ik voel me zelfs een stuk minder vermoeid dan voorheen! Het is gewoon een feit dat afvallen een kwestie van doorzetten is, lukt dit niet dan zul je het moeten accepteren. Om je motivatie erin te houden: denk bijvoorbeeld hoe mooi je een jurkje zou staan als je een paar kilootjes afvalt. Ooit komt er een dag dat je discipline naar boven komt!

  Reageer
 20. Jantiene ·

  Ik ben een meisje van 23 jaar. Ik ben 165 cm lang en weeg 120 kilo. Ik heb alles al geprobeerd, maar ik blijf een dikke twat. Hoe kan ik afvallen, maar daar niet echt bij te hoeven bewegen, heb echt een hekel aan bewegen. Heb er veel voor over, zolang het maar vanaf de bank kan!! Geef mij raad, please

  Reageer
  • Paul ·

   Afvallen vanaf de bank bestaat helaas niet. Als je effectief wilt afvallen, zul je calorieën moeten verbruiken en dus moeten bewegen… En even eerlijk: hoeveel heb je er daadwerkelijk voor over als je er niet eens voor van de bank af wilt komen? Ik denk eerlijk gezegd dan ook dat je je mentaliteit zult moeten aanpassen om af te kunnen vallen.

 21. Eva ·

  Ik weeg 67 kilo en ben 1.75 lang. Toch ben ik helemaal niet slank, als ik 75 kilo zou wegen zou ik er absoluut niet gezond meer uitzien. Ik wil graag 8 kilo afvallen in de komende 3/4 maanden voor de zomer en de bikini natuurlijk! ik probeer gewoon gezond te eten en combineer dit met af en toe sporten. Val ik ook af door middel van buikspieroefeningen? ik weet dat je niet op een specifieke plek vet kunt verliezen maar haalt het überhaupt wel veel uit? Groetjes Eva

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Eva, Buikspieroefeningen zijn vooral effectief om je buikspieren groter en sterker te maken. Ook voor vetverbranding is krachttraining (waaronder buikspieroefeningen) prima, maar als afvallen je doel is, zet cardiotraining beduidend meer zoden aan de dijk. Succes!

 22. Bart ·

  Voor mensen die willen afvallen: Overhaast niet! Mensen die heel snel willen afvallen, gaan vaak heel weinig eten en houden dit maar een korte periode vol. Na die periode gaan ze weer ‘normaal’ eten, dus veel vetter en calorierijker dan eerst. Hierdoor kom je heel snel aan, en uiteindelijk ben je zwaarder dan dat je was voordat je ging ‘afvallen’. Afvallen heeft z’n tijd nodig. Eet af en toe iets dat wat meer vet en calorieën bevat, zodat je lichaam wel gewend blijft aan vet en calorieën. Drink veel water. Niet meer dan 2 liter per dag! Pak in plaats van cola een glas water. Goedkoper en veel gezonder. Frisdrank bevat per glas ongeveer 100 kcal. Men drinkt al gauw 5 glazen frisdrank per dag. Dat scheelt je dus 500 kcal! Beweeg veel. Ga eens op de fiets naar je werk of school en gebruik de lift eens wat minder. Mocht je geen fan zijn van joggen, lopen is ook prima. Probeer dan wel een stevig tempo aan te houden. Beweeg minimaal een half uur per dag. Succes!

  Reageer
 23. yvonne ·

  Ik ben een meid die geniet van het leven. helaas in Nederland hebben we stress. ik kom daar door helaas aan. in 4 jaar tijd ben ik 20 kilo aangekomen zonder dat ik daar wat speciaal aan heb gedaan(eten). bij de huisarts kwam niks uit. help. gr yvonne

  Reageer
 24. rob ·

  heei! het is niet zo dat ik bepaald dik ben ofzo. maar die heupen hadden wel iets minder gemogen enzo. ik ben 1.67 en 59 kilo. Dit is volgens mij best normaal of niet? Ik sport niet. maar het heeft toch geen zin als je minder gaat eten maar niet sport? 😳 je bent zeker niet te dik misschien heb je wel gewoon brede heupen vaak word dit sexy gevonden dus zie niet helemaal het probleem maar wil je er van af raad ik je aan een sportschool te bezoeken en trainingen te vragen aan de fitness instructeur om je lijf strakker te maken 😉

  Reageer
 25. rob ·

  heej ik ben 11 jaar en ik ben 153 lang ik weeg 50 kg ik zit toch over het gewicht??? willen jullie wat schrijven of ik over gewicht zit of niet alvast bedankt (K) esther jij bent als ik zo naar je gewicht kijk echt niet te dik het cijfer achter de komma van je lengte is zo ongeveer je ideale gewicht het kan er net iets boven of onderliggen maar 1 ding weet ik zeker jij bent niet dik en daarbij je bent 11 dan is het niet raar als je wel wat voller bent dat verdwijnt vaak weer in de groei zolang je maar gezond blijft eten en genoeg bewegen en genoeg bedoel ik niet TE VEEL

  Reageer
 26. rob ·

  ben het er mee eens maar heb ook het id dat veel mensen te dik zijn door het hoge stressgehalte vandaag de dag alles moet snel en even tussendoor en dan word een snack natuurlijk wel lkkr makkelijk die kan je op elke straathoek wel krijgen , vaak binnen een paar minuten klaar en mee te nemen in de hand overgewicht staat voor mij direct in verbinding met zelfbeheersing en dan niet op het gebied van agressie maar het tegen jezelf kunnen zeggen van nee ik neem die mars niet bijv inplaats van gewoon pakken en door eten en later zeuren dat je dik bent geworden

  Reageer
 27. Mieke ·

  Hoi, Ik ben hier 100% mee akkoord dat weinig calorieën opnemen en calorieën tellen inderdaad het jojo-effect met zich meebrengt. Van zodra je weer normaal eet, vliegen de kilo’s er soms zelfs dubbel terug aan. Beter is om de rest van je leven gezonde volwaardige voeding te nuttigen die net je stofwisseling opvijzelt in plaats van blokkeert. Het bloedgroepdieet kan hier ook bij helpen. Groetjes, Mieke (voedingsdeskundige en gezondheidscoach bij Voedings-gezondheidsadvies.com)

  Reageer
 28. ll ·

  heei! het is niet zo dat ik bepaald dik ben ofzo. maar die heupen hadden wel iets minder gemogen enzo. ik ben 1.67 en 59 kilo. Dit is volgens mij best normaal of niet? Ik sport niet. maar het heeft toch geen zin als je minder gaat eten maar niet sport? 😳

  Reageer
 29. sill ·

  mueslibolletjes stikken van de suiker en wit meel, chicken tonight is een kunstmatig goedje.. ik weet niet wat jij gezond noemt????

  Reageer
 30. cintia ·

  ik wil wel wat zeggen aan Chantal eet niet hoeveel je kan eet wat minder bijvoorbeeld: 2 fruitstukken, twee boterhammen en drink water in plaats van frisdrank en troost je zelf NIET met eten eet elke dag het zelfde en sport ook veel ik hoop dat het lukt en voor Youssra: dieet NIET probeer meer te bewegen en drink veel water troost je niet met eten doe andere leuke dingen dan vergeet je eten, sport en voor Hela:eet minder, sport elke dag en drink water in plaats van limonade. door: iemand die je wilt helpen 😀

  Reageer
 31. cansu ·

  hoi ik ben cansu, ik ben 2 jan` 2009 begonnen met 1000 calorieën en ben tot nu 11 kilo`s kwijt. ik ga gewoon door en raad ook iedereen aan. 😛

  Reageer
 32. Hela ·

  hai, ik ben 15 jaar en schommel tussen het gewicht 64-68 en tja ik heb niet echt overgewicht maar ik voel me niet op mijn gemak met dit gewicht. ik eet 6 boterhammen per dag maximaal en eet af en toe een crackertje met kaas en een een boord eten soms wat meer is dit te veel verder drink ik wel heel veel limonade.

  Reageer
 33. yousra ·

  ik ben 22 jaar en weeg 110 kg, ik wil heel graag afvallen maar geen 1 dieet lukt me, ik geeft te snel op, heeft iemand tips

  Reageer
 34. Chantal ·

  Hallo ik ben Chantal ik wil graag afvallen maar hoe moet ik dat doen wat moet ik eten en hoeveel moet ik eten per dag dat weet ik juist niet dus daarom vroeg ik me af of jullie dat weten. kus Chantal

  Reageer
 35. dewi ·

  Ik ben eindelijk bewust geworden van de calorieen. Ik ging sporten en toen zag ik de calorieen teller, met zweet en moeite zag ik dat ik 150 calorieen had verbrand.Twee dagen later had ik trek in iets lekkers, dus ik dacht aan een reep chocolade en keek naar de achterkant van de verpakking en daar zat 545 calorieen!! ik dacht ‘noway’! Ik dacht wat had ik twee dagen geleden moet zweten voor 150 cal. Met 1 hapen zou ik 545 cal. binnen werken! Tel je calorieen! als je een dag iets te veel heb gegeten, dan maar verbranden door te sporten! 😀

  Reageer
 36. meline ·

  Ovweral kom ik tegen,afvallen houdt in meer bewegen en gezond eten, maar kun je ook afvallen door (een tijdje) alleen maar gezond te eten? (zonder al te veel bewegen)

  Reageer
 37. Fabienne ·

  @Corinne: Wat bedoel je precies met een gerichte aanpak in dit geval? @Suzanna: iets meer eiwitten eten in de vroege ochtend helpt goed tegen een hongergevoel. Probeer eens een boterham met pindakaas.

  Reageer
 38. samantha ·

  Hey, ben ik te dik, ik probeer zoveel af te vallen ben 46 kilo 1.45 – 50cm lang en ben 11 jaar. Ik voel me zo rot. Kunt u me alstublieft helpen?

  Reageer
 39. Suzanna ·

  Hi Ik heb even een vraag over ontbijten. Ik wissel nog wel eens van wat ik ontbijt. De ene dag een kom Brinta andere keer yoghurt met muesli of een paar crackers met jam of kaas. Ik drink er meestal nog een kop thee en of jus d’orange bij. Is dit genoeg want vaak heb ik om 11 uur alweer honger terwijl ik toch om een uurtje of 10 nog een stuk fruit of een evergreen o.i.d. eet. Dank je voor je antwoord. Suzanna

  Reageer
 40. Corinne ·

  Ik heb gehoord dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de mens gerichte aanpak het beste werkt, zijn jullie het daar mee eens?

  Reageer
  • Paul ·

   Wat bedoel je precies met ‘de mensgerichte aanpak’?

 41. Fabienne ·

  Hoi Monique, Normaal gesproken heeft een vrouw tussen de 1800 en 2000 calorieën per dag nodig, en daarop is dit artikel ook gebaseerd. In jouw geval zou ik even bij de dokter langs gaan om je vermoeden te laten bevestigen. Wellicht heeft het een oorzaak dat jij maar 1000 calorieën nodig hebt en ik heb te weinig medische kennis om er een verklaring voor te geven. groetjes Fabienne

  Reageer
 42. Monique ·

  Hallo Fabienne, Het blijkt dat ik al jaren minder eet dan 1000 calorieën. In de jaren ben ik dan ook wel wat zwaarder geworden. Nu wil ik graag een paar kilo kwijt, maar de vraag is hoe ga ik dat doen? Als ik meer dan 1000 calorieën per dag ga eten dan kom ik toch ontzettend aan? Groetjes

  Reageer
  • meike ·

   hey meid als ik tip mag geven ga naar een diëtiste dat ga ik nu ook doen heb Sonja bakker gedaan maar kreeg daar elke dag vreet bui van groete Meike

 43. Dieuwke ·

  Hoi Esther, Je bent niet veel te zwaar en je hoeft zeker niet op een dieet. Het enige dat jij hoeft te doen is normaal en gezond blijven eten. Dan komt het door de groei vanzelf helemaal goed zodat je zelf ook tevreden bent.

  Reageer
 44. estehr ·

  heej ik ben 11 jaar en ik ben 153 lang ik weeg 50 kg ik zit toch over het gewicht??? willen jullie wat schrijven of ik over gewicht zit of niet alvast bedankt (K)

  Reageer
  • kipeeee ·

   heei, je bent echt niet te dik 😉

 45. chrisje ·

  Ben het helemaal volkomen eens met deze posting. Diëten doe je niet door 1000 calorieën te eten per dag, want dat houd je niet vol! ik zelf ben 23 kilo afgevallen en al drie jaar op hetzelfde gewicht, maar wil nu wel nog twee of drie kilo kwijt, en ben dat nooit afgevallen door 1000 calorieën per dag te eten!! je moet gewoon goed calorieën tellen en als je gewoon minder snoept, bewust eet en beweegt en veel water drinkt, komt het vanzelf, geleidelijk aan, maar het komt wel en het blijft er dan ook af! Ik eet nu bijvoorbeeld 2 mueslibolletjes met kaas s ochtends, 2 mueslibolletjes met kaas s middags en en een liga met krenten als tussendoor, en als avondeten chicken tonight met rijst en kip, hartstikke gezond mager en je hoeft geen honger te lijden! Groetjes, Chrisje

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.