Snel 5 kilo afvallen: De 5 beste tips voor een platte buik deze zomer!

5 kilo afvallen - tips voor een platte buik5 kilo afvallen is niet zo moeilijk als het lijkt, het enige dat je hoeft te doen is de zogenaamde verborgen calorieën op te sporen en tijdelijk weg te laten uit je dieet. Zeker nu de zomer er aan komt heb je (hopelijk) extra motivatie om het voor elkaar te krijgen om je nieuwe bikini met een platte buik te showen op het strand.

Toetjes!

Toetjes zijn vaak een grote boosdoener als je gewicht wilt verliezen. De meeste toetjes zitten bomvol calorieën – soms zelf meer dan de maaltijd die je er voor gegeten hebt. Om echt 5 kilo af te vallen en een platte buik te krijgen voor deze zomer kun je ze vervangen door aardbeien of ander fruit.

Drinken vervangen

Veel drankjes bevatten enorm veel calorieën. Hoewel een glas water niet altijd even aantrekkelijk klinkt als een glas vruchtensap of frisdrank, is het toch slim om het te laten staan als je ‘beach ready’ wilt zijn deze zomer. Als je meer dan vier glazen vruchtensap en frisdrank drinkt per dag, dan ben je binnen een maand 5 kilo kwijt door ze te laten staan. Precies snel genoeg voor een platte buik op het strand deze zomer.

Tussendoortjes vervangen

Zoals iedereen eigenlijk wel weet zijn koekjes en snoepjes dramatisch als je een platte buik wilt. Het kost een klein beetje moeite om ze niet te eten, maar het resultaat is wel dat jij je buik niet constant in hoeft te houden op het strand deze zomer. Hang je nieuwe bikini gewoon in het zicht op je kamer om dat kleine beetje extra motivatie te hebben om het vol te houden. Eet fruit in plaats van ongezonde snacks zodat je lichaam er iets aan heeft!

Meer bewegen

Een ‘klassieke’ tip, maar daarom niet minder waar: Als je snel 5 kilo wilt afvallen hoef je niet eens heel veel extra te bewegen om overtollig vet kwijt te raken. Als je drie keer per week een uurtje sport ben je minimaal een halve kilo per week lichter (er van uitgaande dat je evenveel blijft eten). Begin bijvoorbeeld met hardlopen door middel van een podcast van Couch to 5k.com. Een echte aanrader als je een platte buik wilt!

Portie controle

5 kilo afvallen is echt een stuk makkelijk als je nét even iets minder eet. Alleen een kleiner bord gebruiken doet al wonderen! Meer goede tips om minder te eten vind je hier.

Laat me weten als jij nog meer simpele maar doeltreffende tips hebt om 5 kilo af te vallen voor deze zomer!

8 reacties op “Snel 5 kilo afvallen: De 5 beste tips voor een platte buik deze zomer!

 1. gewoon ik ·

  ik eet gewoon wat ik altijd al eet
  maar ik doe een paar druppels citroensap in mijn drinken eerst dee ik het in mijn thee maar dat is niet te zuipen! nu doe ik het in sapjes enz en daar val je ook al gouw mee af en als je snel wilt afvallen moet je het gewoon in je thee doen en die sapjes enz laten staan ff door bijten en minder eten en als het kan meer sporten…
  xx

  Reageer
 2. hahahannie ·

  aardbeien zijn heerlijk en zeker in de zomer kun je er van genieten. en wist je dat aardbeien ongeveer de caloriearmste vruchten die er zijn. pas daarentegen wel op met druiven want die zijn wel een bom van calorieen. een goed idee als tussen doortje.

  Reageer
 3. Anna ·

  We weten allemaal wel hoe we moeten afvallen…gezond (niet teveel) eten en meer bewegen….het enige wat er vaak aan ontreekt is het daadwerkelijke doen!! Mijn moeder zei vroeger wel eens: “Stel niet uit tot morgen wat je vandaag al kunt doen!” Succes!

  Reageer
 4. Leonie ·

  Ik ga het wel eens proberen ik vindt me zelf een beetje dik

  Reageer
 5. Arno Wingen ·

  “Om echt 5 kilo af te vallen kun je ze vervangen door aarbeien of ander fruit”

  Bravo. Aardbeien eet ik zelf ook graag en bevatten veel minder suiker dan ander fruit. Ik eet ze meestal met ongezoete slagroom, omdat je van suiker dik wordt en niet van vet, maar dat is weer een persoonlijke aanpassing.

  Reageer
 6. nisha ·

  meestal is een dieet overdag goed vol te houden,maar in de avonduren een horror.Althans voor mij.Dit probleem opgelost door een foto van mij met alle extra kilos te vergroten EN op een keukendeur geplakt…..hou me geheid uit de keuken .
  succes.
  TIP:
  hou caloriearme drankjes bij de hand en probeer ook zoveel mogelijk lauwwater te drinken

  Reageer
 7. mijn tip ·

  is dat wel gezond? en krijg je er geen zuurbranden van?
  ik eet s’morgens altijd een kiwi en een glas groene thee en dat helpt mij ook wel

  Reageer
 8. tessa ·

  ook een goede tip om snel 5 kilo af te vallen is het drinken van grapefruitsap bij het ontbijt.
  De zuren zetten je stofwisseling in werking en zorgen dat vet gemakkelijker wordt afgevoerd.
  Houd je niet zo van de zure smaak? even doorbijten. het is maar een glaasje.
  Voor langdurig gebruik werkt het niet. na een aantal weken zal je er niet meer door afvallen.

  Ook een goede tip als je moeite hebt met ontbijten. Je zet zo wel je stofwisseling ik werking zonder dat je moeite doen om een boterham naar binnen te krijgen.

  groetjes tessa

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.