Vetarme diëten

Omdat de algemene opvatting heerst dat veel vet je dik maakt, zijn veruit de meeste diëten relatief vetarm. Onder de categorie ‘vetarme diëten’ vallen dan ook niet alle diëten die relatief weinig vet bevatten. Onder de vetarme diëten hebben we enkel die diëten geschaard die nagenoeg geen vet bevatten.

Voordelen vetarm dieet

Vetten uit voeding die niet als brandstof of bouwstof worden verbruikt, worden deels omgezet in lichaamsvet. Een vetarm dieet kan er dus voor zorgen dat je minder dik wordt of zelfs afvalt. Vetarme ofwel magere diëten zijn overigens niet allemaal over een kam te scheren. Er zijn vetarme diëten die alle vetten als slecht zien, maar er zijn ook vetarme diëten die onderscheid maken tussen de verschillende soorten vetzuren.

Opslag van vet

Vet bindt zich – in tegenstelling tot koolhydraten en eiwitten – niet aan water. Hierdoor kan vet zeer compact worden opgeslagen. Bovendien hoeft het lichaam voor de opslag van vet nauwelijks energie te verbruiken. De opslag van vet is – biologisch gezien – dus erg efficiënt en voordelig. De biologische voordelen van vet zijn echter ontzettend naar als je wilt afvallen… Daarom zijn vetarme diëten zo populair onder de afslankende medemens.

Vetarm versus vetloos

Sommige vetten zijn onmisbaar voor je lichaam. Zo kan je hormoonhuishouding niet functioneren zonder bepaalde vetzuren… Bepaalde essentiële vitamines kunnen niet worden opgelost en opgenomen zonder vet… En vet speelt bovendien een essentiële rol bij lichamelijke processen, waaronder de hersenfunctionaliteit, de spierwerking, de bloedstolling, de bloeddrukregulatie en het immuunsysteem. Zorg er dus voor dat je tijdens een vetarm dieet niet volledig vetloos eet!

Hieronder vind je een overzicht van alle vetarme diëten uit de Gezondr diëtenlijst:

1 Dag Dieet
13 Dagen Dieet
3 Dagen Dieet
4 Dagen Dieet
6 weken body make-over
80 / 10 / 10 dieet
Bikini Dieet
Bioklok dieet
Darm dieet
Diëtisten dieet
Hip & Thigh Dieet (Heup & Dij dieet)
Kimkins Dieet
Little Black Dress Dieet
Low Carb Dieet
No Nonsense Dieet
Ornish Dieet
Scarsdale Dieet
Vetvrij dieet
Vitalinea Dieet
Ziekenhuisdieet
Zone Dieet

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.