Oprah en Dr. Oz hebben een aantal tips op een rijtje gezet die goed voor je zijn als je op dieet bent, wilt afvallen of gewoon gezond wilt leven. Hierbij 10 van de beste tips van Oprah & Dr. Oz…

1. Denk in centimeters (cm); NIET in kilo’s (kg)

Meet je taille bij je navel in plaats van steeds op de weegschaal te gaan staan. Deze methode is veel betrouwbaarder en beduidend minder frustrerend. Jezelf continu wegen werkt alleen maar demotiverend!

2. Loop tenminste 30 minuten per dag

De beste graadmeter voor een lang en gezond leven is het meten van jouw uithoudingsvermogen. Aangezien je maar 30 minuten per dag hoeft te bewegen om gezond te blijven, kun je het beste voor methodes kiezen die weinig moeite kosten. Neem de trap in plaats van de lift of dwing jezelf dat je jouw favoriete TV-serie alleen op de hometrainer of crosstrainer mag kijken.

Vervolg gezonde dieet tips van Oprah

Hierbij de overige acht gezonde dieettips van televisiepersoonlijkheden Oprah en Dr. Oz…

3. Haal ongezonde dingen uit jouw koelkast

afslanken Oprah Dr OzLees de labels van alle producten die zich momenteel in je koelkast bevinden en kijk welke producten veel verzadigd vet (vooral transvet), veel suiker, veel tarwebloem of veel glucose bevatten. Gooi deze weg. En vergeet ook de voorraadkasten en de rest van je keuken niet!

4. Doe verstandig boodschappen

Haal alleen granenproducten in huis met veel vezels. Dus geen witbrood en “gewoon” bruinbrood (dus brood dat simpelweg een bruine kleur heeft). Kijk altijd goed op de labels van dit soort producten, want je wordt gefopt waar je bij staat. Staat er bij de ingrediënten alleen tarwebloem? Laat die dan liggen en koop alleen producten met volkorentarwemeel en/of roggemeel. Kortom: slim shoppen!

5. Vezels, vezels, vezels

Eet als ontbijt alleen producten met veel vezels (volkorentarwebloem bijvoorbeeld). Deze voedingsvezels zorgen namelijk voor een langzamere opname van koolhydraten in de bloedstroom en zorgen er bovendien voor dat je minder snel weer  honger krijgt.

6. Kies en blijf bij die keuze

Kies een van de drie maaltijden op de dag die je normaal gesproken het snelst verorbert en het ongezondst samenstelt (doorgaans ontbijt of lunch) en vervang hetgeen je normaliter eet door een gezond alternatief. Vervang bijvoorbeeld chocoladecruesli door havermout, witte broodjes door volkorenbrood, suikerrijke vruchtenyoghurt door magere kwark of frisdranken door groene thee.  Eet dit in het vervolg bovendien altijd. Dit zorgt voor een beter eetritme en je zult meer fysieke en mentale energie krijgen.

7. Zie vet niet als de vijand

Vet is gezond. Voedingsvetten zorgen namelijk voor een vol gevoel en zelfs verzadigd vet is lang niet zo ongezond als veel levensmiddelenproducenten je willen doen geloven. Om minder te eten tijdens jouw normale maaltijden eet je een handjevol noten, 20 minuten voor de normale maaltijd (ongeveer 70 calorieën). Dit activeert een hormoon dat aan de hersenen doorgeeft dat je vol zit. Zo eet je minder van de maaltijd en val je af dankzij vet.

8. Corrigeer jezelf

Als je iets hebt gegeten waarvan je weet dat het niet goed voor je is, zorg dan dat je weer op het goede spoor komt. Ga door schuldgevoel dus niet méér eten, maar corrigeer jezelf, en ga verder met je gezonde leefstijl.

9. Zorg voor de juiste spullen om te kunnen sporten

Ook al heb je niet altijd zin om te sporten, zorg wel dat je de benodigde middelen in huis hebt om het te kunnen doen als je wél zin hebt. Sportattributen & fitnessbenodigdheden verlagen de drempel om te gaan sporten enorm! Koop een hometrainer of crosstrainer. Koop leuke sportkleding en sportschoenen. Plus een setje dumbbels (handgewichtjes) en bovendien een kettlebell. Zorg ervoor dat je een gebrek aan sportattributen nooit als excuus kunt gebruiken om niet te hoeven sporten.

10. Stuur dit lijstje door aan anderen!

Als je het gevoel hebt dat je deel uit maakt van een groep, dan maakt jouw lichaam het hormoon ‘oxytocine’ aan. Dit hormoon geeft je een warm gevoel, zorgt dat jij je blijer voelt en bovendien voor minder hongergevoel!

Méér dieettips: 12 praktische & effectieve tips voor afvallen

Vrijwel iedereen kent Oprah Winfrey. Deze Amerikaanse talkshowhost kwam veelvuldig in het Dr Oznieuws vanwege haar succesvolle en minder succesvolle afslankpogingen. Het merendeel van haar succesvolle afslankpogingen zou te danken zijn aan haar personal coach Dr. Oz. Oprah en Dr. Oz hebben een aantal handige en praktische dieettips op een rijtje gezet voor effectief afslanken en bestendig gewichtsverlies…

Gewicht verliezen is op papier erg makkelijk: eet minder, beweeg meer. Maar als deze wetenschap het enige was dat je nodig hebt om daadwerkelijk gewicht te verliezen, dan zou de wereld er héél anders uitzien. Op de site van Oprah kwam ik een aantal tips tegen die helpen om gewicht te verliezen; de ene tip wat beter dan de ander, maar in elk geval de moeite waard om door te lezen:

Dieettip 1. Experimenteer met wat voor jouw lichaam het beste werkt

Bepaald voedsel is duidelijk niet goed voor je als je gewicht wilt verliezen. Denk maar eens aan geraffineerde producten (veel soorten fabrieksvlees, witbrood, witte pasta, witte rijst), veel suiker, alcohol, et cetera. Maar wat verder goed werkt is voor elk lichaam anders. De één raakt gewicht kwijt door veel proteïnen (eiwitten) te eten en de ander verliest veel kilo’s door veel fruit, granen en bonen te eten (vezels). Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken wat voor type je bent. Voor de één is het veel makkelijker om bepaalde producten te laten staan dan voor de ander. Als je te grote veranderingen in je eetpatroon krijgt, dan is de kans op terugval vele malen groter.

Nummer 2: Honger jezelf nooit, maar dan ook echt nóóit uit!

Minder calorieën eten betekent niet dat minder altijd beter is. Als je te weinig calorieën binnen krijgt, dan verlies je alleen in de eerste weken veel gewicht. Daarna kruipt je stofwisseling als een slak en zie je dat een gevreesd gebakje er inderdaad voor zorgt dat je dikker wordt. Op Oprah.com geven ze daarom aan dat je als vrouw nooit minder dan 1.200 calorieën per dag mag binnenkrijgen. Al is dat naar mijn mening voor de gemiddelde vrouw ook nog te weinig. 1.400 à 1.500 is een betere maatstaf. Voor mannen liggen deze waarden 500 calorieën hoger. Sport je veel? Eet dan ook meer!

3e dieettip: Sporten wordt écht steeds makkelijker!

Als je niet gewend bent om te sporten, en je begint hier wel mee om gewicht te verliezen, dan kan het smerig tegenvallen gedurende de eerste weken. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen. Spieren die amper gebruikt werden zullen nu ook aan het werk moeten. Geef daarom nooit op in deze periode, maar blijf doorgaan. De afstand die je bijvoorbeeld op de crosstrainer aflegt lijkt in de eerste week een hel, maar na twee of drie weken zul je merken dat je nog amper moe wordt. Dan is het ook de bedoeling om een langere afstand af te leggen, of de weerstand te verhogen. Zoals ik vaker heb gezegd: Onthoud goed dat je op cardio-apparaten moet kunnen praten, maar dat je het eigenlijk niet wilt (geen zin hebben in kletsen, maar ook niet buiten adem zijn).

Afslanktip 4. Focus niet té veel op je probleemgebieden

Probeer lichaamsbeweging vooral te zien als een verbetering in wat je kunt met je lichaam in plaats van de nadruk te leggen op een probleemgebied. Vooral veel vrouwen gaan sporten met het idee dat ze bijvoorbeeld hun bovenbenen dunner willen zien. Hoewel het een prima motivatie is om te beginnen met sporten, is het voor de lange termijn belangrijker om er achter te komen hoeveel fitter je wordt van sporten. Als je met die gedachte lichaamsbeweging volhoudt, dan komt de rest vanzelf. Die bovenbenen worden dan bijzaak en voordat je het weet, zijn ze daadwerkelijk dunner. Als jij je door het sporten gezonder en fitter voelt, dan zul je merken dat het zich in veel andere delen van je doorvertaald: je voelt je zekerder, gezond eten wordt makkelijker en je krijgt meer doorzettingsvermogen.

Numero 5: Verwacht geen lichaam van een supermodel

Houd er rekening mee dat je niet na een paar maanden het lichaam hebt van een supermodel of acteur/actrice, tenzij je van nature bent gezegend met een geweldig figuur. Voel je zeker niet schuldig als je jezelf niet met dit soort rolmodellen kunt meten. Beroemdheden hebben personal trainers en eigen koks in dienst die ze 24 uur per dag motiveren en helpen om een perfect lichaam te houden. Hollywood is maar een heel klein gedeelte van de wereld en zeker niet de realiteit waaraan jij ook moet voldoen. Gewicht verliezen, is voor de meeste stervelingen een knop omzetten; niet terug willen naar je oude levensstijl. Een dieet werkt niet. Het structureel wijzigen van je eet- en leefgewoonten wel.

Dieettip 6: Investeer in sportaterialen

Zorg ervoor dat je de nodige middelen in huis hebt om thuis te kunnen sporten. Je hebt er waarschijnlijk niet altijd zin in, maar als je er zin in hebt, kun je in ieder geval direct aan de slag. Hoe lager de drempel, des te beter! Koop een hometrainer of crosstrainer en een leuke fitness-outfit. Goede fitnessapparatuur, leuke sportkleding, goede sportschoenen en een MP3-speler maken sporten leuk!

Tip 7: Weg met de weegschaal

Vocht en spieren verliezen kan iedereen, maar je houdt er enkel jezelf en je weegschaal mee voor de gek. Wat wenselijk is, is lichaamsvet verbranden. Ga daarom niet dagelijks op de weegschaal staan, maar pak een meetlint en meet je taille (ter hoogte van je navel). Deze methode is veel betrouwbaarder en veel minder frustrerend.

8: Ten minste 30 minuten per dag wandelen…

Je uithoudingsvermogen is de beste graadmeter voor een lang en gezond leven. 30 minuten bewegen per dag volstaat voor de meeste mensen om fit en gezond te blijven. Loop daarom minstens 30 minuten per dag. Gebruik de trap i.p.v. de lift, stap 2 bushaltes eerder uit en kijk je favoriete televisieserie vanaf de crosstrainer.

Dieettip 9. Voedingsvet is NIET je vijand!

Vet is niet per definitie slecht. Sterker nog: je lichaam heeft vet nodig om te kunnen functioneren. Vooral (meervoudig) onverzadigde vetzuren uit o.a noten, vis en olijfolie zijn erg gezond voor je. Neem 20 minuten voor de maaltijd een handjevol noten, en je zit veel eerder vol. Geraffineerde suikers zijn veel en veel slechter voor je dan natuurlijke vetten.

Tip 10. Voedselvoorraad opschonen!

Haal je koelkast en keukenkastjes helemaal leeg en bestudeer grondig de etiketten van alle levensmiddelen. Alle producten die veel verzadigd vet, suiker, zout, transvet en tarwebloem bevatten, gooi je regelrecht de vuilnisbak in. Toedeledokie!

11. Weloverwogen supermarktkeuzes

Haal producten met hele granen in huis in plaats van witte producten en snoep gezond. Vervang witte pasta door volkoren pasta. Vervang witbrood door volkoren brood. Vervang witte rijst door zilvervliesrijst. Vervang chips door ongezouten notenmix. Vervang snoep door fruit. En vervang cola door thee.

Dieet tip 12: Eet véel voedingsvezels

Vezels ofwel voedingsvezels zijn langzame koolhydraten die voor een langdurig vol gevoel zorgen. Vezels vind je onder meer in groenten (met name groene bladgroenten) en volkoren producten. (bron)

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande 10 dieettips van Oprah & Dr. Oz (gehad)! Deel hieronder jouw persoonlijke opvattingen & bevindingen met dit lijstje!

7 tips om minder te eten van Oprah Winfrey & Brian Wansink

Brian Wansink heeft in het blad ‘O’ van Oprah een aantal handige tips gegeven om minder te eten. Hij is het hoofd van de Voedsel Psychologie afdeling van Cornell University en heeft het boek “Mindless eating: Why we eat more than we think” geschreven.

Tips van Oprah Winfrey & Brian Wansink

In dat boek gaat hij in op de vele psychologische factoren die een rol spelen bij eten. Je kunt je lichaam namelijk ontzettend eenvoudig voor de gek houden, want zo is bijvoorbeeld een hongergevoel in de verste verte niet zo objectief gebaseerd op wat je daadwerkelijk hebt gegeten als je zou vermoeden.

Als je blijvend wilt afvallen dan gaat het toch vooral om de kleine aanpassingen die makkelijk vol te houden zijn. Bewust minder eten is vrij moeilijk, maar als je minder eet terwijl je het niet door hebt, dan is gewicht verliezen ineens een stuk eenvoudiger.

Minder eten door middel van 7 eenvoudige tips

 • Voorraden. Iedereen die een grote voorraad eten in huis heeft, eet tot 48 procent meer dan iemand die geen grote voorraden in huis heeft. Eet ook nooit uit de verpakking!
 • Samen met anderen eten. Hoe langer je aan tafel zit, hoe meer je eet. Als je met 1 persoon aan tafel zit eet je snel 35 procent te veel. In een groep met 7 personen eet je tot 96% meer dan je nodig hebt. Als je wilt afvallen, eet dan niet te vaak in grote groepen en houd het tempo van de langzaamste eter in de groep aan.
 • Eerste en tweede bord. Als je het bord opschept in de keuken dan eet je 14 procent minder dan wanneer je aan tafel opschept. Vaak schep je dan als eerste bord minder op dan dat je in de keuken zou doen, maar door het tweede bord eet je te veel.
 • De regel van twee. Als je uit eten gaat met een buffet, schep dan nooit meer dan twee verschillende dingen op je bord. Hoe vaker je moet lopen hoe minder je eet in dat geval.
 • Eet nooit voor de TV. Eet altijd in dezelfde kamer in het huis, maar nooit voor de TV of voor de computer. Door volledig bewust in dezelfde ruimte te eten zul je minder eten en snacken in andere ruimtes.
 • Laat nooit pannen of serveerborden op tafel staan. Dit zorgt er namelijk voor dat je steeds een klein beetje opschept, zeker als anderen aan tafel nog niet klaar zijn met eten. Alleen groenten kun je laten staan. Gemiddeld eten mensen door deze tip te volgen 20 tot 30 procent minder per maaltijd terwijl ze denken dat ze evenveel gegeten hebben als voorheen!
 • Emotioneel honger. Een koekje of een knuffel? Welke van de twee wil je nu echt? Lichamelijke honger bouwt heel langzaam op. Een emotioneel hongergevoel komt ineens opzetten. Bedenk dus goed wat voor hongergevoel je nu eigenlijk hebt. (bron)

Dr. Oz: “Vergeet je streefgewicht; meet je taille!”

Dr. Oz is top omdat hij altijd zeer goede en toch simpele tips geeft over alles dat met gezondheid, afvallen (zoals het behalen en bepalen van je streefgewicht) te maken heeft. Hij bekijkt alles altijd vanuit een medisch verantwoord standpunt en bovendien heeft hij veel gezag, wat altijd handig is in een wereld waarin je bijna niet meer weet wie je moet geloven als het gaat om gezondheid en afvallen.

In een recent interview met FitStars stipte hij over het hebben van een streefgewicht iets belangrijks aan: veel te veel mensen gaan blind voor het behalen van een magisch cijfer op de weegschaal, terwijl dit geen goed beeld geeft van je gezondheid en waar het gewichtsverlies nu precies vandaan komt. Als je wilt afvallen, ga dan niet voor (berekenen van) een streefgewicht, maar meet je taille is zijn boodschap.

Streefgewicht versus taille

dr-oz-over-streefgewicht-en-taille

Dr. Oz zegt hierover dat de gevaren van overgewicht en obesitas veel meer te maken hebben met je taille dan met je lichaamsgewicht. Een aantal redenen waarom de omvang van je taille zoveel belangrijker is dan het hebben van een streefgewicht:

 • Het meten van je taille geeft in tegenstelling tot het berekenen en hebben van een streefgewicht veel beter aan of je alleen maar vocht verliest of daadwerkelijk vet kwijt bent geraakt
 • Door het meten van je taille kun je zien of je vooral spiermassa bent kwijtgeraakt, iets dat je met alleen het meten van je gewicht niet kunt goed kunt nagaan.
 • Door het meten van je taille kun je zien of je vet bent kwijtgeraakt dat zich tussen je organen bevindt – de meest gevaarlijke vorm van vet omdat dit vet gifstoffen afgeeft aan je organen die daardoor minder goed functioneren. In principe kun je jouw gezondheid beter afleiden van je taille dan van je gewicht.

Dr. Oz geeft om deze redenen de voorkeur aan het meten van je taille in plaats van het hebben van een streefgewicht en gebruikt hiervoor de volgende regel: Je taille mag nooit dikker zijn dan de helft van je lichaamslengte.

Geen nieuwe boodschap, wel goed verpakt

Natuurlijk zegt Dr. Oz hier eigenlijk niets nieuws, omdat veel experts al jaren hameren op het meten van je vetpercentage en je niet blind te staren op een bepaald gewicht. Toch hebben de meeste mensen geen (betrouwbaar) apparaat in huis om hun vetpercentage te meten en blijft de gewone weegschaal vaak de maatstaaf tijdens het afvallen. Daarom is de methode die Dr. Oz hier beschrijft ook zo goed: iedereen kan zijn of haar taille thuis meten. De beste tips en ideeën zijn tenslotte vaak ontzettend simpel!

Hoe meet jij of je bent afgevallen? Gebruik je nog een streefgewicht of meet jij je vetpercentage en/of taille?

Oprah’s gewichtsschommelingen: storend of menselijk?

In de meest recente editie van O Magazine praat talkshowhost, televisieproducente, actrice en filantroop Oprah Winfrey over haar toename qua lichaamsgewicht van de afgelopen jaren. Ze is bijna 20 kilo aangekomen en weegt nu ongeveer 90 kilo. Ze geeft zichzelf de schuld van deze lichaamsgewichtstoename… Hoofdzakelijk omdat ze véél te druk bezig was met haar werk en troost zocht in eten. Hierbij de nodige achtergrondinformatie over Oprah’s gewichtsschommelingen…

Oprah’s vele afslankadviezen…

Oprah besteedde een groot gedeelte van haar zendtijd aan afvallen en de ontwikkeling van een gezond(er) leefpatroon. Ze heeft diverse dieetmethoden persoonlijk geprobeerd, maar ook verscheidene diëten en dieetboeken aangeprezen in haar talkshows. Deze door Oprah gepromote dieetmethodes en dieetboeken zouden je moeten helpen bij het effectief verliezen van lichaamsvet en lichaamsgewicht, welke –dankzij Oprah’s aanbevelingen– vervolgens miljoenen keren over de toonbank gingen. (bron)

Wat moet het publiek –dat regelmatig naar Oprah kijkt– nu denken? Teleurgesteld of geïrriteerd zijn? Sympathie tonen? Of een pak koekjes leegeten en een andere zender selecteren? Want als Oprah haar eigen gewicht al niet onder controle heeft en houdt –met al haar persoonlijke trainers, eigen koks en alle andere middelen die ze tot haar beschikking heeft– hoe moeten doorsnee mensen dit dan wel niet voor elkaar krijgen op basis van Oprah’s adviezen?

De vraag die velen stellen is als volgt: “Is het wel eerlijk om jezelf de rol van afslankadviseur en afslankexpert aan te meten als je eigenlijk helemaal niet zo goed blijkt te zijn in afslanken?”

Eigen verantwoordelijkheid nemen

Wellicht dat we hier een wijze les uit kunnen trekken… We mogen bepaalde mensen dan als idolen of rolmodellen zien, maar zoals in dit geval blijkt, gaat het uiteindelijk toch écht om jouw eigen persoonlijke doelen. Jouw eigen motivatie, karakter en doorzettingsvermogen zullen moeten zorgen voor afslanksucces. En ook al is iemand anders nog zo succesvol, diegene kan dit niet vóór jou doen. Het gaat erom hoe jijzelf vasthoudt aan een gezond eetpatroon en leefpatroon, en –dat is dan wel weer een positieve noot– dit staat grotendeels los van rijkdom en bekendheid.

Oprah zal (volkomen terecht) tot in de eeuwigheid bekend blijven staan als iemand die veel verschillende belangrijke sociale, psychosociale en sociaal-culturele onderwerpen bespreekbaar heeft gemaakt; zéker in de Amerikaanse samenleving… En op EIGEN kracht –en ondanks een niet al te bevoorrechte achtergrond en tal van persoonlijke strubbelingen en tegenslagen– gigantische successen heeft geboekt. Ze begon met niks en is inmiddels multimiljardair. Daarnaast laat ze hiermee zien dat ze óók maar een mens is en in beginsel dezelfde problemen heeft als ‘normale’ mensen. In dat opzicht zijn Oprah’s gewichtsschommelingen ronduit menselijk

Oprah’s gewichtsschommelingen: conclusie…

Al met al is het Oprah niet kwalijk te nemen dat ze is aangekomen. De boeken en adviezen in haar show zijn doorgaans (overigens zéker niet altijd) echt de moeite waard. Vaak zijn het gezonde en weldoordachte afslankmethoden die ze aanprijst, dus het is niet per se een slechte zaak dat ze deze onder de aandacht brengt van velen, ook al is ze zélf niet (altijd) in staat om ze zélf succesvol te volgen en zodoende (blijvend) af tevallen. Let wel: op internet zijn evengoed vele mensen te vinden die over hypocrisie reppen. Effectieve afslankmethodes aanprijzen, zou volgens hen een taak zijn voor (ervarings)deskundigen die deze kwaliteit –afslanken– als geen ander onder de knie hebben.

Wat denk jij van Oprah en haar gewichtsperikelen c.q. gewichtsschommelingen? Vind je het storend dat ze ondanks haar bekendheid en vermogen evengoed met haar lichaamsgewicht blijft vechten? Of heb je hier volop begrip voor? Laat het weten in een reactie!

Oprah, Dr. Oz & Brian Wansink voedingstips: tot slot…

Zoals je ziet zijn de meeste tips hierboven die minder eten mogelijk maken echt heel eenvoudig toe te passen en praktisch. Ik zou daarom willen zeggen: probeer er eens een aantal en maak er een gewoonte van als ze ook bij jou thuis werken. P.S. Fotocredit: SlimByDesign by Brian Wansink…

Vergeet daarna niet om hier even een reactie te plaatsen of het ook gelukt is om minder te eten, en zo ja, welke tip(s) voor jou het beste werken. Alvast bedankt! :D

76 Reacties

 1. Bitterbal Hoofd Reageer

  Afslanktips van Oprah… Dat mens schommelt als een jojo met haar gewicht, daar hoef ik geen tips van!

  • Niemand heeft gezegd dat Oprah’s afslanktips een allesomvattend programma betreffen dat alle onderdelen van het afslankproces behandelt, toch? ????

  • Da’s waar… Vooral tip 5 is goed voor mij om in mijn achterhoofd te houden. Ik zag laatst Oprah en Gwyneth Paltrow was daar op bezoek. Ik was verbaasd te horen dat zij 2 uur per dag sport. Eigenlijk heel logisch, want hoe kom je anders aan zo’n lichaam, maar ik had daar nooit zo over nagedacht. Ik sport 2 uur per week, dus ja…dan is dat buikje minder snel weg. ???? Bij de sterren komt het dus ook niet aanwaaien… je moet er echt voor werken!

 2. laurien lastapoto delatio nartis Reageer

  een andere website heeft ongeveer dezelfde tips toen ik dat las was ik 10 j. en woog 61 kg nu ben ik 12 en weeg 43 kg. ik ben super blij

 3. Biologisch vlees schijnt ook te helpen zit minder antibiotica en groei hormonen en extra vet in. De dieren daar worden vet gemest en jij krijgt dan ook veel (ongezonde) vetten binnen. En zonder groei hormoon wordt je minder dik en minder behaard. maar ik wil 10kg kwijt en ik ga deze tips aan houden, maar 30 minuten sporten is niet genoeg! T-T ik fiets elke dag 20km en ben er een uurtje mee bezig. en nu is het vakantie en ik fiets niet en ik kom niet aan. maar ik ga hardlopen dat schijnt goed te werken. (wel zwaar). hopelijk nu niet een reactie van die rare hater

 4. Ik hoorde laatst ook een goede tip: eet één avond per week geen volledige avondmaaltijd, maar neem genoegen met een stukje kipfilet en een bouillonnetje.

 5. Dokter Oz is een slimme Turkse man die in Amerika leeft.. Dankzij hem ben ik 20 kilo afgevallen.. bedankt dokter Oz!!!

 6. Groot gelijk Sissi. wat weten die nu van overgewicht) die meisjes van tegenwoordig zie je gewoon niet meer staan, zo mager zijn ze. pfff… echt lelijk. ik weeg 73, das te veel. ik heb van alle tips gelezen van de mensen. en ik zal ze zeker proberen. wish me luck.

 7. liesjemeteengoedadviesje Reageer

  Stop! nooit je vinger in je keel steken dan wordt het alleen erger, je tanden gaan eraan en je komt daarna heel erg snel weer aan (jojo effect!). Een goede manier is zoals er al staat veel bewegen! Als je de motivatie niet hebt, ga dan voetballen met een broertje of zusje, vriendje of vriendinnetje. Neem de trap voor een keer en loop naar de winkel (als je moeder vraagt of je naar de winkel wil gaan doe dat dan!). Schrijf voor een dag op wat je allemaal gegeten en gedronken hebt, voel je niet schuldig blijf gewoon nuchter. Dan kies je de ergste dingen uit en vervang je die door iets lekkers gezonds, een appeltje, banaan, aardbeien (zonder slagroom), frambozen e.d. Ook een bruin broodje met ham, kaas, komkommer, sla, tomaat en pesto is heerlijk. Gewoon van alles een beetje en dan komt het goed… Stel een doel dat je per half jaar ( 2 maanden jaar of iets dergelijks) wil afvallen. Hou het realistisch.. 2 kilo in 2 maanden dat is dan al 24 in een jaar! en stel vast wanneer je stopt! bijv. nadat ik 15 kilo ben afgevallen… En je bent heus niet mooi als je dun bent… Zoek een kleur uit die je goed staat trek iets aan waar je je lekker in voelt accentueer je mooie delen en tada! Je straalt zeverzekerheid uit en dat is heel aantrekkelijk. En als mensen dat niet meteen zeggen hoeft niet te betekenen dat het niet zo is, vaak gaat het onbewust… En modellen uit tijdschriften zijn meestal heel gewoon alleen worden ze bewerkt op de computer of krijgen ze kleren aan waar je dunner in lijkt.. Dat kan jij ook doen verticale strepen (niet horizontaal) hoge hakken of gewoon hoge zolen.. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Liselotte

  • ans de lange

   2 kg in 2 maanden is geen 24 kg per jaar maar 12kg.

  • LoL Zo zielig… Snotapen van 14 jaar die nog volop aan het ontwikkelen zijn en die zich te DIK vinden terwijl ze eigenlijk andersom moeten denken aan hun gezondheid! Schijnbaar zijn ze ook niet oud genoeg om te weten dat dit niet de persoonlijke blog van Dr. Oz is, wat bewijst hoe slim ze wel zijn, laat staan over hun kennis van zaken wat betreft (over-)gewicht!

 8. Hey Dr. Oz is 49 kilo voor een lengte van 1.53 goed? namelijk vind ik mij zelf te zwaar. Maar anderen mopperen heel erg veel op mij en zeggen ook dat ik langzamer hand anorexia krijg.

 9. @ anoniem weet je zeker dat je geen anorexia hebt als mensen zeggen dat je niet dik bent maar jij vind van wel.

 10. Kijk.!! Ik vind dat als je wilt afvallen moet je er voor gaan. Het wordt heel zwaar omdat je gewent bent om steeds vette tussendoortjes te nemen. Ik heb 15 jaar en ik weeg 54 Kilo. Ik vind mijn benen en buik het ergste van mijn lichaam. Ik sport 2 x in de week en ik fiets elke dag naar school Ik eet best wel veel vet. maar ik heb een paar tips over genomen en ik zal proberen om het vol te houden. Ik wens iedereen veel succes met afvallen. PS. ALS JE ECHT IETS WIL MOET JE ER VOOR GAAN. Tip. Spreek met je vriend / vriendin af om samen te gaan sporten .

 11. Wauw, die tips van Dr. Oz werken ook goed. En trouwens, als je echt iets wilt.. moet je ervoor gaan! Dus denk niet “ik kan het niet”.. Je kan het wel, maar je moet het willen. =) Succes. x

 12. Hallo, Ik wil even reageren op alle mensen die gewicht en lengte, en t gewenste gewicht daarbij roepen. Ik ben zelf, een vrouw van 31, weeg nu 69 kilo en ben 1.68. Als mensen naar mijn gewicht vragen, schrikken ze van 69 kilo. De meeste mensen denken minder, omdat ik gewoon een slanke vrouw ben. Ik wil daarmee zeggen dat gewicht en lengte gewoon voor iedereen anders kan zijn, puur door je bouw. Ik ben 18 kilo afgevallen, wat was blijven plakken na een zwangerschap. Tips waar ik wat aan had, waren bijv: Wees je bewust dat het hongergevoel pas na 20minuten afneemt. dit betekende voor mij dat ik anders ging lunchen, eerst 1 boterham, dan met de kindjes op t werk eten, en daarna de volgende. Het resultaat voor mij, was dat ik geen 5 boterhammen meer wegwerkte tussen de middag, en na die tweede net zo voldaan was, als 5 boterhammen in 20minuten. Stukje bewustwording dus. (mijn beweging was te weinig om de koolhydraten goed te kunnen verbranden) Een andere tip, was bijv, dat pasta en pindakaas best mag. maar omdat dit vet is, niet iedere dag. Ik maakte er dus een soort traktatie van, met 1 keer in de week dat soort beleg. Er zijn immers genoeg ‘gezonde’ zoete soorten beleg te vinden. Op deze manier ben ik langzaam afgevallen, maar wel 18 kilo kwijtgeraakt. Nu, drie jaar later, is het er nog steeds af, en ben ik scherp op mijn gewicht. Niet obsessief, sta eens in de paar weken op de weegschaal, ben ik wat zwaarder, dan let ik wat meer op. Vergeet dus niet, dat cijfers van je lengte en gewicht echt per persoon verschillend kunnen zijn. En voor de meiden die de 20 ingaan, je lichaam ontwikkeld zich ook als vrouw, en daar horen veranderingen bij. Succes allemaal!

 13. Ik ben een meisje van 14, en 1.71 lang. In november woog ik 79 kilo, veel te zwaar dus. Een goed gewicht voor mij zou 64 kilo zijn. Er moest dus 15 kilo af, en het liefste nog een beetje meer. Eerst ben ik gestopt met snoepen. Eind januari was ik daarmee al 6 kilo afgevallen. Ik woog nog 73 kilo. Toen ben ik begonnen met minder opscheppen bij het avondeten, en niet meer zoveel brood. Ik weeg nu nog 69 kilo. Ik hou het nog steeds vol, en ik ga er ook meer bij sporten.

 14. Ben je op een verjaardag, maak van tevoren keuzes en hou je balans. Neem dan of een punt taart of een paar handjes chips en of nootjes, hou jezelf in de gaten en neem een hoeveelheid op je bord en zorg dat je daar bij blijft. Niet te vergeten, neem niet meer dan 8 sneetjes brood per dag, het liefst volkoren, daar zit gegarandeerd vezels in. alle andere brood kunnen dat niet bewijzen, tenzij er volkoren op staat geschreven. Neem 2 liter water per dag en mocht je frisdrank nemen, kun je beter zero nemen. Vergeet niet dat fruit veel suiker bevat, dus neem liever light vruchten drankjes dan puur. Je moet hier echt aan wennen in het begin, maar zodra je een maand lang aan het diëten bent, word dit je dagelijkse ding. Let op: ga niet elke dag op de weegschaal staan, doe het 1 keer in de week, omdat je erg geleidelijk afvalt zul je de resultaat niet binnen 1 week kunnen zien en word je daardoor snel weer op je oude patroon terugvallen, door demotivatie. Heb je nog meer vragen kun je me ook om mijn e-mail adres vragen.

 15. Hoi, Ik heb een aantal goede tips voor mensen die wat kilo’s willen verliezen. – Eet geen chocola, pinda’s en chips – Geen volle zuivelproducten – Geen volle borden met rijst, pasta, bami of aardappelen Wat je wel moet doen is: – Eet maximaal 2 stuks fruit per dag, alle andere fruit die je neemt is niet nodig, dus veranderd fruitsuiker in vet. – Neem maatbekers voor rijst en pasta – Eet niet meer dan 3 aardappelen – Eet veel groente, daar zit haast niks in en het is erg gezond. – Gebruik vloeibaar light margarine, daar zit minder calorie in ( 1 eetlepel per persoon per dag) – Sport minstens 30 min intensief, (Joggen of naar de fitness) 1 uur fietsen per dag, of 2 uur wandelen (lekker shoppen) – Neem 2 glazen zuivel per dag (yoghurt en of melk) – 2 soorten vette vissen per week, eet je geen vis smeer dan goed light boter op je boterham – Neem niet te veel kaas per week, dat is de vetste broodbeleg, je kunt beter halve jam of fruithagel nemen Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen. Groetjes, Nami

 16. Hai, Ik probeer af te vallen ik ben 1,70 en 73 kilo dus veel te dik! Ik wil voor de zomervakantie weer leuke kleding aan en zo. denken jullie dat ik in een maand 4 kilo kan afvallen? En in een week? drink nu 1 liter water per dag maar het lukt niet zo met sporten… ik fiets 40 minuten op een dag en wil nog elke dag 10 minuten steppen. Zou dit voldoende zijn? Groetjes, Lotti

 17. Oh jee, het wordt steeds zieliger. Dr. Oz is inderdaad oorspronkelijk Turks. Maaaaaaaaaaar… Deze turk is zodanig geïntegreerd dat daar nog weinig van te zien is. Hij heeft zich keurig aangepast, daar begint mijn trots voor Dr. Oz… Dat ie je niet gelijk zijn trots over zijn herkomst probeert op te dringen. O ja en wat t eten betreft sta ik helemaal achter Dr. Oz, alleen 9 van de 10 mensen weten het eigenlijk allang wanneer ze iets eten dat niet goed voor ze is. Het is eigenlijk een vorm van zwakte. Waar een wil is is een weg inderdaad. En nog even voor die 60 kilo-chick, wat ben jij zwaar joh!!! Je hebt weinig respect voor die mensen die ECHT met dit probleem lopen, wees blij dat je nog net niet wegwaait. Ben benieuwd hoeveel mediaslachtoffertjes hier nog langskomen… Gegroet, Mr. Fact

 18. wat een onzin wordt hier allemaal uitgekraamd!!! iedereen wil maar afvallen, las net zelfs een verhaal hier boven van een meid die zich zelf te dik vind en ze weegt maar 60 kilo!!! kom op zeg!!! jullie mensen zeuren maar lopen wel te vreten… doe der wat aan of vreet gezond! hou van jezelf! net als ik!

 19. ik wil ook afvallen maar jammer dat er geen uitleg word gegeven hoe ik moet diëten graag veel informatie zodat ik met blijvende resultaat op

 20. ik wil ook afvallen maar jammer dat er geen uitleg word gegeven hoe ik moet dieeten graag veel informatie zodat ik met blijvende resultaatop

 21. ik vind geweldig Dr Oz ik heb zij advies gevolg 8 kilo afgevallen. luisteren aan TURK SUPER.

 22. Ik had ergens gelezen dat je van je lengte 10 cm af moest trekken en dat je dan op je goeie gewicht zit. dus als je 1.65 bent – 10 = 55, dus 55 kilo is goed…

 23. Hallo, Ik ben een jongen van 13 jaar ben 1.62 meter en ben 66,8 kilo geels te zwaar. Heeft iemand voor mij nog meer tips om af te vallen? Ik zou ook graag willen weten wat is het beste om op brood te nemen als beleg? Ik hoop dat iemand mij kan helpen… Groeten, Bram

 24. Prima tips, maar als je erover nadenkt, ligt afvallen eigenlijk helemaal aan jezelf. Iedereen kan gewicht verliezen, het vergt nu eenmaal zelfdiscipline. Sporten, groente en fruit eten, geen vette happen of snoepen, regelmaat houden, water drinken; iedereen weet het eigenlijk wel! Ik raad iedereen ook aan om het geen ‘diëten’ te noemen, maar gewoon gezond leven. Als je echt wil, dan lukt het ook zeker! Ik ben een grote fan van vet en ongezond eten, maar ik weet ook dat mijn lichaam dat liever niet heeft. ‘Gezonder leven’ heeft mijn leven veranderd; ik realiseerde me namelijk dat ik me liever goed voel (geestelijk en lichamelijk) dan een vette hap naar binnen te werken. Dus daarom mijn boodschap: hou nou allemaal eens op met zeuren en denk gewoon logisch na. Je hebt het zelf in de hand (de zeldzame uitzonderingen ter zijde) en jij bent de enige die er wat aan kunt doen! Groetjes, Hannah

 25. @ Hanna, Ik ben het niet helemaal met je laatste zin eens. Je lichaam voert al uit zichzelf de afval stoffen af… zodra je daar zelf een handje aan gaat mee helpen is dat niet ten goede van je lichaam. Daarbij is het niet natuurlijk. Niemand eet een pure limoen of grapefruit… zeker niet op je nuchtere maag. Neem gewoon vezels! Eet gewoon gezond groentes dus, en let op je porties en neem als tussendoortje fruit of yoghurt. Neem tijdens je avondmaal en groentes en vlees of groentes en aardappels. niet en vlees en aardappels. Kijk of je iets kan vinden of je een lijst kan vinden over verzadigde vetten en onverzadigde vetten. Hang die ergens in je keuken en pas daar je koelkast op aan. Beweeg veel en drink zeker op 1 dag 1,5 liter water. Als je dat doet ben je al goed bezig. Suc6 ermee!

 26. Hmmm, Sommige mensen kramen hier echt onzin uit! Ik begin vandaag ook met een dieet, Ik heb 1 probleem, ik begin aan een dieet, maar stop er halverwege mee. Zo blijf ik niet in evenwicht. Ik ben nu 1.67 en weeg 60 kilo! Dat is dus teveel! Wil 10 kilo kwijt, dan zit ik op een mooi gewicht. TIP. eet s ochtends grapefruit, en eet 1 limoen, of citroen per dag. Dat reinigt de vieze stoffen in je lichaam! Erg goed voor je, daarmee was ik 3 kilo afgevallen! Nou we kunnen er weer tegenaan. Goed gezegd Sibel, waar een wil is, is een weg!

 27. Joyce ook niet iedereen is er van gediend als je zegt niet overal een of andere God er bij halen.. dus hou gewoon je bek! :D

 28. Ik geloof niet in Allah dus wie heeft het me dan gegeven? Niet overal één of andere God bij halen a.u.b. Is niet iedereen van gediend.

 29. Ik ben heel trots op Dr Oz! met 1 woord superrrr. Ik ben zelf 7 kilo afgevallen door gewoon regelmatig te eten maar.. gezond te eten, dus geen suiker, wit brood, en dierlijke vetten. heb dus enorm veel groente, fruit en veel vis gegeten. ook heb ik maaltijden gecombineerd. dus bijvoorbeeld. geen vlees met rijst, maar vlees met groente of groente met rijst. want in pasta, rijst, aardappelen peulvruchten zitten veel koolhydraten en die maken je juist dik als je niet weet hoe je het eten moet. :( en veel water drinken dat helpt de afvalstoffen uit je lichaam te vervoeren. Ik ben nu nog steeds mooi op gewicht 56kg alleen voor degene die deze dieet willen volgen: je moet het echt willen want bedenk wel dat je absoluut geen zoete, hartige en fastfood lekkernijen meer mag.. en geloof me in het begin valt het mee maar op een gegeven moment snak je echt naar een stukje chocola of een patatje met! vooral de Turkse keuken is zo uitgebreid en heeft enorm veel keuzes!!! Hmmmmmm heerlijk, maar niet doen ik heb het ook niet gedaan waar een wil is, is een weg! succes alvast :wink:

 30. Je moet blij zijn met wat je hebt allah heeft ons handen en voeten gegeven, wij zijn gezond, we kunnen praten lezen schrijven, je hebt mensen die dat niet kunnen, daar moet je ook aan denken.

 31. Weten jullie ook of zijn boek: You on a Diet in het Nederlands te verkrijgen is? Groetjes, Maggy

 32. Mehmet öz is gewoon super. Ik ga zijn adviezen volgen. Ik moet 5 kilo verliezen. groetjes!

 33. Ik heb altijd gelijk blijkbaar niet.. Mensen die 10 kilo meer wegen dan het normale gewicht kan dat ongezond zijn. IK snap ook goed waarom men niet blij is met wat die heeft.Omdat de mens zo hypocriet is.. Kijk maar naar etalages alleen maar dun dun en nog eens dun..Je gebint te denken dat je anders bent. Dat is niet gezond.. Men laat je niet blij zijn met jezelf omdat je snel word geconfronteerd…

 34. IKHEBALTIJDGELIJK! Reageer

  Ik snap het heus wel dat het erg is om te dik te zijn. Maar waarom doen mensen die maar 10 kilo meer dan hun normale gewicht wegen zoveel moeite. Je mag moeite doen maar overdrijven niet. Ten slotte WEES BLIJ MET WAT JE HEBT! :evil:

 35. ik heb ook de raad van Dr. Oz gevolgd ik ben nu zo’n ruim 16 kilo kwijt wel groente eten en om de 2 uurtje wat eten geen snoep neem een appel of rauwkost het helpt geloof mij en 30 minuten lopen of fietsen

 36. Ja iedereen denkt dat ie slim is omdat ze zeggen ja ze willen daarop lijken etc. maar daar doe je niks mee… je helpt mensen niet… je zegt alleen wat om je zelf oooo zoo slim te voelen.. nou f*ck up hè! ik ben te dik, snoep nooit, beweeg veel, eet gezond, regelmatig en kleine porties… en raad eens ik val niet af… Ik word door mijn figuur gepest en ik kan er gewoon NIKS aan doen!!! IK HAAAT HET!!! mijn leven word er gewoon door verpest! omdat al die klote kinderen bij mij op school niet willen inzien dat ik er niks aan kan doen!!!

  • e ik zat op deze site te kijken en de ergste reactie die er tussen staat is deze, waarom zou je ontevreden zijn met jezelf, ik heb dat ook, ik snoep niet gigantisch veel, ik eet gezond, ik ben 1.60 en ik weeg 84 dat kan ook niet gezond zijn, ik doe er kei veel aan, ik rook n sigaret i.p.v. n snoepje, ik ga elke dinsdag en donderdag een uurtje skaten, ik eet ooit kauwgom i.p.v. n snoepje eet gewoon mijn boterhammen op op school en ik koop bijna nooit iets op school of in de stad. Verder heb ik als tip voor jou, ik doe dat trouwens ook hoor: vaak zeg ik dat ik niet veel snoepjes eet, maar als je dan kijkt wat je op die dag gehad hebt zijn het er toch best veel, geen 10 of zo maar eigenlijk is 5 snoepjes al niet goed (lolly, mergpijpje) en ik zeg altijd dat t weinig snoepjes zijn maar 5 of 6 snoepjes is kk veel. Dat is niet goed voor je, houd gewoon n week bij met wat je eet, precies met de calorieën erachter en zoek dan ui wat je wel of niet kan eten, hoeveel en op welk tijdstip van de dag, dan val je sneller af. En zoek een alternatief voor snoep of ongezond eten, ga roken(ook niet gezond maar helpt wel :) ) pak n kauwgom enz enz…

  • liesjemeteengoedadviesje

   Er zijn ook producten die onbewust killen zoals fruitsappen en een schoolkoek… Laat mensen maar kletsen doe eens een keer aardig tegen iemand die niet onder de plak zit bij de pesters en voile je hebt een vriend(in) erbij… En als ze niet inzien dat jij er niks aan doen zijn ze het niet waard, dat klinkt niet leuk ik weet het maar het is nou eenmaal zo.. Desnoods verander je van school.. Je kan ook met een leraar(es) of mentor of mentrix praten.. Ik durfde dat vroeger niet maar klasgesprekken helpen soms toch echt.. veel succes! voor als het helpt mij en veel andere maakt het geen bal uit of je dik of dun bent.

 37. Het probleem van veel tieners is dat ze allemaal op die fotomodellen willen lijken die waarschijnlijk zo dun zijn door minder gezonde methodes variërend van niet eten tot crash diëten. Ben jezelf en een paar kilo’s minder of meer maakt je niet onaantrekkelijk. de meeste mannen EN vriendjes houden niet van super mager. Een gewoon gezond gewicht tot 10 kg boven ideaal is perfect. Bedenk, eens lijnen is vrijwel altijd lijnen door het jojo plus effect. Daar wordt vaak niet veel over gesproken maar zorgt ervoor dat je na het afvallen met bonus weer bijkomt, vervolgens nog verbetener gaat afvallen en daarna nog meer bij komt. Dit maakt dikke mensen. Mensen die jong en happy zijn en minder willen wegen? Er is geen wondermiddel en het beste en eigenlijk enige gezonde alternatief is sporten. Eet gerust een normale voeding met veel groente en fruit snoep niet de hele dag laat je niet verleiden tot de dieetgekte want later krijg je er spijt van. Wil je weten of je gewicht normaal is? vraag het aan de huisarts. Indicatie? je gewicht in centimeters min de eerste 1 en dan 7 eraf is n redelijk gezond gewicht. dus als je 172 cm lang bent – de eerste 1 is 72 min 7 is 65 kg een perfect gewicht bij deze lengte. 165cm = 58 kg prima. 180 cm= 73 kg. bedenk dat de een anders gebouwd is dan de ander daar kun je vaak ook niet tegenop lijnen. Er zijn mensen die van nature een zeer slanke taille hebben en er zijn er die meer taille hebben, maar smalle heupen. En nog veel meer variaties. Je kunt je natuurlijke bouw niet weg lijnen. Nogmaals, iedere mens is mooi , dik of dun en laat je niet vertellen dat het anders is. Gezondheid staat of valt echt niet bij 10 kg meer of minder. Gezond zijn is belangrijk dus eet normale voeding en zeker niet te weinig. Dr. Oz is een wijze man …

 38. Ik ben heel trots op Dr.Oz, vooral omdat hij Turks is, hehehe, dat geeft me een beter gevoel, en ga ik zijn tips ook volgens, bloed trekt elkaar;)

  Lang leve de Turk

 39. Oh ja nog wat. Die Dr. Oz is Turks :P daar kwam ik vandaag achter, keek toevallig Oprah. haha. we zijn gewoon overal :D

 40. Ik lees erg veel dat de jongeren snel gewicht willen verliezen zonder daar wat voor te moeten doen, nou ik kan je beloven dat dat dus geen enkele zin heeft. Ten eerste zul je moeten gaan sporten en ten tweede zul je echt op je voeding moeten letten. Vooral de middelbare schoolgangers: tussenuren = eten (snackbar frietje met mayo, de bakker voor een saussijzenbroodje). Eet nou gewoon het brood op dat je moeder ’s ochtends heeft gesmeerd en meer niet. Maar loop niet te klagen over je overgewicht terwijl je hier zelf hard aan mee werkt !! En voor alle ouders die op deze site kijken. Blijf gewoon lekker brood smeren(volkoren) en let op het belg. En geef ze nou eens geen geld mee om wat te halen. (let op wat ze uitgeven en wwar aan. Het is ongetwijfeld de makkelijkste weg, maar voor de kids de moeilijkste weg terug.

 41. k ben 12 en weeg 53 kilo is dat gezond of niet mijn lengte is ongeveer 1.48 en euhm.. k heb geen site maar k schrijf me msn op

  • Nee dat is niet normaal je bent kk dik en dat zal je ook blijven

  • Nou zeg lekker aardig die reactie (– — ;) Meid veel succes en je moet NIET in gewicht kijken. mensen met veel spieren en vet, zijn dubbel zo zwaar en niet dubbel zo dik ;)

 42. hallo ik ben blij dat ik op deze site ben ik heb het gelezen en is de duidelijkste van alle dank jullie ik ben content en dat wat ik heb gelezen ga ik ook proberen

  • Hallo iedereen, Dit zijn ontzettend goede tips van Dr. Oz, het heeft veel mensen geholpen om weer gezond te worden. Hij voorziet iedereen van zo veel informatie en tips hoe we zo goed mogelijk gezond kunnen leven, zoveel aspecten worden besproken en het fijne is dat hij ook een arts is van betrouwbare bron. En leuk dat jullie dit met andere delen. Groeten.

  • ik ben op mijn eigen kracht 45 kg afgevallen. wat je moet doen is gewoon alle tips in je hoof en dan kijken wat je zelf fout doet. eet je s ochtends niets, dan ga je eten. eet je net als mij 1x in de 10 tot 12 uur heel veel dan ga elke 4 uur wat eten 2 á 3 dagen later elke 3 uur wat eten dan 2 á 3 dagen later eet je elke 2 uur je moet echt kijken wat is je levensstijl. je kunt wel alle dieet doen maar dat heeft niet altijd invloed op jou. je kunt wel eiwitten te veel eten maar niet te veel vezels. ook wij turken eten te veel brood.als je met brood al stop val je al af zit ook te veel zout in. de beste vond ik deze ziekenhuis dieet, moet je veel sla eten ‘oké’ en citroen sap drinken maar dat is niet oké sla zorgt er voor dat je maag groot blijft en citroensap zorgt er voor dat je maag kleiner word. grappig ik ben er wel 9 kg mee afgevallen. google ziekenhuisdieet moet je veel af vallen net als mij ik moet nog zeker 30 kg ja ik was 143kg ik ben maar 179 lang en weeg nu weer 106 was naar 98 ben dus weer 8 kg weer aangekomen is echt k..maar ik heb al lang niet meer gedaan vanaf december is is mijn eerste dag. ga 2 dagen heel streng 2 dagen iets minden en dan 2 dagen nog strenger en de 7 rustig dag met wat lekkers. dit voor de af bouw naar ahorn dieet. ja ahornsiroop google ahornsiroop dieet heel zwaar, maar wel ben ik in 14 dagen 8 kg afgevallen als je dit gaat doen moet je wel ff goed kijken of het iets voor je is je moet en pop voor je zelf maken persoonlijke ontwikkelingsplan. met smart dus hoe veel wil je afvallen in welke tijd en hoe dus alleen met je eten of sporten of allebei (snelste) weet wel moet je meer van 10 kg afvallen dan moet je niet 1 dieet volgen om dat je dat niet vol houd is ook niet leuk om na 6 weken door te gaan met het zelfde ga niet terug op je houden leven maar gooi er weer een andere dieet er tegen aan. als je veel er over gaat lezen kom je er achter dat je wel gaat weten wat goed voor je is zo kom je er ook achter wat bij je past. is net met alles als je er niet klaar mee bent heeft het geen zin om er mee te beginnen. suc6 sorry voor mijn Nederlands

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.