Niet ongesteld? 8 tips & verklaringen als je plots niet meer menstrueert…

Als je plotseling niet meer ongesteld wordt, is er iets aan de hand met het vrijkomen, rijpen of wegvoeren van de eicel. Hieronder vind je 8 tips als je onverwachts niet (meer) menstrueert…

1. Te jong

Jonge meisjes hebben doorgaans nog geen regelmatige menstruatie. Sommige meisjes worden pas op hun 17e voor het eerst ongesteld. Als je tussen je 11e en 14e enkele maanden niet ongesteld wordt, is er dus geen reden tot paniek.

2. Pilgebruik

Sommige varianten van de pil zorgen ervoor dat je onregelmatig – of zelfs helemaal niet  – menstrueert. Ook als je stopt met de pil kan het nog maanden duren voordat je weer (regelmatig) ongesteld wordt.

3. Zwanger

Als je zwanger bent, kun je pas weer ongesteld worden nadat je kindje ter wereld is gekomen. Als je seks hebt gehad en je wordt plotseling niet meer ongesteld, dan is een zwangerschapstest de aangewezen vervolgstap.

4. Borstvoeding

Ook tijdens de periode waarin je als moeder zijnde borstvoeding geeft, word je doorgaans niet ongesteld. Dit heeft te maken met je hormoonhuishouding.

5. Ziekte & stress

Als je langdurig of ernstig ziek bent (geweest), dan kan je menstruatie worden ontregeld of zelfs ophouden. Dit geldt onder meer voor hevige griep, hoge koorts en ernstige bacteriële infecties.

6. Zwaar ondergewicht

Zwaar ondergewicht kan je hormoonhuishouding verstoren en ervoor zorgen dat je niet meer ongesteld wordt. Zo worden veel meisjes die te kampen hebben met anorexia nervosa op den duur niet meer ongesteld.

7. Overgang

De menopauze refereert aan de laatste menstruatie. De meeste vrouwen raken rond hun 50e in de overgang, maar dit kan ook al veel eerder gebeuren (vervroegde overgang / POF).

8. PCO syndroom

Bij het PCO syndroom bevinden zich cysten in de eierstokken, waardoor de menstruatie wordt geblokkeerd. Dit syndroom gaat vaak gepaard met overbeharing, vermannelijking en/of onvruchtbaarheid.

Word jij plots niet meer ongesteld? Deel jouw vragen, ervaringen en bevindingen in een reactie hieronder…

195 reacties op “Niet ongesteld? 8 tips & verklaringen als je plots niet meer menstrueert…

 1. 16 jarig meisje ·

  Hallo, ik ben nu in totaal nog maar 3x ongesteld geweest en nu al bijna een jaar niet meer. Ik maak me best wel zorgen maar durf niet zo goed naar de dokter te gaan. Ik weet zeker dat ik niet zwanger ben en ik heb ook nog nooit de pil genomen. Wat is er mis? En wat kan ik hier aan doen?

  Reageer
  • Z ·

   ik heb precies hetzelfde, kan er alstublieft antwoord komen. Wat is er aan de hand?

 2. Ella ·

  Hey ik ben 14 en ik heb het zelfde probleem ik was 26 januari ongesteld en ben nu 6 dagen te laat en ik heb ook geen gemeenschappelijke dingen met iemand gedaan. Ben best bezorgd!

  Reageer
 3. Linda ·

  Ik ben 20 jaar. Ik was normaal altijd ongesteld 4 dagen op de dag waarna ik voor het laatst ongesteld was geweest. Dit was mijn onregelmatige regelmatigheid. Een paar maanden terug werd ik pas na 6 weken ongesteld. Ik zit verder niet aan de pil. Nu is het inmiddels 7 weken geleden en ik ben nog niet ongesteld geweest. Ik heb er behoorlijk veel stress van omdat ik wel onveilige gemeenschap heb gehad, hierna heb ik de morning after pil geslikt. Ik heb ondertussen al twee zwangerschapstests gedaan, allebei negatief. Ik ben gewoon heel erg bang en ik weet niet wat ik moet doen. Kan iemand mij misschien raad of advies geven?

  Reageer
 4. Naas ·

  Ik ben nu al 5 maanden niet ongesteld geworden, ben niet zwanger en ben namelijk nog maagd. Ik ben 25 jaar, was naar de huisarts geweest waarbij ik de pil kreeg waardoor ik wel elke maand ongesteld werd. Heb drie maanden het pil gebruikt waardoor ik elke maand ongesteld werd. Nu dat met de pil gestopt ben is menstruatie ook gestopt. Help wat moet ik doen, ik ben erg bang dat ik iets mankeer. 😞😞😞

  Reageer
  • Naas ·

   Reageer mensen a.u.b.!!!

  • Paul ·

   Beste Naas, Zie alinea 2 van het artikel hierboven: “Pilgebruik — Sommige varianten van de pil zorgen ervoor dat je onregelmatig – of zelfs helemaal niet – menstrueert. Ook als je stopt met de pil kan het nog maanden duren voordat je weer (regelmatig) ongesteld wordt.” Mocht je aanvullende vragen hebben of je zorgen blijven maken, neem dan contact op met je huisarts. Sterkte en groeten, Paul

 5. Roosje ·

  Ik ben 20 en laatste keer dat ik ongesteld was dat was begin november 2017 en nu is het januari 2017 en nog steeds niet ongesteld.. geen pil.. nooit gemeenschap gehad. Wat moet ik doen?

  Reageer
  • tja ·

   Ik ben net 16 al vijf maanden niet ongesteld

 6. Anno ·

  Ik ben 14 ben ben sinds 1 maart ongesteld (het is nu december) ik ben alleen sinds juni al niet meer ongesteld dus al een half jaar niet meer en ik maak me een beetje zorgen (heb geen gemeenschap gehad of zo dus ben sowieso niet zwanger).

  Reageer
 7. somebody_ ·

  Help!!! ik ben 14 jaar maar ik word om de 3/4 weken ongesteld! Ik zit bijna op de 5e/6e week maar geen gemeenschap gehad… wat moet ik doen?!

  Reageer
  • hoi123 ·

   Als je tussen 11 en 14 jaar bent is het onregelmatig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Ik ben 14 en mijn laatste keer dat ik ongesteld werd was ergens in november 2017. En nu is het januari 2018. Ik maak me dus geen zorgen…

 8. S ·

  Hallo, mijn vriendin probeert zwanger te worden nu hebben wij in augustus een inseminatie gedaan. In september haar maandstonden niet gekregen. Verschillende zwangerschapstesten gedaan maar allemaal negatief, dan in oktober wel de maandstonden gehad en nu al 9 dagen over tijd… Zijn er mensen die dit ook meegemaakt hebben en ons kunnen helpen? Groetjes, S

  Reageer
 9. Fietje ·

  Ik ben 18, heb al sinds mijn 14 mijn menstruatie. Ik neem de pil, doe alles zoals het moet maar sinds ik terug ben van reis in augustus ben ik niet meer ongesteld geweest. Dit is al 3 maand nu… Ik ben ook niet zwanger, want ik heb een test gedaan die negatief is.

  Reageer
 10. Sammy ·

  Hoi ik had de 1ste van de maand ongesteld moeten worden, tis nu de 5de en ben nog steeds niet ongesteld, wat kan ik nu het beste doen?

  Reageer
 11. Iemand😝 ·

  Hey, ik ben nu 12 en al 5 maanden niet ongesteld, ik heb ook geen gemeenschap gehad met iemand… 😟 Verder heb ik ook niet echt last van stress, wel soms buikpijn, maar dat kan ook gewoon door de druk van school komen.

  Reageer
  • ikk ·

   Ik heb precies hetzelfde! Ik ben 12 jaar en ik ben al 2 en een halve maand niet ongesteld geweest en ik weet niet hoe het komt {ik heb nog nooit gemeenschap gehad dus ik ben ook niet zwanger} en ik weet niet wat ik moet doen, help!!!

  • Fietje ·

   Je bent 12 het kan zijn dat dit nog vroeg is en niet regelmatig is.

  • No body ·

   Bij mij is dat precies hetzelfde maar het is op een of andere manier wel handig dan hoef je geen luier aan.

 12. Infe ·

  Ik Ben 12 en wil niet ongesteld worden en de pil nie nemen ik gaat het zo ik weet nie of ik een kinderwens heb

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Infe, Volgens mij begrijp ik je reactie niet helemaal… Je bent 12 jaar oud; je wilt niet ongesteld worden; je wilt niet de pil innemen; je laat het zo; en je weet niet of je een kinderwens hebt? Vroeg of laat zal (vrijwel) ieder meisje / iedere vrouw ongesteld worden. Daar heb je in principe niets in te kiezen… Er zijn wel situaties te bedenken waarin je niet ongesteld wordt, maar die zijn over het algemeen niet beïnvloedbaar en bovendien onwenselijk. Denk maar eens aan extreem gewichtsverlies, een eetstoornis, overmatige stress, uitzonderlijk veel of zwaar trainen, hyperthyreoïdie (een te snelle schildklierwerking), hypothyreoïdie (een traag werkende schildklier), PCOS (polycysteus ovarium syndroom), coeliakie / glutenintolerantie of een (extreem) vroegtijdige overgang / menopauze… Daarnaast zul je niet ongesteld worden als je zwanger bent… Of als je ‘de pil’ (een hormonale anticonceptiepil) inneemt… Of een ander hormonaal anticonceptiemiddel: ‘spiraaltje’, hormonaal implantaat (‘hormoonstaafje’) of hormooninjectie (‘prikpil’)… Dat je op je 12e nog niet weet of je een kinderwens hebt, begrijp ik volledig. En hormonale anticonceptiemiddelen mogen –voor zover ik weet– pas worden voorgeschreven vanaf de 16-jarige leeftijd. Dus als puntje bij paaltje komt, is het nagenoeg zeker dat je op den duur ongesteld zal worden. Succes & groeten, Paul

 13. kim ·

  hallo ik ben 14 jaar en al 2 jaar ongesteld maar nog steeds niet regelmatig ik ben al sinds december niet meer ongesteld geweest en ik heb nog geen gemeenschap gehad (logisch) maar ik heb wel het gevoel dat mijn buik steeds groter word maar ik snap niet waarom ik heb wel een stressvolle weken achter de rug dus misschien heeft het daar iets mee te maken maar ik word er toch wel een beetje bang van herkennen jullie dit?

  Reageer
  • Kim ·

   Hallo, Ik snap precies wat je bedoeld ik ben namelijk ook al ongeveer 2 maanden te laat en mijn buik word steeds dikker. Ook gaan mijn borsten steeds meer zeer doen maar ik heb nog geen geslachtsgemeenschap gehad.

 14. anne ·

  ik ben 14 en wordt onregelmatig ongesteld en ik vind het niet leuk want ik ben in twee jaar denk ik 6 ongesteld geweest

  Reageer
 15. anoniempje ·

  Hallo, ik ben twee maanden niet ongesteld geworden. Ik heb af en toe zo een gevoel alsof ik het wordt, maar het komt niet. Normaal gesproken gaat het goed, ik heb maximaal 2 keer in mijn hele leven alleen een maandje overgeslagen. Sinds mijn puberteit heb ik last van hirsutisme (vorm van overbeharing bij vrouwen) en misschien zelfs eerder, maar toen was het opvallend. Nu ben ik 21 jaar. Zou ik nog moeten wachten of zou ik last hebben van dat ‘syndroom’?

  Reageer
 16. Anoniem ·

  Ik heb vorige maand 2 keer men regels gehad ma 1 keer 1 december tweede keer heel roos zo was 22 december ma nu heb ik deze maand helemaal niks ma heb ook veel buikpijn misselijk s avonds en veel eten en wc ma men rug ook niet normaal en als ik zit en lig draai ik bijna weg ben 15 jaar

  Reageer
 17. Vera ·

  Hoi, ik ben 15 jaar en ben nu al sinds augustus niet meer echt ongesteld geworden. De laatste maand ben ik wel telkens half ongesteld. Ik heb dan hetzelfde als wat ik normaal aan het begin van mijn menstruatie heb maar daarna stopt het weer. Dan heb ik weer een paar dagen niets een daarna begint het weer opnieuw. Het lijkt wel alsof mijn menstruatie niet goed op gang komt of zo. Ik ben al iets van 3 jaar ongesteld dus daar ligt het niet aan denk ik. Het zou aan stress kunnen liggen of misschien aan mijn ondergewicht (niet ernstig, ik heb een BMI van 15.9), maar ik vind het nog steeds vreemd dat ik dan wel ‘half’ ongesteld wordt. Herkent iemand dit?

  Reageer
 18. Anoniem ·

  Hallo, ik ben 20 jaar en ben altijd elke maand ongesteld geworden, en nu ben ik in geen drie maanden meer ongesteld geweest. :( Soms ben ik opeens misselijk, of ik word duizelig. maar ik heb geen stress of wat dan ook. is het een idee om langs een huisarts te gaan? Misschien is het eerst een idee om een zwangerschap test te doen? Wil iemand mij advies geven want ik weet echt niet wat ik moet doen.

  Reageer
  • Clarissa ·

   Hey, ik ben 19 jaar en al vanaf december niet meer ongesteld geweest. Het is nu 5 juli ben zelf al een paar x na de dokter geweest omdat ik dacht dat ik zwanger was heel veel bloedtesten gedaan en zwangerschapstesten en waren allemaal negatief. Als ik jou was zou ik wel een test doen en ook een bloedtest voor de zekerheid. Ik moet 8 augustus na de gynaecoloog om te kijken wat er met me aan de hand is down under. Ik hoop dat er niks ergs is… Maar ja meis ik zou wel ff alles testen Veel succes! 💪✌

 19. Anoniem ·

  Hallo, Ik ben 15 en ondertussen al 1 week over tijd, maar ik heb vorige week wel buikpijn etc gehad. Nu heb ik afgelopen zaterdag wel orale gemeenschap gehad. Kan het daardoor komen dat ik niet ongesteld ben??

  Reageer
  • potamotrygorgeous mäh ·

   Ik weet niet of je je menstruatie inmiddels al wel gehad hebt of niet, maar een geruststelling voor een volgende keer: van oraal contact kun je niet zwanger worden. Als je dit onveilig doet kun je er wél een SOA van oplopen. Zorg voor je eigen gezondheid!

 20. meisje ·

  hey ik ben een meisje van 16 en ik ben nog nooit ongesteld geweest is er iets mis

  Reageer
  • Gina ·

   Nee er is niks mis, sommige meisjes worden ongesteld op hun 17e / 18e.

 21. Hilde ·

  Hoi, ik ben 18 jaar en altijd elke maand ongesteld geweest. Alleen ben ik nu al 9 weken niet meer ongesteld geweest. Ik ben niet zwanger en heb nergens last van. Iemand een idee?

  Reageer
 22. Astra ·

  Hey vraagje ik ben nu 2 maanden en 4 dagen overtijd, ik ben erg vermoeid en vaak misselijk / humeurig, maar mijn testen slaan nog niet uit. Ik ben 1 keer eerder zwanger geweest, toen sloeg die pas uit in mijn 3e maand, maar raakte ik hem kwijt… Zou dit misschien hetzelfde kunnen zijn?

  Reageer
  • Andrea ·

   Hoi weet je al wat meer. Ik heb hetzelfde (menstruatie)probleem…

 23. Car ·

  Hallo, Ik ben 18 jaar en ben sinds begin mei niet meer ongesteld geworden. Nee ik ben niet zwanger. Ook heb ik af en toe kramp in mij buik. Het is weleens vaker voorgekomen dat ik een maand niet ongesteld ben geworden. Ik slik niet de pil. Wat zou het kunnen zijn en zou ik langs de dokter moeten?

  Reageer
  • Melanie ·

   Hey, Ik heb precies het zelfde ben van 28 juli tot nu 11 september niet meer ongesteld geweest. Dat kan komen door stress maar ik weet zelf niet of het erg is. Ik hoop het eerlijk gezegd niet. Maar ik ben ook niet zwanger.

  • Gina ·

   Het kan komen door stress, afvallen of heel veel sporten dat je niet ongesteld wordt. Maar als het echt te lang is zou ik toch even langs de dokter gaan.

 24. Meisje 15 ·

  Ik ben 1 keer pas ongesteld geworden, en dat is nu een halfjaar geleden. Ik weet niet hoe dat zo komt (ik slik de pil niet). Ik denk steeds nu gaat het toch echt wel komen maar nog steeds niks dus… Ik begin me nu wel een beetje zorgen te maken. Weet iemand misschien waar het aan zou kunnen liggen / wat zou helpen?

  Reageer
 25. anoniem p ·

  hallo ik heb een vraag ben 20 weken geleden een keizersnede gehad en ik werd elke keer ongesteld en deze maand niet meer een zwangerschapstest gedaan maar dat ben ik niet wie weet hier wat van

  Reageer
 26. anoniem p ·

  hallo ik heb een vraag ben 19 weken geleden een keizersnede gehad en ik was elke keer ongesteld maar deze maand helemaal niet de huisarts gebeld en die zei van of ik niet zwanger ben en heb ik een test gedaan en ik ben niet zwanger en de huisarts wist niet hoe dat kan wie weet hier wat van

  Reageer
  • DFB ·

   Hoi, heb je al antwoord gekregen? ik heb precies t zelfde… half jaar geleden bevallen, wel natuurlijk. Daarna 2x ongesteld geworden en nu al 9 weken niks!

 27. anoniem ·

  Hallo Ik ben nu al 8 weken niet ongesteld geworden en snap dr helemaal niks van, wel heb ik steeds buikpijn en zo en ja dan denk je ja het komt eraan maar nee niet dus. Zou ik nu al in de overgang zijn? Heb al testen gedaan wel die van de Action en die wijzen niks uit geen zwangerschap wel ben ik best moe en prikkelbaar zijn er meer die hier ook last van hebben?

  Reageer
  • Paul ·

   Hoe oud ben je?

  • JM ·

   Ik ben 48

  • Paul ·

   Beste Anoniem / JM, In theorie zou het uitblijven van je menstruatie dan inderdaad met de overgang te maken kunnen hebben… Gemiddeld genomen, begint de overgang (pre-menopauze) tussen het 35e en 40e levensjaar en eindigt de overgang voor je 60e (postmenopauze). De overgangsperiode –waarin je hormoonhuishouding permanent ingrijpend verandert (de daadwerkelijke menopauzale fase oftewel overgang)– neemt doorgaans 5 tot 10 jaar in beslag. Het stoppen van de menstruatie gebeurt gemiddeld genomen meestal tussen het 45e en 55e levensjaar; ruimer genomen tussen het 39e en 59e levensjaar; de piek ligt rond de 51… Er bestaat zelfs zoiets als een ‘vroege overgang’ oftewel ‘vervroegde menopauze’… Dit fenomeen –waarbij je menstruatie voor het 40e levensjaar definitief stopt, terwijl deze voorheen normaal was– staat ook wel bekend als ‘primaire ovariële insufficiëntie’ (POI). De vroege overgang treedt in zodra de eierstokken stoppen met werken; er groeien dan geen eiblaasjes meer en er vindt dan ook geen eisprong meer plaats. Een vroege / vervroegde overgang kan verscheidene oorzaken hebben en op allerlei leeftijden voorkomen, maar meestal niet voor het 30e levensjaar. Voor uitsluitsel hieromtrent zul je je huisarts moeten raadplegen. Heel veel sterkte toegewenst! Groeten, Paul

  • Vicky ·

   Hallo ben 55 jaar ben gestopt met de pil 1 juni ben nog altijd niet ongesteld.

  • Paul ·

   In theorie zou dit de inluiding van de menopauze kunnen betekenen…

 28. 14 jarig meisje ·

  Hoi, ik ben al 4 weken over tijd en heb een opgezette buik. Ook veel last van lucht. Ik heb geen geslachtsgemeenschap gehad (logisch voor een 14 jarige). Maar ik maak me toch zorgen. Wat kan dit zijn???

  Reageer
 29. Meisje 12 ·

  Ik heb laatste tijd vaak hevige buikpijn in mijn onderbuik en moet al ongesteld zijn ben het nog niet en ben ook heel moe de hele dag Wat zou dit kunnen zijn?

  Reageer
 30. eef ·

  He ik ben 20 jaar oud en pas op mijn 16e jaar ongesteld geworden. Heb sinds een jaar een vriend en daarom toen ik 19 was begonnen met de pil. Het ging goed gewoon elke keer in de stopweek ongesteld geworden. Tot op een begeven moment dat ik tijdens het slikken van de pil half ongesteld werd (beginfase prut-achtig) en toen was ik van schrik gestopt met slikken en werd ik ongesteld. Toen weer begonnen met anticonceptiepil, maar het kwam weer tijdens het slikken, maar toch door geslikt en nu zit ik in me stopweek en ik wordt nog steeds niet ongesteld? Wat betekent dat?

  Reageer
 31. Elise ·

  Hallo, ik ben 12 jaar en ik ben al bijna 2 jaar ongesteld. Maar ik heb nu al een week lang buikpijn. Ik weet niet waar het vandaan zou kunnen komen. Meestal was het maar 5 seconden maar de laatste tijd is het gewoon 5 minuten lang. Ook ben ik niet ongesteld geweest. Moet ik dan naar de eerste tip kijken of iets anders doen? Help me!

  Reageer
  • Meisje 12 ·

   Heb ik ook gehad, gaat na een paar weken over.

 32. elisa ·

  ik ben een meisje die 15 jaar bent en 1 maand en half geen maandstonden kreegt ik wil vragen als de erg is

  Reageer
  • Annoniem ·

   Hallo ik vroeg me af of ik wat advies kon krijgen. Ik had ongeveer 4 maanden geleden voor het eerst mijn menstruatie maar ik weet het niet zeker. Nu kom ik opeens in drie maanden 4 kilo aan. Wat normaal is omdat ik groei, maar mijn buik word echt dikker alsof ik zwanger ben, terwijl ik nog nooit seks heb gehad. Wel zelfbevrediging *kuch*. Maar dat kan geen kwaad toch. Ik vraag me nu af, wat is er met mij aan de hand? M.v.g. A

  • Paul ·

   Als je buik echt opzwelt, zou er bijvoorbeeld sprake kunnen zijn van een ontstekingsreactie (endometriose o.i.d.) of een darmverstopping (obstipatie)… Heb je er ook pijn of andersoortige klachten bij?

  • meisje ·

   hallo, ik pak de pil en ben 17 jaar, heb al 2 maanden mijn regels niet gehad ? is da normaal ? ben ook niet zwanger want heb een test gedaan ?

  • 14 jarige meisje ·

   ik heb een vraagje ik heb zelf nog nooit gemeenschap gehad maar ik was 2 maanden niet ongesteld geweest en daarna weer wel maar nadat mijn ongesteldheid klaar was werd mijn buik steeds wat dikker alleen weet ik niet wat ik moet doen wat kan dit zijn ik weet echt niet wat ik moet doen ik bel heel onzeker!!!

 33. Lynea ·

  Hallo allemaal, ik ben sinds oktober 2015 niet meer ongesteld geweest ik heb 2 jaar terug de prikpil gehad (ondertussen gestopt daarmee) en dat heeft echt schade achtergelaten qua overgewicht en menstruatie dat uitblijft. kent iemand dit probleem na de prikpil? slik de pil ook niet want wil eerst me ongesteldheid krijgen heb geen buikpijn alleen in de periode dat ik ongesteld moet worden wat krampen en last van wit vloed op internet ook al gekeken wat het anders kon zijn qua cysten en zo maar de meeste symptomen heb ik niet alleen dat ik geen menstruatie meer heb hou wel vocht vast
  dus hopelijk ziet iemand hier iets in en kan mij helpen Lynea

  Reageer
  • heidi ·

   Hallo, Ik heb precies hetzelfde als wat Jij hebt vanaf januari niet meer ongesteld en wel de buikpijn die ik altijd heb als ik ongesteld moet worden. Ook witte vloed. En ik ben gestopt met de pil. Moet zeggen wel een stress periode achter de rug. Was 5 kg afgevallen. Maar snap er niets van. Groetjes, Heidi

 34. channie ·

  Hallo ik ben 3 bijna 4 maanden niet ongesteld geworden ik ben 6 maanden geleden bevallen en daarna ben ik 2x ongesteld geworden ik ben al 3 bijna 4 maanden oertijd en ik heb een echo gehad en ik was niet zwanger normaal ben ik ook wel onregelmatig ongesteld maar nooit zo lang en ik kom alleen maar kilo’s aan en me buik is dik

  Reageer
  • Sandra ·

   Ik heb beetje hetzelfde ben in december bevallen. Werd toen gauw regelmatig ongesteld. Kon de klok op gelijk zetten. Maar nu had ik het zondag moeten worden en er is nog niks te bekennen… Ben niet zwanger. Wat kan dit dan zijn???

 35. Chiara ·

  hallo, ik ben 16 en werd op mijn 12e voor het eerst ongesteld. ik ben toen 2 keer regelmatig ongesteld geweest maar daarna is het gestopt, ik ben nu dus al 3-4 jaar niet meer ongesteld. toen ik voor het eerst ongesteld was had ik een paar dagen van te voren wel een hele heftige migraine aanval. ik heb in de jaren dat ik niet meer ongesteld ben geweest geen buikpijn gehad, ook sport ik niet intensief en heb ik een gezond gewicht. toen ik 1,5 jaar niet meer ongesteld was geworden, was ik naar de dokter geweest maar die vertelde mij dat het waarschijnlijk door de stress kwam omdat ik het heel erg druk had met school. ik heb nog nooit de pil geslikt. weet iemand wat er aan de hand is? kan ik later nog wel kinderen krijgen?

  Reageer
 36. Annoniem ·

  Ik ben 16 jaar en al 4 jaar ongesteld. Ik ben het altijd wel regelmatig op misschien een paar dagen na. Ik zou het twee weken geleden weer moeten worden maar dat is niet gebeurd. Wel heb ik het gevoel dat ik het ben zoals menstruatiepijn en ook heb ik vaak stemmingswisselingen in die tijd en nu dus ook. Ik heb nog nooit geslachtsgemeenschap gehad dus dat kan het niet zijn. Kunnen jullie mij helpen?

  Reageer
  • Anoniem ·

   Hoi ik ben 13 en al 2 keer echt ongesteld geweest, maar ben dat al bijna 5/6 manden niet meer. Mijn buik begint dikker te worden alsof ik zwanger ben, maar ik heb nooit gemeenschap gehad met een man!!! WAT MOET IK DOEN???

 37. Chantal ·

  Ik moest afgelopen dinsdag ongesteld worden en nu is het zondag en ben ik nog steeds niet ongesteld… Ik ben sinds m’n 13e ongesteld en nu ben ik 15 (bijna 16) en mijn menstruatie is steeds na 28 dagen en dan ben ik 5 dagen ongesteld. Nu heb ik de ziekte van Pfeiffer en was ik donderdag bij mijn vriendje achterop naar huis gefietst, wat te veel inspanning van mij vroeg. Ik heb nog geen geslachtsgemeenschap gehad, maar wel droog @3^3#kt om het maar even zo te zeggen. Weet iemand misschien een rede waarom ik niet ongesteld ben geworden? Komt het door Pfeiffer? Misschien de inspanning? Of misschien stress die ik vorige weer gehad heb?

  Reageer
 38. Anoniem ·

  Hallo.. Ik ben 17 november voorlaatst ongesteld geweest nu ben ik 2 maanden niet ongesteld geweest,, Ik wacht deze maand nog even af of ik nog ongesteld zal worden ik heb al is vaker gehad dat ik lang niet ongesteld ben geweest maar me vraag is of dat wel goed is dat je bijna maand of twee niet ongesteld word? Als ik deze maand nog niet ongesteld ben geweest ga ik toch maar even een test halen..

  Reageer
 39. Liever anoniem ·

  Hallo, ik ben op mijn 13e voor het eerst ongesteld geworden. Ik was altijd heel onregelmatig met mijn menstruatie. Inmiddels ben ik 16 maar ik ben sinds (ongeveer) mijn 15e al niet meer ongesteld geworden. Ik ben ook absoluut niet de lichtste dus mijn moeder zegt dat het komt door mijn overgewicht. Is dit de oorzaak? Of is er iets anders met me? Help!! Oh en ik heb ook nog nooit geslachtsgemeenschap gehad.

  Reageer
 40. Lisa ·

  Ik heb tot nu toe alleen maar gevreeën met condoom. Toch ben ik nu al een week niet ongesteld. Ik heb wel de eerste dag dat ik ongesteld moest worden 2 druppeltjes bloed gehad (geen idee of het menstruatie was of iets anders). Toen heb ik een paar dagen helemaal niks gehad. Gister had ik meer bloed verloren. Daarna weer helemaal niks. Weet iemand hoe dit kan?

  Reageer
 41. Cindy ·

  Hoi, ik hoop dat iemand mij hier kan helpen, ik ben 34 jaar en ben 5, 1/2 jaar geleden moeder geworden van een prachtige zoon!, op dat moment zat ik in pap4b voor baarmoederhalskanker, dus moest na mijn bevalling toen mijn hormonen weer normaal waren daarvoor behandeld worden, heb na mijn bevalling lichtelijk gevloeid, en ben ik weer aan de pil gegaan daarna ben ik nog een x ongesteld geweest en daarna nooit meer ik besloot dus ook niet meer met de pil door te gaan, nog steeds werd ik niet ongesteld wat dus inhoud dat ik nu al 5 jaar niet meer ongesteld ben geworden ondanks dat ik niets gebruik, ze hebben me getest of ik in de overgang ben, nou dat ben ik dus niet, maar wat kan het dan zijn, niemand kijkt verder, stress is het ook niet want ik ben gelukkig en alles gaat goed,, heb ook pijn in me bekken ook met zwembeweging met benen voel ik t in mijn liezen trekken en een soort kramp,, ik hoop dat iemand mij kan zeggen wat ze moeten onderzoeken want 5 jaar is wel heel erg lang, en dan zonder dat ik in de overgang zit.

  Reageer
  • Paul ·

   Heb je weleens stilgestaan bij endometriose?

 42. edina ·

  Hallo, Ik ben Edina 26 jaar oud. Gebruik de pil al vier jaar niet meer. Had altijd een cyclus van 28 dagen. In augustus was ik een week over tijd maar uiteindelijk werd ik toch ongesteld. In september niet ongesteld geworden pas op 1 oktober. De laatste tijd voel ik me elke ochtend misselijk ook moet ik vaak overgeven. Last van me onderbuik en zijkanten. Hoofdpijn stemming wisseling. Testen bleven negatief. Heb pas in november afspraak bij de gynaecoloog. Ik zit er erg mee. Hopelijk dat iemand kan me bericht beantwoorden. Alvast bedankt. Groet, Edina

  Reageer
 43. 15 anoniempje ·

  Heb 4 jaar al me menstruatie en het was constant nooit heb ik me periode gemist maar sinds afgelopen maand heb ik heel veel emotionele stress gehad over alles en nu is het zo dat me periode 10 dagen te laat is willen jullie me advies geven.

  Reageer
 44. nina ·

  Ik ben 15 en ik ben vorige maand gestopt met de pil maar ik het wel intussen gemeenschap gehad met mijn vriend maar dan wel met een condoom. En ik ben 9 dagen over datum ik ben het altijd al onregelmatig geweest sinds da ik voor het eerst ongesteld was geworden. Wat moet ik doen??? Ik ben bang!!!

  Reageer
  • M. ·

   Hoi, Als je stopt met de pil moet je eigen hormoonhuishouding weer op gang komen. Kan dus even duren tot dit weer stabiel is en je weer regelmatig ongesteld wordt. Dit duurde bij mij ook een paar maanden met soms 2 weken te laat ongesteld worden. Mocht je het toch zeker willen weten kan je altijd een test doen of even naar de huisarts gaan.

  • HulpPersoon ·

   Maak je maar geen zorgen, mijn dochter had dit ook gehad en we zijn naar de huisarts gegaan omdat ze er erg mee zat. Er is niks aan de hand met jou hoor want het kan altijd zo zijn dat het bijvoorbeeld een weekje of iets meer dagen kan duren. Maar als het langer duurt kan je het best ook eventjes langs gaan bij je huisarts. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen, want bijna niemand antwoord hier!???????? Veel suc6

  • Paul ·

   Nou nou, het is heus niet zo dat er niemand antwoordt.. Dit is simpelweg een gratis informatieve website met ruim 1 miljoen bezoekers per maand, dus het is simpelweg onmogelijk om iedere vraag te beantwoorden. Bovendien staat het iedereen vrij om te antwoorden, maar logischerwijs is niemand daartoe verplicht. Dus laten we constructief informatie blijven delen en elkaar niet onnodig bekritiseren… Overigens is het punt in dit geval ook dat ieder antwoord op een vraag over onregelmatig menstrueren min of meer op hetzelfde neerkomt… Niemand kan zomaar 1-2-3 (op afstand / via internet) met zekerheid zeggen hoe het komt dat iemands menstruatie uitblijft. Het kan zelfs gevaarlijk zijn om als ondeskundige persoon te beweren dat “er niets aan de hand is”, want afhankelijk van eventuele (aanvullende) symptomen zou er bijvoorbeeld best weleens sprake kunnen zijn van endometriose of iets dergelijks. Maar het is evengoed fout om meiden/vrouwen onnodig angst aan te jagen… Zoals je hierboven kunt lezen, kunnen er verscheidene mogelijke oorzaken aan een onregelmatige of uitblijvende menstruatie ten grondslag liggen. Elk vrouwenlichaam is anders en de menstruatiecyclus kan worden beïnvloed door talloze factoren, waaronder stress, voedingsstoffen, eventuele eetproblemen, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht, hormoonhuishouding, ziekte (waaronder schildklierproblemen), slaapproblemen, oververmoeidheid en medicijngebruik. Als puntje bij paaltje komt, zul je voor uitsluitsel dus echt je huisarts moeten raadplegen en onderzoek moeten laten doen. Lees sowieso voorgaande vragen en antwoorden door voor aanvullende inzichten en meer informatie… En onder dit uitgebreidere artikel over een ontregelde & onregelmatige menstruatiecyclus vind je nog veel meer nuttige info… Sterkte allemaal! Groeten, Paul

 45. Sanne ·

  Ik ben afgelopen november moeder geworden van een prachtig jongetje. Buiten wat meer bloedverlies is alles normaal verloren. Ook de periode na de bevalling ia goed gegaan. Ik werd uiteindelijk weer netjes ongesteld. Ik heb altijd een iets onregelmatige cyclus gehad, iets van om 5 weken. Maar verder geen gekkigheid. Ook zwanger worden was binnen no-time gegaan. Nu is mijn afgelopen menstruatie iets anders verlopen… Ik had 3 weken last van licht bloedverlies. Het is nu ongeveer 7 – 8 weken na de laatste dag van mijn laatste menstruatie. Zwangerschapstesten zijn negatief. Is dit reden om een huisarts te raadplegen?

  Reageer
 46. Anoniem ·

  Hey, Ik ben een meisje van 14 en ben al een jaar ongesteld. Ik was altijd heel regelmatig, maar nu ben ik de laatste 4 maanden niet meer ongesteld geworden. Is dit erg? En moet ik me zorgen maken? Ik sport wel intensief.

  Reageer
 47. Nina ·

  Ik ben 15 jaar en ben binnen een korte periode veel afgevallen, ik ben nu daardoor al 4 maanden niet ongesteld, moet ik me nu zorgen maken?

  Reageer
 48. Leila ·

  Ik ben oktober 2014 gestopt met de pil. Werd wel elke maand ongesteld, maar vaak 7 a 10 dagen later dan normaal en nu opeens heb ik dat ik 45 dagen over tijd ben. Al een aantal zwangerschapstesten gedaan, maar komen negatief uit. Ik snap er niks meer van…

  Reageer
 49. paula ·

  Hallo allemaal, Ik ben 14 en al bijna een jaar ongesteld. Nu ben ik al 5 maanden niet ongesteld geweest en ik maak me zorgen! Ik ben wel onregelmatig, maar heb hiervoor nog een maand gemist. Ik heb geen vriendje en nog nooit seksueel contact gehad. Ik masturbeer wel elke dag. Is dit een probleem? Moet ik me zorgen maken?

  Reageer
 50. Anoniem ML ·

  Hallo, Ik ben net 14 jaar en ongeveer al een jaar ongesteld. Ik geef toe dat ik nog steeds regelmatig ben, maar ik ben nu al bijna 4 maanden niet meer ongesteld geweest, en ik heb nog nooit een maand gemist. Ik maak me dus nu best wel zorgen. Ik heb geen vriendje, en heb nog nooit seksueel contact gehad. Toch masturbeer ik wel bijna elke dag. Is dit een probleem? Help alsjeblieft! Groetjes, ML

  Reageer
 51. Melissa ·

  Hallo, Ik ben een meid van 24 jaar en loop al meer dan een jaar rond met de volgende klachten: misselijkheidsvlagen, vorige jaar had ik spontane bloedingen (dit is 2 maand lang doorgegaan), buikkrampen, opgeblazen buik en sinds kort ben ik 4 maanden niet meer ongesteld geweest. Nu heb ik altijd al een onregelmatige cyclus gehad en ben ik al sinds mijn 14e aan de zelfde pil. In het afgelopen jaar heb ik verschillende onderzoeken gehad: getest op coeliakie, bloedarmoede, inwendige echo heb ik gehad, SOA testen, voedselallergie, verschillende bloedtesten en ik ben zelfs getest op baarmoederhalskanker. Stress voel ik niet, want ik ben gelukkig met alles wat ik heb en doe en ervaar mij leven als zeer prettig. Gezonde voeding en beweging is mijn vakgebied en houdt mij hier ook aan. Alleen maakt mij wel zorgen over mijn menstruatie die uitblijft. De dokter bellen vind ik elke keer zo vervelend aangezien, ik al meer dan een jaar meerdere keren contact heb gehad. De laatste 4 maanden ben ik nu niet meer ongesteld geworden en heb 3 zwangerschapstesten gedaan (verspreid over de maanden). Hier kwam uit dat ik niet zwanger was. Niet afgevallen maar ook niet aangekomen. Kan er wat anders aan de hand zijn? Wat is dit en wat kan ik er het beste mee doen?

  Reageer
  • Paul ·

   Dit klinkt als MOGELIJKE endometriose. In principe kunnen endometriose-ontstekingen, -cysten en/of -verklevingen op een echo te zien zijn, maar dat hangt wel heel erg af van de soort echo en degene die de echoscopie/echografie uitvoert. Een gynaecoloog zal doorgaans een inwendige, vaginale echo en/of een abdominale buikecho uitvoeren. Aangezien de baarmoeder en eierstokken heel diep onderin de buik liggen, volstaat een abdominale echo doorgaans niet om de baarmoeder en eierstokken optimaal in beeld te brengen. Met een vaginale echo daarentegen, kunnen deze organen in het kleine bekken WEL heel gedetailleerd worden bekeken. Bij een vaginale echo gebruikt de gynaecoloog meestal een langwerpige, smalle echokop die een klein stukje tot in de schede wordt gebracht. Zodoende kunnen zelfs eventuele endometriomen IN de eierstokken en in de blaas worden waargenomen. Ik ben GEEN arts en beweer dan ook niet DAT er sprake is van endometriose. Ik wil alleen aangeven dat de symptomen grotendeels overeenkomen en dat 65% van de vrouwen met endometriose in eerste instantie een foutieve diagnose krijgt. Heel veel sterkte toegewenst! Groeten, Paul

  • bijna anderhalfjaar ·

   HOI ik ben nu 13 en toen ik 11 was ben ik voor het eerst ongesteld geworden. Twee maanden daarna werd ik het weer en sindsdien ben ik het niet geworden. Ik maak me best zorgen. Ik heb niet echt een dikke buik maar meer een onderbuikje. Mijn gewicht is normaal en maak me enorm veel zorgen. Mijn moeder die weet het al maar ze weet ook niet hoe het komt. Kan iemand me helpen alsjeblieft ik kan echt niet zonder jullie hulp. Alvast bedankt!

 52. Ang ·

  Hoi, Ik hoor 13 dagen geleden ongesteld te worden. Ik ben al 2 jaar ontsteld op de zelfde datum ongeveer, soms 1 dag later. Ik heb seks en een vriend. We hebben regelmatig seks en ik slik de pil niet. Heb 10 augustus afspraak voor een IMPLANON NXT, maar ik ben nog steeds niet ongesteld. Heb al een zwangerschapstest gedaan en was maar 1 streepje, dus ik snap het niet.

  Reageer
 53. Bijna17jaar ·

  Ik ben vorige maand gewoon ongesteld geweest van 26 juni/2 juli. Ik zou eigenlijk 24 juli weer ongesteld moeten worden, maar dat is inmiddels 9 dagen geleden. Ik heb een vriend. Na mijn laatste keer ongesteld zijn heb ik met hem ‘droog g#n#*kt’, maar ik had mijn onderbroek en broek aan en hij was niet klaargekomen, alleen voorvocht. Maar het kan nooit mijn baarmoeder bereikt hebben. Ik zou niet denken dat ik zwanger ben, maar ik ben wel 3 dagen echt ziek geweest. Dat was op 24 juni tot ongeveer 27 juni. Sindsdien eet ik veel minder. Normaal woog ik 52/53 kilo. En laatst toen ik mezelf woog (2 weken geleden) was is 49.9 kilo. Zou dat te maken kunnen hebben met het niet ongesteld worden? Nogmaals, ik denk niet dat ik zwanger ben omdat hij nooit klaargekomen is in de buurt van mijn baarmoeder, maar hij had wel voorvocht. Maar het lijkt me sterk dat die door mijn broekje en onderbroek is gekomen… Help me! Moet ik naar de dokter of is 9 dagen te laat niet abnormaal? Ik deed vanochtend mijn vinger in mijn baarmoeder, toen zat er wel bloed met slijm op mijn vinger en ik heb paar dagen geleden ook menstruatiepijn gehad… Maar ik stress nou echt! Mijn moeder zegt hoe meer je strest hoe langer het duurt.

  Reageer
 54. bangmeisje ·

  Hellowww! Ik heb een vraagje, ik ben nu al een maand niet meet ongesteld en ik zou niet weten waarom niet… Ik heb weleens seks gehad, maar heb daarna zwangerschapstest gehad en daar bleek uit dat ik niet zwanger was… Maar nu ik niet meer ongesteld ben, weet ik het niet. Ik heb geen stress, ik ben niet afgevallen en ik sport ook niet… Wie kan me helpen? Maak me best zorgen #sneleenreactieterugplease

  Reageer
 55. A,D ·

  Hallo, Ik ben een meisje en ben 20 jaar heb in 6 jaar nog maar 2a3 keer mijn regels gehad? En ben nu 20jaar vind het heel raar, hoe zou het komen dat ik ze niet heb?

  Reageer
  • You ·

   Ik ben een meid van 19 jaar. Ben nu al een jaar niet meer ongesteld geworden. Ik heb het nog nooit gedaan (geslachtsgemeenschap). Wel heb ik ooit de prikpil gehad i.v.m. pijnlijke menstruaties. Sinds de prikpil in april 2014, nooit ander anticonceptie gebruikt. En sinds juli 2014 nooit meer ongesteld geworden. Kan de prikpil een reden hiervan zijn? En, is opiatengebruik (meer dan een half jaar geleden clean) ook een mogelijke oorzaak?

  • Paul ·

   Ja, gebruik van opium en/of opiaten kan de menstruatiecyclus ernstig verstoren en in relatief zeldzame gevallen blijft de menstruatie helemaal weg. (bron) Dat wil overigens niet zeggen dat je voormalige opiatengebruik per definitie de oorzaak is van je menstruatieproblemen. Zo zou het wegblijven van je menstruatie inderdaad ook te maken kunnen hebben met de prikpil… Sowieso beïnvloedt de prikpil je menstruatiecyclus, maar als je de prikpil langer dan 6 maanden gebruikt, neemt de kans op het helemaal wegblijven van de menstruatie sterk toe. (bron) Maar dan nog zou er een totaal andere oorzaak ten grondslag kunnen liggen aan het uitblijven van je menstruatie… Heb je er ook andersoortige klachten bij, zoals buikpijn, misselijkheid of hoofdpijn? Sterkte in ieder geval!

 56. Veloraisa ·

  Ik ben een vrouw van 24 jaar en al vanaf mijn 10e heb ik mijn menstruatie. Ik kon tot drie maanden geleden mijn klok er gelijk op zetten dat ik precies rond dezelfde datum ongesteld zou worden. Ik kreeg altijd een dag van tevoren buikpijn die ondragelijk was, en tijdens mijn menstruatie vloeide ik de pijn ontzettend erg. Ik hoefde me nooit zorgen te maken, want er was nooit een verandering in mijn menstruatie. Maar drie maanden geleden kreeg ik voor het laatst mijn menstruatie, waarbij het ging zoals altijd… Ik was altijd 3 dagen ongesteld, nadat mijn menstruatie weer voorbij was begon ik een paar dagen (2 a 3 dagen) later weer ineens hevig te bloeden, dit duurde 2 dagen en was toen ineens weer helemaal klaar. Ik was er niet ongerust om, omdat ik zoiets had van… Dit zal wel nog wat nabloeding van mijn menstruatie zijn. Maar nu ik ineens niet meer ongesteld word, begint mijn onrust steeds meer toe te nemen… En nee.. Ik slik geen pil. Heb namelijk een relatie met een vrouw. Uit angst ben ik nog altijd niet bij de huisarts geweest. Ik hoop dat er iemand is die zou kunnen bedenken wat het zou zijn. Xxx

  Reageer
  • Paul ·

   Je klachten zouden kunnen duiden op eierstokcysten, al dan niet gerelateerd aan endometriose. Persoonlijk zou ik een afspraak maken met je huisarts en desnoods aandringen op doorverwijzing naar een endocrinoloog. Heel veel sterkte!

 57. Ongerustmeisje ·

  Hoi lezers, Ik ben een meisje van 15 jaar en ik ben op mijn 12e ongesteld geworden. Normaal ben ik heel regelmatig ongesteld, maar nu ben ik al een maand te laat. Geslachtsgemeenschap heb ik nooit gehad, dus ik kan niet zwanger zijn en ik ben ook niet ziek geweest. Ook ben ik niet aan de pil. Ik heb niet zoveel gesport sinds het vakantie is, hoewel ik wel ging fietsen en ik gister weer voor het eerst heb hardgelopen. Ik slaap ook niet zo goed meer, ik slaap laat en slaap vervolgens weer lang uit. Eerst had ik opeens een grote hoeveelheid afscheiding, maar nu opeens amper meer wat! Ook heb ik nog geen symptomen dat ik binnenkort ongesteld wordt. Kan het zijn dat ik niet ongesteld ben geworden door mijn slaapgewoonte of is er misschien wat anders aan de hand en moet ik naar de dokter gaan? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, ik ben erg ongerust en mijn moeder vindt het ook wel een beetje lang duren!

  Reageer
  • Anoniem ·

   Dat heb ik dus ook!

 58. abigail ·

  Heey, Ik heb sinds april een vriend en ik heb altijd al onveilig gemeenschap gehad, maar ik werd altijd en elke maand ongesteld, maar altijd op een andere datum en meestal rond 15/17/20 ste van elke maand. Ik heb vorige week vrijdag voor het laatst gemeenschap gehad en onveilig weer, ik moest al ongesteld worden, maar ben ik over tijd of wat is het? Heb ook vaak stress omdat ik obstipatie heb dus wat moet ik doen?

  Reageer
  • Paul ·

   Ik neem aan dat je begrijpt dat je zwanger zou kunnen zijn aangezien je meermaals onveilig hebt gevreeën, dus een zwangerschapstest lijkt me de aangewezen eerste stap.

 59. stephanie ·

  Hallo, ik ben al een tijdje erg apart ongesteld. Ik ben al langer dan een maand niet ongesteld geweest, hoewel ik hiervoor altijd erg regelmatig ongesteld was. Ik sport wel veel, maar ben niet te licht en val zo ver ik weet ook niet af. Ik heb het nog nooit gedaan (geslachtsgemeenschap), ik ben niet echt ziek geweest en ik heb waarschijnlijk ook geen stress, omdat het vakantie is dus het lijkt me sterk. Ik ben nu 15 en ben al vanaf mijn 12e ongesteld. Heeft iemand misschien een vermoeden van een oorzaak? Ik ben erg ongerust. Zal ik naar de dokter moeten gaan of is dit normaal?

  Reageer
 60. Petra ·

  Hallo, Ik ben 30 jaar, heb al 2 kinderen van 8 & 9 jaar… Ik heb al 2 weken geen menstruatie gehad en mijn borsten doen pijn soms. Maar ik ben niet zwanger want heb geen vriend meer. Elke keer als ik mijn menstruatie kreeg deden mijn borsten pijn. Hoe kan dit? Ik schrik er wel van nu na zo veel jaar dat ik niks meer krijg. Ik was 10 jaar toen ik voor het eerst menstruatie kreeg. Kan iemand mijn advies geven alvast bedankt!

  Reageer
  • Diederik ·

   Een menstruatiecyclus kan 24 tot 34 dagen duren en duurt gemiddeld 28 dagen. Dus dat je 14 weken niet ongesteld bent geweest, lijkt me vrij natuurlijk.

 61. Anoniem W ·

  Hallo mensen, Ik heb coeliakie (glutenintolerantie). Sinds mei 2015 heb ik de diagnose te horen gekregen. Ik ben een meid van bijna 21. Ik liep jaren met buikklachten en ziek zwak moe en misselijk. Eindelijk doorgestuurd naar de MDL-arts (maag darm lever arts). Hierdoor voordat ik wist dat ik dit had, heb ik dus ook heel veel problemen gehad met menstrueren. Altijd onregelmatig, soms zo 2 maanden achter elkaar niet… Ik wil ermee zeggen dat als iemand dit bekent voorkomt laat je dan even op coeliakie testen. Dat kan via de huisarts, dan kunnen ze daar op bloedprikken. Maar je zou evt. ook een test bij de apotheek kunnen halen. Ik heb dat ook gedaan, maar die test wees dus uit dat ik geen coeliakie had. En door darmonderzoek bleken me darmen al ver beschadigd te zijn. Maar nu ben ik dus iets langer dan een week over tijd, maar zwanger ben ik niet! Ik heb wel veel buikpijn en rugpijn, maar dat kan ook door darmklachten worden veroorzaakt. Ook het uitblijven van menstruatie kan door darmklachten worden veroorzaakt. Zo dit was mijn verhaal die ik graag met jullie wou delen. Lieve groetjes, W

  Reageer
  • Paul ·

   Beste W, Coeliakie/glutenintolerantie wordt inderdaad weleens in verband gebracht met menstruatieproblemen en vruchtbaarheidsklachten, maar er zijn evengoed wetenschappelijke onderzoeken waaruit geen enkel verband naar voren komt. Al met al zijn er geen concluderende gegevens die een dergelijk onderling verband glashard aantonen, uitsluitend suggestieve cijfers uit verkennende studies. (bron) Het zou dus ook best kunnen zijn dat er -naast glutenintolerantie- meer aan de hand is, bijvoorbeeld endometriose. Endometriose staat er namelijk OOK om bekend dat het de darmen kan aantasten. En door endometriose aangetaste darmen kunnen weer te kampen krijgen met intoleranties en opnamestoornissen. Probeer je dus niet te veel blind te staren op coeliakie; als je buikklachten en menstruatieklachten ondanks een glutenvrij dieet blijven aanhouden, laat dit dan bijtijds weten aan je internist/MDL-arts. Heel veel sterkte! Groeten, Paul

 62. kim ·

  Hoi, Ik ben nu al 3 maanden niet ongesteld geworden. Ik ben trouwens 16 jaar, en ben vanaf mijn 14e ongesteld. Ik ben voordat ik ongesteld moest worden heel erg dronken geweest en kon mij stukken van die avond niet meer herinneren… Maar als ik seks gehad heb, had ik me dat toch wel moeten herinneren? Ik heb niet veel geld dus wil geen 20 euro uitgeven voor een zwangerschapstest. Ook is mijn buik wat opgezet en ben ik laatste tijd misselijk. Ik durf niks te kopen en durf ook niks tegen mijn ouders/huisarts te zeggen.

  Reageer
  • Diederik ·

   Beste Kim, Ik wil je niet bang maken, maar als je je stukken van een uitgaansavond niet kan herinneren, hoeft dat niet per se van de alcohol te komen. Zijn er mensen die er die avond bij waren en zich kunnen herinneren HOEVEEL je daadwerkelijk hebt gedronken? En hoe en met wie je naar huis bent gegaan? Als je stukken van een stapavond kwijt bent, kan het ook zijn dat iemand een pilletje in je drankje heeft laten vallen. Dit is meestal het slaapmiddel flunitrazepam (Rohypnol), dat ook wel bekendstaat als ‘roofie, ‘de rooie knol’ en ‘date rape drug’. Nogmaals, ik wil je niet onnodig ongerust maken, maar als je erover twijfelt of je seks hebt gehad, lijkt het me raadzaam om te achterhalen wat er de betreffende avond is gebeurd. Wie heb je die avond gezien en gesproken, waar heb je geslapen, waar werd je wakker, hoe werd je wakker? Bovendien lijkt het me raadzaam om een setje zwangerschapstests te kopen bij Kruidvat of Etos om zwangerschap uit te sluiten. Heel veel sterkte! Groetjes, D

 63. Lois ·

  Hallo! Ik ben een meisje van 14 en ben al sinds mijn 11de ongesteld (altijd tussen periode van 5/6 weken). Nu ga ik volgende week op vakantie en was het de bedoeling dat ik dan niet ongesteld zou zijn, maar ik ben het nog niet geworden (na 8 weken). Ik heb geen geslachtsgemeenschap gehad en heb geen stress, ziekte en ben ook niet afgevallen. Hoe komt dit? Ik hoop namelijk echt dat ik het niet heb in de vakantie.

  Reageer
 64. Fatima ·

  Een maand niet ongesteld ik ben zo bang ik weet niet wat heb ik please help?!

  Reageer
 65. Elsa ·

  hey ik ben een meisje van 13 ik word volgend maand 14, ik heb mijn maandstonden al 2 maanden niet, het 1e maand (van die 2 maanden) kreeg ik alleen maar een beetje rood bruin spul (van die witte slijm ding) en in het 2 de maand (van die 2 maanden) kreeg helemaal geen rood bruin spul gewoon normaal als elke dag , ik ben wel maagd ( met maagd bedoel ik dat ik NIET in bed was met een jongen, en helemaal GEEN seks heb gehad met een JONGEN) maar heb mezelf wel gemasturbeerd (zo bedoel met mezelf s3k$ gedaan: niet g#v!ng3rd gewoon mijn hand op men v@g!n@ gelegd en gevrijd, het was wel zalig maar anyway) en ik ben bang dat ik zwanger ben , ik wil helemaal niet zwanger zijn, en ik durf het niet aan men ouders te vertellen, en ik durf ook niet naar de huisarts te gaan, en soms als ik paniek heb dat ik zwanger kan zijn sla ik gewoon op men buik en daar zo bij men baarmoeder (mijn hersenen denken dat als ik zwanger kan zijn dat die baby kan sterven, sorry maar ik denk het) dus help want ik ben echt bang… ik wil dat jullie me goed nieuws geven en me gerust kan stellen want ik ben ONGERUST! ik wil snel een bericht krijgen want ik kan niet wachten ik wil dat ik het nu weet. :( Help Please… x

  Reageer
  • Lincy ·

   Zolang je geen gemeenschap hebt gehad met een jongen kun je absoluut NIET zwanger zijn. Het lijkt me niet onverstandig dat je ouders je seksuele voorlichting gaan geven, want op je 13e/14e hoor je dat absoluut te weten. Dat je jezelf op je buik slaat lijkt me overigens niet bepaald gezond. Praat eens met je ouders, met een familielid of met een vertrouwenspersoon op school over je bezorgdheid/onzekerheid! Gr. Lincy

 66. D Anoniem... ·

  Hallo, Ik slik nou al 2 maanden de pil. En de eerste stopweek ben ik gewoon ongesteld geworden. Maar nu niet, ik ben al 5 dagen over tijd. Ik heb een vriend, waar ik regelmatig dingen mee doe. Iok heb ik in plaats van rood uit me vagina wit uit me vagina, maar ik heb wel last van dezelfde klachten als ik ongesteld word. Graag zou ik willen weten of ik zwanger zou kunnen zijn (waar ik eigenlijk niet van uit ga omdat ik de pil gewoon goed inneem). Met vriendelijke groeten, D

  Reageer
 67. lisanne ·

  Ik hoor eigenlijk begin van de maand ongesteld te worden. Maar het is nu de 15e van de maand en ik ben nog steeds niet ongesteld. Ik kan sowieso niet zwanger zijn want ik ben 14 en ben maagd. Help… Wat moet ik doen? Rustig afwachten of naar de huisarts gaan… xxx L

  Reageer
 68. Afgevallen ·

  Hoi, Ik ben een meisje van 15 en heb al heel lang problemen met mijn gewicht… Niet dat ik dik ben zeggen anderen maar zelf vind ik dat wel. Ik heb een hele lange tijd weinig gegeten en op het begin at ik op een dag een halve cracker en dat was het… Ik ben er niet trots op maar ik spuugde me eten uit. Ik heb heel hard gewerkt en nu gaat het op zich wel goed alleen ik ben al bijna 4 maanden niet ongesteld geweest en ik ben bang dat het daardoor komt? Ik ben al heel lang op zoek of het ernstig is enz. Ik ben al naar de dokter geweest en heb de pil gekregen om alles op gang te zetten ik ben bijna klaar met het slikken van de medicamenten. Maar ik ben nog steeds bang dat ik nooit meer ongesteld word… Word ik nog ooit ongesteld???

  Reageer
 69. Nina ·

  Hallo, Ik ben Nina, ik ben 16 jaar. Ben nu al 3 dagen overtijd en ik ben bang. Een maand geleden ongeveer ging het uit met mijn vriendje, maar ongeveer drie weken geleden zijn we nog naar bed geweest samen. We gebruiken altijd een condoom, maar soms begint hij zonder condoom… Ik voel niks zwangerschap-achtigs, maar ik wil het ook aan niemand vertellen. Wat moet ik doen? Hoe duur is/werkt een zwangerschapstest en wat als ik een abortus wil? Ik heb gedronken de afgelopen weken, dus dat is niet goed voor het kind… Ik heb ook geblowd en gerookt. Help me, ik zou een verschrikkelijke moeder zijn!

  Reageer
  • Paul ·

   Als je 3 dagen over tijd bent en verder geen zwangerschapssymptomen ervaart, is er in principe geen reden om aan te nemen dat je zwanger bent. Het is verstandig om uit voorzorg toch een zwangerschapstest uit te voeren. Bij drogisterijen als Kruidvat heb je al setjes van 2 huismerk zwangerschapstests voor 5 euro. Populaire zwangerschapstests zoals ClearBlue Plus en ClearBlue Digital kosten respectievelijk 10 en 13 euro per stuk. De werking van een zwangerschapstest kun je aflezen in de bijsluiter. In dit artikel over onregelmatig ongesteldheid (en de reacties eronder) kun je desgewenst meer lezen over het uitblijven van de menstruatie en “over tijd zijn”. Sterkte ermee!

  • Ladybee ·

   Check Google “wanneer zwangerschapstest” of je al een zwangerschapstest kunt doen. Je weet vast al dat er in het voorvocht ook zaadjes kunnen zitten hè? Dus veilig is dat niet. Je bent maar ongeveer 6 dagen per maand (zo rond je eisprong, de week voordat je ongesteld wordt) vruchtbaar gelukkig, dus wie weet is er niets aan de hand. Koop gewoon wat zwangerschapstesten online, voor de zekerheid. ;-) Succes!

 70. Jel ·

  Hoi, Ik ben 3 maanden terug geopereerd aan blindedarmontsteking middels blindedarmoperatie. Ben 3 weken over tijd geweest en nu weer 2 weken. Na altijd een regelmatige menstruatiecyclus te hebben gehad, is deze onregelmatigheid erg vervelend en wordt er onzeker van. Al getest op zwangerschap, is altijd negatief.

  Reageer
  • Laura ·

   Ik heb precies hetzelfde! Heb je inmiddels een verklaring kunnen vinden?

 71. jacqueline ·

  Hoi ik ben 42 jaar en nu sinds twee maanden na de gebruik van pil niet ongesteld geworden ik heb wel de buikklachten en de hoofdpijn heviger als normaal maar geen bloedverlies wat kan dat zijn?

  Reageer
 72. Aurora ·

  Ik ben 18 jaar en nog steeds niet regelmatig ongesteld. Ik ben het nu 2 maanden niet. Ik heb last van opvliegers heel soms, weet niet of het daardoor komt. Ik maak me erg zorgen en weet niet wat het kan zijn. Please help me!

  Reageer
 73. charissa ·

  Hallo ik ben Charissa en ben 15 jaar heb deze maand heb ik gemeenschap gehad met me vriend. We deden het wel veilig maar ben 1 week over tijd maar ik heb geen last van zwangerschapssymptomen zoals gevoelig borsten en zo, alleen eventjes buikpijn en bang om aan me ouders te vertellen en ik durf ook geen zwangerschapstest te halen. Kan iemand me alsjeblieft helpen?! Groetjes, Charissa

  Reageer
 74. Naomi ·

  Hooi ik ben 1O jaar, en ben al ongesteld geworden en nu ben ik het 2 maanden niet meer ongesteld. Ik heb niet alles doorgelezen helaas ik had weinig tijd maar weten jullie wat dit is? Want ik ben geen 14/15. :D

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Naomi, Gemiddeld genomen worden de meeste Nederlandse meisjes voor het eerst ongesteld als ze tussen de 10 en 14 jaar zijn; de meeste meisjes worden op 11- of 12 jarige leeftijd voor het eerst ongesteld. Ongesteld worden op 10- of 11-jarige leeftijd (of zelfs nog eerder) is inmiddels echte niets bijzonders meer. Ook lijkt het alsof de puberteit steeds eerder intreedt. De oorzaak van deze hormonale verschuiving is vooralsnog onbekend, maar er gaan wel steeds meer geruchten de ronde over mogelijke verklaringen en verbanden. Veel deskundigen beweren dat er geen specifieke reden is voor het teruglopen van de leeftijd waarop de menstruatie aanvangt, maar het is wel typisch… In 1860 de gemiddelde leeftijd waarop de eerste menstruatie plaatsvond nog 18 jaar… En in 1955 nog 13 jaar en 7 maanden… Er bestaan dus wel vermoedens waarom de leeftijd van de eerste menstruatie blijft teruglopen… Vooral voeding: chemisch-synthetische voedingsadditieven (E-nummers), gewasbeschermingsmiddelen en fyto-oestrogenen… Maar ook xeno-oestrogenen en andere chemicaliën in schoonmaakproducten, lichamelijke verzorgingsproducten en cosmetica… Waterverontreiniging en luchtvervuiling… Het zou juist ook te maken kunnen hebben met een TOENEMENDE gezondheid… Zo eten we veel meer eiwitrijke voedingsmiddelen dan vroeger omdat we meer geld te besteden hebben: eieren, bonen, vlees, vis, zuivel etc. Daarnaast worden kinderen veel minder vaak ziek dan vroeger; het aantal ziektedagen staat rechtstreeks in verband met de lichamelijke groei en ontwikkeling. Ook ondergewicht of overgewicht kan een rol spelen bij de eerste menstruatie. En tot slot de situatie van moeders tijdens hun zwangerschap… moeders die bijvoorbeeld roken of alcohol drinken tijdens hun zwangerschap (of een zwangerschapsvergiftiging oplopen), oefenen indirect invloed uit op de hormoonhuishouding van hun toekomstige kinderen. Andere invloedsfactoren zijn een laag geboortegewicht, geen borstvoeding ontvangen en onderdeel van een tweeling zijn. Hoe dan ook verwacht ik dat je ‘gewoon’ je eerste ongesteldheid achter de rug hebt. Het is gebruikelijk dat je niet meteen regelmatig ongesteld wordt. Mocht je je zorgen maken, bespreek je zorgen dan eens met een goede bekende of huisarts. Sterkte! Groeten, Paul

  • charissa ·

   Hallo ik ben Charissa, ben 15 jaar (ik weet niet waar ik me moet aanmelden dus doe ik het maar zo). Laatst heb ik gemeenschap gehad met me vriend (deed het wel veilig), maar ik word niet meer ongesteld, ben al een week over tijd. Maar ik heb niet last van zwangerschapssymptomen, alleen beetje buikpijn en verder niks. En ik durf het niet aan me ouders te vertellen. PS de condoom was niet gescheurd. Wat moet ik nu doen, ik durf geen zwangerschapstest te doen. Wie kan me helpen? Groetjes, Charissa

 75. jos ·

  Hallo, Ik heb ongeveer een maand geleden gemeenschap gehad met mijn vriendin, ze was ervoor al een maand niet ongesteld en nu zijn we inmiddels alweer een maand verder, we hebben een condoom gebruikt dus vragen wij ons eigen af wat er gebeurt kan zijn?

  Reageer
 76. Martyna ·

  Ik ben 15 jaar en ben sinds mijn 14de ongesteld. Maar de laatste 2 maanden ben ik niet ongesteld geworden, alleen ’n heel klein beetje bloed. Normaal ben ik heel regelmatig ongesteld. Weet iemand wat het is? Ik en mijn moeder zijn niet bepaald close met elkaar dus kan ik ook niet naar haar toe. Help ik ben best bang!

  Reageer
  • maria ·

   Dat kan. Mijn dochter heeft dat ook gehad had. Ik had de huisarts gebeld en die zei dat dit zomaar kan gebeuren. De eerste 2 jaar nadat je voor het eerst ongesteld bent geworden, kunnen je maandstonden af en toe onregelmatig zijn. Wanneer je seksueel actief bent, kan je inderdaad ook zwanger zijn.

 77. nancy ·

  Hallo, Ik ben al twee dagen niet ongesteld geworden en ik ben niet zwanger, want de test is negatief. En kan ook niet zwanger worden met een man die knip knip heeft gedaan, maar ik ben voor het laats ongesteld geweest op 10 februari en het is nu 11 maart, maar ik heb wel een onregelmatig cyclus van 21 dagen. Maar ik heb geen stress, ik ben ook niet ziek geweest, ik heb wel neusverkoudheid gehad, maar ik snap nu nog niet wat er is. Ik weet het ook niet. Ik wacht nog een dag, anders ben ik morgen met de huisarts dus.

  Reageer
 78. een meisje van 19 ·

  Ik ben gestopt met de pil en me laatste ongesteldheid was op 4 februari. Ik moet nu ongesteld worden alleen ik ben al 3 dagen over tijd. Ik heb onveilig gemeenschap gehad met me vriend omdat ik niet tegen een condoom kan… Ik heb nu last van krampen en rommelige darmen. Ik ben soms ochtendmisselijk. Heb al 4x een test gedaan en allemaal negatief. Wat moet ik doen!?

  Reageer
 79. Anoniempje ·

  Hoi, Ik ben 13 jaar en ben ongesteld sinds m’n 12e/13e. Ik heb een beetje een eetprobleem, want ik had eerst obesitas (80 kilo, 160 cm). En nu eet ik ongeveer elke dag nog maar 1000 kcal. Ik weeg nu 68, en 160 cm denk ik. Ik hou het meestal niet echt bij, dus ik weet niet precies wanneer ik ongesteld moet worden, maar ik ben nu al een week te laat. Geen kans op zwangerschap en ben ook niet een lange periode ziek geweest. Ik heb dus ook geen ondergewicht. Help me plzzz!

  Reageer
 80. Kim ·

  Hallo… Ik ben kim ik vindt het heel lastig ik ben nu 24 en zit nu in mijn 2de maand ongesteldheid wat ik niet ben geworden. Heb onderhand al 3 zwangerschap testen gedaan maar daar is niks uitgekomen ik heb besloten om zelf maar de huisarts in te schakelen en via daar te kijken wat ik heb!

  Reageer
  • Salomondevis ·

   Wacht nog 1 maan af, normaal kan het 3 maanden duren.

 81. d anoniem ·

  Ik ben 16 jaar en dit is de eerste keer dat ik niet ongesteld word. Ja, ik heb seksuele gemeenschap met m’n vriend, maar we gebruiken altijd een condoom. Ik ben een beetje bang omdat ik niet ongesteld word…

  Reageer
  • nietss ·

   Ik ben 16 en heb wel is gemeenschap gehad met mijn vriend, wel veilig. Alleen ben nu nog niet ongesteld, wel de symptomen van zwangerschap, maar de afgelopen maand hebben wij geen seks gehad. Wel vingeren en trekken, maar daar word je niet zwanger van. Ook hebben we lepeltje lepeltje gelegen naakt, daar kun je ook niet zwanger van worden toch? Iedereen zegt van nee, kan niet, maar toch vraag ik me af waarom ik nog niet ongesteld ben. Ben niet ziek geweest, ben alleen verkouden, verder niets aan de hand.

  • Paul ·

   Nee, van masturbatie of in ‘lepeltje-lepeltje-houding’ liggen, kun je niet zwanger worden. Zolang je veilig hebt gevreeën (condoom optimaal gebruikt of anticonceptiepil optimaal gebruikt) is de kans op zwangerschap dan ook nagenoeg nihil. Mocht je toch blijven twijfelen over een eventuele zwangerschap, koop dan een betrouwbare zwangerschapstest. Voor uitstel of het overslaan van een menstruatie zijn talloze mogelijke verklaringen; van overmatige stress, tot minderjarigheid, tot hormoonschommelingen, tot een virale infectie zoals griep of verkoudheid… Daar is eigenlijk weinig zinnigs over te zeggen. Het enige wat je kan doen voor meer zekerheid omtrent je onregelmatige menstruatie is -denk ik- een afspraak maken met je huisarts.

 82. Anoniem L ·

  Hoi, Ik ben net 16 en 1,80 lang maar nog steeds niet ongesteld. Ik heb een beetje problemen met eten, die steeds erger worden. Zo eet ik op een dag niet veel. En soms eet ik dan weer een week een beetje normaler. Zou het hierdoor kunnen dat ik nog steeds niet ongesteld ben?

  Reageer
 83. Afvragend meisje ·

  Ik ben zelf 15 jaar en ben altijd netjes op tijd ongesteld geworden, gewoon om de maand. Ik hield/houd een agenda bij en alles, maar heb de laatste tijd af en toe gemeenschap met m’n vriend. Ik weet het, ben een beetje jong, maar elke keer als ik gemeenschap met hem heb gehad, scheurde de condoom. Hij was dan niet klaar gekomen, maar ik vraag me af, kan ik toch zwanger zijn!? Want ik heb gelezen dat van voorvocht ook zwangerschap kan komen… En al haal ik een test, zijn er dan nog verschillende? Want ik wil wel een goeie zwangerschapstest. Gr. een beetje angstig meisje

  Reageer
 84. Nathalie ·

  Hallo, pfff, ik ben vanaf juni gestopt met de pil en daarna nog 2 keer ongesteld geweest, ik zou op 22 september 2014 ongesteld moet worden, maar tot op heden nog steeds geen ongesteldheid gehad. De dokter zegt dat die nog niks kan doen of ik moest ouder als 34 jaar zijn, maar ik ben 22 (ik heb al een zwangerschap voldragen). Ik hoop dat jullie een oplossing weten.

  Reageer
 85. Mirte ·

  Ik ben pas niet ongesteld geworden, maar er komt nu wel roze-achtig spul… ik ben bang dat er iets aan de hand is, wat zou dit kunnen zijn?

  Reageer
 86. Saar ·

  Ik ben nu 13 en ben al 6 maanden niet ongesteld geweest en durf er met niemand over te praten. Dus ga ik maar dingen op internet over zoeken… Maar m’n buik doet wel heel erg pijn… En ik durf geen pil te halen…

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Saar, Bedoel je te zeggen dat je hebt gevreeën met een jongen en sindsdien niet meer ongesteld bent geworden? Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan zou ik je absoluut willen aanraden om dit zo spoedig mogelijk met je ouders en/of huisarts te bespreken. Zo niet, dan is er in ieder geval geen sprake van zwangerschap. Ga in dat geval toch even langs de huisarts. Als je al 6 maanden met buikklachten rondloopt, dan is de kans aanwezig dat er iets ontstoken is geraakt. Blaas, baarmoeder, eileiders, eierstokken, darmen etc. Als zo’n ontsteking onbehandeld blijft, kunnen er op den duur ernstige complicaties optreden. Het is helemaal niet gek om over dit soort klachten te praten met artsen of ouders, dat is zelfs volkomen gebruikelijk en raadzaam. Heel veel beterschap en sterkte toegewenst! Groeten, Paul

 87. Merel ·

  Hallo, ik ben al een tijdje erg apart ongesteld. Ik sla nu voor de vijfde keer een maand over (of dit keer misschien nog wel langer, ben nog niet ongesteld geworden) hiervoor was ik wel altijd erg regelmatig. Ook wordt mijn menstruatie steeds minder. Ik sport wel veel, maar ben niet te licht en val zo ver ik weet ook niet af. Ik ben nu 15 en ben al vanaf mijn 12e ongesteld. Heeft iemand misschien een vermoeden van deze oorzaak?

  Reageer
 88. Een Meisje Van 19 ·

  Hoi, Ik ben een meid van 19 en ik slik al een maand de pil niet en ik word ook niet ongesteld, maar ik heb wel gewoon gemeenschap met me vriend. Kan ik dan alsnog zwanger zijn, want ik doe het niet veilig. Ik kan namelijk niet tegen condoom maar eergisteren heb ik voor het laats gemeenschap gehad. Kan ik nu wel zwanger zijn ik weet het echt niet meer.

  Reageer
  • Paul ·

   Ja, als je de pil niet (meer) volgens de bijsluiter inneemt en je gebruikt geen alternatief voorbehoedsmiddel, dan kun je inderdaad zwanger zijn.

  • Meisje Van 19 ·

   Dan ga ik vrijdag een zwangerschapstest halen maar me vriend die denk dat ik nog steeds de pil in neemt.

 89. Sara ·

  Hallo, Ik heb op 31 oktober gemeenschap gehad met mijn ex en op 3 november ben ik ongesteld geworden. Nu zijn we een maand verder en ik ben al 4 dagen over tijd. Ik heb dit nooit! Kan het zijn dat ik zwanger ben? Ik heb gelezen dat als de eicel niet wordt bevrucht dat je dan ongesteld wordt. En ik ben ongesteld geweest. Ik heb alsnog mijn twijfels. Help!!!

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Sara, Niemand kan jou via internet zekerheid geven over de aard en oorzaak van het uitblijven van je menstruatie. Als je twijfelt over een zwangerschap, onderga dan een zwangerschapstest. Andermans hulp zal niet meer zekerheid kunnen geven dan een oude, vertrouwde zwangerschapstest. De Clearblue Digitale Zwangerschapstest (>99%) is vooralsnog de betrouwbaarste en nauwkeurigste zwangerschapstest, althans, voor zover mij bekend. Je kunt het beste testen als je één of meerdere dagen overtijd bent; een zwangerschapstest reageert namelijk op eventueel aanwezige HCG-hormonen in je urine. Vanaf je bevruchting heb je elke dag meer van het HCG-hormoon in je bloed en urine circuleren, dus zodra je overtijd bent, bevat je urine voldoende HCG om een zwangerschapstest positief te laten uitpakken. Als je 100% bevestiging dan wel uitsluitsel zoekt omtrent menstruatie en/of zwangerschap, neem dan contact op met huisarts. Sterkte & groeten, Paul

 90. liever anoniem :( ·

  Halllo, Ik ben 14 jaar en ben op mijn 11e ongesteld geworden en was dit jaar onregelmatig ongesteld geworden van om de week. En sindsdien ben ik niet meer ongesteld geworden. Het is best wel een tijdje dus zal niet weten wat ik heb. Wil iemand met hetzelfde probleem a.u.b. mij gaan helpen?

  Reageer
 91. een meisje ·

  Hoi, Ik ben nu al 10 maanden en 5 dagen niet ongesteld geweest. Soms heb ik wel de buikkrampen van ongesteldheid, maar dan ben ik het niet. Ik ben nu 15 en was eerder altijd super regelmatig ongesteld, nu ben ik bang dat ik niet meer vruchtbaar ben.

  Reageer
 92. melanie ·

  Ik ben 16, ik ben al een super lange tijd niet meer ongesteld geweest. Ik heb heel veel buipijn, tot buikkrampen toe, geen honger en vaak een gevoel dat ik moet spugen. Het is niet fijn zo en ik maak me ongerust. De dokter zegt elke keer, we wachten een maandje. Ik ben het echt zat!

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Melanie, Ik weet niet hoelang je al met je buikklachten rondloopt, maar aangezien je dokter steeds een maand uitstelt, neem ik aan dat het om meerdere maanden gaat. Vraag bijvoorbeeld je ouders om mee naar je huisarts te gaan en dring aan op vervolgonderzoek. Als je huisarts je niet kan helpen, hoort hij/zij je immers door te verwijzen naar een specialist die je mogelijkerwijs wel kan helpen. Maandenlange buikkrampen, braakneigingen en gebrekkige eetlust lijkt me in ieder geval geen houdbare situatie. Ik ben GEEN arts en kan niet inschatten of je uitblijvende menstruatie gerelateerd is aan de overige buikklachten, maar zo ja, dan zou het bijvoorbeeld om endometriose kunnen gaan, en zo nee, dan zou er bijvoorbeeld sprake kunnen zijn van een galblaasprobleem. Natuurlijk hoeft dat niet per se, maar aandringen op vervolgonderzoek lijkt mij persoonlijk niet onverstandig. Sterkte, beterschap & groeten, Paul

 93. Romy ·

  Ik ben 19 jaar en 5 a 6 jaar geleden ben ik voor het eerst ongesteld geworden. Ik heb al 4 jaar en paar maanden een vriend. “Vroeger” was ik altijd aan het begin van de maand (rond de 7e) ongesteld, maar nadat ik vorig jaar herftvakantie zwanger werd en het weg heb laten halen, ben ik erg onregelmatig nog ongesteld. Nu is het zelfs zo dat ik deze maand nog helemaal niet ongesteld ben geworden. Ik heb een test gedaan en ik ben niet zwanger. Wat is er dan aan de hand?

  Reageer
 94. Amy ·

  Ik sinds mei 2014 gestopt met de pil omdat wij graag een kindje willen. Ik ben gewoon iedere maand ongesteld geworden. Door omstandigheden willen we nu niet meer proberen voor een kindje en wilden graag terug aan de pil. Alleen de laatste 3 maanden heb ik weinig tot niet gevloeid en deze 4 maanden ben ik niet ongesteld. Wat kan dat zijn is mijn vraag?

  Reageer
 95. mieneke ·

  Hallo, Ik ben normaal gewoon ongesteld, maar ik slik de pil, alleen die moet ik maandag weer innemen. Maar ik ben nog steeds niet ongesteld. Moet ik maandag de pil gewoon weer slikken of weten jullie hoe het kan dat ik niet ongesteld ben?

  Reageer
 96. anoniem20 ·

  Hoi! Ik ben 20 jaar en ben eind juli met de pil gestopt (na 4 jaar). Ik ben snel daarna 2 maanden regelmatig ongesteld geworden. 19 september begon m’n laatste menstruatie en 23 september heb ik gemeenschap gehad en de condoom scheurde. Dus ik had binnen 5 uur een morning after pil geslikt. Ik ben sindsdien niet meer ongesteld geworden dus had vorige week een zwangerschapstest gehaald en die zei dat ik niet zwanger was. Hoe kan ik nu nog steeds niet ongesteld zijn? Ik dacht ik vraag het eerst even hier voordat ik naar de dokter ga.

  Reageer
 97. anoniempjeee ·

  Hoi, ik ben 14 en ben nu bijna 2 maanden niet meer ongesteld geworden… ik menstrueer wel vaak onregelmatig. kan het ook komen omdat ik wel eens masturbeer? Ik weet niet meer wat ik moet doen a.u.b. reactie!

  Reageer
  • esther ·

   Het is niet raar, je bent nog jong en dan kan je menstruatie nog onregelmatig zijn. En het heeft niks te maken met zelfbevrediging.

 98. alyssa ·

  Ik ben bijna 19 en word bijna nooit ongesteld. De laatste keer was bijna 4 maanden geleden. Ik heb verder niet echt ergens last van. Ik ben nog maagd dus aan dat kan het niet liggen… Maar toch maak ik me zorgen… Weten jullie wat het kan zijn?

  Reageer
 99. Romy ·

  Ik ben Romy en nu al 6 maanden niet ongesteld. Spuug bijna elke ochtend, ook al komt er niks uit. En heb vaak last van buikpijn en steken aan de rechter onderkant van me buik, die is ook vaak opgezet. Heb al heel vaak een test gedaan en niet zwanger. Me dokter kan ook niks zeggen…… Wie weet wat het kan zijn? Begin het nu wel erg te vinden en wil snel van alle pijn af.

  Reageer
  • cindy ·

   Hey Romy, Ik heb ook zoiets, maar ik ben 13. Ik ben nog niet zo lang ongesteld, maar ik moet ook bijna elke dag spugen en heb ook vaak duikpijn, maar ik moest eigenlijk al een paar weken terug ongesteld worden, dus ik weet het ook niet…

  • Anonieme G ·

   Ik heb anorexia gehad, maar ben er alweer vanaf. Ik ben 16 en ben al 3 maanden niet meer ongesteld geweest terwijl ik niet meer anorexia heb, hoe kan dit? Want daarna toen het voorbij was ben ik gewoon weer ongesteld geweest.

 100. anoniem ·

  Ik ben 14 jaar en ik ben nu 6 dagen overtijd. Ik heb geen gemeenschap gehad maar heb mezelf wel bevredigd… Ben ik zwanger?

  Reageer
  • esther ·

   Je bent niet zwanger. Van jezelf bevredigen kun je niet zwanger worden. Je bent nog jong dus je menstruatie kan nog erg onregelmatig zijn.

  • Jocelyne ·

   Nooit biologie gehad of zo?

  • anoniempje 123 ·

   Sorry als het lullig klinkt, maar je weet toch zelf ook wel dat je zo niet zwanger kunt raken. Je wordt alleen zwanger als een eitje en een zaadje bij elkaar komen. En je bent 14 dus dat hoor je wel te weten. En eerlijk gezegd vind ik het een beetje raar als je jezelf nu al masturbeert, want ik ben ook 14 jaar en ik vind het raar als ik bedenk dat ik dat nu al zou doen. En als je bang bent dat je daar zwanger van wordt, waarom doe je het dan? Je moet niet zo bang zijn voor iets waarvan je eigenlijk wel weet dat het niet kan. xx Anoniempje 123 P.S. Het is echt niet lullig bedoelt maar gewoon even een goede mededeling.

 101. Florine ·

  Hallo, ik heb 15 jaar en ben op mijn 12e voor het eerst ongesteld geworden, het kwam nooit heel regelmatig maar sinds januari 2014 is het gestopt (BIJNA 10 MAANDEN) ik weet niet wat ik moet doen want ik heb geen last van iets of zo. Ik ben wel afgevallen door sporten en zo afgelopen zomer (55-50kg) maar dat is er weer bij gekomen. Ik kan ook niet zwanger zijn want dat had ik anders wel gemerkt in 10 maanden. ;) Kan ik baarmoederhalskanker hebben zonder dat ik last heb (of een andere ziekte)? Ik weet niet of ik naar de huisarts moet gaan met dit probleem… Please help me ik vind het wel lekker rustig hoor zonder menstruatie maar zou toch wel graag willen dat ik weer ongesteld word! Liefs, Florine

  Reageer
 102. aziza ·

  Ik ben nu 15 en ik was op mijn 13e ongesteld. Alleen ik ben nu dus 2 of 3 maanden niet ongesteld? En ik ben niet zwanger, dat kan sowieso niet. Misschien door stress, maar dat is de reden niet denk ik…

  Reageer
 103. anoniem x ·

  Ik ben al 3 maanden niet ongesteld. Ik ben bijna 14. En op mijn 11e werd ik voor het eerst ongesteld. Nu ben ik een beetje ziek en heb veel ruzie met me moeder. Maar dat zal toch niet de reden zijn waarom ik niet ongesteld word?

  Reageer
 104. Ano ·

  Ik ben nog niet ongesteld en ben bang dat het in de klas gaat gebeuren. Wat moet ik dan doen?

  Reageer
  • Daisy ·

   Als je voor het eerst ongesteld wordt, merk je dat meteen. Meestal begint het met lichte en doorbraakbloeding oftewel ‘spotting’. Soms blijft het daarbij, maar soms zet het door en verlies je veel bloed. Je kunt er dus voor kiezen om uit voorzorg maandverband of een tampon te gebruiken. Je kunt ervan uitgaan dat je menstruatie ongeveer twee tot tweeënhalf jaar na het begin van de borstontwikkeling op gang komt.

  • Lieke ·

   Toen ik voor het eerst ongesteld was (5 weken geleden, nu ook niet meer ongesteld geworden) had ik al een tijdje inlegkruisjes in mijn onderbroek. Als ik dan ongesteld zou worden kwam het daarin, en niet in m’n broek. Liefs, Lieke

 105. anoniempje ·

  Hallo. Ik ben nog steeds niet ongesteld naar 2 x stoppen heb al 5 zwangerschapstests gedaan en die zeggen steeds niet zwanger en ik ben erg bang voor de dokter want ze hebben mij 1x goed pijn gedaan toen was ik 16 en nu ben ik 19 bijna 20 over 3 weken help mij iemand tips of ideeën mijn moeder zegt stress maar zo ver ik weet heb ik die niet zit niet meer op school ben net afgestuurd sport en bewegen zwem a.b.c

  Reageer
  • Ano ·

   Lalala, je hoeft je geen zorgen te maken, dit is normaal. Mijn nicht had precies hetzelfde probleem, maar daarna is ze weer ongesteld geworden. Groet xxx

 106. Annoniem ·

  Ik ben een meisje van 17 jaar en ik ben nu al drie keer niet ongesteld geworden en ik kan niet zwanger zijn. Wat is er dan met mij? Ik maak me zorgen en durf niet naar de dokter.

  Reageer
  • anoniempje ·

   Hallo, Ik heb hetzelfde probleem en weet hoe jij je voelt. We kunnen elkaar altijd helpen.

 107. anoniem ·

  ik ben 12 en ben in februari voor het eerst ongesteld geworden. ik ga over een week naar de eerste dus ben best gestrest. ik ben al anderhalve maand niet meer ongesteld geweest. ik heb niet echt een regelmatige menstruatie. ik ben wel echt een beetje in paniek want ik wil niet naar de dokter en naar mijn moeder durf ik niet. groetjes

  Reageer
  • mo ·

   Maak je geen zorgen. Als je net ongesteld bent geworden op je 12e ben je het nog heel onregelmatig, dat had mijn dochter ook in het begin. Als je ouder wordt (13) dan zul je het elke maand zijn en regelmatiger.

 108. Larissa ·

  Normaal gesproken word ik altijd regelmatig ongesteld, nooit problemen wel gehad, maar wel altijd veel last van, krampen en zo. Nu ben ik anderhalf week geleden niet ongesteld worden, en nog steeds niet. Ik ben 20 jaar. Geen last van stress, ziekte o.i.d. Kan ook niet zwanger zijn.

  Reageer
 109. ANONIEM ·

  ik ben 13 jaar en ik werd voor het eerst ongesteld toen ik 11 was. Ik was toen regelmatig ongesteld, 2 jaar later een maand niet, maar de volgende maand wel, en in juli vorige maand dus ben ik het niet, en nu ben ik echt in paniek! Is dit een PROBLEEM?

  Reageer
 110. Dani ·

  Hee, Ik ben 15 en ben vanaf m’n 12e al ongesteld.Ik gebruik al 2 jaar een app waarmee je je menstruatie bij moet houden en zo weet wanneer de volgende keer is wanneer je ongesteld wordt. Die app heeft er nog nooit naast gezeten. :) (trouwens niet echt een aanrader, ben altijd bang dat iemand die app ziet of zo haha). Maaaaar ik zou dus de 5e ongesteld moeten worden en ik ben ALTIJD al regelmatig geweest. Meestal z’n 4/5 dagen ongesteld en daarna 4 weken ertussen. Maar ik ben nu nog niet ongesteld… Ik heb een vriendje, maar minder kleding dan m’n bikini heeft hij nog niet bij me gezien haha. Wat kan dus nu de reden zijn? Kan ik zomaar een maandje stoppen of zo? Ik slik niet de pil… Please help! *stresskipje hierzo* XXX

  Reageer
 111. Esmee ·

  Hallo, Ik heb al een keer eerder op deze pagina gereageerd. En ik had een vraag, dit jaar heb ik al 2x gehad dat mijn ongesteldheid wegbleef. Ik heb nu bijna 2,5 maand een vriend, maar we hebben niets gedaan waardoor je zwanger kan raken, toch heb ik laatst voor de zekerheid zo’n test gedaan om ‘t toch uit te sluiten dat ik zwanger kon zijn. Ik heb vorige maand 2 stress weken gehad, maar daarna niet meer… Laatst had ik ook opeens dat zeker 3x op een dag moest spugen, waardoor ik nog meer ging twijfelen, daarom heb ik ook die test gedaan… Maar daar kwam dus negatief uit. Hoe kan ‘t dan dat mijn ongesteldheid al bijna meer dan 5 weken wegblijft?

  Reageer
 112. Sanne ·

  @ Anoniem: Die kans is best wel groot aangezien en ook zaadcellen zitten in het voorvocht van een man. Dus komen op je buik heeft geen enkele nut! Doe maar een test en ga anders even naar de huisarts! Voor het zingen de kerk uit is geen voorbehoedsmiddel.

  Reageer
 113. anoniem ·

  Hallo ik ben 15 jaar oud en al meer dan 3 jaar ongesteld, maar sinds 2 maanden niet meer. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Gr.

  Reageer
 114. Anoniem ·

  Hallo, Ik ben sinds januari 2014 niet ongesteld op de manier zoals ik voorheen altijd gewend was. Ik had altijd een regelmatige menstruatie (1x p.4 à 5 weken) sinds januari ineens niet meer. In februari was het weer zover, maar daarna pas weer in april en tot nog niet en ook niks wat erop lijkt. Ik heb ook al meerdere keren een zwangerschapstest gedaan, maar volgens de testen ben ik niet zwanger. Ik heb ook de huisarts al 2x hierover gebeld maar daar kom ik geen steek verder mee (laksheid). Iedere keer wachten en weer testen zegt de huisarts (althans de assistent), ik heb duidelijk gemaakt dat dit niet normaal is voor mij en ik ben nog maar 27 jaar. Verder voel ik mij heel goed en heb geen dingen waar ik mij verder zorgen om maak of waar ik stress om heb. Kan iemand mij helpen wat dit zou kunnen zijn of heeft iemand dezelfde ervaring?

  Reageer
 115. Noe ·

  Hoor eigenlijk rond de 8e vd maand ongesteld te zijn. Mijn ongesteldheid blijft uit. Ben bijna 16 jaar en heb soms seks. Heb test gedaan en ben niet zwanger. Wat kan de reden zijn dat ik niet ongesteld word?

  Reageer
  • Marie ·

   Kan veel oorzaken hebben. Stres kan een oorzaak zijn. Ook is een zwangerschap test niet sluitend. Ook slaat je lichaam soms ‘zomaar’ een keer over. Niks aan te doen.

  • Anoniem ·

   Ik heb precies hetzelfde probleem

 116. Anoniem ·

  Ik ben 13 en werd ongesteld, maar 5 maanden later ineens niet meer!? Hoe kan dit!?

  Reageer
 117. lisette ·

  Hoi lezers, Ik ben een vrouw van 21 en ik ben al sinds drie jaar niet meer ongesteld. Heb toen een bloedtest gedaan en dat zag er allemaal goed uit. Heb vervolgens aan de huisarts gevraagd waar het dan aan ligt, want ik ben best wel aan de zware kant… Ben nu ook aan het afvallen en dat lukt goed, wel rustig, maar geleidelijk weer op mijn streefgewicht. En nu las ik dat het stoppen van de menstruatie bij vermannelijking hoort, en ik heb zelf een beetje mannenhormonen in mijn lichaam, daardoor krijg ik lichte baardgroei. Zou het daardoor komen dat ik niet meer ongesteld wordt? Want ik wil later, in de toekomst, wel kinderen krijgen. En wat zou ik eraan kunnen doen? Hopen dat ik daar antwoord op krijg. Met vriendelijk groet, Lisette

  Reageer
 118. Dodo ·

  Wat dan als je op je 15e al ongesteld bent geworden en tot nu (17 jaar) nog niet regelmatig komt, dus niet elke maand!?

  Reageer
  • Geraldine ·

   Geen stress. Bij mij duurde ’t 6 jaar voordat ik regelmatig ongesteld was. ;)

 119. anoniem ·

  Ik was de pil regelmatig vergeten maar gewoon de volgende ochtend ingenomen ook 2 dagen vergeten en daarna 2 ingenomen. Ik heb gemeenschap gehad met me vriend zonder condoom hij kwam alleen klaar op me buik we hebben alles schoongemaakt en toen verdergegaan maar ik zit nu in me stopweek en ben nog niet ongesteld heb ik kans op zwangerschap?

  Reageer
  • Ang ·

   Heb ook hetzelfde, alleen slik de pil ’n maand niet meer. Alleen ik heb ’n zwangerschapstest gedaan en had maar 1 streepje dus ja. En ja, je kan zwanger zijn omdat je van voorvocht ook gewoon zwanger kunt raken dus zou ’n test doen als ik jou was!

 120. famke ·

  Hoe ziet ongesteldheid er precies eruit als ik dat mag vragen?

  Reageer
  • sandra ·

   Het is rood bloed wat uit je vagina komt en als je echt ongesteld bent, zit het hele maandverband onder het bloed. Bij mij heeft mijn broer dat vroeger op de wasmachine gevonden, want ik was ’s nachts vergeten op te staan om mijn maandverband te verwisselen. Dus toen ik opstond ’s morgens was ‘ie helemaal vol gezogen met bloed. Toen was het te laat om te verschonen. Mijn broer begreep niet wat het was en zei tegen mij wat is dat voor iets, wat vies. Ik zei als je later een vriendin hebt, zie precies hetzelfde bij haar, maar ik durfde niet uit te leggen hoe het precies in elkaar zat. Want dat lijkt me een te vies onderwerp…

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.