3 inspirerende afslank-filmpjes van YouTube

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Publicaties zonder foto’s of andersoortige afbeeldingen zijn inmiddels ondenkbaar. Men verwacht zelfs  dat in 2014 negentig procent van al het internetverkeer uit filmmateriaal bestaat. Om alvast een voorzetje te geven, hierbij 3 inspirerende afslank-filmpjes voor als je wilt afvallen…

1. Jenna Marbles

Jenna Marbles is een immense YouTube-sensatie. Haar populairste filmpje is op dit moment (feb. 2012) is 35 miljoen keer bekeken. De vraag die Jenna Marbles het vaakst voorgeschoteld krijgt, is wat ze zoal doet om slank te blijven. Na lange tijd heeft ze eindelijk antwoord gegeven op deze vraag…

Jenna Marbles is een immense YouTube-sensatie. Haar populairste filmpje is op dit moment (feb. 2012) 35 miljoen (!) keer bekeken. De vraag die Jenna het vaakst voorgeschoteld krijgt, is wat ze zoal doet om slank te blijven.

Jenna Marbles volgt overwegend een strikt-veganistisch dieet. Ze mijdt alle dierlijke producten, waaronder vlees, vis, zuivel en eieren… Maar ook alle producten waar deze ingrediënten in worden verwerkt zoals mayonaise. Sinds Jenna overwegend veganistisch eet, voelt ze zich beter, niet meer moe en ze blijft dun zonder er veel voor te hoeven doen of laten. Hierbij het filmpje in kwestie…

Smoothies van Jenna Marbles

Wat Jenna Marbles wel eet zijn zelfgemaakte smoothies met sinaasappelsap, vers en bevroren fruit (bananen, bessen, perziken, mango’s, appels etc.). Vaak voegt ze eiwitpoeder, vlaszaadolie en groene groenten toe. Ze drinkt heel veel thee, maar mist toch wel de koffie.

Ontbijt, lunch & diner

Ontbijt bestaat voor Jenna Marbles meestal uit hele granen toast met pindakaas en kaneel. Lunch bestaat doorgaans uit een salade met noten, bonen, sla en verse kruiden… Of groentesoep die jenna vooraf in grote hoeveelheden bereidt en invriest. Een gezonde sandwich met veel groenten mag ook. Het diner is altijd simpel en saai. Gestoomde diepvriesgroenten met bruine rijst en sesamzaad of een kant-en-klare stoommaaltijd voor in de magnetron.

 Jenna Marbles’ schransdag

Hooguit één dag er week stapt Jenna Marbles van haar dieet af. Ze eet dan alles waar ze zin in heeft, van cheeseburgers tot pizza. Ook over snacken doet Jenna niet moeilijk. Als ze trek heeft, dan eet ze gewoon; meestal een handje amandelen of een stuk fruit. Honger = eten. Als je gek wordt van het diëten, dan moet je gewoon honderd chickenwings verorberen. Je moet langzaamaan wennen aan je nieuwe eetgewoonten. Pas als je lichaam ’t gewend is, voel je je er goed bij en wordt je blij.

Bekijk hier het volledige YouTube-kanaal van Jenna Marbles…

Krachttraining & cardiofitness

Jenna Marbles heeft een sportschoolabonnement waar ze voornamelijk ’s ochtends vroeg gebruik van maakt. Ze gebruikt vooral de crosstrainer en doet daarop een HIIT (high intensity interval training) programma. Dertig seconden helemaal voluit en dan weer vijf minuten normaal tempo. Binnenshuis traint ze mee met fitnessprogramma’s op tv. Krachtoefeningen (lunges, push-ups e.a.) haalt ze van internet en doet ze 3 à 5 keer per week).

Jenna’s belangrijkste tip is als volgt: verander wat je in je lichaam stopt en je lichaam zal vanzelf mee veranderen. Niet heel snel, maar beetje bij beetje. Kun jij je vinden in de eet- en beweegmethodes van Jenna Marbles of pak jij het volledig anders aan? Laat hieronder je reactie achter!

2. BodyRock.Tv

BodyRock.Tv is een (licht-erotisch ogende) fitness-weblog met een mateloos populair YouTube-kanaal. Het populairste YouTube filmpje van BodyRock.Tv is momenteel ruim 17,5 miljoen keer bekeken. BodyRock.Tv post filmpjes van de meest uiteenlopende, originele fitnessoefeningen en work-outs… Zowel krachttraining als cardiofitness. De filmpjes zijn praktisch en “to the point”. Je kunt de trainingen bovendien thuis uitvoeren, zonder dure fitnessapparaten!

BodyRock.Tv is een gratis (Engelstalige) weblog waarop talloze filmpjes worden geüpload met betrekking tot lichamelijke fitheid, en dan met name thuisfitness. De nadruk ligt hoofdzakelijk op krachttraining, maar er wordt ook volop aandacht besteed aan cardiofitness en sportvoeding. De website BodyRock.Tv is in handen van fitnessgoeroes Zuzana en Frederick, die worden bijgestaan door o.a. Lisa-Marie en een aantal wisselende gast-trainers.

Wat direct opvalt, is dat BodyRock om de één of andere reden een licht-erotische uitstraling heeft. De dames en heren die de oefeningen voordoen zijn schaars gekleed en iedere filmpje is voorzien van een niets-verhullende screenshot (“sex sells”?). Ook de reacties onder de YouTube-filmpjes zijn niet altijd van even hoog niveau. Desalniettemin zijn de thuisfitness-filmpjes van BodyRock.Tv kwalitatief hoogstaand en goed doordacht, zowel qua inhoud als qua uitvoering. Laat je dus niet zomaar afschrikken…


Instructeur Zuzanna die niet altijd goed verstaanbaar is vanwege haar Slavische accent

Het belangrijkste voordeel van BodyRock.Tv is dat alle oefeningen duidelijk en bondig worden voorgedaan in bewegende beelden. Er zijn ook andere websites die je hieraan kunnen helpen, maar BodyRock heeft simpelweg een enorme collectie opgebouwd met originele en bovenal uitdagende work-outs qua thuisfitness. Bovendien is de beeldkwaliteit van de filmpjes super en is de community rondom BodyRock.Tv erg actief. Het populairste filmpje van BodyRock.Tv is op dit moment (februari 2012) maar liefst 17,5 miljoen keer bekeken.

> Als je wilt afvallen met behulp van BodyRock.Tv, dan is het raadzaam om allereerst deze “Starting Guide” te bekijken…

Keihard knokken!

Er is nagenoeg geen sprake van zinloze opvulling. Er wordt relatief weinig gekletst en niet te veel uitgeweid naar nodeloze details. Filmpjes duren meestal 3 tot 8 minuten en zijn ‘to-the-point’. Er wordt gewoon keihard getraind en de resultaten staan altijd centraal. Degenen die de oefeningen voordoen, gaan er helemaal voor en zijn niet bang om zweetplekken in beeld te brengen. Die volharding en intensiteit werken zeer motiverend.

> Bekijk hier het volledige YouTube-kanaal van BodyRock.Tv…

Resultaatgericht & laagdrempelig

Een leuk aspect van BodyRock is dat de oefeningen worden voorgedaan door fitnessmodellen. Je kunt dus in één oogopslag zien wat in het aller gunstigste geval het eindresultaat van jouw doorzettingsvermogen zou kunnen zijn. Je kunt bij de fitnessinstructeurs letterlijk aan het lichaamsoppervlak zien welke spieren worden aangesproken tijdens de oefeningen van BodyRock.Tv! :P

Het grootste voordeel van BodyRock.Tv is de laagdrempeligheid. Alle oefeningen zijn thuis uitvoerbaar, zonder dure fitnessapparatuur. Met enkele goedkope fitnessattributen kun je alle oefeningen binnenshuis (of in je tuin) uitvoeren. Thuisfitness op z’n efficiëntst dus.

BodyRock.Tv is niet voor watjes. Je moet een alles-of-niets-mentaliteit hebben en er helemaal voor willen gaan! Is BodyRock.Tv wat voor jou of zie jij het juist helemaal niet zitten? Deel hieronder jouw mening!

3. Dove Evolution (The Photoshop Effect)

Het origineel van dit filmpje (niet insluitbaar binnen YouTube) is ruim 14 miljoen keer bekeken. In het filmpje is een “alledaagse” vrouw te zien die binnen no-time wordt omgetoverd tot billboardwaardig topmodel. De moraal van het filmpje is: ‘Geen wonder dat onze perceptie van schoonheid verstoord is geraakt.’ Het ideale lichaam dat je in de media ziet, bestaat simpelweg niet. Probeer tot op zekere hoogte tevreden te zijn met hoe je eruitziet.

Ken jij nog meer inspirerende voorbeelden met betrekking tot afslanken en gewichtsverlies? Benoem jouw motiverende afslankfilmpjes, lijfspreuken en beeldmerken in een reactie hieronder… 

Fitness-oefeningen, voorgedaan in handige filmpjes

De vraag naar filmpjes waarin fitnessoefeningen op de juiste manier worden voorgedaan groeit met de dag. Hier bij Gezondr filmen we vooralsnog zelf niet, maar we maken wel regelmatig gebruik van YouTube-filmpjes waarin fitnessoefeningen op correcte en verantwoorde wijze worden voorgedaan. Hieronder vind je 4 van de beste fitnesskanalen die je online kunt bereiken en bekijken…

1. Diet.com

Diet.com behoort tot de grootste websites ter wereld op het gebied van gezondheid en afvallen. Er verschijnt wekelijks een nieuw filmpje in de categorie fitness waarin ‘video-host’ Sarah Dussault samen met bekende en onbekende fitness-experts uitleg geeft over allerlei fitnessoefeningen. Via deze link kun je alle fitness-filmpjes van Diet.com bekijken.

2. BodyRock.Tv

BodyRock.Tv is een onwijs populaire fitnesswebsite. Het bijbehorende YouTube-kanaal heeft een licht-erotische ondertoon, maar de filmpjes zijn desalniettemin uitermate praktisch en professioneel! De verschillende fitness-oefeningen worden erg goed voorgedaan en zijn bovendien super intensief! Om die reden is BodyRock.Tv overigens minder geschikt voor beginners.

3. Sportize.me

Sportize.Me is niet heel groot, maar wel heel praktisch. De fitness-oefeningen worden zonder geluid of uitleg voorgedaan door een fitness-model dat groot in beeld wordt gebracht. Iedere oefening wordt kort voorgedaan; van uitgangspositie tot eindpositie en weer terug. Recht voor zijn raap en kort door de bocht. Geen nodeloos gezwets; gewoon goed kijken en vervolgens nadoen.

4. Athlean-X

Athlean X doet hyper-Amerikaans aan, maar is desalniettemin een kwalitatief hoogstaand kanaal met hele goede fitnessfilmpjes. De oefeningen worden voorgedaan door fitnesstrainer Jeff Cavaliere en een aantal van zijn cliënten en collega’s. Jeff weet waar hij over praat. Hij bespreekt niet eindeloos wat je niet moet doen en wat niet werkt (zoals veel andere Amerikaanse “fitness-goeroes”). Zijn YouTube-kanaal bevat full body wok-outs waar je direct mee aan de slag kan gaan. Bekijk ze via deze link

Ken jij nog meer handige YouTube-kanalen waar fitness-oefeningen op een goede manier worden voorgedaan? Deel ze hieronder in een reactie!

De 15 beste gratis fitnessinstructeurs & personal trainers op het internet

Veel fitnessbeoefenaars –zowel beginners als ervaringsdeskundigen– vragen zich af wat beter is:

 • Kracht of cardio
 • Losse oefeningen of fitnessapparaat
 • Thuis sporten of in de sportschool (meer hierover…)
 • Sportvoeding: eiwitten, mineralen, supplementen e.a.
 • En bovendien, met of zonder personal trainer

Eigenlijk is het antwoord op al dit soort vraagstukken altijd hetzelfde: hoe je invulling geeft aan je training is te allen tijde ondergeschikt aan de kwaliteit en uitvoering ervan. Het gaat erom dat je weet waar je mee bezig bent; dat de oefeningen die je doet op gecontroleerde wijze ten uitvoer worden gebracht. Kortom: optimale beheersing van de techniek en kwalitatief hoogstaande executie.

Als de kwaliteit van je training niet toereikend is, raak je bovendien snel verveeld, bereik je niet de gewenste resultaten en verlies je in een mum van tijd je motivatie.

Goede personal trainer

Een goede personal trainer of fitnesscoach kan je helpen bij krachttraining, cardiotraining, spieroefeningen, fitnessapparaten, thuistraining, sportschoolbezoek en –tot op zekere hoogte– zelfs voeding. Het “nadeel” van personal trainers is dat je hem/haar moet betalen, en niet iedereen heeft daar budget voor. Als jij liquide middelen te over hebt, ga je gang, maar wil je langdurig en intensief worden begeleid in je training, dan loopt personal training al snel flink in de duiten…

Gelukkig bestaat er sinds een tijdje het wereldwijde web, ook wel bekend als ‘internet’. Hoewel (logischerwijs) niet alle informatie op het internet betrouwbaar is, is er volop goede informatie te vinden op het net. Bovendien wordt er sinds enkele jaren enorm veel filmmateriaal gedeeld, zo ook door fitnesscoaches en personal trainers; met name via YouTube en Vimeo. Gevolg: uitstekende filmpjes waarin fitnessoefeningen & fitnessapparaten worden gedemonstreerd.

Hierbij een lijstje met (enkele van) de belangrijkste “fitnessgoeroes” die actief zijn op YouTube…

1. Jeff Cavaliere

Fitnessinstructeur Jeff Cavaliere stelt extreem heftige en uitdagende trainingen samen. Probeer maar eens één van zijn Iron Man-routines uit! Op het Youtube-kanaal van deze fitnessheld vind je een aantal van de beste fitnessvideo’s die over het internet circuleren.

2. Bret Contreras

Bret Contreras staat ook wel bekend als de man van de beenspieroefeningen. Personal trainer Bret laat je zien hoe je sterke, sexy benen en een mooi gevormd/getoned achterwerk dient te bewerkstelligen. Bovendien legt hij in zijn fitnessvideo’s uit hoe iets werkt en waarom het effectief is.

3. Scooby Werkstatt

De levende fitnessencyclopedie Scooby Werkstatt. Bezoek zijn YouTube-kanaal en je zult in een mum van tijd een beeld krijgen van zijn kennis omtrent fitness. Hij kan tot in de allerkleinste details uitleggen waarom hij iets doet; bovendien hanteert hij een schitterende filosofie en een realistische aanpak.

4. Zuzana Light

Deze dame is voornamelijk bekend van BodyRock TV. Zuzana Light’s trainingen zijn enorm bruut, maar ook enorm efficiënt. Je hebt nauwelijks attributen of apparaten nodig, doorgaans alleen een paar goede sportschoenen. Kortom: een ideale fitnesscoach met sexy fitnessvideo’s, en bovendien gratis!

5. Peter Carvell

Peter Carvell is de personal trainer van de optimale buikspieroefeningen en keiharde cardiotrainingen. Hij stelt ‘Killer Workouts’ samen, zowel voor ervaren fitnessbeoefenaars als beginners. Het leuke is dat hij de tijd neemt om bij iedere fitnessoefening leuke details en variaties aan te reiken waarmee je je workout nóg effectiever kan maken.

6. Lee Hayward

De oefeningen van deze personal fitnesstrainer zijn niet bestemd voor de doorsnee fitnessbeoefenaar. Lee Hayward richt zich namelijk op serieuze krachtsporters en bodybuilders. Dat neemt overigens niet weg dat je als leek zijnde erg veel van hem en zijn fitnessvideo’s kan leren, vooral omtrent spiergroei!

7. Alycia Kluegl

Personal fitnesscoach Alycia Kluegl wisselt fitnessoefeningen af met voedingsadvies. Een uitstekend streven, want afvallen en spieren kweken, bereik je alleen als je je voeding c.q. “dieet” afstemt op je training. Haar trainingen zijn niet alleen uitdagend, maar zorgen ook voor een welgevormd lichaam: gespierd, maar ook slank en atletisch. Ideaal voor de dames!

8. Scott Herman

Scott Herman grijpt de koe bij de horens, zegt waar het op staat en komt direct ter zake. Je valt middenin de fitnessroutine of -oefening en er worden je geweldige tips geboden en handvatten aangereikt door deze personal trainer. De fitnessvideo’s van Scott Herman zijn bij uitstek geschikt als je een sterk en slank lichaam wilt bewerkstelligen.

9. Elliott Hulse

Deze fitnessinstructeur geeft gratis advies over de opbouw van spiermassa. Elliott Hulse weet hoe je moet aankomen in gewicht door meer spieren te kweken en tegelijkertijd brute kracht op te bouwen en kan dit bovendien overbrengen aan zijn publiek. Daarnaast beantwoordt hij vragen van kijkers en scheidt hij koren van kaf (onzin en fabels).

10. Vince del Monte

De fitnessvideo’s van personal coach en fitnessfenomeen Vince del Monte zijn volgestopt met nuttige fitnesstips en –adviezen. Vince del Monte bespreekt niet alleen wat moet doen ín de sportschool, maar ook hoe je leefstijl er buiten het fitnesscentrum uit zou moeten zien. Hoewel sommige adviseringen als twijfelachtig zouden kunnen worden aangemerkt, heeft Vince jarenlange praktijkervaring als personal coach en je kunt dan ook erg veel van hem opsteken.

11. Hanneke Antonelli

Hanneke heeft geen eigen Youtube-kanaal, maar doet wel veel fitnessvideo’s voor Diet.com en andere bekende health- en fitnesswebsites. Het unieke van haar video’s is dat ze voornamelijk pilates-oefeningen demonstreert. Even helemaal wat anders dan “standaard” kracht- en cardiotraining. Kijk ook eens op Pilateswithhanneke.com. Tot voor kort stonden er ook fitnessvideo’s op haar eigen website, maar helaas zijn deze niet langer beschikbaar.

12. Timothy Ferriss

Tim ofwel Timothy Ferriss is vooral bekend van zijn boeken ‘The 4-Hour Workweek’, ‘The 4-hour Chef’ en ‘The 4-Hour body’. De eerste twee boeken zijn interessant, maar hebben niks met fitness van doen; het derde boek wel degelijk. Hoewel Tim Ferriss eigenlijk niet in dit rijtje thuishoort (simpelweg omdat ie geen fitnesscoach of personal trainer is), heeft ie wel enorm veel nuttige tips en geweldige handvatten en aanknopingspunten voor wat betreft krachttraining.

Waarom? Omdat hij zelf ook pas net om de hoek kwam kijken toen hij ‘The 4-hour Body’ schreef. Zijn video’s (over kettlebell-training, buitenfitness, Slow Carb Diet e.a.) zijn inventief, motiverend en bovendien erg grappig. Ga naar zijn algemene YouTube-kanaal of dat van 4HB.

13. American Council on Exercise

De ‘American Council on Exercise’ oftewel ACE is een heuse autoriteit als het aankomt op fitnessvideo’s. Bovendien is ACE de leidende instantie wat betreft certificeringen voor personal trainers. Wil je in Amerika fitnesscoach worden, dan is het goed om deze instantie te vriend te houden. Waarschijnlijk is het dan ook niet moeilijk om je voor te stellen dat de ACE over een heleboel geniale, high-budget fitnessvideo’s beschikt waarin de laatste trends en technieken aan bod komen!

Tot slot

Bovenstaande 13 personal trainers zullen naar alle waarschijnlijkheid niet écht de beste, gratis fitnesscoaches van het internet zijn. Waarom niet? Simpelweg omdat er te veel YouTube-kanalen zijn om elke willekeurige instructeur te bekijken en beoordelen. Bovendien komen er continu nieuwe fitnessgoeroes, fitnesskanalen en fitnessfilmpjes bij.

Ken jij een kundige, inspirerende fitnessinstructeur die video’s post op het net via een gratis YouTube-kanaal? En vind je dat iedereen deze zou moeten zien c.q. kennen? Laat dan hieronder een reactie achter!

7 reacties op “3 inspirerende afslank-filmpjes van YouTube

 1. Ingrid ·

  Kijk ook eens op Angrytrainerfitness.com! Hij draait er niet omheen en vertelt je precies hoe het zit. Ook heeft hij goede trainingen die je met hem mee kan doen.

  Reageer
  • Paul (Redactie) ·

   Beste Ingrid, Wat een leuke tip! Ik kende de site nog niet, maar heb hem zojuist even bekeken. Nu heb ik meteen weer wat inspiratie opgedaan voor nieuwe artikels. :P Groetjes, Paul

 2. Anoniem ·

  Die oefeningen van BodyRock.tv zijn echt niet haalbaar voor “normale” mensen! De meeste oefeningen haal ik amper 1 keer. Zucht…

  Reageer
  • Paul (Redactie) ·

   @ Liam & Anoniem… De oefeningen van BodyRock zijn inderdaad niet voor iedereen weggelegd. Wel is het zo dat je spieren heel snel gewend kunnen raken aan dat soort vormen van krachttraining. Op het begin moet je moeite doen voor 1 of 2 reps. Al snel kun je er 5. Na een maand 15 en voor je het weet 50. Het is echt een kwestie van trainen, trainen en nog eens trainen. Succes!

 3. Liam Scholten ·

  Ik volg Bodyrock TV nu al een tijdje, maar zij doen echt moeilijke dingen. Ik ben echt niet de slapste, maar ik kan hun manier van trainen gewoon echt niet bijbenen! Nog maar een tijd je op mijn eigen tempo doorgaan en hopelijk lukt het dan wel. :P Grtz. Liam

  Reageer
 4. Feya ·

  Haha, ik ken die Jenna Marbles van dat Youtube-filmpje over hoe je mensen moet laten geloven dat je mooi bent. Zij is echt te grappig! Moet je echt kijken!!!

  Reageer
 5. Fleur v. Zeist ·

  Als ze in de modewereld echt zo Photoshoppen, dan kan iedereen wel model worden! Je valt alleen wel door de mand als je de catwalk op moet. :D

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.