slank zijn dun blijven mager worden

De 8 geheimen van gezond slank zijn + worden + blijven

We hebben allemaal wel een vriendin die altijd slank is en blijft, soms (of vaak) tot onze grote ergernis. Elke keer vraag jij je weer af: hoe kan ze ondanks alles toch altijd zo slank zijn? Aangezien je niet de enige bent die deze vraag stelt, hebben onderzoekers gekeken naar de eet- en leefgewoonten van mensen die van nature dun zijn, slank worden, en mager blijven…

Over het algemeen blijkt dat mensen die van nature slank zijn een hele andere relatie met eten hebben dan, uhm, de rest van ons. Iedereen die te zwaar is en slank wil worden, is zo erg met eten bezig dat het constant in het hoofd zit. Slanke mensen gaan juist heel relaxt met eten om en maken daarom onbewust de goede keuzes.

Door mensen die van nature slank zijn te volgen en te kijken hoe ze omgaan met eten, hebben de onderzoekers een lijst met 8 geheimen van slank zijn opgesteld (bron)…

1. Een slank iemand verkiest verzadigd zijn boven vol zitten

Op een vol-gevoel-schaal van 1 tot 10, stoppen slanke met eten rond 6 à 7. De rest van ons stopt pas tussen de 8 en de 10. Dit komt waarschijnlijk omdat je zo gewend bent aan het gevoel van 8 tot 10 dat je denkt je tekort komt als je stopt bij 6 à 7.

Kopieer ze: De volgende keer dat je halverwege je maaltijd bent, leg je vork neer en denk bewust na hoe ver je bent op de vol-gevoel-schaal. Doe dit nog een keer als je nog 5 happen verwijderd bent van een leeg bord. Zo leer jij jezelf aan om na te denken over het gevoel dat je krijgt als je eet en vol begint te raken. Bovendien geef je je maag de tijd om een ‘voldaan-seintje’ richting je hersenen te sturen…

2. Slanke mensen zien een hongergevoel niet als noodsignaal

De meesten van ons die worstelen met een paar kilo’s te veel zien honger als een noodsignaal van het lichaam en willen er zo snel mogelijk iets aan doen. Als je bang bent voor eenhongergevoel, dan eet je structureel te veel om het te voorkomen en zul je nooit slank worden. Slanke mensen zijn gewend aan een licht hongergevoel en weten dat het gevoel snel voorbij gaat, ook al eten ze niets om het op te lossen.

Kopieer ze: Kies een drukke dag en stel bewust je lunch een uur of twee uit. Of sla een snack die je neemt in de namiddag over. Je zult zien dat je nog steeds prima kunt functioneren als je dit doet. De volgende keer dat je een hongergevoel hebt, stel je bezoek naar de koelkast dan een tijdje uit, zodat je ook gewend raakt aan hongersignalen en een licht hongergevoel.

3. Een slank persoon gebruikt voedsel niet om zich beter te voelen

Het is niet zo dat slanke mensen immuun zijn voor emotioneel eten. Maar ze weten wel precies wanneer ze het doen en kunnen zichzelf stoppen. Dit is ook gelijk het moeilijkste punt om te kopiëren van dunne mensen.

Kopieer ze: Stop jezelf als je weet dat je aan het eten bent om emotionele redenen. Die redenen zijn meestal: depressiviteit, boosheid, eenzaamheid en vermoeidheid. Je moet leren om te weten wanneer je niet eet omdat je honger hebt, maar dat je om andere redenen aan het eten bent.

Als je echt honger hebt en slank worden jouw doel is, kies dan voor een gezonde snack zoals een handvol nootjes (laat de alarmbellen voor het hoge aantal calorieën maar rinkelen: nootjes zorgen snel voor een voldaan gevoel en zitten boordevol voedingsstoffen die je via ander eten nauwelijks binnenkrijgt).

Ben je eenzaam, bel dan een vriendin of familielid in plaats van troost te zoeken in een grote hoeveelheid chocolade. Door anderen voel jij je meer betrokken bij mensen en dat helpt veel beter dan eten. Als je moe bent: ga dan een halfuurtje slapen! Daar is moeheid/uitputting immers voor bedoeld.

4. Slanke personen eten VEEL meer fruit

Dunne mensen eten gemiddeld genomen VEEL meer fruit dan de rest van ons. Zo krijgen ze veel meer vezels binnen die erg goed zijn om je stofwisseling te versnellen.

Kopieer ze: Zorg ervoor dat je altijd fruit in huis hebt en eet het minstens 2 of 3 keer per dag. In veel diëten mag je geen of nauwelijks bananen eten. Trek je hier niets van aan, want bananen zitten vol met belangrijke vezels en daarom vullen ze veel beter dan bijvoorbeeld sinaasappels of appels.

5. Slank zijn = leven volgens strikte eetgewoonten

Iedere diëtist kan je vertellen dat gevarieerd eten goed is, maar dat te veel variatie ervoor zorgt dat je te veel eet. Dunne mensen hebben leven onbewust volgens strikte gewoonten. Ze eten elke dag meestal hetzelfde ontbijt en dezelfde lunch. Af en toe eten ze wel iets anders, maar doorgaans zijn hun eetgewoonten erg voorspelbaar.

Kopieer ze: Probeer ook consistent elke dag hetzelfde te eten als ontbijt en lunch en ook jij kunt slank worden. De variatie kun je in het avondeten aanbrengen door verschillende soorten groenten/rijst/aardappelen etc. Het is namelijk niet erg als je ontbijt en lunch elke dag ongeveer hetzelfde zijn, dat is alleen maar goed voor je spijsvertering en algehele stofwisseling.

6. De slanke individu beweegt beduidend meer

Gemiddeld genomen lopen en bewegen dunne mensen meer dan de rest van ons. Hierbij gaat het niet specifiek om sporten, maar echt lopen en bewegen, van en naar alles wat je maar kunt bedenken. Waarom dit precies zo is, is niet helemaal duidelijk, maar we kunnen er wel van leren.

Kopieer ze: Volgens onderzoek overschatten we de beweging die we krijgen. In de westerse wereld zitten of liggen we gemiddeld 16 tot 20 uur en dat is erg veel. Probeer daarom bewust meer te lopen. Hanteer een actieve leefstijl! Pak minder vaak de auto of stap een halte eerder uit als je met de bus naar je werk gaat. Neem ook vaker de trap in plaats van de lift. Dat soort kleine veranderingen scheelt snel minstens 100 calorieën per dag, wat al snel neerkomt op een kilo per maand.

7. Slanke personen slapen veel + vaak

Gemiddeld slapen dunne mensen 2 uur per week meer dan te dikke mensen. Slapen is erg goed voor je omdat je dan een hormoon aanmaakt dat een hongergevoel voorkomt.

Kopieer ze: Twee uur per week is maar 17 minuten per nacht extra slaap. Ga iets eerder naar bed of slaap, als het kan, een halfuurtje in de middag. Dat laatste helpt bovendien om je langer fit te voelen over de hele dag genomen. Slank zijn is dus ook uitgerust zijn.

8. Altijd een ontbijt eten = slank zijn

Dunne mensen eten veel vaker een ontbijt dan te dikke mensen. Zo zorgen ze er voor dat hun stofwisseling op gang komt en veel sneller gaat werken dan wanneer je geen ontbijt eet.

Kopieer ze: Eet elke dag een goed ontbijt met veel vezels (volkorenbrood bijvoorbeeld). Het is de belangrijkste maaltijd van de dag!

Als je eerlijk bent naar jezelf, hoeveel van bovenstaande 8 geheimen van gezond slank zijn (en slank worden) hanteer jij momenteel op dagelijkse basis? En hoeveel denk je dat je er zou kunnen hanteren als je écht je best zou doen? Laat hieronder een reactie achter!

92 reacties op “De 8 geheimen van gezond slank zijn + worden + blijven

 1. Wiam ·

  Hallo ik ben Wiam ik ben een meisje dat 1.45 is ik ben 10 jaar en ik weeg 42 kilo ik voel me heel dik als ik aan m’n vriendinnen vraag ben ik dik? Dan zegen ze nee 😊 maar ik geloof het niet heeft iemand een tip voor me? Groetjes Wiam

  Reageer
 2. roos ·

  je kan snel dun worden van poepen want alles wat je eet gaat ergens heen en daar door poep je het er uit dus dat is het beste succes allemaal. xxx

  Reageer
  • puk ·

   ja klopt dat zeggen veel mensen dus ik vind dat je gelijk hebt goed zo meid ga zo door!!!

  • Paul ·

   Beste Roos / Puk (zelfde IP-adres), Leuk verhaal, maar helaas kun je er niet voor kiezen om alles wat je eet direct uit te poepen… tenzij je laxeermiddelen gaat gebruiken, wat ik ten stelligste afraad… Bovendien is het natuurlijk niet zo dat je alles uit poept wat je eet. Er blijven heel veel voedingsstoffen (eiwitten, koolhydraten, vetten e.a.), beschermingsstoffen (vitamines, macromineralen, sporenelementen, fyto nutriënten e.a.), ballaststoffen (voedingsvezels), vocht en energie (in de vorm van calorieën) in je lichaam achter.

  • Isabel ·

   WHAHAHAHAHA ECHT WAAR?! IK GELOOF JE EERLIJK GEZEGD NIET MAAR HET ZAL WEL ZO ZIJN 😂

 3. Tippies ·

  Hey lieve mensen! Nog even een tipje! Veel mensen kennen het gevoel dat je in verleiding komt tijdens je dieet. Mensen gaan dan denken van ik wil je wel eten, maar ik kan je niet eten. Doe dit niet! Probeer het eens andersom. Ik kan je wel eten, maar dat wil ik niet. :) Hope it works! Succes allemaal! xx

  Reageer
 4. FoxxyFoxxy ·

  Heyy, ik ben 14 jaar en ik weeg 48 kg. Dit vind ik echt veel te zwaar. Heeft iemand tips om af te vallen? En ik ben 1.67m lang.

  Reageer
  • Anoniem ·

   Lieve schat dat is helemaal niet zwaar voor jouw lengte! Gezond eten, lekker bewegen, regelmatig water drinken en niet te veel snoepen. Zoek een leuke sport; daar wordt je blij van en je voelt je daardoor ook beter in je lijf, afvallen hoeft niet!

 5. samira ·

  Bij mij is het allemaal juist omgekeerd en ben net mager en fijn gebouwd. ik eet elke dag voor meer dan 5 mensen maar kom geen gram aan en vermijd net salades en fruit net om te verdikken en ik drink alleen maar frisdrank en nooit water en eet ook heel erg vet en ongezond. dus het klopt niet

  Reageer
 6. Elmaza ·

  Hoi ik ben 12 jaar En ik ben 67 kilo hou kan ik 40 Kilo wegen plz Help mij a.u.b. stuur die vraag naar Facebook Ik heet E ik ben op iemand verlieft

  Reageer
  • Elmaza ·

   Hoi ik ben Elmaza ik ben 12 jaar ik ben 1 meter 50 en ik ben. 67 kilo hou kan ik 40 kilo wegen ik heb al een liefje en ik ben verliefd op hem maar naar de feest van school ga ik mooi en dun ik begin maandag en ik ga 1 week proberen als dat meer lukt doe ik 1 maand als het weer lukt ga ik 1 jaar ik wens dat da ga lukken want ik heb heel veel mooi kleren en jurk en schoenen mijn droom was dat ik dun was en slank en dun Help mij als jullie willen vraag stelen stuur naar Facebook en stuur de vraag dan ik heet Elmaza geef veel tips en stuur! 😭😞😭

 7. Anaïs ·

  Hoi ik ben Anaïs. Ik vind mezelf veel te dik. Ik ben 12 jaar en weeg 52. Mijn lengte is 1m60. Vrienden van me zeggen da ik dun ben maar dat is niet zo. Heeft iemand nog extra tips?

  Reageer
  • Anoniempie ·

   Beste Anaïs, Dat je te dik bent zit vooral in je hoofd. Maak je niet zo druk over eten en je gewicht. Als je je daar nu al druk om gaat maken op jou leeftijd heb je kans dat je daar later eetstoornissen door gaat ontwikkelen. Met als gevolg dat je bijvoorbeeld anorexia kan krijgen of je bent de rest van je leven aan het diëten. Eet veel groente en fruit, sport wat en drink veel water. Zorg daarbij dat je genoeg maar niet te veel slaapt en ontspan en lach veel. Het leven is leuk! Maak er een mooie tijd van.

 8. Top Secret ·

  Haai! Ik heb een vraag ik ben 12 jaar en 1.55m lang alleen ben ik niet zwaar voor m’n leeftijd? Ik weeg namelijk 45 kilo??? Doeg! 🙅🏼🙅🏼

  Reageer
 9. anoniem ·

  Hallo, ik ben een meisje van 12 jaar, ik ben ongeveer 1, 50m lang (klein voor mijn leeftijd) en ik weeg 35 kilo. Ik vind mezelf veel te dik. Ook mijn taille mag wat smaller van mij. Heeft iemand tips?

  Reageer
  • Anoniempje ·

   Haai! 😂 Ik ben 13 jaar en weeg 57 kilo! Ik vind dit echt veel te veel en daarom wil heel graag afvallen, maar wel op een gezonde manier. Ik wil afvallen omdat ik me niet lekker in me vel voel en een beetje dik ben, en volgens mij is 47 kilo voor een kind van 12 jaar helemaal niet zo veel en is dat een heel normaal gewicht. Daarom geef ik als tip dat je als jij je goed in je vel zit en je niet zo dik bent, je het ook echt NEVER NOOIT voor anderen moet doen maar voor jezelf! 😘

  • Top Secret ·

   Huh? Jij bent echt heel licht! Ik ben 0,5 cm langer en weeg 46.3 kilo! Geloof me je bent echt niet dik! Kijk naar obese die mensen zijn dik jij niet

  • Anoniempie ·

   Dat is ontzettend licht. Als je nog meer gaat afvallen blijft er niks meer van je over. Bespreek dit met je ouders! Dat je zo over hezelf denkt is niet gezond. Straks krijg je nog anorexia.

 10. Anoniem ·

  hoi, ik ben 14 in februari 15 en weeg 63/64 kilo.. is dat veel? ik wil graag 50 kilo wegen en iets dunner zijn maar ik weet niet of ik te zwaar weeg of niet, gr. Anoniempje

  Reageer
  • Paul ·

   Dat ligt er maar net aan hoe groot/lang je bent…

 11. anoniem ·

  Hallo ik ben 11 en weeg wel zeker boven de 67 maar precies weet ik niet ik zit op atletiek maar ik vind het niet zo leuk meer ik wilde naar de sportschool gaan in plaats daarvan maar mijn moeder zei dat ik nog even moet blijven op atletiek maar nu sport ik niet met plezier en val ik niet snel af ik wil voordat ik 12,5 ben 30 kilo afvallen.

  Reageer
 12. Hanna mathijs ·

  Hey, Ik ben 1m62, 12 jaar en ik weeg 46 kilo, da’s niet te veel, maar ik ben bijna 3 kilo kwijtgeraakt en wil daar graag snel vanaf. Iemand tips?

  Reageer
  • Anaïs ·

   Je hoeft echt niet of te vallen ik ben 12 jaar 1m 60 en weeg 52 jij moet echt blij zijn met jezelf!

 13. Thijs ·

  Ik eet op een dag: – 2 boterhammen zoet; – 4 boterhammen vlees; – 1/2 koek(jes); – 1 appel; – 1 beker melk; – 2 bekers normaal drinken (taksi, dubbel fris enz.); 2/3 bekers thee en/of water…

  Reageer
 14. Thijs ·

  Ik ben 13, over 5 dagen 14 en weeg 49,5 kilo. Ik eet in de ochtend 3 boterhammen (2 met vlees en 1 met zoet) met een beker melk… In de middag ook 3 boterhammen (2 met vlees en 1 met zoet)… En voor de rest 1 koek en 1 appel… Soms beweeg ik heel veel, maar soms totaal niet.

  Reageer
 15. kusjes ·

  Ik ben zelf niet zwaar, maar heb wel een beetje een buikje. Ik vind dit gedoe over afvallen maar niets. Ik drink zelf alleen water & thee en geen snoep en val best goed af. Het is vooral het gevoel. Als ik geen snoep eet dan voel ik mezelf al beter. Zelf begin ik nu weer met hardlopen. Daardoor val ik altijd af & krijg vooral gespierde dunne benen. Heb vertrouwen in jezelf!

  Reageer
 16. Anoniem ·

  Ik ben 12 jaar ik ben 1.69 en weeg 80 kilo. Ik heb dus overgewicht. Ik ben in de groei en mijn ma zegt dat ik normaal ben. Heeft iemand tips voor mij om af te vallen? PS: Ik zal deze tips hierboven wel volgen. Alvast bedankt!

  Reageer
 17. Angela ·

  Hai, Ik ben 16 jaar en ik weeg 85 kilo. A.a.b. tips! Ik word er ziek van, ik wil graag heel snel mager worden… Wat kan ik er precies doen?

  Reageer
  • Jurjan ·

   Je KAN niet snel mager worden. Overtollige kilo’s lichaamsvet ontstaan in de loop der jaren en verdwijnen niet zomaar over een nacht ijs. Je kunt ook niet snel even steenrijk worden, snel even een wereldontdekking doen, snel even wereldberoemd worden, snel even bloedmooi worden of snel even een Nobelprijs winnen. Mensen moeten eens realistisch worden. Vet verbranden lukt alleen met voldoende lichaamsbeweging (kracht + cardio). En dan niet een paar dagen of weken, maar vaak genoeg per week, lang genoeg achter elkaar en bovendien over een lange tijdsperiode blijven volhouden. Succes!

  • Elmaza ·

   Als jij 1 jaar sport kan jij dun zijn

 18. ella ·

  Ik ben best wel dik, ik zoek iets waarmee ik makkelijk dun word! en snel! beter anorexia dan dik? ik word vaak gepest en ben er nu klaar mee!

  Reageer
  • maud ·

   Ik werd vroeger ook gepest.

  • Elmaza ·

   30 kilo weg

 19. lydia ·

  Ik vind mezelf ook veel te dik. Je moet gewoon iedere keer als je vrije tijd hebt gaan sporten en eet heel veel fruit; natuurlijk niet TE veel.

  Reageer
 20. Renske ·

  Ik ben 12 jaar en weeg 55 kilo. Ik zit op wedstrijdzwemmen. Me moeder zegt dat ik gewoon wat steviger ben dan alle meiden van m’n klas. Ik vind mezelf veeeel te dik. Maar m’n vrienden zeggen van niet. Ik probeer minder te eten, maar het lukt me niet. Ik train 5× per week voor schooltijd. Ik ben moe. maar k wil gewoon blijven sporten. Een meisje uit mijn klas zegt dat ik een varken ben. Ik word steeds onzekerder. Het is nu vakantie. Kan iemand mij helpen om in 2 weken snel af te vallen? X Renske

  Reageer
  • Shirley ·

   Hoooiii, Je kunt beste gewoon veel blijven bewegen en ik raad je aan om de app MyFitnessPal te downloaden, dan kun je daar alles wat je eet invullen (het helpt bij mij heel goed). En als je verder gezond eet val je best goed af. O, en dat kind dat je zo noemt moet je negeren, want ik weet zeker dat het niet waar is. Groetjes, Shirley P.S. Je kunt ook nog buikspieroefeningen doen. :)

  • debbie ·

   Hoi Renske, Ik doe zelf ook wedstrijdzwemmen. Ik ben 16 jaar en weeg 58 kilo. Ik heb zelf een normaal gewicht, maar word ook uitgemaakt voor varken en h@#r en noem maar op. Ik kan je als tip geven niet te gaan afslanken. Het zal grote gevolgen hebben op je zwemmen. Je verliest namelijk zo veel energie dat het zwemmen je alleen maar moeilijker af gaat. Ik heb ook geprobeerd af te slanken omdat ik gepest werd. Het pakte bij mij een paar jaar geleden uit tot bijna opname voor anorexia en heb zelfs tijdelijk moeten stoppen met zwemmen. Dat je nu iets zwaarder bent maakt ook niet uit, door het zoveel sporten bestaat het lichaamsgewicht voornamelijk uit spieren dan uit vet. Dat zal je er dus niet af krijgen met afslanken. Hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen. Groetjes, Debbie

  • JSlover ·

   kijk als iemand jullie pest moeten jullie nooit iets terug zeggen ga zeker eens langs naar een persoon die je vertrouwt of zo en negeer die personen als jij je goed in je vel voelt moet je blij zijn op je eigen manier want iedereen is op zijn eigen manier perfect natuurlijk als je overgewicht hebt kan je beter een paar kilo’s afvallen niet omdat je lelijk of mooi bent maar als je overgewicht hebt is het ook niet goed voor je lichaam en ik heb opgezocht op het internet als je tipt snel dun worden dan zie je bijvoorbeeld die ProAnna site maar geloof mij dat is een slechte site dat is alleen voor kinderen die anorexia willen hebben of die niet weten hoe slecht die site is maar nu weten jullie dat

 21. justme ·

  Het klopt in mijn geval: ik ben slank en blijf slank… Alleen punt 5 de vaste gewoontes niet. Verder eet ik me alleen “vol” als we uiteten gaan… Ik beweeg veel en eet gezond!

  Reageer
 22. jasmina ·

  ik wil sneler dun zijn hoe moet dat want ik ben 10 jaarn ik weeg 60 dus jij me helpen

  Reageer
  • Rania ·

   Jasmina, Je moet gewoon de tips volgen en misschien meer bewegen. Ikzelf heb ook een probleem, ik ben 12 en weeg 38 kilo. :(

 23. rosa ·

  hoe kan ik zo snel dun worden kan iemand een tip geven ?

  Reageer
  • lydia ·

   Rosa, je moet gewoon elke keer als je vrije tijd hebt sporten en je moet veel fruit eten, natuurlijk niet te veel hihihi.

 24. Deborah ·

  Ik ben niet dik, maar ook niet super dun. Toch wil ik heel graag een groot stuk dunner worden en ook wat kilo’s kwijt raken. Sommige dingen van hier bove doe ik wel, maar over andere dingen heb ik nooit na gedacht. Denk dat als ik me hier aan zal hoeden (aan deze stappen) dat ik zo een paar kilo’s kwijt ben en een stuk slanker.

  Reageer
 25. Danielle ·

  Hey ik ben Danielle, 14 jaar en heb een probleem ik ben volgens mijn vrienden en vriendinnen slank maar zelf vind ik dat niet zo. ik leef als een slank mens maar kan soms wel een hele zak chips op in een half uurtje. ik heb een buiken en probeer via het internet een uitweg te vinden hiervoor. alsjeblieft heeft iemand tips??? x

  Reageer
 26. Reimara ·

  Afvallen doe je op je eigen tempo met je eigen ding. Wat werkt voor de een werkt niet voor de ander. Hoewel ik al een tijdje sport en afval zal ik sommige van deze tips een serieus overwegen. Vooral frisdrank laten staan… hou het steeds een hele tijd vol en dan toch weer niet… Dat is me enigste valkuil. ;)

  Reageer
  • nanda ·

   o,ja bedankt voor de tip gelukkig ben ik niet zo van de prik drank mn maag kan er niet tegen zwaar gevoel ed,maar is zeker een zeer goede tip

 27. nanda ·

  het is gewoon niet eerlijk zij zijn lekker gezegend met een wespen taille ik ken veel meisjes die echt geen minuut sporten of niks doen en toch beschikken over een goed stofwiisseling maar ook velen die echt hard hun best doenvoor hun figuur het is 50/50.je moet geluk hebben

  Reageer
 28. gulende ·

  ik kan niet dun worden maar slank zijn heeft veel voordelen vind ik dan passen kleren ookmooi bij je enzo

  Reageer
 29. Iets te dik ·

  ik ben iets te zwaar ik ben 1.73 en 75,4 kilo ik ben ook nog 13 jaar. Ik ga het proberen ik heb nog 13 weken om van maat XL naar maatje M te komen want ik schaam me en ik ga deze tips gebruiken.

  Reageer
  • JSlover ·

   geloof mij als jij je goed in je vel voelt is het goed als jij je niet zo goed in je vel voelt dan volg je deze tips ze zijn heel nuttig drink veel water denk er bv aan als je dun word gaat bv iedereen je leuk vinden doe een paar work-outs je kan ze vinden op het internet beweeg veel niet na 6 uur eten want dan werkt je stofwisseling niet zo goed kou heel traag en lang want dan zit je snellen vol je kan als je deze tips volgt je eigen nog belonen met een koekje maar niet je veel
   en neem ook eens een kijkje naar het voedingsdriehoek

 30. Demi ·

  Ik wil graag me blubberbuikje kwijtraken binnen 30 dagen! Omdat ik over 30 dagen op vakantie ga en ik wil graag gewoon normaal in een bikini willen lopen zonder me te schamen voor me vetrollen! HELP ME!!!

  Reageer
  • Jurjan ·

   Ik wil graag binnen 5 minuten een eenhoorn en een middelgrote vuurspuwende draak omdat ik dol ben op sprookjesdieren en geen geld heb voor een feniks. HELP!

 31. annabel ·

  Hallo ik ben Annabel en ben 5 kilo bij gekomen en ik vond dat ik daarvoor al te veel woog. Kan iemand me helpen. Ik vind nergens iets.

  Reageer
  • denis is ·

   Je kan mager worden door een ding. Je moet per dag bruin brood eten, 1 kilogram, daarna moet je water drinken, maximaal 1,5 liter. Ik was 110kg nu ben ik 96kg. Je moet dus bruin brood met water eten, normaal water, maximaal 3 tot 6 weken, dan ga je zeker 5 kilo afvallen.

 32. Anke ·

  Afvallen en op gewicht blijven is niet eenvoudig, maar het is absoluut te doen als je weet hoe je lichaam werkt en reageert op eten. Veel mensen die af willen vallen zijn bang om te eten en dat is helemaal verkeerd, want zo ontwikkel je een haat-liefde verhouding met eten en blijft het dagelijks een gevecht. Jammer, want je zou juist moeten genieten van wat je eet, zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken om je gewicht. Geloof niet in crashdiëten, pillen of alle andere ‘wondermiddeltjes’ die je overal worden aangeboden. Het werkt niet op de lange termijn! Wat wel werkt is een gezond eetpatroon ontwikkelen in combinatie met bewegen en tijd nemen om te werken aan je gezonde levensstijl. Honger lijden is niet de manier om een gezond gewicht te bereiken, want zodra je weer meer gaat eten vliegen de kilo’s er weer aan. Met BenFit.nl helpen we je een gezond eetpatroon te ontwikkelen waarmee je overgewicht kwijtraakt en waarbij je leert hoe je die kilo’s er af blijft houden. Het gaat niet zo snel als bij een crashdieet, maar het grote verschil is dat de kilo’s wel weg blijven als je het op de juiste manier doet. Kijk maar eens op onze website naar mensen die hun levensstijl al wisten te veranderen met behulp van het BenFit programma. Succes allemaal!

  Reageer
 33. Paula ·

  Bewust eten is oké, maar het gaat bovenal om zelfacceptatie. Zelf heb ik een eetstoornis gehad, waardoor ik niet zoals gedacht gelukkiger werd, maar nog ongelukkiger werd. Als je, jezelf accepteert zoals je bent, dik of dun, dán word je gelukkig. Natuurlijk mogen er wat kilo’s af als je dat wil of als dat zelfs moet, maar vaak is een onderliggend probleem van zelfacceptatie ook een probleem waaraan gewerkt moet worden.

  Reageer
 34. Lida Koning ·

  Fern, Ik ben het niet met je eens, als je zwaar bent, ben je nooit tevreden want je voelt jezelf niet lekker dus accepteer je het niet. Ik ben 30 jaar een jojo-er geweest en nu heb ik 3 jaar terug 30 kilo eraf gekregen, ik voel mij zoveel beter en zit zo goed in mijn vel. Het allerbelangrijkste is dat het er nog steeds af is, ik heb mijn hele eetpatroon omgegooid en kan nu echt genieten van bewust eten en niet zomaar alles in mijn mond stoppen zonder na te denken. Groet, Lida

  Reageer
  • Regina ·

   Lieve dames en heren met iets meer gewicht dan nodig. Het is een vaststaand feit dat overgewicht slecht is voor je gezondheid. Dit is een belangrijk issue van het verhaal. Het gaat om je gezondheid. Het gaat niet om het creëren van een zogenaamd ideaal plaatje maar om een gezonde leefstijl voor jezelf en zelfs je gezin. Lida, wat een geweldig resultaat en wat zal je blij zijn.

 35. Regina ·

  Afslanken begint met een sterke WILSKRACHT. Als de wilskracht aanwezig is zijn alle mits en maar verloren. I uitzondering en dat is in het geval medicijnen worden gebruikt die je in gewicht laten toenemen. Dit is onmacht. Op mijn 33e kreeg ik onze 2e dochter. Na een jaar was ik hersteld van de bevalling. Toen ik een foto van mijn armen zag, schrok ik zo dat ik ’s morgens vroeg ben begonnen met hardlopen. Ik moest om 6 uur in de auto zitten voor mijn werk, dus ik liep 5 uur ’s morgens buiten. Het gezin sliep dan nog en ik begon de dag met frisse moed. Ben je een avond mens kun je de loop schoenen natuurlijk ’s avonds aantrekken. Lopen kan altijd. 3x per week naar de sportschool voor een circuit training en mijn eetgewoonte drastisch veranderd. Starten met fruit, na het lopen, 10 uur crackers, ’s middags yoghurt en salade, ’s avonds groente en vis. In een half jaar tijd waren alle kilo’s eraf en zat ik strak in mijn vel. Het kan ook met een drukke baan, kinderen en zelfs nog hobby’s. Je moet wel willen. Het resultaat en het heerlijke gevoel is je inspanning meer dan waard. Heel veel succes. Lieve groet, Regina

  Reageer
 36. Girl86 ·

  Wow Natalie, 38 kilo in 5 maanden… dat klinkt aardig ideaal… Ik ben ook wel benieuwd hoe je dat gedaan hebt. Elke dag sporten klinkt zo simpel maar in een draaiend gezin met kinderen is dat gewoonweg onmogelijk. Ik ga binnenkort ook eens naar m’n huisarts om een dieet aan te vragen, ik ga het toch maar eens proberen ondanks alle negatieve dingen die ik er vaak over hoor…

  Reageer
 37. natalie ·

  Hoi allemaal ik was zelf ooit 40 kilo, maar ben nu 67 kilo. Ik ben wel 15 centimeter gegroeid en heb 8 kilo overgewicht ik was ooit 78 kilo en ik ben nu 13 JAAR OUD maar luister eens ik was toen 38 kilo afgevallen in 5 maanden (het moest in 8 maanden) dus geloof in jezelf en dan komt alles goed ik ben weer aan de lijn en neem de tijden voor het afslanken en geen haast de reden dat ik weer 8 kilo overgewicht heb is omdat ik te snel afviel neem gerust je tijd je doet het voor je gezondheid succes mensen! :) En weetje ik deed het dieet eerst met mijn zus die hielp en daarna alleen ik had het zelf besloten. Liefs Natalie

  Reageer
  • ... ·

   Hoe ben je zo snel afgevallen? 38 kilo in 5 maanden is best wel veel! Ik weet dat ik het rustig aan moet doen, maar wat voor dieet of wat voor dingen heb je gedaan waardoor je zo snel bent afgevallen?

  • Martine Degezelle ·

   Hey Nathalie, Graag had ik geweten welk dieet je gevolgd hebt. Heb je tips om te vermageren?

 38. Miranda ·

  Suus: bezoek een diëtist… Deze kan een dieet (levensstijlverandering zoals ik het noem) voor je samenstellen. Ook kan deze je helpen het vol te houden zodat je er aan went. Gewoonten zijn namelijk zeer moeilijk te doorbreken. Gr. Miranda

  Reageer
 39. Suus ·

  Hallo allemaal, Ik ben ook te zwaar en vind dit heel erg. Ik ben nog jong (16) en ik wil graag afvallen maar weet niet zo goed hoe, want ik zit op school en moet iedere dag 3 uur reizen, dus ben vaak laat thuis. Voor mijn gevoel eet ik niet zo belachelijk veel. Soms neem ik wel een snoepje en dat wil ik ook best toegeven, maar verder ontbijt ik iedere dag goed en drink veel water. Op internet word je kapot gegooid met al die grote titels AFVALLEN IN 4 WEKEN of met pillen of drankjes. maar daar geloof ik niet zo in. Hoe kan ik nu het beste afvallen? Groetjes, Suus

  Reageer
  • SomeBody ·

   Je mag nooit maar ook nooit afslankpilletjes nemen, want later ga je er spijt van hebben. Echt waar! Je moet gewoon elke dag sporten als het kan in een fitnesscentrum, het helpt echt, en je mag wel eens een snoepje nemen. Dat is echt niet erg, je moet ook goed oppassen met wat je eet, je kent het gezegde; one apple a day keeps the doctor away (1 appel per dag houdt de dokter weg). Je moet ook evenwichtig eten. Zoals veel fruit, veel vezels… en elke morgen ALTIJD ontbijten.

 40. Beaudien ·

  Ik ben altijd slank geweest maar de laatste paar jaar is er zo’n 5 kilo bij geslopen, heel geleidelijk. Ik was er opeens klaar mee en heb mijn voedingspatroon omgegooid. Ik eet genoeg en heb zelden tot nooit een hongergevoel maar ik eet geen suiker, geen snoep, geen frisdrank meer en let erg op het vetgehalte van dingen die ik koop. Die 5 kilo zijn er af en ik voel me erg goed. Ik weet dat ik dit patroon natuurlijk moet volhouden maar hoe langer ik gezond eet, hoe minder trek in heb in vette dingen en snacks. Ik ben ook wel meer gaan wandelen weer want ondanks dat ik 2 keer per week sport, was het vele lopen dat ik altijd deed erg ook best bij ingeschoten. Conditie beter, gewicht beter, wat wil ik nog meer!

  Reageer
 41. q. anoniem ·

  Ik wil afslanken en ik heb alles geprobeerd ik ben 95 kilo Wat nu?!?!?! Help me alsjeblieft ik moet hoogstens 60 kg wegen help me…!?!?!?

  Reageer
  • Fern ·

   Afslanken is vaak een obsessie aan het worden. Ik MOET afslanken, ik MOET lijnen, ik MOET… En wat echt belangrijk is, is dat je jezelf accepteert zoals je bent en je gezond en fit voelt. Als je je gezond en fit voelt, komt dat ideale gewicht vanzelf en maak je je er niet meer druk om.

  • Ernst ·

   P.S. De website is trouwens Runinfo.nl en niet Runnersinfo.nl. Excuses voor het foutje! Ernst

  • Ernst ·

   Hoi Anoniempje, ;-) Eigenlijk is het heel simpel om je te helpen. Laat je leiden door mijn advies. Begin met bewust eten. Iedere keer als je iets in je mond steekt moet je jezelf aanleren om na te denken. Wat is dit voor eten en wat doet het voor mijn lichaam? Dat geldt voor je ontbijt, voor tussendoortjes, voor de lunch en het avondeten. Voor alles. Van slechte dingen neem je (echt en definitief) afscheid. Het zijn vijanden. Heb ze niet lief. En van wat wel gezond is neem je (heel bewust nadenkend) minder. Hou dit aan. In het begin zal dit ook best wel moeilijk zijn, maar laat het een gewoonte worden. Dit is voortaan de manier hoe jij eet. Je zult zien, dat je hiermee je eetgewoonte veranderd. Neem jezelf voor om dit blijvend te doen. Je zult verstelt staan, dat – zonder een crashdieet – je kilo’s gaat afvallen. Heb geduld. Het kan wel een jaar duren voor je de 60 kg haalt, maar op deze manier kan JIJ het doen. Wil je erbij bewegen? Dat is goed, maar denk niet dat je daarmee afvalt. Sport zorgt er wel voor, dat je je beter voelt. Hierdoor ga je niet te veel eten en vind je het zonde om ten koste van je vorm ongezond en te veel te eten. Het is dus een middel om discipline te houden en niet een middel om af te vallen. Heb je het verschil in de gaten? Volg bij het sporten nooit het advies op van een fitnesscentrum. Zij hebben er – hoe raar het ook klinkt – geen verstand van. Ze zijn te fanatiek. Met sporten begin je namelijk l-a-n-g-z-a-a-m. Net als met afvallen heb je geduld nodig om conditie op te bouwen. Maar dat maakt niet uit. Als je maar van het sporten geniet. Wil je gaan hardlopen? Ook prima. Lekker naar buiten de polder in. Maar hou je aan een beginnersschema. Op Runnersinfo.nl vind je bij de schema’s ook schema’s voor beginners. Je begint dan heel rustig. Het eerste loopje is bijna niet de moeite om je om te kleden in een trainingspak. Maar als je iedere keer deze korte stukjes doet en je jezelf ziet verbeteren dan geeft dat een heel goed gevoel. Zowel bij sporten als bij afvallen moet je realistische, haalbare en leuke doelen stellen. Je moet ze kunnen halen met kleine stapjes. Die grote stappen lukken toch niet. Dan zit je straks met 110 kg elke avond toch weer op de bank voor de buis te hangen. En dat wil je toch niet meer? Raar hé, jij kan ook gewoon slank en gezond zijn. Je hoeft het alleen maar te doen. Ik wed dat je binnen drie maanden al trots op jezelf bent. Misschien moet je jezelf dat maar voornemen. Probeer het maar drie maanden. Als het dan niet is gelukt dan kan je je weer vol eten. Maar ik beloof je één ding; dat zal jou niet overkomen. Veel plezier met afvallen en sporten! Zoals Fern al aangeeft; laat het geen obsessie worden, maar probeer het een leuke uitdaging zijn. Dat is de weg naar jouw succes! Nog even dit: De volgende zaken helpen niet: – Crashdiëten; – Fitnessen; – Pillen; – Operaties; – Uithongeren… Wat helpt dan wel? – Alle activiteiten, die jou blij maken en ervoor zorgen dat je je goed voelt. Hierdoor ga je vanzelf minder naar die zak Chips grijpen. En als je gaat sporten… zorg altijd voor goede sportschoenen. Heel veel succes! Ernst

 42. does ·

  Bij mij zit het op mij buik, ik eet best gezond ik loop veel maar ik heb een slappe buik en dat is enige die ik erg vind.

  Reageer
 43. Risa ·

  Hoi allemaal, Ik ben paar jaar geleden met Sonja Bakker begonnen, het hielp bij mij voor geen meter, ik fietste elke dag anderhalf uur daardoor werd mijn conditie beter en had meer energie. maar ik viel er niet van af. daardoor ben ik mijn eigen dieet begonnen wat bij mij werkte.. ik ging mijn zwakke punten bekijken en dat was vooral veel frisdrank, liters dronk ik. en vooral chocola zal bij veel vrouwen een probleem zijn. ik ben gestopt met de frisdrank en de zoete dingen. alleen al toen ik stopte met frisdrank viel ik 5 kilo af, ik dronk water, thee, en melk. ik ben 1.65 en ging van 70 kilo naar 57 kilo dus 13 kilo eraf. ik voelde me heerlijk heel veel zelfvertrouwen, dus ik denk als je echt af wilt vallen dat je gewoon een soort knop om moet zetten en je levensstijl drastisch veranderen. En ik wil ff zeggen tegen Saskia dat het niet uitmaakt dat je weinig calorieën eet om af te vallen, je moet elke dag anders eten, en je kan beter 5 keer per dag kleine beetje eten dan 3 keer grote porties. je moet je hele levensstijl veranderen daardoor stopt het voor veel vrouwen dat je wel afvalt maar op een gegeven moment gebeurt er niks meer. dat is het punt waarop je alles anders moet doen.

  Reageer
 44. HN ·

  Als ik eet hoe het hier staart word ik geen 60 kilo. :| Ik heb zo lang zo gegeten maar het werkt niet voor mij, wat is er met mijn lichaam. Als ik weer naar de 60 kilo wil moet ik het weer doen met soepje per dag bewijze van. :-( Maar het werk wat ik nu doe lukt me dat niet. Wat kan ik nog anders doen???

  Reageer
 45. Dun... ·

  Mama se Mama sa Mama coosa Gezondr is lief! :) Het helpt GEGARANDEERD! Ben 15 kilo in 4 weken afgevallen. :) Ik woog 75.3 kilo nu weet ik 59.9 kilo. Ik ben zo blij. :D Dank jullie wel! :wink:

  Reageer
 46. Eva ·

  Nou Jacob, ik heb er naar gekeken en het ziet er goed uit hoor… maar ik lees bij de Chitosan: “Omdat Chitosan vetten neutraliseert, kunt u Chitosan beter niet gelijktijdig innemen met supplementen op basis van gezonde vetten, zoals CLA of visolie”. Dus ik hoop niet dat je die combi gebruikt. ;-) En verder, tja ik vind het wel een goed artikel, maar mij helpt het niet. Ik ben veel bezig met het eten, omdat ik probeer gezond te eten. Overal wordt namelijk ingeprent dat je bewust moet eten. Veel sites spreken elkaar ook tegen. Moet je nou VOOR, TIJDENS of NA het eten water drinken (voor een betere vertering)?

  Reageer
 47. jacob ·

  Supplementen zoals CLA en Chitosan helpen ook goed wetenschappelijk bewezen.

  Reageer
 48. slankie nu ·

  Het klopt wel ja ik heb dit advies gevolgd en heb geen honger meer & ik ben 2 kilo afgevallen in 2 weken! :P Ik ben dus happy! :D

  Reageer
 49. D.D ·

  Ik herken de punten in het stuk wel in mezelf en mensen om me heen. Maar wat ik raar vind, in het artikel staat dat dunne, slanke mensen heel relaxt met eten omgaan en zich er minder druk over maken dan dikkere mensen. Dat kan ik me wel voorstellen, maar waarom dan een foto bij dit artikel van een heel erg dun strak persoon die met een centimeter haar iele lijfje meet? Deze dunne mevrouw maakt zich duidelijk wel zorgen om haar lijn en lijkt me zelfs een ietsepietsie geobsedeerd door haar omvang en daarmee indirect ook haar eetgewoonten. Een beetje verkeerde fotokeuze naar mijn idee. Verder goed artikel.

  Reageer
 50. saskia ·

  Sinds 2009 eet ik gezond, dus geen tussendoortjes of suiker bevattende producten ook sport ik iedere week maar ben geen gram of centimeter afgevallen. Iemand nog een tip voor mij?

  Reageer
 51. Samira ·

  Ik ben niet depressief eenzaam of zo toch eet ik wel veel en het is niet da ik dik ben maar ook niet echt dun; ik eet gewoon omdat ik het leuk vind en lekker natuurlijk…

  Reageer
  • lola ·

   Heb ik ook. Ik heb alleen geen idee hoe ik zal gaan afvallen.

 52. Me ·

  Sommige mensen hebben een langzamere stofwisseling dan anderen. Dit is ook zeker één van de redenen dat afvallen bij de één sneller gaat dan bij de ander. Als je dus een langzame stofwisseling hebt, zul je harder moeten werken om af te vallen. Succes je kan het!

  Reageer
 53. kat deluna ·

  :| Een paar is waar helft van de verhaal niet ik bedoel ik ken een dame en die is dik en zij beweegt veel wat doet zij dan verkeerd hé?

  Reageer
  • lola ·

   Ze eet dan alsnog te veel om af te kunnen vallen.

 54. Anke ·

  Ja dit klopt wel volgens mij ik doe alles wat hier zowat op staat geschreven. Maar ook al eet ik gezond en sport ik. Ik ben steeds bang dat mijn ‘o zo perfecte’ figuur zal verdwijnen als ik dit een tijdje niet doet!? :oops: Have a great Summer!

  Reageer
 55. Virtufit sporter ·

  Natuurlijk kom je van teveel eten aan. Wat je het beste kunt doen is per dag 6 kleine porties nemen en dan 2 of 3 keer per week ook gaan sporten. Aangezien ik zelf weinig tijd heb voor een sportschool, heb ik na een lange tijd zoeken een goede site gevonden om thuis te gaan afvallen… Voor als je thuis wilt wilt gaan sporten.

  Reageer
  • Zoe ·

   Maar kost dat geld dan? Want ik wil het eigenlijk wel eens uitproberen, maar ik ben bang dat het geld kost om die filmpjes te zien, kunt u zo snel mogelijk terug antwoorden? xoxo

  • Roos ·

   Ik sport elke dag en val niks af! Alles gedaan wat hier staat zelfs een voedingsatlas niks helpt pffffff…

 56. Manon ·

  Zo ik zie mezelf hier wel in ja! ik eet elke dag hetzelfde, behalve m’n avondeten dan, en af en toe eens een ijsje of een gebakje, zoals vandaag een McFlurry haha! :D

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.