Groene poeders (Greens Poeder e.a.) zijn ideaal ter aanvulling van een gezond en gevarieerd dieet. Je kunt een groen poeder zien als een mix van de beste en meest heilzame ingrediënten uit allerlei verschillende natuurlijke voedingsmiddelen oftewel ‘whole foods’. Het is dan ook niet zo gek dat groene poeders in zeer korte tijd immens populair zijn geworden.
Een ‘Greens Poeder’ van kwalitatief hoogwaardige samenstelling bevat nuttige voedingsstoffen die uit allerhande voedingsmiddelen worden geëxtraheerd. Het gaat hierbij niet alleen om de bekende vitamines, mineralen en spoorelementen, maar ook om essentiële vetzuren, aminozuren, vezels, probiotica, enzymen en fytochemicaliën. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over groene poeders m.b.t. gezondheid, vitaliteit & afvallen…
Verschillende ingrediënten van Greens Poeders
Je moet goed opletten als je groen poeder koopt, want er zijn talloze verschillende groene poeders op de markt. Ieder poeder bevat weer andere ingrediënten. Hierbij een greep uit de mogelijke bestanddelen van een Greens Poeder…
- Groente-extracten (uit broccoli, spinazie, kool e.a.)
- Alfalfa, moringa & heermoes
- Essentiële vetzuren (omega-3 e.a.)
- Grassen (o.a. tarwe, kamut, gerst & spelt)
- Paardenbloemblad, brandnetel, mariadistel, dwarsschot, basilicum & venkel
- Zoethout-, gember– & yacon-extract
- Algen & zeewier (o.a. kelp, nori, alaria, dulse, chlorella, spirulina & dunaliella salina)
- Enzym-complexen (amylase, lactase, protease, lipase, cellulase e.a.)
- Voedingsvezels (appelpectine, tarwezemelen, acaciavezels e.a.)
- Extracten van allerhande fruitsoorten (West-Indische kers, allerhande bessen, mangosteen e.a.)
- Probiotica-culturen (Lactospore™ NSO™ e.a.)
- Policosanol-complex (plantaardige cholesterolverlager)
- Groene thee-extracten (EGCG: catechines / polyfenolen)
- Johannesbrood-extract
- Extracten van cactussen
- Duizenden potentiële fytonutriënten
- Vitamines (A, C, D, E, K & B-vitaminen)
- Mineralen & essentiële spoorelementen (ijzer, calcium, kalium, magnesium e.a.)
- Antioxidanten
Let op: Greens Poeder gebruik je niet in plaats van verse (biologische) groenten en vruchten, maar ter aanvulling daarop!
Het beste groene poeder…
Er zijn heel veel groene poeders van erbarmelijke kwaliteit op de markt. Deze producten proberen simpelweg mee te liften op de populariteit van Greens Powders en het goede imago dat de term ‘groen poeder’ heeft. De enige overeenkomst die deze lage-kwaliteit producten hebben met goede groene poeders is dat ze groen en poedervormig zijn. Ze bestaan echter uit een paar goedkope ingrediënten (goedkope vezels, synthetische vulstoffen en zelfs chemische additieven) en hebben dan ook niet of nauwelijks gezondheidsvoordelen.
Hoogwaardig groen poeder bevat heel veel verschillende ingrediënten, waarvan een noemenswaardig deel tot de essentiële c.q. onmisbare micro- of macronutriënten behoort. Hierbij valt te denken aan vitamines, mineralen, spoorelementen, antioxidanten, vetzuren, aminozuren, enzymen, co-enzymen, probiotica, prebiotica, fytochemicaliën en extracten van kruiden, grassen, groenten, algen, wieren en vruchten. Bij voorkeur zijn de oorspronkelijke (geteelde) gewassen, bestanddelen en ingrediënten van biologische oftewel organische herkomst. Enkele voorbeelden van aanbevelenswaardige groene poeders zijn als volgt:
- Nagel Greens+©
- Super Greens© van Vitakruid™
- Dr. Ben Kim’s Greens 3.0©
- HealthForce™ / TruGanic™ (Vitamineral Green©)
- Active Greens™ groen poeder
Bovenstaande groene poeders zijn verkrijgbaar via internet, maar ook bij de meeste natuurvoedingswinkels. Let bij aanschaf van een andersoortig groen poeder goed op dat een er GEEN chemische, synthetische en/of ongezonde toevoegingen en hulpstoffen in zitten… Zoals kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen, kleurstoffen, gisten, suikers of geraffineerd keukenzout. Dit kan juist ten koste gaan van de opname van nuttige voedingsstoffen.
Tip: bij hoogwaardige groene poeders zijn de vitamines en mineralen niet synthetisch gefabriceerd, maar daadwerkelijk afkomstig uit natuurvoedingsmiddelen.
Gebruik van Greens Poeders
Groen poeder dien je in te nemen volgens de gebruiksaanwijzing. Van de meeste Greens Poeders mag je 3 keer 1 theelepel per dag innemen. Je kunt het groene poeder in een glas water oplossen, maar ook toevoegen aan een groen groentesapje, groente- en/of fruitsmoothie, whey-eiwitshake of maaltijd.
Neem bij voorkeur een portie groen poeder in bij het opstaan. Dan wordt je lichaam in één klap voorzien van de nodige essentiële voedingsstoffen, waarvan het de rest van de dag kan profiteren. Groen poeder in de ochtend is extra bevorderlijk als je een slechte ontbijter bent. Je zult je gedurende de dag energieker en vitaler voelen dankzij een regelmatige ontbijtportie Greens Poeder.
Weetje: de micronutriënten van een portie hoogwaardig groen poeder zijn gelijk aan die van 5 tot 7 porties groenten. Natuurlijk enigszins afhankelijk van de groentesoort en portiegrootte.
Tot slot
Groen poeder bevat talloze essentiële voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan je gezondheid, vitaliteit en afslanksucces. Groene poeders zijn ideaal omdat ze droog en lang houdbaar zijn. Je kunt dan ook een potje met groen poeder in je tas stoppen en overal mee naartoe nemen. Je kunt Greens Poeder thuis gebruiken, maar ook op je werk of als je buitenshuis eet.
Heb jij ervaring of vragen m.b.t. groen poeder? Laat hieronder jouw reactie achter!
57 comments
Bo
19 februari 2019Hoi Paul! Ben je bekend met Organico Turbo Green Juice? Hierbij ook de ingrediëntenlijst. Ik twijfel zelf tussen de Superfoodies Green Juice en deze. In de Superfoodies Green Juice zitten meer ingrediënten, maar of dat perse beter is weet ik niet? Er zal dan vanzelfsprekend minder van alles in zitten, dus wellicht kun je beter een poeder hebben met 11 goeie ingrediënten? Alvast bedankt!
Ruud Wessels
14 april 2024Hi, ik gebruik nu Mattisson Alkagreens en ik vroeg me af wat jullie van dit poeder vinden. Er staat een lange lijst van goede ingredienten maar ik zie ook stevia (heb ik geen probleem mee) en ook siliciumdioxide, dat blijkbaar gebruikt wordt als antiklontermiddel. Is dit een serieus risico?
Marlinde
6 december 2018Hoi, Goed en duidelijk artikel. Ik heb de groene poeders die aangeraden worden opgezocht. Ik kan bij de ingrediënten niet vitamine D vinden, zit dat er dan niet in of zit het er wel in maar heet het anders? Groeten!
Piet
31 mei 2018Beste Paul, heb je inmiddels zelf al ervaring met superfoodies green juice? Zag in een van de onderstaande berichten dat je voornemens was om dit te gaan proberen…
Paul
4 juni 2018Nee, helaas nog altijd niet uitgeprobeerd. Ik wilde eigenlijk de kleine verpakking (in zakje) van Superfoodies Green Juice Poeder uitproberen, maar dat is op veel plekken slecht verkrijgbaar. De grote pot van plusminus 30 euro wil ik pas bestellen als ik tevreden ben over het ’testzakje’. Zodra ik kan spreken over persoonlijke ervaring, kom ik er bij je op terug. :)
Noa
27 maart 2018Hallo, als ik het groene poeder oplos in water, vind ik het niet fijn in m’n keel… Doe het nu in yoghurt of kwark en vind dat erg lekker. Maar is dat wel een goede combinatie? Gr. Noa
Paul
27 maart 2018Ja, ik zou niet weten waarom je groen poeder niet met kwark of yoghurt zou kunnen consumeren. Lijkt me een uitstekende en zeer voedzame combi!
Myriam
17 oktober 2017Hallo, Vanwege een al jaren aanslepende AGA, waarbij ik een groot deel van mijn haar verloren ben, neem ik sinds een zestal maanden 100 mg Spironolacton per dag. Dit schijnt de alopecie voorlopig gestabiliseerd te hebben. Spiro is echter een kalium-sparend diureticum en bij mijn recentste bloedname bleek dat mijn kaliumwaarde verhoogd is en mijn niercapaciteit (e-GFR) gedaald. Dat was wel even schrikken. Ik probeer nu kalium-arme voeding te eten in de hoop de situatie recht te trekken zonder de Spiro op te geven. Mijn vraag aan jou: bevatten de hoog kwalitatieve groene poeders veel kalium? Ik vermoed van wel omdat de meeste van hun ingrediënten kaliumrijk zijn… Ik vind er niets over terug op internet. Geen goede toevoeging aan mijn dieet dus, hoe gezond ze verder ook zijn? Ik zou je erg dankbaar zijn als je hierop antwoordt.
Paul
17 oktober 2017Ja, groene poeders kunnen inderdaad erg veel kalium leveren. Voor meer informatie over kalium en haaruitval kun je desgewenst terecht in (en onder) de volgende artikels:
Myriam
19 oktober 2017Hartelijk dank voor je snelle antwoord. Voorlopig dus geen groen poeder voor mij. Mijn huidarts heeft me vandaag opgedragen om Spironolacton stop te zetten. De gezondheidsrisico’s van hyperkaliëmie zijn volgens haar te groot. Misschien ga ik alsnog een groen poeder gebruiken als de kaliumwaarde van mijn bloed weer op een normaal niveau zit. Voorlopig maar even afwachten. Ik vind nauwelijks sites waar een lijst van kaliumarme voedingsmiddelen wordt gegeven. Ken jij er soms één (of enkele)? Ik durf nauwelijks nog iets te eten van al de ‘gezonde’ dingen die ik tot nu toe at. Het krioelt letterlijk ven de sites met kaliumrijke voeding terwijl ik toch niet de enige kan zijn die haar kaliuminname wil verminderen? Vreemd. ik heb alle zoektermen die ik kon bedenken al geprobeerd. Mocht jij ideeën hebben dan zijn die meer dan welkom.
Zjuul
12 januari 2018Hai Myriam, misschien n idee om te kijken of je t kalium tekort kan aanvullen met Dr. Schüssler Celzouten. Hier op google als je interesse hebt. Succes en sterkte! M.v.g. Zjuul
kim
25 juni 2017Is tarwegras gezond?
Paul
26 juni 2017Zie dit artikel: Tarwegras + tarwegrassap: de échte voordelen & nadelen (en de reacties eronder)…
Corry
22 juni 2017Is spinaziepoeder goed tegen aderverkalking?
Paul
22 juni 2017Spinaziepoeder is in feite gevriesdroogde en fijngemalen spinazie. In feite spinazie minus water. Over het algemeen geldt voor groenten en fruit: hoe verser, des te gezonder (of eigenlijk: des te rijker aan bioactieve vitamines en enzymen). Gevriesdroogd en verpulverd spinazie-extract lijkt me wat dat betreft niet bepaald heilzamer dan verse spinazie uit eigen tuin of van een lokale boer. Er bestaat een Koreaans onderzoek waaruit zou moeten blijken dat bepaalde micronutriënten in (extracten van) spinazie zouden kunnen bijdragen aan de preventie van slagaderverkalking / atherosclerose, maar dit onderzoek is zo goed als opzichzelfstaand en behoorlijk verkennend van aard. De onderzoeksresultaten en bevindingen zijn naar mijn mening overigens interessant, maar niet erg spraakmakend. Hoe dan ook moet je volgens mij niet denken dat spinaziepoeder reeds bestaande aderverkalking kan genezen. (bron + bron) Dat neemt niet weg dat spinazie hartstikke gezond is. Zie eventueel ook:
Debby
16 juni 2017Hallo, Ik heb Superfoodies Green Juice Poeder gekocht wat is u mening daarover? Is het kwaliteitsvol. Zeer duidelijk en informatief topic hebt u!
Paul
16 juni 2017Dit vind ik nou een opvallend divers en voedzaam groen poeder! Tarwegraspoeder, gerstegraspoeder, alfalfabladpoeder, rijstproteïnepoeder, Pau D’Arco schorspoeder, rozenbottelpoeder, lucumapoeder, pepermuntbladpoeder, citroenpoeder, paardenstaartpoeder, bosbessenbladpoeder, moringapoeder, ashwagandapoeder, bankgraspoeder, gevriesdroogd passievruchtenpoeder, moerasspireapoeder, paardenbloembladpoeder, chlorellapoeder, spirulinapoeder, MSM-poeder, kelppoeder, camu camu-poeder, steviapoeder en probiotische culturen (Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium bifidum). Ik ben niet thuis in alle verschillende plantenextracten en kruidenextracten, maar het groene poeder is in elk geval van een zeer gevarieerde samenstelling. En zo te zien 0 slechte toevoegingen! Eerlijk gezegd ben ik spontaan voornemens om deze ook eens te gaan proberen. ;) Misschien 50% Superfoodies Green Juice en 50% Greens Power (momenteel een wachtlijst)…
Piet
31 mei 2018Beste Paul, heb je zelf superfoodies green juice al gebruikt?
Rob
18 maart 2017Ik drink soms een yoghurt-drankje met groen poeder bij Bagel & Beans. Daar ligt dan een enorme laag groen poeder bovenop. Ik schat in 2 eetlepels. Mijn vraag is of het met deze hoeveelheid dan nog wel zo gezond is.
Paul
19 maart 2017Dat ligt er maar net aan wat er precies in het groene poeder is verwerkt… Volgens mij gebruiken ze bij Bagels & Beans Matcha groene thee-poeder. Dit is een poedervormige groene thee…
José
31 oktober 2016Hallo, Graag zou ik willen weten of er ook greens poeder bestaat zónder fruit erin. Ik mag namelijk groenten en fruit niet combineren in verband met maag-darmklachten. Ik kijk uit naar uw antwoord. Groet, José
Paul
1 november 2016Maak gewoon zelf een groene smoothie of groen groentesapje! Dan bepaal je zelf wat je erin doet… Zie ook de volgende artikels:
Hala
24 oktober 2016Beste Paul, Onderste betreft Greens Power van Ochtenddetox.com
Hala
24 oktober 2016Beste Paul, Ik neem sinds kort de green powder van Greens Power. Wat is uw mening hierover? De maatlepel die erin zit is een grotere hoeveelheid dan een theelepeltje, dacht al misschien dat het wat te veel voor me is ben er wat draaierig van soms door de dag heen. Daarnaast zou ik willen vragen of ik een baby van 11 maanden ook een kleine hoeveelheid in de pap zou mogen doen van deze Greens Power. Alvast bedankt voor uw antwoord.
Paul
26 oktober 2016Beste Hala, Mijn algemene opvatting ten aanzien van Greens Power vind je in de reactie hiervoor (mijn antwoordt aan Renee)… Persoonlijk zou ik een baby NOOIT een groen poeder geven waarin ZO ontzettend veel verschillende exotische bestanddelen zitten. Jij kan aangeven dat je je draaierig voelt en er om die reden voor kiezen met het betreffende groene poeder te stoppen… Maar een baby kan dit logischerwijs niet.
Renee Cillekens
18 oktober 2016Ik gebruik Greens Power. Ik ben dit merk nog niet tegengekomen in bovenstaande info. Graag uw mening!
Paul
20 oktober 2016Greens Power bevat een concentraat van gerstgras, extracten van 22 verschillende soorten plantensoorten, groentesoorten en fruitsoorten (paprika, gember, broccoli, kool, boerenkool, bloemkool, spinazie, thee, framboos, banaan, kiwi, mango, pruim, limoen, veenbes, ananas, sinaasappel, grapefruit, kers, citroen, tarwegras en luzerne), chlorella, spirulina, enzymen uit gefermenteerde rijst, voedingsvezels (uit appels, pectine, tarwekiemen en tarwezemelen), maagsap-resistente probiotica, policosanol, acerola, groene thee-extract (EGCG), druivenplantextract en Siberische ginseng. Op het oog is dit een uiterst gevarieerd groen poeder! Wel is het lastig om in te schatten hoe extracten worden gewonnen. Dus WAT er precies uit de grondstoffen wordt geëxtraheerd en welke stoffen uiteindelijk overblijven in een extract. Maar nogmaals: op het oog een prima groen poeder!
Zaria
4 september 2016Beste Paul, Wat is je mening over Alkagreens en Green Magma+?
Paul
5 september 2016Beste Zaria, Heel veel groene poeders zijn poedervormig en groen van kleur, en zijn in die zin groen poeder. Maar in veel gevallen hebben ze niks te maken met de essentie van Greens Powders zoals ze in essentie bedoeld zijn: gezondheidsondersteunende ‘superfoods’ met daarin heeeeeel veel verschillende micronutriënten die je normaliter niet zo snel via voeding binnenkrijgt. Green Magma is bijvoorbeeld een poedervormige versie van gerstegras… Ik ken het niet en weet dan ook niet wat ik ervan moet vinden. Het is in elk geval geen gevarieerd / complex groen poeder… Mattisson Alkagreens daarentegen, bevat tarwegras, spirulina, chlorella, ‘Groente- en Fruit-Complex’, ‘Bessen-complex’, wilde blauwe bes, druivenpit, framboos, cranberry, pruim, kers, wilde bosbes, aardbei, appelpectine (vezels), groene thee-extract en enzymen. Dit lijkt mij persoonlijk een prima groen poeder… Succes! Groeten, Paul
zaria
10 april 2016Beste Paul, Klopt het dat je de poeders beter NIET in een mok/soepkom met warm tot kokendheet water kunt mengen omdat je daardoor de kracht van de nutriënten tenietdoet? M.v.g. Zaria
Paul
11 april 2016Ja, dat klopt. Mineralen (macromineralen en sporenelementen) zijn hittebestendig, maar veruit de meeste andere biologisch actieve voedingsstoffen (waaronder eiwitten, aminozuren, vetten, vetzuren, vitamines, enzymen, co-enzymen en secundaire plantenstoffen / fytonutriënten / fytochemicaliën) gaan deels verloren bij verhitting. Althans, de bioactiviteit, biobeschikbaarheid, bio-opneembaarheid en biodistributie van deze stoffen nemen af door blootstelling aan (intense en langdurige) hitte. Kokend water is dan ook funest voor de nutritionele kwaliteit van groen poeder.
F
5 maart 2016Hi, Ik gebruik die groene poeders van Jacob Hooy. Wat is uw mening daarover?
Paul
6 maart 2016Zie mijn reacties op de vragen over de groene poeders van Madal Bal en Jacob Hooy van Kim en Karen hieronder…
isa
18 maart 2015Graag de mening over de samenstelling van dit groene poeder: The Protein Works Super Greens Powder. Dank je!
Paul
19 maart 2015Beste Isa, Volgens de fabrikant zitten er in het standaard ‘Super Greens Powder’ van The Protein Works de volgende ingrediënten (veelal in de vorm van extracten en poeders): Spirulina, Tarwegras, Appelvezels, Alfalfa, Gerstgras, Havervezels, Sojalecithine, Chlorella, Acerola (West-Indische kers), Rode Biet, Granaatappel, Ginseng, Wortel, Tomaat, Hokjespeulwortel, Spinazie, Broccoli, Japans notenboomzaad (Ginkgo Biloba), groene thee, sojascheuten, vlierbessen, druivenzaadpolyfenolen (OPC: oligomerisch proanthocyanidine), natuurlijke smaakstoffen uit mandarijnen, de natuurlijke kleurstof bètacaroteen en tot slot citroenzuur. Tot zover ziet dit groene poeder er prima uit! Helaas zit er ook de synthetische zoetstof sucralose in, waar ik persoonlijk geen fan van ben. En op een of andere manier levert dit groene poeder 0 gram eiwitten, terwijl de ingrediënten die qua massa het meeste voorkomen in dit groene poeder van nature eiwitrijk zijn. Het lijkt er dan ook op dat men de eiwitten uit het product heeft gefilterd, waarschijnlijk om de hoeveelheid calorieën te drukken. Al met al vind ik ‘Super Greens Powder’ van The Protein Works over het algemeen (qua algehele samenstelling en natuurlijke bestanddelen) een prima groen poeder, maar zou ik het zelf niet gebruiken vanwege het ontbreken van eiwitten en de toevoeging van kunstmatige zoetstoffen. Maar of je je hierdoor moet laten weerhouden, is een individuele keuze. Overigens verkoopt The Protein Works meerdere varianten van hun groede poeders, waarvan de ene meer ‘rommel’ bevat dan de andere. :P (bron)
isa
19 maart 2015Bedankt Paul voor het goed onderbouwde antwoord. Ik weet er wel raad mee. Klasseren die rommel (vind ik persoonlijk). Prettige dag verder!
vana
8 augustus 2014Hai Paul, Zou je in dit licht eens willen kijken naar True Superfood van Vitals? Het lijkt erop dat de hoeveelheid groene poeders in verhouding met de fruitingrediënten wat aan de lage kant is. Heb jij dat idee ook, of lijkt het jou toch wel een kwalitatief goed product, misschien ook lettende op andere ingrediënten? Dank alvast.
Iris
2 juli 2014Kan een goede Green Poeder in combinatie gebruikt worden met Maca Poeder? En zo ja, welk Maca Poeders is een goede om in combinatie met Greens Powder te nemen? Alvast bedankt! M.v.g. Iris
Tianne
6 december 2013Beste Paul, Is Chlorella poeder (Erica) ook een ‘goed’ groen poeder? Groeten, Tianne
Paul
6 december 2013Beste Tianne, Chlorella is A. goed (heilzaam & voedzaam), B. groen (qua kleur) en C. poeder (wordt immers hoofdzakelijk in poedervorm of tabletvorm verkocht)… Maar dit algje is niet vergelijkbaar met de groene poeders die hierboven worden beschreven. Je zou chlorella (maar o.a. ook spirulina) veeleer moeten zien als één van de potentiële ingrediënten van een hoogwaardig groen poeder. In dit artikel over chlorella vind je overigens meer informatie over deze micro-alg (Aphanizomenon Flos-Aquae). En in dit artikel over spirulina meer info over de andere, gezonde AFA-alg.
Robert
5 september 2013Werkt groene poeder ook tegen obsipatie en/of verstopping?
Paul
6 september 2013Beste Robert, Dat is helemaal afhankelijk van de ingrediënten. Een groen poeder is in feite bedoeld om een zo groot mogelijke variëteit aan essentiële micronutriënten in te nemen. Dus vitamines, mineralen, spoorelementen, fytochemicaliën, enzymen, probiotica, prebiotica, voedingsvezels en ga zo maar door. Bepaalde vezels werken laxerend, maar er zijn ook (niet-oplosbare)vezels die juist een remmende/stoppende werking hebben. In principe zou een groen poeder dus geen laxerende functie moeten hebben, maar de goedkope, kwalitatief inferieure (en dus eigenlijk “slechte”) groene poeders kunnen nog weleens laxerend werken. Maar als het je doel is om obstipatie/constipatie te verhelpen, zijn er beduidend effectievere middelen verkrijgbaar. Dit zou je met je huisarts kunnen bespreken, maar er zijn ook receptvrije middelen op basis van vezels uit bonen, peulvruchten en pruimen op de markt. Bij apotheken en de meeste drogisterijen kun je deze kopen en daar kunnen ze je er ook vast en zeker meer over vertellen. Groeten, Paul
Valentina
7 augustus 2013Beste, Welke websites en biowinkels leveren gegarandeerd kwaliteitsvolle groene poeder? Groeten
Paul
8 augustus 2013Beste Valentina, Dat is helaas ietwat moeilijk te zeggen omdat het assortimenten van een webwinkel op elk willekeurig moment kan veranderen. Je kunt dan ook beter op zoek gaan naar een specifiek merk dan naar een specifieke winkel. Google gewoon eens op ‘Nagel Greens+’, ‘Vitakruid Super Greens’, ‘Dr. Ben Kim’s Greens 3.0’, ‘HealthForce Vitamineral Green’ of ‘TruGanic Vitamineral Green’. Als je een webwinkel hebt gevonden waar ze het product naar jouw wens verkopen, is het overigens wel altijd raadzaam om recensies op te zoeken i.v.m. betrouwbaarheid qua levering. Succes & groeten, Paul
Anny
17 juni 2013Welk merk moet ik nu kopen? Wat is de beste?
Paul
17 juni 2013Beste Anny, Er is niet echt een beste groen poeder. In alle “high quality” groene poeders zitten namelijk weer andere extracten die ieder weer hun eigen nuttige micronutriënten leveren. Het ene poeder heeft gewoon net weer een andere samenstelling dan de andere, dus ieder poeder biedt weer andere voordelen m.b.t. de lichamelijke gezondheid. In het gunstigste geval wissel je dus meerdere poeders af. De keuze is geheel aan jou zelf, maar ik persoonlijk ga voor Nagel Greens, Ben Kim’s 3.0 en TruGanic. De supplementen zijn overigens niet goedkoop, dus het is wel een flinke uitgave om meerdere potten tegelijkertijd te bestellen. Hopelijk verheldert dit de kwestie een beetje. Groeten, Paul
Maeve
11 juni 2013Een leidraad voor de groene poeder zoeker, heel nuttig geweest voor mij!
Paul
11 juni 2013Dank je wel voor de vriendelijke reactie!
Karen Oldhoven
28 februari 2013Hi Paul, Geldt dit ook voor Jacob Hooy groene poeder? Af en toe neem ik het in de thee.
Paul
30 november 2013Beste Karen, Het groene poeder van Jacob Hooy bestaat uit senneblad, druivensuiker en venkelzaad. Door het ontbreken van het anijs kan het extra zwaar op de maag liggen (t.o.v. Madal Bal). Bovendien bestaat het voor een aanzienlijk deel uit druivensuiker, wat tot de minst complexe en snelst opneembare koolhydraten behoort. Heel eerlijk gezegd kun je wellicht net zo goed (of misschien zelfs beter) een schepje suiker in je thee doen, wat ik overigens afraad. :P Groeten, Paul
Kim Coolen
27 januari 2013Ik gebruik het groene poeder van MADAL BAL. Dit kost rond de 5 euro, maar de groene poeders die in dit artikel worden aanbevolen, kosten zo rond de 50 euro. Wat kan het verschil zijn? Want ik wil graag groene poeder gebruiken. Kan het zijn dat in de mijne alleen laxerende middelen zitten?
Paul
28 januari 2013Beste Kim, Wat je suggereert, klopt helemaal. Madal Bal Groene Poeder is eigenlijk gewoon een laxeermiddel. De volgende info komt van de website van Madal Bal: “Het groene poeder is een mengsel van senna, venkel en anijs. Senna is een scherp laxeermiddel. De venkel en anijs hebben een verzachtende werking op het spijsverteringssysteem en gaan eventuele darmkrampen tegen.” Wat je dus inneemt is zeer geconcentreerd poeder van senna-bladeren. Dit senna-concentraat is extreem rijk aan antrachinon-glycosiden die de peristaltische bewegingen van je darmen stimuleren. De venkel en anijs zijn bedoeld om de smaak en werking van de senna in zekere mate te verzachten. De werking van senna kan dusdanig sterk zijn dat je er misselijk van wordt en (hevige) buikkrampen ontstaan. Als je het langer dan twee weken gebruikt, kan zich zelfs een “luie darm” ontwikkelen. Je darmen zijn dan niet langer in staat om zonder de ontlasting voort te stuwen zonder dat ze worden gestimuleerd door de senna. In reguliere laxeermiddelen zit om die reden slechts een klein beetje sennapoeder om de stoelgang weer op gang te krijgen; maar beduidend minder dan in dit “groene poeder” van Madal Bal. Ik raad je dan ook sterk aan om “echt” groen poeder te kopen en te stoppen met dit verkapte “superlaxeermiddel”. Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord. Met vriendelijke groet, Paul
Anne Bakker
14 maart 2012Zijn er mensen die ervaring hebben met een bepaald merk of type groen poeder? Ik zou graag van ervaringsdeskundigen horen welk groene poeder zij aanraden. Iemand een goede tip? Ik hoor het graag, en natuurlijk ook als iets niet werkt! :P Gr. Anne
Tinie
8 maart 2012Dankjewel voor de informatie. Ik lees de laatste tijd steeds vaker over groen poeder, maar had niet helemaal begrepen wat erin zit. Dit artikel heeft me een heel stuk wijzer gemaakt. Gr. T .v.d. Heuvel
Paul (Redactie)
14 maart 2012Bedankt voor je reactie! ;)
Lilianne Krommenakker
2 maart 2012Ik gebruik nu al een half jaar groen poeder, en ik voel me er super bij! Ik ben echt veel energieker en voel me fit. Ik heb meer zin in sporten omdat ik blaak van de energie. Echt een aanrader. Niet alleen als je wilt afvallen, maar voor iedereen! Groetjes, Lilianne
Karin W.
22 februari 2012Ik gebruik nu sinds 3 maanden Greens+ groene poeder en ik ben er erg content mee. Ik hoorde laatst echter ook van een collega dat er groene poeders worden verkocht die helemaal geen goede ingrediënten bevatten. Die poeders kosten niks qua productie, dus er wordt heel veel winst op gemaakt. Afzetterij dus. Daarom heel goed oppassen dat je groene poeder bestelt waar veel belangrijke bestanddelen in zitten zoals vitamines en mineralen. Hopelijk komen er meer verhalen van mensen die andere groene poeders hebben gebruikt. Ik zou namelijk graag weten welke de allerbeste is… Met vriendelijke groeten, Karin Wagenaar