groene thee afvallen

Groene thee en afvallen: Waarom werkt het zo goed?

Groene thee is nagenoeg onmisbaar als je op een gezonde en natuurlijke manier wilt afvallen. Als je in plaats van frisdrank vanaf nu groene thee gaat drinken, kun je zeker 5 kilo afslanken in enkele maanden. Hierbij de nodige uitleg over groene thee & afvallen…

Hoe werkt groene thee bij het afvallen?

Groene thee werkt zo goed als je wilt afvallen door de combinatie van cafeïne en antioxidanten die in groene thee voorkomen. En juist die combinatie maakt het verschil met koffie. In koffie zit ook cafeïne, maar door een aantal andere stoffen in koffie stijgt je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor dat de vetverbranding geblokkeerd wordt, wat niet ten goede komt aan je afslankresultaten.

Groene thee bevat stoffen, de zogenaamde fenolen, die er indirect voor zorgen dat vetcellen hun inhoud gemakkelijker af kunnen geven aan je bloed. Dit is ideaal als je wilt afvallen, want zo kunnen je organen en spieren het losgelaten vet eenvoudig gebruiken als brandstof.

Ook op celniveau werkt groene thee bij het afvallen. Door fenolen zoals EGCG worden cellen gestimuleerd meer vet te verbranden dan normaal. Cafeïne/theïne maakt cellen ook nog eens gevoeliger voor fenolen, wat weer een extra boost geeft aan het hele afslankproces. Vandaar dat de combinatie cafeïne en groene thee zo goed werkt. Lees hier meer over de spraakmakende stof EGCG in groene thee

Naast de goede werking op je vetverbranding en als hulpmiddel bij een dieet, heeft groene thee nog veel méér voordelen. Zo helpt het groene thee bepaalde soorten kanker en andere ingrijpende ziektes te voorkomen. (bron)

Maakt het uit welke groene thee je koopt?

In principe zijn alle soorten groene thee gezond en helpt ook de “standaard” groene thee uit de supermarkt goed als je wilt afslanken. Je hoeft dus niet per se dure of exotische soorten te kopen die je in natuurwinkels en toko’s vindt. Toch is de kwaliteit van groene thee uit de supermarkt beduidend minder goed, is de smaak minder verfijnd en vaak een tikkeltje bitter. Probeer vooral zelf welke soort jij het lekkerste vindt en hoeveel geld jij ervoor over hebt. Lees hier meer over de allerbeste soort groene thee voor afvallen

Helpt groene thee met suiker of zoetjes ook met afvallen?

Aangezien groene thee toch al heel anders smaakt dan ‘normale’ thee, vragen veel mensen zich af of je er suiker of zoetjes in mag doen. Suiker is in elk geval géén goede optie, omdat je dan weer te veel energie per kop thee binnenkrijgt (vooral als je minimaal 5 koppen per dag gaat drinken). Bovendien bestaat suiker volledig uit lege calorieën waar je lijf niks aan heeft; het wordt dus al snel opgeslagen als vet en bemoeilijkt zodoende het afvallen.

Zoetjes is in principe prima, maar probeer deze ook zo weinig mogelijk te gebruiken. In één keer stoppen met zoetstoffen is vaak niet lekker, maar als je het langzaam afbouwt, dan wen je heel snel aan de minder zoete smaak van groene thee. Je doet dit door bijvoorbeeld door elke week een kwart minder zoetstof te gebruiken per kopje. (bron)

Overigens zijn er volop aanwijzingen (geen harde bewijzen) dat ook het gebruik van synthetische zoetstoffen en zoetjes erg ongezond is en slecht voor afvallen. Gebruik dus liever helemaal geen suiker of zoetjes in je groene thee. Goede kwaliteit groene thee is sowieso al behoorlijk zoetig van smaak, dus het toevoegen van een zoetmiddel is eigenlijk helemaal niet nodig.

Groene thee capsules & green tea fatburners/stackers

Hou je helemaal niet van groen thee? Dan kun je altijd nog capsules kopen met groene thee-extract. Recent wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van deze voedingssupplementen wijst namelijk uit dat groene thee-supplementen minstens zo goed zouden kunnen werken als verse, drinkbare groene thee. Vooral de Green Tea Fatburners met extra cafeïne (een soort Stackers) helpen goed bij het afvallen. (bron)

Maar let wel: vaak wordt na een tijdje duidelijk dat “wetenschappelijke” onderzoeken naar commerciele producten zoals Green Tea Fatburners alles behalve objectief en betrouwbaar zijn en is sommige gevallen zijn ze zelfs bekostigd en/of uitgevoerd door belanghebbenden (producenten, patenthouders, aandeelhouders etc.). Ga dus liever voor échte groene thee als je op een veilige en natuurlijke manier wilt afvallen.

Heb jij wel eens groene thee geprobeerd als hulpmiddel bij het afvallen? Zo ja, heeft het bij jou geholpen? Laat ook weten hoe vaak en wat voor soort je drinkt/dronk.

563 reacties op “Groene thee en afvallen: Waarom werkt het zo goed?

 1. Nena ·

  Hallo… ik ben een vrouw van 45 jaar en volgens mij gevoel denk ik dat ik nu ben begonnen in overgang perioden. ik was altijd een slechte en ongezonde eter (de hele dag niks eten dan s avonds wel wat, of helemaal niks… en nu overdag heb ik geen trek en voel geen honger gevoel maar als ik s avond begin met eten kan ik niet meet stopen). Nu ben ik veel aangekomen en kan ook zijn door hormonen en ben nu wel aan het opletten wat ik eet en ’s avonds niet snoept maar heb gevoel dat ik steeds zwaarder word… Nu wil ik proberen met groene thee en stuk verminderen koffie (omdat ik toch veel koffie per dag drink 4-6 p dag) maar ik wet niet welke soort is de beste voor af te vallen??? ik heb iets gehoord over Bancha en Sancha thee maar welke is beter dat vraag ik me af… kan iemand mij tip geven hoe en wat en welke thee moet ik gebruiken??? Bedankt. Groetjes Nena

  Reageer
  • Tess Favour ·

   Groene thee, word zichtbaar slanker. Werkt echt! Ben zelf al 2 weken bezig.

 2. T77 ·

  Opletten wat je eet en drinkt scheelt al een hele hoop. Ik ben ruim 30 kg aangekomen tijdens mijn zwangerschap 14 jaar geleden. Die kilo’s kreeg ik er echt gewoon niet af, tot ik er zo genoeg van had en ik ben gaan sporten. In een half jaar tijd ben ik op eigen houtje bijna 20 kg afgevallen. En die zijn er nog steeds af en kan ook gewoon af en toe uit eten. Niks geen pillen of thee, gewoon niet snacken of schranzen, geen frisdrank meer en 2 a 3x sporten in de week. Het ging niet super snel, maar ik heb er geen jojo-effect aan overgehouden. Helaas lukt me het niet de laatste kilo’s kwijt te raken omdat ik niet meer kan sporten.

  Reageer
  • Tess Favour ·

   En daar komt de groene thee, ik val er gewoon van af zonder sporten. Al 3 weken niet kunnen sporten, ben al 2 weken groene thee aan het drinken en mijn kleren zitten al beter.

 3. Marc ·

  Ik vermoed dat omschakelen van frisdrank naar groene thee zeker helpt bij afvallen; maar dit heeft niet per se met de groene thee te maken. Veel water/thee drinken zorgt voor een vol gevoel, waardoor je minder de neiging hebt te snacken.

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Marc, Dank voor je berichtje! Dat groene thee de maag vult zonder calorieën te leveren, is zeker een factor die meespeelt. Toch is het wetenschappelijk aangetoond dat ook bepaalde fytonutriënten in groene thee (waaronder EGCG) kunnen bijdragen aan een snellere en efficiëntere vetverbranding. Zie ook: dit artikel over groene thee met daaronder 500+ reacties van theedrinkende bezoekers. Via dit verzamelartikel over thee vind je zo’n beetje alles wat er over de voordelen en nadelen van (groene) thee te lezen valt. Groeten, Paul

 4. Tamara ·

  Ik houd van Matcha groene thee!

  Reageer
 5. ZZZ ·

  Als KPN zegt dat je in een bak met zoutzuur moet springen geloof je het dan ook?
  Moraal waarom kan die groene niet normaal doen?

  Reageer
 6. Janine ·

  Hoi allemaal, Ik ben Janine, die 5 jaar geleden ook heeft gereageerd op dit artikel over groene thee. Nu 5 jaren later ben ik nog steeds die 10 kg kwijt, onder andere door het drinken van groene thee!

  Reageer
 7. Bianca ·

  Ik drink groene thee van Simon Levelt, heerlijk maar ik val er niet van af. Ik heb sinds kort Matcha ontdekt (groene thee poeder). Ik verwerk het o.a. in eigen gemaakte chocolade repen of in smoothies en ik weet niet of het komt doordat ik tegenwoordig als ontbijt groene smoothies nuttig, maar de kilo’s vliegen er vanaf. Dat kan ook komen omdat ik enorm veel energie van het Matcha poeder krijg en dus actiever ben (je moet het ook echt niet ’s avonds gebruiken want dan slaap je niet!).

  Reageer
  • Tess Favour ·

   Ja komt door de groene thee, ik ben al 2 weken groene thee aan het drinken zonder sporten en ja hoor, mijn kleren zitten al beter, het werk echt.

 8. Maaike ·

  Zelf heb ik ook groene thee geprobeerd met Garcinia Cambogia Extract erbij in. Heeft mij goed geholpen.

  Reageer
 9. Kurt ·

  Of groene thee nu echt zo gezond is of niet, het heeft al heel wat discussie gekend. Ik denk dat alles met mate moet worden genomen. Informeer jezelf goed. Ik combineer mijn dagelijkse kop groene thee met een gezonde voeding en voldoende beweging. Fietsen, lopen en wat fitness of work-outs thuis. Bewegen is belangrijk om een slank en gezond leven te kunnen hebben. Ik moest glimlachen om de opmerking: ooit al een dikke chinees of Japanner gezien… Inderdaad, er zijn er niet zoveel. Zorg bij het zetten van je kopje groene thee dat je dit doet bij de juiste temperatuur. Groetjes en gezondheid met je groene thee!

  Reageer
 10. Kurt ·

  Ik ben ook al een tijdje begonnen met lekkere groene thee. Ben een echte fan. Drink het dagelijks voor alle voordelen die ermee gepaard gaan. Groeten.

  Reageer
 11. Marcovski ·

  Toch grappig dat mensen hier de pakken Ice-thee vergelijken met gewone thee. Dit is een groot misverstand! Ice thee uit pakken staat echt bol van de suiker en dan kun je echt net zo goed Cola drinken. Dit geldt ook voor dubbel fris en andere frisdranken. Ik let tegenwoordig op de calorische waarden op verpakkingen en heb vruchtensappen gezien die nog meer suiker bevatten als Cola! Dit geldt ook voor sommige merken en smaken icetea. Gewone thee zetten en af laten koelen werkt beter maar dat smaakt natuurlijk minder lekker omdat daar geen spat suiker in zit. Ik drink zelf op het moment alleen nog maar 4 flinke mokken groene thee en zo’n 2 a 3 liter water per dag. Dit doe ik sinds twee maanden en ik ben al bijna 10 Kg kwijt. Wel maak ik drie keer in de week een flinke wandeling door het bos van 5 – 7 Km.

  Reageer
 12. Robin ·

  Ik drink dagelijks groene thee wegens de vele gezondheidsvoordelen. De Green Tiger van Amiset die ik regelmatig bestel, vind ik persoonlijk een heel lekker drankje (frisse citroensmaak) en is handig te gebruiken op het werk en tijdens of voor het sporten. Deze Green Tiger is hoog-geconcentreerd en met twee glazen per dag krijg ik ook veel actieve stoffen binnen die de stofwisseling ondersteunen. Ik hoef zelf niet af te vallen, maar in mijn omgeving zijn mensen erg enthousiast over de werking van het product. Blijf het product voorlopig ook gebruiken.

  Reageer
 13. Gimp ·

  Ik ben een professioneel sporter, en voor m’n krachttraining moest ik enorm afvallen. (om een vergelijking te trekken, ik zie er op dit moment uit als een ietsje grotere Taylor Lautner) Groene thee (met smaakje natuurlijk!) heeft me van 90 kilo naar 75 kilo getrokken in paar weken. Sporten daarbij is wel een vereiste.

  Reageer
  • Margreet ·

   Dus je bent binnen een maand 25 kilo kwijt, mede door de groene thee?! En fitness neem ik aan… Ik ben 120 kilo, ben al blij als ik 90 ben en dan maar weer verder zien… maar eerst de 90 bereiken. Ik heb 10 zwangerschappen achter mij, dus ben nu moe van mijn lichaam. Heb je tips voor me alsjeblieft? Groetjes, Margreet

  • Kelly ·

   Margreet, de manier waarop Gimp in een paar weken 15 kg is verloren is echt niet aan te raden. Hij is professioneel sporter en zal er een heel goed plan voor gehad hebben. Wij zijn vrouwen en als ons zoiets zou gebeuren, zouden de hormonen zo in de war raken, waardoor je het halfjaar erop niet menstrueert. Toen ik met afvallen begon, verloor ik in de eerste maand 8 kg. Dit is natuurlijk niet gezond en de twee maanden daarop menstrueerde ik niet, mijn hormoonspiegel was totaal in de war.

  • Ron ·

   Whatever… Ik ben een professioneel sporter en 15 kg afvallen door louter thee drinken dat is niemand ooit gelukt. Schei toch uit!

 14. Brian Gonlag ·

  Beter ga je gewoon je voeding aanpassen en cardio doen. En daarbij een klein beetje krachttraining doen. Dan weet ik zeker dat het moet lukken. Van groene thee alleen val je echt niet veel af…

  Reageer
 15. Nelleke ·

  Ik ben sinds een maand groene thee aan het drinken, in ieder geval 4 grote bekers per dag aangevuld met groene ijsthee. Daarbij let ik wel een beetje op mijn koolhydraatinname, maar ben niet heel erg strikt daarin, bovendien deed ik dat voorheen ook al. Daarbij sport ik 1x per week, maar dat doe ik al meer dan een jaar zonder dat ik daar van af ben gevallen. Ik ben in deze maand 2,5 kilo afgevallen, hartstikke leuk toch? Ben 48 jaar, midden in de overgang en weeg op dit moment 68,5 kilo. Ga nog maar lekker door met thee drinken! Ik koop gewone Lidl groene thee, of huismerk van de super. Ga binnenkort wel eens bij Simon Levelt langs voor wat andere smaakjes, zij schijnen lekkere thee te hebben.

  Reageer
 16. J ·

  Ik was 110 kilo bij 1 meter 75. Te zwaar en te vet dus… zonder het drinken van groene thee ben ik 28 kilo afgevallen. Ik heb gewoon mijn voeding aangepast. Veel verse groenten in de wok klaarmaken en 4 eetlepels van die donkere rijst. Als vlees eet ik dan kipfilet of rundergehakt. Ook wat meer beweging. Tweemaal daags een wandeling van plusminus 1 uurtje. Ik wens iedereen nog een prettig kerstfeest en een gezond 2012!

  Reageer
 17. mike ·

  Sorry.. alleen thee drinken daar val je niet van af nee, niemand suggereert dat ook? In combinatie met een goed dieet (letten op wat je eet) VEEL beweging helpt groene/witte thee ENORM bij het verliezen van kilo’s. 2 liter groene thee drinken en dan in de mac gaan zitten werkt niet nee, groene thee is een gezonde toevoeging niet het wondermiddel dat spontaan kilo’s laat wegvliegen van je lichaam. Het is de combinatie van.

  Reageer
  • Masterton ·

   Maakt niet uit wat je eet, als je maar onder de 2000 calorieën blijft, dan val je af als man, en als vrouw ongeveer 1500, dus dan neem je iedere dag 500 calorieën minder dan gebruikelijk is, dan val je af, al ga je iedere dag naar de Mac, en je houdt het op 1500 calorieën per dag, val je ook af, alleen krijg je dan wel ongezond voedsel binnen, en dat is niet slim!!

  • Paul ·

   Onzin. Het totaalaantal calorieën dat je dagelijks nuttigt is bij lange na niet de enige factor die bepaalt of je afvalt dan wel aankomt. Je calorie-intake zegt uitsluitend iets over de energie die voedingsmiddelen leveren, maar niks over de samenstelling van deze voedingsmiddelen qua macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) en micronutriënten (vitamines, covitamines, macromineralen, sporenelementen, enzymen, co-enzymen en fytochemicaliën). Sommige voedingsmiddelen en voedingsstoffen zorgen voor meer gewichtstoename of gewichtsafname dan andere voedingsmiddelen en voedingsstoffen, ongeacht de hoeveelheid calorieën die ze leveren. Dat kwaliteit minstens zo bepalend is voor je afslankresultaten als kwantiteit is decennia gelden al aangetoond. Kortom: als je exact 2.000 kilocalorieën uit alcohol of chocoladerepen verkrijgt, zul je NIET zo veel afvallen dan wanneer je 2.000 kilocalorieën uit een uitgebalanceerd voedingspatroon haalt (bestaande uit essentiële eiwitten, complexe koolhydraten, omegavetten, voedingsvezels, vitamines, groene thee, enzovoorts). Je verhaal over calorie-inname is dan ook veel te ongenuanceerd en kort door de bocht. Zie eventueel ook de volgende artikels voor verdere uitleg:

 18. Michelle ·

  Ik viel helemaal geen gram af met het drinken van groene thee.En ik drink gemiddeld 2 liter thee per dag. Er is maar 1 oplossing (jammer genoeg) niet meer SNOEPEN en BEWEGEN en BEWEGEN! Mensen die hier vertellen wel 10 kilo kwijt te zijn in 4 weken, alleen door het drinken van groene thee heb ik heel sterk mijn twijfels over, of ze hebben enorm veel overgewicht en zijn groene thee gaan drinken i.p.v. sapjes of frisdranken. Maar mensen met een paar kilo overgewicht (0-8) zullen never nooit zo veel, en zo snel afvallen door dit.

  Reageer
  • Masterton ·

   Wanneer je alleen groene thee drinkt , val je af, maar dan moet je ongeveer 500 calorieën eten dan gebruikelijk is, dus bij een vrouw 1500, en bij een man 2000, dan ben je goed bezig, neem gewoon Brinta of havermout, dan blijf je lekker lang een vol gevoel houden!!

 19. Victoria ·

  @Nanda Ik vind dat je wel duidelijk kan stellen dat groenen thee werkt. De resultaten zijn duidelijk in verscheidene studies m.b.t. gezondheid en diëtiek. Desalniettemin zijn niet alle lichamen hetzelfde, dus dat kan een reden zijn waarom de groene thee niet bij iedereen hoeft te werken inderdaad.

  Victoria

  Reageer
  • nanda ·

   ja,dat is ook wel zo een tante van mij viel 15 kilo af wat voor de een werkt werkt weer voor de ander niet ik ben wel 8 kilo verloren in 2 maanden door de dr frank dieet je mag alles eten behalve brood ,rijst pasta dus echt de zetmeel producten daar voor in de plaats neem ik soja melk noten veel fruit groenten en in de middag vlees of vis met groente maar geen aardappel etc,gewoon zetmeel beperken,

 20. nanda ·

  niet in geloven ik heb het jaren geleden ook ondervonden het helpt van geen ene meter ondanks voedings vermindering wat nog beter helpt is zwarte thee,omdat hier zink en chroom in zit stabiliseerd de suiker spiegel, en je valt razend snel af,ik snap echt niet waarom mn groene thee zo erg de de hemel in prijst terwijl het nog geen eens helpt,sorry niet gemeen bedoelt maar uit eigen ervaring

  Reageer
 21. anissa ·

  Hallo lui,voor wie nog meer positieve ervaringen wil weten ik heb er een, Sinds ander half jaar drink ik groene thee maar steeds een poosje wel van 2 a 3 weken en dan weer stoppen en dan weer 2 a 3 weken en dan stoppen .En ga zo maar door .Maar wat is de reden dat ik de thee steeds weer gebruik ?? De reden is dat ik elke keer wanneer ik het gebruik ik weer lekker goed afval en echt steeds goed te zien bij mijn buik en dan ben ik op dat moment niet eens intensief mee bezig .Ik vraag me af hoe ik dan zal afvallen als ik er 60% procent voor in zet laat staan 100%. Mijn zusje wist hier niets van over groene thee en zijn werking toen ik het tegen haar zei is zij er mee begonnen drinkt 2a 3 glazen grote mokken thee. En let op dat ze wel gezond eet over de dag,ze snoept met kleine mate beetjes en wat een resultaat zeg helemaal afgevallen niet normaal ook weer flink bij haar buik. Ze sport niet eens.Ik ga morgen beginnen met met 4 a 5 koppen per dag groene thee gezond en kleine porties te nuttigen. En dan zal ik laten weten hoe ik ervoor sta over een maand.Mijn ervaring drink een kopje groene thee wel wanneer je nog niet gegeten hebt .Dus bijvoorbeeld ’s morgens op je lege maag en elke keer voor dat je gaat eten daar heb ik de beste resultaten bij. Ik heb daar de beste resultaten bij,ik denk misschien omdat het goed door het lichaam word opgenomen. Maar over 1 maand ander half maand zal ik voor degene die er behoefte aan hebben een stukje schrijven. Groetjes

  Reageer
  • Gerda ·

   Ik wil graag op de hoogte blijven van jouw ervaringen met groene thee.

 22. Linda ·

  Ik wil graag weten van iemand die echt alles weet van groene thee, een specialist dus, hoeveel je nou eigenlijk op een dag moet drinken. Ik heb een eigen Espressobar waar we ook thee serveren van zeer goede kwaliteit, deze is in de supermarkt niet te koop. Van de 36 soorten die we hebben vind ik Sencha het lekkerst. Ik drink twee a drie flinke koppen van deze thee op een dag, dat komt op een liter of iets minder neer. Is dat genoeg of eerder teveel. Ik hoor het heel graag want iedereen heeft het over groene thee en dat je daarvan afvalt maar over hoeveelheden lees ik niks. Vast bedankt. Linda.

  Reageer
 23. lisa ·

  nou heb groene thee van de ah aangeschaft ben druk bezig met afvallen , elke ochtend 2 uur sportschool uur kracht uur cardio ,mijn patroon: S OCHTENDS – 2 VOLKOREN KOOLHYDRATEN ARM BROOD MET KIPFILET OF RUNDERROOKVLEES S MIDDAGS – 2 VOLKOREN S AVONDS – 3 AARDAPPELS MET 2 EETLEPELS GROENTE EN EEN KIPFILET EN TUSSENDOOR EEN APPEL OF MANDARIJN ALS IK TREK HEB weet iemand als ik het zo goed doe om genoeg af te vallen moet namelijk nog 22 kilo af , en drink de hele dag alleen water en nu sinds vandaag groene thee erbij zal ik mijn resultaat dan gauw bereiken … hoop van wel

  Reageer
  • Masterton ·

   Kan beter alleen groene thee drinken een half uur voor de maaltijd , en neem gewoon koude groene thee mee naar de sportschool, dan maak je gewoon in een keer 1,5 liter thee voor de hele dag bijvoorbeeld, en zet je het in de ijskast, en ook interval trainingen doen 20 seconde keihard steppen, of roeien, of traplopen, en dan weer 1 minuutje rustig, voor de rest is jou schema perfect!!

 24. harm ·

  hallo ik heb een vraag voor mij vriendin.ze wil graag afvallen.nou hebben we al heel veel dingen geprobeert.ze eet niet vee. ze drinkt wel veel water.en af en toe wat tussen door en het gewone eten s,avonds .ze zou graag groene thee willen proberen.nou heb ik heel veel verhalen net gelezen.maar wat is nou.de beste thee waar je goed van afvalt?gr harm

  Reageer
 25. iriw ·

  Leuk al die verhalen te lezen. Ik drink nu zo’n 3 weken groene thee en gewoon van picknick en ben nu 3,1 kilo kwijt. Ik sport er niet bij maar werk wel in de horeca dus loop veel. Ik ga morgen ook maar eens kijken voor andere groene thee en kijken of dat beter werkt. Ik ben al erg blij met deze kilo’s maar ja wil toch nog meer eraf. Ik laat nog wel weten over 3 weken of er verschil is dus tussen pickwick en die andere thee.

  Reageer
  • Tess Favour ·

   Super goed, Chinese losse bladen groene thee, my Lord, ik val af als water. 😂

 26. Nana ·

  Hallo allemaal, Groene thee is dè gezonde en natuurlijke manier om af te vallen. ik ben zelf apothekersassistente op mijn werk drink ik 8 à 10 kopjes groene thee (als k daar tijd voor heb en zo niet maak ik daar tijd voor). zolang ik thuis zit houd ik een thermoskan van 1 liter bij me en geloof me ik vul hem wel 8 keer met groene thee. dus moet je voorstellen hoeveel liter groene thee ik binnen krijg op 1 dag. maar ten slotte ben ik wel aan mooi resultaat gekomen namelijk k ben 9 kilo kwijt in slechts 8 weken tijd. mijn verhaal klinkt gek maar dit heb ik zelf ook bij anderen gezien en geloofde het niet totdat ik besloot het zelf eens te proberen. nu heb ik een strak figuur waar ik al jaren naar belangde. ik hoop dat mijn ervaring jullie helpt aan een mooi resultaat te komen, veel succes! P.S. je hebt wel een kans om je vrouwelijke figuur kwijt te raken, zoals borsten die kleiner worden.

  Reageer
  • somebody ·

   Hoi Nana, Wat een goed resultaat! Mag ik vragen welke groene thee jij drinkt (merk etc)? Bedankt!

 27. Onbekend ·

  Hallo allemaal!!! nou ik ben ook begonnen met gezond eten en groene thee & groene koffie te drinken ik doe het al ongeveer 10 weken ik ben 28 kilo afgevallen.!!! ik let erg op wat ik eet.. 3 grote maaltijden en 2 tussen doortjes.. sochtens vroeg 15 min joggen en dan ontbijten… in de avond geen boterhamen meer!!! het licht ook aan je lichaam ieder lichaam doet het anders sommigen traag sommigen snel,…. MAAR DE BELANGRIJKSTE IS IN JE ZELF GELOVEN EN VOLHOUDEN

  Reageer
 28. Devin ·

  Groene thee heeft geen bestanddelen die dingen zoals vermoeidheid, meligheid en wat dan ook kan veroorzaken. Meeste reacties op groene thee zitten zoals gewoonlijk tussen de oren. Men associeert het meteen met groene thee, gezien het datgene is wat ze veranderd hebben, waarbij aan de andere kant de verandering in gevoel ook aan allerlei andere dingen kan liggen. Groene thee helpt aan afvallen door de simpele reden dat er cafeïne in zit. Cafeïne zorgt ervoor dat er meer water word uitgeplast en dus zorgt voor minder houvast van de vetcellen. Daarbij zorgt het ervoor, dat de stof je lichaam energie uit je vet laat halen i.p.v. je spiercellen. Niets voor niets dat bodybuilders die in de zogenaamde “cut” proces gaan zweren bij supplementen die gevuld zijn met cafeine. Hierdoor verbranden ze meer vet, zonder spiermassa te verliezen (geringe mate)

  Reageer
  • Lijn ·

   Grappig dat ik hier weer eens kom! Sinds ik groene thee drink ben ik geleidelijk 2,5 kilo afgevallen. Hartstikke leuk, en ik denk dat het inderdaad door groene thee komt (want ik heb niet bepaald veel gedaan aan beweging afgelopen tijd) Reactie op Devin’s reactie: Dus mensen die willen afvallen zouden de groene thee beter kunnen laten staan voor koffie? In een kop koffie zit immers ongeveer 100mg cafeïne en in een kop thee maar iets meer dan 30mg. Het zou natuurlijk kunnen, maar ik heb nog nooit gehoord van mensen die afvielen van koffie. Of mensen die kilo’s aankwamen toen ze stopten met koffie drinken. Ik denk dat er meer zit in groene thee, dan alleen die cafeïne. Dan zou ik van Pickwick ook wel afvallen, of niet soms? Tussen de oren of niet, na 5 minuten trekken heeft Groene thee bij mij vaak een soortgelijk maf effect. Het is meer een ontspannende werking. Ik vind het wel leuk eigenlijk. Maar ik geloof niet dat het in mijn hoofd zit. Dat lijkt me wel heel toevallig, als ik net (bijna) iedere keer toevallig datzelfde gevoel heb bij alleen die soort thee. En aan de cafeïne ligt het ook niet. Van koffie word ik hooguit na een paar kopjes teveel een beetje trillerig en ga ik sneller praten. Voor mij persoonlijk is het wel duidelijk dat er meer in groene thee zit dan alleen cafeïne en dat die andere stofjes ook een bepaalde werking met zich mee kunnen brengen.

 29. Lijn ·

  Groene thee en lacherigheid / slaperigheid? Hoihoi, Na veel te lang te hard werken, niet echt ontspannen en nauwelijks echt voor mezelf koken (lees: onregelmatig eten en steeds vaker fastfood) komt de spanning er sinds een week echt uit. Ik zit helemaal niet lekker in mijn vel. Om weer een beetje in balans te komen ben ik weer gaan hardlopen, eet ik gezond (verademing) en drink ik Biologische Groene Thee van Piramide. Ik hoef niet zozeer af te vallen, maar ik heb gelezen dat Groene thee stresshormonen weer op een normaal niveau zouden kunnen brengen. En een kilootje of 2/3 eraf zou natuurlijk ook best leuk zijn 😉 (ben nu 21 jaar / 175cm / 69kg) Maar van de groene thee wordt ik een beetje… melig. Ik ga er dingen nogal grappig van vinden, het lijkt haast alsof ik te snel wijntjes gedronken heb. En daarna ga ik ontzettend gapen en een half uurtje later is dat effect weer weg. Mijn slaapritme is sinds groene thee ook ineens een beetje… raar. Ik word veel eerder wakker. Herkent iemand dit? Moet ik de thee korter laten trekken, of doe ik iets verkeerd? Ik ben heel benieuwd naar ervaringen met groene thee, ook buiten het afvallen.

  Reageer
 30. manon ·

  Hallo, ik ben last bij de Kruidvat van die pillen gaan halen. Het zijn capsules met daar in de groene thee. de groene thee van pickwick helpt echt niet nee! Dit is zo makkelijk. je slikt zo een pil na je lunch en diner. ik slik het nu voor 3/4 dagen en je ziet echt dat ik ben afgevallen. good luck people!

  Reageer
 31. Mike ·

  Het is niet alleen groene thee drinken, het is de combinatie van een gevarieerd en goed eet patroon (geen dieet!!!) uithongeren is nutteloos. Verder moet je veel bewegen.. pas dan ga je resultaten zien, groende thee kan daar inderdaad bij helpen.

  Reageer
 32. Raymond ·

  Groene thee en afvallen? Ik weet het niet. Ik drink dagelijks 4-6 koppen groene thee zo’n 10 jaar. Als ik de berichten en resultaten op internet moet geloven zou ik nu dood moeten zijn door ondergewicht. Gelukkig is dat niet zo. Ik vind het gewoon heerlijk om te drinken. Het lekkerste vind ik gunpowder. Niet te duur en verkrijgbaar in iedere toko. Pickwick groene thee vind ik net als alle andere smaken van dat merk, niet te drinken.

  Reageer
 33. Helene ·

  Joh, Angela C reageerde zowat anderhalf jaar geleden… Ze zal nu wel spion zijn en zich achter lantaarnpalen kunnen verschuilen…

  Reageer
 34. Jedidja ·

  Angela C, Jij bent veel te licht! Als je je BMI zou berekenen, zit je volgens mij onder de 20… Te licht zijn is ook niet gezond! Jij zou minstens 60 moeten wegen volgens mij, met jouw lengte.

  Reageer
 35. lotte ·

  Hoi ik drink het niet om af te vallen maar ik drink het om dat ik denk dat het gezond is ipv frisdranken etc.Ik heb ook last van mijn Darmen vooral als ik in bed lig en ga slapen en soms als ik wakker word.Ik denk dat dit komt door het drinken van thee. misschien door de looizuur dat er in zit.Ik drink allerlei soorten thee zoethout groene thee, rooibos, citroen etc. Succes met afvallen. Hebben meer mensen last van hun onderbuik bij veel drinken van thee?

  Reageer
  • birgit ·

   wat een informatieve website! Nooit geweten waar groene thee zoveel invloed op je gewicht kan hebben. Ook lekkere, gezonde recepten! 🙂 Zelf heb ik een website: Receptengroenesmoothies.net. Deze site bevat groene smoothie recepten, informatie, dus wat ze allemaal voor je lijf (van binnen en van buiten) kunnen doen. Hoop dat u de moeite wilt nemen deze te bekijken en of u de site de moeite waard vindt om op uw site een link te plaatsen. Ik denk dat de bezoekers van uw site ook wat hebben aan deze informatie. Met vriendelijke groeten, Birgit

  • Sabrina ·

   Beste Birgit, Bedankt voor je reactie. Ik heb je site bekeken en het valt me op dat er nauwelijks informatie op te vinden is. De paar artikels die erop staan, zijn gericht op de verkoop van een digitaal boekje met 50 recepten. Ik zie dit soort sites steeds vaker en persoonlijk ben ik er geen fan van. Zet die 50 recepten gewoon openbaar online, zodat iedereen ze kan lezen. Nu laat je mensen geld betalen voor een boekje waarvan de (kwaliteit van de) inhoud volledig onbekend is. Bovendien zijn er zo veel smoothierecepten gratis op het internet te vinden, dat jouw recepten wel heel erg speciaal moeten zijn om er geld voor te vragen. En waarschijnlijk heb jij je inspiratie/informatie ook uit gratis bronnen gehaald, toch? Maar ieder zo zijn ding. 😛 Groetjes!

 36. Peter ·

  De Chinezen schenken de gehele dag heet water op dezelfde lading blaadjes. Ik doe dat nu ook en dat bevalt goed. Ik ben nu 1 week met deze methode bezig en ben 1,2 kg kwijt (glas-plas-glas-plas-enz)

  Reageer
 37. janine ·

  Hoi, Ik heb HBO voeding en diëtetiek gestudeerd en ben tijdens deze opleiding ook begonnen met afvallen. Toen ik eenmaal op gewicht was, dronk ik dagelijks 5 glazen groene thee, verder bracht ik mijn voedingspatroon terug naar die ik had voordat ik ging afvallen (een soort experiment), wat bleek, ik bleef op gewicht en ben nu nog steeds die 10 kg kwijt! Bij sommige mensen is het een wondermiddel, bij anderen werkt het niet, net als elk lichaam anders reageert.

  Reageer
 38. Marja Ong ·

  Ik hoef maar een 5 kilo af te vallen en toch lukte het mij de laatste tijd niet meer. Nu ben ik weer veel groene thee gaan drinken en het is gewoon waar dat je daarvan heel de dag niet dat nare honger gevoel hebt en dus automatisch niet hunkert naar voedsel. Verder eet ik van alles minder en is snoepen weer taboe haha. Ik zag vanmorgen dat het weer werkte! Nog drie kilo te gaan 🙂

  Reageer
 39. m van beek ·

  Angela C, Het maakt niet uit hoe oud je bent, maar als jij een lengte hebt van 1.75 en je weegt 48 kilo, dan zou ik maar eens zorgen dat je wat aankomt i.p.v. je met groentes en kruiden bezig te houden… Je weegt namelijk te weinig en dat is pas ongezond! Denk daaraan. Check anders even de gezondheidswijzer voor je gewicht, want dit is niet slim natuurlijk…

  Reageer
 40. Devie ·

  Drink groene thee niet voor het afvallen. Ik drink al jaren groene thee en eet gezond.. maar afvallen? nee hoor… Het is natuurlijk gezond en lekker..

  Reageer
 41. Bobby ·

  Groene thee, los, vast, met suiker, zoetjes, 10 kg eraf 30 kilo eraf, niks eraf, bla bla bla… hèhè. Ik ben zelf gek op groene thee, ik drink het in plaats van koffie, fris en sapjes. Dit is natuurlijk een geweldige vervanging. Groene thee stimuleert de vetverbranding door de lever en heeft nog veel meer positieve werkingen. Positieve werkingen betekend vaak vermindering van overgewicht. Hoewel dat voor de een sterker effect heeft dan voor de ander. Elk lichaam is anders en reageert anders op wat dan ook. Ook zijn onderzoeken vaak controversieel en weet niemand of heel weinig mensen hoe het allemaal precies in elkaar steekt. Ik zie dat men hier erg gefocust is op gewichtsverlies. Alleen groene thee drinken is lang niet genoeg, het is als een versnelling op je fiets. Het is hulpvaardig om sneller af te vallen, maar je moet nog steeds zelf “fietsen”. Dus afvallen en gezonder worden is een pakketje. 1. De wil en motivatie om er wat voor te doen. 2. Er wat voor doen en doorzetten, geloof in het pakketje en heb een beetje geduld, resultaten komen met tijd. Voor de een wat sneller als voor de ander, maar resultaat is gegarandeerd. zelfs 1 kg per maand wat bijna niks is, is toch 12 kg per jaar om maar een simpel voorbeeld te noemen. 3. Gezond en bewust gaan eten en bewegen. Niet uithongeren, dan vermoord je je lichaam en je gezondheid. Regelmatig eten, ongeveer 6 keer per dag matige maaltijden niet volstouwen dus. – Ontbijt heel belangrijk, beste is fruit alleen op de lege maag, dus gelijk als je opstaat. – 2e Ontbijt Havermout of Brinta is een geweldige keus, volkoren brood i.p.v. witbrood. – Geen geraffineerde suikers en zeker geen zoetjes, dat is helemaal gif voor je lichaam. Als je perse zoet in je eten of thee wilt, gebruik dan wat honing, maar niet te veel. – Pasta, rijst en brood. Kies de variant met complexe koolhydraten. Dus volkoren pasta, volkoren brood en zilvervlies of bruine rijst. – Vis, Kip en Mager vlees. – Rauwe, gestoomde, geroerbakte groente. Kook je groenten niet tot snot, dan zijn ze zo goed als waardeloos. – Eet 4 uur voordat je gaat slapen geen koolhydraten en “stevige” maaltijden meer. – GA VAN JE LUIE REET AF!!! Verzin iets wat je graag doet dat op sport lijkt en doe dit tenminste 3 keer per week een half uurtje (meer is beter natuurlijk). Bouw het langzaam op, dan kom je vloeiender in het ritme en kan je na een tijdje niet meer zonder. Je benen zijn de grootste spieren in je lichaam dus sterk ze aan en gebruik ze zoveel mogelijk, je zult daarmee het meeste vet verbranden. Kan nog wel even doorgaan maar ik denk dat het basisplaatje wel duidelijk is. Succes! En vergeet niet, het begin is het halve werk.

  Reageer
  • Masterton ·

   Dat heb jij mooi uitgelegd, en daar ben ik het ook mee eens, want het is juist de perfecte combinatie die je laat afvallen!!

  • Paul ·

   @Masterton: Huh, zojuist beweerde je nog dat het uitsluitend een lage calorie-inname is die mensen doet afvallen?! Ongeacht wat je eet of drinkt…

 42. Sill ·

  Als je suiker of zoetjes door je groene thee doet werkt het dan wel?

  Reageer
 43. Samantha ·

  ik wil heel graag een beetje afvallen omdat ik zins een paar weken de ziekte van pfeiffer heb en veel minder beweeg natuurlijk. vroeger beweeg ik elke dag heel veel, fietste naar mijn werk, en weer terug. Ik woon in een flat op 6 hoog en liep elke dag omhoog en naar beneden als ik naar m’n werk ging, het winkelcentrum, of naar de C1000 enz. Ik gebruik nu een paar dagen groene thee misschien 2-3 koppen per dag. Hoop uiteindelijk 5 kilo af te vallen. liefs, Sam

  Reageer
 44. Lianne ·

  Hoi allemaal, Ik zit zo eens al die berichtjes te lezen, En wat jullie daar schrijven is bijna alles positief. Ik drink ook sinds kort groene thee, maar ik krijg van groene thee last van me buik / darmen. heel raar! Hebben iemand dat ook meegemaakt van jullie.

  Reageer
  • ic vos ·

   Klopt, vooral in het begin. Daarom is het belangrijk om je aan de 2 kopjes per dag te houden anders ga je aan de diaree. ik drink al 20 jaar groene thee,en heb ook verhalen van mensen gehoord die last/aandoening aan hun darmen hebben gekregen door misbruik van groene thee.alles waar te voor staat is niet goed voor je.dus zoals er op de verpakking staat 2 kopjes per dag. Ik blijf op hetzelfde gewicht om nu te zeggen dat ik kilos afval nee.ik kom ook niet aan,dus als je groene thee drink enkel en alleen om af te vallen ?ik drink het omdat het gezond is en dat ik misschien mooi op gewicht blijf is leuk.

 45. Tine ·

  Je gaat ervan aan de diarree, en zo val je dus af.. Ik vind het niet erg, er gaat eindelijk wat vanaf.

  Reageer
  • Paul ·

   Je raakt echt niet zomaar aan de diarree van groene thee. Misschien gebruik je speciale kruidenthee met laxerende kruidenextracten erin?

 46. Saskia ·

  Alleen groene thee drinken, op mijn eten letten en sporten werkt bij mij niet. Er gebeurt gewoon helemaal niks. Ik gebruik n u de groene thee capsules van Arkopharma. Die werken wel degelijk en ik drink een paar koppen green tea fat burner per dag. Nu lukt het wel in combi met sporten en uiteraard op de voeding letten.

  Reageer
 47. R. ·

  Even een update. in 7 maanden 31 kilo kwijt, groene thee i.c.m. goede sport en gezonde voeding. R is back in shape! 🙂

  Reageer
 48. Inimini ·

  Hallo mensen, ik ben 01-01-09 begonnen met Sonja bakker, en ben in 4 maanden tij 10 kilo kwijt. ik sta nu al een tijdje stil, maar ik wil nog die laatste 6 kilo eraf hebben. ik ben nu ook al 3 dagen aan de groene thee.. eens kijken of het werkt. 😀 Maar wat sommige mensen hier beweren is echt onzin. Als je wilt afvallen is het heel erg belangrijk dat je goed op je voeding let en voldoende beweegt, en daarvoor hoef je je niet 3x per week te gaan uitsloven in de dure sportschool, maar neem gewoon wat vaker de fiets of de trap. wat groene thee is alleen maar een hulpmiddel bij het afvallen, je moet er wel zelf wat voor doen. nou, ik ga voor die laatste kilo’s, en ik wens iedereen hier die ook wat kilo’s kwijt wil heel veel succes. groetjes Inimini

  Reageer
 49. Lorena ·

  Ik wil even terug komen op het verhaal van Rowena, bakken in olie anders zie je nooit resultaat. Hiermee wek je de illusie dat je afvalt als je olie gebruikt i.p.v. andere vetten zoals vaste vetten (pakje boter). Dit is niet waar. Maar in vaste vetten zitten vooral slechte vetten die slecht zijn voor hart en bloedvaten, in vloeibare vetten zitten deze in mindere mate en bevatten deze producten ook de goede vetten die onmisbaar zijn. Maar je moet gewoon matig zijn met vet, alleen wel je boterham besmeren met (dieet)halvarine omdat je anders veel onmisbare vitamines en mineralen mist die je lichaam niet zelf kan maken.

  Reageer
 50. Matthijs ·

  Groene thee remt een enzym wat verantwoordelijk is voor de aanmaak van estradiol. Dit heeft een aanzienlijk effect op de hormoonhuishouding, wat 3 van de 4 keer afvallen tot gevolg heeft. Het gaat om een samenstelling in GROENE THEE. Waar het vandaan komt boeit niet, AH of de natuurwinkel, het gaat om de polyfenolen die er in de plant zitten.

  Reageer
  • robert gunters ·

   heb nu de groene thee van zonatura en piramide.

   zijn die goed? vind die van zonutura wat lekkerder (zonder suiker)

   mvg robert gunters

  • Paul ·

   Maar de hoeveelheid fytonutriënten in groene thee is wel degelijk afhankelijk van de kwaliteit…

 51. marjolein ·

  Ik Kan het niet om de hele dag alleen maar die thee te drinken!!! Ik drink nu cola ligt en thee om en om! En de groene thee van mij komt gewoon van de AH

  Reageer
 52. marietje ·

  ik vind da sommige mensen wel overdrijven met groen thee ok da is geond je kunt er mee afvallen ma te veel groen thee is echt wel slecht voor je nieren ik drink gewon 1 a 2 kopjes per dag je kunt ook wel lngzaam afvallen als je geduld hebt 😉

  Reageer
 53. elle ·

  ik heb de groene thee van het krtvat ,is die ook goed ?????? 😀

  Reageer
 54. marjolein ·

  ik ben ook vandaag begonnen met groene thee! hiervoor had ik een cola light verslaving……en probeer dat nu niet meer te nemen maar alleen nog groene thee! Vind alleen niet zo lekker 😕

  Reageer
 55. kathlien ·

  Ik gebruik al 2 weken groene thee en voel me wel veel lichter dan voorheen! En zit ook nog op de sportschool. Ben wel 2 kilo afgevallen en dat valt wel mee.

  Reageer
 56. jaja ·

  maakt het uit waar je groente thee weg haalt kan het ook gewoon bij een supermarkt of is het echt nodig om bij een turkse supermarkt weg tehalen ???

  Reageer
 57. misss ·

  ik weet niet maar soms help het en soms niet pff ik drink echt in un dag zeker wel meer dan 8 glazen pff

  Reageer
 58. MF ·

  Hallo Ik ben vorig jaar begonnen met groene thee, maar had niet het idee dat ik erbij afviel. Maar in de vakantie ben k wel gewoon doorgegaan met groene thee (GUNPOWDER) en normaal kom ik in de vakantie wel 3 á 4 kilo aan, maar dit keer geen gram, en heb gewoon gegeten nergens op gelet, ook gewoon sangria gedronken, en niet aan gekomen. Maar afvallen doe ik er niet mee. Maar ik ben er vandaag weer mee begonnen kijken hoe het nu gaat en in augustus gaat het weer mee op vakantie. Succes allemaal en hopelijk gaat het bij mij nu ook eens lukken

  Reageer
 59. bella ·

  halo iedereen ik ben vandaag ook begonnen met groene thee van de kruitvat ben 13 jaar kan dat op mijn leeftijd???

  Reageer
 60. Henriette ·

  Hoi Hendrik, dank voor je reactie en positieve ondersteuning. Jammer is wel dat je uitgaat van een eigen invulling m.b.t. mijn levensstijl. Wandelen doe ik nl elke dag, 5km in een flink tempo, daarnaast heb ik een drukke baan waarin ik veel beweeg, en ben ik zeer bewust met voeding en kcal. Ooit ben ik 27kg afgevallen dus ik weet goed wat wel en niet werkt. Nu gaat het maar om een paar vakantiekilo’s. Ik denk dat het meer te maken heeft met mijn veranderende hormoonhuishouding. Groene thee werkt bij mij als hulpmiddel echt niet. En dat kan dus ook. Gelukkig heeft het meer goede eigenschappen dus ik blijf het gewoon drinken. Iedereen succes gewenst!

  Reageer
 61. sjanneke ·

  hoi, ik ben op 1 juli begonnen met 4 mokken groene thee per dag, ik ben nu vandaag al 8 kilo kwijt. ik heb ook wel wat op de calorieën gelet hoor. ik hield ook veel vocht vast, ik heb nu dunne enkels en kan mijn ringen weer aan mijn vingers. ook zijn mijn bloedsuikers beter en spuit ik minder insuline. ik ga zo lekker verder,en kijken hoeveel ik er nog vanaf kan krijgen.

  Reageer
 62. Hendrik ·

  Hoi Lien,

  koop niet zulke dure rommel.
  Koop gewoon groene thee (Special Gunpowder) bij de Turkse supermarkt.
  Voor 500 gram betaal je dan 2,50 Euro.
  Je hebt slecht 2 gram losse groene thee nodig per glas.
  Dit is aan kosten slechts [b]1 Eurocent per glas[/b].
  0 kcal aan calorieën per glas.

  1 pot green tea fat burner kost ongeveer 9 Euro.
  Je kunt hiervan ongeveer 20 glazen groene thee van drinken.
  Hiervoor betaal je dan 9 Euro gedeeld door 20 glazen is maar liefst [b]45 Eurocent per glas[/b].
  Tevens bevat elk glas 20 kcal aan calorieën per glas.

  De keuze is na dit overzichtje denk ik snel gemaakt.

  Reageer
 63. Hendrik ·

  Hoi Henriette, groene thee drinken en in de luie stoel zitten afwachten totdat je gaat afvallen helpt niet. Je moet de verbrandingsmotor wel aanzwengelen door actief te worden. Groene thee is slechts een hulpmiddel. Maak elke dag een wandeling van 6-8 km. in een stevig wandeltempo van 6 km. per uur en je zult zien dat je wel gewicht verliest. Naarmate je gewicht verliest gaat je dit steeds makkelijker af. Succes.

  Reageer
 64. lien ·

  wie o wie kent……… green tea fat burner????
  werkt het echt en hoeveel moet ik drinken?
  wie kan me helpen???

  Reageer
 65. henriette ·

  Jammer dat hier geen reaktie op gekomen is. Als er een positieve melding is komen de nog positievere geluiden achter elkaar. Merkwaardig. Ik blijf met regelmaat groene thee drinken vanuit gezondheidsoogpunt, maar heb het ‘afvalsprookje’ helaas moeten laten varen. Mijn gewichtstoename is een teleurstelling waar ik extra mijn best voor zal moeten doen om dat kwijt te raken.

  Reageer
 66. henriette ·

  10 dgn geleden heb ik mijn koffie en rooibosthee ingeruild voor groene. Sindsdien hoef ik veel minder te plassen, en heb ik zelfs het idee dat ik aangekomen ben?! Herkent iemand dit?

  Reageer
 67. R. ·

  18 kilo in 3 maanden, nog altijd met 3/4 keer sporten
  per week waarbij intensieve cardio van toepassing is.
  Om de 2 uur licht voeden, veel fruit, eet verstandig.
  En je blijft maar afvallen, tevreden 😀

  Reageer
 68. Hendrik ·

  … met een wolkje room, natuurlijk 😉

  Reageer
 69. Ikke ·

  Het gaat om de werkzame stoffen in groene thee, dus het maakt niet uit welke je neemt! Je kan ook groene thee met een smaakje nemen, want zonder vind ik echt niet te zuipen 😛

  En suiker er in is geen probleem, maar natuurlijk niet te veel! Anders zal je sowieso niet afvallen.

  Reageer
 70. henriette ·

  Hoi Thomas,
  dit klinkt heel interessant. Maar bij navraag kom ik niet verder dan dat hun site niet meer werkt en ik niet verder kom met het zoeken naar verkooppunten in Nederland. Kun jij me advies geven ivm?

  gr Henriette

  Reageer
 71. Hendrik ·

  Tip: Gebruik voor de losse groene thee een lepelzeefje.
  Deze is de helft kleiner als een thee-eitje.
  Hierin stop je dan ongeveer 2 gram losse thee en het klepje kan dicht.
  Het water hoort voor de beste werking een temperatuur te hebben van 70 graden Celcius als je opschenkt en de thee kan dan 3 minuten trekken.
  Als het water te heet is wordt de thee bitter van smaak.
  Voor de verandering kun je ook een kruizemunt-blaadje toevoegen.

  Reageer
 72. Hendrik ·

  Ik stuitte ook via internet op de werking van groene thee. Ik ben een man van 1,87 m. lang en woog 94 kilo. Nog geen overgewicht, maar toch de neiging tot.
  Om niet richting de 100 kg. te gaan ben ik groene thee gaan drinken. Merk: [b]Special Gunpowder (Baifangzi)[/b].
  Bij de Turkse supermarkt verkrijgbaar in ponds-verpakking. Dus [b]500 Gram[/b]) voor slechts [b]2,50 Euro[/b].
  Ik drink thee voor en na de maaltijd en kom zo makkelijk op zes koppies per dag.
  Daarnaast ben ik gaan wandelen: 8 km. per dag in een stevig wandeltempo van 6 km. per uur. Dit loop je dus in ongeveer 1 uur en een kwartier en valt elke dag makkelijk in te passen.
  Op deze manier verlies je een pond gewicht per week bij een normaal eetpatroon, zonder dat je een hongerdieet van Sonja Bakker hoeft te volgen.
  Nu blijft mijn gewicht steken op ongeveer 84 kg. en dit is voor mij heel acceptabel.
  2 stevige wandelingen per week is nu ook genoeg om op dit gewicht te blijven.
  Toch kan ik één nadeel noemen: mijn broeken zitten nu 2 maten te ruim. 😀
  Meer afvallen als een pond per week lijkt mij ongezond. Doe het gewoon langzaam aan zonder jezelf te kwellen of je lichaam van streek te maken.

  Reageer
 73. yesmine ·

  wawww, wat ik hier allemaal lees, kben ook al begonnen met groene thee 🙂 ik heb nog 23 dagen om 10 kilo te vermageren…. Zou het lukken??? Het zou in ieder geval GEWELDIG zijn pffff…

  Maar goed Dag 1: 2 koppen groene thee : 1 zak Lipton en 1 zakje van Twinings green thea gedronken… en ongeveer 2 liter water gedronken…. We’ll see the results after 20 daysss 🙂

  Reageer
 74. R. ·

  @Angel,

  Groene thee werkt niet bij iedereen hetzelfde.
  Bij sommigen doet het wonderen zonder erbij te sporten, sommigen (zoals ikzelf) moeten erbij sporten om snel resultaat te krijgen (Inmiddels 14 kilo kwijt in 2 maanden) en voor sommigen werkt het op geen enkele manier, denk dat je toch die korrels moet proberen gepaard met een goed voedingspatroon en minimaal 3 x intensieve cardio per week (zo een 500 calorieen per sessie)… hopelijk zal dit voor je werken..

  Groet

  Reageer
 75. Angel ·

  Ik drink nu al een aantal weken groene thee, maar ik heb er qua gewicht nog niets van gemerkt zelfs ietsjes zwaarder geworden, ik probeer wel meer te sporten (fietsen op de moutainbike en skaten)
  Ik ga er wel mee door want inmiddels vind ik de groene thee lekkerder als gewone thee.
  Wel merk ik dat mijn spijsvertering anders is geworden als voordat ik de groene thee dronk. ik moet veel vaker naar het toilet.

  mischien toch overstappen op de korrels van de tuinen voor een beter resultaat..????

  Groetjes Angel.

  Reageer
 76. H. ·

  watermeisje , ben al wat afgevallen?
  Groetjes, H

  Reageer
 77. C- est moi ·

  Op verzoek hebben ze bij Fleurdecafe.nl de green gunpowder (organic) in de aanbieding gedaan, ¤2 per ons -ongeveer 50-60 kopjes- en ja losse thee is niet te vergelijken met zakjes, trek deze maar eens open dan zie je meteen het verschil..

  Reageer
 78. Wendy ·

  Meteen nog even een vraagje er achteraan, vergeten :-)! Mag je ook gewone thee blijven drinken tussendoor of moet je helemaal overstappen op groene thee?
  B.v.d!!

  Reageer
 79. Wendy ·

  Hallo mensen! Wat goed om te lezen dat iedereen zulke positieve resultaten heeft bij het drinken van groene thee! Ik ben er net mee begonnen dus kan er nog niks over zeggen maar hoop dat het me helpt! Maar is suiker in de thee echt zo slecht, en zou je dan minder resultaat krijgen? Heb t namelijk meerdere malen geprobeerd en ook zoetjes maar dat vind ik echt niet lekker!
  En groene thee met een smaakje is toch net zo goed?

  Reageer
 80. Laila ·

  Hallo lieve mensen, ik was benieuwd of er ook mensen die na het lezen van het verhaal van Thomas ook de Chitea zijn gaan gebruiken. Heeft er iemand ondertussen goede of slechte ervaring hiermee.

  Reageer
 81. JO ·

  Ik drink nu inmiddels al weer maanden groene thee, van de reformzaak. De groene thee met citroen en de groene thee met jasmijn bevallen me uitstekend. Ik vind ze lekker en ik gebruik 1 zoetje in een grote mok.Intussen ben in een aantal maanden snel zo’n 9 kilo afgevallen en houdt er ook mijn gewicht mee op peil. Ik heb mijn etenspatroon ook meteen aangepast. Minder eten wanneer ik minder beweeg. Af en toe wat lekkers eten, maar niet meteen héél veel. Vooral na een aantal dagen vrij vet te hebben gegeten, probeer ik het liefst meteen weer de balans te herstellen en drink ik een paar dagen bewust wat meer groene thee. Mijn ervaring is, dat groene thee het lichaam aan het werk zet en dat je inderdaad gewicht verliest, ook als je gewoon achter de pc werkzaam bent. Té veel groene thee lijkt me niet goed en mogelijk loop je gevaar om niet op tijd te merken dat je moe bent en daardoor mogelijk te lang doorgaat en echt uitgeput raakt, net als met té veel cafeïne bevattende koffie ! Mijn advies, ga wél bewust om met het drinken van groene thee. 😉

  Reageer
 82. watermeisje ·

  Hoi iedereen,

  ik ben ook op dieet en probeer 2 tassen groene thee per dag te drinken. zou vochtafdrijvend werken.
  weeg nu 70 kg en zou er graag 64 wegen tegen 14 juni.
  uiteraard vooral gezond eten en proberen 3 maal per week te gaan lopen.
  ik drink de groene thee na het ontbijt en na het middagmaal (eventueel na avondmaal ook). het zou de spijsvertering ook stimuleren…
  veel succes allemaal!

  Reageer
 83. Elly ·

  Hallo

  Ik ben in 10 weken 8 kilo af gevallen door het drinken van groene thee, maakt niet uit wat voor merk, het maakt ook niet uit of je het koud of warm drink.Ik ben 51 jaar,176, en woog 73 kilo nu dus nog 65 kilo.

  Reageer
 84. R. ·

  In 8 weken tijd 10 kilo
  Natuurlijk nog altijd gepaard met gezond eten
  en genoeg sporten (4 x per week 1,5 uur)

  Tevreden 😀

  Reageer
 85. leila ·

  Zijn er ook dames die al langer als 2 maanden bezig zijn zonder te sporten?

  Reageer
  • willy ·

   Ook ik heb een vraagje: Ikzelf gebruik al jaren capsules van Kruidvat met groene thee, maar ik vind dat ik er enorm kruidig door ga ruiken. Mijn urine en ontlasting al veel eerder, maar nu denk ik dat mijn huid ook gaat ruiken. Ik gebruik het al 4 jaar elke dag. Ik kom niet aan, maar val ook niet echt af.

 86. nicoltjuhh ·

  Hallo,

  Ik ben woensdag begonnen met het drinken van groene thee van Pickwick met zoetjes (normaal altijd suiker)
  en ben nu al 1 kilo kwijt!!
  Verder let ik wel ietsje op wat ik eet, maar ben niet extreem veranderd met eten.
  Ik ga zeker door met groene thee 😀

  Thanks ik hou jullie op de hoogte 😉
  Groetjes nicole

  Reageer
 87. ellen ·

  ik ga de pu -erh thee proberen van het kruitvat ,heeft iemand hier ervaring mee??
  Het zijn zakjes dus geen losse thee .

  groetjes ellen

  Reageer
 88. Nicoltjuhh ·

  Hallo allemaal…

  Ik ga vandaag ook beginnen met het drinken van groene thee! Ben erg benieuwd.

  Bedankt voor deze goede tips !! 😀

  Reageer
 89. H. ·

  angel en froukje,

  koop losse groene thee en geen zakjes want dat is niet zo goed als de bladeren. Deze kan je krijgen in de Tuinen, chinese supermarkten, turkse supermarkten en ook in marokkaanse winkels. Ik heb hem bij een turks supermarkt gehaald. Het is een pakje van 500 gram voor maar 2.50/3.00 euro. erg goedkoop dus.

  Iedereen veel suc6 !

  ik ben trouwens nogsteeds neit begonnen met groene thee:(

  Groeten,

  H

  Reageer
 90. Angel ·

  Ok bedankt voor de tip Froukje..
  Is helpt die thee ook beter met afvallen..?
  Want ik heb gelezen dat aardig wat mensen vroegen of Pickwick thee ook goed was maar heb nergens echt een goede reactie gezien..

  Groetjes X

  Reageer
 91. froukje ·

  Het beste wat je kunt gebruiken is groene losse thee, dat is meestal veel verser en gezonder, op internet hebben ze veel varianten en bestel ik het altijd heel makkelijk en snel.

  Reageer
 92. Angel ·

  Nadat ik deze berichten allemaal heb gelezen ben ik ook vandaag begonnen met de groene thee (van Pickwick)
  Ik zou ook graag een paar kilo er af willen. ik had altijd een mooi figuur vond ik zelf.. maar sinds ik de pil ging slikken ben ik best wel aan het uitdeien.. mijn eetgewoonte is hetzelfde gebleven alleen iets meer lekkeretrek (ook door die pil)

  ik heb net me 4e kop thee op en ik hoop echt dat het werkt want ik ben er niet blij mee hoe ik nu wordt.. ik heb ook totaal geen energiee meer en voel me zwaar PIEP..

  Groetjes Angel

  Reageer
  • Onzin ·

   je wordt niet dik van de pil! Dit is onzin en al jaren geleden ontkracht. Je wordt wel dik als je de pil niet gebruikt!

  • N. ·

   @Onzin: Ik heb zelf te kampen gehad met een onevenwichtige hormoonspiegel. Om dit goed te krijgen heb ik in 1,5 jaar tijd 3 verschillende anticonteptiva uitgeprobeerd en bij iedere wisseling kwam ik 3 kilo aan welke er niet meer vanaf zijn gegaan. Dus als je een artikeltje leest waar het e.e.a. ontkracht wordt is het nog niet per definitie waar! Er zijn altijd uitzonderingen.

  • kleine Sterre ·

   2016 is misschien een beetje laat .. maar ik erger me dood aan de reactie dat je niet dik van de pil word. Ieder persoon is anders. Ik ken mensen, die er echt zon 20 kilo van bij kwamen. Ik zelf viel er 5 kilo mee af, toen ik er een tijdje mee stopte, ik was toen eind 20. Nu ben ik 44 en zal het wel weer een ander verhaal zijn. Normaal helpt de pil ook, om een beetje die hormoonstress kwijt te raken. Maar ik heb een collega gehad, die letterlijk depressief werd van de pil. Zo zie je maar weer ieder mens is anders, net zoals je body..

 93. Lady L ·

  Hallo,

  het is inderdaad zo dat sommige meer kg afvallen op een week/maand dan andere. Logisch ook hé, niet iedereen begint met hetzelfde gewicht en is niet even groot. Iedereen zijn lichaam neemt ook op een andere manier vet/water/suiker/…op.

  Ik wil ook helemaal niet klagen hoor!
  Ik ben tevreden met 1,5 kg per week.
  Ik wou gewoon even laten weten dat sommige verhalen niet echt representatief zijn voor de meesten onder ons en je geen valse hoop geven.

  R. je bent ook goed en gezond bezig.
  En H. laat maar weten hoe het gaat bij jou.
  We zitten zowat in hetzelfde schuitje! Met genoeg water drinken, sporten en wat op je eten letten vallen die kilo’s er ook wel weer af. Don’t worry!

  Reageer
 94. H. ·

  tjah overdrijven is ook een vak, iemand moet het doen..
  maar ik ga binnenkort ook beginnen aan de groene thee en laat het dan wel weten. kijken of ik ook meteen kilo’s afval zoals sommigen beweren..

  groeten,

  H.

  Reageer
 95. R. ·

  Maak al langer gebruik van groene thee.
  Resultaat is er wel, maar niet zo groot zoals sommigen hier beweren. In 4 weken tijd 3 kilo kwijt geraakt, dat is goed MAAR ik doe er uiteraard ook intensieve sport bij gepaard met een gezond voedingspatroon (Let op suiker/vet gehalte van je eten)

  Reageer
 96. Melissa ·

  En nog iets..

  Ben het ook wel met je eens dat sommige verhalen wel erg overdreven klinken hoor.
  En ik verlies ook ong 1,5 kilo per week door veel drinken maar dat kan ook over 2 weken ineens stoppen, omdat ik uiteindelijk toch ook mijn eetpatroon aan moet passen

  Reageer
 97. Melissa ·

  Hoi Lady L
  Ik bedoel 1 pak lipton groene ijsthee. Gewoon in de supermarkt te koop. erg lekker ook, vooral citroen.
  Dit zijn pakken van anderhalve liter

  Ik drink elke dag zo’n pak leeg en dan doe ik ook anderhalve liter water.. ik heb een hekel aan water drinken maar sinds ik die thee drink gaat het wel
  want nu doe ik voor elk glas ijsthee eerst ff snel een glas water naar binnen werken.
  Zo heb ik precies 3 liter vocht binnen op een dag.

  en goed dat je 1,5 kg kwijt ben, Zo blijf je lekker gemotiveerd. maar je moet ook niet vergeten.. het ene lichaam valt sneller af dan het andere.
  Het kan echt goed hoor dat de ene persoon een kilo per week kwijt raakt door alleen veel te drinken en de ander voor een kilo per week bij wijze van elke dag een paar uur moet sporten.
  Ik spreek uit ervaring want ik en me zus zijn nu tegelijk bezig en zij drinkt veel minder maar sport weer veel meer..
  En bij mij gaat het veeeel sneller dan bij haar.

  Reageer
 98. H. ·

  VOOR LADY L

  hey wat knap van je dat je bezig bent met gezond afvallen! ten eerste; ik geef je groot gelijk door het beweren dat mensen hier soms leugens schrijven.
  maar ten tweede; kunnen sommige misschien wel waar zijn en vaak is je maag al 1 kilo maar hebben mensen dat niet in de gaten, of weten ze het neit. dan denken ze afgevallen te zijn. maar als je dan hetzelfde moment lekker gaat eten tot je vol zit, zul je merken dat die kilo’s die je net niet zag er weer op zitten. Daarom kun je neit spreken van afvallen als je een weekje bezig bent..

  maar nogmaals; heel veel sterkte en zet hem door !ik ben ook 1.60 en weeg 74 kg 🙁 ik zit er echt mee maar ga binnenkort ook beginnen hoop ik !

  groetjes,

  H.

  Reageer
 99. Lady L ·

  Melissa,
  wat bedoel jij met 1 pak lipton thee ?

  Reageer
 100. Lady L ·

  Gisteren heb ik me op dezelfde weegschaal, met dezelfde sportkleren gewogen.
  Het resultaat: ik ben 1,5 kg kwijt.

  Dat is al mooi voor 1 week, vind ik zelf.
  Maar zoals je ziet, vele verhaaltjes zijn volgens mij dan wat verzonnen…

  Reageer
 101. Melissa ·

  Hoi Lady L..

  Ben benieuwd naar hoeveel je afgevallen bent.

  Reageer
 102. Lady L ·

  Hey hey,

  wat een verhalen allemaal. Toch twijfel ik aan de waarheid van sommigen…

  Ik ben te dik: 73,2 kg en 1,60m

  De oorzaken:
  – te veel eten
  – te veel snoepen
  – te weinig bewegen
  – herstel van operatie (ik mocht die tijd niets doen
  – medicatie (cortizone)
  – te weinig drinken

  Vorige week (73,2 kg) ben ik begonnen met op mijn eten te letten (zo weinig mogelijk snoepen, veel gezonde groenten, min 2 liter water drinken en natuurlijk ook min 2 koppen groene thee per dag drinken)en ben ik naar de fitness aan’t gaan (3x per week).

  Morgen weeg ik me opnieuw en zal ik EERLJK laten weten hoe het geweest is.
  Maar geloof me…’t zal zeker geen 5 kilo zijn en ook niet enkel dankzij de groene thee.

  Reageer
 103. Melissa ·

  Ik gebruik gewoon groene ijsthee van lipton.. Werkt ook prima..
  Ik drink 1 pak per dag leeg. En ben per week ong 1,5 kilo lichter, en kan niet zeggen dat ik echt minder eet ofzo.

  Reageer
 104. Francien ·

  Vraag aan Thomas: gebruik jij Ultimate Green Tea Extract? Dan wil ik dat zeker gaan proberen. Is je moeder nog meer afgevallen? Gebruik jij het nog steeds of ben je gestopt? Dan ben ik benieuwd of je op gewicht bent gebleven…

  Reageer
 105. annemarie ·

  Op deze commetaren wil ik even op reageren ik ben zelf dietiste,
  En geloof me groene thee zit in alle afslankpillen het VERMINDERD alleen het honger gevoel je moet ook van die bank af en gaan sporten je krijgt niet alles cado dus conclusie : Van groene thee val je niet af het verminderd alleen het honger geveol dus eet gezond en ga sporten voor je eigen bestwil 💡

  Reageer
 106. Nik ·

  Tjee Thomas, 17 kilo in 4 weken. Is dat echt mogelijk met dat extract?
  Hoe lang kun je ongeveer toe met zo’ n flesje en hoe gebruik je het? Ben inmiddels zo’n 2 weken groene thee (gunpowder) aan het drinken en het lijkt wel te werken want ik verlies wel wat gewicht. Niet megaveel ineens hoor maar dat is waarschijnlijk ook beter.
  Maar ben toch aan het overwegen om jouw tip te gaan gebruiken.

  Reageer
 107. lucien ·

  simon levelt heeft verschillende soorten losse, prachtige,smaakvolle,en gezonde groene thee,deze thee is er ook in sommige soorten in de biologische variant.

  (tip: gebruik gewoon een bruin koffie zakje voor je groene thee,deze zijn zeer voordelig,vouw ze dubbel en je hebt een thee zakje :P)

  Reageer
 108. Thomas ·

  Ik woog 5 weken geleden nog 97 KG, ik was begonnen met liters groene thee te drinken die ik trok uit gedroogde groene thee blaadjes, mijn huisarts attendeerde mij erop dat de gedroogde blaadjes tijdens het drogen de polyfenollen oxideerd die dus zo belangrijk zijn voor het afvallen. ik ben aan het zoeken geslagen en er is 1 middel dat met kop en schouders overal bovenuit steekt, ik heb het aangeschaft en ben in 4 weken tijd 17 kilo afgevallen, dit terwijl ik het eetgedrag niet echt heb veranderd, wel de meest vette dingen heb laten staan , maar toch, mijn moeder geloofde me niet, die gebruikt het sinds 2 weken en is al 6 kilo kwijt, ik dacht, laat ik dat toch even vermelden want van al die kopjes thee moest ik veels te veel plassen, hahaha
  kijk maar op hun site: chitea.nl

  Reageer
  • anita ·

   Hoi echt goed zoveel kilo”s eraf in een korte tijd,maar wat i het dan precies wat je gebruikt hebt?

   gr anita

  • Sonja ·

   Welke thee nam jij dan? Ze hebben er drie.

  • Masterton ·

   Dit is echt pure onzin, en je probeert alleen dat product te verkopen!!

 109. Danny ·

  6 maanden 10 kg zeg ik 😀
  Niet alleen groene thee (gewoon van pickwick) maar ook minder alcohol.
  Sporten deed ik al veel en gezond eten ook. Nu dus alleen iets minder biertjes en meer thee overdag.
  Baat het niet, schaad het niet dacht ik 😉

  Reageer
 110. dimitri ·

  uit studies blijkt dat groene thee de vetverbranding verhoogt met 3%, redelijk te verwaarlozen dus..Als je natuurlijk je dagelijkse 10 koppen kofie met 2 klontjes suiker en een klets melk ter waarde van 70 cal per kop vervangt door 0 cal bevattende thee en dagelijks begint te sporten dan zal je idd afvallen maar dat heeft op zich weinig met de werking van thee te maken water zal bijna evengoed werken. ik drink zelf veel groene thee omdat ik het lekker vind en omdat er redelijk wat aanwijzingen zijn dat het gezond is, maar ook daarvoor is erg weinig hard bewijsmateriaal. bovenstaand artikel is eigenlijk nonsens …

  Reageer
 111. liesje ·

  ja groene thee kan je ook koud drinken heb het zelf 2 x geprobeerd maar vind het echt ni lekker

  Reageer
 112. bar ·

  ik heb de green tea fatburner gekocht.echt heerlijk,maar of het helpt 😉

  Reageer
 113. linda ·

  Ik heb laatst Green Tiger bij vitamins direct besteld en deze was heeerlijk!!

  Reageer
  • Danoesje ·

   Die green tiger is inderdaad prima te drinken, die van american sports vind ik zelf wat minder!

 114. je lo ·

  hallo allemaal
  kan je groene thee ook koud drinken als water

  Reageer
 115. Ylo ·

  Ik drink groene thee (korrels gekocht bij marokkaanse winkel) nu 2 weken. Ik sport 2-3 keer in de week en let op mn eten. Heb wel een paar keer gesnoept. Ik ben 2 kilo afgevallen. Van 71 naar 69. Weet niet of het door de thee komt maar ik blijf er wel mee doorgaan. Wil naar de 58 kilo. Zijn er nog meer recente ervaringen? Veel succes

  Reageer
 116. Liesje ·

  Hey lieve mensen allemaal, Ik ben sinds november bezig met Weight Watchers. Ben nu al 25 kg kwijt en voel me super goed. Ben nu enkele weken terug gestart met Lipton Linea thee te drinken. Super lekker (de warme versie dan), maar val er echter niet meer mee af dan daarvoor. Zit met een gewichtsverlies van 1,2 kg in de week en het is niet vermeerderd door die thee te gaan drinken. Maar ik voel me wel beter tijdens mijn regels (minder opgeblazen) maar ik drink ook maar 2 koppen per dag. Veel succes allemaal. -xx-

  Reageer
 117. slanke den ·

  Ik heb niet alle reacties gelezen, misschien is het geen nieuws. Elders las ik dat je na het water gekookt te hebben dat moet laten afkoelen tot 75 tot 80 graden en dan het theezakje erin en goed laten trekken. Bij die temperatuur zouden de goede stoffen maximaal "werken".Ik drink groene en witte thee (en ook nog drie, vier koppen zwarte koffie per dag) omdat ik het lekker vind en het gezond is, ook als je niet wilt afvallen, wat ik eigenlijk niet hoef. Allemaal succes en groet.

  Reageer
 118. Kristof ·

  Groene thee is één ding, vermageren een ander.

  Reageer
 119. mausi ·

  Ik ben al sinds mei 2008 groene thee wel losse aan het drinken 2 soorten.chineese en mate. Van ieder 1,5 liter. Ben 7 kilo kwijt maar nu val ik niets meer af kom af en toe alleen maar een paar gram bij.maar val die ook weer af meer niet

  Reageer
 120. jan ·

  Oké… 🙄

  Reageer
 121. Angela C ·

  Hallo iedereen, Ik ben een vrouw, 19 jaar jong (ja, jong hè) 1.75 lang, en weeg 48 kg. Is dat veel? antioxidanten zitten ook heel veel in grapefruit, toch? Maak je toch niet zo gek! Groene thee helpt misschien wel, alleen. Ga op je bed, stoel of zo zitten en denk goed na. Waarom wil je afvallen? Waarom ben je dik? Wat is er gebeurt? Als je door vettig eten dik bent geworden, dan moet je het niet meer eten. En omdat ik al 19 ben, mag ik werken. Ik ben de baas (mijn ouders) van een kruiden tuin, ik (mijn ouders) verkopen allerlei kruiden. Zelf doe ik er kamille, lavendel, muntblaadjes in. Of mix ik gewoon een ander soort groene thee. En soms als ik er genoeg van heb, neem ik een bad met groene thee. Groene thee badolie. Helpt echt! En voor de liefhebbers, als je echt van groene thee (geur) houdt, kan je groene thee deodorant (roller/spray), scrub gel, badolie, shampoo, zeep, crèmespoeling of zelfs kauwgom nemen! Zo zie je; groene thee is niet alleen goed voor de lijn, maar ook lekker! Ik woog eerst 60kg, 15kg verloren! Dat is toch veel? Ik wil later een spion worden. Na het afstuderen, ga ik naar de spionage school. En als ik de eindexamen haal, dan wordt ik een spion! Ssst… topgeheim! Wat ik altijd doe: 7.30 met de fiets naar school. 13:35 pauze, snel wat koude groene thee drinken en een broodje gezond eten (zonder kaas, nogal vettig). 17.00 klaar, fiets terug. 17.40 thuis, huiswerk maken, leren. En als je vrij bent, kan je altijd nog DDR doen! Je speelt dan een dansgame, en dan verlies je zelfs meer dan 8kg als je het een maand volhoudt.

  Reageer
  • Michelle ·

   Angela C, wat zit jij nou raar te kletsen. Is dit jouw humor of zo? 48 kilo bij 1,75 is overduidelijk ONGEZOND en niet mooi. Dat noemen we geen afvallen, maar anorexia. Dus spioneer jij nog effe verder op Google om te kijken welke baan wel bij jou past (Gamemania-verkoopster)!

  • Masterton ·

   Pas op dat je niet weg waait bij windkracht 2, want 48 kilo is gewoon asociaal weinig, en levensgevaarlijk, dit is gewoon Biafra!!!

 122. leyla ·

  Hallo, Ik ben leyla, Ik drink al maanden groene thee van Pickwick met citroensmaak en ben geen gram kwijt, maar toch drink ik de groene thee gewoon door, want het is zeer gezond. Maar ik wil toch een paar kilo kwijt… Hoe dan ook: groene thee helpt bij mij niet, in ieder geval met afvallen. Jammer 🙁

  Reageer
  • Christa ·

   Ik denk dat je niet afvalt omdat de thee van Pickwick niet goed is. Er zitten allemaal E-nummers in en andere troep. Zoek ’s op wat E-nummers met je doen, je schrikt je een hoedje! Ik drink groene thee van Zonnatura, goed merk, en alleen maar natuurlijke ingrediënten!

  • bas ·

   Ik kijk net even op het pakje van pickwick en je zwetst. Er zit geen E nummer in.. ingredienten: groene thee, citroengras, aroma, citroenschilletjes (2.5%). En als je af wilt vallen, gezond eten + sporten groene thee kan dan misschien helpen maar je zult toch moeten verbranden…

  • F. Lam ·

   De aroma’s zijn de E-nummers maar dan voluit geschreven… Je moet groene thee drinken zonder enige toevoegingen. Ooit een dikke Chinees gezien?

  • Natasja ·

   Dat komt omdat groene thee van Pickwick gearomatiseerd is. Dus niet zomaar alle groene thee uit de supermarkt is goed… Probeer eens groene thee van Zonnatura, die is er nu in allerlei smaken. Ik heb het zelf ook 2 maanden gedronken (goed sterk trouwens) en ben toen 7 kilo afgevallen, terwijl ik voor de rest niet minder at dan normaal.

 123. Sunitie ·

  Ben je wat afgevallen Nienke? Ben nieuwsgierig. Ik drink 1 theezakje per dag. Is dit te weinig? Wil echt afvallen, weet je…

  Reageer
  • fantasygirl ·

   Eentje is veel te weinig. Minimaal 4 op een dag een mok van 225/250 ML. Dus 8 kleine kopjes. Een hele tijd terug, was ik 17 of zo. Ik nam 3 mokken per dag + een stuk of 3 green thee fat burner poeder in een glas van 200ml. Ben in combi met een dieet 20 kg afgevallen. Was nog nooit zo slank geweest!

 124. Nienke ·

  Ik drink 3 koppen thee per dag en het helpt echt! En het is nog lekker ook! xxx

  Reageer
 125. Sunitie ·

  hoi,
  Zo ik ben vandaag begonnen met pickwick green tea, wel nadat ik het heb gedronken vooelde ik me niet zo lekker(een beetje duizelig). Mag ik nog verder gaan ermee?Geeft groene thee bijwerkingen?
  Wil ook 5 kilo afvallen dus ik kijk ernaa uit 😀

  Reageer
 126. hilal ·

  julian in hoeveel tijd was dat dan ???

  Reageer
 127. Julian ·

  Ik dronk op mijn werk de hele dag koffie en maak nu s’ochtends een thermoskan met groene thee (vijf koppen ongeveer) die ik gedurende de dag opdrink.
  Ik ben inderdaad in korte vijf kilo afgevallen terwijl ik het zelfde ben blijven eten.

  Reageer
 128. Melissa ·

  Hoi, Groene thee stimuleert het functioneren van de nieren (diuretische eigenschappen), en wordt ook aangewend in vermageringsdiëten omdat hij het metabolisme van de opgeslagen vetten vergemakkelijkt, wat nuttig is voor vetverlies in het hele lichaam (zwaarlijvigheid) of lokaal vetverlies (cellulitis).
  Maar ik zou anders gewoon een huisarts raadplegen, alain, dan weet je t zeker en neem je geen risico’s… Heb vorig jaar ook een tijd groene thee gedronken en voelde me er veel beter door (mensen zeiden ook dat ik er beter uitzag). Inmiddels ben ik weer opnieuw aan de groene thee geslagen. 😉

  Reageer
 129. alain ·

  is groene thee schadelijk voor nieren en lever, en mag je het drinken bij sterk verminderde nierfunctie?

  Reageer
 130. liona ·

  Hallo iederen

  Ene zegt dat je verse groene thee moet drinken voor goede resultaat en andere zegt dat je 2 kom kan klaar maken en hele dag ervan drinken,wat klopt nou?

  Reageer
 131. jacky chan ·

  ik drink best veel groene thee van pickwick alleen met 1 suikerklontje maar ik heb nu xtragreen van jackie chan en de smaak lemon en die smaakt heel goed en je hebt geen suiker nodig want hij smaakt zoet echt een aanrader

  Reageer
 132. hilal ·

  ja volgens mij kan je het beter zonder drinken want in honing zitten ook koolhydraten en misschien werkt dat tegen het effect van groene thee

  Reageer
 133. een afvallertje ·

  ben nu zelf ook aan de groene thee maar doe er honing in…. weet niet of dit echt goed is dan? kan ik het beter zonder drinken

  Reageer
 134. manuela ·

  Groene thee in inderdaad gezonder, omdat er anti oxidanten inzitten.
  Ik las dat iemand zei dat er geen theïne in groene thee zit, maar dat is niet waar.
  Kijk maar op internet rond o.a wikipedia, daar zul je lezen dat er juist meer theïne en cafeine in zit.
  Dus je kunt wel last hebben van moeilijker in slaap komen.
  Verder blijft groene thee lekker en gezond.

  Ik woon zelf in heerlen en ga mijn losse thee bij ginelli in heerlen centrum halen, hier kun je ook eerst een kop thee proeven of je hem wel lekker vind en je kunt aan de verschillende soorten ruiken.

  Reageer
 135. Inge ·

  Hallo Sharon,

  Ik drink nu ongeveer 4 maanden deze groene thee, ongeveer 1 pot per dag.
  Ik koop het bij een internetshop genaamd theezaak.nl
  Meestal besteld ik een gyokuro thee, maar ook de sencha is heel lekker.
  De thee is best wel duur, maar in het gebruik valt het eigenlijk wel mee, want je kunt de thee tot 3 keer opschenken. Maar ik voel me er heel goed bij.
  En m’n gezondheid is me ook wel wat waard….dus ik ga er zeker mee door.

  Reageer
 136. Sharon ·

  Hallo Inge,

  Fijn dat je zo tevreden bent over de thee uit Japan!Even een aantal vraagjes.. hoe heet de thee en waar heb je het gekocht?
  Sinds wanneer ben je bezig met het drinken van deze thee?

  Reageer
 137. inge ·

  Na lang zoeken heb ik eindelijk groene thee gevonden zoals ik het een aantal jaren terug in Japan heb gedronken. Totaal niet te vergelijken met de zakjes die je hier in de supermarkt koopt. De thee is luchtdicht verpakt en wordt rechtstreeks uit Japan ingevoerd.Dus heerlijk vers en aromatisch.
  Sinds ik het drink voel ik me veel energieker en ben 3 kg afgevallen. Dus helemaal tevreden.

  Reageer
 138. mar ·

  ben 4 dagen bezig en ben 1 kilo kwijd met de thee van pickwick
  bij mij helpt het wel deze thee de andre thee vindt ik niet te drinken en in de avond uuren minder honger
  heb zelf tabletten gebrobeerd voor af te vallen maar dit is ongelooflijk mijn op geblazen gevoel is een heeeel stuk minder dus nu op naar de 2 kilo

  groetjes mar

  Reageer
 139. hilal ·

  hey sharon,
  ik heb de thee al meer dan een half jaar in huis maar ik vind hem zo goor..
  ik vind het niet prettig om het zonder suiker te drinken

  Reageer
 140. hilal ·

  hoi seda,

  graag gedaa hoor:) (K)

  Reageer
 141. Pauline1978 ·

  Hoe groene thee tot zich nemen ?
  schenk groene thee
  Infusie is de meest natuurlijke manier, bij elke maaltijd kan je dus meerdere koppen thee drinken. Voor de bereiding neemt men een koffielepel thee per persoon: kokend water over de thee gieten en 3 tot 5 minuten laten trekken.

  Om het stimulerend effect te verminderen (bijvoorbeeld in de avonduren), de thee langer laten trekken. Een andere mogelijkheid zijn capsules met extracten van groene thee die bij elke maaltijd ingenomen kunnen worden. Kies voor kwaliteitsthee, d.w.z. hele of gebroken theebladeren (geen builtjes/zakjes).

  Reageer
 142. Pauline ·

  * Drink groene thee. Uit onderzoek van het Duitse Instituut voor Voedingsonderzoek in Potsdam is gebleken dat groene thee zou kunnen helpen bij het afvallen. Het zorgt er niet voor dat je minder trek krijgt, maar het remt wel de opname van voedsel in de darmen, en bevordert de verbranding van vet. Het instituut deed een test met muizen waarbij de muizen een vetrijk dieet kregen, aangevuld met groene thee. Na 29 dagen waren ze minder zwaar dan hun mede muizen die het ‘dieet’ zonder de thee volgden. Eerder is ook al gebleken dat groene thee stoffen bevat die het cholesterolgehalte verlagen, het verbranden van vetten verbetert en ook nog kankerremmende en antibacteriële stoffen bevat. Aan de groene thee dus!

  Reageer
 143. mar ·

  weet iemand of ik wel nog koffie mag drinken ben een koffie luut
  en iemand al afgevallen met thee van picwick

  hoor het graag

  Reageer
 144. Ruud ·

  Groene thee, gewoon lekker om te drinken. Preventie voor een goede gezondheid, lekker gezond ouder worden. Combineer het eens met een paar blaadjes verse munt, lekker fris!

  Reageer
 145. mar ·

  ben vandaag begonnen met de thee pickwick
  ik vindt ook dat het de honger weg neemt ben benieuw
  🙄

  Reageer
 146. Sharon ·

  Hoii Hilal!
  De buikpijn is ondertussen gelukkig over, ben ook begonnen met Gunpowder. Tip: bij ‘de tuinen’ is het 2 halen 1 betalen!
  Hilal, ben je zelf al afgevallen door groene thee?

  Reageer
 147. Seda ·

  Hoi Hilal x x x !! Dankje wel voor deze site by the way.. 😀 Ik ben al een weekje bezig met groene thee, maar wist eigenlijk niets over de (mogelijk) positieve bijwerkingen. Wat je wel merk, is dat je eetslust serieus wegneemt. En vooral met de herfst nu, is het echt lkkr om telkens een kopje thee naast je te nemen, je hebt niet door hoe je de kopjes achterover werkt.. 😉

  Reageer
 148. hilal ·

  hoi sharon,
  wil je ons op de hoogte houden? ik hoop dat het beter gaat met je en suc6 ! 🙂

  Reageer
 149. Sharon ·

  Hallo!
  Na het lezen van deze site ben ik enhousiast begonnen met groene thee drinken. Nu ben ik 2 dagen bezig, en heb ongeveer 7-8 koppen thee per dag gedronken. Sinds vanmiddag heb ik echt ontzettende buikpijn. Ik gebruik groen thee van Pickwick, zou het hieraan kunnen liggen? Ik ga morgenochtend direct losse thee kopen bij ‘de tuinen’. Hopelijk gaat het dan over..

  Reageer
 150. Frank ·

  Ik ben zo’n 3 maanden geleden begonnen met het drinken van groene thee. Nu drink ik dagelijks 1 a 2 potten thee. Ik vind het heerlijk en het helpt echt met het afvallen! Had eerst licht overgewicht, maar ben nu ruim 6 kilo afgevallen. Natuurlijk moet je niet elke dag alleen maar fastfood en zoetigheden eten, maar in principe eet ik gewoon hetzelfde als voorheen (dus doe verder geen dieet o.i.d).
  Alleen drink ik nu dus groene thee (gewoon van pickwick) tijdens en na iedere maaltijd. Ook heb ik mijn kopje koffie in de ochtend vervangen door een kop groene thee. Een ander pluspunt: je krijgt lekker veel energie van groene thee merk ik, want voel me een stuk fitter moet ik toegeven. Alleen maar positieve dingen te melden over groene thee dus!

  Reageer
 151. milou ·

  Hoi Melda,
  Ik denk niet dat het aan jou ligt dat je niet afvalt, maar aan de momenten waarop je de groene thee drinkt.
  Groene thee zorgt voor een snellere en betere spijsvertering en verkleint de vetcellen.
  Daarom is het waarschijnlijk beter als je de thee vóór en na elke maaltijd / tussendoortje drinkt ipv alleen in de avond.
  Zelf doe ik het op deze manier en ik van hier flink van af! Het afvallen begon bij mij al vrij snel na dat ik met de groene thee begonnen was.

  Succes!

  Reageer
 152. petie ·

  Ik ben niet zo een thee drinker, maar ben begonnen met groene thee capsules. Heeft iemand daar ervaring mee.

  Reageer
 153. mausi ·

  Iedere groene thee zet je met gekookt water dat je 5 min laat afkoelen. 1 tot 2 thee lepeltjes per mok.5 min laten trekken.Je kunt de thee warm of koud drinken.Het beste werkt Gunpowder en Mate thee Afwisselend. Ik zelf drink ongeveer 1 liter van elk iedere dag.

  Reageer
 154. Theetje ·

  Hoe maak je die thee dan, snap er anders niks van

  Reageer
 155. moma ·

  De gunpowder zijn inderdaad harde korrels die veranderen in vrij grote blaadjes.

  Het blijft met "hulpmiddeltjes" om af te vallen natuurlijk altijd bij de één wel en bij de ander niet werken.
  Toch lijkt het mij voor iedereen raadzaam om de groene thee gewoon uit te proberen (baat het niet dan…. ) Val je er niet van af, dan heeft het toch nog een heleboel andere voordelen voor je gezondheid.

  Ben zelf 40 jaar, een woog al 10 jaar exact 80 kilo, ging nooit iets af, kwam nooit iets bij. Ook niet na de zoveelste lijnpoging, of na een week extreem ‘vreten’. Op zich niet onvoordelig natuurlijk, maar 80 kilo…… tja.

  Ben nu een maand of vijf geleden begonnen met groene thee (gundpowder) Een thermoskan per dag, altijd tijdens en na het eten. (lekker is om er een zakje lipton morocco thee bij te doen) Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een klein beetje op mijn eten heb gelet, maar alleen overdag, ’s avonds absoluut niet, ik hou van lekker eten. Snoeper was ik zowiezo niet.

  sinds twee maanden weeg ik exact 64 kilo, en eet weer gewoon als vanouds, alleen drink nog steeds regelmatig groene thee (niet meer zoveel). Ik houd het gewicht al twee maanden vast, dus van een jojo effect is nog geen sprake !!!!!! Ben er zelf nog steeds verbaasd over, maar in mijn geval werkt de thee dus echt. PROBEREN DUS!!!

  Reageer
 156. Builderke ·

  Samanta : Ja.
  Om vet voorgoed weg te krijgen hoef je te sporten met een combinatie van groene thee… Vet kwijtspelen is niet zo zeer moeilijk .. Probeer eens paar gewichten vast te houden, doe een full body workout, doe eens een interval training, alles om je metabolisme te stimuleren bv ; 40minuten full body workout, interval training ( bv 1 minuut 7 km/h, dan 1 minuut 12 km/h, en zo verder tot je aan 10 minuten komt ). De groene thee werkt hier zo goed omdat je lever dan sneller vet kan afbreken, en dit werkt bij ELKE persoon ! Drink 1 kop WARME groene thee na elke maaltijd, probeer Gunpowder te gebruiken, geen zakjes want dat is enkel afval van de fabrieken.. En van die full body workout zul je geen ”Bulk up” effect krijgen, vrouwen kunnen dat haast niet zonder supplementen, zij hebben de bepaalde stoffen niet .. Je moet proberen 6x per dag te eten, bevoorlijk om 7 uur Granenbrood met beleg en daarna een kopje groene thee (Probeer wit brood te vermijden), 10 uur een appel (of ander fruit), ’s middags Broodje smos met kopje groene thee (gewoon broodje met groenten), 16 uur weer een appel of ander fruit of je kan ook platte magere kaas pakken met fruit, in de avond probeer je zoveel mogelijk wit vlees of vis te maken met groentjes (Groene groentjes is het beste) en natuurlijk groene thee, rond 21 uur probeer je iets met ENKEL of haast enkel eiwitten te eten .. Je kan bevoorbeeld stukje kippensneedjes pakken.. Je hebt trouwens alle voedingsstoffen nodig .. Probeer vooral geen eiwitten dieet, dit is vies en is niet voor altijd .. Na een paar maand zijn al die kilo’s er weer aan.. Eet goede koolhydraten ( GLUCOSE IS BIJNA HELEMAAL VERBODEN), goede vetten ; Eet onverzadigde vetten, dit zijn vetten van planten, bv olijfolie op je slaatje doen .. Probeer ook zuivelproducten te drinken/eten zoals : Melk, kaas, kwark (platte kaas), … Je moet proberen van de koekjes de af te blijven, hier zit veel glucose (suiker) in.. Wat je ook moet doen om is van de frisdrank af te blijven .. Probeer anders eens water met citroensap, hier zitten haast geen kcal in..

  Dus al het essentiele :

  -Full body workout (3x per week)
  -Interval training (3x per week)
  -5-6x per dag eten (vaker maar zeker NIET meer)
  -Na elke maaltijd WARME groene thee drinken
  -Probeer glucose te vermijden

  Dit programma heeft bij iedereen als in de fitness bij ons gewerkt, zelfs bij mensen die bij elk ander dieet al gefaald hebben, dit is het NO-FAIL "dieet".
  Ik hoop dat het voor iedereen zal werken en dat zal het ook doen. Ik ben 3 maanden geleden begonnen met dit te doen en ben al 12kg afgevallen (PERMANENT)!

  Ik hoop jullie succes verhaaltjes te horen !

  Reageer
 157. samanta ·

  een vraag: is de grunpowder kleine korrels? nadat je in heet water doet wordt het een soort blaadje toch?

  Reageer
 158. Moeder ·

  Heey iedereen!
  Ik heb een vraagje over groene thee!!
  Ik heb laast groene thee gekocht bij de kruidvat en het is van een chinese merk!
  Maar ik krijg er buikkrampen van en vroeg is dit normaal??
  Graag wil ik antwoorden!!

  Reageer
 159. Elien ·

  Ten eerste, Me: zedde nu echt zo lomp om te denken dat suiker in je thee geen kwaad kan? Komaan seg.
  Je kan in je thee wel zoetjes doen maar je moet je wel beperken tot 2 à 3 per dag.

  De beste groene thee op de markt is Linea van Lipton. Hier zitten 2 keer zo veel catechines in als normaal, dat zijn antioxidanten die je metabolisme helpen te versterken. Als je hier een liter per dag van drinkt boek je gegarandeerd resultaat zonder dat je je eetpatroon verandert.
  Als je een dieet volgt kan je deze thee perfect drinken in combinatie met water. Er zitten nl. geen calorieën in en het stilt je honger omdat je maag wordt gevuld met thee en water.

  Reageer
 160. margot ·

  Sinds een maand of drie drink ik japanse groene thee en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over het resultaat.
  Ik ben inmiddels 6 kg afgevallen en als prettige bijkomstigheid werkt de groene thee zeer opwekkend.
  Wat ik persoonlijk het lekkerst vind is de Fukamushi en de Gyokuro thee.
  Mijn ervaring is dat de losse groene thee toch van een veel betere kwaliteit is als de theezakjes die je bij de supermarkt kunt kopen.

  Reageer
 161. Silvia ·

  Dat het dieet waar M.F. het over heeft alleen op korte termijn werkt mag duidelijk zijn. Zodra je ermee stopt vliegen de kilo’s er weer aan en vaak zelfs nog meer. Door weinig en ongevarieerd te eten valt je metabolisme stil. Zodra je meer gaat eten slaat je lichaam alles op wat het binnen krijgt en kom je aan. Dit is een heel natuurlijk proces en kun je op de volgende manier bekijken: je lichaam komt in der veronderstelling dat er geen (of weinig) eten meer binnen komt en stelt zich hierop in. Als er na het afvallen weer gewoon gegeten wordt gaat het lichaam alle voedsel als reserves opslaan voor als er nog eens zo’n tijd van weinig voedsel komt. Het jojo-effect dus.

  Punt 2 is dat het ontzettend ongezond is. Je krijgt op deze manier lang niet alle voedingsstoffen binnen, waardoor je je lichaam op de lange termijn sloopt.

  Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die in crashdieets geloven. Tuurlijk val je er de nodige kilo’s mee af, maar als ze er binnen de kortste tijd ook weer aan zitten heb je alle moeite voor niets gedaan. Want zeg nu zelf: ken jij iemand die op korte termijn (veel te) veel is afgevallen en dat gewicht vervolgens heeft kunnen handhaven (op een GEZONDE manier)?

  Reageer
 162. M.F ·

  Hoi
  Mijn collega eet dus geen aardappels, pasta rijst en pizza,s en geen brood, het is een koolhydraten vrij dieet. Maar geen Dr Atkins, daar moet je veel vet eten, dat wilde ik eerst gaan doen, maar dat blijkt niet zo gezond te zijn. Mijn collega eet s,morgens een gebakken ei zonder brood of een bakje yogert. S;middags neemt ze een salade met stukjes gesnipperde kipfilé en wat gekruide olijfolie. Sávonds gewoon veel groente dus geen aardappels ook een stukje vlees, mag zelf weten wat, ook vis. Je mag ook wel tussendoor een plakje kaas og een hand vol nootjes, s,avonds een kaasplankje mag ook ,maar geen toastjes erbij. Je kan ook een maaltijdsalade nemen, is wel wat duurder maar als je snel wilt dan is het een mogelijkheid. 1x in de maand neemt ze af en toe nog wel een pizza met een glas wijn. Ze is in 2 maanden tijd 15 kilo afgevallen. Ook heb je weinig trek in zoetigheid. Dus je kan het proberen, zij vind het makkelijk vol te houden. Maar dat is iedereen persoonlijk. Ik ga eerst op vakantie en probeer me er wel wat aan te houden, elke kilo wat er niet bij komt is meegenomen. Ik wens jullie veel succes. Groetjes Maria

  Reageer
 163. mausi ·

  Hoi MF kun je vertellen welk dieet het is?. heb zelf ook het sjangrila dieet gedaan maar hielp ook nix. Groetjes

  Reageer
 164. samira ·

  hallo MF welke dieet volgt je collega dan die 15 kilo kwijt is

  Reageer
 165. M.F ·

  Hoi Mausi
  Ik denk dat het niet helpt, Ik ben zoals je hier boven kan lezen niks afgevallen, juist aangekomen, heel frusterend. Denk toch dat je anders moet gaan eten. Ga nu ook een ander dieet proberen, mijn collega is al 15 kilo kwijt , dus dat gaat heel wat sneller

  Reageer
 166. mausi ·

  Drink al 3 maanden gunpowder en slik 4 groene thee capsules. Raakte 3 kilo kwijt. Maar val nu geen gram meer af.Gunpowder drink ik 2,5 liter per dag.En de eigenaar van de china store zei dat je elke thee warm en koud kan drinken. En mijn omvang is nog steeds het zelfde als voor die thee tijd. Dus wat moet ik nu geloven?

  Reageer
 167. samira ·

  hallo

  Ik drink meestal een hele thermo dat is ongeveer 1 liter per dag. als ik ga sporten danneem ik die 1 liter mee in een fles, zweten dat ik dan doe. Ik doe af en toe een 20 tal minuten op de step en 20 minuten op de loopband. Ik doe elke dinsdag danse orientale. Ik sport minimum 2 x per week. Ik dans thuis bijna elke dag. Ik denk wel dat de thee werkt, maar ik val af en dan komen die er wel bij.Ik eet gezond ik begin smorgens met 2 koppen groene thee en eindig mijn avond met 2 groene koppen thee. Ik weeg 76.00 ik weet niet wat ik verkeerd doe kan iemand mij misschien helpen of tips geven wat ik verkeerd doe, ik wil onder de 70 wegen, want ik ben 1.70

  dankje

  Reageer
 168. M.F ·

  Hoi Allemaal
  Zo als gezegt ben ik begonnen met de gunpowder thee, maar tot mijn grote verbazing was ik vanmorgen anderhalf kilo aangekomen. Was dus een grote terleurstelling. Maar de aanhouder wint, ga door tot de thee op is en als er niks af is ga ik maar aan de Atkins dieet. Weet niet wat ik verkeerd doe, drink wel 6 a 8 koppen per dag en nog eens veel water. Wie weet en goede tip, Ga donderdag op vakantie, dus dat word het niet meer. Vond het ook al te mooi om waar te zijn, thee drinkn en afvallen. Iedereen verder succes.

  Reageer
 169. M.F ·

  Hallo
  Ik ben gisteren begonnen met Gunpowder hopelijk geeft dit meer resultaten. Volgende week ga ik op vakantie, en neem het nu mee de koffer in. Trouwens even een tip, de Gunpowder is bij de tuinen in de aanbieding 3 halen 2 betalen. dus dat scheelt toch weer. Ik zal vertellen of het helpt . Iedereen succes.

  Reageer
 170. Kimberley ·

  Hallo allemaal,

  Ik zal zeggen gewoon stoppen met roken.
  Ik ben nu al ruim een maand van ruim 2 pakjes per dag naar helemaal niks gegaan.eindelijk gestopt na 7 jaar en ik ben maar 2 kilo aangekomen wat heel normaal is aangezien je door de sigaret je eetlust verliest dus het aankomen komt niet zozeer door het stoppen met roken opzich maar doordat je door het niet meer roken je NORMALE eetlust weer terugkrijgt.
  Maar ik drink nu ook sinds kort flink veel groene thee en ik merk echt dat het werkt.
  Eerder had ik altijd zo’n opgeblazen gevoel maar dat is nu helemaal weg.
  Dus niet zo zeuren allemaal en vervang die sigaret door een kop thee 😀
  Ik kan het dus jullie ook.
  Nou,zet m op allemaal!

  Reageer
 171. mona ·

  ik drink Gunpowder tijdens de maaltijden, ong. 4 flinke koppen per dag.

  Reageer
 172. Sandra DB ·

  foutje van 62.4 NAAR (58.7)

  Reageer
 173. Sandra DB ·

  na 2 weken van 64.4 naar 58.7 volg wel mijn dieetschema ook grondig nu en ben terug beginnen roken (ook gestopt met crosstrainer(deed ik elke dag 1u) dus weet nu niet hoe het komt
  -afname van spiermassa (crosstrainer)
  -terug gaan raoken
  -strikte dieet volgen
  -groene thee

  Reageer
 174. M.F ·

  Begrijp ik het goed dat je helemaal geen koffie meer mag drinken, ook geen caffeinevrije koffie?

  Reageer
 175. Denise ·

  Ik word hardstikke misselijk en krijg barstende hoofdpijn als thee drink van liptonlinea. Heeft iemand dezelfde bijwerkingen?

  Reageer
 176. Maria ·

  Kurry hoeveel koppen thee drink je per dag? Ik tussen de 5 en 6 koppen. Dat lijkt me toch genoeg. En dan na het eten meestal.

  Reageer
 177. Theedrinkertje ·

  Ik zie hier staan : ‘Ben 300 gram afgevallen in 1 dag’. Het kunnen er meer of minder zijn, het is te zien hoeveel conseptisch afval er in je zit, je moet dit zien op meerdere dagen/weken.

  Reageer
 178. Peter ·

  Maria, een echte groene thee hoort niet vies te smaken, als Gunpowder hebt moet je 1 ‘dessert’ lepel van je Gunpowder erin doen, ca. 3-7m laten trekken zodat ie licht groen ziet en dan is ie goed om te drinken ! Ben zelf naar China geweest in de paasvakantie en zo dronken ze die daar… Ik was overal uitgenodigd (ZEER VEEL gegeten), groene thee bij het eten gedronken en geen GRAM zwaarder geworden, ik was zelf 2 kilo’s afgevallen .. Succes allemaal !

  Reageer
 179. Lawrence ·

  Wanneer moet ge eigelijk groene thee drinke? Na of voor u ete fzo? Of Wanneer?

  Reageer
 180. Afvallerke ·

  Kurry, van welk merk was jou groene thee?

  Reageer
 181. diamantje ·

  GROENE THEE UIT ZAKJES IS AFVAL VAN DE FABRIEK; ALLES WAT ER OP DE GROND VALT EN DE OVERSCHOT(gruis) VAN ECHTE THEE, DAARMEE VULLEN ZE DIE ZAKJES;
  dus tis beter da ge losse thee koopt.

  Reageer
 182. maria ·

  Oke dan ga ik dat vanaf nu maar proberen, maar moet ik dan ook dat gunpowder gaan drinken of gewoon dat van lipton. Groene thee is toch groene thee?

  Reageer
 183. kurry ·

  je moet het niet laten afkoelen je moet het warm gaan drinken.
  want de stoffen die helpen om af te vallen verwdwijnen door de warmte dus moet je het zo snel mogelijk binnen hebben.hoe langer je wacht hoe minden goede stoffen je binnenkrijgt.
  en van 1 kopje thee drinken val je niet af ik lig echt niet maar ik ben nu al 9 kilo afgevallen in een maand tijd moet al nieuwe kleren gaan kopen.
  ik was 85 kilo en ben nu 76. ik ben een man en ben 1.81 dus een ideale gewicht op dit moment ik ben er klaar mee.

  TIP: drink iedere keer groene thee wanneer je honger hebt je zult merken dat je hongergevoel weg gaat.
  5 glazen per dag ongeveer

  succes

  Reageer
 184. Maria ·

  Hoi
  Ik ben nu 2 weken met de thee bezig, maar ben nog mar 1 kilo afgevallen, valt me wel iets tegen, ging ik vanmorgen weer op de weegscaal, was ik weer een kilo zwaarder. Echt balen. Wat doe ik verkeerd?? Ik vind het vreselijk smerig, en drink het nadat het is afgekoeld in 1x naar binnen. Kan er niet echt van genieten. Heeft iemand nog een tip? Of weet iemand wat ik verkeerd doe? Moet maar 5 kilo kwijt, us zou zeggen moet toch lukken? Groetjes Maria

  Reageer
 185. Rekke ·

  Ik heb ook groene thee gedronken, maar zonder resultaat, nu ga ik ‘Special Gunpowder’ drinken van ik de Chinese Supermarket in Brussel, ik hoop dat deze wel effect heeft!
  PS : Heeft iemand hier al ervaring mee?

  Groetjes !

  Reageer
 186. Mona ·

  hier nog een gunpowder-fan! Ben door het drinken van deze thee inmiddels 5 kilo afgevallen in 2 weken. Eerst dronk ik groene thee van Lipton en Pick Wick echter zonder resultaat. Ik drink 4 grote glazen per dag rond de maaltijden.

  Reageer
 187. Mina ·

  oja, en nog een vraagje:
  ik zet meestal een pot thee met 1 zakje…ik laat ‘m wel minimaal 5 minuten trekken…is dit te weinig?

  Reageer
 188. Mina ·

  Hoi Sandy, hoe gaat ’t nu met je? leuk om te lezen dat ’t zo goed ging, ben benieuwd naar een nieuwe update.
  ik ben zelf nu 1,5 week bezig met veel groente en fruit eten(gaat nu nog makkelijk omdat ’t zo benauwd is) minder snoepen(zelf niks in huis halen…dat is voor mij echt de truck) en natuurlijk veel groene thee drinken.
  ik ben nu 1 kilo lichter, maar dat is zeg maar onderaan m’n schommelgewicht…ik hoop dat ik lager kan komen, doel is minimaal 5 kilo eraf!!
  ik heb niet ’t idee dat het door de groene thee komt, maar je weet maar nooit, en alle beetjes helpen…
  ’t helpt inderdaad ook goed op de manier van Kurry, thee drinken als je honger krijgt tussen de maaltijden door.

  succes allemaal!!

  Reageer
 189. olga63 ·

  Ben nu sins zaterdag bezig en ben nu al 1,8 kilo kwijt.Voor en na elke maaltijd neem ik een kopje thee.
  Ik drink ook geen koffie meer en slaap veel beter.
  Wordt wel wakker om te plassen maar slaap zo weer in.
  Terwijl ik nachten waker kan liggen.Ben benieuwd hoe het verder gaat.Succes allemaal en veel geluk.
  Groetjes van Olga

  Reageer
 190. Pino ·

  hey gekke Tinus. Gunpowder verkopen ze, hier in Haarlem tenminste, ook bij de Vomar en bij Dirk.

  Reageer
 191. olga63 ·

  Hallo,
  Naar alle reakties gelezen te hebben ga ook ik beginnen met groene thee.
  Alleen heb ik verse groene thee laten mengen met javaanse thee.Van groene thee moet je afvallen en javaanse thee is goed voor de vochtballans.
  Ik weet niet of de hoeveelheid van het mengen goed geweest is ik heb 50/50 gedaan.Hier in zeist heb je zo`n thee/koffie zaak zitten met allerlei soorten thee`s en koffie`s.
  Ben gisteren begonnen ben benieuwdt,ik wil er graag 15 kilo kwijt maar we gaan eerst voor de 5 kilo.Als dat lukt gaan we gewoon verder.
  Ook ik kom hier later op terug.
  Succes allemaal.
  Groetjes van Olga

  Reageer
 192. Renier ·

  Natuurlijk was het winkeltje gesloten voor een maand .. Maar na een tijdje stappen heb ik toch een winkeltje gevonden ! Groene thee van ‘Natural Herbs’.. Ik drink zo ca. 1.5 – 2l per dag groene thee ( 1 volle soeplepel losse thee ), denken jullie dat dit goed is voor toch degelijk aftevallen? Alvast bedankt !

  Groetjes,
  Renier

  Reageer
 193. Renier ·

  Bedankt voor jullie reacties, ik ga in het weekend naar een chinees winkeltje 🙂

  Groetjes

  Reageer
 194. diamantje ·

  by the way : mijn voorkeur gaat toch uit naar: Green Gunpowder tea (vind je ook op die website)

  Reageer
 195. diamantje ·

  renier: je moet ongeveer 5a 6 kopjes per dag drinken voor een gunstig effect en als je daarbij nog extra beweegt gaat het allemaal veel sneller. het maakt niet uit welk merk je kiest, als het maar geen thee is uit zakjes want ze gebruiken productieafval om die zakjes te vullen.
  en voor crazy tinus: verse thee kun je ook via internet bestellen. Bij Fleurdecafe.nl hebben ze een ruim aanbod aan groene thee. en het zijn echt goeie. via google vind je nog meer van die shops zo kun je vergelijken qua prijs en levering. maar ik bestel regelmatig via deze site en ben tevreden.
  hopelijk heb ik een beetje kunnen helpen 8)

  Reageer
 196. Crazy Tinus ·

  ******************************************************

  Velen hebben er al achter gevraagd en toch komt er geen goed antwoord op.
  Waar wordt de ‘verse’ thee (geen zakjes) gekocht als je géén chinese-toko of andere toko in de buurt hebt?

  ******************************************************

  Reageer
 197. Renier ·

  Hoi, ik heb gistere mij de ‘Hampstead Mint Green’ aangeschaft van 25x 2 Gram… Weet iemand hoeveel je er zo ong. moet drinken voor een degelijk effect te zien? Want ik ben namelijk naar Turkije geweest en toch wel een kilootje aangekomen & ik vind mezelf toch best wel beetje ‘vet’.. Heeft er iemand hier ook al ervaring mee met die ‘Hampstead’ thee?

  Mvg,

  Renier

  Reageer
 198. ikke ·

  dit ga ik ook proberen… 😉
  bedankt voor de tip

  Reageer
 199. Kurry ·

  Weet je wat je moet doen als je echt wilt afvallen.
  Dat doe ik tenminste.
  ik woog 85 kilo en weeg nu 79 kilo in een maand tijd.
  Ik werk als administratief medewerker en dan zit ik 8 uurtjes lang achter een bureau dus je komt heel snel aan als je steeds gaat eten.
  Iedere keer wanneer ik honger gevoel krijg drink ik een grote kop groene thee van 0.5 liter met 2 thee zakjes er in en wanneer ik het op heb is mijn honger gevoel weg voor paar uurtjes en dat maar herhalen bij mij werkt het heel goed tot nu toe.
  terwijl ik achter een bureau werk en thuis alleen maar slaap en niet sport en afval ben ik heel trots op me zelf..

  Reageer
 200. IKKE ·

  VOOR XXX HEB JE AL SUCCES?

  Reageer
 201. diamantje ·

  zijn er hier mensen die zijn afgevallen door alleen maar groene thee uit theezakjes te drinken? dus geen losse thee. enkel theezakjes van de supermarkt ofzo. (lipton…)
  ik heb vandaag zeker 6 pakjes gekocht van de supermarkt en heb juist gehoord dat het niet helpt omdat er alleen maar afval in wordt verwerkt.
  dus nogmaals de vraag: is er hier iemand die is afgevallen door alleen groene thee uit zakjes te drinken? bedankt voor de antwoord

  Reageer
 202. Ess ·

  Hallo allemaal,

  Ik ben gestopt met roken en neem die ter compensatie 2 capsules Green Tea Fat Burner (gekocht bij de Etos). Je zou denken dat je aankomt als je stopt met roken. Ik voel me fitter en ben afgevallen !

  Reageer
 203. Sandra DB ·

  Vandaag begonnen ben met het stoppen met roken 6 kg aangekomen en die zijn er met gezond eten niet af te krijgen
  Ik eet s’morgens 70 gr brood en 40 gr milner kaas
  10 u 125 optimel vla
  S’middags 70 gram brood en 40 gram mager beleg (kipfilet) en een heleboel groente tomaat sla komkommer en geraspte worteltjes en tot slot rode bietjes
  Om 16 u smoothie van 1 sinaasappel,banaan,kiwi en 6 aardbeien
  S’avonds 125 gr aardappelen 300gram gestoomde groenten en 125 gram mager gegrild vlees
  Dat was via dieetiste en kwam van 73 naar 55 kg (1.67) volg dit al 4 jaar maar NU 62 door te stoppen met roken
  Ik heb vandaag groene thee gehaald bij de tuinen en begin morgend aan de thee kuur
  Benieuwd of er bij mij ook iets gebeurd!!! ik hou jullie op de hoogte

  Reageer
 204. noortje ·

  hoi,
  ik ben ook vandaag begonnen met de thee
  ik hoop dat het voor mij ook de kilo’s
  doet verdwijnen, maar zal zeker ook wel
  op mijn voeding letten!

  ik hou jullie op de hoogte!

  Reageer
 205. Elise ·

  is het waar dat pure groene thee, of in ieder geval niet de thee uit een theezakje, beter helpt?
  ik drink nu alleen maar uit een zakje maar waar kopen jullie die andere groene thee?

  Reageer
 206. xxx ·

  Ik ben begonnen met Lipton Clear Green Tea Citrus. Ik drink zo’n 4-5 tassen per dag. Ben benieuwd!

  Reageer
 207. Nicolien ·

  Leuk dat het allemaal zo goed helpt, maar is dat nu ook allemaal serieus?

  Ik lees telkens enthousiaste reacties van mensen die zijn afgevallen, maar behouden ze dat gewicht ook als ze stoppen met thee drinken? Ik betwijfel het.

  Reageer
 208. sandy ·

  hoi hoi weer 4 ons kwijt deze week
  ( is niet zo veel maar alle beetjes helpen he )
  weet iemand hier toevallig iets van fat burner af van kruitvat (Help dat??)
  gr sandy

  Reageer
 209. kurrywurry ·

  Minder eten, opletten om zo weinig mogelijk vetten en suikers (ook zetmeel) op te nemen, en ik drink 5 koppen japanse sencha (losse thee, geen builtjes. Builtjes zijn de afval van de theeproductie)
  Ik ben in twee weken 4 kg afgevallen (van 84,4 naar 80,4)
  Het is lekker en gezond.

  Reageer
 210. nobody ·

  een vraagje ik schommel tussen de 80 en de 85 . de ene dag weeg ik 81 en de volgende dag 85 en weer anders om hoe kan dat?

  Reageer
 211. samira ·

  ik heb altijd de groene thee in huis gehad (gebruiken Marokkaanen altijd) en nooit geweten dat het zo goed is en werkt!! ik dronk het eerst lekker zoet, nu zonder suiker…en ik ben gewoon 2 kilo afgevaen in 1 week 😛

  Reageer
 212. Cees ·

  Ik heb vandaag ook groene thee "special gunpowder" gekocht.
  Klopt het dat het licht troebel is?
  Bij voorbaat dank.
  Groetjes,
  Cees

  Reageer
 213. IK ·

  Ik drink al zo lang als ik weet veel groene thee, gewoon omdat ik het lekker vind. Vraag me af hoe dik ik ga worden als ik stop met het drinken van 5 kooppen per dag!

  Reageer
 214. tiener13jaar. ·

  Hi,
  ik ben er van overtuigd dat het drinken van thee wel degelijk helpt, maar of het nou alleen groene thee is weet ik niet, daarnaast moet je gewoon goed blijven bewegen, zelf sport ik elke werkdag een uur, en probeer goed op me eten te letten, als je geen overgewicht hebt, en niet heel veel kilo’s in een korte periode kwijt hoeft te zijn, en/of net zoals mij een tiener bent (13), dan moet je je niet zoveel met je gewicht bezig houden, teminste als je geen overgewicht hebt, tuurlijk is het goed om op je eten te blijven letten, maar je moet er niet mee doorslaan, ik spreek hierbij uit ervaringen, gewoon je eten met mate eten, en goed bewegen!
  En thee drinken kan je natuurlijk altijd, want slecht zal het zeker niet zijn!
  Ik wens alle mensen heeeel erg veel succes!

  groetjes,

  Reageer
 215. sandy ·

  hoi hoi weer 1,5 kwijt
  gaat lekker zo
  gr sandy

  Reageer
 216. Gerard Sanderse ·

  in het verre oosten drinken ze allemaal groene thee. Op die worstelaars na in japan zijn het over het algemeen magere mensen en ze worden ook nog eens stokoud. Zal het door het groene thee drinken komen? Ik geloof er wel in en ben in 5 weken 7 kg kwijt, maar wel in combinatie met fanatiek sporten en salades eten elke dag, en s’morgens ananas met yoghurt. Maar de lipton groene thee met munt is ook nog eens heerlijk, moeilijk te krijgen trouwens. Ik heb het gevonden bij de Kweker in Amsterdam.

  Reageer
 217. marleen ·

  Hoera…..3.3 kg kwijt in één week (ben ook wel ongesteld geworden…het is idd extreem veel) en ik eet ook veel bewuster…points-systeem van de weight watchers….maarrrrr…en of het ook van de groene thee komt…whatever…..het is eraf en nu gewoon verder gaan!!!! Ook met de groene thee, en al is het mss niet alleen om af te vallen…het is ook goed voor je gezondheid…ik vervang gewoon één ltr water (van de 2 per dag) door één ltr groene thee.

  Reageer
 218. sandy ·

  weer 6 ons minder
  let ook wel erop wat ik eet
  zal wel niet alleen aan de thee liggen
  maar het stumileert wel heb er minder honger gevoel van
  gr sandy

  Reageer
 219. Demi ·

  Ik geloof dat Carlo helemaal gelijk heeft.
  Als je heel logisch nadenkt weet je toch ook dat Groene Thee geen wondermiddel is.Dan zouden er geen mensen met overgewicht bestaan.
  Het is niet zo dat je afvalt van de GROENE thee wat je drinkt…Drink naast het gezonder eten maar eens andere thee(gewoon of met een smaakje)dan val je ook af omdat drinken naast een dieet sowiezo goed is.Je hebt minder trek en je moet er vaker van plassen.
  De beste en blijvende manier van afvallen is heel simpel:Bewegen,Gezond eten(3X per dag)en 2X per dag een stuk fruit!
  Daar ben ik zelf ook mee afgevallen.
  Suc6 ermee! 😉

  Reageer
 220. sabine ·

  Na al die enthoesiaste theedrinkers heb ik de appelazijn gelaten voor wat het is en ben ik ook aan de thee begonnen. Ik heb bio groene thee gekocht met lemon en honing, best wel lekker maar zou dit wel de juiste groene thee zijn?Volgens de handelaar is groene thee, groene thee, maar ja kan ook verkoopsargument zijn.
  Hoeveel kopjes per dag hoeft men hiervan te drinken ?

  Reageer
 221. Carlo ·

  Ik lees verder dat iemand 1 kg op een dag is afgevallen. Onzin. Een keer goed naar de wc en je bent er 2 kwijt. Afhankelijk van je fysieke gesteldheid en vochtbalans (ongesteld) schommelt je gewicht met een aantal kilo. Begin vandaag met bewust eten en meer bewegen en val gedurende een half jaar 2 kilo per maand af, dan ben je goed bezig en ben je na een half jaar 12 kilo echt lichter op een verantwoorde manier. Het is een manier van leven, het is geen opwelling/gril voor een kort periode.

  Reageer
 222. Carlo ·

  Lees even http://www.pickwicktea.com/
  Daar wordt met geen woord gerept over afslanken in combinatie met groene thee.En dat is wel het beste reclame argument die je als thee-verkoper kunt wensen.
  M.a.w. afvallen met groene thee is een volkspraatje, Laat je niets wijsmaken, vreet minder en beweeg meer.

  Succes, Carlo 💡

  Reageer
 223. marleen ·

  Nou, ik ben maandag weer eens begonnen met …stoppen met snoepen….door de week geen wijntjes drinken…5 x per dag eten….weinig vet…weinig koolhydraten….en GROENE THEE…
  Ben benieuwd..ik woog 87.4 toen ik begon (met kleding en laarzen aan…maar goed..de schrik zit er in)
  Duss…ik hou jullie op de hoogte.

  Reageer
 224. Lay ·

  Jaaaaaaaaa ook ik ben vandaag begonnen met het drinken van groene thee. Had vanochtend 3 koppen pickwick groene thee op maar heb zojuist ook gunpowder gehaald. Pickwick is wel lekkerder vind ik, maar dat komt denk ik ook omdat daar lemon inzit.

  Ben door gezond eten en sporten al 4,5 kilo afgevallen sinds januari.Wil graag nog 2,5 kilo afvallen, (het liefst in 3 weken). Dus flink aan de gunpowder 😉

  Laat jullie wel weten of het helpt. 😀

  Reageer
 225. sandy ·

  hoi weer 8 ons er af
  als ik tussen 1 pond en 1 kilo per week af afval dan gaat het wel goed

  Reageer
 226. Wisha18 ·

  Jaja, jullie hebben me nu toch echt weten te motiveren!
  Ik ga vandaag nog beginnen met het drinken van groene thee en de eerst volgende keer dat ik in de stad kom ga ik ook gunpowder halen 🙂

  Ik hoop dat het lukt ik wil namelijk graag (zo snel mogelijk :wink:) 5 kg afvallen! (van 64 naar 59)

  Iedereen veel succes en houd me op de hoogte

  Xx wisha

  Reageer
 227. groene thee ·

  ik heb twee kopjes gedronken en ben 1 kilo afgevallen en s,avonds heb ik heerlijk geslapen ik heb pickwick gekcoht gewoon geen smaak niks daarom is het niet zo erg om te drinken en je plas veel gisteren vier keer naar de toilet geweest 😉

  Reageer
 228. loulie ·

  hei Rianne! ik raad je aan om eerst en vooral de gunpowder te gaan kopen,ge kunt die in een biowinkel aanschaffen en daarna begin je aan de juiste voeding en probeer ook niet te eten na zes uur enkel en alleen drinken, je moet je herpakken en veel bewegen gaan lopen of vaker fietsen gebruik de trap i.p.v de lift of dergelijke… in begin is het enorm moeilijk maar als je ziet hoe de kilos wegsmelten ben je nog meer gemotieveerd ik ben (23 jaar) zelf bgonnen omdat ik na de bevalling van mijn twee kindjes in totaal 20KG bijgekomen was en kon niet meer naar de winkel gaan omdat ik me dood schaamde voor mijn uiterlijk ik droeg maat 46/48 maar na de inspanningen draag ik nu maatje 40!! ik ben 23kg kwijt in 6 maanden tijd! Dus motievatie genoeg he 😉 ik hoop dat het je lukt P.S. vier a vijf kopjes/dag is juist goed!! 😀 suxes en groetjes LOULIE

  Reageer
 229. Rianne ·

  Ik wil ook!!!!! Ben nu dan ook begonnen met de piramide thee zakjes van Lipton. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Hierboven zie je continue de vraag terugkomen hoeveel kopjes groene thee gedronken wordt per dag, alleen wordt er vrij weinig tot helemaal niet op gereageerd… jammer! Deel je succes met anderen zou ik zeggen. Wat ik er wel uit kon halen is dat zo’n minimum van 4 mokken per dag goed is. Daar begin ik nu dan ook mee. Als het niet werkt, ga ik eerst proberen naar 6 tot 8 mokken per dag en anders naar gunpowder. Dat schijn toch wel het meest effectief te zijn?

  Reageer
 230. sandy ·

  een week verder en 1,2 kilo eraf
  weet niet of het aan de thee ligt
  let ook wel op wat ik eet
  gr

  Reageer
 231. loulie ·

  hilal ik ben al lang begonnen en ik boek al resultaten(en neit zoals sommige van ons..) 😉

  Reageer
 232. Anne ·

  nog steeds niks lichter door groene thee waarom werkt het bij anderen wel!!!!! Dit wordt geen lipo maar meteen een hele buikwandcorrectie zeggen de pcs !!!

  Reageer
 233. Angiej ·

  Hoi allemaal..
  Ik drink ook al ongeveer een weekje groene thee,
  Echter wel maar 1 kopje per dag, ben wel 1 kilo in die week afgevallen, maar dat kan ook komen door dat ik aan Sonja Bakker doe! Nou heb ik ergens gelezen dat je ook voedingssuplementen hebt met groene thee erin en dat die beter door je lichaam worden opgenomen. Dus kortom: Sneller afvallen! Heeft iemand hier ervaring mee? 🙄

  Reageer
 234. hilal ·

  loulie !!! my god is dat je alleen met groene thee gelukt ??? wowww
  hoeveel dronk je dan ???? 😯 😯

  Reageer
 235. sandy ·

  hoi allemaal
  heb hier veel goede dingen gelezen
  ga ook met groene thee drinke beginnen
  weeg nu 85,7 ( dus er moet heel wat van af )
  ben benieuwt laat het hier wel weten
  gr sandy

  Reageer
 236. loulie ·

  dag iedereen i ben bijna 4manden weggeweest!! maar ik heb SUPER GOED NIEUWS ik ben in 6 maand 22kg jwijt geraakt ik ben op en top in orde nu!! ik voel me fantastich,licht en gezond!! GROENE THEE ik HOU van u!!!!!!!!!!! dus mijn vrienden blijven doen he P.S. ik weeg nu 66kg van 88kg!!! groetjes…

  Reageer
 237. rabiaaas ·

  en gefelicteerd watermiesje bij jouw werkt het ook zo goed doe je ook aan sport of aleen thee drinken wat voor dieet ben jij aan het volgen

  Reageer
 238. rabiaaas ·

  hallo allemaal 81.5 gaat lekker zo te zien val ik elke week 1 kilo af gaat goed nog 20 dagen en jarig hoop dan toch nog 3 kilos af te vallen mooi cadeaotje toch 8 kopjes groen thee maar maar maar ik voel dat mijn huid ook eens wat mooier eruit ziet ik denk dat het komt door groen thee en trouwens ik heb het gevoel dat groenthee ook mijn honger gevoel aftrekt waardoor het zo goed gaat voelt iemand anders dat ook ieder gaval succes rabiaaas

  Reageer
 239. Bunette ·

  Ben nu bijna week bezig met groene thee zo’n 4 koppen per dag en de rest van de dag water en andere soorten thee, met minder eten dan normaal en ben nu 5 kilo afgevallen! 😯 😀

  Reageer
 240. Anne ·

  ik ga maar een liposuctie doen denk ik. Die zwangerschapsbuik wil echt niet slinken. Ik heb gelezen dat als je "hormonaal dikker" geworden bent (als gevolg van hormonen dus) dat die vetcellen niet gevoelig zijn voor welk dieet ook. k Heb nu twee intake gesprekken staan in juni…

  Reageer
 241. watermeisje ·

  hoi allemaal,
  ik weeg ondertussen al 72,5 kg! al 7,5 kg eraf dus!
  ik drink nu ook de lipton linea thee, naast mn dieet (dat wss de hoofdoorzaak van mn vermageren is) maar ik vrees voor de ‘reclamebeïnvloeding’ van lipton linea. ik denk weer over te schakelen naar ‘gunpowder’, als ik die drink voel ik precies de inwerking op mn lichaam. hij smaakt wel bitterder, maar is goedkoper en werkt volgens mij niet minder goed dan lipton linea.
  hou allemaal vol en doe aan sport! ik doe nu de start to run!! drie maal per week lopen. tis echt zalig!
  veel succes iedereen!

  Reageer
 242. onzekere trien ·

  je mag niet meer dan 10 koppen op 1 dag drinken, want dat is slecht voor je lichaam! (voor je lever ofzo)
  nou ik ben gisteren begonnen, dus ben benieuwd. heb gelezen dat als je thee maakt van de blaadjes dit het beste effect heeft. dus dan kan je toch het beste die gunpowder gebruiken! ff de zwangerschapskilootjes kwijtraken en meer! er moet in totaal 5 kilo af. dat is al zolang geleden dat ik dan zo licht heb gewogen ben benieuwd of het hiermee lukt (anders ga ik aan het shang ri la dieet)

  Reageer
 243. mausi ·

  ben 2 weken groene thee en gun powder aan het drinken van ieder bijna 1,5 liter. was de eerste week 2 kilo kwijt.maar ben ze ook weer bij gekomen. wat doe ik fout? 😥

  Reageer
 244. julia ·

  20 dagen verder…. van 82.5 kilo, nu weer 80 kilo
  😛
  oja, en al bijna 6 maand van het roken af!!!
  ik wil nog een paar kilo kwijt, dan hoef ik nl. geen nieuwe zomerkleren te kopen…scheelt alweer 😉

  Reageer
 245. Trieste 50+er ·

  Hoi allen,met grote interesse heb ik jullie vele positieve berichtjes gelezen.Sinds vorig jaar december is er bij mij een te hoog cholesterol vastgesteld.Voeg daarbij nog een trage stofwisseling toe(gebruik Thyrax)en een overgewicht van 10 kl. Welnu mijn probleem. Ik at als basis altijd gezond (schijf van 5) maar daarbij had ik regelmatig zo’n
  1 x per maand een (vr)eetbui. ‘kDacht dat daar de oorzaak in lag. Sinds januari,eet ik alles wat mager is, goede vetten (Becel),eet minimaal wat(volgens de voedingsrichtlijnen) een mens moet eten.
  Nu na een half jaar zijn de cholesterolwaarden wel veranderd, maar niet zoals ze moeten zijn. Ben inmiddels wel 6 kl. lichter. De verkeerde cholesterolwaarde, baart me nog zorgen 🙄
  Om te voorkomen dat ik hiervoor medicatie moet slikken, wil ik al het mogelijke doen om door goede eetgewoonten het goed krijgen. Hoewel ik word al behoorlijk moedeloos. Zucht ……Nu las ik op een andere site,dat groene thee,ook enig positief effect zou hebben op het cholesterol. Heeft iemand hier enige ervaring mee? In ieder geval ga ik terstonds groene thee halen. Want er mogen in ieder geval nog zeker 5 kilo’s af. 😉

  Reageer
 246. Cindy ·

  Hallo iedereen,

  Zou ook graag wat kilootjes kwijt willen.. Na jullie berichtjes te hebben gelezen was ik zo gemotiveerd ben gelijk ’s middags na werk naar de toko gereden en heb daar de gunpowder gekocht, ben er vandaag mee begonnen, valt reuze mee de smaak.. Weeg nu 60kg bij een lengte van 1.57 en zou heeel graag 5 kg kwijt willen, op goed geluk…

  Reageer
 247. Hilal ·

  INki pinki spreek j uit ervaring ?? :)?

  Reageer
 248. Stef ·

  Iemand die de nieuwe Lipton Linea drinkt?
  Zoja, wat zijn je ervaringen?

  Reageer
 249. Inkie Pinkie ·

  Groene thee werkt, zeker in combinatie met verstandig eten en niet snoepen. 2 koppen (zakjes van Max Havelaar)op een dag b.v. s’ morgens en”savonds 1 is voldoende voor je vochtafdrijving op een dag. Overdaad schaadt! 😛

  Reageer
 250. Hilal ·

  pfff ik kan maar niet beginnen met de thee :(:(

  Reageer
 251. rabiaaas ·

  hallo allemaal ik ben begonen op 11-05-2008 met drinken van groen thee gunpouder en was 85.7 kilo en vandaag gewogen en ben 84 toch een kilo en half afgevallen ben ook met dieet bezig en beweeg 30 min per dag hou jullie verder op het hoogte ik wil graag voor mijn verjaardig 80 kilo berijken dus voor 23 juni weet niet echt of het door groen thee komt op door bewegen lets see wat er verder gebeurt iedere gaval succes allemaal!!!!!!!!!! 😉

  Reageer
 252. Zonnige-tum ·

  Ik ben maandag begonnen met SBen en Groene Thee drinken. Laatste keer wegen (gisteren) 2.6 kilo eraf.

  Reageer
 253. Saskia ·

  een tip, het is NIET goed voor je om meer dan 4 mokken groene thee per dag te drinken. wordt zelfs over gesproken op de site van (bijv.) pickwick die groene thee verkoopt. er zit veel Theine in wat dezelfde werking heeft als Cafeine.
  Drink het dus met mate!!

  Reageer
 254. Anne ·

  Watermeisje gefeliciteerd, jij bent een doorzetter!Persoonlijk weer niks kwijtgeraak deze week.T Schommelt nog steeds rond de 70.

  Reageer
 255. watermeisje ·

  74,8 kg!!!

  Reageer
 256. Anne ·

  Goede tip Peggy! Ik heb meestal zo’n "chipsbui" rond 18u00 als ik uit mijn werk kom en eten sta te koken GRR… nu is mijn hometrainer ook nog stuk, kan ik niet eens meer een half uurtje fietsen per dag.
  Wat bij mij een goede stimulans is om het "dieten" vol te houden, is me iedere ochtend even wegen en m’n gewicht op te schrijven. Het boekje ligt bij de weegschaal (verstopt in een lade hihi). Dit herinnert mij eraan om die dag voorzichig te zijn met zoetigheid of andere calorierijke hapjes! Ik ben 1.76 en weeg na mijn twee zwangerschappen nu 69…Als de weegschaal 70 aangeeft dan flip ik!! en ik zou toch weer terug naar 63 willen… Nu ben ik al twee jaar aan de seroxat, daar schijn je ook veel van aan te komen. Maar ben flink bezig om hier van af te raken en dan hoop ik de extra kilootjes kwijt te raken! Fijn (lang)weekend meiden en tot volgende week!

  Reageer
 257. Peggy ·

  Hoi Julia,

  Een tip voor de zoute trek ’s avonds… komkommer in schijfjes en hierop aromat dit is een smaakmaker en dus niet zo slecht als dat zout is. Ook op andere rauwe groenten erg lekker. Ik ben ook 1.78 lang en weeg nu 83 kg (kom van de 86.6 af sinds januari). Ik weet ook dat je lijf weer moet wennen aan je nieuwe voedsel inname en dat het een paar weken kan duren voordat je daadwerkelijk gewicht verliest. Volhouden is het belangrijkste (en ook het moeilijkste :?) Maar ook ik blijf mijn thee drinken heb het idee dat mijn vochthuishouding het hier in ieder geval erg goed op doet.

  Succes allemaal!

  Reageer
 258. marina ·

  Er zit wel een hele goede afslank groene thee bij etos in een blauw potje. Erg lekker wanneer goed gemengd! 😛 😛 😛

  Reageer
 259. julia ·

  tip voor de warme dagen…
  zet een paar potten groene thee, en giet ze in flesjes. af laten koelen en in de koelkast zetten.
  zo heb je voor onderweg altijd een gezonde en frisse dorst lesser…
  en anne….de aanhouder wint!
  het lukte mij vanaf 21 oktober 3 kilo eraf te krijgen in een belachelijke korte tijd, en alleen door thee te drinken.
  tabletten begin ik niet aan, dan minder ik gewoon mijn porties eten!!

  Reageer
 260. Anne ·

  Snif… sinds februari drink ik groene thee, soms twee potten op een dag, sommige dagen iets minder. Daarbij slik ik sinds februari ook vier groene thee capsules met 80% gedroogde groene thee per dag… (van de apotheker)Helaas de weegschaal is nog steeds mijn grote vijand en mijn buikje ook… Oké, ik sport er niet bij, maar eet toch écht niet overdreven vet of zoet. Ik blijf volhouden en die groene thee capsules wil ik zeker 6 maanden blijven proberen (25 euro voor 100 stuks is niet goedkoop maar toch) en de thee blijf ik ook drinken. De aanhouder wint zeggen ze…

  Reageer
 261. julia ·

  daar ben ik weer, ik was van 80 kilo naar 77 gekomen door groene thee te drinken…
  omdat ik wou stoppen met roken…
  oké… ik ben nu 5 maand van het roken af. en heb de 82.5 al weer op de weegschaal gezien . ik ben nog nooit zo zwaar geweest, ook al ben ik 1.78 lang.
  ik ben geen sporter, en geen dieët mens…. dus maar weer fanatiek aan de groene thee.
  nu nog afleren om om 21.00 uur elke avond die zak chips open te trekken…. behoefte aan zout…stomme gewoonte…?? wie heeft er een tip voor me, om hier s mee te kunnen stoppen, het is echt een verslaving geworden nl. 😳

  Reageer
 262. watermeisje ·

  ik ben ondertussen al bijna 4 kilo afgevallen. ongelooflijk! maar ik hou me wel aan mn dieet. alleen die chocolade is zo moeilijk te weerstaan. ik drink nu lipton linea groene thee. blijkbaar met 2 maal zoveel catechines. ik kan er wel niet zoveel van drinken als gewone groene thee.vandaag zelfs echt misselijk na mn 3de kopje…

  Reageer
 263. Peggy ·

  Goedemorgen Allemaal!

  Momenteel ga ik een niet zo’n prettige periode door dus ik had het lijnen even aan de kant gezet. Ik val wel af maar dat heeft een andere reden dus zal er wel weer zo aanzitten wanneer ik weer beter in mijn vel zit. Maar merken jullie ook dat wanneer jullie een paar dagen geen groene thee drinken je veel vocht vasthoudt? Dit zal ongetwijfeld de bewuste’afvalwerking’ stimuleren is mijn idee maar zeker ook het doorzettingsvermogen een extra duwtje geven denk ik dan. Moet ook eerlijk zeggen dat ik mezelf wel beter voel bij meer thee en minder koffie, mijn huid reageert er ook goed op trouwens.
  Veel succes allemaal!

  Groetjes Peggy

  Reageer
 264. watermeisje ·

  al 2 kilo kwit! snel nog eent tasje drinken!

  Reageer
 265. watermeisje ·

  hey nancy, combineer dat drinken van groene thee best met beweging! ik ben ondertussen in een week tijd toch al een kilo afgevallen!
  vanavond moet ik weer naar de diëtiste om te kijken hoeveel vet en hoeveel spieren ik ben kwijtgeraakt. bewegen is idd enorm belangrijk, anders breekt gewoon je spiermassa af door al dat diëten. dus een half uurtje beweging per dag is een must!
  1 liter groene thee per dag is volgens mij echt voldoende! je mag nooit overdrijven hé

  Reageer
 266. jamie ·

  Ik ga het ook proberen!! Ben zoiezo een theeleut dus dan maar groene thee toch!! Ik laat weten als het me lukt. Ik weeg 73 kilo en wil 10 kilo kwijt.

  Reageer
 267. ATM ·

  Hoi watermeisje, nou ja het kost me weinig moeite eigenlijk zover. Het zal waarschijnlijk de combinatie zijn:bewuster eten, meer bewegen en de thee. Maar moet zeggen 5kg in een maand valt zeker niet tegen. Drink iedere dag min. 1 kop thee soms 6, hangt een beetje af van hoe druk ik het heb met werk. Drink dat Gunpowder en AH zakjes groene thee door elkaar.Heb tot nu toe nog geen reacties gehad van mensen maar zal niet lang duren:) Maar goed doe het uiteindelijk voor mezelf en kan merken dat ik al beter in mijn kleren pas. Suc6 ermee

  Reageer
 268. Nancy ·

  Hoi,, Door al deze positieve reacties ben ik ook gisteren begonnen met drinken van groene thee (Lipton). Ik drink ongeveer 1 liter per dag. Is dit genoeg om af te vallen. Ik wil graag 5 kilo afavallen. Kan iemand me helpen?

  Reageer
 269. watermeisje ·

  ATM,
  doe je dat puur op karakter?
  waw, ik hoop ook wel 5 kg in een maand kwijt te zijn.
  zien de mensen rondom je het?
  ik probeer 5 kopjes te drinken vandaag,
  ik drink er telkens eentje als ik zin heb in iets kleins om te eten.

  Reageer
 270. ATM ·

  In 1 maand van 87 naar 82kg. Wel in combinatie met iets bewuster eten en meer beweging. Is eigenlijk nog wel lekker ook om te drinken… kijken wat a.s. maand brengt…

  Reageer
 271. watermeisje ·

  hoera hoera,
  toch al enkele honderden grammen kwijt in drie dagen.
  zonder honger
  met liter groene thee per dag en sport!

  Reageer
 272. watermeisje ·

  hoi,
  ik ga sinds gisteren naar de diëtiste.
  ik weeg nu 80 kilo, voor 1m63 net BMI van 30, dus risicovol. ik zou graag 15 kg.afvallen, normaal zou dat in 7 maanden moeten lukken.
  de diëtiste raadde me ook groene thee aan voor zn vochtafdrijvende eigenschappen. heb vandaag zo’n 5 kopjes gedronken.
  ik heb ook mn eetpatroon aangepast: max.1800 calorieën per dag en een half uur bewegen.
  ik gebruik groene thee alleszins als partner in het vermageren. maar sowieso zou ik vermageren door het dieet en de extra sport.
  we zien dus wel…
  ik drink de bio groene thee van de Delhaize…

  iedereen veel succes.
  en iedereen met overgewicht dat je niet kwijt geraakt: zet gewoon de stap naar de diëtist. het geeft je karakter net dat extra zetje en zo weet je zeker dat je ook gezond vermagert.

  Reageer
 273. Natasja ·

  Hallo iedereen
  Ik hoor iedereen maar over de groene thee maar ik ga morgen beginnen aan die capsulens hebben jullie daar ook goeie ervaringen mee want ik lus echt geen thee BAH hebben jullie voor mij wat ervaringen over de capsulus

  Gr Natasja

  Reageer
 274. silvia ·

  wauw ik denk echt dat ik ga beginnen met groene thee drinken, ben begonnen met lezen en ik zit nu al een kop groene thee te drinken. als ik in plaats van koffie groene thee ga dinken dan kom ik makkelijk aan de 5 kopjes per dag denk ik 😀 ik had al eerder gelezen op het internet over de werking van groene thee, maar na deze deacties ga ik er zeker aan beginnen. ik ben de afgelopen 1.5 jaar 23 kilo afgevallen, en ik ben nu 17 jaar en 66 kilo. ik ga voor de 63, dus ik heb nog 3 kilo te gaan.. iedereen veel drinkplezier en succes
  Kuss van silvia

  Reageer
 275. Sterre ·

  Sinds 2 maanden, nu van 72 kilo naar 67!

  Reageer
 276. Hilal ·

  ik heb anders alleen maar positieve reacties gelezen brunette 😉
  trouwens bij velen werkt het wel en anderen weer niet..

  Reageer
 277. Brunette ·

  Wat een onzin. Van groene thee val je echt niet af hoor!! Het gaat om je eetgewoonte en daarnaast moet je gewoon sporten. Als je van groene thee echt zou afvallen zouden er geen dikke mensen op de wereld zijn.

  Ik vind trouwens dat alle info op deze site mekaar tegenspreekt..op de ene link word iets positief benaderd en op een andere link is het toch niet zo goed.

  Reageer
 278. JadorNii ·

  Ben vandaag ook begonnen met groene thee drinken, niet om af te vallen maar omdat het gezond is. Had ontdekt dan we ook gunpowder in onze kast hadden staan. Ik moet zeggen dat ik de smaak niet zo speciaal vindt, maarja ik ben alty al een theeleut geweest 😛 Maar als ik er moest van afvallen zal ik het laten weten, is natuurlijk wel een leuk extraatje dan hé 😉

  Reageer
 279. Sanne ·

  Het boeit mij niet zoveel of ik ervan af kan vallen..
  Ik gebruik het omdat ik een spastische darm heb.. Zodra ik t aan voel komen drink ik een kop groene thee en dat werkt vaak echt! Ook als ik er erge last van heb zet ik wat groene thee en ik merk dat de ‘aanval’ sneller over gaat dan anders..

  Groene thee is mij heilig hoor, zonder heb ik bijna elke dag ontzettende buikpijn..

  Reageer
 280. Neliccia ·

  Hoi Peggy,
  Ik heb inderdaad ook veel positieve reacties over groene thee gelezen op internet, ook over bepaalde onderzoeken over groene thee dat je er een beter geheugen van krijgt etc.
  Ik weet niet of je die site die ik bij m’n post heb gelinkt hebt gelezen, maar het lijkt best professioneel en wat er gezegd wordt klinkt ook niet onlogisch. Er staat dat het hele gebeuren om groene thee dat het gezond is en dat je ervan afvalt allemaal gecommercialiseert is en dat het niets meer dan een genotmiddel is, ik vind dat niet moeilijk te geloven want dat heb je helaas bij wel meerdere dingen.
  Ik blijf groene thee verder ook wel drinken alleen in mindere mate, ik wissel het nu wat af met brandnetelthee.:D

  Ik wil ook nog even reageren op het verhaal van Love, ik weet je lengte niet maar al ben je 1.85m dan heb je nog overgewicht en dat kan gevaarlijk zijn. Ik raad je aan om naar een proffesioneel diëtiste te gaan, zij/hij zet je op een bepaald dieet wat bij jou het beste van toepassing is, op die manier val je op een gezonde manier af. Veel succes ermee !

  Reageer
 281. Peggy ·

  Hoi Hilal,

  Succes toetsenweek!! Ik sta op dit moment even stil, maar kom ook niets aan dus het gaat goed :

  Reageer
 282. Stef ·

  Ik zie bij velen de vraag of losse thee beter is of de pickwick/lipton/aldi variant…

  Wel losse thee is beter omdat het maar één proces heeft doorgaan: DROGEN!
  Bij pickwick en lipton hebben die een heel productieproces doorgaan waardoor veel van de belangrijkste stoffen gewoon verloren gegaan zijn.

  Ik drink nu groene thee die ik in China zelf gekocht heb, maar eens die op is zal ik in de buurt een chinese supermarkt proberen te vinden. Iedere grote stad heeft dat toch…

  Reageer
 283. Hilal ·

  nou ik he toetsenweek peggy dus ik hoop dat ik volgende week echt kan beginnen, ik heb er nu effe echt geen zin in en ben jij trouwens nog afgevallen
  :P:P ??

  Reageer
 284. Peggy ·

  Hoi Neliccia,
  Zelf heb ik de afgelopen week voordat ik groene thee ging gebruiken ook het 1 en ander opgezocht op internet over groene thee. En ik heb daar zelf geen 1 negatieve reactie gevonden. Eigenlijk alleen positieve (niet in het bijzonder over afvallen).
  Toch lijkt mij het niet helemaal onzin dat wanneer je stopt met drinken van thee (bij het gebruiken van grote hoeveelheden) je er last van kunt krijgen. Ik had last van de hoeveelheid koffie die ik wegwerkte.
  Ook zal voor groene thee gelden TE is te allen tijde TEVEEL. Maar goed, ik persoonlijk voel me er op dit moment goed bij en ik heb het idee dat het beter is dan koffie. Dat het erop lijkt dat dit een positieve invloed heeft op mijn dieet is alleen maar mooi meegenomen.

  En Love.. misschien is het voor jou wel verstandig om een dagboek bij te houden via de site van het voedingscentrum. Hierop vul je in wat je eet en zie je direct terug hoeveel calorien je gebruikt. Misschien kom je er zo achter wat je beter niet kunt eten wat je nu wel doet. Let erop dat je gezond blijft eten, je schrijft dat je 16 bent (en dus nog in de groei)en je niet te dik toont, ik weet niet wat je lengte is maar misschien is het niet nodig om veel af te vallen. Ga anders langs de huisarts om misschien samen te bepalen of je via een dietiste wat aan je gewicht kunt doen, maar dan verantwoord voor je leeftijd en je lengte.

  Succes allemaal, ow enne Hillal kom op joh ga meteen ff een kopje thee zetten 😉 wie weet werkt het voor jou ook 😛

  Groetjes,
  Peggy

  Reageer
 285. LOVE- ·

  Hey mensen,,

  Ik ben 16 jaar(ben een Turk),, en ben 94 kilo ik was 101 maar toen ben ik 7 kilo afgevallen binnen een maand door om naar de acupuncture te gaan het kost 200 euro voor een maand ik heb het 1 keer gedaan ik wil weer gaan maar het is echt te duur!!

  Vanaf morge ga ik ook beginne met dat GROENE THEE..

  Ik lijk niet heeeeeel erg dik doordat mijn lichaam heel strak is.

  Als er nog tips zijn die ik van jullie zou kunnen krijgen stuur me dan een E-mail naar : crazy_gonyali@hotmail.com ik probeer het zo snel mogelijk te beantwoorden en ik wil graag 15 kilo afvallen!!

  Graag jullie aandacht hierop want ik ben ook nog jong(16 jaar) en wil graag wat slanker zijn!!

  Ik hoor zo snel moeglijk wat van jullie!! (K)

  Groetjes LOVE- 🙁 😳

  Reageer
 286. Nada ·

  Hoi,

  ik heb vandaag ook de gunpowder gehaald. ben benieuwd!! veel succes iedereen! xx

  Reageer
 287. Neliccia ·

  Ik hoorde gister dat groene thee een groot nadeel heeft, als je stopt met het te drinken krijg je erg last van je maag en ga je moeilijker naar het toilet. Ik dacht nouja dat zal wel meevallen maar ik ben even gaan checken op internet.. ik kon niks vinden over die sympthomen maar ik heb wel een artikel gevonden waarin staat [b]dat groene thee helemaal geen goede invloed heeft op het lichaam en dat het alleen een genotsmiddel is[/b].

  Ik vind dit wel jammer want ik drink minstens 4 koppen per dag elke dag, omdat ik dacht dat het zo’n goede invloed heeft op het lichaam. Maar als ik zoiets lees dan denk ik misschien moet ik er maar mee stoppen. Aan de andere kant lees je toch overal dat het gezond is vanwege de anti oxidanten en dat je stofwisseling er sneller van werkt. Ik heb wel eens groene thee gedronken toen ik buikpijn had en toen was de buikpijn heel snel over. Ik ben verder voor mn gevoel ook niet echt ervan afgevallen. Dus ik ben nou wel erg benieuwd wat het nou precies voor je doet want als het niks doet, stop ik er liever mee want echt lekker vind ik het ook niet.

  Reageer
 288. Hilal ·

  goed zo peggy !!! ga zo door !
  weet je dat ik nog steeds niet ben begonnen 😳 😳 😀

  Reageer
 289. Sweety ·

  Hallo allemaal,

  Ik verbaas me dat zoveel mensen alleen maar positief over groene thee spreken… zeker als het gaat om afvallen. Ik ben zelf niet dik maar heb wel stevige dijen en bobbelig buitkje :oops:…

  Ik drink al ongeveer 2 jaar groene thee omdat ik geen zwarte thee of koffie lust. Ik vind het best lekker en moet toegeven dat ik er eenbeetje aan verslaafd ben,,, maar kilos kwijt 😯 was maar waar dat ik 3 a 5 kilo minder ging wegen vanwege de groene thee…

  Maar ik zou zeggen knap dat het wel iemand lukt. Want mij lukt het niet 🙁
  Suc6

  Reageer
 290. Peggy ·

  Nou goedemorgen! Ik was aangenaam verrast vanmorgen! Ik denk dat ik al heel snel resultaat zie van 2x in de week sporten, gezond eten en groene thee drinken want er was 1 kg af :D. Totaal nu -2,4 kg van de 6! Hoop dat het voor jou ook iets doet!
  Groetjes

  Reageer
 291. Hilal ·

  hey peggy :),

  de thee heb ik al meer dan 2 maanden thuis alleen heb ik het nog niet eens 1 keer gedronken hihhii
  ik ga vandaag echt beginnen. je hoort het nog wel
  🙂

  groetjes

  Reageer
 292. Peggy ·

  Dat is prima Hilal! Ik drink me ondertussen suf aan de thee, heb al tig verschillende varianten gekocht om te proberen. Tot nu best te drinken volgens mijn smaak: Lipton Green tea mint en de Gunpowder.
  Ben jij al gewicht kwijt waarvan je denkt dat het iets met de thee heeft te maken Hilal?

  En John, fijn dat het voor jou op deze manier zo’n goed effect heeft. Het zal wel een soort stabiliserende werking hebben dat het ook omgekeerd goed werkt!

  Suc6 voor de rest ook!

  Groetjes,
  Elise

  Reageer
 293. john ·

  Hoi,ik was altijd veel dun en kwam niks aan,totdat iemand mij zei dat ik eens groene thee moest proberen,ik drink nu inmiddels 5 kopjes groene thee per dag,en ik trim iedere dag anderhalf uur,en eet vetarm,nu ben ik inmiddels 9 kilo bij gekomen in gewicht en voel me heerlijk daarbij,en zal altijd groene thee blijven gebruiken tot ik op gewicht ben.

  suces allemaal

  Reageer
 294. Hilal ·

  hey peggy wil je ons op de hoogte houden?

  groetjes en suc6 !

  Reageer
 295. Peggy ·

  Volgens mij wel Martine. Heb alleen begrepen uit bovenstaande verhalen dat de pick wick en andere bekende merken toevoegingen aan de thee doen en hierdoor dus je minder van de werkzame stoffen binnen krijgt. Ik heb tussen de middag even een bezoek gebracht aan de toko hier en heb voor 2,80 een doosje met van die Gunpowder thee gekocht. Vind het prima te drinken.
  Misschien een aanrader om deze thee af te wisselen met die van pick wick. Doe ik zelf ook alleen dan met die van Lipton.

  succes!

  Reageer
 296. martine ·

  Kan je de gewone thee van pick wick drinken dan??? 🙄

  Reageer
 297. Peggy ·

  Ook ik ben vandaag begonnen met het drinken van groene thee. Daarnaast de afgelopen 2 weken zon 1400 calorien per dag (vooral gezond met af en toe iets lekkers en uitschieters naar 1700 calorien), ben net gestart met 2x in de week sporten. Heb overgewicht maar ben al eerder veel afgevallen, nu ik wat ouder ben werkt de oude manier niet meer dus nieuwe wegen nieuwe mogelijkheden. Mijn doel is om een pond per week te verliezen tot 6 kg daarna proberen om stabiel te blijven en dan zien we wel verder. Ik ga hier zeker regelmatig even een kijkje nemen hoe het de rest vergaat. Hoop dat de thee ook voor mij wat extra’s doet 😛

  Reageer
 298. Tania ·

  Ik ben nu begonnen met het drinken van groene (losse) thee; heb nu een kopje naast me staan 😀
  Daarnaast heb ik besloten geen suiker meer in mn thee te doen, alle thee is dus op dit moment smerig, maar iedereen zegt dat het went, dus ik doe het gewoon, ik ga ervoor!
  Ik hoop dus dat de combinatie geen suiker meer in de thee en groene ipv andere thee zorgt voor wat minder kilo’s.
  Ik ga wel naar de winkel en verschillende groene uitproberen, want deze vind ik niet zo geweldig lekker.
  Ik laat wel horen hoe het bij mij zal gaan!

  Reageer
 299. hilal ·

  ik bedoelde NOG meer 😀

  Reageer
 300. Hilal ·

  no meer reacties pleaseee 🙁 ik wil nog meer motivatiee 😛

  Reageer
 301. jessy ·

  Hoi, ik ben hetzelfde blijven eten als vroeger en val gemiddeld 1kilo per week af.Wel drink ik eel veel groene thee hoor, zo’n twee liter per dag. Soms komt het ect m’n neus uit maar ja het resulataat vind ik nu even belangrijker en daarom zie ik wel af.
  Sukses ermee, gaat lukken!

  Reageer
 302. Nadine ·

  heey heey :D! ik vind het groene thee idee wel een goed plan dus ik ga morgen ook even groene thee in huis halen.. maar nou heb ik een vraagje, Jullie vallen er allemaal hartstikke goed van af enzo, maar houden jullie naast het drinken van groene thee wel gewoon een normaal eetpatroon? Of hebben jullie dit ook nog aangepast?
  groetjes!

  Reageer
 303. johnny. ·

  awel

  ik ben nu 4 dagen bezig met groene thee te drinken van CS Honey Lemon Ginseng green tea .
  ik heb last van hoge bloeddruk ik ben ook beetje zwaarlijvig.
  maar als ik die thee drink can 30 min erna is mijn bloeddruk terug stabliel. ik drink 1 kopje als ik wakker wordt en dan 1h erna nog 1.
  dan in de namidag nag 1 kopje . en 2 kopjes s’avonds.
  heb het tegen mijn docter gezegd vandaag en ik kreeg als antwoord verder doen daarmee.

  ik dan nog ermee kan afslanken neem ik dat er graag bij ,we zullen zien in een paar weken .
  dit nog even lustte nooit graag thee maar deze vindt ik echt lekker 🙂

  Reageer
 304. sharona ·

  ongelooflijk, ben in 10 dagen tijd 5 kilo afgevallen! drink zo’n 5 sterke koppen thee per dag en het werkt echt! had me al vaker voorgenomen om een paar kilotjes kwijt te raken maar dit is natuurlijk ideaal. van mij mag de zomer beginnen 😉

  Reageer
 305. sarah ·

  alles goed ik wil groene thee drinken maar ik weet niet hoeveel kopjes per dag help me aub

  Reageer
 306. offshore ·

  De meest gezonde manier om af te vallen is met een koolhydraat-arm, vet-& eiwitrijk dieet. Zoals Atkins. Ik ben persoonlijk van 84 kilo afgevallen tot 73 kilo. Mijn bloed in het ziekenhuis laten testen: het goede cholesterol omhoog, het slechte cholesterol enorm omlaag! DAT zijn medische waarden die aangeven dat het een gezond dieet is. Atkins all the way! O ja, ik zit al meer dan een jaar op 73 kilo, dus GEEN JOJO-effect. Maar je moet wel consequent zijn. 😛

  Reageer
 307. Anja ·

  Hoi. Ik drink groene thee van pickwick met citroen. Ik heb gehoord dat citroen ook helpt met het afvallen. Ik hoop dat ik wel de juiste thee drink..? succes

  Reageer
 308. JinXx ·

  Even mijn eigen berichtje hierboven wat duidelijker:

  De Gunpowder thee van de tuinen is losse thee, verpakt in ZAKJES van bijv.250 gram en kost ongeveer ¤ 6,00. Ik heb bij een chinese kruidenwinkel diezelfde hoeveelheid Gunpowder voor ¤ 3,00 gevonden. Maar op mn werk drink ik gewoon pickwick of lipton.

  Reageer
 309. Rania ·

  Hallo allemaal,

  Ik drink sinds januari ook Groene thee van de Tuinen. Ik gebruik Green Tea & Lemon van Twinings? Is dit een goede thee? Ik merk wel dat ik mezelf lichter voel, zeker omdat ik ook gestopt ben met de pil. Door de pil zijn mijn zwembandjes ontstaan en ik wil het nu eindelijk weg hebben. Ik werk ook 40 uur, waar ik ook veel probeer te lopen, vaak de trap op en af, loopje naar de printer en terug en natuurlijk veel bruin brood eten en veel drinken. Ik vraag me alleen af of de groene thee die ik gebruik wel goed is? Kan iemand hier antwoord op geven? Dank!

  Reageer
 310. JinXx ·

  De gunpowder thee bij ‘de tuinen’ ligt bij de meeste filialen in het middenpad. Het is zo’n stelling, waar allemaal zakjes liggen. En anders even vragen, heb ik ook gedaan de eerste keer 😉

  Reageer
 311. ... ·

  ik was bij tuinen geweest en ik vond nergens groene thee blaadjes. alleen maar zakjes en nu heb ik Groene thee van Double dragon, fines green tea, fujian CHINA
  heeft iemand hier ervaring mee?

  Reageer
 312. Nine ·

  Hallo iedereen, Hier een aantal ANTWOORDEN op bovenstaande vragen.

  Ik ben ook begonnen met gunpowder groene thee, dat is losse thee die je kunt kopen bij reform winkels.Je valt er inderdaad vanaf. Maar zie het als ondersteuning.
  Doe een grote theelepel in een kop, kokend water erover en laat twee minuten trekken. Na het zeven opdrinken zonder suiker of zoetjes. Neem hiervan verspreid 4 koppen per dag. Als je je opgejaagd voelt komt dit door het hoge cafeïne gehalte en moet je minder thee blaadjes gebruiken. De reden dat je afvalt van groene thee is het verhoogde cafeïne gehalte die je stofwisseling een omhoog stuwt. Maar ook het feit dat je meer vocht tot je neemt dan normaal. Verder zitten er in groene thee anioxidanten en zorgt het ervoor dat er minder vet wordt opgenomen in je lichaam.
  (zie uitleg op deze site)

  Tips:

  *Koop alleen de echt groene theeblaadjes
  *Eet veel scherpe specerijen,(sambal, chili, spaanse peper e.d) ook die geven je stofwisseling en oppepper.
  * Drink veel ijskoud water erbij, alweer een ‘boost’ voor je stofwisseling.
  * Beweeg elke dag een half uur, wandelen is ook goed.
  * Eet weinig koolhydraten en meer eiwitten
  * Eet elke twee uur iets om je stofwisseling aan de gang te houden.
  * Slaap voldoende, je wordt dik van te weinig slaap.
  * Bak in olijfolie
  * Niet snoepen en geen suiker tot je nemen
  * Eet voldoende! Dus ga NIET lijnen, daar word je pas dik van

  Succes iedereen!
  😀
  Lieve groeten Nine
  nine1965@hotmail.com

  Reageer
 313. Anne ·

  Hi allemaal,

  Welke groene thee kun je dan het beste drinken?
  pickwick liptone of moet je echt losse thee hebben wil je wat bereiken. ik zag wel losse groene thee in de supermarkt maar daar zit dan weer van alles doorheen bijvoorveeld pepermunt en kammile of is de werking er dan uit?

  Reageer
 314. sandra ·

  ik drink nu 2weken groene thee (van pickwick) maar ik heb me nog niet gewogen.
  ik merk wel dat ik me lichter voel en dat mn buik minder is als normaal, en ik heb ook gewoon zoals normaal gegeten.
  vandaag begin ik met gezond eten, misschien val ik dan nog sneller af want wil graag 5kilo kwijt.

  Reageer
 315. Lady ·

  Hallo allemaal,

  Hoe zit het met groene thee supplementen, val je daar ook van af. Ik ben sinds een week begonnen met minder eten en sporten.

  Wie heeft er ervaring mee.

  Alvast bedankt.

  Lady

  Reageer
 316. bertje ·

  ik drink gewoon die goene thee van pickwick en ik ben al 4 kilo afgevallen in 3 weken 😛 😀

  Reageer
 317. Astrid ·

  Sinds ik in de nachtploeg werk,komen er altijd maar kilo’ s bij…Ik heb dan ook een maaltijd en een tussendoortje meer.Straks gaan we naar de bio-winkel en gaan groene thee halen : wie weet gaan er eindelijk een paar kilo’ s af? Die paar kilo’ s mogen er eigenlijk 25 worden want ik zit nu wel met een groot overgewicht! We zullen zien:Vandaag begin ik er nog aan!!!

  Reageer
 318. Lian ·

  Flowerpower,zolang jij 15 bent lijkt me afvallen geen goed idee tenzij je overgewicht hebt en dat jou niet het geval. Jouw BMI is 20.7 en met jou lengte is het ideale gewicht tussen 56 en 64 kilo. Je bent dus absoluut niet te zwaar, eerder aan de lichte kant. Als jij denkt dat je te dik bent dan heb je een ander probleem en afvallen lost dat niet op want dan ben je net een lopend skelet en dat is bepaald niet mooi. Dus zet het uit je hoofd dat je te dik bent want dat is volkomen onzin, je bent prima zo.

  Reageer
 319. flowerpower ·

  Ik ben 15 en 1.63 en weeg 55 kg, is dat te dik/zwaar. Ik voel me namelijk wel dik.
  Ik wil nog ong. 5 kilo afvallen. Heeft iemand mischien tips?

  Reageer
 320. Lian ·

  Iemand ervaring met Super Green tea fatburner van X-trine? Wil 10 tot 15 kg afvallen maar ben een beetje in de overgang dus gaat het moeilijk tot helemaal niet. Kan iig geen kwaad ze te nemen denk ik maar kan je gewoon groene thee erbij blijven drinken? De Gunpowder dan?

  Reageer
 321. Nurrie ·

  Zo ik ben er ook doorheen!
  Ik ben binnen 2 maanden tijd zeker 6 kilo afgevallen, ik drink regelmatig 2 kopjes groene thee per dag (gewoon van pickwick of lipton). Ik durf niet te zeggen dat ik daardoor ben afgevallen, maar sluit het zeker niet uit.

  Succes allemaal!

  Reageer
 322. JinXx ·

  Ik ben in 2,5 jaar ongeveer 20 kg aangekomen :cry:. Dit door depressies en heel veel stress. Antidepressiva wilde ik niet, daar word je tenslotte dik van, hoorde ik om me heen Maar na 2 jaar ben ik toch naar de dokter gegaan voor een bloedonderzoek, want in mijn eet- en beweegpatroon was niks veranderd, maar het gewicht bleef maar toenemen. Aangezien ik net 40 was geworden, kreeg ik te horen: Tja je wordt ouder, dus gewoon minder eten en meer bewegen. Ik gaf direct als antwoord, dat het algemeen bekend is dat je wat zwaarder wordt, als je ouder wordt, maar een kleine kilo per maand lijkt me erg overdreven 🙄 Hierop kreeg ik amper antwoord, maar goed. Ik ben dus zelf gaan googlen en zo kwam ik op een artikel over het hormoon ‘cortisol’. Dat is weer een heel verhaal apart (in het kort: dit is een hormoon, wat men aanmaakt als je onder continue stress staat. Je kan het tevens vergelijken met de hormonen in antidepressiva en in prednison.. ), maar oplossingen om dit hormoon naar beneden te krijgen, bleek o.a. Ginseng. En met door googlen naar de werking van dit kruid, kwam ik dus op deze site! Ik dronk af en toe wel groene thee, gewoon omdat ik het lekker vind, maar na dit allemaal gelezen te hebben, ben ik gelijk inkopen gaan doen! Heb nu Gunpowder van de tuinen én gewone zakjes (met Ginseng) van Pickwick, De losse thee drink ik thuis ( ongeveer 4 a 5 theeglazen vol) en de zakjes zitten in mn tas voor op mn werk. Ik kom aan ongeveer 8 a 10 glazen per dag en doordat ik beide vormen gebruik, pak ik altijd wel één van de twee, die goed is toch? 😉 Hiernaast gebruik ik ook Sint Janskruid, om me wat minder depri te voelen, Ginseng voor dat cortisol naar beneden te halen, meer de trap pakken ipv de lift enz enz… en nu maar hopen, dat ik over een aantal weken een positief berichtje weer neer kan tikken hier!

  Reageer
 323. Janny Wispelwey ·

  Janny
  Maandag ben ik begonnen met de green tea fatburners twee op een dag.Er zitten 60 caps.in het potje dus kun je in een maand zien wat je kwijt bent aan gewicht.In ieder geval 14,95 aan geld. Vanmorgen was ik al 1,5 kg kwijt een goed begin.Verder gewoon als anders eten en een paar kopjes groene thee van pickwick.Zo hoop ik na 3 maanden zo,n 10 kg kwijt te zijn, maar misschien gaat het wel sneller.

  Reageer
 324. Christine ·

  Christine

  Drink per dag 2 kannen thee (1,2 liter) met per kan 2 zakjes groene thee en 1 zakje rooibos thee erbij. Voel me bijzonder goed en heb een goede doorbloeding, want had het altijd koud en nu niet meer. Wil nu wel overgaan op losse blaadjes dat lijkt me een beter alternatief. Na het lezen van veel reacties ga ik toch over op de losse blaadjes, misschien minder zware metalen enz. Ben in 7 maanden 6,5 kilo afgevallen.

  Reageer
 325. Lian ·

  Heb nu gunpowder thee bij de Tuinen gehaald maar hoeveel moet je in een theepot doen. Had het laatst gemaakt en ik kreeg er last van mijn maag van en een opgejaagd gevoel heb ik het dan te sterk gemaakt of is dat gewoon toeval.Heb je er eigenlijk bijwerkingen van? Hoe zit het eigenlijk met die green tea fatburners werkt dat en kun je gewoon groene thee erbij blijven drinken of wordt dat weer teveel?

  Reageer
 326. flowerpower ·

  Ik ben 15 en 1.63 en weeg 55 kg, is dat te dik/zwaar. Ik voel me namelijk wel dik.
  Ik wil nog ong. 5 kilo afvallen. Heeft iemand mischien tips?

  Reageer
 327. aicha ·

  hallo ik ben net bevallen wanneer mag ik weer gaan sporten en die groene thee helpt dat echt want ik ben al jaren aan het strijden met afvallen het lukt me maar niet.En welke kan ik het beste kopen om vocht weg te krijgen want ik heb veel vocht.

  Reageer
 328. Groene thee expert ·

  Goede beweging en ook echte groene thee kunnen je helpen af te vallen, het is bovendien uitermate gezond door de anti-oxidanten in groene thee. Koop aub echte groene thee en niet die zakjes groene thee, dat werkt echt niet!

  Reageer
 329. angelique ·

  stond gister nog op de weegschaal en woog 84 en weeg nu 82.6 waar zou dat nu door komen heb wel wat minder gegeten geen snoep

  denk toch dat de groene thee zijn werk doet.

  ben er ontzettend blij mee het bewijst maar weer

  Reageer
 330. Dreamer ·

  Gisteren op de weegschaal gestaan en ik ben in 1/ 1,5 week zo’n 1,8 kilo afgevallen!

  Nu heb ik wel op mijn eten gelet en heb ik gezorgd voor 30 minuten of meer beweging per dag (wandelen), maar normaal gesproken val ik met moeite een halve kilo per week af.

  Bij mij werkt het dus prima =)

  Hopelijk raak ik met de groene thee die 10 kilo aan overgewicht kwijt en blijf ik straks op mijn gezonde gewicht!

  Nogmaals succes iedereen!

  Reageer
 331. Isabel ·

  Ik drink groene thee met peprmunt & camille van Zonnatura. Is dit ook goed om af te vallen???? Ik vind groene thee erg vies ((Lipton) en deze is heerlijk. Wie kan mij informeren?

  Reageer
 332. Sterre ·

  Ik drink nu al 4 weken groene thee en ik voel me er super lekker door.ik zit goed in mijn vel en heb het idee dat het in combinatie met wat dagelijkse oefeningen echt werkt! Ik heb echt wat gehad aan alle verhalen die me tot groene thee hebben overgehaald! Zelf drink ik wel de gunpowder thee van de toko.

  Reageer
 333. angelique ·

  hoi ,

  ik heb de thee van etos ias net zo goed zit allen maar groene thee in.

  opadvies van mijn sportinstructeur,op je ten letten doet ook veel wonderen en niet snoepen en in de thee mag best een zoetje

  Reageer
 334. Luuk ·

  Ik drink nu zo’n 5 maanden groene thee, en eet ook gewoon normaal.

  Toch ben ik onbewust zo’n 6 kilo kwijt geraakt, zonder mijn eetpatroon aan te passen. het helpt wel degelijk.

  Reageer
 335. Paul ·

  Ik drink nu sinds twee jaar vrijwel uitsluitend groene thee en ben geen grammetje afgevallen. De vele positieve reacties hier geven mij het idee dat de meesten naast het drinken van groene thee ook andere zaken in hun leven (eetpatroon, beweging) aangepakt hebben en nu de groene thee alle eer geven.

  Ach ja, ik blijf het in ieder geval drinken, omdat ik het lekkerder vind dan koffie of andere soorten thee.

  Reageer
 336. Lian ·

  Hallo

  Weet iemand hoe het zit met ymea silhout zit 125 mg groende thee in per capsule en je moet er 2 per dag slikken kan je daarbij ook nog andere capsules met groene thee nemen of het drinken?

  Groetjes Lian

  Reageer
 337. Dreamer ·

  Ik ben een echte theeleut en drink sinds twee dagen groene thee van Pickwick. Vind het erg lekker! Ik doe er dan wel zoetjes in.

  Toen ik de groene thee kocht wist ik nog niet dat je er ook van kon afvallen, tot dat ik alle reacties hier las.

  Het zou mooi meegenomen zijn als ik er van af zou vallen, want ik heb 10 kilo overgewicht (beetje van mezelf en een beetje van de zwangerschap).

  Was vorig jaar een paar kilo afgevallen, maar ik ben een emotie-eter en zodoende weer aangekomen sinds een paar weken.

  Het gaat sinds twee dagen weer de goede kant op qua eten, maar iedere avond kan ik alleen maar aan eten denken. Dus het hongergevoel neemt bij mij niet af door de groene thee.

  Maar ik blijf mijn best doen!

  Succes iedereen!

  Reageer
 338. kleinspookje ·

  Ben nu 1,5kg afgevallen. BLijf op nu hangen op zelfde gewicht. denk inderdaad dat je groene thee met sporten of fitnessen moet combineren.
  Ga nu terug naar de fitness, eens zien wat dat zegt.

  Reageer
 339. Eline ·

  Bij mij werkt het dus NIET!
  Ik ben in 5 maanden 9 kilo afgevallen.. sinds ik groene thee drink kom ik soms wat aan, val dan weer af.. en zo door, maar ben uiteindelijk vanaf januari niet meer afgevallen.. kan dus niet echt zeggen dat het helpt :s Maar al bij iedereen wel anders zijn..

  Reageer
 340. Zu ·

  Hallo,
  Leuke site. Sinds gisteren ontdenkt. Het valt mij op dat heel veel mensen positief reageren op de groene thee. Ik dronk regelmatig groene thee, maar dan 1 kopje, hooguit 2 kopjes. Nou daarvan viel ik dus echt niet af. Ik ga maar naar de 6 kopjes per dag. Ik ga zo thee zetten. Ik ben ook begonnen met sporten. S ochtends stap ik 15 a 25 min op de crosstrainer. Hoop dat ik op een gezonde manier blijvend kan afvallen.

  Reageer
 341. Studente ·

  daar ben ik weer,

  4 dagen later, en 1 kilo afgevallen 🙂
  of het komt nou door de thee of door iets anders.. dat zullen we snel merken 🙂

  Reageer
 342. sara ·

  Hi mensen!!
  Ik drink al heel lang groene en witte thee en het werkt echt!! Ik ben niet iemand die moet afvallen maar ik blijf wel op pijl met mijn gewicht. Ik hou echt heel erg van eten en snoepen en dat blijf ik ook doen maar dan wel met een lekkere kop groene of witte thee. Wisten jullie ook al dat het heel goed voor je weerstand is. Sinds ik het drink ben ik eigenlijk niet echt meer ziek geweest.

  Nou suc6 allemaal!!

  Reageer
 343. Studente ·

  Hallo allemaal,

  na een heeeele lange tijd doorbrengen met het lezen van al jullie reacties, ben ik heel erg nieuwsgierig geworden.
  Ik vraag me af of het ook daadwerkelijk werkt. Ik heb zelf van alles geprobeerd om af te vallen, maar helaas de kilo’s komen na een tijdje 2x zo hard aan!
  Ik ben nu begonnen met hardlopen, en wil me eten ook een beetje aanpassen. Ben namelijk een snoepkont 😀

  Na jullie reacties gelezen te hebben wil ik ook de groene thee uitproberen.
  Mijn vraag nu is WELKE werkt het best?
  Je hebt namelijk tal verschillende merken en types groene thee.
  En die capsules, werken die ook of is het hetzelfde troep als al die andere afvalcapsules?

  Morgen ga ik naar de toko en koop me chinese groene thee, ik zal jullie ook op de hoogte houden van de resultaten die ik boek (hopen we dan he:D )

  Groetjes

  Reageer
 344. Tanja ·

  Veel mensen ontbijten vaak met bamisoep, maar ik heb gezien dat daar echt veel caloriën in zitten dus ik begrijp de logica niet echt?!?!?!

  Reageer
 345. Loulie ·

  hei SARA !! het hang natuurlijk af waar je woont bvb in Brussel in Brabandstraat heb je in lke winkel van deze thee staan!! mss moet je in Kruidvat eens kijken of in een biowinkel heb je dat ook P.S. lose thee is veel doeltrefender dan in zakjes!! groetjes LOULIE

  Reageer
 346. Tanja ·

  Dankje!
  Ik hoop dat het werkt en dat ik het vol kan houden;)

  Reageer
 347. laila ·

  ja je kunt zeker 4 kilo kwijtraken. Je kan zelfs 8 kilo kwijtraken als je aan een kilo per week denkt.
  Ik val 1 kilo per week af door:

  Goed te ontbijten (meuslie met magere melk) en een yakult

  Lunchen met een broodje of knackebrod met kaas

  avond eten wat ik wil, maar wel groente, koolhydraten en eiwit (vleesvervangers want ik ben vegetarier) in balans.

  meestal drink ik tussendoor nog een appel-wortel-komkommersapje.

  En natuurlijk groene thee ongeveer 5 kopjes.

  Ik een GEEN suiker

  Ik sport niet echt, maar ik fiets heel veel overal naartoe. En op school loop ik heel veel trappen.
  Soms jog ik eventjes een half uurtje.

  HEEL BELANGRIJK: niet meer eten na 8 uur!
  Geef je lijf de mogelijkheid om 12 uur lang niet te hoeven verteren. Je heeft het meer energie om kleine koutjes en kwaaltjes aan te pakken.
  EN: alles wat je na 8 uur eet heb je niet nodig (behalve als je s’avonds sport)

  Soms is het niet erg om een beetje honger te hebben s’avonds. Neem gewoon thee als ‘snack’

  Het klinkt moeilijk maar het is het echt niet! vooral als je eraan gewend bent heb je die ‘cravings’ niet meer naar suiker enzo.
  Ik ben er 5 kilo van afgevallen in 5 weken.

  SUCCES!!

  Reageer
 348. Tanja ·

  Oké ik heb een vraag voor jullie,
  ik drink een liter groene thee per dag het is wel van pickwick en ik slik 2 groene thee capsules per dag, verder probeer ik echt op m’n eetgedrag te letten en probeer ik ook nog een liter water te drinken.
  De bedoeling is om vanaf vandaag elke dag een uur te gaan fietsen of in ieder geval 4 keer per week een uur te fietsen
  (ik werk nu vanuit huis dus krijg bijna geen beweging meer)
  Zou het mogelijk om op deze manier in 2 maanden 4 kg af te vallen?
  Ik denk zelf namelijk dat het geen hoge eis is, zou 6 kg of meer ook mogelijk zijn?
  zou iemand die ervaring heeft mij een reactie kunnen geven??
  Groetjes

  Reageer
 349. secrette ·

  Sara je kan groene thee in de meeste supermarken halen maar dan heb je ze gewoon in theezakjes en meestal met een smaakje. Als je een gezondheidswinkel in de buurt hebt moet je daar even kijken.

  Reageer
 350. Sara ·

  Hey mensen kan ik iemand mij aub vertellen waar ik die groene thee kan halen?

  Reageer
 351. Sterre ·

  Mijn bericht staat er opeens niet bij, terwijl ik echt wacht op ee goed antwoord van iemand…Ik drink namelijk nu al 3 dagen een liter groene thee met de theezakjes van Pickwick-citroenvariant..Helpt dit wel, want ik wil het wel goed bijhouden.

  Wie kan mij helpen?

  Reageer
 352. Tanja ·

  Oké ik een vraag voor jullie,
  ik drink een liter groene thee per dag het is wel van pickwick en ik slik 2 groene thee capsules per dag, verder probeer ik echt op m’n eetgedrag te letten en probeer ik ook nog een liter water te drinken.
  De bedoeling is om vanaf vandaag elke dag een uur te gaan fietsen of in ieder geval 4 keer per week een uur te fietsen
  (ik werk nu vanuit huis dus krijg bijna geen beweging meer)
  Zou het mogelijk om op deze manier in 2 maanden 4 kg af te vallen?
  Ik denk zelf namelijk dat het geen hoge eis is, zou 6 kg of meer ook mogelijk zijn?
  zou iemand die ervaring heeft mij een reactie kunnen geven??
  Groetjes

  Reageer
 353. Sterre ·

  Is pickwick thee met een Citroen smaakje nou ook effectief of niet?

  Reageer
 354. kleinspookje ·

  Drink nu een week groene thee van Aldi en ben toch een kilo afgevallen. Sporten kan ik ook niet door mijn schouder, maar snoepen doe ik al maanden niet meer.Ondanks ik niet sport, toch een kilo eraf. dat geeft hoop!

  Reageer
 355. loulie ·

  hei Sara! ik weet zeker dat gewone (lipton) groene thee zakjes niet zo sterk zijn van smaak en zijn dus minder doeltreffend. ik weet het uit eigen ervaring. dus ik raad u aan om gewone (CHINESE) thee te drinken het zijn dus opgerolde en gedroogde groe bladjes die bij het intrekken helmaal open gaan. dus Sara ik wens u veel succes en geduld. groetjes Loulie!!

  Reageer
 356. Sara ·

  Hallo, ik wil ook groene thee gaan halen aangezien er zoveel positiefs over wordt gezegd. Waar kan ik die groene thee halen? Is liptonthee in zakjes hetzelfde? Kan iemand mij aub helpen!

  Reageer
 357. secrette ·

  Ik drink nu 9 dagen groene thee, ik merk er niet zo heel veel van. 9 dagen voorbij en er is 0.4 kg af Ik weet niet of het aan de thee ligt of dat het komt omdat ik minder eet. Ik moet er wel bij zeggen, ik sport niet omdat ik daar geen tijd voor heb. Hoeveel koppen moet je eigenlijk per dag drinken?

  Reageer
 358. Green ·

  Zelf denk ik dat groene thee, bij het afvallen wel helpt, indien je aan een ernstige vorm van obesitas lijdt… Een kilootje of 5 te veel is dus niet een ernstige vorm van obesitas… Mensen die bijv. 25 kilo te zwaar wegen zullen m.b.v. groene thee 5 kilo kwijtraken in x aantal weken… ”ze blijven op gewicht” maar omdat de stofwisseling al lui was zal die nu een oppepper krijgen… Ook zal het aantal vet (dat meestal te veel is) in mindere mate worden opgeslagen, vandaar dat ze een paar kilo’s verliezen.. Ikzelf vind het gewoon lekker, maar ik heb er niets mee verloren..

  Reageer
 359. bianca ·

  hallo dames ik heb een vraag
  ik heb laats green tea gekocht bij de tiunen maar dat is wel een poeder dus geen zakje
  nou is mij vraag is het wel de zelfde als het zakje

  Reageer
 360. loulie ·

  dag iedereen!!!
  ik ben hier voor de eerste keer! maar ik vind het enorm nuttig dat iedereen zijn mening geeft,zodat je weet hoe het echt in elkaar zit. ik zelf drink heel graag groene thee alhoewl het echt moeilijk is om te wennen! mijn schoonmoeder heeft het me angeraden en het werk echt! ik ben al 5 kg kwijt in 3 weken tijd!! na de tweede bevalling en ik echt zwaarder geworden maar nu heb ik een oplossing!! dus meisjes en jongens GRONE THEE!! IS de oplossing doe u best groetjes!!! loulie.

  Reageer
 361. Annelien ·

  Ik heb vandaag besloten dat ik ook maar eens groene thee ga proberen!
  Nou is mijn probleem dat ik niet van warm drinken houd, dus ik maak gewoon een flinke kan, laat die afkoelen en dan maar gewoon op die manier.
  Zal toch wel geen verschil maken of het nou warm of koud is?
  En ik heb ook van mensen gehoord dat Puh Ehr (ofzoiets) Thee hetzelfde doet als groene thee, maar die Puh Ehr is absoluut niet te drinken..

  Reageer
 362. kleinspookje ·

  als ik de reacties lees, val je goed af met groene thee. Ging vroeger altijd fitnessen, maar na ware schouderoperatie zt ik al vier maanden stil. Kan en mag niks doen. Heb ook vier cortisonespuiten gehad. Dus je kunt al raden, de kilos vlogen erbij. Nu zou er zeker acht kilo afmoeten, liefst tien kilo. Ben sinds gisteren ook begonnen met groene thee te drinken. Ben eens benieuwd. Had eerst plakkers van lipomnce besteld die je op je voet moet kleven, maar die helpen geen bal.Zal binnen een paar dagen wel zien wat het zegt met die groene thee.

  Reageer
 363. Devika ·

  hoi allemaal, ik heb na het lezen van dit alles besloten om vanaf vandaag ook maar aan de groene thee te gaan. ik heb de groene thee van lipton gehaald! ik houd jullie nog wel op de hoogte !
  groetjes Devika

  Reageer
 364. annelies ·

  hoi ik ben ook met het drinken van groene thee begonne wil zeker 10 kilo
  afvallen laat het wel weten als er wat vanaf is
  gr annelies

  Reageer
 365. bar ·

  ik vond groene thee eerst echt vies,maar ik kom er op terug.
  ik voel me er erg goed bij.
  ik lijn er wel bij.
  tegenwoordig ben ik van de groene thee van ah en de zonnatura over gegaan op gunpowder van de tuinen.

  Reageer
 366. driesje ·

  ik ben al een tijdje aan de groene thee in capsules vorm namelijk ymea silhouet voor vrouwen in de overgang ik blijf op mijn gewicht maar sport 2 keer in de week al behoorlijk wat vet verbrand gaat niet hard maar ik ben tevreden moet ook niet zo hard gaan naast de capsules ga ik nu ook gunpouwder gebruiken

  Reageer
 367. secrette ·

  Ik ben vrijdag naar de drogist geweest hier in de buurt, heb gelijk 500gram gehaald. Ben benieuwd of het werkt, het is nog te drinken ook. gelukkig maar, anders zou ik er vast niet lang mee doorgaan 😉 Hou jullie wel op de hoogte of het heeft geholpen.

  Reageer
 368. laila ·

  ja dat is em, maar lipton heeft bij albert heyn enzo ook gewone groene thee (niet in zakjes). Het is natuurlijk maar bevat alleen wat extra’s zoals citroenschillen (3%)

  Reageer
 369. secrette ·

  Helpt echt elke groene thee? Ik heb het liefst gewoon natuurlijke groene thee, ipv al die merkjes zoals lipton enz. maar waar kan ik die vinden? of via internet bestellen? (heb helaas geen tijd gehad om alle reacties te lezen)

  Reageer
 370. white fang ·

  Dat is de verklaring dat ik afgevallen ben dankzij groene thee ik dacht dat het van de chocolade was hahaha

  En ik eet en snoep net zoveel als voorheen en toch val ik af,leuk leuk!!!

  Reageer
 371. toppertje ·

  Hoi hoi,

  Zijn allemaal hoopvolle berichten over groene thee,dus ga het zeker proberen!
  heb niet echt veel overgewicht,maar vind niet erg als er een paar kilo af gaat i.c.m bewegen en een beetje letten op wat ik eet,niet te veel want wat lekkers op zijn tijd is reuze lekker! 😉

  groetjes

  Reageer
 372. laila ·

  ik ben al 3 kilo kwijt sinds dit jaar! (met gezond eten en bewegen, ook geen suiker meer. Zelfs niet in de thee)

  YAY!

  Reageer
 373. laila 2 ·

  Ik gebruik altijd green tea van cestion seasening, gewoon te koop bij de supermarkt. Werkt goed, nog steeds niet gerookt en wel een kilo afgevallen

  Reageer
 374. jeannie ·

  Waar haal ik in België verse blaadjes groene thee?

  Reageer
 375. devileyes ·

  hallo nathaly,
  dank je wel voor je reactie…was ook zeker wel van plan om door te zetten met fitnessen.

  maar toch goed te horen dat het w.s niet aan mij ligt, en ik gedult moet hebben!!

  groetjes

  Reageer
 376. maarten ·

  okee sorry TE!

  Reageer
 377. Ongelukkig Dikkertje ·

  Hallo allemaal,

  er stond ook door Gunpowder ergens geschreven, dat capsules beter zijn dan de thee zelf te drinken.
  Wat moet je (ik dus) nou doen en wát is nou beter?
  De capsules of de thee zelf, die ik overigens jaren geleden al een keertje heb geprobeert maar het niet door mijn hals kreeg, want ik vond het heel vies, terwijl ik altijd een theedrinker was.

  Ik weeg nou 81 kg en moet er toch minstens 20 kg vanaf hebben.

  Ik hoop, dat ik een antwoord krijg, misschien van Gunpowder zelf?

  En als capsules beter zijn, hoeveel moet/mag ik daar dan van nemen per dag?
  Dan kan ik er ook zo snel mogelijk mee beginnen ;o)

  Lieve groetjes van een heel, erg, "ongelukkig dikkertje"

  Reageer
 378. Nathaly ·

  Ik heb altijd van fitnessinstructeurs gehoord dat je aankomt in de eerste week dat je begint met fitnessen dat betekent niet dat je dikker wordt maar dat je spieren zich uitzetten, geef niet op, zet door en je zal zien dat de vet snel door spieren wordt vervangen.

  Ik moet wel zeggen dat ik je naam best eng vind lol.

  Reageer
 379. devileyes ·

  hallo allemaal,
  ik ben sinds giateravond begonnen met het drinken van groene thee, van pickwick en lipton, maar heb nu gunpowder besteld op aanraden van sommigen hier.
  ben erg benieuwd wat het met mijn overtollige kilo’s doet, weeg op het moment 102 kilo en hoop 15 kilo kwijt te zijn voor eind mei.
  verder sta ik elke dag 40 minuten op decrosstrainer, sinds een week maar ben hier nog niks van afgevballen alleen maar 2 kilo van aangekomen, erg frustrerend.
  maar goed, ik hoop dat ik hier ook over en tijdje zo’n positief verhaal als de meesten van jullie kan plaatsen.

  veel liefs een dikkertje

  Reageer
 380. TE ·

  Sorry Maarten maar ik gebruik nog een groene thee. En ik zei: ..val je niet af als je de hele dag groene thee drinkt MET daarbij een KOEKJE en met SUIKER in je thee. Ik heb nergens gezegd dat groene thee NIET helpt, ik zei alleen je dat je daarbij ook moet sporten en letten op je voeding. Met hoe ik nu bezig ben en groene thee zal het waarschijnlijk alleen nog beter gaan.

  Reageer
 381. maarten ·

  ja joh hoor jezelf eens praten, zelf niet zo goed je huiswerk gedaan denk ik he?
  lekker gezond wat je aan het doen bent. De meesten hier weten best dat je groene thee als aanvulling gebruikt en dat het buiten dat ontzettend gezond is voor je huid/haar/darmen.
  Ik zou maar eens wat gezonder gaan eten

  Reageer
 382. TE ·

  Mensen, wil je afvallen, doe dan eerst je huiswerk en zoek op internet naar informatie op verschillende websites. Als je dat gedaan heb dan leer je met een beetje logisch nadenken dat groene thee werkt, maar dat daarnaast sporten en op je eten letten minstens zo belangrijk is. Natuurlijk val je niet af als je de hele dag groene thee drinkt met daarbij een koekje en suiker in je thee. Dus serieus meer bewegen(bouw het in je dagpatroon) en letten op voeding (dus olijfolie voor het bakken ipv bakboter, weinig brood, rijst, pasta en aardappelen, suikers, koffie) dan ga je pas afvallen. Het is toch logisch, verbrand je minder(door weinig te bewegen) dan je binnenkrijgt aan calorieen dan zal je niet nooit afvallen onder normale omstandigheden. Ben zelf ook aan het afvallen door alleen groente en vlees te eten, geen rijst, pasta of aardappelen. Sochtends geen brood met kaas, alleen soms hardgekookte ei of bamisoep. Tussendoor en savonds pas als ik trek heb een rijstcracker zonder iets erop. Is goed vol te houden. En daarbij minimaal 1 keer per week fitnessen met max 10min op de lopende band. Succes.

  Reageer
 383. Anne ·

  Nou, ik ben benieuwd..

  Als ik de reacties zo lees, heb ik er ongelooflijk veel zin in..
  Onvoorstelbaar dat je in korte tijd zoveel afvalt!
  Ik ga het proberen!!

  Reageer
 384. laila ·

  toen ik er mee begon had ik ook een vreselijke slapeloze nacht! tot 6 uur s’ochtens lag ik te woelen. Ik had de thee veel te sterk gezet. Nu zet ik m lichter en heb ik dat niet meer. Er zit ontzettend veel cafeine in dus pas op. Ik wordt er nog wakkerder van dan van koffie!

  Reageer
 385. Nathaly ·

  Hoi allemaal
  Hier ben ik weer, zoals ik al zei ben ik gisteren begonnen met de groene thee (gunpowder).
  Ik heb daarna geen slaap meer gekregen ben pas om 4:30 naar bed gegaan daarna ben ik om 7:45 wakker geworden enben sindsdien wakker en heb nog steeds geen slaap.Ik heb wel gelezen dat groene thee slaaploosheid kan veroorzaken.
  Ben benieuwd om hoe laat ik naar bed zal gaan vannacht hahaha

  Reageer
 386. bohena ·

  hallo,

  oja trouwens die meneer zegd ook dat de bittere smaak komt doordat mensen de groene thee in te heet water doen.
  als je water kookt moet je het even een paar min laten afkoelen en dan pas de groene thee er in doen om te laten intrekken.
  hoop dat jullie daar wat aan hebben.
  groetjes

  Reageer
 387. bohena ·

  hallo allemaal!

  nou net thuis van de winkel en heb losse groene thee gehaald.
  ik moet je zeggen dat de smaak wel anders is het is wat lekkerder.
  ik heb de winkel medewerker om info gevraagd en hij zegd ook dat hij heel vaak hoord dat als je groene thee in zakjes koopt mensen het gevoel hebben dat de goede stoffen die in groene thee zitten niet echt in een kopje thee komen maar achter blijven in het zakje.
  nu ik het verschil proef van los groene thee en wat in een zakje zit voel ik me persoonlijk idd beter bij losse thee.ik heb het gevoel dat er aan de losse thee meer smaak zit en het ruikt ook lekker.
  we gaan de aankomende 3 dagen kijken hoe het gaat.

  groetjes

  Reageer
 388. bohena ·

  hallo allemaal!!

  duurde effe tot ik door alle verhalen heen was maar mijn conclusie uit alle verhalen is dat groene thee voor zeker 90% helpt.
  ik drink nu zins kort groene thee heb van die grote soep achtige bekers en daar drink ik er nu ongeveer 3 a 4 van.
  denk wel dat losse groene thee beter is en deze ga ik vandaag halen en morgen mee beginnen, gebruik nu namelijk van de vomar de groene thee ik val wel af ben van de 80 naar de 79,7 gegaan in 2 dagen dus op zich wel netjes.
  daar naast sport ik en probeer ik op me eten te leten.
  ik laat het wel weten of er idd verschil zit in een zakje thee of losse thee.

  groetjes

  Reageer
 389. laila 2 ·

  Hallo allemaal,
  Sinds 2 weken ben ik, voor de zoveelste keer, gestopt met roken en ben ook heel radicaal gestopt met koffie en een wijntje ,s avonds. Drink groene thee ipv en weet zeker dat ik nooit meer een sigaret aan zal raken! Door het drinken van de groene thee lijkt het of alle gifstoffen van het roken versneld mn lijf verlaten en ik voel me geweldig! Fris en schoon en heb een vreselijke afkeer van de geur van sigaretten gekregen. Ook ben ik deze keer nog geen grammetje aangekomen. Voor mij helpt groene thee dus ook fantastisch bij het afkickproces van de nicotine en het behouden van mn gewicht. Fantastisch toch!!!

  Reageer
 390. Nathaly ·

  Ik ben pas bevallen van een tweeling en ben tijdens mijn zwangerschap 26 kilos aangekomen terwijl ik daarvoor al problemen had met overgewicht.Ik hem op dit moment een maat 48 en voel me helemaal niet lekker in mijn vel vanwege mijn overgewicht.Vandaag ging ik op zoek naar een afslankthee die iemand mij had aangeraden maar toen zag ik de groenethee gunpowder liggen en heb die gehaald.Toen ik op internet op zoek was naar de werking van groene thee, ben ik op deze site terecht gekomen. Tot nu toe heb ik veel goede berichten gelezen ik bid dat ik later ook een succes verhaal hier kan plaatsen.

  Reageer
 391. marianne ·

  Ik ga het gewoon prberen , en als het goed werkt dan laat ik het jullie zeker weten 🙂 Groetjes en succes iehn581edereen !!

  Reageer
 392. china ·

  ik zou trouwens serieus gewoon groene chinese thee halen (geen zakjes met extra smaakje) Het smaakt best goed na een paar keer, en het heeft maar 1 proces doorgestaan (dat van het drogen). Ik denk dat pickwick thee met extra smaakjes wel lekkerder zijn maar dat de heilzame stoffen het meest bewaard blijven in de chinese pure korreltjes.

  Reageer
 393. laila ·

  hmmm als ik op internet zoek zie ik geen informatie betrekkend groene thee met diabetes type 1 maar ik denk dat als typen 2 er goed aan doen, type 1 het ook gewoon kan drinken.

  Ik weet het natuurlijk niet zeker. Ik ben geen arts

  Reageer
 394. marianne ·

  ik heb diabetes type 1 .. geld het daar ook voor dan ? cf

  Reageer
 395. elize ·

  ik ga het morgenen ook proberen hopelijk helpt het ik moet maar 5 kilo afvallen. Is groene thee van pickwick ook goed die met een citroen smaakje is?

  Reageer
 396. laila ·

  Van internet:

  Wie diabetes type 2 heeft doet er goed aan
  elke dag veel groene thee te drinken. Het is
  even effectief- en veel veiliger- dan het middel
  rosiglitazon, dat wereldwijd het meest wordt
  voorgeschreven, zij het in Nederland , vanwege
  de gevaren, pas wanneer andere middelen niet
  voldoende werken.
  Groene thee bevat een antioxidant, EGCG, dat bij
  mensen met matige diabetes even effectief is als
  rosiglitazon. Met dat laatste is het vergeleken in een
  onderzoek met diabetische muizen, en het bleek dat
  de muizen die EGCG kregen, even goed tegen suiker
  konden en insuline konden produceren als de muizen
  die rosiglitazon kregen.
  Aan het eind van de tien weken durende trial bleek
  het groene thee-extract insuline-producerende weefsels
  te hebben gespaard en andere beschermende effecten
  in de pancreas tot stand te hebben gebracht.
  Dit nieuwe onderzoek, uitgevoerd door de wetenschappers
  van het Karolinska Instituut in Zweden, bevestigt wat we
  al een tijd wisten. Groene thee werd 70 jaar geleden
  voor het eerst aangeprezen als een succesvolle therapie
  bij diabetes, en uit recente onderzoeken met mensen
  bleek, dat hoe meer groene thee iemand dronk, hoe beter.
  De grootste voordelen zijn aangetoond bij mensen die wel
  zes koppen per dag dronken.

  Reageer
 397. marianne ·

  Mogen diabeten het ook drinken om af te vallen ?

  Reageer
 398. laila ·

  ik was gisteren de hele dag deze pagina aan het lezen en het was al te laat om groene thee te gaan halen en toen zag ik opeens de gunpowder thee in de kast staan! Maar het gekste is nog wel dat ik al een kilo kwijt ben in een dag. Zal wel water zijn dat ik kwijt ben geraakt want ik heb niet anders dan normaal gegeten.

  Reageer
 399. Theedrinker uit brabant ·

  Nou lees ik overal over allerlei soorten Groen Thee, maar nergens staan concrete beweringen of bewijzen van die thee helpt niet en die wel. Zelf wil ik proberen van de overtollige kerstkilo’s af te komen met Pickwick Leafs als ondersteuning
  Green Blossom, Chinese groene theeblaadjes opgerold tot pareltjes met jasmijn en bloesems van goudsbloem, korenbloem, roos en saffloer.

  Zijn er bewijzen dat deze niet helpt of moet je echt de losse thee hebben en geen zakje want hierboven staat niks concreets..??

  Reageer
 400. ikkk ·

  heei

  ik wil graag weten hoeveel kg je ongeveer binnen een maand kan afvallen als je zo’n anderhalve liter groene thee per dag drinkt..
  ik ben van plan om morgen hiermee te beginnen, want aan de reacties te zien werkt het supergoed!!
  ik hoop op een snel antwoord 🙂
  groetennn.

  Reageer
 401. Eva ·

  Na heel wat gescroll ben ik er dan doorgekomen! Anders geef je die link even in je eerste berichtje i.p.v. zulke lappen tekst te posten. Beetje onoverzichtelijk, niet?

  Reageer
 402. gunpowder ·

  Groene thee in bier

  iKi Refreshment Beer is een bovengistend bier. De smaak is fris en de bitterheid is lager dan die van de gangbare bieren. Hierdoor is iKi goed doordrinkbaar en dorstlessend. De basis van iKi wordt gevormd door water, gerstemout, hop en gist. Maar iKi bevat bijzondere ingrediënten: sencha en de Japanse vruchten nashi en yuzu. Sencha is een Japanse groene theesoort. Omdat de theebladeren meteen na de pluk gestoomd worden, wordt het fermentatieproces onderdrukt en blijven de gezonde elementen behouden.

  Yuzu is een citrusvrucht die veel in de Japanse keuken wordt gebruikt. De vrucht heeft een oneffen oppervlak. De schil is zoet en licht bitter. De smaak van het sap komt overeen met het sap van de grapefruit/mandarijn/citroen. Yuzu geeft iKi een verfrissende en lichtzure smaak. De Japanse bruingele nashi-vrucht heeft het uiterlijk van een appel en de textuur van een peer. Het vruchtvlees is wit en sappig en de vruchtsuikers spelen belangrijke rol bij de nagisting van iKi.

  Omdat iKi ongefilterd is en nagist op fles is het licht troebel. Bij langere rijping, meer dan vier weken, neemt de troebelheid af. Het stamwortgehalte van 11.5 graden plato is vergelijkbaar met reguliere bieren. Het alcohol percentage is 4.1%. Dat is één procentpunt lager dan andere bieren. Door de brouwmethode en de toevoeging van groene thee behoudt het bier zijn volle smaak.

  Reageer
 403. gunpowder ·

  Groene thee leveranciers

  Green balance – Yogitea

  Green Balance heeft zijn naam te danken aan de gebalanceerde hoeveelheid Groene Thee met Kombucha, Chinese kruiden en andere unieke ingrediënten die dienen als catalysator, het verbeteren van de circulatie en stofwisseling door het hele lichaam.

  Green energy – Yogitea

  Al eeuwen lang schrijven de Zuid-Amerikaanse Indianen aan Guarana energie gevende krachten toe. De Brazilianen zijn zo overtuigd van haar kracht dat ze samen gemiddeld zo’n twee miljoen koppen Guarana thee per dag drinken.

  Green guardian – Yogitea

  Deze melange heeft als extra vlierbes toegevoegd aan de Groene Thee en Kombucha formule. Vlierbes werd van oudsher gebruikt om het spijsverterings-systeem te helpen en om het immuun-systeem optimaal te houden, speciaal gedurende de seisoenswisselingen.

  Green jasmine – Yogitea

  De weldadige geur van Jasmijn bloemen wordt als sinds de vijfde eeuw gemengd
  met Groene Thee. Ons unieke recept accentueert de voordelen van Groene
  Thee en de delicate geur van Jasmijn met de verwarmende en stimulerende kwaliteiten van gember.

  Morrocan Mint Green Tea – Dilmah
  Een milde, stimulerende en aromatische combinatie. Een pure groene Ceylon-thee "Young Hyson" met als toevoeging de blaadjes van de pepermuntplant. Een levendige natuurlijke combinatie van de fijnste groene thee, met het zoetige van pepermunt. De olijfgroene, sterk gedraaide blaadjes, ontvouwen zich na het opschenken volledig en geven de thee van gemiddelde sterkte een amberkleur. De delicate smaak van de pepermunt overheerst hierbij niet, maar geeft de thee een bijzonder mooie frisse smaak. Een thee voor na het eten, als neutraliserende smaak in de mond. De thee is een typische Marokkaanse drank, die al honderden jaren als welkomstdrank wordt geserveerd.

  Green Tea with Jasmine Flowers – Dilmah
  Mooi groene thee, met een gelige theedrank, natuurlijk gearomatiseerd met Jasmijnbloesems. Al in de tijd van de Zuidelijke Song-Dynastie (960 – 1279) geldt deze thee als lievelingsdrank van de Chinezen. De zoet ruikende jasmijnbloesems worden met de groene thee gemengd, waardoor er een theedrank ontstaat met een fluweelzacht aroma. De bloem van de bladverliezende klimplant Jasmijn, bestrijdt nervositeit en brengt de actieve geest tot rust.

  Sencha Green Tea – Dilmah
  De Sencha is een groene thee, die extra wordt behandeld met stoom. Het is de lievelingsthee van de Japanner. Zij kunnen de zachte aroma, de milde licht zoete smaak, zeer waarderen. Van deze thee kan je de hele dag genieten. Prima geschikt voor na het eten; hij verfrist uw gehele mondholte.

  Ming Mei – Famous Plum – Green Tea – Dilmah
  De bekendste "Eyebrow"-thee, zo genoemd vanwege zijn wenkbrauw vorm. De Ming Mei, die in de Shangmeizhou-regio verbouwd wordt, is ook bekend om zijn pruimenthee. Het verkrijgen van een Ming Mei thee, vergt bijzondere vaardigheden. De bladeren – jadegroene van kleur – geven na het begieten een doorzichtige, geelachtige drank met die karakteristieke pruimachtige ondertoon. Tijdens het opgieten, gaat het blad van de thee open, om de met de hand geplukte knoppen te laten zien. Een heldere, lichte en verfrissende thee van buitengewone kwaliteit.

  Ceylon Whole Leaf Green Tea – Dilmah
  Mooie groene Ceylon-thee, verbouwd op 420m hoogte, in het Gampola gebied. Zijn elegante, lange, gerolde bladeren, gaan na het opgieten geheel open. en geven een aangename milde theedrank met een diep gele kleur en een licht zoete bijsmaak. Aangenaam prikkelt deze thee het gehemelte, dat maakt hem ook ideaal geschikt voor na het eten. Een thee met een ronde kruidensmaak, met een kleine fruitachtige tint.

  Reageer
 404. gunpowder ·

  Groene thee soorten

  Groene thee is ‘echte’ thee (dat wil zeggen, gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis) die minimale fermentering heeft ondergaan tijdens de productie. Groene thee is popular in China en Japan, en is recentelijk populairder in het Westen geworden, waar traditioneel zwarte thee (een ‘echte’ thee gemaakt van zwaarder gefermenteerde bladeren dan witte, groene, en oolong variëteiten) wordt gedronken.

  Chinese groene thee
  Soorten chinese thee (luchá) zijn:

  Longjing ( lóngjing, "dragon well"; ook wel lung ching) is een beroemde thee uit Longjing, bij Hangzhou (Zhejiang). Longjing wordt verder onderverdeeld in 7 klassen: Superior (qiqiang), Special (queshe) en dan van 1 naar beneden tot 5.
  De thee kenmerkt zich door lange vlakgedrukte helgroene bladeren.
  Longjing heeft een helder geel stralende doorkijk met een kruidig aromatische smaak. Groene thee word van dezelfde plant gewonnen als de zwarte thee. De verschillende bewerking maakt onderscheid tussen groene Oolong of zwarte thee.

  Mao feng ("Mao Peak") is een beroemde thee uit Huangshan.

  Gunpowder is een groene thee uit China’s Anhui Provincie. Deze thee ontleent zijn naam van de grijs-groen balletjes van operold blad. In het Chinees wordt het (zhuchá, "pearl thee" / "bead thee," genoemd, niet te verwarren met Boba thee). Deze thee wordt geëxporteerd naar de Maghreb en gebruikt bij de bereiding van de traditionele Noord-Afrikaanse muntthee.

  Zhenmei (zhenméi chá, "precious eyebrow thee", ook chun mee), het gewoonst type in China, wordt zo genoemd naar de vorm van de theebladeren.

  Jasmijn thee
  Hyson is een vroeggeoogste thee waarvan de balderen in een lange, dunne manier worden gerold.

  Japanse groene thee
  Groene thee (ryokucha) is zo alomtegenwoordig in Japan dat het gewoonlijk "thee" wordt genoemd (ocha) of zelfs "Japanese thee" (nihoncha). Types van deze thee worden gewoonlijk geklasseerd afhankelijk van de kwaliteit en de gebruikte delen van de plant.

  Gyokuro ("jewel dew") Gyokuro thee is in het algemeen zoet en delicaat in smaak. Geselecteerd uit een klasse groene thee die tencha (??) genoemd wordt, wordt Gyokuro beschouwd als de hoogste klasse thee die in Japan gemaakt wordt. Gyokuro’s naam verwijst naar de bleke groene kleur van thet aftreksel.
  Matcha ("rubbed tea") wordt voornamelijk in de theeceremonie gebruikt. Matcha komt van gyokurobladeren die gestoomd en gedroogd zijn.
  Sencha ("broiled tea")
  Shincha ("new tea")
  Bancha ("number tea")
  Genmaicha ("brown rice tea")
  Hojicha ("roasted tea")
  Kukicha ("stem tea")
  Kabusecha

  [Bron: Wikipedia]

  Reageer
 405. gunpowder ·

  Groene thee – goed voor je geheugen

  Wie vergeetachtig van aard is, zou misschien wat meer thee kunnen drinken. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat thee het geheugen flink stimuleert. Ook Alzheimerpatiënten zijn er mogelijk bij gebaat. De Britten staan mede bekend om hun gewoonte om veel thee te drinken. Volgens Britse onderzoekers van de Universiteit van Newcastle is dat niet alleen gezellig, maar ook goed voor de geheugencellen. Groene en zwarte thee remt de ontwikkeling van de enzymen in de hersenen die geheugenverlies veroorzaken, zo ontdekten de onderzoekers. Uit diverse laboratorium-tests is naar voren gekomen dat door het drinken van groene of zwarte thee de productie van het acetylcholinesterase-enzym (AChE) wordt afgeremd. Dit enzym breekt de stof acetylcholine, die een rol speelt in het geheugen, af. De onderzoekers hopen dat de resultaten uit hun studie zullen leiden tot de ontwikkeling van een nieuwe behandeling voor patiënten met Alzheimer. Deze aandoening is niet te genezen, maar de thee zou een nieuwe manier kunnen zijn om de ziekte af te remmen. De werking van groene en zwarte thee is vergelijkbaar met die van speciale geneesmiddelen die momenteel tegen Alzheimer worden ingezet. Een tekort aan acetylcholine in de hersenen wordt in verband gebracht met Alzheimer. Ook speelt hierbij mee dat de beide theesoorten eveneens de werking van het enzym butyrylcholinesterase, dat is aangetroffen in de hersenen van Alzheimer-patiënten, zouden verhinderen. Overigens zijn er wel belangrijke verschillen tussen het drinken van groene en zwarte thee. Groene thee blijft volgens de wetenschappers namelijk een week werkzaam, zwarte thee een dag. Groene thee gaat bovendien een stap verder, doordat het de productie van beta-secretase, een stof die ook met Alzheimer in verband wordt gebracht, sterk vermindert.

  Bronnen: BBC, University of Newcastle, Phytotherapy Research

  Reageer
 406. gunpowder ·

  Groene thee supplementen

  Groene thee, hoe lekker ook, heeft meer effect op onze gezondheid wanneer we het capsules innemen dan als drankje. Onderzoek aan de Universiteit van Californië wijst namelijk uit dat polyfenolen (anti-oxidanten) uit groene thee beter door ons lichaam worden opgenomen wanneer ze als extract (of capsulevorm) worden ingenomen dan wanneer de groene thee als drank wordt bereid. Dit onderzoek onderbouwt de sterk toenemende activiteiten rondom en belangstelling voor voedingssuppelmenten met groene thee. Groene thee, een traditionele drank in Azië, is onderwerp van verschillende onderzoeken omdat de sterke anti-oxidanten in de thee in verband wordeb gebracht met bescherming tegen kanker, bacteriën eb het risico van hart-en vaatziekten.

  Bron: Marketing Results, maart 2005

  AOV Groene thee extract
  Groene thee-extract 250 mg bevat een hoge concentratie polyfenolen, waarvan bekend is dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de goede conditie van de bloedvaten en de lever en dat ze krachtige eigenschappen bezitten ter bescherming tegen vrije radicalen. Het polyfenolencomplex in groene thee-extract bevat voornamelijk flavonoïden. Andere in groene thee aanwezige substanties zijn koffiezuur, galzuur, syringinezuur en een relatief kleine hoeveelheid cafeïne. Groene thee is bovendien een goede bron van vitamine K. In diverse studies is een verband geconstateerd tussen een hoge consumptie van groene thee en het behoud van een goede celdeling en van gezonde cellen en weefsels. Naast het feit dat groene thee een zeer krachtige vrije radicalen-vanger is en daardoor gezonde cellen en weefsels beschermt, heeft deze stof een sterk remmend effect op de vorming van gevaarlijke nitroso-verbindingen uit nitraat en nitriet. Ook bij zware rokers die veel groene thee dronken werd een gunstige effect op het terugdringen van de vrije radicaal-belasting waargenomen. De hoeveelheid lipide peroxidatie nam af tot het niveau van niet-rokers. Groene thee blijkt tevens een gunstig effect te hebben op het hart en de bloedvaten, onder meer doordat het helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte. Zo werd in een Japans onderzoek vastgesteld dat het drinken van veel groene thee gepaard ging met beduidend lagere gehaltes aan triglyceriden en totaal-cholesterol in het bloed. Bij een hoge consumptie van groene thee waren ook het schadelijke VLDL- en LDL-cholesterol verlaagd, terwijl het gunstige HDL-cholesterol juist was verhoogd. In dit verband is tevens belangrijk dat groene thee-extract een gunstige invloed heeft op de bloedsomloop en de doorbloeding bevordert. Een hoge consumptie van groene thee helpt ook diverse aspecten van de leverstofwisseling te optimaliseren. Daarbij moet er echter wel rekening mee worden gehouden dat men door het drinken van grote hoeveelheden groene thee ook veel looizuur naar binnen krijgt, waardoor de opname van essentiële mineralen uit het spijsverteringskanaal kan worden belemmerd en op den duur zelfs nierbeschadigingen kunnen optreden. Daarom is het belangrijk dat AOV’s Groene thee-extract 250 mg géén looizuur bevat.

  Reageer
 407. gunpowder ·

  Groene thee – preventie middel tegen kanker

  Hirota Fujiki, Saitama Cancer Centre Research Institute, Japan.

  Deze onderzoeker rapporteerde over de resultaten van een aantal dierproeven. Hieruit bleek dat groene thee een remmend effect heeft op de groei van kankercellen. Het betreft hier een breed werkingsgebied, onder andere het maagdarmkanaal, de lever, longen, pancreas, nieren en hersenen. Ook met betrekking tot borst en baarmoeder is er sprake van een preventieve werking.

  Bij reeds aanwezige kanker is ten gevolge van groene thee een remming van de groei en metastasering waargenomen. Wat de werkingsmechanismen betreft, liet groene thee onder andere een afname zien van urokinase, telomerase en lipide peroxidase. Hirota Fujiki: "Op grond van onderzoeksresultaten adviseer ik om dagelijks 10 kopjes groene thee te drinken". Op grond van deze en andere onderzoekingen adviseerde hij om dagelijks tien kopjes groene thee te drinken. Indien dit op praktische bezwaren stuit, kan men deze thee in de vorm van tabletten of capsules innemen.

  Reageer
 408. gunpowder ·

  Afvallen met groene thee

  Een onderzoek van het Duitse Instituut voor Voedingsonderzoek in Potsdam heeft uitgewezen dat groene thee kan helpen bij het afvallen.

  EGCG
  De verhalen deden al de ronde: groene thee helpt het metabolisme versnellen en zou daarom goed werken in de strijd tegen overtollige kilo’s. Onderzoekers hebben nu vast kunnen stellen dat een bepaalde stof die in het drankje voorkomt de toename van lichaamsvet bij muizen vermindert. Het bestanddeel zorgt niet dat je minder trek krijgt, maar remt de opname van voedsel in de darmen en bevordert de verbranding van vet. De test met muizen hield in dat ze een vetrijk dieet kregen aangevuld met groene thee. Na 29 dagen waren ze minder zwaar dan hun soortgenoten die het zonder de thee moesten doen. Ook het vetpercentage was drastisch afgenomen. De wetenschappers gebruikten voor de test een extract van de thee, dat voor 94 procent bestond uit de werkzame stof EGCG. Het is nog maar de vraag of EGCG kan worden gebruikt als afslankmiddel.

  Gezond
  Bij eerdere onderzoeken is al gebleken dat groene thee grote hoeveelheden polyphenolen bevat die het cholesterolgehalte verlagen en het verbranden van vetten verbeteren. EGCG behoort tot deze stoffen. Tevens bezit de warme drank kankerremmende en antibacteriële eigenschappen. Daarbij zou thee een kalmerende werking hebben op de zenuwen. De drank zit boordevol antioxidanten, die de weerstand versterken, en vitamines en mineralen, zoals calcium, magnesium, fluoride en ijzer.Met al deze goede eigenschappen ligt het voor de hand dat groene thee de gevolgen van het ouder worden vertraagt.

  Momenteel staat groene thee vanwege de preventieve werking tegen kanker en hartziekten, enorm in de belangstelling. Men doet daar op dit moment allerlei onderzoeken naar. Toch is ook matigheid geboden. In groene thee zit, overigens minder dan in koffie, namelijk ook cafeïne. En wie te veel cafeïne binnenkrijgt, kan last krijgen van rusteloosheid, beven, duizeligheid, suizende oren en hartkloppingen.

  Bronnen: DlfE, ANP, Achmea Health

  Reageer
 409. gunpowder ·

  Groene thee tegen huidkanker

  Huidkanker blijft steeds toenemen. De schadelijke invloed van UV licht staat vast. Hoewel de non-melanoom huidkankers meestal zeer goed te behandelen zijn als ze tijdig worden ontdekt , zorgen ze toch voor heel wat ongemak. Lelijke littekens, werkverlet, angst en frequente recidieven als ze laat worden opgespoord. Ook deze non-melanoomkankers hebben meestal een dodelijk verloop als men ze helemaal niet behandelt.

  Deze huidtumoren kunnen goed voorkomen worden door een correct UV-gedrag maar er is ook de mogelijkheid van chemopreventie. Onderzoekers uit de Cleveland University (Ohio-USA) vonden dat het innemen en/of toedienen van sterke antioxidantia het ontstaan van huidkanker kan afremmen. Een van de sterkste antioxidantia in de natuur zijn de polyfenolen die we terugvinden in groene thee. Het dagelijks drinken van of smeren van cosmetica op basis van groene thee kunnen het ontstaan van huidtumoren afremmen. Ze vervangen uiteraard de zonbescherming niet, maar zijn complementair en aan te raden.

  Bron: Gezondheid.be

  Reageer
 410. gunpowder ·

  Groene thee laat vetcellen krimpen

  Poeder van gedroogde groene thee remt de groei van de vetlagen. Dat ontdekten Japanse onderzoekers. Volgens hun proeven komt de vetverbrandende werking van het preparaat op het conto van de bijna weer vergeten anti-oxidantwerking van groene thee.

  De Japanse onderzoeksgroep bestudeert de werking van groene thee al enkele jaren. In de jaren negentig ontdekte de groep dat groene theepoeder de opslag van vetzuren in vetcellen afremt. In reageerbuizen, tenminste. Maar werkt thee ook in organismen? Om daar achter te komen gaven onderzoekers de extracten tien dagen lang aan mannelijke ratten. Elke rat kreeg dagelijks 130 milligram extract, opgelost in water, toegediend via een slangetje in de mond dat doorliep tot in de maag.

  De dieren kregen een dieet dat voor vijftig procent uit suiker bestond, en voor 15 procent uit boter. Zo hoopten de onderzoekers de dieren vet te mesten. Dat lukte prima. De ratten werden snel zwaarder. Maar zoals je in de onderstaande figuur kunt zien remde het extract de gewichtstoename af. PGT staat trouwens voor powdered green tea.

  De verminderde groei betekende ook minder vetmassa, bleek toen de Japanners de epidymale, perirenale en mesenterische vetmassa’s uit de dieren haalden en wogen. Ook de lever was minder zwaar.

  Uit reageerbuisproeven wisten de Japanners al dat groene thee-extract de hoeveelheid triglyceriden in vetcellen vermindert. De resultaten hieronder zijn verkregen door vetcellen bloot te stellen aan een concentratie van 0.1 milligram per milliliter. Dat is hoog.

  In de vetcellen was de aanmaak van het enzym SOD – voluit: superoxide dismutase – verhoogd, ontdekten de onderzoekers. SOD is een anti-oxidant die agressieve verbindingen uitschakelt. Als vetcellen insuline waarnemen gebruiken ze zulke agressieve stoffen om het insulinesignaal aan de rest van de cel door te geven, waardoor de cel vetten gaat opslaan. Groene thee blokkeert dat proces, vermoeden de Japanners.

  Eerder ontdekten de Japanners al dat vitamine C dat het afslankeffect van groen thee versterkt. In reageerbuizen legden vetcellen, in een omgeving met groene thee-extract, minder triglyceriden vast naarmate de onderzoekers er meer vitamine C aan hadden toegevoegd. (VC-L staat voor een concentratie van 0.18 microgram vitamine per milliliter, VC-H voor 0.35 microgram per milliliter.)

  Bronnen

  1. Hasegawa N, Yamda N, Mori M. Powdered green tea has antilipogenic effect on Zucker rats fed a high-fat diet. Phytother Res. 2003 May; 17(5): 477-80. [PubMed]
  2. Mori M, Hasegawa N. Superoxide dismutase activity enhanced by green tea inhibits lipid accumulation in 3T3-L1 cells. Phytother Res. 2003 May; 17(5): 566-7. [PubMed]
  3. Hasegawa N, Niimi N, Odani F. Vitamin C is one of the lipolytic substances in green tea. Phytother Res. 2002 Mar; 16 Suppl 1: S91-2. [PubMed]
  4. Ergogenics.org

  Reageer
 411. gunpowder ·

  Groene Thee heeft aanzienlijk minder caffeïne dan koffie. Daar waar koffie een directe stoot van hyperactiviteit, trillende handen, incontinentie en irritatie veroorzaakt, wordt de caffeïne in de Groene Thee langzamer opgenomen, wat een gelijkmatige, voedende energie geeft in plaats van de beruchte ‘pieken en dalen’ van de koffie. Veel van het onderzoek naar de gezondheidsvoordelen is gedaan op basis van het gemiddelde gebruik in Aziatische landen, ca. 3 koppen per dag, hetgeen overeenkomt met 240 tot 320mg polyphenolen per dag. 5 gram Groene theebladeren in 250ml water is een standaard recept. Tabletten en capsules met Groene thee bevatten gestandaardiseerd extract, met name EGCG.

  Drink tips:
  – Laat thee 3 tot 5 min trekken (dan worden alle werkzame stoffen opgenomen)
  – Drink je thee zo vers mogelijk, thee uit automaten of uit flesjes bevat minder flavonoïde dan verse.
  – Drink ongeveer drie keer per dag een bak thee
  – Thee kan de opname van ijzer uit fruit en groenten verhinderen. Het toevoegen van citroen of melk of het drinken van thee tussen maaltijden in kan dit effect tegengaan.

  Onderzoekers van de universiteit van Toledo in Ohio in Amerika ontdekten dat groene thee een stof bevat die de werking van een belangrijk enzym van celwoekeringen blokkeert. Onderzoek door de Japanse overheid heeft uitgewezen dat er veel minder sterfte voorkomt in gebieden, steden en dorpen waar veel groene thee wordt gedronken.

  Groene thee is rijk aan looizuur en vitamine C en bevat 10 keer meer epigallocatechine gallate, een sterk antioxidant, dan zwarte thee en 2,5 keer meer dan Oolong thee.

  Zuid-Koreaanse onderzoekers deden een interessante ontdekking in verband met het drinken van thee bij rokers. Nicotine bevordert de plaquevorming en induceert arteriosclerose als gevolg van een verhoogde oxidatieve stress. Dit zijn negatieve aspecten die gedeeltelijk onder controle kunnen gehouden worden door het drinken van groene thee. In de bedoelde studie dronken 20 rokers 600 ml (vier kopjes) groene thee per dag en dit gedurende zes maanden. Uit de vergelijking van de bloedwaarden voor en na het experiment bleek dat het geoxideerd LDL significant was gedaald. Dit gold ook voor het oplosbaar P-selectine, een endotheliaal eiwit dat een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van een ontsteking. Hiermee kunnen wellicht enkele cardiovasculaire beschadigingen als gevolg van het roken beperkt worden, al blijft uiteraard de beste remedie te stoppen met roken.
  Bron:Lee W et al, Clin Biochem 2005 ;38(1) :84-7

  Reageer
 412. gunpowder ·

  Verder treft men nog vele verschillende aminozuren (eiwitten) in groene thee aan en catechinen, waarover later meer. Zoals u in bovenstaande lijst kunt zien vindt men bijvoorbeeld ook selenium in groene thee. Al naar gelang de bodem waar de thee op groeide, zal het wat meer of minder zijn, maar uit onderzoek is gebleken dat de thee een rijke bron van selenium is. Sommige studies tonen aan dat het sterftecijfer wat betreft kanker, lager ligt bij mensen met een hogere seleniumspiegel in het bloed. Ook veel van de andere stoffen in deze thee zijn van belang voor het algemeen welbevinden. Door de afzonderlijke stoffen op internet te zoeken, bijvoorbeeld als zoekwoord: selenium en kanker kan men hierover weer een heleboel te weten komen. Mensen met een gestoorde suikerstofwisseling hebben behoefte aan chroom, en mangaan is belangrijk voor de eiwitstofwisseling én de bloedsuikerspiegel. Ook zink is van belang voor een goed werkend immuunsysteem.

  Het sterftecijfer door kanker is zeer laag bij mannen en vrouwen in Japan. In de regio van Shizuoka waar 87 % van de Japanse groene thee wordt verwerkt en waar men zo’n vijf à zes kopjes groene thee per dag drinkt, blijken de cijfers die de sterfte aangeven van maagkanker behoorlijk te zijn afgenomen door het dagelijks drinken van groene thee. Wetenschappelijke studies die zijn gedaan door het Nationale Kanker Instituut in Tokyo tonen aan dat de primaire inhoudstoffen van groene thee, tannine en catechine die in voldoende mate aanwezig zijn, het percentage van mensen met kanker kan verminderen. Een studie van professor Shu-Jun Cheng van het Kanker Instituut in Beijing heeft met cijfers aangetoond dat een extract van groene thee het aantal gevallen van kanker met 50 % heeft doen verminderen.

  Nu even iets in het kort over catechinen. Catechinen hebben zeer sterke antioxidatieve eigenschappen ten opzichte van de zogenaamde vrije radicalen.

  -Antioxidanten beschermen het menselijk lichaam tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen, ze gaan de beschadiging van celwanden tegen.
  -Vrije radicalen zijn elektrisch geladen deeltjes. Ze kunnen celwanden en celkernen beschadigen en versnellen zo de veroudering. Vrije radicalen zijn ook agressieve stoffen, die bijvoorbeeld kunnen ontstaan door stress.

  Reageer
 413. gunpowder ·

  De voordelen van groene thee

  De gewoonte om groene thee te drinken in Japan stamt al van heel lang geleden. De thee staat vanouds bekend om zijn gezondheidsbevorderende en levens verlengende eigenschappen. Hoewel de gezondheidsbevorderende eigenschappen van de groene thee door de eeuwen heen proefondervindelijk zijn bewezen, neemt de wetenschapper van tegenwoordig daar geen genoegen meer mee en vindt dat de werkzaamheid in het laboratorium bewezen moet zijn. Recente studies over de groene thee hebben het geloof en de voordelen van het drinken van groene thee dan ook gerechtvaardigd. Sebastiaan Kneipp had ook al de stelling: ‘laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding.’

  Omdat groene thee niet wordt gefermenteerd (gistingsproces), blijven alle natuurlijke stoffen behouden. Dit heeft tot gevolg dat de groene thee nog vol zit met waardevolle stoffen. Hieronder zal ik ze op een rijtje zetten, alhoewel er nog aanzienlijk veel meer stoffen zijn gevonden in de theestruik:

  provitamine A
  vitamine A
  vitamine B1
  vitamine B2
  vitamine B12
  vitamine C
  vitamine E
  vitamine D
  caroteen
  calcium
  chroom
  ijzer
  kalium
  kobalt
  koper
  mangaan
  magnesium
  molybdeen
  natrium
  nikkel
  fosfor
  tannine
  theobromine
  theofylline
  selenium
  strontium
  zink

  Reageer
 414. Gunpowder ·

  ik gebruik sinds 4 dagen Groene thee: Gunpowder groene thee.en ben nu twee kilo af gevallen ik drink het om de twee uur 1mok
  Over de thee
  De herkomst van de thee is China. Het is de bekendste groene thee uit China. De thee is in verschillende varianten te krijgen. De voordelige soorten hebben meestal grove bladeren, de korrel is niet gesloten en ziet er breed en vlak uit. In het algemeen geldt: Hoe kleiner en ronde de korrel, hoe fijner de kwaliteit van de thee is. De soort Pinhead Gunpowder heeft bijvoorbeeld een kleine korrel die bijna even groot is als een speldenknop. Deze thee variant wordt vooral van de jonge en goede bladeren gemaakt.
  De goede kwaliteit thee heeft een klein korrelig donkergroen tot olijfgroen blad.

  De smaak van de thee is wrang en kruidig.

  Reageer
 415. mier ·

  Ik drink nu sinds een maand of 3 groene thee, niet overdreven veel, ik denk 2 tot 4 koppen per dag gewoon van Pickwick en ben 4 kg afgevallen.
  De opzet om af te vallen was er voor mij niet echt, (meer omdat ik hoorde dat het gezond is) ik ben goed op gewicht maar heb nog nooit zo licht gewogen, vanmorgen 58,8kg, normaal 63kg. En vorig jaar tijdens mijn zwangerschap op het laatst was ik 21 !! kg aangekomen!!

  Het misstaat niet, veel meer mag er echter niet af vind ik.

  Verder probeer ik op mijn voeding te letten, maar snoep ook nog wel. Ben wel ook gestopt met suiker in de thee 6 mnd geleden, moest daar erg aan wennen.

  Toch voel ik me nu heel goed, denk toch wel dat het met de groene thee te maken heeft!

  Reageer
 416. marlies ·

  nee daar moet je niet bij lijnen maar gewoon for werktuk

  Reageer
 417. Milou ·

  In groene thee zit toch veel looizuur dat is toch slecht voor je?

  Reageer
 418. kiki ·

  Moet je dan daarbij ook lijnen?

  Reageer
 419. marlies ·

  Heey kan er iemand mij iets vertelen over watervergifting groejts marlies

  Reageer
 420. Henk Zeewolde ·

  vanzelfsprekend, alleen kies dan voor een bekend merk.

  Reageer
 421. marian ·

  ah oke maar kun je die ook van de kruitat drinken dan

  Reageer
 422. Henk Zeewolde ·

  Marian;

  Je kan inderdaad zakjes van de Aldi halen, ook de multivitamine’s en de visolie capsule’s.

  Alleen omdat het om je gezondheid gaat, zou ik toch een voorkeur geven aan de betere merken zoals voor groene thee "zonnatura" en voor vitamines "davitamon" of "centrum"

  Wat ik zou echt zou afraden, zijn de reform winkels van kleine zelfstandigen, een kruid kan gevaarlijk zijn, en je kan niet met 100% zekerheid zeggen of je ook daadwerkelijk groene thee krijgt. Er kunnen zware metalen inzitten, of foute kruiden omdat de kleine zelfstandiger dit ergens goedkoop heeft geimporteerd uit verweggistan.

  Je gezondheid staat voorop, koop daarom reguliere, gecontroleerde, van toonaangevende merken.

  Gr

  Reageer
 423. Henk Zeewolde ·

  Ik gebruik al 2 jaar dagelijks groene thee, en het bevalt mij prima. Ik weet zeker dat het wat met mijn gewicht doet. Het is trouwens wel licht verslavend, want ik heb soms echt trek in een mok groene thee. Zo sterk mogelijk.

  Ik gebruik groene thee i.c.m. viscapsule’s en multivitamine, en het klinkt raar.. maar het lijkt wel of de hete thee, de visolie en de multivitamine oplossen, en direct worden opgenomen in mijn lichaam, waardoor ik een sterk gevoel van kracht krijg…

  Mogelijk kan dit ook psychisch zijn, maar denk het niet..

  Reageer
 424. marian ·

  Heey kun je ook groene thee van de kruidvat drinken is dat goed voor je want ik wil meer dan 10 kilo kwijt hoeveel kopjes moet je dan per dag drinken groetjes marian

  Reageer
 425. n. ·

  Dat groene thee een ondersteunende functie heeft bij het afvallen, geloof ik absoluut. Ik heb zelf verschillende soorten theetjes thuis. Van jongs af aan drink ik groene thee, alleen niet regelmatig. Zelf gebruik ik inderdaad die gunpowder (1 theelepeltje per kopje is voldoende, even laten trekken), te koop bij de Marokkaanse slager of toko. Probeer suiker te vermijden. Vind je het echt niet lekker, doe er dan muntblaadjes in (dus geen mint, maar kruismunt ook te koop bij de Marokkaanse slager), voor een pot 1 eetlepel groene thee en een bosje munt, heet water over heen gieten, en even verwarmen totdat de thee begint te borrelen).
  Succes!

  Reageer
 426. Lucien ·

  om echt beter af te vallen, niet te veel snoepen,fruit op een lege maag,rauwe en gestoomde groente eten,veel bewegen ( ja zelfs van snel wandelen val je af!) en natuurlijk groene thee,maar neem wel losse thee, neem ook groene java thee, deze zorgt voor je vocht huishouding,probeer dit een paar weken en je zult zien!!!!

  groetjes,Lucien

  Reageer
 427. Maria ·

  ik gebruik sinds gisteren de groene thee zakjes van jackie chan..
  deze moeten nog 8x zo hard werken al de gewone groene thee.
  is iemand hier bekend mee??

  ik heb vanmorgen gewoon een fles water (3/4ltr) en dan 1 zakje erin. gewoon koud dus..

  ben benieuwd of er meer mensen deze zakjes gebruiken.

  Reageer
 428. Eva ·

  Betreft de hoeveelheid:

  ’s Ochtends begin ik op werk met twee koppen. Daarna eventueel nog twee tot lunchpauze.
  In de middag drink ik ook minstens twee koppen.
  Af en toe zet ik ’s avonds ook een pot maar dat alleen als ik vind dat ik overdag niet genoeg heb gehad.
  Qua het lekker vinden, vroeger vond ik het gewoon ronduit vies maar nu drink ik het echt graag. Kwestie van wennen denk ik.

  Reageer
 429. bar ·

  hoeveel groene thee drinken jullie ongeveer op een dag?

  Reageer
 430. Sophie ·

  Groene thee werkt perfect!
  Veel dieten mag en kun je maar tijdelijk volgen, met als gevolg het beruchte jojo-effect als je stopt.
  Maar groene thee kun je gewoon blijven drinken, en dat zal ik zeker doen!

  Reageer
 431. Angelique ·

  Hallo allemaal,

  ik heb een tip voor wie de thee echt heel bitter vindt:

  Schud een beetje water op de thee en laat dit een paar seconden trekken. Gooi dit weg en trek daarna de thee. Op die manier schijnt ook het caffeïnegehalte omlaag te gaan.
  Helpt echt!!

  Reageer
 432. Petra ·

  Ik raad je aan om groene thee van Biologische teelt te drinken. Deze is puur en beter voor je lever dan de chemische smaakjes van Pickwick. Als je ze niet lekker vind, dan kan je altijd nog de groene thee tabletten nemen. Die werken ook.

  Laat de suiker en zoetjes achterwege als je echt iets aan je gezondheid wil doen

  Reageer
 433. bar ·

  ik ben nu door liefdesverdriet 4 kg afgevallen en ik wil er nog 2,dus ik ga aan de groene thee.
  ik ben benieuwd!
  ik vind het trouwens echt niet lekker.

  Reageer
 434. Linda ·

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit!!! Drink nu sinds een week of 3 iedere dag minimaal 4 koppen groene thee (van Lipton en gunpowder- gebruik ze door elkaar) en ben al 3 kilo kwijt!!! Doe er helemaal geen moeite voor; sport niet en snoep lekker door (want ja, het is weer sinterklaas). Zou het dus iedereen aanraden. Je kunt het altijd proberen toch 😉

  Reageer
 435. Eva ·

  Hallo
  Ook ik ben weken geleden begonnen met groene thee drinken. Voel me er wel goed bij en drink het inmiddels haast ook liever dan koffie (wie had dat ooit gedacht). Echter val ik er ook niet van af. Nu moet gezegd worden dan mijn BMI ook prima in orde is ik wilde alleen graag van mijn buikje af. Misschien dat het voor mensen met wat meer overgewicht een ander verhaal is. Ik blijf in ieder geval lekker groene thee drinken, alleen al omdat het zo gezond is! Succes allemaal

  Reageer
 436. veerle ·

  hoi
  ik drink nu groene thee en neem dagelijks 2 tabletten green thee fat burner maar val nix af wat doe ik fout
  hoe doen jullie dat om zoveel kilos kwijt te spelen????

  Reageer
 437. suuze ·

  hoi ann

  ik heb een jaartje geleden de pillen van green tee fat burner gebruikt in combi met veel water drinken en iedere dag half uurtje crosstrainer/hometrainer en viel 5 kilo in 2 weken af
  je gaat er ontzettend veel van plassen vandaar het gewichtverlies denk ik, maar om ermee te beginnen voor je echte dieet lijkt me niet slecht
  maar omdat je zoveel vocht verliest moet je ook echt vitaminepillen erbij nemen en de pillen niet te lang gebruiken vanwege je nieren

  Reageer
 438. ann ·

  wie heeft er ervaring met green fat burner dit zijn pillekes om af te vallen met groene thee

  Reageer
 439. Sharon ·

  Beetje lekkere groene thee is ook van Pickwick de groene thee variatie, groene thee vind ik persoonlijk lekker met en zonder smaakje, welke zeker aan te raden is is groene thee sinaasappel mint in de groene thee variatie doosjes van Pickwick..

  Reageer
 440. christine ·

  hallo
  Gunpowder Groene Thee kan je nu ook
  bij dirk van de broek kopen.

  Groetjes christine.

  20-11-2007

  Reageer
 441. ann ·

  hoi iedereen

  ik drink nu elke dag 1 liter groene thee ben er al een 3 weken mee bezig maar ben nog geen gram lichter. ik gebruik de groene thee van de aldi. ben ik fout bezig???
  groetjes ann

  Reageer
 442. Amber ·

  hallo
  Het beste kun je groene thee zetten van losse blaadjes b.v. Gunpowder Groene Thee.2min. laten trekken .
  Geen suiker toevoegen !
  Probeer 6 a 8 koppen per dag te drinken en…….
  je krijgt een mooie huid en je hebt minder honger en je valt af !
  Groene thee werkt echt !!
  groetjes van Amber

  Reageer
 443. Trudy ·

  Ik heb begrepen dat het in groene thee om het bestanddeel egcg gaat. Op internet heb ik bij die stof gevonden dat je met name vet verbrand. Groene thee vind ik vies, weet iemand iets van pillen of capsules met die stof erin?

  Reageer
 444. kemy ·

  hallo,
  ik heb een vraagje.. ik drink nu al een tijdje groene thee, maar heb sindsdien last van mijn ogen als ik mijn lenzen draag. Dit is ongeveer gelijkertijd begonnen, hebben meerdere mensen hier last van?
  mvg

  Reageer
 445. Sharda ·

  lieve mensen…. ik weet dat iedreen die overgewicht heeft heel graag wilt afvallen maar je moet niet vergeten dat alles wat je te veel neemt niet goed is dit geld ook voor groene thee het is niet zo dat als je poten hiervan drinken dat je helemaal weg smelt.

  drink het met maate ik heb ergens ook gehoord dat te veel groene thee slecht is voor je nieren.

  dus pleas pas ook een beetje op en laat je goed informeren in de winkel waar je het koopt.

  succes Sharda

  Reageer
 446. julia ·

  ben van de 80 kilo nu op 77 kilo.( zie 21-10). .. ik ben al een week in de ziektewet geweest met flinke verkoudheid, en bij holte ontsteking… heb gebak gehad, chips gegeten bijna elke avond…. de hele dag liggen lezen dus een week lang bijna alleen geslapen en gelezen en gegeten …én 3 potten groene thee per dag…normaal gesproken was ik nu zeker aan gekomen… maar nu bleef ik de hele week 77 kilo… eind van de maand afspraaak bij de huisarts… dan gooi ik mijn peuken in de hoek… hoop voor die tijd nog wel 1 á 2 kilo kwijt te raken als ik weer aan het werk ga…

  Reageer
 447. Marjolijn ·

  Ben vandaag begonnen met groene thee drinken omdat ik hoorde dat het gezond is. Het afval-aspect kom ik nu pas achter. Er mag wel wat van mijn buikje af, dus dat zou een mooie bijkomstigheid zijn van het thee drinken! Ik heb ergens mijn twijfels in hoeverre groene thee alleen wat toevoegd, maar we doen een poging en zullen zien! Iedereen succes met z’n afvallen.

  Reageer
 448. ingrid ·

  ben erg benieuwd en erg scpetisch over deze allle goede reaktie’s.

  maar toch…………..de groene thee is in huis !

  Reageer
 449. Marcel007 ·

  Hallo per toeval hier gekomen. Ik heb afgelopen anderhalve week geleden bezoek gehad van mijn huisarts daar ik op eens duizelig was en gewoon om kieperde. Dit kwam door een te hoge bloeddruk die ook het evenwichts orgaan belette. Zelf voelde ik me goed maar op advies van mijn huis arts moest ik snel iets aan mijn gewicht doen. Dit zou een waarschuwing moeten zijn. Met 137 kg is dat dus echt wel nodig. Na bloed onderzoek en testen zou ik in contact gebracht worden met een dieetiste. Dit gaat allemaal komende week gebeuren echter sinds ander halve week ben ik dus gestart met meerdere kopjes groene thee te drinken, en 1 kopje brandnetel thee per dag. Maar zelf heb ik het gevoel dat ik me fitter voel en zelfs de kleren passen al iets gemakkelijker. Dus ben ik benieuwd als ik deze week bij de huisarts kom of er toch al verschil is.Het belangrijkste is dat de bloeddruk weer op peil komt en dat ik toch meer dan 37 kg er af moet. Goed dit is dan niet het makkelijkste. Heb al aardig wat achter de rug. Maar we gaan ervoor.

  Reageer
 450. lut ·

  ik ben sinds 1 week groene thee aant drinken,op 1 week tijd mooie heldere huid gekregen,weg met onzuivere vette huid met pukkels….niet tegeloven,en 2 kg gewicht minder.

  Reageer
 451. kim ·

  ik ben al 1 kilo kwijt na 1 week groene thee drinken!

  Reageer
 452. loes ·

  Ik ben helemaal blij, in een maand 3 kilo eraf, eerst woog ik 63, nu 59.8.. sporten in combinatie met groene thee, gaat echt goed!

  Reageer
 453. christine 7-11-2007 ·

  hoelang moet je groene thee drinken om een beetje te kunnen afvallen

  Reageer
 454. Romaysa ·

  Wat Goed!!!!!!!

  Ik heb er helemaal zin in!! Ik kan niet wachten tot morgen dan ga ik het ook drinken. Ik ben zelf Marokkaans en ga dus gewoon Marokkaanse thee zetten, maar dan wel zonder suiker!!

  Reageer
 455. Lis ·

  Ik ben nu ook ongeveer 1 kilo afgevallen in 1 a 2 week.. ik drink elke dag 1 a 2 koppen groene thee, maar sla het ook wel is 2 dagen over! Nog 4 kilo eraf en dan ben ik blij:) gr.

  Reageer
 456. duck ·

  ik snapte er niks van. ik ben al een tijd aan het afvallen en ben weer begonnen met hardlopen. nou had ik de afgelopen week even een baal week en let dus even niet op mijn eten en heb ook maar 1x hardgelopen. Nou ben ik deze week gewoon nog afgevallen ook!!!! Nou kwam ik er achter dat ik sinds deze week ben begonnen met groene thee drinken i.p.v rooibos. Zal dit nou echt komen omdat ik groene thee drink?? Dan ga ik daar mooi mee door!!

  Reageer
 457. bibba ·

  ik drink ook groene thee denk zo ongeveer 8 mokken per dag daarnaast eet ik gezond en ben ik 1 week 2.2 kilo afgevallen nu heb ik niet veel overgewicht weeg nu 65 en moeten nog 3 kilo’s af ik denk dat groene thee een hulpmiddel is maar als je slechte tussendoortjes eet geloof ik niet dat je van groene thee afvalt

  Reageer
 458. Mal ·

  Haha nou harstikke goed!! Ik begin met 80 kg(!!) en hoop ook snel resultaat te hebben! Ga t groene thee advies zeker opvolgen!!

  Reageer
 459. julia ·

  nou vette onzin, ik heb pikwick thee en van lipton ( erg lekker). en net wat ik zei, ik zet wel 3x daags een pot thee, geen losse thee..die drink ik in de loop van de dag gewoon leeg, ook als vervanger voor de frisdrank s’avonds dus, ik neem voor op mijn werk een theezakje mee, of neem koude thee mee !!en ik heb ook gewoon chips en koekjes en gebak gehad, en een paar wijntjes en een paar biertjes….maar geloof het of niet , ik ben in één week van de 80 kilo, naar 77 kilo gegaan… en ik doe niet aan sport, en eet gewoon normaal als anders…dus ik ben oprecht overtuigd dat je van groene thee afvalt.!!! als ik op 75 kilo ben wil ik eigenlijk proberen te stoppen met roken…met de theepot naast me

  Reageer
 460. Mal ·

  heb wel eens gelezen dat naast een dieet het drinken van groene thee bevordelijk kon werken, maar nog nooit gehoord dat van alleen het drinken je al af valt. Ben door zittend beroep nu ook erg aangekomen en drink nu altijd gewone thee (met suiker!). ga dus ook proberen om de groene thee te gaan drinken, zoals de chinezen, zonder suiker. Advies is dus om het los te kopen? bij een speciaalzaak? Drinken jullie ook allemaal (naast het thee drinken) ook 2 liter water????

  Reageer
 461. julia ·

  ik ben in een week tijd een echte thee leut geworden , ik zet wel 2 á 3x daags een pot groene thee van lipton die heb ik op het aanrecht staan in een thermoskan.( de lekkertste groene thee) en drink die de hele dag door, ook in plaats van frisdrank s"avonds. ik dronk eerder maar 3 kopjes drinken per dag, op deze manier kom ik ook wel aan de 3 liter…water per dag…het gaat me makkelijker af als 3 liter water drinken.eerder dze week was ik nog 80 kilo, nu heb ik al de 78 weer gezien…jippie

  Reageer
 462. may ·

  hoeveel gunpowder heb ik per kopje nodig

  Reageer
 463. loes ·

  ik wil dus afvallen, maar wanneer moet je groene thee drinken, hoeveel, en ik heb het van het merk lipton is dat goed? gr. ps alsjeblieft reactie terug

  Reageer
 464. anna ·

  Etos heeft wel een hele lekkere groene thee drankje in een blauw potje – heerlijk!!!!

  Reageer
 465. kemy ·

  hallo allemaal,
  ik heb een tijdje veel groene thee gedronken (vd pickwick), laatste tijd wel ietsje minder thee gedronken en niet alleen maar groene thee, maar ook veel witte thee (ook vd pickwick), Maar ik merk niet veel verschil, ook niet de eerste paar weken toen ik echt veel groene thee dronk :s, maar ik ga nu eens losse thee proberen, misschien is die wel effectiever. Maar desondanks, een lekker kopje thee is altijd lekker :D, was vroeger nooit een theedrinker, maar inmiddels toch wel!

  Reageer
 466. bibba ·

  Hoi door de vele positieve reacties hier ga ik vandaag ook aan de groene thee ik wil 5 kilo afvallen en het lukt me gewoon niet dus ik ben heel benieuwd.
  Ik ga straks naar de drogist en koop de groene thee ik hoop dat het ook nog een beetje lekker smaakt

  Reageer
 467. juult ·

  hoi alemaal, ik ben 42 en de laatste 2 jaar wel een kilo of 5 gegroeit, het misstaat me niet maar ik heb een kast vol kleren die ik niet meer pas en dat vindt ik erg zonde. ik wil dus maar een kilo of 3 á 4 afvallen ik dan ben ik weer helemaal in mijn nopjes. ik sport niet maar wel druk van af s’morgens 05.45 uur tot laat in de avond.ik wil als het me lukt ook stoppen met roken, maar ben bang om aan te komen…dus eerst de groene thee test maar s uit proberen…!!!

  Reageer
 468. sammy ·

  je kan de gubpowder bij een marokkaanse slagerij of toko halen, maar ook in een chinese supermarkt. dus kijk maar wat je in je buurt hebt
  groetjes

  Reageer
 469. Anna ·

  Hey mensen, weet iemand hier iets van de groene thee "gunpowder?" en werkt dat het beste? Ik heb het gevoel dat gewone theezakjes te zwak zijn..Ik heb het gevoel dat ECHTE groene thee t beste zal hebben…Ik ben op zoek gegaan en heb het woord gunpowder gevonden..groene thee poeder..wat weet de rest hier van?
  en heeft het dus dezelfde werking als de thee die je af laat vallen?

  En waar kan ik van die potten losse groene thee halen?

  Reageer
 470. lis ·

  Helpt het echt.. ik fiets nu nog naar de winkel toe;) Moet je je eetpatroon er ook aan aanpassen, als je gewoon drie keer daags eet en 3 keer per week sport en veel in beweging bent, en dan groene thee drinkt, is dat een goede combi? En hoeveel thee moet je dan drinken.. gr

  Reageer
 471. Meneer Akkoord ·

  Akkoord

  Reageer
 472. sharda ·

  hallo lieve mensen,

  ik zal iedereen die wil afvallen echt groenthee aanraden .

  het beste is echt na het eten twee kopjes sterk getrokken..groenthee te nemen.. je voelt gewoon hoe je thee de strijd aan gaat in je buik tegen het vet,

  eet matig en niet over bodig..
  drink na iedere maaltijd 2x Groene thee geloof me je wordt echt heel heel slank.

  en ik heb zelf gewoon groenethee van de Liddel gekocht ( perfect).

  succes weg met je kilo’s en nog even een tip dat moet je echt doen laat suiker staan.(dat is echt een )(boosdoener)

  dat zal je helpen om je nog sneller te laten afvallen.

  doe het 2 weken en je zal geen suiker meer nemen als je het resultaat ziet.

  ik ben van maat 48 naar 38 ik als je doet wa ik zeg kan jij het ook.

  eet lekker fruit dan heb je lekker fruitsuiker binnen dat is beter.

  heel heel veel succes .
  het gaat iedereen lukken die sterk is .

  je moet maar zo denken jij bent de gene die verantwoordelijk is wat er in je mond gaat doe jij het er niet in dan loopt het zelf ook niet naar binnen.

  SUCCES!!!

  Reageer
 473. bea ·

  Ik ga dit ook proberen. Ik heb groene thee gekocht en ga alle dagen een pot drinken ik moet maar 5 kilo kwijt

  Reageer
 474. Lisa ·

  wauw wat geweldig dit!!! ik ga morgen METEEN groene thee halen!! KILO’S!!!! maakt t uit hoe dun je bent?? verlies je ook gewicht als je al eigenlijk een redelijk normaal gewicht hebt? Ik heb een normaal gewicht, maar al mn vet gaat bij mn buik zitten en mijn benen en armen zijn dan bijvoorbeeld best wel dun, en dat vind ik een beetje raar!!! Dus verlies je ook gewicht met groene thee als je BMI gewoon normaal gewicht is of zelfs weinig???

  Reageer
 475. ann ·

  hoi cristina

  hoeveel thee drink jij, maken de tijdstippen waarop je drinkt uit, en welke thee drink je(van welk merk)ik zit met hetzelfde probleem als.wil 15 kg afvallen en al zoveel geprobeerd en niets lukt. echt vervelend en frustrerend.

  Reageer
 476. Gordo ·

  Hallo Cristina, welke groene thee heb je gberuikt?

  Reageer
 477. cristina ·

  hallo allemaal,

  ik ben 17 jaar en was altijd heel erg zwaar! 74 kilo (ik ben i.66 lang) totdat mijn dietiste me groene thee aanraden! eerst geloofde ik het niet maar na 2 maanden ben ik wel 11 kilo afgevallen en ik at maar iets minder dan normaal! echt geweldig!!

  Reageer
 478. Brigitte ·

  oja…groene thee uit een zakje van bijv. pickwick is helemaal niet zo goed voor je.
  haal gewoon losse the, die je in een zeefje moet doen.
  en drink de thee niet te heet en zonder suiker.
  Wil je toch suiker ergens in gebruiken: gebruik dan rietsuiker (is gezonder) want gewone suiker staat gelijk aan een soort van vergif.
  In groene, rooibos, strremunt en kruiden Thee zit geen theeine verwerkt, dat maakt het verschil met andere theesoorten.
  Let niet op wat prijsverschil met een zakje of verse thee….gezond leven is veel belangrijker, dan een gevulde portemonee. Succes

  Reageer
 479. brigitte ·

  Iedere ochtend voor je iets eet, neem je 1 grapefruit en een kop verse groen thee. (dus niet kant in klaar een zakje).
  Pak de fiets ipv. de auto.
  en natuurlijk de koffie laten staan.
  tomaten eten en pas na een half uur na iedere maaltijd een glas water nemen.
  resultaat zal er zeker zijn en je bent nog gezond bezig ook.
  Nog een tip: gebruik olijfolie en laat bakboter staan!

  Reageer
 480. Ellen ·

  Hallo Peter,

  Wat ik bedoelde is of er verschil zit in losse thee of thee in een zakje.Ik heb nl gehoord van wel.Maar of het waar is???
  En ja groen is groen.Maar er schijnen meerdere werkzame stoffen te zitten in losse thee begreep ik.

  Reageer
 481. Peter ·

  Hallo Ellen,

  Waarom zou het niet goed zijn! is groene thee waar of niet?? ja andere merken zijn meschien duurder de the uit speciale winkels, maar dat is merkgericht, denk dat uit de supermarkt net zo goed is, anders was het geen groene thee! zelfs een huismerk groene thee is wel goed denk ik!

  Reageer
 482. Peter ·

  Groene thee uit de Supermarkt is tog ook groene thee?? drink het zelf ook dus zou niet weten waarom ban niet, anders stond er wel bruine thee op of dergelijke! 🙂

  Reageer
 483. Chantal ·

  Hoi Marleen
  Ik ben vandaag ook begonnen met Sonja Bakker en groene thee 🙂
  gaat ons vast wel lukken!
  Succes!

  Reageer
 484. Ellen ·

  Ik zie dat een hoop mensen vragen of de supermarkt groene thee van pickwick dan niet goed is.
  Ik heb nog van niemand gezien of dat nou wel of niet goed is.
  Zelf drink ik t ook van pickwick omdat ik al 2 weken geen eten en koffie verdraag.
  Dus is de groene thee van pickwick met citroen nu wel of niet goed????

  Reageer
 485. Marleen ·

  Ik doe altijd een paar muntblaadjes bij de groene thee (ik heb de gunpowder…ook in marokkaanse winkels te koop, maar de Chinese supermarkten zijn er t goedkoopst mee idd) dan smaakt t veel lekkerder. Ik ben dinsdag met Sonja Bakker begonnen…pffff jaaaa ik ben toch om en drink heeel veel groene thee ipv water….ben benieuwd, ik hou jullie op de hoogte..

  Reageer
 486. inikita ·

  hey afvaller,

  ik ben groene thee nu een week aan het drinken en kan nu moeilijk in slaap komen kan dat door de thee komen?

  Reageer
 487. afvaller ·

  Felix heeft gelijk maar ik zal jullie nog een tip geven:
  maak enkele kannen groene thee laat het afkoelen en gooi dat in flesjes….je kan het nml ook koud drinken…Dat is ook voor in de hete zomers heel handig

  Zo neem ik die bende altijd mee naar school en werk of waar ik ook ben en probeer ik elke dag 3 liter van dat spul te drinken het werkt bij mij echt ik ben 2 weken bezig en al 8 kilo afgevallen.

  Je hoort groene thee ook niet met suiker te drinken daar ergeren de chinezen zich aan want zij drinken het gewoon zo;-)

  De chinezen drinken groene thee nml voor het eten en na het eten.Zelf doe ik dat ook en eet ik 5 keer per dag kleine porties.. Mijn ontbijt zelf is bamisoep

  Maar mensen ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben ik moet daarbij toevoegen dat als je ook nog erbij gaat trainen dat het nog sneller gaat..

  Reageer
 488. afvaller ·

  Je kan het ook gewoon bij de chinese groothandel halen…Het zit meestal in een blik en 500 gram voor 5 euro is niets

  Reageer
 489. Knorretje ·

  Deze week ben ik ook begonnen met het drinken van groene thee. Ik heb de zakjes van Pickwick gekocht, gewoon bij de supermarkt. Ik drink ongeveer vier grote mokken per dag, maar vind het wel een opgave, hoor! Ik vind het niet lekker. Maar goed, hopelijk zie ik in de komende weken resultaat, dan weet ik waarvoor ik het doe.

  Reageer
 490. patricia ·

  hallo,

  een jaar naar dat ik me kindje heb gekregen ben ik er mee bogonen en heb 4 maanden lang groene thee gedronken elke dag 6 a 8 kopjes, en ben nu bijna 15 kilo lichter, dus jullie weten wel hoe ik me nu voel he? een stuk lichter!!

  Reageer
 491. jessi ·

  groene thee waar haal je dat ? gewone winkel of apotheker

  Reageer
 492. alinda ·

  Hallo allemaal,

  Ik koop gewoon groene thee van de kruidvat. Wel van een chinees merk. Ze hebben ook hun eigen huis merk. Ik ben vandaag pas begonnen dus hou jullie wel op de hoogte.

  groetjes Alinda Snoeren.

  Reageer
 493. Gordo ·

  Is supermarkt thee niet goed?

  Reageer
 494. Nikita ·

  Wat toevallig dat ik dit tegenkom, ik ben een kop thee aan het zetten!
  Groene thee natuurlijk, smaakje Lemongrass van de Dille & Kamille. Erg lekker en helemaal natuurlijk. Je moet het in zon thee-ei doen en ff laten trekken, ik wist eerst niet eens hoe dat moest!
  In elk geval, ik wou even zeggen dat ik ook vind dat groene thee een positief effect heeft op je spijsvertering. Ik drink het nu een paar weken, vind het erg lekker en voel me ook lichter. Ik ben sowieso altijd al dun geweest, maar toch voel ik verschil.

  Reageer
 495. Kelly ·

  Klazien

  Felix kan best gelijk hebben. je moet er rekening mee houden als je een bepaalde hoeveelheid eet, en hierdoor op een bepaald gewicht blijft dat het heel goed mogelijk is om af te vallen als hij nu als extra groene thee gaat drinken. Dat is het enigste wat er op het moment voor hem verandert. Dus door nu groene thee te drinken is het wel mogelijk met de zelfde hoeveelheid eten toe te nemen om af te vallen.

  Reageer
 496. Klazien ·

  Felix je bent een leugenaar hoor!!

  Je kan dan nooit nog evenveel gaan eten als toen als je pas echt wil gaan afvallen..
  Je kan die dames gek krijgen maar iemand met gezond verstand weet dat je onzin uitkraamt!

  Reageer
 497. Rowena ·

  Natuurlijk is het altijd beter om helemaal geen suiker aan je thee toe te voegen probeer het voor jezelf aan te leren …altijd zonder te doen anders komt er nooit resultaat. Tenwij je erbij traint.
  Ook je voedings gewoonte moet ondanks alles ook goed zijn het is altijd beter te bakken in olie of becel vloeibaar anders word het ook niets!!verder 1 à twee koppen per dag is genoeg en dan zie je echt wel resultaat. ook geen koekje bij de thee doen..

  Reageer
 498. annet ·

  ben nu een paar weekjes bezig met groene thee drinken en het bevalt me erg goed. kan zien dat mijn buikje begint te slinken

  goretjes annet

  Reageer
 499. Nien ·

  Hallo allemaal,ik hoorde vroeger al dat groene thee echt hielp om af te slanken.Ik was ook wat bijgekomen deze zomer en wou het ook proberen,moet zeggen dat ik op 3 weken nu al 5,8 kg afgevallen ben in combinatie met iedere dag 1 uurtje op de home-trainer,fijn!!!Is een echte aanrader.

  Reageer
 500. sotte ·

  ik ben nu ook een 4 tal dagen begonnen met groene thee, 4 kopjes per dag, maar heb zo een vreselijke maaglast! iets dat dit kan verhelpen..? bedankt!

  Reageer
 501. Iris ·

  De groene thee ook wel gunpowder genaamd
  is in vele orientaalse winkels te koop en is veel voordeliger dan alle andere zogenaamde afslank thees,een theelepel thee per kop en drie min laten trekken,niet langer,omdat de gunstige stoffen na drie min trekken, het meest krachtig zijn .

  Reageer
 502. Marlijn ·

  Hoi allemaal!

  Zie je na 1 of 2 weken al meteen verandering of niet? Ik ben er sinds gisteren mee begonnen omdat ik het van iemand heb gehoord die daarmee wel 10kg mee is afgevallen…

  Reageer
 503. Angela ·

  Het maakt volgens mij niet zoveel uit welke soort groene thee je koopt. Overal zitten die goede stoffen in zoals in het artikel wordt vermeld.

  Zelf vind ik de groene thee van lotus ook lekker vooral een bepaalde soort maar ik ben de naam even vergeten..

  Reageer
 504. Fati ·

  welke soort groene thee?,tegenwoordig er zijn veel soorten thee.
  En welke is de beste om aftevallen?

  Reageer
 505. cindy ·

  Hallo allemaal, heb zelf altijd de groene thee van jacob hooy van het reformhuis. Alles van jacob hooy is trouwens goed er zitten alleen maar natuurlijke ingredienten in.

  Reageer
 506. Ankie ·

  Maakt het veel uit of je gewoon de groene thee uit de supermarkt koopt of die soorten groene thee die jullie noemen uit speciale winkels?

  Reageer
 507. Hans ·

  Inderdaad, ik heb ook een keer bij Lotus Groene Thee besteld. Het leuke is dat ze ook de achtergrond over de thee hebben. Vooral de LongJing is lekker.

  Reageer
 508. Sharon ·

  Je kan het ook gewoon bij de tuinen kopen…

  Reageer
 509. an ·

  hallo, Waar kan ik deze groene thee het beste halen? en van welk merk?

  Reageer
 510. DeeDee ·

  Bij my heeft dat wel geholpen 🙂 maar als je een sixpack wilt zien moet je toch gaan sporten :p

  Reageer
 511. cheq ·

  ik weeg normaal maar heb een buikje.kan ik tog normaal blijven eten en groene thee drinken? gaat het dan nog helpen

  Reageer
 512. felix ·

  hallo allemaal,afvallen met groene thee dat klopt allemaal.Ik ben mijn leven lang al zwaar geweest 92 kilo ik voel mij gewoon wegsmelten nadat ik groene thee ben gaan drinken en eet evenveel als voorheen.

  Reageer
 513. evelyn ·

  Is groene thee met een extra smaak even effectief? Zoals bijvoorbeeld groene thee met citroen?

  Reageer
 514. Tara ·

  Light producten, 0% producten alles waar zogenaamd weinig vet in zit is niet beter voor je. De vervangende stoffen die ze in die producten doen zijn slecht verteerbaar in je lichaam en vormt een soort afval. Meer afval in je lichaam = meer gewicht. Je wordt er in ieder geval niet gezonder van.

  Reageer
 515. RJ ·

  Je kan ook twee groene thee capsules per dag nemen + twee kopjes groene thee. Ik ben in een korte tijd 5 kilo afgevallen!

  Reageer
 516. WhoKnew ·

  En als je er zoetjes indoet? In zoetjes zitten toch geen calorien en wordt je toch niet dik van?

  Reageer
 517. Me ·

  Maakt het uit als je er veel suiker in doet?

  Reageer
 518. WonderWoman ·

  Hoi Ikke,

  Het maakt voor zover ik weet niet uit wat voor groene thee het is, als het maar wel normale theezakjes zijn en niet een soort ijsthee uit een blikje.

  groetjes WW

  Reageer
 519. naima ·

  Ik ga het drinken super!!!
  Thanks! xxx

  Reageer
 520. ikke ·

  Moet je een speciale groene thee gebruiken of is elke groene thee hiervoor geschikt?

  Reageer
 521. jodyvls241 ·

  ohw waat vreemd ik ben al 3kilo lichter in 3weken van een par sterke koppen per dag 1 theezakje erg lang laten trekken in een kopje goed voor de stofwiseling

  Reageer
 522. melda ·

  Ik drink elke avond 1 a 2 theepotten groene thee maar ben nog geen gram lichter geworden misschien ligt het wel aan mij?

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.