Als je lijdt aan slaapproblemen en dus slecht slaapt, loop je een groter risico om ongezond te eten. Je kookt dan namelijk minder vaak en kiest voor gemakkelijk te bereiden producten, waarin doorgaans te weinig essentiële voedingsstoffen zitten.

Dit soort gemaksproducten bevat in veruit de meeste gevallen ook nog eens méér (trans)vet en méér suiker. Kortom: heel veel lege calorieën die jouw afslanksucces ondermijnen!

Dat slecht slapen leidt tot slecht eten en aankomen in gewicht, blijkt uit een Amerikaans onderzoek naar slaapproblemen dat werd gepresenteerd tijdens het jaarlijkse SLEEP-congres…

Lang slapen = gezond

Aangezien ongeveer de helft van de Nederlandse volwassenen lijdt aan slaapproblemen, is een groot gedeelte van die groep waarschijnlijk ook bezig met een dieet. Daarom is het belangrijk om te weten dat een goede nachtrust je kan helpen bij het volhouden van het dieet.

Slaapproblemen hebben een groot effect op je lichamelijke gesteldheid, emotionele gesteldheid, prestaties en je productiviteit. Ook heb je meer kans op depressies, obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes (bron). Daarom hierbij nog een aantal tips & adviezen voor een langere nachtrust, een betere slaapkwaliteit en minder slaapproblemen of slaapstoornissen…

Slaapproblemen, tot slot…

Vaak wordt lang slapen in onze cultuur gezien als lui, contraproductief, lamlendig, slonzig en zonde van je tijd, maar uiteindelijk zijn er veel meer voordelen verbonden aan lang slapen dan aan een korte nachtrust. Iedereen heeft minimaal 7 uren slaap nodig, en het gemiddelde ligt zelfs op 8 uur. Slaapproblemen kunnen overigens allerhande oorzaken hebben, waaronder een slechte voeding en te weinig lichaamsbeweging.

Hoe lang slaap jij en merk jij verschil in motivatie om je dieet vol te kunnen houden?

3 Reacties

  1. Ik slaap gemiddeld 7 uur 30 per nacht, Maar ik merk dat ik overdag heel vaak neiging heb om te slapen. Mijn ogen worden zwaar, ik krijg ’t koud en kan mijn ogen niet open houden. Wat kan het zijn en hoe kan ik dit verbeteren?

  2. Ik slaap zelf gemiddeld 7 uur per nacht. Ik merk wel dat ik niet laat op de avond nog een zware maaltijd moet gaan eten. Op deze site staan nog wat andere tips tegen slapeloosheid…

  3. Daar ben ik het niet mee eens. Ik kan ’s avonds meestal slecht in slaap komen maar ik eet wel heel gezond enz. Het zou misschien wel kunnen maar bij mij is het in ieder geval NIET!!!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.