10 tips: zo krijg je mooie + slanke benen!

Door alleen een streng dieet te volgen lukt het niet om echt ‘strak’ in je vel te zitten, en krijg je dus ook niet de écht mooie en slanke benen die jij graag wilt. Vandaar hieronder 10 tips op een rijtje zodat je weet waarop je moet letten als je mooie slanke benen wilt bewerkstelligen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat training je beste vriend is als het gaat om strak in je vel zitten, en dus ook voor wat betreft het vergaren van mooie en slanke benen. Als je nog nooit hebt gefitnest kan dit een grote stap zijn, maar je zult zien dat het erg meevalt als je een paar keer hebt getraind.

Zet die eerste stap; je zult er geen spijt van krijgen als je jouw lange-termijn-doel, namelijk een tweetal mooie, slanke benen in je achterhoofd houdt…

Dit zijn de 10 tips voor slanke & mooie benen:

Tip 1: Bouw het rustig op

Het kost veel tijd en energie om mooie en slanke benen te krijgen. Leer jezelf om rustig te blijven als het even tegenzit en houd je doel op de lange termijn voor ogen. Als je je training rustig opbouwt, zijn de veranderingen blijvend en voor je gevoel is het dan ook veel minder (zwaar) werk. Het oogt misschien als een dooddoenertje, maar het is écht een belangrijke tip; zeker als je voorheen niet of nauwelijks sportte of de valse hoop had dat je in een mum van tijd mooie, slanke en strakke benen zou kunnen bereiken.

Je lichaam houdt namelijk van langzame veranderingen. Te snel willen gaan, is niet alleen ongezond, maar creëert bovendien ook onrealistisch verwachtingen. Daardoor raak je al heel gauw gedemotiveerd om verder te gaan en je zult dan ook veel sneller afhaken. Langzaam ombouwen dus en je trainingsfrequentie stapje voor stapje ophogen!

Tip 2: Varieer veel voor slanke benen

Doe veel verschillende oefeningen om ervoor te zorgen dat je lichaam niet went aan bepaalde bewegingen die je doet om je benen slank en mooi te krijgen. Zes weken dezelfde serie oefeningen doen is de maximale periode, daarna moet je je training omgooien om optimale resultaten te blijven boeken. Hoe meer je afwisselt, des te minder tijd het kost om mooie slanke benen te bewerkstelligen. Hierbij een lijstje met 8 opperbeste beenspieroefeningen die je als uitgangspunt en basis kan gebruiken!

Tip 3: Gebruik zware gewichten

Heel veel vrouwen zijn bang om zware gewichten te gebruiken omdat ze denken dat ze er gelijk zo uit zullen zien als een Roemeense discuswerpster genaamd Olga met kolossale olifantenpoten. Dit vooroordeel strookt echter totaal niet met de werkelijkheid en berust op misverstanden. Zware gewichten zijn namelijk juist heel goed om elegante vrouwelijke benen te krijgen. Vergeet dus deze klassieke fitnessmythe en doe alle oefeningen een tandje zwaarder als je kunt! Blijf je jouw gewichten en weerstanden nier met regelmatig ophogen, dan zal het een eeuwigheid duren voordat je mooie en slanke benen te pakken hebt.

Tip 4: Heuveltje op, heuveltje af

Als je pech hebt woon je ergens middenin de polder en is de grootste heuvel een slootwal, maar voor iedereen die wél heuvels in de buurt heeft: ren er regelmatig tegenop! Het is een geweldige oefening voor je hele onderlichaam, zeker ook voor slanke, atletische benen. Het is dan wel een hele zware oefening, gelukkig mag je ook weer naar beneden als je eenmaal de spits hebt bereikt… Hopelijk kan deze gedachte je naar de top helpen. Als je meerdere keren per week bergjes op en af loopt –en ook hiervoor geldt weer dat je rustig aan moet beginnen– dan zul je zien dat je na enkele weken al zichtbare resultaten bemerkt en al snel 10 keer zo vaak op en neer kunt als op het begin. Als je in Limburg woont, mag je voorgaand getal overigens halveren, zelfs als je niet verder komt dan halverwege de berg. ;)

Tip 5: Leer om goed te eten

Als je gewend bent om vooral op een strikt dieet te gaan voor mooiere, slankere en eleganter benen, dan is aankomende tip extreem belangrijk. Heel veel vrouwen gaan namelijk trainen en tegelijkertijd te weinig eten. In principe is dit bewonderenswaardig, want het is een teken van wilskracht, motivatie en enthousiasme… Maar hoewel het goed bedoeld is om én te sporten én te lijnen, werkt deze combinatie averechts voor mooie slanke benen. Gelijktijdig sporten en lijnen is niet alleen overenthousiast, maar ook rigoureus, onbezonnen en contraproductief. Het is begrijpelijk dat je zo snel mogelijk mooie benen wilt krijgen, maar je werkt jezelf op deze manier alleen maar tegen…

Gezond eten is namelijk iets totaal anders dan weinig eten! Je moet je lichaam tijdens het trainen van mooie slanke benen niet van minder brandstof voorzien, maar van optimaal bruikbare brandstof. Stop van nu af aan Ultimate 98 in je benzinemotor en niet langer diesel.  Als je voor mooie en slanke benen gaat, moet je gezond, gevarieerd, uitgebalanceerd en bovendien voldoende eten. Strak in je vel zitten betekent dat je moet werken aan je spiermassa, en zonder de juiste voedingsmiddelen en voedingsstoffen kan je lichaam die spieren niet aanzetten tot verandering. Let dus goed op dat je voldoende fruit en groente binnenkrijgt, maar ook vezels en bovenal EIWITTEN. Tip 9 gaat dieper in op eiwitten.

Tip 6. Drink veel water t.b.v. slanke benen

Dit punt komt in bijna alle tip-lijstjes voor, of het nu gaat om afvallen of om mooie en slanke benen bewerkstelligen: genoeg water drinken is enorm belangrijk, vooral ook tijdens je trainingen! Drink dagelijks minimaal 1,5 liter water en bij voorkeur met kleine slokjes verdeeld over de hele dag.

Tip 7. Doe alle oefeningen l-a-n-g-z-a-a-m

Veel te vaak voeren fitnessbeoefenaars hun oefeningen veel te snel uit. Snelheid is van ondergeschikt belang en een (extreem) hoge snelheid is zelfs contraproductief, al helemaal als je wilt werken aan je spiermassa om slanke en mooie benen te krijgen. Je moet je oefeningen juist langzaam doen. Een goede regel voor krachttraining is 1 seconde heen en 3 seconden terug. Zodoende komen er hele kleine scheurtjes in je spierweefsel en dat is precies wat je wilt! Je lichaam repareert en versterkt deze scheurtjes namelijk met aanvullende spiervezels en daardoor worden de spieren sterker en van betere kwaliteit.

Maak dus nooit een hele snelle, explosieve beweging waarbij je in een fractie van een seconde vanuit je uitgangspositie in je eindpositie belandt, maar veeleer een trage, bewuste en gecontroleerde beweging, desnoods in slow motion.

Tip 8. Rekken & strekken

Rekken is een belangrijk onderdeel van de oefeningen die je kunt doen om mooie en slanke benen te krijgen. Door te rekken herstellen je spieren namelijk sneller. Als je overigens spierpijn hebt, dan moet je even geen krachttraining doen. Cardiotraining kan wel als je spierpijn hebt, als het maar niet te intensief en belastend is. Een crosstrainer is in zo’n situatie ideaal. Door goed te rekken en strekken voorkom je spierkramp en blessures (zweepslag, scheuring,verstuiking, verrekking etc.) en herstellen/groeien je spieren efficiënter.

Tip 9. Eet veel eiwitten

Eiwitten oftewel proteïnen zijn de belangrijkste bouwstoffen voor je spieren. Eet daarom zeer regelmatig kip, kalkoen, eieren, kwark en vis. Een glaasje sojamelk of een eiwitshake kan hierop een uitstekende aanvulling vormen. Zonder eiwitten kan je lichaam geen spieren maken, dus vergeet deze tip niet indien mooie en slanke benen krijgen je doel is.

Eet niet zomaar willekeurige eiwitten; kies altijd voor hoogwaardige eiwitten die voldoende essentiële aminozuren (eiwitbouwstenen) bevatten. Essentiële eiwitten kunnen namelijk heel efficiënt worden ingezet bij spiergroei c.q. spierontwikkeling. In dit artikel vind je een uitgebreide lijst met eiwitrijke voedingsmiddelen voor aanvullende proteïne-inspiratie. En hier lees je meer over essentiële eiwitten.

Tip 10. Blijf in beweging!

De mooiste benen zijn vaak en veelvuldig in beweging. Je kunt erg veel oefeningen doen naast fitness die leuk zijn om te doen. Denk maar eens aan Zumba, salsa, springtouw, hoelahoep en ga zo maar door. Bij sportscholen worden doorgaans tal van groepstrainingen gegeven, dus misschien is dat nog de moeite waard om je eens in te verdiepen. Er zit ongetwijfeld iets tussen wat jij leuk vindt om te doen. Maar je kunt natuurlijk ook op dansles gaan of een crosstrainer of Stair Stepper aanschaffen. Naast een mooi, strak en slank paar benen bewerkstelligen, zul je bovendien veel nieuwe mensen ontmoeten. Een fitnesscentrum is goed voor je zelfvertrouwen en werkzaam bij verlegenheid, mocht je hier last van hebben.

Tot slot

Met bovenstaande 10 tips moet het je lukken om mooie slanke benen te krijgen. Nadat je je benen in topconditie hebt gebracht, wil je de rest van je lichaam misschien ook wel wat strakker en slanker zien te krijgen. In dat geval hierbij nog een aantal handige artikels…

Tot zover de 10 tips voor slanke en mooie benen! Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je altijd een reactie achterlaten hieronder. Veel succes!

315 reacties op “10 tips: zo krijg je mooie + slanke benen!

 1. Meisjevan16 ·

  Ik ben 16 en ben 1,61 en weeg 59 kilo… Alleen ik heb echt dikke benen vind ikzelf, maar andere zeggen van niet. Heeft iemand tips om in een paar weken een dunnere buik en benen te krijgen?

  Reageer
 2. Een16jarigmeisje ·

  Hallo, Ik ben 16, bijna 17 maar ik vind mezelf te dik. Hebben jullie misschien tips hoe ik goed kan afvallen (buik en benen)? Ik heb wel een beetje een probleem want ik vind hardlopen helemaal niet leuk. Ik heb het ook meerdere keren geprobeerd maar ik vind het gewoon niet leuk. En ik heb dan ook een beetje ademhalingsproblemen. Want ik ga dan automatisch door m’n mond ademen, maar dan krijg ik last van mijn keel. Heeft iemand hier ook een oplossing voor???

  Reageer
 3. Emma ·

  Hallo, ik ben een meisje van 16 jaar en wil graag tegen de grote vakantie een strakker lichaam krijgen en een gespierde buik krijgen. Ik doe elke dag buikspieroefeningen en ga 4 keer per week 40 minuten hardlopen. Maar ik zie precies nog geen verschil… Kan dit? En wat kan ik nog doen om mijn lichaam nog strakker te maken?

  Reageer
  • Paul ·

   Hoelang volg je dit sportstramien al? Een week, een maand, een jaar?

  • Man trainer ·

   Ik weet hoe want ik zeg ook tegen andere ik was zelf 20 kilo afgevallen. Het is een lang verhaal. Bel me voor een advies!

  • Man trainer ·

   Ik geen adviezen over afvallen

 4. Lisa ·

  hey ik ben iemand die 16 jaar is. Ik weeg 69 kilo en ben 1m 61. Ik vraag me echt af of ik dunne benen kan krijgen want ik lees vaak dat je het gewoon moet accepteren en je er niets aan kunt doen. Ik ben van 77 kilo naar 69 kilo gegaan maar ik merk nog steeds dat ik dikke benen en een dikke buik heb ook al val ik nog elke week af en sport ik elke maandag 1 uur lang en de andere dagen 10 minuten. Ik zie geen verschil met ervoor maar in mijn gewicht wel. Ik hoop dat je me wat raad kunt geven Lisa

  Reageer
 5. Mathilde ·

  Hallo, Ik ben 13 jaar en vind mijn bovenbenen te dik. Misschien ligt het aan mijn figuur want ik eet heel gezond en doe aan hardlopen, wielrennen en beenspieroefeningen. Ik vind mezelf ook gewoon te dik. Ik weeg 63 en ben 1.76. Wat moet ik doen??

  Reageer
  • Hester ·

   Hee Mathilde, Ik heb precies hetzelfde probleem! Ik ben alleen dan wel 16. Maar ik ben ook ongeveer 1,77 meter en ik weeg 63. Ik fiets elke dag 20 km heen en terug naar school, dus beenspieren heb ik wel, alleen ik vindt mijn benen echt te dik… Heeft er iemand tips voor mij?

  • Gfjbvc ·

   Hey Mathilde, ik ben bijna 14 (bijna 15) en doe topsport volleybal. Veel mensen van mijn volleybal ploeg hebben dunne benen, ik wilde dit dus ook. Ik heb veel geprobeerd maar het werkte niet dus vroeg ik advies aan mijn kinesist. Die zei dat mijn benen niet echt dik zijn maar simpelweg gewoon gespierd. Misschien is dit bij jou ook het geval.

 6. Meisssje ·

  Ik wil graag dunnere bovenbenen, maar moet je juist wel trainen of niet?

  Reageer
  • Paul ·

   Voor dunnere benen moet je zeker WEL trainen! Geen krachttraining (beenspieroefeningen), maar juist cardiotraining / duurtraining, dus crosstrainer / hometrainer / hardlopen / fietsen / spinning / skeeleren, et cetera. Op een niet te hoge intensiteit. Dus licht en langdurig trainen.

 7. Nina ·

  Haaai! Iedereen heeft hier wel een beetje het zelf de probleem als mij, helaas heb ik nu anderhalf jaar om nog mooi af te kunnen vallen want dan ga ik op vakantie met me vriend en onze vrienden. En ik wil niet als dikke deur rondlopen in een spijkerbroek en t-shirts, maar ik vind het zo lastig als ik na een paar maanden nog geen resultaten zie, pfff… Daarom had ik een vraagje, ik wil dunnere benen en een dunnere buik, wie kan mij tips geven die ik kan gebruiken in een sportschool? Ik doe al aan Zumba en krachttraining. Tips zijn altijd welkom!

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Nina, De combinatie van Zumba en krachttraining is een goede basis! Door de krachttraining worden je spieren groter en sterker en neemt je ruststofwisseling toe. Door Zumba verbruik je ter plekke aardig wat calorieën en het is (als je goede instructies krijgt) goed voor je flexibiliteit en houding. Daarnaast zou je intensieve cardio kunnen doen, bijvoorbeeld spinning, crosstrainer of loopband. Met buikspieroefeningen krijg je wel mooie buikspieren, maar verlies je niet je buikvet, waardoor je niet veel van je buikspieren ziet. Dit geldt net zo voor je benen, billen, heupen, armen etc. Cardio is de meest effectieve en efficiënte manier om vet te verbranden en dus over je hele lichaam lichaamsvetreserves kwijt te spelen. Dat wil niet zeggen dat je geen krachttraining moet blijven doen, integendeel! Krachttraining en cardiotraining moeten juist in verhouding zijn; als je alleen maar cardio doet (dus zonder kracht), verlies je op den duur spieren, waardoor je stofwisseling afneemt en je je afslankresultaten niet permanent zullen zijn. Doe voor iedere krachtsessie ook een cardio-sessie en je komt er wel… Groeten, Paul

 8. Selina ·

  Ik ben 12 en ik heb dikke benen, voor de rest ben ik wel dun, ik heb geen buikje, is helemaal strak, ik heb geen dikke armen, maar ik heb wel dikke billen (maar dat vind ik zelf niet erg en wel mooi)… Maar ik wil heel graag afvallen bij me benen omdat ik op vakantie ga en ik daar ook oefeningen wil doen om sneller af te vallen omdat het in een warm land is. Alvast bedankt! PS ik heb niet echt hele dikken benen, maar ook geen dunnen benen

  Reageer
 9. jenna ·

  Ik ben 13 jaar en heb nogal een buikje. Ik zal graag willen afvallen omdat mijn zus bijna gaat trouwen en omdat als ik ’t shirt draag je me buik erg ziet. Ik weeg ongeveer 40 tussen 50 kilo. Heeft iemand tips?

  Reageer
  • Lotte ·

   Hey Lief, Ik ben zelf 15 en had ook een buikje. Ga veel sit-ups doen, je krijgt er snel een strakker buikje van. Maar stop niet bij de 10; ga door tot de 50.

 10. bos ·

  Ik ben 14, 1,65 lang en weeg 61 kilo; wat is het beste om dunne benen te krijgen?

  Reageer
 11. Eliza ·

  Ik ben 12 en weeg 50. Ik hoor 40 kg te wegen; dieet helpt niet en ik durf nooit in een kort broekje te lopen. Please help! xxx

  Reageer
  • Lotte ·

   Ik heb hetzelfde probleem gehad, maar je moet juist korte broekjes dragen. Niet van die super strakke, maar wel doen, staat sexy en mooi en dat is wat je wilt! En als je dunnere benen wilt, ga joggen, fietsen en wandelen. Denk niet dat er alleen maar spieren komen, er gaat juist veel vanaf. Succes xx

 12. laila ·

  Ik heb nogal redelijk dikke hamstrings en ik vroeg me af, kan ik wat van die spier kwijt geraken?

  Reageer
 13. koen ·

  Ik ben 10 jaar, ik weeg 35 en ben 1,40 meter. Mijn vrienden zeggen dat 35 weinig is. Dat is misschien zo, maar bij mij, als ik zeg dat ik 35 weeg, zeggen ze dat ze dachten dat ik 40 weeg…

  Reageer
 14. ayiiiiiii ·

  Ik ben echt dik: 11 jaar, 55 kilo, 155 cm en als ik stap, zwiert dat stomme vet heen en weer. Geef tips!

  Reageer
 15. ikbenhet ·

  wat goed tegen honger helpt is pindas eten het is gezond zit stoffen in die goed voor je zijn 2x perweek als je me niet geloof google het maar

  Reageer
  • Lisa ·

   noten zijn helemaal niet goed voor je .Ik raad het je niet aan je word er na een tijdje erg dik van .Probeer in plaats van noten een stukje komkommer uit !of een appel kan ook geen kwaad!

 16. Ray ·

  Honger lijden helpt absoluut niet om af te vallen!!
  Je lichaam gaat in een soort verhongermodus waardoor het alles maar opslaat! Dit betekent natuurlijk niet dat je alles zomaar kunt eten. De kunst was voor mij om zoveel mogelijk eiwitten te eten met groenten. Zo weinig als mogelijk kolhydraten eten. Dit kun je natuurlijk niet oneindig blijven doen omdat het niet goed is voor je lichaam en ook hierbij geldt dat alles wat je snoept gelijk door je lichaam wordt opgeslagen!. Voor mensen die het rustig aan willen doen… lekker vaak eten.. Vaak niet veel… 5 of 6 maaltijden per dagen… klein ontbijt, 10 uur een appel.. 12 uur kleine lunch, 14 uur appel 16 uur ontbijtkoek en ga zo maar door.. Je lichaam gaat hierdoor veel meer verteren en je merkt dat je door de dag heen geen “slechte” honger meer hebt

  Reageer
  • sabier ·

   wil je de eet schema naar me opsturen zou ja al vast bedankt xxx

  • anoniem ·

   OMG, wil je er a.u.b. ook 1 naar mij sturen? Heb het nodig, want ik ga binnenkort op vakantie en ik wil er goed uit zien!

  • Fortuna ·

   Ook voor mij?

  • Emma ·

   Ook naar mij aub

  • Paul ·

   Ray schreef zijn bericht in 2013, dus ik verwacht niet dat hij nog zal reageren. Overigens blijkt nergens dat hij een eetschema heeft uitgeschreven. In zijn reactie kun je lezen dat hij 5 tot 6 kleine maaltijden per dag nuttigt, grotendeels bestaande uit eiwitten en groenten…. Vanaf nu graag weer on-topic reacties over mooie slanke benen. :)

 17. michelle ·

  mij vriendin en ik gaan binnenkort sporten, we gaan 2 keer per week joggen we hebben al zo schema met 2 min joggen 2 min lopen enz voor die tijd doen we natuurlijk rek en strek oefeningen maar na het joggen willen we graag ook nog spier oefeningen doen zowel voor buik als been om toch nog net iets meer calorieen kwijt te raken maar dan is mijn vraag ook is dat niet te veel op een dag (natuurlijk begin in langzaam en met kleine stapjes)of word het teveel voor mij lichaam en moet ik er mee wachten?

  Reageer
 18. michelle ·

  nog even een aanvulling op mijn vorige reactie we jogge dinsdag en vrijdag en woensdags kieleren we en we willen dus ook na het joggen en skieleren buik en been oefeningen doen en het liefst ook de rest van de week een beetje om wel in beweging te blijven dus kan sat of moeten we wat rustiger aan doen

  Reageer
 19. Sarah ·

  Ik ben niet te zwaar, maar zou graag mijn benen en mijn buik strakker willen hebben. Mijn bovenbenen zijn erg gespierd (ik ren erg veel en deed dit vroeger ook), alleen aan de binnenkant van mijn bovenbenen zit veel vet, waardoor ik dikke benen heb. Heef iemand een idee hoe ik dit kan trainen? Ik zou er erg graag vanaf willen en zou er veel zelfverzekerder door worden!

  Reageer
  • anoniem ·

   Ik snap je, dat heb ik ook. Als ik te veel eet, gaat alles naar mijn benen…

 20. ,,,, ·

  ik ben te dik maar ben nu aan het afvallen ik heb een hele goede manier voor als je een eetbui voel aan komen je moet gewoon een (haar) elestiekje om je pols hebben en steeds als je eten wil pakken of je denkt aan eten trek je er aan en denk je bij jezelf wil je nou dikker worden of afvallen. bij mij heeft het heel erg geholpen

  Reageer
 21. .. ·

  ik ben ook te dik maar ik ben nu aan het afvallen steeds als ik honger of een eetbui aan voel komen heb ik een elestiekje om me arm en trek ik er aan en dan denk ik bij me zelf niet eten jij wilt toch afvallen niet dikker worden

  Reageer
 22. Romy ·

  Hey ik ben maar 1,62 en mijn boven benen zijn heel gespierd en dik door het dans maar ik wil het graag dunner krijgen hoe doe ik dit het beste?

  Reageer
 23. Anne ·

  Ik ben 13 1.75 weeg 65 kilo en vind vanmezelf dat ik dikkebovenbenen heb het flubbert helemaal en daardaar zit mijn kont best raar boven mijn bovenbenen ik zou strakkere bovenbenen willen hebben moet ik als 13 jarige meisje nou iets speciaals doen?

  Reageer
 24. Steven ·

  de volgende tien beste afval tips om je te helpen je eigen afvalprogramma dat beetje extra flair te geven dat het nodig heeft om zijn potentieel echt te maximaliseren. 1.Drink veel water of andere nul-calorie dranken. Van alle van de beste afval tips die je ooit zult horen, is dit degene die waarschijnlijk het grootste verschil in je inspanningen zal maken. Als je niet graag water drinkt, probeer het dan met toevoegen van een beetje sap van citrusvruchten of maak wat ongezoete smaakvolle thee zoals perzik en abrikoos. Deze geven veel smaak zonder dat ze calorieën bevatten. Deze dranken gebruikt je ter vervanging van frisdrank (zelfs dieet frisdranken hebben nooit bewezen effectief te helpen bij afvallen) of andere calorierijke dranken die je meestal drinkt. 2.Probeer niet te snijden in je dieet. Denk in plaats daarvan over wat je kunt vervangen. Je doel is niet om jezelf te verhongeren, het doel is om beter te eten. Een van de beste gewicht verlies tips die je kunt gebruiken is om te beginnen met het eten van meer groenten bij je maaltijden en snacks. Je zult ongeveer net zoveel kunnen eten, maar met veel minder calorieën. 3.Denk voordat je gaat eten even na of je echt wel honger hebt. Veel mensen hebben het gevoel van honger wanneer ze dorst hebben of zich vervelen. Eet niet uit gewoonte of om iets te doen te hebben. Houd je handen en gedachten bezig en je zult niet zo snel geneigd zijn om te eten! 4.Wordt kieskeurig over de snacks die je ‘s avonds eet. Hoe minder calorieën, hoe beter. ‘S avonds snacks leidt tot meer vet opslag dan op een andere tijd van de dag en kan zelfs een negatieve invloed hebben op slapen. Denk dus goed na voordat je ‘s avonds gaat snacken. 5.Stop niet met het eten van je meest favoriete voedsel. Probeer in plaats daarvan te minderen in het eten van je favoriete voedsel, geniet ervan als een traktatie voor af en toe, in redelijke porties. Hiermee heb je veel meer kans om je dieet vol te houden en zit je niet te hunkeren naar wat je het lekkerst vind. Bedenk je dat deze voedingsmiddelen een traktatie zijn, niet een regelmatig deel van uw dagelijkse dieet en ze moeten worden genoten met mate.

  Reageer
 25. Lauren ·

  hoi allemaal ik ben 12 weeg 48/50 kilo en ik heb echt viese dikke benen ik haat het echt van mijn buik mag ook wel wat af wat is het beste wat ik kan doen??

  xxx.

  Reageer
 26. Maja ·

  Hoi Sandra als je gaat fietsen krijg je korte spieren dus dan krijg je dikkere bovenbenen… xxx

  Reageer
 27. Cheyenne ·

  Ik ben cheyenne en ben 12jaar ,, is het normaal als je striemen bij de zijkant van je bill krijgt ?? ,, me benen hebben best we’ll vet als ik loop maar ik kan toch gewoon naar de sportschool gaan om me benen wat straker te maken ??

  Reageer
  • Dun?? ·

   Ik ben 14 ik weeg 55 en ik ben 175 ik heb ook last van striemen alleen dan op mijn rug omdat ik in een keer een groeispurt had ik denk dat je daar geen zorgen over hoeft te maken. Maakt niet uit wat voor lichaamstype je bent iedereen heeft zijn/haar onzekerheden en niemand is perfect en of je nou striemen hebt of niet je bent mooi zoals je bent (iedereen is mooi zoals hij/haar is!). P.S. Ik heb een platte buik en dunne lange benen maar wat kan ik doen om mijn buik nog gespierder krijg ik wil geen sixpack maar ik wil dat je mijn abs beter ziet.

 28. kelly ·

  ik heb geen buik maar echt dikke benen en vooral da nog stark ook wa kan ik daar aan doen mijn bovenlichaam is ideaal maar die benen help?????????????

  Reageer
 29. sharmila ·

  hallo ik ben sharmila ik ben in 2 jaar tyd 30 kilo agfevallen en myn bovenbenenzyn heel slap geworden ik zou ze graag wat steviger willen hebben wat is de beste methode daarvoor voor my

  Reageer
  • Alissa ·

   Hey Sharmila, Wat voor oefeningen heb je in die 2 jaar gedaan en hoeveel uurtjes per dag en wat ging je eten?

 30. SaNdRa ·

  hoi allemaal, help fietsen ook tegen dikke benen?

  Reageer
 31. Lisanne ·

  Hallo, Ik ben Lisanne, ik ben 15 jaar 1.64 meter lang in ik weeg 44 kilo. Ik en in een jaar tijd niet eens 1 kilo aangekomen. Ik eet gewoon gezond ( drie maaltijden per dag en één tussendoortje) ik zie er niet dun uit, maar veel mensen zeggen dat het heel slecht is dat ik in een jaar tijd zo weinig ben aangekomen terwijl ik in de groei ben. Ik dat ook zo?

  Reageer
 32. Amber ·

  Ik ben 11 jaar, ben 1.54 m lang en weeg 46.5. Is dit te veel? Ik heb hele dikke bovenbenen en ik haat het! Weet iemand hoe ik die snel kwijt kan raken?

  Reageer
 33. pauline ·

  hoi ik ben 12 jaar, en ik ben niet overdreven dik en niet te dun dus gewoon normaal. ik let wel op mijn voeding, maar omdat ik over laatst verdikt was zijn men bovenbenen erg verzwaard!! kan alsjeblieft iemand me helpen, alvast bedankt xxx

  Reageer
 34. cheyenne ·

  ik ben 12jaar ik ben niet dik ofzo maar me benen zijn wel breeder dan me lichaam en ik zou heel graag willen afvalllen bij me benen zodat ze er later wat mooier en strakker uit zien , kan je ook thuis trap op en trap af rennen 10keer of meer ?!?!?!

  Reageer
 35. Iss ·

  wow het wordt ook steeds jonger met dat afvallen xd jullie zijn nog in de groei he meiden;) en amper in de puberteit, wanneer je figuur pas echt een beetje begint te komen. ik had toen ik klein / jonger was, ca. 12/13 was ik ook nog een beetje mollig dit (babyvet zoals ik het noem) is vanzelf weggegaan. hoef je je dus echt geen zorgen over te maken… ben nu 1.65 en rond de 50 kilo, vind ik helemaal best, ben best dun en ook geen ondergewicht ;) gewoon veel sporten en gezond eten. want als ik zie wat die meiden en jongens van tegenwoordig allemaal naar binnen werken… succes allemaal ;) xxx

  Reageer
 36. korrie ·

  ik ben 14 jaar, ben 1,71 en weeg 59. ik wil 10 kilo afvallen. hoe? xxx

  Reageer
  • Joelle ·

   heii, ik ben ook 14 en ik wil ook afvallen, geef anders je MSN / WhatsApp / Ping of zo kunnen we elkaar tips sturen :D xx

 37. lisette ·

  alleen me buik valt af en me benen komen bij ik schaam me kapot ik wil ook gwn in de leuke broeken die ik heb gekocht :(

  Reageer
 38. Jan-Hein ·

  Zeer formeel allemaal, maar ik heb een dringende vraag; Hebben jullie misschien tips op kakker te worden? Alvast bedankt voor jullie kak-medewerking xoxoxoxoxoxoxoxoxoxo Jan-Hein

  Reageer
 39. Rose ·

  Hee, ik ben 15 jaar 1.78 lang en weeg 68 kilo. Het liefst heb ik dat ik nog 10 kilo afval en m’n gewicht van 2 jaar geleden weer krijg. Ik was toen 1.75 lang, dus met 7/8 kilo eraf ben ik ook wel blij :) Ben in die 2 jaar 20 kilo aangekomen, alleen maar vet door vreetbuien maar ik was echt mooi slank :( Om die 20 kilo kwijt te raken is wel een beetje overdreven dus rond de 8 is goed wat ik al zei :) maar mijn probleem is dat al m’n vet op m’n bovenbenen, billen en onderbuik zit. Dus welke oefeningen / sporten helpen hiertegen? xxx

  Reageer
 40. tieske ·

  hoi ik ben tieske ik ben 9 en weeg 25 kilo ik sport heel veel op de fiets ik judo en ik zit op voetbal maar volgens mij heb ik door het sporten een beetje dikke benen gekregen hoe kunnen mijn benen dunner worden

  Reageer
  • helena ·

   beste tieske maak je niet druk je bent nog jong om te lijnen en je bent ook te dun wees blij met jezelf en geniet van het leven

 41. marloes ·

  Heee, ik ben 15 jaar ik weeg 64 kilo en ik ben 1,73… Is dat veel? Ik ben afgelopen jaar super veel aangekomen, ik ben echt niet blij met mezelf en wou dat ik het lichaam van vorig jaar had (toen woog ik 59) mijn benen zijn echt zo dik en ik heb heel erg last van zwembandjes… Help me!

  Reageer
  • helena ·

   er kan wel wat af 4 kilo maar niet te veel 60 is normaal voor 1.73 , ik ben al 2.3 kilo afgevallen in 2 weken ik vind het te langzaam gaan maar jhaa als je dun wil zyn dan heb je gedult nodig

  • marloes ·

   Nou.. Ik wou dat ik dat kon! Hoe doe jij dat?

  • helena ·

   gewoon opletten en geen brood maak crackers met kaas en veel water drinken ik heb er nu 7 kilo af

 42. maja ·

  Hoi ik ben 12 en ik weeg geloof ik 57-63 ( ik vind persoonlijk) dat ik moet afvallen maar iedereen die ik ken zeggen “nee joh, je ben oké je hoeft niet af te vallen” maar ik gewoon dikke boven benen :( helaas :( maar ik ga zeker deze stappen volgen!!! xxx

  Reageer
 43. anna ·

  ik ben ook 14, bijna 15. maar ik ben 65 kilo!!! en 8 kilo is veel om even af te vallen, tenzij je echt gaat lijnen en zo. ik doe elke avond voor het slapen gaan 20 sit-ups. volgens mij werkt dat goed voor buik en been spieren. Ik vin mijn boven benen en heupen echt veel te dik! heb iemand nog tips of oefeningen waardoor ik dat strakker kan maken? xx Anna

  Reageer
  • Anna ·

   Het is beter dat je ’s ochtends traint. Dan verhoog je je metabolisme.

 44. Anoniem ·

  Hoi iedereen, Ik ben zelf 1.73 en ik weeg 49 kilo, maar dat komt vooral omdat ik erg gespierde benen heb. Ik ben van mezelf erg dun maar m’n benen vind ik dik. Andere kinderen zeggen van niet, maar ik voel me ook niet fijn als ik in de zomer een kort broekje aan heb. Ik heb tijdens het zwemmen daarom ook een grote zwemshort. Dat staat opzich wel leuk maar ik wil gwn ook een gewoon bikinibroekje aankunnen. Ik kan niet afvallen want dan word ik zelf veel te dun, maar ik kan dan ook niks aan m’n benen doen. M’n moeder zegt dat het gewoon spieren zijn bij m’n benen, maar ik vind het zelf egt heel erg lelijk! En als ik mijn benen ga trainen dan krijg ik meer spieren. En dan wordt het toch juist dikker? Ik heb op een site oefeningen gezocht om m’n beenspieren te trainen: Kopieer de link en plaats hem in de balk. KAN IEMAND ME HELPEN MET M’N BENEN PLEASE!

  Reageer
  • Anoniem ·

   Trouwens, even vergeten te zeggen, als je op de link klikt krijg je allemaal oefeningen. Maar als je op die oefeningen klikt gebeurt en niks. Dan moet je gewoon bij google intikken margriet en dan van welke soort oefening en dan het nummer van de oefening bijv. Margriet Voor mooie benen: oefening 23 En dan krijg je allemaal links en dan moet je de link nemen waar die oefening staat en dan daarachter margriet! IK HOOP DAT JULLIE HET KUNNEN VINDEN EN MIJ KUNNEN HELPEN MET M’N BENEN!

 45. ik ·

  hoi, ik ben 14 jaar bijna 15 en ik weeg 58 kilo ik wil echt iets afvallen 8 kilo is al genoeg aar ik wil gewoon een keer zelfverzekerd kunnen gaan zwemmen of naar het strand gaan alsjeblieft wat tips xxx

  Reageer
 46. TeDikMeisje ·

  hoi, Ik ben bijna 14 en weeg 42 kilo. Als ik mijn BMI uitreken, heb ik wel ondergewicht. Ik heb wel een platte buik en goedgevormde borsten, maar mijn bovenbenen zijn heel dik. Ik vind het echt heel lelijk en durf niet meer in bikini op het strand te lopen omdat ik bang ben dat (jongens) mensen me gaan uitlachen. Ik wil echt heel graag dunne, slanke benen! Hoe moet ik dat doen?! en trouwens, al die mensen die hierop gaan reageren hebben geen anorexia of whatever. ze willen gewoon wat dunner zijn, net zoals ik. weet je hoeveel mensen aan de lijn zijn? of buikspieroefeningen doen? niet gaan zeiken dat iemand hier anorexia heeft oké? en kan iemand me helpen? Please, post tips of zoiets? x

  Reageer
  • anna ·

   dagelijks veel fietsen en wat oefeningen. Zoek op web voor bovenbenen en onderbenen. O, ook zwemmen schijnt te helpen. Maar heb er geen ervaring mee

  • helena ·

   wees blij met jezelf 42 is helemaal niet veel! ik heb ook dikken benen maar ik kan geen eens vet vast pakken BMI berekenen.

 47. V. ·

  Ik heb erg dikke bovenbenen. Ik fiets 20 km per dag, soms wel meer, en loop veel op school en op mijn werk en daardoor heb ik veel spieren in mijn benen. Maar, aan binnenkant van mijn bovenbenen is het eigenlijk nog ‘slap’ en zitten er geen spieren. Weet iemand hoe ik dit weg kan werken? :)

  Reageer
  • anna ·

   zoek op het web. er zijn zeker wat oefeningen te vinden

 48. tja.. ·

  onder de 15 moet je je echt neit druk maken om af te vallen ik vind ook dat ik dikke boven benen heb maar dat vinden heel veel mensen

  Reageer
 49. dikke ·

  ik ben 13, 182 & weeg 75 kilo.. ik vind het echt veeeel te zwaar ! ;$

  Reageer
 50. N.sahin ·

  Niet iedereen is gezegend met een paar mooie strakke benen en dijen. Maar daar kan natuurlijk verandering in komen. Wil je alles weten over een beter figuur? Hoe krijg je slanke benen en dijen? Met mijn driestappenplan laat ik je zien hoe je weer fantastisch gevormde benen en dijen kunt krijgen. Blijf in vorm door mijn oefenprogramma voor slanke benen en sexy dijen. Drie work-outs met eenvoudige, plezierige en effectieve oefeningen die je THUIS kunt doen. Geniet van de behaalde resultaten, voor zowel beginners als gevorderden. Maak vandaag nog een afspraak!! Je kan een bericht achterlaten op mijn e-mail adres dan bel of mail ik je zo snel mogelijk weer terug.

  Reageer
  • dikkebenenmeisje ·

   ik wil die tips eens weten, kunnen je ze hier niet posten?

 51. hllo ·

  eeeeeeh, dit helpt toch juist niet om ze slanker te maken? hierdoor worden ze gespierd en dus dikker.. ?

  Reageer
  • Meisjeeeee ·

   Eerst wordt er overtollig vet verbrand. Daarna komen er pas echt “spierballen”. X Ik ben ook echt te dik. 14 jaar, 1,67 en 82 kg… Maar ik woog 90 (ben in brugklas erg veel aangekomen) en heb er nu dus 8 kg af en ga nu naar de sportschool. Helpt erg!

 52. Elise ·

  Hei! Zelf ben ik model en weeg 53 kilo en ben 1.72 en ik ben 16 jaar ;) Vrij jong dus. Ik heb een platte buik, goeie borsten alleen mijn boven benen vind ik ietsje te dik, weet iemand hoe je bij je bovenbenen maar 1 kilootje af kan vallen? Alvast bedankt!

  Reageer
 53. Milou ·

  hey! m’n bovenlichaam is dun (zegt iedereen) maar m’n benen zijn noch al dik hebben jullie noch n paar tips? p.s. k woon in Oostenrijk miss helpt da wat?

  Reageer
 54. xmx ·

  hee allemaal, om je benen slanker te krijgen moet je iedere dag verschillende oefeningen doen, je zult zien dat het werkt. daarbij is het belangrijk dat je gezond eet, dus in plaats van een koekje een stuk fruit. Een goede oefening voor de binnenkant van je boven benen is dit : ga op je rug liggen, doe allebei je benen omhoog in een hoek van 90 graden. beweeg je benen in een rondje terwijl ze recht omhoog staan, doe dit 30x laat ze dan een stukje zakken ga een fiets beweging maken met beide benen ong. 3 min. dan herhaal je het weer van begin af aan. Dit doe je in totaal 3x allemaal! let er op dat je benen de hele tijd van de grond afblijven! anders heeft de oefening geen zin. je kan dit opbouwen als je het met gemak doet. het beste resultaat geeft het als je het iedere dag doet, daarom is het belangrijk dat je rustig opbouwt vanaf hier… succes allemaal! je moet deze oefening wel met andere oefeningen doen, dus niet alleen deze en voor de rest niets, ren bv. ook 50x de trap op en af of doe 200x jumping jacks…

  Reageer
 55. jay ·

  hallo ik ben 1.63 en 95 kg. ik heb hele dikke bovenbenen, en een dikke kont. maar dun bovenlichaam. hoe kan ik gericht afvallen bij billen en bovenbenen. wie heeft er tips?

  Reageer
 56. chix ·

  he, ik ben 11 jaar, 152cm en weeg 43 kilootjes je zult misschien denken dat dat weinig is of juist goed, maar ik heb van die papzakken van benen en dan nog , bijna iedereen op 2 na wegen zoveel als mij , maar zijn 10-20cm groter!!! daarvoor schaam ik mij dood!!! ps die 2 uitzonderingen van de klas zijn ik en een andere

  Reageer
 57. iemand ·

  ik ben 1m63, en weeg 55 kilogram. ik vind mezelf te dik maar veel zeggen dat valt wel mee. maar ik let veel op, ik dans veel. ik ben meer gewend om te dansen en als ik fiets krijg ik last van me benen. :D

  Reageer
 58. Helena ·

  hey, Ik ben 17 jaar, 1.67 lang en ik ben 55 kg. Een half jaar geleden was ik nog 50 kg, ik wil niet zwaarder en dikker worden, ik train elke dag mijn buikspieren en sport sinds kort 5 dagen per week, (judo, turnen, spinning, fitness cardio en krachtapparaten), Weet iemand misschien hoe snel ik weer terug zal komen op mijn oude gewicht? Weet iemand tips om snel af te vallen? Alvast bedankt!

  Reageer
  • helena ·

   hoi Helena (ik heet zelf ook Helena) haha 55 kilo is helemaal niet veel ! ik ben 12 1.70 en 75 ! wees super blij met jezelf je bent gewoon zo je word toch niet gepest of zo ? te slank is ook niet mooi groetjes Helena

  • Helena ·

   Hoi Helena, bedankt voor je reactie, ik ben erover uit, mooi dik is niet lelijk, te dun is wel lelijk, zolang je maar gezond bent en wat aan sport doet. ik zal het maar moeten accepteren en er niet te veel aan moeten denken. groetjes =)

  • demi ·

   Heey, Ik zit zelf ook op judo en ik vind ook dat ik hele dikke benen heb en een dun bovenlijf! Mijn vriendinnen zeggen ook nee je bent perfect alleen zelf vind ik van niet. :( Ik weet zelf ook niet hoe ik mijn dikke benen verander in dunne benen! Wie heeft er tips voor mij en andere mensen op deze site?

 59. marieke ·

  hooi allemaal! :) ben 12 en 41 kilo… ben 1.61… maar iemand in mijn klas is iets kleiner dan mij en die is 36 kilo…ik wil dat ook….

  Reageer
  • chix ·

   hey, srry maar ik weeg 43 kilo, ben 152cm en ben 11 jaar
   vergelijk je niet met andere! je bent uniek, op je eigen manier!

 60. liza ·

  hey ik ben Liza ben 12 jaar oud en ik weeg 47 kilo. ik vind mij zelf niet te dik bij mijn buik. maar mijn benen die zijn echt super dik als ik zit ziet het er heel erg dik uit. en ik heb echt dikkere benen dan mijn andere vriendinnen. ik wil graag benen die mooi en normaal zijn. ik zit er echt mee ik wil niet afvallen maar kan iemand mij helpen waardoor mijn benen iets dunner worden. geef mij alsjeblieft tips. ik ben u/je dan echt eeuwig dankbaar!!! groeten Liza :(

  Reageer
 61. Mieps ·

  Voor de gene die het nog niet weten. Spieren wegen zwaarder als vet. Dus kappen met dat gezeik over je gewicht als je 50 kilo weegt met een lengte van 1.60. Probeer eens wat vaker naar programma als dit is mijn lijf te kijken in plaats van Holland’s next top model. Daar wordt je al een stuk zelfverzekerder van en Holland’s next top model zou verboden moeten worden. De meisjes die daar aan mee doen hongeren zichzelf uit en staan regelmatig strak van de dieet pillen. Maar die ‘behind the scenes’ beelden zie je niet. Als je wil weten of je op een goed gewicht zit kun je even googelen naar BMI (body mass index) dan vind je vanzelf een tabelletje. Zit je echt over je gewicht in of vind je je zelf te dik? Ga dan naar de huisarts en laat je vet percentage meten. Laat de huisarts een dieetplan opstellen en spreek deze ook door met je sportinstructeur. Veel meiden denken namelijk dat ze veel te zwaar zijn maar uiteindelijk blijken ze bijna geen vetpercentage te hebben en veel spiermassa. Houd daar goed rekening mee. Ik heb zelf ook toen ik nog tiener was heel veel moeite gehad met mn gewicht en heb veel onderzoek gedaan naar wat wel en niet goed is. Dus mocht iemand nog vragen hebben. Stel ze gerust.

  Reageer
 62. chix ·

  Hey, Ik benen meisje van 11 (en een half) en ben 1.50m hoog en weeg ±40kilo. Nu vraag ik mij af of dat da veel is. Dinsdag heb ik medisch onderzoek, ma anderhalf jaar geleden was ik dus 10jaar was 1.38m hoog en woog 31.5 kilo. Ik ben bang dat ze gaan vinden dat ik nogal veel meer weeg tegenover anderhalf jaar geleden, dus zou ik een paar kilo willen afvallen in een paar dagen. Tips? Ik heb best wel dikke benen! Alvast bedankt!

  Reageer
 63. dikzak ·

  ik ga volgende week zwemmen met vriendinnen en die zijn best wel dun en ik ben best wel dik en dan schaam ik me dood wat moet ik doen?

  Reageer
 64. kim ·

  ik ben bang dat mensen mijn benen dik vinden

  Reageer
 65. Victoria ·

  @Levy. Geheel met u eens mbt uw opmerking tegen Celine. Op deze leeftijd moet je daar nog niet te veel mee bezig zijn meid.

  Victoria

  Reageer
 66. Levy ·

  @Celine dat is geen bullshit, als je gezond blijft eten en je bent nog in de groei, jullie zijn facking 13 jaar, het begint nu pas echt! Geen koolhydraten en geen suikers en sporten en je zult zien dat het waar is, zolang je maar volhoudt.

  Reageer
 67. Levy ·

  wow allemaal 11-14 jarigen die in zo n korte tijd mogelijk zo veel mogelijk willen afvallen. Op zo een jonge leeftijd al klagen over je lichaam is niet realistisch, je bent nog niet eens uitgegroeid! Je moet er gewoon voor zorgen dat je in je tienerjaren niet te ongezond eet en te weinig sport, dit is namelijk de periode waarin je vetcellen worden aangemaakt en guess what? Die gaan nooit meer weg zodra je ze hebt. Ik raad jullie allemaal aan eerst es dit hele topic door te lezen alvorens een reactie te plaatsen die al 1000x gezet is. Dit topic gaat namelijk helemaal terug tot 2008, daar moet toch wat zinnigs tussen staan zou je denken? Nou dat valt eerlijk gezegd wel mee want het staat vol met onzekere puberende kinderen die geen geduld hebben.

  Reageer
  • gr ·

   Hoezo raak je vetcellen niet kwijt? Daarmee maak je iedereen volgens mij een beetje moedeloos! Sorry hoor, maar dat zijn echt verkeerde uitspraken op een vetverliessite!

  • Paul ·

   Beste “Gr”, Ik denk dat je Levy verkeerd begrijpt. Hij/zij heeft gelijk als ‘ie zegt dat vetcellen die door je lichaam worden aangemaakt in principe nooit meer verdwijnen (tenzij je liposcuctie laat uitvoeren)… Dat wil echter niet zeggen dat je geen vet kunt verbranden. Je verbrandt echter geen vetcellen, maar vetzuren UIT de vetcellen. Het aantal vetcellen blijft dus hetzelfde als je vet verbrandt, maar de omvang van de vetcellen neemt af. Je vetmassa en lichaamsvetpercentage wordt dus kleiner, terwijl het aantal vetcellen gelijk blijft. Lees dit artikel over vetcellen eens, evenals dit artikel over vetverbranding… Laat je in ieder geval niet te snel ontmoedigen! :D Groeten, Paul

 68. anja av ·

  beste ik ben Anja en ik ben 15 en ik weeg 87! ik ben mijn buik ben ik niet super dik maar in mijn benen ben ik GIGANTISCH hebben jullie tips om snel mooie benen te krijgen? groeten Anja

  Reageer
 69. heba ·

  hej meiden kunnen jullie mij helpen ik heb hele dikke bovenbeen en ik wijl de super graag van af voor mijn verjaard en ik ben op 14 oktober jarig kunnen jullie mij alstublieft helpen! of tips geven wat ik moet doen ?

  Reageer
 70. Beja Woltjer ·

  meiden jullie zijn te jong om zo bezig te zijn… maak er geen probleem van… het is toch echt erg dat jullie denken dat je te dik bent… kijken jullie in een lachspiegel of zo… sommige reacties vind ik gewoon niet gezond meer. En als jezelf vindt dat je iets mag afvallen.. ga gewoon sporten… MAAR STOP NIET MET ETEN…

  Reageer
 71. Celine ·

  hoi, ik ben 14 jaar ik ben 1.62 en ik weeg 59.5 kilo. ik ben druk met school dus ik heb niet veel tijd om te sporten. ik snoep bijna nooit en in de vakantie zit ik minimaal 2x in de week op wii fit plus mijn probleem is dat ik maar 0.1 kilo afval als ik gesport heb en na het eten dat weer dubbel bijkom. mijn benen zijn ook dik maar (niet vervelend bedoelt) maar dat heeft mijn moeder ook. wij zijn alle 3 niet bepaald dun maar we zijn ook niet heel dik. ik heb wel overgewicht, net op het randje. zou iemand me advies kunnen geven om af te vallen bij zowel mijn benen als mijn buik. het moet eigenlijk zo min mogelijk tijd in beslag nemen. alvast bedankt, Celine.

  Reageer
 72. tineke ·

  hallo, ik ben echt te dik, ik ben ong. 180 cm en weeg 85 kilo & 13 jaar het gaat om mijn buik en bovenbenen. ik wil hier graag vanaf. kunnen jullie helpen? xxx super bedankt alvast

  Reageer
  • Celine ·

   ik heb precies hetzelfde precies hetzelfde probleem alleen ben ik niet zo groot. zegt jouw moeder ook altijd: als je groeit gaat het er wel genoeg, wat een b#ll$h!t!!! ik hoop egt dat iemand iets weet voor je want ik ken het gevoel dat je je 100 kilo voelt :( xxx Celine

 73. Toriii ·

  Hoi allemaal. Ik ben 12jaar in oktober word ik 13. Maar wat ik wou zeggen. Is ik ben 1.65 en ik weeg 56.00. Mijn benen vind ik heel dik. Iedereen zegt wel dat ik niet dik ben enz. Maar ik blijf het wel vinden, ik vind het wel zo. Maar ik wil wel afvallen, want ik wil graag slank naar de middelbare. Mijn buik vind ik een beetje goed, er zit een beetje vet op. Mijn vetrolletje zit aan de onder kant van me buik, Een beetje raar, boven aan me buik ben ik heel slank Ik wil gewoon zo graag mijn benen slanker! Weten Julien iets om in 5 weken slankere benen te krijgen, Of om 7 kilo afgevallen? Please help me, Super bedankt. X.

  Reageer
 74. Eva ·

  Weet je wat ik verschrikkelijk vindt? Dat door deze maatschappij allemaal kinderen van 11/12 al onzeker over hun lichaam zijn. Ze horen nog te groeien, het is nog ‘babyvet’ bij gebrek aan beter woord, en tenzij er vastgesteld is dat je overgewicht hebt is er écht niks aan de hand!Maar waar je écht aan ziet dat het de verkeerde kant op gaat allemaal, is het feit dat ik dit artikel gegoogeld heb omdat ik dunnere bovenbenen wil. Als 15 jarige van 1.68 en 47.5 kilo. Ok, mijn bovenbenen zíjn dan ook breed, maar dat zit in de familie en ik hoor me er gewoon bij neer te leggen, maar dat is het punt niet.Jullie zijn allemaal geweldig, en ik weet dat dit geen indruk op jullie maakt aangezien ik jullie allemaal niet ken en ik just another random person ben die dat probeert duidelijk te maken, maar ik meen het echt. xx <3

  Reageer
  • Toriii ·

   Weetje, jij bent best slank hoor. Je weegt veel en veel minder dan mij! Sorry maar jij bent heel slank.

  • chix ·

   helemaal mee eens, mn benen zijn ook wel wat ‘dikker’ maar ik heb niet echt te klagen

 75. Esther ·

  Even een berichtje voor alle jonge meiden hier (tot 15 jaar) Je lichaam is nu vol aan het veranderen! En ja jullie gaan dikke benen krijgen, reken er maar op dat ze nog wel dikker worden dan nu! Als het goed is zijn ook jullie heupen, billen buik en borsten al steviger aan het worden :D Het is nu even wennen maar als je iets ouder bent ga je ook wel van je vormen houden. Probeer gewoon naar jezelf te kijken in de spiegel of je het ECHT nodig hebt om af te vallen of dat het gewoon is van ooooo mijn benen zijn zo dik en me buik en bah zo vieze vetjes allemaal. Dat laatste hoort er gewoon bij en hier ga je niet afkomen als je een vrouw begint te worden :D Als je 1.70 bent mag je gerust 65 kilo wegen. Dan is je BMI precies midden in het groene vakje. Dames van 1.60 mogen om midden in het groene vakje te zitten 57 kg wegen. Dus bovenstaande dames, jullie zijn precies helemaal perfect! Jullie hebben alle recht om van jezelf te houden (l)

  Reageer
  • C ·

   Dank je oppepper voor mijn zelfvertrouwen :-)

  • Esther ·

   haha graag gedaan! :) En wat mij altijd opvalt is dan mannen/jongens vrouwen met een dikke kont en een lekker buikje met stevige benen eronder heel mooi vinden ;) denk maar aan Beyoncé, J-Low, Shakira en ga zo maar verder!

 76. C ·

  Hey, Een vraagje ik ben 1.58m weeg 56.7 en ik ben 13 jaar is dat te zwaar? ik ben niet zo lang en daardoor vind ik mijn benen heel lelijk en dik. wat kan ik doen om ze slank te krijgen ik kan nog niet gaan fitnessen en ik hockey 3x in de week. Moet ik nog meer gaan sporten? ik eet ook niet heel ongezond.

  Reageer
 77. C ·

  En alle kinderen in mijn klas zijn 40 & 45 kilo. ik ben ook de dikste van de klas :-(

  Reageer
 78. anne ·

  help ik ben 12 jaar en weeg 51 kilo ik sport gewoon goed maar iedereen va n mijn leeftijd in mijn klas weegt 40 tot 45 kilo ik weeg veel meer help mijn alsjeblieft en hoe val ik af want mijn benen zijn vooral dik en mijn moeder wilt niet dat ik af val help me alsjeblieft ik weet niet meer wat ik moet!?

  Reageer
 79. marissa ·

  Hey ik ben ook niet blij met m’n benen.. vroeger was ik mooi slank..maar nu ben ik 12 en ik krijg van dikkere benen..niet leuk.. helpt dit dan ook? :) Groetjes Marissa (L)

  Reageer
 80. marissa ·

  en ik ben ong. 1.60 en 41 kilo..is dat zwaar?

  Reageer
  • Elina ·

   NEEE, hou oud ben je, ga hulp zoeken

  • Lola ·

   ze heeft gelijk als jij nog meer wilt afvallen dan moet je ECHT hulp gaan zoeken ik ken een meisje en zij is bijna even dun als jij en zij wordt anorexia geraamte genoemd (slaat nergens op want ze heeft geen anorexia ze eet super veel maar komt alleen nooit aan de geluksvogel). hou oud ben je?

 81. elisabeth ·

  hoi iedereen, ten eerste.. ik vind dat kinderen van 11 en 12 en zo gewoon hier terecht kunnen. Behalve die kinderen die 47 wegen en 7 kilo willen afvallen! Dan probeer je gewoon anorexia te krijgen. Maar een tip, als je de Cosmo Girl koopt, daar staan iedere keer lichaamsoefeningen. die zijn echt goed voor je lichaam ;) xx

  Reageer
  • Toriii ·

   Goeie tip. dank je.

 82. Eeeeeef ·

  Leeftijd: 14 Lengte: 1.69 gewicht: 55 doel gewicht: 50 (liefst 48) mensen zeggen jij bent gewoon normaal goor maar ik wil niet normaal zijn ik wil SLANK zijn. mijn moeder is 1.73 en ze zegt dat ze 57 weegt echt dun! ze is ook wel dun en mijn broertje ook… en ik HAAT mijn dikke benen en mijn pens nouja hoe krijg ik het er af ik sport 5 keer in de week!en dan nog 2 uur LO erbij. nu ben ik sinds vandaag op dieet wat ik best moeilijk vind

  Reageer
  • Jana ·

   ik wil zo slank zijn als m’n moeder, zij is 164 en weegt 43 ik heb echt alles van m’n vader… pech!!! dus ik hoop dat ik er geraak

 83. kris ·

  tja ik ben 13 en ik ben 1.58 ik weeg 60 kilo best veel voor mijn leeftijd
  iedereen vind me dik heb jij wat tips voor mij om te afvallen…….

  Reageer
  • batsje ·

   ik ben in 5 dagen 3 kg afgevallen, door crosstrainer.. weinig snoepen veel water en veel bewegen helpt echt veel.. ook al lijkt het van niet

  • Justme' ·

   Hallo Kris. Ik ben ook 13 en ben 1.60 en weeg 59 kg ik vind me zelf ook dik en ik ben gewoon gezonder gaan eten en heel veel water gaan drinken en gewoon niet meer snoepen. En als je vind dat je ook dikke benen hebt ga op een crosstrainer dat helpt echt waar. Groetjes Justme’

  • Celine ·

   ik denk niet dat iemand tegen je zal zeggen: jij bent dik! als je wilt afvallen moet je gewoon goed in beweging blijven, veel water drinken en jezelf niet kwellen met strakke truitjes(als je volgens jezelf een dikke buik hebt), hierdoor valt het veel meer op en dat is nou juist niet jouw bedoeling! xxx veel succes

  • anja av ·

   wat is crosstrainer???

  • Paul ·

   Hierbij de nodige informatie over cardiotraining op het fitnesstoestel dat een ‘crosstrainer’ heet…

 84. eleaa ·

  Jeetje .. ik bedoel dat ik een beetje rond kijk om wat overtollige kilootjes kwijt te raken oké, maar mensen die zeuren dat ze met 1.70 60 kg wegen A.U.B. houd op.. mijn streefgewicht is 55.. en ik ben 1.73 .. op het moment weeg ik 74 kg overgewicht dus.. heb een aantal problemen want ik eet al vrij weinig heel gezond snoep bijna niet.. maar nu komt het .. IK SPORT AMPER.. waarom ? nou heb een redelijk goede reden.. aandoening aan de spieren :) ik heb het spierstelsel van een 40 jarige en dat is moeilijker te trainen, ook krijg je sneller blessures etc. dus iemand anders tips?

  Reageer
  • Celine ·

   dat is egt heel vervelend. misschien is gewoon een halfuurtje gewoon lopen per dag goed? ik weet niet hoe erg het is met die aandoening dus het is moeilijk te zeggen. je zal waarschijnlijk minder snel afvallen met gewoon lopen maar het werkt wel. ik heb zelf ook het probleem dat ik amper sport maar dat komt gewoon omdat ik er geen tijd voor heb of er geen tijd voor maak. xxx ik hoop dat het werkt :)

 85. l.e.n ·

  tja dat je klein bent daar kan je niks aan doen weetje maar je kan wel letten op wat je eet je moet ook iniedergeval 1,5 liter water drinken of waar water inzit zoals thee of siroop met 0.0% vet ik heb ook last van dikke benen maar mischien kan je samen met iemand een stuk fietsen of lopen dat helpt aan een beetje xx l.e.n

  Reageer
 86. l.e.n ·

  haai iedereen ik wil zograag afvallen ik heb er geen zin meer in me broer pest me soms en mensen op me school ook en als ik ergens loop lijkt het net of iedereen me aankijkt ieder meisje in me klas is heel dun alleen ik weer ik ben 14 jaar en ik week 80 kilo superveeldus mensen zeggen dat het meevalt en dat ik noormaal ben maar wat het is zijn me bovenbenen natuurlijk me buik ook maar me bovenbenen zijn reusachtig !! als ik nou wat aan me benen ga doen dan kan ik wel wat aan me buik doen ik zoek steets op internet naar afvaldingen en sins bijna 1 week en 3 dagen drink ik per dag 1,5 liter wat ik goed van mezelf vind :D ik hoop dat jullie nog afslank tips hebben zeker voor me benen maar ook voor me buik dankjullie wel alvast

  Reageer
  • Esther ·

   Je kan niet op maar 1 plek afvallen. Als jij dunnere benen wilt zul je gewoon over-all moeten afvallen! Eet gezond, niet snoepen maar pak een stuk fruit of als je echt iets zoettigs wilt een plak ontbijtkoek of een rijstwavel (gedroogt fruit?? ). En heel belangrijk is veel bewegen!!! Op de fiets naar school gaan en daarbij nog een uur per dag sporten is geen slecht idee :D

 87. Lau ·

  Lieve mensen, Ik doe nu anderhalf jaar de ALO (opleiding leraar lichamelijke opvoeding). Hierbij sport ik elke dag. Hiernaast volleybal ik op maandag (2u), woensdag(1u krachttraining, 1,5 u tr), vrijdag (1,5u) en zaterdag (2u). Dan zou je denken, die is vast heel dun en gezond. Nee, juist doordat ik zoveel sport eet ik ontzettend veel! Iedereen op mijn opleiding is de laatste jaren aangekomen. Dit door toename van spiermassa! Maar ook door veel eten. Mijn gewicht is 62 kilo en ik ben 1.72. Dit is dus kei netjes. Veel hiervan is spiermassa. Vooral mijn benen zijn gespierd, maar aan de binnenkant van mijn dijen zit ook veel vet. Door mijn benen te trainen worden ze alleen maar nog gespierder, en dat is dus echt niet nodig. Hier moet het dus maar bij blijven, want je bent zoals je bent! Tips voor de gene die willen afvallen (geleerd op de studie); – Ten eerste; meiden van 11, 12, 13, 14, 15 etc, die zich “te dik” vinden; ONZIN! Dit is niet zo, dit is de fase in je leven waarin je een slecht zelfbeeld hebt. Afvallen moet je NIET aan beginnen op die leeftijd, en weinig eten is slecht! – Bewegen!!! 0,5 uur per dag redelijk tot matig bewegen is al genoeg. Al is dit maar een rondje lopen. – Goed ontbijten!!! Veel mensen slaan hun ontbijt over. Dat snap ik wel, want s ochtends ben je mooi slank en strakke buik. Maar zo hoort het nou eenmaal niet! Wanneer je s ochtends je ontbijt overslaat, komt je stofwisseling niet op gang. En wanneer je die dag nog wat gaat eten, kan je stofwisseling het niet aan om dat te verbranden. Dit wordt opgeslagen als vet. Wanneer je ’s ochtends GOED ontbijt, wordt dit in de loop van de dag vanzelf verbrand, en worden de volgende maaltijden ook makkelijker verbrand. – SUIKER is slechter dan VET. Vet in het eten wordt omgezet naar gal, wat je die dag dus uit plast en poept. Suiker daarentegen, is een zeldzaam goed volgens je lichaam (dit is de natuur van een mens, ontstaan 1000en jaren geleden). Je lichaam slaat suiker op, om dit in slechtere tijden te kunnen verbruiken. Het probleem is dat het opgeslagen wordt als VET. Dit betekent dus, dat vet eten veel minder erg is dan suiker eten! Denk hieraan wanneer je een lekkere chocolade koek neemt, of een klein bakje (light?) chips. – Desnoods kun je altijd nog een dieet gaan volgen. Maar dit pas vanaf de leeftijd van 25/30!!! Cambridge dieet bijvoorbeeld is een zeer succesvol dieet, hier krijg je maar 500 calorieen per dag binnen. Dit is natuurlijk erg slecht in combinatie met bewegen. Je moet dit dieet dan ook uitlopen, zonder er bij te bewegen. Minstens 10 kilo afvallen is normaal, maar hierna moet je rustig je etenspatroon opbouwen en steeds meer gaan bewegen! Een rondje lopen is fietsen is al genoeg. – Een kleine tip tussendoor (niet voor de jonge kinderen natuurlijk); Seks is heel gezond, en vooral goed voor de bovenbenen! Wekelijks doet dit je lichaam veel goeds! – De BESTE TIP is dus; leef zoals je nu leeft. Misschien met mate; eet met mate, maar beweeg goed. Alles hoeft niet in in z’n extreem, maar hou je leven normaal. Ik eet bijvoorbeeld veel per dag, maar alleen als ik weet dat ik het kan verbranden die avond erop. Anders eet ik gezond, veel fruit en veel water drinken. Ik ben kei tevreden met mijn lichaam, terwijl ik bij lange na niet een modellenlichaam heb! Succes ermee allemaal, en leef gezond!

  Reageer
  • tineke ·

   euh hallo, ik ben te dik, als iemand 13 jaar is, 179cm is & 85 kilo weegt ben je dan niet te dik?! xx

  • Celine ·

   egt super bedankt voor je tip! ik ga namelijk morgen op vakantie en op vakantie heb je altijd hele grote porties!!! ik ontbijt ook gewoon iedere morgen maar ik eet niet zoveel fruit en eet bijna nooit. ik heb gezien dat ze op vakantie ook een fitnessruimte hebben dus daar ga ik gewoon iedere dag een half uurtje heen! maar natuurlijk gaan we veel bezichtigen dus er zal ook genoeg gewandeld worden :) het klopt wat je zegt kinderen, vooral meisjes, van in de puberteit voelen zich dik maar ik zeg altijd als je het niet eens kunt verbergen (door losse truitjes bijv.) dan kan je best te dik zijn maar als je dat denkt ga dan naar de GGD die helpen je!!! groetjes Celine

 88. knuffel_Xx ·

  hoeveel weken gaat dat duren? want ik zou graag voor de zomer vakantie mooie strakke benen willen hebben…

  Reageer
 89. Hello ·

  Mijn biologie docente vertelde als je wilt afvallen je gewoon gezond moet eten, 3 keer per dag en bijv. de tussendoortjes weghalen, of gezonde tussendoortjes. En het is goed als je er bij sport. Je kan ook als je een gezond eetpatroon hebt, kleinere porties nemen en/of sommige dingen voor altijd weg laten. Als je streng gaat diëten, en je er ineens mee stopt, krijg je een jojo-effect. Hardlopen helpt overigens wel ;) Sowieso als je nog groeit, gewoon blijven eten! En niet streng diëten.

  Reageer
 90. Yasmientje ·

  hooi ik ben 17 en weeg 61 en ben 1.70 net zoals veel meiden hier heb ik veel te dikke benen waardoor ik veel korter lijk. mijn bovenlichaam is 34 en m’n onderlichaam 36 naar de 38 toe. Ik ben in een korte tijd ook te snel gegroeid en nu heb ik striemen. TE ERG. de striemen alleen maar op m’n boven benen, het is verschrikkelijk. Ik schaam me dan ook kapot in een bikini. Mijn andere probleem is dat ik alleen maar dikker bij m’n benen en billen word als ik aankom. En ik ben ook bang dat als ik mijn benen train dat ze wel strakker worden maar wel even dik blijven. En dat wil ik niet HELLP!

  Reageer
  • Tamsim ·

   Ik ken je probleem. Ben niet te dik, maar mijn benen zijn vrij vreemd; mijn bovenbenen lijken alles te verzamelen. Huid striemen heb ik daar ook. ’s Avonds erger dan ’s ochtends, over het algemeen. Je kunt spul tegen striemen gebruiken, als je dat ’s ochtends en ’s avonds opbrengt kan het helpen. Doe ik en als je het niet vergeet merk je wel enigszins verschil. Maar over striemen, weet iemand wat je daartegen kunt doen? Gaat het ooit over? Ik durf mijn bikini ook niet meer aan. HELP vind ik een goede omschrijving van het probleem.

  • Lola ·

   meid ik ben 12 en ik heb ook nu al striemen omdat ik te snel ben geroeid. ik weet het ik vindt mijn benen ook ontzettend dik. maar we moeten gewoon al het snoep en gebak laten staan. en ook geen extra boterham nemen of crackers. we moeten ons gewoon proberen te houden aan 3 maaltijden per dag.

 91. SSSSSSSS ·

  ik ben 170 cm ik ben 14 jaar oud ik weeg 53/54 en ik haat sport. waarom willen jullie nou allemaal afvallen? doe je het voor een jongen? jongens vinden het namelijk alleen maar lekker als er een beetje vet aan zit. ‘hebben ze wat om vast te pakken’. doe alsjeblieft niet zo je best om af te vallen, dat is namelijk erg slecht voor je als je in de groei bent. ja, het lijkt net alsof ik mezelf super wijs vind, maar ik ken mensen die echt problemen hebben gehad. stop alsjeblieft. (dit is natuurlijk niet zo voor degene met overgewicht)

  Reageer
 92. Anoooniem ·

  Hallo, Ten eerste die ‘mensjes’ van 11/12 enzo ik snap het heel goed hoor, maar alsjeblieft wacht even totdat je wat gegroeid bent. Ik heb zelf anorexia gehad toen ik 12 was, maar als ik nu foto’s zie van toen zie ik dat ik helemaal niet dik was, ik was juist superdun en ik aldoor maar denken dat ik moddervet was. Ik ben nu 18 en was 98 kilo, ben door stoppen met roken/blowen iets van 35 kilo aangekomen. Ik heb nu zo’n HCG-kuur van 3weken en ben nu met de 2e week bezig en ben 7 kilo afgevallen. Ik weeg nu 91 kilo. dus mijn tip is om dat te nemen alleen lees je wel allemaal enge dingen op het internet erover.. daarnaast gewoon fitnessen 3x in de week, je ontbijt met fruit, s middags bijv. een eitje en s avonds vlees en groenten. Ik vind dit wel goed vol te houden en zie ook verbetering. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!

  Reageer
 93. Esther ·

  Alle meisjes onder de 16, jullie moeten echt even geduld hebben. Het is heel kut maar jullie lichaam begint nu (even oma taal) vrouwelijk te worden en dat gaat niet heel geleidelijk, vandaar dat je lichaam nog een beetje uit verhouding is. Gewoon lekker buitenspelen, sporten, Wii-en, weet ik het wat, desnoods ga je hoela hoepen (doe ik zelf wel, heel goed voor je onderlijf en buik). Ik word nu bijna 17 ben 173 cm en weeg 68 kilo. Ik probeer nu wel een beetje strakker te worden omdat ik een blubber buik heb en mijn benen zijn dikker dan mijn heupen, net af je een soort hap uit je heupen hebt, weet niet of iemand dit herkend?? :P maar goed.. verder wel tevreden en zo.. maar kan we wat strakker. Ik sport 3x in de week (paardrijden, Zumba en skeeleren / hardlopen) en fiets naar school (10 km). Ik drink geen frisdrank meer, en geen snoepjes en koekjes meer. Als ik trek heb pak ik fruit en als toetje bij de koffie een plak ontbijtkoek of zo :P Doe het nu 1 week en het is heel goed vol te houden. Verder eet ik gewoon lekker veel brood en zo.. dat ik wel genoeg energie heb om de dag door te komen :D

  Reageer
  • Belle ·

   wauw, bedankt Esther! :) ik ga het proberen. Het lijkt me heel goed vol te houden. Super bedankt! :D

 94. Belle ·

  @DEBBY! Hei, ik zit ook op wedstrijdzwemmen en heb ook niet erg dunne benen. Ik ben ook pas 13. je moet gewoon gezond blijven eten en ik heb wel wat tips voor je: – doe een elastiek om je bovenbenen heen en trek ze voorzichtig uit elkaar. ga steeds 10 cm verder en houdt het vast. Als je hiermee begint moet je de omtrek van je benen opmeten. Je zult merken dat als je deze oefeningen 5 minuten per dag doet, na 3 weken er al 5 cm vanaf is. (bij mij dan) kusjes

  Reageer
  • l.e.n ·

   cool! heb je nog meer tips die je naar mij kan sturen? voor dikke bovenbenen en een beetje buik tips :D

  • Bella ·

   wat voor een elastiek moet je gebruiken dan voor om je benen te doen?
   kuss

  • Bella ·

   ik ben trouwens 14 jaar, weeg 65 kilo en ben 1.78 ik vind dat nogal zwaar. ik train wel 3x per week 3 uur. maar er moet gewoon wat af.

 95. annabel ·

  leuk geschreven & handig!

  Reageer
 96. aniek ·

  hé! al die jonge meisjes die willen afvallen, niet doen! je moet nog groeien! als je nu al minder wil gaan wegen, heeft je lichaam minder reserves, en kan dat je groei verminderen! je moet nu je groeit juist goed eten, want je gaat de hoogte in! als jij nu 1.55 bent en dikke benen hebt, strakst ben je 1.75 en zijn je benen super slank! dat had mijn beste vriendin ook, nu heeft z e hele mooie benen, en vroeger waren ze best dik. wacht gewoon tot je uitgegroeid bent! heb voor de rest geen persoonlijke dingen met te dikke benen, ik moet eerder aankomen! ik ben 16, 1.79 en weeg 54 kilo!! dat is veel te weinig voor mijn lengte! ik heb een BMI van 17 precies, en dat is veel te weinig! heeft iemand tips om wat zwaarder te worden, zonder dat mijn benen dikker worden, en mijn buik ook? dank je! x

  Reageer
 97. *--* ·

  Hallo mensjes!!! HELP ik ben 12 en ik weeg bijna 50//48. M’n lengte is 1.55!!! Dus klein!!! ik heb geen dikke kont of een dikke buikje, maar m’n benen zijn DIK!!! OMG hoe moet ik 8 kilo afvallen?! :’( P.s. Al m’n vriendinnen zijn slank maar ze eten veel (elke week friet)! En zijn groter dan mij :( Hebben jullie misschien nog wat groei tips voor me? Alvast Bedankt! Doei!

  Reageer
 98. dikvarkentje ·

  ik ben 13 jaar 1.65 lang en ik weeg 80 kilo. Dan kan je zelf natuurlijk ook bedenken dat ik veel te veel weeg. En dan zeggen m’n vriendinnen ook nog dat ik niet dik ben omdat je niet ziet dat ik 80 weeg. Maar ik voel me er ongelukkig bij. Elke dieet geprobeerd en al naar 2 diëtistes geweest. Het komt ook door een diëtiste dat ik zo dik ben geworden. 2 jaar geleden woog ik 60 ook te zwaar natuurlijk maar daar kon ik overheen groeien. ik ging naar een diëtiste en zij zei dat ik meer moest gaan eten dat deed ik en kwam in een jaar 20kilo aan. Ik loop dus al iets van 2jaar met dit gewicht rond. ik kom niet aan en val niet af. Ik probeer het, ik zit op voetbal, heb een abonnement bij de sportschool maar er gebeurt niks. Dat bezorgt mij stress en daardoor eet ik meer maar gelukkig kom ik niet aan. Ik ben ook blij dat ik niet gepest ben ik zit nu in de 1ste en was echt als de dood om gepest te worden het enige wat ik soms hoor is dat ik vaste klant zo zijn bij de kantine omdat ik een keer in de week een broodje gezond haal. Daar trek ik m’n eigen al niets van aan. Ik ben niet gelukkig, niet tevreden. Maar ik denk altijd maar zo niemand is perfect en ik probeer er wat aan te doen en ik ga net zolang door totdat ik genoeg ben afgevallen xx

  Reageer
  • l.e.n ·

   haai dikvarkentje ik weet wat je meemaakt okee ik ben 14 ik wauw met me moeder naar de sportschool want je mag niet alleen maar je mag pas vanaf 15 jaar bij ons dus ik wil graag weten waar jij gaat als je me dat wil vertellen ( in omstreekt van rotterdam als dat kan ) ik zit ook in de eerst maar waar ik me het meest aan erger is dat ik dikke bovenbenen heb en daarom ook een dikke kont me onderbenen / kuiten zijn gewoon noormaal maar als ik me bovenbenen laat afvallen dan kan ik beginnen aan me buik kijk je moet je er gewoon niks van aantrekken tegen my zeiden ze het ook dikken en als ik liep o een aarbeving ! ik heb op me mobiel een achtergrond : love my voor who i am en dat had ik toen ook die keer gezecht van kijk lekker naar jezelf jij bent mager maar ja ik ben dikker dan normaal ja ! maar hou van me om wie ik ben ik hoop dat je hier iets mee kan en dat iemand van wie je houd zoals je moeder of je vader of een van je vrindinnen / miss een vriendje die je heb een broer of zus ofz je moet in kan spreken om tog vol te houden veel sucses met je dieet l.e.n xx

 99. Coo ·

  Oh ja, ik wil ook op dieet, maar als ik niets eet, dan krijg ik ongeloofelijke buikpijn! heeft er iemand iets dat vullend werkt, maar niet doet verdikken???

  Reageer
  • Esther ·

   Bruin brood GEEN wit (veel eiwitten en vezels, weinig koolhydraten en vetten) gekookt ei (veel eiwitten) :P Fruit (veel vitamientjes en vezels) mager beleg zoals kipfilet en kalkoen (veel eiwitten weinig vet) pasta (veel eiwitten, goed voor sporters, makkelijk te maken) :) Als tussendoortjes: rijstwafel fruit (gedroogd) ontbijtkoek bouillonsoep. Eiwitten heb je nodig om spieren aan te maken en geven je een voldaan gevoel in je maag. Vezels zorgen voor een goede spijsvertering (dat vetten niet zo erg worden opgeslagen) en dat je darmen langer een vol gevoel houden. Hierdoor heb je minder honger / sneller verzadigd en krijg je toch geen vet binnen :D

  • Paul ·

   @ Esther: Je beredenering klopt niet helemaal. Je zegt dat pasta veel eiwitten bevat, maar pasta bevat juist weinig eiwitten. Je zegt dat je weinig koolhydraten moet eten en tegelijkertijd veel pasta en fruit. Dit is erg tegenstrijdig, want fruit en pasta zijn zeer rijk aan koolhydraten.

  • Esther ·

   Ja dat klopt Paul, ik keek gister avond ook al op een pakje macaroni en zag het toen zelf ook! Pasta vult inderdaad ook niet erg lang doordat er niet veel eiwitten in zitten, maar geven wel veel energie en er zit eigenlijk vrijwel geen vet in. Ik zal volgende keer iets beter opletten hoe ik iets typ haha.

 100. Coo ·

  Ik hoor wel eens zeggen: je krijg strakke benen van sport! Dat is waar! Maar in sommige gevallen (bv TE VEEL sport) dan krijg je DIKKE GESPIERDE strakke benen. In andere gevallen geraak je van het vet af en krijg je SLANKE strakke benen. Ik heb geen ervaring want ik mag niet te veel sporten van men mama (al gezegd: ze heeft me graag mollig). Blijkbaar helpt het om een uurtje dagelijks (je kan het ook verspreiden over de hele dag maar doe minstens 10 min aan een stuk) de trappen op en/of aflopen. Dat helpt om je calorieën te verbranden! Ook als je een strak kontje wil kan je, wanneer je maar wil, ze “trainen”. Je hoeft gewoon gedurende 10 minuten je bilspieren te op -en ontspannen. Dit doe ik en het werkt, maar egt goed !! Ik heb nu echt een mooi kontje, alleen men benen (vooral bovenbenen blijven een probleem). Als iemand oefeningen heeft die je thuis kan doen, laat me het weten, alsjeblieft! Het maakt echt niet uit of ze dom zijn of niet, maar gewoon iets dat helpt. Liefs

  Reageer
  • Eva ·

   Hoi, Ik wilde gewoon even zeggen dat ik niet begrijp dat je niet veel mag sporten van je moeder. Natuurlijk wil ze niet dat je te dun wordt et cetera, maar sporten moet mogen toch! Dat wilde ik even kwijt :) Een oefening die ik ergens gelezen heb, is op je zij liggen en dan je been optillen, beide kanten deze oefening doen. Hope I helped ^^ xx

 101. Vetje ·

  Ik ben een meisje van 14, 1m65 en ik weeg 63kg, mijn benen zijn echt het grootste probleem, iedereen lacht met mij omdat ik zo een dikke benen heb, wat moet ik doen (komt dit door de volleybal)? Ik ben radeloos…

  Reageer
  • Lau ·

   Ik volleybal ook, en heb ook dikke bovenbenen, maar noem het liever ‘gespierde bovenbenen’. Ze zien er erg dik uit, maar er zit geen grammetje vet op. (Wel aan de binnenkant natuurlijk, maar dit hoort er gewoon bij!) Dit is gewoon allemaal spieren, en spieren zijn ook nog een zwaar. Waardoor het lijkt alsof je te zwaar bent. Ik volleybal nu zo’n 11 jaar, heb altijd de breedste benen gehad van al mijn vriendinnen. Maar bij de volleybal is dit gewoon super handig! Het slaat nergens op dat je uitgelachen wordt, waarschijnlijk zijn ze gewoon jaloers. Lekker negeren die mensen, en lekker blijven volleyballen! Toen ik 14 was had ik er ook problemen mee, maar dit komt gewoon door de fase in je leven. Over een paar jaar word je vanzelf trots op je lichaam en loop je lekker in korte broekjes rond! :)

 102. Nathanja ·

  Hallo, Ik heb ook zo,n probleem ik ben 1,70 en 51 kilo dus zeker niet te zwaar maar ik vind mijn benen zo dik, waarschijnlijk komt het doordat ik elke dag naar school 1oetj uur fiets maar ik zou graag willen dat ze wat dunner worden want ik vind het zo lelijk. Iemand tips??

  Reageer
 103. Coo ·

  ANTWOORD AUB?

  Reageer
 104. Coo ·

  Hey! Ik ben 14 en weeg 53 kg, en ben net zoals Jill 1m63! Ik heb vrij dikke benen, vooral billen, en die zou ik willen weg werken! Heeft iemand enig idee voor oefeningen die je thuis in je kamer kan doen, want mijn mama heeft me graag mollig, dus naar een fitnesscentrum mag ik niet! Help me, A.U.B.

  Reageer
 105. Jill ·

  Ik ben 15 jaar, en ik weeg 53 kg en ben 1.63. Dus ik heb niks te klagen.

  Reageer
  • Coo ·

   ik ook, maar ik heb dikke billen hoe hou jij je benen dan slank? x

 106. anorexia ·

  jongens en meiden maak je geen zorgen om dat je te dik bent want ik ging bijna dood omdat ik te dun was dus.

  Reageer
 107. yrovi ·

  ik moeeeet echt afvallen bij me benen ik doe wel skateboarden maar ze zijn altij al dik geweest ook toen ik super dun was :S ik ebn nu 1.74 en weeg 71 kilo hoe kan ik die spieren in de benen minder krijgen :(

  Reageer
 108. Saskia ·

  Wauw, wat een goede tips! Ik ga het zeker uitproberen! X

  Reageer
 109. lisha ·

  Hey ik heb een vraagje. Ik wil graag slanke benen dus ik ga deze tips zeker volgen. een paar deed ik sowieso al. :P Maar ik ben bang dat als ik ga afvallen in mijn benen dat ik dan ook kleinere borsten krijg en het is al niks! ik wil graag dat dat niet gebeurt. heeft het veel effect op andere plaatsen zoals je borsten? xxx Lisha P.S. Ik ben 1.67 en weeg 43 kilo.

  Reageer
  • Sarah ·

   1.67m en 43 kilo ik ben 1.53m en weeg 43 kilo

 110. Fabiënne ·

  Hoi, ik ben Fabiënne. ik ben 19 jaar en woog altijd 57 kilo. had wel wat vetjes maar ben tevreden met mezelf. nu ben ik in een half jaar naar de 64 gegaan. graag zou ik wat kilo’s kwijt willen en dan vooral van mn bovenbenen en mn buik? hoe kan ik dit het snelst doen?

  Reageer
 111. Beja ·

  Hoi C, Om te beginnen veel water drinken, koop groene thee als je die nog niet hebt, kun je het afwisselen, groene thee kan helpen bij afslanken. Is overal goed voor. Ik weet het is even doorbijten, ik zit er zelf nu ook even mee. Heb een hernia kan dus niet sporten en dat is op mijn leeftijd (43) te zien. Tussendoortjes vervangen door fruit, ontbijtkoek is heel goed. Sonja Bakker verdiend er miljoenen mee hahaha.. Maar gun je af en toe een snoepdag, anders is het niet vol te houden. Beetje meer bewegen. Dan moet het lukken hoor, het is niet hopeloos. Knap trouwens dat je gestopt bent met roken, dat probleem moet ik nog overwinnen. Dus doorzettingsvermogen heb je wel….. veel succes, laat je niet gek maken!! groetjes van mij

  Reageer
 112. C ·

  hoi, ik ben een meisje van 16 jaar, ik ben ongeveer 1,67 en weeg zo’n 61 kilo. ik ben in de vakantie erg aangekomen (3kilo!) en ik wil dat graag kwijt, iets meer het liefst. ik ben niet super dik of zo, maar mijn broeken gaan wel steeds strakker rond mijn bovenbenen zitten en dat wil ik een beetje minder, ook mijn buik. ik vind het erg moeilijk om niet te eten want toen ik stopte met roken ben ik begonnen met eten. kan iemand mij a.u.b. helpen??? C.

  Reageer
  • Sarah ·

   ik ben met in december zo’n 5-8 kilo bijgekomen, ma kprobeer zoveel als ik kan en ge moet geduld hebben

 113. Roos ·

  Ik ben 16 jaar en ben 1.73 en ik weeg 65 kilo, ik wil heel graag 5 kilo afvallen, ik ben niet super dik, maar ik wil graag mijn buikje kwijt, en ik heb ook best wel dikke bovenbenen, kan je die ook kwijtraken? want ik zit wel op voetbal, misschien dat dat er mee te maken heeft? dat is 3x in de week, maar ik zat er nog aan te denken om ook te gaan hardlopen? Ik probeer maar 3 x op een dag te eten, s ochtends, s middags en gewoon avond eten, maar dat leek niet echt te helpen, want juist toen ik meer ging eten viel ik pas af! kan iemand mij helpen?

  Reageer
 114. li ·

  heel erg bedankt sheranie en bj, ik voel me hierdoor al echt wat beter!!

  Reageer
 115. Dansie-dam ·

  Hallo! Ik ben een meisje van 16 jaar. Ik ben 1.75 m lang en weeg 58 kg. Ik ben van de bovenkant slank, waar ik ook blij mee ben, maar over mijn benen, met name mijn bovenbenen en mijn kuiten, ben ik niet tevreden. Ik zit niet op een sport, maar ik zou graag wel meer in beweging willen komen en heel graag slankere benen willen krijgen. Wat kan ik doen om weer mooie benen en een mooi gewicht te krijgen, zonder mijzelf helemaal uit te gaan hongeren? Heeft iemand tips?

  Reageer
 116. Lisa ·

  Haai, Ik ben Lisa en ben 15 jaar. Ik ben 1.65 en weg 53 kilo. Ik zou graag een platte buik hebben en benen. Ik ben gezond en zeer actief, maar ik val nooit af aan mijn boven benen en buik. Ik ben blij met mezelf, maar ik denk een paar kilootjes kwijt aan mijn bovenbenen en buik, dat zou geweldig zijn. Hebben jullie soms tips?

  Reageer
  • Eva ·

   Hoi Lisa, Aan je lengte en gewicht te zien, ben je al erg dun. Ik wil alleen maar even zeggen dat je niet te veel moet afvallen, dat is ongezond!

 117. onbekend ·

  Hey Jolanda, dat is ook logische van veel snoepen word je dik qua gewicht zit je precies goed je lengte is vergelijkt me je gewicht ga is beginnen met stoppen en snoepen en ga iets van fitness doen waardoor je misschien nog paar kilo’s kwijtraakt en probeer paar keer per week lekker flink te zweten en eet volkoren producten bruin brood appels dat zijn vezels geven je een vol gevoel en ze staan er om bekent een platte buik te geven , ik ben nu ook bewuster gaan leven minder vet en meer vezels gaan eten geen frisdranken meer en meer gaan sporten vooral veel hardlopen ik ben nu lekker slank dus jou lukt het ook Ger

  Reageer
 118. Jolanda ·

  heek ik ben 15 jaar en ben 1.72 en 72 kilo afgelopen jaar heb ik veel te voortduren gehad en ben daardoor veel gaan snoepen daardoor ben ik ook veel aangekomen en ik heb me ook veel vet rollen terwijl ik dit nooit had en wil er graag weer vanaf heeft iemand tips voor me

  Reageer
 119. Roos ·

  Hey, heeft iemand tips voor mij om af te vallen? ik ben 13, weeg 65 kilo en ben 1.60. gister heb ik 2 glazen water op, een appel en avond eten. ik weet dat dat niet goed is, maar het moet. ik ben dik en veel mensen pesten me ook.

  Reageer
 120. BJ ·

  hoi Li, Haat jezelf vooral niet, ik heb tot verhouding van mijn lichaam stevige benen. Het eerste, ik weet het kan moeilijk zijn, wat je moet doen is accepteren dat je nooit zulke slanke benen krijgt als in de modewereld, maar wie wil dat ook… De media maakt iedereen gek met slanke meiden die niet genetisch zijn bepaald met het “dikke” gen. Niet iedereen kan piloot worden, niet iedereen kan slank zijn. Als je niet wilt “doorschieten” kun je gewoon letten op je eigen patroon en niet kijken naar iemand anders. Blijf jezelf… heel belangrijk… Iedereen heeft iets wat hij/ zij niet leuk vindt. Ik heb bijvoorbeeld littekens in mijn gezicht. Nou en…..( na heel lang mee hebben gezeten) denk ik nu. Als mensen mij soms (domheid, en onzekerheid van de mens) er naar vragen hoe het komt, lach ik gewoon en zeg ik meestal, het is niet besmettelijk hoor, en je kunt er gewoon mee leven… Gun jezelf af en toe en vettige hap of een zoetige hap, dag erna gewoon even weer gezond eten… Leg de lat niet te hoog voor jezelf… En 1.70 lang en dan 62 kilo meid dat is echt niet te zwaar… Ik ben 1.81 en weeg 72 kilo, eerder woog ik altijd 63 kilo veel te licht… En inderdaad Sheranie, spieren maken je zwaarder, het is ook niet altijd hoe zwaar je bent, maar hoe zijn de vormen hahaha… veel succes allemaal… groetjes van mij BJ

  Reageer
 121. sheranie ·

  Mensen vergeet vooral NIET.. dat de spieren die je kweekt ook zwaar zijn dusz daardoor woord je zwaarder en NIET dikker!

  Reageer
 122. li ·

  hoi BJ, wat jij als laatse zei heb ik altijd. ik geef het altijd meteen op. altijd als ik tegen mezelf zeg een tijdje niet te snoepen, dan hou ik het maar 2 dagen ofzo vol en loop dan toch naar de snoeptrommel. als ik dat snoep heb gegeten heb ik meteen spijt en dan geef ik het al meteen op….grrr, ik haat mezelf!! ik heb zulke dikke en stevige benen, dat heb ik helaas van me moeder, die heeft dat ook….. grrrr. ik ben 13 jaar, 1.70m lang en weeg ongeveer 62 kilo!! veel te zwaar dus!! please help me!

  Reageer
 123. BJ ·

  Of dik zijn is genetisch bepaald of je eet teveel en beweegt te weinig. Iedereen weet over zichzelf waarom hij/zij te dik is. Ga bewegen als je te weinig beweegt. Mensen willen altijd een “schop onder de kont” . Je zult het zelf moeten doen. Laat tussendoortjes staan ga niet streng diëten. Ga geen oefeningen doen die je toch niet volhoudt. Begin gewoon rustig met lopen. Het ligt er niet aan wat je doet, maar hoe vaak je het doet. En… blijf een keer van die weegschaal. Je spiegelbeeld verteld je het wel. Wees reëel… Gun jezelf een dag in de week een patatje. Of wou je nooit geen vettigheid meer eten? Dan mislukt het. Want dan voel je je na het eten van junkfood helemaal grrr… en brrr… en verval je snel in: Het lukt toch niet kan mij het schelen… Niet doen dus. Wees jezelf kijk en luister naar jezelf. Succes…

  Reageer
 124. X-X ·

  He, Ik ben 1,78 en weeg 61 kg. Dat klinkt best zwaar, maar ik heb veel spieren en een strakke buik. Ik vond alleen mijn benen een beetje te dik. Daarom ben ik gaan Yoga’en en gaan roeien op zon apparaat. Het helpt echt heel goed. O ja, als je fanatiek je spieren gaat trainen moet je niet elke avond op de weegschaal gaan staan, want spieren wegen meer dan vet, dus lijk het alsof je zwaarder wordt, terwijl dat niet is!

  Reageer
 125. Pi ·

  Ik ben 16 jaar, 178 cm lang en weeg 60 kilo. Ik ben erg gespierd, en per dag sport ik waarschijnlijk wel zo’n 3 à 4 uur. Hierdoor heb ik nogal wat spieren gekweekt op m’n benen. Ik zou willen weten met wat voor oefeningen je benen kan trainen om ze slanker te maken zonder dat je veel spieren kweekt.

  Reageer
 126. Demi ·

  Wedden dat de helft van de meiden op dit forum gewoon mooie benen hebben, iedereen is zo met zichzelf bezig dat je amper naar een ander kijkt. Het zal echt niet zo snel opvallen hoor dat extra vetrolletje onder je broekje of bikini. Ik moet toegeven dat ik mijn eigen benen ook wel dik vind (surprise) want ja overal waar je ook kijkt zie je mensen met “mooiere” benen! Maar dat is echt niet zo hoor, wees blij met jezelf! En anders ga je toch lekker naar de sportschool? Of even een blokje om, het is toch lekker weer. Water is wel belangrijk en als je trek krijgt; neem een appel nooit te negatief over jezelf denken, iedereen is mooi op zijn eigen manier ga lekker van de zomer genieten schatjes!! dikke xxx aan alle mooie meisjes met hun prachtige beentjes.

  Reageer
 127. laura ·

  @ WonderWoman: Volgens mij heb je een zéér goed antwoord gegeven op mijn vraag! :) Dank u wel – ik ga deze vakantie nog aan sport beginnen, kun je misschien ook de beste voorbeelden geven van krachtsport dak zou kunnen doen? Alvast bedankt! ^^

  Reageer
 128. lindsey ·

  hey ik bne 12 en weeg 39 kilo en heb vet erge dikke benen pleaseee heeelp mee!

  Reageer
 129. laura ·

  Hoii, ik ben en meisje van bna 17 , ik ben 1.65 en weeg 60 kg – je zou zeggen , tis nog oke , mar als jet zien ga je zeker denke dak overgewicht heb, ajaa, ik zie eruit alsof ik 70 kg weeg fzuu – moet ik nu afvalle of iets anders doen ?? Someone …??

  Reageer
  • WonderWoman ·

   @ Laura: als je niet te zwaar bent zoals jij, maar niet tevreden bent over de contouren van je lichaam, dan zit er eigenlijk maar één ding op: sporten! Aangezien je niet te zwaar bent zou ik vooral krachtsport aanraden, ook al vrouw zijnde, en niet te veel cardio. Je krijgt van krachtsport echt een ‘strak’ lichaam omdat de verhoudingen mooier worden. Een instructeur in de sportschool kan je helpen met een goed schema voor het doel dat jij wilt bereiken. Succes!

 130. amber ·

  hey ik ben 14 jaar oud en weeg 60 kilo je ziet niet echt dat ik dik ben maar als ik een kort broekje aan wil doen bijv. dan heb ik van die hele dikke benen kunnen jullie mij helpen alvast bedankt

  Reageer
 131. Merey ·

  Hey, ik ben zelf 17 jaar 1.63 en weeg 55 kilo. ik vindt dit een mooi gewicht ik heb een mooi BMI en en hele mooi taille. alleen ben ik net als iedereen hier :D ontevreden over mijn onderlichaam. Vooral mijn kuiten (37 cm) vindt ik niet mooi. en daarnaast is de huid van mijn benen niet mooi want je ziet alle haarzakjes zitten en daardoor heb ik en heel onregelmatige huid. Ik weet zelf niet wat ik daaraan kan doen. Maar verder moet ik het maar accepteren zoals ik ben omdat dat gewoon mijn proporties zijn, en heus niet iedereen staart en denkt elk moment van de dag naar jouw benen. ik weet dat ik niet die mooie slanke benen krijg die je overal in de media ziet. Ik was eerst 74 kilo en weeg nu dus ongeveer 55 kilo. ook al heb niet aan mijn benen gewerkt in de tijd dat ik aan het afvallen was. Ik was wel afgevallen op plaatsen waar ik het niet echt wou bijv. 2 cupmaten afgevallen (van E naar C ong). dus dat laatste was niet geweldig maar ook niet vreselijk. Ik ga die tips hierboven uitproberen en ik zie wel, de tips lijken mij dat ze effectief zijn. verder vind ik ook wel dat mensen zich een beetje te druk maken. als je een beetje googelt dan zie je wel dat een mooie volle vrouwenmaat maatje 42 is. en dat je niet onrealistische verwachtingen moet hebben. En al die 12 jarigen die hier op dit forum zitten…daar was ik op het begin een beetje verbaasd over maar zij maken zich daar duidelijk ook druk over, al heb ik weinig tot geen mensen gezien die écht een probleem hebben en alleen maar onzeker zijn. (en nog iets, diëten helpt niet je moet echt je hele levensstijl veranderen). :P Een beetje een lang verhaal, ik hoop dat iemand dit nog leest. En reageer alsjeblieft om mijn bericht!

  Reageer
  • L. ·

   Merey, de haarzakjes die je ziet zitten kan je best verzorgen, scrub je huid gewoon een aantal keerer maand en s’eer deze goed in. Doe de squad voor je boven benen, dan lijken je kuiter wat minder :)

 132. Ingrid ·

  Hallo. Ik ben 15 jaar en weeg 53 kilo. Mijn benen hebben een omvang (bovenaan onder mijn heup) van ongeveer 50 cm. Is dat te dik? Groetjes, Ingrid

  Reageer
 133. onbelangrijk ·

  hey, ik zat op basketbal en nu heb ik lelijke dikke kuiten en als ik naar trouwfeest ga zie je mijn dikke kuiten er uit steken en dat vind ik behoorlijk lelijk weet misschien iemand hoe je ze weg kan krijgen en ik heb hele dikke bennen en daardoor lijk ik dik dat is zo stom

  Reageer
 134. jadis ·

  paardrijden is echt een heeeel goede training voor je benen, geloof mij =D
  ik heb eerst wedstrijd turnen gedaan en mijn bovenbenen zijn daar enorm gespierd van geworden. nu ben ik beginnen paardrijden en mijn benen zijn over het algemeen veel slanker geworden =P

  Reageer
 135. Blablaa ·

  Over die scheurtjes in je spierweefsel: Als je je spieren rekt / traint kunnen er inderdaad kleine scheurtjes inkomen, maar het is onzin dat het weefsel wat ervoor terug groeit van betere kwaliteit is. Dit vernieuwde weefsel is namelijk veel minder elastisch, en dan heb je dus eerder last van blessures omdat dit sneller scheurt! Dus pas op dat je niet te zware gewichten aan je benen hangt, want je wil niet dat het gaat scheuren.

  Reageer
 136. nora bieber/beadles ·

  ik ben 11 en weeg 67 of wel meer maar heeft iemand tips die echt werken xxx

  Reageer
 137. Rosalie ·

  Oké mensen, als je hieronder schrijft: ik wil hele mooie benen zus en zo, dan moet je even naar boven door scrollen, haal daar je tips. Voor de rest vind ik dat meisjes van 11/12 enzovoort hier mogen zeggen wat ze willen, laat ze. ;) Misschien ben ik zelf 13, maar wij 11/12/13 jarigen kunnen ook denken. xxx

  Reageer
 138. ik ·

  haha ne ben niet 11/12 ik kom alleen voor die mensjes op :D

  Reageer
 139. bellus ·

  lief meisje met de naam ik een de hand van jou berichtje concludeer ik dat jij zelf nog maar 11/12 bent dus hierover is geen discussie mogelijk en over afvallen een kleine handige tip voor onze vrouwtjes met weinig tijd als je elke dag voor 3 weken lang 10 keer 20 seconden je billen aanspant heb je binnen 3 weken mooie billen! dit vermindert ook een beetje je “zadeltasjes”.

  Reageer
 140. ik ·

  ik wil ff iets zeggen tegen iemand met de naam Just me! ik weet niet hoe oud jezelf bent, maar er zijn veel kinderen van 11 en 12 jaar die last hebben van dikke bovenbenen, en die er graag iets aan willen doen. dat is goed want dan hebben ze er miss later geen last meer van als je snapt wat ik bedoel. En als je af wilt vallen hoef je niet naar een ander topic 0.0en trouwens kinderen die 11 of 12 zijn hoeven niet buiten te spelen, als iemand af wil vallen dan is dat zijn/haar beslissing weet je wel. Jij hoeft niet te zeggen dat mensen van 11/12 dat niet moeten doen. want dat beslis jij niet!

  Reageer
 141. just me! ·

  Allereerst: iedereen zegt: k heb hele dikke bovenbenen, geef me tips! Ga eerst dat bovenste van deze pagina lezen: hé das toevallig: 10 tips voor dikke bovenbenen. -.- Ten tweede: al die kindjes van 11 en 12 horen lekker buiten te spelen en helemaal niet hier rond te hangen ten derde: ik ben 1,73 en weeg 68 kilo maar dat boeit hier niet want het gaat om je bovenbenen! als je af wil vallen moet je naar een ander topic Jezus wat kunnen mensen z#!ken zeg. -.-

  Reageer
 142. ikschaammedusanoniem. ·

  ik ben 12 en ben 1.55 en weeg 73 kilo, als ik dus was zegt iedereen dat ik heel mooi was geweest .. jongens ook!! maar ik heb al heel veel dieeten gehad en niks helpt.. het gaat bij mij heel langzaam, weet iemand wat alsjeblieft???

  Reageer
  • Kim ·

   Wanneer je gaat groeien, ben je ook minder dik… Op jou leeftijd (ik ben ook 12). :D Krijgt je lichaam z’n daadwerkelijke vorm. Je borsten gaan groeien, je krijgt heupen, je word VEEL langer. Dus dan zie je er al beter uit. :)

 143. skatje ·

  mensen denken dat als je gaat sporten eerder spieren kweekt dan dat ze dunnr worden, maar dat is niet waar eerst gaat bij het sporten vet weg en daarna word vet omgezet in spieren ;)

  Reageer
  • l.e.n ·

   heb je toevallig tips voor me okee me bovenbenen bestaat uit vet maar ook een beetje in spieren ik heb namelijk de bauw van me vader brede schouders een een breed lichaam dus .. hier ben ik neit blij mee maar ik moet er mee leven en dat heb ik geaccepteerd nu probeer ik wel het overige vet een beetje weg te halen tips ??? :D

 144. shannen ·

  komaan mensen ik ben 14 en ben maar 1.56 m en weeg 51 kg ik zie meiden van 12 die groter zijn dan mij en zo veel mindere wegen ik snap da nie wees is blij met u lange benen dat heb ik nie hoor (help ik wil dune benen)

  Reageer
 145. Andrea ·

  Wheejeeeh.. Ff serieus mensen! Er zijn hier meisjes van 11,12 en 13 die zich druk maken over hun gewicht?! Denk even fatsoenlijk na. We zijn nederlanders en wat hebben nederlanders?? Dikke kont en heupen.. So be it!!! Ik ben zelf 20, 1.65 en ben 58 kilo heb een bovenbeen omvang op zn dikste punt 56cm. Ik krijg genoeg aandacht van jongens/mannen. Er zijn vrouwen jaloers op me. Mannen houden niet van een zak botten in bed hoor! Dus denk ff normaal na. En volgens mij zijn de meeste vrouwen/meisjes hier om te horen dat ze helemaal niet dik zijn. Dus gewoon aandacht te kort.. Duidelijk.

  Reageer
 146. S. ·

  Hey, Klopt het niet dat als je zware gewichten doet je meer spieren in je benen krijgt en dus dikkere benen? Zo iets heb ik gehoord.

  Reageer
 147. Jamie ·

  Die kuiltjes is cellulitis en helaas… dit gaat niet weg met de crosstrainer. Je zult ook je eetpatroon moeten aanpassen en zelfs dan gaat het niet weg. Maar ook de pil kan er invloed op hebben. Dus, het is iets waar wij meiden (en soms jongens) mee moeten leven.. De strepen zal waarschijnlijk striae zijn.. en dit blijft helaas ook. Met bepaalde flesjes olie kun je het wel minder zichtbaar maken.

  Reageer
 148. II ·

  hoi, ik heb niet hele dikke benen alleen ik heb van die kuiltjes in me benen en van die rare strepen op me benen en ik train elke dag met de crosstrainer, mij vraag is of de crosstrainer ook helpt om die kuiltjes weg te krijgen?

  Reageer
 149. S. ·

  Hey, Klopt het niet dat als je zware gewichten doet je meer spieren in je benen krijgt en dus dikkere benen? Zo iets heb ik gehoord. Maar als je van jezelf dikke of gespierde benen hebt zouden ze dan ooit slank kunnen worden? Ik heb namelijk best wel gespierde stevige benen maar mijn benen vallen nooit af. :(

  Reageer
 150. Iemaand. ·

  wow al die mensen van 12 ga normaal doen! dit soort dingen zet je niet op internet. tenminste als je echt wanhopig bent, ga gewoon naar een meisje van je klas die je vertrouwt, die slank is en vraag wat tips. ga water drinken, regelmatig lekker sporten en lekker in je vel zitten! ik ben zelf 13 jaar. en ik ben 47 kilo. ik ben helemaal happy. omdat ik lekker in me vel zit, gezond eet en veel sport. het is een kwestie van doorzetten geloof me.

  Reageer
 151. Jamie ·

  Hallo allemaal, Eerst vooraf, om bepaalde plekken van je lichaam minder vet te willen zul je echt cardio moeten doen ( fietsen, rennen etc.) Het lichaam zal dan wel eerst spieren aan gaan maken, maar de vetverbranding zal ook zeker door je lichaam in beweging worden gezet. En belangrijk… heb geduld, het gaat niet van de ene op de andere dag. En doe vooral geen gekkie dingen met diëten, blijf wel eten gedurende dag om je spijsvertering op gang te houden. Wat voor mij heel goed helpt om mijn binnenkant bovenbenen te trainen (betere definitie van de spieren) is door op en af van een bankje te stappen. Je doet het als volgt. Zet een bank je voor je, stoel kan misschien ook wel. Zet een been erop, de ander gewoon op de grond en niet ver weg van de stoel. Duw dan met het been dat op de stoel staat, het andere been omhoog. Als het goed is, moet je dit flink voelen. Om het zwaarder te maken, kun je je voet zo dicht mogelijk bij het bankje/stoel zetten. Succes ermee! Groetjes Jamie

  Reageer
 152. Melissa ·

  Anna, Om zoveel af te vallen zul je echt hulp moeten krijgen van een diëtiste en een coach in de sportschool die gericht voor jou een schema op stellen. Het zou onverstandig zijn om dat zelfstandig te doen. Dat is mijn advies voor jou, hopelijk kun je er wat mee. Greetz Melissa

  Reageer
 153. Priscilla ·

  Hallo, Veel mensen die om hulp vragen. Ik kan alleen zeggen dat elk lichaam anders reageert op een oefening. Als je wil afvallen door middel van sporten vergeet je voeding dan niet. Ik ben zelf een meid van 19 die 1.75 lang is met 73 kilo. Dit was eerst 68. Door het gebruik van de pil ben ik 5 kilo aangekomen en dat kan ik goed merken. Door nog eens een blessure er boven op is het strakke lichaam al snel verdwenen. Ik heb nu een schema voor buikspieren en bovenbenen die ik ga proberen. Ik zal over twee weken weer een reactie geven of het werkt en dan zal ik hem erbij zetten. Groetjes xx

  Reageer
  • Sophia ·

   Hai, Ik heb precies hetzelfde, heeft het schema geholpen? Zo ja, zou je het naar mijn e-mail kunnen sturen? Groetjes, Sophia

 154. megha ·

  hallo, ik vind al die tips wel goed, maar het is zo moeilijk vol te houden. ik ben 12jaar, weeg 48 kilo en ben 1.56. ik weet dus niet zo goed of mijn gewicht wel goed is met mijn lengte. zouden jullie een paar oefeningen naar me willen sturen, waardoor je dunnere dijbenen krijgt. in mijn dijbenen zit veel vet, dus het is niet echt spier. daarom denk ik dat ik wel snel vet kan verbranden in mijn benen. maar ik weet niet zo goed wat voor oefeningen ik zou moeten doen. please sent me een paar oefeningen wat ik kan doen :) thx xxx

  Reageer
 155. Anoniempje ·

  Ik ben een meisje van 13 bijna 14, 1,63m en ik weeg 59 kilo is dit veel? Ik denk echt dat ik te dik ben, soms wordt ik nogal gepest op school, als ik is mijn eten thuis vergeten ben zitten ze te zeggen dat er wel een paar kilootjes af mogen, en als iemand op iemand anders schoot wil gaan zitten, zeggen ze da die persoon dan maar op mijn schoot moet zitten omdat ik toch dik genoeg benen heb. Als ik in bikini ben schaam ik me dood om mijn benen, het probleem is dat ik door de volleybal heel veel spieren heb en daardoor dus dik lijk, wat kan ik hier aan doen want nog meer sporten maakt het erger! Triest Anoniempje :(

  Reageer
 156. aardbeifan ·

  hoi zelf vind ik dit alleen voor je hele lichaam.. ik wil juist alleen maar slanke benen maar dit is eigenlijk het zelfde voor je hele body :O vet nep

  Reageer
 157. Anna ·

  hoi ik ben 17 jaar en weeg 120 kilo :( ik ben 1.75 en ik wil graag 50 kilo afvallen maar vindt het erg moeilijk ik zou super graag tips willen voor snel afvallen en hoe ik mijn huid strak kan maken want stel dat ik 50 kilo afval dan denk ik niet dat mijn huid terug trekt en ik wil geen hangend huid!!

  Reageer
  • Kim ·

   Raadpleeg je ouders, en zoek samen dentiste, of ga naar huisarts…

 158. spiermassa ·

  voor de mensen met dikke kuiten, geen spieroefeningen doen! trappen oplopen helpt echt!!! en lange afstanden lopen. dus beste mensen, heb je even boodschappen te doen? doe het dan lopend. en voor de mensen die in een flat wonen, neem de trap, niet de lift! (tenzij je boodschappen heel erg zwaar zijn) :P

  Reageer
 159. lievertjeee ·

  ja dat is echt zoo dat die eten die je eet niet naar je buik gaat maar naar je bennen. maar niet bij iedereen is dat zoo maar bij mij boven benen wel ik wil eg een dieet volgen en sporten maar dat doe ik ook maar ik val maar niks af.

  Reageer
 160. lievertjeee ·

  nou ,miyouko iik heb wel een tip voor jou niet te veel drinken na 5 uur en niks eten behalve fruit en watter dan val je ook echt af van je lichaam en die plek waar je heel dik woorde maar ook veel beweggen dan val je ekstra af!!.

  Reageer
 161. lievertjeee ·

  nou iik bedank je graag als je een goeii tip hebt :p

  Reageer
 162. lievertjeee ·

  ja iik heb een hellee mooi plate buik maar iik wil van me bennen afvallen iik doe een dieet maar iik zie er helle maal niks van verandere iik beweeg ook maar echt niks is te zien hebben julli meschien een echt tip die goed werkt.

  Reageer
 163. pamela ·

  hooooooooi ja k ben 12 jaar en k weeg 47 en mijn lengte is 1.54 k heb alleen dikke bovenbenen k heb een platte buik hebben jullie tips voor me? please. k moet afvallen voor mijn bovenbenen x

  Reageer
 164. Mana-chan ·

  Hee!

  Ik ben 1.63m en ik weeg ongeveer 69 kilo. Het lukt me maar niet om vet rondom mijn kuiten er af te trainen. Mijn kuitomtrek ik 39 cm, dus dat is best wel veel. Iemand nog tips?

  Reageer
  • Kim ·

   Heey! Ik ben zelf 12, 1.60 lang en weeg 41 kg. Mijn kuit omtrek is ook 39. Maar mn gewicht is gwn normaal! Tuurlijk is het leuk, als het wat minder is..Maar je hoeft niet persee zo dun te zijn als die modellen op tv! Die zijn michien wel mooi dun! Maar wel mooi NIET gezond!!! Het gebeurt ook steeds vaker dat er mensen omkomen, aan ondergewicht..Gwn blij zijn met jezelf!

 165. Payton ·

  ik ben 12 en 1.74 (te groot voor mn leeftijd)
  ik ben 56 kilo is dat te zwaar? want een paar dagen geleden zag ik een meisje op tv en die was 28 en 50 kilo ?

  Reageer
  • Coo ·

   hee!
   ik ben 14, 1m63 en weeg 53 kg, dus jij hebt niets te klagen :D
   en euhm, op tv is bijna alles fake, en die mensjes die zo weinig wegen, hongeren zichzelf gewoon uit!
   blijf zoals je bent, en moest je je zorgen maken, vraag raad aan je huisarts! :) <3

  • Jojo ·

   heej Payton..
   ik ben ook 12 en ik ben 1.73 en ik weeg 52.. dus ik denk dat het wel normaal.. is…. je bent echt niet te zwaar hoor!!!

 166. chary ·

  ik ben een meisje van 12 en ben 1M50 groot en ik weeg 45kg
  mijn buik is heel erg mooi maar mijn benen zijn te dik
  hoe krijg ik dat vet weg ???? het is presies alles wat ik eet dat dat niet naar mijn buik gaat
  maar naar mijn benen.

  Reageer
 167. chary ·

  ik ben een meisje van 12 en ben 1M50 groot en ik weeg 45kg
  mijn buik is heel erg mooi maar mijn benen zijn te dik
  hoe krijg ik dat vet weg ???? het is presies alles wat ik eet dat dat niet naar mijn buik gaat
  maar naar mijn benen

  Reageer
 168. Chacha ·

  Hey, ik zit ook met het probleem van te dikke bovenbenen en dan vooral aan de binnenkant. Ik lees hier dat die siloutte-crème precies wel helpt, kga dat eens proberen. Maar ik ga ook geregeld naar de fitness, is het dan goed om die spieren te trainen aan de binnenkant? Want ik heb de indruk dat dat mijn benen alleen maar dikker maakt.
  Groetjes

  Reageer
 169. ellery ·

  ik ben egt te dik en ik ben nog maar 13 wat moet ik doen.

  Reageer
 170. Jannik ·

  Hoi Ik ben JanniK.
  Ik ben 13 jaar en weeg 65kilo.
  Ik wil ongeveer 50 wegen.
  Kan iemand mij een makelijk dieet geven,en tips natuurlijk!
  Bedankt

  Reageer
 171. ilse ·

  hoi,
  ik ben al heel lang geblesseerd, en ik kan en mag dus niet sporten,
  maar ik vind dat ik hele dikke benen heb, wat kan ik daaraan doen??
  doegg!x
  p.s. is het zo dat je met zingen ook calorieen kwijt raakt???

  Reageer
 172. caily ·

  ik weeg ook te veel, ik weeg 3 kilo te veel haha. Maar mijn bovenbenen en me kont zijn super dik. daarom draag ik meestal kleren dat wat langer is zodat het niet echt opvalt. ik ben ook te zwaar omdat ik te veel spieren heb zeggen ze. maarja ik zie alleen maar vet. ik heb hele kleine benen, en een wat grotere bovenlichaam, dat is echt lelijk bij mij. maarja ik moet me gewoon acceptere, want ik was paar weken geleden 7 kilo afgevallen in 1.5 week door op school niks te eten. maar toen was er een verjaardag en at ik wat chips, en toen was ik alweer 3 kilo aangekomen. dus niet eten helpt niet. je moet juist wat eten, maar wel gezond.

  Reageer
 173. Chantal ·

  man.
  spieren wegen meer als vet dusiedereen zegt hier wel datze te zwaars zijn mr mis hebben ze gwn veel spieren. en als je je spieren niet aanspant zijn ze ook slap

  deh

  Reageer
 174. Miyouko Mi ·

  hee,

  ik ben 14 jaar 1.72 en ik weeg al bijna 60 kg! dat vind ik best veel o.O
  && aan mijn bovenlichaam is niets mis mee alleen de onderkant…
  mijn benen zijn nog al klein en doordat ze klein zijn lijken ze ook dikker, want dan komt er meer vet op 1 plaats!
  maar ik weet dus niet meer wat ik moet! ik wil ook graag mooie lange dunne benen maar
  dat zal wel nooit gebeuren :'( && zouden jullie/u/jij me kunnen helpen! pleas!!
  alvast bedankt
  het meisje dat hulp nodig heeft!! ;) XX

  Reageer
  • Sarah ·

   je zit op een normaal gewicht, dus je moet niet afvallen!!!!

   en miss iets wat je kunt doen is s’avonds na het eten, gaan lopen voorhalf uurtje of 1 uurtje / allemaal oefeningen doen voor benen,… = gewoon een beetje sporten

 175. iman ·

  hoi
  allemaal
  ik heb een probleem
  ben pas 18 geworden en lengte 164 en gewicht 46
  mijn bovenlichaam is super mager middel omtrek 58 smorgens tewijl van de dunste modellen ook 62 is.mijn borsten zijn super klein AA maat ik schaam me ervoor.
  ik wil vrouwenlijk zijn
  maar mijn benen zijn niet echt dik maar vergllijken met boven lichaam wel
  wat kan ik aan doen ik wil tot 40 kilo gaan en kijken maar dan woord me middel rond 55 cm of 53.
  plsss geef snel een antwoord

  Reageer
  • iemand ·

   meisje jij moet aankomen, je bent 1m64, dan moet je ongeveer 52 kg wegen, dan ben je gwn goed.
   te dun willen jongens niet, ik ben zelf 14 dus.
   het maakt niet uit hoe dun je bent, maar jij bent te dun.
   jongens houden van beetje dikke zijen, dikke kont en beetje dikke benen. nou en, je moet dansen. krijg je veel kilo’s af :D

 176. rosalie ·

  Ik heb een probleem.
  ik wil zo graag een riem dragen, maar mijn benen zijn te dik.
  weet iemand hoe je afvalt of gewoon tips om er dunner uit te zien..?

  alvast bedankt!

  Reageer
 177. Tuba ·

  Hi,

  ik ben 25 en heb ook dikke bovenbenen. Ik gebruik nu Silhoutte van Nivea en het werkt!! ik heb het 4 weken elke ochtend en avond (voor het slpen gaan)
  ingesmeerd en heb van mijn buikomtrek 3 cm en 2,5 cm van mijn benen verloren, het maakt je huid ook strak dus zit het wat beter.
  Ik heb sinds kort ook Leg Magic besteld probeer er zo vaak mogelijk gebruik van te maken hier merk ik ook dat mijn benen
  dus ook in combinatie met Silhoutte slanker en strakker van worden.

  Lady’s GOOD LUCK!!!

  Reageer
 178. Kate ·

  Hoi,
  Ik ben 12 en ik ben 1,69.
  Ik weeg 51, niet te zwaar.
  Maar ik ben wel heel dik.
  Vooral dikke benen.
  Ik probeer dunner te worden maar het lukt niet.

  Wat moet ik doen??

  xxx

  Reageer
 179. - ·

  Vaak lijken je boven benen dikker als je er zelf naar kijkt, al sta je op een foto met vriendinnen of wat dan ook valt het vaak helemaal niet op. Al is het wel lastig om je boven benen dunner te krijgen vind ik.

  En iedereen heeft zo zijn minpuntjes.

  Reageer
 180. Irene ·

  heej ,
  heb een probleem
  ik ben 12 , rond de 1.65 , rond de 55 K
  en ik heb dikke bovenbenen
  wat kan ik het beste doen
  om ze slanker te hebben

  wil zo snel mogelijk andwoord

  grts xx

  Reageer
 181. Debby ·

  Ik ben 11 en weeg 60 kg
  Ik ben zelf ook naar de GGD geweest.
  En ze zeiden dat ik geen overgewicht heb.
  Want ik ben ook stevig
  Ik zit op Wedstrijdzwemmen.
  Ik weeg zoveel omdat ik heel veel spieren heb
  Ik heb 2 hele mooie broeken maar die pas ik niet door mijn bovenbenen dus daar wil ik wat vet verliezen.
  Zodat ik ze weer aan kan.
  Ik ga deze tips uitproberen

  Reageer
 182. ruth ·

  beste mevrouw.
  ‘Mijn gewicht is 60 kilo en ben 1.70m lang.
  Er is hier opzich niks mis mee.
  Maar opzich heb ik hele dikke boven dijbenen.
  Ik wil ze graag wat dunner hebben.
  Ik heb epilepsie en kan hierdoor niet op dieet.
  Ik kan ook moeilijk sporten is te druk voor me.
  Weet je nog een andere oplossing dan op dieet tegaan of veel hardlopen??
  Ik zou graag hierover gauw antwoord willen hebben.

  met vriendelijke groeten ruth

  Reageer
 183. spunkransom1901 ·

  Ik ben 15 jaar ik weeg 50 kilo en ben 1.70 lang mijn bmi is 17.3 te weinig dus volgens de bmi maar dat ding klopt toch niet ;p!/
  Ik wil graag wat slankere boven benen krijgen… maar ik sport eigenlijk al heel veel.. ik speel in een jongensteam b1 met voetbal en op donderdag sport ik op school en op maandag woensdag en zaterdag voetbal ik. verder fiets ik bijna elke dag 12 km op en neer naar school, en als ik zin heb doe ik nog een paar been oefeningen voordat ik ga slapen.
  Mijn zussen hebben allebei hele dunnen benen dus ik denk we zijn precies hetzelfde behalve onze benen.. komt dat dan doordat ik voetbal? Ik zeg altijd dat het komt doordat ik voetbal maar dan zegt mijn stiefvader altijd weer als je niet voetbalt krijg je juist dikkere benen ik snap het allemaal niet meer! De 1 zegt van fiets krijg je mooie lange dunnen benen en van voetbal krijg je weer lompe benen ik snap het niet wie kan me helpen?!

  Reageer
 184. Engelina ·

  heb toch een vraagje kan je ook binnen 2weken slangke benen krijgen? :|

  Reageer
  • Toriii ·

   Nee!:(

 185. Tessie ·

  ik ben 13 jaar en weeg 54 is dat veel voor een 13 jarige?
  ik be best onzeker over mijn lichaam enzo kheb best wel dikke benen al zeg ik het zelf… en beetje vet aan mn buik:S
  kheb de maat van kleding ongeveer 32? en 27 van broek?
  ik weet nou niet of ik best dk ben of niet… iedereen kan zeggen dat je eenmooi lichaam hebt.. maar menen ze dat ook?
  ik weet het niet 8O
  een jongen waar ik vaak mee chill enzo vind me mooi en hij vind me een perfect lichaam hebben… maar ik weet niet of hij de waarheid spreekt

  ik wil dat nniemand tegen mij liegt en gewoon eerlijk zegt wat ie vindt dan weet ik het zeker of ik af moet vallen of niet!!

  iemand een idee ik hoor et graag :wink:

  Reageer
 186. Desney ·

  Hoi ik ben een meid van 16 jaar ik weeg 60 kilo en ben 1.66. Helemaal nix mis mee , ik heb alleen hier en daar wat vet zitten. maar mijn vraag is hoe kan ik me knieen dunneer krijgen iedereen vind me benen geweldig maar mijn knieen zijn te dik voor mijn onderbenen misschien zou ik wat meer spieren in me kuiten kweken.

  Reageer
 187. Maya ·

  Ik denk dat ik maar moet accepteren zoals ik ben maar ik denk dat ik wel meer ga sproten ik loop soms al eens op hakken ik ben 13 jaar weeg 50.5 en ben 1.60 en ik denk al een paar jaar dat ik veel te dikken benen heb maar da kan niet mensen niemand is zoals jij bent… vooral de mensjes van 10 11 en 12 en 13 zijn eigenlijk te jong om af te vallen omdat ze nog in de groei zijn en vooral als je 1.60 bent en 45 kilo heb je echt ondergewicht: mijn tip om dunnere benen te krijgen: verander niets aan je ritme en eetgewoonten ga geweoon 1 of 2 keer in de week sporten helpt enorm. X Maya :evil:

  Reageer
  • Sarah ·

   Ik heb een vriendin van 164cm en 43kilo en ze is 13
   en dan zegt zij nog dat zij veel weegt??????
   (en dat ze dikke benen heeft (dat heeft ze dus totaal nie))?!?!?!??!?!?!
   srry, mense, maar waar gaat deze wereld nog naartoe

 188. laurie ·

  Hey !
  Ik ben 16 jaar en ik weeg 60 kilo.
  Ik wil er graag 10 kilo af,
  heeft iemand tips voor mij ?
  Ik wil graag bij mijn benen afvallen.

  Groetjes

  Reageer
 189. Bladieblo ·

  Ehm, ik heb een tip denk ik, ik weet niet of hij werkt hoor. Maar misschien helpt lopen op hakken.
  Je kuiten moeten dan harder werken + het is goed voor je houding.

  Of.. klopt dit niet? Ik weet niet hoor. Nouja :roll:

  Reageer
 190. Sarah ·

  hey! ik ben 14 jaar oud, ben 160 cm en weeg 60. ik heb wel wat overgewicht, maar dat zie je niet zo. dus daarom denkt iedereen dat ik heel licht weeg! maar als je naar me bene kijkt, dan zie je duidelijk dat ik wel wat meer kilootjes weeg dat het eigenlijk moet zijn. me ouders zeggen dat k nog te jong ben om af te vallen. ik vind wel dat ze gelijk hebben hoor, maar ik kan mezelf niet tegen houden als ik eenmaal iets heb gegeten :oops: ik moet mezelf gewoon de baas zijn! xxx Liefs aan alle mensen

  Reageer
 191. bla ·

  Hee! Ik had reacties gelezen, en sommige meisjes van 11 of 12 zijn echt zo jong en wegen te licht. echt waar je moet niet gaan afvallen als je zo jong bent! ten eerste het is niet goed voor je en ten tweede dadelijk is je zelfbeeld helemaal niet goed meer dat je slecht over jezelf denkt. Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen nou zo graag af willen vallen, of dunnere benen willen hebben of wat dan ook! je bent jezelf, jij bent uniek! ik hoop dat sommige hier wat mee doen, geloof me ik heb er zelf dingen aan opgehouden waar ik zo’n spijt van heb… :-( niemand is zoals jij, dus verander jezelf niet!

  Reageer
  • Sarah ·

   Wat ik raar vind is dat als mensen zichzelf te dik vinden of denken dat ze overgewicht hebben, ze direct aan het woord ‘afvallen’ denken, in plaats van aan het woord ‘gezonde leefstijl’! Ik ben 152cm, weeg 43 en ben 12, ik vind ook mijn bovenbenen dik aan de binnenkant vooral VET… maar ik geef het tijd, ik wordt beïnvloed door anderen om af te vallen (omdat ze allemaal zo mager zijn) , maar ik ga niet afvallen, maar gezond leven Die 2 woorden maken een heel groot verschil in je hoofd, in je denken. Afvallen vind, ik persoonlijk, passend bij grijze tinten, terwijl gezonde leefstijl mij aan alle kleuren van de regenboog doet denken… Dus mensen, misschien ben je niet dik, maar zit het in je hoofd, je wordt beïnvloed door al die topmodellen, of vriend(inn)en, denk hier over na… Groetjes, Sarah

 192. Isabella-H ·

  Lieve meiden, ook ik denk altijd dat mijn benen in verhouding tot mijn lichaam wat groot lijken, maar probeer ook te accepteren dat het zo hoort te zijn! Een vrouw heeft nou eenmaal heupen en een kont, daarom zijn we vrouwen. Doe waar je je lekker bij voelt. Ik hou van sporten en ook wel eens van een stroopwafel, en op die manier heb ik al heel lang een gewicht tussen de 53-55. Ook is het zo dat sommige vrouwen nu eenmaal wat grotere bovenbenen hebben en dat daar eigenlijk niet zoveel aan te doen is, want met afvallen wordt bijvoorbeeld alleen maar hun buik dunner. Zo moet je dan ontzettend veel afvallen om het gewenste resultaat te bereiken, maar daar moet je dan zo ongezond dun voor zijn! En het allerergste zit alleen maar in je hoofd. Andere vrouwen zijn bijna nooit te dik of die vindt je veel sneller dun dan jezelf. Iedereen is kritisch als ze naar zichzelf kijken, dit is normaal. Probeer daar ook aan te denken! Uiteindelijk moet je gewoon lekker in je vel zitten en daar gaat het om. Liefs Isabella-H

  Reageer
 193. PIET ·

  heel leuk die tips. maar je krijgt door trainen toch juist dikkere spieren = dikkere benen? of licht dat aan mij? Ik heb namelijk dikke bovenbeen spieren, en nauwelijks vet. daar wil ik van af! voor de rest heb ik wel een normaal figuur. ik hockey 2x per week en fiets 5x in de week ongeveer 1 uur per dag. eet gezond, drink voldoende water en snoep heel weinig. weet iemand hoe je kunt trainen, of juist niet trainen om van je spieren AF te komen? alvast bedankt! liefs, Piet

  Reageer
 194. pubermeisje ·

  Hallo ik ben 14 jaar 1.60 lang 56 kilo ik vindt mezelf veel te dik iedereen zegt tegen mij van niet maar dat geloof ik niet misschien ben ik niet de dikste of zo maar ik ben iets steviger zeg maar en ik zit er erg mee ik wil graag een mooier figuur krijgen heeft iemand tips (behalve sporten)?

  Reageer
 195. Wildchild ·

  OMG! People ik ben 1.70, en weeg 67 kilo en ben 17 jaar. Mijn benen zijn ook iets te dik, maar ik kan er echt wel mee leven hoor! En meiden van 11, 12 Jullie gaan straks GROEIEN!! En jullie zijn echt te LICHT om af te gaan vallen! En jongens vinden het alleen maar lekker als er wat aan zit! Echt waar zitten jullie met je hoofd?? DENK NA!

  Reageer
 196. SkinnyVreetzak. ·

  Ik ben zeventien jaar 1.73 lang en weeg bijna 47 kilo! (46.4) om precies te zijn. Ik schaam me rot over mijn bovenlichaam want die is zo mager!! mijn taille is 57 en ik heb bijna geen borsten en super dunnen armpjes. Ik heb geen dikke benen maar toch vind ik het in verhouding met mijn bovenlichaam wel weer dik. Maar als ik nou afval dan weeg ik nog minder en ben ik dus veel te mager dat wil ik niet! (mensen noemen me nu al anorexia patiënt terwijl ik vet veel eet!) Dus hoe kan ik aankomen bij mijn bovenlichaam, want daar komt echt geen vet bij op. Of afvallen bij mijn benen, zonder gewicht te verliezen?? WANHOPIG IS WAT IK BEN! Ik wil niet mager zijn, maar alleen dat mijn lichaam is verhouding is! PLEASE KAN IEMAND MIJ HELPEN? IK WEET ECHT NIET MEER WAT IK MOET DOEN! XXX :oops:

  Reageer
 197. H.. ·

  ik wil graag dikke kuiten. maar ik weet niet welke oefening ik moet doen… ik heb namelijk hele lelijke benen… ze zijn stok recht…. en als ik train voel ik de spier wel maar zie ik geen vorm. HELP ME PLEASE :cry:

  Reageer
  • Esther ·

   Ga paardrijden! ik rij ook paard en ik heb al zeg ik het zelf best wel mooie benen :) Ik denk dat ik nu wel iemand kan wurgen zo sterk zijn mijn benen hahah XD zoizo is het goed want ook je buispieren, rugspieren en arm spieren worden getraint en het is natuurlijk heeeeel leuk haha :p Zumba is ook goed voor je, word je zoizo wel gespiert van en is leuk! :) ik doe mee in jongeren groep, erg gezellig

 198. as. ·

  Lucky17! Dat heb ik ook! Ik ben dan wel 11, weeg 35 en ben 1.50. Maar mijn benen zijn zó dik in verhouding. Als mijn benen in verhouding kloppen heb ik ondergewicht. Ik heb een SUPER HANDIGE site gevonden Afvallen Weblog Ik ga het morgen proberen ;)

  Reageer
 199. Lucky17 ·

  Ik ben 1.73 en weeg nog maar net 49 kilo!! en ben zeventien jaar! Dit vind ik eigenlijk wel heel erg licht!! Mijn middel is 58 cm dit is volgens de meesten veel te weinig, maar ik vind dat mijn bovenlichaam en mijn onderlichaam niet goed in verhouding zijn, niet dat ik dik ben, maar ik vind mijn benen gewoon te dik voor mijn bovenlichaam! Weet iemand wat ik hieraan kan doen?? Afvallen moet ik niet, want dan word ik nog magerder, ik wil gewoon dat er heel iets vet van mijn benen afgaat! Maar het probleem is dat ik heel snel gewicht verlies en mager word.. te snel.. Ik kom nooit eens aan normale benen, of ze zijn te dik of te mager, weet iemand hoe ik gewoon op een normaal gewicht en lichaam kan komen, ik ben echt hopeloos!!

  Reageer
  • su ·

   ga naar een diëtist. ik a er ook heen (maar dan juist voor mijn overgewicht :S een kennis van mij gaat er heen om gezond en verantwoord aan te komen misschien ook een idee voor jou? en als het goed is valt het ook nog onder je ziekenkosten! GRATIS dus

 200. chel. ·

  welke oefeningen worden er bedoeld om je benen te laten afvallen?

  Reageer
 201. skipp ·

  Drink 2 liter water per dag, het ontbijt is het belangrijkst voor je dan komt je stofwisseling goed op gang. je mag best nog wel chips maar een klein schaaltje en geen hele zak, neem 1 koekje in plaats van 7. ook 2 uur voordat je gaat slapen niet meer eten dat help s0wieso al veel! ga voor dat je naar school gaat of als je van school komt een stukje lopen/fietsen, dat helpt ook al. eet gewoon 3 gezonde maaltijden per dag en het geeft egt niet als je 1 keer per week een patatje eet.. ik ben hiermee 12 kilo afgevallen in ongeveer anderhalve maand dus bij mij heeft het geholpen!

  Reageer
  • IkwilAfvallen ·

   hoe oud ben je eigenlijk? En heb je misschien een hele goeie tip voor TE Dikke bene? Heb er echt last van nu… Heb een dikke buik en dikke benen. vind echt heel lelijk!

  • EtenismijnlevenmaarMooiKledenOok.. ·

   O my god wat goed van jou!!! Ik wil het ook zo graag maar het gaat echt niet zo makkelijk. In een anderhalf maand 12 kilo is perfect! Ik wil namelijk ook rond de 12/15 kilo kwijt.

 202. laila ·

  zal ik tegen jullie iets zeggen hardlopen is heel goed en gewoon veel lopen wandelen en groen thee is ook goed heel goed om af te vallen en verder je moet snoep suiker helemaal weghalen helemaal en hele dag bewegen dus veel lopen sporten werken snoep moet je weg laten en heeft iemand nog meer tips

  Reageer
 203. Kim ·

  hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorien je verbrandt. en het is ook zo dat spiermassa zwaarder weegt dan vet, dus mocht je op hetzelfde gewicht blijven, hoeft dat niet te zeggen dat je niet slanker word.

  Reageer
 204. BOVEN ·

  ANOREXIA I meant :S

  Reageer
  • bella ·

   Hoi allemaal, ik heb toen ik 11 jaar was ook een reactie op deze site gezet, dat ik heel graag wilde afvallen, ookal had ik gewoon een gezond gewicht, zoals de meesten van jullie. Ik vond mezelf echt te dik, dat kwam door mijn negatieve zelfbeeld. Ik ben daardoor heel erg in de put geraakt, ik at bijna niks meer en daardoor werd ik ook depressief. Ik heb mezelf gesneden en ben een keer in het ziekenhuis terecht gekomen omdat ik expres te veel pillen had ingenomen. Dat allemaal toen ik 12 jaar was. Als ik zie dat kleine meisjes van 50 kilo 10 kilo willen afvallen is dat echt niet normaal veel! Jullie zouden blij moeten zijn met jullie lichaam, ik heb nu anorexia voor 2 jaar en dat is echt geen pretje, ik ben bijna dood geweest. Alleen maar omdat ik mezelf niet mooi vond. Gezond eten is het belangrijkste en gewoon lekker sporten. Verder moet je gewoon blij zijn met wie je bent! Het klinkt misschien standaard, maar het is zo, jullie zijn allemaal prachtig, op je eigen manier! En afvallen mag best een beetje als je dat mooier vind, maar, MAAR let op meiden, doe voorzichtig en pas goed op jezelf! Liefs XXX

 205. geen zelfdisciplinaire ·

  je bent 167 en weegt 48 kilo? ik wil je wel eens zien, je hoeft helemaal niet af te vallen,,, anorexia patiënten hiero! :roll: ik ben 170 en weeg 75!!! overgewicht dus, mijn streef gewicht is 60!!,, ik heb ook last van dikke benen, blousemaat is 36! en mijn broekmaat is 44/46 kan je het geloven?!!! :x ik heb hiervoor trimgel besteld, en een gel voor afslanken bij de benen, we gaan het zien, ik denk niet dat ze gaan helpen, maar goed… ik denk dat ik als 22 jarige ga beginnen met sporten in de zomervakantie, fanatiek… en op dieet! mijn reserves moeten eruit!

  Reageer
 206. esther ·

  hee allemaal! wat een super handig schema. ik ben 12, en ben 48 kilo en 1.67 m. ik heb best dikke benen. en wil er graag iets aan doen. ik wil namelijk naar de sport school! maar daar mag ik nog niet heen met m’n leeftijd. heeft iemand voor mij een idee? en kan iemand mij alsjeblieft helpen? :D ik moet die dikke benen er af hebben! xxx hopelozedikzak

  Reageer
  • Natasja ·

   Ik ben 14 en ik weeg hetzelfde als jou (maar ben ook 3 cm kleiner). en ik heb ook dikke benen, maar ik ga nu proberen elke avond ruim 3 kwartier te lopen/joggen. daar krijg je gespierde benen van (en niet van die flubberbenen). maar meestal is het meer onzekerheid van jezelf.. ik hoor vaak dat ik mooie benen heb terwijl ik ze zelf best vettig vind! Ik hoop dat je hier wat aan had. xx

  • Sophie.x ·

   Ik ben 12 jaar en weeg 38/39 kilo en ben ongeveer 1.50 m ik weet niet of dat het gemiddelde is voor m’n leeftijd. ik wil graag ook dat m’n benen slank en mooi zijn. Maar ik heb echt geen idee hoe ik dat moet doen. Als ik heen en weer ga met m’n benen gaat al dat vet heen en weer, ik wil echt dat dat stopt. Ik schaam me er echt voor. Geef alsjeblieft tips! x

  • helena ·

   Dikzak echt niet 48 is mijn streefgewicht ik ben ook 12 1.67 en ik weeg 75 dus wees blij met jezelf!

 207. AFVALLER ·

  Hallo, Wat ik ook doe mijn benen vallen nooit af. Mijn buik gaat wel snel maar mijn benen nooit, ik jog best vaak en ik voetbal maar iedereen zegt dat rennen niet helpt om je benen af te laten vallen maar dat je alleen maar spieren kweekt; ik ben 1.70m en ik weeg al 66; en dat ik 66 ben komt echt gewoon door mijn benen; hopelijk helpen deze tips!

  Reageer
 208. A. ·

  Hallo, Klopt het niet dat als je zware gewichten doet je meer spieren in je benen krijgt en dus dikkere benen? Zo iets heb ik gehoord. Maar als je van jezelf dikke of gespierde benen hebt zouden ze dan ooit slank kunnen worden? Ik heb namelijk best wel gespierde stevige benen maar mijn benen vallen nooit af. :( Ik weeg nu 55 kilo en ik ben 1.70

  Reageer
  • aicha ·

   ik ben aicah en ik ben 13 en weeg 89 ik scaam me wat moet ik doen voor te vermageren :'(

 209. ayse ·

  Haloo ik ben 11 en ik ben 75 kilo en ik wil heel graag afvallen hoe moet dat ik heb hele dikke benen :-(

  Reageer
  • Isra ·

   50 kilo dat is ook veel, ik ben nog steeds dik maar het afvallen lukt door veel sporten en minder tussendoortjes en veel water drinken, sla je ontbijt nooit maar echt nooit over. xx Isra :) ik ben nu 14

 210. ria ·

  Ik ben 11 en weeg 47 kilo. Wil je voor mij een schema maken dat ik 7 kilo afval? Alvast bedankt! :|

  Reageer
 211. Monique ·

  Met een lengte van 1.76m en confectiemaat 38 (voor 90% van mijn lichaam) heb ik eigenlijk niet te klagen, ware het niet…dat de resterende 10% roet in het eten gooien. Hoewel ik slanke benen heb is de binnenkant van mijn dijen dikker waardoor ik voor broeken maat 40 nodig heb, die dan bij mijn taille veel te ruim zitten. Zijn er oefeningen waardoor de binnenkant van de bovenbenen slanker worden? Ik heb een tijdje een breed voorwerp (stoel, skippybal) tussen mijn enkels geklemd en druk uitgeoefend (proberen je benen te sluiten). Hierdoor train je de spieren aan de binnenkant van je benen. Dit werkte echter averrechts; de spieren worden wel steviger, maar je benen niet slanker.

  Reageer
 212. Jen ·

  Hoi, Heeft iemand nog tips voor dikke kuiten? Met trainen worden deze namelijk alleen maar dikker en breder! :( Alvast bedankt!

  Reageer
  • Suuu. ·

   Hallo, Als je op een sportschool zit weet je het vast wel, je hebt een apparaat waar mee je je kuiten/heupen traint die dus echt afslanken! hoeft maar 1keer in de 2 dagen maar elke dag is natuurlijk veel beter. Vraag het na bij de balie. Succes!

 213. PRO ANAAAAAA ·

  Hee allemaal, zijn er meer ‘sport’ tips?

  Reageer
  • Paul ·

   Ja, hierbij de categorie met honderden artikels over sport & lichaamsbeweging…

 214. Helga ·

  sorry ;)

  Reageer
 215. Olga ·

  Hee niks tegen de naam Olga hè? (hihi)

  Reageer
  • Olga Y. ·

   Echt hè… :P Olga’s zijn niet altijd supergroot en gespierd… Hihihi!

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.