Sinaasappelhuid: 5 dingen die je moet weten over cellulitis

Ongeveer 80 tot 95 procent van alle vrouwen heeft ergens op hun lichaam cellulitis, ofwel een sinaasappelhuid. Als jij ook last hebt van een paar putjes op bijvoorbeeld je billen of benen, wees dan niet bang, je bent niet de enige. In dit artikel vind je vijf dingen die je moet weten over een sinaasappelhuid/cellulitis:

    1. Vanuit een medisch standpunt bestaat cellulitis of een sinaasappelhuid niet; het is niets meer en niets minder dan vet. Het woord cellulitis komt uit het Frans en werd 150 jaar geleden voor het eerst in de medische literatuur gebruikt.
    2. Cellulitis ofwel een sinaasappelhuid is bij vrouwen meer prominent zichtbaar dan bij mannen. Dit komt omdat vetcellen bij vrouwen in een honingraatstructuur worden opgebouwd en bij mannen diagonaal. De honingraatstructuur zorgt er voor dat er makkelijker puntjes kunnen onstaan tussen de vetcellen.
    3. Dit is het slechte nieuws – Er is geen eenvoudige manier om cellulitis of een sinaasappelhuid te bestrijden, ook al willen de makers van speciale zalfjes, scrubs en apparaten je anders doen geloven.
    4. Je kunt wel de zichtbaarheid van cellulitis en een sinaasappelhuid verminderen. Je doet dit door minimaal 3 tot 5 keer per week 20 tot 60 minuten aan cardiotraining te doen om zo je algehele vetpercentage naar beneden te brengen.
    5. Relatief slappe spieren zorgen er ook voor dat cellulitis of een sinaasappelhuid beter zichtbaar is. Als je er dus minder last van wilt hebben, dan is krachttraining zeker aan te raden. Doe dit minimaal twee tot drie keer per week in de sportschool om het beste resultaat te krijgen.

Helaas is er dus geen eenvoudige oplossing om een sinaasappelhuid en cellulitis tegen te gaan, maar het werkt wel goed om flink te sporten. Vragen of opmerkingen? Laat het me weten!

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.