Afslanken bovenbenen – 8 tips voor dunnere benen

Streng diëten zal je niet helpen om mooie, slanke en gespierde benen te bewerkstelligen. Als je dunnere en mooiere benen wilt, dan zul je er hard voor moeten werken. In de praktijk betekent dat meerdere keren per week aan cardio en krachttraining doen.

Daarnaast zijn er een aantal aanvullende maatregelen die je kunt treffen om sneller resultaat te bereiken zoals water drinken, voldoende eiwitten eten en regelmatig weerstanden ophogen. Hieronder vind je 8 tips voor slanke onder- & bovenbenen…

1. De sportschool is je beste vriend voor slanke benen

Als je thuis één of twee fitnessapparaten hebt staan, dan is een sportschoolabonnement niet per se nodig. Toch kan een fitnesscentrum je de houvast geven die je nodig hebt voor het afslanken van je benen. Als je een paar keer bent geweest, zul je zien dat het erg leuk is en dat je al op relatief korte termijn resultaten kunt bemerken.

Kijk hoe dan ook eens op deze gespecialiseerde “beenspieren-pagina” van Sportkrachtfitness.nl. Scroll tot onderaan de pagina voor 13 goede beenspieroefeningen, voor thuis en in de sportschool (leg press, leg curl, leg extension, leg adductor etc.)! Er staan illustraties bij, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de exacte houding, beweging en uitvoering van iedere beenspieroefening!

2. Bouw kracht & cardio langzaamaan op voor dunnere benen

Het menselijk lichaam kan niet als klei worden gemodelleerd; het is ingesteld op langzame veranderingen. Desalniettemin zijn er veel mensen die overenthousiast beginnen met het (buitensporig) trainen van hun benen voor slankere bovenbenen en mooiere beenspieren. Ze zullen die klus wel eens eventjes klaren…

In korte tijd wordt er zo intensief mogelijk aan duursport  en krachttraining gedaan. Men put zichzelf volledig uit, ziet ondanks de intensieve inspanning geen resultaat en stopt er – uit teleurstelling & frustratie – al snel weer mee. Door van het ene op het andere moment je beenspieren te overbelasten, zul je dan ook nooit mooie, slanke benen krijgen.

Laat je benen liever langzaamaan wennen aan belasting. Begin met 2 tot 3 keer per week enkele kilometers op rustig tempo joggen en 1 of 2 keer per week enkele sets beenspieroefeningen. Je uithoudingsvermogen en kracht zullen langzaam maar zeker toenemen. Je moet je fitnessschema dan ook beetje bij beetje uitbreiden en verzwaren. Elke week afstanden met een kilometer uitbreiden… Wekelijks 0,5 tot 1 kilo gewicht erbij… Dagelijks de weerstanden ietwat ophogen… Iedere dag enkele reps toevoegen… En steeds een paar minuten langer volhouden.

3. Grijp alle beweging aan die je kunt krijgen voor slanke benen

Een halfuurtje per week op de crosstrainer zet geen zoden aan de dijk voor slankere of dunnere benen. Je zult meerdere keren per week je beenspieren moeten gebruiken, bij voorkeur intensief, langdurig en met weerstand. Houdt in gedachten dat ieder gebruik van je beenspieren mooi meegenomen is. Traplopen, wandelen, touwtjespringen, bukken, hurken, knielen en ga zo maar door.

Je kunt gedurende de dag dus heel veel doen om je beenspieren te trainen. Strek je onderbenen 20 keer voor je uit als je op de bus zit te wachten. Ga in je lunchpauze 10 minuten touwtjespringen. Neem altijd de trap in plaats van de lift. Overbrug kleine afstanden te voet en gematigde afstanden te fiets. Loop bij voorkeur heuvelachtige routes. Koop een paar skeelers. Fiets op de terugweg zo snel mogelijk naar huis. Enz. enz. enz.

4. Breng voor slanke benen variatie aan qua beenspieroefeningen

Drie keer per week als een hamster in een carrousel de longen uit je lijf rennen op een loopband – in de hoop dat het snel weer over is – werkt natuurlijk niet bepaald motiverend. Het is dan ook belangrijk dat je iets voor dunnere benen doet wat je leuk vindt en bovendien voldoende variatie aanbrengt.

Variatie houdt het trainen van slanke benen leuk. Variatie zorgt voor een zekere portie spanning, uitdaging, plezier & motivatie. Ook sporten met anderen kan – wegens het sociale aspect – erg motiverend werken. Vooral binnen sportscholen worden allerlei groepstrainingen gegeven met een flinke “fun-factor” zoals Tai Bo, Zumba, pilates, spinning, streetdance, yoga en ga zo maar door. Opzwepende muziek draagt doorgaans ook zijn steentje bij aan de beleving en effectiviteit van je been-training.

Variatie en plezier zijn overigens niet alleen ideaal om gemotiveerd te blijven, maar ook van cruciaal belang voor effectieve vetverbranding en spieropbouw. Immers: hoe meer variatie, des te meer verschillende spieren je gebruikt en des te meer calorieën uit vetreserves je verbrandt.

5. Wees geduldig als je dunnere benen wilt bewerkstelligen

Als je nog altijd dikke bovenbenen hebt, dan moet je rustig, geduldig en positief blijven, ook als het even tegen zit. Het is vooral belangrijk om je lange-termijn-doelen in het oog te houden. Stop niet met sporten als je je beenspieroefeningen niet meer ziet zitten. En ga jezelf vooral niet volproppen met ongezond voedsel!

Als je snel gedemotiveerd raakt, dan is dit een handige tip… Doe 3 avonden per week anderhalf uur aan cardio en krachttraining terwijl je muziek luistert of een film of televisieserie kijkt. Je zult zien dat het gevoelsmatig geen moeite kost om slanke benen te bewerkstelligen zodra je het oprecht leuk gaat vinden om te bewegen. Sterker nog: je zult je voortaan verheugen op je sportavondjes en er een berg energie aan overhouden!

6: Gebruik zware gewichten voor slanke bovenbenen

Ben niet te soft voor je beenspieren als het aankomt op krachtsport. Je bovenbenen bevatten namelijk een grote spiermassa die relatief zwaar mag worden belast. Gebruik jij een ‘leg press machine’, ‘leg curl machine’ of ‘adductor machine’? Gebruik dan genoeg gewicht en weerstand. Als je beenspieroefeningen te licht maakt, hebben ze veel te weinig impact op je beenspieren en dus weinig nut voor het trainen van dunne benen. Spierpijn door verzuring betekent juist dat je goed bezig bent!

Krachtsport gaat om kracht; duursport gaat om tijdsduur. Als je krachtsport lang kunt volhouden, dan wordt het tijd om meer gewicht en weerstand toe te voegen! Als vrouw zijnde zul je overigens echt geen gespierde mannenbenen krijgen vanwege zware gewichten en hoge weerstanden. Je spieren worden juist lang en atletisch, waardoor mooie, slanke contouren ontstaan.

7. Maak gebruik van hellingshoeken voor dunnere benen

Hellingshoeken zijn ideaal als je dikke bovenbenen hebt. Dankzij heuvels, trappen en fitnessapparaten waarbij je de hellingshoek kunt instellen, kun je zeer gericht je bovenbenen trainen. Hellingshoeken maken een cardio-oefening namelijk zwaar, waardoor er een kracht-aspect bij komt kijken. Joggen in een heuvelachtig landschap, steppen op een stairstepper of zo snel mogelijk trapjes op en af lopen helpt geweldig om efficiënt slankere benen te bewerkstelligen! Als je een paar weken intensief hebt trapgelopen, zul je merken dat je het elke week een keer extra volhoudt.

Tip 8: De juiste voeding voor slanke, magere & dunne bovenbenen

Als je slanke onder- & bovenbenen wilt bewerkstelligen, moet je vooral niet op een streng dieet gaan. Het vet op je benen zal namelijk nooit verdwijnen als je jezelf stelselmatig uithongert. Wat wel helpt is, gezond, gevarieerd, uitgebalanceerd en voldoende, maar gematigd eten!

Gezond eten betekent niet weinig eten. Voor mooie & slanke benen moet je juist de nodige voedingsstoffen binnenkrijgen. Vooral essentiële eiwitten zijn belangrijk bij het trainen van dunnere benen. Daarnaast dien je voldoende essentiële vetzuren, vitamines, mineralen, complexe koolhydraten, spoorelementen en voedingsvezels binnen te krijgen om mooie, slanke benen te krijgen. Dit zijn de dingen die je regelmatig dient te eten als je dunnere benen wilt:

 • Vis (zowel vet als mager)
 • Groenten (bonen, groene bladgroenten, broccoli e.a.)
 • Hele granen (volkorenbrood, volkorenpaste, zilvervliesrijst e.a.)
 • Fruit (banaan, appel, kiwi, watermeloen e.a.)
 • Noten & zaden
 • Zeewier & paddenstoelen
 • Mager vlees
 • Eieren (gem. 0,5 per dag)
 • Magere kwark

Drink bovendien voldoende water en thee om optimaal afvalstoffen te kunnen afvoeren uit je bovenbenen en cellulite te verhelpen. Drink bij voorkeur kleine beetjes water, verspreid over de dag!

Tot slot

Als jij lichaamsbeweging en beenspieroefeningen combineert met een eiwitrijk dieet, dan zul je binnen 5 tot 6 weken zichtbaar dunnere benen hebben! Meet voordat je gaat beginnen met een meetlint de omtrek van je bovenbeen, onderbeen en enkel op en noteer ze op een stuk papier. Meet vervolgens elke week opnieuw je onder- & bovenbenen. Je zult zien dat je benen continu slanker en strakker worden! Voor mij hebben de beenspieroefeningen in ieder geval fantastisch gewerkt…

Heb jij bovenstaande 7 tips voor dunnere benen en het afslanken van je bovenbenen al in de praktijk gebracht? Laat hieronder jouw ervaring of reactie achter!

93 reacties op “Afslanken bovenbenen – 8 tips voor dunnere benen

 1. Emma ·

  Hallo ik ben een meisje van 16 jaar, ik heb vroeger op tennis gezeten maar ben daar vanaf gedaan. Later heb ik nog 2 jaar volleybal gedaan, maar daar ben ik nu ook mee gestopt. Vroeger maakte ik mij nooit druk om mijn lichaam, ik was er niet veel mee bezig en ik had gewoon een mooi slank lichaam. Op 16 jarige leeftijd ben ik mij zo anders gaan voelen, ik voel me dik en ben erg onzeker over mijn boven benen omdat ik ze te dik vindt. Dit komt vooral doordat mijn grote zus hele mooie slanken benen heeft en als ik dan naar haar kijk dan begin ik van binnen te huilen, omdat ik dan weer zit met mijn benen. Vandaar dat ik dit opzocht. Ik doe nu elke dag voor het slapen gaan oefeningen voor mijn benen, alleen ik wil niet mijn spieren trainen waardoor ze nog dikker worden, maar ik wil juist wat vet verbranden voor dunnere benen. Weet u misschien welke oefening daarvoor het beste is ? En ik ga ook proberen om naar de sportschool te gaan maar op dit moment ben ik heel druk met school en gaat dat even niet. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen, want ik zit er echt heel erg mee.

  Reageer
 2. Marie ·

  Hey ik ben een meisje van 15 jaar en doe hockey op een hoog niveau (3x per week training 2 uur en match) en heb zeer gespierde bovenbenen maar vindt het niet meer mooi. Wat moet ik doen?

  Reageer
 3. Emily ·

  Hallo. Ik ben een meisje van 14, ik zit op volleybal (2x in de week training, 1,5 uur + wedstrijd van ong 2 uur) en fiets met mooi weer (geen regen) naar school (15 km heen en 15 km terug). Ik heb best dikke boven benen en daar wil ik vanaf, daarom zoek ik dit op. Helaas heb ik thuis geen gewichten of machines en ik wil / mag niet naar de sportschool, omdat ik al op een sport zit. Wat moet ik dan doen om dunnere benen te krijgen? Xxx

  Reageer
  • 21y ·

   Hey meid, Jij doet aan heel wat sport dat zwaar is voor de benen. Wat betekend dat je beenspieren gaat kweken. Jouw benen zijn dus niet echt dik, maar vooral gespierd. je bent nog maar 14 jaar dus ik zou eerder fier zijn over die gespierde benen en je er niet slecht over voelen. Dat is allemaal voor later. ;)

 4. Sandra ·

  Hallo… Ik heb onlangs een twist and shape gekocht…. Maar mijn billen worden er dikker van ipv slanker…. Wel wat vaster maar het is de bedoeling dat ze dunner worden! Moet ik volhouden? Of worden ze alleen nog maar dikker door die oefeningen?

  Reageer
  • Paul ·

   Eerlijk gezegd geloof ik niet zo in de effectiviteit van het Twist & Shape afslankapparaat. Het ziet er meer uit als een rek-en-strek-oefening dan als een vorm van cardiotraining… Er komt niet of nauwelijks weerstand of cardiovasculaire belasting aan te pas. En de enige ervaringen die ik tegenkom zijn van mensen die het apparaat zojuist hebben aangeschaft bij Bol.com, Wehkamp, Blokker en Coolblue… En er dus nog geen ervaring mee hebben opgedaan… Ik denk dat de Twist & Shape prima volstaat als warming-up, maar dat je er niet van moet verwachten dat je er slanke billen of bovenbenen van zal krijgen.

 5. lola ·

  hallo ik ben Lola ik ben 11 jaar en ik heb aanleg ik heb niet zo een dikke buik (het kan wel wat dunner maar het is niet bepaald dik) maar wel hele dikke benen maar ik weet niet hoe ik dat moet verwerken zonder dat iemand er achterkomt want dan gaan ze over me praten en zo maar ik wil egt afvallen heeft er iemand tips please ik weet egt niet wat ik moet doen en voel me ongemakkelijk

  Reageer
  • 21y ·

   Amai al zo druk bezig op jouw leeftijd? Wat jij kunt doen is misschien wat stappen, fietsen. Maar lieve meid laat de boekjes en de mooie sterren geen invloed hebben op jou. Je bent mooi hoe je bent! Je bent er nog maar 11 en jouw lichaam gaat nog heel veel veranderen. Dus maak je er nu nog niet zo druk over. Ggroetjes x

 6. Sanny ·

  is magere yoghurt ook goed?

  Reageer
 7. sanne ·

  Hallo ik ben 15 jaar en heb best dikke blubberige bovenbenen. Mijn buik is gewoon slank en voor mij best mooi (kan wel beter maar hij is in ieder geval plat). Ik heb net ontdekt dat ik striae (of hoe je het dan ook schrijven moet) heb onder mijn bil en onder mijn heupen. Kan ik dat nog ooit wegkrijgen? Ik doe niet echt bepaald aan een sport maar ik dans 1x per week. Ik eet niet echt bepaald gezond maar dat ligt de laatste tijd aan mijn medicijnen (concerta). Ik heb dan namelijk honger maar heb dan nergens zin in. Ik houd er van om veel en relatief ver te skeeleren, Maar volgens mij is dat niet te intensief genoeg. Hebben jullie tips?

  Reageer
  • Xxxxxxxm ·

   Lieve Sanne ik snap wat je bedoeld ik heb ook Striae onder me heup wat misschien zal helpen om bio olie te gebruiken kan je bij de apotheek halen maar zelf heb ik ook een probleem ik 12 jaar en ik heb te dikke boven benen maar ik hockey 3x per week en afvallen helpt ook niet bij mij wat moet ik doen?

 8. Mila ·

  Hallo ik ben een meisje van 13. Ik doe aan paardrijden dus heb heel erg gespierde benen, maar als ik ga zitten zie je het vet dat aan de onderkant van mijn bovenbenen hangt. Dus ik heb heel veel vet onder m’n billen op m’n bovenbenen. Als ik er in knijp is het zacht. Ik kan het vet ook omhoog duwen. Ik zou niet weten hoe ik hier vanaf kom. Heeft iemand tips?

  Reageer
 9. Kim ·

  Hoi! Ik ben bijna 13 maar ik vind zelf dat mijn benen een beetje dik zijn en ik heb ook best dikke billen… Ik zit alleen maar op paardrijden en ik zou graag op atletiek willen alleen mijn ouders kunnen geen 2 sporten betalen… Maar ik geef meer om paarden en sportschool is dat ook geen optie… Wat zou ik kunnen doen???

  Reageer
  • Alexandra ·

   Ga vaker naar de manege en help met stallen uitmesten en zo. Ga er op de fiets naartoe. Alle lichamelijke inspanning helpt!

 10. Anna ·

  Hallo, ik ben 14 jaar oud en doe aan volleybal ik sport 5x in de week + gym op school = Ongeveer 18 uur. Ik heb dikke bovenbenen. Maar ik eet niet heel gezond, ik vind het heel moeilijk om ineens heel gezond te gaan eten heeft iemand hier tips voor? Ook doe ik wel vaak oefeningen maar mijn benen worden niet dunner.

  Reageer
  • 21y ·

   Hey! Je hoeft niet INEENS gezond te gaan eten, hier en daar er wat op letten kan al helpen. Volleybal is een zware sport voor de benen dus hoogstwaarschijnlijk zullen die 18 uur veel spieren kweken in jouw benen en zal er niet veel vet van inzitten. Extra spieroefeningen gaan je dus niet echt helpen. Een beetje meer stappen, lopen naar school of in je vrije tijd kan WEL helpen.

 11. Ilse ·

  Hallo, ik ben 13 jaar en ik vind dat ik dikke bovenbenen heb, maar mijn buik is niet bepaalt dik want ik heb een sixpack :’) maar ik vind mijn benen iets te dik geen idee of het nou vet of spieren zijn.

  Reageer
  • Paul ·

   Vet is zacht, kun je indrukken en beweegt op en neer als je springt of met je benen wiebelt. Spierweefsel is hard (des te meer als je je beenspieren aanspant) en kun je niet zomaar indrukken. Als je veel sport, is de kans dat je stevige, gespierde benen hebt. Als je niet veel sport, bestaat de kans dat zich inderdaad lichaamsvet heeft opgehoopt op je bovenbenen. Maar als je een wasbordje hebt, lijkt me de kans op ‘vette benen’ door ‘beenvet’ niet zo groot…

  • Lisa ·

   Ik heb hetzelfde probleem dat ik dikke benen heb! Ik heb eigenlijk een vraagje hoe heb jij een sixpack gekregen?

  • Paul ·

   Wellicht heb je er iet aan: Hoelang trainen voor sixpack & spieren – 7 tips!

 12. sofie ·

  Hey allemaal, ik heb namelijk last van cellulitis! vooral op mijn bovenbenen en billen. ik vind mijn bovenbenen daarom niet mooi en zou hier graag iets aan doen. ik probeer elke avond oefeningen te doen zoals squats, lunges… ik wil graag dat mijn benen en bilpartij er gespierder uitzien. iemand tips?

  Reageer
 13. Xanne ·

  Op het moment heb ik last van dikke bovenbenen / kont. Als ik een broek of rok aan doet die over de benen past zit ie hartstikke wijt bij me buik. En al zou ie goed om me buik zitten dan krijg ik hem niet over me benen. Ik weet niet hoe je het verschil tussen vet op benen of gespierde benen kan zien. Ik snoep ook bijna totaal niet. En als ik wat pak is het gezond. Nu is me vraag wat ik het beste kan doen om dunnere bovenbenen / kont te krijgen…

  Reageer
  • Paul ·

   Spieren zijn hard. Vet is zacht. Als je dikke benen en billen hebt door overtollig vet, dan moet je meer cardiovasculaire work-outs gaan doen. Als je dikke benen en billen hebt door aanzienlijke spiermassa, dan moet je misschien een andere sport gaan doen. Dus minder sport uitoefenen waarbij je veelvuldig explosieve kracht levert vanuit je bovenbenen (hockey, voetbal, volleybal, rugby). En meer sporten waarbij tijdsduur belangrijker is dan korte sprints en explosiviteit, dus ‘gematigdere’ duursporten zoals wandelen, hardlopen, roeien, fietsen, hometrainer, crosstrainer en spinning doen. Gespierde benen gericht dunner / slanker / smaller maken, is overigens een zeer lastige en tijdrovende opgave (bron)… De sporten in het aanbevolen rijtje voor minder uitgesproken gespierde benen en billen zijn overigens ook toepasbaar voor minder vette benen en billen. :) Succes!

 14. Alice ·

  Hoi ik ben 12 en ik vind dat ik dikke bovenbenen heb altijd als ik gym denk ik altijd dat ik opval met me benen daarom bedek ik het een beetje met me shirt. Heeft iemand misschien tips om thuis te trainen want ik heb geen tijd op naar de sportschool te gaan.

  Reageer
  • Sanny ·

   ik heb een filmpje van Enzo Knol gezien waar in hij laat zien hoe hij zijn buikspieren heeft getraind, heel makkelijk maar wel effectief en dat gewoon om de dag doen. Waarom om de dag? Omdat je lichaam minstens een dag nodig heeft om te rusten 😉

 15. anne ·

  Hoi! Ik ben 16 jaar. Ik heb best dikke benen vind ik zelf. Mijn buik en armen zijn totaal niet dik of stevig. Ik sportte eerst heel veel. Maar een half jaar terug heb ik mijn heup gekneusd en mijn kruisband ingescheurd. Van mijn heup heb ik inmiddels helemaal geen last meer. Maar met mijn knie kan ik dus niet veel. Een uurtje fietsen of cardio in de sportschool gaat wel, maar tot een bepaalde grens. Heeft iemand oefeningen voor mij die zouden kunnen helpen? Groetjes, Anne

  Reageer
 16. Anoukoniem ·

  ik ben 13 jaar heb best dikke bovenbenen, dat zit in de familie. Ik sport 5 keer per week, 1 keer krachttraining. Fiets elke dag een half uur heen en terug naar school, en ik eet best gezond. Toch help het niks

  Reageer
 17. anoniem ·

  Hey, ik ben 12 jaar en vind dat mijn bovenbenen aan de stevige kant zijn. Ik heb een normaal gewicht. Mijn bovenbenen bestaan vooral uit spieren. Zouden mijn benen alsnog dunner kunnen worden? P.S. Ik heb alleen nooit zo veel tijd vanwege mijn huiswerk.

  Reageer
  • Sabrina ·

   Sport je erg veel? Als je gerichte spieroefeningen voor de bovenbenen doet, dan kun je deze eventueel minderen of er helemaal mee stoppen zodat je bovenbeenspieren wat minder uitgesproken worden. Stevige, gespierde bovenbenen worden over het algemeen overigens juist als mooi gezien dus ik zou me er zeker geen zorgen over maken. Wellicht moet je er juist trots op zijn. :-)

 18. Mar ·

  Hee ik ben een meisje van 13 en vind t lastig om sporten aan te houden natuurlijk sport ik soms wel. Maar dan neem ik me voor om elke dag te gaan hardlopen etc en dat hou ik niet vol. Ook heb ik het vrij druk met school en heb ik veel huiswerk aangezien ik atheneum doe. Ik zou graag dunnere bovenbenen en buik willen hebben zou iemand me kunnen helpen? Of heeft iemand goede tips voor afvallen?

  Reageer
  • louisia ·

   Ik heb precies hetzelfde probleem met m’n bovenbenen!

  • Lizanne ·

   Hoi Mar. Als je wilt gaan hardlopen zijn er veel schema’s te verkrijgen via het internet natuurlijk. Je kan deze volgen om zo je kilometers op te bouwen, maar het belangrijkste is dat je niet jezelf moet uitputten tijdens de eerste poging. Doe het rustig aan. Ga bijvoorbeeld eerst 400 meter joggen en dan 200 meter lopen. Herhaal dat en doe dit 3x per week. Niet elke dag, want dan hebben je spieren geen kans om te herstellen van je training en zullen je spieren juist minder sterk. Door 3x in de week te trainen (met minimaal 1 dag rust) boek je de snelste vooruitgang. Om van je buikvet af te komen moet je suiker vermijden… Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar snoep en koek kun je al vermijden. Neem i.p.v. een stroopwafel een rijstwafel bijvoorbeeld. Fructose (fruitsuikers) mag je wel gewoon eten, maar vermijd toegevoegde suikers. Ik hoop dat ik je help hiermee. Succes met de training!

 19. Denise ·

  Zorgt de ‘hip adduction’-machine, waarbij je je dijbeenspieren traint, voor strakkere/slankere bovenbenen aan de binnenkant? Twee jaar geleden waren mijn benen slanker dan ze nu zijn, maar ik weet niet meer goed wat ik daarvoor heb gedaan in die tijd (sowieso veel sporten, maar dat doe ik nu nog steeds). Ik wil graag dat resultaat weer terug!

  Reageer
  • Paul ·

   Er zijn heel veel termen die -afhankelijk van de exacte context waarin ze worden gebruikt- maar al te vaak onterecht door elkaar worden gebruikt: dun, strak, slank, mager… Welke vorm (slanker, magerder, dunner, strakker…) qua bovenbeen je wilt bereiken is afhankelijk van je uitgangssituatie… Wil je vet verbranden omdat je dikke benen hebt door lichaamsvet? Of heb je momenteel juist extreem gespierde benen die je dunner wilt hebben? Als je last hebt van vet op de benen en dunnere benen wilt, kun je het beste cardio doen om beenvet te verbranden, waardoor je benen dunner/slanker/magerder worden. Als je gespierdere benen wilt, kun je onder andere de Hip Abduction Machine (Hip Abductor) en Hip Adduction Machine (Hip Adductor) gebruiken. Je benen zullen er niet per se dunner op worden, maar wel gespierder en daarmee strakker. Hierbij enige uitleg qua definities/terminologie… Dun = geringe omtrek qua centimeters; strak = egale structuur/textuur qua huidoppervlak; mager = weinig lichaamsvet; slank = rijzig qua gestalte, dus elegante proporties en contouren…

 20. jorben ·

  Bij mij is het net omgekeerd. Ik sport vaak (4× per week voetbal + elke dag naar school fietsen, 10 kilometer heen en 10 kilometer terug). Mijn benen zijn echt dun terwijl ik dikke gespierde benen wil krijgen.

  Reageer
  • Paul ·

   In dat geval zul je naar verhouding minder cardo (fietsen, rennen e.a.) moeten doen en juist meer krachttraining: beenspieroefeningen voor het opbouwen van beenspieren

  • jorben ·

   Welke oefening kan ik bij men thuis doen voor gespierde kuiten? Mijn bovenbenen kan ik het best met squats trainen denk ik?

 21. Noah ·

  Hoi, Ik doe aan paardrijden en kickboksen, fiets elke dag naar school, verder wandel ik veel met mijn hond en jog ik af en toe. Maar mijn bovenbenen zijn nog steeds heel dik. Ik mag niet naar de sportschool en we hebben thuis geen gewichten. Wat kan ik doen voor slankere bovenbenen?

  Reageer
 22. Anique ·

  Hoi, Ik ben een meisje van 15 en doe 3/4 keer per week synchroonzwemmen. Daarnaast sta ik 2/3 keer per week in de sportschool en fiets ik elke dag 7 kilometer heen en terug naar school. Verder heb ik nu een bijbaantje waarbij ik langs huizen loop. Ik eet elke dag fruit en groente, 4/5 keer per week aardappelen, 2 keer per week vlees en 1 keer vis. Als we thuis patat zouden eten, maak ik altijd een ei omdat ik patat nou eenmaal haat. Ik eet elke dag bruin brood, wel met boter, omdat ik het anders niet te vreten vind. Maar daar heb ik vaak ham of ander vlees of kaas op. Maaaaar… ik heb best wel dikke bovenbenen. En het is eigenlijk alleen maar spieren, maar als ik minder zou sporten, zou ik synchroonzwemmen niet volhouden. Maar ik zou wel dunnere bovenbenen willen hebben. Ook skate ik heel veel en vooral lange afstanden (minsten 40 km) en dat vaak 3/4 keer per week. En de andere 3/4 dagen loop ik 25km of meer hard. Wat zou ik er aan kunnen doen dat ik nog steeds best wel dikkeboven benen heb?

  Reageer
  • Paul ·

   Van intensief sporten en bewegen, krijg je nu eenmaal gespierde benen. En spieren hebben nu eenmaal massa, dus je benen worden er ‘omvangrijker’ door. Als je benen daadwerkelijk dik zijn door een laag vet, kun je daar wat aan doen, maar als je benen gespierd zijn, moet je daar eigenlijk niks aan willen doen. Je zou in theorie kunnen stoppen met fitnessen, zwemmen, skaten, fietsen en (hard)lopen… Want naarmate je je spieren langere tijd niet gebruikt, zullen ze vanzelf in omvang afnemen, maar dit moet je naar mijn mening absoluut NIET willen. Talloze mensen zouden een spreekwoordelijke moord doen voor magere gespierde bovenbenen, dus wat mij betreft zou je moeten proberen om je aversie jegens je eigen bovenbenen om te zetten in trots!

 23. Kimberly ·

  Ik doe nu al een tijdje aan sporten, en ik meet steeds mijn been omvang. Ik doe per dag 3 sportprogramma’s van Runtastic. Dit zijn: Six Pack, Butt Trainer en Leg Trainer. Nu heb ik alleen een probleem. Ik zie geen enkel verschil, en heb het gevoel dat mijn benen juist aankomen. Ik vind het ook heel lastig om te weten wat ik wel en niet kan eten, en of ik gezond en genoeg eet. Mijn bovenbenen zijn aan de dikke kant. Ik vraag me heel erg af wat ik hier aan kan doen. Ik ben een ADHD’er en wil graag snel resultaat. Ik wil graag dat mijn benen vet kwijtraken en niet dat ik straks als bodybuilder rondloop. ;) Kan iemand mij helpen?

  Reageer
 24. Ellen ·

  Hallo, Ik ben een meisje van 17 en ik heb redelijk dikke bovenbenen. Ik doe iedere week 3 uur trampoline springen en ga af en toe lopen. Daarnaast doe ik thuis iedere avond Squats toch worden mijn benen niet dunner. Ik heb wel duidelijk afgetekende spieren boven mijn knie. Heb jij een idee wat ik best kan doen? Groetjes, Ellen

  Reageer
  • Marielle ·

   Zo weinig mogelijk dierlijke vetten eten. Zelfs magere dingen van dieren zijn niet gezond. Geen zuivel (je lichaam neemt amper calcium op uit zuivel en je krijgt er osteoporose van) eet veel bladgroenten en noten. Ook vlees is een dikmaker eet max 2 a 3x per week vlees en maar 1x per week vlees van een viervoeter. Eet zeker geen charcuterie en salami en hesp. Dit zal al veel doen voor je gewicht maar vooral voor je gezondheid. Je kan voor op je brood vegetarisch vlees doen uiteraard zonder kaas/zuivel (bekijk dus de ingrediëntenlijst), pindakaas is een goede (neem één met een hoog percentage pinda’s erin).

  • Diederik ·

   Mager vlees is absoluut GEEN dikmaker. Goed vlees bestaat voor het grootste deel uit eiwitten en bevat nauwelijks koolhydraten en vetten. Een biefstuk, varkenshaas, kalkoenfilet of kipfilet kan dan ook JUIST bijdragen aan afvallen, ook van de bovenbenen. Hetzelfde geldt overigens voor vis, eieren en kwark. Dat zelfs magere dierlijke producten ongezond zijn is absolute nonsens en nergens op gebaseerd. Dierlijke natuurvoeding is juist hartstikke voedzaam en heilzaam!

 25. Quinty ·

  Hallo, Ik ben een meisje van 16 en heb vrij dikke bovenbenen terwijl me enkels heel dun zijn. Mijn knieën zijn ook erg dik. Ik sport heel veel in de sportschool, alleen het wil niks helpen, de bovenbenen en knieën worden alleen maar dikker. Ik doe zelf ook nog handbal als sport en ik hoorde dat mensen zeiden dat je daar dikkere benen van kreeg, maar ik weet dus niet hoe ik er nou vanaf moet komen… Gr. Quinty

  Reageer
  • Paul ·

   Bij handbal spring je veelvuldig, waardoor je beengewrichten (knieën en heupen) zwaar worden belast. Bij intensieve belasting van deze gewrichten zal je lichaam proberen te zorgen voor optimale ondersteuning door een stevig spier- en bandenstelsel, wat zich op den duur uit in gespierde bovenbenen en afgetekende ‘kniespieren’. Mensen die aan snelle contactsporten doen, zoals voetbal, hockey, handbal, basketbal en rugby hebben doorgaans ‘dikke’ (lees: gespierde) bovenbenen. Vooral de vierkoppige bovenbeenstrekker (musculus quadriceps) en de buigers (hamstrings) van de knie gaan zich doorontwikkelen. Als je dit niet mooi vindt, kun je beter een sport beoefenen waarbij je benen minder explosieve kracht (springen, lunges, korte sprints, snelle start-stop-acties e.a.) hoeven te leveren. Als je dunnere atletische benen wenst, is cardiofitness de way-to-go. Succes!

 26. Anoniem ·

  Hallo… Ik ben 14 jaar en doe aan voetbal. Ik loop elke dag naar school om af te vallen… Ik doe ook elke dag beenspieroefeningen… Ik vind mezelf in m’n bovenbenen veel te dik! Het probleem is hoe meer ik loop, oefeningen doe… Hoe dikker mijn bovenbenen worden… Binnenkort word het ook weer warmer… Wat moet ik doen? En ik eet ook helemaal niet veel, dus daar kan het ook zeker niet aan liggen…

  Reageer
  • Paul ·

   Dik verwijst naar omvang en omtrek en niet naar de samenstelling van je beenmassa. Je kan dus dikke benen hebben door spieren, maar ook door vet. Als je ‘vette bovenbenen’ hebt, dien je vet te verbranden, waar cardiotraining om de hoek komt kijken. Als je extreem ‘gespierde bovenbenen’ hebt, kun je ervoor kiezen om MINDER krachttraining te doen, dus minder beenspieroefeningen.

  • Anoniem ·

   Hoi, ik ben een meisje van 14. Mijn benen zijn een stuk dikker dan die van de mensen uit mijn klas. Eerst vond ik dat niet erg maar de laatste tijd valt het me wel erg op. Ik draag nu expres broeken die wijd zitten en een korte broek durf ik niet aan te trekken. Ik weet wel dat ik dikkere benen heb vanwege mijn spieren. Ik doe namelijk aan dansen op hoger niveau. Als ik mijn benen aanspan zie ik dat mijn buitenbeenspieren sterk zijn maar binnenbeenspieren niks doen, er zit daar in de plaats van spieren vet. Ik heb nu al 3 maanden opbouwend iedere dag binnenbeenspieroefeningen gedaan. Maar er komt geen verandering in. Kunt u me helpen?

  • Paul ·

   Beste, De binnenkant van je benen kun je gericht trainen met binnenste beenspieroefeningen. Het gaat dan om de spieren aan de binnenkant van je bovenbenen/dijbenen, namelijk de adductors/adductoren. Deze binnenste bovenbeenspieren spreek je voornamelijk aan met ‘cable adductors’ en oefeningen op de ‘adductor machine’ (soort leg press). Dit zijn machines die beschikbaar zijn op de meeste sportscholen/fitnesscentra. Ook met ‘squats’ train je de binnenkant van je bovenbenen, maar door te squatten train je naast je dijbeenspieren (schaambeenkamspier, lange, korte en grote adductor/dijbeenspier en slanke dijspier) ook je quadriceps, bilspieren, buikspieren en lumbosacrale spieren. Squats zijn dus minder gericht/geïsoleerd. Meer informatie over het trainen van je binnenste beenspieren vind je desgewenst in dit artikel met beenspieroefeningen. Succes & groeten, Paul

 27. Anouk ·

  Hallo, Ik ben een meisje van 15 jaar en 170 centimeter. Mijn BMI is ondergewicht. Maar mijn buik is super plat en lijntjes en zo, maar ik vind mijn benen zo vet… En de zomer komt eraan en wil dus echt hele dunne benen. Met krachttraining krijg je alleen maar dikkere spieren… En ik fiets elke dag minimaal al 40 kilometer vanwege school. Heb zelf al een doel qua plaatje en alleen mijn benen moeten daarvoor afvallen, vind dat zelf ook mooier. Hoe kan je dan het beste hele dunne benen krijgen? Liefs, Anouk

  Reageer
 28. Yasmin ·

  Hoi, Ik ben 13 en hockey 2 keer in de week. Ook fiets is altijd naar school, 7 km heen en terug. Ik fiets eigenlijk overal naartoe. Ik wil echt heel graag dunne bovenbenen, maar ze worden eigenlijk alleen maar dikker. Ik weet niet of ik naar de sportschool mag… Ik heb ook geen gewichten thuis. Wat kan ik doen?

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Yasmin, Bedoel je dat je bovenbenen dikker/breder/omvangrijker worden door toename van vetweefsel of door toename van spierweefsel? Het is namelijk algemeen bekend dat je van hockey gespierde bovenbenen, billen en kuiten krijgt, waar overigens helemaal niks mis mee is. Het zou dus best kunnen dat je benen niet echt “dikker” worden, maar veeleer gespierder. In dat geval is krachttraining niet het aangewezen middel om je doel te bereiken. Als je dunnere benen wil bewerkstelligen, moet je namelijk lange, atletische spieren kweken met behulp van cardio. En dus niet dikke spieren kweken middels krachttraining. De beste sporten voor dunne/slanke benen (bovenbenen, heupen en dijen) zijn wandelen, joggen, skeeleren, fietsen en spinning. Yoga, massages die de doorbloeding bevorderen en voldoende water drinken zijn goede hulpmiddelen die de bewerkstelliging van dunnere benen kunnen ondersteunen. Al met al gaat het er dus om dat je langgerekte spieren dient te bewerkstelligen voor een mooie, slanke, atletische vorm. Logischerwijs is de vorm van je benen grotendeels ook afhankelijk van je lichaamsbouw, maar als je hockeyt en ook nog eens aan krachttraining gaat doen, is de kans op “dikke” gespierde bovenbenen en kuiten extra groot. Maar nogmaals: er zijn volop meisjes en vrouwen die JUIST om deze reden gaan hockeyen en krachttrainen. Succes! Groeten, Paul P.S. Ook als het vetpercentage van je benen relatief hoog is, is cardiotraining/cardiofitness de aangewezen oplossing.

 29. Rika ·

  Hoi, Ik ben een meisje van 14 wat erg veel moeite heeft om af te vallen in de bovenbenen. Ik heb maandenlang te veel oefeningen gedaan, waardoor ik meer spiermassa aan mijn benen kreeg. Ik stopte met de oefeningen omdat mijn benen enkel dikker werden. Nu na een paar maanden zie ik weer veel vet aan mijn benen wat er maar niet af wil. Ik sport wekelijks 4 tot 5 uur + dagelijkse beweging. Heeft u tips om het nog effectiever te maken? Ik weet dat het tijd kost, maar ik ben nu al 2 maanden bezig en nog niks. Liefs, Rika

  Reageer
 30. Betul ·

  Ik ben 15 en 1.50, mijn gewicht (BMI) is goed, maar ik vind dat mijn bovenbenen een beetje dik zijn. Daarom heb ik geprobeerd om weinig te eten, maar dit hield ik niet lang vol. Nu heb ik hier gelezen dat diëten niet helpt om dunne bovenbenen te krijgen. Welke oefeningen moet ik dan doen om (snel) resultaat te krijgen? Help me please!?

  Reageer
  • Lonneke ·

   Ga alsjeblieft NIET minder eten! Ik kan je zo doorverwijzen naar plaatjes van meisjes met de mentale ziekte ‘Anorexia Nervosa’ die een eetstoornis hebben door minder te eten. Ik vind het jammer dat de laatste tijd ‘dunne’ benen een modebeeld zijn. Zelf train ik veel en heb ik na een jaar training een sixpack als meisje zijnde en aardig gespierde benen. Snel resultaat krijgen is eigenlijk bijna onmogelijk: Al die reclames van snelle afslankpillen zijn zelfs gevaarlijk voor je gezondheid! Als je permanente resultaten wilt, zal je dus iets moeten veranderen aan je levensstijl. Cardio (denk aan fietsen, joggen, skeeleren, wandelen etc.) kan helpen, maar ieder lichaam is natuurlijk anders. Ik heb wel een ander advies voor je: Alsjeblieft wordt niet één van die jojo-meisjes die zo graag willen afvallen maar daar drie keer zo hard weer aankomen en dan nog erger gaan afvallen etc. etc. Op den duur gaat het mis en houd je er een eetstoornis aan over!

 31. lies ·

  Ik ben 13 jaar en heb last van dikke dijen en ik wil graag wat slankere dijen, maar krachttraining mag ik niet doen vanwege me leeftijd. Cardio wel, dat doe ik 2x in de week 45 minuten en ik dans ook nog, maar heeft u verder tips? Alvast bedankt!

  Reageer
 32. Sanny ·

  Hoi Sabrina, Ben nu twee maanden aan het sporten, doe veel spinnig en lessen waar veel SQAUT oefeningen aan te pas komen, 4x in de week. Pas nu niet meer in mijn jeans, drama! Kan het zijn dat mijn benen herstellen na langere periode sporten, ben ook twee kilo aangekomen. Normaal ben ik al jaren op 1 gewicht. Hou je ook vocht vast bij de bovenbenen in het begin? Hoor graag van je. Groetjes, Sanny

  Reageer
 33. floorianne ·

  Ik ben 14 jaar en heb last van dikke bovenbenen en kuiten, ik zie ook zo van die rode strepen aan de binnenkant van mijn bovenbenen. Uk zou graag wat dunnere benen krijgen. Ik doe al 2 keer per week tweeënhalf uur turnen. Hoe kan ik die strepen en die dikke benen weg krijgen?

  Reageer
  • Paul ·

   Heb je gespierde bovenbenen en kuiten of juist veel vet op die plekken? Die strepen zijn waarschijnlijk striae oftewel striemen.

 34. deadliftdame ·

  Wat ik heel frappant vind is dat er in dit artikel geen woord wordt gerept over de SQUAT of de DEADLIFT. Wel worden de isolatie-oefeningen op apparaten (die zeker voor een beginner weinig tot niets doen) genoemd. Daarnaast speelt vetpercentage een grote rol. Er zijn vrouwen met flinke benen die gewoon te veel vet op hun benen hebben. Dan denk ik: minder eten. Bereken je onderhoud en haal er 20% vanaf. Let op je eiwitinname, doe je trainingen 3 x per week and you’re go. Vrouwen met van nature gespierde benen die hun spiermassa kwijt willen snap ik weinig van. Spieren geven je benen en kont juist een mooie vorm. Aan die dames zou ik aan willen raden niet teveel naar runwaymodellen en thinspo-blogs over thigh gaps te kijken. Een mooi lijf is een lijf waar goed voor wordt gezorgd. Dus doe je basislifts, (squat, deadlift, press en overhead press) op een flink gewicht 5 x 5 met goeie techniek. Doe er eventueel voor de lol nog wat cardio bij (liefst niet steady state maar intervals) of kettlebell swings en hou je resultaten in de gaten. Beste manier is de spiegel en het meetlint, want je gewicht kan alle kanten nog op.

  Reageer
  • Paul ·

   Dankjewel voor je berichtje! Ik snap je standpunt en tot op zekere hoogte ook je kritiek, maar het afslanken van de bovenbenen is -afhankelijk van de huidige vorm- iets anders dan gespierdere benen bewerkstelligen. Squats, deadlifts e.a. komen op Gezondr o.a. aan bod in artikels die specifiek gaan over krachttraining en beenspieroefeningen. Ik snap dat er afhankelijk van de huidige vorm van je benen verwarring kan ontstaan… Je kunt immers dikke benen hebben door toedoen van vet of stevige benen door toedoen van spieren… In beide gevallen kan het zijn dat je dunnere/smallere/slankere benen wilt bewerkstelligen, maar de manier waarop je dat doet, verschilt sterk per uitgangssituatie. Nogmaals dank voor je inhoudelijke en inspirerende berichtje!

 35. Dietje ·

  Ik heb ook altijd dikke benen gehad en ik heb altijd gesport (fitness , lopen , fietsen of zwemmen). Ik heb dan een tijdlang (half jaar) niet meer gesport en toen kreeg ik heel slanke benen. Ik blijf wel veel in beweging en doe elke dag veel trappen. Nu ben ik pas terug beginnen lopen en mijn benen beginnen weer dikker te worden. Ik ben niet zo groot en heb snel de neiging om gespierde benen te krijgen wat ik niet mooi vind. Ik sport wel graag. Hoe kan ik sporten zonder dat ik dikke benen krijg?

  Reageer
  • Paul ·

   Meer cardio, minder krachttraining. Meer herhalingen, minder weerstand en lichtere gewichten. Dus meer eisen van je uithoudingsvermogen en minder van je spierkracht. Joggen op vlak terrein is in jouw geval bijvoorbeeld beter dan traplopen. Zou je bijvoorbeeld een crosstrainer gebruiken, zet hem dan op een hele lage weerstand en ga voor snelheid + afstand.

 36. ilse ·

  Ben 6 weken geleden bevallen en heb flinke bovenbenen en buik overgehouden naar de zwangerschap. Wat kan ik het beste doen?

  Reageer
 37. kim ·

  Ik doe dan aan fitness en ik merk dat ik hele dikke gespierde benen heb gekregen. Hoe kom ik daar dan vanaf? Ik wil die dikke spieren vervangen voor mooie slanke benen maar ik weet niet hoe. Mijn benen zijn echt heel dik geworden.

  Reageer
  • Paul ·

   Naar verhouding meer cardiotraining en minder krachttraining doen.

 38. dylan ·

  Hallo, Ik ben Dylan (17 jaar). Ik vind dat ik hele erge dikke benen heb en dikke kuiten. Ik probeer van alles, maar het lukt me niet zo. Hebben jullie nog wat tips voor mij? Misschien dat het wel helpt… Alvast bedankt!

  Reageer
 39. Jana ·

  Heey ik ben 14 jaar. Ik ben 1m64. Ik wil graag wat verslanken aan mijn bovenbenen! Wat kan ik het best doen? Iemand tips?

  Reageer
 40. Romy ·

  Hey, Ik ben net 15 en ben iets te zwaar voor mijn leeftijd en ik ben 1.60 lang. Ik doe nu al bijna 4 maanden been en bilspier oefeningen van 30 min en sta dan 30 min op de crosstrainer thuis. Dit doe ik 3 keer per week. Het is niet veel maar ik had hiervoor nooit echt iets aan sporten of trainen gedaan. Nu vraag ik me af hoelang het duurt voor dat ik hierbij resultaat ga zien. Ik heb last van erg dikke bovenbenen en wil hier heel graag van af alleen lukt dit tot nu toen niet echt. Misschien zou iemand mij hier tips voor kunnen geven?

  Reageer
  • Alex ·

   Hallo Romy, Lisa, Melissa en Fleur, Jullie vraag gaat over je bovenbenen. 1. Als je vet wilt verbranden, dan kun je beter wat rustiger tempo doen en wat langduriger. Dus in plaats van 3 keer 30 minuten steps, 2 keer 45 minuten en een keer lekker buiten wandelen voor de ontspanning. Gedurende het extra kwartier is je vetverbrandingsproces in volle gang. 2. Nog beter is een combinatie en variatie van verschillende vormen van beentraining en cardio. D.w.z. beenoefeningen met en zonder weerstand, redelijk wat herhalingen (15-20 per set), af en toe eens op de fiets/hometrainer zitten, rustig tempo, en dan het tempo wat opvoeren, gewoon lekker variëren. 3. Op je eten letten (ieder pondje…). Minder suikers, vetten, chocoladeproducten, koekjes, ijs etc. Daarvoor in de plaats komkommer, water, nootjes, vis, fruit, magere produkten. 4. Rekken om je spieren langer te maken. 5. Discipline, volhouden, niet opgeven, middellange termijn doelen stellen, regent het buiten? Toch gaan, jas aan, paraplu mee, goed voor je zelfrespect. Is het te warm buiten? Dat is onzin, te warm bestaat bijna niet in Nederland, gewoon het tempo en de duur aanpassen, kleding aanpassen en voldoende water drinken vooraf/onderweg. 6. Eet eens een salade i.p.v. een hele maaltijd. 7. Fietsen naar school en terug en in de pauze een stukje wandelen. 8. Ja, van voetballen, paardrijden, judo etc. krijg je dikkere/gespierdere benen. Dus combineren met iets anders wat lengte in je spieren brengt, bijv, duurloopjes of lekker baantjes zwemmen. Succes ermee!

 41. Lisa Hulst ·

  Ik ben 15, maar heb hele brede benen. Ik heb van alles al geprobeerd, maar niks werkt. Ook mijn buik is wat steviger… Iemand tips? xx

  Reageer
 42. Melisa ·

  Hallo, Ik sport al 4 a 5 maanden bij de sportschool voor de benen. Ik doe veel krachttraining en cardio. Mijn vraag is als je veel krachttrainingen doet en er spieren bij komen of ze dan niet dikker gaan worden?

  Reageer
  • Paul ·

   Dat is afhankelijk van de huidige staat van je benen. Heb je momenteel veel vet op je benen, dan zullen ze dunner worden. Heb je momenteel hele dunne beentjes, dan zullen ze dikker worden. Het gaat er dus vooral om of (en hoeveel) vet je op je benen hebt.

 43. lotte ·

  Ik heb een normaal gewicht en zo, maar heb wel stevige bovenbenen, maar dat komt grotendeels door spieren. Is het mogelijk dan toch slankere benen te krijgen als je veel spieren hebt?

  Reageer
 44. fleur ·

  Ik ben 14 jaar, maar heb hele dikke bovenbenen. Ik heb het idee dat het komt door het voetballen, maar dit weet ik niet zeker. Misschien tips?

  Reageer
 45. Bo ·

  Beste Ro, Als je goed leest zie je dat de schrijver zegt: 5 a 6 WEKEN en niet maanden. Dit is relatief gezien best kort en ik neem aan dat je niet binnen anderhalve maand al gedemotiveerd raakt?

  Reageer
 46. nadieh tromp ·

  Ik heb alleen dikke bovenbenen en verder is alles mooi slank. Ik ben 1 meter 70 en ik weeg 56 kilo. Is dat veel? Kunt u mij misschien wat tips geven?

  Reageer
  • Lotte Wiegeraad ·

   Nee jij bent zeker niet te dik, integendeel. Ik weet natuurlijk niet je exacte maten/centimeters maar het is je bouw. Ik ben dezelfde lengte en weeg bijna evenveel, mijn benen zijn vrij dun, maar ik heb nog steeds een buikje en wat dikkere (in verhouding) bovenarmen. Mijn advies; krachttraining en cardio, daarmee kan je je lichaam enigzins nog vormen, vooral met de tips van hierboven komt het dan helemaal goed!

  • Kristien ·

   Dat is helemaal niet veel, ik ben ook ongeveer 1m72 en ik weeg 64 kg (komt vooral door mijn dikke bovenbenen). :(

 47. Ro ·

  Lijkt me goed, maar als je pas na 5 a 6 maanden resultaat ziet, denk ik dat ik gedemotiveerd raak en stop met de beenoefeningen…

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Ro, Naar mijn mening is het tijdsbestek van 5 à 6 maanden wat Jo veronderstelt, zwaar overdreven. Als je fanatiek aan de slag gaat, kun je na enkele weken al zichtbare en merkbare resultaten verwachten. Als je het vet van een dikke bilpartij wilt verbranden of goed gevormde bilspieren wil ontwikkelen, zul je inderdaad veel langer nodig hebben (afhankelijk van de frequentie, duur en intensiteit van je training). Maar dat je pas na een halfjaar resultaat ziet is absoluut onwaar. Groeten & succes, Paul

 48. Sam ·

  Deze tips ga ik zeker gebruiken! Ben er heel blij mee! x

  Reageer
 49. Filipijnen Giro 555 please help ons! ·

  Ik heb het nog niet gedaan, maar ik denk toch dat het gaat werken!

  Reageer
 50. niesha ·

  Beste, Ik ben een jaar geleden bevallen. Ik ben hard bezig met trainen om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te taken. Voor mijn zwangerschap was ik ook druk bezig met afvallen en dat ging goed. Ik was 10 kilo kwijt en ik had altijd dikke bovenbenen en een dikke kont. Nadat ik was afgevallen, raakte ik mijn kont en dikke bovenbenen een beetje kwijt. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 30 kilo aan. En nu ben ik al 15 kilo kwijt, maar mijn dikke kont en benen zijn nog erger geworden. Ik erger me er enorm aan en er gaat geen gram vanaf, terwijl de rest van m’n lichaam wel afvalt. ik heb momenteel geen tijd Voor de sportschool, maar wat ik wel doe is ik doe is Billy Bootcamp fitness workouts via YouTube. Dat doe ik dan om de dag. Kunt u alstublieft een tip geven wat ik fout doe? Ik volg ook een dieet.

  Reageer
  • Marjette ·

   Ik heb hetzelfde probleem! Billen en bovenbenen worden alleen maar groter! Doe ook bootcamp trainingen in lesvorm en thuis…

 51. nina ·

  Ik ben 16 en ik heb ietwat dikke billen. Ik loop nu al juist 1 week op de loopband elke dag een halfuur 6.4 km/u en ik let op mijn voeding, maar mijn vraag is: na hoelang joggen zie ik resultaat?

  Reageer
  • jo ·

   Je stofwisseling moet op gang komen, duurt ongeveer 5 a 6 maanden!

  • Filipijnen Giro 555 please help ons! ·

   Ik denk dat het na 3 à 4 maanden voorbij is! L.O.L.

 52. Christi ·

  Ik sport al een paar maanden, 3/4 kee per week, vooral omdat ik dunnere benen wil. Maar door al die krachttrainingen (vooral squats en lunges) en daarna cardio heb ik juist dikkere bovenbenen gekregen. mijn vraag dus: hoe zorg ik er dan wel voor dat ik dunnere bovenbenen krijg? Gr. Christi

  Reageer
  • Sabrina (Redactie) ·

   Beste Christi, Wat je dan kunt doen is de nadruk leggen op cardio en tijdens je krachttrainingssessies je bovenbeenspieren overslaan. Groeten, Sabrina

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.