Zwanger & ongesteld: Wat betekent bloedverlies tijdens zwangerschap?

Menstruatie ofwel ongesteldheid is een bloeding die optreedt als een eicel niet wordt bevrucht. De eicel komt dan met slijm en bloed uit de vagina om plaats te maken voor een “nieuwe” eicel. Als een vrouwelijke eicel wel wordt bevrucht door een mannelijke zaadcel, dan wordt deze niet afgestoten en zul je voorlopig niet menstrueren.

Een bevruchte eicel groeit in het gunstigste geval uit tot een baby; pas na afloop van de zwangerschap vinden er dan weer eisprongen en menstruaties plaats. Toch zijn er vrouwen die tijdens hun zwangerschap last hebben van vaginaal bloedverlies. Hieronder lees je alles over menstruatie tijdens je zwangerschap…

Zwanger & ongesteld: 3 logische verklaringen

Vaginaal bloedverlies wordt vaak aangezien voor menstruatie. Vaginale bloedingen zijn echter niet per definitie gerelateerd aan ongesteld zijn. Vooral aan het begin van een zwangerschap kun je last hebben van vaginale bloedingen. Er zijn 3 momenten waarop vaginaal bloedverlies zelfs zeer waarschijnlijk is:

#1: Innestelingsbloeding

Een bevruchte eicel nestelt zich in het slijmvlies van de baarmoederwand. Dit proces wordt innesteling genoemd. Innesteling gaat meestal gepaard met kleine innestelingsbloedingen (meestal 1 week voordat de “normale” menstruatie zou hebben plaatsgevonden).

#2: Pseudo-menstruatie

Een pseudo-menstruatie is een milde vorm van menstruatie die plaatsvindt doordat je hersenen nog niet beseffen dat je zwanger bent. Kort na de pseudo-menstruatie worden steeds grotere hoeveelheden HCG-hormoon geproduceerd, waardoor de hersenen gaan beseffen dat je zwanger bent.

#3: 8 weken over tijd

Acht weken na je laatste “echte” menstruatie (dus 4 weken na je eventuele pseudo-menstruatie) kan er vaginaal bloedverlies optreden. Je eierstokken staken op dat moment namelijk hun verhoogde hormoonproductie. Wanneer de placenta deze taak nog niet (volledig) heeft overgenomen, kan een milde bloeding ontstaan.

Overige redenen…

Als er buiten deze 3 periodes een vaginale bloeding plaatsvindt, dan hoeft dat geen reden tot paniek te zijn. Vaak heeft de bloeding niks met je baarmoeder te maken, maar wordt deze veroorzaakt door een kleine vaginale beschadiging, ontsteking of poliep. Als bloedverlies gepaard gaat met pijn, krampen en/of hevig bloedverlies, dan is de kans op complicaties (miskraam, buitenbaarmoederlijke zwangerschap e.a.) reëel.

Deel hieronder jouw vragen en bevindingen omtrent zwangerschap & ongesteldheid: o.a. Innestelingsbloeding, pseudomenstruatie en over tijd geraken…

152 reacties op “Zwanger & ongesteld: Wat betekent bloedverlies tijdens zwangerschap?

 1. N. ·

  Hallo, Vandaag ging het even mis met mijn vriend en ik, we waren “bezig” en toen kwam zijn geslachtsdeel voor 1 seconde in die van mij (helemaal niet diep), ik voelde een beetje pijn maar daarna kwam er ook bloed uit. Ben ik nu zwanger?

  Reageer
 2. Roos ·

  Hoi allemaal misschien zou iemand me nog hoop kunnen geven ik heb mijn laatste menstruatie op 8 maart gehad en dat duurde tot 12 maart rond 8 of 9 april zou ik dan weer ongesteld moeten worden maar dan was ik tot 26 april nog over tijd (2 weken en 5 dagen dus ) maar vandaag 27 april werd ik toch ongesteld… Is er iets anders aan de hand? Kan ik toch nog zwanger zijn? Of moet ik het accepteren dat ik echt ongesteld ben… Reactie graag!

  Reageer
  • Sabrina ·

   Hoi Roos, als ik het goed begrijp dan duurt jouw menstruatiecyclus normaal gesproken ongeveer 4,5 week. In dit geval ben je echter pas gister ongesteld geworden, dus pas ruim 7 weken na je vorige menstruatie. Heb je normaal gesproken een vaste cyclus en word je vrijwel altijd na eenzelfde aantal weken weer ongesteld? Of varieert dit wel vaker? Licht bloedverlies kan voorkomen aan het begin van een zwangerschap, maar echt ‘gewoon’ ongesteld worden is niet mogelijk als je zwanger bent. Had je al een zwangerschapstest gedaan en wat was de uitslag? Als je zwanger bent dan zou je inmiddels namelijk een positieve test moeten krijgen.

 3. Bella ·

  Hallo, Ik heb op 21 februari mijn laatste menstruatie gehad. Op 8 maart heb ik de morning after pil geslikt, maar heb op 14 tot 17 maart seks gehad en niets ingenomen. Als ik de morning after pil niet had ingenomen had ik op 24 maart ongesteld moeten worden maar dat werd ik niet. Ik heb vanaf 27 maart een lichte positieve zwangerschap streep en dat werd elke ochtend donkerder. Op 2 april begon ik te bloeden zonder krampen en stolsels. 3 april had ik mijn eerste echo en nog steeds bloed verlies op de echo was er niets te zien alleen dat ik een kleine poliep heb. Ik ben door gestuurd om bloed te prikken heb ik gelijk gedaan op 3 april. Gisteren (5 april) kregen ik de uitslag van mijn HCG waarde en die is 92. Ik heb vanaf 27 tot 5 april zwangerschapstests gedaan en die worden steeds donkerder. Het bloeden is gestopt op 5 april. De dokter zeg dat het kan dat we te vroeg een echo hebben gedaan en dat er daarom nog niets te zien was. Maar kan net zo goed een miskraam zijn. Dit maakt mij heel onzeker en ongerust.

  Reageer
 4. Nina ·

  Hoi! Ik heb een vraagje… kan ik zwanger zijn? Hier ff wat uitleg: Ik ben 15 februari (2018) voor het laatst ongesteld geweest. Dus zou het 15 maart weer moeten worden maar ben het niet geworden. Ik kwam pas een week later achter dat ik over tijd was. Dus zwangerschapstest gedaan NEGATIEF. :( Dus me ongesteldheid zette maar niet door… Dus gisteren weer een test gedaan NEGATIEF. :( En nu verlies ik geen bloed, maar bij het afvegen van het plassen bruin… (bruineafscheiding misschien?). Kan ik dus nog een positieve zwangerschapstest krijgen? Gr. Nina

  Reageer
 5. D ·

  Hallo, Een vraagje… Ik dacht dat ik zwanger was omdat ik last had van steken misselijkheid, en mijn buikje was onder wat ronder en dikker aan het worden. Ook kreeg ik meer bultjes bij mijn borsten. Ik heb een test gedaan maar daaruit kwam negatief. Nu ben ik al 2 dagen niet meer ongesteld en ben gisteren begonnen met de pil. En vandaag de hele dag nergens last van gehad en net opeens een klein beetje rood licht bloedverlies, wat ik normaal echt nooit heb! Ook heb ik nog nooit mijn buik dikker gehad boven mijn vagina. Weet iemand raad? Groetjes, D

  Reageer
  • Nina ·

   Als je de pil slikt kan je niet zwanger worden.

  • Paul ·

   Nee, helaas is het niet zo dat de anticonceptiepil er per se binnen een enkele dag voor zorgt dat je niet zwanger kunt worden. Het is in elk geval niet zo dat je kan stellen “ik begin vandaag met de pil, zodat ik vanavond beschermd ben tegen zwangerschap”. Althans, niet per definitie… Effectief gebruik van de anticonceptiepil werkt als volgt: je slikt “de pil” dagelijks gedurende 3 weken vanaf de eerste dag van je ongesteldheid. Begin je de pil te slikken precies op de eerste dag van je menstruatie, dan ben je in principe direct tegen zwangerschap beschermd, maar als je op een willekeurige andere dag begint, werkt de pil niet meteen. Althans, niet gegarandeerd. Je moet dan uit voorzorg nog 7 dagen een aanvullend voorbehoedsmiddel gebruiken –bijvoorbeeld een condoom– om jezelf optimaal tegen zwangerschap te beschermen.

 6. Jane ·

  Hallo, ik ben 42 jaar en altijd een cyclus van 24 à 25 dagen … nooit langer! Maar nu heb ik op dag 35 van m’n cyclus licht bloedverlies… is mijn cyclus gezien mijn leeftijd aan het veranderen of… ??? Ik had wel erge gevoelige tepels en lichtelijk misselijkheid en ik heb normaal nooit last van mijn borsten of tepels voordat ik ongesteld word dan alleen lichte buikkrampen.

  Reageer
 7. M ·

  Hallo. Ik heb sinds 5 weken geleden op iedere maandag bloedverlies tot woensdag met pijnlijke krampen in mijn onderbuik en pijnlijke borsten mijn dokter zegt dat het hormonale veranderingen zijn maar toch voel ik mij niet echt op mijn gemak. Iemand die dat ook meegemaakt heeft?

  Reageer
  • Paul ·

   Wat is je leeftijd?

 8. Anne ·

  Ik heb sinds woensdag (4 dagen voor ongesteld worden) bloedverlies. Dit begon met heel weinig en werd iets meer maar de maandstonden zelf zetten niet door. Ik heb ook geen krampen of dergelijke. We proberen zwanger te worden van een 2de kindje maar ik vrees dat in mezelf van alles voorhoudt. Ik heb nog niet getest, want ik betwijfel of dit zin heeft. Buiten af en toe een verhoogde hartslag/zwaardere ademhaling zijn er ook weinig symptomen van een zwangerschap. Iemand tips?

  Reageer
 9. Denice ·

  Ik heb ongeveer hetzelfde. Ik ben nu 3 dagen ongesteld en deze was anders dan anders. Ik had heftigere buikkrampen en veel last van mijn onderrug. Ook af en toe duizelig en misselijk. De bloeding is aanzienlijk minder dan normaal. Ik heb gemeenschap gehad (hij was niet in mij gekomen) rond mijn eisprong (welke ik ook gevoeld heb volgens mij) en die was 12 september. Misschien beeld ik het mezelf ook in en is er niks aan de hand of toch wel? Alleen een test kan je meer vertellen, maar je lichaam kan je ook voor de gek houden of nog niet weten dat je zwanger bent. Ik zal een test gaan doen, maar weet dat deze negatief kan zijn zo kort na een bloeding / op dit punt in de cyclus… toch?

  Reageer
  • Denice ·

   Update: Ik had gisterenavond een bloedingsstop, deze ging vanmorgen wel weer licht door en vanmiddag een zwangerschapstest gedaan. Deze was negatief. Maar toch voel ik me anders en heb nog dezelfde klachten. Ook voel ik me warmer dan normaal. Heb ik gewoon een rare menstruatie of ben ik toch zwanger? Help!

 10. loret ·

  ik weet niet hoe ik hier aan moet beginnen. ik was 4 dagen overtijd en toch heb ik bloedverlies normaal zijn mijn maandstonden hevig en duurt 1 week. nu heb ik die bijna 2 dagen en heel weinig (zoals je laatste dagen verlies). ik heb wel al 3 dagen ochtend misselijkheid. ik had wel de 4 de dag dat ik overtijd was een test gedaan en die bleef blanco het is dus mislukt ik weet niet weer wat ik moet doen of denken.

  Reageer
 11. Anthony ·

  Goede dag mijn vrouw menstrueert een hele maand al en ze krijgt krampen, branding en pijn in de onder buik, alvast bedank voor uw serieus reactie.

  Reageer
  • Paul ·

   Is je vrouw zwanger?

  • Anthony ·

   Ik zou het niet weten, ze moet van de dokter een zwanger schap test doen, daarna een echo.

 12. kels ·

  Ik ben net eergisteren ongesteld geworden, alleen vandaag kwam er tijdens een bezoekje aan de wc weer een beetje rood bloed uit wat kan dit zijn?

  Reageer
 13. Emily ·

  Ik heb 2 dagen voor mijn menstruatie onveilig gevrijd. Na die 2 dagen ben ik meteen ongesteld geworden en zwaar ook donkerrood bloed, licht bloed alle kleuren (dit lijkt op mijn gewone menstruatie routine). Ben ik zwanger of toch niet?

  Reageer
  • Laurs ·

   Hoi Emily. Ik weet wel zeker van niet. Twee weken voor je menstruatie heb je ongeveer je eisprong (zeker niet 2 dagen in ieder geval). daarbij doet een bevruchte eicel er 7 tot 10 dagen over om in te nestelen in je baarmoeder. Pas dán maak je zwangerschapshormonen aan. Verschillende kleuren bloed is overigens normaal. Begint vaak donker en wordt steeds lichter. Ennnn altijd als je erg onzeker bent: gewoon test halen bij Kruidvat. Kost maar €5 en heb je er gelijk 2. In dit geval zal dat niet nodig zijn geweest.

 14. Manoniem ·

  Hoi allemaal, Ik heb even een vraag… Ik heb een onregelmatige cyclus 26 – 27 – 28 – 29 maar nu moest ik dus uitgaan dat ik donderdags ongesteld zou worden maar dat werd ik dus niet. Zwangerschapstest gedaan maar was negatie nou had ik zaterdag overgegeven en voelde me niet zo lekker. Die dag erop had ik wat bloedverlies niet veel er zat alleen op wc papiertje een klein beetje in de inlegkruisje 2 dagen zo gebleven maar nu iets meer maar dat gaat ook gepaard en is iets donkerder dan helder rood. Maar kan het dus zijn dat ik zwanger ben?

  Reageer
  • Emily ·

   Dat kan heel goed, je hebt misschien nog niet genoeg zwangerschap hormonen in jouw urine. Ik zou voor de zekerheid naar de huisarts gaan en daar een zwangerschapstest doen.

 15. E De Weerdt ·

  Hallo allemaal… Ik ben een vrouw van bijna 29, ondertussen sinds november 2016 gestopt met de pil. Heb een nogal afwisselende menstruatiecyclus, maar toch is mijn cyclus ongeveer een kalendermaand (menstruatie meestal rond de 20e van elke maand) en heb ongeveer 3 volle dagen redelijk wat bloedverlies. Deze keer echter, stond ik op met bebloede pyjamabroek (nog nooit ’s nachts ongesteld geworden en was er dus niet op voorzien). Aangezien het qua tijd wel kon mijn menstruatie zijn, deed ik gewoon maandverband in en hop naar het werk. In de loop van de dag nog klein beetje bloed, helemaal niet de hoeveelheid van anders en dag 2 en vandaag helemaal niets meer. Mijn partner en ik hebben niet zoveel seks, hij heeft een angststoornis waar hij medicatie voor neemt en hierdoor heeft hij minder erecties en geen ejaculatie, maar laat nu toeval het willen dat de laatste twee weekends toch wat warmer was in de slaapkamer… kan ik hopen, of toch uitzonderlijke menstruatie voor een keer? Grts. Ellen

  Reageer
 16. Mad ·

  Goedendag, Ik ben in een dilemma en heb hulp nodig. Op 25/01/2017 – 01/02/2017 was mijn laatste menstruatie. Heb meestal cyclus van 28 dagen en heb dan onveilig gemeenschap gehad op 7/02/2017. Een week later bedreef k weer omgang te hebben n kreeg bloedverlies van 1 dag n 2 dagen al afscheiding. Uitger3kend moet ik 21 weer ongesteld raken. Wie kan mij zeggen wat er mis met me?

  Reageer
 17. Chantal ·

  Ik heb toch een vraagje aan jullie vrouwen. Ik kom er niet over uit heb de test gedaan van kruitvat zwangerschapstest 2 stuks van 10.00 euro geeft twee streepjes aan slijmerig bloed verlies wie weet hoer raad mee wie zou mij daar antwoord op kunnen geven raar gevoel in de buik groetje van Chantal

  Reageer
  • Chantal ·

   Goede dag heb toch een vraag heb gisteren een zwangerschap test gedaan van de kruitvat waren 2 testen in een doosje met een paarse dop er op mijn vraag is of iemand mij raad kan geven hij geeft twee streepjes aan is het nu dat ik zwanger ben of niet ik kom er niet uit heb namelijk lichte bloed verlies wat slijmerig is al vast hartelijk dank voor het wandorden met vriendelijke groet Chantal

  • Gladys ·

   Goedenavond hier ook paniek 6 januari heb ik een test gedaan die was positief, precies een week later kreeg ik bloedingen kapot geschrokken bij en voor elke wc bezoek varieert van druppels tot wat meer, vanmorgen nog een test gedaan en die is ook positief, vanmiddag urine ingeleverd en blijk een urineweginfectie te hebben, maar maak me nog steeds druk, zijn er meer vrouwen die dit ervaren of ervaart hebben?

 18. Brit ·

  Hallo, Een rare vraag.. Ik neem de pil, ben deze nog nooit vergeten. Enkele weken geleden heb ik echter wel last van diarree gehad… Ik moet pas over 2 weken stoppen met mijn pil, zodat ik ongesteld zou worden. Nu voel ik me heel raar… hevige krampen, misselijk, gevoelige maag… Kan het dat ik ondanks ik de pil neem toch zwanger ben? Kan ik al een test doen van ClearBlue?

  Reageer
 19. ellen ·

  Hallo mss een stomme vraag ben 2 dagen overtijd sinds gister avond het gevoel gehad dat ik ongesteld zou worden deze ochtend was het dus zover maar willen precies niet doorkomen de krampen heb ik wel maar ze gaan heel stilletjes met roze schijn bloedverlies

  Reageer
 20. Roos ·

  Hi, Ik was/ben 6,5 weken zwanger na positieve testen en bloedtest. Afgelopen dinsdag begonnen heftige menstruatie-achtige klachten en licht roze afscheiding. De dag erna was dit helderrood bloed in mijn plas (ik heb geen blaasontsteking). VK denkt aan miskraam. De buikkramp gister verergerde en ik leek ongesteld maar niet heel heftig. De buikkramp verplaatste zich naar mijn maagstreek en brandde enorm. Vandaag vrijdag is het bloeden gestopt en ook de buik en maagkramp. Ik voel me sinds woensdagochtend anders minder zwanger. Al heb ik wel nog pijnlijke borsten en een harde buik. Zo graag wil ik duidelijkheid… Maar pas volgende week een echo. Heb ik nu een miskraam gehad of niet? Hoop dat iemand met mij kan meedenken.

  Reageer
  • Anke ·

   Hoe is dit afgelopen bij jou Roos? Ik zit namelijk even in zelfde geval. We zijn vandaag zelfs even naar spoed geweest, maar behalve bloed prikken en urinestaal afnemen, is er niet veel gebeurd of gezegd. Ze stuurde me naar huis met het nieuws dat ik nu nog veel zwangerschapshormoon in me heb, maar dat ik pas woensdagochtend bij de gynaecoloog langs kan gaan. Alvast bedankt voor je antwoord!

  • Emily ·

   Ik denk dat u een miskraam heeft gehad (ik heb hetzelfde meegemaakt)…

 21. inge ·

  Hey hey! Ik heb een vraag. Ik heb nu ongeveer 1,5 week last van pijnlijke tepels en borsten. Ook voelde ik mezelf heel erg moe. Ik heb een hele regelmatige cyclus van 28 dagen. Ik zou pas 24 augustus ongesteld moeten worden. Nu is het zo dat ik gisterenochtend naar de wc moest. Toen ik afveegde zat er ineens een beetje bloed aan het papier. Dit heb ik voor de rest heel de dag zo gehad alleen bij het afvegen. Vanmorgen toen ik wakker werd zag ik dat ik best veel had gebloed. Vandaag heb ik heel de dag door best wel wat gebloed. Maar ik snap niet dat ik 10 dagen te vroeg ongesteld ben geworden. Zou dit een innestelingsbloeding kunnen zijn? Mijn vriend en ik proberen al een jaar zwanger te worden.

  Reageer
  • Suus ·

   Hoi Inge, ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Ik zou morgen ongesteld moeten worden. Vanmiddag ineens helderrood bloed, niet veel maar toch. Daarna niets meer gehad. Al een aantal dagen gevoelige borsten en kramp in m’n buik… In november 2015 gestopt met de pil. Groetjes, Suus

  • inge ·

   hoi suus, ik ben de 25 augustus niet ongesteld geworden, en had een negatieve test.. vandaag: 13 september ben ik pas weer ongesteld geworden. precies hetzelfde cyclus als voorheen alleen nu andere data’s? best wel raar. ik geloof dat t een normale ongesteldheid is. alleen raar dat ie 10 dagen terug is gezet en die datum aanhoud of zo.

 22. P ·

  Hallo, Ik ben zes dagen over tijd en heb sinds gisteravond een erg lichte bloeding gehad. Ik dacht eerst dat toch menstruatie is maar nu twijfel ik heel erg want ik heb normaal gesproken altijd last van buikkrampen. deze keer heb ik totaal geen last van. Ik vermoed dat het innestelingsbloed is maar hoe herken je het? En ik zou graag zwangerschapstest willen doen maar ik vraag me af, erg lichte bloeding en zwangerschapstest, heeft het bloed geen invloed op het urinetest, ondanks dat het bloed ook HCG bevat? Of toch wachten tot het bloeding / menstruatie is gestopt? Groetjes P

  Reageer
  • inge ·

   Heee! Dat vraag ik mij dus ook af! Maar ik ben precies 10 dagen voor mijn verwachtte menstruatie ongesteld geworden. Tenminste dacht ik. Begin te twijfelen. Omdat ik 3 dagen best wel wat bloed verloor maar zonder baarmoederslijmvlies… Ik heb echt een hele regelmatige cyclus. En mijn menstruatie duurt altijd 5 dagen. Deze duurde 3 dagen. De 2 dagen later verloor ik echt alleen bloed bij het afvegen. Na die twee dagen ( vandaag dus ) heb ik best veel witte waterige afscheiding. Ik verwacht 24/8 mijn menstruatie… Ik heb ook best veel lichamelijke klachten. De week voor Dat ik die bloedingen kreeg had ik hele pijnlijke tepels en dat liep later ook door naar de borsten en steekjes bij de rechter lies… Toen ik de bloeding kreeg was het over. Nu voel ik mijzelf heel de dag door plotseling misselijk met vlagen. Ook veel last van mijn buik en last van mijn rug. Ben heel erg moe laatste paar dagen. En ook erg gehumeurd/ emotioneel. Ik ga 26/08 testen… Ook al bloed ik dan nog. Er moet sowieso een reden zijn dat ik mij zo voel toch?! Liefs, Inge

 23. stephanie ·

  Hey, Ben momenteel een paar weken zwanger en heb last van slijmerig bloedverlies met klontertjes. Dit is zondag avond begonnen eerst was het lichtroze maandag was het al meer rood en wat heviger en dinsdag was het al iets minder nu zijn we woensdag en het is nog iets minder. Ik heb geen last van menstruatie-achtige pijnen of krampen. Ik heb al een echo laten maken en er was een hartslag zichtbaar al vonden ze het vruchtje nogal klein ik zou ongeveer 6 a 7 weken zwanger zijn het hartje was zo klein als een speldenkop op het scherm. Ik maak mij toch wat zorgen heeft er hier iemand ervaring mee die mij gerust kan stellen want ik heb ooit al eens een miskraam gehad maar dat was een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en toen hebben ze een eileider moeten wegnemen. Groetjes, Stephanie

  Reageer
  • Keukentje i ·

   Ik IVF terug plaatsing gedaan nu is het 13 dagen geleden maar ik. Klein beetjes bloed is dat innesteling. Bloeding of ongesteld.

  • Roosje ·

   Hey Stephanie, Ik heb dit zelf meegemaakt afgelopen november en helaas is dit geëindigd in een miskraam. Mij is verteld dat het hoogstwaarschijnlijk sowieso een miskraam zou worden, maar zelf heb ik het te voel dat ik het rustiger aan had moeten doen. Nu zou ik graag willen weten hoe het bij jou is verlopen, als je dit zou willen delen. Ik hoop dat jouw zwangerschap gewoon nog bestaat, natuurlijk, maar dat zou dan wel betekenen dat er een kans bestaat dat het bij mij lag aan teveel activiteit voor de situatie waarin ik mij bevond met de zwangerschap i.p.v. dat het lag aan het vruchtje (wat mijn gevoel mij verteld). Liefs, Roosje

 24. Elfje ·

  Hallo, Ben al hele week aan het zoeken over een probleem!!! Ik heb plas en bloedverlies en na onderzoek. Let wel… Bloed niet altijd met blote oog te zien. Plas loopt over de gehele dag een heel klein beetje zelf eruit (als het pala is weet ik niet ga ik zelf vanuit omdat het daar wegkomt)! En er zijn geen ontstekingen in urine te vinden. Nu krijg ik nog een echo van nieren en blaas. Daarbij ik heb alleen nog mijn eierstokken rest is verwijderd. Baarmoeder hals i.v.m. paar goede kankercellen verwijderd. Kreeg erna veel bloedverlies alsof ik alleen maar menstrueerde. Spiraal laten zetten hielp niet. Alle onderzoeken gehad en besloten baarmoeder eruit te halen 2 jaar na de baarmoederhals. Uit onderzoek bleek dat ik heel veel vleesbomen had die aan de buitenkant van baarmoeder zaten en die zijn niet te zien op echo’s en inwendig onderzoek. Dus de klachten hebben daar niets mee te maken. Het voelt wel alsof ik ongesteld ga worden dat zeurende pijn onderlig. Meer niet en geef de pijn ook maar een cijfer dat zal dan 3 zijn want dat valt wel mee. Maar het is frustrerend dat je op internet niets van kunt vinden met enige ervaring. Misschien hier wel? Groetjes, Elfje

  Reageer
  • anoniem F ·

   Ik heb iets heel raars , en dus ook een rare vraag. Ik heb soort van gemeenschap gehad met mijn vriendje hij ging om het grof te zeggen erin eruit toen even niet toen nog een keer erin eruit meer niet! Hij is niet klaar gekomen. Nu loop ik mezelf helemaal op te fokken en te stressen of ik zwanger ben of niet op 8 juli heb ik gemeenschap gehad en op 17 juli werd ik ongesteld 18/19 juli wad mijn menstruatie verwacht ben ik nu zwanger? Ik ben echt heel bang ben nog maar 15 help me a.u.b.

 25. Saartjee ·

  Hallo allemaal, Ik zit zo erg te twijfelen… Ik ben zaterdag ongesteld geworden, maar daarvoor had ik al pijn in me onderbuik en misselijkheid. Sinds maandag begon me misselijkheid zo erg te worden en heel veel zweten slecht slapen en pijn in me onderbuik en onderrug. Ik werd dinsdagochtend wakker en heb zelfs moeten overgeven en hele dag op bed gelegen. Sinds die dag is me misselijkheid alleen erger aan het worden en wordt ik zelfs misselijk van alle gekke geurtjes die ik ruik gisteren kwam me vriend van de voetbal terug en ik wou hem niet om me heen hebben omdat ik kotsneigingen kreeg. Ik ben ook wel duf en heb wel honger maar wordt al misselijk als ik aan eten denk… Ik zit best wel erg te twijfelen…

  Reageer
  • Jeetje ·

   Ik denk dat je zwanger bent,heb je een test gedaan inmiddels?

 26. Roos ·

  Ik ben een half jaar geleden gestopt met de pil i.v.m.een kinderwens. Mijn menstruatiecyclus is sindsdien elke keer precies 28 dagen. Eigenlijk ben ik altijd in de ochtend van de 28e dag al ongesteld. Net zoals de vorige periodes heb ik voor en tijdens de laatste ‘vruchtbare’ periode gemeenschap gehad. Rond de dag dat ik ongesteld moest worden voelde ik wel wat lichte krampen in mijn buik en had ik een opgezet gevoel. Geen typische menstruatieklachten voor mij, toch dacht ik dat ik snel ongesteld ging worden. Na twee dagen over tijd nog steeds geen menstruatie, dus toch maar een test gedaan. Negatief. Toen ik vanmiddag (dag 31) naar het toilet ging, zat er een beetje bloed op het toiletpapier. Een beetje balen, want stiekem had ik toch de hoop dat het misschien raak zou zijn. Tampon erin, en m’n vriend geappt dat het niet raak is deze keer. Nu zijn we 8 uur verder en 2 tampons zonder bloed verder. Terwijl ik normaal gesproken toch vrij veel en continu bloedverlies heb. Het lijkt er wel op dat ik dus nog steeds niet ongesteld ben. Heeft iemand hier een mogelijke verklaring voor? En daarbij een advies? Vandaag testen lijkt me niet zo zinvol omdat de test van gisteren negatief was. Alvast bedankt voor een eventuele reactie

  Reageer
 27. Anoniem ·

  Graag zou ik een antwoord krijgen. Ik heb last van een opgeblazen gevoel, mijn buik is dan ook opgezet. Ik ben vorige week nog ongesteld geweest en heb onveilig gevreeën met mijn partner. Nu heb ik weer anticonceptie. Sinds eergisteren heb ik menstruatiekramp, krampjes bij de liezen in de buurt, pijn in de onderrug, af en toe duizelig, etc. Vorige week heb ik al een testje gedaan na dat ik ongesteld was omdat het al raar voelde maar was negatief. Ik ben vaker teleurgesteld geworden dus weet me geen raad. Is er iemand die antwoord heeft voor mij?

  Reageer
  • Paul ·

   Wat is je precieze vraag?

  • Anoniem ·

   Nou ik weet niet of dit dan toch duid op zwangerschap. Mijn vraag was of dit symptomen zijn en of je dan toch ongesteld kan zijn geweest bijvoorbeeld dat je lichaam het nog niet ‘wist’

  • Paul ·

   De symptomen die je beschrijft kunnen inderdaad duiden op zwangerschap. Zie eventueel ook dit artikel over zwangerschapssymptomen… Het punt is echter dat veel van zulke verschijnselen inderdaad ook gerelateerd kunnen zijn aan menstruatie(problemen), darm(problemen) of blaas(problemen). Dat is op afstand moeilijk te bepalen… Een betrouwbare zwangerschapstest is wat dat betreft de enige manier om zekerheid / uitsluitsel te krijgen:

   Doe dus nogmaals een zwangerschapstest, desnoods meermaals… Waardoor je bloedverlies werd veroorzaakt is moeilijk te zeggen. Het kan inderdaad met de ‘normale cyclus’ te maken hebben, maar zoals je in het artikel hierboven kunt lezen, zijn er meer mogelijke oorzaken van bloedverlies terwijl je succesvol / effectief zwanger bent. Ik snap overigens niet zo goed wat je bedoelt met “teleurgesteld worden”… Je geeft namelijk aan inmiddels weer anticonceptie te gebruiken… Dit lijkt me geenszins raadzaam als je vermoedt zwanger te zijn… Sterkte, succes en groeten, Paul

  • Anoniem ·

   Wat ik bedoel met teleurgesteld worden is dar ik al 2 x miskraam heb gehad en ik graag een kindje wil en als ik een test doe niet zwanger ben , daarom durf ik geen test nu te doen.

  • Paul ·

   Super nare situatie! Het punt is echter dat als ik nu zeg dat je zwanger bent en dit achteraf niet waar blijkt te zijn, je ook teleurgesteld zult zijn… Wat dat betreft is een zwangerschapstest oneindig veel betrouwbaarder dan mijn persoonlijke mening / gok. Wat ik nog altijd niet snap is dat je een anticonceptiemiddel gebruikt terwijl je zwanger probeert te worden of zelfs zwanger hoopt te zijn. Nogmaals sterkte!

 28. reinhilde ·

  dat is het juist elke keer als ik bloed laat trekken en een urine test doe is het steeds negatief niet zwanger ik maak me zorgen ik weet niet wat er gaande is

  Reageer
 29. Reinhilde D ·

  Maar deze keer lag er ook bloed in de wc toen ik ging plassen dit leek op maandstonden er zaten klonters bij ik moet ook er veel plassen buik pijn heb ik niet als ik plas sorry dat ben er vergeten bij te zetten.

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Reinhilde, Bovenstaand artikel gaat over bloedverlies tijdens zwangerschap. Als ik het goed lees, heb je sinds juli 2015 al mesntruatie-achtige problemen… Dit speelt dus al zo’n 11 maanden. Hoe verhouden de problemen zich tot je zwangerschap?

 30. Reinhilde D ·

  In juli 2015 menstrueerde ik ineens niet meer in augustus 2015 kreeg ik tussentijdse bloedingen in kleine deeltjes in september niets geen tussentijdse bloedingen en ook geen maandstonden van oktober tot mei 2015 menstrueerde ik terug normaal en nu deze maand juni, 2016 terug tussentijdse bloedingen hevig dit keer ik heb er al bijna 19 dagen last van ik weet niet wat het is heeft iemand ervaring

  Reageer
 31. Cindy ·

  Beste normaal moest ik ongesteld worden 6 juni nu op 2 juni slijm met rode sliertjes ’s morgens de dag er na net het zelfde ’s morgens en dan zaterdag wat bloed verlies zondag niets meer nu vorige week woensdag morgen weer licht roos en dat was het ik weet het ff niet meer probeer al een jaar om zwanger te worden.

  Reageer
  • Paul ·

   Als zwanger worden niet lukt, kun je het beste een afspraak maken met je huisarts. Dat geldt des te meer als je te kampen hebt met afwijkende menstruaties en onregelmatige menstruatiecycli. Over het algemeen geldt dat je contact met je huisarts moet opnemen als je na een jaar nog altijd niet zwanger bent geworden… Heel veel sterkte!

 32. Lori ·

  Hey allen, Ik herken me sterk in de berichten hieronder! Ik ben nu ongeveer 6 weken zwanger en heb eergisteren (vrijdag) nog een echo en bloedonderzoek gedaan. Alles was in orde en ik kon het hartje horen kloppen. Vandaag heb ik plots rood bloedverlies en moet toch een maandverband gebruiken (het is nog niet vol, maar ik bloed toch nog beetje verder). Is dit normaal? Moet ik me zorgen maken? Kan er nog een miskraam plaatsvinden nadat er een hartslag en echo is geweest twee dagen geleden? Veel buikpijn heb ik niet, maar ik voel mijn eierstokken wel “werken”. Ik voel inderdaad ook geen pijn meer in mijn borsten en misselijkheid is ook geminderd, dus ik herken dat “leeg” gevoel ook wel. Bedankt voor jullie advies!

  Reageer
  • Paul ·

   Wordt bloedverlies tijdens de zwangerschap zodanig dat je regelmatig je maandverband moet verschonen, bel dan sowieso je verloskundige of huisarts. Heel veel sterkte toegewenst!

 33. lady ·

  Hallo allemaal, ik ben vandaag 6 weken zwanger! Met 4 weken en 3 dagen heb ik een test gedaan was het positief direct. Vanaf voor dinsdag 4 weken voelde ik min borsten gevoelig en pijnlijk aan de zijkant. Maar 3 dagen geleden wat helder rood bloed verliest maar hele dag niet een 1 maandverband vol dus was niet echt zo veel daarna licht roos alleen bij plassen. Is het normaal want vanaf gisteren voel ik mij borsten niet meer ik voel me niet zwanger meer maar gynaecoloog heeft binnen echo gedaan eergisteren zij zegt alles ziet er goed uit… ???????????? Maar ik zou vragen of meer mensen dit hebben meegemaakt moet ik zorgen blijven maken of is het normaal ik moet wachten tot 6 mei voor een echo weer maar voel me helemaal leeg alsof niks meer inzit. Pls wacht op reactie dank je!

  Reageer
  • linda ·

   Hallo Lady, Ik zit nu in dezelfde situatie. Ben afgelopen zaterdag achtergekomen dat ik zwanger ben en ben gelijk dinsdag naar de dokter geweest en nu eergisteren heb ik bloed verloren niet eens een druppel in me maandverband. Heb gelijk de verloskundige gebeld en mocht gelijk komen ze kon echter niks zien en zei dat het nu goed was en dat het innestelingsbloeding kon zijn. Ook heb ik wat lichte pijn in onderbuik ook dat kon erbij horen zei ze. De dag erna was het bruin en dacht dat het gelukkig gestopt was nu had ik vandaag weer wat bloed en voel me borsten eigenlijk ook minder pijnlijk dan voorheen. Nu heb ik pas 31 mei een eerste afspraak en zit nu met veel stres omdat ik niet zeker weet of het nou goed zit of niet. Maar heb veel positieve verhalen gehoord en gelezen dus kan ook goed komen! Hoop op het beste… Heel veel sterkte en hoop dat alles goed komt met jou zwangerschap!

 34. lola ·

  Hallo, ja dat klopt kun andere oorzaken zijn maar mijn echo geeft aan dat ik 11 weken en 7 dagen ben nu 12 weken ik 12 januari zwanger ben geraakt dan zou ik nu toch veel verder moeten zitten in mijn zwangerschap wie kan mij helpen 22 januari 2016 hevige bloed gehad 28 februari bleek zwanger kan ik dan nog die 12e zwanger zijn geweest hulp vraag

  Reageer
 35. Lola ·

  Hoi, Ik heb een vraag. Ik ben in september 2015 gestopt met de pil omdat me menstruatie weg bleef, terwijl ik dat had moeten worden. Daarna elke maand rond de 28/29 me menstruatie gekregen. In februari 2016 moest ik me menstruatie weer krijgen de 28/29 dat was niet het geval. Een week later naar de huisarts geweest want me borsten gingen pijn doen werd misselijk en rondom me navel is het heel hard. Bij de huisarts een bloedtests gedaan en thuis zelf 3 zwangerschapstesten gedaan en alles was negatief. Nu de 17de maart heb ik bruine afscheiding en een klein beetje bloedverlies, maar geen symptomen die ik normaal heb als ik me menstruatie moet krijgen. Ben al 28 en ongesteld vanaf me 12de en altijd dezelfde symptomen gehad elke maand. Mijn oma heeft 8 kinderen gehad een bij een paar daarvan tijdens de zwangerschap gewoon de menstruatie gehad, ik lijk veel op haar en heb veel kwalen van haar zoals hoofdpijn als het gaat sneeuwen, hele harde nagels en grote borsten. Kan iemand mij duidelijkheid geven, de huidarts weet het ook niet. Dank je wel alvast! Iemand in onzekerheid… ????

  Reageer
 36. onbekend ·

  hallo allemaal, ik heb 12 januari 2016 onveilig gemeenschap gehad 22 januari heb ik 5 dagen hevige bloed verlies gehad, ik word meestal rond de 25/26 ongesteld dat verveeld heel soms per datum 25 februari kwam ik er achter dat ik niet ongesteld was geweest dus had nog een week af gewacht, ik heb daarna een zwangerschap test gehaald op 28 februari en bleek positief kan ik ongesteld zijn geweest en als nog zwanger zijn geraakt? was al 4 weken zwanger te zijn

  Reageer
  • Paul ·

   Van ongesteldheid in ‘klassieke’ zin is tijdens een zwangerschap geen sprake, maar zoals je in het artikel hierboven kunt lezen zijn er wel allerlei andere mogelijke oorzaken van bloedverlies tijdens de zwangerschap, waaronder ‘spotting’, knappende haarvaatjes (door intensievere doorbloeding van de baarmoeder) en innestelingsbloedingen.

 37. X ·

  Afgelopen weekend (vrijdag en zaterdag) heb ik een zwangerschapstest gedaan en deze was positief. Ik ben nu 5 weken zwanger. Toch ben ik maandagochtend gaan bloeden. Het is best wel heftig bloedverlies en ik heb steken aan de rechterkant van mijn buik. Ik schrok meteen heel erg en dacht meteen aan een miskraam. Dit hoeft niet altijd zo te zijn gaf de verloskundige aan. Ik heb op het moment nog een klein beetje bloedverlies en ik heb nog steeds steken aan de rechterkant van mijn buik (richting de lies). Verder heb ik zere borsten, ben heel erg moe en heb af en toe hoofdpijn (terwijl ik dit normaal niet heb). Ook heb ik het soms koud en dan weer warm. Ik hoop dat het allemaal goed gaat, maar het is zeker een onzekere tijd. Je leest op internet veel negatieve berichten. Wie heeft hier goede ervaringen mee?

  Reageer
  • Paul ·

   Trek bijtijds aan de bel! Beter te vaak bij je huisarts en verloskundige aankloppen dan niet vaak genoeg. Laat eventueel ook je schildklierwaarden, vitamine D en B-vitamines controleren. Deze willen nog weleens uit balans raken tijdens een zwangerschap.

 38. Umm Jaafarha ·

  Hallo allemaal.. Hallo redactie.. Beste mensen ik ben een tijdje offline geweest van deze website maar moest toch weer ff zoeken of er iemand met dezelfde situatie rondloopt als mij voor geruststelling want ben echt even de kluts kwijt.. Ik ben inmiddels 17 weken zwanger heb de gynaecologe al drie keer bezocht en eenmaal de ehbo en krijg steeds te horen dat alles wel goed zit, maar mijn gevoel gaat niet mee in die woorden vanwege: Ik verlies nu bijna drie weken paar dagen bruin tot zwart oud bloed erna volgt een bruin met rode kleur twee tot drie dagen dan wordt alles lichter een dag dan heb ik normale vochtverlies qua kleur een twee uurtjes tot drie en dan volgt een flinke achtereen gebloed flinke druppels bloed soms gepaard met pijn en krampen in baarmoeder en soms lichter deze bloedingen zijn meestal ’s avonds en blijven tot bijna uur aanhouden dan ineens is er bruin verlies!! En herhaalt de ronde zich tot weer flinke helderrode bloedverlies. Nou had ik er gisteren ook een kloddertje bloed bij dus weet echt niet of dit normaal is. Mijn gynaecologe zegt dat baby in orde is dat bloed van buiten komt en dat t waarschijnlijk met de placenta te maken heeft en wanneer ze mij controleert dan is er meestal geen helder bloed meer maar gewoon donkerbruin-achtig. Ik vertrouw t helemaal niet (heb bedrust en geen gemeenschap voorgeschreven gekregen en een pil dat ik moet innemen voor t slapengaan bij pijn de weeën remmers voor t geval er weeën gaan optreden). Als alles goed lijkt begrijp ik niet waarom ik pillen moet slikken ten eerste de rust van zowel bed en gemeenschap kan in nog plaatsen maar de medicijnen niet echt. Ik ben erg benieuwd of iemand hetzelfde heeft meegemaakt of er nuttige info over geven kan ben echt radeloos en op internet surfen zaai ik alleen meer twijfel en angst bij mezelf dus leg ik de situatie gewoon voor en zie wie er reageert.. hoop op een snelle reactie want ik ben letterlijk de kluts kwijt. Mijn excuses voor dit boekdeel dat ik geplaatst heb maar wist t niet beknopter te maken. Alvast bedankt voor t lezen meedenken en reageren allemaal! Umm Jaafar

  Reageer
 39. Stephanie ·

  Beste, ik zit echt met iets heel vervelends. Ongeveer 3 maanden geleden was ik nog aan de pil tot ik ineens een doorbraakbloeding kreeg, deze stopte na mijn stopweek ook niet en bleef doorgaans verder gaan tot over 2 dagen geleden. Ik was ondertussen gestopt met het nemen van de pil omdat ik dacht dat het daar aan lag. Nu heb ik met mijn vorige week onveilig gevrijd en opeens na een paar dagen was de bloeding gedaan. Zou het kunnen zijn dat ik toch zwanger ben geraakt? Of hoe kan het dat ik 3 maanden non stop bloed en dat het ineens is opgehouden?

  Reageer
 40. e ·

  hallo ik wordt op tijd ongesteld de eerste dag krijg ik bloed heel de dag de 2de dag klein beetje de 3 de dag beetje beetje en de 4de dag niks ik was 2>3 maanden terug niet misselijk of zo maar ik begon meer te eten ik werk niet meer nu voel ik dat er iets beweeg ik denk dat ik zwanger bent kan iemand mij helpen ik ga morgen de test halen voor de zekerheid maar vanaf hoeveel maanden kan je de baby voelen ik dacht met 4>5 maanden of zo kan dat

  Reageer
 41. Loesjuhh ·

  heey heey, ik heb al een kind van 4 jaar oud, nu wouden mijn man en ik voor de tweede gaan. ik menstrueer 3 weken per maand en 1 week tot 2 weken niet. hierbij al onder behandeling gynaecoloog geweest maar hun kunnen hierin niks meer betekenen. nu was ik ineens 3 weken en 2 dagen niet aan het menstrueren, voor mijn cyclus erg merkwaardig. mijn buik werd dikker, was s morgens misselijk, borsten werden groter. nu sinds 4 dagen geleden bloed ik ineens heel heftig en bij bloedproppen heb ik echt steken in me buik. ik heb al zwangerschapstesten gedaan waren negatief net als bij mijn eerste kind (toen werd het hormoonstofje pas met 11 weken zichtbaar), mijn man en ik weten niet wat we nu moeten denken ik wil maandag de huisarts bellen maar die is aankomende week op vakantie. heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand wat dit kan zijn? ik kreeg in mijn omgeving veel te horen laatste week van joh je lijkt wel zwanger, kijk je buik enz. ik ben echt radeloos. groetjes Loesjuhh

  Reageer
 42. M ·

  Hoi, Ik heb een probleempje, iets meer dan een week geleden heb ik onveilige gemeenschap gehad, daarbij is de jongen per ongeluk in mij klaar gekomen. Ik ben nu 1/2 dagen over tijd en heb soms licht bloedverlies. Ik heb deze maand wel de pil geslikt, alleen in de 2e week ben ik er 1 vergeten maar die heb ik de dag erop geslikt. Volgens mij hoor ik dan nog beschermd te zijn als ik in de 3e week seks heb. Ik ben nu gigantisch bang om zwanger te zijn. Iemand die mij hiermee kan helpen?

  Reageer
 43. Umm Jaafar ·

  Hallo redactie. Hallo allemaal. Mijn laatste menstruatie was 19 oktober tot vandaag nog niet ongesteld geworden. Voel zeker 4 weken misselijkheid zo nu en dan en minder eetlust… verder voel ik verdachte steekjes links en rechts in baarmoeder regio. En buikkrampen hoofdpijn en had ernaast een sinusitis sinusinfectie opgelopen dus wist niet meer precies waar de klachten bij hoorden en heb antibiotica voor de infectie gekregen. Drie dagen geleden zag ik dat slijm donkerder kleurde richting kleur van einde menstruatie bloed… heel lichtjes. Gisteren kreeg ik dezelfde kleur op mijn ondergoed nadat ik wel degelijk pijn kreeg in mijn onderrug en rare krampen zo in bovenbuik. Hele nacht verder niks gehad en nu begrijp ik er dus niks meer van (wel pas week geleden getest goedkope test van de bazaar beiden gaven positief aan wat ik nog niet geloof en of iets wilt niet tot me doordringen). Kunnen medicijnen dit veroorzaakt hebben? Opkomende miskraam? Of eerder gewoon zwanger? Dit zal mijn tweede zwangerschap zijn en ik voel niks herkenbaars met de eerste zwangerschap behalve de steekjes (alleen bij mijn eerste voelde ik de steken maar aan een kant in baarmoeder). HELP heb info nodig!

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Umm, Ik weet niet wat je bedoelt met “goedkope zwangerschapstests van de bazaar”, maar als een zwangerschapstest een positief resultaat geeft, ben je doorgaans zwanger. Het lijkt me dan ook UITERST raadzaam om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met je huisarts. Heel veel sterkte toegewenst! Groeten, Paul

  • Umm Jaafar ·

   Beste Paul.. Heel erg bedankt voor jouw snelle reactie..wat ik bedoel met goedkope tests is dat ze maar 0.99 cent waren voor 2 stuks en ik las nergens ervaring van vrouwen die dezelfde tests gebruikt hebben en dat ze juist waren in indicatie vandaar dat ik er geen vertrouwen in had direct en dat ik t negeerde… vandaag verder geen bloed gekregen voel wel rare krampen in mijn buik en heb weer een test gebruikt geeft alsnog weer positief. Denk dat ik langs een dokter ga deze week want t voelt voor mij niet als een zwangerschap omdat t helemaal niet lijkt op mijn vorige qua complicaties. Nogmaals bedankt voor t snel reageren.

  • Paul ·

   Beste Umm, Ik hoor weleens vaker van dames dat zij hun eerste zwangerschap qua zwangerschapssymptomen, zwangerschapskwalen en zwangerschapsklachten totaal anders beleven dan een daaropvolgende zwangerschap, dus dat je je anders voelt dan destijds, hoeft een zwangerschap zeker niet uit te sluiten. Van zwangerschapstests die slechts 50 cent per stuk kosten, heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord; ik durf dan ook niet te zeggen of ze al dan niet betrouwbaar zijn. Voor de zekerheid zou je een Clearblue Digital zwangerschapstest kunnen gebruiken, dit is de meest betrouwbare test en kost plusminus 10 euro. Desalniettemin zou ik –gezien je klachten– ook even langs de huisarts gaan. Nogmaals sterkte; hopelijk krijg je snel uitsluitsel! Groeten, Paul

 44. Nanda ·

  Hallo allemaal ik heb een vraagje… Op 22-07 moest ik ongesteld worden, ik was veel misselijk, bijna heel de dag hoofdpijn, veel meer eetlust. Ik werd ongesteld op 05-08, die menstruatie duurde maar 3 dagen. En met slapen had ik in me maandverband helemaal niks zitten… Meestal duurt mijn menstruatie een week of iets langer. Dus ik vond het al raar. Nu elke ochtend als ik wakker word heb ik soms een beetje bloed in me onderbroek. Ook veel meer afscheiding als ik plas en in me onderbroek. Nog steeds ben ik met vlagen misselijk en me gevoelige tepels heb ik nu ook last van. Ik durf niet te testen want elke keer komt het op een teleurstelling uit… Wie kan hier iets over zeggen? Liefs, Nanda

  Reageer
 45. smy ·

  Hallo, Ik heb een vraagje… 31 juli moest ik ongesteld worden, vanmorgen een test gedaan, maar negatief. Nu zojuist een bloeding gekregen en het lijkt op een normale menstruatie. Nu is de vraag, zou het een innestelingsbloeding zijn of ben ik 4 dagen te laat met ongesteld worden? Iets wat bij mij bijna nooit voorkomt… En als het gebeurt, is het meestal maar 1 dag over tijd…

  Reageer
  • N ·

   Hey Smy, een beetje een late reactie, maar ik heb precies hetzelfde, ben benieuwd of je nu zwanger bent…

 46. s ·

  Hallo allemaal! Even een vraagje 17 juli had ik ongesteld moeten worden ik had dus ook bloedverlies op de 17de. Maar ik had maar een heel klein beetje bloedverlies en duurde maar 2 dagen. En nu ben ik veel aan het boeren en ben steeds heel moe. En heb ik vanmorgen een zwangerschapstest gedaan en die is negatief. Zou ik DE test te vroeg hebben gedaan dat ik toch zwanger kan zijn? Wie kan mij zeggen hoe en wat? Alvast bedankt!

  Reageer
 47. Drien ·

  Hallo allemaal, Ik weet niet of het hier thuishoort of niet, maar ik zit met een heel lastige situatie… Begin december vorig jaar kreeg ik eindelijk een positieve zwangerschapstest in handen na een jaar proberen! Spijtig genoeg is de zwangerschap op een miskraam uitgedraaid met 5 + 3 weken. Na vele onderzoeken hebben ze endometriose ontdekt… Zes weken later ben ik geopereerd en bleek dat mijn eierstokken en baarmoeder volledig verkleefd waren en ik een chocoladecyste had (6cm diameter)! Na 6 slopende weken opnieuw op controle en alles was in orde! Het zou niet lang meer duren voordat ik opnieuw zwanger zou zijn volgens mijn gynaecoloog. Nu 3 maanden later heb ik eindelijk opnieuw een positieve test! Drie zelfs! Drie dagen slopende hoofdpijn, dus ik wist dat er iets niet juist was. Ik had al documenten gekregen om bloed te laten nemen in het ziekenhuis, dus heb dit ook gisteren onmiddellijk gedaan. Nu komt het… vannacht heel slecht geslapen, barstende hoofdpijn, steken in m’n lies en kon niet op 1 kant blijven liggen. Vanmorgen wat bruinverlies en krampjes… Ondertussen gaan werken, had een maandverbandje gelegd… je weet maar nooit… Tegen de middag was het geen bruinverlies meer, maar helderrood bloed, vergelijkbaar met m’n menstruatie, enkel een pak minder, en minder pijnlijk (doordat ik aan endometriose lijd, zie ik elke maand heel hard af, telkens 2 dagen thuisblijven van m’n werk en niet kunnen bewegen)… In de loop van de dag nog bloedverlies, maar niet meer dan 1 maandverbandje op heel de dag… een klein beetje meer tijdens het plassen… Mijn eerste miskraam voelde ik enorm hard. Super krampen… Naarmate de kramen harder werden, verloor ik meer bloed… maar nu… vanmorgen krampjes en bloedverlies, maar nu enkel.nog bloedverlies… Nog altijd misselijk, hoofdpijn, borsten zijn niet zo gevoelig, maar daar had ik sowieso niet echt last van… Is er iemand die ook iets gelijkaardig heeft meegemaakt en toch positief is uitgedraaid? Mijn gynaecoloog ging zelf contact met me opnemen zodra hij de uitslag van het bloed binnen had, maar de uren duren zo lang nu!

  Reageer
 48. amvs ·

  Hallo. Ik heb een vraag en hoop dat iemand hier deze kan beantwoorden… 25 maart was de eerste dag van mijn (denk ik) laatste menstruatie. Heb nadat ik over tijd was 30 april getest en deze was positief, dagen hierna ook. Totdat ik 5 mei ineens begon te bloeden, 2 dagen echt gebloed (meestal tijdens toiletbezoek) en daarnaast nog 2 dagen bloed gehad bij het vegen zeg maar. Maar heb niet het gevoel gehad dat ik iets verloren ben, het was stromend bloed zonder stolsels of iets. Ik twijfel nu heel erg of ik wel of geen miskraam gehad heb?! Test is nog steeds positief als ik hem doe, maar dat wilt niks zeggen. Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zou 6 weken zijn op het moment van de bloeding…

  Reageer
  • Heije ·

   Dat kan.. gebeurd vaker bij 6 weken.. bloed zonder krampen/pijn is vaak een goed teken..

 49. Alison ·

  Vraagje. Ik ben nu 18 dagen over tijd en heb 3 zwangerschapstests gedaan, allemaal negatief. De huisarts wil wachten tot 3 mei, maar ik word helemaal gek. Nu heb ik vandaag bloedverlies gehad, niet echt veel, maar wel iets. Maar heb nog steeds alle symptomen van zwanger zijn. Heeft iemand dit ook meegemaakt?

  Reageer
  • F ·

   Hoi! Ik herken dit! Ik zit met hetzelfde probleem. 25 december is ons condoom gescheurd en 28 december hebben we ook nog eens onveilige seks gehad. Hij is in mij gekomen en ik zou toen 3 dagen erna ongesteld moeten worden dus we dachten van nou een MAP is niet nodig. Ben 7 dagen erna “ongesteld” geworden. Was hele korte, rare bloeding (zou innestelingsbloeding geweest kunnen zijn als ik echt zwanger ben?)… Ik zou rond 30 januari weer ongesteld moeten worden maar was gewoon meer dan 2 weken overtijd. Ik begon me al paar weken heel rot te voelen. Pijnlijke borsten, zere onderrug, beetje buikpijn, ontzettend moe! Iets wat misselijk, erge hoofdpijn… Ik ben pas 16 februari ongesteld geworden uiteindelijk maar ook deze keer was ik maar drie dagen aan t bloeden. Snapte er niks van. Heb 3 zwangerschapstesten gedaan, allemaal negatief. Bloedtest gedaan. Ook negatief. Ben 27 januari naar verloskundige geweest die heeft inwendige echo gedaan en toen zag ze wat. Het was heeeeeel klein maar ze zag wel iets. Dus ging ze iets beter kijken. Toen zag ze het weer niet en toen weer wel. Toen zei ze nou doe maar bloedtest en als die negatief is ben je gewoon niet zwanger. Nou hij was negatief hoor! Maar ik blijf al m’n klachten houden! Heb wel een tijdje iets minder pijnlijke borsten gehad, wel dat ze groter en voller zijn, maar minder pijn. Maar nu komt het weer terug.
   Als ik zwanger zou zijn nu, ben ik 11 weken… maar ik weet gewoon niet wat ik moet doen! Kan iemand tips geven plz!!!???

 50. KC. ·

  Hallo allemaal, Ongeveer een week geleden kreeg ik plotseling een bloeding die 3 dagen duurde (klein beetje bloedverlies, totaal geen krampen/hevige krampen die ik normaal wel heb gedurende 8 dagen menstruatie, niets wat lijkt op menstruatie bloed dus ook dat is een raadsel). Nu ben ik inmiddels al 10 weken niet ongesteld geweest en voel ik regelmatig een soort doffe krampen tijdens het vrijen. Ook lijk ik meer last te hebben van hormonen (drank naar gemeenschap) wat ik normaal eigenlijk nooit heb door mijn drukke leven. Ik maak mij een beetje druk en vraag me af of ik zwanger ben of iets. Mijn buik voelt vreemd aan en de vreemde krampen of iets zijn blijvend elke keer wanneer mijn partner en ik seks hebben. Eerder vorig jaar is mijn vorige spiraaltje ook al verstoten door mijn lichaam door een mogelijke zwangerschap die mislukte door het spiraaltje dus ik vraag me af of deze tweede spiraal nog wel goed functioneert nu… Het is een koperspiraal zonder hormonen dus het risico is altijd blijvend. Wat denken jullie hiervan? Zwanger of iets anders? Normaal vraag ik zulke dingen nooit via forums maar ik hoor graag van anderen of dit bekend voorkomt en normaal is of iets… Groetjes K x

  Reageer
 51. Miss ·

  Hallo, Ik ben altijd om de 27/28 dagen ongesteld, al jaren maar nu voor het eerst pas na 32/33 dagen ongesteld geworden. Ik was ook erg misselijk de hele dag, tijdens de dagen dat ik over tijd was. En ik kon om alles wel huilen. Kan dit door stress komen? Heb ik 4 weken tijd 2 crematies gehad en brandschade in mijn huis. Maar het voelt anders, mijn buik is ook hard. Kan een vrouw zwanger zijn en ongesteld? Gr. Miss

  Reageer
  • Relana ·

   Goedenavond, Ik heb eigenlijk best wel een dringende vraag… Ik was 22 maart op een zondag klaar met mijn menstruatie, wat normaal pas op dinsdag is. Nu heb ik dinsdag gemeenschap gehad met mijn man en had ik woensdag t/m vrijdag oud bloedverlies. De 29e ook gewoon gemeenschap gehad met mijn man. sinds een klein weekje heb ik last van witte afscheiding; niks geks mee, maar toch wel verlies. Sinds gister lage rugpijn en menstruatie-achtige buikpijn, wat eigenlijk pas over 10 dagen zou moeten plaatsvinden. Wat denken jullie hiervan? Zwanger of andere mogelijkheden? Groetjes, Relena

 52. Mariska ·

  Mooi om te lezen! En herkenbaar. Ik heb zelf ook 4 maanden lang last gehad van bloedverlies… Ben nu moeder van een mooie dochter.

  Reageer
 53. anonymous ·

  Hallo, Ik heb 2 maanden geleden voor het eerst en ook voor het laatst gemeenschap gehad. Dat was net 2 dagen na mijn menstruatie, dus je zou zeggen dat ik dan niet in mijn vruchtbare periode zit. Ik had een aantal symptomen, ik moet veel plassen & had last van maagzuur heel lang (nu is dat niet meer) en erg last van rommelende darmen. Ik moest altijd om het half uur plassen en dan ook gelijk erg veel, maar nu moet ik bijna om het uur plassen en dan is het vrij weinig. Ook merkte ik (weet niet of dat daarvoor ook zo was) dat ik ineens een paar bultjes op mijn tepels had. De volgende menstruatie liet 1 dag langer op zich wachten, en ik maakte me al zorgen. Uiteindelijk werd ik “ongesteld”, maar het was maar een aantal druppeltjes bruin, lichtrood & donkerrood bloedverlies. Maar toch had ik erge menstruatiekrampen die af en toe weggingen en dan een aantal minuten of een uur later weer terugkwamen. Nadat de “menstruatie” (als ik het zo moet noemen) afgelopen was, had ik erg veel last van vaginale afscheiding die dan wit of geel opdroogde, en dit tot nu (mijn volgende “menstruatie”, die begon met afscheiding, gepaard gaande met een beetje donker bloed). Ik had erge buikkrampen, zoals gewoonlijk, maar verder voor de rest van de avond geen bloedverlies. Nu werd ik vanochtend wakker en zat er weer niks in mijn inlegkruisje. Pas later op de dag kreeg ik weer last van buikkrampen & uiteindelijk een klein beetje bruinverlies in mijn inlegkruisje, het was vrij weinig. Ik had me verschoond, en er zat niets meer in het inlegkruisje, maar wél aan het toiletpapier toen ik mezelf afveegde zat er erg veel donkerrood bloed aan het toiletpapier, maar niets verder in het inlegkruisje. Mijn menstruaties zijn normaal gesproken altijd erg hevig, veel bloedverlies, maar dat heb ik nu dus al 2 maanden niet. Je zou zeggen dat als je zwanger bent, je juist niet menstrueert… Heeft iemand precies hetzelfde? Of weet iemand wat dit kan zijn? Een miskraam? Wat zou het kunnen zijn? Ik vind het namelijk wel vreemd dat ik gewoon precies op de getelde datum (waarop normaal mijn menstruatie moet beginnen) ik ook ineens weer bloed verlies, alleen dan ineens super weinig.

  Reageer
  • A..love ·

   Vroeg me af of je al weet of je zwanger bent aangezien dit in mei is gepost… Heb dit zelfde symptomen nu en en weet me geen raad omdat wij juist wel zwanger willen worden…

  • Heije ·

   Je hersenen kunnen het nog niet doorhebben dat je zwanger bent.. hierdoor kan er dan toch op de juiste data een soort menstruatie ontstaan.. dus ja je kan goed zwanger zijn.. misschien handig om te testen.. na 2 maanden is er bijna niemand meer die dan negatief zou testen..

 54. simone ·

  Hallo, Ik ben op 12 februari gecurateerd, ik was 9 weken in verwachting, er was een echo gemaakt, maar ’t hartje van de baby klopte niet. ’t Was 2 dagen gestopt met kloppen, was in het ziekenhuis. Ben ontslagen, maar had nog wat bloedverlies, ging toen naar me huisarts en ze gaf mij stoptabletten en heb ze ingenomen. Op 22 februari heb ik omgang gehad met me man. Een week nu voel ik me soms misselijk, rugpijn ’s morgens vroeg, honger, krampen in me onderbuik, kan niet meer tegen afwasmiddel, maakt me misselijk… Maar waarmee ik nu zit, mijn stop tabletten zijn op, ik gebruik ze nu al 3 dagen niet meer… maar ik heb nog geen bloed gezien. Maar ben bang dat ik het alsnog ga zien. Maar zit nu te denken, ben ik zwanger of niet? Kan iemand mij helpen?

  Reageer
 55. Daniëlle ·

  Hoihoi, Ik zit in heel veel onzekerheid. Ik heb nu al langere relatie dat goed zit. Ik slik wel de pil en daar begint het al. Ik slik mijn pil door omdat ik veel last heb van menstruatiepijn, dus stel het liever uit. Zit nu in mijn 3e strip en moet nog 2 pillen slikken. Nou heb ik vorige week vrijdag een bloeding gehad (nog nooit overkomen) en afgelopen woensdag weer. Dus ik heb een test gehaald op advies van de drogist en heb deze donderdag gedaan (negatief). Nou kreeg ik afgelopen vrijdag weer bloedverlies, weer enkel een beetje en stopte weer. Nou heb k contact gehad met mijn huisarts en die zegt dat ik moet afwachten en dat het doorbraakbloedingen zijn en de kans klein is dat ik zwanger ben. Nou ben ik een aantal keer per dag misselijk, sterke reuk, (zoals het er naar uitziet donkere tepels en meer bultjes), afkeer van bepaalde voeding, benauwder, opgeblazen gevoel en buik ook wat opgezet. En zo nog een aantal dingen. Ik blijf toch met veel vragen zitten… Is iemand die dit herkend en/of weet wat dit is? Hoop snel iets te horen… Gr. Daniëlle

  Reageer
 56. cora ·

  Hé, ik heb ook wat hulp nodig. Een maand terug heb ik gevreeën met mijn vriend, diezelfde avond verloor ik bloed en ging er van uit dat dit een normale ongesteldheid was. Dit bloeden duurde 8 dagen. Toen ik weer ongesteld -af was, heb ik weer gevreeën met mijn vriend. Wéér verloor ik bloed. Ditmaal maar 3 dagen. Dit heb ik nog nooit eerder gehad. Ik heb de Depo-Provera, al bijna 5 jaar en schat de kans op een zwangerschap eigenlijk onmogelijk. We hebben gemeenschap zonder condoom. Nu heb ik sinds een week zulke gevoelige borsten, pijnlijk ook. Verder geen rare krampen of misselijkheid. Ik heb twee dagen terug een test gedaan en die kwam negatief terug maar moet erbij zeggen dat ik niet erg goed heb kunnen plassen en twijfel of het wel goed gegaan is. Help? Ben bij de dokter geweest voor chlamydia test en een baarmoederhalskanker uitstrijkje omdat bloeden na seks een van bovenstaande dingen kan betekenen. Raar, dit alles bij elkaar… Nogmaals, help?

  Reageer
 57. Kim ·

  Ik heb anderhalve week nadat ik eigenlijk weer ongesteld had moeten worden weer bloed verloren. Leek op menstruatie. Maar toch denk ik dat ik zwanger ben. Alleen 2 keer getest en test geeft negatief aan. Ik heb last van gevoelige tepels, krampen af en toe in de buik en af en toe wat misselijk. Wat kan dit zijn? Ik en mijn vriend willen wel graag een kindje.

  Reageer
  • miltje ·

   Het zou een zwangerschap kunnen zijn. Maar afwachten, als je niet genoeg HCG hebt, zullen de zwangerschapstests ook negatief zijn. Veel succes!

 58. Anoniem ·

  Hey! In ben al 3 weken ongesteld, in ben heel erg bang want in de eerste week en 2e heb ik alsnog seks met mijn vriend gehad, ik was 2 dagen de pil vergeten dus werd ik ongesteld toen ben ik gelijk weer gaan slikken, maar het rare is ben al 3 weken ongesteld en heel die 3 weken heb ik toch echt de pil weer geslikt… Wat kan dit betekenen.

  Reageer
  • lala ·

   Heeyy, 3 weken ongesteld klinkt niet goed! Is het hetzelfde soort bloedverlies als dat je normaal hebt als je ongesteld bent? Het kan ook een SOA zijn, ik zou als ik jou was toch even naar de huisarts gaan!

 59. Michelle ·

  Hallo allemaal, Ik ben radeloos! Help alsjeblieft… Ik gebruik een Nuvaring en draag deze 3 maanden door, nu sinds 1 oktober vocht uit m’n borsten, blauwig qua kleur, test gedaan, negatief. Vier keer zwangerschapstest gedaan van Action, ook negatief! Laatst nog een test gedaan bij AH vandaan en een licht streepje. Heb bloed geprikt en niks te zien, heb soms steekjes, krampen in m’n buik (rondom m’n navel, links- en rechtsboven en -onder). Ook nog steeds vocht uit m’n borsten m’n borsten zijn groter en m’n buik begint op te zetten! Ik ben 6 weken geleden ongesteld geweest en 2 weken daarna 2 dagen heel heftig bloedverlies gehad. Vier maandverbandjes per dag, daarna niks meer… Heb nog steeds m’n klachten, maar de huisarts is nogal makkelijk, dus vandaar hier maar even m’n vraag achtergelaten. Kan iemand me alsjeblieft helpen? M’n haar groeit ook opeens heel hard en ik ruik echt van alles, bah! Alvast bedankt!

  Reageer
 60. siegy ·

  Hallo, Ik heb in mei en augustus een miskraam gehad. Op 9/11 bloedtest. Op 12/11 25% HCG. Op 9/12 naar gynaecoloog, ze ziet niks, geen vruchtje, niks. Bloed laten testen: 0% HCG. :( Wie heeft dat nog meegemaakt? Nu terug vanaf 0 beginnen. Ondertussen bleven mijn regels wel uit omdat ik bezig was met mijn zwangerschap.

  Reageer
 61. isabel ·

  Hallo, Ik heb in oktober de pil geslikt en ben hem 2 dagen per ongeluk vergeten en heb toen ook 2x gemeenschap gehad. Ik ben daarna wel heel even 2 dagen ongesteld geweest en moest daarna ook ontzettend vaak (om de 5 minuten) naar de wc toe om te plassen. Vervolgens krijg ik nu steeds meer last van misselijkheid, buikkrampen, steken en een harde buik . Ook regelmatig pijn in me benen. Kan iemand mij helpen wat dit betekent? Toch zwanger? Groetjes!

  Reageer
 62. jessie ·

  Hallo, Ik ben nu 2 weken over tijd, heb veel last van misselijkheid, pijnlijke borsten en al die andere symptomen. Nu heb ik een heel klein beetje bloedverlies, geen menstruatiekramp of menstruatiepijn… Wat kan dit zijn? Ben ik zwanger?

  Reageer
  • siegy ·

   Hallo, Heb je ook bruinverliesslijm? Dan ben je zwanger. ;)

 63. jessie ·

  Hallo, Ik ben 2 weken overtijd, heb last van misselijkheid, pijnlijke borsten, heb een maand a 2 maanden geleden al een kindje verloren, maar nu 2 weken overtijd. Heb nu een heel klein beetje bloedverlies, geen pijn of krampen of menstruatiepijn. Wat kan dit zijn en ben ik zwanger?

  Reageer
 64. Noelle ·

  Dag allemaal, Ik zit met iets. Ik word er niet wijzer van allemaal. Ik ben momenteel 19 dagen overtijd, heb zoveel testjes gedaan… Sommige waren vaag qua streepjes en de meeste waren blanco. 1 keer een bloedtest gehad anderhalve week geleden ook negatief. Maar nu heb ik sinds gisteren een bruinachtige bloedverlies gehad… vandaag ook miniem bruinachtig bloedverlies. Wat kan het toch zijn? Ik heb geen zwangerschap symptomen alleen heb last van duizeligheid…

  Reageer
  • Paul ·

   Als je een bloedtest bij de dokter hebt gedaan en meerdere negatieve zwangerschapstests hebt uitgevoerd –en je hebt in de tussentijd niet (opnieuw) in een situatie verkeerd waarin je zwanger kunt worden– dan is de kans op zwangerschap nihil. Ik ben GEEN arts en niet bekend met je exacte situatie en logischerwijs kan sowieso niemand je via internet zekerheid of uitsluitsel bieden. Maar afhankelijk van je leeftijd, leefstijl, de omstandigheden waaronder de tests zijn uitgevoerd, de testuitslagen en het uiteindelijke doktersadvies, zijn er verschillende mogelijke oorzaken… Tussentijds bloedverlies kan al komen door schommelingen in de hoeveelheid hormonen in je bloed (met name oestrogeen en progestageen). Dit is doorgaans volkomen onschuldig en gaat meestal vanzelf over. Ook pilgebruik (en andere hormonale voorbehoedsmiddelen) of gebruik van corticosteroïden (prednison e.a.) kan tot een gesprongen adertje en vaginaal bloedverlies leiden. Natuurlijk kán er iets meer aan de hand zijn (bijv. een SOA, endometriose of poliep), maar via internet zul je hier helaas geen definitieve opheldering over krijgen. Daarvoor zul je echt je huisarts moeten bezoeken. Overigens wordt bij ruim de helft van alle vrouwen nooit een exacte onderliggende oorzaak gevonden van tussentijds vaginaal bloedverlies. Mocht je je ongerust maken, neem dan telefonisch contact op met je huisartsassistent(e), die kan je hierin adviseren. Groeten, Paul

 65. Anniek ·

  Gek… Anderhalve week geleden heel erg gebloed. 2 dagen geleden had ik ongesteld moeten worden. Nu getest: positief!!! Ik denk echt dat het is afgestoten 1,5 week geleden. Iemand hier ervaring mee gehad?

  Reageer
  • Daisy VDV ·

   Misschien juist een innestelingsbloeding?

 66. D ·

  Hallo, Ik ben nu 7 weken zwanger en tijdens de inwendige echo die ik vanmiddag heb gehad was er een actieve hartslag te zien. Wel lastig omdat het zich verstopte telkens. Maar tijdens de echo begon ik hevig te bloeden en nu moet ik volgende week terugkomen om te kijken of er nog een hartslag is. Ik heb daarna de gynaecoloog gebeld, zij vertelde mij dat omdat er een actieve hartslag te zien was ik mij geen zorgen hoef te maken. Het bloed komt er nu niet meer uit vloeien en mijn gevoel zegt me dat het nog goed zit. Hebben meerdere mensen hier last van (gehad)? Groetjes D

  Reageer
  • Eejms ·

   Misschien raakten ze een adertje aan je baarmoederhals?

 67. ingrid ·

  Ik heb 2/3 weken geleden in m’n vruchtbare periode seks gehad. Afgelopen week had ik ongesteld moeten worden, maar ben het dus niet geworden. Dus ik denk dat ik zwanger ben. Maar toen ik net naar de wc ging heb ik wat bloed verloren, het leek helder en zonder slijm wat ik normaal heb bij m’n menstruatie. Hoort dit bij de zwangerschap of ben ik toch ongesteld geworden? Ook moet ik een zwangerschapstest gaan halen denk ik…

  Reageer
 68. nalini ·

  Normaal heb ik rond de 24ste mijn maandstonden. Had ze zaterdag 15 november tot gisteren 16 november, sedert gisterenavond voel ik mij misselijk en ook wat last van diarree. Zijn dit innestelingssymptomen of heeft dit totaal niks met zwanger zijn te maken?

  Reageer
 69. sheva ·

  Ik weet me geen raad meer. Ik ben nu 5 a 6 weken zwanger van mijn 4e kindje. Ik verlies enorm veel bloed, het lijkt of ik mijn menstruatie heb, heb ook enorme pijn aan de rechter en linker kant van mijn onderbuik. Heb heel de dag op de spoed gezeten en het vruchtje is nog in mijn baarmoeder, maar ze weten niet of het nog leeft of niet, dat konden ze niet zeker weten via de echo. Gisteren was mijn HCG nog 737. Ben echt enorm bang! :(

  Reageer
 70. ilona ·

  Ik ben vorige week ongesteld geweest 7 volle dagen, en nu 2 dagen later verlies ik enorm veel, maar wel helder bloed. Mijn partner en ik proberen zwanger te raken, maar ik denk niet dat dit hier verder mee te maken heeft. Denkt u anders? Zeg het me a.u.b.

  Reageer
 71. Steffie ·

  Ik ben 5 dagen overtijd met mijn regels en deze middag wel bloed verloren, maar nu de laatste 2 uren niets meer. Heel veel pijn in de onderbuik. Liefste zo rap mogelijk antwoord.

  Reageer
 72. adeshely ·

  Hallo, Ik ben 2 weken over tijd en vandaag in de ochtend moest ik naar de wc en zag dat ik een beetje bloedverlies had… Daarna ging ik douchen en aankleden. Vervolgens ging ik weer naar de wc en zag ik niets meer. Uurtje later ongeveer weer een beetje bloedverlies. Ik snap er helemaal niks meer van wat moet ik doen?

  Reageer
  • Noelle ·

   Ik heb ongeveer precies hetzelfde. Heb je wel al getest?

 73. loesje ·

  Hallo, Bij de zwangerschap van mijn dochtertje wist ik op de dag nauwkeurig wanneer ik ongesteld moest worden. Toen ik dat die zaterdag niet werd heb ik meteen een test gedaan die heel licht positief was. Die maandag begon ik te bloeden en dit was heviger dan de ergste menstruatie die ik gehad had. Ik had daarbij geen krampen! Dit duurde bijna 2 weken. Ik dacht dat het mis was gegaan dus na die tijd toch maar weer een test gedaan… en deze was hartstikke positief. Nu zijn we 3 jaar verder en heb ik een heerlijke dreumes rondlopen. Dus voor ieder met twijfels… zelfs met veel bloedverlies kan je zwanger zijn!

  Reageer
  • bo ·

   Hallo, ik ben Mo en ik ben zelf nu 19 dagen te vroeg ongesteld geworden wat ik helemaal niet verwachtte of zag aankomen. Ik bloed een beetje, maar dit beetje bloed is wel heel rood. Ik weet nu ook niet, moet ik nu wel een testje doen of niet?

  • S. ·

   Hallo Loesje, Hoeveel zat er tussen toen je weer een test deed? Dus het is geen fabeltje als je ongesteld bent, dat je wel zwanger kunt zijn? Gr. S.

  • Paul ·

   Vanaf de puberteit gaat een meisje menstrueren. Tijdens je menstruatiecyclus rijpt er een eicel in je eierstok die uiteindelijk in je eileider terechtkomt (= eisprong/ovulatie). Indien de eicel niet bevrucht wordt, sterft deze af en volgt er een bloeding waarbij zowel de onbevruchte eicel als baarmoederslijmvlies wordt afgestoten (= ongesteldheid/menstruatie). Sommigen zijn slechts enkele dagen lichtjes ongesteld en bloeden nauwelijks; anderen menstrueren tot maar liefst een week, ervaren hevig bloedverlies en voelen zich extreem beroerd. Tijdens een zwangerschap vindt geen daadwerkelijke eisprong plaats en dus ook geen echte ongesteldheid. Dat neemt echter niet weg dat er nog altijd vaginaal bloedverlies of vaginale afscheiding kan optreden. Bloedingen tijdens de zwangerschap kunnen optreden ten gevolge van innesteling, pseudomenstruatie, wondjes, poliepen, geslachtsgemeenschap, baarmoedermondontsteking, blaasontsteking, endometriose etc. In dit artikel over bloedverlies tijdens zwangerschap kun je er meer over lezen. Met het oog op innestelingsbloedingen kunnen zich aan het prille begin van een zwangerschap juist bloedingen voordoen. Al met al is dus niet elke vorm van vaginaal bloedverlies een menstruele bloeding en biedt bloedverlies dus absoluut GEEN garantie dat je niet zwanger bent; dit is zeker iets om rekening mee te houden.

  • petra ·

   Ik ben nu 4 weken zwanger, en vanmorgen had ik bloeding (net of ik ongesteld was) maak met zorgen, en huisarts maar gebeld.

 74. Dylan ·

  Mijn vriendin die was afgelopen week ongesteld en midden in die week had ze opeens hevig bloedverlies met flink veel pijn en helder rood bloed wat ze nog nooit eerder had gehad… Wat kan dit zijn?

  Reageer
 75. juliette ·

  Hoi, 5 dagen voordat ik mijn periode had, begon ik bloed te verliezen, best wel veel, dit heeft 4 dagen aangehouden. Gister is het gestopt en nu net 10 uur later ontdek ik weer bloed met afvegen. Morgen moet ik eigenlijk pas mijn ongie hebben… gisteren heb ik een test gedaan en die was negatief, maar eergisteren heb ik ’s morgens moeten overgeven. Ik heb bij het lopen steken in mijn liezen en tijdens de bloedingen heb ik geen krampen gehad… Nu weet ik het echt niet meer… Ben of was ik zwanger en kan het als de bevruchting laat plaatsvindt dat je dan toch ongesteld wordt?

  Reageer
  • Paul ·

   Het is heel lastig om te bepalen wat er precies aan de hand is, maar deze symptomen zouden best weleens gerelateerd kunnen zijn aan endometriose. Mijns inziens zou het niet onverstandig zijn om voor de zekerheid even telefonisch contact op te nemen met je huisarts(assistent).

 76. wil weer zwanger worden ·

  ik ben 24 juli ongesteld geworden, maar opeens op 13 augustus werd ik weer ongesteld, maar het duurde maar 3 dagen en het was donkerbruin, geen rode vloeiing.

  Reageer
 77. iris ·

  Hallo. Ik heb jaren aan de prikpil gezeten en ben daar nu mee gestopt. Ik was vanaf het begin alweer regelmatig en op dezelfde datum ongesteld. Nu ben ik van 2 tot 6 augustus ongesteld geweest. Vanochtend werd ik wakker met bloed in mijn inlegkruisje. Ongeveer dezelfde hoeveelheid als m’n menstruatie… Iemand enig idee wat dit kan zijn?

  Reageer
 78. Nora ·

  Hallo, Ik heb een vraagje… Ik moest 26 juli ongesteld worden, maar was 2 dagen overtijd. Ervoor had ik alleen heel erge bruin afscheiding en enorm veel! De 28e kreeg ik weer onwijs veel bloed zonder het door te hebben en vandaag is het gestopt… Zou iemand mij a.u.b. kunnen vertellen wat dit zou kunnen betekenen? Ben wel echt misselijk, eten wat ik lekker vind kan ik niet eens meer voor me zien en hoofdpijn en en steeds maar staren. Groetjes, Nora

  Reageer
 79. lexie ·

  Ik heb drie weken geleden hevige menstruatie gehad en vorige week ook ineens een bloeding. Heb pijnlijke tepels en test van Clear Blue zegt dat ik al meer dan 5 weken zwanger ben? Is dat wel juist? Ik begrijp er niets van…

  Reageer
  • ilona ·

   De Clearblue zwangerschapstest is 99,9 procent nauwkeurig. Lieve meid, je bent dus 5 weken zwanger! Gefeliciteerd!

 80. Natasja ·

  Kheb al een aantal weken last van misselijkheid. Gisteren moest ik ook m’n regels krijgen en ze waren d’r ook, alleen niet heel hevig. Meestal komt er wat bloedverlies en dan weer een paar uren niks. Ik was er eigenlijk van overtuigd dat ik zwanger was. Is dit normaal? Kan ik inderdaad zwanger zijn?

  Reageer
 81. Luna ·

  Hallo, Ik heb een vraagje. Ik heb al weken heel veel last van mijn baarmoeder en heb symptomen van zwanger te zijn. Ik zou al bijna 6 weken zwanger moeten zijn. Een Predictor Zwangerschapstest wees negatief aan. Maar misschien heb ik iets verkeerd gedaan. Ik heb nu wel bloedverlies op het moment dat ik normaal mijn menstruatie zou moeten hebben. Het is wel minder dan normaal. Ben ik nu zwanger of niet?

  Reageer
  • summer ·

   Hallo Luna, Ik heb precies hetzelfde wat jij vertelt. Jou reactie was een paar weken terug. Wat is het uiteindelijk geworden? Groetjes, Summer

  • lo ·

   Goedemorgen lieve mensen, ik ben 27 en heb nog geen kids. Heb nu wel planningen, gemeenschap optimaal, heb wel een onregelmatige cyclus, 15 oktober was me laatste menstruatie. Heb eergisteren een test gedaan. Voel me al gauw moe, moet steeds kwatten en misselijkheid van tijd tot tijd. Moet ik weer een test nemen of zo?

 82. nana ·

  Ik ben nu 5 dagen over tijd en had vorige week een bloedtest gedaan en toen bleek dat ik zwanger was. Mijn HCG-waarde was 101 en ik was toen 3 en een halve week. Heb nu sinds 3 dagen last van bloedingen, minder hevig dan de eigenlijke menstruatie. Iemand hetzelfde meegemaakt en toch zwanger gebleven?

  Reageer
 83. S.S. ·

  Goedenavond, Ik lees en hoor veel dat je gewoon ongesteld ken zijn tijdens je zwangerschap. Nu is mijn probleem als volgt: 21 september heb ik dus seks gehad met mijn vriend en ik had normaliter op 26 september ongesteld moeten worden. Maar ik ben dus gister pas ongesteld geworden; 4 – 5 dagen over tijd. Maar nu heb ik er ook hevige buikpijn bij en misselijkheid, wat ik normaal nooit heb. En al zou ik buikpijn hebben, dan zou ik een Aleve nemen en dan is het ook meteen weg… En nu heb ik al 3 Aleves genomen en de pijn is er nog steeds. Zal er dan toch een kans zijn dat ik zwanger ben? Aangezien ik normaal niet zoveel last heb als de pijn die ik nu heb… En de symptomen die ik heb komen wel overeen, zoals misselijk, pijn in de onderbuik, vermoeide ogen etc.

  Reageer
 84. M ·

  En hoe is het met jou verlopen? Zwanger of toch misgegaan? Mijn laatste menstruatie was 7 weken geleden. Het ging goed, ik was zwanger, maar met een lage HCG-waarde (zwangerschapshormoon). Moest iedere keer weer opnieuw bloed prikken, maar staag niet heel erg veel. Afgelopen vrijdag had ik verwacht dat de HCG-waarde weer zou dalen omdat ik ’n klein beetje bloed begon te verliezen. Maar het was toch een beetje gestegen. Nu begint het bloedverlies steeds meer te worden met hevige krampen. Ik denk dat het een vroege miskraam dreigt te worden… :( Heeft iemand hier ervaringen mee?

  Reageer
  • M ·

   Mijn HCG blijft beetje bij beetje stijgen. Inmiddels wel weer een menstruatie-achtige bloeding gehad en toch is mijn HCG gestegen… Morgen krijg ik een echo en een injectie om mijn HCG omlaag te brengen, omdat het nooit een goeie zwangerschap kan worden. Wel balen en vol stress deze periode. Elke week bloed laten prikken, met hoop dat het flink zal stijgen, maar helaas… vrijdag was mijn HCG 242, nu 277.

  • Paul ·

   Vreselijk zeg… Heel veel sterkte in ieder geval! Groeten, Paul

  • M ·

   Helaas een miskraam gehad. Na een paar dagen flinke bloeding is het vruchtje eruit gekomen. Daarna stopte de vreselijke pijn meteen. Bloeding was ook minimaal, echt heel weinig. Nu begint de pijn weer, maar niet zo’n vreselijke krampen als voorheen. De pijn is anders, maar toch nog steeds vreselijk. De bloeding is ook iets meer geworden. Bij de echo bleek er een beetje vocht te zitten en een beetje bloed, dus dat moet er nog uit en dat doet pijn. Misschien ook het terugtrekken van de baarmoeder dat zo’n pijn doet?

 85. latifa ·

  Ik ben nu vijf dagen over tijd. Ik heb enkele testen gedaan die waren negatief. Vanochtend verloor ik een bloederig slijmpropje, maar geen menstruatie. Weet iemand wat dit betekent?

  Reageer
 86. Aisha ·

  Ik heb een geregelde menstruatiecyclus. Zoals elke maand kreeg ik 3 maanden geleden mijn menstruatie op de uitgerekende datum. Na 2 weken kreeg ik weer eens hevige bloedingen, wat ik heel raar vond. Deze bloedig was echt hevig, heel veel en er zaten heel veel bloedstolsels bij. Het bleef aanhouden. Ik merkte wel dat mijn onderbuik dikker werd. Ik dacht aan alles behalve zwanger zijn, totdat ik naar de huisarts ging. Ik deed daar een zwangerschapstest en bleek dat ik zwanger was. Al bijna 6 weken!

  Reageer
  • Ima ·

   Beste Aisha, En hoe is het verlopen? Ik heb ook hevige bloedingen, maar HCG blijft stijgen. Ben onzeker wat ik verder moet doen. Moet pas volgende week weer bloed laten prikken. 30:18 hcg / 2:34 hcg / 4:80 hcg… Laatste was vandaag (zaterdag) en het bloeden is nog steeds niet gestopt. Ik hoop op een wonder van Allah.

 87. lins ·

  Andere halve week overtijd vrydag positief getest. Na gerekent en zou dan 4 weken zwanger zijn. Vanmorge getest en was negatief.. Raar normaal positief is positief.. Blijdschap werd al minder , toenet krampen gekregen .. Naar de wc gegaan en helaas helder bloedverlies met menstruatie krampen. Denk dat een teken is van een mislukte beginnende zwangerschap

  Reageer
 88. C.. ·

  Hallo, Ik ben nu 16 dagen overtijd, en zou over een week weer ongesteld moeten worden. Inmiddels is er positief getest en ben ik bijna 7 weken zwanger. Nu heb ik vannacht hevige buikpijn gehad, en daarbij een bloeding, die erg leek op menstruatie. Zou het kunnen dat dit alsnog een pseudo-menstruatie kunnen zijn, of is het daar te laat in de zwangerschap voor? Groetjes, C.

  Reageer
  • michele ·

   En hoe is het nou afgelopen… je hebt toch geen miskraam gehad hè? Zou dat zeer spijtig vinden voor je…

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.