Artisjok-extract & afvallen: afslanksucces of toch niet?

Ja hoor, er is weer een nieuwe hype gaande rondom een afslanksupplement. Na de Afrikaanse mango, grapefruit, açaí en granaatappel is het nu tijd voor de artisjok. Volgens de aanbieders zou artisjok-extract de oplossing zijn voor overgewicht. Maar werken artisjoksupplementen écht voor afslanken & gewichtsafname? Hieronder lees je het antwoord…

Artisjokken

De artisjok is een soort distel waarvan de vlezige bloemknoppen als groente kunnen worden gegeten. Zo zijn artisjokken veelvuldig op pizza’s terug te vinden en kun je gekookte artisjokken als op zichzelf staand gerecht nuttigen. Artisjokken worden al vele honderden jaren gegeten, maar artisjok-extract wordt pas sinds kort als afslankmiddel aanbevolen.

Artisjok Slimming Shots & Alcachofa de Laon

De populairste artisjok-supplementen voor afvallen zijn momenteel ‘Artisjok Slimming Shots’ en ‘Alcachofa de Laon’. De kans is echter groot dat er de komende tijd nog veel meer artisjok-producten op de markt zullen verschijnen dankzij deze nieuwe rage.

Artisjok-extract & afslanken

Artisjokken zouden het ideale hulpmiddel vormen voor diegenen die willen afvallen. Supplementen zoals Artisjok Slimming Shots en Alcachofa de Laon zouden er namelijk voor zorgen dat je eetlust afneemt, waardoor je minder zult eten. Bovendien zou artisjok-extract de vetverbranding stimuleren waardoor je sneller afvalt. De producenten van artisjok-supplementen beloven dat de kilo’s ervanaf zullen vliegen.

Waarheid of bedrog?

Artisjokken zijn gezond; ze behoren tot de hoogst geconcentreerde antioxidant-leveranciers onder de groenten. Het bittere stofje ‘cynarine’ in artisjok zorgt er bovendien voor dat je lever meer gal aanmaakt, wat de vertering van voedingsvetten kan bevorderen. Bovendien werkt cynarine gunstig uit op je cholesterolniveaus en houdt het je galblaas en lever sterk en gezond.

Helaas berust de stelling dat artisjok-supplementen een afslankende werking hebben nergens op.
Dat artisjokken het voedingsvet uit een zojuist genuttigde maaltijd beter verteerbaar maken wil namelijk niet zeggen dat ze de verbranding van lichaamsvet stimuleren. Dit zijn twee losstaande processen. (bron)

Tot slot

Er is tot nu toe geen wetenschappelijk bewijs dat het nuttigen van geconcentreerd artisjok-extract ervoor zorgt dat je afvalt. Wil je profiteren van de gezondheidsvoordelen van artisjok? Dan kun je net zo goed enkele blikken artisjokken bij de supermarkt kopen, die zijn vele malen goedkoper dan Artisjok Slimming Shots of Alcachofa de Laon. Al met al lijken artisjokken en artisjok-supplementen dus niet te helpen om sneller af te vallen.

Heb jij artisjok-extract geprobeerd om af te vallen? Deel jouw ervaring met artisjok-supplementen dan a.u.b. hieronder in een reactie!

20 reacties op “Artisjok-extract & afvallen: afslanksucces of toch niet?

 1. Ikgastuk ·

  Ik ga helemaal stuk om jullie allemaal hierzo 😂 1tje zegt ik heb het geprobeerd maar ben geen 1 grammetje afgevallen hahaha ai nee hahaha hahaha ik ga helemaal stuk 😂

  Reageer
  • Ikgastuk ·

   Niet slecht bedoelt hoor mensen maar vind het alleen maar grappig want heb het zelfde probleem wat jullie nu hebben heb ook artisjokextract in huis en ben nu ook de dupe ervan en ik heb het niet eens gebruik en ga het nu dat ik dit allemaal lees ook niet meer doen bedankt love you all!

  • Paul ·

   Oké… :?

 2. mieke blankenberg ·

  heb Artichoke Slim aangevraagd tegen verzendkosten. Helaas kreeg ik er buikpijn van en heb dat gemeld, waarop de organisatie mailde, er wordt geen volgende zending gestuurd. Ik dacht oké prima, en stuurde mijn Artichoke Slim capsules terug naar het retour-adres, net zo als zij het opstuurde, niet aangetekend, heb ik ’t in een enveloppe teruggestuurd. Een paar dagen later zag ik dat er een bedrag van 49 euro van mijn rekening was gehaald, terwijl er dus, volgens afspraak, geen verdere zending zou worden verstuurd. Maar ze schreven er niet bij dat dit bedrag wel zou worden geïncasseerd. Vervolgens een mailing tussen ons, opeens reageren ze heel snel en zeer negatief. Zeggen niets ontvangen te hebben, das lekker makkelijk en moet ik verder voor de kosten opdraaien, want bedrag wordt niet gecrediteerd… Bijzonder onbetrouwbare organisatie, dat Artichoke Slim. Zou iedereen aanraden niet met hen in zee te gaan!

  Reageer
  • Rosita Kemp ·

   Heb ook het proefpakket besteld en binnen 14 dagen geretourneerd. Kreeg vervolgens een daktuin voor 49,00 euro! Volgens de klantenservice was het later binnen. Lijkt me sterk. Heb het al na n week teruggestuurd. Zit nu met de daktuin want ze kunnen niets voor me doen! Eventueel kan ik t pakket weer terug krijgen. Ja daar heb ik wat aan als ik er niet tegen kan. Niet voor niets geretourneerd. Conclusie: zeer onbetrouwbaar bedrijf en voor iedereen die van plan was te bestellen: NIET DOEN!

  • Paul ·

   Dit soort partijen hanteert zulke oplichterspraktijken als verdienmodel! Ze doen dus niet anders dan onterecht geld innen en onder valse voorwendselen achterhouden… Nooit geloven in loze beloften zoals ‘gratis retourneren’, ‘niet goed, geld terug’, ‘gratis proefpakket’. Althans, NIET als je je creditcardnummer moet afgeven of op een andere manier vooruit moet betalen. Dit oplichtingstrucje werd voordien ook al gebruikt met onder andere groene koffie, Afrikaanse mango, groene thee-extract, cacao-extract, groenlipmosselextract, roderijstgistextract, witte kidneybonenextract, konjakwortelextract, framboosketonen, peperextracten (curcuma longa / curcuminoïden / piperine / capsaïcine e.a.). Iedere keer als er een populair afslankmiddel de kop op steekt, gaan oplichters ermee aan de haal. Mogelijkerwijs gaat het elke keer om hetzelfde clubje mensen dat steeds weer een nieuwe BV opricht. Zie ook:

  • Daniel ·

   Heel juist, heb het ook meegemaakt maar zal het daar NIET bij laten. Oplichting eerste klas!!!

 3. HST ·

  Bij mij werkt Artisjok-extract wel, maar ik ben niet extreem veel gewicht op korte tijd verloren door dit product. Met min of meer normaal te blijven eten (iets minder dan gewoonlijk) ben ik 1,5 kilo kwijtgeraakt op één week tijd. Ik start nu mijn tweede week Alcachofa. Dit resultaat is voor mij best OKÉ, het lijkt me sowieso niet gezond om 5 kilo op slechts één week te verliezen. Artisjok-extract van Alcachofa helpt bij het afvallen als je verder ook een beetje op je voeding let, zonder daarvoor een streng dieet te hoeven gaan doen. Drink wel voldoende water, want het product heeft een diuretische werking (stimuleert de afvoer van vocht), wat niet betekent dat je enkel kilo’s vocht verliest. Ik ben ook duidelijk omvang verloren op de billen, de buik etc.

  Reageer
  • Jurjan ·

   Dus je punt is eigenlijk dat Artisjok-Extract NIET werkt (het doet immers niet wat het belooft), maar dat jij persoonlijk genoegen neemt met de ineffectiviteit van dit middel omdat je TOCH niet snel af wilt vallen… Artisjok Slimming Shots van Alcachofa de Laon voldoen dus aan je wensen en verwachtingen ondanks (of eigenlijk dankzij) het feit dat ze niet naar behoren werken… Kortom: chocolade is niet vies want ik ben dol op vieze chocolade. :P

 4. Duyck sonja ·

  Er zouden straffen moeten staan op al die bedriegerij, twee keer artisjokextract besteld en geen gram afgevallen! Dus geld in de vuilbak, plus wie weet welke brol ik naar binnen heb gespeeld!

  Reageer
 5. Duyck sonja ·

  Artisjok extract is dikke zever, heb het al tweemaal besteld en ben geen gram afgevallen, sorry…

  Reageer
 6. helmy kohlen ·

  Ik heb voor een paar weken geleden die Artisjok Slimming Shots gekocht via Tommy Teleshopping. Het waren 28 shotjes en ik ben toen 7 kilo afgevallen. Hoefde er verder niks voor te laten. Maar u raadt het misschien al. Daarna…

  Reageer
  • Mw freeke ·

   Ik heb die Artichoke Slim een maand geleden ook geprobeerd. Geen gram afgevallen. Probeerpakketje uitgeprobeerd. Moest 7,95 euro betalen. Beviel het niet, kon je de rest terugsturen. Dat heb ik gedaan. Maar moest toch alsnog 49.95 euro betalen. Dat heb ik gedaan naar MultiSafePay. En nu krijg ik een mail van Artichoke Slim dat het op een andere rekening moet worden gestort. Dit bedrijf plus die MultiSafePay zijn allebei niet te vertrouwen. Dus nooit wat bestellen bij deze oplichters!

 7. Corry ·

  Ik heb erg veel last van vocht vast houden. Nu werd mij gezegd dat artisjok heel goed is hiervoor. Dus jullie horen hoe het mij is bevallen!

  Reageer
 8. rob ·

  Wie hier intrapt is zo dom. Stop met eten en ga sporten enige wat wel helpt. Zeg ik en mijn -35 kilo.

  Reageer
  • MM ·

   ‘Stoppen met eten’… Dat is wel het allerdomste wat je (en wat men) kan zeggen! Als je wilt afvallen, moet je juist eten. De 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, avondmaal) en minimaal 7 (gezonde) tussendoortjes. Goed letten op je hoeveelheid beweging (zijn goede apps voor) en de juiste hoeveelheid water (vocht) inname nemen.

  • Paul ·

   Ik verwacht eigenlijk niet dat Rob bedoelt dat je volledig moet stoppen met eten, maar dat je moet stoppen met overmatig eten. Drie hoofdmaaltijden plus zeven tussendoortjes vind ik persoonlijk ook geen goed uitgangspunt. Ik zou het in ieder geval erg knap vinden om met tien eetmomenten per dag binnen je maximale dagelijkse calorie-inname te blijven. Twee of drie gezonde tussendoortjes lijkt me voldoende.

 9. mary westerbeek ·

  Ik heb Artisjok Slimming Shots geprobeerd omdat ik door mijn medicijnen flink aangekomen ben (hormoonpillen). Helaas is er geen grammetje afgegaan jammer want het kostte mij toch 40 euro.

  Reageer
 10. jolanda ·

  Hallo, Ik ben Jolanda Polderman en ook ik heb de producten van de Artisjok Slimming Shots gebruikt. Ze beloven je op tv dat de kilo’s eraf vliegen ik heb 1 doosje van 14 flesjes bestelt voor 14 dagen maar ik ben helemaal niks afgevallen het is dus allemaal grote bullshit wat ze zeggen maar ik vind het wel erg dat ze van mensen geld aftroggelen terwijl iets niet werkt. M.v.g. Jolanda Polderman

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.